متخصص گوش، پس از تشخیص نوع عفونت سینوسی، برای درمان سینوزیت اقدام میکند. او برای درمان سینوزیت حاد چرکی، درمان سینوزیت مزمن و درمان سینوزیت قارچی، رویکردهای درمانی متفاوتی را بهکار میگیرد. تجویز انواع دارو مانند آنتیبیوتیک، اسپری بینی و جراحی به نوع عفونت سینوسی بستگی دارد. چنانچه سینوزیت شما، ناشی از عفونتهای باکتریایی باشد، تجویز آنتیبیوتیک، یک رویکرد درمانی موثر برای درمان قطعی سینوزیت بهحساب میآید.
در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر، به انواع روشهای درمان سینوزیت پرداختهایم. با مطالعه این مطلب که تنها 6 دقیقه به زمان نیاز دارد، با انواع راههای درمان خانگی سینوزیت، درمان سینوزیت کودکان و درمان سینوزیت با داروهای گیاهی آشنا میشوید.
در نهایت، اگر سوال و ابهامی درباره درمان فوری سینوزیت و قویترین داروی سینوزیت دارید، آن را در قسمت نظرات بنویسید. پزشک ما به سوالهای شما پاسخ خواهد داد.
درمان پزشکی سینوزیت
درمان فوری سینوزیت، به تشخیص متخصص گوش نیاز دارد. متخصص گوش و حلق و بینی، با روشهای تشخیصی دقیق خود، میتواند نوع عفونت سینوسی را تشخیص دهد و درمان سینوزیت را متناسب با علت بیماری تجویز کند. دکتر گوش، برای درمان سینوزیت، موارد زیر را در نظر میگیرد:
- سن بیمار
- سلامت عمومی و سابقه پزشکی
- علت و شدت بیماری
- نحوه عملکرد بدن در برابر داروها و شیوههای درمان
- ترجیحات بیمار
- طول دوره بیماری
70 درصد افراد مبتلا به سینوزیت حاد بدون هیچگونه دارویی، بهبود پیدا میکنند. اما گزینههای درمانی متفاوتی وجود دارد که میتوانند دوره بهبودی را کوتاهتر کنند. در ادامه به این راهکارهای درمانی، مفصلتر میپردازیم.
درمان دارویی سینوزیت
سینوزیت یا عفونت سینوسی، به کمک درمان دارویی، میتواند بهبود پیدا کند. پزشک متخصص، با ارزیابی علائم، معاینه فیزیکی، آندوسکوپی بینی و گاهی تصویربرداری، نوع درمان را مشخص میکند. همچنین انتخاب گزینههای درمان سینوزیت، به مدتزمان ظهور علائم و شدت آنها بستگی دارد. برای مثال، اگر علائم شدید سینوزیت باکتریایی، پس از 10 روز بهبود نیافت، ممکن است دکتر متخصص، آنتیبیوتیک را تجویز کند. این علائم، شامل تب، احساس درد یا حساسیت صورت و تورم اطراف چشمها هستند.
هدف از درمان سینوزیت، تسکین درد، احساس ناراحتی و کسالت، کاهش التهاب و کاهش تولید مخاط است. در جدول زیر، به انواع راههای درمان سینوزیت، به کمک دارو، اشاره کردهایم:
روشهای پزشکی درمان سینوزیت | نحوه اثرگذاری |
کورتیکواستروئیدهای بینی | کمک به پیشگیری و کاهش تورم سینوسها |
ضداحتقانها | به شکل قرص، محلول و اسپری برای تسکین علائم و افزایش تخلیه عفونت |
مسکنها | استامینوفن، ایبوپروفن و آسپرین |
داروهای ضدآلرژی | آنتیهیستامینها، برای سینوزیتهای مرتبط به آلرژی |
آنتاگونیست لوکوترین | مانند مونتهلوکاست، برای کاهش التهاب و کاهش واکنشهای آلرژیک در مجاری تنفسی |
آنتیبیوتیکها | مانند آموکسیسیلین، داکسیسایکلین، لووفلوکساسین و سفیکسیم |
ایمونوتراپی | واکسن برای سینوزیتهای ناشی از آلرژی |
سینوزیت ویروسی، ممکن است خودبهخود برطرف شود. متخصص، در مرحله اول درمان سینوزیت، داروهایی مانند آنتیبیوتیک را تجویز نمیکند. در صورت ابتلا به سینوزیت مزمن، پزشک متخصص با تمرکز بر بیماری زمینهای، گزینههای درمانی را انتخاب میکند.
اگر گلودرد استرپتوکوکی دارید بهتر است هر چه سریعتر برای درمان آن اقدام کنید تا به سینوزیت باکتریایی تبدیل نشود.
جراحی
هنگامی که درمان با داروها با شکست مواجه شد، جراحی آندوسکوپی سینوس، یکی از گزینههای درمان سینوزیت است. اگر قصد انجام عمل جراحی سینوس دارید، حتما عوامل مرتبط با شرایط پزشکی خود را در نظر بگیرید. این تصمیم، میتواند تصمیم سخت و پیچیدهای باشد؛ حتما با دکتر گوش خود مشورت کنید.
این جراحی، تحت بیهوشی عمومی، انجام میشود. جراحی سینوس، درمان فوری سینوزیت نیست. چراکه اکثر بیمارانی که تحت عمل جراحی سینوس قرار میگیرند، همچنان به درمانهای پزشکی برای جلوگیری از بازگشت سینوزیت نیاز دارند.
