درد تیز، درد سوزانده و درد فشاری از اشکال مختلف قلب درد هستند. از شایعترین علائم همراه با قلب درد میتوان به تنگی نفس، تپش قلب، تعریق و سرگیجه اشاره کرد. انواع درد قلب در اثر گرفتگی عروق کرونر، میوکاردیت، پریکاردیت و دیسکسیون آئورت رخ میدهند. همچنین، التهاب غضروف دندهای، زخم معده و درد عصبی از دیگر علل درد قلب هستند.
مهمترین عوامل خطر قلب درد هم شامل سن، جنسیت، سابقه خانوادگی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، سیگار کشیدن و کمتحرکی میشوند. دکتر قلب، برای تشخیص قلب درد، به معاینه فیزیکی، گرفتن نوار قلب، آزمایش خون، اکوکاردیوگرافی، تست ورزش و آنژیوگرافی میپردازد. این متخصص، پس از تشخیص علت قلب درد، برای درمان قلب درد با درمان علت زمینهای، تجویز دارو، تغییر سبک زندگی و گاهی جراحی اقدام میکند.
با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر که به 7 دقیقه زمان نیاز دارد، با اقدامات اولیه در زمان درد قلب آشنا خواهید شد.
در انتها، اگر سوالی درباره قلب درد و درمان آن دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس پزشکی ما به آن پاسخ خواهد داد.
قلب درد چیست؟
هرگونه ناراحتی، درد یا فشار در ناحیه قفسه سینه منجر به قلب درد میشود. این درد، از درد خفیف قلب تا شدید متغیر بوده و بهصورت سنگینی، سوزش، تیرکشیدن یا درد فشاری احساس خواهد شد. قلب درد، معمولا به دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب، در اثر انسداد یا تنگی عروق کرونر رخ میدهد و حاکی از بیماریهایی همچون بیماری عروق کرونر یا حمله قلبی است. این درد، با علائم همچون تنگی نفس، تعریق و تهوع همراه بوده و به بازوها، شانهها، گردن، فک یا پشت هم منتشر میشود. مدیریت و درمان درد قلب، به ارزیابیها و مراقبت های پزشکی و مراجعه بهموقع به دکتر قلب نیاز دارد.
درد قلبی چقدر طول میکشد؟
مدتزمان درد قلبی، با توجه به علت آن متفاوت خواهد بود. این درد، اغلب 5 تا 15 دقیقه طول میکشد و با استراحت یا استفاده از نیتروگلیسرین تسکین مییابد. اما گاهی دردهای ناشی از حمله قلبی، بیشتر طول کشیده و با استراحت بهبود نخواهد یافت. در هر صورت، درد قلبی که بیش از چند دقیقه طول میکشد و با علائم شدیدتری همراه است، به ارزیابیهای فوری پزشکی نیاز دارد.
انواع قلب درد
قلب درد به دلایل گوناگونی رخ داده و هرکدام از نظر شدت و مدت متفاوت هستند. استرس، گرفتگی عروق، چربی خون یا کلسترول و اختلالات دریچههای قلبی برخی از عوامل ایجادکننده درد قلب هستند. تشخیص دقیق نوع قلب درد، به مراجعه به پزشک و انجام تستهای تشخیصی مانند الکتروکاردیوگرام، اکوی قلب و آنژیوگرافی نیاز دارد. در ادامه به انواع قلب درد پرداختهایم:
آنژین صدری
آنژین صدری، به علت کاهش جریان خون به عضله قلب رخ میدهد. این قلب درد، با فعالیت فیزیکی یا استرس ایجاد شده و معمولا با استراحت یا مصرف نیتروگلیسرین تسکین مییابد. فرد مبتلا به آنژین پایدار، این درد را بهصورت فشار، سنگینی یا سوزش در ناحیه قفسه سینه تجربه میکند که به بازوها، گردن، فک یا پشت منتشر میشود. از سوی دیگر، آنژین ناپایدار، درد ناگهانی و شدیدتر قلب بوده که حتی در حالت استراحت هم فرد را درگیر میکند و با درمانهای معمول بهبود نمییابد. این نوع آنژین، میتواند علامت هشداردهندهای برای ابتلا به سکته قلبی باشد.
سکته قلبی
در سکته قلبی یا انفارکتوس میوکارد، جریان خون به بخشی از عضله قلب بهطور ناگهانی و به دلایلی همچون تشکیل لخته خونی در عروق کرونر قطع میشود. این وضعیت، با مرگ سلولهای قلبی و ایجاد درد شدید و مداوم در قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق، تهوع و اضطراب همراه خواهد بود. سکته قلبی به سرعت با انجام الکتروکاردیوگرام، آنژیوگرافی و آزمایش خون برای بررسی آنزیمهای قلبی و آنژیوگرافی است تشخیص داده میشود. با مراجعه بهموقع به متخصص قلب، به تشخیص زودهنگام سکته قلبی کمک کنید. برای درک بیشتر اهمیت این موضوع، مطلب تخصص قلب و عروق چیست را مطالعه کنید.
پریکاردیت
پریکاردیت، التهاب پرده دور قلب بوده که باعث درد تیز و شدید در قفسه سینه میشود. این درد، با تنفس عمیق، سرفه یا تغییر وضعیت بدن شدت یافته و به شانه یا گردن انتشار مییابد. پریکاردیت به علتهای متفاوتی همچون عفونت، بیماریهای خودایمنی، آسیبهای قلبی یا حملات قلبی رخ میدهد. دکتر قلب برای شناسایی پریکاردیت از روشهای تشخیصی همچون الکتروکاردیوگرام، اکوکاردیوگرافی و آزمایشهای خون استفاده میکند.
اسپاسم عروق کرونر
در اسپاسم عروق کرونر، عروق کرونر بهطور ناگهانی و موقتی تنگ شده و با کاهش جریان خون به قلب، باعث ایجاد قلب درد میشود. این درد، معمولا در حالت استراحت رخ داده و بهمرور شدیدتر خواهد شد. علت قلب درد ناشی از اسپاسم عروق کرونر دقیقا یافته نشده است؛ اما عواملی مانند سیگار کشیدن، استرس، مصرف برخی داروها و بیماریهای عروقی در ابتلای به آن نقش دارند. اسپاسم عروق کرونر از طریق آنژیوگرافی و تستهای تحریکپذیری عروق تشخیص داده میشود.
کاردیومیوپاتی
کاردیومیوپاتی، بیماریهای عضله قلب هستند که باعث ضخامت، تضعیف یا سفتی دیوارههای قلب میشوند. در این وضعیت، با کاهش کارایی پمپاژ قلب، علائمی مانند تنگی نفس، تورم پاها و درد قفسه سینه رخ میدهد. فرد ممکن است به انواع مختلف کاردیومیوپاتی شامل کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، اتساعی و محدودکننده مبتلا شود. در کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، ضخیم شدن غیرعادی دیوارههای قلب، باعث انسداد جریان خون خواهند شد. کاردیومیوپاتی اتساعی با بزرگ شدن و ضعیف شدن بطنهای قلب و کاردیومیوپاتی محدودکننده با کاهش انعطافپذیری دیوارههای قلب همراه است. دکتر قلب برای تشخیص علت قلب درد در این شرایط، از اکوکاردیوگرافی، امآرآی قلب و آزمایشهای ژنتیکی استفاده میکند.
بیماریهای دریچهای قلب
بیماریهای دریچهای قلب، شامل تنگی یا نارسایی دریچههای قلب بوده که موجب درد قفسه سینه یا احساس ناراحتی در قلب میشوند. بیمار، در تنگی دریچه قلب، با باز نشدن کامل دریچه و در نارسایی دریچه با بسته نشدن کامل دریچه مواجه است. این شرایط با ایجاد جریان غیرطبیعی خون در قلب باعث بروز تنگی نفس، خستگی، سرگیجه و درد قفسه سینه خواهند شد. علل ابتلا به بیماریهای دریچهای قلب، عوامل مادرزادی، عفونتهای قلبی، روماتیسم قلبی یا افزایش سن هستند. تشخیص علت قلب درد ناشی از بیماریهای دریچهای، با استفاده از اکوکاردیوگرافی، امآرآی قلب و کاتتریزاسیون قلب انجام میشود.
