علت یائسگی زودرس چیست؟ (تایید شده توسط پزشک)

یائسگی پیش از موعد
اشتراک گذاری 313 نظر

یائسگی زودرس به معنی بروز نشانه‌های یائسگی در خانم‌هایی است که کم‌تر از ۴۵ سال سن دارند. اگر شما نیز کم‌تر از ۴۵ سال سن دارید، دیگر پریود نمی‌شوید و علائمی مانند نوسانات خلقی و گُرگرفتگی را تجربه می‌کنید، احتمالا به یائسگی زودرس مبتلا شده‌اید. البته یائسگی که پیش از سن 40 سالگی رخ دهد، یائسگی پیش‌رس است. یائسگی که بین 40 تا 45 سال اتفاق می‌افتد، یائسگی زودرس نامیده می‌شود و یائسگی بعد از ۴۵ سالگی هم طبیعی است. حدود ۵٪ از زنان به طور طبیعی در سن کم‌تر از ۴۵ سال، وارد دوران پساقاعدگی می‌شوند، اما در حالت کلی برای اطمینان از اینکه فرا رسیدن زودتر از هنگام این دوره، مشکلی برایتان ایجاد نمی‌کند، بهتر است با متخصص زنان مشورت داشته باشید.  مطالعه این مطلب، 5 دقیقه طول خواهد کشید.

محتوای پزشکی این مقاله، توسط دکتر مدیحه امینی، متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ لاپاراسکوپی و آی‌وی‌اف در تهران، مورد بررسی و تایید قرار گرفته است. 

دکتر مدیحه امینی

اگر سوالی دارید، در انتها بپرسید، تا پزشک پاسخ دهد.

یائسگی زودرس چیست؟

یائسگی یا پساقاعدگی زمانی اتفاق می‌افتد که تخمدان‌ها ساختن استروژن را متوقف کنند؛ استروژن هورمونی است که چرخه تولید مثل را کنترل می‌کند. یک زن زمانی یائسه می‌شود که بیش از ۱۲ ماه قاعدگی نداشته باشد و علائم مرتبط با یائسگی را نیز تجربه کند. بدن خانم‌ها به طور طبیعی با افزایش سن وارد یائسگی می‌شود، یعنی تولید هورمون استروژن را متوقف می‌کند و قاعدگی را به پایان می‌رساند. این موضوع منجر به ایجاد علائمی مانند گر گرفتگی، خشکی واژن، سوزش و خارش واژن و نوسانات خلقی می‌شود.

خانم‌هایی که از قبل می‌دانند یائسگی چیست و با تغییرات این دوران آشنا هستند، راحت‌تر از دیگران می‌توانند با این سیکل کنار بیایند. یائسگی زودرس بدین معناست که خانمی در سن ۴۰ تا ۴۵ سالگی، علائم پساقاعدگی را تجربه کند و همچنین دیگر پریود نشود. عوامل مختلفی می‌توانند روی بدن تأثیر بگذارند و باعث شوند تولید استروژن زودتر از زمان طبیعی خود، به پایان برسد. در برخی موارد می‌توان با دارو و تزریق هورمون استروژن، یائسگی زودرس را درمان کرد، اما در برخی موارد هم این سیکل به طور طبیعی زودتر شروع شده و نیازی به درمان ندارد. در قسمت‌های بعدی علت‌ها و شیوه‌های درمان این نوع از پساقاعدگی را بیشتر مورد بررسی قرار می‌دهیم.

یائسگی پیش از موعد

تفاوت یائسگی پیش‌رس و یائسگی زودرس

یائسگی زودرس و یائسگی پیش‌رس علل مشابهی دارند. تنها تفاوت، سن وقوع آنها است. یائسگی که پیش از ۴۵ سالگی اتفاق می‌افتد، یائسگی زودرس نامیده می‌شود. یائسگی که پیش از سن ۴۰ سالگی رخ می‌دهد، یائسگی پیش‌رس نام دارد. ورود زودتر از موعد به پساقاعدگی، باروری خانم‌ها را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. بنابراین خانم‌هایی که قصد بارداری دارند، اما به یائسگی زودرس یا پیش‌رس مبتلا شده‌اند، باید با پزشک مشورت داشته باشند. دکتر یائسگی زودرس با انجام معاینات لازم، مشخص می‌کند که آیا این افراد می‌توانند برای بارداری اقدام کنند یا خیر. یائسگی زودرس و احتمال حاملگی باید از سوی متخصص بررسی شود.

نشانه یائسگی زودرس چیست؟

اولین علائم یائسگی زودرس تفاوتی با یائسگی معمولی ندارند؛ بی‌نظمی در عادت ماهانه مهم‌ترین نشانه فرا رسیدن این دوره است. زمانی که بدن برای پساقاعدگی آماده می‌شود، نظم عادات ماهانه برهم می‌خورد.

ممکن است دوره‌ها کوتاه‌تر از همیشه طول بکشند یا فاصله زمانی بین دو دوره، افزایش یا کاهش پیدا کند. البته بی‌نظمی در عادت ماهانه می‌تواند علت‌های مختلفی داشته باشد و فقط به یائسگی مربوط نمی‌شود. برای بررسی علت دقیق این مشکل باید با پزشک زنان مشورت کنید. پساقاعدگی زودهنگام، نشانه‌های دیگری هم دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

  • پریودهای نامنظم
  • عدم قاعدگی (آمنوره)
  • تعریق شبانه
  • گرگرفتگی
  • خشکی واژن
  • بد خلقی
  • مه مغزی
  • کاهش میل جنسی
  • اختلالات خواب
  • خستگی
  • ناتوانی در تمرکز و ضعیف شدن حافظه
  • افزایش سطح استرس
  • بی‌اختیاری و تکرر ادرار
  • احساس درد حین مقاربت
  • تپش قلب
  • دردهای مفصلی
  • اضافه وزن
  • ریزش یا نازک شدن مو

