عفونت ادراری؛ علائم، راهکارهای پیشگیری و درمان

عفونت ادرار
اشتراک گذاری 1242 نظر

عفونت مجاری ادراری یا UTI، بیماری است که به دلیل ورود میکروب به بدن و مخصوصا در قسمت مثانه ایجاد می‌شود. ادرار به خودی خود دارای باکتری نیست اما ورود برخی از میکروب‌ها به داخل بدن باعث می‌شود تا این بخش از بدن تحت تاثیر قرار گرفته و به اصطلاح میکروبی شود. پر واضح است که ماحصل این میکروبی شدن، عفونت ادراد در زن و مرد است که برای درمان آن باید به دکتر اورولوژ مراجعه کردد. عفونت در ادرار ممکن است برای هر کسی رخ دهد برای همین توصیه می‌کنیم تا به انتهای این مقاله از مجله دکتردکتر با ما همراه باشید؛ قرار است تا به بررسی چیستی عفونت ادرار، دلایل، پیشگیری و درمان آن بپردازیم.

عفونت ادرار چیست؟

عفونت ادراری نوعی از عفونت است که به صورت مستقیم، به سیستم ادرار در بدن حمله می‌کند. ادرار، پسماندهای بدن که شامل آب و مواد زائد هستند را از طریق ارتباط با کلیه دفع می‌کند و به تنهایی آلوده نیست اما هجوم میکروب‌هایی که اغلب منشا بیرونی دارند، باعث عفونت آن می‌شوند.

به این نوع از عفونت که  UTI نیز می‌گویند، همانطور که گفتیم میکروبی که به داخل بدن نفوذ کرده، باعث ایجاد مشکلات عفونتی می‌شود. بسیاری از عفونت‌های مجاری ادراری منشا باکتریایی دارند، اما برخی نیز توسط قارچ‌ها و در بعضی موارد نادر، توسط ویروس‌ها ایجاد می‌شوند. این عفونت می‌تواند در هر نقطه از مجاری ادرار رخ دهد. مجاری ادراری شما شامل کلیه، حالب، مثانه و مجرای ادرار می‌شود. در بسیاری از این موارد فقط مجرای ادرار و مثانه را درگیر می‌کند. با این حال عفونت می‌تواند در حالب و کلیه‌ها نیز ایجاد شود.

التهاب و سوزش ناحیه تناسلی، برخی از پرتکرارترین مشکلات این بخش از بدن است که البته به خاطر این عفونت به وجود می‌آیند. باکتری‌های پروتئوس میرابیلیس، کلبسیلا پنومونیه، اشریشیا کلی و انتروکوک فکالیس برخی از باکتری‌هایی هستند که باعث بروز عفونت ادراری می‌شوند. راه انتقال این باکتری‌ها، گاهی از آنچه که فکرش را می‌کنید، غیر قابل تصورتر هستند. مثلا استفاده از سرویس بهداشتی مشترک و عمومی یا استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری فیزیکی توسط خانم‌ها و حتی بیماری‌هایی مثل بزرگ شدن پروسانت یا سنگ کلیه باعث عفونت ادراری می‌شوند.

دلیل عفونت ادرار

علائم عفونت ادرار چیست؟

علائم عفونت ادرار بسته به اینکه کدام بخش را درگیر کرده است، متفاوت است. عفونت دستگاه ادراری تحتانی، طحال و مثانه را درگیر می‌کند. علائم بیماری در این بخش‌ها عبارتند از:

  • سوزش هنگام ادرار کردن
  • افزایش تکرر دفع ادرار بدون دفع مقدار زیادی از آن
  • افزایش دفع ادرار فوری
  • ادرار خونی
  • ادرار تیره
  • ادراری که رنگ آن شبیه به چای یا کولا باشد
  • ادراری که بوی شدیدی داشته باشد
  • درد لگن در خانم‌ها
  • درد مقعد در مردان

عفونت دستگاه ادراری فوقانی کلیه‌ها را درگیر می‌کند که اگر باکتری‌ها از کلیه‌های عفونی به خون انتقال پیدا کند، می‌تواند کشنده باشد. به این بیماری «یوروسپسیس» می‌گویند که بسیار خطرناک است و می‌تواند باعث افت فشار خون، شوک و مرگ شود. علائم عفونت دستگاه ادراری فوقانی درد و حساسیت در پشت قفسه سینه و پهلوها، تب و لرز، حالت تهوع و استفراغ است.

علائم عفونت ادراری در زنان

خانم‌هایی که به عفونت دستگاه ادراری تحتانی مبتلا هستند، ممکن است درد لگن را تجربه کنند. به علاوه به علائم عفونت ادراری در زنان، باید علائم مشترک را نیز اضافه کرد. در زنان خطرهای دیگری برای ابتلا به این بیماری وجود دارد. به مرور زمان مشخص شد برخی از فاکتور‌هایی که پیشتر عاملی برای بروز UTI قلمداد می‌شدند، تاثیر زیادی در بروز عفونت ادراری در زنان دارند؛ مواردی مثل عدم رعایت بهداشت در دستشویی. برای مثال برخلاف تصورات پیشین، تحقیقات اخیر نتوانسته‌اند ثابت کنند که استفاده از دستمال کاغذی در جهت عقب به جلو پس از استفاده از دستشویی می‌تواند یکی از عوامل بروز UTI در خانم‌ها باشد.

