سرطان روده چیست؛ نحوه تشخیص و درمان سرطان روده

سرطان روده
اشتراک گذاری 62 نظر

سرطان روده یکی از بیماری‌های شایع است که منجر به مرگ زنان و مردان می‌شود. سرطان روده به عنوان سومین سرطان در کل دنیا شناخته شده و دلیل بروز این بیماری، رشد و تکثیر غیرطبیعی سلولی است. علائم سرطان روده شامل خونریزی از مقعد یا وجود خون در مدفوع، وجود احساس خالی نبودن کامل شکم، ضعف یا خستگی، کاهش وزن بدون علت، بروز تغییری مزمن در کارکرد شکم و عادات دفع مدفوع است.

 اما برای درمان سرطان روده چه باید کرد؟ آیا تشخیص دیرهنگام سرطان روده، خطرناک است؟ برای اینکه به این سوالات پاسخ دهیم و درباره سلول‌های سرطان روده اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم تا انتهای متن همراه ما باشید.

بااین‌حال اگر هرکدام از علائم سرطان روده را دیدید یا نیاز به مشاوره در این زمینه دارید، حتما به پزشک مراجعه کرده و بسته به‌سطح سرطان، به جراح کولورکتال یا کموتراپ مراجعه کنید اما قبل از آن، با ما در ادامه این مطلب همراه باشید. این مقاله به 7 دقیقه زمان نیاز دارد. 

اگر سوالی در خصوص سرطان روده دارید،‌ آن را در قسمت نظرات  بیان کنید تا متخصص‌های ما شما را راهنمایی کنند.

سرطان روده چند مرحله دارد؟

اگر سرطان روده تشخیص داده شود، پزشک ابتدا آزمایش‌هایی را تجویز خواهد کرد تا مرحله رشد بیماری را مشخص کند. آزمایش‌ها در مرحله بندی مختلف انجام می‌شوند که در جدول زیر آن‌ها را بررسی کرده‌ایم.

مرحله ابتلا به سرطان روده 

توضیحات

مرحله صفر

سرطان به مخاط و لایه داخلی کولون و رکتوم محدود می‌شود.

مرحله یک

سرطان در لایه‌ داخلی کولون یا رکتوم رشد کرده اما از دیواره روده بزرگ فراتر نرفته است.

مرحله دو

بیماری سرطان از دیواره روده بزرگ عبور می‌کند و به گره‌های لنفاوی نمی‌رسد.

مرحله سه

سرطان به گره‌های لنفاوی رسیده اما به سایر قسمت‌ها متاستاز نکرده است.

مرحله چهار

سرطان به سایر اعضای بدن رسیده و گسترش پیدا کرده است.

توجه کنید! مرحله راجعه به عنوان آخرین مرحله سرطان روده بزرگ معرفی می‌شود که سرطان پس از درمان عود خواهد کرد. پزشک گوارش می‌تواند با معاینات مختلف مرحله بیماری را تشخیص دهد. برای اینکه با تخصص پزشک گوارش آشنا شوید مطلب متخصص گوارش کیست دکتردکتر را مطالعه کنید.

انواع سرطان روده

سرطان روده در دو نوع سرطان روده بزرگ و سرطان روده کوچک بروز پیدا می‌کند. در ادامه علائم، راه درمان و پیشگیری از سرطان روده کوچک و بزرگ را به تفکیک مورد بررسی قرار می‌دهیم:

سرطان روده کوچک چیست؟

زمانی که سلول‌های روده کوچک شروع به رشد بی‌وقفه کنند، سرطان روده‌ی کوچک  (Small intestine cancer) آغاز می‌شود. روده‌ کوچک بخش مهمی از دستگاه گوارش است که کار تبدیل غذا به انرژی و دفع مواد زاید به صورت جامد را بر عهده دارد. 

در ایالات متحده‌ی آمریکا سرطان این اندام بدن نسبت به سایر اندام‌های دستگاه گوارش (مانند سرطان‌های کولون، مقعد، معده و مری)  کم‌تر شایع است. 

انواع سرطان روده کوچک

روده کوچک از انواع مختلفی سلول تشکیل شده، بنابراین انواع مختلفی از سرطان این عضو بدن را درگیر خواهد کرد. چهار نوع عمده‌ی سرطان روده کوچک عبارتند از:

آدنوکارسینوم

این سرطان از سلول‌های غده‌ ای روده آغاز می‌شود، از هر سه مورد سرطان روده کوچک یک مورد آن آدنوکارسینوم است.

تومور کارسینوئید

این نوع از تومورها از انواع نورو اندوکرین بوده و به آهستگی رشد می‌کنند و از شایع‌ترین انواع سرطان روده کوچک به شمار می روند. 

لنفوم

این نوع از سرطان در لنفوسیت‌ها که گروهی از سلول‌های سیستم ایمنی بدن هستند، آغاز می‌شود. بنابراین امکان آغاز این نوع از سرطان در هر نقطه از بدن از جمله روده کوچک وجود دارد. این نوع از سرطان در بافت‌های پیوندی مانند ماهیچه‌ها آغاز می‌شود.

به اعتقاد کارشناسان، سرطان روده کوچک درست مانند سرطان روده بزرگ ایجاد می‌شود. ابتدا گروه کوچکی از سلول‌ها بیش‌ از حد رشد می‌کنند و تشکیل پولیپ می‌دهند، به مرور زمان پولیپ می‌تواند به سرطان تبدیل شود. 

تشخیص سرطان روده کوچک

با روش‌‍‌های مختلف می‌توان از روده‌ی کوچک و مناطق اطراف آن تصویر برداری کرد تا احتمال وجود سرطان در این عضو مهم بدن تشخیص داده و مشخص شود که این بیماری تا چه اندازه پیشرفت کرده است. 

تعیین اینکه تا چه حد سرطان، روده‌ی کوچک و بافت‌های اطراف آن را درگیر کرده و در کدام استیج است، با آزمایش‌های مختلف صورت می‌گیرد.

برای تشخیص سرطان روده‌ کوچک از روش‌های زیر استفاده می‌شود:

معاینه‌ بالینی و بررسی سابقه‌ی پزشکی و خانوادگی فرد

در هنگام معاینه، پزشک به دقت علایم عمومی سلامت فرد مانند علایم هر گونه بیماری و هرگونه نشانه‌ و گره لنف غیر طبیعی را بررسی خواهد کرد. علاوه‌بر شرح‌حال بیمار، هر گونه سابقه‌ی بیماری و درمان‌هایی که فرد انجام داده هم در پرونده‌ او ثبت خواهد شد.

