یائسگی زودرس به معنی بروز نشانههای یائسگی در خانمهایی است که کمتر از ۴۵ سال سن دارند. اگر شما نیز کمتر از ۴۵ سال سن دارید، دیگر پریود نمیشوید و علائمی مانند نوسانات خلقی و گُرگرفتگی را تجربه میکنید، احتمالا به یائسگی زودرس مبتلا شدهاید. البته یائسگی که پیش از سن 40 سالگی رخ دهد، یائسگی پیشرس است. یائسگی که بین 40 تا 45 سال اتفاق میافتد، یائسگی زودرس نامیده میشود و یائسگی بعد از ۴۵ سالگی هم طبیعی است. حدود ۵٪ از زنان به طور طبیعی در سن کمتر از ۴۵ سال، وارد دوران پساقاعدگی میشوند، اما در حالت کلی برای اطمینان از اینکه فرا رسیدن زودتر از هنگام این دوره، مشکلی برایتان ایجاد نمیکند، بهتر است با متخصص زنان مشورت داشته باشید. مطالعه این مطلب، 5 دقیقه طول خواهد کشید.
محتوای پزشکی این مقاله، توسط دکتر مدیحه امینی، متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ لاپاراسکوپی و آیویاف در تهران، مورد بررسی و تایید قرار گرفته است.
اگر سوالی دارید، در انتها بپرسید، تا پزشک پاسخ دهد.
یائسگی زودرس چیست؟
یائسگی یا پساقاعدگی زمانی اتفاق میافتد که تخمدانها ساختن استروژن را متوقف کنند؛ استروژن هورمونی است که چرخه تولید مثل را کنترل میکند. یک زن زمانی یائسه میشود که بیش از ۱۲ ماه قاعدگی نداشته باشد و علائم مرتبط با یائسگی را نیز تجربه کند. بدن خانمها به طور طبیعی با افزایش سن وارد یائسگی میشود، یعنی تولید هورمون استروژن را متوقف میکند و قاعدگی را به پایان میرساند. این موضوع منجر به ایجاد علائمی مانند گر گرفتگی، خشکی واژن، سوزش و خارش واژن و نوسانات خلقی میشود.
خانمهایی که از قبل میدانند یائسگی چیست و با تغییرات این دوران آشنا هستند، راحتتر از دیگران میتوانند با این سیکل کنار بیایند. یائسگی زودرس بدین معناست که خانمی در سن ۴۰ تا ۴۵ سالگی، علائم پساقاعدگی را تجربه کند و همچنین دیگر پریود نشود. عوامل مختلفی میتوانند روی بدن تأثیر بگذارند و باعث شوند تولید استروژن زودتر از زمان طبیعی خود، به پایان برسد. در برخی موارد میتوان با دارو و تزریق هورمون استروژن، یائسگی زودرس را درمان کرد، اما در برخی موارد هم این سیکل به طور طبیعی زودتر شروع شده و نیازی به درمان ندارد. در قسمتهای بعدی علتها و شیوههای درمان این نوع از پساقاعدگی را بیشتر مورد بررسی قرار میدهیم.
تفاوت یائسگی پیشرس و یائسگی زودرس
یائسگی زودرس و یائسگی پیشرس علل مشابهی دارند. تنها تفاوت، سن وقوع آنها است. یائسگی که پیش از ۴۵ سالگی اتفاق میافتد، یائسگی زودرس نامیده میشود. یائسگی که پیش از سن ۴۰ سالگی رخ میدهد، یائسگی پیشرس نام دارد. ورود زودتر از موعد به پساقاعدگی، باروری خانمها را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. بنابراین خانمهایی که قصد بارداری دارند، اما به یائسگی زودرس یا پیشرس مبتلا شدهاند، باید با پزشک مشورت داشته باشند. دکتر یائسگی زودرس با انجام معاینات لازم، مشخص میکند که آیا این افراد میتوانند برای بارداری اقدام کنند یا خیر. یائسگی زودرس و احتمال حاملگی باید از سوی متخصص بررسی شود.
نشانه یائسگی زودرس چیست؟
اولین علائم یائسگی زودرس تفاوتی با یائسگی معمولی ندارند؛ بینظمی در عادت ماهانه مهمترین نشانه فرا رسیدن این دوره است. زمانی که بدن برای پساقاعدگی آماده میشود، نظم عادات ماهانه برهم میخورد.