در برخی موارد، تغییر در سبک زندگی می‌تواند به کاهش خطر بعضی ازاین عوامل کمک کند. همچنین علائم عفونت دستگاه ادراری فوقانی در بین زنان و مردان مشابه است.

البته عفونت ادراری در بارداری کاملا مختص به بانوان است و هیچ اشتراکی با آقایان ندارد. زنان بارداری که علائم عفونت مجاری ادراری را دارند، باید فورا به دکتر زنان مراجعه کنند. عفونت دستگاه ادراری در دوران بارداری می‌تواند باعث افزایش فشار خون و زایمان زودرس شود. در این دوران، عفونت احتمالا به کلیه‌ها هم سرایت می‌کند.

دلایل عفونت ادرار

مشاوره تلفنی و آنلاین با دکتر کلیه و اورولوژی

علائم عفونت ادراری در مردان

علائم عفونت ادراری فوقانی در مردان، شبیه علائم همین بیماری در زنان است. عفونت دستگاه ادراری تحتانی در مردان گاهی شامل درد در مقعد یا درد مثانه و علائم مشترک زنان و مردان می‌شود. با این حال عفونت ادراری در مردان بیشتر به خاطر مشکلاتی مثل بزرگ شدن پروستات، داشتن کاتتر ادراری (لوله‌ای نارک و انعطاف پذیر برای انتقال ادرار از مثانه)، سیستم ایمنی ضعیف و بیماری‌هایی مثل ایدز اتفاق می‌افتد.

علائم عفونت ادراری در کودکان

کودکان بیش از بزرگسالان در خطر ابتلا به عفونت ادراری هستند. باکتری‌هایی هم که باعث ایجاد این ویروس هستند، ممکن است از طریق مدفوع یا حتی پوست وارد ادرار کودک شوند. کلیه، میزنای، مثانه و پیشاب راه، بیشتر از هر بخش دیگری در بدن کودک در معرض میکروبی شدن هستند. علائم عفونت ادرار در کودکان شامل مواردی مثل سوزش یا درد هنگام ادرار کردن، بوی بد یا رنگ تیره ادرار، حالت تهوع، اسهال و تب است. اگر هر کدام از این نشانه‌ها را مشاهده کردید، حتما برای درمان عفونت ادراری کودکان به دکتر کودکان مراجعه کنید.

دلایل عفونت ادراری چیست؟

هر موردی که باعث کاهش تخلیه مثانه و تحریک دستگاه ادراری شود، می‌تواند به عفونت مجاری ادراری منجر شود. عوامل متعددی وجود دارد که می‌تواند شما را در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دهد. این عوامل شامل موارد زیر می‌شوند:

  • سن؛ افراد مسن بیشتر احتمال دارد به این بیماری مبتلا شوند
  • کم شدن تحرک بعد از جراحی یا طولانی شدن زمان استراحت در بستر
  • سنگ کلیه
  • سابقه ابتلا به عفونت مجاری ادراری
  • انسداد مجاری ادراری در اثر عواملی چون بزرگ شدن پروستات، سنگ کلیه و انواع خاصی از سرطان
  • استفاده طولانی‌مدت از سوند که باعث می‌شود باکتری‌ها بتوانند به راحتی به مثانه وارد شوند
  • دیابت؛ به‌خصوص اگر بیماری به خوبی کنترل نشود و احتمال ابتلا به عفونت مجاری ادراری افزایش یابد
  • بارداری
  • ساختارهای غیرطبیعی ادراری از زمان تولد
  • سیستم ایمنی ضعیف

البته عوامل مهم دیگری وجود دارند که باعث عفونت ادراری می‌شوند و اهمیت بسیاری دارند. در ادامه بیشتر درباره آن‌ها برایتان خواهیم گفت. 

یکی از مشکلاتی که با عفونت ادراری همراه است آتروفی واژن است که در مقاله آتروفی واژن چیست مجله دکتردکتر به طور مفصل در مورد آن صحبت کردیم.

مجرای ادراری کوتاه‌تر

طول و محل قرارگیری مجرا در زنان، احتمال ابتلا به عفونت مجاری ادراری را افزایش می‌دهد. مجرای ادراری در خانم‌ها بسیار نزدیک به واژن و مقعد است. باکتری‌هایی که به ‌طور طبیعی در اطراف واژن و مقعد وجود دارند، می‌توانند باعث بروز عفونت در مجرا و سایر بخش‌های دستگاه ادراری شوند. همچنین مجرای ادراری خانم‌ها کوتاه‌تر از مردان است و باکتری‌ها فاصله کمی برای ورود به مثانه دارند.

مقاربت جنسی

در طول مقاربت جنسی، فشار بر دستگاه ادراری می‌تواند باعث انتقال باکتری‌ها از اطراف واژن به مجاری ادراری شود. اغلب خانم‌ها بعد از رابطه جنسی در ادرار خود باکتری دارند. با این حال بدن می‌تواند معمولا در عرض ۲۴ ساعت از شر این باکتری‌ها خلاص شود. باکتری‌های روده ممکن است ویژگی‌هایی داشته باشند که به آن‌ها اجازه دهد به مثانه بچسبند.

اسپرم‌کش‌ها

اسپرم‌کش‌ها ممکن است خطر ابتلا به عفونت مجاری ادراری را افزایش دهند. آن‌ها می‌توانند باعث تحریک پوست در برخی زنان شوند. این عامل می‌تواند خطر انتقال باکتری‌ها به داخل مثانه را افزایش دهد.

