علت گرگرفتگی چیست؟ تشخیص و درمان گرگرفتگی در زنان و مردان

گرگرفتگی
اشتراک گذاری ثبت دیدگاه

ساده‌ترین جواب برای سوال گرگرفتگی چیست ، احساس ناگهانی گرما در قسمت فوقانی بدن (صورت، گردن و سینه) است. از علائم گرگرفتگی می‌توان به قرمز شدن پوست و تعریق بدن اشاره کرد. اگر حین گرگرفتگی، گرمای بدن خود را بیش از حد از دست بدهید، پس از آن احتمالا احساس سرما کنید. تعریق‌های شبانه، گرگرفتگی‌هایی هستند که در شب اتفاق می‌افتند و می‌توانند خواب را مختل کنند. اگرچه شرایط پزشکی مثل تیروئید نیز می‌تواند باعث ایجاد این مشکل شود، اما اصلی‌ترین علت گرگرفتگی ، یائسگی است. در واقع، گرگرفتگی شایع‌ترین علامت دوره یائسگی به شمار می‌آید. روش‌های درمان گرگرفتگی شامل درمان جایگزینی هورمون (HRT)، مصرف دارو و روش سیستم عصبی مرکزی است. در این مقاله از مجله سلامتی دکتر دکتر قصد داریم در مورد گرگرفتگی با شما صحبت کنیم.

در انتهای مقاله می‌توانید تمامی سوال‌های ذهنی‌تان را در راستای این موضوع بیان کنید، مشتاقانه پاسخگوی شما هستیم.

آنچه در این مقاله خواهید خواند نمایش بیشتر

گرگرفتگی چیست؟

گرگرفتگی به نقل از clevelandclinic :

به احساس ناگهانی گرما، تعریق و ناراحتی، گرگرفتگی می‌گویند. گرگرفتگی یک علامت شایع و ناراحت کننده وازوموتور یائسگی است. علائم بسیاری وجود دارد که ممکن است در طول یائسگی تجربه کنید، این علائم شامل خشکی واژن و فوریت ادرار، بی‌خوابی و تغییرات خلقی است. برای بسیاری از افراد، گرگرفتگی یکی از شایع‌ترین علائم یائسگی تلقی می‎شود.

گرگرفتگی یائسگی چیست
گرگرفتگی از گرمای ناگهانی اتفاق می افتد.

گرگرفتگی می‌تواند برای همه متفاوت باشد. برخی از افراد ممکن است متوجه گرگرفتگی نشوند و برخی دیگر در زندگی روزمره به مشکل برخورد کنند. نه تنها شدت گرگرفتگی از فردی به فرد دیگر متفاوت است، بلکه مدت زمان گرگرفتگی برای هر فرد نیز تفاوت دارد. دلیل بروز گرگرفتگی، واقعا مشخص نیست. با این حال، راه‌هایی برای مدیریت و بهبود زندگی در این دوران وجود دارد.

علائم گرگرفتگی

در طول گرگرفتگی، ممکن است علائم زیر را داشته باشید:

  • احساس ناگهانی گرما در سینه، گردن و صورت
  • ظاهری برافروخته با پوست قرمز و لکه دار
  • ضربان قلب تند
  • تعریق، بیشتر در قسمت بالایی بدن
  • احساس سرما با خاموش شدن گرگرفتگی
  • احساس اضطراب

فراوانی و شدت گرگرفتگی در زنان متفاوت است. این وضعیت ممکن است یک یا دو دقیقه یا تا 5 دقیقه طول بکشد. گرگرفتگی ممکن است خفیف یا آنقدر شدید باشد که فعالیت های روزانه را مختل کند. گر گرفتگی ها می توانند در هر زمانی از روز یا شب اتفاق بیفتند. گرگرفتگی شبانه (تعریق شبانه) ممکن است شما را از خواب بیدار کند و باعث اختلالات خواب طولانی مدت شود.

تعداد دفعات بروز گرگرفتگی در بین زنان متفاوت است، اما بیشتر زنانی که این مشکل را دارند، گرگرفتگی را به صورت روزانه تجربه می کنند. به طور متوسط، علائم گرگرفتگی بیش از هفت سال باقی می ماند. برخی از زنان آنها را برای بیش از 10 سال دارند.

