قلب انسان، در کنار مغز او از مهمترین اعضای بدنش هستند. حیات هر عضوی از بدن را که در نظر بگیرید، به ایندو عضو متکی است. به همین دلیل است که شنیدن اسم بیماریهایی مثل نارسایی قلبی ممکن است ترسناک باشد. بااینحال، نارسایی قلبی به معنای از کار افتادن قلب نیست. این بیماری، عامل اصلی بستری شدن افراد بالای شصتوپنج سال در بیمارستانها است و سالانه حدود پنج میلیون و هفتصد هزار نفر به آن مبتلا میشوند.
باتوجه به اهمیت این بیماری و آمار بالای ابتلا به آن بهتر است در صورت مشاهده علائم مشابه به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید. اما قبل از هر اقدامی با ما همراه باشید. دراین مطلب از دکتردکتر را به معرفی نارسایی قلبی، علتهای ابتلا به آن، علائم آن و تشخیص و درمانش اختصاص دادهایم.
محتوای پزشکی این مقاله توسط دکتر سید علی جمالیان، فلوشیپ اقدامات مداخلهای قلب و عروق (اینترونشنال کاردیولوژی) بزرگسالان بررسی و تایید شده است.
نارسایی قلبی چیست؟
نارسایی قلبی (Heart failure)، یکی از شایعترین بیماریهای قلبی است که به معنی ناتوانی قلب در پمپاژ خون به سایر قسمتهای بدن است. زمانیکه خون (حاوی اکسیژن) به مقدار لازم به قسمتهای مختلف بدن نرسد، میتواند عملکرد بدن را مختل کند. ابتلا به نارسایی قلبی، به معنی توقف عملکرد قلب نیست، بلکه قلب آنطور که باید کار نمیکند. ناتوانی قلب در پمپاژ خون باعث میشود خون برگشت کند.
عدم خونرسانی کافی و برگشت خون، ممکن است منجر به تجمع مایعات در ریه شده و بیمار دچار تنگی نفس شود. عارضههای قلبی همچون بیماری عروق کرونر و فشارخون بالا و بیماریهای زمینهای درصورت عدم درمان و کنترل، منجر به نارسایی قلبی میشوند.
نارسایی قلبی پیشرفته، حاد و مزمن
با ابتلا به نارسایی قلبی بهتدریج مچ پاها متورم شده و هنگام دراز کشیدن تنگی نفس بروز میکند. این نشانهها به تدریج ایجاد میشوند و معمولاً به مدت طولانی مورد توجه قرار نمیگیرند. با اینحال با پیشرفت بیماری نارسایی قلبی خود را به شکل نارسایی مداوم (مزمن)، یا بهطور ناگهانی (حاد) نشان میدهد که در ادمه هرکدام را به تفکیک مورد بررسی قرار میدهیم:
نارسایی قلبی پیشرفته
نارسایی قلبی، یک بیماری مزمن است که با گذشت زمان بدتر میشود. چهار مرحله نارسایی قلبی (A)، (B)، (C) و (D) هستند که از «خطر بالای ابتلا به نارسایی قلبی» تا «نارسایی پیشرفته قلبی» تغییر میکنند:
مرحله اول (A)
به این مرحله «در معرض نارسایی قلبی» میگویند. این به معنی آن است که بیمار، در معرض خطر بالای ابتلا به نارسایی قلبی قرار دارد. یکی از علتهای اصلی این موضوع، سابقه خانوادگی فرد در ابتلا به نارسایی قلبی است. البته، علتهای دیگری نیز میتوانند در آن دخیل باشند. علتهایی که عبارتند از:
- فشارخون
- دیابت
- بیماری عروق کرونر
- سندرم متابولیک
- سابقه اعتیاد به الکل
- سابقه تب روماتیسمی
- سابقه مصرف داروهای آسیبرسان به بافت ماهیچهای قلب
مرحله دوم (B)
مرحله دوم «پیش از نارسایی قلبی» نامیده میشود. در این مرحله، پزشک متخصص اختلال عملکرد سیستولیک بطن چپ را تشخیص داده است. بااینحال، هنوز خبری از علائم نارسایی قلبی در بیمار نیست. اکثر افراد مبتلا به نارسایی قلبی که در مرحله دوم قرار دارند، نیاز به اکوی قلبی دارند تا وضعیت آنها دقیقاً مشخص شود.