استفاده از کاندوم در رابطه جنسی

کاندوم‌های لاتکس روان‌ساز نشده می‌تواند سبب افزایش اصطکاک و تحریک پوست زنان در طول رابطه جنسی شود. این عامل نیز می‌تواند باعث افزایش خطر ابتلا به عفونت مجاری ادراری شود. با این حال استفاده از کاندوم برای کاهش عفونت‌های منتقل‌شده از راه جنسی مهم است. برای جلوگیری از ایجاد اصطکاک و تحریک پوست ناشی از کاندوم، از روان‌سازهای بر پایه آب استفاده کنید.

دیافراگم

دیافراگم می‌تواند باعث ایجاد فشار بر مجاری ادراری زنان شود و در نتیجه تخلیه مثانه را کمتر ‌کند.

کاهش سطح استروژن

پس از یائسگی، کاهش سطح استروژن، باکتری‌های طبیعی در واژن را تغییر می‌دهد؛ این امر نیز می‌تواند دلیلی برای ابتلای زنان به عفونت‌های مجاری ادراری باشد. 

البته گاهی علت عفونت اداری بسیار ساده و قابل پیشگیری است. رعایت بهداشت لباس زیر یکی از عواملی است که می‌تواند مانع از تجمع و رشد باکتری‌ها و در نتیجه ایجاد عفونت اداری شود.

تشخیص عفونت مجاری ادراری

با توجه به علائمی که دارید، اگر فکر می‌کنید دچار عفونت ادراری‌ شده‌اید، به دکتر اورولوژ مراجعه کنید و آزمایش بدهید. دکتر عفونت ادراری شما اول از همه و بعد از معاینه، برای شضما آزمایش ادرار با تشخیص نوع میکروب تجویز می‌کند که البته انجام آن برای تشخیص نهایی و درمان ضروری است.

برای گرفتن نمونه ادرار، بیمار ابتدا باید کمی ادرار کرده و سپس به جمع کردن آن در ظرف مخصوص اقدام کند. این کار باعث می‌شود باکتری یا مخمر پوست در نمونه ادرار دیده نشود؛ اگر چنین اتفاقی بیفتد، جواب آزمایش ممکن است دقیق و درست نباشد.

هنگام آزمایش نمونه ادرار پزشک می‌تواند مقدار گلبول سفید را در ادرار بررسی کند. با این کار وجود عفونت در ادرار را تشخیص می‌دهد. پزشک همچنین می‌تواند آزمایش کشت ادرار انجام دهد تا از وجود باکتری یا قارچ در آن مطلع شود. کشت ادرار می‌تواند به شناسایی علت عفونت کمک کند. این کار همچنین به پزشک برای انتخاب بهترین روش درمانی کمک می‌کند.

اگر علت ابتلا به این بیماری وجود ویروس باشد، احتمالا باید آزمایش‌ خاصی انجام شود. ویروس‌ها معمولا به ندرت عامل ایجاد عفونت در مجاری ادراری هستند. البته در افرادی که پیوند اعضا داشته‌اند یا بیماری دیگری دارند که باعث تضعیف سیستم ایمنی آن‌ها شده است، شاید ویروس در ادرار دیده شود.

عفونت ادرار در زنان و مردان

پیشگیری از عفونت‌ ادراری

هر کسی می‌تواند با عمل به اقدامات زیر، از ابتلا به عفونت مجاری ادراری پیشگیری کند:

  • روزانه ۶ الی ۸ لیوان آب بنوشید
  • ادرار را به مدت طولانی در مثانه نگه ندارید
  • در مورد بی‌اختیاری ادرار یا مشکلات مربوط به تخلیه کامل مثانه، با پزشک خود صحبت کنید

با این حال عفونت مجاری ادراری در زنان بیشتر از مردان اتفاق می‌افتد؛ این نسبت ۸ به یک است. یعنی به ازای ۸ زنی که به این بیماری مبتلا شده‌اند، فقط یک مرد دچار این عفونت می‌شود.

برخی اقدامات می‌تواند به پیشگیری از این بیماری در زنان کمک کند. برای زنان یائسه استفاده از استروژن موضعی که توسط پزشک تجویز می‌شود، می‌تواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد. اگر پزشک تشخیص دهد که مقاربت جنسی عامل ایجاد عفونت‌های مکرر در مجاری ادراری است، ممکن است  آنتی‌بیوتیک‌های پیشگیری‌کننده یا طولانی‌مدت برای بعد از مقاربت جنسی تجویز کند. برخی مطالعات نشان داده است که استفاده طولانی‌مدت از آنتی‌بیوتیک‌های پیشگیرانه در افراد مسن می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به عفونت‌های مجاری ادراری شود.

استفاده از مکمل‌های کرن‌بری یا پروبیوتیک‌های واژینال مثل لاکتوباسیلوس هم می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر باشد. برخی مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از شیاف‌های پروبیوتیک واژینال از عود مجدد عفونت مجاری ادراری جلوگیری می‌کند. برای اطمینان، حتما در این زمینه از پزشک خود سوال بپرسید.

برای حل مشکلاتی مانند عفونت ادراری بر اثر یائسگی می‌توان از دارو برای یائسگی استفاده کرد.