علل غیرقلبی
گاهی درد قلب، ناشی از علل غیرقلبی همچون مشکلات ریوی، معدهای رودهای و عضلانی اسکلتی است. مشکلات ریوی مانند آمبولی ریه و پلوریت، با درد تیز و ناگهانی در قفسه سینه، تنفس عمیق یا سرفههای تشدید همراه هستند. مشکلات گوارشی مانند رفلاکس معده به مری و مشکلات عضلانی اسکلتی مانند آسیبهای عضلانی یا درد دندهها باعث احساس سوزش و درد قفسه سینه و قلب خواهند شد. همچنین، رابطه استرس و تیرکشیدن قلب هم از علل غیرقلبی ابتلا به درد قلب است.
کدام درد قلب خطرناک است؟
قلب درد همراه با فشار و سنگینی در ناحیه قفسه سینه، تنگی نفس، عرق سرد، ریتم نامنظم قلب و سرگیجه، جزء موارد خطرناک شناسایی میشوند. همچنین، ابتلا به قلب درد، هنگام استراحت یا فعالیت کم رخ میدهد و در صورت احساس این علائم، لازم است که به اورژانس مراجعه کنید. افرادی که مشکل قلبی دارند و با علائم آن آشنا هستند، باید در صورت مشاهده علائم غیرطبیعی و درد مداوم قلب اقدامات لازم را برای یافتن دلیل قلب درد انجام دهند و با پزشک خود مشورت کنند.
کدام درد قلب را جدی بگیریم؟
درد قلب، میتواند نشانهی مشکلات و بیماریهای قلبی جدی باشد و نباید آن را نادیده گرفت. در ادامه، به برخی از علائم و نشانههایی که نشاندهندهی یک مشکل جدی قلبی هستند، اشاره کردهایم:
- درد شدید و ناگهانی در قفسه سینه، بهویژه همراه با فشار یا سوزش و انتشار به فک، شانهها، بازوها یا پشت
- درد نقطهای قلب همراه با تنگی نفس، تعریق زیاد، تهوع، استفراغ، سرگیجه یا ضعف شدید
- درد غیرقابل درمان با استراحت و شدت یافتن آن با فعالیت بدنی
- احساس درد قفسه سینه به صورت متناوب و با شدتهای مختلف
- درد قلبی منتشر شده به فک، گردن، شانهها یا بازوها بهویژه بازوی چپ
مواجهه با هریک از این علائم، کاملا نگرانکننده است و باید در اولین فرصت به اورژانس مراجعه کنید.
در زمان قلب درد، چه اقدامات ایمنی باید انجام دهیم؟
رعایت اقدامات ایمنی، در صورت ابتلا به قلب درد، بسیار مهم است. درصورتیکه، شما یا فردی دیگر دچار قلب درد شدید، باید اقدامات زیر را انجام دهید:
- حفظ آرامش خود؛ اضطراب اوضاع را بدتر خواهد کرد.
- نشستن یا دراز کشیدن؛ در صورت امکان، با نشستن یا دراز کشیدن، فشار به قلب را کاهش دهید.
- مصرف داروهای اضطراری (در صورت وجود)؛ مصرف داروهایی مانند نیتروگلیسیرین یا آسپرین در صورت تجویز پزشک در گذشته
- تماس با اورژانس؛ حتی اگر درد قلبی پس از چند دقیقه کاهش یافت، باید فورا با اورژانس 115 تماس گرفته و به بیمارستان مراجعه کنید.
- خودداری از انجام فعالیتهای فیزیکی؛ با پرهیز از انجام هرگونه فعالیت فیزیکی، استراحت کنید تا فشار بیشتری بر قلب وارد نشود.
- استفاده از اکسیژن؛ در صورت دسترسی به دستگاه اکسیژن، از آن استفاده کنید.
- توجه به علائم دیگر؛ به علائمی مانند تعریق، تهوع، تنگی نفس، یا درد در سایر نواحی بدن مانند بازوها، شانهها یا فک توجه کرده و آنها را به دکتر اورژانس گزارش دهید.
- عدم خوردن و آشامیدن؛ تا زمان بررسی کامل وضعیت قلبتان، از خوردن و آشامیدن خودداری کنید؛ زیرا ممکن است به جراحی فوری نیاز داشته باشید.
- خودداری از رانندگی؛ در این شرایط، رانندگی نکنید و منتظر آمبولانس بمانید.
این اقدامات، به کاهش خطرات مرتبط با قلب درد و اثربخشی بیشتر درمان کمک خواهند کرد.
چه دردی، درد قلبی نیست؟
قلب درد، بهعنوان یک درد سنگین یا درد فشاری در ناحیه قفسه سینه رخ میدهد که گاهی به بازو، گردن، فک یا پشت انتشار مییابد. اما برخی دردها شبیه به درد قلبی بوده ولی منشا غیرقلبی دارند. برای مثال، دردهای گوارشی ناشی از رفلاکس معده به مری، دردهای عضلانی اسکلتی ناشی از کشیدگی عضلات قفسه سینه و دردهای ناشی از اضطراب یا حملات پنیک، علائمی مشابه با درد قلبی ایجاد کنند؛ اما منشاء آنها قلب نیست. این دردها، با عواملی مانند تنفس، تغییر وضعیت بدن یا مصرف غذا تغییر میکنند که دلیلی بر تمایز آنها با دردهای قلبی است. تشخیص دقیق قلب درد از سایر دردها، به ارزیابیهای تخصصی دکتر قلب نیاز دارد.
تفاوت درد قلب و درد اضطراب چیست؟
قلب درد و اضطراب، با علائم مشابهی همراه هستند؛ اما از نظر علت وقوع و ماهیت کاملا با یکدیگر تفاوت دارند. در جدول زیر، به تفاوتهای اصلی این دو عارضه ناراحتی اعصاب و قلب درد پرداختهایم:
تفاوتها | قلب درد | اضطراب |
منشا درد | به دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب در اثر انسداد عروق کرونری یا حمله قلبی | به دلیل تنشهای عصبی و روانی و در اثر انقباض عضلات قفسه سینه یا تاثیر اضطراب بر سیستم عصبی |
نوع درد | به صورت درد فشاری، درد سنگین و درد سوزاننده و قابل انتشار به قسمتهای دیگر بدن | درد ناگهانی و سنگین در قفسه سینه اما غیرقابل انتقال به قسمتهای دیگر بدن |
مدت زمان درد | چند دقیقه | چند دقیقه تا چند ساعت و حتی بیشتر |
علائم همراه | تنگی نفس، تعریق شدید، تهوع، ضعف، سرگیجه و احساس مرگ | تپش قلب، تنفس سریع، احساس ترس یا نگرانی شدید، لرزش، تعریق و تنگی نفس |
پاسخ به درمان | در صورت استراحت و مصرف داروهای قلبی | با تمرینات تنفسی، مدیتیشن، داروهای ضداضطراب و مشاورههای روانشناختی |
اگر دچار درد قفسه سینه یا قلب درد شدهاید و علائمی همچون تنگی نفس یا تعریق شدید در کنار علائم قلب درد عصبی هم ظاهر شدند، برای ارزیابی دقیق علت قلب درد به دکتر قلب مراجعه کنید.
تفاوت درد قلب و درد معده چیست؟
تفاوت قلب درد و معده درد از لحاظ علائم همراه و منشا ایجاد درد بسیار قابل توجه است. در جدول، به مهمترین تفاوتهای قلب درد و درد گوارشی پرداختهایم:
تفاوتها | قلب درد | معده درد |
محل درد | ناحیه وسط قفسه سینه و انتشار درد به بازوی چپ، شانهها، گردن، فک و پشت | درد در ناحیه فوقانی شکم، وسط قفسه سینه یا زیر دندهها و قابل انتشار تنها به پشت |
نوع درد | به صورت درد فشاری، درد سنگین و درد سوزاننده و شدت یافتن درد با فعالیت جسمانی و استرس | به صورت تیرکشیدن، تپش قلب یا سوزش سر دل و شدت یافتن درد پس از مصرف غذاهای چرب و تند |
مدت زمان درد | چند دقیقه | مدت بسیار طولانیتر |
علائم همراه | تنگی نفس، تعریق شدید، تهوع، ضعف، سرگیجه و احساس مرگ | نفخ، تهوع، استفراغ، ترش کردن یا احساس پر بودن شکم |
عوامل اثرگذار | کاهش جریان خون به قلب، فعالیت جسمانی و استرس | مصرف غذاهای تند، اسیدی و مصرف نوشیدنی الکلی |
اگر با وجود این موارد، همچنان در صورت بروز قلب درد، نتوانستید علت آن را تشخیص دهید، باید به اورژانس مراجعه کنید.