فردی که یائسه می‌شود، به صورت همزمان همه علائم را تجربه نمی‌کند و ممکن است تنها چند مورد از علائم لیست بالا را داشته باشد

علت یائسگی زودرس

دلایل یائسگی زودرس چیست؟ در برخی موارد یائسگی زودرس علت مشخصی دارد و می‌توان آن را تشخیص داد، اما گاهی اوقات این مشکل بدون دلیل خاصی ایجاد می‌شود. به‌عنوان مثال یائسگی زودرس با نارسایی تخمدان ارتباط دارد. در یائسگی زودرس، تخمدان‌ها قبل از سن ۴۰ سالگی عملکرد طبیعی خود را از دست می‌دهند و تخمک‌گذاری متوقف می‌شود که منجر به کاهش هورمون‌های جنسی و ناباروری می‌گردد.

 

 

در ادامه متداول‌ترین دلایلی که باعث می‌شود خانم‌ها زودتر از موعد وارد دوران پساقاعدگی شوند را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

ژنتیک

اگر دلیل مشخصی برای علائم یائسگی وجود نداشته باشد؛ علت آن احتمالاً ژنتیکی است. سن شما در شروع یائسگی به احتمال زیاد به ژنتیک وابسته است. دانستن اینکه یائسگی مادر شما در چه سنی شروع شده، می‌تواند سر نخ‌هایی درباره زمانی که یائسگی شما شروع می‌شود، ارائه دهد. اگر مادرتان یائسگی زودرس داشته باشد، احتمالا شما هم مستعد این مسئله خواهید بود. با این حال، ژن‌ها تنها نیمی از داستان هستند.

سبک زندگی و یائسگی زودهنگام

شیوه زندگی

برخی از عوامل سبک زندگی ممکن است در شروع یائسگی تأثیر داشته باشند. به عنوان مثال سیگار کشیدن اثرات آنتی‌ استروژن دارد که می‌تواند علت یائسگی زودرس باشد؛ خانم‌هایی که عادت به سیگار کشیدن دارند، به طور متوسط یک تا دو سال زودتر از دیگران وارد دوره پساقاعدگی می‌شوند.

برخی از عادات ناسالم دیگری که باعث یائسگی زودهنگام می‌شوند را در ادامه نام می‌بریم:

  • مصرف بیش از اندازه فست فود و غذاهای فراوری‌شده
  • استرس‌های شدید و طولانی مدت
  • رژیم غذایی گیاه‌خواری
  • کمبود فعالیت بدنی و ورزش نکردن
  • دوری از تابش آفتاب
  • مصرف الکل

تغییر سبک زندگی‌، تاثیر بالایی در پیشگیری از تنبلی تخمدان دارد که خود یک عامل ایجاد یائسگی زودرس در دختران است.

شاخص توده بدنی (BMI)

استروژن در بافت چربی ذخیره می‌شود. زنان بسیار لاغر دارای ذخایر استروژن کمتری هستند که زودتر از بین می‌رود. خانم‌هایی که اضافه وزن دارند نیز دیرتر از دیگران وارد دوره پساقاعدگی می‌شوند و علائم سبک‌تری را تجربه می‌کنند. این موضوع به دلیل سطح استروژن بالا در بدن این افراد است.

نقص‌های کروموزومی 

برخی از نقایص کروموزومی می‌تواند منجر به یائسگی زودرس شود. به عنوان مثال، سندرم ترنر (که همچنین مونوزومی X و دیسژنز گنادیک نامیده می‌شود) نوعی نقص کروموزومی است. تخمدان‌ها در زنان مبتلا به سندروم ترنر عملکرد درستی ندارد و این پدیده اغلب باعث می‌شود تا آنها زودتر به دوره یائسگی برسند.

بیماری‌های خود ایمنی 

یائسگی زودرس می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های خود ایمنی مانند بیماری تیروئید یا آرتریت روماتوئید باشد. در این بیماری‌‌‌ها، سیستم ایمنی بخشی از بدن را به‌ عنوان یک مهاجم در نظر می‌گیرد و به آن حمله می‌کند. التهاب ناشی از این بیماری‌ها تخمدان‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. یائسگی زمانی شروع می‌شود که تخمدان‌ها فرایند تولید هورمون را متوقف کنند.

صرع

صرع یک ​​اختلال عصبی ناشی از تشنج در مغز است. زنان مبتلا به صرع بیشتر به نارسایی زودرس تخمدان مبتلا می‌شوند؛ تخمدان‌هایی که نارسایی دارند، توانایی تولید استروژن را از دست می‌دهند و بدن وارد دوره یائسگی می‌شود. مطالعه‌ای که در این زمینه روی گروهی از زنان مبتلا به صرع انجام شد، نشان داد حدود ۱۴درصد از این زنان، یائسگی زودرس را تجربه می‌کنند.

شیمی درمانی و یائسگی

شیمی درمانی یا پرتو درمانی 

یائسگی زودرس و سرطان ارتباطی دارند؟ شیمی‌درمانی و پرتو درمانی که برای سرطان انجام می‌شود، ممکن است به تخمدان‌ها آسیب برساند و دوره‌های تخمک گذاری را به صورت دائمی یا برای مدتی متوقف کنند.

ممکن است فرد دچار اختلال در بارداری هم شود یا به طور کلی توانایی باروری‌اش را از دست بدهد. البته همه زنان که شیمی درمانی یا پرتودرمانی می‌شوند، با این عوارض مواجه نخواهند شد.