علت گرگرفتگی

علت گرگرفتگی بدن در زنان ، تغییر سطح هورمون قبل، حین و بعد از یائسگی است. دقیقا مشخص نیست که تغییرات هورمونی چگونه باعث گرگرفتگی می‌شود، اما بیشتر تحقیقات گویای این موضوع است که گرگرفتگی زمانی رخ می‌دهد که کاهش سطح استروژن باعث حساس‌تر شدن ترموستات بدن (هیپوتالاموس) نسبت به تغییرات جزئی دمای بدن شود. غیر از یائسگی، علل دیگری نیز برای گرگرفتگی وجود دارد.

در جدول زیر می‌توانید علل گرگرفتگی را مشاهده کنید:

علت گرگرفتگیتوضیحات
پرکاری تیروئیدمشکلات غده تیروئید می‌تواند باعث گرگرفتگی شود. در صورتی که تیروید پرکار باشد، سوخت و ساز بدن بیشتر می‎شود و همین موضوع منجر به گرمای شدید بدن خواهد شد.
یائسگیبا شروع دوران یائسگی (حدود 50 سالگی)، ممکن است خانم‌ها گرگرفتگی را تجربه کنند. با توقف قاعدگی، تجربه علائمی ‌مثل گرمای شدید، سرگیجه و تپش قلب، رایج است.
نارسایی زودرس تخمدان­هانارسایی زودرس تخمدان‌ها، نوعی از یائسگی زودرس است. این اتفاق در خانم‌های زیر 40 سال می‌افتد که گرگرفتگی را به دنبال دارد. اختلال خواب نیز از علائم این نوع یائسگی زودرس است.
تبتب، یکی دیگر از علت‌های گرگرفتگی است. در صورتی که میانگین دمای بدن از 37 درجه بگذرد و بالاتر برود، علائم گرگرفتگی آغاز می‎شود. تب بالا باعث تضعیف سیستم ایمنی نیز می‎شود.
مصرف بیش از حد کافئیندر صورتی که بیش از اندازه، قهوه یا نوشیدنی‌های کافئین‎دار می‌نوشید، احتمال گرگرفتگی وجود دارد. کافئین، متابولیسم بدن را افزایش می‌دهد و باعث تحریک سیستم اعصاب مرکزی می‎شود.
عفونت شدیدعفونت شدید نیز از دیگر علت‌های گرگرفتگی است. در صورتی میزان عفونت در بدن شدید باشد، با تعریق و گرگرفتکی همراه می‎شود.
سندرم کارسینوئیدسندرم کاروسینونید نیز از دلایل دیگر گرگرفتگی است. کارسینوئید نوعی تومور عصبی غدد درون‌ریز است که رشد آهسته‌ای دارد.

سایر علل بالقوه شامل عوارض جانبی دارو، بعضی از سرطان‌ها و مراحل درمان آن‌ها است.

عوامل خطر گرگرفتگی

همه زنانی که در دوران یائسگی قرار می‌گیرند، گرگرفتگی یائسگی ندارند و مشخص نیست که چرا برخی از زنان دچار گرگرفتگی می‌شوند. عواملی که ممکن است خطر ابتلا را افزایش دهند عبارتند از:

  • سیگار کشیدن: زنان سیگاری بیشتر در معرض گرگرفتگی هستند.
  • وزن: شاخص توده بدنی بالا (BMI) و انواع چاقی با گرگرفتگی رابطه مستقیم دارد.
  •  نژاد: زنان سیاه‌پوست در طول یائسگی بیشتر از زنان سایر نژادها دچار گرگرفتگی می‌شوند. کمترین میزان گرگرفتگی در زنان آسیایی گزارش شده است.

برخی از عوامل مذکور نظیر نژاد قابل پیشگیری نیست ولی با کاهش وزن و ترک سیگار می‌توان تاثیر این دو عامل را بر گر گرفتن یائسگی کاهش داد.

