اگر فشار خون زیر ۹۰/۶۰ میلیمتر جیوه باشد، یعنی فشار خون پایین است. موارد زیادی هستند که باعث کاهش فشار خون یا هایپوتنشن (hypotension) میشوند. بنا به علت فشار خون پایین، پزشکان از روشهای درمانی مختلفی استفاده میکنند. سرگیجه، خستگی و غش، علائم فشار خون پایین هستند اما بسیاری از افراد، نشانه خاصی ندارند. گاهیاوقات با رفع عوامل سادهای مانند کمآبی بدن، گاهی هم با درمان بیماریهای زمینهای و تغییر داروها، سطح فشار خون تغییر میکند.
در این مقاله از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر، از انواع فشار خون پایین و علل آن برایتان خواهیم گفت. مطالعه این مطلب، به 5 دقیقه زمان نیاز دارد.
در پایان، اگر پرسشی دارید در قسمت نظرات بنویسید تا کارشناس سلامت و پزشکی دکتردکتر، پاسخ دهد.
فشار خون پایین چیست؟
فشار خون پایین، به میزان زیر 90/60 میلیمتر جیوه گفته میشود. این وضعیت معمولاً خطرناک نیست، مگراینکه علائم دیگری وجود داشته باشد که خبر از وضعیتی خطرناک یا مهم در بدن بدهند. اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم، فشار خون پایین وضعیتی است که در آن نیروی فشار خون به دیواره شریان بسیار کم است. به این حالت، افت فشار خون هم میگویند. فشار خون بر حسب میلیمتر جیوه اندازهگیری میشود. بهطور کلی، فشار خون پایین، میزان پایینتر از 90/60 میلیمتر جیوه است.
پایگاه انجمن قلب آمریکا دراینباره میگوید:
معمولاً فشار خون پایین مشکل جدی ایجاد نمیکند، اما اگر نشانههای دیگری هم با آن رخ بدهد، نیاز به پیگیری جدی وجود دارد. اگر سرگیجه، حالت تهوع یا علائم دیگر دارید، باید به پزشک مراجعه کنید. علائم خود و زمان وقوع آنها را یادداشت کنیدِ تا دلیل اصلی موضوع مشخص شود.
گاهیاوقات، پایینآمدن فشار خون با نشانههایی مانند سرگیجه همراه است و گاهی هم هیچ علامت خاصی برای آن وجود ندارد. دلایلی مانند کمآبی بدن، میتوانند موجب کاهش فشار خون شوند. درمان فشار خون پایین جبران مایعات را رقم میزند و مشکل را رفع میکند.
تفاوت فشار خون پایین و افت فشار خون
فشار خون پایین (هیپوتانسیون) و افت فشار خون، دو مفهومی هستند که به کاهش فشار خون اشاره دارند، اما از نظر ماهیت متفاوتاند. فشار خون پایین به معنای داشتن فشار خون سیستولیک کمتر از 90 میلیمتر جیوه یا فشار خون دیاستولیک کمتر از 60 میلیمتر جیوه است. افت فشار خون، به کاهش ناگهانی و سریع فشار خون اشاره دارد که معمولاً هنگام تغییر وضعیت بدن (مانند ایستادن ناگهانی از حالت نشسته یا خوابیده) رخ میدهد. این نوع افت فشار خون، میتواند باعث سرگیجه، غش یا تاری دید شود.
انواع فشار خون پایین
برای سنجش و اندازهگیری فشار خون، از دو عدد بهعنوان مرجع استفاده میشود:
- سیستولیک (شماره بالا)؛ این فشاری است که در هربار ضربان قلب، به شریانهای شما وارد میشود.
- دیاستولیک (عدد پایین)؛ این میزان فشاری است که به شریانهای شما در بین ضربانهای قلب وارد میشود.
به نظر میرسد که افت فشار خون با افزایش سن بیشتر میشود. تخمینها نشان میدهند که ۵درصد از افراد در سن ۵۰سالگی، درگیر این مشکل میشوند. این رقم در افراد بالای ۷۰ سال، به بیشتر از ۳۰درصد میرسد. در ادامه، درباره انواع فشار خون پایین برایتان خواهیم گفت.
هیپوتانسیون ارتواستاتیک
هیپوتانسیون ارتواستاتیک (Orthostatic hypotension)، افت فشار خون وضعیتی هم نامیده میشود. این کاهش ناگهانی فشار خون هنگام ایستادن پس از نشستن یا دراز کشیدن رخ میدهد. علل این نوع از فشار خون پایین عبارتند از:
- بارداری
- کمآبی بدن
- استراحت طولانیمدت در بستر
برخی شرایط پزشکی و بیماریها یا مصرف برخی داروها هم باعث پایینآمدن فشار خون اینچنینی میشوند. این مشکل در افراد مسن رایجتر است.
افت فشار خون پس از غذا
این افت فشار خون، ۱ تا ۲ ساعت پس از صرف غذا رخ میدهد. چنین وضعیتی بیشتر در افرادی دیده میشود که کهنسالاند و معمولاً فشار خون بالایی دارند. مبتلایان به پارکیسنون هم بیشتر در معرض ابتلا به این وضعیت هستند. کسانی که به بیماریهای سیستم عصبی دچارند، بیشتر این وضعیت را تجربه میکنند. عملکردهای بدن آنها مانند تنفس و ضربان قلب، از حالت طبیعی فاصله دارد و بیشتر از سایرین به افت فشار خون پس از غذا دچار میشوند. برخی تغییرات سبک زندگی میتواند به کاهش علائم افت فشار خون پس از غذا کمک کند. برای مثال، مصرف وعدههای غذایی کوچک و با کربوهیدرات کم یا نوشیدن آب بیشتر و پرهیز از مصرف الکل در این زمینه نقش دارند.
انواع دیگر فشار خون پایین شامل چه مواردی میشود؟
دو نوع دیگر از فشار خون پایین هم وجود دارد، که شامل این موارد میشوند:
- افت فشار خون با واسطه عصبی؛ افت فشار خون پس از ایستادن طولانیمدت اتفاق میافتد. این نوع فشار خون پایین بیشتر جوانان و کودکان را تحت تأثیر قرار میدهد و ممکن است ناشی از مشکلات ارتباطی بین قلب و مغز باشد.
- آتروفی سیستم چندگانه با افت فشار خون ارتواستاتیک؛ این وضعیت (orthostatic) نادر بر سیستم عصبی خودمختار تأثیر میگذارد. آتروفی سیستم چندگانه همراه با افت فشار خون ارتواستاتیک با فشار خون بسیار بالا در هنگام دراز کشیدن مرتبط است.
قبلاً به آتروفی سیستم چندگانه با افت فشار خون ارتواستاتیک، سندرم شای دراگر (Shy-Drager syndrome) هم میگفتند.