جراحی

جراحی‌هایی که برای برداشتن تخمدان انجام می‌شود یا برای درمان، بخشی از این اعضا را دستکاری می‌کند، باعث یائسگی زودرس می‌شود. بعد از این عمل، دوره‌های ماهانه متوقف می‌شود و سطح هورمون استروژن به سرعت کاهش پیدا می‌کند. در بعضی موارد، پزشکان با هورمون‌درمانی، استروژن مورد نیاز را به بدن می‌رسانند تا علائم یائسگی زودرس را مدیریت کنند.

روش‌های تشخیص یائسگی زودرس

در طول مراحل اولیه یائسگی زودرس، ممکن است دوره‌های نامنظم و علائم دیگر یائسگی را داشته باشید. اگر به مدت ۱۲ دوره قاعدگی، خونریزی نداشته باشید احتمالا در معرض یائسگی هستید. البته بعد از اینکه دو یا سه دوره خونریزی نداشتید، باید به پزشک مراجعه کنید و نیازی نیست ۱۲ ماه منتظر بمانید.

پزشک با توجه به علائم تشخیص می‌دهد که پساقاعدگی اتفاق افتاده است یا خیر؛ اگر برای علت قطع قاعدگی به عوامل دیگری مثل سندروم تخمدان پلی کیستیک مشوک باشد، احتمال آزمایش‌هایی برای تشخیص دقیق‌تر تجویز کند.

همچنین آزمایشات هورمونی هم برای تعیین این کاربرد دارد که آیا علائم به پساقاعدگی مرتبط است یا به مسئله دیگری. پزشک سطح استروژن موجود در بدن شما یعنی استرادیول را بررسی می‌کند و اگر کم‌تر از سطح طبیعی باشد، یائسگی زودهنگام را تشخیص می‌دهد.

درمان یائسگی زودرس چیست؟

آیا یائسگی زودرس درمان دارد؟ بعضی از خانم‌ها حتی در صورت ابتلا به یائسگی زودرس، به بدنشان اجازه می‌دهند سیر طبیعی خود را داشته باشد و اقدامی برای جایگزین کردن استروژن‌های از دست رفته انجام نمی‌دهند. این موضوع در حالتی که خانم‌ها در سن نزدیک به یائسگی قرار داشته باشند، قابل قبول است. اما برای خانم‌های کم‌تر از ۴۰ سال، باید درمان‌های لازم برای از سرگیری قاعدگی صورت گیرد. مهم‌ترین اقدامی که باید در این راستا انجام دهید، مراجعه به متخصص زنان است تا با توصیه‌های پزشکی و اصولی، علائم خود را کنترل کنید. خبر خوب این است که هر کجای ایران که باشید، می‌توانید به بهترین متخصصان شهرتان مراجعه کنید. مثلا اگر ساکن اصفهان هستید، همین حالا می‌توانید پروفایل بیش از 88 دکتر زنان اصفهان را در دکتردکتر بررسی کرده و آنلاین، نوبت بگیرید. در ادامه به روش‌های مختلفی که برای این مشکل به کار می‌روند، اشاره می‌کنیم.

هورمون‌درمانی یائسگی 

مکمل‌های استروژن و پروژسترون می‌توانند به کاهش علائم یائسگی کمک کنند. در این روش پزشک با استفاده از چسب‌های هورمونی، حلقه واژینال یا قرص، استروژن‌های از دست رفته مورد نیاز برای بدن را به آن برمی‌گرداند. در صورتی که خانم‌ها جراحی برداشتن رحم را انجام نداده باشند، پروژسترون هم به همراه استروژن به بدن تزریق می‌شود؛ زیرا نبود تعادل استروژن و پروژسترون در بدن ممکن است منجر به رشد اضافه بافت رحم و سرطان آندومتریوز شود. در برخی موارد، حتی خانم‌هایی که در زمان درست وارد پساقاعدگی شده‌اند نیز از هورمون‌درمانی استفاده می‌کنند. آن‌ها این کار را برای مدیریت علائم و نشانه‌های یائسگی انجام می‌دهند.

پیشگیری از یائسگی زودهنگام

استفاده از مکمل کلسیم و ویتامین D 

اگر از طریق رژیم غذایی روزانه خود از این مواد مغذی دریافت نکنید، مصرف مکمل کلسیم و ویتامین D پیشنهاد می‌شود. مصرف این مکمل‌ها به پیشگیری از پوکی استخوان کمک می‌کند. به یاد داشته باشید که این روش یائسگی زودرس را درمان نمی‌کند، اما از عوارض آن که شامل پوکی و شکنندگی استخوان‌هاست، پیشگیری خواهد کرد.

خانم‌های ۱۹ تا ۵۰ ساله باید روزانه ۱۰۰ میلی‌گرم کلسیم از طریق غذا یا مکمل دریافت کنند. خانم‌های بالای ۵۱ سال باید ۱۲۰۰ میلی‌گرم در روز مصرف کنند. روزانه ۶۰۰ واحد بین‌المللی مصرف ویتامین D، توصیه شده است. بیشتر پزشکان ۶۰۰ تا ۸۰۰ واحد بین‌المللی از طریق غذا یا مکمل برای خانم‌های بزرگسال توصیه می‌کنند.

روش‌های مقابله با ناباروری 

درمان قطعی یائسگی زودرس و بارداری وجود دارد؟ برخی از زنانی که دچار یائسگی زودهنگام هستند، گاهی بدون هیچ درمانی باردار می‌شوند. به‌طور کلی، خانم‌هایی که قصد بارداری دارند، اما به دلیل یائسگی زودرس نابارور شده‌اند، می‌توانند با لقاح آزمایشگاهی همچنان شانس بارداری داشته باشند.