مرحله سوم (C)
مرحله سوم مرحلهای است که فرد «مبتلا به نارسایی قلبی» است. در این مرحله، علائم بیماری بروز کرده و پزشک متخصص نیز ابتلا به بیماری را تایید کرده است. شایعترین علائمی که در این مرحله مشاهده میشوند عبارتند از:
- تنگی نفس
- احساس خستگی
- کمتوانی در ورزش کردن
- پاهای ضعیف
- تکرر ادرار شبانه
- ورم پا، مچ پا، ساق پا و شکم
مرحله چهارم (D)
مرحله چهارم مرحله «نارسایی قلبی پیشرفته» است. افرادی که در این مرحله قرار دارند، علائم پیشرفتهای از خود نشان میدهند که با درمان قابل بهبود نیست. این مرحله، پیشرفتهترین مرحله نارسایی قلبی است. با نظر پزشک در برخی موارد در این مرحله از پیوند قلب استفاده میشود.
نارسایی قلبی حاد
با بیتوجهی به نشانههای اولیه نارسایی قلبی به تدریج مایع در ریهها جمع میشود. نارسایی حاد قلبی به طور ناگهانی و اغلب به دنبال سکته قلبی شدید روی میدهد. معمولاً فقط سمت چپ قلب درگیر نارسایی حاد میشود.
در نارسایی حاد قلبی خونی که باید از ریهها به قلب برود به خوبی منتقل نمیشود و درنتیجه در رگهایی که خون را به قلب میرسانند، جمع میشود. به دنبال تجمع خون، فشار برگشتی ایجادشده در رگها موجب تجمع مایع در ریهها میشود و تورم ریوی به وجود میآید. عدمدرمان بهموقع نارسایی حاد قلبی، میتواند به قیمت جان بیمار تمام شود.
نارسایی حاد قلبی معمولاً به وضعیتی گفته میشود که در آن، فردی که قبلاً به طور کامل بدون علامت بوده، ناگهان علائمی مانند تنگی نفس شدید، خسخس سینه، سرفه توأم با خلط صورتی کفآلود و تعریق و رنگپریدگی نشان میدهد. این علائم، به دلیل نارساییهای حاد قلبی، مانند انفارکتوس قلبی یا پارهشدن یکی از دریچههای قلب بروز میکنند.
توجه داشته باشید که هیچکدام از این علائم، به تنهایی منجر به تشخیص نارسایی قلبی حاد نمیشوند. بااینحال، درصورت مشاهده چند مورد از آنها نیاز است با پزشک متخصص مشورت کنید.
نارسایی قلبی مزمن
در نارسایی مزمن قلبی، نشانههای بیماری در دراز مدت ایجاد میشوند و اغلب، بیمار سابقه ابتلا به بیماری قلبی یا فشارخون دارد. نارسایی قلبی راست، از عوارض شایع بیماری مزمن ریه است. سایر علتهای نارسایی مزمن قلبی عبارتند از:
- کاردیومیوپاتی اتساعی
- بیماریهای دریچهای قلب
- کمخونی
- چاقی مفرط
- پرکاری تیروئید
- دیابت
نشانههایی که در افراد مبتلا به نارسایی مزمن قلبی بروز میکنند (به مرور زمان)، خستگی مفرط، تنگی نفس هنگام فعالیت یا در وضعیت خوابیده، بیاشتهایی، تهوع، گیجی و تورم پا و مچ پا است.
انواع نارسایی قلبی
نارسایی قلبی میتواند سمت (بطن) راست، چپ یا هر دو سمت را درگیر کند. در حالتکلی، نارسایی قلبی را به دو دسته سیستولیک و دیاستولیک تقسیمبندی میکنند. بسته بهاینکه نوع نارسایی قلبی کدام است، علائم و اثرات مرحلهبهمرحله متفاوت خواهند بود، یا در شدتشان تفاوتهایی وجود خواهد داشت.
