چرا کمر درد دارم؟ بررسی علت و علائم کمر درد ناگهانی (تایید شده توسط پزشک)

کمر درد چرا ایجاد می شود؟
اشتراک گذاری 347 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

پس از سرماخوردگی، کمر درد دومین بیماری و درد شایعی است که هر فرد در طول زندگی خود تجربه می‌کند. اغلب کمردرد‌ها بدون مراجعه به پزشک، رفع می‌شوند و نیاز به درمان اساسی ندارند. تغییر سبک زندگی و ماشینی شدن اکثر فعالیت‌ها باعث شده است که درد مفاصل و کمر بیشتراز گذشته شود و به ۸۰ درصد برسد. در صورتی که کمر درد را تجربه می‌کنید، دچار اضطراب نشوید. اگر بعد از چند روز و انجام استراحت کافی، کمردرد شما بهتر نشد، برای درمان کمر درد لازم است با یک دکتر ارتوپد مشورت کنید. با مراجعه به متخصص ارتوپد، علت کمر درد شما مشخص خواهد شد. همچنین پزشک بر اساس شرایط بدنی شما، درمان مناسبی را پیشنهاد می‌دهد. در این مطلب از مجله دکتردکتر به بررسی علائم، انواع، علت و روش‌های درمان کمر درد می‌پردازیم. خواندن این مقاله، 7 دقیقه طول می‌کشد.

محتوای پزشکی این مطلب، توسط دکتر مهدی براتی مهوار، دکترای حرفه‌ای کایروپراکتیک مورد تایید و بررسی قرار گرفته است.

دکتر مهدی براتی مهوار

بعد از خواندن این مقاله، سوال‌هایتان را در بخش نظرات بنویسید. پزشک در سریع‌ترین زمان ممکن، به شما پاسخ خواهند داد.

علائم درد کمر چیست؟

مهم‌ترین سوالی که در زمینه کمردرد مطرح می‌شود این است که درد کمر چه علائم و نشانه‌هایی دارد؟ در واقع برای درد کمر لازم است علائم را خوب بشناسید و سپس به درمان کمر درد اقدام کنید. دردی که در پایین کمر احساس می‌شود، شاید نشان‌‌دهنده یک مشکل یا آسیب‌‌دیدگی باشد. در واقع انواع کمر درد به دلایل مختلفی رخ می‌‌دهند. به همین دلیل ممکن است یک درد خفیف یا شدید یا دوره‌ای در ناحیه پایین کمر خود احساس کنید. اگر برای شما سوال است که تیر کشیدن کمر نشانه چیست؟ باید اشاره کنیم که گاهی درد کمر عمیق است و به صورت تیر کشیدن یا ضربان‌دار احساس می‌شود. در صورتی که یک عصب در کمر درگیر شود در سایر نقاط بدن از جمله پاها نیز ممکن است احساس درد کنید.

گاهی اوقات کمر درد در اوایل صبح بیشتر احساس می‌شود و با حرکت دادن یا انجام حرکات کششی بهبود پیدا می‌کند. این درد نشان‌ دهنده آسیب‌ دیدگی عضله است. اگر شبانه درد کمر شدیدی را در قسمت پایین کمر خود احساس کردید و با ورزش بهبود پیدا نکرد، نشانه کمر درد شدید است. این نوع کمر درد اغلب به سایر نقاط بدن سرایت می‌کند و معمولا با استخوان مرتبط است.

فردی با درد شدید کمر

گاهی اوقات درد قسمت پایین کمر به یکی از پاها یا هر دو پا گسترش پیدا می‌کند که معمولا نشان‌ دهنده سیاتیک است. مهم‌ترین علت درد کمر در هنگام عطسه، سرفه و موارد مشابه را می‌توان به عصب سیاتیک یا سایر اعصاب ستون فقرات آسیب دیده دانست که تحت فشار قرار می‌گیرند. از علائم دیگر کمر درد، فشرده شدن عصب در هنگام بالا آوردن پا و صاف نگه داشتن آن رخ می‌دهد. این مشکل با لغزش دیسک کمر نیز به وجود می‌آید.

علت کمر درد چیست؟

یکی از مشکلات شایعی که امروزه در افراد زیادی مشاهده می‌شود، کمردرد است که عوامل زیادی باعث ایجاد این مورد از آسیب های ستون فقرات می‌شود. در بیشتر افراد علت کمر درد ناشی از سبک زندگی ناسالم، مانند نداشتن فعالیت ورزشی منظم، نشستن طولانی ‌مدت در پشت میز محل کار و ایستادن طولانی است. آیا کمر درد ناگهانی برای شما هم پیش آمده است؟ انجام حرکات ناگهانی در ورزش نیز ممکن است باعث گرفتگی عضلات کمر فرد شود و درد شدیدی را در این ناحیه به وجود آورد. کمر درد‌هایی که ناشی از گرفتگی عضلات است، با مراقبت‌های خانگی مانند: استفاده از پماد، کمپرس آب گرم و استراحت تا حدودی درمان می‌شوند.

در صورتی که کمردرد شما پس از چند روز بهبود پیدا نکرد، لازم است به پزشک مراجعه کنید و با انجام آزمایشات و معاینات پزشکی، مورد درمان قرار بگیرید.

علاوه بر موارد گفته شده، علت کمر درد ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:

  • کمردرد مکانیکی ناشی از وارد شدن ضربه یا فشار زیاد به ستون فقرات
  • استرس ناشی از کار
  • کمردرد غیر مکانیکی مانند بیماری‌های عفونی، سرطان و التهاب
  • اضافه وزن
  • کاهش تحرک

هر شخصی ممکن است کمردرد را تجربه کند. حتی کودکان و نوجوانان نیز ممکن است به این عارضه مبتلا شوند. اما فاکتور‌هایی وجود دارد که ریسک ابتلا به کمردرد را افزایش می‌دهند. این عوامل عبارتند از:

  • اضافه وزن
  • کشیدن سیگار
  • ورزش نکردن
  • افزایش سن
  • بیماری روانی
  • بلند کردن وسایل به شکل نامناسب

از علت کمر درد آگاه شدیم. در صورتی که تا به حال کمر درد را تجربه کرده‌اید، علت کمر درد شما چه بود؟

به نقل از medicalnewstoday.com

کمردرد بسیار شایع است. معمولاً به دلیل استفاده بیش از حد یا یک آسیب جزئی ایجاد می شود، اما گاهی اوقات ممکن است دلیل واضحی وجود نداشته باشد. کمردرد همچنین می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد.