یکی از متداول‌ترین روش‌هایی که برای باروری بعد از یائسگی زودرس وجود دارد، استفاده از تخمک‌های اهدایی است. البته پزشکان توصیه می‌کنند افرادی که سابقه پساقاعدگی زودهنگام در خانواده و اقوام نزدیکشان وجود دارد، در دوره باروری خود، برای فریزکردن تخمک اقدام کنند. گاهی افزایش هورمون پرولاکتین نیز باعث بروز ناباروری در زنان می‌شود که با انجام آزمایش‌ پرولاکتین قابل تشخیص است در مقاله پرولاکتین چیست به بررسی این هورمون و نقش آن پرداخته‌ایم.

درمان استرس

همانطور که گفتیم استرس شدید و بلندمدت می‌تواند علت یائسگی زودهنگام باشد. گاهی اوقات، زنان نیاز دارند در کنار روش‌های درمانی که برای پساقاعدگی در پیش می‌‌گیرند، جلسات ملاقات با روانشناس هم داشته باشند و روش‌هایی برای مدیریت استرسشان بیاموزند.

روش‌های طب سنتی برای درمان یائسگی زودرس

روش‌های گیاهی و سنتی برای کنترل این وضعیت را می‌شناسید؟ در این قسمت به معرفی چند مورد می‌پردازیم اما باید بدانید که این‌ها پشتوانه علمی محکمی ندارند و امکان دارد که عوارض پیش‌بینی‌نشده‌ای به همراه بیاورند. از توصیه‌های طب سنتی در این زمینه باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • مصرف جنسینگ
  • نوشیدن دم‌نوش‌هایی مانند رازیانه
  • مالیدن روغن‌های گیاهی به بدن
  • حجامت و طب سوزنی

توصیه‌های طب اسلامی و سنتی باید از سوی مراجع علمی بیشتری بررسی و اثبات شوند. 

پیشگیری از یائسگی زودهنگام چگونه است؟

علائم یائسگی زودرس و پیش‌رس، برای خانم‌ها و شریک آن‌ها چالش‌های بسیاری ایجاد می‌کند. نوسانات خلقی و ناتوانی در برقراری رابطه جنسی باکیفیت، مسائلی هستند که می‌توانند به صورت جدی زندگی زناشویی را تهدید کنند. روش‌هایی که برای تسکین علائم یائسگی زودهنگام به کار می‌روند، عبارت‌اند از:

  • هورمون‌درمانی
  • مصرف داروهای هورمونی ضد بارداری
  • مصرف داروهای ضد افسردگی
  • استفاده از روان‌کننده برای جبران خشکی واژن در رابطه جنسی (توصیه می‌شود از روان‌کننده‌های غیرمعطر و برپایه آب استفاده کنید)
  • لیزر درمانی واژن
  • سبک زندگی سالم

با داروی یائسگی زودرس مانند ویتاگنوس که نوعی داروی هورمونی است و روش‌های مختلف از جمله تغییر عادت‌ها و سبک زندگی می‌توانید از پیشروی این مشکل پیشگیری کنید. 

یائسگی زودرس چه خطری دارد؟ ناباروری در زنان اغلب مهم‌ترین نگرانی و عارضه شروع یائسگی است. با این حال، نگرانی‌های بهداشتی دیگری هم وجود دارد. جریان ثابت استروژن در بافت‌های بدن مزیت‌های بسیاری دارد و حذف ناگهانی آن، آسیب‌زا خواهد بود. استروژن باعث افزایش کلسترول خوب HDL می‌شود و LDL یا کلسترول بد را کاهش می‌دهد. همچنین رگ‌های خونی را شل می‌کند و مانع از رسیدن به استخوان‌ها می‌شود.

از دست دادن استروژن زودتر از حد طبیعی می‌تواند ریسک مواردی که در ادامه بیان می‌کنیم را افزایش بدهد:

  • بیماری قلبی
  • پوکی استخوان
  • نشانه‌های پارکینسون
  • افسردگی
  • زوال عقل
  • مرگ زودرس

مراجعه به پزشک را به هیچ عنوان فراموش نکنید.

یائسگی زودهنگام

یائسگی زودرس روی جسم و روان تأثیر دارد

خانم‌هایی که زودتر از موعد وارد دوران پساقاعدگی می‌شوند، فشار جسمی و روانی بالایی را تحمل می‌کنند. آن‌ها باید مراقب خودشان باشند و همچنین به همراهی اعضای خانواده، به خصوص همسرشان در صورت تأهل، برای سپری کردن این دوران نیاز دارند. رزرو نوبت دکتر به صورت منظم و نظارت پزشک متخصص زنان بر روند تغییرات خانم‌ها، می‌تواند به آن‌ها در مراقبت بیشتر از خودشان کمک کند.

پزشک به شما می‌گوید برای بهتر شدن حالتان چه کارهایی باید انجام بدهید و از چه کارهایی دوری کنید. همچنین در صورت نیاز، درمان‌هایی را در پیش می‌گیرد که یائسگی زودرس را از بین ببرد و تولید استروژن و قاعدگی از سر گرفته شود. به طور کلی حضور یک پزشک در سیکل‌های مختلف باروری خانم‌ها، تأثیر زیادی در حال جسمی و روانی آن‌ها خواهد داشت. 

اگر درباره یائسگی زودتر از موعد سوال و پرسشی دارید، حتما از ما بپرسید تا به شما در رسیدن به پاسخ کمک کنیم.

منابع:

healthline

womenshealth

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

313 دیدگاه در “علت یائسگی زودرس چیست؟ (تایید شده توسط پزشک)
  • سلام بنده فشار خون بالا دارم و گرگرفتگی که بیشتر در شب اتفاق می افته دوره ماهنامم به نصف کاهش یافته با خونریزی کم آیا یائسه میشم

    پاسخ
    • سلام آزمايش fsh lh بديد تا مشخص شه يائسه شديد يا نه.