نارسایی سمت چپ قلب
نارسایی سمت چپ قلب، شایعترین نوع نارساییهای قلب است. بطن چپ، در زیر قلب و در سمت چپ قرار دارد. این قسمت، وظیفه پمپاژ خونِ پر از اکسیژن به سایر قسمتهای بدن را برعهده دارد. نارسایی سمت چپ قلب زمانی اتفاق میافتد که پمپاژ خون توسط بطن چپ بهخوبی انجام نمیشود. درنتیجه، خونِ حاوی اکسیژن به اندامها و ارگانهای بدن نمیرسد. خون به ریه برمیگردد و منجر به تنگی نفس و تجمع مایع میشود.
نارسایی سمت راست قلب
بطن راست قلب، مسئولیت پمپاژ خون به ریهها و جمعآوری اکسیژن را برعهده دارد. نارسایی سمت راست، زمانی اتفاق میافتد که کار پمپاژ خون به خوبی انجام نمیشود. تجمع خون در ریهها میتواند به دلیل نارسایی سمت چپ نیز باشد، که کار بطن راست را هم مختل میکند. البته بیماریهای ریوی نیز میتوانند دلیل بروز نارسایی در این ناحیه از قلب باشند.
نارسایی دیاستولیک قلب
نارسایی قلبی دیاستولیک، زمانی اتفاق میافتد که ماهیچه قلب، سفتتر از حالت طبیعی میشود. این سفتشدن ماهیچه قلب ممکن است به دلیل بیماری قلبی باشد. درواقع، درصورتی که قلب آنطور که باید با خون پر نشود، ضعیف و سفت میشود. این شرایط، اصطلاحاً نارسایی دیاستولیک نام دارد که باعث میشود خونرسانی به قسمتهای دیگر بدن نیز کاهش پیدا کند. نارسایی قلبی دیاستولیک در خانمها شایعتر است.
نارسایی سیستولیک قلب
نارسایی قلبی سیستولیک، زمانی اتفاق میافتد که انقباض قلب مختل شود. انقباض قلب برای پمپاژ خونِ پر از اکسیژن به قسمتهای مختلف بدن ضروری است و زمانیکه دچار مشکل میشود، باعث میشود باعث بزرگشدن قلب و ضعیف آن شود. نارسایی قلبی سیستولیک در مردان شایعتر است.
علائم نارسایی قلبی
شدت علائم در افراد مبتلا، به میزان کاهش توانایی قلب در پمپاژ خون بستگی دارد. بعضی از افراد مبتلا به نارسایی قلبی، علائم کمی از خود نشان میدهند، درحالیکه در برخی دیگر، علائم بسیار شدید هستند.
شایعترین علائم و نشانههای نارسایی قلبی شامل موارد زیر است:
- تنگی نفس (خصوصاً هنگام راه رفتن، بالا رفتن از پلهها یا فعالیتهای فیزیکی)
- خستگی و ضعف عمومی
- تورم در مچ پا، ساق پا یا شکم
- ضربان قلب سریع یا نامنظم (حتی در زمان استراحت)
- کاهش توانایی هنگام ورزش کردن
- تکرر ادرار بهویژه در شب
- تورم شکم
- افزایش ناگهانی وزن (به دلیل تجمع مایع در بدن)
- عدم اشتها و حالت تهوع
- سرفه و خسخس سینه بهصورت مزمن
- احساس درد در قفسه سینه
- احساس سبکی سر و سرگیجه
- مشکل در تمرکز یا کاهش هوشیاری
یکی از علائم ظاهری نارسایی قلبی ممکن است تغییر رنگ لب به رنگ کبود یا آبی باشد.
عوارض نارسایی قلبی
وظیفه قلب رساندن اکسیژن و موادغذایی به بافتها و ارگانهای بدن است. وقتی نارسایی قلبی رخ میدهد، قلب نمیتواند وظیفه خود را بهخوبی انجام دهد و درنتیجه، بسیاری از قسمتهای دیگر بدن نیز دچار مشکل میشوند. شدت عوارض نارسایی قلبی، به شدت بیماری زمینهای، وضعیت عمومی بدن و سن بیمار بستگی دارد.
بااینحال، بعضی از عوارض شایع نارسایی قلبی عبارتند از:
- ریتم نامنظم قلب (آریتمی قلب)؛ آریتمیهای قلبی، هم باعث بروز نارسایی قلبی در بیماران میشوند و هم از عوارض آن هستند. ضربان قلب غیرطبیعی باعث تجمع خون در حفرههای قلب و یا لختهشدن خون میشود.
