درمان سینوزیت حاد و مزمن؛ معرفی روش‌های درمان دارویی و درمان خانگی سینوزیت

درمان سینوزیت و روش‌های درمان دارویی و درمان خانگی سینوزیت
اشتراک گذاری 1014 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

متخصص گوش، پس از تشخیص نوع عفونت سینوسی، برای درمان سینوزیت اقدام می‌کند. او برای درمان سینوزیت حاد چرکی، درمان سینوزیت مزمن و درمان سینوزیت قارچی، رویکردهای درمانی متفاوتی را به‌کار می‌گیرد. تجویز انواع دارو مانند آنتی‌بیوتیک، اسپری بینی و جراحی به نوع عفونت سینوسی بستگی دارد. چنانچه سینوزیت شما، ناشی از عفونت‌های باکتریایی باشد، تجویز آنتی‌بیوتیک، یک رویکرد درمانی موثر برای درمان قطعی سینوزیت به‌حساب می‌آید.

در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر، به انواع روش‌های درمان سینوزیت پرداخته‌ایم. با مطالعه این مطلب که تنها 6 دقیقه به زمان نیاز دارد، با انواع راه‌های درمان خانگی سینوزیت، درمان سینوزیت کودکان و درمان سینوزیت با داروهای گیاهی آشنا می‌شوید.

در نهایت، اگر سوال و ابهامی درباره درمان فوری سینوزیت و قوی‌ترین داروی سینوزیت دارید، آن را در قسمت نظرات بنویسید. پزشک ما به سوال‌های شما پاسخ خواهد داد.

درمان پزشکی سینوزیت

درمان فوری سینوزیت، به تشخیص متخصص گوش نیاز دارد. متخصص گوش و حلق و بینی، با روش‌های تشخیصی دقیق خود، می‌تواند نوع عفونت سینوسی را تشخیص دهد و درمان سینوزیت را متناسب با علت بیماری تجویز کند. دکتر گوش، برای درمان سینوزیت، موارد زیر را در نظر می‌گیرد:

  • سن بیمار
  • سلامت عمومی و سابقه پزشکی
  • علت و شدت بیماری
  • نحوه عملکرد بدن در برابر داروها و شیوه‌های درمان
  • ترجیحات بیمار
  • طول دوره بیماری

70 درصد افراد مبتلا به سینوزیت حاد بدون هیچ‌گونه دارویی، بهبود پیدا می‌کنند. اما گزینه‌های درمانی متفاوتی وجود دارد که می‌توانند دوره بهبودی را کوتاه‌تر کنند. در ادامه به این راهکارهای درمانی، مفصل‌تر می‌پردازیم.

متخصص گوش و حلق و بینی در حال معاینه و درمان سینوزیت

 درمان دارویی سینوزیت

سینوزیت یا عفونت سینوسی، به کمک درمان دارویی، می‌تواند بهبود پیدا کند. پزشک متخصص، با ارزیابی علائم، معاینه فیزیکی، آندوسکوپی بینی و گاهی تصویربرداری، نوع درمان را مشخص می‌کند. همچنین انتخاب گزینه‌های درمان سینوزیت، به مدت‌زمان ظهور علائم و شدت آن‌ها بستگی دارد. برای مثال، اگر علائم شدید سینوزیت باکتریایی، پس از 10 روز بهبود نیافت، ممکن است دکتر متخصص، آنتی‌بیوتیک را تجویز کند. این علائم، شامل تب، احساس درد یا حساسیت صورت و تورم اطراف چشم‌ها هستند.

هدف از درمان سینوزیت، تسکین درد، احساس ناراحتی و کسالت، کاهش التهاب و کاهش تولید مخاط است. در جدول زیر، به انواع راه‌های درمان سینوزیت، به کمک دارو، اشاره کرده‌ایم:

روش‌های پزشکی درمان سینوزیتنحوه اثرگذاری
کورتیکواستروئیدهای بینیکمک به پیشگیری و کاهش تورم سینوس‌ها
ضداحتقان‌هابه شکل قرص، محلول و اسپری برای تسکین علائم و افزایش تخلیه عفونت
مسکن‌هااستامینوفن، ایبوپروفن و آسپرین
داروهای ضدآلرژیآنتی‌هیستامین‌ها، برای سینوزیت‌های مرتبط به آلرژی
آنتاگونیست لوکوترینمانند مونته‌لوکاست، برای کاهش التهاب و کاهش واکنش‌های آلرژیک در مجاری تنفسی
آنتی‌بیوتیک‌هامانند آموکسی‌سیلین، داکسی‌سایکلین، لووفلوکساسین و سفیکسیم
ایمونوتراپیواکسن برای سینوزیت‌های ناشی از آلرژی

سینوزیت ویروسی، ممکن است خودبه‌خود برطرف شود. متخصص، در مرحله اول درمان سینوزیت، داروهایی مانند آنتی‌بیوتیک را تجویز نمی‌کند. در صورت ابتلا به سینوزیت مزمن، پزشک متخصص با تمرکز بر بیماری‌ زمینه‌ای، گزینه‌های درمانی را انتخاب می‌کند.

اگر گلودرد استرپتوکوکی دارید بهتر است هر چه سریعتر برای درمان آن اقدام کنید تا به سینوزیت باکتریایی تبدیل نشود.

درمان فوری سینوزیت با استفاده از داروهای استنشاقی

جراحی

هنگامی که درمان با دارو‌ها با شکست مواجه شد، جراحی آندوسکوپی سینوس، یکی از گزینه‌های درمان سینوزیت است. اگر قصد انجام عمل جراحی سینوس دارید، حتما عوامل مرتبط با شرایط پزشکی خود را در نظر بگیرید. این تصمیم، می‌تواند تصمیم سخت و پیچیده‌ای باشد؛ حتما با دکتر گوش خود مشورت کنید.

این جراحی، تحت بیهوشی عمومی، انجام می‌شود. جراحی سینوس، درمان فوری سینوزیت نیست. چراکه اکثر بیمارانی که تحت عمل جراحی سینوس قرار می‌گیرند، همچنان به درمان‌های پزشکی برای جلوگیری از بازگشت سینوزیت نیاز دارند.

درمان قطعی سینوزیت با استفاده از جراحی

درمان سینوزیت مزمن

سینوزیت مزمن، التهاب طولانی‌مدت سینوس‌ها است. این عارضه ممکن است بیش از 12 هفته طول بکشد. پولیپ بینی، تومورهای بینی، انحراف تیغه و شکستگی‌های بینی، با ممانعت از تخلیه عفونت‌های سینوسی، منجر به سینوزیت مزمن می‌شوند. همچنین افرادی با مجاری بینی باریک، مبتلا به آسم، آلرژی، فیبروز کیستیک و اختلالات سیستم ایمنی، بیش از دیگران در معرض ابتلا به سینوزیت مزمن قرار دارند.