      پاسخ
  • سلام من یک بار دچار خونریزی بیش از ۱۰ روز داشتم واصلا قطع نمی شد به دکتر مراجعه کردم وسونوگرافی دادم گفتن به دلیل کیست تخمدان هر دو طرف خون ریزی دارید قرص ال دی تجویز کردن با اینکه ای یودی هم برای پیشگیری از باردای دارم خوب نشدم و بعد از قرص جمیسران وازیترومایسین استفاده کردم خون ریزی قطع شده الان ولی الان خون ریزی جزئی دارم کمی بیش از لکه بینی اونم بعضی مواقع و اینکه تست تیروئید هم دادم گفتن تیروئید ندارین در ضمن عادت ماهانه هم قطع شده الان نمی دونم چیکار کنم ایا قطعی عادت ماهانه به خاطر قرص هایی است که مصرف کرده ام ؟ لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      با توجه به علایمتون برای شرح حال دقیق و بررسی سونو و…

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص زنان، زایمان و نازایی استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید ۴۴ساله هستم ۴ماهه پریودنمیشم تیرویید کم کاردارم میخواستم ببینم یائسگیه ذودرس شدم لطفا بگید چیکارکنم

    پاسخ
    • سلام
      کم کاری تیروئید می تواند پریودی را عقب بیندازد باید آزمایش Tshو پرولاکتین بدهید و برای تشخیص یائسگی زودرس باید آزمایش fsh بدهید

      پاسخ
  • سلام، من در سن ۳۳ سالگی یائسه شدم و وقتی به دکتر مراجعه کردم به دلیل بالا رفتن FSH غیر قابل برگشت هست و اگر بعد از شش ماه اگر خونریزی داشته باشم باید برای برداشتن رحم اقدام کنند. به همین دلیل ازدواج نکردم و باکره هستم الان در سن ۴۷ سالگی خونریزی جزئی به مدت ۳ روز داشتم چه بکنم. باید بلافاصله اقدام کنم یا می تونم تا تابستان ۱۴۰۰ به تاخیر بیندازم چون معلم هستم

    پاسخ
    • سلام
      جهت راهنمایی بهتر

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص زنان، زایمان و نازایی استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام ۴۰ساله هستم الان تقریبا۴ماه پریودنشدم یایسگی زودرس ؟
    گرگرفتگی استخوان درد کنترل ادرارندارم خوابم تقریبا۵ساعت اونم باسردردفراوان

    پاسخ
    • سلام آزمایش Tsh,fsh و پرولاکتین بدهید

      پاسخ
  • سلام من 34سالمه سه سال پیش عمل افتادگی مثانه و افتادگی وپارگی رحم و ترمیم انجام دادم الان به مدت یک ساله که پریود نامنظم دارم یعنی سه الا چهار ماه نمیشم وقتی میشم یه بارم خون ریزی شدید دارم یه بار اصلا بجز لک سیاه چیزی نمیاد بعضی وقت هام که میشم سر ماه و آخر ماه پریود میشم آیا دلیلش یائسگی زود رسه یا نه

    پاسخ
    • سلام آزمایش Tsh,fsh و پرولاکتین بدهید و سونوگرافی رحم و تخمدان شوید

      پاسخ
  • سلام من خانمی۳۳ساله هستم که ازسن ۲۰سالگی یائسه شدم وتحت درمان هستم خواستم بدونم آیامن میتوانم بارداربشمومن ۸سال استروژن وپرژسترون مصرف کردم ولی الان نزدیک۲ساله که ال دی مصرف میکنم

    پاسخ
    • سلام اگه يائسه شديد نميتونيد باردار شيد چون ديگه تخمك گذاري براتون ايجاد نميشه

      پاسخ
  • سلام ۳۳ سالمه فرزندم ۳ سالشه دارم بعد تولدش پریود نشدم آزمایش دادم یائسه شدم قرص استروژن و پروژسترون استفاده میکنم lh⁵,fsh72 ,تیروئید ۶ ،آیا ممکنه بدنم برگشت بخوره

    پاسخ
    • سلام طبق آزمایش تیروئید شما کم کار می باشد که برای آن نیز باید دارو مصرف کنید
      با مصرف دارو بهبود می یابید

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص داخلی استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام ببخشید من ۴۷ سالم است دو سه ساله پریودیم نامنظم شده والان چهار ماهه پریود نمیشم آیا علائم یائسگی هست؟
    زود نیست برای این سن ؟

    پاسخ
    • سلام لطفا براي تشخيص يائسگي تست fsh بديد و براي تفسير و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خانمی 44ساله هستم ۱۱ساله لوله هام بستم دو ماه که پریود نشدم ایا دارم یائسه میشم.لطفا پاسخ دهید.

    پاسخ
    • سلام با توجه به اينكه با وحود باستن لوله ها بازهم شانس خيلي كمي براي بارداري هست اول تشت بتا خون بديد
      اگه نرمال بود fsh lh بديد
      اگه fsh تون بالا باشه يعني يائسه شديد

      پاسخ
  • سلام آیا خوردن قرص ال دی برای عقب انداختن پریود به مدت ۳ ماه طوری ک در این ۳ ماه اصلا خون ریزی نداشته باشه آیا ممکنه باعث یائسگی زودرس بسه ؟

    پاسخ
    • سلام خیر

      پاسخ
  • سلام من خانوم ۴۰ ساله هستم که ۳ماه هست که قاعدگی ندارم وبه دکتر زنان مراجعه کردم گفتند کیست دارین ولی امپول هابی که دادن گفت بعد از زدن امپول ها باید خون ریزی شما شروع شود ولی بعد از مصرف دارو ها وزدن امپول هابی که تجویز کرده بود هیچ اتفاقی نیفتاد میشه لطف کنید راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ
    • سلام من ۳۲ سالمه مجردم زمانی پریود میشم بجز لکه سیاه وخیلی کم چیزی نمیبینم ایادارم یائسه میشم

      پاسخ
      • سلام نه اصلا، بايد از نظر عفونت واژينال و يا فيبروم رحمي بررسي شويد
        لطفا

        برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.