ممکن است دورهها کوتاهتر از همیشه طول بکشند یا فاصله زمانی بین دو دوره، افزایش یا کاهش پیدا کند. البته بینظمی در عادت ماهانه میتواند علتهای مختلفی داشته باشد و فقط به یائسگی مربوط نمیشود. برای بررسی علت دقیق این مشکل باید با پزشک زنان مشورت کنید. پساقاعدگی زودهنگام، نشانههای دیگری هم دارد که در ادامه به آنها میپردازیم:
- پریودهای نامنظم
- عدم قاعدگی (آمنوره)
- تعریق شبانه
- گرگرفتگی
- خشکی واژن
- بد خلقی
- مه مغزی
- کاهش میل جنسی
- اختلالات خواب
- خستگی
- ناتوانی در تمرکز و ضعیف شدن حافظه
- افزایش سطح استرس
- بیاختیاری و تکرر ادرار
- احساس درد حین مقاربت
- تپش قلب
- دردهای مفصلی
- اضافه وزن
- ریزش یا نازک شدن مو
فردی که یائسه میشود، به صورت همزمان همه علائم را تجربه نمیکند و ممکن است تنها چند مورد از علائم لیست بالا را داشته باشد
علت یائسگی زودرس
دلایل یائسگی زودرس چیست؟ در برخی موارد یائسگی زودرس علت مشخصی دارد و میتوان آن را تشخیص داد، اما گاهی اوقات این مشکل بدون دلیل خاصی ایجاد میشود. بهعنوان مثال یائسگی زودرس با نارسایی تخمدان ارتباط دارد. در یائسگی زودرس، تخمدانها قبل از سن ۴۰ سالگی عملکرد طبیعی خود را از دست میدهند و تخمکگذاری متوقف میشود که منجر به کاهش هورمونهای جنسی و ناباروری میگردد.
در ادامه متداولترین دلایلی که باعث میشود خانمها زودتر از موعد وارد دوران پساقاعدگی شوند را مورد بررسی قرار میدهیم.
ژنتیک
اگر دلیل مشخصی برای علائم یائسگی وجود نداشته باشد؛ علت آن احتمالاً ژنتیکی است. سن شما در شروع یائسگی به احتمال زیاد به ژنتیک وابسته است. دانستن اینکه یائسگی مادر شما در چه سنی شروع شده، میتواند سر نخهایی درباره زمانی که یائسگی شما شروع میشود، ارائه دهد. اگر مادرتان یائسگی زودرس داشته باشد، احتمالا شما هم مستعد این مسئله خواهید بود. با این حال، ژنها تنها نیمی از داستان هستند.
شیوه زندگی
برخی از عوامل سبک زندگی ممکن است در شروع یائسگی تأثیر داشته باشند. به عنوان مثال سیگار کشیدن اثرات آنتی استروژن دارد که میتواند علت یائسگی زودرس باشد؛ خانمهایی که عادت به سیگار کشیدن دارند، به طور متوسط یک تا دو سال زودتر از دیگران وارد دوره پساقاعدگی میشوند.
برخی از عادات ناسالم دیگری که باعث یائسگی زودهنگام میشوند را در ادامه نام میبریم:
- مصرف بیش از اندازه فست فود و غذاهای فراوریشده
- استرسهای شدید و طولانی مدت
- رژیم غذایی گیاهخواری
- کمبود فعالیت بدنی و ورزش نکردن
- دوری از تابش آفتاب
- مصرف الکل
تغییر سبک زندگی، تاثیر بالایی در پیشگیری از تنبلی تخمدان دارد که خود یک عامل ایجاد یائسگی زودرس در دختران است.
شاخص توده بدنی (BMI)
استروژن در بافت چربی ذخیره میشود. زنان بسیار لاغر دارای ذخایر استروژن کمتری هستند که زودتر از بین میرود. خانمهایی که اضافه وزن دارند نیز دیرتر از دیگران وارد دوره پساقاعدگی میشوند و علائم سبکتری را تجربه میکنند. این موضوع به دلیل سطح استروژن بالا در بدن این افراد است.
نقصهای کروموزومی
برخی از نقایص کروموزومی میتواند منجر به یائسگی زودرس شود. به عنوان مثال، سندرم ترنر (که همچنین مونوزومی X و دیسژنز گنادیک نامیده میشود) نوعی نقص کروموزومی است. تخمدانها در زنان مبتلا به سندروم ترنر عملکرد درستی ندارد و این پدیده اغلب باعث میشود تا آنها زودتر به دوره یائسگی برسند.
بیماریهای خود ایمنی
یائسگی زودرس میتواند نشانهای از بیماریهای خود ایمنی مانند بیماری تیروئید یا آرتریت روماتوئید باشد. در این بیماریها، سیستم ایمنی بخشی از بدن را به عنوان یک مهاجم در نظر میگیرد و به آن حمله میکند. التهاب ناشی از این بیماریها تخمدانها را تحت تأثیر قرار میدهد. یائسگی زمانی شروع میشود که تخمدانها فرایند تولید هورمون را متوقف کنند.
صرع
صرع یک اختلال عصبی ناشی از تشنج در مغز است. زنان مبتلا به صرع بیشتر به نارسایی زودرس تخمدان مبتلا میشوند؛ تخمدانهایی که نارسایی دارند، توانایی تولید استروژن را از دست میدهند و بدن وارد دوره یائسگی میشود. مطالعهای که در این زمینه روی گروهی از زنان مبتلا به صرع انجام شد، نشان داد حدود ۱۴درصد از این زنان، یائسگی زودرس را تجربه میکنند.
شیمی درمانی یا پرتو درمانی
یائسگی زودرس و سرطان ارتباطی دارند؟ شیمیدرمانی و پرتو درمانی که برای سرطان انجام میشود، ممکن است به تخمدانها آسیب برساند و دورههای تخمک گذاری را به صورت دائمی یا برای مدتی متوقف کنند.