بررسی خون از نظر بیوشیمیایی

در آزمایش خون بیمار، مقدار هورمون ها و آنزیم های مترشحه به داخل خون )، به دقت بررسی می‌شوند. اگر مقدار این مواد بالاتر و یا پایین‌تر از حد معمول باشد، احتمالاً نشانه‌ای از وجود یک بیماری است. 

بررسی عملکرد کبد 

برای بررسی کارکرد کبد ، از فرد نمونه‌ی خون گرفته می‌شود. بعد از آن مقدار آنزیم های کبدی اندازه گیری می‌شود. اگر مقدار آنزیم ها بیش‌تر از حالت طبیعی باشد، می‌تواند نشانه‌ای از وجود بیماری در کبد بوده که خود احتمالاً به دلیل سرطان روده‌ی کوچک به وجود آمده است.

اندوسکوپی 

در این روش برای تشخیص سرطان روده کوچک، می‌توان به تصویر دقیقی از اندام مورد نظر و بافت‌های اطراف آن دست پیدا کرد. اگر این مناطق حالت طبیعی خود را از دست داده باشند، با آندوسکوپی قابل تشخیص خواهد بود. این روش در انواع مختلف اجرا می‌شود.

اندوسکوپی فوقانی

این روش برای بررسی دقیق‌تر مری، معده و دوازدهه (قسمت ابتدایی روده‌ی کوچک در نزدیکی معده) استفاده می‌شود. اندوسکوپ که لوله‌ای باریک به همراه نور و لنز است از طریق دهان وارد دستگاه گوارش می‌شود. با اندوسکوپ پزشک به راحتی می‌تواند درون دستگاه گوارش را مشاهده کند.

کپسول آندوسکوپی

برای مشاهده‌ی قسمت داخلی روده‌ی کوچک، یک کپسول به اندازه‌ی یک قرص بزرگ که حاوی نور و دوربین بدون سیم است توسط بیمار بلعیده می‌شود.

کپسول همان‌طور که در طول دستگاه گوارش حرکت می‌کند، تصاویر زیادی از سیستم گوارش ، به خصوص روده‌ی کوچک می‌گیرد.

 این تصاویر به کمک وسیله‌ی مخصوصی که به دور کمر یا روی شانه‌ی بیمار بسته شده، ضبط می‌شوند. کپسول از طریق مقعد خارج می‌شود.

دبل بالون آندوسکوپی یا انتروسکوپی

از این روش تشخیصی برای مشاهده‌ی قسمت داخلی روده‌ی کوچک به کار می‌رود. وسیله‌ی مخصوصی که از دو لوله تشکیل شده است؛ یکی از لوله‌ها درون لوله‌ی دیگر قرار دارد و از طریق دهان یا مقعد وارد روده‌ی کوچک می‌شوند. لوله‌ داخلی ( اندوسکوپی دارای نور و لنز ) و خارجی در قسمت های مختلفی از روده‌ی کوچک حرکت می‌کنند و به طور مکرر تصویربرداری انجام می دهند.

لاپاراتومی

برای انجام آن برش کوچکی در شکم ایجاد شده و بعد از آن قسمت داخلی بدن از نظر وجود احتمالی نشانه‌های بیماری بررسی می‌شود. بر حسب اینکه علت لاپاراتومی چه باشد، اندازه‌ی برش روی بدن متفاوت خواهد بود.

نمونه‌برداری

در نمونه برداری برای تشخیص سرطان روده کوچک، قسمتی از بافت یا سلول‌های بدن برای بررسی دقیق‌تر زیر میکروسکوپ از بدن فرد خارج می‌شوند. در محیط آزمایشگاه، پزشک پاتولوژیست این نمونه‌ها را برای وجود احتمالی نشانه‌های سرطان و سلول‌های سرطانی بررسی می‌کند.

رادیوگرافی دستگاه گوارش فوقانی

برای گرفتن مجموعه‌ای از تصاویر رادیولوژی از مری، معده و روده‌ی کوچک، به بیمار مایعی حاوی باریم (barium) داده می‌شود، این ماده پوششی در قسمت داخلی این سه اندام ایجاد می‌کند.

سی‌تی اسکن

در این روش از چند زاویه‌ی مختلف، تصاویری دقیق و پر از جزئیات از داخل بدن گرفته می‌شود. این تصاویر به کمک رایانه‌ای که به یک دستگاه رادیولوژی وصل شده، از بدن فرد گرفته می‌شود.

تصویرسازی تشدید مغناطیسی یا ام آر آی

در ام آر آی از میدان مغناطیسی، امواج رادیویی و رایانه برای گرفتن تصاویری دقیق از داخل بدن به خصوص روده کوچک استفاده می‌شود.

سرطان روده‌ بزرگ چیست؟

سرطان روده‌ بزرگ یا سرطان کولون (Colon cancer) نوعی بیماری است که بخش پایانی لوله‌ی گوارش را تحت تاثیر قرار می‌دهد. با وجود این‌که این نوع از سرطان معمولاً در افراد مسن‌تر دیده می‌شود، هر فردی در هر سنی می‌تواند به آن مبتلا شود.

این بیماری در مراحل اولیه با تشکیل توده‌های سلولی خوش خیم غیر سرطانی موسوم به پولیپ داخل کولون آغاز می‌شود. با مرور زمان برخی از این پولیپ‌ها به سرطان روده‌ی بزرگ تبدیل می‌شوند. 

پولیپ‌ها ممکن است کوچک بوده و تقریباً هیچ علامت مشخصی نداشته باشند. به همین دلیل متخصص گوارش و کبد برای جلوگیری از سرطان روده‌ی بزرگ با انجام آزمایش‌های تشخیصی دقیق، پولیپ‌ها را شناسایی کرده و از قبل از سرطانی شدن آن‌ها را از بدن خارج می‌کند. 

سایت clevelandclinic درباره سرطان روده بزرگ می‌گوید؛

سرطان روده بزرگ زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌ها به طور غیرقابل کنترلی رشد و تقسیم می‌شوند. تمام سلول‌های بدن شما دائم در حال رشد، تقسیم و مرگ هستند. به این ترتیب بدن شما سالم می‌ماند و همانطور که باید کار می‌کند. در سرطان روده بزرگ، سلول‌های پوشاننده روده بزرگ و راست روده حتی زمانی که قرار است بمیرند به رشد و تقسیم شدن ادامه می‌دهند. همچنین این سلول‌های سرطانی ممکن است از پولیپ‌های روده بزرگ شما ایجاد شوند.

اگر سرطان کولون پیشرفت کند، روش‌های درمانی زیادی برای کنترل آن وجود دارد. این روش‌های درمانی شامل جراحی، پرتودرمانی و استفاده از درمان‌های دارویی مانند شیمی درمانی، درمان هدفمند یا تارگت درمانی و ایمونوتراپی هستند. 

