فشار خون پایین چه دلایلی دارد؟ برای افت فشار چه بخوریم؟

فشار خون پایین چیست و علت فشار خون پایین به چه مواردی باز می‌گردد؟
اشتراک گذاری 347 نظر

اگر فشار خون زیر ۹۰/۶۰ میلی‌متر جیوه باشد، یعنی فشار خون پایین است. موارد زیادی هستند که باعث کاهش فشار خون یا هایپوتنشن (hypotension) می‌شوند. بنا به علت فشار خون پایین، پزشکان از روش‌های درمانی مختلفی استفاده می‌کنند. سرگیجه، خستگی و غش، علائم فشار خون پایین هستند اما بسیاری از افراد، نشانه خاصی ندارند. گاهی‌اوقات با رفع عوامل ساده‌ای مانند کم‌آبی بدن، گاهی هم با درمان بیماری‌های زمینه‌ای و تغییر داروها، سطح فشار خون تغییر می‌کند.

در این مقاله از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر، از انواع فشار خون پایین و علل آن برایتان خواهیم گفت. مطالعه این مطلب، به 5 دقیقه زمان نیاز دارد.

در پایان، اگر پرسشی دارید در قسمت نظرات بنویسید تا کارشناس سلامت و پزشکی دکتردکتر، پاسخ دهد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند نمایش بیشتر

فشار خون پایین چیست؟

فشار خون پایین، به میزان زیر 90/60 میلی‌متر جیوه گفته می‌شود. این وضعیت معمولاً خطرناک نیست، مگراینکه علائم دیگری وجود داشته باشد که خبر از وضعیتی خطرناک یا مهم در بدن بدهند. اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم، فشار خون پایین وضعیتی است که در آن نیروی فشار خون به دیواره شریان بسیار کم است. به این حالت، افت فشار خون هم می‌گویند. فشار خون بر حسب میلی‌متر جیوه اندازه‌گیری می‌شود. به‌طور کلی، فشار خون پایین، میزان پایین‌تر از 90/60 میلی‌متر جیوه است.

پایگاه انجمن قلب آمریکا دراینباره می‌گوید:

معمولاً فشار خون پایین مشکل جدی ایجاد نمی‌کند، اما اگر نشانه‌های دیگری هم با آن رخ بدهد، نیاز به پیگیری جدی وجود دارد. اگر سرگیجه، حالت تهوع یا علائم دیگر دارید، باید به پزشک مراجعه کنید. علائم خود و زمان وقوع آن‌ها را یادداشت کنیدِ تا دلیل اصلی موضوع مشخص شود.

گاهی‌اوقات، پایین‌آمدن فشار خون با نشانه‌هایی مانند سرگیجه همراه است و گاهی هم هیچ علامت خاصی برای آن وجود ندارد. دلایلی مانند کم‌آبی بدن، می‌توانند موجب کاهش فشار خون شوند. درمان فشار خون پایین جبران مایعات را رقم می‌زند و مشکل را رفع می‌کند.

افت فشار خون

تفاوت فشار خون پایین و افت فشار خون

فشار خون پایین (هیپوتانسیون) و افت فشار خون، دو مفهومی هستند که به کاهش فشار خون اشاره دارند، اما از نظر ماهیت متفاوت‌اند. فشار خون پایین به معنای داشتن فشار خون سیستولیک کمتر از 90 میلی‌متر جیوه یا فشار خون دیاستولیک کمتر از 60 میلی‌متر جیوه است. افت فشار خون، به کاهش ناگهانی و سریع فشار خون اشاره دارد که معمولاً هنگام تغییر وضعیت بدن (مانند ایستادن ناگهانی از حالت نشسته یا خوابیده) رخ می‌دهد. این نوع افت فشار خون، می‌تواند باعث سرگیجه، غش یا تاری دید شود.

انواع فشار خون پایین

برای سنجش و اندازه‌گیری فشار خون، از دو عدد به‌عنوان مرجع استفاده می‌شود:

  • سیستولیک (شماره بالا)؛ این فشاری است که در هربار ضربان قلب، به شریان‌های شما وارد می‌شود.
  • دیاستولیک (عدد پایین)؛ این میزان فشاری است که به شریان‌های شما در بین ضربان‌های قلب وارد می‌شود.

 به نظر می‌رسد که افت فشار خون با افزایش سن بیشتر می‌شود. تخمین‌ها نشان می‌دهند که ۵درصد از افراد در سن ۵۰سالگی، درگیر این مشکل می‌شوند. این رقم در افراد بالای ۷۰ سال، به بیشتر از ۳۰درصد می‌رسد. در ادامه، درباره انواع فشار خون پایین برایتان خواهیم گفت.

هیپوتانسیون ارتواستاتیک

هیپوتانسیون ارتواستاتیک (Orthostatic hypotension)، افت فشار خون وضعیتی هم نامیده می‌شود. این کاهش ناگهانی فشار خون هنگام ایستادن پس از نشستن یا دراز کشیدن رخ می‌دهد. علل این نوع از فشار خون پایین عبارتند از:

  • بارداری
  • کم‌آبی بدن
  • استراحت طولانی‌مدت در بستر

 برخی شرایط پزشکی و بیماری‌ها یا مصرف برخی داروها هم باعث پایین‌آمدن فشار خون این‌چنینی می‌شوند. این مشکل در افراد مسن رایج‌تر است.

مشاوره تلفنی و آنلاین با دکتر قلب

افت فشار خون پس از غذا

این افت فشار خون، ۱ تا ۲ ساعت پس از صرف غذا رخ می‌دهد. چنین وضعیتی بیشتر در افرادی دیده می‌شود که کهنسال‌اند و معمولاً فشار خون بالایی دارند. مبتلایان به پارکیسنون هم بیشتر در معرض ابتلا به این وضعیت هستند. کسانی که به بیماری‌های سیستم عصبی دچارند، بیشتر این وضعیت را تجربه می‌کنند. عملکردهای بدن آن‌ها مانند تنفس و ضربان قلب، از حالت طبیعی فاصله دارد و بیشتر از سایرین به افت فشار خون پس از غذا دچار می‌شوند. برخی تغییرات سبک زندگی می‌تواند به کاهش علائم افت فشار خون پس از غذا کمک کند. برای مثال، مصرف وعده‌های غذایی کوچک و با کربوهیدرات کم یا نوشیدن آب بیشتر و پرهیز از مصرف الکل در این زمینه نقش دارند.

