درمان سینوزیت حاد و مزمن؛ معرفی روش‌های درمان دارویی و درمان خانگی سینوزیت

درمان سینوزیت و روش‌های درمان دارویی و درمان خانگی سینوزیت
اشتراک گذاری 1014 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

متخصص گوش، پس از تشخیص نوع عفونت سینوسی، برای درمان سینوزیت اقدام می‌کند. او برای درمان سینوزیت حاد چرکی، درمان سینوزیت مزمن و درمان سینوزیت قارچی، رویکردهای درمانی متفاوتی را به‌کار می‌گیرد. تجویز انواع دارو مانند آنتی‌بیوتیک، اسپری بینی و جراحی به نوع عفونت سینوسی بستگی دارد. چنانچه سینوزیت شما، ناشی از عفونت‌های باکتریایی باشد، تجویز آنتی‌بیوتیک، یک رویکرد درمانی موثر برای درمان قطعی سینوزیت به‌حساب می‌آید.

در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر، به انواع روش‌های درمان سینوزیت پرداخته‌ایم. با مطالعه این مطلب که تنها 6 دقیقه به زمان نیاز دارد، با انواع راه‌های درمان خانگی سینوزیت، درمان سینوزیت کودکان و درمان سینوزیت با داروهای گیاهی آشنا می‌شوید.

در نهایت، اگر سوال و ابهامی درباره درمان فوری سینوزیت و قوی‌ترین داروی سینوزیت دارید، آن را در قسمت نظرات بنویسید. پزشک ما به سوال‌های شما پاسخ خواهد داد.

درمان پزشکی سینوزیت

درمان فوری سینوزیت، به تشخیص متخصص گوش نیاز دارد. متخصص گوش و حلق و بینی، با روش‌های تشخیصی دقیق خود، می‌تواند نوع عفونت سینوسی را تشخیص دهد و درمان سینوزیت را متناسب با علت بیماری تجویز کند. دکتر گوش، برای درمان سینوزیت، موارد زیر را در نظر می‌گیرد:

  • سن بیمار
  • سلامت عمومی و سابقه پزشکی
  • علت و شدت بیماری
  • نحوه عملکرد بدن در برابر داروها و شیوه‌های درمان
  • ترجیحات بیمار
  • طول دوره بیماری

70 درصد افراد مبتلا به سینوزیت حاد بدون هیچ‌گونه دارویی، بهبود پیدا می‌کنند. اما گزینه‌های درمانی متفاوتی وجود دارد که می‌توانند دوره بهبودی را کوتاه‌تر کنند. در ادامه به این راهکارهای درمانی، مفصل‌تر می‌پردازیم.

متخصص گوش و حلق و بینی در حال معاینه و درمان سینوزیت

 درمان دارویی سینوزیت

سینوزیت یا عفونت سینوسی، به کمک درمان دارویی، می‌تواند بهبود پیدا کند. پزشک متخصص، با ارزیابی علائم، معاینه فیزیکی، آندوسکوپی بینی و گاهی تصویربرداری، نوع درمان را مشخص می‌کند. همچنین انتخاب گزینه‌های درمان سینوزیت، به مدت‌زمان ظهور علائم و شدت آن‌ها بستگی دارد. برای مثال، اگر علائم شدید سینوزیت باکتریایی، پس از 10 روز بهبود نیافت، ممکن است دکتر متخصص، آنتی‌بیوتیک را تجویز کند. این علائم، شامل تب، احساس درد یا حساسیت صورت و تورم اطراف چشم‌ها هستند.

هدف از درمان سینوزیت، تسکین درد، احساس ناراحتی و کسالت، کاهش التهاب و کاهش تولید مخاط است. در جدول زیر، به انواع راه‌های درمان سینوزیت، به کمک دارو، اشاره کرده‌ایم:

روش‌های پزشکی درمان سینوزیتنحوه اثرگذاری
کورتیکواستروئیدهای بینیکمک به پیشگیری و کاهش تورم سینوس‌ها
ضداحتقان‌هابه شکل قرص، محلول و اسپری برای تسکین علائم و افزایش تخلیه عفونت
مسکن‌هااستامینوفن، ایبوپروفن و آسپرین
داروهای ضدآلرژیآنتی‌هیستامین‌ها، برای سینوزیت‌های مرتبط به آلرژی
آنتاگونیست لوکوترینمانند مونته‌لوکاست، برای کاهش التهاب و کاهش واکنش‌های آلرژیک در مجاری تنفسی
آنتی‌بیوتیک‌هامانند آموکسی‌سیلین، داکسی‌سایکلین، لووفلوکساسین و سفیکسیم
ایمونوتراپیواکسن برای سینوزیت‌های ناشی از آلرژی

سینوزیت ویروسی، ممکن است خودبه‌خود برطرف شود. متخصص، در مرحله اول درمان سینوزیت، داروهایی مانند آنتی‌بیوتیک را تجویز نمی‌کند. در صورت ابتلا به سینوزیت مزمن، پزشک متخصص با تمرکز بر بیماری‌ زمینه‌ای، گزینه‌های درمانی را انتخاب می‌کند.

اگر گلودرد استرپتوکوکی دارید بهتر است هر چه سریعتر برای درمان آن اقدام کنید تا به سینوزیت باکتریایی تبدیل نشود.

درمان فوری سینوزیت با استفاده از داروهای استنشاقی

جراحی

هنگامی که درمان با دارو‌ها با شکست مواجه شد، جراحی آندوسکوپی سینوس، یکی از گزینه‌های درمان سینوزیت است. اگر قصد انجام عمل جراحی سینوس دارید، حتما عوامل مرتبط با شرایط پزشکی خود را در نظر بگیرید. این تصمیم، می‌تواند تصمیم سخت و پیچیده‌ای باشد؛ حتما با دکتر گوش خود مشورت کنید.