عوارض گرگرفتگی

گرگرفتگی ممکن است بر فعالیت های روزانه و کیفیت زندگی تأثیر بگذارد. گرگرفتگی شبانه (تعریق شبانه) می تواند شما را از خواب بیدار کند و به مرور زمان باعث اختلال خواب طولانی مدت شود. تحقیقات نشان می دهد زنانی که گرگرفتگی دارند در مقایسه با زنانی که گرگرفتگی ندارند، ممکن است بیشتر در معرض خطر بیماری های قلبی و تحلیل استخوان باشند.

تشخیص گرگرفتگی

معمولاً پزشک زنان می تواند گرگرفتگی را بر اساس شرح علائم فرد تشخیص دهد. همچنین ممکن است آزمایش خون را برای بررسی اینکه آیا در حال گذار یائسگی هستید یا خیر، پیشنهاد دهد.

راه های درمان گرگرفتگی

موثرترین راه برای تسکین ناراحتی ناشی از گرگرفتگی، مصرف استروژن تحت نظر دکتر زنان است، اما مصرف این هورمون خطراتی را نیزبه همراه دارد. اگر استروژن برای شما مناسب است و آن را در عرض 10 سال از آخرین دوره قاعدگی یا قبل از 60 سالگی شروع کنید، فواید آن می تواند بیشتر از خطراتش باشد. داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی و ضد تشنج نیز اگرچه کمتر از هورمون ها موثر هستند اما می‌توانند به کاهش گرگرفتگی کمک کنند.

مزایا و معایب درمان‌های مختلف را با پزشک خود بررسی کنید. اگر گرگرفتگی در زندگی شما اختلال ایجاد نمی‌کند، احتمالا نیازی به درمان ندارید. گرگرفتگی در اکثر زنان حتی بدون درمان نیز به تدریج فروکش می‌کند، اما ممکن است چندین سال طول بکشد تا متوقف شود. در ادامه روش‌های درمان گرگرفتگی را معرفی می‌کنیم:

هورمون درمانی گرگرفتگی

در هورمون درمانی استروژن هورمون اولیه ای است که برای کاهش گرگرفتگی استفاده می شود. اکثر زنانی که هیسترکتومی کرده اند، می توانند استروژن را به تنهایی مصرف کنند؛ اما اگر هنوز دارای رحم هستید، باید پروژسترون را همراه با استروژن مصرف کنید تا از سرطان پوشش داخلی رحم (سرطان آندومتر) در امان بمانید. درمان در هر دو روش، باید متناسب با نیازهای شما باشد. دستورالعمل های پزشکی، استفاده از کمترین دوز موثر را برای کنترل علائم پیشنهاد می کنند. مدت زمان استفاده از درمان به تعادل خطرات و مزایای هورمون درمانی بستگی دارد. هدف این است که کیفیت زندگی خود را بهبود ببخشید.

برخی از زنانی که پروژسترون را همراه با استروژن درمانی مصرف می کنند، عوارض هورمون درمانی مرتبط با پروژسترون را تجربه می کنند. برای زنانی که نمی توانند پروژسترون خوراکی را تحمل کنند، داروی ترکیبی بازدوکسیفن با استروژن های مزدوج نیز برای درمان علائم یائسگی تایید شده است. همانند پروژسترون، مصرف بازدوکسیفن همراه با استروژن می تواند از افزایش خطر ابتلا به سرطان آندومتر ناشی از استروژن جلوگیری کند. بازدوکسیفن همچنین می تواند از استخوان ها محافظت کند. اگر سرطان سینه یا اندومتر، بیماری قلبی، سکته یا لخته شدن خون داشته اید یا در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه یا اندومتر هستید، در مورد اینکه آیا استروژن درمانی برای شما مناسب است یا خیر، با پزشک خود صحبت کنید.

داروهای ضد افسردگی

نوع دوز پایین پاروکستین (بریسدل) تنها درمان غیر هورمونی برای گرگرفتگی است که توسط سازمان غذا و دارو تایید شده است.

درمان گرگرفتگی با داروی ضد افسردگی
با داروی ضد افسردگی می توانیم گرگرفتگی را درمان کنیم.