درمان سینوزیت مزمن
سینوزیت مزمن، التهاب طولانیمدت سینوسها است. این عارضه ممکن است بیش از 12 هفته طول بکشد. پولیپ بینی، تومورهای بینی، انحراف تیغه و شکستگیهای بینی، با ممانعت از تخلیه عفونتهای سینوسی، منجر به سینوزیت مزمن میشوند. همچنین افرادی با مجاری بینی باریک، مبتلا به آسم، آلرژی، فیبروز کیستیک و اختلالات سیستم ایمنی، بیش از دیگران در معرض ابتلا به سینوزیت مزمن قرار دارند.
درمان سینوزیت مزمن، بر کنترل یا کاهش التهاب تمرکز دارد. چراکه، بیشتر سینوزیتهای مزمن، زمانی اتفاق میافتد که عاملی، سینوسهای فرد را تحریک کند. این درمانها، بسته به شرایط فرد متفاوت هستند. دکتر متخصص، گزینههای درمانی زیر را پیش روی بیمار قرار میدهد:
- اسپری کورتیکواستروئیدهای بینی؛ مانند فلوتیکازون، بودزونید، مومتازون و بکلومتازون
- واکسن یا قرصهای کورتیکواستروئیدی؛ مانند پردنیزون، با هدف بهبود سینوزیت شدید در کوتاهمدت، بهویژه برای مبتلایان به پولیپ بینی
- داروهای آلرژی؛ مانند آنتیهیستامینها برای کاهش علائم سینوزیتهای ناشی از آلرژی
- قرصهای خوراکی برای مدیریت درد؛ مانند استامینوفن (تاینالون) و ایبوپروفن (ادویل)
- درمان حساسیتزدایی به آسپرین؛ افزایش دوز مصرفی آسپرین (تحت نظر پزشک) با هدف افزایش توانایی مصرف، ویژه افراد حساس به آسپرین
- درمان پولیپ بینی؛ کاهش اندازه پولیپ بینی و کاهش گرفتگی بینی با تزریق دوپیلوماب، اومالیزوماب و مپولیزوماب
- آنتیبیوتیکها؛ برای درمان سینوزیت باکتریایی
- ایمونوتراپی؛ تزریق واکسن آلرژی برای درمان سینوزیت ناشی از آلرژی
- درمان با آنتیبادیهای مونوکلونال؛ برای درمان سینوزیت مزمن ناشی از پولیپ بینی، درصورت عدم پاسخ به سایر درمانها
- جراحی آندوسکوپی سینوس؛ برداشتن بافت یا پولیپ از داخل بینی با یک لوله نازک و انعطافپذیر، دوربین متصل به آندوسکوپ و ابزارهای برش کوچک
- جراحی آندوسکوپی؛ با هدف اصلاح انحراف تیغه بینی
- سینوپلاستی با بالن؛ با هدف باز کردن حفرههای سینوس
جراحی آندوسکوپی سینوس، منجر به بهبود علائم سینوزیت مزمن میشود؛ اما بیمار، پس از جراحی، با هدف اثربخشی درمان سینوزیت و جلوگیری از بازگشت بیماری، به ادامه درمان دارویی نیاز دارد.
درمان سینوزیت حاد
سینوزیت حاد، یک التهاب رایج ویروسی است که اغلب در اثر سرماخوردگی ایجاد میشود. این عارضه، التهاب کوتاهمدت غشاهایی است که بینی و سینوسهای اطراف آن را پوشانده است. این اتفاق، توانایی فرد برای تخلیه مخاط از بینی و سینوسها را مختل میکند. گرفتگی بینی و احساس فشار در نواحی استخوان گونه، پیشانی و نزدیک چشم، شایعترین علائم سینوزیت حاد هستند. این علائم، پس از 10 روز از بین میروند؛ اما گاهی میتواند تا 4 هفته طول بکشد.
در بیشتر موارد، سینوزیت حاد، خودبهخود بهبود مییابد. اما به کمک روشهای مختلف پزشکی، میتوان فرایند کنترل و درمان سینوزیت حاد را سرعت بخشید. در این بخش، به معرفی روشهای پزشکی درمان سینوزیت حاد پرداختهایم:
- اسپری کورتیکواستروئیدهای بینی؛ مانند فلوتیکازون، بودزوناید، مومتازون و بکلومتازون برای کاهش التهاب سینوسها
- ضداحتقانها؛ به شکل قرص، محلول و اسپریهای بینی (این داروها فقط برای چندروز باید مصرف شوند؛ درغیراینصورت، فرد به احتقان برگشتی دچار میشود.)
- داروهای درمان آلرژی؛ مانند آنتیهیستامینها، برای کاهش علائم آلرژی در سینوزیتهای حاد ناشی از آلرژی
- داروهای مسکن؛ مانند استامینوفن، ایبوپروفن و آسپرین
- ایمونوتراپی؛ برای درمان سینوزیت حاد ناشی از آلرژی
سینوزیت حاد، از ویروسها نشات میگیرد؛ بههمینخاطر، آنتیبیوتیکها قادر به درمان این نوع سینوزیت نیستند. درصورتیکه، علائم شدیدتر و دوران بیماری، طولانیتر شد، پزشک با توجه به شرایط بیمار، باید آنتیبیوتیک را تجویز کند. با آگاهی از اینکه تخصص گوش و حلق و بینی چیست برای درمان قطعی سینوزیت، باید به متخصص گوش مراجعه کنید.