انواع دیگر فشار خون پایین شامل چه مواردی می‌شود؟

دو نوع دیگر از فشار خون پایین هم وجود دارد، که شامل این موارد می‌شوند:

  • افت فشار خون با واسطه عصبی؛ افت فشار خون پس از ایستادن طولانی‌مدت اتفاق می‌افتد. این نوع فشار خون پایین بیشتر جوانان و کودکان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و ممکن است ناشی از مشکلات ارتباطی بین قلب و مغز باشد.
  • آتروفی سیستم چندگانه با افت فشار خون ارتواستاتیک؛ این وضعیت (orthostatic) نادر بر سیستم عصبی خودمختار تأثیر می‌گذارد. آتروفی سیستم چندگانه همراه با افت فشار خون ارتواستاتیک با فشار خون بسیار بالا در هنگام دراز کشیدن مرتبط است.

قبلاً به آتروفی سیستم چندگانه با افت فشار خون ارتواستاتیک، سندرم شای دراگر (Shy-Drager syndrome) هم می‌گفتند.

انواع فشار خون پایین
دستگاه فشار خون پایین را نشان می‌دهد.

آیا بین سن و فشار خون پایین ارتباطی وجود دارد؟

فشار خون طبیعی، تا حدی تابعی از سن است. بازه‌هایی برای فشار خون ایده‌آل بر اساس سن اعلام شده است. به طیف طبیعی فشار خون، براساس سن دقت کنید:

سنسیستولیکدیالوستیک
نوزادان تا یک ماهگی 60-90 میلی‌متر جیوه 20-60 میلی‌متر جیوه
نوزادان87-105 میلی‌متر جیوه 53-66 میلی‌متر جیوه
کودکان نوپا 95-105 میلی‌متر جیوه53-66 میلی‌متر جیوه
کودکان پیش دبستانی 95-110 میلی‌متر جیوه 56-70 میلی‌متر جیوه
کودکان در سن مدرسه 97-112 میلی‌متر جیوه 57-71 میلی‌متر جیوه
نوجوانان112-128 میلی‌متر جیوه 66-80 میلی‌متر جیوه

در بزرگسالی، میانگین فشار خون بر اساس سن و جنسیت عبارتند از:

  • ۱۸ تا ۳۹ سال؛ برای زنان 110/68 میلی‌متر جیوه – برای مردان 119/70 میلی‌متر جیوه
  • ۴۰ تا ۵۹ سال؛ برای زنان 122/74 میلی‌متر جیوه- برای مردان 124/77 میلی‌متر جیوه
  • افراد بالای ۶۰ سال؛ برای زنان 139/68 میلی‌متر جیوه- برای مردان 133/69 میلی‌متر جیوه

با در نظرگرفتن طیف طبیعی و سلامت فشار خون در سنین و جنسیت‌های مختلف، امکان تشخیص افت فشار خون برای هر گروه وجود دارد.

فشار خون پایین در سالمندان

افراد مسن، بیشتر در معرض کاهش فشار خون هستند. آن‌ها بیشتر از سایر گروه‌های سنی تحت خطر عوارض افت فشار خون مانند افتادن، غش‌کردن، یا سرگیجه هنگام ایستادن یا بعد از غذا هستند. این مشکل در افراد مسن بیشتر به‌واسطه مصرف برخی داروها (از جمله داروهای کنترل فشار) پیش می‌آید. با آگاهی از اینکه تخصص قلب و عروق چیست، می‌توانید از حوزه وظایف پزشکان این حوزه، می‌توانید انتظارات خود را در زمینه کنترل وضعیت فشار خون سالمندان، به درستی شکل دهید.

فشار خون پایین در کودکان و نوجوانان

امکان بروز افت فشار در کودکان و نوجوانان هم وجود دارد. فعالیت بدنی زیاد یا بیماری‌های همراه با تب و اسهال می‌توانند منجر به کم‌آبی و افت فشار خون کودکان و نوجوانان شوند. برخی مشکلات قلبی مادرزادی هم باعث وقوع چنین مشکلی هستند. کمبود آهن، ویتامین B12 یا فولیک اسید هم در افت فشار خون کودکان و نوجوانان نقش دارند.

علائم فشار خون پایین
نشانگر عقربه‌ای دستگاه سنجش فشار خون

فشار خون پایین چه علائمی دارد؟

علائم فشار خون پایین، می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • فشار پایین و سرگیجه
  • فشار پایین و سردرد
  • احساس سرگیجه
  • مشکل در تمرکز
  • ناراحتی معده
  • غش‌کردن
  • تاری دید
  • خستگی

برای برخی افراد، فشار خون پایین نشانه‌ای از ابتلا به یک بیماری زمینه‌ای است. زمانی که فشار خون به طور ناگهانی کاهش پیدا می‌کند، یا زمانی که فشار خون پایین همراه با علائمی دیگر است، امکان وجود بیماری زمینه‌ای بیشتر می‌شود. کاهش ناگهانی فشار خون می‌تواند خطرناک باشد. تغییر تنها ۲۰ میلی‌متر جیوه باعث سرگیجه یا ضعف می‌شود. به عنوان مثال، این علائم ممکن است پس از کاهش فشار سیستولیک از ۱۱۰ میلی‌متر جیوه به ۹۰ میلی‌متر جیوه رخ دهند.

فشار خون بسیار پایین، می‌تواند منجر به وضعیتی به نام شوک هم شود. علائم شوک عبارتند از:

  • سردرگمی، به ویژه در افراد مسن
  • سردی پوست و رنگ‌پریدگی پوست
  • تنفس سریع و کم‌عمق
  • نبض ضعیف و تند

بروز فشار خون پایین، در برخی موارد خطرناک است. در صورت دیدن هر کدام از این علائم، هر چه زودتر به دکتر قلب مراجعه کنید. 

علت فشار خون پایین چیست؟

علت پایین‌بودن فشار خون، ریشه در مشکلات و اوضاع متنوعی دارد. برای مثال، افت فشار خون ارتواستاتیک زمانی اتفاق می‌افتد که شما خیلی سریع از جای خود بلند می‌شوید و بدن نمی‌تواند جریان خون بیشتری را به مغزتان برساند. بیماری‌های سیستم عصبی مرکزی مانند بیماری پارکینسون هم می‌توانند بر نحوه کنترل فشار خون توسط سیستم عصبی شما تأثیر بگذارد. افراد مبتلا به این بیماری‌ها بعد از خوردن غذا، اثرات فشار خون پایین را احساس می‌کنند. علت این است که سیستم گوارشی آن‌ها هنگام هضم غذا از خون بیشتری استفاده می‌کند.