سایر داروهای ضد افسردگی که برای درمان گرگرفتگی استفاده شده اند عبارتند از:

  • ونلافاکسین (Effexor XR)
  • پاروکستین (پاکسیل، پکسوا)
  • سیتالوپرام (سلکسا)
  • اسیتالوپرام (لکساپرو)

این داروها به اندازه هورمون درمانی برای گرگرفتگی شدید موثر نیستند، اما می توانند برای زنانی که نمی توانند از هورمون ها استفاده کنند، مفید باشند. عوارض جانبی احتمالی شامل حالت تهوع، مشکل در خواب یا خواب آلودگی، افزایش وزن، خشکی دهان یا اختلال عملکرد جنسی است.

تجویز هر دارویی باید با نظر پزشک متخصص انجام شود. اگر با خدمات پزشک متخصص زنان آشنا نیستید بهتر است مقاله دکتر زنان کیست را مطالعه کنید تا بدانید برای چه مواردی به او مراجعه کنید.

سایر داروهای تجویزی

سایر داروهایی که ممکن است برای برخی از زنان تسکین دهنده باشند عبارتند از:

 گاباپنتین (نئوروتین، گرالیس و…)

گاباپنتین یک داروی ضد تشنج است که در کاهش گرگرفتگی نسبتاً مؤثر است. عوارض جانبی می تواند شامل خواب آلودگی، سرگیجه، احتباس آب در اندام ها و خستگی باشد.

پرگابالین (لیریکا)

پرگابالین، یکی دیگر از داروهای ضد تشنج است که می‌تواند به عنوان قرص گرگرفتگی مورد استفاده قرار گیرد. عوارض جانبی این قرص ممکن است شامل سرگیجه، خواب آلودگی، مشکل در تمرکز و افزایش وزن باشد.

اکسی بوتینین (دیتروپان ایکس ال، اکسی ترول)

اکسی بوتینین به شکل قرص یا چسب است که اغلب برای درمان بیماری های ادراری مانند مثانه بیش فعال استفاده می شود. همچنین ممکن است به تسکین گرگرفتگی در برخی از زنان کمک کند. عوارض جانبی این دارو می تواند شامل خشکی دهان، خشکی چشم، یبوست، حالت تهوع و سرگیجه باشد.

کلونیدین، قرص یا چسبی که معمولاً برای درمان فشار خون بالا استفاده می‌شود و ممکن است تا حدودی گرگرفتگی را تسکین دهد. عوارض جانبی این دارو شامل سرگیجه، خواب آلودگی، خشکی دهان و یبوست است.

علاوه بر موارد گفته شده مصرف بعضی از انواع مکمل برای یائسگی می‌تواند گرگرفتگی را کاهش بدهد.

روش بلوک عصبی

روشی که به نام بلوک عصبی شناخته می شود، برای درمان گرگرفتگی متوسط ​​تا شدید امیدوارکننده است، اما در این مورد تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. این روش شامل تزریق یک ماده بی حس کننده به یک خوشه عصبی در گردن برای مدیریت درد است. عوارض جانبی آن شامل درد و کبودی در محل تزریق است.

 درمان خانگی گرگرفتگی با شیوه زندگی

اگر گرگرفتگی شما خفیف است، سعی کنید با این تغییرات سبک زندگی آنها را مدیریت کنید:

آرام باشید

افزایش جزئی در دمای مرکزی بدن می تواند باعث گرگرفتگی شود. چند لایه لباس بپوشید تا وقتی احساس گرما کردید بتوانید لباس خود را کم کنید. پنجره ها را باز کنید یا از پنکه یا کولر استفاده کنید. اگر می توانید دمای اتاق را پایین بیاورید. اگر احساس کردید گرگرفتگی شروع می شود، یک نوشیدنی سرد بنوشید.

مراقب آنچه می خورید و می نوشید باشید

غذاهای گرم و تند، نوشیدنی های کافئین دار و الکل می توانند باعث گرگرفتگی شوند. یاد بگیرید که محرک های گر گرفتگی خود را بشناسید و از آنها دوری کنید.