ممکن است فرد دچار اختلال در بارداری هم شود یا به طور کلی توانایی باروریاش را از دست بدهد. البته همه زنان که شیمی درمانی یا پرتودرمانی میشوند، با این عوارض مواجه نخواهند شد.
جراحی
جراحیهایی که برای برداشتن تخمدان انجام میشود یا برای درمان، بخشی از این اعضا را دستکاری میکند، باعث یائسگی زودرس میشود. بعد از این عمل، دورههای ماهانه متوقف میشود و سطح هورمون استروژن به سرعت کاهش پیدا میکند. در بعضی موارد، پزشکان با هورموندرمانی، استروژن مورد نیاز را به بدن میرسانند تا علائم یائسگی زودرس را مدیریت کنند.
روشهای تشخیص یائسگی زودرس
در طول مراحل اولیه یائسگی زودرس، ممکن است دورههای نامنظم و علائم دیگر یائسگی را داشته باشید. اگر به مدت ۱۲ دوره قاعدگی، خونریزی نداشته باشید احتمالا در معرض یائسگی هستید. البته بعد از اینکه دو یا سه دوره خونریزی نداشتید، باید به پزشک مراجعه کنید و نیازی نیست ۱۲ ماه منتظر بمانید.
پزشک با توجه به علائم تشخیص میدهد که پساقاعدگی اتفاق افتاده است یا خیر؛ اگر برای علت قطع قاعدگی به عوامل دیگری مثل سندروم تخمدان پلی کیستیک مشوک باشد، احتمال آزمایشهایی برای تشخیص دقیقتر تجویز کند.
همچنین آزمایشات هورمونی هم برای تعیین این کاربرد دارد که آیا علائم به پساقاعدگی مرتبط است یا به مسئله دیگری. پزشک سطح استروژن موجود در بدن شما یعنی استرادیول را بررسی میکند و اگر کمتر از سطح طبیعی باشد، یائسگی زودهنگام را تشخیص میدهد.
درمان یائسگی زودرس چیست؟
آیا یائسگی زودرس درمان دارد؟ بعضی از خانمها حتی در صورت ابتلا به یائسگی زودرس، به بدنشان اجازه میدهند سیر طبیعی خود را داشته باشد و اقدامی برای جایگزین کردن استروژنهای از دست رفته انجام نمیدهند. این موضوع در حالتی که خانمها در سن نزدیک به یائسگی قرار داشته باشند، قابل قبول است. اما برای خانمهای کمتر از ۴۰ سال، باید درمانهای لازم برای از سرگیری قاعدگی صورت گیرد. مهمترین اقدامی که باید در این راستا انجام دهید، مراجعه به متخصص زنان است تا با توصیههای پزشکی و اصولی، علائم خود را کنترل کنید. خبر خوب این است که هر کجای ایران که باشید، میتوانید به بهترین متخصصان شهرتان مراجعه کنید. مثلا اگر ساکن اصفهان هستید، همین حالا میتوانید پروفایل بیش از 88 دکتر زنان اصفهان را در دکتردکتر بررسی کرده و آنلاین، نوبت بگیرید. در ادامه به روشهای مختلفی که برای این مشکل به کار میروند، اشاره میکنیم.
هورموندرمانی یائسگی
مکملهای استروژن و پروژسترون میتوانند به کاهش علائم یائسگی کمک کنند. در این روش پزشک با استفاده از چسبهای هورمونی، حلقه واژینال یا قرص، استروژنهای از دست رفته مورد نیاز برای بدن را به آن برمیگرداند. در صورتی که خانمها جراحی برداشتن رحم را انجام نداده باشند، پروژسترون هم به همراه استروژن به بدن تزریق میشود؛ زیرا نبود تعادل استروژن و پروژسترون در بدن ممکن است منجر به رشد اضافه بافت رحم و سرطان آندومتریوز شود. در برخی موارد، حتی خانمهایی که در زمان درست وارد پساقاعدگی شدهاند نیز از هورموندرمانی استفاده میکنند. آنها این کار را برای مدیریت علائم و نشانههای یائسگی انجام میدهند.
استفاده از مکمل کلسیم و ویتامین D
اگر از طریق رژیم غذایی روزانه خود از این مواد مغذی دریافت نکنید، مصرف مکمل کلسیم و ویتامین D پیشنهاد میشود. مصرف این مکملها به پیشگیری از پوکی استخوان کمک میکند. به یاد داشته باشید که این روش یائسگی زودرس را درمان نمیکند، اما از عوارض آن که شامل پوکی و شکنندگی استخوانهاست، پیشگیری خواهد کرد.
خانمهای ۱۹ تا ۵۰ ساله باید روزانه ۱۰۰ میلیگرم کلسیم از طریق غذا یا مکمل دریافت کنند. خانمهای بالای ۵۱ سال باید ۱۲۰۰ میلیگرم در روز مصرف کنند. روزانه ۶۰۰ واحد بینالمللی مصرف ویتامین D، توصیه شده است. بیشتر پزشکان ۶۰۰ تا ۸۰۰ واحد بینالمللی از طریق غذا یا مکمل برای خانمهای بزرگسال توصیه میکنند.
روشهای مقابله با ناباروری
درمان قطعی یائسگی زودرس و بارداری وجود دارد؟ برخی از زنانی که دچار یائسگی زودهنگام هستند، گاهی بدون هیچ درمانی باردار میشوند. بهطور کلی، خانمهایی که قصد بارداری دارند، اما به دلیل یائسگی زودرس نابارور شدهاند، میتوانند با لقاح آزمایشگاهی همچنان شانس بارداری داشته باشند.
یکی از متداولترین روشهایی که برای باروری بعد از یائسگی زودرس وجود دارد، استفاده از تخمکهای اهدایی است. البته پزشکان توصیه میکنند افرادی که سابقه پساقاعدگی زودهنگام در خانواده و اقوام نزدیکشان وجود دارد، در دوره باروری خود، برای فریزکردن تخمک اقدام کنند. گاهی افزایش هورمون پرولاکتین نیز باعث بروز ناباروری در زنان میشود که با انجام آزمایش پرولاکتین قابل تشخیص است در مقاله پرولاکتین چیست به بررسی این هورمون و نقش آن پرداختهایم.
درمان استرس
همانطور که گفتیم استرس شدید و بلندمدت میتواند علت یائسگی زودهنگام باشد. گاهی اوقات، زنان نیاز دارند در کنار روشهای درمانی که برای پساقاعدگی در پیش میگیرند، جلسات ملاقات با روانشناس هم داشته باشند و روشهایی برای مدیریت استرسشان بیاموزند.
روشهای طب سنتی برای درمان یائسگی زودرس
روشهای گیاهی و سنتی برای کنترل این وضعیت را میشناسید؟ در این قسمت به معرفی چند مورد میپردازیم اما باید بدانید که اینها پشتوانه علمی محکمی ندارند و امکان دارد که عوارض پیشبینینشدهای به همراه بیاورند. از توصیههای طب سنتی در این زمینه باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- مصرف جنسینگ
- نوشیدن دمنوشهایی مانند رازیانه
- مالیدن روغنهای گیاهی به بدن
- حجامت و طب سوزنی
توصیههای طب اسلامی و سنتی باید از سوی مراجع علمی بیشتری بررسی و اثبات شوند.
پیشگیری از یائسگی زودهنگام چگونه است؟
علائم یائسگی زودرس و پیشرس، برای خانمها و شریک آنها چالشهای بسیاری ایجاد میکند. نوسانات خلقی و ناتوانی در برقراری رابطه جنسی باکیفیت، مسائلی هستند که میتوانند به صورت جدی زندگی زناشویی را تهدید کنند. روشهایی که برای تسکین علائم یائسگی زودهنگام به کار میروند، عبارتاند از:
- هورموندرمانی
- مصرف داروهای هورمونی ضد بارداری
- مصرف داروهای ضد افسردگی
- استفاده از روانکننده برای جبران خشکی واژن در رابطه جنسی (توصیه میشود از روانکنندههای غیرمعطر و برپایه آب استفاده کنید)
- لیزر درمانی واژن
- سبک زندگی سالم
با داروی یائسگی زودرس مانند ویتاگنوس که نوعی داروی هورمونی است و روشهای مختلف از جمله تغییر عادتها و سبک زندگی میتوانید از پیشروی این مشکل پیشگیری کنید.
جلوگیری از یائسگی زودرس
یائسگی زودرس چه خطری دارد؟ ناباروری در زنان اغلب مهمترین نگرانی و عارضه شروع یائسگی است. با این حال، نگرانیهای بهداشتی دیگری هم وجود دارد. جریان ثابت استروژن در بافتهای بدن مزیتهای بسیاری دارد و حذف ناگهانی آن، آسیبزا خواهد بود. استروژن باعث افزایش کلسترول خوب HDL میشود و LDL یا کلسترول بد را کاهش میدهد. همچنین رگهای خونی را شل میکند و مانع از رسیدن به استخوانها میشود.
از دست دادن استروژن زودتر از حد طبیعی میتواند ریسک مواردی که در ادامه بیان میکنیم را افزایش بدهد:
- بیماری قلبی
- پوکی استخوان
- نشانههای پارکینسون
- افسردگی
- زوال عقل
- مرگ زودرس
مراجعه به پزشک را به هیچ عنوان فراموش نکنید.
یائسگی زودرس روی جسم و روان تأثیر دارد
خانمهایی که زودتر از موعد وارد دوران پساقاعدگی میشوند، فشار جسمی و روانی بالایی را تحمل میکنند. آنها باید مراقب خودشان باشند و همچنین به همراهی اعضای خانواده، به خصوص همسرشان در صورت تأهل، برای سپری کردن این دوران نیاز دارند. رزرو نوبت دکتر به صورت منظم و نظارت پزشک متخصص زنان بر روند تغییرات خانمها، میتواند به آنها در مراقبت بیشتر از خودشان کمک کند.
پزشک به شما میگوید برای بهتر شدن حالتان چه کارهایی باید انجام بدهید و از چه کارهایی دوری کنید. همچنین در صورت نیاز، درمانهایی را در پیش میگیرد که یائسگی زودرس را از بین ببرد و تولید استروژن و قاعدگی از سر گرفته شود. به طور کلی حضور یک پزشک در سیکلهای مختلف باروری خانمها، تأثیر زیادی در حال جسمی و روانی آنها خواهد داشت.
اگر درباره یائسگی زودتر از موعد سوال و پرسشی دارید، حتما از ما بپرسید تا به شما در رسیدن به پاسخ کمک کنیم.
منابع:
healthline
womenshealth
سلام۳۴سال سن دارم،حدو۱/۵سال هست پریودنمیشم هردکتری هم رفتم فقط آمپول پروژسترون دادن،چکارکنم
سلام سونوگرافي تخمدانها بديد و از نظر ذخاير تخمدانها بايد بررسي شيد
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
سلام
من 41 ساله هستم چند روزی هست که از پریودم گذشته و درد نوک سینه دارم
تست خانگی هم انجام دادم منفی بود چون فقط یک خط افتاده بود
از چی میتونه باشه،؟یعنی دارم یائسه میشم؟
البته دو ماه دوره پریودم کم بود ولی بعدش خیلی طول کشید این ماه هم که خبری نشد
لطفا راهنمایی کنید ممنونم
سلام
باید سونوگرافی و آزمایش بدین
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
سلام خانوم دکتر تروخدا کمکم کنید من ۲۶سالمه مجردم همیشه پریودام ۱۰روز نهایت عقب جلو میشد الان ۴ماهه نشدم درضمن خرداد کرونا گرفتم مامانم و خالمم زود یائسه شدن ارثیمونه رفتم دکتر ازمایش خون و سونو نوشت گفت بهم که برای بارداری و اینا باید تخمک فریز کنم بهم دونا امپول پروژسترون داد زدم سه عفته شده نشدم باز رفتم الان قرص ال دی بهم داده خیلی نگرانم یعنی میشه ک با قرص ال دیم پریود نشم
سلام
ازمایش و سونوتون باید بررسی شه،
اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، میتوانید از مشاوره تلفنی با متخصص زنان، زایمان و نازایی استفاده کنید.
سلام من ۴۳ سالمه از اردیبهشت پریود نمیشم از علائم یائسگی هست.
سلام
باید ازمایش خون و سونوگرافی بدین
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
سلام من ۴۸ سالمه و ماه قبل دچار استرس شدید شدم،و پریود نشدم .ولی علامت پریود که درد کمر و شکم بود رو داشتم . احتمال داره علامت شروع یائسگی باشه یا اینکه علتش یه خاطر ترس و استرسه؟
سلام عزیز
صرفا یکبار تاخیر اون هم با سابقه اضطراب شدید مطرح کننده یائسگی نیست، اگر در سیکل های بعدی هم بی نظمی تکرار شد باید ازمایش و سونوگرافی بدین و به متخصص زنان مراجعه کنید
سلام ۳۹ساله هستم و مجرد ب علت سه الی چهار ماه پریود نشدم آزمایش و سونو انجام دادم دکتر گفت دچار یائسگی شدم آیا ممکنه اشتباه کرده باشد و من هنوز برای یائسگی زمان داشته باشم؟
سلام
باید ازمایشاتون بررسی بشه تا بتوان نظر داد
ببخشیدمن پریودم طولانی شد یبعنی هجده روز طول کشید یکی دوروز بعدشم رفتم واکسن کرونا زدم بعد یکی دوروز بدش یعنی از دیشب دوباره پریود شدم علتش یعنی واکسنه یا چیز دیگه؟
سلام
واکسن میتونه بی نظمی بده بله
سلام ۲۱ سالمه چندماه پریود نشدم حالا هم که پریود شدم خیلی کم خونریزی دارم و چند هفته س که قطع هم نمیشه مشکل چیه
سلام بايد سونوگرافي رحم و تخمدان بديد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
سلام ۲۱ سالمه چندماه پریود نشدم حالا هم که پریود شدم خیلی کم خونریزی دارم و چند هفته س که قطع هم نمیشه مشکل چیه
سلام سونوگرافي رحم و تخمدان بديد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
ایا من یاسه شدم ادرارم کم کم وبافشار کم خارج میشود
سلام بدليل يائسگي هست
پماد استروژن هر شب يك اپليكاتور بزنيد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
سلام ایا مصرف قرص دوفامدا برای زود رس یائسگی تجویز میشود
سلام
سبب درمان و پیشگیری از یائسگی نمیشود اما گاهی جهت بهبود علایم کمک کننده است
سلام خانم من ۴ساله پریودنشدم اماازدیروزدوباره خونریزی کردم علتش چیه
سلام
پیگیری لازمه عزیز
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
سلام ۴۴ سالمه چند ماهه پریود نمیشم امکان دارع یائسه شده باشم
سلام لطفا آزمايش fsh بديد ، بر اساس نتيجه آزمايشه ميشه فهميد علت يائسگي هست يا خير
سلام من ۳۷ سالمه پریودم نامنظم دارم ولکه بینی هم دارم ایا یائسگی هستش یاهورمونام بهم ریخته دوسال از زایمان دومم گذشته
سلام ممكنه كيست تخمدان باشه بهتره
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
سلام و عرض ادب خانمی هستم 41ساله مجرد از سن 30سالگی ک آزمایش دادم گفتند یایسگی زودرس دارم دکتر غدد هم رفتم متاسفانه نتیجه نداد ولی شایان ذکر است که از سن 24تا 29سالگی دوران پر از استرس را طی کردم هم روحی و هم جسمی دکتر گفت بخاطر استرسهای وارده هست حالا الان میتونم درمان کنم
سلام
استرس رو بله میتوان درمان کرد
اما یائسگی رو خیر
سلام وقتتون بخیر آیا یایسگی زود رس درمان داره یا نه متشکرم اگه بگین که درمان داره یا نه؟؟
سلام نه عزيزم اما بايد تحت نظر باشيد لطفا برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
سلام ۳۵ سالم هست و تست پاپ اسمیر دادم و گفتن علایم یایسگی داری و من سنم کنه و یایسگی هم عوارض زیادی داره زودرس می خواستم بدونم در مان نداره متشکر میشم اگه بگید یایسگی زود رس درمان داره یا نه؟؟؟
سلام يائسگي با پاپ اسمير مشخص نميشه بلكه با انجام تست fsh خون مشخص ميشه
بهتره اين آزمايش را بديد و > برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
سلام دوستان عزیز خسته نباشی من یتیسگی زود رس گرفتم راهنمایم کن چکار کنم بچه ندارم ۳۶سالمه
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
سلام fsh تونو چك كنيد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
سلام من۲۸سالمه پریودیم اصلامنظم نیست هربرچ بادارودارم پریودمیشم همه ی ازمایشاانجام دادم میگن یائسگی زودرسه بایدچیکارکنم ایامیتونم حامله بشم چیکارکنم
سلام متخصص زنان بايد تشخيص دهند
آزمايش fsh بديد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
سلام
باید دارو مصرف کنید
با مصرف دارو و تنظیم هورمون ها می توانید باردار شوید
سلام ۵۰ سالم از ۴ سال هست که یائسه شدم خیلی اذیتم میکنه بدن دردهای شدید میگیرم گور زیاد میگیرم تو خواب تپش قلب زیاد دارم ممنون میشم راهنمای کنید
سلام
باید از دارو استفاده کنید
اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، میتوانید از مشاوره تلفنی با متخصص زنان، زایمان و نازایی استفاده کنید.
سلام من الان ۳۵ سالمه یه مدت گرگرفتگی دلرم باعرق سرد پریودیهامم مدتش خیلی کوتاه شده درحد دوروز
دکتر گفته علائم یائسگیه
ایا امکان داره ؟؟؟
سلام
ازمایش cbc,fsh,tsh,prolactin بدهید
سلام ۳۲ سالمه . تمام علائم یائسگی را دارم . ازمایش هورمونام بد . چکار باید بکنم . ایا یائسگیم قطعیه
سلام آزمايش fsh بديد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
خانم دکتر پریود نمی شم . ازمایش دادم هورمون دادمدکتر گفته یائسه ای ۳۲ سال سن دارم . حتی دوبارامپول زدم پریود نشدم . راهنمایی کنید لطفا
سلام
نیاز به بررسی بیشتر می باشد
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
سلام خانم دکتر ۳۲ سال سن دارم ازمایش دادم دکتر گفته یائسه ای . چکار باید بکنم اگر بخواهم باردار شوم می تونم
سلام
دوست عزیز بستگی داره تخمک گزاری دارین یا خیر
اگه پریود میشین و تخمک گزاری دارین بله میشه
سالام خانم دکتر . من ۳۲ سال سن دارم . گر گرفتی . دوران خونریزی نامنظم ازمایش هورمونهام هم مشکل داره ایایایسگی زودری برام اتفاق افتاده
سلام نه عزيزم هورموناتون بهم ريخته لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
سلام.من 30 سالمه و پنج ساله ازدواج کردم الان سه ماهه که مدت پریودم کم شده البته کم کاری تیروئید هم دارم.ممکنه کم شدن زمان پریود روی بارداری تاثیر داشته باشه هنوز بچه ندارم
سلام بدليل كم كاري تيروييدتون هست بايد درمان شه
سلام من در سن ۴۰ سالگی منوپوز شدم ، سوالم اینه آیا کم بودن روابط زناشویی میتونه دلیلی بر منوپوز زودرس باشه یا خیر .
سلام خير تاثيري نداره
سلام
من ۴۵ سالمه و۱۰روز پریودیم عقب افتاده خیلی نگرانم درضمن من ۲تا زایمان داشتم میشه راهنماییم کنید چه کنم
سلام تست بتا خون بديدو
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
سلام،من از بهمن ۹۸ دوبار در ماه پریود شدم،آزمایشهای هورمونیم و سونو سالم بود،بعد از ۲ماه تو سونو پولیپ تشخیص دادن که با قرص از بین نرفت،شهریور۹۹ پولیپ رو جراحی کردم،تا بهمن ماه کامل خوب بودم،فاصله ی پریودم تا اسفند ۲شب لکه بینی داشتم،اسفند و فروردین هم پریودم بجای ۷روز به ۳روز کاهش پیدا کرد،۱۵فروردین پریود شدم و از ۴اردیبهشت لکه بینی و علائم پریود دارم
مشکلی که نتونستم حضوری با پزشکام مطرح کنم این بود که چند سال افسردگی شدید داشتم و مواد مخدر مصرف(تریاک) میکردم،الان بیشتر از یکساله زندگی خیلی سالمی دارم،مواد مخدر چند سال یائسگی رو جلو میندازه؟من الان ۳۴سالمه
مشکل خواب دارم،پریودم دوباره نامنظم شده،من هرگز پریود ۳روزه نداشتم و به فاصله ی دو هفته دارم دوباره میشم،لطفا لطفا لطفا راهنماییم کنین چون حضوری واقعا نمیتونم از کسی کمک بخوام و دکترام بگم
سلام
نگران نباشین
فقط آزمایش ذخیره تخمدان بدین جهت بررسی اینکه پریودهاتون تخمک گزاری دارن یا نه
من۳۷سالمه،چندساله که سیکلم۲۵ یا۲۶روزه است.سال گذشته آزمایش دادم هورمونهام مشکلی نداشتند،این دفعه آخرکه پریودشدم فقط۲روزخونریزی داشتم ویک روز لکه بینی.ممکنه یائسه شده باشم؟
سلام
اگه فقط یک سیکلتون دچار مشکل شده خیر بعید
سلام
بیست سالمه و از یازده سالگی ک پریودم شروع شد تا الان نامنظمه. دکتر رفتم تیروییدم و سونو آزمایش خون و ادرار دادم همه نرمال بودن. وزنمم ثابته رو پنجاه. بهم گفتن دورت ک ۶۰ روزه شد قرص دوفاستون بخور. من سالی یکی دوبار خودم پریود میشم بقیش با قرص. کاری نمیشه کرد برای مرتب شدنش؟
برای بررسی دقیق و شرح حال کامل، و تجویز دارو
اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، میتوانید از مشاوره تلفنی با متخصص زنان، زایمان و نازایی استفاده کنید.
سلام وقت بخیر .
من تقریبا ۱ سالی هست پریودم نامنظم شده و کم و بیش ۴الی ۵روز عقب جلو میشه یبارم دوماه پریود نشدم
۱۷فروردین که باید پریود میشدم ۱۱ شدم و کلا کم و به رنگ قهوه ای بود الان که ۲۶ ام هنوز لکه بینی قهوه ایی دارم
سال پیش دکتر گفت استرس تاخییرش و نامنظمی مشکل دیگه ایی نیست
اما این لکه بینی ها علتش چیه
۳۰ سالمه و جلوگیری طبیعی دارم.
سلام ممكنه كيست تخمدان داشته باشيد
٤-٥ روز طبيعيه ، اما اگه بيشتر از ٤-٥ روز هست بايد سونوگرافي رحم و تخمدان بديد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
سلام من ۴۵ سالمه پریودم هم کاملا منظمه
ولی الان حدود ۱۰ روزه که مرتب گر میگیرم
دلیلش چی میتونه باشه میترسم یائسگی باشه
البته دو هفته پیش لکه بینی داشتم رفتم دکتر ازمایش دادم دکتر گفت هورمون هات مشکلی ندارن .
سلام ممكنه بدليل عصبي بودن باشه يا بدليل كيست تخمدان
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
سلام من قرار بود دوم پریود شم ولی الان ۱۳ است و پریود نشدم هر چیزی هم که فکر کنید امتحان کردم مث زعفران و کاهو و زردچوبه و آب تره اصلا پریود نمیشم . ۲۲ سالمه و نامزد دارم و اصلا اتفاقی نیفتاده که منجر به حاملگی بشه ترشحات واژن هم کمابیش دارم . تو رو خدا راهنمایی کنید ممکنه که یائسه شده باشم ??
سلام بايد از نظر كيست تخمدان بررسي شبد
نه عزيزم يائسگي نيست ممكنه كيست تخمدان باشه
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
ببخشید یک سوال دیگه مثلا تند تند میرم دستشویی اونوقت یکم دیر ک میرم دستشدیی ادرارم بند میاد از چیه؟
سلام بايد آزمايش ادرار بديد تا از نظر عفونت ادراري بررسي شويد
سلام 43 سالمه 4 ماهه پریود نشدم سر درد شدید و پا درد شدید دارم میخاستم ببینم از علائم یائسگی زودرس هست یا نه
سلام ممكنه بدليل كيست تخمدان باشه
لطفا آزمايش fsh بديد و توسط متخصص زنان ويزيت شيد
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
سلا خانم دکتر . من ۲۲ سالمه وحدود یه ماهو نیمه ک پریود نشدم. دو دفعه برام پیش اومده ک سر تایمی ک باید پریود بشم ی ترشح خونی دارم و دیگه تموم میشه . قبلا هم سابقه ی عقب افتادن پریودی رو داشتم سونو و آزمایش روز سوم پریودیم هم نرمال بوده. ولی جدیدا هیچ ازمایشی نگرفتم . ممکنه دلیلش استرس باشه یا به مطالب این مقاله تون مرتبطته؟ ممنون میشم جواب بدین.