درمان سینوزیت مزمن، بر کنترل یا کاهش التهاب تمرکز دارد. چراکه، بیشتر سینوزیت‌های مزمن، زمانی اتفاق می‌افتد که عاملی، سینوس‌های فرد را تحریک کند. این درمان‌ها، بسته به شرایط فرد متفاوت هستند. دکتر متخصص، گزینه‌های درمانی زیر را پیش روی بیمار قرار می‌دهد:

  • اسپری کورتیکواستروئیدهای بینی؛ مانند فلوتیکازون، بودزونید، مومتازون و بکلومتازون
  • واکسن یا قرص‌های کورتیکواستروئیدی؛ مانند پردنیزون، با هدف بهبود سینوزیت شدید در کوتاه‌مدت، به‌ویژه برای مبتلایان به پولیپ بینی
  • داروهای آلرژی؛ مانند آنتی‌هیستامین‌ها برای کاهش علائم سینوزیت‌های ناشی از آلرژی
  • قرص‌های خوراکی برای مدیریت درد؛ مانند استامینوفن (تاینالون) و ایبوپروفن (ادویل)
  • درمان حساسیت‌زدایی به آسپرین؛ افزایش دوز مصرفی آسپرین (تحت نظر پزشک) با هدف افزایش توانایی مصرف، ویژه افراد حساس به آسپرین
  • درمان پولیپ بینی؛ کاهش اندازه پولیپ بینی و کاهش گرفتگی بینی با تزریق دوپیلوماب، اومالیزوماب و مپولیزوماب
  • آنتی‌بیوتیک‌ها؛ برای درمان سینوزیت باکتریایی
  • ایمونوتراپی؛ تزریق واکسن آلرژی برای درمان سینوزیت ناشی از آلرژی
  • درمان با آنتی‌بادی‌های مونوکلونال؛ برای درمان سینوزیت مزمن ناشی از پولیپ بینی، درصورت عدم پاسخ به سایر درمان‌ها
  • جراحی آندوسکوپی سینوس؛ برداشتن بافت یا پولیپ از داخل بینی با یک لوله نازک و انعطاف‌پذیر، دوربین متصل به آندوسکوپ و ابزارهای برش کوچک
  • جراحی آندوسکوپی؛ با هدف اصلاح انحراف تیغه بینی
  • سینوپلاستی با بالن؛ با هدف باز کردن حفره‌های سینوس

جراحی آندوسکوپی سینوس، منجر به بهبود علائم سینوزیت مزمن می‌شود؛ اما بیمار، پس از جراحی، با هدف اثربخشی درمان سینوزیت و جلوگیری از بازگشت بیماری، به ادامه درمان دارویی نیاز دارد.

جراحی آندوسکوپی سینوس، منجر به بهبود درمان سینوزیت مزمن می‌شود

مشاوره تلفنی یا متنی با دکتر گوش، حلق و بینی

درمان سینوزیت حاد

سینوزیت حاد، یک التهاب رایج ویروسی است که اغلب در اثر سرماخوردگی ایجاد می‌شود. این عارضه، التهاب کوتاه‌مدت غشاهایی است که بینی و سینوس‌های اطراف آن را پوشانده است. این اتفاق، توانایی فرد برای تخلیه مخاط از بینی و سینوس‌ها را مختل می‌کند. گرفتگی بینی و احساس فشار در نواحی استخوان گونه، پیشانی و نزدیک چشم، شایع‌ترین علائم سینوزیت حاد هستند. این علائم، پس از 10 روز از بین می‌روند؛ اما گاهی می‌تواند تا 4 هفته طول بکشد.

در بیشتر موارد، سینوزیت حاد، خودبه‌خود بهبود می‌یابد. اما به کمک روش‌های مختلف پزشکی، می‌توان فرایند کنترل و درمان سینوزیت حاد را سرعت بخشید. در این بخش، به معرفی روش‌های پزشکی درمان سینوزیت حاد پرداخته‌ایم:

  • اسپری کورتیکواستروئیدهای بینی؛ مانند فلوتیکازون، بودزوناید، مومتازون و بکلومتازون برای کاهش التهاب سینوس‌ها
  • ضداحتقان‌ها؛ به شکل قرص، محلول و اسپری‌های بینی (این داروها فقط برای چندروز باید مصرف شوند؛ درغیراین‌صورت، فرد به احتقان برگشتی دچار می‌شود.)
  • داروهای درمان آلرژی؛ مانند آنتی‌هیستامین‌ها، برای کاهش علائم آلرژی در سینوزیت‌های حاد ناشی از آلرژی
  • داروهای مسکن؛ مانند استامینوفن، ایبوپروفن و آسپرین
  • ایمونوتراپی؛ برای درمان سینوزیت حاد ناشی از آلرژی

سینوزیت حاد، از ویروس‌ها نشات می‌گیرد؛ به‌همین‌خاطر، آنتی‌بیوتیک‌ها قادر به درمان این نوع سینوزیت نیستند. درصورتی‌که، علائم شدیدتر و دوران بیماری، طولانی‌تر شد، پزشک با توجه به شرایط بیمار، باید آنتی‌بیوتیک را تجویز کند. با آگاهی از اینکه تخصص گوش و حلق و بینی چیست برای درمان قطعی سینوزیت، باید به متخصص گوش مراجعه کنید.

درمان خانگی سینوزیت

برای درمان سینوزیت یا عفونت سینوسی، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید. اما با درمان خانگی سینوزیت می‌توانید تاحدودی علائم این عارضه را بهبود دهید. در این بخش، به معرفی روش‌های طبیعی و خانگی درمان سینوزیت پرداخته‌ایم:

  • نوشیدن زیاد مایعات؛ آبرسانی، به بدن کمک می‌کند با عفونت‌ها مبارزه کند. همچنین استحکام پوست و غشاهای مخاطی داخل سینوس‌ها به کمک آبرسانی، باعث بهبود علائم و جلوگیری از عفونت بیشتر می‌شود.
  • استراحت کافی؛ بیشتر عفونت‌های سینوسی در عرض 2 تا 3 هفته برطرف می‌شوند. مهم است که در این مدت، فرصت کافی برای مبارزه با عفونت، به بدن داده شود. استراحت کافی و اجتناب از فعالیت‌های سنگین، روند بهبود را سرعت می‌بخشد.
  • شستشوی بینی با آب‌نمک؛ شستشوی بینی با آب‌نمک، به‌عنوان یکی از موثرترین روش‌های درمان خانگی سینوزیت، باعث رفع موقت احتقان بینی، کاهش التهاب و تخلیه مخاط از سینوس‌ها می‌شود.

برای این کار، محلول آب‌نمک را به کمک یک ظرف نتی، بطری فشاری یا سرنگ، درون حفره بینی ریخته تا از حفره دیگر بینی خارج شود. این عمل را برای حفره دیگر بینی تکرار کنید. مرطوب نگه داشتن مجرای بینی با آب‌نمک، باعث کاهش فشار سینوس می‌شود.

  • استنشاق بخار؛ یک ظرف را با آب داغ پر کنید و صورت خود را بالای آن قرار دهید. با یک حوله، سر خود را بپوشانید و عمیق نفس بکشید. تنفس بخار، مرطوب شدن مجرای بینی، رفع احتقان و کاهش فشار سینوسی را به دنبال دارد.

استفاده از چند قطره روغن اکالیپتوس یا اسطوخودوس در آب داغ، باعث افزایش فواید تسکین‌دهنده درمان سینوزیت با بخور می‌شود.

  • کمپرس گرم؛ استفاده از این روش درمان سینوزیت، به کاهش درد و التهاب کمک می‌کند. یک حوله تمیز را در آب گرم قرار دهید. آب اضافی را از حوله‌ها خارج کرده و کمپرس گرم را در نواحی سینوسی صورت خود بگذارید. این روش درمان خانگی سینوزیت، باعث تخلیه سینوس و تسکین درد می‌شود.
  • حفظ رطوبت سینوس‌ها؛ استفاده از دستگاه بخور آب سرد، در طول شب می‌تواند به رفع گرفتگی بینی منجر شود. مرطوب نگه داشتن سینوس‌ها، برای کاهش فشار و تسکین درد بسیار موثر است.