آیا بین سن و فشار خون پایین ارتباطی وجود دارد؟
فشار خون طبیعی، تا حدی تابعی از سن است. بازههایی برای فشار خون ایدهآل بر اساس سن اعلام شده است. به طیف طبیعی فشار خون، براساس سن دقت کنید:
سن | سیستولیک | دیالوستیک |
نوزادان تا یک ماهگی | 60-90 میلیمتر جیوه | 20-60 میلیمتر جیوه |
نوزادان | 87-105 میلیمتر جیوه | 53-66 میلیمتر جیوه |
کودکان نوپا | 95-105 میلیمتر جیوه | 53-66 میلیمتر جیوه |
کودکان پیش دبستانی | 95-110 میلیمتر جیوه | 56-70 میلیمتر جیوه |
کودکان در سن مدرسه | 97-112 میلیمتر جیوه | 57-71 میلیمتر جیوه |
نوجوانان | 112-128 میلیمتر جیوه | 66-80 میلیمتر جیوه |
در بزرگسالی، میانگین فشار خون بر اساس سن و جنسیت عبارتند از:
- ۱۸ تا ۳۹ سال؛ برای زنان 110/68 میلیمتر جیوه – برای مردان 119/70 میلیمتر جیوه
- ۴۰ تا ۵۹ سال؛ برای زنان 122/74 میلیمتر جیوه- برای مردان 124/77 میلیمتر جیوه
- افراد بالای ۶۰ سال؛ برای زنان 139/68 میلیمتر جیوه- برای مردان 133/69 میلیمتر جیوه
با در نظرگرفتن طیف طبیعی و سلامت فشار خون در سنین و جنسیتهای مختلف، امکان تشخیص افت فشار خون برای هر گروه وجود دارد.
فشار خون پایین در سالمندان
افراد مسن، بیشتر در معرض کاهش فشار خون هستند. آنها بیشتر از سایر گروههای سنی تحت خطر عوارض افت فشار خون مانند افتادن، غشکردن، یا سرگیجه هنگام ایستادن یا بعد از غذا هستند. این مشکل در افراد مسن بیشتر بهواسطه مصرف برخی داروها (از جمله داروهای کنترل فشار) پیش میآید. با آگاهی از اینکه تخصص قلب و عروق چیست، میتوانید از حوزه وظایف پزشکان این حوزه، میتوانید انتظارات خود را در زمینه کنترل وضعیت فشار خون سالمندان، به درستی شکل دهید.
فشار خون پایین در کودکان و نوجوانان
امکان بروز افت فشار در کودکان و نوجوانان هم وجود دارد. فعالیت بدنی زیاد یا بیماریهای همراه با تب و اسهال میتوانند منجر به کمآبی و افت فشار خون کودکان و نوجوانان شوند. برخی مشکلات قلبی مادرزادی هم باعث وقوع چنین مشکلی هستند. کمبود آهن، ویتامین B12 یا فولیک اسید هم در افت فشار خون کودکان و نوجوانان نقش دارند.
فشار خون پایین چه علائمی دارد؟
علائم فشار خون پایین، میتواند شامل موارد زیر باشد:
- فشار پایین و سرگیجه
- فشار پایین و سردرد
- احساس سرگیجه
- مشکل در تمرکز
- ناراحتی معده
- غشکردن
- تاری دید
- خستگی
برای برخی افراد، فشار خون پایین نشانهای از ابتلا به یک بیماری زمینهای است. زمانی که فشار خون به طور ناگهانی کاهش پیدا میکند، یا زمانی که فشار خون پایین همراه با علائمی دیگر است، امکان وجود بیماری زمینهای بیشتر میشود. کاهش ناگهانی فشار خون میتواند خطرناک باشد. تغییر تنها ۲۰ میلیمتر جیوه باعث سرگیجه یا ضعف میشود. به عنوان مثال، این علائم ممکن است پس از کاهش فشار سیستولیک از ۱۱۰ میلیمتر جیوه به ۹۰ میلیمتر جیوه رخ دهند.
فشار خون بسیار پایین، میتواند منجر به وضعیتی به نام شوک هم شود. علائم شوک عبارتند از:
- سردرگمی، به ویژه در افراد مسن
- سردی پوست و رنگپریدگی پوست
- تنفس سریع و کمعمق
- نبض ضعیف و تند
بروز فشار خون پایین، در برخی موارد خطرناک است. در صورت دیدن هر کدام از این علائم، هر چه زودتر به دکتر قلب مراجعه کنید.
علت فشار خون پایین چیست؟
علت پایینبودن فشار خون، ریشه در مشکلات و اوضاع متنوعی دارد. برای مثال، افت فشار خون ارتواستاتیک زمانی اتفاق میافتد که شما خیلی سریع از جای خود بلند میشوید و بدن نمیتواند جریان خون بیشتری را به مغزتان برساند. بیماریهای سیستم عصبی مرکزی مانند بیماری پارکینسون هم میتوانند بر نحوه کنترل فشار خون توسط سیستم عصبی شما تأثیر بگذارد. افراد مبتلا به این بیماریها بعد از خوردن غذا، اثرات فشار خون پایین را احساس میکنند. علت این است که سیستم گوارشی آنها هنگام هضم غذا از خون بیشتری استفاده میکند.
پای دلایل دیگری هم بهمیان است که در ادامه، به آنها میپردازیم:
حجم کم خون و مشکلات قلبی
از دستدادن خون در اثر صدمات شدید و کمخونی هم میتواند باعث کاهش فشار خون شود. کمآبی هم عاملی برای کاهش حجم خون است. از جمله مشکلات قلبی که باعث پایینآمدن فشار خون میشوند، باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- واکنشهای آلرژیک تهدیدکننده زندگی (آنافیلاکسی)
- واکنشهای ایمنی به عفونتهای شدید (سپسیس)
- ریتم نامنظم قلب (آریتمی)
- آمبولی ریوی (PE)
- فروپاشی ریه
زمانی که قلب خیلی سریع یا خیلی آهسته میزند، افت فشار خون بعید نخواهد بود. اگر ریهها هم بهطور طبیعی عمل نکنند، فشار خون پایین میآید. نارسایی قلبی پیشرفته (ضعف عضله قلب) هم یکی دیگر از دلایل است. همیچنی از دیگر دلایل فشار خون پایین، میتوان به خطر وقوع حمله قلبی نیز اشاره کرد.
مصرف برخی مواد و داروهای تجویزی
افت فشار خون در برخی از موارد، ریشه در مصرف داروهایی دارد که برای مشکلات زیر مصرف میشوند:
- مشکلات عصبی
- نارسایی قلبی
- اختلال نعوظ
- افسردگی
الکل یا مواد مخدر تفریحی هم روی تغییرات فشار خون اثرگذارند. این مواد میتوانند فشار خون را کاهش دهند. برخی مکملهای گیاهی، ویتامینها یا داروهای خانگی هم فشار خون را کاهش میدهند. دقت کنید که هوای خیلی گرم یا خیلی سرد هم میتواند بر افت فشار خون تأثیر بگذارد و اثرات آن را وخیمتر کند.