تفاوت درد قلب و درد عضله چیست؟
تفاوت بین درد قلب و عضله، از چندین جنبه قابل بررسی است. در جدول زیر، به مهمترین تفاوتهای درد قلب و عضله از جوانب مختلف اشاره کردهایم:
تفاوتها | قلب درد | درد عضله |
منشا درد | به دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب در اثر انسداد عروق کرونری یا حمله قلبی | به دلیل کشیدگی، آسیبدیدگی، التهاب یا فشار بر عضله یا مفاصل |
نوع درد | به صورت درد فشاری، درد سنگین و درد سوزاننده و قابل انتشار به گردن، فک، شانهها، بازوی چپ و پشت | درد مبهم، تیز یا تیرکشنده در ناحیه عضله یا مفصل و شدت یافتن با حرکت، لمس یا کشش عضله |
مدت زمان درد | چند دقیقه | چند ساعت تا چند روز |
علائم همراه | تنگی نفس، تعریق شدید، تهوع، ضعف، سرگیجه و احساس مرگ | بدون علائم همراه جز تورم یا حساسیت در ناحیه درد |
پاسخ به درمان | در صورت استراحت و مصرف داروهای قلبی | استفاده از کمپرس سرد یا گرم و داروهای ضدالتهاب |
آگاهی از این تفاوتها، به شما در تشخیص بهتر نوع و علت قلب درد کمک خواهد کرد.
درد قلب با چه علائمی همراه است؟
قلب درد یا درد قفسه سینه، با علائم مختلف دیگری همراه بوده که تشخیص درد قلبی را از سایر دردها تسهیل میکند. در ادامه، به شایعترین علائم همراه با درد قلب اشاره کردهایم:
- تنگی نفس
- تعریق شدید و ناگهانی
- احساس سرگیجه یا غش
- حالت تهوع یا استفراغ
- احساس درد در بازوها بهویژه بازوی چپ، پشت، گردن، فک یا شکم
- احساس خستگی شدید و بدون دلیل
- ضربان قلب نامنظم یا تپش قلب شدید
- تشدید درد قلب هنگام نفس کشیدن
گاهی، این علائم نشانههای یک مشکل قلبی جدی مانند آنژین صدری یا حمله قلبی هستند. بنابراین، باید جدی گرفته شوند.
علائم درد قلب در زنان چیست؟
گاهی، علائم قلب درد در زنان متفاوت از مردان ظاهر میشود. زنان، اغلب درد قلب را به صورت فشار یا سنگینی در قفسه سینه تجربه میکنند که به شانهها، گردن، فک یا بازوها انتشار مییابد. در برخی موارد، این درد در زنان به صورت علائم گوارشی مانند تهوع، استفراغ یا درد شکم بروز میکند. همچنین، علائمی مانند تنگی نفس، تعریق بیش از حد، سرگیجه یا احساس ضعف و خستگی غیرمعمول هم نشانههای درد قلبی در زنان است.
طبق گزارش انجمن قلب آمریکا،
قلب درد در زنان، بهعنوان یکی از نشانههای بیماری عروق کرونر بوده که کوچکترین عروق قلب را تحت تاثیر قرار میدهد. بیماری عروق کرونر زنان را بیشتر از مردان مبتلا میکند.
آگاهی از این علائم و توجه به تغییرات بدن، برای پیشگیری از عوارض جدی ناشی از مشکلات قلبی، بسیار حائز اهمیت است.
علائم درد قلب در مردان
علائم قلب درد در مردان، به شکل درد شدید در ناحیه قفسه سینه ظاهر شده که به شکل احساس سنگینی، فشردگی یا سوزش مشخص میشود. مردان بیشتر از زنان، این درد را به صورت ناگهانی و شدید تجربه کرده و به همراه آن علائم دیگری نظیر تنگی نفس، تعریق بیش از حد، تهوع یا استفراغ، سرگیجه و ضعف ناگهانی را تجربه میکنند. قلب درد در مردان، با فعالیت بدنی یا استرس افزایش یافته و با استراحت یا مصرف نیتروگلیسیرین بهبود مییابد. شناخت و پاسخ سریع به این علائم، از بروز عواقب جدی جلوگیری خواهد کرد.
عوامل خطر در قلب درد چیست؟
قلب درد، به دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب رخ میدهد و نشانهای از بیماری عروق کرونر قلب یا حمله قلبی است. چندین عامل خطر برای قلب درد وجود دارد که این عوامل، احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش میدهند. در ادامه، به مهمترین عوامل خطر قلب درد پرداختهایم:
- سیگار کشیدن؛ آسیب دیدن عروق خونی در اثر مصرف نیکوتین و مواد شیمیایی موجود در سیگار
- فشار خون بالا؛ محدود شدن جریان خون به قلب در اثر تصلب شراین و تشکیل پلاکهای چربی در دیواره عروق
- کلسترول بالا؛ کاهش جریان خون به قلب در اثر تشکیل پلاکهای چربی در دیواره عروق
- دیابت؛ ابتلا به تصلب شراین و بیماریهای قلبی در اثر آسیب به عروق خونی
- چاقی و اضافه وزن؛ افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی در اثر فشار وارد شده به قلب ناشی از اضافه وزن
- نداشتن فعالیت بدنی؛ افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در اثر افزایش فشار خون، چاقی و افزایش سطح کلسترول ناسالم به دلیل بیتحرکی
- سابقه خانوادگی بیماری قلبی؛ منجر به افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و قلب درد
- سن بالا؛ خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی در اثر افزایش سن
- استرس؛ آسیب به قلب در اثر افزایش فشار خون، سیگار کشیدن یا پرخوری ناشی از استرس
- مصرف الکل؛ آسیب به عضله قلب به دلیل افزایش فشار خون و افزایش سطح کلسترول خون ناشی از مصرف زیاد الکل
تغییر سبک زندگی همچون ترک سیگار، رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و مدیریت استرس به پیشگیری از قلب درد و بیماریهای قلبی منجر میشود.
چرا به قلب درد مبتلا میشویم؟
علت قلب درد، ناشی از عوامل متعددیست که برخی از آنها به پیگیریهای تخصصی و پزشکی نیاز دارند. شناسایی علل قلب درد، به مدیریت بهتر و درمان مؤثرتر این عارضه کمک میکند. در ادامه، به بررسی انواع علت قلب درد، پرداختهایم:
حمله قلبی
حمله قلبی، با انسداد جریان خون به بخشی از عضله قلب بهطور ناگهانی رخ میدهد. این انسداد، به دلیل تشکیل لخته خونی در یکی از عروق کرونریست که وظیفه تامین خون و اکسیژن برای عضله قلب را برعهده دارد. در این شرایط و نرسیدن خون به عضله قلب، سلولهای قلبی شروع به آسیب دیدن و از بین رفتن میکنند. علائم حمله قلبی شامل درد شدید در قفسه سینه بوده که به بازوها، گردن، فک یا پشت انتشار مییابد و با تنگی نفس، تعریق زیاد، سرگیجه و تهوع همراه خواهد بود. این عارضه، با استفاده از داروهایی برای حل کردن لخته یا باز کردن عروق مسدود شده درمان میشود.
میوکاردیت
میوکاردیت، التهاب عضله قلب است. این التهاب،به دلیل عفونت ویروسی رخ میدهد؛ اما عوامل دیگری مانند باکتریها، انگلها، قارچها، بیماریهای خودایمنی و واکنشهای دارویی هم باعث ایجاد آن میشوند. میوکاردیت، گاهی بدون علائم بوده و گاهی با علائمی شبیه به آنفولانزا، مانند خستگی، درد قفسه سینه، تنگی نفس و تپش قلب رخ میدهد. در موارد شدیدتر، این عارضه، باعث ضعف قلب، نارسایی قلبی یا حتی مرگ ناگهانی خواهد شد. تشخیص این بیماری از طریق آزمایشهای خونی، نوار قلب، اکوکاردیوگرافی و گاهی بیوپسی قلب انجام میشود.