- بیماریهای کلیوی؛ نارسایی قلبی جریان خون به کلیهها را کاهش داده و عملکرد کلیه را با مشکل مواجه میکند. در صورت عدم درمان، این مشکل میتواند منجر به نارسایی کلیوی شده و درنهایت، بیمار را مجبور به دیالیز کند.
- بیماریهای کبد؛ نارسایی قلبی منجر به تجمع مایعات در کبد میشود. این مایع اضافی در نهایت کبد را زخم کرده و عملکرد کبد را دچار اختلال میکند.
- بیماریهای دریچهای قلب؛ درصورتیکه حفرههای قلب بزرگ شده یا فشار داخل آنها افزایش پیدا کند، دریچههای قلب، که وظیفه انتقال جریان خون را دارند، دچار مشکل میشوند.
- حمله قلبی؛ حمله قلبی، بهویژه درصورتیکه بیمار، به نارسایی قلبی پیشرفته یا حاد مبتلا باشد، یکی از عوارض جدی این بیماری است.
علت نارسایی قلبی
نارسایی قلبی درنتیجه بیماریها یا شرایطی ایجاد میشود که به قلب آسیب میرسانند. هرکسی ممکن است به این بیماری مبتلا شود. نارسایی قلبی در مردان شایعتر از زنان است و افراد مبتلا به بیماریهایی که به قلب آسیب میرسانند نیز در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
شایعترین علتهای نارسایی قلبی عبارتند از:
- بیماری عروق کرونر قلب؛ در بیماری عروق کرونر قلب، رگهایی که خون را به قلب میرسانند در اثر رسوب چربی تنگ میشوند. درصورتیکه رگ به طور کامل مسدود شود، بیماری عروق کرونر قلب میتواند منجر به حمله قلبی شود، که باعث آسیب دائمی به عضله قلب میشود.
- فشارخون بالا؛ در افرادی که به فشارخون بالا مبتلا هستند، قلب برای پمپاژ خون بیشتر از حالت عادی کار میکند. به مرور زمان، این کار کردن بیشازحد میتواند باعث اختلال در عملکرد قلب شده و نارسایی قلبی ایجاد کند.
- بیماریهای دریچهای قلب؛ دریچههای قلب وظیفه انتقال خون به قلب را برعهده دارند. بیماریهای دریچهای قلب، از جمله تنگی دریچهها یا نارسایی دریچهها، باعث میشود انتقال خون به قلب دچار مشکل شده و نارسایی قلب ایجاد شود.
- کاردیومیوپاتی؛ در بیماری کاردیومیوپاتی عضله قلب نمیتواند کار پمپاژ خون را بهخوبی انجام دهد. کاردیومیوپاتی میتواند به دلایل مختلفی از جمله اختلالهای خودایمنی، جهش ژنتیکی، تجمع پروتئینهای غیرطبیعی در بدن یا عفونت اتفاق بیافتد. علت دقیق این بیماری هنوز مشخص نیست.
- انسداد سرخرگهای خروجی قلب؛ زمانیکه سرخرگهای خروجی از قلب مسدود شده باشند، انتقال خون از قلب به دیگر قسمتهای بدن بهخوبی صورت نگرفته و نارسایی قلبی رخ میدهد.
- بیماریهای مادرزادی قلب؛ بیماریهای مادرزادی قلب از جمله عواملی هستند که میتوانند فرایند انتقال خون در قلب را دچار اختلال کرده و منجر به نارسایی قلبی شوند. این بیماریها، به دلیل متعدد بودن ساختارهای قلبی، بسیار زیاد و متنوع هستند و به شیوههای مختلف عملکرد قلب را تحتتاثیر قرار میدهند.
- آسیب به عضله قلب؛ عضله قلب ممکن است به علتهای مختلف آسیب ببیند. ابتلا به بیماریهای خاص، عفونتها، مصرف زیاد الکل و مصرف برخی از داروها نظیر کوکائین یا بعضی از داروهای مورد استفاده برای شیمیدرمانی، از جمله ابن عوامل هستند.