فشار خون پایین در خانمها چه دلایلی دارد؟
علت فشار خون پایین در زنان، متنوع است. برای مثال، افت فشار خون ارتواستاتیک در سهماهه اول و دوم بارداری امکانپذیر است. خونریزی یا سایر عوارض بارداری هم میتوانند باعث کاهش فشار خون شوند. اختلالات غدد درونریز مانند کمکاری تیروئید (هیپوتیروئیدیسم)، نارسایی غده فوق کلیوی (آدرنال)، و قند خون پایین (هیپوگلیسمی) هم باعث افت فشار خون در زنان میشوند.
فشار خون پایین در آقایان چه دلایلی دارد؟
علت فشار خون پایین در مردان هم گوناگون است. استرس عاطفی، ترس، ناامنی یا درد (شایعترین علل غش) و کمآبی باعث کاهش حجم خون میشوند. برخی از اختلالات عصبی هم اختلال در عملکرد سیستم عصبی خودمختار در مردان و البته زنان را بههمراه دارند. چنین روندی هم با افت فشار خون همراه است. مصرف الکل و مواد مخدر هم تغییراتی در فشار خون ایجاد میکنند. مردان بیشتر از زنان، تحت تأثیر این عامل، دچار افت و پایینآمدن فشار خون میشوند.
فشار خون پایین چگونه تشخیص داده میشود؟
تشخیص فشار خون آسان است و با اندازهگیری آن ممکن میشود. بااینحال، آگاهی از علت آن، کار سادهای نیست. روشهای مختلفی برای تشخیص این مشکل وجود دارند. از روشهای زیر برای بررسی علت و تشخیص افت فشار خون استفاده میشود.
- تست آزمایشگاهی؛ آزمایشهای خون و ادرار میتوانند مشکلات احتمالی مانند دیابت، کمبود ویتامین، مشکلات تیروئید و… را شناسایی کنند.
- تصویربرداری؛ اگر پزشکان نسبت به وجود یک مشکل قلبی یا ریوی مشکوک باشد، از آزمایشهای تصویربرداری برای بررسی وضعیت استفاده میکنند. تصویربرداری شامل روشهایی مانند اشعه ایکس، اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT) و تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)، اکوکاردیوگرام یا آزمایشهای مشابه مبتنی بر سونوگرافی میشود.
- تست تشخیصی؛ این آزمایشها بهدنبال مشکلات خاصی در قلب یا سایر سیستمهای بدن انجام میشوند. از جمله این تستها باید به الکتروکاردیوگرام (ECG یا EKG)، تست استرس اشاره کنیم.
این موارد میتوانند در مسیر کشف علت پایینآمدن فشار خون نقش داشته باشند.
فشار خون پایین چگونه درمان میشود؟
درمان فشار خون پایین، معمولاً با یافتن علت وقوع آن شروع میشود. اگر پزشک بتواند مستقیماً آن علت را درمان کند، افت فشار خون بهطور خودکار بهبود مییابد. به عنوان مثال، امکان دارد که افت فشار خون به دلیل آسیب و از دستدادن خون اتفاق بیافتد. ترمیم و آسیب و جایگزینی خون از دسترفته با تزریق خون، افت فشار خون را متوقف میکند. اگر داروهایی مصرف میکنید که بر فشار خون شما تأثیر میگذارند، ممکن است که پزشک دوز مصرفی شما را تغییر دهد یا از شما بخواهد که مصرف آن دارو را بهطور کامل متوقف کنید.
در ادامه، راههای درمان فشار خون پایین را بررسی خواهیم کرد:
درمان فشار خون با دارو درمانی
مهمترین گام در درمان فشار خون پایین، کشف علت و دلیل است. درمانها میتوانند شامل مصرف برخی قرصها و داروها تا عملهای جراحی شوند. درمان مستقیم افت فشار خون معمولاً به یکی از ۳ روش زیر انجام میشود:
- افزایش حجم خون؛ این روش که به عنوان احیای مایع نیز شناخته میشود، شامل تزریق مایعات به خون است. به عنوان مثال میتوان به مایعات داخل وریدی (IV) یا پلاسما یا تزریق خون اشاره کرد.
- ایجاد انقباض رگهای خونی؛ داروهایی وجود دارند که فشار خون را با شلکردن رگهای خونی در بدن کاهش میدهند. داروهایی هم هستند که اثر معکوس دارند.
- تغییر نحوه برخورد بدن با مایعات؛ کلیهها مسئول حفظ تعادل مایعات در بدن هستند. برخی از داروها باعث حبس مایع و نمک از سوی کلیههای میشوند. در این صورت، فشار خون پایین میآید.
برخی از افراد مبتلا به فشار خون پایین، نیازی به بستری در بیمارستان دارند.
درمان فشار خون پایین در منزل
اگر افت فشار خون همراه با علائمی دارید، باید حواستان به رعایت نکات زیر در منزل باشد:
- مصرف دارو؛ اینها میتوانند به شما در جلوگیری از علائم مخرب و اثرات فشار خون پایین کمک کنند.
- لباس پوشیدن؛ جورابهای فشاری که فشار کمی روی پاها وارد میکنند، خون را به سمت بالا فشار و فشار خون را افزایش میدهند.
- مدیریت رژیم غذایی؛ پیروی از توصیههای رژیم غذایی، بهخصوص میزان نمک مصرفی میتواند به پیشگیری از علائم افت فشار خون کمک کند.
- حرکات متعادل و آرام؛ از ایستادن خیلی سریع بهخصوص با افت فشار خون ارتواستاتیک خودداری کنید. این اقدام میتواند به شما کمک کند که از سرگیجه و اثرات غشکردن افت فشار خون جلوگیری کنید.
اگر متوجه شدید که احساس سرگیجه دارید، حتماً بنشینید. افتادن از ارتفاع میتواند شما را در معرض آسیبهای شدید یا حتی فاجعهبار مانند شکستگی لگن، ضربه مغزی، شکستگی جمجمه یا شکستگی دندهها قرار دهد.
برای کنترل فشار خون پایین چی بخوریم؟
نوشیدن آب زیاد، از جمله اقدامات مهمی است که میتواند باعث ایجاد تعادل در فشار خون بدن شود. از موادی که باید برای کنترل فشار خون و جبران فشار پایین مصرف شوند، به موارد زیر دقت کنید:
- غلات صبحانه غنیشده
- محصولات مخمری مغذی
- میوهها و سبزیجات سبزبرگ
- غذاهای سرشار از ویتامین B12
تخممرغ، گوشت، محصولات لبنی
غذاهای سرشار از فولات مانند انواع آجیل، لوبیا و غذاهای دریایی هم برای کنترل فشار خون پایین مؤثرند.