آنژین
آنژین، درد یا ناراحتی در قفسه سینه است که به دلیل کاهش جریان خون به عضله قلب رخ میدهد. این وضعیت، ناشی از بیماری عروق کرونریست که در آن عروق تامینکننده خون برای قلب، تنگ یا مسدود میشوند. آنژین، به در دو حالت پایدار و ناپایدار فرد را درگیر میکند. آنژین پایدار، در هنگام فعالیت فیزیکی یا استرس روانی ظاهر شده و با استراحت یا استفاده از داروهایی مانند نیتروگلیسیرین تسکین مییابد. در مقابل، آنژین ناپایدار خطرناکتر است و در هر زمان، حتی در حالت استراحت هم فرد را درگیر کرده و نیاز به مراقبتهای فوری پزشکی دارد.
گرفتگی عروق کرونری قلب
انسداد عروق کرونری، وضعیتیست که به دلیل تجمع پلاکهای چربی، کلسترول و مواد دیگر در دیوارههای داخلی عروق ایجاد میشود. در این شرایط، رگهای کرونری تنگ یا مسدود شده و جریان خون به قلب کاهش مییابد. کاهش جریان خون به قلب، منجر به درد قفسه سینه یا حتی حمله قلبی میشود. عوامل خطر این بیماری شامل فشار خون بالا، دیابت، سیگار کشیدن، چاقی و بیتحرکی هستند.
پریکاردیت
پریکاردیت، در اثر التهاب کیسهای نازک و دو لایه به نام پریکارد رخ میدهد که قلب را احاطه کرده است. این بیماری، به دلایل مختلفی همچون عفونتهای ویروسی، باکتریایی، قارچی، بیماریهای خودایمنی، حملات قلبی، آسیبهای قفسه سینه یا عوارض جانبی برخی داروها بروز میکند. فرد مبتلا به پریکاردیت علائمی همچون درد تشدید شونده قفسه سینه، تب، تنگی نفس و خستگی را تجربه خواهد کرد. در صورت عدم درمان، پریکاردیت باعث محدود شدن عملکرد قلب میشود. درمان پریکاردیت، بسته به شدت و علت آن، شامل داروهای ضدالتهاب، استراحت و در موارد شدیدتر، تخلیه مایع اضافی از پریکارد است.
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، یک بیماری ژنتیکی قلبیست که با ضخیم شدن غیرطبیعی دیوارههای بطن چپ قلب مشخص میشود. این ضخامت، باعث انسداد جریان خون خروجی از قلب شده و عملکرد پمپاژ قلب را تحت تأثیر قرار میدهد. در افراد مبتلا به این عارضه، علائم بهصورت تنگی نفس، درد قفسه سینه، خستگی و گاهی اوقات بینظمی ضربان قلب ظاهر میشوند. برخی افراد ممکن گاهی، افراد هیچ علامتی نداشته و بیماری در معاینات روتین یا به دنبال یک حادثه ناگهانی شناسایی میشود. درمان کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، شامل داروها، دستگاههای کنترلکننده ضربان قلب و در صورت نیاز، جراحی است.
علت قلب درد در سالهای مختلف زندگی چیست؟
علت قلب درد در سالهای مختلف زندگی متفاوت خواهد بود. در جدول زیر، به برخی از شایعترین علت درد قلب در جوانان و نوجوانان تا سالمندان و در هر گروه سنی اشاره کردهایم:
گروه سنی | علل شایع درد قلبی |
کودکان و نوجوانان | مشکلات مادرزادی قلبی، مشکلات عضلانی اسکلتی و التهابات ویروسی مانند میوکاردیت |
بزرگسالان جوان (20-40 سال) | اضطراب و استرس، مصرف مواد مخدر و بیماریهای التهابی مانند پریکاردیت |
میانسالان (40-60 سال) | بیماری عروق کرونری، سکته قلبی، آنژین صدری و کلسترول بالا و دیابت |
سالمندان (60 سال به بالا) | بیماری عروق کرونری، آنژین صدری، سکته قلبی، نارسایی قلبی، مشکلات دریچهای قلب، فشارخون بالا |
مشکلات قلبی و قلب درد، در هر سنی، افراد را درگیر خواهد کرد. با این حال، علت درد قلب در سن 15 سالگی با علت آن در سن 60 سالگی متفاوت خواهد بود. بنابراین علت قلب درد را در هر سنی جدی گرفته و علائم آن را پیگیری کنید.
علت قلب درد در هنگام درازکشیدن
قلب درد هنگام درازکشیدن، به دلایلی همچون رفلاکس معده، افزایش فشار بر قفسه سینه یا مشکلات قلبی مانند آنژین صدری رخ میدهد. وقتی فرد دراز میکشد، اسید معده با بازگشت به مری، باعث سوزش و درد در ناحیه قفسه سینه شده که گاهی با قلب درد اشتباه گرفته میشود. همچنین، درازکشیدن، با افزایش فشار روی ریهها و قلب، درد را تشدید میکند. گاهی، مشکلات قلبی مانند کاهش جریان خون به عضله قلب، در هنگام درازکشیدن شدیدتر ظاهر می شوند.
قلب درد را چگونه تشخیص میدهند؟
دکتر قلب، تشخیص قلب درد، از ترکیبی از معاینات بالینی، بررسی تاریخچه بیمار و تستهای تشخیصی استفاده میکند. در ادامه، به مهمترین مراحل تشخیص قلب درد پرداختهایم:
- بررسی تاریخچه بیمار؛ پرسیدن سوالاتی در مورد نوع درد، محل، شدت، مدت زمان، عوامل محرک و تسکیندهنده و سابقه پزشکی بیمار
- معاینه فیزیکی؛ یافتن علائم و نشانههای فیزیکی مرتبط با مشکلات قلبی مانند شنیدن صدای غیرعادی در قلب یا بررسی فشار خون
- الکتروکاردیوگرام؛ ثبت فعالیت الکتریکی قلب و ناهنجاریهای کاهشدهنده جریان خون به قلب
- تست استرس؛ بررسی عملکرد قلبی بیمار حین انجام فعالیت بدنی با هدف بررسی خونرسانی درست به قلب حین این فعالیت
- اکوکاردیوگرافی؛ ایجاد تصویر از قلب به کمک امواج صوتی و شناسایی مشکلات در ساختار و عملکرد
- آنژیوگرافی عروق کرونر؛ شناسایی هرگونه انسداد در عروق کرونر با تزریق یک ماده حاجب به داخل عروق قلب و ثبت تصاویر رادیولوژی از داخل آن
- انواع آزمایش خونی؛ برای بررسی آسیبهای قلبی همچون آسیب به عضله قلب در اثر افزایش سطح تروپونین
دکتر قلب، به کمک تفسیر نتایج حاصل از این آزمایشها، علت قلب درد را شناسایی کرده و درمان متناسب با علت را ارائه خواهد داد.
قلب درد چگونه درمان میشود؟
درمان قلب درد، به نوع و شدت درد بستگی دارد. در موارد خفیف، تغییر سبک زندگی موثر خواهد بود. اما در موارد شدیدتر، مصرف داروهایی مانند نیتروگلیسیرین برای گشاد کردن عروق، بتا بلاکرها و کاهندههای کلسترول مانند استاتینها ضروری هستند. اگر علت قلب درد، انسداد عروق قلبی باشد، دکتر قلب، روشهای تهاجمیتر مانند آنژیوپلاستی یا جراحی بایپس عروق کرونری را توصیه خواهد کرد. در ادامه، به موثرترین روشهای درمان قلب درد پرداختهایم:
درمان دارویی
درمان دارویی قلب درد، به علت زمینهای آن بستگی دارد. برای قلب درد ناشی از انسداد عروق کرونر، داروهایی مانند نیتروگلیسیرین برای گشاد کردن عروق و بهبود جریان خون به قلب تجویز میشود. داروهای بتا بلاکر و مهارکنندههای آنزیم مبدل آنژیوتانسین هم برای کاهش فشار خون و کاهش بار روی قلب موثر هستند. در موارد ابتلا درد قلبی ناشی از اضطراب و استرس، داروهای ضداضطراب یا آرامبخش به تسکین علائم قلب درد کمک میکنند. مصرف تمامی این داروها و دوز مصرفی آنها، برای جلوگیری از عوارض احتمالی، باید تحت نظر دکتر قلب انجام شود.