پای دلایل دیگری هم به‌میان است که در ادامه، به آن‌ها می‌پردازیم:

حجم کم خون و مشکلات قلبی

از دست‌دادن خون در اثر صدمات شدید و کم‌خونی هم می‌تواند باعث کاهش فشار خون شود. کم‌آبی هم عاملی برای کاهش حجم خون است. از جمله مشکلات قلبی که باعث پایین‌آمدن فشار خون می‌شوند، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • واکنش‌های آلرژیک تهدیدکننده زندگی (آنافیلاکسی)
  • واکنش‌های ایمنی به عفونت‌های شدید (سپسیس)
  • ریتم نامنظم قلب (آریتمی)
  • آمبولی ریوی (PE)
  • فروپاشی ریه

زمانی که قلب خیلی سریع یا خیلی آهسته می‌زند، افت فشار خون بعید نخواهد بود. اگر ریه‌ها هم به‌طور طبیعی عمل نکنند، فشار خون پایین می‌آید. نارسایی قلبی پیشرفته (ضعف عضله قلب) هم یکی دیگر از دلایل است. همیچنی از دیگر دلایل فشار خون پایین، می‌توان به خطر وقوع حمله قلبی نیز اشاره کرد.

مصرف برخی مواد و داروهای تجویزی

افت فشار خون در برخی از موارد، ریشه در مصرف داروهایی دارد که برای مشکلات زیر مصرف می‌شوند:

  • مشکلات عصبی
  • نارسایی قلبی
  • اختلال نعوظ
  • افسردگی

الکل یا مواد مخدر تفریحی هم روی تغییرات فشار خون اثرگذارند. این مواد می‌توانند فشار خون را کاهش دهند. برخی مکمل‌های گیاهی، ویتامین‌ها یا داروهای خانگی هم فشار خون را کاهش می‌دهند. دقت کنید که هوای خیلی گرم یا خیلی سرد هم می‌تواند بر افت فشار خون تأثیر بگذارد و اثرات آن را وخیم‌تر کند.

فشار خون پایین در خانم‌ها چه دلایلی دارد؟

علت فشار خون پایین در زنان، متنوع است. برای مثال، افت فشار خون ارتواستاتیک در سه‌ماهه اول و دوم بارداری امکان‌پذیر است. خونریزی یا سایر عوارض بارداری هم می‌توانند باعث کاهش فشار خون شوند. اختلالات غدد درون‌ریز مانند کم‌کاری تیروئید (هیپوتیروئیدیسم)، نارسایی غده فوق کلیوی (آدرنال)، و قند خون پایین (هیپوگلیسمی) هم باعث افت فشار خون در زنان می‌شوند.

فشار خون پایین در آقایان چه دلایلی دارد؟

علت فشار خون پایین در مردان هم گوناگون است. استرس عاطفی، ترس، ناامنی یا درد (شایع‌ترین علل غش) و کم‌آبی باعث کاهش حجم خون می‌شوند. برخی از اختلالات عصبی هم اختلال در عملکرد سیستم عصبی خودمختار در مردان و البته زنان را به‌همراه دارند. چنین روندی هم با افت فشار خون همراه است. مصرف الکل و مواد مخدر هم تغییراتی در فشار خون ایجاد می‌کنند. مردان بیشتر از زنان، تحت تأثیر این عامل، دچار افت و پایین‌آمدن فشار خون می‌شوند.

تشخیص فشار خون
پزشک فشار بیمار را اندازه می‌گیرد.

فشار خون پایین چگونه تشخیص داده می‌شود؟

تشخیص فشار خون آسان است و با اندازه‌گیری آن ممکن می‌شود. بااین‌حال، آگاهی از علت آن، کار ساده‌ای نیست. روش‌های مختلفی برای تشخیص این مشکل وجود دارند. از روش‌های زیر برای بررسی علت و تشخیص افت فشار خون استفاده می‌شود.

  • تست آزمایشگاهی؛ آزمایش‌های خون و ادرار می‌توانند مشکلات احتمالی مانند دیابت، کمبود ویتامین، مشکلات تیروئید و… را شناسایی کنند.
  • تصویربرداری؛ اگر پزشکان نسبت به وجود یک مشکل قلبی یا ریوی مشکوک باشد، از آزمایش‌های تصویربرداری برای بررسی وضعیت استفاده می‌کنند. تصویربرداری شامل روش‌هایی مانند اشعه ایکس، اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT) و تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)، اکوکاردیوگرام یا آزمایش‌های مشابه مبتنی بر سونوگرافی می‌شود.
  • تست تشخیصی؛ این آزمایش‌ها به‌دنبال مشکلات خاصی در قلب یا سایر سیستم‌های بدن انجام می‌شوند. از جمله این تست‌ها باید به الکتروکاردیوگرام (ECG یا EKG)، تست استرس اشاره کنیم.

این موارد می‌توانند در مسیر کشف علت پایین‌آمدن فشار خون نقش داشته باشند.

فشار خون پایین چگونه درمان می‌شود؟

درمان فشار خون پایین، معمولاً با یافتن علت وقوع آن شروع می‌شود. اگر پزشک بتواند مستقیماً آن علت را درمان کند، افت فشار خون به‌طور خودکار بهبود می‌یابد. به عنوان مثال، امکان دارد که افت فشار خون به دلیل آسیب و از دست‌دادن خون اتفاق بیافتد. ترمیم و آسیب و جایگزینی خون از دست‌رفته با تزریق خون، افت فشار خون را متوقف می‌کند. اگر داروهایی مصرف می‌کنید که بر فشار خون شما تأثیر می‌گذارند، ممکن است که پزشک دوز مصرفی شما را تغییر دهد یا از شما بخواهد که مصرف آن دارو را به‌طور کامل متوقف کنید.

در ادامه، راه‌های درمان فشار خون پایین را بررسی خواهیم کرد:

درمان فشار خون با دارو درمانی

مهم‌ترین گام در درمان فشار خون پایین، کشف علت و دلیل است. درمان‌ها می‌توانند شامل مصرف برخی قرص‌ها و داروها تا عمل‌های جراحی شوند. درمان مستقیم افت فشار خون معمولاً به یکی از ۳ روش زیر انجام می‌شود:

  • افزایش حجم خون؛ این روش که به عنوان احیای مایع نیز شناخته می‌شود، شامل تزریق مایعات به خون است. به عنوان مثال می‌توان به مایعات داخل وریدی (IV) یا پلاسما یا تزریق خون اشاره کرد.
  • ایجاد انقباض رگ‌های خونی؛ داروهایی وجود دارند که فشار خون را با شل‌کردن رگ‌های خونی در بدن کاهش می‌دهند. داروهایی هم هستند که اثر معکوس دارند.
  • تغییر نحوه برخورد بدن با مایعات؛ کلیه‌ها مسئول حفظ تعادل مایعات در بدن هستند. برخی از داروها باعث حبس مایع و نمک از سوی کلیه‌های می‌شوند. در این صورت، فشار خون پایین می‌آید.