سرطان روده بزرگ بدخیم

سرطان روده بزرگ بدخیم نوعی ازسرطان است که در قسمت روده رخ می‌دهد. این سرطان به سرعت تقسیم سلولی و تغییر شکل دارد. از این رو ممکن است که در مدت کوتاهی علائم پیشرفت آن را شاهد بود. سرطان روده بدخیم به نسبت سایر سرطان‌ها سخت‌تر به درمان جواب می‌دهد و احتمال متاستاز در آن بیشتر است.

سرطان روده بزرگ بدخیم درمان دارد؟

در صورتی که سرطان روده بدخیم در مرحله لوکالیزه تشخیص داده شود، احتمال بهبود و درمان وجود دارد. اما اگر سرطان به غدد لنفاوی و بافت‌های زیری روده برسد، احتمال درمان کاهش پیدا می‌کند. همچنین اگر سرطان روده به اندام‌های دیگر متاستاز شود، پاسخ به درمان به 17 درصد کمتر خواهد شد.

سرطان روده بزرگ خوش خیم

هنگام بروز سرطان روده بزرگ خوش خیم، پولیپ‌ها سرطانی شده‌اند و اندازه آن‌ها کوچک است. این نوع سرطان روده به درمان پاسخ خوبی می‌دهد و می‌توان تومورهای ایجاد شده را با قدرت بیشتری درمان کرد. در حقیقت تومورهای سرطان روده بزرگ خوش خیم تهاجم کمتری دارند و راحت‌تر می‌توان برای درمان آن‌ها اقدام کرد.

رکتوم سرطان روده

 علائم اولیه سرطان روده بزرگ

برای بسیای از افراد که با ناراحتی روده درگیر هستند، سوال است که علائم اولیه سرطان کولون چگونه رخ می‌دهد؟ علائم اولیه سرطان کولورکتال به طور معمول با اسهال، یبوست، احساس ناخوشی و ناراحتی گنگ در شکم، نفخ، ورم شکم، خستگی و انرژی نداشتن دائمی‌ نمایان می‌شود.

علائم سرطان روده‌ بزرگ

علائم و نشانه‌های  این بیماری گوارشی عبارتند از:

  • بروز تغییری مزمن در کارکرد شکم و عادات دفع مدفوع، مانند اسهال یا یبوست با ایجاد تغییر در غلظت مدفوع 
  • خونریزی از مقعد یا وجود خود در مدفوع 
  • احساس ناراحتی در شکم مانند گرفتگی، نفخ و درد 
  • وجود احساس خالی نبودن کامل شکم 
  • ضعف یا خستگی 
  • کاهش وزن بدون علت

بسیاری از افراد مبتلا به سرطان روده‌ی بزرگ در مراحل اولیه‌ی بیماری علایم خاصی ندارند. زمان بروز علایم در افراد مختلف متفاوت بوده و به اندازه‌ی سرطان و محل آن در روده‌ی بزرگ بستگی دارد. این سرطان از سرطان‌های زنان است و پیگیری درمانش جواب می‌دهد. فقط باید به موقع اقدام کنید.

علائم سرطان روده بزرگ در مردان

علائم سرطان روده در مردان و زنان تا حدودی شبیه به هم هستند. اما مهم‌ترین علائم ابتلای سرطان روده مردان عبارتند از:

  • پر بودن روده بزرگ بعد از دفع
  • نفخ
  • ورم شکم
  • تغییر الگوی دفع
  • خستگی
  • خون در مدفوع
  • کاهش وزن
  • تنگی نفس

با مشاهده هریک از این علائم باید هرچه سریع تر با پزشک متخصص ارتباط گرفت.

 علائم سرطان روده بزرگ در زنان

علائم سرطان کولورکتال در زنان هم مشابه مردان است، اما ممکن است که کمی ‌تغییرات داشته باشد. این علائم عبارتند از:

  • تغییر الگوی اجابت مزاج
  • از دست دادن وزن غیر منطقی
  • انرژی نداشتن
  • خونریزی مقعدی و یا وجود خون در مدفوع
  • دردهای شکمی‌

همچنین احساس پری در روده از علائم شایع در زنان است.

علت بروز بیماری سرطان روده‌ بزرگ

سلول‌های سالم بدن با نظم خاصی رشد کرده و تکثیر می‌شوند و به این ترتیب عملکرد بدن را طبیعی نگه می‌دارند. اما زمانی که DNA  سلول آسیب دیده و سرطانی شود، حتی زمانی که نیاز به رشد و تکثیر نباشد، این سلول‌ها به رشد خود ادامه می‌دهند. حالا این سلول‌ها تشکیل تومور را می‌دهند. 

به مرور زمان سلول‌های سرطانی رشد کرده و به بافت‌های مجاور حمله کرده و آن‌ها را نابود می‌کنند. سلول‌های سرطانی همچنین می‌توانند به دیگر بخش‌های بدن رفته و به تخریب خود ادامه دهند. که به آن متاستاز می‌گویند. 

برخی از مطالعات نشان می‌دهند که عفونت طولانی‌مدت با کرم‌ روده می‌تواند با افزایش التهاب، خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش دهد.

ریسک فاکتورها در ابتلا به بیماری سرطان روده‌ بزرگ

عوامل مختلفی خطر ابتلا به روده بزرگ را افزایش می‌دهند که مهم‌ترین آن‌ها در جدول زیر آورده شده‌اند.

فاکتور سرطان روده

توضیحات

سن بالا

همه‌ افراد در گروه‌های سنی مختلف می‌توانند به سرطان روده بزرگ مبتلا شوند، اما اکثر افراد مبتلا افراد بالای ۵۰ سال هستند. امروزه درصد ابتلای افراد زیر ۵۰ سال رو به افزایش است ولی دانشمندان هنوز علت آن را نمی‌دانند.

 

نژاد آفریقایی، آمریکایی

مردمان این نژاد به نسبت سایر نژادها بیش‌تر به سرطان کولون مبتلا می‌شوند.

 

 

سابقه‌ قبلی پولیپ یا سرطان کولورکتال

اگر در گذشته  به سرطان کولورکتال مبتلا بودید  یا پولیپ غیر سرطانی روده بزرگ داشتید، در آینده احتمال بیش‌تری وجود دارد که به این نوع سرطان مبتلا شوید.

 

بیماری التهابی روده

بیماری‌های مزمن التهابی روده‌ی بزرگ مانند کولیت زخمی‌ و بیماری کرون خطر ابتلا به این نوع سرطان را افزایش می‌دهند.