تغییر سبک زندگی
تغییر سبک زندگی، یک راهکار موثر برای تسکین قلب درد و جلوگیری از سایر مشکلات قلبی است. تغذیه سالم همچون مصرف میوهها، سبزیجات، غلات کامل و کاهش مصرف چربیهای اشباع و قندها به تقویت سلامت قلب کمک میکند. همچنین، ورزش منظم، به ویژه ورزشهای قلبی عروقی مانند پیادهروی، دویدن و شنا، علاوهبر تقویت قلب، در بهبود گردش خون و کاهش فشار خون نقش دارند. انجام تمرینات مدیتیشن، یوگا و تکنیکهای تنفس عمیق با آرامش ذهن و بدن، از بروز قلب درد ناشی از استرس جلوگیری خواهند کرد.
درمان پزشکی و جراحی
درصورتیکه، علت قلب درد مشکلات جدی قلبی مانند انسداد عروق کرونریست، درمانهای پزشکی و جراحی ضروری است. آنژیوپلاستی یک روش مداخلهایست که طی آن، با ورود یک بالون کوچک به داخل عروق مسدود شده، انسداد را باز کرده و جریان خون به قلب را بهبود میبخشد. در موارد شدیدتر، ممکن است نایاز به جراحی بایپس کرونری باشد. در این نوع جراحی، از عروق دیگر بدن، برای ایجاد مسیری جایگزین برای عبور خون به قلب استفاده میشود. این روشها، اغلب برای جلوگیری از حملات قلبی و بهبود کیفیت زندگی بیماران استفاده میشوند.
آیا قلب درد، بهبودیافتنی است؟
آگاهی از انواع قلب درد و شناخت علائم همراه با قلب درد مانند تنگی نفس، حالت تهوع، تعریق، سرگیجه و ضعف در بهبود قلب درد نقش اثرگذاری برعهده دارند. بهگونهای که فرد پس از مواجهه با این علائم همراه با درد سوزاننده و درد فشاری قفسه سینه، درد قلب را تشخیص داده و برای دریافت مراقبتهای فوری پزشکی اقدام میکند.
این مراجعه فوری به دکتر قلب و برخورداری از مراقبتهای تخصصی، به بهبود کامل درد قلب منجر خواهد شد. دکتر قلب، به کمک معاینه فیزیکی و انجام انواع آزمایشات همچون اکوکاردیوگرافی، تست ورزش و آنژیوگرافی، به تشخیص زودهنگام علت قلب درد میپردازد. سپس موثرترین درمان قلب درد را به شما ارائه خواهد داد و شما با تسکین علائم قلب درد، به بهبودی کامل دست خواهید یافت.
در نهایت، اگر به قلب درد مبتلا هستید و برای شناسایی آن به متخصص قلب نیاز دارید، میتوانید از انواع خدمات آنلاین، تلفنی و حضوری متخصص قلب در سایت دکتردکتر استفاده کنید.
منابع:
nhs.uk
bhf.org.uk
و اینکه درد دستم و کتف و گردنم خیلی شدیده به طوری که از انجام فعالیت های روزانه ی خودم عاجز هستم.
سلام لطفا اين آزمايشات را انجام دهيد و به متخصص روماتولوژي مراجعه كنيد
Cbc.diff
Esr crp
Ana
Anca
Rf
Anti ccp
سلام پدرم یک هفته است که درد قلب دارد به این صورت که ۲ تا ۳ دقیقه طول میکشد و با قرص زیر زبونی خوب میشود هفته پیش بردیم دکتر و تست نوار قلب و تست ورزش خوب بود
سلام من ۱ ماه مرکز قفسه سینم درد میکنه چکاب کلی دادم تست کرونا دادم فست خون کردم ولی خوب نشده همش احساس میکنمیه چیزی تو گلومه نفسمو میدم بیرون درد میگیره بعضیاوقات نفس عمیق نمیتونم بکشم راهنمای میکنید
سلام لطفا تست ورزش بدين در صورت نرمال بودن به متخصص گوارش مراجعه كنيد
سلام خسته نباشید
۴۰سال دارم و یک ماه هست قیمت سمت چپ سینه ام حساس درد دارم وقتی ناراحت میشود بیشتر میشود هنگام استراحت هم درد دارم تنگی نفس ندارم
سلام بايد توسط متخصص قلب ويزيت شويد
نوار قلب ، اكو و تست وردش دهيد
سلام. خسته نباشین.
من ۳۰سالمه. بعضی اوقات دلم میگیره و احساس نفس تنگی میکنم. جوری که انگار هر لحظه ممکنه قلبم از تو سینم در بیاد. مخصوصا شبا یا هنگام خواب بشدت آزارم میده
قبلا آلپروزولام آرومم میکرد و میتونستم بخوابم.
ولی الان خیلی زمان میبره تا آروم بشم. وقتی گرفتارش میشم، فقط راه میرم. نمیتونم حتی بشینم
سلام اين حالت حمله اضطرابي هستش
هر شب يك عدد قوص كلرديازپوكسايد ٥ ميلي گرم مصرف كنيد
سلام،خسته نباشید بنده ۳۸ سال سن دارم،و چند روزی است که درد قفسه سینه شدید و درد در پشت جناغ دارم و انگار رگهای پشت سرم وکتفم مثل چوب خشک شده،ضمنا تنگی کانال نخاع و دیسک گردن دارم،قرص پرانول۱۰،پوکساید۱۰،وفاموتیدین۴۰ هم هرشب دوسال است که میخورم ،ومدت دو هفته هم هست که فشار عصبی شدیدی،دارم،لطفا راهنمایی کنید،هر مسکنی هم مصرف کردم،افاقه نکرد
باتشکر
سلام بايد از نظر قلبي بررسي شويد
آنديم هاي قلبيتونو چك كنيد
اكو قلب دهيد و تست ورزش انجام دهيد
سلام خسته نباشید من بیست و یک سالمه چند وقته بخاطر امتحانای آنلاین خیلی فشار روم هست. نزدیک یک هفته است که در ناحیه کتف چپ و گردن احساس درد دارم و گاهی اوقات یه حالت سوزش مانندی داره و بعضی وقتا احساس گرسنگی تقریبا شدید دارم و بازوی چپم گهگاهی درد داره و صبح ناگهانی از خواب پامیشم و تپش قلب و استرس دارم میشه راهنماییم کنید ممنون
عالی است
سلام عفونت گلو دارم سه روره ازکورونا وحشت کردم سینم میسوزع ولی نفس کشیدنم راحت برای چیه این ظهر هم در حد یک دقیقه یه سوزش خیلی بدی داشتم
سلام اين آزمايشات را انحام دعيد:
Cbc.diff
Esr crp
Covid -19 pcr
سلام وقتتون بخیر.من چندین ساله ریفلاکس معده و مقداری التهاب مری دارم.چندوقتی هست دیگه قرص مصرف نمیکنم.تیروئید پرکار و مقدار خیلی خفیف افتادگی دریچه میترال.به شدت استرسی هستم و دوسال پیش با دستور پزشک سیتالوپرام و پرفنازین میخوردم.الان چند ماهه قبل از شروع قاعدگی سردرد و بدن درد و یکی دو روز هم درد قفسه سینه میگیرم.۲۹سالمه.خیلی روزا با سردرد و درد گوش بیدار میشم که گوشام رو هم دکتر چک کردن و گفتن بخاطر ریفلاکسه چون هرروز با طعم بد توی دهان و حالت چسبندگی اسید توی دهانم بیدار میشم.امروز روز اول قاعدگی منه و از چندروز قبل درد قفسه سینه و حالت تنگی نفس در گلو دارم و حس میکنم فشار توی گلومه.توی چندماه گذشته چندبار پانیک هم داشتم.من این روزا خیلیییی استرس زیادی دارم.از طرفی نمیدونم این علائم بخاطر مشکلاتیه که دارم یا کرونا.خیلی ممنون میشم جواب بدید لطفا.تشکر
سلام
من نزدیک ۵ ماهه که در طول شبانه روز به جز خوابیدن شب تنگی نفس دارم نفس عمیق نمیتونم بکشم و تپش قلب ودرد قفسه سینه دارم و دکتر قلب رفتم اکو دادم ونوار قلب اکو مشکل جدی نداشت و ضربان قلب بالایی داشتم ولی مشکل قلبی نداشتم وبشدت عصبی هستم تنگی نفسم خیلی اذیتم میکنه ممکنه که تنگی نفسم به خاطر اعصاب باشه چون ۲ ماه برای قلبم قرص مصرف کردم هیچ تغییری در تنگی نفسم ایجاد نشد
سلام لطفا از نظر آسم هم بررسي شويد و توسط متخصص ريه ويزيت شويد و اسپيرومتري انحام دهيد
سلام من امروز اینجوری شدم شروع میکنم به راه رفتن هر قدم که رر میدارم قفسه سینم سنگینتر میشه جوری که نفس عمیق به رور میکشم وقتی استراحت میکنم آروم میشه ولی تا راه میرم هر قدم قفسه سینم ینگینتر میشه برا چیه
سلام
درد قفسه سینه و تنگی نفسی که با فعالیت بدتر شود نیاز به معاینه و بررسی نوارقلب و….دارد.به متخصص قلب مراجعه کنید
سلام وقت بخیر
32ساله هستم.ازون روزی که بیماری کرونا وارد کشور شده خیلی استرس و اضطراب دارم.خیلی نکات بهداشتی رو رعایت میکنم ولی بازم یه ترسی تو وجودم هست.الان چند روزی هست که قفسه سینه م میسوزه گردن پاها دست هم درد میگیره همه این درد ها به صورت لحظه ای
و به صورت نقطه ای از بدن میباشه چند روزه شب ها 1دونه قرص پروپرانول میخورم البته چند ساعت قبلش هم کلرودیازپوکساید5 میخورم نیاز هست به پزشک مراجعه کنم؟یا دز داروها رو تغییر بدهم ممنون از شما
سلام
کلرودیازپوکساید هر ۱۲ ساعت یکی مصرف شود
اگر بهتر نشدید جهت کنترل اضطراب با متخصص روانپزشکی مشورت کنید
باسلام. دوهفته است درد درقسمت شانه ها تا گردن و همزمان در قفسه ی سینه دارم در 24 ساعت حدود دوساعت طاقت فرساست ما بقی درد هست ولی قابل تحمل فقط مسکن قوی خوردم ژلوکسفن چه دکتری مراجعه کنم. ممنون.