درمان عفونت مجاری ادراری

درمان عفونت ادرار به دلایل ایجاد آن بستگی دارد. پزشک می‌تواند از نتیجه آزمایش تشخیص دهد که چه عاملی (باکتری، ویروس و …) باعث ایجاد عفونت شده است. البته درمان عفونت ادرار در کودکان با درمان عفونت ادرار در زنان و مردان متفاوت است. با این حال در بسیاری از موارد، علت عفونت باکتریایی است. عفونت مجاری ادراری که منشا باکتریایی داشته باشد، با مصرف آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

در برخی موارد ویروس‌ها و قارچ‌ها عامل ایجاد عفونت هستند. عفونت مجاری ادراری ویروسی با مصرف داروهای ضد ویروسی درمان می‌شود؛ معمولا  داروی ضد ویروسی «سیدوفوویر» انتخاب پزشکان برای درمان این نوع عفونت است. داروهای ضد قارچ (یا قارچ‌کش) نیز درمان عفونتی است که منشا ایجاد آن قارچ‌ باشد.

آنتی‌بیوتیک‌های مناسب برای درمان عفونت ادراری

نوع آنتی بیوتیکی که برای درمان این عفونت استفاده می‌شود، بسته به قسمتی دارد که دچار عفونت شده است. معمولا برای درمان عفونت دستگاه ادراری تحتانی از قرص‌های آنتی‌بیوتیک استفاده می‌شود. عفونت دستگاه ادراری فوقانی هم اغلب با آمپول‌های آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود. این آنتی‌بیوتیک‌ها مستقیما در رگ تزریق می‌شوند.

گاهی اوقات باکتری‌ها در مقابل آنتی‌بیوتیک‌ها مقاومت نشان می‌دهند. نتیجه آزمایش کشت ادرار می‌تواند با توجه به مشخص شدن نوع باکتری در ادرار، به پزشک برای انتخاب بهترین نوع آنتی‌بیوتیک به منظور درمان عفونت کمک کند.

درمان عفونت ادرار در خانه

هیچ درمان خانگی برای درمان عفونت مجاری ادراری وجود ندارد، اما کارهایی مثل اصول درمان عفونت ادرار در طب سنتی وجود دارد که می‌توانید در کنار درمان‌های پزشکی برای کمک به روند درمان انجام دهید. این درمان‌ها می‌توانند به از بین رفتن سریع‌تر عفونت کمک کنند. مثلا زیاد ادرار کنید و آب زیادی بنوشید. خود را گرم نگه دارید و از رزماری، گیاه تربچه، گل گز روغنی، سیر و آب آنانس و زغال اخته زیاد استفاده کنید.

درمان عفونت ادرار

عفونت مجاری ادراری درمان نشده

درمان عفونت مجاری ادراری اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر این عفونت درمان نشود، رفته رفته شدیدتر شده و گسترش می‌یابد. درمان این بیماری در مراحل اولیه آسان‌تر است. عفونت اگر به دستگاه ادراری فوقانی برسد، درمان بسیار سخت می‌شود و احتمال سرایت عفونت به داخل خون و ابتلا به «سپسیس» نیز افزایش می‌یابد. اگر چنین اتفاقی بیفتد، بیمار ممکن است جان خود را از دست دهد.

اگر شک کردید که دچار عفونت مجاری ادراری شده‌اید، هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید. یک آزمایش ساده و تست ادرار یا خون می‌تواند از بروز بسیاری از مشکلات طولانی‌مدت جلوگیری کند.

اگر عفونت ادراری را سریعتر درمان نکنید ممکن است دچار مشکلات ثانویه مانند کهیر مزمن شوید.

عفونت ادراری را جدی بگیرید

درمان عفونت ادراری را اصلا پشت گوش نیندازید و در صورت مشاهده علائم آن، در سریع‌ترین زمان ممکن برای درمان آن اقدام کنید. این بیماری در صورت درمان به موقع توسط دکتر اورولوژ مشکلی به وجود نمی‌آورد. می‌توانید با استفاده از سیستم دریافت نوبت آنلاین دکتردکتر هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید. 

اگر درباره ایین بیماری سوالی دارید از ما بپرسید. همچنین اگر تجربه ابتلا و درمان عفونت ادراری را دارید؛ می‌توانید با ما و دیگر خوانندگان مجله دکتردکتر به اشتراک بگذارید. 

منبع:

healthline

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,242 دیدگاه در “عفونت ادراری؛ علائم، راهکارهای پیشگیری و درمان
  • سلام من ۱۸سالمه بعد وقتی از شمال اومدم سوزش ادرار بعد انگار ادرار تو مثانم میمونه باید چی کار کنم؟

    پاسخ
    • سلام.مذکر 33 هستم در ناحیه مثانه فقط درد دارم با لگن و کمر ادرارو نمیتونم نگهدارم .دوساعت یکبار باید حتما خالی سه .ولی درد این سه ناحیه رو همیشه دارم

      پاسخ
      • سلام
        باید آزمایش ادرار و کشت اون و آزمایش خون و بررسی پروستات انجام بدین

    • سلام
      جهت تشخیص عفونت ادراری آزمایش و کشت ادرار بدهید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من یه جون ۲۹ ساله هستم ببخشید من طوری هستم که ادار میکنم‌ یک ربع بعدشم باید برم ادار کنم چون درد میگیره میسوزه پنو از خواب چند بار بلند میکنه درد میگیره سوزش دارم.صبح ها هم تا چشم و باز میکنم کلیم‌ میپچه عرق میکنم باید برم دستشویی بزرگ هر روز صبح یعنی هر روز واقعا خسته شدم به خدا دکترم رفتم‌هرکی یه چیزی میگه خوبم نشودم