برخی از افراد مبتلا به فشار خون پایین، نیازی به بستری در بیمارستان دارند.

درمان خانگی افت فشار خون

درمان فشار خون پایین در منزل

اگر افت فشار خون همراه با علائمی دارید، باید حواستان به رعایت نکات زیر در منزل باشد:

  • مصرف دارو؛ این‌ها می‌توانند به شما در جلوگیری از علائم مخرب و اثرات فشار خون پایین کمک کنند.
  • لباس پوشیدن؛ جوراب‌های فشاری که فشار کمی روی پاها وارد می‌کنند، خون را به سمت بالا فشار و فشار خون را افزایش می‌دهند.
  • مدیریت رژیم غذایی؛ پیروی از توصیه‌های رژیم غذایی، به‌خصوص میزان نمک مصرفی می‌تواند به پیشگیری از علائم افت فشار خون کمک کند.
  • حرکات متعادل و آرام؛ از ایستادن خیلی سریع به‌خصوص با افت فشار خون ارتواستاتیک خودداری کنید. این اقدام می‌تواند به شما کمک کند که از سرگیجه و اثرات غش‌کردن افت فشار خون جلوگیری کنید.

 اگر متوجه شدید که احساس سرگیجه دارید، حتماً بنشینید. افتادن از ارتفاع می‌تواند شما را در معرض آسیب‌های شدید یا حتی فاجعه‌بار مانند شکستگی لگن، ضربه مغزی، شکستگی جمجمه یا شکستگی دنده‌ها قرار دهد.

درمان فشار خون
بیماری با هایپوتنشن که تحت نظر پزشک قرار گرفته است.

برای کنترل فشار خون پایین چی بخوریم؟

نوشیدن آب زیاد، از جمله اقدامات مهمی است که می‌تواند باعث ایجاد تعادل در فشار خون بدن شود. از موادی که باید برای کنترل فشار خون و جبران فشار پایین مصرف شوند، به موارد زیر دقت کنید:

  • غلات صبحانه غنی‌شده
  • محصولات مخمری مغذی
  • میوه‌ها و سبزیجات سبزبرگ
  • غذاهای سرشار از ویتامین B12
    تخم‌مرغ، گوشت، محصولات لبنی

غذاهای سرشار از فولات مانند انواع آجیل، لوبیا و غذاهای دریایی هم برای کنترل فشار خون پایین مؤثرند.

چگونه می‌توان از فشار خون پایین پیشگیری کرد؟

معمولاً کاهش خطر یا پیشگیری از افت فشار خون، ممکن نیست. تنها راه‌کار، اجتناب از شرایط یا اقداماتی است که می‌تواند منجر به آن شود. برای مثال، مصرف دارو و مکمل‌ها یا برخی از داروهای گیاهی فشار خون را پایین می‌آورند. دقت کنید، این ایده که دمنوش‌ها و داروهای گیاهی فاقد عوارض خطرناک‌اند، اصلاً درست نیست. بسیاری از مواقع، مصرف چنین موادی می‌تواند همراه با افت فشار خون یا بروز عوارض دیگر باشد. مصرف وعده‌های غذایی کوچک‌تر با کربوهیدرات کمتر هم می‌تواند از پایین‌آمدن فشار خون پس از غذاخوردن جلوگیری کند.

فشار خون پایین چه عوارضی دارد؟

عوارضی که ممکن است به‌دلیل افت فشار خون رخ دهند، عبارتند از:

سقوط و آسیب‌های ناشی از افتادن این موارد بزرگ‌ترین خطرات افت فشار خون هستند. زمین‌خوردن می‌تواند منجر به شکستگی استخوان، ضربه مغزی و سایر آسیب‌های جدی یا حتی تهدیدکننده زندگی شود.
مشکلات قلبی یا سکته

 در زمان پایین‌آمدن فشار خون، قلب سعی می کند با پمپاژ سریع‌تر یا شدیدتر، بدن را به حالت طبیعی بازگرداند. چنین چیزی باعث آسیب دائمی قلب و حتی نارسایی قلبی می‌شود. ضمناً می‌تواند مشکلاتی مانند ترومبوز ورید عمقی (DVT) و سکته مغزی ایجاد کند.

شوک هم از عوارض فشار خون پایین است. هنگامی که فشار خون شما پایین می‌آید، با کاهش مقدار خونی که دریافت می‌کنید، اندام‌هایتان تحت تاثیر قرار می‌گیرند. این موضوع می‌تواند باعث آسیب اندام یا حتی شوک شود. منظور حالتی است که بدن به‌دلیل محدودیت جریان خون و اکسیژن شروع به خاموش‌شدن می‌کند.

با ابتلا به چه بیماری‌هایی فشار خون پایین می‌آید؟

فشار خون پایین تحت تأثیر بیماری‌ها و وضعیت‌های پزشکی مختلفی ایجاد می‌شود. از جمله مشکلاتی که باعث افت فشار خون می‌شوند، شامل موارد قلبی زیر هستند:

  •  حمله قلبی
  • نارسایی قلبی
  • بیماری دریچه قلب
  • ضربان قلب آهسته به نام برادی‌کاردی (bradycardia)

 بیماری‌های مرتبط با هورمون و مشکلات ناشی از غدد درون‌ریز هم باعث بروز افت فشار خون می‌شوند. شرایطی مانند بیماری آدیسون از جمله این موارد است. چنین وضعیتی بر غدد خاصی اثر می‌گذارند که هورمون‌های کلیدی و مهم بدن را می‌سازند. امکان بروز فشار خون پایین در بارداری هم وجود دارد.

درمان فشار خون پایین در بیماران مبتلا به هایپوتنشن

برای درمان فشار خون به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

متخصص قلب پزشکی است که می‌تواند درد قفسه سینه، فشار خون پایین و بالا و نارسایی قلبی را درمان کند. این متخصص به درمان مشکلات دریچه‌های قلب، عروق خونی و سایر مشکلات هم می‌پردازد. اگر علائم افت فشار را تجربه کرده‌اید، بهتر است که این وضعیت را پیگیری کنید. نوبت دکتر قلب بگیرید و توسط یک متخصص، معاینه شوید.

خوشبختانه، در هر شهر از ایران که باشید، می‌توانید به تعداد زیادی از متخصصان این حوزه، دسترسی پیدا کنید. مثلاً اگر ساکن تهران هستید، از میان بیش از 267 پزشک متخصص، انتخاب و نوبت دکتر قلب تهران را ثبت کنید.