سلام
دوست عزیز علایم و شرح حال شما کامل نیست و نمیتوان با توجه به توضیحات بین درد قلبی و عضلانی افتراق داد
جهت بررسی بیشتر از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید
خانم ۳۲ ساله هستم
مبتلا به اپیلپسی کاربامازپین مصرف میکنم
تحت نظر روانپزشک هم هستم برای افسردگی
داروهایی که مصرف می کنم لاکسور فلوکستین و ترازودون هست
هفته گذشته بعد از ۴ سال بدون حمله یه حمله گرندمال داشتم به دلیل آسیب به سر بیمارستان رفتم
تو بیمارستان دچار درد شدید قفسه سینه تپش قلب شدید تنگی نفس و سرگیجه شدم
سابقه قلبی خودم و خانواده اصلا نداشتیم
تست ها نرمال بود و بهم گفتن علت استرس بالا هست ولی تا چند ماه بهتره تحت نظر دکتر قلب باشم
هنوز هم احساس ناراحتی می کنم تو قفسه سینم راحت نمیتونم نفس بکشم
جای نگرانی داره؟
سلام
اگر از نظر قلبی بررسی شدین و اکو و نوار قلب و تست ورزش خوب بوده نگران نباشید
ممنونم
اکو و نوار سالم بود
الان هنوز تپش قلب و تنگی نفس دارم
با فعالیت تشدید میشه
گاهی هم سرگیجه دارم
لازمه تست ورزش هم بدم؟
سلااگر تنگی نفس با فعالیت تشدید میشود بله
سلام خسته نباشید بعضی وقتا که خیلی ناراحتم و اعصابم خورد میشه قلبم درد میگیره وقتی نفس میکشم تیر میکشه باید به پزشک مراجعه کنم؟
سلام خسته نباشید..من حدود چندماهی میشه که سمت چپم(قلبم)دردمیکنه.نوارقلب رفتم گفت هیچ مشکلی وجود نداره..تپش قلب هم ندارید.فقط بخاطر استرسیه که بهتون وارد شده.یه قرص برای اضطراب بهم دادن که هیچ تاثیری نداشتن.ولی با گذشت زمان بهترشدم..ولی دوباره همون حالت بهم دست داده.بیشترصبح ها اینطوری میشم.وقتی ازخواب بیدارمیشم قلبم تند میزنه و استرس و دلشوره دارم..تازگی ها هم بدنم مثل حالتی که قولنج داشته باشم هستش.وقتی هم ازیه موضوعی ناراحت بشم فورأ اینطوری میشم..الان نمیدونم واقعا چیکارکنم خیلی نگرانم..راهنماییم کنین
با عرض سلام خدمت پزشکان زحمت کش 4 ماهه از قفسه سینه احساس درد شدید دارم که مدام نه ولی اکثره ساعت های روز باهام هست اکو قلب دادم نرمال بود ، سیتی اسکن ریه دادم نرمال بود ، آزمایش کرونا دادم منفی بود آیا میتونه از رفلاکس معده باشه ؟ یا از استرس های گذشته ؟ علاعم هایی که دارم شامل : درد قفسه سینه گاه از جلو گاه از پشت مخاط بیش از حد که به رنگ سفید است خس خس سینه هنگام باز دم احساس خستگی بیش از حد سیاه رفتن چشم ها هنگام بلند شدن گاهی هم گلو درد این علاعم همه به صورت مدام همراهم هست ولی از سرفه و تب هیچ نشونه ای نیست ممنون میشم راهنماییم کنید 28 ساله هستم .
سلام چند روز درد شانه وکتف و زیر سینه ام درد میگیره مشکل آریتمی و تپش قلب هم دارم این درد قلب هست یانه
سلام
با توجه به سابقه آریتمی باید اکو و نوار قلب انجام شود.به متخصص قلب مراجعه کنید
سلام من ۲۱ سالمه چند روزه که قلبم می سوزه و به سمت راست و پشت و دست و زیر فکم می زنه ادم به شدت استرسی هستم یه وقت هایی به پام هم می زنه به دکتر داخلی مراجعه کردم گفتن از اضطرابه و پروپرانول خوردم ولی تاثیر زیادی نداشت ولی شب موقع خواب اروم شدم و خوابیدم نمی دونم تاثیر اون دارو بود یانه ولی دوباره از ظهر شروع شده
سلام ببخشید من دست چپم بیحس میشه بعضی وقتا ودردش میزنه به کتفم وگردنم افسردگی داشتم والان داروهامو قط کردم بعضی وقتا ضربان قلبم بالا می ره خواستم ببینم که به خاطر عصابه یا ناراحتی قلبی
سلام
با توجه به درد گردن و کتف که همراه با بی حسی دست است بیش از هر چیز دیسک گردن مطرح است
بنظر بنده جهت بررسی به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید
همچنین جهت اطمینان خاطر نوار قلب انجام و درصورتی که احساس طپش دارید از نظر قلبی هم ویزیت شوید
سلام.
مادر من سرما خوردن و همزمان دست و کتف چپشون درد میکرد ما چون نگران کرونا بودیممواظبتهای کرونایی کردیم تا اینکه یه شب خیلی استرس گرفت و دست و پای چپش درد گرفت و میگفت از نگرانی ضربان قلبم بالا رفته بود.صبح پیش متخصص قلب ویزیتش کردم و نوار و اکو داد.نوار و اکو هردو سالم بودن ولی دکتر گفت چون دیابتی هست بهتره دو روزی بستری بشه بخاطر کرونا قبول نکردیم و نگران شدیم دارو داد و بیماری فشار هم نداره اما دکتر گرفت ۱۵ بود.دنبال نوبت برای گاما اسکن هستم که چکاپش کامل شه.خودش میگه برای معده ام هست چون حدود یک هفته یبوست داشت و درد از سمت چپ به راستم انتقال پیدا کرد و کتف هر دو طرفش انگار کوفته اس بعدش گفت پهلوهام و انگار کوفتن و همش میگه حس میکنم گوشتهای بدنمن.من الان خیلی نگرانم با وجود نوار و اکوی سالم ممکنه قلبش مشکلی داشته باشه؟؟؟
این دکتر که گفت بهتره تحت نظر باشه چون گفت شب درد داشتم منو خیلی نگران کرده لطفا جواب بدین ممنون میشم.