    پاسخ
    • سلام
      آزمایش و کشت ادرار بدهید
      سونوگرافی از کلیه ها و مجاری ادرار و مثانه توصیه می شود

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر وقتتون بخیر..
    من ۲۰ سالمه متاهلم و بار سومه ک سوزش ادرار و تکرر ادرار میگیرم احساس میکنم همش دسشویی دارم اما وقتی میرم خیلی کمه و همراه با خون و چند باری لخته خون کم همراه بوده..خیلیی اذیت میشم و سوزشم زیاده نمیدونم چیکار کنم.و اخرین باری هم ک پریود شدم حدود ۲ ماه پیش اصلا شکل همیشه نبود و ب صورت لکه های قهوه ای رنگ بود..ب خاطر شرایط کرونا میترسم دکتر برم اما واقعا خیلی دارم اذیت میشم و هرکاری کردم خوب نمیشم.لطفا راهنماییم کنید.

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز یکی از علل وجود خون در ادرار عفونت ادراری می باشد
      از علل دیگه می توان به سنگ کلیه اشاره کرد
      برای تشخیص عفونت ادرار آزمایش و کشت ادرار و انتی بیوگرام بدهید
      سونوگرافی از کلیه ها و مجاری ادرار جهت بررسی از نظر وجود سنگ های ادراری توصیه می شود

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۲۱ سالمه خیلی سوزش دارم پایین شکمم درد میکنه خیلی خیلی سوزش دارم دکتر رفتم پماد کلوتریمازول داده ولی همچنان این مشکل دارم لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام خانمی ۲۰ ساله هستم از وقتی زایمان کردم ۴ماه میگزره این ۲ ماه است که سوزش خیلی شدید و درد دارم رفتم دکتر آزمایش ادرار و پاپ اسمیر انجام دادم هیچی نبود سالم بودن دکتر گفت تقصیر مجرای ادرار است وقتی معاینه شدم خیلی درد داشت چکارکنم تا رفع بشه

    پاسخ
    • سلام
      لطفا از مشاوره تلفنی با متخصص داخلی استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام ، من چند باری میشه دچار عفونت ادراری میشم هی خوب میشه دوباره بعد چند ماه عود میکنه ، نمونه ادرار و کشت ادرار دادم که گفتن تو ادرارم خون دیده شده ، قرص دادن گفتن دوباره مراجعه کنم که بخاطر شرایط کرونا نتونستم برم ، الان درد شدید موقع ادرار کردن و درد پهلو دارم ، ممنون میشم راهنمایی کنین ، قرص سفیکسیم هم روم جواب نمیده ، قرص قوی تر معرفی کنین

    پاسخ
    • سلام در كشتتون جلوي sensitivities اسم چه انتي بيوتيم هايي رو نوشته؟
      لطفا خواستيد حواب بدين اين متن سوالتونم باز بنويسيد

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر من امروز دوبار دفع ادرار همراه با خون و لخته خون داشتم خیلی ترسیدم همراه با سوزش و درد در لگن هست. قبلا هم عفونت ادراری داشتم ولی چند سالی بود رفع شده بود اون هم مربوط به بارداریم بود.چند ماهی قرص پروژسترون برای قاعدگی مصرف کردم ایا مربوط میشه الان نمیدونم چیکار کنم ممنون میشم کمکم کنید جمعه هم هست دکتر نمیشه رفت

  • سلام. خسته نباشید. بنده سی سال دارم. قبلا عفونت ادراری داشتم و دکتر بهم سیپروتد ۵۰۰ تجویز کرد. خوب شدم، الان همون علائم رو بیشترش رو دارم. وقتی کم آب میخورم میسوزه و وقتی هم زیاد آب میخورم، مثانم که پر میشه دچار درد و موقع ادرار سوزش دارم و بعدش هم بعد ادرار هم درد دارم. ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام دوباره سيپروفلوكساسين ٢٥٠ ميلي گرم بخوريد هر ١٢ ساعت يك عدد تا ٧ شب

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر من یه جون ۲۹ ساله هستم ببخشید من طوری هستم که ادار میکنم‌ یک ربع بعدشم باید برم ادار کنم چون درد میگیره میسوزه پنو از خواب چند بار بلند میکنه درد میگیره سوزش دارم.صبح ها هم تا چشم و باز میکنم کلیم‌ میپچه عرق میکنم باید برم دستشویی بزرگ هر روز صبح یعنی هر روز واقعا خسته شدم به خدا دکترم رفتم‌هرکی یه چیزی میگه خوبم نشودم

      • سلام سونوگرافي مثانه و كلسه و مجاري ادرار بديد
        آزمايش ادرارم بديد
        در صورت نرمال بودن يا نبودن بايد به متخصص اورولوژي مراجعه كنيد

  • سلام خانم دکتر خسته نباشید چند روزه خیلی دل درد و کمر درد دارم و تکرر ادرار هم دارم قبلا هم اینجوری شدم رفتم دکتر آزمایش نوشت گفت عفونت داری دارو داد ولی خوب نشدم به خاطر کرونا میترسم برم دکتر ممنون میشم اگه کمکم کنید چه دارویی بخورم