برای آگاهی از دلیل هایپوتنشن یا علت فشار خون پایین به پزشک مراجعه کنید. در سامانه دکتردکتر، بهترین متخصصان را پیدا کنید و از آن‌ها، به‌طور آنلاین نوبت بگیرید.

منابع:

my.clevelandclinic.org

baptisthealth.com

mayoclinic.org

heart.org

nhs.uk

سوالات متداول فشار خون پایین

فشار خون پایین زیر 90/60 میلی‌متر جیوه است. فشار خون طبیعی بالاتر از آن، تا 120/80 میلی‌متر جیوه عنوان می‌شود.

فشار خون پایین (هیپوتانسیون) به طور معمول باعث سکته نمی‌شود، اما ممکن است خطراتی ایجاد کند که منجر به انسداد جریان خون به مغز (سکته ایسکمیک) یا خونریزی در داخل یا اطراف مغز (سکته هموراژیک) شوند.

بله، فشار خون پایین منجر به کاهش جریان خون به جفت می‌شود و می‌تواند تامین اکسیژن و مواد مغذی به جنین را تحت تاثیر قرار دهد. امکان زایمان زودرس را هم بالا می‌برد و با خطر مشکلات رشد جنین همراه است.

 فشار خون پایین در برخی موارد، باعث کاهش جریان خون به اندام‌های حیاتی مانند مغز و قلب می‌شود. وجود برخی بیماری‌ها و مشکلات قلبی هم باعث کاهش فشار می‌شود. سرگیجه و به‌هم‌خوردن تعادل ناشی از فشار خون پایین هم می‌تواند خطر سقوط و آسیب‌های ناشی از آن را افزایش دهد.

اگر فشار خون پایین باعث نرسیدن جریان خون به اندام‌های بدن شود، امکان سکته، حمله قلبی، نارسایی کلیه و ایسکمی روده (کاهش خون رسانی به روده کوچک و بزرگ) وجود دارد. شوک و مرگ نتیجه نهایی کاهش طولانی‌مدت فشار خون است.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

347 دیدگاه در “فشار خون پایین چه دلایلی دارد؟ برای افت فشار چه بخوریم؟
  • سلام ممنون از توضیحات خوبتون.
    من سابقه فشار خون دارم و قرص لوزارتان 25 یکی صبح و یکی شب مصرف میکنم، الان چند روزیه بعد از خوردن غذا بی حال میشوم و میخواهم بخوابم، بعد هم که بیدار میشوم منگ هستم، دستگاه فشار دارم و موقعی که اینطوری میشوم فشارم تقریبا 10 روی 6 میشود، رفتم آزمایش خون دادم، کم خون هم نبودم، نمی دونم مشکل از کجاست، به نظر شما علت این چیست؟

    پاسخ
    • سلام
      دوز قرصتون رو نصف کنین صبح و شب و با دستگاه مکرر چک کنین تا یوقت بالا نره درصورت بالا رفتن نصف دیگه رو بخورید
      اگر کنترل نشد، با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من اکثر اوقات دست و پام سرده و گاها پیش میاد ک فشارم به شدت میاد پایین طوری که لرزش دستام شدید میشه مشکل چیه

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش کم خونی و تیرویید بدهید

      پاسخ
  • سلام ممنون از توضیحات خوبتون
    یه سوال داشتم : من یه بار ظهر بود که تصادف کردم پام آسیب دید و زخم عمیقی ایجاد شد و با دیدن و فکردن به زخمم حالم بد شد سرم گیج رفت چشام سیاهی رفت حالت تهوع بهم دستم داد خوابم میومد و بی حال شده بودم صورتمم کلا سفید شده بود مثل گچ و توحال خودم نبودم و تعادلمو ازدست دادم دراز کشیدم پاهامو بردن بالا حالم بهتر شد
    ولی بعد از یکی دوماه غروب بود دراز کشیده بودم داشتم کتاب میخوندم بلند شدم رفتم سرویس بهداشتی بعد اومدم بیرون رفتم ظرف شستم که یدفه بدون هیچ فکر کردنی و صحبت کردنی یا دیدن چیزی حالم بد شد
    دوباره سرم گیج رفت چشام سیاهی رفت حالت تهوع بهم دست داد خوابم میومد تو حال خودم نبودم بیحال شده بودم و صورتم مث گچ سفید شده بود نتونستم تعادلمو حفظ کنم رفتم روی مبل نشتم بعد از دو سه دقیقه حالم بدتر شد ودراز کشیدم پاهامو بالا نگهداشتن تا حالم بهتر شد
    من گاهی اوقات وقتی دراز کشیدم یا نشستم و یه دفعه از جام بلند میشم بعضی اوقات سرم برای پنج دیقه گیج میره چشام سیاهی میره و تعادلم بهم میریزه بنظرتون منی که فقد ۱۴ سال دارم
    چه کار باید بکنم این علائم چه بیماری میتونه باشه اصلا به دکتر مراجعه نکردم

    پاسخ
    • سلام
      افت فشارخون ارتواستاتیک میتونه باشه
      همچنین ازمایش کم خونی و تیرویید بدین

      پاسخ
  • سلام دکتر وقتتون بخیر
    من چند وقت پیش از یک متخصص قلب پرسیدم موقع دیدن گوشی چشمم سیاهی میره نمیدونم مشکل از چشمم یا فشار پایینم ، فشارم معمولا ۹ روی ۷ یا ۶ هست و ۱۶ سالمه ایشون گفتند مصرف نمک بالا ببر نتیجه رو چک کن ، ببخشید من مصرف نمک بالا بردم سرگیجم خیلی بهتر شد دستگاه فشار ندارم که فشارم چک کنم فقط میدونم بعضی اوقات احساس ضعف شدید دارم و چشمم سیاهی میره با مصرف نمک خوب میشه و بهبود پیدا میکنه، من چون مشکل قدیمی کلیه دارم ، منع مصرف زیاد نمک دارم ، الان باید برای فشار پایینم چکار کنم برای دارو به متخصص قلب مراجعه کنم یا نمک کم استفاده کنم؟
    چون سیاهی رفتن چشم اذیتم میکنه به خصوص مواقعی که از جام سربع بلند میشم حتی یک بار به حالت غش هم رفتم یا مواقعی که مدت زمان زیادی به صفحه نمایشگر گوشی خیره میشم.