درمان های ذهن و بدن را تمرین کنید

اگرچه شواهد قطعی نیست، برخی از زنان با درمان‌های ذهن و بدن از گرگرفتگی خفیف تسکین می‌یابند. به عنوان مثال می توان به مراقبه اشاره کرد. مراقبه شامل تنفس آهسته و عمیق؛ تکنیک های مدیریت استرس؛ و ذهن هدایت شده است. حتی اگر این روش‌ها به گرگرفتگی کمک نکنند، ممکن است مزایای دیگری مانند کاهش اختلالات خواب که معمولاً همراه با یائسگی رخ می‌دهند، داشته باشند.

سیگار نکشید

سیگار کشیدن با افزایش گرگرفتگی مرتبط است. با ترک سیگار، ممکن است گرگرفتگی و همچنین خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های جدی مانند بیماری قلبی، سکته و سرطان کاهش یابد.

جلوگیری از گرگرفتگی با سیگار نکشیدن
با سیگار نکشیدن می توانیم علائم گرگفتگی کم کنیم.

کاهش وزن

در صورتی که دارای اضافه وزن یا چاق هستید، کاهش وزن ممکن است به کاهش گرگرفتگی شما کمک کند.

طب جایگزین

بسیاری از زنان به داروهای جایگزین، از جمله تکنیک های ذهن و بدن و مکمل های غذایی برای کمک به مهار گرگرفتگی روی آورده اند. در این مورد تحقیقات کافی وجود ندارد، اما تحقیقات در حال پیشرفت است.

رویکردهای ذهن و بدن

تعداد زیادی از شواهد نشان می دهد که تکنیک های خاصی از جمله موارد زیر می توانند به کاهش گرگرفتگی کمک کنند:

درمان شناختی رفتاری (CBT)

 CBT یک نوع مشاوره فردی یا گروهی است که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد و به عنوان یک درمان موثر برای گرگرفتگی و تعریق شبانه توصیه می شود. CBT معمولاً دفعات گرگرفتگی را کاهش نمی دهد، اما ممکن است میزان آزار آن را کاهش دهد.

عوارض گرگرفتگی
تعریق زیاد شبانه یکی از عوارض گرگرفتگی است

هیپنوتیزم

هیپنوتیزم برای درمان گرگرفتگی توصیه می شود. تحقیقات نشان می دهد که هیپنوتیزم ممکن است به کاهش دفعات و شدت گرگرفتگی کمک کند.

مدیتیشن ذهن آگاهی

این نوع مدیتیشن باعث می‌شود که لحظه به لحظه روی آنچه در حال رخ دادن است تمرکز کنید. این درمان ممکن است میزان آزار گر گرفتگی را کاهش دهد.

طب سوزنی

برخی از مطالعات نشان می‌دهند که طب سوزنی ممکن است دفعات و شدت گرگرفتگی را کاهش دهد، اما نتایج متناقض هستند، بسیاری از مطالعات نشان‌دهنده بهبود در هر دو گروه فعال و کنترل است، اما تفاوتی بین دو گروه وجود ندارد.

درمان طبیعی گرگرفتگی 

مردم اغلب تصور می کنند که محصولات “طبیعی” هیچ آسیبی ندارند. با این حال، همه مکمل‌ها ممکن است عوارض جانبی مضری داشته باشند. مکمل‌ها همچنین می‌توانند با داروهایی که برای سایر شرایط پزشکی مصرف می‌کنید تداخل داشته باشند. همیشه آنچه را که مصرف می کنید با پزشک خود در میان بگذارید. مکمل های غذایی که معمولاً برای علائم یائسگی در نظر گرفته می شوند عبارتند از:

سویا به عنوان داروی گیاهی برای گرگرفتگی

زنان آسیایی که به طور منظم سویا مصرف می کنند، نسبت به زنان دیگر نقاط جهان کمتر احتمال دارد که گرگرفتگی و سایر علائم یائسگی را تجربه کنند. یکی از دلایل این امر شاید مربوط به ترکیبات استروژن مانند در سویا باشد. با این حال، مطالعات به طور کلی فواید کمی از استروژن های گیاهی پیدا کرده اند. تحقیقات برای تعیین اینکه آیا اجزای خاص سویا، مانند جنیستئین، به گرگرفتگی کمک می کند یا خیر، ادامه دارد.