چگونه میتوان از فشار خون پایین پیشگیری کرد؟
معمولاً کاهش خطر یا پیشگیری از افت فشار خون، ممکن نیست. تنها راهکار، اجتناب از شرایط یا اقداماتی است که میتواند منجر به آن شود. برای مثال، مصرف دارو و مکملها یا برخی از داروهای گیاهی فشار خون را پایین میآورند. دقت کنید، این ایده که دمنوشها و داروهای گیاهی فاقد عوارض خطرناکاند، اصلاً درست نیست. بسیاری از مواقع، مصرف چنین موادی میتواند همراه با افت فشار خون یا بروز عوارض دیگر باشد. مصرف وعدههای غذایی کوچکتر با کربوهیدرات کمتر هم میتواند از پایینآمدن فشار خون پس از غذاخوردن جلوگیری کند.
فشار خون پایین چه عوارضی دارد؟
عوارضی که ممکن است بهدلیل افت فشار خون رخ دهند، عبارتند از:
سقوط و آسیبهای ناشی از افتادن | این موارد بزرگترین خطرات افت فشار خون هستند. زمینخوردن میتواند منجر به شکستگی استخوان، ضربه مغزی و سایر آسیبهای جدی یا حتی تهدیدکننده زندگی شود. |
مشکلات قلبی یا سکته | در زمان پایینآمدن فشار خون، قلب سعی می کند با پمپاژ سریعتر یا شدیدتر، بدن را به حالت طبیعی بازگرداند. چنین چیزی باعث آسیب دائمی قلب و حتی نارسایی قلبی میشود. ضمناً میتواند مشکلاتی مانند ترومبوز ورید عمقی (DVT) و سکته مغزی ایجاد کند. |
شوک هم از عوارض فشار خون پایین است. هنگامی که فشار خون شما پایین میآید، با کاهش مقدار خونی که دریافت میکنید، اندامهایتان تحت تاثیر قرار میگیرند. این موضوع میتواند باعث آسیب اندام یا حتی شوک شود. منظور حالتی است که بدن بهدلیل محدودیت جریان خون و اکسیژن شروع به خاموششدن میکند.
با ابتلا به چه بیماریهایی فشار خون پایین میآید؟
فشار خون پایین تحت تأثیر بیماریها و وضعیتهای پزشکی مختلفی ایجاد میشود. از جمله مشکلاتی که باعث افت فشار خون میشوند، شامل موارد قلبی زیر هستند:
- حمله قلبی
- نارسایی قلبی
- بیماری دریچه قلب
- ضربان قلب آهسته به نام برادیکاردی (bradycardia)
بیماریهای مرتبط با هورمون و مشکلات ناشی از غدد درونریز هم باعث بروز افت فشار خون میشوند. شرایطی مانند بیماری آدیسون از جمله این موارد است. چنین وضعیتی بر غدد خاصی اثر میگذارند که هورمونهای کلیدی و مهم بدن را میسازند. امکان بروز فشار خون پایین در بارداری هم وجود دارد.
برای درمان فشار خون به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
متخصص قلب پزشکی است که میتواند درد قفسه سینه، فشار خون پایین و بالا و نارسایی قلبی را درمان کند. این متخصص به درمان مشکلات دریچههای قلب، عروق خونی و سایر مشکلات هم میپردازد. اگر علائم افت فشار را تجربه کردهاید، بهتر است که این وضعیت را پیگیری کنید. نوبت دکتر قلب بگیرید و توسط یک متخصص، معاینه شوید.
خوشبختانه، در هر شهر از ایران که باشید، میتوانید به تعداد زیادی از متخصصان این حوزه، دسترسی پیدا کنید. مثلاً اگر ساکن تهران هستید، از میان بیش از 267 پزشک متخصص، انتخاب و نوبت دکتر قلب تهران را ثبت کنید.
برای آگاهی از دلیل هایپوتنشن یا علت فشار خون پایین به پزشک مراجعه کنید. در سامانه دکتردکتر، بهترین متخصصان را پیدا کنید و از آنها، بهطور آنلاین نوبت بگیرید.
منابع:
my.clevelandclinic.org
baptisthealth.com
mayoclinic.org
heart.org
nhs.uk
سلام خسته نباشید. مادرم ۴۵ سالشه و ده ساله که به ام اس مبتلا شده. سال قبل به شکل ناگهانی(مخصوصا صبح ها بلافاصله بعد بیدار شدن) دچار دلدرد شدید میشد و وقتی به سرویس بهداشتی میرفت افت فشار پیدا میکرد و از حال میرفت. به حدی که کاملا رنگ صورتش سفید میشد ، گاها خرخر میکرد و دندون هاشو قفل میکرد و تنفسش به مشکل میخورد. بعدا مشخص شد که سنگ صفرا و کیست رحم داره و بعد عمل این دوتا ، دیگه دلدرد و افت فشار سراغش نمیومد. اما چند ماه اخیر دوباره دچار اون حالات میشه . سه ماه قبل سونوگرافی تشخیص کیست دیگه ای توی رحم داد که پزشک گفت چون نسبتا کوچیکه نیاز به جراحی نداره و با دارو مشکلش برطرف میشه.
اما امروز دوباره دچار دلدرد شدید و بعدش افت فشار شد. (دقیقا همون حالات که در ابتدا گفتم، صبح بعد از بیدار شدن از خواب) اغلب با دراز کشیدن روی زمین و شستن دست و صورت با اب سرد و کمی آب قند حالش رو بهتر میکنیم.