    پاسخ
    • سلام
      اول ازمایش کم خونی و تیرویید بدین عزیز

      پاسخ
  • سلام من افت فشار وسرگیجه دارم علتش چیه

    پاسخ
    • سلام ممكنه بدليل كم خوني باشه
      آزمايش cbc.diff ferritin tsh بديد

      پاسخ
  • من سه روزه که سردردوسرگیجه دارم ویکمم طب بنظرتون مشکله من چیه!؟؟

    پاسخ
    • سلام بايد p> برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام. خانمی ۲۷ ساله هستم شبها وقتی چشمامو میبندم حس میکنم زبانمو دستام به شدت بزرگ میشن و سنگینیشونو حس میکنم.بی حال هم هستم و خیلی زود خسته میشم و حالت تهوع بهم دست میده مشکلم چی میتونه باشه

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش تیرویید و کم خونی
      و بررسی اضطراب و افسردگی

      پاسخ
  • پسر 31 ساله هستم.حدود 3 روز هست که احساس بی حالی دارم.وقتی بلند میشم سرم گیج میره. و یک روز هم احساس گزگز در پا داشتم و شبش تب و لرز داشتم. اما روز بعد علائم کمتری داشتم و فقط بی حال بودم. مشکل من چیه؟

    پاسخ
    • سلام بايد تست covid pcr بديد و از نظر كرونا بررسي شيد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    بنده یه بار البته دو ماه قبل حجامت کردم همون شب حجامت یهو فک کردم دیگه میمیرم قلبم یه ثانیه ۱۰ بار میزد اینقد عجیب بود خون ب مغزم نرسید ب زور پاهامو بلند کردم دادم دیوار تا نمیرم منو بردن دکتر خوب شدم بعد دو ماه ورزش سنگین کردم دیشب باز اون حالت بهم اومد من چیکار کنم درمان چیه ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
    • سلام

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

      پاسخ
  • باسلام من آقا ۴۱سال دارم همیشه فشارم روی ۱۰ هستش وسردرد و حالت منگی میگیرم سرم میزنم تازه فشار ۱۱میشه وحالم تقریبا خوب میشه.آزمایشات خون وکبدوتیروییدمشکل ندارن کلیه ها سالم مایعات مصرفم زیاد هست .راهنمایی میفرمایید

    پاسخ
    • سلام بايد ام ار اي بديد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من دیشب یه دفعه فشارم اومد پایین چشام تار شد و به مدت 1 دقیقه از حال رفته بودم مشکلم چیه

    پاسخ
    • سلام فشار خونتون دوباره چك كنيد
      مايعات و نمك مصرف كنيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام .خانم 34ساله هستم یه هفته است که افت فشار،ضعف بی حالی و خستگی دارم فشارم روهفته دوبارسرم زدم ولی هنوز خوب نشدم زیردلم هم دردمیکنه کمی هم سردر دارم باید چیکار کنم بهتر بشم

    پاسخ
    • سلام از نظر كم خوني فقر آهن بررسي شيد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من ۲۵ سالمه خانم هستم افت فشار دارم بدنم سست میشه سرگیجه میگیرم تو قفسه سینه وقلبم احساس سنگینی می کنم سردرد شدید هم دارم سطح اکسیژنمم پایین میاد هوشیاریمم ازدست میدم نفس کشید هم برام مشکل میشه من دیابت هم دارم دکتر هم رفتم گفتن نمک بخور ممنون میشم بگید مشکلم چیه مرسی

    پاسخ
    • سلام
      اگه هوشیاریتون از دست میره بررسی توسط متخصص قلب و مغز و اعصاب ضروری هست

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    دختری ۲۱ ساله هستم شنبه هفته پیش من قرص مخمر آبجو تهیه کرده و خوردم تا ۳ روز پیش ک احساس کردم سرگیجه دارم دست و پاهام یخ میکنه حالت تهوع میگیرم و فشارم با دستگاه ۹/۴ هستش الان ب شدت ترسیدم ۳روزهست ک دیگه نمیخورم اون قرص مخمر آبجو رو ایا ب دلیل مصرف آنهاست این حال بد؟ خوب میشه ب صورت عادی ؟ یا ک ن مشکل چیز دیگه ای هست لطفا بگید چبکار کنم چی بخورم ؟

    پاسخ
    • سلام
      میزان مصرف نمک افزایش یابد اگر بهبود نیافتید ویزیت شین

      پاسخ
  • با سلام خدمت شما. نوجوان ۱۷ ساله ام که نزدیک به یک ماهه فشار خون پایین شدید دارم و مداوم یعنی حدود ۴ تا ۸ ساعت تو روز . جدیدا استخوان سمت چپ فک من درد میکنه و حدود یه ماه پیش هم شقیقه هام شدیدا درد داشت . زود خسته میشم و دائما بی حالم خوابم هم سنگین شده .خواهشا کمکم کنید امسال این اوضاع روی تمرکزم روی درس ها تاثیر خیلی بدی گذاشته.

    پاسخ
    • سلام از نظر كم خوني فقر آهن و كم كاري تيروييد بررسي شيد
      مايعات و نمك بيشتر بخوريد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من دو روزه سر درد دارم حالت گیچی رو هم دارم وقت خواب کل بدنم سست میشه قبلا هم ماهی چند بار سر درد داشتم بی حوصله هم میشم مشکل من چیه با تشکر

    پاسخ
    • سلام بايد تست كرونا بديد تا مشخص شه كرونا هست يا نه

      پاسخ
  • من یک هفته هستم سر گیچه شدید دارم افت فشار از هفت بالا نمیره معایات زیاد میخورم دست پاهایم توان ندارن خرکت ندارنن چ کار کنم م

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر كرونا بررسي شيد و يك روز حداقل بستري باشيد تا علت افت فشارتون مشخص شه
      ممكنه خونويزي مخفي گوارشي داشته باشيد
      لطفا به بيمارستان مراجعه كنيد

      پاسخ
  • سلام من ۱۷ سالمه و همیشه دست پاهام شدیدا سرده و احساس ضعفو سرگیجه هم دارم و ٪۹۹مواقع فشارمم پایینه میشع بگید علتش چیه

    پاسخ
    • سلام لطفا از نظر كم خوني فقر آهن و كم كاري تيروييد بررسي شيد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من ۱۷سالمه و همیشه دست و پاهام شدیدا سرده در هر حالتی و سر گیجه و ضعیفم دارم فشارمم ٪۹۹ مواقع پایینه میشه بگید علتش چیه

    پاسخ
    • سلام لطفا از نظر كم خوني فقر آهن بررسي شيد و اين آزمايشات را بديد
      Cbc.diff esr
      Crp
      Tsh freet4
      25ohvitD
      و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • بسیار کامل و دقیق. سپاسگذارم