این جراحی، تحت بیهوشی عمومی، انجام می‌شود. جراحی سینوس، درمان فوری سینوزیت نیست. چراکه اکثر بیمارانی که تحت عمل جراحی سینوس قرار می‌گیرند، همچنان به درمان‌های پزشکی برای جلوگیری از بازگشت سینوزیت نیاز دارند.

درمان قطعی سینوزیت با استفاده از جراحی

درمان سینوزیت مزمن

سینوزیت مزمن، التهاب طولانی‌مدت سینوس‌ها است. این عارضه ممکن است بیش از 12 هفته طول بکشد. پولیپ بینی، تومورهای بینی، انحراف تیغه و شکستگی‌های بینی، با ممانعت از تخلیه عفونت‌های سینوسی، منجر به سینوزیت مزمن می‌شوند. همچنین افرادی با مجاری بینی باریک، مبتلا به آسم، آلرژی، فیبروز کیستیک و اختلالات سیستم ایمنی، بیش از دیگران در معرض ابتلا به سینوزیت مزمن قرار دارند.

درمان سینوزیت مزمن، بر کنترل یا کاهش التهاب تمرکز دارد. چراکه، بیشتر سینوزیت‌های مزمن، زمانی اتفاق می‌افتد که عاملی، سینوس‌های فرد را تحریک کند. این درمان‌ها، بسته به شرایط فرد متفاوت هستند. دکتر متخصص، گزینه‌های درمانی زیر را پیش روی بیمار قرار می‌دهد:

  • اسپری کورتیکواستروئیدهای بینی؛ مانند فلوتیکازون، بودزونید، مومتازون و بکلومتازون
  • واکسن یا قرص‌های کورتیکواستروئیدی؛ مانند پردنیزون، با هدف بهبود سینوزیت شدید در کوتاه‌مدت، به‌ویژه برای مبتلایان به پولیپ بینی
  • داروهای آلرژی؛ مانند آنتی‌هیستامین‌ها برای کاهش علائم سینوزیت‌های ناشی از آلرژی
  • قرص‌های خوراکی برای مدیریت درد؛ مانند استامینوفن (تاینالون) و ایبوپروفن (ادویل)
  • درمان حساسیت‌زدایی به آسپرین؛ افزایش دوز مصرفی آسپرین (تحت نظر پزشک) با هدف افزایش توانایی مصرف، ویژه افراد حساس به آسپرین
  • درمان پولیپ بینی؛ کاهش اندازه پولیپ بینی و کاهش گرفتگی بینی با تزریق دوپیلوماب، اومالیزوماب و مپولیزوماب
  • آنتی‌بیوتیک‌ها؛ برای درمان سینوزیت باکتریایی
  • ایمونوتراپی؛ تزریق واکسن آلرژی برای درمان سینوزیت ناشی از آلرژی
  • درمان با آنتی‌بادی‌های مونوکلونال؛ برای درمان سینوزیت مزمن ناشی از پولیپ بینی، درصورت عدم پاسخ به سایر درمان‌ها
  • جراحی آندوسکوپی سینوس؛ برداشتن بافت یا پولیپ از داخل بینی با یک لوله نازک و انعطاف‌پذیر، دوربین متصل به آندوسکوپ و ابزارهای برش کوچک
  • جراحی آندوسکوپی؛ با هدف اصلاح انحراف تیغه بینی
  • سینوپلاستی با بالن؛ با هدف باز کردن حفره‌های سینوس

جراحی آندوسکوپی سینوس، منجر به بهبود علائم سینوزیت مزمن می‌شود؛ اما بیمار، پس از جراحی، با هدف اثربخشی درمان سینوزیت و جلوگیری از بازگشت بیماری، به ادامه درمان دارویی نیاز دارد.

جراحی آندوسکوپی سینوس، منجر به بهبود درمان سینوزیت مزمن می‌شود

مشاوره تلفنی یا متنی با دکتر گوش، حلق و بینی

درمان سینوزیت حاد

سینوزیت حاد، یک التهاب رایج ویروسی است که اغلب در اثر سرماخوردگی ایجاد می‌شود. این عارضه، التهاب کوتاه‌مدت غشاهایی است که بینی و سینوس‌های اطراف آن را پوشانده است. این اتفاق، توانایی فرد برای تخلیه مخاط از بینی و سینوس‌ها را مختل می‌کند. گرفتگی بینی و احساس فشار در نواحی استخوان گونه، پیشانی و نزدیک چشم، شایع‌ترین علائم سینوزیت حاد هستند. این علائم، پس از 10 روز از بین می‌روند؛ اما گاهی می‌تواند تا 4 هفته طول بکشد.

در بیشتر موارد، سینوزیت حاد، خودبه‌خود بهبود می‌یابد. اما به کمک روش‌های مختلف پزشکی، می‌توان فرایند کنترل و درمان سینوزیت حاد را سرعت بخشید. در این بخش، به معرفی روش‌های پزشکی درمان سینوزیت حاد پرداخته‌ایم:

  • اسپری کورتیکواستروئیدهای بینی؛ مانند فلوتیکازون، بودزوناید، مومتازون و بکلومتازون برای کاهش التهاب سینوس‌ها
  • ضداحتقان‌ها؛ به شکل قرص، محلول و اسپری‌های بینی (این داروها فقط برای چندروز باید مصرف شوند؛ درغیراین‌صورت، فرد به احتقان برگشتی دچار می‌شود.)
  • داروهای درمان آلرژی؛ مانند آنتی‌هیستامین‌ها، برای کاهش علائم آلرژی در سینوزیت‌های حاد ناشی از آلرژی
  • داروهای مسکن؛ مانند استامینوفن، ایبوپروفن و آسپرین
  • ایمونوتراپی؛ برای درمان سینوزیت حاد ناشی از آلرژی

سینوزیت حاد، از ویروس‌ها نشات می‌گیرد؛ به‌همین‌خاطر، آنتی‌بیوتیک‌ها قادر به درمان این نوع سینوزیت نیستند. درصورتی‌که، علائم شدیدتر و دوران بیماری، طولانی‌تر شد، پزشک با توجه به شرایط بیمار، باید آنتی‌بیوتیک را تجویز کند. با آگاهی از اینکه تخصص گوش و حلق و بینی چیست برای درمان قطعی سینوزیت، باید به متخصص گوش مراجعه کنید.

درمان خانگی سینوزیت

برای درمان سینوزیت یا عفونت سینوسی، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید. اما با درمان خانگی سینوزیت می‌توانید تاحدودی علائم این عارضه را بهبود دهید. در این بخش، به معرفی روش‌های طبیعی و خانگی درمان سینوزیت پرداخته‌ایم:

  • نوشیدن زیاد مایعات؛ آبرسانی، به بدن کمک می‌کند با عفونت‌ها مبارزه کند. همچنین استحکام پوست و غشاهای مخاطی داخل سینوس‌ها به کمک آبرسانی، باعث بهبود علائم و جلوگیری از عفونت بیشتر می‌شود.
  • استراحت کافی؛ بیشتر عفونت‌های سینوسی در عرض 2 تا 3 هفته برطرف می‌شوند. مهم است که در این مدت، فرصت کافی برای مبارزه با عفونت، به بدن داده شود. استراحت کافی و اجتناب از فعالیت‌های سنگین، روند بهبود را سرعت می‌بخشد.
  • شستشوی بینی با آب‌نمک؛ شستشوی بینی با آب‌نمک، به‌عنوان یکی از موثرترین روش‌های درمان خانگی سینوزیت، باعث رفع موقت احتقان بینی، کاهش التهاب و تخلیه مخاط از سینوس‌ها می‌شود.

برای این کار، محلول آب‌نمک را به کمک یک ظرف نتی، بطری فشاری یا سرنگ، درون حفره بینی ریخته تا از حفره دیگر بینی خارج شود. این عمل را برای حفره دیگر بینی تکرار کنید. مرطوب نگه داشتن مجرای بینی با آب‌نمک، باعث کاهش فشار سینوس می‌شود.

  • استنشاق بخار؛ یک ظرف را با آب داغ پر کنید و صورت خود را بالای آن قرار دهید. با یک حوله، سر خود را بپوشانید و عمیق نفس بکشید. تنفس بخار، مرطوب شدن مجرای بینی، رفع احتقان و کاهش فشار سینوسی را به دنبال دارد.

استفاده از چند قطره روغن اکالیپتوس یا اسطوخودوس در آب داغ، باعث افزایش فواید تسکین‌دهنده درمان سینوزیت با بخور می‌شود.

  • کمپرس گرم؛ استفاده از این روش درمان سینوزیت، به کاهش درد و التهاب کمک می‌کند. یک حوله تمیز را در آب گرم قرار دهید. آب اضافی را از حوله‌ها خارج کرده و کمپرس گرم را در نواحی سینوسی صورت خود بگذارید. این روش درمان خانگی سینوزیت، باعث تخلیه سینوس و تسکین درد می‌شود.
  • حفظ رطوبت سینوس‌ها؛ استفاده از دستگاه بخور آب سرد، در طول شب می‌تواند به رفع گرفتگی بینی منجر شود. مرطوب نگه داشتن سینوس‌ها، برای کاهش فشار و تسکین درد بسیار موثر است.

درمان خانگی سینوزیت، گاهی به صورت موقت، علائم این بیماری را بهبود می‌بخشد. برای دریافت درمان و مراقبت‌های جامع و قطعی، باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. او با تشخیص علت زمینه‌ای عفونت سینوس، راهکارهایی با اثربخشی بلندمدت برای درمان سینوزیت ارائه می‌دهد. درمان خانگی سینوزیت، مکمل درمان پزشکی این بیماری است.

درمان خانگی سینوزیت با استفاده از بخور

درمان سینوزیت در طب سنتی

هیچ درمان جایگزینی برای درمان قطعی سینوزیت، به اثبات نرسیده است. اما در طب سنتی، روش‌های مکملی برای کاهش علائم سینوزیت وجود دارد. در ادامه، به معرفی برخی از روش‌های درمان سینوزیت در طب سنتی پرداخته‌ایم:

  • بخور گیاهی؛ بخور قطره اکالیپتوس یا منتول در آب گرم، باعث نرم شدن ترشحات سینوسی، تخلیه راحت‌تر آن‌ها و بازشدن انسداد سینوس‌ها می‌شود.
  • ماساژ با روغن‌های گیاهی؛ ماساژ با روغن سیاه‌دانه در نواحی سینوسی، تسکین درد و تخلیه آسان‌تر ترشحات سینوسی را به دنبال دارد.
  • بوییدن گیاه کندش؛ بیمار با بوییدن این گیاه، دچار عطسه‌های مکرر می‌شود و این عطسه‌ها به باز شدن مجاری بینی و خروج ترشحات سینوسی کمک می‌کند.
  • مصرف داروهای گیاهی؛ گیاهانی مانند زنجبیل، آویشن، پونه کوهی، زردچوبه و بابونه در درمان سینوزیت و بهبود علائم آن نقش دارند.
  • طب سوزنی؛ درمان سینوزیت با طب سوزنی، می‌تواند برای کاهش التهابات و عفونت‌های سینوسی تاحدودی کمک‌کننده باشد.

احتمالا شما هم با پیشنهادهایی همچون درمان سینوزیت با پیاز، درمان سینوزیت با سیر و درمان سینوزیت با عنبرنسا به‌عنوان قوی‌ترین داروی سینوزیت مواجه شده‌اید. هیچ‌کدام از این روش‌های درمان‌ سینوزیت در خانه، روشی برای درمان قطعی سینوزیت نیستند. شما در کنار درمان‌های پزشکی، می‌توانید به‌عنوان درمان مکمل از این روش‌ها استفاده کنید.

درمان سینوزیت با طب سوزنی

درمان سینوزیت کودکان

انسداد سینوس‌ها با ترشح در کودکان، باعث رشد باکتری‌ها می‌شود. رشد باکتری‌ها، عفونت سینوسی یا سینوزیت در کودکان را به دنبال دارد. شایع‌ترین این باکتری‌ها در کودکان، استرپتوکوک پنومونی است.