سلام عزيزم بله در ديابتي ها ممكنه اصلا ختي درد هم نداشته باشن
بايد اسكن قلب بدهند حتما
سلام من ۲۴ ساله هستم، مدتی هست بخاطر استرس زیاد دچار درد در ناحیه شانه و دست چپ میشوم و به طور کل بدنم بهم میریزه دست و پام میلرزه و نمیتونم کنترل کنم خودمو،البته چند وقت پیش تصادفی داشتم ک به گردنم آسیب وارد شده وگاهی اوقات در ناحیه گردن و شانه این درد رودارم
میخواستم نظرتون رو درباره ی درد دست و شانه چپ بدونم؟ بنظرتون عصبی هست؟ چندسال پیش نوار قلب دادم ک بهم گفتن استرس داری
سلام، ميتونه عصبي باشه اما بايد از نظر قلبي هم بررسي شويد
اكو قلب بديد و اسكن يا تست ورزش هم انحام دهيد
سلام.۳۶سالمه چند سال پیش بخاطر افسردگی،در در قسمت چپ سینهو کل دست سمت چپم داشتم،فک و گلوم هم حالت قفل شدن داشت فلوکستین مصرف میکردم و خوب شدن،یه سالی هست دیگه نمیخورم،الان اون حالتا دوباره برگشته،غلظت خون دارم،پروتئین سی بالا دارم،الان ریفلاکس معده هم دارم و احساس سوزش در قلب دارم،بی حال هستم و عصبی میشم زود و ناتوان از انجام کارها شدم و تپش قلب زیر ۶۰ دارم و فشارم هم اکثرا پایینه،سقط مکرر داشتم و دربارداری هپارین تزریق میکردم.
به چه دکتری مراجعه کنم؟
سلام
دوست عزیز علایم و شرح حال شما پراکنده است و دقیقا مشکل اصلیتان مشخص نیست
جهت بررسی بیشتر از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید
باسلام و ادب و احترام
بنده حدو دو سال پیش آنژیو کردم و استنت گذاشتم
حتی رنگ دیگر هم کمی گرفتگی داشت که نیاز به استنت نبود حال هر چند وقتی در یک نقطه در شانه چپ درد تیز بسیار شدیدی احساس می کنم که درد مثل اینکه یک مته داخل دقیقا همون نقطه رو داره سوراخ می کنه از شما بزرگواران راهنمایی می خوام این درد قلبی یا درد عضله ممنون میشم پاسخگو باشید با توجه به شرایط موجود در بیمارستانه
سلام
دوست عزیز علایم و شرح حال شما کامل نیست
جهت بررسی بیشتر از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید
سلام دکتر
من گاهی اوقات همینجوری که نشستم یهو قلبم یه تپش کوبنده داره که کاملا حس میکنم و از ترس عرق میکنم،شاید یک یا دو،سه بار در روز رخ بده و گاهی اوقات هست ،سریع از ترس قرص پرانول ده میخورم ولی چندساعت پس از خوردن درد قفسه سینه و بازوی دست چپ و درد پشت سمت چپ میگیرم…نمیدونم علت چیست…بیماری قلبی دارم؟
سلام درد خفیف مدوام در کتف چپ وزیر بغل دارم رفلکس معده هم دارم
سلام
دوست عزیز علایم و شرح حال شما از جمله سن و مدت ابتلا و علایم همراه و….کامل نیست
جهت بررسی بیشتر از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید
سلام
جهت معاینه ابتدا به متخصص قلب مراجعه کنید
سلام خسته نباشید من 14 سال است استرس دارم 2 ماه قبل یهو گلونم شروع به سوزش کرد وقفس سینه ام شروع کرد به درد بعدازیک ماه رفتم داکتر نوار قلب گرفتم گفت مشکلی نیست حالا دوماه میشه دارو مصرف میکنم ودرعین حال سینه ام درد نداره فقط سنگینی درسینه ام احساس میکنم) بعضی مواقع تنگی نفس دارم با فعالیت فیزیکی هیچ مشکلی ندارم میخوام بپرسم مشکل من خیلی جدی هست وآخر های حیات من است گرچه من دل ازدنیا بریدم شما به من واقعیت را بگویید خواهش میکنم؟ 32 سال دارم
سلام
دوست گرامی شما باید جهت درمان اضطراب خود زیر نظر متخصص روانپزشک دارو مصرف کنید
مشکلات جسمی شما با رفع اضطراب برطرف خواهند شد
سلام خانم دکتر مدتی است که کتف درد دارد و
سرکارخانم دکتر یه ماهی میشه که همسرم درد کتف و سینه دارد بعضی اوقات هر دو طرف سینه و کتف درد دارد مراجعه به پزشک کردیم و گفت که باید آنژیوگرافی بشه بعد آنژیوگرافی درد ها همانطور ادامه دارند در ضمن مراجعه به چند دکتر داخلی کردیم گفتن که خوبه ولی متأسفانه مدتی است دوباره آن درد سراغش آمده از ناحیه کتف و سینه لطفا جوابی به ما بدهید
سلام
ایا درد با حرکت کردن بدتر میشود؟سینه منظورتان قفسه سینه است ؟
اگر درد با فعالیت بدتر میشود جهت معاینه به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید
سلام خسته نباشید من حدود دوماه که درگیر سبکی سر هستم ،و همراه تپش قلب و سردی دست و پا و احساس اینکه دارم میمیرم و مشکلات زیادی که تو این دوسال داشتم و اضطراب و مشکلات عاطفی،و ترکیه هستم و دکتر های زیادی رفتم مثل متخصص گوش،متخصص مغز و اعصاب و جدیدا بهم میگن برو دکتر قلب و چند روز پیش با تپش قلب و سردی دست وپا و سبکی سر رفتم اورژانس نوار قلب و آزمایش خون و تصویر برداری قلب بهم گفت که همچی اوکی هست فقط کمی ریتم قلب مشکل داره اونم میتون عاملش سبکی سر باشه یا اضطراب باشه یا خود قلب باشه،در ضمن کولیت اولسروزم دارم و مدتی در گیرش بودم و تو دوره کرونا مشکلاتم خیلی بیشتر شد مشکلات فکری و….بنظر شما من چکار کنم در ظمن وقتی احساس اضطراب و تپش قلب دارم کمی دست و پام عرق میکنه یا کلا سرد میشه،و تپش قلبم خیلی شدید نیست
سلام
دوست گرامی شما باید جهت درمان اضطراب خود زیر نظر متخصص روانپزشک دارو مصرف کنید
مشکلات جسمی شما با رفع اضطراب برطرف خواهند شد
سلام وقتتون بخیر بنده در هنگام ناراحتی و استرس احساس درد شدید در قسمت قلبم دارم و گاهی این درد رو در دست چپم حس میکنم ب دکتر متخصص هم مراجعه کردم و نوار قلب و اکو گرفتند و گفتند قلبم سالمه بیست ساله هستم لطفا کمکم کنید دیگه خسته شدم از این درد ها همش نگرانم که این درد ها به قلبم آسیب نرسونه همین الان هم درد دارم ممکنه باعث آسیب بشه ؟ لطفا راهنماییم کنید
سلام خسته نباشین
میشه راهنماییم کنید
من یه مدت هست احساس توده در گلو دارم بعضی اوقات هم بادی در گلو و قفسه سینم میریزه
و با مالش دادت بهتر میشه
رفتم دکتر گفتن شاید از رفلاکس معده باشه
دارو اموکسی سیلین و امپرازول و مترونیدازول بهم دادن
الان حدود 5روز هست استفاده کردم
ولی هنوز اون درد و خفگی و گرفتگی گلو رو احساس میکنم
میشه راهنماییم کنین ممنون
سلام این دو روزهست که احساس سنیگنی در قفسه سینه دارم که وقتی که یک نفس عمیق میکشم حس میکنم که ی کم راحت میشم نه سرفه میکنم نه عطسه میکنم نه تنگی نفس دارم تب هم ندارم خیلی استرس دارم میترسم کرونا گرفتم الان از شما دکتر محترم خواهشمندم راهنمایی فرمایید ممنون
سلام
اگر سن شما بالای ۴۵ سال است
سابقه ی مشکل قلبی دارید
و یا سابقه بیماری قلبی یا فشار خون بالا دارید باید به متخصص قلب مراجعه کنید
در صورت درد معده یا سابقه مشکلات گوارشی به متخصص داخلی مراجعه فرمایید
در صورتی که از نظر جسمی سالم باشید استرس و اضطراب هم می توانند سبب چنین علائمی شوند
سلام
ببخشید چند وقتیه که درد از زیر مثلثی کتفم موقعه ای که آرنج تکان میدم مشخصه در از اونجا منشع میگیره تا زیر سینه سمت چپ و بعد از اونجا مومور میکنه و وقتی نشستم درد اون اوج میگیره وقتی که بلند میشم دردش کمتر میشه یا وقتی که به پشت میخوابم درد کتفم بعظی مواقع زیاد میشه آمان ازم میبره تا وقتی یه مسکنم نزنم دردم کم نمیشه ووقتیم مسکن میزنم (آمپول) تا چند دقیقه هم بدنم انگار گر میکنه و بعد اروم میشم تا یه کمی بخوابم.