    پاسخ
    • ممنون از حسن نظرتون دوست عزیز

      پاسخ
  • سلام، پسر ۲۸ ساله هستم و pvc قلب دارم تعدادش زیاد نیست واسه ابلیشن ولی همیشه سوزش قفسه سینه و زیر بغل چپ دارم ، حالت تهوع دائمی و رفلاکس اسید معده همچنین افت ناگهانی فشار و ضعف و بیحالی دارم که بعضی اوقات که شدت پیدا میکنه بدنم سرد میشه و عرق سرد میکنم
    آیا pvc باعث درد دائمی قفسه سینه و افت ناگهانی فشار میشه؟
    برای بهبود علائم سوزش قفسه سینه و افت فشار چکار کنم؟
    ممنون خدا خیرتون بده

    پاسخ
    • سلام
      متخصص قلب گفتن ابلیشن لازم نیست؟ با توجه به افت ناگهانی فشار و احساس ناراحتی اغلب اوقات بهتره مجددا برای انجام ابلیشن ویزیت شین

      پاسخ
  • خانم ۳۳ ساله هستم
    حدود دو ماهه که فشارم پایین تر از حد معموله ۱۱ رو ۷ یا ۱۰ رو ۷. در حالت عادی همیشه فشارم ۱۲ رو ۸ بود
    وقتی از جام بلند میشم سرگیجه دارم
    اخیرا تپش قلب و اسهال‌ هم دارم دائما
    گاهی هم حالت تهوع و سر درد یک طرفه و عدم تمرکز
    مشکلم چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام لازمه كه از نظر كم خوني فقر آهن بررسي شويد
      اين آزمايشات را انجام دهيد
      Cbc.diff esr crp
      Tsh
      Freet4
      Ferritin
      25ohvitD
      و مواد غذايي شور و مايعات بيشتر مصرف كنيد

      پاسخ
  • سلام من ۱۷ سالمه هر روز تقریبا این مشکل رو دارم سردرد پیگیرم بعدش ک فشارمو میگیرم رو هفت یا بعضی اوقات شیش هست لازمه ب پزشک مراجعه کنم؟؟؟

    پاسخ
    • سلام بهتره كه نوار قلب بگيريد و يك معاينه اوليه توسط متخصص قلب انجام بديد
      لطفا

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام.
    ۳۷مرد هستم و سال دارم.
    ۱۰ ماه هست که اکثرا شب ها بعد از خوردن شام،بلافاصله فشارم میوفته و سرگیجه میگیرم و نمیتونم بشینم یا سر پا وایسَم. نمیتونم سرمو بالا نگه دارم و باید دراز بکشم.
    چه مشکلی دارم؟
    باید به کدام دکتر متخصص مراجعه کنم؟
    با تشکر.

    پاسخ
    • سلام غذاي كم حجم بخوريد
      بايد به متخصص داخلي مراجعه كنيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من مدتیه بی دلیل و ناگهانی دچار افت فشار میشم اونقدر که تمام بدنم سست و سنگین میشه و ضعف شدید دارم همه چی می خورم چون فکر میکردم قندم افتاده اما چندین ساعت به این حالم حتی همین حالا از ظهر درگیرم چندساعته تپش قلب هم دارم فشارم 10 روی 6 بود

    پاسخ
    • سلام از نظر كم خوني فقر آهن بررسي شيد
      همچنين نوار قلب هم بديد

      پاسخ
  • سلام.دختر ۲۵ ساله هستم ۹۰ درصد مواقع فشار خونم پایین دهه اما هیچ علائمی نداره جز در موارد خیلی کم حالت تهوع میگیرم و پوست بدنم سرد میشه…اکثر روزا هم سردرد خیلی شدیدی دارم ک حتی با مسکن هم اروم نمیشه البته دندون عقلمم درد میکنه میتونه از دندونم باشه؟

    پاسخ
    • سلام ممكنه، ممكنم هست عفونت دندان باشه
      اول به دندان پزشك مراجعه كنيد اگر معاينه شما نرمال بود

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین .
    پسر ۱۸ ساله ام و مدت زیادی هست که قلبم نزدیک به ۱۰۰ تا میزنع و ۳،۴ روز هم هست که فشارم در حال تغییر هست و ۱۳ روی ۹ میشه و سمت چپ قفسه سینم هم بعضی اوقات درد میکنه کم خونی هم ندارم شما میدونین علت چیه؟

    پاسخ
    • با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام مرد۳۴ساله هستم دستگاه فشارسنج گرفتم توخونه هرروز فشارم راچک میکنم همیشه ۹روی ۵ یا۱۰روی ۶ هست خیلی کم انرژی وبیحال هستم ضمنا کم خونی دارم ایادارویی برا درمانش هس یا اینکه باید چکار کنم

    پاسخ
    • سلام اصولا آقايان نبايد كم خوني فقر آهن داشته باشن مگه مثلا تالاسمي باشه
      اين آزماشو انجام بديد
      Cbc.diff esr crp
      Tsh
      Ferritin
      25ohvitD
      S/E از نظر خون مخفي
      و توسط متخصص داخلي بررسي شيد

      پاسخ
  • درود
    خانم ۳۸ ساله هستم
    چند ماهه سردردهای شدید دارم از چشم چپم شروع میشه به سرم میرسه وقتی یهویی پا میشم احساس میکنم چشمام میخواد از حدقه بزنه بیرون. بی حال هم هستم ولی فعالیتم بالاست و زیاد سرپا هستم

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر ميگرن بررسي شيد و
      متخصص مغزو اعصاب معاينتون كنه.

      پاسخ
  • سلام
    من دختری ۱۸ساله هستم چند روزیه که خون دماغ میشو فشارم پایین میادو سرگیجه و خستگی بهم دست میده.گاهی هم به شدت قفسه سینم گردنم و دستم درد میگیره.
    چه مشکلی دارم؟؟؟

    پاسخ
    • سلام لازمه كه اين آزمايشات را انجام دهيد
      Cbc.diff esr crp
      Pt ptt inr bt

      پاسخ
  • باسلام،باتشکرازسایت‌شما،وتشکرازاطلاعات پزشکی،مطالب بسیارمفیدوپرمحتوابود،باسپاس

    پاسخ
    • ??