کوهوش سیاه 

کوهوش سیاه در میان بسیاری از زنان مبتلا به علائم یائسگی محبوب بوده است. مطالعات در مورد اثربخشی کوهوش سیاه نتایج متفاوتی داشته است و این مکمل ممکن است در شرایط نادر برای کبد مضر باشد.

جینسینگ

در حالی که جینسینگ ممکن است به اختلالات خلق و خو و بی خوابی کمک کند، به نظر نمی رسد که گرگرفتگی را کاهش دهد.

درمان طبیعی گرگرفتگی با جینسینگ
جینسینگ میتواند گرگرفتگی را کاهش دهد

دونگ کوای

نتایج مطالعه نشان می دهد که دونگ کوای برای گرگرفتگی موثر نیست. این مکمل می تواند اثربخشی داروهای رقیق کننده خون را افزایش دهد که این امر می تواند باعث مشکلات خونریزی شود.

ویتامین E

مصرف مکمل ویتامین E ممکن است برخی از گرگرفتگی های خفیف را تسکین دهد. این ویتامین در دوزهای بالا می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد.

گرگرفتگی در مردان

گرگرفتگی فقط مختص زنان نیست، احتمال گرگرفتگی در مردان نیز وجود دارد. یائسگی مردانه نیز ممکن است موجب گرگرفتگی شود. مردان 40 تا 55 ساله ممکن است علائم گرگرفتگی و تعریق شبانه را تجربه کنند. همچنین تغییرات هورمونی و سبک زندگی نیز می‌توانند در ابتلا به گرگرفتگی تاثیر داشته باشند.

بعضی از مشکلات سلامتی مثل سرطان پروستات نیز یکی از دلایل گرگرفتگی در مردان است. داروهایی که برای درمان این مشکل سلامتی تجویز می‎شود، تولید تستوسترون را کاهش می‌دهند. مردان در حالت عادی با کاهش ناگهانی هورمون تستوسترون مواجه نمی‎شوند، بلکه بعد از سن سی سالگی، سالانه فقط یک درصد از این هورمون کاهش می‌یابد که معمولا این عدد ناچیز باعث گرگرفتگی نمی‎شود.

مردان برای کاهش علائم گرگرفتگی باید رژیم غذایی مناسبی داشته باشند و به صورت مرتب، ورزش کنند. همچنین خواب کافی، داشتن تفریح‌های سالم و دریافت حمایت‌های روحی از سوی خانواده نیز می‌تواند به درمان گرگرفتگی کمک کند.

پیشگیری از گرگرفتگی

از آنجایی که علائم گرگرفتگی بسیار آزاردهنده است و موجب اختلال در خواب نیز می‌شود، بنابراین بهتر است به پیشگیری از آن اقدام کنیم. در ادامه، روش‌های پیشگیری از گرگرفتگی را بررسی می‌کنیم:

کاهش وزن

گرگرفتگی در خانم‌هایی که اضافه وزن دار،ند بیشتر است. اگر اضافه وزن دارید، برای پیشگیری از گرگرفتگی بهتر است به فکر کاهش وزن باشید. طبق بررسی‌های انجام گرفته با هر ۵ کیلوگرم کاهش وزن، شدت گرگرفتگی ۳۳ درصد کمتر می‌شود. ورزش و برنامه غذایی سالم ‌می‌تواند شما را به وزن ایده‌آل برساند.

استفاده از پارچه کتان

پوشیدن لباس از جنس کتان به خنک ماندن بدن شما کمک می‌کند. در واقع، جنس کتان منجر به حفظ دمای بدن شما می‌شود. لباس‌هایی که جنس آن‌ها، الیاف صنعتی است، افزایش دمای بدن را به دنبال دارند.

دوش با آب ولرم

‎در صورتی که با آب داغ دوش بگیرید، دمای بدن شما بالا می‌رود. سعی کنید با آب ولرم دوش بگیرید و به صورت روزانه به خنک نگه داشتن بدن‌تان کمک کنید.