طبق بررسی‌های منتشرشده در کتابخانه ملی پزشکی آمریکا (NIH)،

از بین 100 کودک مبتلا به سینوزیت، استرپتوکوک پنومونیه (6/45 درصد) و هموفیلیس آنفلوانزا (6/24 درصد) بیشترین پاتوژن های جدا شده را تشکیل دادند.

درمان سینوزیت کودکان، به سن کودک، سلامت عمومی و سابقه پزشکی، نحوه واکنش کودک به داروها و روندهای درمان بستگی دارد. در ادامه، به رایج‌ترین روش‌های درمان سینوزیت کودکان پرداخته‌ایم:

  • آنتی‌بیوتیک‌ها؛ برای سینوزیت‌های باکتریایی، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. اگر بعد از 3 تا 5 روز، علائم کودک بهبود نیافت، پزشک آنتی‌بیوتیک دیگری تجویز می‌کند.
  • اسپرس‌های ضداحتقان؛ اسپری‌هایی مانند سودوافدرین برای رفع گرفتگی بینی کودکان کارآمد است.
  • داروهای آلرژی؛ برای سینوزیت‌های ناشی از آلرژی، آنتی‌هیستامین‌ها باعث کاهش التهاب و تورم می‌شوند.
  • داروهای کورتیکواستروئید؛ به شکل قطره یا اسپری برای توقف التهاب تجویز می‌شود.
  • داروهای تسکین درد؛ مسکن‌هایی مانند استامینوفن، پاراستامول یا ایبوپروفن در دوزهای توصیه‌شده، برای کاهش درد در کودکان موثر هستند.

درصورتی‌که کودک، به سینوزیت مزمن یا مکرر مبتلا شد یا پس از جراحی بهبود نیافت، حتما باید توسط یک متخصص آلرژی، معاینه شود.

درمان سینوزیت کودکان با استفاده از اسپرس‌های ضداحتقان

درمان سردرد سینوسی

سردرد سینوسی، یکی از علائم سینوزیت است. در سردرد سینوسی، در نواحی مختلف صورت مانند پشت چشم‌ها، استخوان‌های گونه، پیشانی و پل بینی، احساس درد مداوم و مبهم وجود دارد. فرد مبتلا به سینوزیت، با حرکت ناگهانی سر و خم شدن به سمت پایین، درد بیشتر و بدتری را تجربه می‌کند. معمولا، سردردهای سینوسی، پس از پایان عفونت سینوس‌ها، از بین می‌روند.

روش‌های درمان سردردهای سینوسی، غالبا شامل همان راهکارهای درمان سینوزیت می‌شوند. در ادامه، به اثربخش‌ترین روش‌های درمان سردردهای سینوسی اشاره کرده‌ایم:

  • داروهای تسکین‌دهنده درد؛ همچون استامینوفن، تایلانول، ناپروکسن و ایبوپروفن (ادویل)
  • تریپتان‌ها؛ تاثیرگذاری با مسدود کردن مسیرهای درد در مغز
  • ارگوتامین‌ها؛ مناسب برای سردردهای مقاوم به درمان بیش از 72 ساعت
  • داروهای ضداحتقان؛ کاهش فشار و درد در نواحی سینوس‌ها
  • کورتیکواستروئیدها؛ برای کاهش التهاب

برای درمان سردردهای سینوسی، ابتدا باید سینوزیت درمان شود. اما با استفاده از این روش‌ها، می‌توانید فشار و درد سینوسی را کاهش دهید. اگر سردرهای سینوسی، شدیدتر یا ادامه‌دار شد، ممکن است به آزمایش‌های تصویربرداری مانند سی‌تی‌اسکن نیاز داشته باشید. پس در اولین فرصت باید به دکتر مراجعه کنید. پس لازم است که بهترین متخصص گوش و حلق و بینی شهر خود را بیابید. شما ساکن هر شهری که باشید، به‌راحتی به بهترین متخصصان گوش شهر خود دسترسی خواهید داشت. برای مثال، اگر ساکن بندرعباس یا هر شهر دیگری هستید، می‌توانید با یافتن دکتر گوش بندرعباس یا دکتر گوش شهرهای دیگر، برای دریافت ارزیابی‌ها و مراقبت‌های پزشکی تخصصی‌تر از این متخصص نوبت دریافت کنید.

درمان فوری سینوزیت با استفاده از داروهای تسکین‌دهنده درد

آیا برای درمان سینوزیت، باید به دکتر مراجعه کرد؟

تشخیص نوع عفونت‌های سینوسی، در اثربخشی روند درمان سینوزیت بسیار اهمیت دارد. متخصص گوش و حلق و بینی، با آگاهی از تفاوت سینوزیت حاد و مزمن، برای درمان سینوزیت حاد، روش درمانی متفاوتی نسبت به درمان سینوزیت مزمن توصیه خواهد کرد. به‌همین‌خاطر، مراجعه به دکتر گوش می‌تواند به درمان فوری سینوزیت شما کمک کند.

درمان خانگی سینوزیت، تنها می‌تواند به عنوان درمان مکمل در کنار انواع دارو مانند آنتی‌بیوتیک، اسپری بینی و جراحی، در بهبود علائم سینوزیت تاثیرگذار باشد.

اگر درباره درمان سینوزیت به‌ویژه درمان سینوزیت کودکان، به مشاوره نیاز دارید، می‌توانید از مشاوره‌های آنلاین، تلفنی و حضوری دکتر گوش در سایت دکتردکتر استفاده کنید. وارد سایت دکتردکتر شوید و متخصص گوش و حلق و بینی شهر خود را جستجو کنید. با فعال کردن فیلتر بیشترین امتیاز، بهترین دکترهای شهر برای شما به نمایش درمی‌آیند. با ورود به پروفایل متخصص گوش مورد نظر خود، می‌توانید نوبت خود را ثبت کنید.