- ابتلا به عارضههای مزمن؛ ابتلا به عارضههای مزمن، از قبیل ایدز، علائم دیابت، کمکاری تیروئید، پرکاری تیروئید و کمخونی نیز میتواند زمینهساز ابتلا به نارسایی قلبی شود.
- آریتمی و سابقه حمله قلبی؛ آریتمی و داشتن سابقه حمله قلبی، با توجه به اینکه عملکرد قلب را مختل میکند، یکی دیگر از علتهای ابتلا به نارسایی قلبی است.
- سبک زندگی ناسالم؛ مصرف الکل، کشیدن سیگار، داشتن اضافهوزن یا چاقی، خوردن غذاهای چربوچیلی و پرنمک و موارد مشابه نیز میتوانند ابتلا به نارسایی قلبی را افزایش دهند.
تشخیص نارسایی قلبی
تشخیص نارسایی قلبی نیز مانند تشخیص بیماریهای قلبی دیگر توسط پزشک متخصص صورت میگیرد. بررسی علائم فیزیکی بیمار میتواند به تشخیص نارسایی قلبی کمک کند، با اینحال به تنهایی برای تشخیص کافی نیست و نیاز است سایر آزمایشها و بررسیهای تشخیصی نیز صورت بگیرند.
مهمترین آزمایشها و بررسیهای تشخیصی نارسایی قلبی عبارتند از:
- آزمایش خون
- آزمایش ادرار
- تستهای پپتید ناتریورتیک پلاسمایی
- تستهای کاتتریزاسیون شریان ریوی جهت پرشدگی
- اشعه ایکس قفسه سینه
- اکوکاردیوگرافی از قفسه سینه
- امآرای قلبی یا سیتیاسکن
- الکتروکاردیوگرام
- آنژیوگرافی
- سنجش استرس
درمان نارسایی قلبی
نارسایی قلبی معمولاً یک بیماری مزمن است. با وجود اینکه برخی راههای درمانی وجود دارد، اما معمولاً بیماری بهطور کامل بهبود پیدا نمیکند و در بیشتر موارد نیاز به درمان مادامالعمر دارد. برای درمان نارسایی قلبی، روشهای مختلفی معرفی شده، که اغلب ترکیبی از روشهای دارویی و غیردارویی در مورد بیماران توسط دکتر نارسایی قلبی استفاده میشود.
درمان نارسایی قلبی با باتری
باتری قلب که پیسمیکرو یا ضربانساز هم نامیده میشود، یکی دیگر از روشهای درمان نارساییهای قلبی است. این وسیله، توسط پزشک متخصص قلب و عروق در زیر پوست قفسه سینه گذاشته میشود و به منظمشدن ضربان قلب کمک میکند. انواع باتری قلب عبارتند از:
- ضربانساز تک محفظهای
- ضربانساز دو محفظهای
- ضربانساز دوطرفه
که در مورد نارسایی قلبی معمولاً از نوع دوطرفه استفاده میشود.
درمان نارسایی قلبی با ورزش
افرادی که به بیماری نارسایی قلبی مبتلا هستند، باید سبک زندگی خود را تغییر دهند. کاهش وزن و ورزش کردن، تا جایی که علايم بیماری اجازه میدهد، تا حد زیادی میتواند در کنترل بیماری و بهبود وضعیت کمککننده باشد. دریافت برنامههای ورزشی از پزشک متخصص، که «بازتوانی قلبی» نام دارند، تاثیر بسیار خوبی روی سلامت جسم و روح شما خواهند داشت.
البته، سبک زندگی سالم، تنها محدود به این دو مورد نمیشود. برای اینکه به درمان نارسایی قلبی خود کمک کنید لازم است موارد زیر را رعایت کنید:
- ترک یا کاهش مصرف الکل
- ترک سیگار
- رژیم غذایی سالم (بدون چربی و نمک)
- خواب و استراحت کافی
پیشگیری از نارسایی قلبی
برای پیشگیری از نارسایی قلبی قبل از هرچیز باید سبک زندگی سالمی داشت. با یکسری تغییرات کوچک در رژیم غذایی و فعالیتهای روزمره، احتمال ابتلا به نارساییهای قلبی کمتر میشود. برخی از این تغییرات عبارتند از:
- مراقبت از وزن تا در محدوده طبیعی بماند
- ورزش منظم
- دوری از مصرف چربیهای اشباعشده، قندهای ساده، نمک و الکل
- ترک سیگار
- کاهشاسترس و فشارهای روانی، استراحت و خوابکافی
- رژیم غذایی درست و حاوی میوهها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئینهای بدونچربی
بهعلاوه، درصورتی که خطر ابتلا به نارسایی قلبی در شما بالا است، یا بیماری زمینهای دارید که میتواند زمینه ابتلا به نارسایی قلبی باشد، میتوانید با مشورت پزشک متخصص، با مصرف برخی داروها از بروز نارسایی قلبی پیشگیری کنید.