درد در قسمت های مختلف کمر

کمر درد یک واژه کلی است. برای یافتن علت کمر درد، شما باید بدانید که دقیقا کجای کمرتان درد می‌کند؟ در ادامه علت کمر درد را بر اساس نقطه‌ای که احساس درد می‌کنید، بررسی می‌کنیم:

سمت راست کمر

گاهی اوقات ممکن است، درد کمر در سمت راست بدن احساس شود. این درد به علت پارگی دیسک کمر در سمت راست بدن به وجود می‌آید. همچنین ممکن است علائم تنگی کانال‌های نخاعی خود را در سمت راست بدن به صورت کمردرد نشان دهد.

قسمت چپ کمر

به طور کلی دردی که در سمت چپ کمر ایجاد می‌شود، به علت پارگی دیسک در سمت چپ به وجود می‌آید. علاوه بر این گاهی علائم تنگی کانال‌های نخاعی در سمت چپ بدن بروز پیدا می‌کند و باعث ایجاد درد در پای چپ می‌شود.

پایین کمر

علت کمر درد که در قسمت پایین احساس می‎شود معمولا مرتبط با آسیب دیدگی، آرتروز، شکستگی فشاری مهره، دیسک کمر، تنگی کانال نخالی در قسمت کمر و سرخوردگی مهره‌های کمر است.

وسط کمر

درد وسط کمر می‌تواند علت‌هایی مانند شکستگی، حفظ وضعیت بد بدن، فشار عضلانی، افزایش سن، آرتروز، چاقی، فتق دیسک، پوکی استخوان، تومور، مشکلات کلیوی و اسکولیوز داشته باشد.

بالای کمر (پشت بدن)

در صورتی که قسمت بالای کمرتان درد می‌کند، ممکن است علت کمر درد شما تصادف یا آسیب ناگهانی، کشیدگی یک رباط یا عضله در کمر، نشستن پای کامپیوتر به مدت طولانی، حمل کوله پشتی سنگین، پوکی استخوان، آرتروز، دررفتگی دیسک کمر، تنگی کانال نخاعی، قرار گرفتن کمر در وضعیت نامناسب و … باشد.

چه حرکاتی در طول روز به کمر فشار می‌آورد؟

حرکات روزانه ما می‌تواند به کمرمان بیش از حد نرمال فشار آورد و باعث ایجاد کمر درد شود. ایستادن طولانی مدت باعث ایجاد فشار در کمر می‌شود. برای پیشگیری از آسیب‌های ناشی از ایستادن طولانی مدت بهتر است با طرز ایستادن صحیح آشنا شویم. نشستن طولانی مدت نیز می‌تواند باعث کمر درد شود. همچنین نشستن ناصحیح هنگام رانندگی نیز یکی از دلایل ایجاد فشار در قسمت کمر است. راه رفتن هم باید اصولی باشد، در غیر اینصورت به کمر فشار خواهد آمد. خوابیدن ناصحیح نیز می‌تواند منجر به کمر درد شود، در همین مقاله طرز نشستن، ایستادن و خوابیدن را بیان خواهیم کرد.

دلایل کمردرد در میانسالی

انواع کمر درد

درد کمر در افراد مختلف، از نوع حاد تا مزمن می‌تواند متفاوت باشد. نوع حاد آن معمولا موقتی و ناگهانی است و طی یک زمان مشخص، رفع می‌شود. اما درد کمر مزمن به طور منظم، طی شبانه روز عود کرده و حتی انجام فعالیت روزانه را برای فرد دشوار می‌‌کند. کمردرد انواع مختلفی دارد که در ادامه به شرح هر یک می‌پردازیم:

تنگی کانال نخاع

گاهی اوقات تنگی کانال نخاع باعث ایجاد کمردرد شدید در افراد می‌شود. در برخی از موارد دکتر کمر درد این مشکل را با استفاده از عمل جراحی درمان می‌کند. کمردرد ناشی از تنگی کانال نخاع به این دلیل به وجود می‌آید که باریک بودن کانال نخاع بر ستون مهره‌ها فشار وارد می‌کند. طی این اتفاق، استخوان مهره‌ها رشد کرده و استخوان جدیدی به وجود می‌آید که همین عامل باعث وارد آمدن فشار بر نخاع و کمردرد می‌شود.

شکستگی مهره ستون فقرات

وقوع تصادفات، فشارهای ناگهانی و ضربه‌های شدید و عوامل دیگر، می‌توانند باعث شکستگی مهره کمر شوند. هنگام وقوع شکستگی، این افراد در ابتدا ممکن است متوجه کمردرد خود نشوند. اما پس از مدتی این عارضه خود را نشان می‌دهد. علاوه بر این افرادی که به پوکی استخوان مبتلا هستند، بیشتر از سایر افراد در معرض این نوع شکستگی‌ها قرار می‌گیرند. در چنین افرادی، وارد شدن کوچک‌ترین ضربه به بدن ممکن است منجر به شکستگی مهره‌های ستون فقرات ‌شود.

تومور و عفونت‌ها

دردی که از تومورها و عفونت‌ها در کمر ایجاد می‌شود، بسیار شدید است. در واقع تورم‌ و عفونت دیسک‌های کمر را تحت تأثیر قرار می‌دهند. این تورم به نخاع فشار می‌آورد و باعث ایجاد درد شدید در کمر می‎شود. در صورتی که تومورها رشد کنند، نخاع نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد و سیگنال‌ها را به مغز ارسال می‌کند.

فتق دیسک کمر

یکی از شایع‌ترین کمردرد‌ها، فتق دیسک کمر است که از نوع حاد تا مزمن در افراد متفاوت است. دیسک‌هایی که در میان مهره‌های ستون فقرات قرار دارند، باعث انعطاف‌پذیری کمر و حرکت آن به جهت‌های گوناگون می‌شوند. گاهی به دلیل افزایش سن، انجام حرکات اشتباه، برداشتن وسایل سنگین و …، دیسک حالت برآمده پیدا می‌کند و همین برآمدگی درد زیادی را در کمر ایجاد خواهد کرد. حتی گاهی اوقات درد دیسک کمر به معده منتقل شده و فرد دچار معده درد می‌شود. پزشکان برای درمان دیسک کمر از روش‌های دارویی، ورزش و عمل جراحی در موارد شدید استفاده می‌کنند.

مشکلات مادرزادی در ناحیه ستون فقرات

برخی اوقات علت کمردرد و پادرد در برخی از افراد، مشکلات مادرزادی است و گاهی به دلیل عدم توجه به ناحیه ستون فقرات در کودکی و نوجوانی، ممکن است منجر به کمردرد در بزرگسالی شود. یکی از بیماری‌هایی که با این موضوع مرتبط است، اسکولیوز نام دارد. اگر در زمان مناسب، مخصوصا در سنین پایین به این مشکل رسیدگی شود، کمر درد برطرف خواهد شد. اما در صورتی که به آن توجه نشده و به موقع درمان نشود، بر اثر فشار واردشده به نخاع، به مرور زمان فرد احساس درد بیشتری را نیز تجربه می‌کند.