درمان خانگی سینوزیت
برای درمان سینوزیت یا عفونت سینوسی، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید. اما با درمان خانگی سینوزیت میتوانید تاحدودی علائم این عارضه را بهبود دهید. در این بخش، به معرفی روشهای طبیعی و خانگی درمان سینوزیت پرداختهایم:
- نوشیدن زیاد مایعات؛ آبرسانی، به بدن کمک میکند با عفونتها مبارزه کند. همچنین استحکام پوست و غشاهای مخاطی داخل سینوسها به کمک آبرسانی، باعث بهبود علائم و جلوگیری از عفونت بیشتر میشود.
- استراحت کافی؛ بیشتر عفونتهای سینوسی در عرض 2 تا 3 هفته برطرف میشوند. مهم است که در این مدت، فرصت کافی برای مبارزه با عفونت، به بدن داده شود. استراحت کافی و اجتناب از فعالیتهای سنگین، روند بهبود را سرعت میبخشد.
- شستشوی بینی با آبنمک؛ شستشوی بینی با آبنمک، بهعنوان یکی از موثرترین روشهای درمان خانگی سینوزیت، باعث رفع موقت احتقان بینی، کاهش التهاب و تخلیه مخاط از سینوسها میشود.
برای این کار، محلول آبنمک را به کمک یک ظرف نتی، بطری فشاری یا سرنگ، درون حفره بینی ریخته تا از حفره دیگر بینی خارج شود. این عمل را برای حفره دیگر بینی تکرار کنید. مرطوب نگه داشتن مجرای بینی با آبنمک، باعث کاهش فشار سینوس میشود.
- استنشاق بخار؛ یک ظرف را با آب داغ پر کنید و صورت خود را بالای آن قرار دهید. با یک حوله، سر خود را بپوشانید و عمیق نفس بکشید. تنفس بخار، مرطوب شدن مجرای بینی، رفع احتقان و کاهش فشار سینوسی را به دنبال دارد.
استفاده از چند قطره روغن اکالیپتوس یا اسطوخودوس در آب داغ، باعث افزایش فواید تسکیندهنده درمان سینوزیت با بخور میشود.
- کمپرس گرم؛ استفاده از این روش درمان سینوزیت، به کاهش درد و التهاب کمک میکند. یک حوله تمیز را در آب گرم قرار دهید. آب اضافی را از حولهها خارج کرده و کمپرس گرم را در نواحی سینوسی صورت خود بگذارید. این روش درمان خانگی سینوزیت، باعث تخلیه سینوس و تسکین درد میشود.
- حفظ رطوبت سینوسها؛ استفاده از دستگاه بخور آب سرد، در طول شب میتواند به رفع گرفتگی بینی منجر شود. مرطوب نگه داشتن سینوسها، برای کاهش فشار و تسکین درد بسیار موثر است.
درمان خانگی سینوزیت، گاهی به صورت موقت، علائم این بیماری را بهبود میبخشد. برای دریافت درمان و مراقبتهای جامع و قطعی، باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. او با تشخیص علت زمینهای عفونت سینوس، راهکارهایی با اثربخشی بلندمدت برای درمان سینوزیت ارائه میدهد. درمان خانگی سینوزیت، مکمل درمان پزشکی این بیماری است.
درمان سینوزیت در طب سنتی
هیچ درمان جایگزینی برای درمان قطعی سینوزیت، به اثبات نرسیده است. اما در طب سنتی، روشهای مکملی برای کاهش علائم سینوزیت وجود دارد. در ادامه، به معرفی برخی از روشهای درمان سینوزیت در طب سنتی پرداختهایم:
- بخور گیاهی؛ بخور قطره اکالیپتوس یا منتول در آب گرم، باعث نرم شدن ترشحات سینوسی، تخلیه راحتتر آنها و بازشدن انسداد سینوسها میشود.
- ماساژ با روغنهای گیاهی؛ ماساژ با روغن سیاهدانه در نواحی سینوسی، تسکین درد و تخلیه آسانتر ترشحات سینوسی را به دنبال دارد.
- بوییدن گیاه کندش؛ بیمار با بوییدن این گیاه، دچار عطسههای مکرر میشود و این عطسهها به باز شدن مجاری بینی و خروج ترشحات سینوسی کمک میکند.
- مصرف داروهای گیاهی؛ گیاهانی مانند زنجبیل، آویشن، پونه کوهی، زردچوبه و بابونه در درمان سینوزیت و بهبود علائم آن نقش دارند.
- طب سوزنی؛ درمان سینوزیت با طب سوزنی، میتواند برای کاهش التهابات و عفونتهای سینوسی تاحدودی کمککننده باشد.
احتمالا شما هم با پیشنهادهایی همچون درمان سینوزیت با پیاز، درمان سینوزیت با سیر و درمان سینوزیت با عنبرنسا بهعنوان قویترین داروی سینوزیت مواجه شدهاید. هیچکدام از این روشهای درمان سینوزیت در خانه، روشی برای درمان قطعی سینوزیت نیستند. شما در کنار درمانهای پزشکی، میتوانید بهعنوان درمان مکمل از این روشها استفاده کنید.
درمان سینوزیت کودکان
انسداد سینوسها با ترشح در کودکان، باعث رشد باکتریها میشود. رشد باکتریها، عفونت سینوسی یا سینوزیت در کودکان را به دنبال دارد. شایعترین این باکتریها در کودکان، استرپتوکوک پنومونی است.