    • سلام
      اگه امپول پروژسترون زدین ممکن ۱۰ الی ۱۴ روز طول بکشه تا خونریزی رخ بده
      همچنین اگه ازمایش هورمونی ندادین باید انجام شه

      پاسخ
  • سلام من ۳۷سال دارم هرماه ۳الی۴روزپرید م رو جلو میندازم یعنی جلو تر میشم به مدت ۳روز خون ریزی دارم روز ۴و۵کمتر میشم تیروئید کم کار هم دارم علائم یائسگی مثل عرق شبانه کم شدن میل جنسی ریزش مو سوزش ادرار و زود از کوره در رفتن دارم.مادرم بالای ۵۰سال یائسه شد خواهرم ۵۲سال داره و هنوز خونریزی داره منم فکر میکنم هر ماه خونریزیهام کمتر میشه خیلی استرس دارم که زود یائسه بشم دوتا هم بچه دارم یکی تو ۲۰سالگی ویکی تو ۳۰سالگی به دنیا آوردم لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم و شغل پر از استرسی دارم.

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به تعریق شبانه اولا باید یک چکاپ کامل انجام شه هم ازمایشات خونی و هم هورمونی بررسی شود

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید ، من 32 سالمه و مجردم ،سابقه تخمدان پلی کیستیک داشتم هرچند دوره قرص ها رو مصرف میکردم و دوباره باز برمیگشت، بخاطر بیماری قلبی که دارم نمیتونم داروها رو مصرف کنم ، پریودم منظم شده بود این چندسال اما الان دوماهه که ماهی دوبار پریود میشم بینشم لکه بینی ، نگران یائسگی زودرس هستم بخاطر تنبلی تخمدان…درضمن دکتر قلبم هشدار داده تا میتونم بخاطر کرونا مراکز درمانی نرم واقعا موندم چیکار کنم..

    پاسخ
    • سلام
      جهت بررسی دقیق شرح حال از تماس تلفنی با متخصص زنان استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من چهل و شش سال دارم درحدود سه دوره هست که پر ید نشدم گر گرفتیم فشار خون بالاو نا منظم دارم لطفا مرا را ه نمایی کنید

    پاسخ
    • سلام آزمایش بارداری بدهید در صورت منفی بودن آزمایش بارداری باید آزمایش تیروئید پرولاکتین و fsh بدهید

      پاسخ
  • سلام من الان چهل و‌یک سالمه و دختر ده ساله دارم از سن ۳۵ سالگی پریودم خیلی نامنظم شد بطوری که اولش دو سه ماه پریود شدم بعد برای یکساله نشدم دوباره خودبخود پریود شدم برای شش هفت ماه منظم بعد دوباره قطع شد الان سه سالی میشه که حتا یه لکه خون هم ندیدم من در کانادا زندگی میکنم آخرین آزمایش هورمون را ماه پیش دادم هیچ نشانه ایی از یایسگی نیست همه جی خوبه هیچ مشگلی نیست دو نوبت قرص به مدت ده روز خوردم که قرار بودیعد از ده روژ پریود شم ولی نشدم دکترای اینجا هیچ دلیل عملی ندارن ازتون خواهش میکنم یه راهنمایی بکنید در ضمن این هم بگم با ورودم به کانادا این اتفاق برام افتاد

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی اگر از نظر آزمایش های تیروئید و پرولاکتین و Fshنرمال بوده اید باید سونوگرافی از رحم و تخمدان ها شوید ممکن است تخمدان پلی کیستیک داشته باشید

      پاسخ
  • سلام من ۴۰سالمه دکترازمایسات رونوشت گفت یاعسه شدی الان چیکارکنم لازمه داروهای هورمونی بخورم یانه باعث پیری زودرس وبیماریهای دیگر نمیشه

    پاسخ
    • سلام تصميم گيري در مورد مصرف داروهاي هورموني بر عهده متخصص زنان هست تا با توحه به شرايط شما، احتمال بيماري قلبي و پوكي استخوان درمانو براتون شروع كنن
      در فير اين صورت درمان غير هورموني انجام ميدن

      پاسخ
  • سلام خانم دكتر
    اول از همه بخاطر وقتى كه ميگذاريد و به سؤالات ما جواب ميدهيد و همچنین مطالب مفيدى در سايت قرار ميدهيد از شما سپاسگزارم.
    من ٤٠ سالم هست و ٢ ماه است كه ديگه پريود نشده‌ام. همیشه عادت ماهانه منظمی داشتم. ولی به یکباره عادتم قطع شده. مادرم تا سن ۵۲ سالگی پریود میشد. در ضمن من بیماری MS دارم و ۶ ماه یکبار دو ویال داروی ریتوکسی مب تزریق میکنم. می خواستم بدونم من یائسه شده‌ام؟

    پاسخ
    • سلام
      با ۲ ماه پریود نشدن نمیشه در مورد یایسگی حرف زد
      باید ازمایش هورمونی و سونو بدهید

      پاسخ
  • ۴۰سالمه ۵ساله یاعسه شدم ۵ساله پیش دکترای زیادی رفتم ولی تاثیری نداشت آیا ادامه بدم درست میشه یا نه ممنون از بابت جواب سوالم