چه رابطهای بین نارسایی قلب و تغذیه (رژیم غذایی) وجود دارد؟
رعایت رژيم غذایی، علاوه بر اینکه میتواند خطر ابتلا به نارسایی قلبی را کاهش دهد، بلکه به درمان آن هم کمک میکند. برای دریافت رژیم غذایی مناسب، علاوه بر دکتر قلب، از یک متخصص تغذیه خوب در تهران نیز میتوانید کمک بگیرید.
نکاتی که باید در مورد تعذیه و رژیم غذایی به آن توجه کنید عبارتند از:
- دوری از غذاهای پرنمک
- مصرف سبزیجات تازه
- مصرف میوههای تازه
- مصرف گوشت، مرغ و ماهی تازه
- مصرف ماست، شیر کمچرب، تخممرغ، حبوبات و برنج
- پرهیز از غذاهای آماده و کنسروی
- مصرف مایعات به اندازه کافی (دو تا سه لیتر در روز)
- دوری از الکل و دخانیات
- دوری از روغن و کرههای حیوانی و جایگزینی روغن کنجد و زیتون
- مصرف غلات کامل
چه زمانی به دکتر قلب مراجعه کنیم؟
درصورت مشاهده علائم بیماری، نیاز است به سرعت خودتان را به یک متخصص قلب و عروق نشان دهید. مهمترین علائمی که میتوانند نشاندهنده ابتلا به نارسایی قلبی باشند عبارتند از:
- تنگی نفس
- خستگی
- تورم در پا یا مچ پا
- تپش قلب
- تورم شکم
برای آشنایی با تمام علائم، عنوان علائم نارسایی قلبی در بالا را مطالعه کنید. اگر یک یا چند مورد از این علائم را داشتید، حتما در سریعترین زمان ممکن به متخصص قلب مراجعه کنید. مثلا اگر ساکن شهر تهران هستید، میتوانید از میان بیش از 267 پزشک فعال در این حوزه، نوبت دکتر قلب تهران خود را برای درمان نارسایی قلبی، بهصورت اینترنتی از طریق دکتردکتر، ثبت کنید.
آیا میتوانم با نارسایی قلبی زندگی کنم؟
بله؛ چراکه نه… . اما اگر میخواهید با وجود نارسایی قلبی خوب زندگی کنید و طول عمر بالایی داشته باشید، لازم است چند توصیه زیر را جدی بگیرید:
- نارسایی قلبی را بشناسید.
- بهصورت مستمر ویزیت شوید و داروهای تجویزی پزشک را مرتب مصرف کنید.
- هر علامتی که در خود مشاهده میکنید به پزشک اطلاع دهید.
- فعالیت بدنی مناسب داشته باشید و اگر میتوانید ورزش کنید.
- رژیم غذایی مناسب داشته باشید و چربی و نمک نخورید.
- بعد از هر وعده غذایی یک ساعت استراحت کنید.
- وزنتان را هرروز کنترل کنید.
- سیگار و الکل را کنار بگذارید.
- و غم به دلتان راه ندهید؛ استرس برای شما سم است..
نارسایی قلب را جدی بگیریم
نارسایی قلب یکی از شایعترین بیماریهای قلبی است که اگر بهموقع تشخیص دادهشده و درمان نشود، میتواند عوارض سختی در پی داشته باشد و حتی به قیمت جان بیمار تمام شود. درصورتیکه علائم این بیماری در شما یا نزدیکانتان وجود دارد، میتوانید برای نوبتدهی اینترنتی از بهترین پزشکان متخصص قلب و عروق تهران از سایت دکتردکتر اقدام نمایید.