 

سندروم‌های ارثی

برخی از جهش‌های ژنتیکی از نسلی به نسلی دیگر منتقل شده و در نهایت شانس ابتلای فرد به این نوع سرطان را افزایش خواهد داد. تنها درصد کمی‌از سرطان‌های کولون به ژن‌‌های موروثی ارتباط دارند. برخی سندروم‌های ارثی که خطر ابتلا به سرطان را بالاتر خواهند برد، عبارتند از پولیپوز آدنوماتوز فامیلیال و سندروم لینچ هستند.

سابقه‌ خانوادگی سرطان کولون

اگر عضو درجه یک خانواده به این بیماری مبتلا باشد، فرد بیش‌تر در معرض ابتلای احتمالی قرار خواهد داشت. اگر بیش از یک نفر به این بیماری مبتلا باشد، خطر ابتلای فرد چند برابر خواهد بود.

 

رژیم غذایی با چربی بالا و فیبر کم

سرطان روده‌ی بزرگ ارتباط تنگاتنگی با سبک غذایی غربی یعنی غذاهایی با چربی بالا و فیبر کم دارد. تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده است. برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهد که خطر ابتلا به این نوع از سرطان در افرادی که گوشت قرمز و گوشت‌های فراوری شده‌ی زیادی مصرف می‌کنند، بیش‌تر است.

سبک زندگی غیر فعال

افرادی که تحرک زیادی ندارند بیش‌تر در معرض ابتلا به این نوع سرطان دستگاه گوارش هستند. انجام فعالیت‌های ورزشی به صورت مرتب و روزانه خطر ابتلا به این بیماری را کاهش خواهد داد.

 

دیابت

شانس ابتلا در افراد مبتلا به دیابت یا مقاوم به انسولین بیش‌تر است.

 

 

چاقی

خطر ابتلا به بیماری و احتمال مرگ در اثر سرطان در افراد چاق در مقایسه با افرادی با وزن طبیعی بیش‌تر است.

 

سیگار کشیدن

افراد سیگاری بیش‌تر از سایر افراد در معرض ابتلا به این نوع سرطان هستند.

 

 

الکل

مصرف بی رویه‌ی الکل یکی از عوامل خطر برای این بیماری است.

 

 

پرتودرمانی برای درمان سرطان

اگر فرد پیش از این به سرطان مبتلا بوده و برای درمان روی شکم فرد پرتودرمانی صورت گرفته باشد، خطر ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ در فرد زیاد خواهد شد.

 

در ادامه به روش‌های پیشگیری از ابتلا به سرطان روده می‌پردازیم:

پیشگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ

با رعایت نکاتی کوچک می‌توان از ابتلا به سرطان روده بزرگ پیشگیری کرد:

بررسی دقیق بیمار برای ابتلای احتمالی به سرطان روده‌ی بزرگ 

پزشکان به افرادی که در معرض ابتلا به سرطان هستند، توصیه می‌کنند که حول و حوش 50 سالگی مورد آزمایش‌های دقیق قرار بگیرند. افرادی که دارای سابقه‌ی خانوادگی سرطان هستند هم باید زودتر از سایرین این آزمایش‌ها را انجام دهند. 

تغییر شیوه‌ی زندگی 

با انجام تغییراتی در سبک زندگی شانس ابتلای افراد به این نوع سرطان کاهش خواهد یافت:

  • خوردن مقدار زیادی میوه و سبزی و دانه‌های کامل؛ این مواد غذایی حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان‌ها هستند، هر کدام از این مواد نقش تعیین کننده‌ای در پیشگیری از سرطان ایفا می‌کنند. خوردن روزانه‌ی مقدار کافی میوه و سبزی نیاز بدن به ویتامین و مواد مغذی را تامین خواهد کرد. 
  • ترک مصرف بی‌رویه‌ی الکل؛ مردان در روز نباید بیش از دو بار و زنان نباید بیش از یک بار الکل مصرف کنند. 
  • ترک سیگار؛ در مورد روش‌های موثر ترک سیگار با پزشک خود مشورت کنید 
  • ورزش کردن در بیش‌تر روزهای هفته؛ روزانه 30 دقیقه ورزش کنید. اگر از نظر فیزیکی فعال نیستید مدت زمان ورزش را به تدریج به سی دقیقه برسانید. برای گرفتن یک برنامه‌ی ورزشی مناسب با پزشک خود مشورت کنید. 
  • رسیدن به وزن مطلوب؛ با ورزش کردن و داشتن یک برنامه‌ی غذایی مناسب می‌توان به وزن مطلوب رسید. اگر فرد دچار اضافه وزن باشد باید قبل از هرکاری با پزشک خود مشورت کند.

با رعایت سبک زندگی و چکاپ‌های پزشکی می‌توان از ابتلا و پیشرفت سرطان روده جلوگیری کرد.

پیشگیری از سرطان کولون در افراد در معرض خطر

برخی از داروها خطر تشکیل پولیپ‌های پیش سرطانی یا سرطان روده‌ی بزرگ را کاهش می‌دهند. برای مثال شواهد حاکی از این است مصرف روزانه‌ی مقدار مشخصی آسپرین (aspirin) یا داروهای شبه آسپرین خطر ابتلا به بیماری را کاهش خواهد داد.

مصرف روزانه‌ی آسپرین خود می‌توانند مشکلاتی همچون خونریزی روده و زخم معده را به دنبال داشته باشد. اگر فرد در معرض خطر ابتلا به سرطان باشد، برای دریافت داروهای موثر باید با پزشک خود مشورت کند. 

نمایی از سرطان روده بزرگ و کوچک

تشخیص سرطان روده‌ بزرگ

برای تشخیص سرطان روده بزرگ روش‌های مختلفی وجود دارد که عبارتند از:

معاینه‌ دقیق جهت بررسی  وجود احتمالی سرطان 

افراد سالمی که هیچ گونه علایم خاصی ندارند مورد معاینه قرار می‌گیرند تا پولیپ‌های غیر سرطانی و علایم احتمالی آن‌ها شناسایی شود. اگر سرطان روده‌ی بزرگ در مراحل اولیه شناسایی شود، شانس درمان بالاتر خواهد رفت. معاینه و بررسی دقیق در مراحل اولیه‌ی بیماری احتمال مرگ در اثر این گونه از سرطان را هم کاهش خواهد داد.

افراد حول و حوش 50 سال و بالاتر، یا افراد دارای سابقه‌ی خانوادگی سرطان و افرادی با نژاد آفریقایی– آمریکایی باید زودتر از سایر افراد معاینات لازم را انجام دهند. 