درمان خانگی سینوزیت، گاهی به صورت موقت، علائم این بیماری را بهبود می‌بخشد. برای دریافت درمان و مراقبت‌های جامع و قطعی، باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. او با تشخیص علت زمینه‌ای عفونت سینوس، راهکارهایی با اثربخشی بلندمدت برای درمان سینوزیت ارائه می‌دهد. درمان خانگی سینوزیت، مکمل درمان پزشکی این بیماری است.

درمان خانگی سینوزیت با استفاده از بخور

درمان سینوزیت در طب سنتی

هیچ درمان جایگزینی برای درمان قطعی سینوزیت، به اثبات نرسیده است. اما در طب سنتی، روش‌های مکملی برای کاهش علائم سینوزیت وجود دارد. در ادامه، به معرفی برخی از روش‌های درمان سینوزیت در طب سنتی پرداخته‌ایم:

  • بخور گیاهی؛ بخور قطره اکالیپتوس یا منتول در آب گرم، باعث نرم شدن ترشحات سینوسی، تخلیه راحت‌تر آن‌ها و بازشدن انسداد سینوس‌ها می‌شود.
  • ماساژ با روغن‌های گیاهی؛ ماساژ با روغن سیاه‌دانه در نواحی سینوسی، تسکین درد و تخلیه آسان‌تر ترشحات سینوسی را به دنبال دارد.
  • بوییدن گیاه کندش؛ بیمار با بوییدن این گیاه، دچار عطسه‌های مکرر می‌شود و این عطسه‌ها به باز شدن مجاری بینی و خروج ترشحات سینوسی کمک می‌کند.
  • مصرف داروهای گیاهی؛ گیاهانی مانند زنجبیل، آویشن، پونه کوهی، زردچوبه و بابونه در درمان سینوزیت و بهبود علائم آن نقش دارند.
  • طب سوزنی؛ درمان سینوزیت با طب سوزنی، می‌تواند برای کاهش التهابات و عفونت‌های سینوسی تاحدودی کمک‌کننده باشد.

احتمالا شما هم با پیشنهادهایی همچون درمان سینوزیت با پیاز، درمان سینوزیت با سیر و درمان سینوزیت با عنبرنسا به‌عنوان قوی‌ترین داروی سینوزیت مواجه شده‌اید. هیچ‌کدام از این روش‌های درمان‌ سینوزیت در خانه، روشی برای درمان قطعی سینوزیت نیستند. شما در کنار درمان‌های پزشکی، می‌توانید به‌عنوان درمان مکمل از این روش‌ها استفاده کنید.

درمان سینوزیت با طب سوزنی

درمان سینوزیت کودکان

انسداد سینوس‌ها با ترشح در کودکان، باعث رشد باکتری‌ها می‌شود. رشد باکتری‌ها، عفونت سینوسی یا سینوزیت در کودکان را به دنبال دارد. شایع‌ترین این باکتری‌ها در کودکان، استرپتوکوک پنومونی است.

طبق بررسی‌های منتشرشده در کتابخانه ملی پزشکی آمریکا (NIH)،

از بین 100 کودک مبتلا به سینوزیت، استرپتوکوک پنومونیه (6/45 درصد) و هموفیلیس آنفلوانزا (6/24 درصد) بیشترین پاتوژن های جدا شده را تشکیل دادند.

درمان سینوزیت کودکان، به سن کودک، سلامت عمومی و سابقه پزشکی، نحوه واکنش کودک به داروها و روندهای درمان بستگی دارد. در ادامه، به رایج‌ترین روش‌های درمان سینوزیت کودکان پرداخته‌ایم:

  • آنتی‌بیوتیک‌ها؛ برای سینوزیت‌های باکتریایی، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. اگر بعد از 3 تا 5 روز، علائم کودک بهبود نیافت، پزشک آنتی‌بیوتیک دیگری تجویز می‌کند.
  • اسپرس‌های ضداحتقان؛ اسپری‌هایی مانند سودوافدرین برای رفع گرفتگی بینی کودکان کارآمد است.
  • داروهای آلرژی؛ برای سینوزیت‌های ناشی از آلرژی، آنتی‌هیستامین‌ها باعث کاهش التهاب و تورم می‌شوند.
  • داروهای کورتیکواستروئید؛ به شکل قطره یا اسپری برای توقف التهاب تجویز می‌شود.
  • داروهای تسکین درد؛ مسکن‌هایی مانند استامینوفن، پاراستامول یا ایبوپروفن در دوزهای توصیه‌شده، برای کاهش درد در کودکان موثر هستند.

درصورتی‌که کودک، به سینوزیت مزمن یا مکرر مبتلا شد یا پس از جراحی بهبود نیافت، حتما باید توسط یک متخصص آلرژی، معاینه شود.

درمان سینوزیت کودکان با استفاده از اسپرس‌های ضداحتقان

درمان سردرد سینوسی

سردرد سینوسی، یکی از علائم سینوزیت است. در سردرد سینوسی، در نواحی مختلف صورت مانند پشت چشم‌ها، استخوان‌های گونه، پیشانی و پل بینی، احساس درد مداوم و مبهم وجود دارد. فرد مبتلا به سینوزیت، با حرکت ناگهانی سر و خم شدن به سمت پایین، درد بیشتر و بدتری را تجربه می‌کند. معمولا، سردردهای سینوسی، پس از پایان عفونت سینوس‌ها، از بین می‌روند.

روش‌های درمان سردردهای سینوسی، غالبا شامل همان راهکارهای درمان سینوزیت می‌شوند. در ادامه، به اثربخش‌ترین روش‌های درمان سردردهای سینوسی اشاره کرده‌ایم:

  • داروهای تسکین‌دهنده درد؛ همچون استامینوفن، تایلانول، ناپروکسن و ایبوپروفن (ادویل)
  • تریپتان‌ها؛ تاثیرگذاری با مسدود کردن مسیرهای درد در مغز
  • ارگوتامین‌ها؛ مناسب برای سردردهای مقاوم به درمان بیش از 72 ساعت
  • داروهای ضداحتقان؛ کاهش فشار و درد در نواحی سینوس‌ها
  • کورتیکواستروئیدها؛ برای کاهش التهاب

برای درمان سردردهای سینوسی، ابتدا باید سینوزیت درمان شود. اما با استفاده از این روش‌ها، می‌توانید فشار و درد سینوسی را کاهش دهید. اگر سردرهای سینوسی، شدیدتر یا ادامه‌دار شد، ممکن است به آزمایش‌های تصویربرداری مانند سی‌تی‌اسکن نیاز داشته باشید. پس در اولین فرصت باید به دکتر مراجعه کنید. پس لازم است که بهترین متخصص گوش و حلق و بینی شهر خود را بیابید. شما ساکن هر شهری که باشید، به‌راحتی به بهترین متخصصان گوش شهر خود دسترسی خواهید داشت. برای مثال، اگر ساکن بندرعباس یا هر شهر دیگری هستید، می‌توانید با یافتن دکتر گوش بندرعباس یا دکتر گوش شهرهای دیگر، برای دریافت ارزیابی‌ها و مراقبت‌های پزشکی تخصصی‌تر از این متخصص نوبت دریافت کنید.