طبق بررسیهای منتشرشده در کتابخانه ملی پزشکی آمریکا (NIH)،
از بین 100 کودک مبتلا به سینوزیت، استرپتوکوک پنومونیه (6/45 درصد) و هموفیلیس آنفلوانزا (6/24 درصد) بیشترین پاتوژن های جدا شده را تشکیل دادند.
درمان سینوزیت کودکان، به سن کودک، سلامت عمومی و سابقه پزشکی، نحوه واکنش کودک به داروها و روندهای درمان بستگی دارد. در ادامه، به رایجترین روشهای درمان سینوزیت کودکان پرداختهایم:
- آنتیبیوتیکها؛ برای سینوزیتهای باکتریایی، آنتیبیوتیک تجویز میشود. اگر بعد از 3 تا 5 روز، علائم کودک بهبود نیافت، پزشک آنتیبیوتیک دیگری تجویز میکند.
- اسپرسهای ضداحتقان؛ اسپریهایی مانند سودوافدرین برای رفع گرفتگی بینی کودکان کارآمد است.
- داروهای آلرژی؛ برای سینوزیتهای ناشی از آلرژی، آنتیهیستامینها باعث کاهش التهاب و تورم میشوند.
- داروهای کورتیکواستروئید؛ به شکل قطره یا اسپری برای توقف التهاب تجویز میشود.
- داروهای تسکین درد؛ مسکنهایی مانند استامینوفن، پاراستامول یا ایبوپروفن در دوزهای توصیهشده، برای کاهش درد در کودکان موثر هستند.
درصورتیکه کودک، به سینوزیت مزمن یا مکرر مبتلا شد یا پس از جراحی بهبود نیافت، حتما باید توسط یک متخصص آلرژی، معاینه شود.
درمان سردرد سینوسی
سردرد سینوسی، یکی از علائم سینوزیت است. در سردرد سینوسی، در نواحی مختلف صورت مانند پشت چشمها، استخوانهای گونه، پیشانی و پل بینی، احساس درد مداوم و مبهم وجود دارد. فرد مبتلا به سینوزیت، با حرکت ناگهانی سر و خم شدن به سمت پایین، درد بیشتر و بدتری را تجربه میکند. معمولا، سردردهای سینوسی، پس از پایان عفونت سینوسها، از بین میروند.
روشهای درمان سردردهای سینوسی، غالبا شامل همان راهکارهای درمان سینوزیت میشوند. در ادامه، به اثربخشترین روشهای درمان سردردهای سینوسی اشاره کردهایم:
- داروهای تسکیندهنده درد؛ همچون استامینوفن، تایلانول، ناپروکسن و ایبوپروفن (ادویل)
- تریپتانها؛ تاثیرگذاری با مسدود کردن مسیرهای درد در مغز
- ارگوتامینها؛ مناسب برای سردردهای مقاوم به درمان بیش از 72 ساعت
- داروهای ضداحتقان؛ کاهش فشار و درد در نواحی سینوسها
- کورتیکواستروئیدها؛ برای کاهش التهاب
برای درمان سردردهای سینوسی، ابتدا باید سینوزیت درمان شود. اما با استفاده از این روشها، میتوانید فشار و درد سینوسی را کاهش دهید. اگر سردرهای سینوسی، شدیدتر یا ادامهدار شد، ممکن است به آزمایشهای تصویربرداری مانند سیتیاسکن نیاز داشته باشید. پس در اولین فرصت باید به دکتر مراجعه کنید. پس لازم است که بهترین متخصص گوش و حلق و بینی شهر خود را بیابید. شما ساکن هر شهری که باشید، بهراحتی به بهترین متخصصان گوش شهر خود دسترسی خواهید داشت. برای مثال، اگر ساکن بندرعباس یا هر شهر دیگری هستید، میتوانید با یافتن دکتر گوش بندرعباس یا دکتر گوش شهرهای دیگر، برای دریافت ارزیابیها و مراقبتهای پزشکی تخصصیتر از این متخصص نوبت دریافت کنید.
آیا برای درمان سینوزیت، باید به دکتر مراجعه کرد؟
تشخیص نوع عفونتهای سینوسی، در اثربخشی روند درمان سینوزیت بسیار اهمیت دارد. متخصص گوش و حلق و بینی، با آگاهی از تفاوت سینوزیت حاد و مزمن، برای درمان سینوزیت حاد، روش درمانی متفاوتی نسبت به درمان سینوزیت مزمن توصیه خواهد کرد. بههمینخاطر، مراجعه به دکتر گوش میتواند به درمان فوری سینوزیت شما کمک کند.
درمان خانگی سینوزیت، تنها میتواند به عنوان درمان مکمل در کنار انواع دارو مانند آنتیبیوتیک، اسپری بینی و جراحی، در بهبود علائم سینوزیت تاثیرگذار باشد.
اگر درباره درمان سینوزیت بهویژه درمان سینوزیت کودکان، به مشاوره نیاز دارید، میتوانید از مشاورههای آنلاین، تلفنی و حضوری دکتر گوش در سایت دکتردکتر استفاده کنید. وارد سایت دکتردکتر شوید و متخصص گوش و حلق و بینی شهر خود را جستجو کنید. با فعال کردن فیلتر بیشترین امتیاز، بهترین دکترهای شهر برای شما به نمایش درمیآیند. با ورود به پروفایل متخصص گوش مورد نظر خود، میتوانید نوبت خود را ثبت کنید.