سلام ممكنه استرس باشه اما بايد از نظر كم كاري تيروييد هم بررسي شيد و از نظر كيست تخمدان هم چك شيد
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
من پریود نا منظمی پیدا کردم حتی حس میکنم افسردگی هم دارم ممکنه من یائسه بوده باشم
سلام
چند سالتونه؟
سلام خانم دکتر . من ۴۲ سالمه تقریبا ۶ ماهه عادت ندارم سونو دادم گفتن هورمونات تنبل شدند دارو هم دادن هیچ اثری نکرده ممکنه یائسه شده باشم ؟
سلام نه ممكنه كيست تخمدان باشه
Fsh تونو چك كنيد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
سلام ، وقت بخیر
من ۴۴ سالمه و دوسه ماه پریودم نامنظم بود ولی بعد برای چندماه منظم شد ولی الان دوباره عقب افتاده وقبلا هم این اتفاق برام نیفتاده و تقریبا همیشه منظم بوده ولی الان حالت گرگرفتگی هم دارم ، ضمنا من فیبروم و کیست تخمدان هم دارم ، میخواستم ببینم ممکنه دچار یایسگی شده باشم یا بخاطر فیبروم هست که اینطور نامنطم شده
ممنون میشم جواب بدین چون واقعا نگرانم کرده این موضوع
سلام من ۳۹سالمه پریودی های منظمی داشتم ..یکماه پریودنشدم وقتی شروع شدشدیدورنگ شفاف بودسونودادم چیزی نبوددوباره بعدازدوماه شدم ده روزخونریزی قطع شددوباره بعدازیک هفته شروع شده
سلام از نظر عفونت واژينال بررسي شيد لطفا و اگه متاهليد تست بتا خون هم بديد
سلام
بله ممکنه
باید ازمایش هورمونی و سونوگرافی بدین عزیزم
سلام. وقت تون بخیر من ۳۷ سالم هست و در سن ۳۳ سالگی متوجه شدم که دچار بیماری سرطان مغز استخوان شدم. ابتدای ۳۵ سالگی پیوند مغز استخوان شدم و بعد از پیوند حتی یکبار هم پریود نشدم و تمام علایم یائسگی رو دارم. یعنی دیگه نمیتونم باردار بشم؟ چون بعد از بیماری ازدواج کردم و فرزندی ندارم?
سلام مشخص نيست عزيزم
ممكنه بدليل درمانتون موقتا پريود نشديد
به متخصث زنان مراجعه كنيد از نظر ذخيره تخمدانها بررسي شيد و در مورد فريز كردن تخمكتون با متخصص زنان مشورت كنيد
سلام من ۳۵ سال سن دارم ششماه عادت ماهانه نمیشوم تو ای شش ماه در حد یه لکه قهوهای چیکار باید بکنم
سلام بايد معاينه شبد و سونوگرافي بديد
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.
مقاله خوب ومفیدی بود اما بنظر میرسه کامل نیست
لطفا پاسخ بدید خانم دختری توسن 34-35امکان یائسه شدنش هست ؟؟
وباید چکارکرد ؟؟درمان داره
سلام
ممکنه بله
باید ازمایش جهت بررسی ذخیره تخمدان و ازمایش هورمونی بدهد
سلام خانم دکتر.عید تو ن مبارک .رو زن رو تبریک میگم بهتون.پایدار باشید…
من 33سالمه و مجردم.همیشه زمان پریودی بین 26تا30روز متغیر داشتم وبیشتر هر28رور پریود میشدم.پریودهام هم اینطوره که تا سه روز اول لک و بعد روز چهارم خونریری شرع تا روزشش،دوباره دوروز لک تا قط بشه.اما ایندفه روز چهارم گذشت و خونریزی شروع نشد.البته چند ماهی هست پریودیم نسبت به قبل سبکتر شده که ازنظر خودم طبیعی شده.من دچار ترشحات زرد پررنگ رقیق و گاهی سفید غلیظ بودم که مکرارا اتفاق میفتاد همراه باخارش واژن.بعد از استفاده از دارو ترشحات و خارش کاملا قطع شده.اما نمیدونم چرا خون ریزیم شروع نمیشه.سونوی سلامت و اندتزه تخمدان و رحم کاملا سالم بوده.میشه لطفا رهنمایی بفرمایید.در ضمن این سوال هم دارم که دکتر برای من آزمایش کشت و ادرار و تیروئید تجویر کردن که به علت لک بینی هنوز انجام ندادم.میشه با وجود داشتن لک آزمایش داد؟مادرم از 44 سالگی دچار خونریزی شدید شدن و در 49سالگی رحمش رو برداشتن.ممکنه من بخوام یائسه بشم؟ لطفا راهنماییم کنید.ممنون از صبوری و وقتی که میزارید.
سلام
جهت اطمینان خاطر ازمایش ذخیره تخمدان و ازمایش هورمونی بدهید