    پاسخ
  • سلام پسری ۲۳ ساله هستم چند مدت بیضه سمت چپم درد میکرد بی حالی زیاد داشتم سرم احساس گیجی میکرد معدم سنگینی میکرد و زیر شکمم هم درد داشت شکمم انگار وزنه انداختن توش انقد سنگین شده بود دکتر رفتم گفت بیضت آب اورده و شروع یک عفونته حالا قرص داده ادرارم درست نمیاد مشکل چیه با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      حتما باید به پزشک خود مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام. دختر 21ساله هستم. در مدت دوماه این 3ومین دفعه اس ک دچار سوزش ادرار میشم!! که اخرای دوران پریودیم شروع شد و حدودا3روزه. واقاخسته شدم ازی شرایط. دفعه قبل آزمایش کامل دادم فقط عفونت ادراری مشخص بود. سونوگرافی کلیه و رحم هم انجام دادم چیزی نبود. میترسم واقعا نشونه ای ازبیماری خاصی باشه یا ب کلیه هام آسیب بزنه. ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی عفونت ادراری شما باید درمان شود
      جهت ازمایش و کشت ادرار و انتی بیوگرام اقدام کنید تا مطابق با ان انتی بیوتیک مصرف و عفونت درمان گردد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من دختر ۱۸ساله هستم سوزش ادرار دارم و رنگ ادرارم تیره هست مثل خون هست

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش و کشت ادرار و انتی بیوگرام بدهید

      پاسخ
  • سلام خانومی 30ساله هستم سوزش اردار شدید دارم و وقتی هم میرم دسشویی آخرین لحظه ادرار احساس میکنم مثانه ام رو میکشن پایین.ممنون میشم راهنماییم کنین

    پاسخ
    • سلام
      جهت تشخیص عفونت ادراری در صورت امکان ازمایش و کشت ادرار بدهید

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر خسته نباشید چند روزه خیلی دل درد و کمر درد دارم و تکرر ادرار هم دارم قبلا هم اینجوری شدم رفتم دکتر آزمایش نوشت گفت عفونت داری دارو داد ولی خوب نشدم به خاطر کرونا میترسم برم دکتر ممنون میشم اگه کمکم کنید چه دارویی بخورم

  • سلام.من محبوس ادرار دارم. به زور ادرار میکنم.
    سونوگرافی و آزمایش ادرار دادم مشکلی نبود.
    پارسال سابقه عفونت ادراری داشتم.
    احساس میکنم بعد از خودارضایی اینجوری میشم.
    چیکارکنم؟ چه قرصی پیشنهاد میکنید؟؟

    پاسخ
    • سلام
      باید دوباره ازمایش ادرار و کشت اون‌ رو انجام بدین

      پاسخ
  • سلام من مدتی دچارسوزش اداربودم اما با کرم واژینال بهتر شد الان فقط ادرارم بوی خیلی بدی میدهد مخصوصا درصبح وتیره هست ولی درطول روز که اب میخورم کمتر هست وکلیه هام هم درد نمیگیره به قرص های عفونت ادراری حساسیت دارم فقط قرص سفکسیم وامکسی سیلین میتونم بخورم الان هم میتونم ازاین ها مصرف کنم یانه باید حتما آزمایش بدم اخه میترسم برم دکتر

    پاسخ
    • سلام
      اگر در حال حاضر سوزش و تکرر ادرار ،تب و تهوع و استفراغ ،درد پهلو و شکم ندارید نیاز به مصرف دارو نیست
      سعی کنید در طول روز ۸ لیوان اب بنوشید

      پاسخ
      • سلام باردهر هستم آزمایشم عفونت ادرار را نشان داده و۳ بسته سفالکسین مصرف کردم همچنان ترشح ودرد زیر شکم دارم چه کنم

      • سلام
        دوست گرامی آزمایش و کشت ادرار و انتی بیوگرام بدهید تا طبق نوع عفونت ادراری درمان مناسب صورت گیرد

  • باسلام وخسته نباشی .خانمی سی ساله هستم درد زیرشکم وکمردرددارم .تکررادرارنمیتونم تخلیه کنم خودمودردمیکشم تو یک سال این بار سوم خسته شدم دوبار قبل اینطورشدم بهار امسال رغتم امپپل داد ازنایش پاپ اسمیر سالم بود گفت عفونت ادرار اخه چرا انقدزپد به زپد چیکا کنم خسته شدم الانم کرونا زیاده نمیخوام دکتربرم من ممنون میشم راهنمایی کنید.

    پاسخ
  • سلام من دختر۲۴ساله هستم که سوزش ادراردارم تکررادرار به مقدارکم دارم بطوری که شبا ازسوزش ودردخواب بیدارمیشم در ضمن رنگش تیرس لطفا راهنمایم کنید

    پاسخ
  • سلام خانومی هستم ۲۱ساله تقریبا۷ماه ازدواج کردم حین رابطه جنسی خیلی درد وسوزش دارم انگارتازه ازدواج کردمدکتر هم رفتم فایده نداشت

    پاسخ
    • سلام عفونت داريد اما نوعشو بايد معاينه شيد تا مشخص شه

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر
    من خانم 44ساله هستم
    مدتی دو هفته هست عفونت قارچی واژن دارم شبیه پنیر شکله و بد بو رفتم دکتر پماد داخلی دادن استفاده کردم فایده ای نداشته چه داروی شما تجویز می کنید