درنهایت، اگر سوالی خارج از موارد مطرح شده در این مطلب برایتان پیش آمده، یا تجربهای درخصوص نارسایی قلبی دارید، میتوانید با ما و دیگر خوانندگان مجله دکتردکتر به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول نارسایی قلبی
[elementor-template id=”73109″]
سلام. 36 ساله هستم. عمل قلب باز کردم. دریجه میترال تعویض کردم. 4 ماه قبل از عمل جراحی . Ef من 25 درصد بود. الان هم که حدود 3 ماه از جراحی میگدره بالا نرفته. به نظر شما امیدی به بالا رفتن اون هست یانه؟
سلام احتمالش كمه بايد تحت نظر متخصص قلب باشيد تا درمان نارسايي قلب را انجام دهند.
سلام۱۶سالمه ۱۰ سالم که بود سوار دوچرخه بودم یه دفه قلبم درد گرفت دیگه گذشت تا یک سال پیش که دوباره همونجوری شدم رفتم دکتر گفت چیزیت نیست
الان بد تر شده قلبم تند نی زنه بعضی وقتا که نفس می کشم درد می کنه
چند روز هم هست که سمت راست قفسه سینم درد می کنه قلبمم نامنظم می زنه
سلام بهتره نوار قلب بديد و توسط متخصص قلب ويزيت شويد
سلام خسته نباشید خانم دکتر مادرم دچارنارسایی قلبی شدن،امکان بهترشدنشون هست؟
پارسال efشون ۵۵بود و اصلا مشکلی قلبی نداشتن متاسفانه به علت شیمی درمانی(کنسربرست)efشون پایین اومده والان ۲۵.آیا بالا رفتنش هست؟
سلام احتمال اينكه بالا بره كمه اما ميتونن به متخصص قلب برن تا دارو بگيرن كه ١- افت نكنه
٢- عملكرد قلبشون بهتر شه
و در صورت نياز براشون پيس ميكر بذارن
سلام مادر من سنش بالاست نارسایی قلبی دارد پاهاش و صورتش ورم کرده پزشک معلجش میگهef پایینهafبالاست باید بستری شود ما دوست نداریم بستریش کنیم ایا راهی وجود دارد در منزل باشه با کمک دارویی مشکل بر طرف بشود
سلام با توجه به شرايطشون و احتمال ادم ريه بايد در بيمارستان بستري باشن
سلام من چند وقت حدود 7 الی 8 ماه تحت استرس و فشار های عاطفی و عصبی بودم که باعث میشد درد در قفسه سینه ام احساس کنم احساسی مثل سنگینی سوزش یا خفگی های مداوم و طولانی. الان که اون موقغیت های استرس زا ازبین رفتن اما با کوچکترین ناراحتی یا اضطرابی قفسه سینه ام سنگین میشه. فعالیت هایی مثل ورزش یا فعالیت های هیجانی باعث میشن ضربان قلبم خیلی تند و محکم بشه و احساس خستگی مضاعف داشته باشم
ایا قلب من ضعیف شده و دیگه نمیتونم فعالیت های سنگین انجام بدم ؟
سلام عزیزم
بعید نارسایی قلبی مطرح باشه
اما برای بررسی طپش قلب باید به متخصص قلب مراجعه کنید
سلام خسته نباشید اکو و اسکن انژیو انجام دادم قلبم۴۰درصد هست ایا نیاز هست دارو بخورم یا نه ۴۵سالمه سال۹۶هم اکو کردم۴۰درصد بود ایا درمان میشه یا به اخر خط رسیدم؟
سلام نه اصلا اينطوري نگي
بله نيازمند درمان دارويي هستيد اما بايد
متخصص قلب تحويز كنند با توجه به وضعيت فشار خون و ساير معايناتشون
سلام خسته نباشید پدر من ۸۳ سالشه الان بدنش پف کرده هم طرف چپ کلیه اش باد کرده هم پاهاش. واینکه اصلا خواب نداره نفسش میگیره مخصوصا دراز کشیدنی. میشه چندتا درمان خانگی لطف کنین بگین یکم ارومش کنه..درضمن ۳ ماه پیش عمل سنگ مثانه بردیم دکتر گفت اگر پف کردن بدنش خوب نشه ایراد از قلبش هست. الانم که نمیشه رفت بیمارستان خطرناکه لطف کنین درمان خانگی نام ببرین تا یکم اروم شه
سلام من نميدونم وضعيت كليشون چطوره لطا نميتونم دارو تحويز كنم بهتره توسط متخصص قلب در مطب ويزيت شوند
سلام من نميدونم وضعيت كليشون چطوره لطا نميتونم دارو تحويز كنم بهتره توسط متخصص قلب در مطب ويزيت شونز
ايا از روي تعداد نبض ميشود گفت قلب مشكل ـنارساـ يا مايوپتي دارد؟
سلام، خيلي بايد دقيق شد، نياز به تجربه بالا دارد
در مورد آريتمي ها ميشه تشخيص داد.