میخاستم بدونم افت فشارش مربوط به کیست رحم میشه یا ممکنه مشکل دیگه ای داشته باشه.به شدت نگرانیم. (ضمن این که اخیرا در بیمارستان بستری بود و چند بار آزمایش خون داد)
سلام ، نه افت فشار خونش بخاطر ام اسشون هست بايد از اين جهت توسط متخصص مغز واعصابشون ويزيت شن
سلام
من ۶۰ سالم گاهی اوقات فشارم پایین می آید و سرگیجه و حالت تهوع دارم علت چیست؟
سلام
باید معاینه از نظر قلب و اکو و نوار قلب انجام شود
سلام حدود دو هفته هست که فشارم پایینه و فشارم رو میگیرم 9 روی 6 یا 10 روی 6 هست و سرگیجه و سردرد و پشت سرم درده نشانه دهنده بیماری هست یا نه ؟
سلام
اگر دو هفته است که دچار که مدام سردرد هستید نیاز است به متخصص مغز و اعصاب ویزیت شوید
با سلام من پدربزرگی دارم با فشارخون مزمن چند سالی هست آتنولول مصرف میکنه ولی جدیدا نبض بالایی داره فشارش امروز ۱۲ و نبضش رو ۷۰ بود و خواستم بپرسم مشکلی تهدید میکنه؟؟
سلام
فشار و نبض نرمال می باشد
جای نگرانی نیست
سلام من همیشه افت فشا ر دارم خسته شدم بس سرم وامپول زدم چ ی کار کنم تافشارم عادی یانرمال شود
سلام
با مراجعه به پزشک از نظر کاهش فشار خون ارتواستاتیک بررسی شوید
سلام چند روزیست که دچار افت فشار خون شده ام لطفا علت آن را توضیح ،و راه درمان آن را ارائه فرمایید
سلام
عدد فشار خون را ذکر کنید
سابقه بیماری قلبی؟فشار خون؟
در صورت افت واضح فشار خون باید نوار قلب گرفته شود و فشار خون توسط پزشگ گرفته شود
سلام،٣٠ ساله هستم حدود ١ سال و نيم قبل بدليل نومونى همراه با هموپتيزى در بيمارستان بسترى شدم و حدود ١ ماه بعد مجدد بدليل آپانديسيت و پريتونيت بسترى شده و تحت جراحى قرار گرفتم.بدنم ب ماده بيهوشى واكنش نشان داده و روز بعد از جراحى دچار علائم مشابه كلاپس ريوى شدم بعد از اين اتفاق و بهبود علائم از آن موقع دچار افت فشار خون شدم ك گاهى همراه با سرگيجه و تنگى نفس و خستگى و بى حالى ميباشد. چندين نوبت آزمايش خون دادم و همه چيز نرمال بوده.نوار قلب دادم و با متخصص قلب مشورت كردم ك گفتن مشكلى نيست. ب تازگى علائم افت فشار رو زياد تجربه ميكنم و گاهى طپش قلب پيدا ميكنم و فشارم ب زير ٨ روى ٦ ميرسد. آيا نياز ب بررسى بيشتر دارم؟(فشار خون من قبل از وقايعى ك منجر ب بسترى در بيمارستان شد هميشه در محدوده ١٢ روى ٨ بوده و در خانواده فقط مادرم سابقه فشار خون دارن ك تحت درمان دارويى ميباشند ب جز موارد ذكر شده خودم سابقه مصرف دارو و بيمارى خاصى ندارم)
سلام
چکاپ کامل توسط متخصص داخلی ضروری می باشد
سلام از دیروز تا به الان فشارم پایین اومده ۹ رو ۷ بوده دیروز ،الان که گرفتم ۹ رو ۶ بوده ناراحتی قلبی دارم قرض کنکور ۱۰ مصرف میکنم قرص فشار میخورم لوزارتان پتاسیم ۵۰ و هیدروکلروتیازید نصف صبح نصف شب و قرص چربی آتورواستاتین ضعف عمومی دارم از دیشب تا به امروز.
سلام
دوست عزیز اگر همچنان فشار خون پایین است ویزیت شوید و نوارقلب مجدد بدهید
به متخصص قلب مراجعه کنید
با سلام و احترام. من خانمي ٣٠ ساله هستم. ٥ ماه پيش در حال رانندگي بودم كه يهو سرگيجه گرفتم و به همراه آن تاري ديد كه ديگه توان رانندگي نداشتم بعد از اينكه من رو بردن بيمارستان فشار خون، قند خون، نوار قلب همه نرمال بود به علت مشكوك بودن به عفونت گوش مياني به متخصص گوش و حلق و بيني رفتم عفونت نداشتم و نوار گوش ازم گرفته شد مشكلي نبود بعد منو ارجاع دلدن به متخصص مغز و اعصاب كه ام ار اي نوشته شد و جواب ام ار اي هم مشكلي نبود بعد ارجاع داده شدم به متخصص داخلي چكاب كامل نوشته شد و باز در جواب ازمايش همه چي نرمال بود متاسفانه طي اين ٥ ماه من سرگيجه دارم و مدام حالم بده و احساس ميكنم دو طرف سرم رو گذاشتن ميان دستگاه فشار ميدن
با اين تفاسير نظر شما چيه و چي دستور ميفرمائيد
سلام
اگر از لحاظ جسمانی سالم و نرمال بوده اید
در صورت استرس و اضطراب به روانپزشک مراجعه فرمایید
سلام سی و پنج ساله و مجرد هستم اکثر موارد فشارم نه و خورده ای روی شش خورده ای هست .گاهی اوقات تمام پاهایم مور مور میشه .ناخن هایم از پایین شروع به کبودی می میکنه.ضعف و بی حالی و خواب الودگی سراغم میاد .تنگی نفس و گاهی اوقات هم چشمانم سیاهی میره . بعصی اوفات هم در ابن زمانها فشارم هشت و خورده ای روی پنج خورده ای هست که سربع اب فند می خورم .درصمن گاهی اوقات باوخوردن غذا فشارم بالاتر نمیره.مشکل من چیه؟ ممنون
سلام
نیاز به مراجعه حضوری به متخصص داخلی و معاینه و انجام ازمایش می باشد
سلام
من ۱۶ سالمه و فشارم همیشه ۷ رو ۵ هست در بیشتر مواقع هم دست و پاهام سرده و تمرکزی ندارم
آزمایش هم دادم ولی آهن خونم نرمال بود
میخواستم بدونم دلیلش چی میتونه باشه
سلام
باید به متخصص قلب مراجعه کنید و معاینه شوید