    پاسخ
  • با سلام
    مردی 35 ساله هستم مشکل سوزش ندارم ولی بعد از شستشو احساس تخلیه ادرار دارم که یک قطره بیشتر نیست که اگر صد بار این کار رو انجام بدم باز تکرار میشه ولی بعد از شستشو اگه احساس تخلیه داشتم از دستمال کاغذی برای پاک کردن استفاده کردم دیگه قطره ای نمی یاد . بعضی وقت ها این قطرات لزج می باشند که در حال حاضر وضعیت بدتر هم شده است به طوریکه باید وقت زیادی در سرویس بهداشتی باشم لطفا راهنمایی نمایید.با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      باید آزماش ادرار و کشت ادرار بدین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشی خانمی ۳۱ساله هستم مدت یه هفته اس سوزش ادارو خارش بیش ازحد دارم وقتی میرم دستشویی حسابی گریه ام میگیره شبها اصلا خوابم نمیبره ممنون میشم راهنمایی کنی

    پاسخ
  • علی هستم. سوزش ادرار دارم. و عفونت هم خارج شده از ادرارم. و رنگ ادرارم هم زرده

    پاسخ
    • سلام لطفا آزمايش ادرار و كشت ادرار و ترشحات بديد و توسط متخصص اورولوژيست معاينه شويد تا

      پاسخ
  • سلام وقت بخير
    پدر بنده بيمار ام اس هستند و چندين ساله خانه نشين هستند و هميشه با عفونت ادراري مواجه اند و الان هم چند روزه مشكل دارن
    چي مصرف كنن ؟

    پاسخ
    • سلام من مشکل سوزش ادرار دارم سوزش کم هست ولی اذیت میکند هیچ علائم دیگه ای هم به غیر از سوزش ندارم. یعنی ادرارم قرمز نیست و بوی بد نمیدهد فقط کمی میسوزد. 4 هفته هست این طورم

      پاسخ
      • سلام بايد آزمايش ادرار و كشت ادرار بديد همراه با cbc.diff esr crp
        U/A
        U/C

  • سلام دکتر دوهفته است که دردمجرای وخارش دارم بمدت 20روز آنتی بیوتبک سفکسیم. با متروندازول مصرف کردم تاثیری نداشت لطفا راهنماییم کنید ممنون از لطف شما

    پاسخ
    • سلام
      سن خود و جنسیتتون رو ذکر کنید.
      درد و خارش مداومه یا هنگام ادرار کردن؟

      پاسخ
  • سلام خانمی ۳۰ ساله هستم یک هفته ست سوزش ادار دارم و تکرر ادار ک کاملا خالی نمیشه و درد زیر شکم دارم همیشه دوهفته قبل از پریودی پهلوی سمت چپم درد میگیره پریود ک میشم خوب میشه
    میشه لطفا راهنماییم کنید چیکار باید بکنم؟

    پاسخ
  • سلام‌‌ من سوزش ادرار شدید دارم سه ساله دارو مصرف می کنم ولی همچنان سوزش ادرار ودرد زیر شکم دارم درده شدیده واژن دارم به دکتر زنان مراجعه کردم و عفونت ندارم سونگرافی مثانه وکلیه دادم نه سنگ دارم ومی گن مثانه ات سالمه تکرور شدید ادرار دارم می شه راهنمایی کنید ازتون خیلی ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام آزمايش ادرار بدين و كشت ادرار و انتي بيوگرام تا مشخص شه علتش چيه

      پاسخ
  • سلام‌خسته نباشید
    مرد هستم‌۳۰ ساله
    چند وفتی هس که مدام لباس زیرم لکه های زرد مشه‌و‌التم‌خارش کمی پیدا کرده
    و شبیه جوش ولی خیلی ریز زده
    چی کار کنم روم نمیشه‌برم‌دکتر

    پاسخ
  • سلام من دختری ۱۶ ساله ام . ماه پیش برای جوشهای صورتم به دکتر مراجعه کردم که با تشخیص ایشون و جواب ندادن به قرص های انتی بیوتیک واسم قرص راکوتان(نورم اسکین ۲۰) تجویز کردن
    من تقریبا دو هفته میشه که بعضی شبا بعد از ادرار سوزش میگیرم گاهی وقتا سوزش ندارم اصلا ولی بعضی وقتا سوزش میگیرم یعنی از عوارض این قرص میتونه باشه؟؟ هیچ مشکل دیگ ای ندارم قبلا هم گاهی سوزش میگرفتم که سریع رفع میشد و دیگ سوزش نداشتم اما الان دو هفته ای میشه که بیشتر شده بعضی وقتا خارش واژن هم میگیرم باید چه قرصی بخورم

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز شما باید آزمایش ادرار و کشت اون رو انجام بدین

      پاسخ
  • سلام‌‌سنو‌کرافی‌‌دادم‌مشکای‌ندارم‌‌خانم‌دکتر‌من‌۳ساله‌این‌مشکلو‌دارم‌‌داخل‌رحمم‌‌تیر‌میکشه‌‌ولی‌دکتر‌زنان‌میکه‌عفونت‌نداری‌خیلی‌دردشوزش‌دارم‌تکرر‌ادرار‌دارم‌‌‌چکار‌کنم‌از‌این‌درد‌خلاص ‌بشم‌ممنونم‌راهنماییم‌کنید۹

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش و کشت ادرار و سونوگرافی از کلیه ها و مجاری ادرار بدهید