منابع:
nhs.uk
health.harvard.edu
detroitsinuscenter.com
با سلام من ۸ ماه بینی ام کیپ میشود دکتر رفتم اسپری بینی بهم داد یک بار سوراخ سمت چپ کیپ میشود یک بار سمت راست وقتی می خوابم بیشتر کیپ میشود قرص آزیترمایسین وقرص مونته لوکاست بهم داد باز هم خواب نشده ام وهر روز با آب نمک شستشو می دهم شب ها خیلی اذیت ام می کند الان چکار کنم
سلام. من حدود سه هفته هست درگیر سینوزیت هستم.. در آخرین مراجعه دکتر برام سفوروکسیم تجویز کردن.. الان بعد از ده روز استفاده حال عمومی بهتر شده ولی هنوز خلط و ترشح پشت حلق دارم.. چاره چیست؟
با سلام من یماهه که دچار حالت زکامی یعنی ابریزش شدید وعطسه شدم والان سینوسام عفونی شده من سینوزیت دارم چه انتی بیوتیکی تجویز میکنید؟
سلام.ببخشیدمن سینوس هام عفونت داره وروزهاخوبم ولی شب هااصلانمیتونم بخوابم بینی هام کیپ میشه اگه میشه راهنماییم کنیدممنون میشم
سلام ببخشید من سینوس هام عفونت کرده وبویایموازدست دادم به چه دارویی برام تجویزمیکنیدممنون
سلام خیلی ممنون از مطالب و سایت خوبتون یه چند سوال داشتم بنده حدود یک هفته هست که سردرد شدید دارم و بیشتر قسمت های گردن و قسمت دو طرف گیجگاهی بنده درد می کند و هنگام استفاده از اب نمک برای شستشوی سینوس ها عامل عفونی دیده نمی شود ولی بینی هایم کیپ می شوند و هنگام شستشوی سینوس ها گوش هایم صدا می دهند و بعضی از زمان ها با یک صدای تلک تلکی احساس میکنم چیزی از سینوس ها به پایین می ایند و بنده حساسیت نیز دارم به همراه سینوزیت و دکتر بنده رو چک کردن گفتن عفونت نداری
سلام حدود سه روز میشه شدیدا علایم شبه درد سینوزوییت داد رم اولا حس میکردم ریزش یا سرما خوردگی باشه ولی تازه دارم مطمئین میشم که سینوزوزت باشد لطفا توصیه های طبی تانرا بل ما شریک نمایید ??
سلام من 3روز پیش رفتم حموم آمدم بلافاصله با موتور حدود20کیلومتر رفتم شب بدن درد گرفتم صبح بدن درد شدید شد ب همراه تب ولرز شدید حالت تهوع هم داشتم سرفه ام داشتم امروزرفتم دکتر بهم یدونه سروم آمپول پنی سیلین و استامینوفن وشربت برم هگزوین و قرص واس حالت تهوع داد حالم یخورده بهتر شده ولی سرفه چرکی میکنم احساس میکنم گلوم چرک داره هنوز آیا کرونا
درضمن سابقه سینوزیت هم داشتم
سلام خیلی ممنون از مطالب خوبتون فقط یه سوال داشتم
بنده حدود ۵ سال هست که چنین مشکلی رو دارم و توی این یه هفته سردرد در قسمت های گردن و گیجگاهی دارم عفونت در سینوس ندارم و مخاط بی رنگ میاد و هنگامی که با nacl محلول سینوس ها مو شتشو میدم مخاط زیادی میاد و گوش هام صدا میده
و سمت چپ بینیم مسدود می شود و صدا های تلک تلکی هم از قسمت محدوده قرار گیری سینوس ها و بینی میشنوم
یه چند روزی که شستشو دادم دردش کمتر شده
میخواستم بدونم مشکل بنده چی هست
در ضمن حساسیت نیز دارم
خیلی ممنون میشم از پاسخگوییتون
سلام من سابقە سینوزیت دارم بە طوری که کم خوابی، هوای سرد و گرم همه چی روی درد پیشانی و سینوسیم تاثیر گذاشته و موقعی که می خواهم عطسه کنم با مشکل مواجه میشم و عطسه م داخل بینیم گیر میکنه و بیرون نمیاد و احساس میکنم مث یه تیر داخل سرم بر می گرده و سردرد میگیرم تا عطسه هم نکنم رفع نمیشه بعضی وقتا چند روز طول میکشه.
الانم چند روزی تو این حالت قرار دارم و نفس که میکشم داخل بینیم خیلی سرد میشه انگار زخم شده.
قرص سیبروفلوکساسین ۵۰۰ مصرف میکنم آب نمکم مرتب استنشاق میکنم، کمپرس گرم میذارم. یه خورده بهتر شدم اما داخل بینیم خیلی سرد شده و وحشتناکه لطفا راهنماییم کنید.
سلام خیلی ممنون بابت مقاله خوبتون… من تو پاییز و زمستون که هوا سرد میشه صبح ها که از خواب بیدار میشم سرم درد میکنه یا وقتایی که موتور سوار میشم تا سه چهار روز سرم درد میکنه…ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام وخسته نباشید من دو سه ماهه آبریزش بینی سر صبح ودر طی روز خیلی عطسه میکنم بینیهامکیبمیشهوهفته یا دوهفته یه بار علایمسرماخوردگیدارمتبلرزخفیفاستخواندردوپیشانیزیرچشمهامسمتچپوراستبینیدرد.میکنهوبهطوری بینیهامکیبمیشهکهنفسمنمیادوبافقطاسپریفنیلآفرینبازمیشه راه درمانش چیه و آیا سینوزیتهستیانه؟؟
سلام مدت ۵ الی ۶ ماه است صبح ها ترشحات پشت حلق غلیظ و زرد رنگ دارم
گرفتگی بینی و سردرد ندارم اما در طول روز ترشحات پشت حلق ادامه داره
در یک هفته اخیر چندین بار این ترشحات همراه باه خون تازه بوده
آیا مشکل از سینوس ها است یا از ریه برای درمان پیش کدوم دکتر مراجعه کنم
(برای چرک داشتن گلو چند مدت آموکسی کلاو 625 مصرف کردم و همچنین برای مشکل معده از قرص پنتوپرازول ۲۰ استفاده میکنم)
با سلام
بنده حدودا ۲ماه میشه که سردرد پیشانی دارم بخصوص بعدازظهر ها،و گرفتگی بینی و تا حدودی حس بویاییم کم شده است،و مدتیه که بوی خیلی بدی داخل بینیم حس میکنم،اگر امکانش هست بنده رو راهنمایی دارویی کنید
سپاس از شما که وقت گذاشین و پاسخ دادید
خواهش میکنم
سلام برای من بسیار مفید و آموزنده بود..دست شما درد نکنه.. من درگیر ابن بیماری شدم.. البته تشخیص پزشک عمومی بود . من تو فک بالابیم احساس کشیدگی دارم که بهم استرس میده..سردرد عجیبی داره..خطر جدی هست؟
سلام من دو سه روز سر درد نسبتا شدید داشتم اطراف بینی و چشمام هم درد داشتم دندون هامم گاهی اوقات درد میکرد بعد از دو سه روز اینا همگی خوب شدن و فقط حس بویاییم کلا از دست رفت الان چهار پنج روزه بویایی ندارم فقط به نظرتون چیه دکتر
سلام علایمتون نشان دهنده این که شما به کرونا مبتلا شده بودید
سلام
حدودا از سه روز پیش بشدت گلو درد داشتم و مخاط گلو داشتم بعد تب هم شروع شد و پشت چشمم بشدت درد می کرد با آب نمک بینیمو شستشو دادم و آنتی بیوتیک مصرف کردم. سابقه سینوزیت دارم ممکنه که عفونت سینوزیت باشه؟ ممنون میشم راهنمائی کنید و بگید چی مصرف کنم بهتر میشم
من الان ۱۸سال دارم و از بچگی همیشه موقع خوابیدن بینی ام و پیشانی ام درد میکرد و برای جلوگیری ازدرد دستم را روی بینی ام میگذاشتم ،متاسفانه الان تقریبایک سال هست که ازسردردشدید رنج میبرم شبها موقع خواب خیلی سردرددارم جوری که گونه هام و بالای ابروهام احساس سنگینی و تورم میکنم گاهی هم وقتی نشسته ام و بلندمیشوم سرم خیلی درد میکند و جلوی چشمام سیاه میشود جوری ک نمیتوانم ازجایم تکان بخورم ،حالت استفراغ هم خیلی کم بهم دست میدهد الان حتی گذاشتن دست روی بینی ام سردردم را بدترمیکند
چطورمیتوانم ازاین درد که ازبچگی تحمل میکنم رهایی یابم لطفا راهنمایی ام کنید
باسپاس ازشما
سلام دوست عزیز باید از نظر سینوزیت مزمن بررسی شوید و سی تی اسکن از سینوس ها انجام شود
به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید
سلام خانوم دکتر. وقتتون بخیر. من تقریبا سه روزه ناحیه پیشونی تا چشمام درد می کنه. نوسان داره یعنی کم و زیاد میشه. ممنون میشم راهنمایی کنین.
سلام وخسته نباشید،سینوس جلوی پیشانی ام چند ساله درد میکنه طوریه که راه رفتن برام سخته لطفاً راهنمایی بفرمایید با تشکر
سلام دکتر.
من هرسال اول پاییز که میشه سرماخوردگیمم شروع میشه
الان چند وقت پیش تب لرز شدید کردم دکتر عمومی یه دگزا نوشته یه درد شکن دوروز سرپا شدم ولی باز دوباره برگشته
الان گلو درد همراه با سوزش،حس بویایی کلا از دست دادم سر درد(البته سردرد همیشه باهامه) دماغم کیپ نیست ولی یه حس بدی هست چشم درد همیشه هم صبح تا صبح ابریزش سوزش گلو میشه راهنماییم کنید..ممنون
سلام
همسر من بعضی مواقع که سرش به سمت جلو خم میکنه یهو از بینی ش چند قطره اب میچکه
مشکل شون سینوزیت؟
سلام مشكلي نداره بدليل فصل هست ترشح مخاطشون بيشتر شده
سلام. من میخوام فردا سی تی اسکن سینوزیت بدم ولی دو روز از مصرف یه دونه اموکسی سیلین و مترونیدازول که خوردم میگذره، ایا روی نتبجه سی تی تاثیر داره؟
سلام
خیر تاثیری ندارد
سلام من یه هفته اس سردردشدید گرفتگی بینی کاهش حس بویایی رو داشتم میدونید دلیلش چیه
سلام بايد از نظر كرونا بررسي شويد
لطفا اين آزمايشات را انحام دهيد
Cbc.diff esr crp
Ldh covid igm and igg
سلام خسته نباشید.من حدود یه ماه هست که سردرد دارم وقتی از خواب بیدار میشم هم درد دارم.موقعی که سرمو رو بالشت میزارم پشت سرم درد میگیره و باعث احساس فشار رو پیشونیم میشه.و درد و فشار در بینی و پیشانی و استخوان بالای چشم حتی دست میزنمم درد میگیره و شقیقه هام درد داره و اینم بگم که بعد از یه سرماخوردگی تقریبا یه هفته بعدش سردرد گرفتم و خوب نمیشه.دلیلش چی میتونه باشه؟
سلام وقتتون بخیر من چند سالی میشه که با بوی بد دهان مواجه شدم فکر میکردم مشکل از دندونام ولی نبود
شک کردم که سینوزیت باشه چون هر چند ثانیه یه بار خلط از گلوم پایین میره تا اینکه مطمئن شدم عامل بوی بد دهانم همین
خواستم ازتون راهنمایی بگیرم که باید چیکار کنم تا کامل خوب بشم؟
سلام دو روزه که ابریزش بینی دارم و بینی هام کیپ میشه پیشونیم بالای چشام و گونه هام درد میکنه و گلو درد هم دارم سابقه سینوزیت و حساسیت هم دارم میشه راهنماییم کنید
سلام وقت بخیر من مدتی سردرد شدید دلرم خستگی چشم تاری چشم دارم احساس کوفتگی هم میکنم بینی ام میگیره ایا مشکل سینوزیت دارم
سلام من سینوزیت حاد دارم طوری که یه هفته بیمارستان بستری بودم حالا از روزی که ازبیمارستان اومدم سرفه شدید همراه استفراغ دارم باید چیکار کنم
سلام جهت معاینه مجدد به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام من چهار ماهی میشد که این علائم رو داشتم??
قبلا روی پیشانیم احساس فشار می کردم و روی بینی و همینطور روی فکم احساس فشار میکنم و بین دو ابروهام هم احساس قلقلک میکنم
اما الان ۵ روزی میشه که هیچ یک از این علائم رو ندارم
آیا باز هم لازمه که برم دکتر؟؟
سلام علائم سينوزيت بوده اگه الان نداريد لازم نيست مراحعه كنيد
سلاممن/چندسالدچار/سینوزیتهستمبیشترسرماخوردگیهادردسمتچپصورتگونههایاسردردشدیدمیشمبعدازمصرفدارو/بازباسرماخوردگیبعدهمینعلایمدارمبهآموکسیکلاوهمحساسیتشدیددارمبهجایآموکسیکلاوچیمصرفکنم
باسلام بنده حدود ۳۸ سالمه در زمینه خوانندگی هم فعالیت دارم اما به خاطر ترشحات بیش از اندازه مخاط دائما مجبورم گلو صاف کنم و این سی تی اسکن هم انجام دادم ولی پزشک مربوطه گفتن سینوزیت ندارم اما این موضوع خیلی باعث ازار و اذیتم میشه چه در هنگام حرف زدن چه در هنگتم خواندن لطفا راهنمائیم کنید انواع داروها و قرص ها رو هم استفاده کردم اما هیچ تاثیری در این موضوع نداشته ترشحاتم سینوسم خیلی زیاده
سلام دکتر جان من از حدود سه ماه پیش درگیر ی درد مبهمم ک نمیدونم چیه گوشام درد میکنه احساس پری یا کیپی دارم میزنه ب استخون دماغم و صدا میپیچه تو سرم گاهی هم ی درد خفیف تو فکم همه دکتری رفتم مغز و اعصاب و چشم پزشک،گوش و حلق و ببنی کلی آزمایش همه میگن هیچ مشکلی نداری اما دیگه داره بی طاقتم میکنه گفتم شاید از دندونمه عکس گرفتم یکی از دندونای عقلم خراب بود کشیدم ولی بازم احساس پری و کیپی و فشار تو کوش دارم بینیمم یکم درد میکنه ب استخونش قشار میاد دوتا از دندونا عقلمو کشیدم اما بازم دندونای فک پایین احساس درد و فشار دارم، احسای فشار زیر چشم و درد در بینی و فشار و حس سیخ شدن موی سر در کنار شقیقه ها و پشت سر دارم خلط پشت حلق و بوی بد دهان هم دارم، نوار گوش هم گرفتم مشگلی نداشت و همینطور نوار قلب، دو دوره نه روزه ازیترومایسین مصرف کردم ک بعد از مصرف علایم برگشت، احساس نبض در بینی و زبان و همینطور سر دارم و جلو چشام سیاهی میره ی دکتر گفت سینوزیته چون سی تی دادم ایا اینا سینوزیته چکار کنم رفع بشه
سلام ببخشید سابقه سینوزیت دارم الان یه 20روزی تقریبا میشه سرفه های خلط دار خیلی بدی میکنم ی 3 روز هم سردرد داشتم سردردم خوب شده ولی الان ته حلقم ی لکه سفید رنگی دیدم برا اولین بار باید چیکارکنم؟