با سلام و عرض ادب. بنده خانمی ۳۵ ساله مجرد هستم که تقریبا از بیست سالگی به بعد به دلایل مختلف مثل: استرس، دیدن صحنه های بد مثل پاهای زخمی بیماران دیابتی یا افراد تصادفی یا سرطانی ها و دیدن خون و…شدیدا در جا فشارم پایین میاد. علائم: سرگیجه، استفراغ و سرد شدن بدن… ضمنا سینوزیت و حساسیت فصلی هم دارم و داروی ضدحساسیت و عفونت با تجویز متخصص گوش و حلق و بینی و قرص پنتوپرازول ۴۰ قبل از صبحانه و دمپریدون ۱۰ قبل از ناهار و این هردو رو قبل از شام و کلیدنیوم سی رو قبل از خواب طبق دستور متخصص گوارش میل میکنم.موقع تدفین پدرم هم بدنم تو جمع یهو خشک و سرد شد طوری که دستام و انگشتام خشکشون زده بود و دیگه تکون نمیخوردن! دست آخر مرتب باید هر دفعه سرم بهم تزریق بشه. ماه رمضان هم حتی اگه سحری هم خورده باشم اصلا نمیتونم روزه بگیرم.البته تازگیا آزمایش قند خون ندادم و آخرین دفعه ای که آزمایش دادم سه سال پیش ۱۰۱ بود که دکتر گفت پیش دیابته و چربیم همیشه نرمال بوده موقع آزمایش. اهل خوردن قند و شکر نیستم اما بیسکویتهای با شهد توت و خرما که بدون قند هستن اما شیرینن زیاد مصرف میکنم. حتی برنج یکساله نمیخورم، اما نان میخورم واسه صبحانه پنیر و گاهی هم مربا با چای یا خرما و چای میخورم و یا گاهی اصلا اشتها ندارم و معده م اذیته و هیچی نمیتونم بخورم. اما ناهارم رو مثلا خورشتها رو با نان میخورم. شام رو چیزای سبک مثل نان و خیار و گوجه یا گاهی تخم مرغ آبپز با گوجه و خیارشور میخورم. یه مدت اعتیاد به شیرینی دانمارکی پیدا کرده بودم اما خوشبختانه چندماهه ترک کردم.گوشت قرمز و فست فودهای حتی خانگی هم نمیخورم و حتی قیمه و خورشتهای گوشتی رو همه رو با گوشت مرغ میپزم. فقط غذاهای سنتی خانگی میخورم ترجیحا با نان کم مثلا تخم مرغو نیمرو نمیکنم بلکه آب پز میخورم تا چربی کمتری داشته باشه و یا سیب زمینی سرخ شده و غذای سرخ شده هم نمیخورم فقط بخارپز یا کبابی. قبلا ترشی میخوردم اما مدتیه شش ماهه ترک کردم.با غذاهای پرنمک میونه خوبی ندارم و کلا عادت به خوردن غذای کم نمک دارم و آجیل مصرف نمیکنم. آزمایشم اخیرا ندادم ببینم قندخونم چقده فک کنم بالا باشه چون مربا و بیسکویت با قندطبیعی شهد توت و خرما و خور خرما رو زیاد با چای صرف میکنم. با این همه شرح حال و داروها و سبک غذایی و زندگی، شما چه نظری دستوری میفرمایید؟
من هم دچار افت فشار خون می شدم
چای ماسالا بهم کمک کرد
ترکیب زنجبیل و دارچین و هل و… است.
چرا گوشت قرمز را حذف کردید؟
یکی از عوامل افت فشار خون کمبود ویامین bهست که در گوشت قرمزه!
سلام
دوست گرامی با همه توضیحات به نظر بنده شما دچار وسواس فکری هستید
مراجعه به روانپزشک و صحبت با وی از مشکلات شما می کاهد
سلام.یک هفته س فشارم روی ۸ هست .خیلی ترس ورم داشته..نمیدونم چیکار کنم.سن ۳۴ جنسیت مرد
سلام
اگر حال عمومی شما خوب است و علائم ندارید جای نگرانی نیست
سلام چند وقتی هست که دچار افت فشار خون شدم بعضی اوقات نفس تنگی دارم یا وقتی که مثلا دوطبقه رو پله با سرعت برم دچار سرگیجه و تاری دید میشم ضمنا قبلا عفونت معده هم داشتم چه کاری باید انجام بدم فشار خونم معمولا ۹به۵هست
سلام
جهت معاینه به متخصص داخلی مراجعه فرمایید
با سلام دختری ۱۵ ساله دارم بخاطر روزه دچار افت فشار خون میشه لطف کنید راهکار های درمان خانگی برای تنظیم فشار خون رابه ما اطلاع دهید ممنون.
سلام
دوست عزیز
عدد فشار خون چند است و چه علایمی دارد؟
سلام
۲۱ سالم هست همیشه دست ها پاهام سردن،موقع ایستادن چشمام سیاهی میره و در طول روز حس ضعف دارم،این مربوط به کم خونی میشه یا چیزه دیگه؟
سلام
ابتدا باید آزمایش کم خونی و تیرویید و کمبود ویتامین د۳ بدهید
فشار خون نیز چک شود
سلام ۴ سال پیش بعلت فشار خون بالا روزانه یک عدد قرص املوپرس استفاده میکرده ام ازیک هفته پیش قرص هم نم خورم فشارم بین ۱۰۵روی۶۶ ویا۱۱۰۵روی۷ است نمی دانم چکار کنم اکو دادم مشگل قلبی هم ندارم خواهشا راهنمایی فرمایید.
باسلام.بابام ۸ماه هست که سه رگ قلبشو استنت گذاشتن و دارو ها شو مرتب مصرف میکنه؛دیابت دارن . و دیشب فشارشون افت کرد ۹_۵ البته الان ۱۳_۸ هشت ضربان قلب هم ۷۵ درد قفسه یا علائم ندارن.نیاز هست توسط متخصص قلب ویزیت شن ؟
سلام بله حتما
سلام
دوست عزیز اگر همچنان فشار خون پایین است نوارقلب مجدد بدهید
با عرض سلام و تشکر خانمی هستم ۶۷ ساله، صبح ها پس از خوردن صبحانه نصف قرص متوپرولول۵۰ مصرف می کنم ولی حدود یک ساعت بعد دچار سردرد و افت فشار میشوم حدود ۱۴:۶ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
سلام
دوست عزیز
بهتر است متوپرولول قطع و داروی دیگری جایگزین شود
جهت تغییر دارو به پزشک مراجعه کنید یا از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید
سلام فشار خون بالی من۱۲وفشار خون پایین من ۹ میباشد ایا این وضعیت خطرناک است
سلام
خیر
در رنج تقریبا نرمال است
سلام من ۲۴ سالمه و حدود یک سال هست که مرتب فشارم میاد ۸ به روی ۵ و حالت تهوع شدید و سردرد و سرگیجه میگیرم و ضربان قلبمم تند میشه و مایعات و غذاهای شور و شیرین زیاد مصرف میکنم کم خون نیستم ازمایش دادم.میخواستم بدونم چیکار کنم؟ مشکل از غده فوق کلیوی ایا دارم؟ و چه ازمایشی باید انجام بدم ؟
سلام
دوست عزیز
ابتدا به متخصص قلب مراجعه کنید تا بررسی ها انجام شود اگر بررسی ها نرمال بود جهت بررسی غدد به فوق تخصص غدد مراجعه کنید
سلام من 27 سال سن دارم
جدیدا بعد از رابطه جنسی احساس تهوع بهم دست میده و تنم مخصوصا پاهام سرد میشه فشارم افت میکنه شدید و بیحال میشم
لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل از چیست و برای حل این مشکل باید به چه پزشکی مراجعه کنم
سلام وقت به خیر