      پاسخ
  • سلام‌من‌خانمی‌۳۷‌ساله‌هستم‌‌‌که‌مدام‌به‌عفونت‌‌ادرار‌ی‌دچار‌هستم‌‌‌هر‌بار‌به‌دکتر‌مراجع‌میکنم‌‌قرص‌سفیکسیم‌‌‌فنازومکس‌بهم‌میدن‌‌یک‌مدت‌خوبم‌دوباره‌سوزش‌شدید‌ادرار‌دارم‌از‌شما‌میخوام‌راهنماییم‌کنید‌ممنونم

    پاسخ
    • سلام بايد سونوگرافي بدين تا از نظر انومالي محاري ادرير و مثانه و كليه بررسي شويد
      ممكنه سنگ داشته باشيد

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    دو ماه پیش رفتم دکتر ایشون گفتن افتادگی ناف داری ونافمو جا انداخت. یه هفته دل درد زیاد داشتم و خوابیدم خونه
    بعد دوماه هنوز دل درد دارم و مشکل نعوز هم پیدا کردم
    میشه راهنماییم کنین ممنون

    پاسخ
    • سلام شما بايد توسط متخصص اورولوژي معاينه شويد و سونوگرافي شكم انحام بديد

      پاسخ
  • سلام ،روزبخیر ،من به طور مداوم سوزش ادرار ،دارم ودرد درناحیه پهلو ،وسوزش پوست واژن لطفا منو راهنمایی کنید

    پاسخ
  • با سلام وتشکراز سایت بسیارپرمحتوا ومفیدتون
    دو‌ روزهست ک توی ادرارم خون دفع میکنم واحساس درد درکلیه ها دارم آزمایش ادرار انجام دادم ومشخص شد ک مبتلا ب عفونت ادرارهستم اما به تعطیلات برخوردیم ونتونسم به پزشک مراجعه کنم لطفا راهنمایی کنید از چه داروهایی استفاده کنم
    ممنون

    پاسخ
    • سلام
      از افلوکساسین ۲۰۰ هر ۱۲ ساعت یکی تا ده روز استفاده کنید
      اب و مایعات فراوان بنوشید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من دختر ۶ساله دارم عفونت ادرار داره ازمایش کشت هم گرفتن امپول سفکسیم وشربت سفکسیم بهش دادن ولی تبش خوب شد ولی سوزش ادرار داره شکمش هم درد میکنه در هفته یکی دوبار حالا چه دارویی بهش بدم خانم دکتر ممنون میشم یه راهنمایی بکنید

    پاسخ
    • سلام بايد دوباره كشت ادرار بديد

      پاسخ
  • با سلام .من ۲۱سالمه ۲۰روزه سزارین کردم و از دوران بارداری باتوجه ب آزمایشها دکترم گفت عفونت ادرار دارم الان سوزش واژن و ادرار بوی شدیدی دارد لطفا بگید چی استفاده کنم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید چند روز هست که پهلوی سمت چپم درد میگیره و سوزش ادرار دارم و رنگ ادرارم تیرست به طوری که دراز میکشم از درد پهلو رنج میبرم لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به شرح حالتون باید آزمایش ادرار و کشت ادرار و آنتی بیوگرام بدین

      پاسخ
  • با سلام و تشکر من آزمایش کشت ادراردادم که انتی گرام هم انجام شد دراین مدت قرص سيپروفلوکساسين دو دوز خوردم گفتند نه باکتری مشاهده شده. نه عفونت ولی هنوز درد دارم از ناحیه مثانه وبه محض پرشدن مثانه درد شدیدتر میشود که باید سریع تخلیه کنم و این موضوع خیلی مرا اذیت کرده آیا ممکن است کیست تخمدان پیدا کرده باشم لطفا مرا راهنمایی بفرمائید

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی اگر قبل از انجام ازمایش شروع به مصرف انتی بیوتیک کرده باشید ازمایش شما قابل اعتماد نیست
      مصرف سیپروفلوکساسین ۵۰۰ هر ۱۲ ساعت یکی تا یک هفته ادامه دهید

      پاسخ
  • سلام من مرد ۳۲ ساله هستم از آلتم آبی به رنگ زردوسفید شبیه عفونت در میاد باید چکار کنم ?

    پاسخ
    • يلام بايد توسط اوولوژيست معاينه شيد

      پاسخ
  • سلام
    من مشکل کیست تخمدان دارم ، دارو استفاده میکنم ، جدیدا احساس سوزش هنگام ادرار داشتم و بوی ادرار هم تغییر کرده و سمت کلیه‌هام هم درد حس میکنم ، امکان داره به خاطر نزدیکی الانم که کیست داشتم ، باشه ؟ چه دارویی باید استفاده کنم ؟ ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      احتمالا دچار عونت ادرار شدین و جهت تشخیصش باید آزمایش ادرار و کشت اون رو انجام بدین

      پاسخ
  • سلام مجردم آزمایش ادرار دادم bacteria =few mucus=moderate
    خون هم مثبت بود یک هفته قبل از پریودیم بود آزمایش؛ احساس سوزش هم دارم بعضی وقتا ترشح کمی زردرنگ دارم کشاله رانم هم درد میکنه؛ تیروئید کمکار دارم tsh=8.69 و پرولاکتین ۸۷/۷۲ بود در مورد عفونت میشه راهنمایی کنید چه دارویی مصرف کنم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید خانم دکتر من سوزش خیلی بدی دارم و دم دقیقه بخاطر این مسئله میرم دستشویی درد از پشت هم دارم خیلی دارم اذیت میشم مشکلم چیه؟

    پاسخ