چگونه نوع درد کمر را تشخیص دهیم؟

پزشک برای تشخیص درد کمر، ابتدا از شما می‌خواهد روی صندلی بنشینید و سپس بلند شوید و چند قدم راه بروید. در این زمان تمام حرکات شما را ارزیابی می‌کند. در این مواقع، تا حدودی کمردرد را در شما تشخیص می‌دهد اما برای تشخیص دقیق‌تر، انجام آزمایشات زیر را به شما توصیه می‌کند تا علت اصلی درد کمر را پیدا کند.

روش تشخیصنوع کمر درد
اشعه ایکستشخیص آرتروز یا شکستگی با کمک اشعه ایکس انجام خواهد گرفت.
آزمایش خونبررسی عفونت توسط آزمایش خون انجام می‌گیرد
اسکن استخواناین روش برای تشخیص تومورهای استخوانی و پوکی استخوان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
سی‌تی‌اسکن یا ام‌آر‌آیتشخیص فتق دیسک، مشکلات مربوط به ماهیچه‌ها، بافت‌ها، استخوان‌ها، اعصاب، رگ‌های خونی و تاندون با سی‌تی‌اسکن یا ام‌آر‌آی انجام می‌گیرد.

پزشک بنابر علائم بیمار، یکی از روش‌های بالا را برای پیدا کردن علت کمر درد تجویز می‌کند. بعد از انجام روش‌های تشخیص کمر درد، علت کمر درد و روش درمان آن مشخص می‌شود.

درمان کمر درد

کمردرد علل مختلفی دارد و گاهی با روش‌های بسیار ساده رفع می‌شود. اما گاهی اوقات درد کمر با این روش‌ها درمان نمی‌شود و به درمان طولانی‌تری نیاز دارد.

ما در ادامه روش‌های مختلفی را برای درمان درد کمر معرفی‌ کرده‌ایم که شامل موارد زیر هستند:

درمان خانگی درد کمر

اولین قدم برای درمان کمر درد، استفاده از روش‌های خانگی است. برای درمان خانگی کمردرد می‌توانید هر یک از موارد زیر را به منظور بهبودی بهتر و سریع‌تر انجام دهید:

  • استراحت کافی
  • مصرف داروهایی که به تجویز پزشک نیاز ندارند، مانند استامینوفن
  • استفاده از کیسه یخ در محل درد
  • استفاده از کیسه آبگرم برای بهتر کردن عضلاتی که رگ به رگ شده یا دچار کشیدگی شده‌اند
  • توجه به تناسب اندام

علاوه بر موارد گفته شده، می‌دانید که برای درمان کمردرد می‌توان ورزش‌های مختلف انجام داد و به تقویت عضلات بدن کمک کرد.

از ورزش‌هایی که دکتر فیزیوتراپی برای کاهش کمردرد به افراد توصیه می‌کند، عبارتنداز:

  • قدم زدن و ایستادن در وضعیتی که فشار کم‌تری ‌به بدن وارد می‌شود
  • انجام تمرینات کششی به منظور تقویت عضلات و بالا بردن انعطاف‌ پذیری بدن
  • انجام دادن ورزش‌های هوازی مانند دوچرخه سواری

اگر از روش‌های بالا نتیجه نگرفتید حتما روش‌های دارویی که پزشک برایتان تجویز می‌کند را امتحان کنید.

درمان گیاهی

علاوه بر درمان خانگی، درمان گیاهی هم برای بهتر کردن کمر درد وجود دارد. درمان‌های گیاهی برای درمان کمر درد عبارتنداز:

  • استفاده از ریشه زنجبیل
  • استفاد از زردچوبه
  • چای بابونه
  • پوست درخت بید
  • نعناع
  • فلفل قرمز
  • دانه خشخاش
  • گندم

برای درمان گیاهی کمر درد می‌توانید خوراکی‌های گیاهی ذکر شده در قسمت بالا را در رژیم غذایی خود استفاده کنید. همچنین با استفاده از روغن‌های گیاهی می‌توانید ناحیه کمر را ماساژ دهید و از همین طریق، کمر درد را کمتر کنید.

روغن‌های گیاهی موثر در کمر درد عبارتنداز:

  •  روغن نارگیل
  •  روغن زیتون
  • روغن بادام
  • اکالیپتوس

دقت داشته باشید که درمان قطعی با روش گیاهی اثبات نشده است. این روش‌ها در کنار مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک می‌توانند مراحل درمان را کاهش دهند. یادتان باشد که بعد از مشخص شدن علت کمر درد، در مورد استفاده از درمان‌های گیاهی با پزشک خود مشورت کنید.

درمان دارویی

برای درمان کمردرد می‌توانید از برخی داروها مانند داروهای مسکن، ضد التهاب و داروهای شل کننده عضلات استفاده کنید. البته میزان مصرف و مدت زمان مصرف داروها نیز اهمیت دارد. زیرا برخی از این داروها دارای عوارض جانبی و حتی اعتیادآور هستند و برای مصرف آن‌ها حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

یکی از روش‌های درمانی کوتاه مدت، درمان با تزریق است که برای رفع کمردرد می‌تواند مفید باشد. تزریق دارو فقط طی مدت زمان مشخصی باعث تسکین کمردرد می‌شود. پس برای این‌که بتوانید کمردرد خود را برای همیشه درمان کنید، به روش‌های دیگری نیاز دارید. بنابراین برای درمان ریشه‌ای کمردرد بهترین کار، مراجعه به پزشک است.

چه قرصی برای کمر درد مناسب است؟

برای درمان کمر درد قرص نیز توسط پزشک تجویز می‌شود. معمولا پزشک قرص‌های مسکن را برای کاهش احساس درد تجویز خواهد کرد. داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مثل استامینوفن و ایبوبروفن جزء داروهای محبوب در این زمینه هستند. همچنین قرص‌هایی برای شل کردن عضلات نیز ممکن است توسط پزشک تجویز شود. دقت داشته باشید که مصرف خودسرانه قرص و دارو کار درستی نیست و بهتر است تحت نظر پزشک، به مصرف قرص بپردازید.

داروی قوی برای کمر درد

در صورتی که مسکن‌های معمولی مثل ایبوبروفین و استامینوفن کمر درد را کاهش ندهند، پزشک داروهای قوی‌تری مثل هیدروکودون و اکسی‌کدون را تجویز می‌کند. البته این داروها برای دردهای مزمن کاربرد ندارند و برای مدت کوتاهی توسط پزشک تجویز می‌شوند زیرا مصرف طولانی مدت این قرص‌ها، نوعی اعتیاد ایجاد می‎کند. به هیچ وجه خودسرانه به مصرف این داروها نپردازید. در صورتی که این داروها نیز برای کاهش درد مفید واقع نشد، دکتر ارتوپد می‌تواند داروی قوی‌تری به عنوان کورتیزون تجویز کند که یک داروی ضدالتهابی است. معمولا این دارو به همراه بی‌حس کننده به نخاع تزریق خواهد شد؛ به این ترتیب التهاب اطراف ریشه‌های عصبی کمتر می‎شود. دکترهای ارتوپد ماهری در تهران هستند که می‌توانند در این زمینه به شما کمک کنند.