بنده 6 سال هست که پیوند کلیه شده ام قبل از پیوند حدود دو سال فشار خون در حد 15–13 بر 10–8 داشتم پس از پیوند فشار خونم تنظیم شد تا اینکه چند ماه قبل فشار خونم یک شب تا حدود 16 روی11 هم بالا رفت و بعد از آن فشارم حدود 13-14 روی 8.5-10 بود پزشک معالج برای من داروی هیدرو کلوتیازید البته در مواقع فشار بالا تجویز کرد که البته زیاد نیاز نشد مصرف کنم . البته کلسترول خون من هم بالا بود که شروع به خوردن آتورواستاتین کردم با ورزش و اصلاح تغذیه فشار من تقریبا کنترل شد و در حد نرمال بود . در ماه رمضان وعده ناهار رو ترک کردم همزمان با این قضیه فشار خون من هم به 10-11 روی 6-7 کاهش یافته و سحرها در حالت ناشتا حتی مثلا به 9 روی 5 هم میرسد حتی با خوردن نمک و غذای نمک دار هم فشارم بالای 11.5 نمیره میخواستم ببینم این مشکل خاصی حساب میشه یا نه ؟ دچار سرگیجه و علایم افت فشار نمیشم فقط رنگم کمی پریده هست وقتی فشارم پایینه. سنم 30 سال هست روزه نمیگیرم فقط وعده ناهار رو ترک کردم ولی مایعات به اندازه کافی میخورم
سلام
به نظر نمی رسد مشکلی وجود داشته باشد
البته حذف وعده های غذایی کار درستی نیست بهتر است به جای حذف وعده های غذایی از حجم غذا و کالری ان کم کنید
سلام دکتر …من 36سالمه و تو دوران شیردهی هستم الان 4ساله با مشکل فشار خون پایین مواجه م ، همش دکتر میرم میگن باید شیردهی رو قطع کنیم تا مشکل رو حل کنیم تپش قلب هم از گذشته دور داشتم تا الان ولی باز بخاطر اینکه پروپرانولول فشارمو پایین میاره نخوردم،فشارم وقتی میاد پایین از 6:4شروع میشه تا 8:4دیگه تو این رنج متغیره معمولا با نمک بالا میاد فشارم،هیچ دارویی هم مصرف نمیکنم وقتی سرگیجه شدید دارم و دیگه نمیتونم راه برم میفهمم فشارم پایینه الان دو روزه بالرز بدنم مواجه شدم البته چندباری هم این اتفاق افتاده مخصوصا تو شب وقتی خوابم، ممنون از مقاله تون …
سلام
دوست عزیز
باید چکاپ کامل و بررسی کم خونی و تیرویید و….انجام شود
همچنین نوار قلب و …زیر نظر متخصص قلب بررسی شود
سلام دکتر من۱۸سالمه روزه میگیرم فشارم میادروی ۶افطارو سحریم هیچی نمیخورم خیلی کم اشتهاندارم انگارمیخوام بالابیارم روزه نگیرم دیگه؟
سلام
دوست عزیز باید معاینه شوید و فشار خون و ضربان قلب و…بررسی شود
همچنین چکاپ از نظر کم خونی و تیرویید انجام شود
با سلام خدمت شما و ممنون از اطلاعات مفیدتون
پدر من مسن هستن و قبلا اصلا سابقه فشار خون نداشتن ولی الان حدود ۱۰روزه که سردرد شدید دارن (میگیره ول میکنه) بعد این موقع فشارشون رو که میگیریم یا بالا هست (حدود ۱۶) یا پایین(۹) پیش متخصص قلب هم رفتیم نوار که گرفتن گفتن که مشکلی نداره، ممنون میشم که اگه من رو راهنمایی کنین.
سلام
دوست عزیز
فقط نوار قلب کافی نیست
باید اکو و تست ورزش و همچنین آزمایش خون انجام شود
اگر بررسی ها از نظر قلبی نرمال بود به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید
با عرض سلام من ۱۷ سالمه و یک سب تو ماه رمضون من تخمه شور زیاد خوردم و بعد دو عدد زولببیا خوردم بعد نیم ساعت تپش قلب گرفتم و تنگی نفس و وقتی هم که میخوام بخوابم تپش یلب با تنگی نفس میگیرم حالا جه کار کنم ؟
سلام خسته نباشید پدر من نزدیک ۸۰ سنش هست چند روزه فشار خونش ۸/۴ هست حالا ی دونه کمتر یا بیشتر.از ریه عکس گرفته مشکلی نداره از نظر عفونتی میخوام بدونم چه دلیلی میتونه داشته باشه ایا قلبش مشکل داره چطور باید حلش کنم این موضوع را نگرانش هستم
سلام
دوست عزیز
با توجه به فشار خون پایین ابتدا توسط متخصص قلب ویزیت شود
سلام من خیلی از روزها افت فشار شدید میگیرم بحدی که سرگیجه و حالت تهوع هم به همراه داره و اکثر اوقات مجبور میشم سِرُم بزنم و این چند ماهه فشارم که افت پیدا میکنه میاد روی سیستولی ۶۰ و دیاستولی ۴۰ و واقعا اذیت میشم و حالت منگی شدید و بیحالی بهم دست میده طوریکه به زور سر پا وامیستم.
نوار قلب و و حتی نوار مغزی و آزمایشات هورمونی و خیلی آزمایشات دیگه انجام دادم ولی نتایج همه آزمایشاتم نرمال بوده،ممنون میشم اگه راهنمایی کنید
منم دقیقا?
سلام
دوست عزیز
اگر توسط متخصص قلب ویزیت نشده اید حتما مراجعه کنید زیرا نوار قلب کافی و باید بررسی بیشتری صورت گیرد
آزمایشات انجام شده شما باید بررسی شود زیرا ممکن است آزمایش فوق کلیه و ….انجام نشده باشد
توصیه میشود فعلا از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با متخصص داخلی استفاده کنید
سلام. وقت بخیر
من اصولا فشار خون پایینی دارم بدون اینکه مشکلی داشته باشم (فشار سیستولی حدودا 100 و دیاستولی 50)
با شروع ماه رمضان بعد از افطار سرگیجه و سر درد میگیرم و دچار افت فشار شدم(سیستولی85 و دیاستول 60) و ضربان قلبم هم در حدود 96 میشه… آیا مشکل جدی وجود داره؟! باید حتما به پزشک مراجعه کنم؟
سلام خانم دکتر. وقت بخیر. ببخشید بنده 30 سال دارم. حدود 20 روزه سردرد دارم گاهی شدید و گاهی کمتر. معمولا طرف چپ سرم بالای گوش درد شدیدی دارم بخصوص موقع تکون دادن سر و یا خم و راست شدن. زود خسته میشم و بی تاب هستم. کم کاری تیروئید دارم و حدود 5 ماه هست بخاطر کم کاری تخمدان ال دی مصرف میکنم. چند روزه فشارمم میگیرم روی 8 و 9 هست. منشأ این سردردها چی میتونه باشه؟
سلام
سر درد علت های متفاوتی دارد
محل درد،نوع درد،داشتن با نداشتن تهوع و استفراغ و … همگی در تشخیص مهم هستند
بهتر است به متخصص مغز و اعصاب مراجعه فرمایید
سلام من ۲۴ سالمه تقریبا یساله فشارم همش رو ده هستش… یذره ورزش کنم یاکارکنم خیلی زود میشه نه روی پنج …اولش تب میکنم و عرق شدید وبیحالی بهم دست میده ..واقعاخسته شدم هرروز اینجوری میشم ….