اگر علایم و نشانه‌ها حاکی از ابتلای فرد به سرطان روده‌ی بزرگ باشد یا با توجه به سن و سابقه خانوادگی احتمال ابتلا وجود داشته باشد، پزشک از یک یا دو روش زیر استفاده خواهد کرد:

کولونوسکوپی  

در این روش از لوله‌ای باریک و بلند که به سر آن دوربین وصل شده برای مشاهده‌ی دقیق روده‌ی بزرگ و رکتوم (بخش انتهایی روده‌ی بزرگ) استفاده می‌شود. اگر در طی کولونوسکوپی نقطه‌ی مشکوکی مشاهده شود، پزشک با کمک ابزارهای خاصی عمل نمونه برداری و یا برداشتن پولیپ را انجام خواهد داد. 

آزمایش خون 

هیچ آزمایش خونی وجود ندارد که بتواند بگوید فرد به سرطان روده‌ی بزرگ مبتلا است. ولی پزشک برای پی بردن به سرنخ‌هایی در مورد وضعیت کلی سلامت فرد، آزمایش‌هایی برای بررسی عملکرد کبد و کلیه انجام خواهد داد. 

برخی از مواد شیمیایی خاص مانند کارسینوآمبریونیک آنتی ژن (carcinoembryonic antigen یا  CEA) توسط سلول‌های سرطانی روده‌ی بزرگ تولید می‌شوند و با کمک آزمایش خون می‌توان به وجود آن‌ها در خون پی برد.

نحوه تشخیص شدت سرطان روده‌ بزرگ

بعد از تشخیص سرطان، پزشک آزمایش‌های لازم برای بررسی شدت بیماری را انجام خواهد داد، این کار برای این انجام خواهد شد که پزشک متوجه شود سرطان در چه سطحی قرار دارد و چه درمانی برای فرد مناسب است. 

برای تشخیص سطح سرطان سی تی اسکن سینه، لگن و شکم انجام خواهد شد. در بسیاری از موارد تا بعد از جراحی سرطان روده‌ی بزرگ تشخیص دقیق سطح سرطان غیر ممکن است. حال شاید برای شما سوال باشد که سی تی اسکن چیست پاسخ این پرسش را در صفحات دیگر سایت بخوانید.

سطح سرطان روده‌ی بزرگ با اعداد رومی و  از 0 تا IV نشان داده می‌شود. پایین‌ترین سطح سرطان فقط به لایه‌ی داخلی پوشاننده‌ روده‌ی بزرگ محدود می‌شود. ولی سطح پیشرفته یا IV منجر به متاستاز به دیگر اندام‌های بدن هم می‌شود. 

سرطان روده کوچک

درمان سرطان روده‌ بزرگ

درمان موثر بیماری به وضعیت بیمار، محل قرارگیری سرطان، مرحله‌ای که بیماری در آن قرار دارد و دیگر نگرانی‌های موجود پیرامون سلامتی فرد بستگی دارد. درمان سرطان معمولاً شامل جراحی برای برداشتن بافت سرطانی است. دیگر روش‌های درمانی مانند شیمی درمانی و پرتو درمانی هم انجام می‌شوند. 

جراحی برای سرطان روده‌ بزرگ در مراحل ابتدایی

اگر سرطان روده‌ی بزرگ خیلی کوچک باشد پزشک برخی از روش‌های جراحی کم‌تر تهاجمی را پیشنهاد خواهد داد:

برداشتن پولیپ‌ها در طول کولونوسکوپی (پولیپکتومی )

اگر سرطان روده بزرگ در مراحل ابتدایی بسیار کوچک بوده، در یک منطقه وجود داشته و به صورت کامل از پولیپ تشکیل شده باشد، پزشک در طی انجام کولونوسکوپی می‌تواند به صورت کامل آن را خارج کند. 

روش برداشتن مخاط آندوسکوپی  

پولیپ‌های بزرگ‌تر در طی روش کولونوسکوپی به همراه بخشی از لایه‌ی داخلی پوشاننده‌ی روده برداشته خواهند شد. 

جراحی لاپاراسکوپی

برای برداشتن پولیپ‌هایی که به کمک کولونوسکوپی امکان خارج کردن آن‌ها از بدن وجود ندارد از لاپاراسکوپی استفاده خواهد شد. در این روش جراحی پزشک برش کوچکی را در شکم بیمار ایجاد کرده و بعد با کمک دستگاهی که به سر آن دوربین وصل شده، فضای داخلی روده‌ی بزرگ را بررسی خواهد کرد. 

جراحی برای سرطان‌های روده‌ بزرگ پیشرفته‌‌تر

برای انواع پیشرفته‌تر سرطان روده بزرگ، روش‌های دیگری برای جراحی وجود دارند که عبارتند از:

کولکتومی

در این روش جراح بخشی از روده بزرگ که سرطانی شده به همراه بافت‌های سالم حاشیه‌ای را خارج خواهد کرد. بعد از خارج کردن قسمت سرطانی جراح دوباره قسمت‌های سالم را به هم وصل خواهد کرد. این عملیات در طی لاپاراسکوپی هم قابل انجام است. 

انجام جراحی برای درست کردن راهی فرعی برای دفع مواد زاید

اگر امکان اتصال بخش سالم روده‌ی بزرگ به رکتوم نباشد، بیمار مجبور به استفاده از استومی (ostomy) خواهد بود. شکافی در دیواره‌ی شکم ایجاد شده و کیسه‌ای پلاستیکی به آن وصل می‌شود، بعد از آن مدفوع به درون این کیسه تخلیه می‌شود. 

در برخی از مواقع استومی به صورت موقتی به کار می‌رود و به روده بزرگ و رکتوم زمان می‌دهد که بعد از جراحی بهبود پیدا کنند. در برخی مواقع اما بیمار به صورت دائمی مجبور به استفاده از استومی است. 

برداشتن توده‌ لنفی 

گره‌ها و توده‌های لنفی مجاور سلول‌های سرطانی هم معمولاً در طی عمل جراحی برداشته شده و بعد در آزمایشگاه از نظر سرطانی بودن آزمایش می‌شوند. 

درمان سرطان روده

شیمی درمانی برای درمان سرطان روده‌ بزرگ

در شیمی درمانی از داروهایی خاص برای کشتن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود. شیمی درمانی برای سرطان روده‌ی بزرگ معمولا بعد از عمل جراحی و در صورت بزرگ بودن سرطان یا گسترش آن به سمت گره‌های لنفی انجام می‌شود. 

در این حالت شیمی درمانی کمک می‌کند تا سلول‌های سرطانی باقی مانده هم از بین رفته و دیگر امکان بازگشت دوباره‌ی سرطان هم وجود نداشته باشد. 

این روش ممکن است قبل از انجام عمل جراحی و به منظور کوچک کردن سرطان‌های بزرگ انجام شود، حالا برداشت سلول‌های سرطانی در هنگام عمل آسان‌تر خواهد بود. 

پرتودرمانی برای درمان سرطان روده‌ بزرگ

در پرتو درمانی از پرتوهای پر انرزی مانند اشعه ایکس و پروتون برای کشتن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود. این روش درمانی معمولاً برای کوچک کردن توده‌ی سرطانی پیش از انجام عمل جراحی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بعد از کوچک شدن تومور جراحی بسیار آسان‌تر خواهد بود. 

اگر جراجی گزینه‌ی درمانی نباشد می‌توان از پرتودرمانی برای کاستن شدت علایم بیماری همچون درد استفاده کرد. در برخی از اوقات پرتو درمانی به همراه شیمی درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

درمان‌های دارویی هدفمند یا تارگت تراپی 

در این روش روی برخی ناهنجاری‌های ایجاد شده توسط سلول‌های سرطانی تمرکز می‌شود. با مسدود کردن این ناهنجاری‌ها، تارگت تراپی منجر به مرگ سلول‌های سرطانی خواهد شد. این روش درمانی معمولاً به همراه شیمی درمانی و در مراحل پیشرفته‌ی بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ایمونوتراپی 

این روش درمانی یک درمان دارویی است که از سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان استفاده می‌کند. دستگاه ایمنی بدن که وظیفه‌ی مبارزه با بیماری‌ها را برعهده دارد، ممکن است به سلول‌های سرطانی حمله نکند، چرا که این سلول‌ها پروتئینی خاص تولید می‌کنند که اجازه‌ی تشخیص سلول‌های سرطانی را به این دستگاه بدن نخواهند داد.

 

تشخیص سرطان روده

سرطان روده را جدی بگیرید

سرطان روده یکی از بیماری‌هایی است که در صورت تشخیص به موقع می‌توان آن را درمان کرد. کافی است که علائم سرطان روده را بدانید تا در صورت وجود این نشانه‌ها با متخصص گوارش در ارتباط باشید. متخصص گوارش با بررسی‌های لازم می‌تواند مرحله بیماری و سرطان خوش خیم و بدخیم را تشخیص دهد.

اگر علائم سرطان روده یا سابقه خانوادگی این بیماری را دارید، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک گوارش با بررسی علائم و نشانه‌ها می‌تواند راه‌های درمانی مختلف را تجویز کند. دکتردکتر به عنوان یک سامانه آنلاین نوبت دهی در کنار شما است تا از بهترین متخصص‌های گوارش نوبت مشاوره دریافت کنید.

در سامانه نوبت دهی پزشک دکتردکتر می‌توانید از مشاوره‌های آنلاین هم بهره‌مند شوید تا بهترین متخصص را انتخاب کنید. همچنین در صورتی که درباره سرطان روده سوال یا ابهامی دارید که در این متن به آن اشاره‌ای نشده است می‌توانید در انتهای همین متن و در قالب کامنت با ما در اتباط باشید.

 

منابع:

mayoclinic

cancer.gov

سوالات متداول سرطان روده 

سرطان روده درمان دارد؟

بله. در صورتی که به موقع بیماری را تشخیص داد می‌توان از راه‌های درمانی استفاده کرد.

آیا سرطان بدخیم روده بزرگ کشنده است؟

در صورتی که سرطان به سایر اندام‌ها نفوذ کند و تحت نظر پزشک نبود، احتمال مرگ و میر بیماری افزایش پیدا می‌کند.

آیا سندروم روده تحریک پذیر باعث سرطان می‌شود؟

سندرم روده تحریک پذیر تغییری در بافت روده ایجاد نمی‌کند. همچنین این بیماری خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش نمی‌دهد.

مهم‌ترین علائم سرطان روده چه مواردی است؟  

اسهال، یبوست، احساس ناخوشی و ناراحتی گنگ در شکم، نفخ، ورم شکم، خستگی و انرژی نداشتن دائمی

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

62 دیدگاه در “سرطان روده چیست؛ نحوه تشخیص و درمان سرطان روده
  • سلام
    من ۳۹سال دارم ۳سال است که درد وحشتناکی از زیر شکم سمت چپ شروع میشه بعد لگن و ران من تا زانو در حد مرگ سونوگرافی ووعکس میگه چیزی نیست اما من حالم اصلا خوب نیست ۴روز قبل پریودی این درد شروع میشه با نفح ودرد لطفا لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام
    مادرم ۸۰ سال داره و اخیرا متوجه سرطان سینه شده و کبد و روده بزرگ را هم درگیر کرده هنوز پزشک درمان رو شروع نکرده وظاهرا بیماری پیشرفت زیادی داشته لطفا راهنمایی کنید چه روش‌های درمانی رو باید انجام بده با توجه به سن بالا وضعف جسمانی آیا شیمی درمانی جواب میده

    پاسخ
  • با سلام پدرم سال ۹۸ کولون داشته بعد عملش کردن بعد از ۳ سال پزشک گفت یه اندوسکوپی بگیرین بعد از ادوسکوپی متن اون نوشته یک ضایعه ۲ میلی متری بین روده کوچک و معده دیده میشه به نظر شما چی هست راهنمایی بفرمایید لطفا

    پاسخ
    • سلام
      میتونه پولیپ باشه
      باید جواب آندوسکوپی و پاتولوژی رو بررسی کنم تا بتوان نظر داد
      نگران نباشین و به پزشک معالجشون مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام
    برادر من عمل پلیپ روده بزرگ وتمامی مراحل شیمی درمانی رو انجام دا د که طبق نظر دکتر معالجش عمل موفقیت آمیز بوده وهمه آزمایشها وستی اسکن های تخصصی اش هم خوب بوده ولی هنوز بعد از گذشتن دوماه ونیم بعد از عمل دچار بی حالی و ضعف بنیه بدنی و کم غذایی و کم خونی هست طوری که هنوز از جا بلند نشده وآمپول تحریک خونسازی بدن هم می زند می خواستم بدونم علتش چیه وچرا خوب نمیشه؟

    پاسخ
    • سلام
      بخاطر شیمی درمانی ها و جراحی هست و طول میکشه تا دوباره نرمال بشن

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر. ۱۸ سالمه و از سن کم یبوست شدید داشتم و توی دو سال اخیر خیلی شدیدتر شده؛ به طوری که فقط هفته ای یک بار یا حتی بعضی وقت ها هر ده روز می تونم دستشویی برم. خون هم همیشه دیده می شه.آیا ممکنه که توی این سن به سرطان روده مبتلا باشم؟

    پاسخ
    • سلام
      نگران سرطان نباشین اما برای درمان با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام دکترجان من هرموقع چیزی میخوام بخورم یاغذامیخورم شکم درد واسهال میگیرم علت چیست

    پاسخ
    • سلام
      میتونه سندرم روده تحریک پذیر باشه اما بررسی دقیق لازمه

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام مردی 50 ساله هستم.
    از ساعت 3 شب تا 6 صبح شکمم معمولا چند بار کار میکند.
    مخصوصا در مواقعی که از خواب بیدار میشوم.
    بعلت استفاده از دارو های فشار خون تکرر ادار دارم. در شب که برای دفع ادارار بیدار میشوم بعد از ان شکمم چند بار کار میکند.
    و طوری است که حتما باید دستشویی بروم و غیر قابل تحمل است.
    آیا نیاز به کلونزکوپی هست؟؟؟
    آیا عفونت روده ای هست؟؟؟؟

    سپاس

    پاسخ
    • سلام
      اسهال شبانه نیاز به ازمایش و بررسی بیشتر مثل کولونوسکوپی داره

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید خانم دکتر خواهر من ۳۱ سالشه و ی مدتیه ک اسهال خونی هستش میگ دور ناف و سمت چپ بدنش ی وقتایی درد میکنه و هر چند وقت چند روز اسهال خونی میشه البته خیلی زیاد نیست ولی خون روشن هستش اندوسکوپی از معده کرده گفته چیزی نیست ب نظرتون چی میتونه باشع

    پاسخ
    • سلام
      اولا از نظر عفونت بررسی شن
      دوما کولونوسکوپی جهت بررسی کولیت و التهاب روده

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من مرد ۳۰ساله هستم، ۴ساله که همیشهقسمت زیری شکمم طرف چپ ،۱۰سانت زیر ناف و بین استخون لگنم،همیشه درد مزمن دارم ،وقتی کار نکنم و در حالت استراحت باشم بیشتره،۵تا دکتر رفتم همه گفتن هیچ مشکلی نداری با سونوگرافی کلیه مثانه و همه چی،اینقد درد زیاده بعضی وقتا میخوره بقسمت چپ کمرم،کولونوسکوپی هم دادام توی کولونوسکوپی دکتره رسید به قسمتی از رودم یه چیزه سیاهی رسید،مثل مسدودی بود گفت که رودت پاک نشده هنوز ،ولی من ۴ روز فقط آبکی خوردم با اون گردهای که دکتر مینویسه،هیچی نخورده بودم،دکتره گفت مشکلی ندارم ولی الان یکسال از کولونوسکوپی میگذره و همچنان رد دارم،نمیدونم چیکار کنم ،هیشکی نمیتونه حالیم کنه ببینه چیمه،لی باز درد دارم

    پاسخ
    • سلام
      برای بررسی فتق، سونوگرافی جدارشکم و اینگویینال جهت بررسی هرنی بدهید

      پاسخ
  • سلام پدر من 85 سالشه و سرطان روده. داشت که دو هفته پیش عمل کرده ولی از وقتی که خونه اومده اشتهاش خیلی کم شده و تقریبا چیزی نمیخوره این طبیعیه؟
    یا بمرور زمان درست میشه

    پاسخ
    • سلام
      باید داروهای اشتهاآور مثل زینک پلاس تجویز شه
      همچنین ب کپملکس تزریقی و سرم با نظر پزشکشون بگیرن

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر خسته نباشید من دختر 21 ساله هستم حدود 11 ماه پیش به یبوست شدید دچار بودم و اولین بار اونموقع خون روشن روی مدفوع مشاهده کردم بعدا که خوب شدم هیچی وجود نداشت ولی از اون موقع به بعد گاهی اوقات وقتی که برای اجابت مزاج مجبورم زور بزنم یا مدفوع سفت دارم خون روی مدفوع میبینم حتی گاهی اوقات اولش مدفوع سفت و پشکل مانند دارم و بعدش خون روی مدفوع و کاسه توالت میبینم حتی اگر نرم باشه اینم بگم کنار مقعدم یه چیز اضافه دیدم شکمم اکثرا بعد اجابت مزاج درد میکنه و حالت سوزش مانند داره و حتی این درد به کمرم هم میزنه و وسط کمرم درد میکنه خیلی کم و گاهی اوقات هم شکمم قار و قور میکنه خیلی میترسم موضوع جدی باشه لطفا میشه بگید مشکل چیه؟در خانواده هم فقط پدربزرگم یعنی پدر مادرم سرطان معده داشتن امکانش هست منم مبتلا باشم؟

    پاسخ
    • سلام علائم مشترک با بیمار ما که مشکل روده باریک داره..اکثرا مدفوع پشگل مانند برای گرفتگی متوسط ترمینال ایلئوم هست

      پاسخ
    • سلام
      شرح حالتون به همورویید میخوره و بعید چیز نگران کننده ای باشه

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به جراح عمومی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام و خسته نباشید
    ۲۰سالمه اقا هستم حدود یک ساله هر روز ریفلاکس معده دارم ولی این اواخر کم شده احساس کمی سنگینی بالای شکم دارم نفخ و صدای بلند روده از سمت چپ بالا دارم همیشه اینجاست گاهی اوقاتم سمت چپ بالا کنار قفسه سینه یک لحظه تیر میکشه
    وزن هم نه بالا میره نه پایین احساس خیلی کمی هم حالت تحوع دارم دوسالم پشت کنکور بودم
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      به مدت ۲ هفته داروی ضد ریفلاکس مثل امپرازول صبح و شب بخورین
      غذای سنگین و نفاخ و ادویه و سرخ کردنی خصوصا شب ها نخورین
      قهوه و چای هم نخورین

      پاسخ
  • سلام من دختر 23 ساله. حدود 5 سال پیش دچار یبوست شدم و در مدفوعم خون دیدم ولی پزشک بعد آزمایش خون و مدفوع گفت چیزی نیست. از اون به بعد هر سال حدود 4 بار روی مدفوعم(نه سفته و نه شل) خطهای خونی میبینم و فقط موقع دستشویی ی سوزشی احساس میکنم احساس میکنم شی تیزی وارد بدنم کردن. به نظر شما علتش چیه

    پاسخ
    • سلام
      احتمالا دچار فیشر هستید
      سعی کنید میوه و سبزی زیاد مصرف کنید
      برای جلوگیری از یبوست از ملین استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام یک هفته هست دل پیچه دارم و بعضی اوقات سمت چپ بالای شکمم درد داره سنم 49ساله لطفا از چی هست؟بعضی موقع ها خوب هست بعضی موقع ها درد شروع میشه.