منابع:

nhs.uk

health.harvard.edu

detroitsinuscenter.com

سوالات متداول درمان سینوزیت

خیر. بسیاری از عفونت‌های سینوسی منشا ویروسی دارند و آنتی‌بیوتیک‌ها بر عوامل ویروس‌ کارساز نیستند.

روش‌هایی مانند ماساژدرمانی می‌توانند به‌عنوان یک درمان مکمل برای بهبود علائم سینوزیت استفاده شوند. اما به‌عنوان یک درمان جایگزین، موثر نیستند.

استرس همراه با تضعیف سیستم ایمنی، می‌تواند سرماخوردگی را برای شما در پی داشته باشد. سرماخوردگی باعث عفونت، التهاب‌های سینوسی و درنهایت سینوزیت می‌شود.

بله استحمام با آب داغ یا گرم و تنفس بخار گرم، باعث نرم شدن ترشحات و خروج آن‌ها می‌شود.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,014 دیدگاه در “درمان سینوزیت حاد و مزمن؛ معرفی روش‌های درمان دارویی و درمان خانگی سینوزیت
  • سلام من ۱۳سالمه
    من چند ماهی میشه که تمام علائم نفع سینوزیت رو دارم یعنی روی سرم به خصوص پیشانی احساس فشار می کنم و بین دو ابرهام هم احساس قلقلک میکنم و روی بینیم وکمی هم روی فکم احساس فشار می کنم واینکه وقتی سرم رو میارن پایین سردردم کمی بیشتر میشود و انگار خون با فشار وارد مغزم میشود
    اما بینیم کیپ نیست و خلط پشت گلو هم خلط نداره
    چند ماه پیش رفتم پیش دکتر مغز و اعصاب ایشون گفتن میگرنه الان به نظر شما من میگرن دارم یا سینوزیت
    تمام علائم همین هایی است که در بالا براتون توضیح دادم
    آیا می تونه کرونا باشه ؟؟

    پاسخ
    • سلام
      علایم به نفع کرونا نیست
      بیشتر سینوزیت مطرحه

      پاسخ
  • سلام . خداقوت
    من خانوم 33 سالم . الان نزدیک یک ماهه در گوشم صدات سوت کشیدن میشنوم بسیار آزار دهنده اس . بهمراه درد بینی و کیپ شدن یطرف بینی که درد به زیر ابرو درنهایت به یه نقطه از سرم میزنه وبسیار شدیدهست انگار بامته دارن سرمو سوراخ میکنن و پشت حلقم همیشه ترشحات سفید دارم . لطف میکنید راهنمایی کنید

    پاسخ
  • من سردرد همراه با گوش درد و تاری چشم دارم چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را بديد و در درجه اول از نظر كرونا بررسي شويد
      Cbc.diff esr crp ldh
      Covid igm and igg

      پاسخ
  • با سلام، 45 ساله هستم ، تقريبا هفته اي نيست كه سردرد نداشته باشم معمولا هم پيشاني يك طرف سر و پشت سرم و زير چشمام و روي دماغم درد مي كند و از شدت درد هم حالت تهوع مي گيرم ، پارسال دكتر رفتم گفت شايد عصبي باشه يا سيونزيت و گفت كه يك نسخه دارو بخور دومي را هم بيا شايد عكس و آزمايش بنويسم ولي با وجود بيماري كرونا من دكتر نرفتم، حالا هم از شما خواهش ميكنم در صورت ممكن دارو برام تجويز بشه چون خيلي صورت درد و سردرد دارم. با تشكر

    پاسخ
  • ادامه پیام قبلی
    البته گرفتگی بینی و ترشحات پشت حلق و خلط ندارم فقط به مغز گوشها و بینی فشار وارد میشود و سرگیجه و سنگینی سر دارم.

    پاسخ
    • به هر خال قدم اول اينه كه از نظر كرونا بررسي شين
      چون اگه عفونت باكتريال بود قاعدتا بايد به آزيترومايسين جواب ميداد

      پاسخ
  • با سلام
    مدت یک هفته هست که احساس سنگینی در سر داشته و همچنین به مغز و گوشهایم فشار وارد می شود. 7 عدد آزیترومایسین خوردم و مسکن ایبوبروفن و بخور و شستشو با آب نمک هم انجام دادم ولی امروز روز 8 هستم که غیر از علائم فوق دچار سرگیجه هم شدم. لطفا راهنمایی کنید. البته دچار سینوزیت مزمن هستم.

    پاسخ
    • سلام مزمن واسه حالتيه كه يكماه شما علائم داشته باشيد
      بايد از نظر كرونا بررسي شويد
      اين آزمايشات را بدهيدcbc.diff esr crp ldh
      Covid igm and igg

      پاسخ
  • من ابریزش بینی دارم ولی بی رنگه هیچ دردی هم ندارم مشکل چی

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید همسر من سابقه سینوزیت دارن از دیروز یه کم کوفتگی بدن آبریزش بینی داشتن الان بینی یه کم کیپ شده وفشار وکمی درد روی بینی وبالای ابرو ها دارن وکمی کوفتگی بدن ایا این سینوزیت واینکه چه دارویی مصرف کنن وایا باید قرنطینه بشن ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید همسرم سابقه سینوزیت دارن از دیروز کمی کوفتگی بدن آبریزش داشتن الان هم بینیش کیپ شده واحساس فشارو وکمی در در بینی وبالای ابرو دارن سوالم اینکه ایا باید قرنطینه بشن واینکه برای درمان چه کارکنند ممنون میشم راهنمایی کنیدسن ایشون ۴۱ ساله

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به پیک کرونا جهت افتراق سیتوزیت از کرونا باید شرح حال کامل تری اخذ شود
      جهت بررسی بیشتر از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین در حال حاظر سردرد پیشانیم درد دارم گرفتگی بینی گلو درد خلت گلو خیلی اذیتم سینوزیت دارم چکار باید کنم

    پاسخ
  • سلام من 14 ساله هستم از 12 سالگی این بیماری رو گرفنم خیلی دردم میکنه باید چیکار کنم ک خوب بشم و در بزرگسالی این بیماری رو نداشنه باشم???????????