سلام
چندین ساله احساس فشار و درد در چشم و پشت و اطراف چشم و پیشانی دارم
از علائم دیگش گرفتگی بینی حس بویایی ضعیف گیجی و خلط …
که چند بار هم، هم دارو دادن و هم اسپری
و گفتن اگه خوب نشدی که نشدم باید بری مغز و اعصاب که اونجام رفتم عکس انداختم گفتن مشکلی نداری ولی باز ی قرصایی دادن که بی تاثیر بود
عکس هم انداختم این مواردو نوشته
افزایش ضخامت مخاطی در سینوش ماگزیلری راست مشهود هست
کونکابولوزای راست دیده میشود
انحراف سپدوم بینی دیده میشود
در سینوس های پارانازال با ضخامت 5mm بدون کنتراست وریدی
لطفا برای درمان راهنمایی کنید که باید چکار کنم
سلام .من چند روزه داخل چشم هام درد میکنه بالای چشمم هم روی پیشونی درد میکنه وقتی میخام به اطرلف و پایین و بالا نگاه کنم سرگیجه وسط پیشونیم تیر میکشه رفتم دکتر قرص سرماخوردگی و آنتروتوماکسین بهم داده اصلا فایده ایی نداشته لطفا راهنماییم کنید
سلام من 39 سالمه مدت یک هفته میشه که بعد از خارش بيني بینیم کیپ میشه بعد مخاط عفونی زیادی خارج میشه صبح که از خواب بیدار میشم ترشحات بو دار ورنگی خارج میشه لطفا بگید چکار باید انجام بدم
سلام خسته نباشید من موقعی که عطسه یا سرفه و یا خم میشم پایین سر درد شدید میگیرم
و بعد از این ک بالا رو نگاه میکنم ی کم بهتر میشم
دو سه بارم دکتر رفتم ولی بازم خوب نشدم قرص هام ک تموم میشه باز ب حالت قبل برمیگردم
سی تی اسکن هم گرفتم گفت از سینوس های سرته
چیکار کنم ترو خدا راهنماییم کنید
سلام
اگر در سی تی اسکن تشخیص سینوزیت مزمن داده شده درمان دارویی جواب نمی دهد و نیاز به جراحی است
سلام
من ۱۴ سالمه
یه ۴ساله هست که ترشحاتی از بینی دارم
سرگیجه و بعدش گاهی وقت ها خون دماغ می شم
و شب ها هم بینی ام کپ می شود و سخت نفس می کشم
سلاممن مدت زیادی ک دقیق یادمنیست اما با کمترین سرما صبح که بیدار میشم احساس عفونت توی گلوم میکنم به طوری ک بوی بدی احساس میکنم ابریزش بینی ندارم اما وقتی یهو میخندماب کمی از بینی میاد احساس میکنه دیه ریه هم عفونت کرده باشه …سر درد خیلی شدید میگرم بیشتر دردنیم سر و چشم درد شدید واقعا ازبابات بوی بد عفونت خیلی اذیت میشم وهمینطور اصلا نمیتونمتو اتاق سرد بخوابم حتی اگ زیر پتو همباشمبازم.گلوم میگیره ..ایا من سینوزیت دارم چه داروی بایدمصرف کنم
سلام بله احتمال سینوزیت می رود اما با توجه به مزمن بودن آن و عود مکرر اعلایم با مختصر بادسرد بهتر است معاینه و سی تی اسکن جهت بررسی سینوزیت مزمن و انحراف بینی انجام شود
به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید
سلام
یکی از عزیزای من ۱۴ سال هست که سر درد، درد پشت گردن ،کتف درد، پیشانی درد، درد زیر ابرو استخوان نصف صورتش دندون های همون طرف سوزش و درد پیدا میکنه و معمولا بعضی وقتا که سردی به سرش میخورد هم سر درد میگیرد
یه هفته تا دو هفته تا سه هفته یک بار سر درد میگیرد و سر دردیش یک شبانه روز میرود ب طوری که انگار سرش الارم گذاشته بعد از بیستو چهار ساعت خوب میشه
و ۱۲ سال هم هست که خارش چشم و بینی ابریزش بینی دارد
دکتر رفته دکترش گفته ک میگرن داره و دارویی تجویز کرده
اما خوبیتی نداشته
دکتر گیاهی هم رفته و گفته سینوزیته داروهای گیاهیی دم کردنی و … براش نوشته ک مدتی اینارو بخوره خوب میشه اما بازم خوبیتی نکرده
لطفا شما راهنمایی ایی بکنید
ازین سر درد و خارش و ابریزش بینی بسیار رنج میبره
سلام
من ۴۲سالمه دوسال پیش به عفونت کوش میانی مبتلا بودم دوماه پیش بازاحساس سنگینی درگوش راستم احساس کردم بعدکم کم پیشانی وبینیم ویک طرف سرم بعضی وقتهابی حس میشه وبی خوابی دارم یک ماه پیش به پزشک داخلی مراجعه کردم دکتر گفتن ازاعصابه که به عصب گوشت میزنه وقرص پرانول وآلپرازولام دادن ولی بعدسه هفته مصرف بازم همون علایم هست فقط حالتهای پانیک وتپش قلب تنگی نفس که داشتم قطع شده ولی همون بی حسی یک طرف سرودرد پشت سروکنارگوشم بیشترمواقع هست لطفا راهنمایی بفرمایین من به چه پزشکی مراجعه کنم اعصاب یاگوش وحلق بینی ممنونم.
سلام اگر مشکل شما بیشتر بی حسی مثل سردرد یک طرفه است جهت بررسی به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید
اگر درد گوش بیشتر مطرح است به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید
سلام
دوست گرامی از ارسال مکرر سوال خودداری کنید
به سوالات شما قبلا پاسخ داده شده
ارسال مکرر سبب اختلال در روند پاسخگویی سایر دوستان خواهد شد
عذر می خوام فک کردم براتون نیومده
خواهش میکنم
پاسخ داده شده عزیزم
ایمیلتان را چک کنید