درمان فوری سینوزیت با استفاده از داروهای تسکین‌دهنده درد

آیا برای درمان سینوزیت، باید به دکتر مراجعه کرد؟

تشخیص نوع عفونت‌های سینوسی، در اثربخشی روند درمان سینوزیت بسیار اهمیت دارد. متخصص گوش و حلق و بینی، با آگاهی از تفاوت سینوزیت حاد و مزمن، برای درمان سینوزیت حاد، روش درمانی متفاوتی نسبت به درمان سینوزیت مزمن توصیه خواهد کرد. به‌همین‌خاطر، مراجعه به دکتر گوش می‌تواند به درمان فوری سینوزیت شما کمک کند.

درمان خانگی سینوزیت، تنها می‌تواند به عنوان درمان مکمل در کنار انواع دارو مانند آنتی‌بیوتیک، اسپری بینی و جراحی، در بهبود علائم سینوزیت تاثیرگذار باشد.

اگر درباره درمان سینوزیت به‌ویژه درمان سینوزیت کودکان، به مشاوره نیاز دارید، می‌توانید از مشاوره‌های آنلاین، تلفنی و حضوری دکتر گوش در سایت دکتردکتر استفاده کنید. وارد سایت دکتردکتر شوید و متخصص گوش و حلق و بینی شهر خود را جستجو کنید. با فعال کردن فیلتر بیشترین امتیاز، بهترین دکترهای شهر برای شما به نمایش درمی‌آیند. با ورود به پروفایل متخصص گوش مورد نظر خود، می‌توانید نوبت خود را ثبت کنید.

منابع:

nhs.uk

health.harvard.edu

detroitsinuscenter.com

سوالات متداول درمان سینوزیت

خیر. بسیاری از عفونت‌های سینوسی منشا ویروسی دارند و آنتی‌بیوتیک‌ها بر عوامل ویروس‌ کارساز نیستند.

روش‌هایی مانند ماساژدرمانی می‌توانند به‌عنوان یک درمان مکمل برای بهبود علائم سینوزیت استفاده شوند. اما به‌عنوان یک درمان جایگزین، موثر نیستند.

استرس همراه با تضعیف سیستم ایمنی، می‌تواند سرماخوردگی را برای شما در پی داشته باشد. سرماخوردگی باعث عفونت، التهاب‌های سینوسی و درنهایت سینوزیت می‌شود.

بله استحمام با آب داغ یا گرم و تنفس بخار گرم، باعث نرم شدن ترشحات و خروج آن‌ها می‌شود.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,014 دیدگاه در “درمان سینوزیت حاد و مزمن؛ معرفی روش‌های درمان دارویی و درمان خانگی سینوزیت
  • سلام خانم دکتر
    من از وقتی که هوا سرد شده سرد سردرد شدید دارم که باعث شده چشمام کوچیک بشه و زیر چشمم سیاه شدن و هم چنین خلط پشت گلو دارم و از ببینیم مخاط سفید رنگ خارج میشه
    و توی تابستانم علائم آلرژی مثل عطسه و ابریزش داشتم و با قرص سیتریزین و آنتی هیستامین برطرف میکردم الان نمیدونم چیکار‌ کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      باید دارو جهت کاهش آلرژی و مخاط براتون تجویز بشه
      جهت تجویز دارو
      میتونین از تماس تلفنی با <a href="https://evisit.drdr.ir/doctors&quot; گوش حلق بینی استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام. من یکی دوهفته پیش ناگهانی تب و لرز پیدا کردم شب موقع خواب. یه ذره هم گلودرد داشتم ولی صبحش دیگه هیچ علائمی نداشتم و خوب شدم ولی خلط داشتم .شروع کردم مصرف آموکسی سیلین .الان هیچ علائم سینوزیتی که متن نوشته ندارم .فقط صبح ها از خواب بیدار میشم گلوم و دهنم خشکه ولی همچنان خلط دارم .سردرد و سرفه و اینا هیچی ندارم فقط بینیمو باید خالی کنم و گلومم خلط پیدا میکنه.میشه بگین دلیلش چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      التهاب خفیف سینوس ها میتونه باشه
      شستشوی بینی و حلق صبح و شب
      و شربت برم‌هگزین هر ۸ ساعت یک قاشق کمک کنندس

      پاسخ
  • سلام
    دخترم ۸ سالش هست ازمهر با شروع مدرسه گرفتگی بینی و ابریزش و سرفه خلطی و تب
    از هفته قبل گوش درد با مراجعه به پزشک و انجام سی تی اسکن گفتند سینسوها همشون درگیر شدن
    ددرو تجویل کردند ولی تاًثیری که بایستی بذاره نبود الان چشمها قرمز و بار میشینه و تب تا ۳۸ و نیم با وجو دانتی بیوتیکی و اسپری که استفاده میکنه تاثیری نداره درمان سنتی و مرطوب نگه داشتن فضا و ….‌رعایت میکنم الان موندم چکار کنم هر روز یک مشکل جدید اضاف میشه

    پاسخ
    • سلام
      بهتره جهت درمان به” فوق تخصص عفونی اطفال مراجعه کنید
      در صورت مقاومت دارویی، ممکن جراحی بخاد

      پاسخ
  • سلام من هروقت یه ذره سرما میزنه به سرم دردشدید پیشانی میگیرم بعد میزنه به چشمام شدید دردمیگیره حالت تهوع هم میگیرم میتونه دلیلش چی باسه؟

    پاسخ
    • سلام
      شرح حالتون به سینوزیت میخوره

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    نزدیک به یک ماهی میشه که گاهی وقت ها دو سه روز پیشینی ام درد می‌گیرد و سنگین و دهانم تلخ می‌شود
    میتونه‌ سینوزیت باشه راه درمانش چیه ممنون

    پاسخ
    • سلام
      بله میتونه سینوزیت عفونی باشه
      و درمان آنتی بیوتیک خوراکی و اسپری بینی لازم
      جهت تجویز دارو از تماس تلفنی با <a href="https://evisit.drdr.ir/doctors&quot; عفونی استفاده کنید

      پاسخ
      • سلام اموکسی کلاو مصرف کردم تا مصرف کنم پیشانی ام خوبه قطع کنم دوباره درد می‌گیرد
        به نظرتون باید چیکار کرد.
        منظورتون از انتی بیوتیک خوراکی چی بود؟

      • سلام
        تا ۱۴ روز باید مصرف کنین
        علاوه بر اون شربت برم هگزین
        و اسپری بینی نازونکس هر ۸ ساعت
        و شستشوی بینی با سرم شستشو یا آب نمک رقیق

  • سلام وقت بخیر من یه مدتی سرما خورده بودم بعدش مصادف شد با گلو درد و اینا بعد از اون آلودگی هوا زیاد شد و والان چهار روزه که سرم قسمتی که سینوس ها وجود داره درد حس میکنم و منجر به سردرد میشه صبا سرفه دارم و دهنم بوی بد میده درد به چشم هام هم زده پشت چشمم درد میکنه مشکل از چی میتونه باشه

    پاسخ
    • سلام
      شرح حالتون به سینوزیت عفونی میخوره و نیاز به درمان آنتی بیوتیکی داره