    پاسخ
    • سلام
      اگه سینوزیت مزمن باشد یعنی در سی تی اسکن مزمن بودن مشخص شود جراحی لازم است
      در غیر اینصورت پرهیز از تماس هوای سرد و درمان در صورت حاد شدن کافی است

      پاسخ
  • سلام من ۱۳سالمه
    من چند ماهی میشه که تمام علائم نفع سینوزیت رو دارم یعنی روی سرم به خصوص پیشانی احساس فشار می کنم و بین دو ابرهام هم احساس قلقلک میکنم و روی بینیم وکمی هم روی فکم احساس فشار می کنم واینکه وقتی سرم رو میارن پایین سردردم کمی بیشتر میشود و انگار خون با فشار وارد مغزم میشود
    اما بینیم کیپ نیست و خلط پشت گلو هم ندارم
    لطفا یه راهی رو جلوی پام بگذارید باید کجا برای مراجعه برم
    آیا میتونه تومور مغزی باشه؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایمتون تومور بعید عزیزم
      جهت معاینه باید به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من سه روز پیش وقتی هوا سرد بود بیرون بودم و یک دفعه سردرد گرفتم و کمی بعدش چشمم درد گرفت.ازونموقع هر روز این درد رو بعضی ساعت ها دارم و درد شدیدی هست
    سینوزیت هست؟ درمانش چی هست دکتر جان؟

    پاسخ
    • سلام
      اگه درددر ناحیه پیشانی و احساس پری صورت دارین
      کیپی بینی یا خلط پشت حلق دارین بله سینوزیت مطرحه در غیر اینصورت باید ویزیت شوید

      پاسخ
  • با سلام من خانم ۳۴ساله هستم چندسالی میشه سینوزیت دارم وقتی مریض میشم صورتم درد میکنه کف سرم میسوزه نفس کشیدنی دندون درد دارم وگوش درد گلو دردها دارم چه دارویی بخورم وچه بخوریی انجام دهم با تشکرازراهنماییتان

    پاسخ
  • سلام.من چند روزی هست که بوی نامطبوعی از دهانم حس میکنم به محض اینکه گوشت ومرغ میجوم حالم بد میشه …اشتها دارم ولی فقط نسبت به گوشت ومرغ حساس شدم.دوبار به دکتر مراجعه کردم قرص دمپریدون و امپرازول و کواموکسی کلاو دادن …گفتن شاید عفونت سینوسی باشه یعنی واقعا خسته شدم بوی تعفن میده مرغ وگوشت.امشب هم یبوست شدم به شکل مقطعی دفع دارم بچه شیر میدم لطفا راهنمایی کنید …فردا میخوام به دندانپزشکم مراجعه کنم گفتم شاید عفونت دندان باشه

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایمتان و بروز این علایم در کرونا
      احتمالا به کرونا خفیف یا بی علامت مبتلا شده بودین
      این حالت اخیرا به دنبال کرونا شایع شده

      پاسخ
  • با سلام من ۳۵ سالمه.نزدیک به سه هفته است که سردرد شدید دارم در شقیقه هام و گاهی بالای سرم و پشت سرم.همراه سردرد گاهی اوقات ناخن هایش تا نصفه رنگ کبودی به خودش میگیره.و سرگیجه هم دارم . وقتی که سرم رو یکی دو ساعت پایین می گیرم حالم بده میشه.دو روز پیش هم تب کردم و کوفتگی وخستگی داشتم و بدن درد .می خواستم سوال بپرسم مشکل من چی می تونه باشه ؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      عزیزم باید معاینه بشین حتما و بررسی از نظر کرونا و سینوزیت انجام بشه
      به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۳۱ سالمه و تقریبا ۴ ساله که در تابستان باد کولر و در ۶ ماه دوم هم باد سرد باعث ورم پیشانی ام میشود و درد چشم و محدوده ی ابرو‌ ،باعث میشود نتوانم به اطراف یا نور نگاه کنم و نیم ساعت پس از خوردن مسکن درد کاهش پیدا میکنه و بینیم باز میشه. پلیپ هم قبلا چند سال پیش عمل کردم اما درد سینوسها پابرجاس.
    بنظرتون با درمان خانگی درمان میشود اگر بله چه کنم؟ به آزیترومایسین هم حساسیت دارم و فاویسم هم دارم. متشکرم

    پاسخ
    • سلام
      شما باید سی تی اسکن از سینوس ها جهت بررسی سینوزیت مزمن انجام دهید
      به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام بیش از پانزده سال هستش درگیر سینوزیت هستم یک بار جراحی کردم الان صورت ورم میکند بیشتر به صورت یک طرفه بدن درد بسیار شدید خستگی و حتی بی اعضایی لطفا اگه براتون امکان داره راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      بدن درد و خستگی و …از کی شروع شده؟

      پاسخ
  • سلام. دهمین روزیه که تست کرونام مثبت شده.الان فقط سینوس هام درد میگیره بعضی اوقات.مخصوصا وقتی در حالت درازکشم و سرپا می ایستم.دردش اینگونه هستش که وقتی نفس میکشم ته چشم و سرم درد میگیره…باید چکار کنم؟

    پاسخ
  • با سلام
    من ٣٩ ساله هستم،،،،سابقه سينوزيت دارم،در حال حاضر تب ندارم ولي دماي بدنم ٣٦.٣ درجه است يكمي پايينه ؟؟؟بعد از سر شدن هوا از سه روز قبل احساس گرفتگي بيني دارم و گرفتگي صدا و احساس سرماي شديد و سر درد هم دارم بيشتر بالاي چشم ها ،آبريزش ندارم ،،،،بدن درد خيلي كم بيشتر درد كمر ولي قابل تحمله گلو درد ندارم فعلا،،،،چه درماني رو پيشهاد ميكنيد؟؟؟؟بنظرتون سينوزيته؟؟؟؟
    با سپاس