    پاسخ
    • سلام اول از نظر كرونا و بعد از نظر قلبي بررسي شيد
      در صورت نرمال بودن بايد آزمايش مدفوع براي بررسي از نظر عفونت روده اي بديد

      پاسخ
  • سلام من ۱۵ سالمه و مدت ۶ هفته است که در هفته حدود دو بار دچار اسهال می شم ولی خیلی آبکی نیست و در اون دو روز هم یک بار هست آیا امکان سرطان روده بزرگ هست بدون هیچ سابقه خانوادگی ؟؟

    پاسخ
    • سلام نه، ممكنه بدليل نوع تغذيتون باشه ممكنم هست التهاب روده باشه
      آزمايش مدفوع بديد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • من ۱۸ سال سن و دخترم دارم وداخل مدفوعم لخته های خون دیدم تپش قلب هم دارم و از بچگی کلیه درد داشتم تا اینکه با مصرف دارو خب شدم ولی بعد از چند سال ب دلیل کلیه هام بسیار شدید درد میگرفت و بعضی موقع ها هم قسمت پاینه شکم کبودی های زیادی هم روی دستام میبینم با درد شدید میخواستم ببینم مشکل جدی دارم چون هنوز علائم تازه به وجود امدم را به کسی نگفتم

    پاسخ
    • سلام بايد آزمايش مدفوع از نظر خون و كالپروتكتين و انگل بديد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام دکتر
    من ۱۸ سال سن دارم داخل مدفوعم لخته خون دیدم و کلیه هام خیلی درد میگیره بعضی موقع ها آزمایش و سونگرافیم رفتم خوب بود دست هایم هم بی دلیل سیاه میشه

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر خونريزي خفيف معده و روده بررسي شيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام
    من دل درد دارم شدید وبا اسهال دردش کمتد میشه خود بخود میگیره …خیلی خسته میشم و خواب الود چند ساله درگیره این بیماریم بیش چند تا دکتر عمومی ومتخصص رفتم ول درمان نشدم علت چیست؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      کولونوسکوپی شدین؟

      پاسخ
  • سلام پدر من حدود ۵سال بی اختیاری مدفوع داره وگاهی هم حالت تهوع واستفراغ داره ۸۵ سالشه مدفوش هم تا حدودی شل است

    پاسخ
    • سلام
      علت های زیادی ممکن است مطرح باشد
      نیاز به شرح حال کامل تر و معاینه ایشون می باشد

      پاسخ
  • سلام امروز از 5 صبح تا الان 8.30 چهار بار شکمم کار کرده است . آیا این موضوع طبیعی است.
    معمولا اکثر شب ها اینجوری است.در روز مشکلی ندارم .
    آیا نیاز به اندوسکوپی و کلنوزکپی است؟؟؟
    سپاس

    پاسخ
    • سلام بايد آزمايش هاي زير را انجام بديد
      Cbc.diff esr crp
      Tsh ca na k mg
      S/E
      و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      اگه شب بيدارتون نميكنه مشكلي نيست اما بهتره بررسي شيد

      پاسخ
  • سلام دکتر من دوماه پیش در مدفوعم لخته خون مشاهده شد و بعدش قطره خون و بعده سه روز خوب شدم ولی نفخ و قارقور هم دارم اروغم زیاد میزنم آیا احتماله همورییده یا بیماری هست

    پاسخ
    • سلام هموروئيد هستش اما بهتره توسط متخصص گوارش هم معاينه شيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
      • آیا همورییده شکم درد هم میاره

      • سلام نه عزيزم

  • سلام من با نوزده سال سن بدون سابقه خانوادگی می تونم سرطان روده بگیرم؟ایا کسی شما با این شرایط در این سن دیدین؟

    پاسخ
    • سلام خيلي خيلي بعيده
      در سن شما در صورتي كه سابقه خانوادگي باشه امكان ابتلا هست
      نگران نباشيد

      پاسخ
  • سلام دکتر من یک ماه هست که معدم قارقور میکنه و بعضی موقع مدفوعم ابکی میشه ولی یبوست ندارم نفخ هم میکنم هیچ وزنم کم نکردمه یک ماه پیشم در مدفوعم لخته خون بود بعدن قطره خون به مدت ۳روز بود سنمم ۱۷ساله هیچ سابقه سرطانی هم در خانواده نداریم.

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر هموروئيد يررسي شيد و بصورت حضوري توسط متخصص گوارش ويزيت شويد و كلونوسكوپب انجام بديد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام آیا بعدم از رادیو تراپی روده آندوسکوپی و سونگرافی لازم هست انجام بدیم

    پاسخ
    • سلام
      بستگی به نوع بیماری شما باید پس از درمان پیگیری های خاصی انجام دهید

      پاسخ
  • سلام من یه دختر ۱۵ سالم بدون هیچ سابقه خانوادگی سرطان آیا ممکنه که تو این سن به سرطان روده بزرگ مبتلا شده باشم

    پاسخ
    • سلام نه امكانش خيلي بعيده

      پاسخ
  • سلام آزمایش مدفوع بیماری های سرطان هم نشون میده

    پاسخ
    • سلام
      خیر

      پاسخ
  • سلام دکتر میگم در آزمایش مدفوع چه بیماری هایی مشخص میشه

    پاسخ
    • سلام ، انگل و عفونت هاي روده اي باكتريايي و خون را تشخيص ميدهند

      پاسخ
  • سلام
    من معمولا در شب اغلب از ساعت دو شب به بعد و کاهی هم از ساعت 12 شب شکم م 4 یا 6 نوبت کار میکند.لازم بذکر است من 49 ساله و مذکر میباشم.
    ایا این تعدد شکم کار کردن نشانه بیماری است
    سپاس

    پاسخ
    • سلام بايد حتما بررسي شبد و توسط متخصص گوارش ويزيت شين لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام بیماری کولیت میشه باعث سرطان روده بشه

    پاسخ
    • سلام اگه تشخيص پاتولوژي كوليت اولسرو هست و قيمت رسيعي از روده رو گرفته بله اما اگه فقط ركتومو گرفته نه

      پاسخ
  • سلام دکتر خسته نباشی شرمنده من حدود سه سال کولیت داشتم بعد خوب شدم الان حدود چن وقت یبوست دارم نفخ شکم لطفا راهنمایی کنید مرسی

    پاسخ
  • سلام من پدرم يه مدته دل درد و معده درد داره و نفخ خيلى شديد حتى با شكم خالى هم نفخ داره و اروغ و اول هم بيشتر نفخ بود بعضى وقتى خيلى زياد ميشه اين نفخ شكم دردش بعضى اوقات به پشت كمرش هم ميزنه دليلش چى ميتونه باشه؟خواهش ميكنم راهنماييم كنيد نگرانم

    پاسخ
    • سلام لازمه كه ايشون اندوسكوپي انجام بدن و از نظر زخم دوازدهه بررسي شن

      پاسخ