      پاسخ
  • سلام ۲۰سالم و سینوزیت دارم .. من معده درد هم دارم .اکثرا میگن سینوزیتم بخاطر معده درد و عصبیم . دو تا مهره بالای فقراتم درد دارن جدیدا اونم گفتن دلیلش همین .
    سرفه ندارم و خیلی کم . آبریزش پشت حلق و سردرد و گلو درد دارم و هر بارم دکتر رفتم ی سری قرص خشک کننده و امپول .. جدیدا بخاطر معده ام قرص سعی میکنم مصرف نکنم و البته با مصرف آنتی بیوتیک ها آنی خوب میشم و دو هفته بعد باز مریض میشم . خیلی اذیتم می‌کنه شبا خواب راحتی ندارم و درس هم دارم واقعا عذاب واسم این سینوزیت . لطفا راهنمایی کنید . ‌

    پاسخ
    • سلام
      عدم تماس باد سرد با صورت و پیشانی و سینوس ها و پوشاندن پیشانی و استفاده از هدبند
      شستشوی مداوم بینی با سرم شستشو و همچنین استفاده از دستگاه شستشوی بینی اسکالش
      اسپری بینی نازونکس هر ۸ ساعت یک پاف تا ۲ هفته

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر. من از بچگی تا الان وقتی ی ذره ب پیشونیم باد میخوره یا ناراحت میشم یا عصبی میشم و میترسم سرم شدید درد میکنه و با استامینوفن و ژلوفن خودمو آروم میکنم ولی الان حدود دو ساله که هر روز یا یکی در میون چشامم میخاره و پف میکنه و ازش ترشح زرد رنگ بیرون میریزه، خلط پشت حلق هم دارم و چن بار رفتم متخصص گوش حلق بینی گفتن سینوزیته و اسپری بینی و سرم شستشو تجویز کردن ولی درمان نشدم و هر روز چشام بدتر میشه عفونتش بیشتر میشه…لطفا اگه درمانی دارید ممنون میشم بگید

    پاسخ
    • سلام
      برای چشمتون باید به متخصص” چشم پزشک مراجعه کنید ممکن التهاب یا انسداد محرای اشکی باشه

      پاسخ
  • سلام،من از تمام این علائم فقط دندون درد رو دارم ممکنه سینوزیت داشته باشم؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر بعیده

      پاسخ
  • سلام.وقت بخیر.من ماه هفتم بارداری هستم.ده روزه سمت چپ سرم وحشتناک درد میگیره واز سمت چپ سوراخ چپ بینیم ترشح سبز چرکی میاد و حس بویایی کم شده.دکتر بهم کوآموکسی کلاو و سرم شستشو ولوراتادین داده مصرف کنم.بنظرتون کو آموکسی کلاو در بارداری ضرر نداره.ممنون

    پاسخ
    • سلام
      قرص کوآموکسی کلاو در گروه B هست و با توجه به عفونت شما، مزایای استفاده از اون بیشتر از مضراتش هست

      پاسخ
  • سلام من وقتی درمعرض سرما قرار میگیرم سرم بعد چند ساعت درد میگیره یا گیج میرع هیچ درمانی برای سینوزیت نیست تا اخر عمر دیگه سینوزیت همینطور هست خوب میشه یا نه؟

    پاسخ
    • سلام
      سینوزیت اگر مزمن بشه درمانش طولانی هست و در مواردی نیاز به درمان جراحی داره
      شستشوی بینی هر ۸ ساعت با سرم شستشو و اسپری بینی نازونکس هر ۸ ساعت یک پاف
      و استفاده از کلاه و هدبند جهت پیشگیری از تماس با سرما در بهبود علایم کمک کنندس

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید دکتر سینوزیت دارم،سردرد شدید میگرفتم آنتی بیوتیک مصرف کردم سردردام خوب شد ولی مایغ مخاط بینیم که خیلی ام غلیظه قطع نشده ،بیشترهم میرم بیرون ترشح میشه،بنظرتون چیکارکنم ؟آیا این مخاط ترشح میشن خوبه ،یعنی خارج میشه بهتره؟

    پاسخ
    • سلام
      استفاده از شریت خلط آور مثل برم هگزین هر ۸ ساعت یک قاشق
      شستشوی بینی هر ۸ ساعت با سرم شستشو و اسپری بینی نازونکس هر ۸ ساعت یک پاف
      و استفاده از کلاه و هدبند جهت پیشگیری از تماس با سرما در بهبود علایم کمک کنندس

      پاسخ
  • سلام من تقریبا دو سه هفته هست که هی مریض میشم و بینیم میگیره و حال ندار میشم و گوشم تیر می‌کشه و مخاط بینی بار اول سبز و بعدش سفید شد و دو سه روز نبود که بازم همون جور شدم و بازم مخاط سبز و سرفه های پی در پی کوچک گلو درد ندارم سرم درد می‌کنه الان من سرما خوردم ؟ انفولانزا؟ عفونت سینوسی ؟ چی هستم اولین بار از دکتر نپرسیدم که مریضیم چیه ولی دومین بار سرما خوردگی و بار سوم هم آنفولانزا گفتن….۱۶ سالمه

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایمتون سینوزیت مطرحه

      پاسخ
  • سلام دکتر
    پیک موتوری کار میکنم دو روز میشه درد پیشانی
    شبیه سر درد قسمت پیشانی گرفتم، هوا هم خیلی سرد شده بنظرتون چی هست راه درمان و بهبودی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام
      اگر خلط پشت حلق دارین باید آنتی بیوتیک خوراکی مثل کوآموکسی کلاو با تجویز پزشک
      شربت خلط آور مثل برم هگزین
      اسپری بینی نازونکس هر ۸ ساعت یک پاف
      و شستشوی بینی با سرم شستشو هر ۸ ساعت انجام شود

      پاسخ
  • سلام ،من چند بار به پزشک مراجعه کردم هربار برای سرماخوردگی داروهای معمولی ک بدون نسخه هم تهیه میشود برام نسخه کردن پزشکان میگویند انتی بیوتیک دستور داریم نسخه نکنیم چون لازم نیست من خودم میدونم که عفونت سینوسی دارم سردرد شدید وننیتونم بابینی نفس بکشم تمام بینی ام عفونته حالم از خودم بهم میخوره چه کنم

    پاسخ
    • سلام
      اگر عفونت باشه یعنی درد پیشانی و گونه، خلط سبزرنگ، بوی بددهان و….آنتی بیوتیک مثل کوآموکسی کلاو ۶۲۵ لازمه، در کنار اون داروی خلط آور مثل برم هگزین و همینطور اسپری بینی نازونکس لازمه هر ۸ ساعت یک پاف
      داروها باید تا ۱۰ الی ۱۴ روز مصرف شن و شستشوی بینی با سرم شستشو هم انجام شه

      پاسخ
  • سلام دوستان اگر مشکل از سینوس ها باشه یا حتی حساسیت به گرد گل و حتی خروپف میتونین از بخور سرد در اتاق خواب استفاده کنین و بعلاوه شستشوی بینی با آب نمک ولرم بهتون کمک میکنه البته این نظر شخصی منه ولی به نظرم به تعدادی از شما دوستان کمک می کنه و اگر باز علائم داشتین میتونین به پزشک مراجعه کنین

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر وقتتون بخیر
    من سالهاست تو زمستون گرفتگی شدید بینی پیدا میکنم امسال متفاوت شد حدود یک ماه پیش از طریق بینی که نفس میکشیدم بوی عفونت حس میکردم خدود یک هفته پیش بینی کیپ شد و در کانال سمت چپ بینی ام یک توده ایجاد شد که احساس میکنم از بالا به پایین اومده و مجاری بینیم رو کاملا بسته و بعضی مواقع با بدبختی عفونت خارج میشه تنگی نفس به شدت دارم ممنون میشم راهنمایی کنید ضمنا میشه به طب سنتی اعتماد کرد و تخلیه عفونت کنم