سلام
دوست عزیز
جهت بررسی
آزمایش خون و تیرویید و کارکرد کلیه انجام شود
هم چنین جهت معاینه به متخصص قلب مراجعه کنید
من ٢٨ سالمه وقتي فشارم مياد پايين روي ١٠ سر درد و حالت تهوع بهم دست ميده خيلي و قرص يا امپول كترولاك مصزف ميكنم بهتر ميشم ولي خب در طول ماه حداقل يكي دو باري اينجوري ميشم اگه اون موقع كه درگير ميشم قرص نخورم سر درد خيلي خيلي اذيتم ميكنه استفراغ هم ميكنم از روي درد
با سلام،
بنده سی و سه سالمه و به مدت یک ماهه که اغلب دچار افت فشار خون میشم ده روی هفت نه روی شش و تنها علائمی که دارم تنفسی هست نمی تونم نفس عمیق بکشم سی تی اسکن از ریه هم انجام دادم و مشکلی از بابت کرونا نداشتم میشه لطفا راهنمایی بفرمایید!در ضمن مدتی است گوارشمم دچار مشکل شده بود از اسفند ماه و یبوثت داشتم!ممنون
سلام
دوست عزیز
علایم شما(سردرد و تهوع)که حدود یکی دوبار در ماه اتفاق میفتد به نفع میگرن است
جهت تشخیص دقیق به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید
سلام
37 سال سنم حدود یک ماهه که سرگیجه و خواب رفتگی سر دارم و فشارم 9 روی 6 یا 10 روی 6 همیشه به نظزرتون مشکل خاصی هست که تو این شرایط برم پیش دکتر یا خیر
سلام
چون علامت شما طول کشیده است نیاز است برای بررسی بیشتر به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید
سلام
وقتتون به خير
من هميشه فشار خونم ١٤روي ٨:٣٠و ٩ بود و قرص لوزارتان اچ ٥٠ ( روزي يك عدد) ميخوردم
قبل از عيد مريض شدم و ٢هفته اي علائم سرماخورگي داشتم، ٥كيلو وزن كم كردم، و الان كاملا حالم خوبه و مشكلي ندارم ولي فشار خونم اومده پايين و الان ١٢روي ٧شده و يه كم سرگيجه دارم و نميدونم چه اتفاقي افتاده ، بيزحمت راهنمايي ميفرماييد؟
سلام
در حال حاضر فشار خون شما طبیعی می باشد و جای نگرانی ندارد
سلام من ۳ ساله پراپرانول میخورم نخورم تپش اذیتم میکنه دریچه قلبم یکم شل هست یه مدتی هست همش حالت تهوع و سردرد دارم فشارم هم خیلی پایینه پشت گردنم هم سفت میشه و درد میزنه به سرم چیکار کنم
سلام
دوست عزیز
مدت زمان سردرد را ذکر نکردید
اما اگر تهوع و سردرد و سفتی گردن دارید لازم است جهت معاینه به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید
سلام من همسرم فشارش پایین هست الان باید چیکار کنم
سلام
اب و مایعات بنوشند
در صورت همراهی با علایمی نظیر سردرد،سرگیجه،و… به اورژانس جهت بررسی و در صورت لزوم تزریق سرم مراجعه کنید
سلام چند وقتیه یه سر دردی دارم جوری نیست که خیلی بهم فشار بیاره ولی بیشتر روزها دارم وقای فشار میگیرم ۱۰ یا ۹ بر روی ۶ یا ۵ هست بین اینا متغییره بعصی اوقاتم ۱۱روی ۷ هست بخاطر کرونا نمیتونم برم دکتر بنظرتون مشکلی هست یا باید قرصی بخورم؟؟
سلام
این که کدوم منطقه از سر درد دارد،ماهیت درد چگونه است،چه مدت طول نی کشد تا خوب شود،با مسکن بهتر می شود یا خیر
سابقه بیماری یا مصرف دارو دارید یا خیر
تهوع استفراغ و سرگیجه همراه با سردرد وجود دارد یا خیر
و….
همگی در تشخیص علت سردرد مهم هستند
جهت بررسی به پزشک مراجعه کنید
سلام من ۲۰ سال دارم دست و پام همیشه سرده، همیشه هم احساس خستگی دارم و بیشتر اوقات هم فشارم پایینه مثلا ۱۰ رو ۵ اینا میخواستم بدونم چه دارویی مصرف کنم با توجه به اینکه الان نمیشه دکتر رفت به خاطر کرونا میترسم میشه راهنمایی کنید. ممنون میشم
سلام
نیاز به بررسی از نظر کم خونی فقر اهن،کم کاری تیرویید می باشد
جهت ازمایش به پزشک مراجعه کنید
سلام خانم من ۳۹سالشه اکثر اوقات فشارش میاد پایین و خیس عرق میشه تب سرد و سرگیجه و تهوع پیدا میکنه و بی حالی شدید نمیدونم چشه و کدوم دکتر باید ببرمش
سلام
برای معاینه و بررسی اولیه به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام من چند روز پیش پشت سرم درد میکرد و نمیتونستم بخوابم و ضعف داشتم رفتم دکتر و فشارم پایین بود و یه سرم زدم. الان دوباره چند روزه که همونطور پشت سرم درد میکنه و امروز علاوهبر اون دست و پاهامم گزگز میکنه و سرگیجه دارم. باید چیکار کنم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام
مجددا به پزشک خود مراجعه کنید تا بررسی بیشتر صورت گیرد
سلام وقت بخير
من فشارم ١٠ روي ٦ خيلي سردم بالا ميارم پشت سرم يه جوريه
بخاطر كرونا نميخوام برم دكتر ميترسم چي كار كنم خوب شم
٢٩ سالم هستش هيچ مريضي ندارم قرصم مثرف نميكم
الا چي كار كنم بهتر شم
باسلام
چندروزی است فشارم که همواره درحدطبیعی بوده، تا۹ونیم برروی ۶ونیم افت کرده وغیراز احساس ضربان بالا، مشکل دیگری ندارم.
تواین شرایط، این وضعیت برام ایجاداسترس می کنه.لطفاراهنمایی بفرماییدچه کنم؟
سلام
عدد قبلی فشار خون را ذکر کنید
جهت بررسی بیشتر از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید