عفونت مجاری ادراری یا UTI، بیماری است که به دلیل ورود میکروب به بدن و مخصوصا در قسمت مثانه ایجاد میشود. ادرار به خودی خود دارای باکتری نیست اما ورود برخی از میکروبها به داخل بدن باعث میشود تا این بخش از بدن تحت تاثیر قرار گرفته و به اصطلاح میکروبی شود. پر واضح است که ماحصل این میکروبی شدن، عفونت ادراد در زن و مرد است که برای درمان آن باید به دکتر اورولوژ مراجعه کردد. عفونت در ادرار ممکن است برای هر کسی رخ دهد برای همین توصیه میکنیم تا به انتهای این مقاله از مجله دکتردکتر با ما همراه باشید؛ قرار است تا به بررسی چیستی عفونت ادرار، دلایل، پیشگیری و درمان آن بپردازیم.
عفونت ادرار چیست؟
عفونت ادراری نوعی از عفونت است که به صورت مستقیم، به سیستم ادرار در بدن حمله میکند. ادرار، پسماندهای بدن که شامل آب و مواد زائد هستند را از طریق ارتباط با کلیه دفع میکند و به تنهایی آلوده نیست اما هجوم میکروبهایی که اغلب منشا بیرونی دارند، باعث عفونت آن میشوند.
به این نوع از عفونت که UTI نیز میگویند، همانطور که گفتیم میکروبی که به داخل بدن نفوذ کرده، باعث ایجاد مشکلات عفونتی میشود. بسیاری از عفونتهای مجاری ادراری منشا باکتریایی دارند، اما برخی نیز توسط قارچها و در بعضی موارد نادر، توسط ویروسها ایجاد میشوند. این عفونت میتواند در هر نقطه از مجاری ادرار رخ دهد. مجاری ادراری شما شامل کلیه، حالب، مثانه و مجرای ادرار میشود. در بسیاری از این موارد فقط مجرای ادرار و مثانه را درگیر میکند. با این حال عفونت میتواند در حالب و کلیهها نیز ایجاد شود.
التهاب و سوزش ناحیه تناسلی، برخی از پرتکرارترین مشکلات این بخش از بدن است که البته به خاطر این عفونت به وجود میآیند. باکتریهای پروتئوس میرابیلیس، کلبسیلا پنومونیه، اشریشیا کلی و انتروکوک فکالیس برخی از باکتریهایی هستند که باعث بروز عفونت ادراری میشوند. راه انتقال این باکتریها، گاهی از آنچه که فکرش را میکنید، غیر قابل تصورتر هستند. مثلا استفاده از سرویس بهداشتی مشترک و عمومی یا استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری فیزیکی توسط خانمها و حتی بیماریهایی مثل بزرگ شدن پروسانت یا سنگ کلیه باعث عفونت ادراری میشوند.
علائم عفونت ادرار چیست؟
علائم عفونت ادرار بسته به اینکه کدام بخش را درگیر کرده است، متفاوت است. عفونت دستگاه ادراری تحتانی، طحال و مثانه را درگیر میکند. علائم بیماری در این بخشها عبارتند از:
- سوزش هنگام ادرار کردن
- افزایش تکرر دفع ادرار بدون دفع مقدار زیادی از آن
- افزایش دفع ادرار فوری
- ادرار خونی
- ادرار تیره
- ادراری که رنگ آن شبیه به چای یا کولا باشد
- ادراری که بوی شدیدی داشته باشد
- درد لگن در خانمها
- درد مقعد در مردان
عفونت دستگاه ادراری فوقانی کلیهها را درگیر میکند که اگر باکتریها از کلیههای عفونی به خون انتقال پیدا کند، میتواند کشنده باشد. به این بیماری «یوروسپسیس» میگویند که بسیار خطرناک است و میتواند باعث افت فشار خون، شوک و مرگ شود. علائم عفونت دستگاه ادراری فوقانی درد و حساسیت در پشت قفسه سینه و پهلوها، تب و لرز، حالت تهوع و استفراغ است.
علائم عفونت ادراری در زنان
خانمهایی که به عفونت دستگاه ادراری تحتانی مبتلا هستند، ممکن است درد لگن را تجربه کنند. به علاوه به علائم عفونت ادراری در زنان، باید علائم مشترک را نیز اضافه کرد. در زنان خطرهای دیگری برای ابتلا به این بیماری وجود دارد. به مرور زمان مشخص شد برخی از فاکتورهایی که پیشتر عاملی برای بروز UTI قلمداد میشدند، تاثیر زیادی در بروز عفونت ادراری در زنان دارند؛ مواردی مثل عدم رعایت بهداشت در دستشویی. برای مثال برخلاف تصورات پیشین، تحقیقات اخیر نتوانستهاند ثابت کنند که استفاده از دستمال کاغذی در جهت عقب به جلو پس از استفاده از دستشویی میتواند یکی از عوامل بروز UTI در خانمها باشد.
در برخی موارد، تغییر در سبک زندگی میتواند به کاهش خطر بعضی ازاین عوامل کمک کند. همچنین علائم عفونت دستگاه ادراری فوقانی در بین زنان و مردان مشابه است.
البته عفونت ادراری در بارداری کاملا مختص به بانوان است و هیچ اشتراکی با آقایان ندارد. زنان بارداری که علائم عفونت مجاری ادراری را دارند، باید فورا به دکتر زنان مراجعه کنند. عفونت دستگاه ادراری در دوران بارداری میتواند باعث افزایش فشار خون و زایمان زودرس شود. در این دوران، عفونت احتمالا به کلیهها هم سرایت میکند.
علائم عفونت ادراری در مردان
علائم عفونت ادراری فوقانی در مردان، شبیه علائم همین بیماری در زنان است. عفونت دستگاه ادراری تحتانی در مردان گاهی شامل درد در مقعد یا درد مثانه و علائم مشترک زنان و مردان میشود. با این حال عفونت ادراری در مردان بیشتر به خاطر مشکلاتی مثل بزرگ شدن پروستات، داشتن کاتتر ادراری (لولهای نارک و انعطاف پذیر برای انتقال ادرار از مثانه)، سیستم ایمنی ضعیف و بیماریهایی مثل ایدز اتفاق میافتد.
علائم عفونت ادراری در کودکان
کودکان بیش از بزرگسالان در خطر ابتلا به عفونت ادراری هستند. باکتریهایی هم که باعث ایجاد این ویروس هستند، ممکن است از طریق مدفوع یا حتی پوست وارد ادرار کودک شوند. کلیه، میزنای، مثانه و پیشاب راه، بیشتر از هر بخش دیگری در بدن کودک در معرض میکروبی شدن هستند. علائم عفونت ادرار در کودکان شامل مواردی مثل سوزش یا درد هنگام ادرار کردن، بوی بد یا رنگ تیره ادرار، حالت تهوع، اسهال و تب است. اگر هر کدام از این نشانهها را مشاهده کردید، حتما برای درمان عفونت ادراری کودکان به دکتر کودکان مراجعه کنید.
دلایل عفونت ادراری چیست؟
هر موردی که باعث کاهش تخلیه مثانه و تحریک دستگاه ادراری شود، میتواند به عفونت مجاری ادراری منجر شود. عوامل متعددی وجود دارد که میتواند شما را در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دهد. این عوامل شامل موارد زیر میشوند:
- سن؛ افراد مسن بیشتر احتمال دارد به این بیماری مبتلا شوند
- کم شدن تحرک بعد از جراحی یا طولانی شدن زمان استراحت در بستر
- سنگ کلیه
- سابقه ابتلا به عفونت مجاری ادراری
- انسداد مجاری ادراری در اثر عواملی چون بزرگ شدن پروستات، سنگ کلیه و انواع خاصی از سرطان
- استفاده طولانیمدت از سوند که باعث میشود باکتریها بتوانند به راحتی به مثانه وارد شوند
- دیابت؛ بهخصوص اگر بیماری به خوبی کنترل نشود و احتمال ابتلا به عفونت مجاری ادراری افزایش یابد
- بارداری
- ساختارهای غیرطبیعی ادراری از زمان تولد
- سیستم ایمنی ضعیف
البته عوامل مهم دیگری وجود دارند که باعث عفونت ادراری میشوند و اهمیت بسیاری دارند. در ادامه بیشتر درباره آنها برایتان خواهیم گفت.
یکی از مشکلاتی که با عفونت ادراری همراه است آتروفی واژن است که در مقاله آتروفی واژن چیست مجله دکتردکتر به طور مفصل در مورد آن صحبت کردیم.
مجرای ادراری کوتاهتر
طول و محل قرارگیری مجرا در زنان، احتمال ابتلا به عفونت مجاری ادراری را افزایش میدهد. مجرای ادراری در خانمها بسیار نزدیک به واژن و مقعد است. باکتریهایی که به طور طبیعی در اطراف واژن و مقعد وجود دارند، میتوانند باعث بروز عفونت در مجرا و سایر بخشهای دستگاه ادراری شوند. همچنین مجرای ادراری خانمها کوتاهتر از مردان است و باکتریها فاصله کمی برای ورود به مثانه دارند.
مقاربت جنسی
در طول مقاربت جنسی، فشار بر دستگاه ادراری میتواند باعث انتقال باکتریها از اطراف واژن به مجاری ادراری شود. اغلب خانمها بعد از رابطه جنسی در ادرار خود باکتری دارند. با این حال بدن میتواند معمولا در عرض ۲۴ ساعت از شر این باکتریها خلاص شود. باکتریهای روده ممکن است ویژگیهایی داشته باشند که به آنها اجازه دهد به مثانه بچسبند.
اسپرمکشها
اسپرمکشها ممکن است خطر ابتلا به عفونت مجاری ادراری را افزایش دهند. آنها میتوانند باعث تحریک پوست در برخی زنان شوند. این عامل میتواند خطر انتقال باکتریها به داخل مثانه را افزایش دهد.
استفاده از کاندوم در رابطه جنسی
کاندومهای لاتکس روانساز نشده میتواند سبب افزایش اصطکاک و تحریک پوست زنان در طول رابطه جنسی شود. این عامل نیز میتواند باعث افزایش خطر ابتلا به عفونت مجاری ادراری شود. با این حال استفاده از کاندوم برای کاهش عفونتهای منتقلشده از راه جنسی مهم است. برای جلوگیری از ایجاد اصطکاک و تحریک پوست ناشی از کاندوم، از روانسازهای بر پایه آب استفاده کنید.
دیافراگم
دیافراگم میتواند باعث ایجاد فشار بر مجاری ادراری زنان شود و در نتیجه تخلیه مثانه را کمتر کند.
کاهش سطح استروژن
پس از یائسگی، کاهش سطح استروژن، باکتریهای طبیعی در واژن را تغییر میدهد؛ این امر نیز میتواند دلیلی برای ابتلای زنان به عفونتهای مجاری ادراری باشد.
البته گاهی علت عفونت اداری بسیار ساده و قابل پیشگیری است. رعایت بهداشت لباس زیر یکی از عواملی است که میتواند مانع از تجمع و رشد باکتریها و در نتیجه ایجاد عفونت اداری شود.
تشخیص عفونت مجاری ادراری
با توجه به علائمی که دارید، اگر فکر میکنید دچار عفونت ادراری شدهاید، به دکتر اورولوژ مراجعه کنید و آزمایش بدهید. دکتر عفونت ادراری شما اول از همه و بعد از معاینه، برای شضما آزمایش ادرار با تشخیص نوع میکروب تجویز میکند که البته انجام آن برای تشخیص نهایی و درمان ضروری است.
برای گرفتن نمونه ادرار، بیمار ابتدا باید کمی ادرار کرده و سپس به جمع کردن آن در ظرف مخصوص اقدام کند. این کار باعث میشود باکتری یا مخمر پوست در نمونه ادرار دیده نشود؛ اگر چنین اتفاقی بیفتد، جواب آزمایش ممکن است دقیق و درست نباشد.
هنگام آزمایش نمونه ادرار پزشک میتواند مقدار گلبول سفید را در ادرار بررسی کند. با این کار وجود عفونت در ادرار را تشخیص میدهد. پزشک همچنین میتواند آزمایش کشت ادرار انجام دهد تا از وجود باکتری یا قارچ در آن مطلع شود. کشت ادرار میتواند به شناسایی علت عفونت کمک کند. این کار همچنین به پزشک برای انتخاب بهترین روش درمانی کمک میکند.
اگر علت ابتلا به این بیماری وجود ویروس باشد، احتمالا باید آزمایش خاصی انجام شود. ویروسها معمولا به ندرت عامل ایجاد عفونت در مجاری ادراری هستند. البته در افرادی که پیوند اعضا داشتهاند یا بیماری دیگری دارند که باعث تضعیف سیستم ایمنی آنها شده است، شاید ویروس در ادرار دیده شود.
پیشگیری از عفونت ادراری
هر کسی میتواند با عمل به اقدامات زیر، از ابتلا به عفونت مجاری ادراری پیشگیری کند:
- روزانه ۶ الی ۸ لیوان آب بنوشید
- ادرار را به مدت طولانی در مثانه نگه ندارید
- در مورد بیاختیاری ادرار یا مشکلات مربوط به تخلیه کامل مثانه، با پزشک خود صحبت کنید
با این حال عفونت مجاری ادراری در زنان بیشتر از مردان اتفاق میافتد؛ این نسبت ۸ به یک است. یعنی به ازای ۸ زنی که به این بیماری مبتلا شدهاند، فقط یک مرد دچار این عفونت میشود.
برخی اقدامات میتواند به پیشگیری از این بیماری در زنان کمک کند. برای زنان یائسه استفاده از استروژن موضعی که توسط پزشک تجویز میشود، میتواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد. اگر پزشک تشخیص دهد که مقاربت جنسی عامل ایجاد عفونتهای مکرر در مجاری ادراری است، ممکن است آنتیبیوتیکهای پیشگیریکننده یا طولانیمدت برای بعد از مقاربت جنسی تجویز کند. برخی مطالعات نشان داده است که استفاده طولانیمدت از آنتیبیوتیکهای پیشگیرانه در افراد مسن میتواند باعث کاهش خطر ابتلا به عفونتهای مجاری ادراری شود.
استفاده از مکملهای کرنبری یا پروبیوتیکهای واژینال مثل لاکتوباسیلوس هم میتواند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر باشد. برخی مطالعات نشان میدهد که استفاده از شیافهای پروبیوتیک واژینال از عود مجدد عفونت مجاری ادراری جلوگیری میکند. برای اطمینان، حتما در این زمینه از پزشک خود سوال بپرسید.
برای حل مشکلاتی مانند عفونت ادراری بر اثر یائسگی میتوان از دارو برای یائسگی استفاده کرد.
درمان عفونت مجاری ادراری
درمان عفونت ادرار به دلایل ایجاد آن بستگی دارد. پزشک میتواند از نتیجه آزمایش تشخیص دهد که چه عاملی (باکتری، ویروس و …) باعث ایجاد عفونت شده است. البته درمان عفونت ادرار در کودکان با درمان عفونت ادرار در زنان و مردان متفاوت است. با این حال در بسیاری از موارد، علت عفونت باکتریایی است. عفونت مجاری ادراری که منشا باکتریایی داشته باشد، با مصرف آنتیبیوتیک درمان میشود.
در برخی موارد ویروسها و قارچها عامل ایجاد عفونت هستند. عفونت مجاری ادراری ویروسی با مصرف داروهای ضد ویروسی درمان میشود؛ معمولا داروی ضد ویروسی «سیدوفوویر» انتخاب پزشکان برای درمان این نوع عفونت است. داروهای ضد قارچ (یا قارچکش) نیز درمان عفونتی است که منشا ایجاد آن قارچ باشد.
آنتیبیوتیکهای مناسب برای درمان عفونت ادراری
نوع آنتی بیوتیکی که برای درمان این عفونت استفاده میشود، بسته به قسمتی دارد که دچار عفونت شده است. معمولا برای درمان عفونت دستگاه ادراری تحتانی از قرصهای آنتیبیوتیک استفاده میشود. عفونت دستگاه ادراری فوقانی هم اغلب با آمپولهای آنتیبیوتیک درمان میشود. این آنتیبیوتیکها مستقیما در رگ تزریق میشوند.
گاهی اوقات باکتریها در مقابل آنتیبیوتیکها مقاومت نشان میدهند. نتیجه آزمایش کشت ادرار میتواند با توجه به مشخص شدن نوع باکتری در ادرار، به پزشک برای انتخاب بهترین نوع آنتیبیوتیک به منظور درمان عفونت کمک کند.
درمان عفونت ادرار در خانه
هیچ درمان خانگی برای درمان عفونت مجاری ادراری وجود ندارد، اما کارهایی مثل اصول درمان عفونت ادرار در طب سنتی وجود دارد که میتوانید در کنار درمانهای پزشکی برای کمک به روند درمان انجام دهید. این درمانها میتوانند به از بین رفتن سریعتر عفونت کمک کنند. مثلا زیاد ادرار کنید و آب زیادی بنوشید. خود را گرم نگه دارید و از رزماری، گیاه تربچه، گل گز روغنی، سیر و آب آنانس و زغال اخته زیاد استفاده کنید.
عفونت مجاری ادراری درمان نشده
درمان عفونت مجاری ادراری اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر این عفونت درمان نشود، رفته رفته شدیدتر شده و گسترش مییابد. درمان این بیماری در مراحل اولیه آسانتر است. عفونت اگر به دستگاه ادراری فوقانی برسد، درمان بسیار سخت میشود و احتمال سرایت عفونت به داخل خون و ابتلا به «سپسیس» نیز افزایش مییابد. اگر چنین اتفاقی بیفتد، بیمار ممکن است جان خود را از دست دهد.
اگر شک کردید که دچار عفونت مجاری ادراری شدهاید، هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید. یک آزمایش ساده و تست ادرار یا خون میتواند از بروز بسیاری از مشکلات طولانیمدت جلوگیری کند.
اگر عفونت ادراری را سریعتر درمان نکنید ممکن است دچار مشکلات ثانویه مانند کهیر مزمن شوید.
عفونت ادراری را جدی بگیرید
درمان عفونت ادراری را اصلا پشت گوش نیندازید و در صورت مشاهده علائم آن، در سریعترین زمان ممکن برای درمان آن اقدام کنید. این بیماری در صورت درمان به موقع توسط دکتر اورولوژ مشکلی به وجود نمیآورد. میتوانید با استفاده از سیستم دریافت نوبت آنلاین دکتردکتر هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.
اگر درباره ایین بیماری سوالی دارید از ما بپرسید. همچنین اگر تجربه ابتلا و درمان عفونت ادراری را دارید؛ میتوانید با ما و دیگر خوانندگان مجله دکتردکتر به اشتراک بگذارید.
منبع:
سلام من خانم هستم ۳۸ ساله دو سال قبل عمل سزارین شدم چار ماه شده که اساس درد زیر شکم دارم فکر میکنم رحمم درد میکند و چندی پیش عفونت واژن هم داشتم رفتم داکتر سنو گرافی گرفتم گفتم رحم چرکی شده آمپول جنتا مایسین وتابلت سیپرو فلکساسین تابلت میترو نیدازول کپسول دوکسی سکلین داد آمپولهارا کار کردم سیپرو ومیترو را خورده نتوانستم برایم تکلیف معده پیش کرد گفت سفیکسیم بخور تا فعلآ هم سفیکسیم ودوکسی سکلین میخورم جور نشدم درد عضلات دارم احساس خسته گی میکنم اگر لطف کرده راه نمایم کنید ممنون شما میشوم.
سلام سحرهستم ۲۰ سالمه تازه عروسی کردم.بعدازهرباررابطه جنسی ترشحات سفید رنگی ب شکل دانه سفید از واژنم خارج میشودوالان چندروزه که خیلی زود به زوددچارادرارمیشوم و بعداز ادرار درد شدید درناحیه واژن دارم.وبعداز انجام ادراردوباره چند لحظه بعد احساس ادراردارم که باعث میشودمجددااین کارا انجام دهم.وبه دلیل ویروس کرونا نمیتوانم ب دکتر مراجعه کنم.لطفا یک دارویی بهم معرفی کنید برای بهبود
سلام
آزمایش و ادرار و کشت ادرار و آنتی بیوگرام بدهید
سلام
من یک هفته است سوزش ادرار دارم میخواستم بدون برای درمان چه باید کنم و چه قرصی بخودم
سلام.نزدیک ۲۰ روزرهس زیرشکم سمت راست نزدیک پوبیک درد و سوزش دارم و سونو کیست نداشتم تب هم دارم آزیترو ۶ تا خوردم و فلوکونازول دوعدد.ازمایش ادرار و خون برای عفونت ادراری بدم؟
سلام
بله آزمایش خون و ادرار و کشت ادرار و آنتی بیوگرام بدهید
سلام خانمی ۳۴ساله هستم ۲روز ه سوزش ادرار گرفتم پوست واژنم هم میسوزه همش ادرار دارم بدشم از بیرنم سوزش دارم ممنون میشم از راهنمایتون تشگر خیلی دارم ازیت میشم کمکم کنید
سلام و خسته نباشید به شما .
دختری ۳۰ ساله هستم ، خارش شدید سطحی و داخلی دارم به طوری که قرمز و ضخیم میشه و سوزش ادرار و ترشح ب شکل پنیری و گاهی زرد هست دو روز هست قرص مترونیدازول ۵۰۰ میخورم امروز پهلوی چپم مداوم درد میگیره و تیر میکشه ممنون میشم راهنمایی کنید و اینکه چه دارویی مصرف کنم این خارش و سوزش ودرد بره
با سلام من زنی 69 ساله هستم که مدتی است عفونت مثانه گرفته ام قرص سيپروفلکساسين از20عدد 12 عدد خوردم ولی هنوز درد شدید دارم پزشک گفت کمی هم به کلیه زده حالا باید چه دیگه بخور م که نتیجه بگيرم
سلام
باید آزمایش ادرار و کشت آن و آنتی بیوگرام بدهید
با درود و سپاس از مطالب مفید
خانمی ۳۷ ساله متاهل هستم.دو هفته پیش سوزش ادرار داشتم به تشخیص پزشک و سابقه طولانی که در سوزش ادرار دارم ، طبق معمول یک ورق سیپروفلوکساسین۵۰۰ هر ۱۲ ساعت مصرف کردم.سوزشم کمتر شد ولی خوب نشد،۵ روز پس از اتمام سیپروفلوکساسین ، به پزشک زنان مراجعه کردم تشخیص عفونت قارچی دادند و پماد کلوتریمازول و کپسول ایتراکونازول۱۰۰ تجویز کردند .
الان بعد از ۴ روز مصرف هنوز همان سوزش را دارم ، در حالت عادی بیشتر احساس سوزش دارم نسبت به زمان دفع ادرار.
خواهش میکنم کمک و راهنمایی بفرمایید .
سلام
باید آزمایش ادرار و کشت ادرار و آنتی بیو گرام بدهید
سلام موقع پریودی درد شدید دارم از 14سالگی که پریود شدم تا الان که 30سالمه اینحوریم طوری که از شدت درد حس خودکشی دارم خیلی دکتر رفتم جز شیاف دیکنو فناک ومسکن چیزی ندادن ایا ممکن با آوردن بچه دردم تموم بشه 10روز قبل پریودی درد دارم تا روز سوم پریودی لطفا راهنمایی کنید سونو دادم چیزی نبوده دیگه از درد خسته شدم
سلام.من از دوهفته پیش محبوس ادرار شده بودم و باید زور میزدم تا ادرار کنم.رفتم پیش دکتر عمومی و چندتا قرص داد استفاده کردم بهتر شدم اما هنوزم باید کمی زور بزنم تا ادرار کنم!! برای اطمینان بیشتر رفتم سونوگرافی و آزمایش دادم و مشکلی نبود!!
بنظر شما چه قرصی مصرف کنم یا بیخیال بشم؟؟
سلام
اگر کشت ادرار هم دادین و نرمال بوده و سونو پروستات هم نرمال بوده اقدام بیشتری نیاز نیست
البته آزمایش PSA و free PSA جهت کنترل پروستات هم انجام بدین
با سلام.همسرم علایمی شبیه آنفولانزا داره.تبش هم قطع نمیشه و سوزش ادرار هم داره آیا این از علایم عفونت دستگاه ادراری هست؟
سلام
سلام میتونه عفونت ادراری باشه
اما چون تب دارن باید حتما آزمایش خون و ادرار بدهند
با سلام من اقای 32ساله هستم سنگ کلیه داشتم سه بار لیزر کردم در طول این مدت تکرار ادرار داشتم و ادرارم رنگ چایی و بو داره ، چکار کنم. ممنونم که برای ما وقت میزآرین
سلام
آزمایش U/A و U/C بدین
سلام خسته نباشید من از روزی که پریود میشم بین 4تا 7روز لکه بینی دارم 7روز هم پریودمیشم حدوا من ماهی 12/14روزش پریود ولکه دارم تخمدان چیم هم یکم درد میکن الان سه سال روال پریودی من اینجوریه دکتر رفتم میگن مشکلی ندارید پارسال پاپ اسمیر دادم سالم بود اما خودم از این وضع پریودی خسته شدم ایا ممکن عفونت داشته باشم ممنون میشم برام دارو بنویسید تو این وضعیت کرونا دکتر نمیتونم برم
سلام
عفونت در درجه اول مطرح نیست
ذکر نکردید ایا سونوگرافی داده اید یا خیر
اگر سونو نداده اید اولین اقدام انجام سونوگرافی جهت بررسی کیست و میوم و…میباشد
کیست ندارم چون سونو دادم قبلا
سلام من 35سا ل سن دارم چند روزی میشه پیشابراهم دچار خارش شده تست ادرار دادم گفتن باکتری زیاد داری قرص سیپرو رو شروع کردم باید دوره درمان رو کامل کنم
سلام
بله تا یک هفته باید بخورین
سلام خانم دکتر . من مردی 32ساله هستم سنگ کلیه داشتم سه بار لیزر کردم طی این چند سال همیشه سوزش و تکرار ادرار دارم و ادرارم رنگ جایی و بو دارد . ممنونم از شما که برای ما وقت میزارین.
سلام
دوست عزیز چون ذکر کردید همیشه این مشکل را داشتید نیاز به بررسی دارد.باید علل دیگر بجز عفونت ادراری بررسی شوند
اما اگر دایمی نبوده و هر چند وقت یکبار بروز کرده باید آزمایش ادرار و کشت آن و آنتی بیوگرام انجام شود تا نوع باکتری مشخص شود
سلام من یه مدت رنگ ادرارم زرد تیره و بوی بدی میده وعفونت مثانه هم دارم چه قرصی بخورم
باسلام خانمی هستم ۲۷ ساله متاهل الان نزدیک چندساله که عفوتت دارم به طوری که تازگیاهم لگنم درد میکنه ازمایش دادم دکترقرص سفکسیم بهم دادموقعی که ازقرصااستفاده میکنم حسایت دارم بهشون خواستم ببینم چه قرصی دیگه استفاده کنم باتشکر
سلام حدودا دویا سه ماه موقع نزدیکی حالت نعوظ ضعیف هستم مثانه که پر باشه باید نعوظ قویتر بشه ولی اینطور نیست احساس سنگینی در مثانه دارم
سلام
جهت بررسی و معاینه حتما باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنید
از دو داروی سیپروفلوکساسین و نیتروفورانتویین کدامیک در درمان عفونت معمولی و نه حاد و شدید در درمان عفونت اداری با منشا روده ای در زنان موثرتر است .ممنونم راهنمایی فرمایید
سلام
سیپروفلوکساسین موثر است
سلام من ۳۲سالمه موقع ادرار سوزش دارم بعد ارضا شدنم هم ۲قطره خون خارج میشه .مرد هستم
سلام
ازمایش و کشت ادرار بدهید
۳۵ سالمه سلام خانم دکتر من خیلی زود به زود عفونت ادار میگیرم الان با شرایط کرونا میترسم آزمایش بدم هرچند ساعت دسشویی میرم به زیر دلم فشار میاد وزیر دلم درد میگیره چه قرصی مصرف کنم ممنون
سلام دکتر جان من ۲۱ سالمه نمیدونم دوماهی است احساس درد در کلیه هام داشتم رفتم پیش دکتر اولدژی بهم قرص داد درد کلیه خوب شد بعد الان متاسفانه سدزش ادرار پیدا کردم و بیضه سمت چپم درد میکنه دکتر جان همه قرص بگید امتحانکردم ولی جواب نمرفتم احساس میکنم چی از درد و سنگینی از لوله کلیه ها از سمت راست رو به بیضه هام است
و سوزش ادرار دارم
سلام
باید آزمایش ادرار و کشت و آنتی بیوگرام بدین
سلام یه چند وقتی هست رنگ ادرارم تیره تر شده و دچار درد پهلویه چپ شده ام.لطفا راهنماییم کنید
سلام
باید سونوگرافی جهت بررسی سنگ کلیه و آزمایش و کشت ادرار انجام شود
سلام. رضا هستم ۳۹ سال سن چند روزی هست از الت تناسلیم مایع سفید رنگ میاد شبیه منی در حد چند قطره . ممنون اگر راهنمایی کنید یا دارو معرفی کنید.
سلام خیلی کلیه درددارم باعفونت شدید
سلام سوزش شدید درناحیه مثانه وموقع ادرار وادرار با انقطاع قطره ای میاد همراه باسوزش چه کنم چی مصرف کنم لطفا راهنمایی کنید
سلام خانم دکتر من ۱۹ روز هست زایمان کردم و زمانی که ادرار میکنم درد دارم و ۲ روز هست دچار لرز میشوم حتی زمانی که آب هم میخورم رنگ ادرارم تیره نیست ولی امروز یکم لای کشاله رانم درد حس میکنم امکانش هست لرزهام برای عفونت ادراری باشه و گاهی سردرد دارم ولی تب ندارم
سلام
با توجه به زایمان اخیر و لرز باید بررسی بیشتر صورت گیرد
به متخصص زنان مراجعه کنید یا از تماس تلفنی دکتر دکتر جهت تماس با متخصص زنان استفاده کنید
با عرض سلام..آقایی هستم 37 ساله، چند هفته ای هست که مثانه ام دچار درد شده است، برخی مواقع نیز دچار خارش و سوزش می شود. آلتم نیز درد می گیرد. تکرر ادرار دارم. پهلوها و کشاله رانم نیز دچار درد می شوند. از چه داروهایی می توانم برای درمان استفاده کنم. اگر پاسخ دهید، ممنون میشم..
خانم دکتر سلام من ۵۹سال دارم عفونت نوک الت دارم پروستات چپم ورم اندازه کدو چه دارو بخورم رشت هستم
سلام بايد به متخصص اورولوژي مراجعه كنيد
سلام، من خانمی ۲۹ ساله هستم، چند ماه پیش عفونت ادراری داشتم که با دارو برطرف شد، اما باز درد زیر شکم و کمر، تحوع، خستگی و تکرر ادرار دارم و صبح ها از درد كليه و شدت ادرار بيدار ميشم و همينطور هميشه ترشح دارم و سابقه کیست و عفونت هم دارم، ممنون میشم بفرمایید چه دارویی مصرف کنم
سلام و خسته نباشید.
من در طول یکسال اخیر معمولا هر دو ماه یکبار در آخر ادرار چند قطره خون مشاهده می کنم. اما هفته پیش خون بیشتری بعد از ادرار دیدم. در مثانه هم احساس میکنم چیزی بهش فشار می آورد. مشکل ادرار و تکرر ندارم. ولی بعد از کمی ادرار کردن فشار میارم تا ادامه ادرار خارج شود.
به گفته پزشک متخصص، عفونتی در ادرار وجود ندارد و در سونوگرافی هم همه چیز نرمال است.
لطفا راهنمایی بفرمایید.
سلام
باید سونوگرافی و بررسی کارکرد کلیه انجام شود
به متخصص اورولوژی مراجعه کنید
باسلام مندیابت دارم وعفونت اداراری دارم وکمی لرز هم دارم سیپروفلوکساسین ۵۰۰ استفاده کردم ولی فرقی نکردم منو راهنمایی کنید 5۸ سالپه
سلام
باید ازمایش ادرار و کشت آن و آنتی بیوگرام انجام شود
سلام چن روز موقع ادرار کردن درد دارم و خیلی فشار میارم تا ادرار در بیاد زیر شکمم هم درد دارم الان درد میزنه به پاهام
سلام من خانمی 38ساله هستم دوروز سوزش ادار داشتم لگن وپاهامم درد میکرد ولی روزا جلوی شکمم درد می گرفت وپشتم حالم اون جوری بود که ادرارم رو نگه داشته باشم جلوی شکمم درد میگرفت ادارم که تخلیه میشد یکم خوب بودم دوباره همین جوری میشدم الان سوزشم کم شده زردی ادرارهم ندارم ولی همون حالت درحالت رو که گفتم دارم تند تند هم باید ادرارم تخلیه بشه
سلام.چند روزه محبوس ادرار شدم. هرچی زور میزنم نمیتونم ادرار کنم. وقتی مثانه ام پر میشه به زور میتونم ادرار کنم!!
قبل از عید نوروز هم بیضه هام درد میکرد آزمایش ادرار دادم معلوم شد عفونت ادراری دارم.
الان مشکل محبوس ادرار گرفتم.
رفتم پیش دکتر عمومی چندتا سوزن و قرص سیپروفلوکساسین۵۰۰ و فنازومکس۱۰۰ بهم داد.
دارم مصرف میکنم احساس میکنم فقط کمی بهتر شدم و هنوزباید زور بزنم تا ادرار کنم.
زیر دوش آب گرم هم میرم بهتر میتونم ادرار کنم…
با شرایط کرونا میترسم دوباره دکتر برم.
خواهش میکنم قرص بهتری پیشنهاد کنید!!!
سلام من خانمی ۳۷ ساله هستم وسه هفته ای هست بعضی روزها تکرر ادرار دارم وگاهی اوقات پهلوهام در دو طرف و کمر و پاهایم درد میگیردبعضی اوقات هم زیر شکمم درد میگیره الان جدیدن سرم هم خیلی درد میگیرد امکانش هست که عفونت ادراری داشته باشم وچه ازمایشی رو باید انجام بدم ممنون میشم از پاسخ گوییتون
سلام ببخشید دخترم ۱۸ سالشه بعداز ادرار سوزش ودرد داره ودر دستگاه تناسلی احساز سوزش میخواستم بدونم چه انتی بیوتکیبهش بخاطر کرونا میخواستم بیرون نبرمش ممنون
با عرض سلام و احترام. از اینکه مزاحم شدم ، عذرخواهی میکنم..پسری 36 ساله هستم . مدتی هست که دچار تکرر ادرار شدم، بعضی اوقات الان درد می گیره یا سوزن سوزن می شود ولی سوزش ادرار ندارم. بخش پایین شکمم، بالاخص بخش نزدیک به الان دچار درد و سوزن سوزن می شود. علاوه بر این، احساس بی حسی هم در بیضه و هم در التم دارم. ایا عفونت مثانه دارم یا ممکن است پروستاتم دچار مشکل شده باشد؟ با توجه به اینکه در یک شهرستان کوچک زندگی می کنم و دسترسی به پزشک حاذق ندارم، و از طرف دیگر شرایط کرونا اجازه نمی دهد که جهت مداوا به شهر های دیگه مراجعه کنم اگه امکان دارد، لطف کنید دارویی جهت مداوا، معرفی کنید.
با تشکر
سلام
با توجه به علایمی که ذکر کردید بایدجهت بررسی بیشتر از تماس تلفنی مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با متخصص اورولوژی مراجعه کنید
من یک هفته ایی میشد بعد ادرارم سوزش داشتم سوزشه قابل تحمله. یه چند روز بود خوب شده بود
الان روز دوم پریودمه دم دمای صبح دوباره این سوزش شروع شد رفتم دستشویی بار اول ادرار کردم بعد که اومدم بخوابم دوباره احساس ادرار داشتم وهی میسوخت ولی میرفتم دست شویی خیلی کم ادرار میومد اندازه ی یک دو قطره
سلام خسته نباشید ببخشید من دقیقا دوساله که علائمی مثل سوزش وتکرر ادرار ادار تیره کمردرد پهلو درد وحالت تهوع دارم تا زمانی که آنتی بیوتیک استفاده میکنم خوبم به محض اینکه دارو قطع میشه دوباره همون علائم رو دارم هیچ وقت اساسی درمان نشدم ممنون میشم راهنماییم کنین
سلام
باید ازمایش و کشت ادرار و آنتی بیوگرام انجام شود
سلام خسته نباشید
نزدیک یه هفته ست آخر ادرارم یکم سوزش دارم چند روزی بود خوب شده بود دیشب دوباره شروع شد وهی احساس ادرار داشتم ولی میرفتم یک یا دوقطره میومد بعد میسوخت.
اگه میشه کمکم کنید.
تشکر از شما.
سلام خسته نباشید
من الان چند وقتی سوزش ادرار دارم درد پهلو دارم چندتا دکتر رفتم 3 تا سونو دادم 3 تا آزمایش خون 4 تا آزمایش ادرار گفتن چیزی نیست تو سونو آخر گفتن عفونت مثانه…. تو این مدت 6 بسته قرص سپرو 500 خوردم نتیجه نداد بعدش پیش متخصص اورولزی رفتم ایشون قرص تاوانکس 500 داد 5 بسته تا 2-3 روز خوب بودم باز شروع شد پیش ی دکتر دیگ رفتم با ازمایش اینا گفتن چیزی نیست امپول جتمتنسین دادن 10 عدد روزی یکی با 5 تا آمپول سفلیسیک 2 میلی گرم.. اونارو زدم خوب شدم ولی ی مشکل پیش اومد این بود که انگشت های دستم جوش زیر پوستی زدن ک سریع جتمایسن ها قطع کردم ……
خلاصه ک این مراحل انجام دادم باز سوز ادرار دارم درد مثانه دارم با خارش از پشت مقعدم…
ببخشید که توضیح زیاد بود ولی خواستم بگم این کارارو انجام دادم قرص ها خوردم اگر میشه شما ی راهنمایی کنید چیکار کنم ممنون میشم
سلام و وقتتون بخیر
سه روز پیش پیام فرستادم و منتظر جوابتون هستم ?
بنده پرسش و پاسخها رو خوندم و متوجه شدم که احتمالا من هم باید سفیکسیم استفاده کنم ولی چون خارج از ایران هستم تنها داروهایی که همراهم هست سفالکسین، سیپروفلوکساسین،فنازوپریدین و شیاف واژینال هستن. میخواستم بدونم آیا میتونم بجای سفیکسیم از داروهای دیگه استفاده کنم .
احساس سوزش، درد خفیف زیر شکم و مدام احساس پُریِ مثانه دارم. در ضمن بنده دیابت دارم و با انسولین قندم تحت کنترل و نرمال هست.
ممنون میشم راهنماییم کنین ?
سلام
بله میتونین از سیپروفلوکساسین استفاده کنید هر ۱۲ ساعت یکی تا ۵ روز
سلام…من حدود ۶ روز دچار تکرر ادرار شدم..نه درد دارم نه سوزش..با مصرف قرص سیپروفلوکساسین بازم یه مقدار تکرر ادرار دارم ولی خیلی کم شده…علتش چیه؟چه مدت طول میکشه کامل درمان بشه؟
سلام
تا یک هفته مصرف شود
اگر بهبود نیافتید جهت بررسی مقاومت به آنتی بیوتبک آزمایش و کشت ادرار و آنتی بیوگرام بدهید