    پاسخ
    • سلام
      هم از نظر سینوزیت باید بررسی شین و هم از نظر پولیپ بینی
      با توجه به علایمتون باید به متخصص” گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام دکتر من سینوزیت آلرژیک دارم وهردفعه که سینوس ها م عفونت میکنند تب ولرز وخلط سبزازبینی دارم بیشتر بادود سیگار و دود آتیش واسترس بیشتر میشوند هرسه ماهی اینجور میشم وده روز ادامه داره که انگار دارم میمیرم سی تی انجام دادم اما پولیپ بینی نداشتم و هرداروی بگید مصرف کردم جواب نداد الان میخام برم پیش دکترم آمپول هگزال برام بنویسه به نظر شما این آمپول بعد از عفونت آلرژی سینوس جواب میده کمکم کنید ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      اگر آلرژیک هست اسپری بینی کورتون دار و ضد التهاب برای طولانی مدت مثلا یک الی ۲ ماه کمک کنندس

      پاسخ
  • سلام ببخشید من یکیادو ماه پیش سرماخوردگی عادی گرفتم و طول یک هفته خوب شدم الان دوهفتس نمیدونم چم شده از گلودرد شروع شد اولش همش گلوم دردمیکرد یه جوری بودم رفتم دکتر پنی سیلین زدن اومدم خونه جایه اینکه بهتربشم بدترم شدم دیگ از فرداش ابریزش بینی و کیپ شدن و خلط ازبینیم شروع شده تاالان الانم سه چهار روزه بالایه چشمان و بین ابروم و گوش سمت چپ و گونه وفک ابنام دردمیکنه سه بار رفتم دکتر اخرین بار شیش تا امپول ریختن داخل سرم برام دیگ واقعا خسته شدم گوشام کیپه گلوم دردمیکنه زخم دراورده لوزه دارم سرفه دارم ینی اگر شروع بشه قطع نمیشه خیلی اذیتم میکنه وقتیم میخام خلط بینیم و تمیزکنم یه دردی میپیچه داخل سرم که میمیرم ابو یاغدا میخورم یا تفم رو قورت میدم همه صورتم دردمیگیره میگرن هم دارم بنظرشما خانم دکتر چیکارکنم؟وقتیم خبط بینیم رو تمیز میکنم همراهش خون میاد و خلط گاهی سفید و گاهی سبز و گاهیم زرده

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      علایمتون به نفع سینوزیت هست و داروی آنتی بیوتیک مناسب، اسپری بینی نازونکس و شربت برم هگزین لازمه

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۳۱ سالمه الان چند سالی هست که از سر و صورت و پشت سر و گردنم همین جوری آب میچکه مخصوصا شبا که میخوابم و خیلی زیاد سرما میخورم و از پشت حلق و بینی خیلی زیاد ترشح و ابریزش بینی دارم و همش لرز و احساس سرما تو بدنم هست دیگه نمیدونم چیکار کنم چندین بار چکاب گرفتم غلظت خون داشتم ک فصد خود انجام دادم و سیتی اسکن هم گرفتم که سینوزیت هم دارم و لوزه هام جدیدا خیلی ورم کردن هرچقدر دکتر میرم و دارو مصرف میکنم خوب نمیشم. خواهش میکنم منو راهنمایی کنین چیکار کنم چه دکتری و چه تخصصی باید مراجعه کنم؟ و اینکه سینوزیت و لوزه رو باید جراحی کنم ؟

    پاسخ
    • سلا م خسته نباشید از سال پیش فصل زمستان خارش گوش و گلو دارم و هر بار رفتم دکتر گفتن التهابه و آنتی بیوتیک و اسپری بینی و آمپول دادن و بعد از ۱ هفته خوب شدم امسال زمستون این چهارمین باره که سرما میخورم و علائم اول با گلو درد و بعد آبریزش دارم وکمی خلط ولی سردرد و تورم ندارم و بی حالم نمیشم گرفتگی بینی و خشک شدن دهان دارم نظر شما چیه و به کدوم دکتر مراجعه کنم ممنون میشم جوابمو بدید در ضمن خیلی هم خروپف میکنم باتشکر

      پاسخ
      • سلام
        میتونه سینوزیت خفیف باشه و جهت بررسی باید به متخصص” گوش حلق بینی مراجعه کنید

    • سلام دوست عزیز
      با توجه به شرح حالتون به متخصص” عفونی مراجعه کنید، اگر تهران هستین به دکتر جمال میرزایی مراجعه کنید
      سینوزیت هم اول درمان دارویی و ضد آلرژی لازم داره و درصورت عدم بهبود و درگیری همه سینوس ها در سی تی اسکن جراحی لازم داره

      پاسخ
  • سلام من ۵ روز پیش صبح که بیدار شدم گلو درد داشتم و کوفتگی بدن و کم کم قسمت سینوزیت درد گرفت و همش از بینیم خلط میاد و سردردم قط نمیشه
    چیکار باید بکنم؟

    پاسخ
    • سلام
      سینوزیت هست و باید آنتی بیوتیک مناسب
      داروی رقیق کننده خلط مثل برم هگزین
      و اسپری بینی مثل فلوتیکازون یا مومتازون بزنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین من سه ماه باردارم حدودا ده روزه اول گلو درد شدید گرفتم بعدأ خارش گوش و یک روز هم درد خفیف و کیپ شدن گوش تو سینم احساس چرک میکنم بویایی مو از دست دادم چند روزی هم هست درد پیشانی و بالای چشم دارم از دماغم خلط خونی میاد سه، چهار روز دندون درد داشتم ولی زیاد شدید نبود سینم کمی درد داره و یکی دو روز استخوان گونه هام درد میکردچهار روز هم هست سرفه میکنم تو گلوم خلط دارم رفتم دکتر گفت یا انفولازاس یا کرونا داروی شربت برم هگزین و دیفن هیدرامین و استامینوفن و آزیترو مایسین روزی یکی دادن بنظرتون چیه ممنون میشم راهنماییم کنین

    پاسخ
    • سلام
      علایم‌ کرونا و آنفولانزا شبیه به هم هست و بدون تست قابل افتراق نیست
      اگر از دست دادن بویایی دارین به نفع کروناست
      منتها علایمی که الان دارین و خلط و.. دارین نشونه سینوزیت بعد از عفونت ویروسی هست

      پاسخ
  • باسلام و احترام من هفته قبل با علائم آبریزش بینی و سوزش در قسمت راست حلقم وبینی به دکتر عمومی مراجعه کردم و داروهای آزیترومایسین روزی1 وستریزین شبی1وآمپول نورین وپروکسی کام ومسکن ناپروکسن هر12ساعت وقرص سرما خوردگی هر12ساعت تجویز کردند وبا گذشت یک هفته با مخاط بینی به رنگ زرد وسبز در همان قسمت راست بینی با بوی خیلی بدی وچرک مثل دمل ترکیده مواجه شدم و دوباره به پزشک مراجعه کردم و داروهای کواموکسی کلاو625 وسرم کلرید سدیم برای شستشو بینی تجویز کردند وبا گذشت 10 روز هنوز مخاط بد بو وچرکین وجود داره. ضمنا سی تی اسکن هم انجام دادم
    وقسمت راست سینوس ماگزیلاری درگیر وجواب هم زده حادچقدر زمان می‌بره که برطرف شود ؟ وآیا خطرناک هست و درمانی داره که زدوتر برطرف بشه هست؟ واقعا آزار دهنده است. ممنون میشوم کمکم کنید

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشین در صورت درمان بهبود پیدا میکنه اما چون مقاوم به درمان شده باید به متخصص” عفونی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام و وقت بخیر. من تقریبا سه چهار روز پیش گوش درد داشتم ، الان هم احساس کیپ شدن گوش رو دارم. از دیروز کمی آبریزش بینی دارم، ولی انگار ترشحات از بالای بینی است و کمی با ترشحات قبلی که تو سرماخوردگی هام داشتم، متفاوت. البته یکم گلودرد خفیف داشتم که اونهم انگار نزدیک گوشهایم هست و موقعیت گلودرد با سرماخوردگیهای قبلی تفاوت داره. میشه راهنمایی کنید بخاطر سرما خوردگی است یا سینوزیت؟

    پاسخ
    • سلام
      شرح حال دقیق تر لازمه اما با توجه به درد گوش و گلو به سرماخوردگی نزدیک تر

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    بنده حدودا ۱۳ ساله پیش آندوسکوپ سینوس انجام دادم
    ولی مجددا احساس میکنم ک سینوسهام مشکل خوردن و صدای صوت در گوشم ب صورت دائم وجود دارد

    پاسخ
    • سلام
      احتمال عود مجدد وجود داره خصوصا اگر سرماخوردگی یا آنفولانزای اخیر داشتین
      به متخصص” عفونی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر .من ۷ ساله سرفه مداوم دارم که از یک سرماخوردگی شروع شده و هنوزم خوب نشدم واقعا خسته شدم ازین همه سرفه. رفلاکس معده هم چندین ساله دارم. اسکن سینوس کردم انحراف سپتوم بینی وسینوس ماگزیلاری سمت چپ کیست داره و دائم باید گلوم رو صاف کنم و خلط پشت حلق دائما دارم که باعث حالت تهوع معده میشه.بینی همیشه کیپ هست و تنفسی مشکل دارم .چندبن بار انتی بیوتیک مصرف کردم ولی درمان نشدم.تب و سردرد هم دارم و روی سینه ام میگیره بخاطر خلط پشت حلق.لطفا راهنمایی کنید چی کار کنم برای این مشکل.ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      اول باید ریفلاکس و سینوزیتتون به طور کامل درمان شه
      برای سینوزیت بنظر بنده اول به متخصص” عفونی مراجعه کنید تا درمان دارویی مناسب بگیرید و همزمان ریفلاکس رو هم درمان کنید
      اگر سینوزیت مقاوم به درمان باشه جراحی لازمه

      پاسخ
  • با سلام و وقت بخیر
    من صبح که از خواب بیدار می شم تا دو ساعتی آلریرزش بینی و عطسه دارم خلت پشت گلو دارم و به محض اینکه سرما بخورم سر دردو درد اطراف چشم و پشت سر شروع می شه حس بویایم هم ضعیف شده . با اینکه شش ماه قبل گوش و شستشو دادم همیشه اداخل گوشم هم تر هست و باید تمیزش کنم
    رفتم پیش دکتر آموکسی کلاو هر 8 ساعت نوشته برام هر 8 ساعت 30 عدد نوشته اند7روز مصرف کرده ام احساس می کنم میزان خلت یک کمتر شده و آبریزش بینی و عطسه ام یکم دیرتر نسبت به قبل شروع می شه چکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      پسر ۱۲ ساله من چند روزی سرما خورده سرفه زیادی داره و آبریزش بینی زیادی هم داره که به رنگ سبز و زرد هست و احساس درد در سر و پیشانی و چشم ها داره کسل و بی حاله آیا سینوزیت داره واگه اینطور هست ویروسیه یا باکتریایی؟
      البته دکتر بردم شربت ضد سرفه قرص جویدنی مونته لوکاست ۵و لوراتادین ۱۰ و قرص جوشان اوی آن استیل دادن آیا همینا خوبن؟

      پاسخ
      • سلام
        بله به نفع سینوزیت
        و اگر خلطش سبز و زرد آنتی بیوتیک هم لازم داره

    • من خانم هاشمی حدود ۲۰ روز گوشم صدای تق تق میهده دماغم کیپ می‌شود روز ۳ بار با آب نمگشستشو میدم باز میشه بازم کیپ میشه چیکار کنم

      پاسخ
      • سلام خانم هاشمی
        با توجه به علایمتون و اینکه حدود ۲۰ روز طول کشیده، جهت بررسی عفونت نیازه که معاینه شین ،به متخصص” گوش حلق بینی مراجعه کنید

    • سلام
      شما سینوزیت مزمن دارین احتمالا بنظر من اول به متخصص” عفونی مراجعه کنید و درمان دارویی بگیرین ، اگر باز خوب نشدین سی تی اسکن از سینوس ها لازمه

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر من ۲۲ ساله هستم سابقه سینوزیت دارم و چند روزی سرماخوردگی گرفتم علائمم آبریزش بینی شدید هست و ترشح پشت حلق و سردرد که پیشونیم و پشت سرم درد داره و وقتی که آب یا غذا میخورم هم سرم درد میگیره و حس پری تو صورتم دارم این مربوط به سینوزیت میشه یا خیر میشه راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      بله مربوط به سینوزیت هست

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر، مدتیه آبریزش و گرفتگی بینی دارم و دکتر آلرژی شدید تشخیص داده و در گزارش سی تی من پان سینوزیت تشخیص دادن و در ویزیت اول دارویی ندادن ، وگفتن باید جراحی بشم، من بعد از یه سرماخوردگی اینطوری شدم و هنگام بیرون رفتن و را ه رفتن جفت بینیم باز میشه، آیا میشود این را بدون جراحی درمان کرد؟ و این جراحی چه عوارضی داره؟

    پاسخ
    • سلام
      بهتره اول به متخصص” عفونی مراجعه کنید و یک دوره درمان دارویی بگیرید

      پاسخ
  • سلام دکتر. من به محض اینکه باد بهم میخوره پیشانیم درد میگیره و بینیم میگره وسردرد داذم. و مرتب ترشحات بینی واب ریزش بینی دارم واز این وضعیت خسته شدم لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      سینوزیتتون مزمن هست و درمان قطعیش جراحیه عزیز
      فقط با مراعات عدم برخورد باد سرد، شستشو با نرمال سالین، مصرف شربت و قرص خلط آور مثل برم هگزین و مونته لوکاست و آنتی بیوتیک در زمان عود علایم میتونین علایم رو تسکین بدین
      از کلاه و هدبند استفاده کنید و با ایجاد پوشش مناسب سر و صورت از برخورد هوای سرد خودداری کنید.راه دیگری ندارد

      پاسخ
  • با سلام من ایرانم سکونت نمیکنم
    ۲۵ روز پیش کووید گرفتم پس از بهبودی به سینوزیتم عفونت کرده مخاط پیش گلوم دارم و ولی خیلی بی حالم سرگیجه دارم موقع پیاده‌روی و استفراغ میکنم شب ها بی خواب شدم کمی میخوابم گر میگیره و کلافه میشوم
    خیلی میترسم

    پاسخ
    • سلام
      سرگیجه و تهوع و سینوزیت همه از عوارض طولانی مدت کروناس
      و برای هر کدام‌داروی جداگانه لازمه
      نگران نباشین
      برای سینوزیت آنتی بیوتیک خوراکی و مراعات عدم برخورد باد سرد، شستشو با نرمال سالین، مصرف شربت و قرص خلط آور مثل برم هگزین و مونته لوکاست میتونین علایم رو تسکین بدین

      پاسخ
  • سلام من ۲۵ روز پیش مبتلا به کووید شدم بعد از بهبودی سر درد میاد بعضی موقعه گوشم و تیغه ای بینی ام انگار چیزی از چشم میخواد بریزه تو گلوم پشت گلوم مخاط سفید دارم بعضی موقعه ها بالا میارم بینی ام کیپ شده موقعه پیاده روی طولانی سرگیجه میگیرم
    ۲ روزه آموکسی‌سیلین مصرف میکنم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      بله علایمتون به سینوزیت میخوره
      آموکسی سیلین به تنهایی کافی نیست، مدل قوی تر مثل آموکسی کلاو
      و شربت خلط آور مثل برم هگزین بهتره مصرف شه

      پاسخ
  • سلام. من سه سال پیش در بارداری سینوزیت شدید از ناحیه سمت چپ پیدا کردم و همه پزشکان گفتند باید عمل آندوسکوپی کنم. ولی متاسفانه تا ۲ سال بعد به خاطر بچه، نتونستم هیچ درمان جدی انجام بدم. پس از دو سال سینوزیت خفیف تر شد و با د چندین دوره درمان دارویی ، پس از اینکه عکس انداختم، ظاهرا کاملا برطرف شده بود. ولی یکسال از درمان ها میگذره، هنوز که هنوزه با کمی باد سرد یا سرخ کردن غذا یا خوردن سرخ کردنی ها، سرییعا فقط از سمت چپ چرک میکنه و به صورت گلو درد یا سردرد بروز میکنه. حدود ماهی یکبار درگیر سینوس چرکی میشم.
    واقعا نمیدونم چه درمانی داره؟؟
    ممنونم.

    پاسخ
    • سلام
      سینوزیتتون مزمن هست و درمان قطعیش جراحیه عزیز
      فقط با مراعات عدم برخورد باد سرد، شستشو با نرمال سالین، مصرف شربت و قرص خلط آور مثل برم هگزین و مونته لوکاست میتونین علایم رو تسکین بدین

      پاسخ
  • سلام دکتر خسته نباشید دکتر من سینوزیت دارم که کهنه شده الان هم که هواگرم است باموتور میرم یکم که باد به سرم میخوره سردرد شدید میگیرم ودرد پشت چشمام میزنه

    پاسخ
    • سلام
      سینوزیتتون مزمن هست و درمان قطعیش جراحیه عزیز
      فقط با مراعات عدم برخورد باد سرد، شستشو با نرمال سالین، مصرف شربت و قرص خلط آور مثل برم هگزین و مونته لوکاست میتونین علایم رو تسکین بدین

      پاسخ
  • سلام
    منم سینوس هام عفونت کردند احتمالا فقط دارم میمیرم ی کوچولو باد میوَزه من سردرد یا صورتم درد میگیره خسته شدم !
    قبلا اینطوری نبود الان ک فصل بهار هست و من باید توی خونه هم شال یا روسری سرم باشه یعنی چی آخه من بعد از کرونا اینطوری شدم چون قبلا زمستون اصلا کلاه بافت سرم نمیزاشتم بیرون رفتنی ! ولی الان بهارمم شده زمستون …. خوشم نمیاد !!!!🤕🤕🤕🤕🤕

    پاسخ
    • سلام عزیز
      یه دوره درمان آنتی بیوتیک مناسب، داروهای رقیق کننده خلط باید مصرف کنید تا عفونت حاد برطرف شه
      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص گوش و حلق و بینی استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من تو دوران نوجوانی چلک گلو سبز رنگ داشتم
    نمیدونم دلیلش چی بود
    ولی الان ابریزش بنی دارم به حدی که وقتی یه هوا سرد گرم بهم میخوره اب ریزش بینم با سرفه مکرر دارم
    اب ریزش هم کاملا سفید
    وقتی قرص انتی هستامین میخورم یا سیتریزن برای تقریبا یک هفته خوبم
    فقط وقتایی ک سرما میخورم سردرد شدید میگیرم احساس سردی عجیبی داخل جمجمه دارم گلوم کلا عفونتی میشه سبز رنگ جلو پیشونیم با گیج گاهم بدجور درد میگیره خیلی اذیت میشم هم از لحاظ ابریزش بینی چون وقتی شروع میشه دیگه بندنمیاد
    هم از لحاظ موقعی ک سرماخوردگی یا کمی سرما میخورم ممنون میشم راهنماییم کنید
    دکترم رفتم البتا دکتر عمومی فقط انت هستامین داده اونم میخورم گلوم چلکی میشه
    اجرتون پایدار…

    پاسخ
    • سلام
      میتونه سینوزیت مزمن خفیف باشه

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر
    من حدود ۴-۵ ماه پیش کرونا گرفتم ، حس بویایی و چشایی و از دست دادم اما همش ۲ هفته بود که چشایی و بویایم خوب شد تا اینکه حدود ۲ ماه بعد کرونا ، از داخل بینیم یه بوی گندی حس میکنم ، بوی یه چیز گندیده یا بوی دود ، شبیه چنین چیزیه ، بیشترم زمانی هس که یا غذا میخورم یا میخوام دست صورتمو بشورم ، الان حدود ۳ ماهه من اینطوری هستم چندتا دکتر عمومی هم رفتم گفتن مال کروناست باید باهاش بسازی ،، یه هفته پیش که من سرما خورده بودم ، حس بویایی و چشاییم کامل خوب شده بود تا اینکه سرماخوردگیم خوب شد و باز بوی گند شروع شد با شدت بیشتر ، الان من نمیدونم مشکلم چیه و درمانم چیه …
    لطفا شما منو راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام عزیز، اگه علایمتون ادامه داره
      مصرف مایعات زیاد و شستشو با نرمال سالین
      همچنین فیزیوتراپی بویایی (استنشاق بوهایی مثل قهوه، نعناع، اکالیپتوس، گلاب هرکدام چند دقیقه در طول روز و تکرار هر چند ساعت) کمک کنندس

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر خسته نباشید
    من از حدود یکسال پیش سر درد شدید از ناحیه صورت و چشم ها و پیشانی گرفتم به همراه ترشحات زیاد چشم و گاهی بینی و گرفتگی و کیپ شدن همیشه یکی از مجاری بینی ها و ضعف بویایی و ورم کردن بالای ابروها در ناحیه سینوس ها حالت برآمدگی و تنگی نفس گاه و بیگاه که تشخیص داده نشد و به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کردم که بعد از عکسبرداری گفتن سینوزیت نیست میخاستم بدونم ممکنه سینوزیت باشه ولی توی عکسبرداری مشخص نشه؟

    پاسخ
    • سلام سينوزيت مرمن مشخص ميشه
      اما سينوزيت حاد نه
      سي تي اسكن بايد بديد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من خیلی وقته سینوزیت شدیدی دارم الانم عفونت پشت حلق وگلو درد دارم و فردا مخوام واکسن سینوفارم بزنم .مشکلی نداره؟؟؟؟ در ضمن ۱۷ سالمه

    پاسخ
    • سلام
      اگه علایم عفونت دارین فعلا نزنید واکسن

      پاسخ
  • سلام من 20 سالمه و صبح ها خلط دارم و بینیم پره میتونه سینوس باشه؟

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر كرونا بررسي شيد

      پاسخ