سلام پدرم 83ساله هستن زیرچشمشون گود شده پاها مخصوصا قوزک ورم کرده خیلی کم خس خس سینه داره وهمیشه بینهایت خوابالوده هستن یعنی در هرزمان ومکان بی اراده میخوابن قبلا یه مدت قندشون بالا بوده ولی هرکاری میکنیم پزشک مراجعه نمیکنه میخاستم بدون مشکل چیه..باتشکر
سلام
باید آزمایش کارکرد کلیه و قند و …مجدد بررسی شود
همچنین قلب ایشان معاینه شود
ورم پاها میتواند علل کلیوی و قلبی داشته باشد که نیاز به بررسی است
سلام خانم دکتر من خانمم قلبش مشکل داره چندروز پیش اکو گرفتیم دکترش گفته نارسایی قلبی داره چندروزباید دارو استفاده کند
سلام
منظورتون دوره درمان هست؟
احتمالا طولانی مدت نیاز به درمان باشه
اصلا سرخود داروها کم یا قطع نشه فقط با نظر پزشک معالجشون دوز داروها تغییر یابد
باسلام و تشکر
نارسایی قلبی همیشه با تغییرات واضح نوار قلب همراه هست یا نه؟
سلام
خیر ممکن است نوار قلب نرمال باشد
جهت تشخیص قطعی باید اکو و اسکن یا تست ورزش انجام شود
سلام . وقت بخیر . من 19سالم است و از سن17سالگی ,تحت درمان دکتر هستم ، که ایشون در امریکا فعالیت میکنند . و گفتن زمان خوبی شناسایی شدی چون راحت تر و بهتر درمان میشه کرد. من الان نزدیک به دو سال است که قرص کبد چرب لیور کر و کورتول ۶/۲۵و یک قرص دیگه مربوط به فشار خون میخورم . پس کبد چرب و فشار خون و قرص تنظیم پمپاژ قلب مصرف میکنم . و مهمترین نکته اینکه من وزنم 130بود و قدم 1/86. اونم تو این سن . میخواستم بدونم که اگر وزنم رو به 60 ,65برسونم ، مشکلم کاملا بر طرف خواهد شد ؟ چون دیگه نمیخوام هیچ قرصی بخورم و میخوام سالم سالم باشم و زتدگی کنم . باز باید کنار کاهش وزن و ورزش و تغدییه چه نکاتی رو رعایت کنم ؟ من رژیم خیلی سختی هم الان دارم میگیرم طوری که روزی 1/5کیلو کم میکنم و واقعا زحمت میکشم و نمک و شکرو شام اصلا نمیخورم . فقط یک درمان قطعی و درست میخوام تا دنبال کنم و به هدفم برسم و تمام . خوشحال میشم کمکم کنید .سپاس از سایت خوبتون ..
سلام
دوست عزیز با کاهش وزن اصولی زیر نظر متخصص تغذیه بله کمک فراوانی به روند بهبود میکنید
کاهش وزن روزی یک کیلو و نیم عوارض زیادی دارد
فعلا روش کاهش وزن اصولی و تغذیه مناسب را در پیش بگیرید اقدام بیشتری نیاز نیست
محتوای مقاله ای بسیار عالی بود زیرا با زبان ساده کلیه مطالب را در مورد نارسایی قلبی توضیح داده بود
تندرست و موفق باشید
سلام دوست عزیز
ممنونیم از حسن نظرتون??