استفاده نکردن از قرص‌های لاغری

درست است که لاغری منجر به پیشگیری از گرگرفتگی می‌شود، اما استفاده از قرص‌های لاغری، وضعیت بدنی و هورمونی شما را به هم می‌ریزند. مصرف این قرص‌ها باعث تغییر هورمون‌هایی مثل پروژسترون و استروژن در بدن می‎شود و علائم گرگرفتگی را شدیدتر می‌کنند.

خودداری از رفتن به سونا

به علت گرما و بخار بیش از حد سونا، امکان ابتلا به گرگرفتگی وجود دارد. همچنین توقف در محیط‌های بسیار گرم نیز می‌تواند منجر به شروع علائم گرگرفتگی شود. برای پیشگیری از گرگرفتگی از این محیط‌ها دوری کنید.

انجام تمرینات یوگا

یوگا برای حفظ سلامت کلی بدن، فواید زیادی دارد. یوگا به کاهش وزن شما کمک می‌کند و علاوه بر آن، هورمون‌های شما را در تعادل نگه می‌دارد. با انجام تمرینات یوگا از علائم گرگرفتگی پیشگیری کنید و به آرام‌سازی ذهن‌تان کمک کنید.

پیشگیری از گرگرفتگی با یوگا
با تمرین یوگا میتوانیم از گرگرفتگی جلوگیری کنیم.

خواب کافی و باکیفیت

برای بهبود متابولیسم بدن باید به اندازه کافی بخوابید. خواب منظم و کافی هم راه درمان گرگرفتگی و هم راه پیشگیری آن در نظر گرفته می‎شود. داشتن 8 ساعت خواب شبانه روزی برای شما مفید است.

افزودن فیتواستروژن به برنامه غذایی

در صورتی که به صورت متعادل به مصرف مواد غذایی سرشار از فیتواستروژن بپردازید، میزان استروژن بدن شما کنترل می‎شود. از منابع مهم فیتواستروژن می‌توان به شیرین بیان، یونجه و استروژن‌های گیاهی اشاره کرد. این مواد غذایی را به برنامه غذایی خود اضافه کنید.

ورزش منظم

ورزش برای کاهش گرگرفتگی موثر عمل می‌کند. در واقع داشتن ورزش منظم هفتگی به درمان و پیشگیری از علائم گرگرفتگی کمک می‌کند. برای خود یک روتین ورزشی منظم داشته باشید و طبق آن پیش بروید.

مقابله با استرس

استرس باعث به هم ریخته شدن میزان هورمون‌های استروژن و پروژسترون می‎شود. خانم‌هایی که به 50 سال نزدیک می‌شوند، بهتر است تمرین‌های تنفسی را برای کاهش استرس انجام دهند. کنترل استرس باعث پیشگیری از گرگرفتگی خواهد شد.

 آماده شدن برای ملاقات با پزشک

شما برای گرگرفتگی، احتمالاً با مراجعه به پزشک خانواده یا متخصص زنان شروع خواهید کرد. برای گرفتن داروی یائسگی برای کاهش علائم حتما تحت نظر پزشک باشید.

درمان گرگرفتگی با پزشک
برای درمان گرگرفتگی میتوانید به پزشک مراجعه کنید

اقدامات قبل از ملاقات با پزشک برای گرگرفتگی یائسگی 

قبل از قرار ملاقات، فهرستی از موارد زیر تهیه کنید:

  • علائم، از جمله تعداد گرگرفتگی در روز و شدت آن
  • داروها، گیاهان دارویی، ویتامین‌ها و مکمل‌هایی که مصرف می‌کنید، از جمله دوز آن
  • فهرست سوالاتی که باید از پزشک خود بپرسید

در صورت امکان یکی از اعضای خانواده یا دوست را با خود همراه داشته باشید تا به شما کمک کند اطلاعاتی را که به دست می آورید به خاطر بسپارید. همچنین یک دفترچه یادداشت همراه داشته باشید تا اطلاعات دریافتی خود را یادداشت کنید.