      پاسخ
  • سلام من دو روز هست خیلی بی حال هستم و حالت تهوع دارم و دست و پام عرق میکنن چه مشکلی هست ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      بررسی از نظر کرونا انجام شود

      پاسخ
  • سلام خانمی 25ساله هستم که چندماه بامشکل فشارخون پایین مواجه شدم،ضعف وسرگیجه وتپش قلب وتنگی نفس میگیرم چکاب هم دادم خوب بوده،همراه فشار پایین استرس وبیقراری هم میگیرم چیکارکنم واقعا خسته شدم؟

    پاسخ
    • سلام ببخشیدچندوقته دست و پام بی حس میشه حالت دلشوره دارم علت چیست باسپاس

      پاسخ
      • سلام
        سلام بی حسی دست و پا همزمان باید معاینه دقیق شین و درصورت نیاز mri انجام شه

        با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

        اگه معاینتون خوب بود و موردی نداشت دارو برای رفع استرس زیر نظر روانپزشک مصرف کنید

    • سلام
      جهت بررسی بهتر است توسط متخصص قلب ویزیت شین
      به متخصص قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • با سلام. حدود 3 سال پیش بر اثر اتفاقی دریک آن شدیدا ترسیدم و بعد چند تا اتفاق ناراحت کننده هم برام پیش اومد. حدود یک ماه تپش قلب پیدا کردم. طوری که شب ها نمیتونستم بخوابم. الان هم بعضی وقتها همونطوری میشم. موقع خواب انگار یهویی ته دلم خالی میشه. همون موقع پیش بهترین متخصص قلب رفتم گفتن قلبت هیچ مشکلی نداره. آزمایش و اکو و نوار قلبی. هیچی نشون نداد. خیلی جزیی کم خونی بود خیلی جزیی. فقط چند ماه پیش از اون چندین جلسه دندانپزشک رفته بودم موقع تزریق آمپول بی حسی بدنم واکنش نشون میداد و شدیدا تپش قلب میگرفتم خیلی شدید. آیا ممکنه به اون مربوط باشه. باید چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      شبیه حملات پانیک است
      از تماس تلفنی با متخصص روانپزشک جهت تجویز دارو استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من وقتی از خواب بیدارمی شم اندازه یک دقیقه خونه خودمون نمیشناسم احساس می کنم خونه دا ره تکون میخوره بغبغبب

    پاسخ
    • سلام بدليل اينه كه در فاز REM بيدار ميشيد
      اگه زياد تكرار ميشه به متخصص اعصاب و روان مراجعه كنيد.

      پاسخ
  • سلام من دختر ٢٩ ساله و بدون بيماري خاصي هستم ٢روز هست بي حالم و دست و پام عرق شديدي ميكنه و توي سرم فشار زيادي مياد، فشار خونم هميشه تقريبا٩ رو ٧ بوده اما اين دو روز به ٧/٥ رو ٥ هم رسيد بعد شد ١١/٥ رو ٨. داروي خاصي مصرف نميكنم فقط چندسالي هست روزي ١ عدد مولتي ويتامين ميخورم. ممنون ميشم جواب بديد كه مشكل چي هست و چكار بايد انجام بدم

    پاسخ
    • سلام عزبزم
      اگه بی حالی و تعریق دارین ممکن کرونا مطرح باشه
      جهت بررسی بیشتر از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر من هجده سالم هست و اصلا مشکل فشار خون چه بالا و چه پایین رو نداشتم. الان حدودا پنج روز هست که فشار خون من ۸ هست و تپش قلب و تنگی نفس سرگیجه و حالت تهوع دارم…(البته کم کاری تیروئید دارم که تحت نظر پزشک هستم)ممنون میشم راهنماییم کنید?

    پاسخ
    • سلام مايعات و مواد غذايي شور و شيرين بيشتر مصرف كنيد، ضربان قلب بالاتون بخاطر فشار خون پايينتون هست
      اما بايد نوار قلب هم بديذ و از نظر آريتمي قلبي بررسي شويد

      پاسخ
      • سرگیجه سستی پا و دل آشوبه دارم مشکل چیه

      • سلام بايد از نظر كم خوني، كم كاري تيروييد، كمبود ويتامين دي بررسي شيد
        اگر هم تازه دچار اين مشكل شديد از نظر كرونا بررسي شويد

      • سلام من ۲۴ سالمه کرونا گرفتم خوب شدم سوزن جلو گیریم زدم بعد از اونا دیگه تپش قلب با سر گیجه با سستی بدن مواجعه شدم نوک انگشتا پام هم یخ میزنه مشکل چیست

      • سلام عارضه دارتون هست
        لطفا براي درمان به پرشك معالجتون مراجعه كنيد

  • سلام عرض کردم . من چهل روز پیش پدربزرگم فوت کرده بر اثر کرونا و اینکه ایشون فشار خون داشتند و یهویی حالشون بد میشه و فوت میکنن . بعد از بیست روز من یه سری علایم دارم . این که شب که میشه حالم خیلی بد میشه . احساس میکنم ضربان قلب دارم اما فقط قسمت سمت قلبم شروع به لرزش میکنه . بعد اینکه فشارم میاد روی ۱۰ روی ۶ یا ۵ . بعد اینکه خیلی بی حال میشم و شب موقعی که میخوام بخوابم خیلی بی قرار میشم همش باید تکون بخورم . حتی چند روز پیش حالم همینطوری بود که داشتم میرفتم بیمارستان که توی راه بیمارستان دهنم و زبونم داشت سر میشد و حالم خیلی بد بود و دکتر ها هم گفتن که مال استرسه و عصبیه اما من تا حالا اینطوری نبودم . ممنون میشم راهنمایی کنید باید چه کار کنم .

    پاسخ
    • سلام بله بدليل فشار عصبي ناشي از ازدست دادن پدربزرگتونه، اما اگه ضعف و بيحالي داريد بايد از نظر كرونا هم بررسي شويد

      پاسخ
  • با سلام..مادر بنده حدود ۸۷ سال سن داره..و داروی کنکور ۲ و نیم..آپیکس…و نلوکسین‌برای مشکل قلبی اش مصرف میکنه..فشارش میاد پایین گاهی از اوقات..امروز نوبت فیریوتراپی داشت..برای حرکت دست اس..بعد از اون فشارش اومد روی ۷ و نیم بود روی ۴…نظرتون چیه؟

    پاسخ
    • سلام بايد به متخصص قلبشون مراحعه كنن
      تا دوز داروهاشونو تغيير بدن همچنين اكو قلب هم بشن

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۴ماهی بیشتر میشه که تاری دید وحتی جلوی چشام سیاه میشه کم کاری تیروئید دارم حتی در طول روز بیست بار بیشتر چشام سیاهی میره وقتی بلند میشم یا حتی وقتی خمیازه میکشم چشام سیاهی میره حتی وقتی چشامو میمالم 5 یا6 ثانیه،طول میکشه تا بتونم روشناییو ببینم تو را خدا راهنماییم کنید من چ مشکلی دارم

    پاسخ