    پاسخ
    • سلام
      اگر ذخیره تخمدانی ندارید خیر

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر ..من ۴۶ سالمه و از اسفند ماه تا به حال پریودی کمی داشتم و الان حدود ۷۰ روزه که دیگه پریود نشدم .به نظر شما یاعسه شدم ؟؟اما قرص دپاکین ۲۰۰ مصرف میکنم چون یکبار تشنج کردم

    پاسخ
    • سلام
      باید ازمایش هورمونی و سونوگرافی بدهید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر.
    من ۲۲ سالمه.الان شیش ماهه فاصله‌ی قاعدگی‌هام زیاد شده. این مدت ۴۰، ۵۰ روز بوده الان هم بیشتر از ۵۰ روز طول کشیده.
    حدس میزنم بخاطر کم تحرکی اخیرم باشه چون تقریبا از اردیبهشت امسال تا الان خیلی کم از خونه بیرون رفتم بخاطر شرایط کرونا.
    این مسئله طبیعیه یا باید به پزشک مراجعه کنم؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز باید سونوگرافی جهت بررسی کیست انجام شود

      پاسخ
  • من 49 سالم 2 ماه پریود نشدم و کیست تخدان
    چب هستم و فبریم کوچک بالای رحم هستم اعلت
    چست

    پاسخ
    • سلام خانم دکتر من ۳۱ سالمه حدود شش ماه که پریودی هام خیلی نامنظم)یعنی هر ماه پنج الی ده روز پریودی ها به تاخیر میفته) و کم شده…پیش پزسک چند ماه پیش رفتم تمام ازمایشات و سونوگرافی رفتم اما همش سالم بود.به نظرتون چه علتی میتونه باشه؟ ?

      پاسخ
      • سلام
        اگه همه بررسی ها خوب بوده میتونه استرس باشه

    • سلام لطفا اين آزمايشات را انجام بديد
      Fsh
      Lh تا از نظر يائسگي بررسي شويد

      پاسخ
  • سلام خانوم دکتر من ۳۰سالمه دوماه که پریودیم کم شده ماه اول دوروزه و ماه دوم به روز از علائم یائستگی زودرسه؟من بیماری صرع هم دارم

    پاسخ
    • سلام نه انقد زود تشخيص يائسگي نذاريد ، احتمال خيلي زياد كيست تخمدان هست
      سونوگرافي بديد و توسط متخصص زنان ويزيت شويد.

      پاسخ
  • سلام من ۲۹ سالمه دو دوره پریود نشدم فقط لکه بینی داشتم این میتونه از علائم یائسگی باشه؟

    پاسخ
    • سلام نه بدليل تخمك گذاري نامنظم هست، سونوگرافي رحم و تخمدان بديد و از نظر كيست تخمدان بررسي شويد

      پاسخ
  • سلام
    من ۲۶ سالمه حدود یک سالی هس ک پریود نشدم
    آیا یائسگی زودرسه!؟؟؟
    برای این یائسگی درمانی هست؟

    پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را بدهيد
      Cbc.diff esr crp
      Prolactin
      Tsh freet4
      Fsh lh
      DHEA
      بايد اين آزمايشات را بدهيد ممكنه كم كاري نيروييد باشه ممكنه كيست تخمدان باشه
      نميتونيم الان تشخيص قطعي بذاريم

      پاسخ
  • سلام من ۳۸سالمه یکسال پیش سه عدد فیبروم بزرگ داشتم وعملشون کردم،الان یکماه ونیمه که لک و خونریزی دارم سونوگرافی واژینال دادم گفتن سه تا میوم کوچیک دارم الان دکتر گفته که باید نمونه برداری بشه از رحم وکورتاژ بشم خاستم بدونم لازم هستش نمونه برداری و کورتاژ بشم ،ممنون از پاسخگوییتون

    پاسخ
    • سلام بله عزيزم بايد نمونه برداري و كورتاژ براتون انجام شه حتما

      پاسخ
  • سلام 31 ساله هستم و 11 سال از قرص اچ دی استفاده میکردم الان دو ماه است روش پیشگیری مو عوض کردم که سونو دادم گفتن تخمکام کوچیکن و حالا بعد 7 روز پریودی و پاک شدن بعد یه هفته لکه بینی تیره با بوی بد دارم این یعنی علامت یاعسگی است؟؟

    پاسخ
    • سلام
      نه ربطی به یاسگی نداره
      اختلال هورمونی مطرحه

      پاسخ
  • سلام من 36 سالمه دیابت دارم و پریودم از چهار روز ب نصف روز و خیلی کم رسیده . بهم گفتن دچار یائسگی زودرس شدم در حالی که من میخام بچه دار بشم و این داغونم کرده

    پاسخ
    • سللم لطفا نست fsh lh بديد و از نظر ذهيره تخمدان بررسي شيد همچنين با متخصص زنان در مورد ذخيره كردن تخمك در بانك تخمك مشورت كنيد

      پاسخ
  • سلام من 23 سالمه و فاصله بین قاعدگی هام خیلی زیاد حتی گاهی به 2 یا 3 ماهم میرسه. یه سری ازمایش هورمون و سونوگرافی هم دادم ولی گفتن مشکلی نیس
    ممکنه طبیعی باشه؟

    پاسخ
    • سلام اين يعني تخمك گذاريتون منظم نيست
      از نظر تيروييد هم تست بديد و براي منظم شدن تخمك گذاريتون به متخصص زنان مراجعه كنيد

      پاسخ
      • سلام مادر من۵۲سالشون هست حدود یک ماه و نیم هست پریودی سنگین دارن امکان داره از علایم یایسگی باشه ممنون