برخی از سوالات اساسی که باید از پزشک خود بپرسید :

  • آیا به آزمایشی نیاز دارم؟
  • چه درمان هایی برای کمک به علائم من در دسترس هستند؟
  • برای تسکین علائمم چه کار دیگری می توانم انجام دهم؟
  •  آیا درمان های جایگزینی وجود دارد که بتوانم امتحان کنم؟
  • آیا اطلاعات چاپ شده در مورد بیماری در دسترس است؟
  • چه وب سایت هایی را پیشنهاد می کنید؟

اگر سؤالات دیگری در حین قرار برای شما پیش آمد، در پرسیدن آنها تردید نکنید.

از پزشک خود چه انتظاری برای کمک به گرفتگی یائسگی داشته باشید؟

برخی از سوالاتی که ممکن است پزشک بپرسد عبارتند از:

  • آیا هنوز پریود می شوید؟
  • آخرین قاعدگی شما کی بوده است؟
  • علائم هر چند وقت یکبار شما را آزار می دهد؟
  • علائم چقدر شما را ناراحت می کند؟
  • آیا چیزی به شما کمک می کند؟
  • آیا چیزی علائم شما را بدتر می کند؟

پاسخ به سوالات مذکور به پزشک در درمان یا کاهش گرگرفتگی یائسگی شما حائز اهمیت است.

انتخاب بهترین درمان گرگرفتگی

در این مقاله به جواب سوال گرگرفتگی چیست ، رسیدیم. دانستیم که معمولا گرگرفتگی در زنان یائسه بیشتر اتفاق می‌افتد، اما ممکن است زنان جوان و مردان نیز این مشکل را به دلایل مختلفی تجربه کنند. اصلی‌ترین علت‌ گرگرفتگی ، یائسگی است، اما احتمال ایجاد این مشکل به علت‌هایی مثل سرطان، پرکاری غده تیروئید، عفونت شدید، تب بالا، نارسایی زودرس تخمدان‌ها و مصرف بیش از حد کافئین نیز وجود دارد. درمان گرگرفتگی از طریق درمان جایگزینی هورمون (HRT)، مصرف داروهایی مثل ضدافسردگی و روش سیستم عصبی مرکزی امکان‌پذیر است. پزشک ابتدا علل گرگرفتگی را پیدا می‌کند، سپس راهکار درمانی مناسب را پیشنهاد می‌دهد.

برای درمان گرگرفتگی باید به پزشک زنان مراجعه کنید. پزشکی هم که آقایان برای رفع این مشکل باید به آن مراجعه کنند، پزشک اورولوژی نام دارد. سایت دکتر دکتر بهترین مرجع برای دریافت نوبت از متخصصان است. امکان دریافت نوبت حضوری، تلفنی و حتی چت با پزشک در سایت ما وجود دارد. خوشحال می‎شویم اگر سوال‌هایتان را در رابطه با این موضوع، بیان کنید. کارشناسان در اسرع وقت به شما پاسخ می‌دهند.

منبع :

mayoclinic

 

سوالات متداول گرگرفتگی یائسگی

گرگرفتگی احساس ناگهانی داغی و گرمای بیش از حد بدن یا صورت است.

تیروئید، مصرف بیش از حد کافئین و مشکلاتی  هورمونی از علت‌های گرگرفتگی در زنان جواب است.

ورزش، کاهش وزن، یوگا، کاهش استرس، تغذیه سالم و دوش با آب ولرم از ساده‌ترین روش‌های پیشگیری از گرگرفتگی است.

یوگا، مدیتیشن، پیاده‌روی، شنا و تمرینات مقاومتی از ورزش‌های مفید برای کاهش گرگرفتگی است.

قرص‌های ضدافسردگی، گاباپنتین، پرگابالین و اکسی بوتینین از قرص‌های موثر برای گرگرفتگی هستند.

یائسگی، مصرف کافئین، پرکاری تیروئید، بعضی از سرطان‌ها، تب بالا، عفونت شدید و تغییرات هورمونی از علت‌های گرگرفتگی است.

هورمون درمانی، مصرف دارو و روش بلوک عصبی از روش‌های درمان گرگرفتگی عصبی است.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*