علت این نا هماهنگی بدونم و دردم چیه
سلام
باید mri و معاینه انجام شود
میتوان کشیدگی رباط،پارگی و…باشد
به متخصص ارتوپد مراجعه کنید
سلام وقت به خير، ٢٨ سالمه و حدود ٢ سال هست كه بخاطر رفع استرس اس سيتالوپرام مصرف ميكنم، تمام اين مدت احساس درد قفسه سينه و تنگي نفس و تپش قلب هم داشتم كه اكو و تست ورزش مشكلي نداشت، بخاطر كرونا چند ماهه كه به پزشك مراجعه نكردم و اس سيتالوپرام و پرانول رو روزي يك عدد مصرف ميكنم، راهنماييم ميفرماييد كه طولاني شدن مصرف اين دو دارو ايرادي نداره؟ درد پشت كتف سمت چپ با وجود مصرف پرانول همچنان باهامه
سلام
خیر مصرف آن مشکل ندارد
با سلام
من چند سال پیش در اثر مشاهده صحنه مرگ یک نفر دچار افسردگی شدید شدم که روز به روز شدت گرفت الان وقتی میخوام خیابان برم احساس عدم تعادل دارم.احساس بیقراری و تپش قلب هم دارم
هیچ داروی افسردگی استفاده نکرده ام.
سلام
شما نیاز به جلسات روان درمانی و دارودرمانی دارید
لطفا به روانپزشک مراجعه کنید
وقتتون بخیر
من یه مدت هست که درد گاهیاوقات درد در سمت چپ قلبم احساس میکنم ،درد از سمت چپ به دست چپ، شانه و فکنم منتقل میشه ،و گاهی بی اراده هنگام درد سرفه میکنم .یه زندگیه بسیااار غمبار دارم و با شدت غم این حالت درمن تشدید میشه ،ولی گاهی اوقات بدون فشارعصبی این حالت درمن به وجود میاد ،آیا مشکل قلبی دارم؟
سلام
ابتدا به متخصص قلب و عروق مراجعه فرمایید تا معاینه و اکو انجام شود
در صورت سالم بودن از نظر قلبی به روانپزشک مراجعه فرمایید
دکتر سلام من ۴ ماهیه درد خیلی ریز و خفیفی سمت زیر بغلم داشتم که مخصوصا دوره ی قائدگی بیشتر میشه
و یه حالت درد مثل سوزش و تیر کشیدن به سمت راست میزنه به پشت میزنه ولی نه بین 2 کتف حتی به پهلوهامم یا به سمت ساق دستم میزنه یه درد خفیفه چند لحظه ای و چند ثانیه ایه و یا تیر کشنده که با ورزش بدتر نمیشه موقع استراحت اتفاق میوفته و البته من حس میکنم از عضلات باشه وقتی دردم شرو میشه حرکات کششی انجام میدم گلنج هام صدا میده بعضی وقتا این درد هس بعضی وقتا نیس رفتم دکتر قلب نوار قلب گرفت گفت مشکلی نداری و واسم داروی پرانول داد فقط. گف اکو هم لازم نداری به نظر شما از قلب نمیتونه باشه من کیست تخمدان هم دارم درگیر استرس و تلقین هم هستم کم خونی و کمبود ویتامین d دارم و آسم آلرژیک خفیف هم دارم این درد به سمت چپ میزنه بعضی مواقع راست میزنه به پشت و حتی پهلو ولی خیلی خفیف و چند ثانیه ای هست ولی الان ۴ ماه هست همراهه یه مقدار نگرانم دکتر قلب گفتن مشکل از قلب نیست ولی نمیدونم نوار قلب میتونه کافی باشه یا نه ۲۱ ساله هم هستم
سلام
به نظر میرسد علایم شما بیشتر مربوط به استرس و اضطراب شما باشد
جهت کاهش ان به روانپزشک مراجعه نمایید
سلام من ۱۷ سالمه چهارروزه قلبم تیر میکشه دقیقا نواحی قفسه سینه سمت چپ و وسط هستش هر چه بیشتر نفس بکشم دردم بیشتر میشه سوزش عجیبی دارمو تپش قلبم بالاست؟
سلام
جهت معاینه به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام،من نوار قلب چند تا گرفتم ساله اكو كردم گفتن چيزي نيست
ولي حس ميكنم پيش خودم دستو پام شل شده و همون لحظه قفسه سينم وسط و سمته چپ درد ميگيره و بي حالم ميكنه
يه هو وسط خواب استرس بهم دست ميده شديد
يا جايي هستم بي حال ميشم و استرس شديد و درد قفسه سينه
مشكل چيه به نظرتون
سلام
با توجه به علایم بیشتر علل اضطرابی مطرح است
با متخصص روانپزشک مشورت کنید
سلام توروخدا جواب بدين خيلي نگرانم
من ٢٠ سالمه
يه نقطه از قفسه سينم سمت چپ به اندازه يه سكه درد ميكنه فقط بيماري رفلاكس معده دازم و ديگه هيچي
علتش چي ميتونه باشع
ممكنه بخاطر كرونا باشع ؟؟؟؟
سلام من چند سال سیگاری بودم دو سه ماهی هست ترک کردم چند وقت تپش قلب داشتم بعد یکی دو هفته بهتر شدم باز دو سه هفته بعد اومد دوباره بهتر شدم الان معدم یکم سنگینه هر از گاهی سینمم سنگینه سر گیجه خیلی ضعیف و گاهی سر درد ضعیفی دارم بعضی وقتا گردنمم سنگین میشه مثل اینکه رگاش بگیره همچین حالتیه بعضی وقتا دستامم در حد مور مور و خواب رفتگی مثل اینکه سنگین باشه دو ماهی یکی دو هفته هست یهو میره باز میاد مشکل هاد هست؟اگر نیاز به دکتر هست چه دکتری مرسی
سلام
جهت اطمینان خاطر باید معاینه شوید به متخصص قلب مراجعه کنید
سلام استرس شدید دارم دکتر بهم قرص پرانول و پروکساید ۵ تجویز کرد برای تپس قلب وتنگی نفس الان چند روزی هست که گردنم و دست چپم درد میکنه و ترشح شدید بزاق دهان و لرزش شدید بدن در هنگام صبح دارم خیلی میترسم که بیماری خاصی باشه لطفاً راهنمایی کنید داروها تمام شده بنظر شما ادامه بدهم
سلام
داروها مجدد مصرف شود
بنظر بعلت استرس است
درصورت عدم بهبود به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام من ۲۱ سالمه ۶ ماهه زایمان کردم بعد عادت ماهانه دستام درد میکنه انگار خون نداره از تو سرد میشه تپش قلب دارم دکتر گف پنیک دارم آسنترا و سدالام داده خیلی میترسم خیلی مظطربم ک مشگل قلبی باشه همش با خودم درگیرم ب نظر شما مشگل قلبی دارم
سلام
با توجه به علایمی ک مطرح کردید احتمال مشکل قلبی کم است
داروها ی خود را مصرف کنید اگر بعد از یک ماه هیچ بهبودی خاصل نشد ویزیت شوید