    پاسخ
  • باسلام خسته نباشید
    من سر درد خیلی شدید در یک نقطه از سرم دارم که از بینی ام شروع میشه به زیر ابروم میزنه و درنهایت به سر درد شدید تبدیل میشه همیشه هم فقط همین قسمت درد میکنه ترشحات پشت حلق سفید رنگ هم دارم خیلی به پزشک مراجعه کردم تا یه دوره داروکه مصرف میکنم خوب میشم دوباره یک ماه نشده علائمم برمیگردن . یکبارهم سی تی سینوس دادم البته اون زمان هم خودم آنتی بیوتیک مصرف میکردم پزشک گفت تو عکسا سینوس مشکلی نداره ونیاز نیست دارو مصرف کنم ولی من علائمی که اول گفتم رو دارم نمیدونم واقعا چکار کنم خیلی اذیت میشم ترشحات سفید پشت حلق . درد شدید بینی و ابرو و سر لطفا کمک کنید راهنماییم کنید چکار کنم ؟؟؟!!!!

    پاسخ
    • سلام اگر علایم شما به شکل مکرر عود می‌کند سینوزیت مزمن مطرح است
      بدون مصرف آنتی بیوتیک باید سی تی اسکن شوید

      پاسخ
  • با سلام و خداقوت
    من خانمی 33 ساله هستم که چندین سال هست درد شدید ازبینی دارم و بینی سمت چپم کاملا کیپ میشه و درد به چشمم میزنه بعد به سرم و ترشحات سفید پشت حلق دارم و مدت 1 ماه است که گوشم سوت میکشه . لطف میکنید راهنمایی ام کنید

    پاسخ
  • سلام و عرض ادب
    خداقوت
    سه روزیه که وقتی سرم رو پایین میارم یا به پایین خم میشم،از بینیم آبریزش تقریبا زرد رنگ خارج میشه که بوی خون میده
    اگر سرم رو پایین نگه دارم قطره قطره میچکه
    تمومی هم نداره
    دیشب دکتر رفتم و گفتن که حساسیت فصلی هست،دوتا آمپول زدم و یدونه افشانه بینی و استامینوفن و آموکسی کلاو و یه داروی دیگه بهم دادن
    الان هیچ تغییری ایجاد نشده
    بینیم راهش بازه ولی حس گرفتگی‌دارم و صدام کمی گرفته،یکم کم کم درد داره بالای بینیم ایجاد میشه
    سینوزیت هم دارم
    بینیم هم در هفت سالگیم شکسته و یکطرف کامل بسته شده و یک طرف کامل بازه
    الان ۲۵ سالمه
    هرچی‌هم جستجو میکنم نگرانتر میشم
    شما نظرتون چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      داروهای تجویز شده خوب است
      درمان را تا ۱۰ روز ادامه دهید

      پاسخ
  • مدتی است که با گوش درد و تنگی نفس به پزشک داخلی مراجعه کردم که پزشک داخلی با معاینه گوش وبعد با عکس از سینوس ناگفته سینوزیت دارم دوار اموکسیلین500وقرص کلاموکسی625 آستامینوفن 500درمان را شروع کرد که بعد از یک هفته هنوز تعبیری نکرده

    پاسخ
    • سلام
      اگر تنگی نفس دارید (به معنی احساس خفگی و کاهش اکسیژن خصوصا هنگام فعایت ) باید سی تی اسکن قفسه سینه انجام شود

      پاسخ
  • سلام من خیلی توی ابرو وچشمانم درد میکنه وگردنم هم درد میکنه وگاه گاهی هم نفس کم میارم ورگهای روی سینم درد میکنه علتش چیست

    پاسخ
    • سلام درد صورتتون بدليل سينوزيت هست
      اما كم آوردن در نفس لازمه كه اول از نظر قلبي بررسي شويد اگه اكي بود به متخصص ريه مراجعه كنيد و تست اسپيرومتري انجام دهيد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید.من حدود چهار ماه میشه که بویی متوجه نمیشم.چند دفه تست کرونا دادم ولی منفی بوده.حدود یک هفته هست ک ی بوی بدی میفهمم ک خیلی اذیتم میکنه.ممنون میشم راهنمایی کنید. در ضمن موتور سوار هستم بعضی وقتا بدون کلاه

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من چند ساله سینیوزیت مزمن دارم ودر میان سال چن ها بار عود می‌کند به دکتر مراجعه کردم برام سیتی اسکن نوشت گرفتم گفتش حفره ای در قسمت بالای حلق درعکس معلوم هستش وگفت شاید باعمل جراحی خوب بشوی احتمال هم داره جواب نده،-البته هروقت سردرد میگیرم بخور میدهم ودم کرده میخورم عفونت از حلقم کنده میشه شکلش مثل اینه که بالای حفره ای کوچک بوده لطفا راهنمایی بفرمایید ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام
      سی تی اسکنتون باید بررسی بشه تا بتوان نظری داد دوست گرامی و بررسی شود حفره دقیقا کجاست

      پاسخ
  • سلام، من حدود دو سال و نیم هست که اینطوری ام و هر دکتری میرم برام یا قطره رینوسالتین میده یا اون پاف های معروف. به هر حال بهتر نشدم و بدتر شدم، نمیتونم به راحتی از بینی نفس بکشم حتی بعد از سه بار تنفس از بینی احساس مجبورم از دهن نفس بکشم مثل کسی که تازه از آب استخر میاد بیرون.