بهترین آمپول برای تسکین درد کمر چیست؟

بهترین آمپول برای کاهش درد کمر، استروئید اپیدورال است. این آمپول معمولا به همراه بی‌حس‌کننده تزریق می‎شود. محل تزریق این داروها نزدیکی ریشه عصبی یا نخاع است. این دارو منجر به کاهش درد و التهاب می‌شود.

آیا پماد یا کرم درد کمر را کاهش می‌دهد؟

از دیگر روش‌های کاهش درد کمر، استفاده از کرم یا پماد است. استفاده از چسب، پماد و یا کرم‌های مسکن موضعی درد در ناحیه کمر را کمتر می‌کند. این داروها از طریق پوست به کاهش درد کمک می‌کنند. این پمادها را می‌توانید بدون تجویز پزشک از داروخانه‌ها تهیه کنید.

به فیزیوتراپی بروید

علاوه بر مصرف دارو برای تسکین درد کمر، می‌توانید از روش فیزیوتراپی هم استفاده کنید. در برخی موارد پزشک متخصص ارتوپدی درمان کمر درد شما را به یک فیزیوتراپیست ارجاع می‌دهد. در این روش فیزیوتراپیست برای افزایش انعطاف‌ پذیری، تقویت عضلات کمر، شکم و بهبود وضعیت بدن تمریناتی را آموزش می‌دهد. تعداد جلسات فیزیوتراپی بسته به تشخیص پزشک متخصص و فیزیوتراپیست دارد.

ورزش کنید و حرکات اصلاحی انجام دهید

برخی ورزش‌ها برای تسکین کمردرد مناسب است. یکی از ورزش‌هایی که در خانه نیز قابل اجرا است، با این روش انجام می‌شود: ابتدا به پشت دراز بکشید و زانوهای خود را خم کنید. در این حالت کف پاها را باید روی زمین قرار دهید. سپس یک پا را با همان حالت خم بالا بیاورید و با دو دست به سمت شکم فشار دهید. چند ثانیه صبر کنید و سپس با پای دیگر نیز این حرکت را انجام دهید. تکرار این تمرین در کاهش درد شما موثر است.

انجام حرکات اصلی و ورزش بهتر است با مشورت پزشک انجام گیرد زیرا در صورتی که حرکات اصلاحی را اشتباه انجام دهید، کمر درد شما افزایش خواهد یافت. برای درمان کمر درد بهتر است روزانه با سرعت متوسط به مدت 10 الی 15 دقیقه پیاده‌روی کنید. در صورتی که بتوانید دو بار در روز این کار را انجام دهید، نتیجه بهتری به دست خواهید آورد. انجام حرکات کششی ملایم به صورت روزانه، اسپاسم کمر شما را بهبود خواهد بخشید. برای تقویت عضلات کمر می‌توانید یوگا و پیلاتس نیز انجام دهید.

جراحی، آخرین راه ممکن

اغلب دردهایی که در ناحیه کمر احساس می‌شود، بدون عمل جراحی نیز قابل درمان هستند. جراحی کمر نسبت به سایر جراحی‌ها دارای ریسک بیشتری است؛ زیرا این جراحی در نزدیکی سیستم عصبی انجام می‌شود. از جدی‌ترین خطرات جراحی کمر می‌توان به فلج شدن و عفونت اشاره کرد. حتی اگر جراحی موفقیت‌ آمیز هم باشد، گاهی مدت زمان بهبودی بسیار طولانی می‌شود. پس بسته به نوع جراحی و وضعیت فرد دوره نقاهت می‌تواند حتی ماه‌ها نیز طول بکشد. پس هنگامی که مشخص شود که سایر روش‌های درمانی برای درمان درد کمر شما موثر نیست، می‌توان از جراحی استفاده کرد.

علائمی که نشان می‌دهد به جراحی نیاز دارید، عبارت‌اند از:

  • مشکلات مرتبط با روده یا مثانه که اخیرا ایجاد شده یا در حال بدتر شدن هستند
  • وجود ضعف در اندام‌های بدن
  • داشتن مشکلات مرتبط با راه رفتن یا تعادل
  • علائم تشدید واکنش

فقط باید به این نکته توجه کنید که بعد از جراحی نیز ممکن است کمر درد شما همچنان ادامه داشته باشد؛ بنابراین قبل از اقدام به جراحی با چند جراح خوب مشورت کنید.

برای کمر درد به چه دکتری مراجعه کنیم؟

افرادی زیادی کمردرد را در زندگی خود تجربه می‌کنند و مهم‌ترین سوالی که برایشان پیش می‌آید این است که برای کمر درد به دکتری مراجعه کنم؟ دکتری که برای کمردرد باید به او مراجعه کنید، باید متخصص ارتوپدی باشد. بعد از مراجعه، متخصص ارتوپدی وضعیت کمر شما را مورد بررسی قرار می‌دهد و بر اساس مشکل کمرتان، نوع درمان خاصی برایتان ارائه می‌دهد. در برخی موارد ممکن است متخصص ارتوپدی شما را به یک فیزیوتراپیست، جراح ستون فقرات و … ارجاع دهد.

پیشنهاد می‌کنیم که در صورتی که از درد کمر رنج می‌برید، از بهترین دکتر متخصص ارتوپدی نوبت فوری دریافت کنید.

 

روش پیشگیری از کمر درد

همیشه شنیده‌ایم که می‌گویند پیشگیری بهتر از درمان است. شما با انجام برخی از اقدامات می‌توانید وضعیت بدن را در شرایط بهتری قرار دهید و از بروز مشکل کمردرد یا عود مجدد آن جلوگیری کنید. اقدامات زیر باعث سلامت بیشتر کمر می‌شود:

  • انجام ورزش‌هایی مانند فعالیت‌های هوازی که به کمر فشار وارد نمی‌کند
  • انجام تمرینات مربوط به عضلات شکم و کمر
  • حفظ وزن مناسب خود
  • ترک کردن سیگار
  • تغذیه سالم

در ادامه برخی از روش‌های پیشگیری از کمردرد را تشریح خواهیم کرد.

رسیدن به وزن متعادل

یکی از روش‌های پیشگیری از کمر درد رسیدن به وزن تعادل است. اضافه وزن باعث می‎شود که کمر احساس فشار بیشتری کند زیرا  وظیفه ستون فقرات این است که تعادل ایجاد کرده و وزن بدن را تحمل و توزیع کند. چاقی شکم نیز ساختار ستون فقرات را تغییر می‌دهد.

پوشیدن کفش استاندارد

انتخاب کفش تاثیر بسیار زیادی در کمر دارد. پوشیدن کفش‌هایی که پاشنه‌های خیلی بلند یا خیلی کوتاهی دارند باعث می‎شود که کمر فشار بیشتری را تحمل کند. بهتر است برای پیشگیری از کمر درد در انتخاب کفش‌های خود دقت زیادی داشته باشید. کفش‌های طبی موجود در بازار پاشنه استاندارد دارند و هنگام راه رفتن بدن در حالت تعامل قرار می‌گیرد و احساس فشار نمی‌کند.

بلند کردن صحیح اجسام سنگین

در صورت بلند کردن اجسام سنگین فشار بیشتری روی کمر می‌افتد و حال اگر کسی بلند کردن اجسام سنگین را به صورت صحیح انجام ندهد، آسیب‌های ناشی از آن گریبان‌گیر کمر خواهد شد. برای بلند کردن صحیح اجسام سنگین در ابتدا باید زانوهای خود را خم کنید و تقریبا حالت نشستن به خودتان بگیرید، سپس جسم را بگیرید و از زمین بلند کنید. همچنین هنگام برداشتن اجسام سنگین نباید کل سنگینی را روی کمر بیندازید بلکه بهتر است از عضلات دست و پا نیز کمک بگیرید و فشار را تقسیم کنید.

نشستن، ایستادن و خوابیدن صحیح

از دیگر روش‌های پیشگیری از کمر درد، نشستن و خوابیدن صحیح است. اگر قرار است مدت زمانی بیشتری از روز را بنشینید و یا در حال رانندگی هستید، نباید قوز کنید. سعی کنید در صاف‌ترین حالت ممکن بنشینید و یک بالش در قسمت گودی کمر خود قرار دهید. پاها باید موازی یکدیگر باشند. آن‌ها را به هیچ عنوان به مدت طولانی روی هم قرار ندهید.

چگونه به مدت طولانی سر پا باشیم تا کمر احساس فشار نکند؟ بهترین حالت برای کسانی که قرار است مدت زمان زیادی از روز را سر پا باشند، از هر چند دقیقه یک بار بهتر است یکی از پاهای خود را روی ارتفاع قرار دهند. مثلا استفاده از یک آجر یا چهارپایه کاربردی خواهد بود. بهترین حالت خوابیدن برای فشار کمتر به کمر، خوابیدن به پهلو است. بهتر است فاصله بین دو زانوی خودتان را با بالش پر کنید. اگر خوابیدن به پشت را ترجیح می‌دهید بهتر است زیر زانوهایتان یک بالش قرار دهید.

 

کمردرد، یک بیماری شایع و در کمین!

اکثر افراد در طول زندگی خود با نوعی کمر درد روبرو می‎شود. علت کمر درد در خانم‌ها و آقایان متفاوت است و منشا مختلفی دارد. بعد از پیدا کردن علت، نوبت به مرحله درمان کمر درد می‎رسد که این مرحله توسط پزشک ارتوپدی انجام خواهد شد. بهتر است این نکته را به یاد داشته باشید که کمردرد به طور قطع قابل درمان نیست و پس از جراحی نیز ممکن است درد کمر تا حدودی ادامه پیدا کند.

پس بهترین روش، پیشگیری از ابتلا به این درد است و انتخاب سبک درست در زندگی تا حد زیادی از ابتلا به این عارضه جلوگیری می‌کند. به نظر شما چگونه می‌توان از کمردرد پیشگیری کرد؟ آیا اصلا این موضوع امکان پذیر است؟ لطفا نظرات  خود را با ما و خوانندگان این مطلب در میان بگذارید.

منابع:

my.clevelandclinic.org

healthline.com

nhs.uk

سوالات متداول کمر درد

در این نوع از کمردرد، اغلب عصبی و ناراحت شدن فرد باعث اسپاسم عضلانی و از جمله اسپاسم عضله کمر شده و به همین دلیل پاتولوژی موجود در کمر را تشدید می‌کند.

مصرف سبزیجاتی مثل کلم‌ برگ، کلم بروکلی و اسفناج – آووکادو – مغزها – گوشت سفید – کاکائو – حبوبات

این سوال ممکن است ذهن بیشتری از افراد را درگیر خود کند که آیا سرما کمردرد را بدتر می کند یا خیر؟ جواب این سوال مثبت است و سرما در مرحله حاد کمردرد ممکن است درد کمر را تشدید کند. البته خوردن غذاهای سرد بخصوص در شب نیز باعث افزایش کمردرد می‌شود.‌

کمردرد مداوم یا طولانی مدت به بررسی نیاز دارد و معمولا پروسه دیسک یا تحریک فاست و در موارد نادرتر تومورهای کمر می‌تواند باعث ایجاد درد مداوم شود. بررسی علت کمردرد مداوم ممکن است بر اساس معاینه و تشخیص پزشک متخصص، به ام ار ای کمر و یا نوار عصب و عضله یا اسکن هسته‌ای نیاز داشته باشد.

کمردرد از مشکلات شایع افراد بوده و بعد از سرماخوردگی بیشترین شیوع را دارد. این مشکل تنها مختص افراد میانسال و پیر نبوده و حتی جوانان را نیز درگیرد می‌کند. فقط شدت آن است که در افراد متفاوت است.

کمردرد مکانیکی – استرس – کمردرد غیر مکانیکی – اضافه وزن – کاهش تحرک

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

347 دیدگاه در “چرا کمر درد دارم؟ بررسی علت و علائم کمر درد ناگهانی (تایید شده توسط پزشک)
  • من زن ۴۰ ساله هستم که کمر درد دارم و سمت چپ کمرم هست لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      کمر درد علت های متفاوتی دارد
      مثل بیرون زدگی دیسک،اسپاسم عضلانی و ….
      جهت معاینه به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۱۶ سالمه تقریبا یک ماه هست که کمر درد دارم و بلند شدن و و ایستادن های طولانی و خم شدن باعث میشه که درد رو بفهمم و شانه ها و گردن درد هم زمان های که ظرف میشورم و یا می ایستم هم دارم میشه لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به سن کم شما احتمالا درد های شما باید منشاء عضلانی داشته باشد از ضد دردهای موضعی استفاده نمایید و در صورت عدم بهبود

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • دردکمر هیچ دسترسی به دکترندارم کمک کنید

    پاسخ
    • سلام
      توضیح شما خیلی مختصر است

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با پزشک عمومی استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین من ۳۳ سال سن دارم و تقریبا هفت سال است که شربت متادون زیر نظر پزشک مصرف میکنم تا شش ماه پیش مشکلی نداشتم تا اینکه کمر درد مکرر هنگام کار هنگام استحرات هنگام خواب کلا همیشه گرفتم به دکتر خود گفتم اونم میزان دارویه مصرفی من رو برد بالا ولی فقط برایه شش ماه جواب داد الان دوباره همون کمر درد گرفتم نمیخام میزان دارویه مصرفی ببرم بالا میشه اگه راه درمانی برایه من هست لطفا راهنمایی کنین ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی باید علت درد کمر مشخص شود
      بیرون زدگی دیسک،اسپاسم عضلات پارااسپاینال،و … از علت های درد کمر می باشد

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من ۴۰سالمه در حین کار کردن بودم یک دفعه کمرم درد گرفت طرف راستم

    پاسخ
    • سلام
      معمولا چنین دردهایی منشا عضلانی دارند
      موضع درد را با اب گرم ماساژ دهید
      از ضددردهای موضعی استفاده کنید
      درصورت عدم بهبود

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به پزشک عمومی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من ۲۰ سالمه و از دیروز زیر کتفم درد میکنه جوری که یک لیوانو نمی تونم صاف تو دستام بگیرم

    پاسخ
    • سلام بدليل كشيدگي عضلاني هست
      چسب ضد درد بذاريد
      كمپرس گرم بذاريد
      اگه بهتر نشديذ به متخصص مغز واعصاب مراجعه كنيد

      پاسخ
  • سلام من عصر رفتم خرید وسایلم سنگین بود تقریبا اومدم خونه کارام و انجام دادم ۳ تا ۴ ساعت بعدش کمرم درد گرفت یهو ، سابقه کیست تخمدان داشتم الان به نظر شما گرفتگی عضلانیه ؟ چقد طول بکشه ممکنه از رحم باشه؟؟؟

    پاسخ
    • شش‌ماه‌هست‌پریود‌نمیشم‌کمر‌درد‌دارم‌زیر‌شکمم‌درد‌دارم‌آزمایش‌دادم‌باردار‌نیستم

      پاسخ
      • سلام بايد توسط متخصص زنان ويزيت شويد و سونوگرافي انجام بديد
        لطفا

        اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص زنان، زایمان و نازایی استفاده کنید.

    • سلام بله گرفتگي عضلاني هستش
      كيسه آب گرم بذاريد رو كمرتون
      استراحتم بكنيد
      بهتر ميشيد

      پاسخ
      • سلام من 2۶سالمه یک هفته است کمر درد خفیف دارم در تمام حالات وزنی ندارم لاغر اندامم باتوجه به شغلم ساعات زیادی در خودرو سپری میکنم بطوری که اکثر اوقات شب تا صبح داخل خودرو میخوابم

      • سلام از نظر كمبود ويتامبن دي لطفا بررسي شيد و سعي كنيد هر يكساعت ١٠ دقيقه بنشينيد سر كار
        بايد عضلات كمرتونو تقويت كنيد
        بهتره بصورت حضوري هم معاينه شيد
        لطفا

        برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

  • با عرض سلام و خسته نباشید
    من ۴۰ سالمه .درد کمر خیلی زیادی دارم.یعنی احساس می کنم از ناحیه ستون فقرات کمرم استخون زده بیرون.الان چند ساله این درد شدیدو دارم.اگه بخام بشینم زمین دیگه نمیتونم بلند شم.لطفا راهنمایی کنید .باتشکر

    پاسخ
    • سلام به متخصص مغز واعصاب مراجعه كنيدتا معاينتون كنن و از نظر فتق ديسك كمر بررسي شيد تا در صورت لزوم ام ار اي كمر و ستون فقرات انجام بديد

      پاسخ
  • سلام
    من ۲۰ سالمه دو سه ماهی میشه که گاهی اوقات کمر درد دارم طوری که تو اشپزخونه وقتی برای نیم ساعت فعالیت میکنم کمرم میگیره و نمی تونم ادامه بدم ززیاد میشینم کمرم درد میگیره زیاد میخوابم کمرم درد میگیره گاهی موقع ها اصلا نمی تونم خم بشم یا از این پهلو به اون پهلو بشم تو خواب و وقتی زیاد کار میکنم کمر درد میگیرم گاهی اوقات چال کمر سمت چپم فقط شروع میکنه به درد گاهی موقع ها خم میشم کمر درد خفیفی دارم ممنون میشم راهنمایی کنین چیکار کنم که دیگه این دردا رو نداشته باشم

    پاسخ
    • سلام
      شما باید حتما معاینه شین عزیزم و هم ام آر ای و هم ازمایش خون بدین

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من هجده سالمه و یه هفتس از زیرکتف تا ابتدای استخوان لگن کمرم درد میکنه،قبلا هروقت ظرف میشستم به مدت نیم ساعت کمرم بشدت میگرفت،اما الان یه هفتس بشدت درد میکنه و میگیره لازمه بگم کنکوری هستم و تایم زیادی میشینم.حالا میخوام ببینم قضیه جدیه و لازمه درمان جدی انجام بدم ؟

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی سعی کنید پوزیشن صحیح نشستن پشت میز را رعایت کنید از مسکن استفاده نمایید و یک هفته صبر کنید

      پاسخ
  • سلام دکتر من یک روز کمردرد شدیدی دارم به طوری که حتی نمیتونم بلند شم

    پاسخ
    • سلام اين شدت از كمردرد لازمه بررسي داره
      بايد سي تي اسكن يا ام ار اي بگيريد و توسط متخصص مغز واعصاب ويزيت شويد.

      پاسخ
  • خوب

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر من 32سالمه دورز پیش حیاط ومیشستم وقتی اومدم خونه کمرم گرفت ازاون وقت دردشدیدی دارم وقتی میشینم دیگه نمی تونم بلندبشم دوتاامپول زدم بتا وقرص دیکنوفناک هم می خورم ولی خوب نمیشم چیکارکنم

    پاسخ
    • سلام می توانید محل درد را با ضد دردهای موضعی ماساژ دهید استراحت کنید یک هفته صبر کنید در صورت عدم بهبود به پزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام دکتر۲روزه کمر درد شدید گرفتم که نمی توانم بلند شم

    پاسخ
    • سلام بايد بصورت حضوري توسط متخصص ارتوپد معاينه شبن
      دو روز كامل استراحت مطلق باشين بعد از دو روز كم كم فعاليتتونو شروع كنين

      پاسخ
  • سلام وقت بخير،45سالمه يك هفته هست كه شب هاكمرم به شدت دردميكنه به طورى صبح به سختى ازرختخواب بلندميشم ميخواستم كمكم كنيدخيلى درددارم .

    پاسخ
    • سلام جمال یعقوبذاده هستم 28سال عمردارم قسمتی پاینی کمرمهره آخیرکمربسیار زیاد درد دارد لطفأ بمن کمک کنید

      پاسخ
      • سلام اگه به پاهاتون تير ميكشه بخاطر درگيري ريشه عصب سياتيك هست
        اما اگه تير نميكشه درد عضلاني هستش
        براي درمان بايد به متخصص مغز واعصاب مراجعه كنيد

  • سلام قسمت پایین کمرم از پا میزنه تو کمرم سوزن سوزن میشه علت چیست

    پاسخ
    • سلام ممكنه فتق ديسك كمرتون باشه
      بايد ام ار اي بديد و توسط متخصص مغز واعصاب ويزيت شويد.

      پاسخ
  • سلام. خانم هستم ۳۵ ساله. قبلا وقتی زیاد رو زمین بشینم یا چهار زانو مینشستم پایین کمرم درد می گرفت. حدود دو سال پیش هم چند ماه بعد از زایمان کمر درد شدید گرفتم و خوب شد. الان دو روزه خیلی شدیددرد کمر درد دارم. جوری که نمی تونم تکون بخورم. وقتی می ایستم یا راه می رم دردش خیلی شدید میشه. با تشکر

    پاسخ
    • سلام جهت معاینه به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من خانم 32ساله هستم دوساله کمرمدرد داره امارا هم گرفتم میگیگن دیسک داری ولی زیاد نه الان دردم زیاده وقتی میشینم چکار کونم

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی در مورد کسانی که بیرون زدگی دیسک دارند آب درمانی و کاهش وزن یکی از راهکارهای مفید برای کاهش درد می باشد

      پاسخ
  • سلام ۳۸ سالمه
    یک هفته پیش درساختمانم گچ جابجا می کردم کمی کمرم درد گرفت ولی ترتیب اثر ندادم بعد اون روز رفتم سرکار که دو روز که کار کردم روز سوم دیگر نتوانستم ازدرد کمر کار کنم خودم گچ کارم چهارروز است کمرم درد میکند دو ماه پیش هم سنگ کلیه داشتم رفتم سنگ شکنی سنگ کلیه داشتم افتاد ولی سنگ کلیه چپم ۱۲ میل بود نش‌کست سه روز بود که تو دارم مثل رنک قهوه ای بود درد ولی دردی در کلیه ام احساس نمیکنم ولی هزار گاهی پشتم هم درد میکند باتشگر

    پاسخ
    • سلام
      علایمتون و شر حالتون مبهم هست
      جهت بررسی بیشتر از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • ببخشید من پسر ۱۲سالمه و اضافه وزن دارم بعد از مدتی رفتم ورزش کنم و طناب زدم بعد دردی در کمرم را حس کردم ایا نیازی به تشخیص دقیق دارد یا خود به خود می شود و الان چهار روز هست که بهتر نشده

    پاسخ
    • سلام
      تا یک هفته صبر کنین
      دوش اب گرم بگیر و حوله گرم بزارین
      اگه خوب نشد بعد یک هفته یا بهتر نشد ویزیت شین

      پاسخ
      • ممنون دکتر یک هفته صبر کردم اما دو روز بعد خوب شد سپاس گذارم

      • خواهش می کنم دوست عزیز

  • دراثربرداشتن یه سنگینی کمرم گرفت بعدازماساژدادن گرفتگی کمی بهترشداماازاون روزبه بعدکمردردشدیدهستم تاجایی که دیگه تکان نمیتونم بخورم

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر من دخترم 16سالشه بین کتفش خیلی درد می کنه و تا پایین کمرش میزنه از دردش شب تا صبح نمی خوابه باید چی کار کنم قبلا سابقه کمر دردم داشته

    پاسخ
    • سلام جهت معاینه به پزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید بنده بسیتو یک سالمه ی چن روز خونه خوابیدم حالا نمیدونم طرز خوابیدنم بد بود چی بود کمر درد دارم خفیفه ینی خم بشم ی خورده درد میگیره ولی پاهام مخصوصا کف پاهام گزگز میکنه..ینی این گزگزا بیستوچهارساعتست.یخورده اضافه وزن پیدا کردم بعده تعطیلی باشگاه.ممکنه دیسک کمر باشه؟اضاف کنم که کارمم سنگینه.چیزای سنگین بلند میکنم.ولی این کمر درد موقع استراحت سراغم اومد.امکانش هست ی راهنمایی کنید؟

    پاسخ
    • سلام
      بعید به نظر می‌رسد که دچار بیرون زدگی دیسک باشید جهت معاینه و بررسی بیشتر به جراح مغز و اعصاب مراجعه نمایید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من 3روز اساس کیشی داشتم بعد یهو خوابیدم صبح بلند شدم دست و پام جون نداشت کمر درد شدیدم دارم یک هفته هست

    پاسخ
    • سلام
      به نظر می رسد درد شما منشا عضلانی دارد محل درد را با ضد دردهای موضعی ماساژ دهید مسکن استفاده کنید استراحت نمایید در صورت عدم بهبود پس از یک هفته به پزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من کمرم خیلی درد میکنه ۲۲ سالمه بیش از حد کمر درد دارم وسط مهره ها و سمت راستو چپش درد شدیدی دارم..‌و معده درد واسهالم دارم خسته شدم دیگ ممنون میشم راهنمایی کنین

    پاسخ
    • سلام از مشاوره تلفنی دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • عالیه

    پاسخ
  • سلام
    آقا ۳۲ ساله راننده وانت هستم.
    سه روز پیش یک بار سنگین بلند کردم
    از همون روز کمرم کمی درد داشت امروز صبح درد شدیدی در کمرم دارم راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ
    • سلام
      آیا درد شما با انجام فعالیت و خم و راست شدن تشدید پیدا می کند ؟
      ایا درد شما به پاها انتشار می یابد؟

      پاسخ
  • سلام خانومی هستم 30ساله در اثر عطسه دردی شدید و ناگهانی کمرمو گرفت به طوری که چند روزه خم و راست شدن عذاب اوره برام البته سابقه ی کمر درد و پا درد هم دارم .لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام به نظر میرسد که درد شما عضلانی باشد سعی کنید محل درد را ماساژ دهید از مسکن استفاده کنید و صبر کنید در صورت عدم بهبود به پزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۱۸ سالمه و خیلی وقته کمرم درد مبکنه
    دقیقا قسمت پایینی کمرم یعنی گودی کمرم
    و حتی دردش گاهی اوقات انقد شدید میشه ک نمیتونم تکون بخورم ، نشسته بمونم و حتی دراز کشیده هم دردش تحمل بَره
    و پای چپم هم تو این جور مواقع تیر میکشه
    این ممکنه دیسک باشه ؟

    پاسخ
    • سلام بله ممکن است
      جهت بررسی بیشتر باید به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خستع نباشید ببخشید من ۲۰ سالمه روی زمین خابیدم و بعدش یعنی فرداش خیلی کمردرد شدیدی گرفدم و الان ۲ روز است ک کمردرد دارم باید چیکار کنم قبلنم سابقع کمردرد داشدم.

    پاسخ
    • سلام خانم دکتر دیروز یه وزنه ۱۰ ۱۵ کیلوی بردم بالا پشت بام
      گذاشتم زمین دوباره خوستم بردارم کمرم شدید گرفت
      تاصبح امروز درد شدید را داشت ضهر به بعد یکمی بهتر شده
      میخوابم بدتر میشه یه خورده حالت تحو هم دارم چه داروی استفاده کنم

      پاسخ
  • خانومی هستم ۴۸ساله مودت ۳روز است که به کمردردافتادم اضافه وزن شدید دارم باهای یک مقدارکج است کمردرد امانم رابریده نمیتوانم ازرخت خواب بلندشم لطفا مراراهنمایی کنیدباتشکر

    پاسخ
  • سلام اقا هستم ۱۶ سال دارم من حدودا ۲ هفته میشه کمرم درد میکنه من کشتی کار میکنم تو این مدت که کمرم درد میکنه اصلا نمیتونم ورزش کنم و وزنم وحشتناک بالا رفته و فقط کمرم رو محکم میبندم و کیسه ابگرم میذارم که کمی تاثیر میذاره ولی نتیجه نمیده رهنماییم کنید چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      اگه کمردردتون ۲ هفته طول کشیده و بهبود نیافته باید معاینه شین حتما
      تا در صورت نیاز ام آر آی انجام شه
      به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام بنده مردی28سال هستم حدود دو ماه پیش کمرم یهوی گرفت و تا الان هنوز هنگام خم یا راست شدن کمرم خشکه ممنون میشم مرا راهنمایی فرمایید

    پاسخ
    • سلام بهتره توسط متخصص مغز واعصاب معاينه شويد تا در صورت لزوم MRI دهيد.
      بهترين كار براتون تقويت عضلات كمرتون هست.

      پاسخ
  • خانمی هستم ۴۳ساله هم. دیسک. کمر دارم. هم سنگ کلیه الان هم کلیه. هام. بد حوری درد هم کمرم. تشخیص. نمیتونمبدم. از کدومش

    پاسخ
  • سلام
    آقا هستم ۴۲ ساله یه دو ماه کمرم درد میکنه وقتی سر پا وایمیستم دردش میزنه به بالای باسنم سمت چپ و بیشتر که سر پا وایمیستم یا راه میرم به سمت راستمم میزنه . با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      باید جهت معاینه و اقدامات تشخیصی بیشتر به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خانمی هستم 32 ساله حدود یکماه و نیم هست که کمر درد دارم که یک هفته س درد آن شدت یافته. درد اول در مهره کمرم بود ولی الان در پهلوها پخش شده. از شل کننده عضلات و مسکن دیکلوفناک و امپول کترولاک استفاده کردم اما درد همچنان بیشتر میشه . ممنون میشم راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • سلام
      جهت MRI از مهره های کمری لازم است به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • با سلام
    خانمی هستم ۳۲ ساله یه مدتی هست کمر درد دارم جوری که وقتی میشینم بلند میشم نمیتونم صاف بشم یا اینکه نمیتونم به عقب خم بشم یا ازنکه زیاد نمیتونم رو پا باشم درد کمرم درپایین وسط کمرم هست که دردش می پیچه در لگن وگاهی پای سمت چپ میشه لطفا راهنمایم کنید

    پاسخ
    • سلام
      احتمال دیسک مطرحه و باید mri از کمر انجام شه عزیزم

      پاسخ
      • سلام من کمرم درد میکنه موقع که میخوابم و اینکه زیاد میشینم و زیاد استاده هستم لطفا رهنمایی ام کنید ایا دیسک دارم

      • سلام
        برای دیسک باید معاینه شین، اما اصولا درد در گودی کمر و تیرکشنده به پاها و باسن میدهد

        برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

      • میشه لطفا ادرس مطب را برام بفرستین ممنونم میشم یا اینکه بهم بگین چه دکتری باید برم

      • عزیزم جهت بررسی به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      • سلام خانم دکتر من دخترم 16سالشه بین کتفش خیلی درد می کنه و تا پایین کمرش میزنه از دردش شب تا صبح نمی خوابه باید چی کار کنم قبلا سابقه کمر دردم داشته

  • با سلام
    خانمی هستم ۳۲ ساله چند وقته درد کمر دارم اولش خیلی کم بود ولی بعد از اسباب کسی درد هاش شدیدتر شد جوری که نمیتونم به عقب خم بشم یا اینکه میشینم وقتی بلند میشم کمرم نمیتونم صاف کنم دقیقا وسط کمرم اون پایین کمرم درد میگیره جوری که دردش پخش میشه به پای چپ میزنه میشه لطفا منا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی درد کمر که تیرکشنده به پا هستند معمولاً منشا درد مربوط به بیرون زدگی دیسک می باشد نیاز است که حتماً توسط جراح مغز و اعصاب ویزیت و در صورت لزوم MRI شوید

      پاسخ
  • سلام من دختر ۲۶ ساله هستم
    حدود ۸ سال پیش در اثر انجام کار سنگین طولانی، کمردردم شروع شد و الان همچنان ادامه داره. به پزشک هم مراجعه نکردم.
    این درد زمان‌هایی به سراغم میاد که فعالیت طولانی مدت یا سنگین انجام میدم و یا مدت زمان طولانی نشسته باشم.
    زمانایی که این درد میاد سراغم اونقدری بلند شدن از حالت خوابیده برام عذاب آور میشه که چند دقیقه‌ای طول میکشه بتونم بلند شم. این درد مربوط سمت راست بالای باسنمه و فقط در حالت خوابیدن به پهلو آروم میشه. به نظرتون احتمال دیسک وجودداره؟

    پاسخ
    • سلام
      بله احتمال دیسک هست خصوصا اگر درد تیر کشنده به پا باشه

      پاسخ
  • سلام خدمت مجاهدان پزشکی و کادر عزیز درمانی
    من ۳۶ سالمه و یک ماه پیش با یک سرماخوردگی به دکتر رفتم و بعد یک هفته استفاده از دارو آزیترومایسین و … دکتر برام آزمایش خون هم نوشته بود ، وقتی آزمایش رو دادم عفونت خونم خیلی بالا بود( positive +2 ).
    که گفت مشکوک به کرونا هستم و آزمایش آنتی بادی برام نوشت که بعد از ۱۴ روز مثبت بودم و گفت دوره شما تمام شده و از همون شب بمدت ۱۳ روز کمردرد شدید دارم و دراز کشیدن و بلند شدن و حتی این پهلو به اون پهلو شدن برام خیلی دردناکه و پماد پیروکسیکام و چند پماد دیگه هم میزنم انگار نه انگار.
    لطفا مرا راهنمایی بفرمائید چون واقعا دردش عذاب آوره . ممنون.

    پاسخ