      • سلام
        باید حتما ازمایش هورمونی و سونوگرافی انجام شود

  • سلام ۵۰سالم ۲۰روزیباربطورشدیدپریودمیشم آزمایش پاپ اسمیرم دادم مشکلی نبود خاستم ببینم مشگل من چی متشکرم

    پاسخ
    • سلام آزمايش fsh lh هم بديد ممكنه شروع يائسگي باشه

      پاسخ
  • سلام
    من 43 سالمه و برای اولین بار15 روز قاعدگیم عقب افتاده و آزمایش fsh 40 بوده علت چیست خیلی نگرانم.چون ریسک سرطان سینه هم در خانوادمون بالاست

    پاسخ
    • سلام لازمه به متخصص زنان از نظر شروع يائسگي مراحعه كنيد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشی ۴۰ ساله هستم بعد ازمایش متوجه شدم دارن یایسه میشوم الان ۳ماه هست پریود نمیشم میخواهم باردار شوم چه باید بکنم

    پاسخ
    • سلام آزمايش fsh بديد اگه بالا بود يعني نميتونيد باردار شيد اگه باردار نبود ميتونيد اما با روشهايي مثل ivf

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر،من 49سالم ماهی دو یا سه بار پریود میشم دوره های پریود روزهای اول شدید علتش چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام بايد سرنوگرافي واژينال بديد تا ضخامت امدومتر رحمتون اندازگيري شه
      اين آزمايشاتم بديد
      Cbc.diff
      Esr crp
      Tsh
      Fsh
      Lh
      Prolactin

      پاسخ
  • سلام
    من 38 سالمه. بیشتر از 2 ماهه که پریود نداشتم. تست بارداری منفی. ماه پیش آزمایش خون دادم و کم کاری تیرویید دارم که قرص لوتیروکسین 50 دکتر تجویز کرد برام. اما هنوز پریود برنگشته. دلیلش چی هست؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      آزمایش هورمونی هم باید بدهید
      همچنین سونوگرافی رحم و تخمدان و ضمایم باید انجام شود

      پاسخ
  • سلام من خانمی ۴۶ساله هستم پارسال توشهریور مابود وکه پریود شدم ولی ازپارسال تا الان نشدم رفتم پیش دکتر آزمایش هم دادم دکتر گفت یائسه شدی ولی میگرن داشتم قرص دپاکین خوردم به دکتر هم گفتم ک این قرص خوردم گفت ربطی
    نداره ممنون میشم اگر جواب من بدین

    پاسخ
    • سلام عزيزم خير دپاكين ربطي نداره

      پاسخ
  • سلام خوبین.من ۴۴ ساله هستم ، ۶ ماه که هر دو هفته یا سه هفته پریود میشم، قبلا اینطوری نبود ۴ یا ۵ روز زودتر پریود میشدم. میخواستم بدونم آیا ممکن من دارم به یائسگی زودرس مبتلا میشم ؟ یائسگی زودرس با تاخیر پریود شروع میشه یا امکان داره هر دو هفته پریود شدن شروع بشه؟ من بیماری ندارم و هیچ دارویی مصرف نمیکنم. میشه جواب منو بگین نگران هستم .

    پاسخ
    • سلام يائسگي با كوتاه شدن زمان پريودتون شروع ميشه و بعدش فاصله هاي پريود طولاني ميشه
      توصيم اينه اول سونوگرافي واژيمال بدين چون ممكنه پوليپ رحم باشه يا فيبروم
      بعد اين آزمايشاتم بديد
      Cbc.doff
      Tsh freet4
      Prl
      Fsh
      Lh

      پاسخ
  • ۴۷ سالمه مشکل هورمونی دارم ریزش موی شدید در ناحیه شقیقه خالی از مو شده و دارای موهای زائد زیر چانه و هاله ی سینه هستم میتونم قرص اسپرولاکتون استفاده کنم چون قبلا دکتر واسم تجویز کرده بود و اینکه هفته ی پیش آزمایش دادم پرولاکتیونم بالا بود ۲۹/۵ بود و همینطور فریتین خونم ۴۴ بود مرسی از پاسخگویی شما

    پاسخ
    • سلام از نظر كم كاري تيروييد چي تست داديد؟

      پاسخ
  • سلام من ۳۴ساله ام هست لوله های رحم رو بستم الان ۳ساله که سال یک بار پروید میشم وخیلی نگران هستم واریس رحم هم دارم ایا یاسگی برام اتفاق افتاد نیازی به دارو یا سونو دارم یا نه

    پاسخ
    • سلام آزمايش fsh lh بدين اگه بالا باشه نشون ميده خدايي نكرده يلئسه شدين اگه نرمال باشه بدليل اختلال در تخمك گذاريتونه

      پاسخ
  • سلام خوبین من۳۲ سالمه شش ماه پریودنشدم ..ازمایش هورمون زنانه وتیروئید دادم نشون دکتر دادم گفت یائسگی زودرس هست..یک بچه دارم میخوام باردار بشم ولی میگن امکانش نیس…درسته آیا؟یعنیمن نمیتوانم باردار بشم دوباره

    پاسخ
    • سلام اگه يائسه شدين بله متاسفانه نميشه

      پاسخ
  • سلام من ۴۷ سالمه آزمایش هورمونی دادم گفتن دارم یائسه میشم سوالم اینه میتونم قرص ال دی استفاده کنم و یائسگی رو عقب بندازم؟

    از اسفند ماه پریود نشدم
    لطفا راهنمایی کنید?

    پاسخ
    • سلام نه ربطي نداره بهتره نخوريد

      پاسخ
      • عزیزم راهی هست برای عقب انداختن یائسگی؟

      • با متخصص زنان مشورت كنيد
        چون درمان هورموني عوارض خودشو داره كه خب بنظرم ارزششو نداره