    پاسخ
    • سلام
      سی تی اسکن از سینوس ها جهت بررسی سینوزیت مزمن انجام شود

      پاسخ
  • سلام من چندین ساله که مزه دهنم تلخ ماننده و فک میکنم یک مایع بد بو وارد دهنم میشه و دهنم بوی بد میده گاهی پیشانه ام درد خفیف داره تو فصل تابستان آلرژی هم دارم آیا میشه سینوزیت هم باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      ممکن ریفلاکس باشه
      خصوصا اگه ترش کردن، سوزش معده داشته باشین

      پاسخ
  • سلامم وقت بخیر حدوده دوماهه علاعمم فقط فشار روی پیشانی و بینی دارم , درد هم اصلا ندارم فقط احساس فشار بعضی وقتا هم موقع نفس کشیدن داخله بینیم احساس سرما میکنم ! خلط پشت گلو هم دارم !

    پاسخ
  • سلام چند روزی میشه که سردرد شدید همراه چشم درد دارم و شقیقه هام خیلی درد میکنه سرمو که تکون میدم مخصوصا رو به پایین شدیدتر میشه
    27سالم هست تازه اینطوری شدم ممنون میشم کمک کنید

    پاسخ
    • سلام بايد توسط متخصص مغز واعصاب معاينه شيد و سي تي اسكن مغزي بديد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین برای سینوزیت چه داروهایی مصرف کنیم

    پاسخ
    • سلام
      لطفا در مورد علایم خود توضیح دهید

      پاسخ
  • سلام
    من یک هفته ای میشه که احساس فشار و درد پشت چشم و شقیقه هام دارم مسکن هم مصرف کردم هیچ فایده ای نداشت وقتی سرمو میندازم پایین بدتر میشه فشار پشت چشمام خیلی اذیت کنندس خیلی ممنون میشم اگر راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      آیا تب دارید؟آبریزش بینی چطور؟
      گرفتگی بینی؟؟سابقه سرماخوردگی اخیر داشته اید؟؟

      پاسخ
  • سلام با تشکر از مقاله خوبتان به عرض برسانم من سالهاست که با این مشکل درگیرم اما حل نشده است با کمترین هوای سرد سردرد میگیرم از مهر ماه به بعد شبها هنگام خواب بدون پیشانی بند حتما سردرد میگیرم بعد از دوش گرفتم چنانچه کمترین نسیمی به من بخورد سردرد به سراغم می آید لطفاً آخرین راه درمان را بفرمایید

    پاسخ
    • سلام
      تشکر
      اولین کار انجام سی تی اسکن از سینوس ها جهت بررسی سینوزیت مزمن است
      اگه تشخیص سینوزیت مزمن باشد احتمالا جراحی نیاز است
      به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من چن روزه سردردشدیددارم موقع دردوزوزمیکنه گوش هام احساس گلودردبادردقفسیه سینه دارم از چی میتونه باشه کروناس یا سینوزیت

    پاسخ
    • سلام
      علایم شما به سینوزیت نمیخوره
      جهت معاینه به پزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من چند وقت دچار گلو درد و التهاب بودم سینوزیت دارم و مدتیه که تمام ناحیه سرم درد میکنه پلیپ بینی هم دارم به حدی گاهی دردم شدید میشه که مجبور میشم ریلایف بخورم تا آروم بشم مدام با سرم میشورم و بیشتر مواقع کلاه میذارم خانم هستم ولی مجبورم کلاه بذارم مدتی بود خوب بودم دوباره شروع شده باید چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      اسپری بکلومتازون هر 12 ساعت دو پاف داخل بینی استفاده کنید
      در صورت عدم بهبود جهت اقدامات تشخیصی بیشتر مثل سی ای اسکن
      به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام
    صبح ها که از خواب بیدار میشم خلط پشت گلو دارم و عطسه و آبریزش بینی هم دارم. گاهی اوقات سمت راست سرم خیلی درد میگیره و گاهی هم سمت چپ. اینها علایم سینوزیت مزمن هستش؟ چیکار کنم که بهتر بشه؟

    پاسخ
  • سلام با توجه به علائم و توضیحات شما قطعا من دچار عفونت شدید و مزمن تو بدنم هستم تمام موارد منجر به ابتلا سینوزیت رو دارم نظیر الرژی پولیپ و غیره تا شکل ظاهری سینوسها و علائم ناشی سینوزیت ..قبلا چند باری به قصد برطرف کردن سینوزیت اقدام کردم که نتونستم موفق بشم ..الان سوالم اینه به طور کامل اطمینان دارم عفونت مزمن که یا ناشی از سینوزیته یا چیز دیگه تو بدن من به شدت داره اذیتم میکنه ..لطفا راهنماییم کنید مراحل تشخیص و درمان رو به طور درست پیگیری کنم

    پاسخ
    • سلام
      لطفا به متخصص گوش و حلق و بینی جهت سی تی از سینوس ها اقدام کنید

      پاسخ
  • سلام من الان یه چار پنج ماهه بدنم سرد و گرم میشه دوسه روز هست بینی م پره بدون سرفه و گلو درد امروز سردرد عجیبی گرفتم میتونه از سینوزیت باشه؟ چون هر وقت میرم حموم دماغم پر میشه ولی ایندفه سردرد و درد پشت گردن تا کمر داشت

    پاسخ
  • ضمن عرض سلام و خسته نباشید
    شهرستان ما سرمایش بسیار معروف است (بام فارس). چند سالی میشود که اواخر تابستان مجاری بینیم گرفته میشود و چندین ماه به طول میکشد و به محض اینکه هوای سرد به سرم اثابت کند چند ساعت بعد سردرد شدیدی شروع میشود و به پشت چشمم هم فشار می آورد و با استفاده از مسکن کلدستاپ 12ساعت سردردم به طول می انجامد . وقتی در شرایط عادی به حفره های بینی نظر میکنم همیشه التهاب را مشاهده میکنم و به هنگام خواب هنگام تنفس صدای نفس کشیدن شنیده می شود علائمی هم چون پف زیر چشم هم دارم و همیشه بینیم خشک است و به سرما حساسیت دارم به محض برخورد باد به سرم گوش درد یک طرف بعد سردرد یک سمت شروع میشود.
    با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایمتان بررسی از نظر سینوزیت مزمن باید انجام شود

      پاسخ