عفونت ادراری؛ علائم، راهکارهای پیشگیری و درمان

عفونت ادرار
اشتراک گذاری 1242 نظر

عفونت مجاری ادراری یا UTI، بیماری است که به دلیل ورود میکروب به بدن و مخصوصا در قسمت مثانه ایجاد می‌شود. ادرار به خودی خود دارای باکتری نیست اما ورود برخی از میکروب‌ها به داخل بدن باعث می‌شود تا این بخش از بدن تحت تاثیر قرار گرفته و به اصطلاح میکروبی شود. پر واضح است که ماحصل این میکروبی شدن، عفونت ادراد در زن و مرد است که برای درمان آن باید به دکتر اورولوژ مراجعه کردد. عفونت در ادرار ممکن است برای هر کسی رخ دهد برای همین توصیه می‌کنیم تا به انتهای این مقاله از مجله دکتردکتر با ما همراه باشید؛ قرار است تا به بررسی چیستی عفونت ادرار، دلایل، پیشگیری و درمان آن بپردازیم.

عفونت ادرار چیست؟

عفونت ادراری نوعی از عفونت است که به صورت مستقیم، به سیستم ادرار در بدن حمله می‌کند. ادرار، پسماندهای بدن که شامل آب و مواد زائد هستند را از طریق ارتباط با کلیه دفع می‌کند و به تنهایی آلوده نیست اما هجوم میکروب‌هایی که اغلب منشا بیرونی دارند، باعث عفونت آن می‌شوند.

به این نوع از عفونت که  UTI نیز می‌گویند، همانطور که گفتیم میکروبی که به داخل بدن نفوذ کرده، باعث ایجاد مشکلات عفونتی می‌شود. بسیاری از عفونت‌های مجاری ادراری منشا باکتریایی دارند، اما برخی نیز توسط قارچ‌ها و در بعضی موارد نادر، توسط ویروس‌ها ایجاد می‌شوند. این عفونت می‌تواند در هر نقطه از مجاری ادرار رخ دهد. مجاری ادراری شما شامل کلیه، حالب، مثانه و مجرای ادرار می‌شود. در بسیاری از این موارد فقط مجرای ادرار و مثانه را درگیر می‌کند. با این حال عفونت می‌تواند در حالب و کلیه‌ها نیز ایجاد شود.

التهاب و سوزش ناحیه تناسلی، برخی از پرتکرارترین مشکلات این بخش از بدن است که البته به خاطر این عفونت به وجود می‌آیند. باکتری‌های پروتئوس میرابیلیس، کلبسیلا پنومونیه، اشریشیا کلی و انتروکوک فکالیس برخی از باکتری‌هایی هستند که باعث بروز عفونت ادراری می‌شوند. راه انتقال این باکتری‌ها، گاهی از آنچه که فکرش را می‌کنید، غیر قابل تصورتر هستند. مثلا استفاده از سرویس بهداشتی مشترک و عمومی یا استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری فیزیکی توسط خانم‌ها و حتی بیماری‌هایی مثل بزرگ شدن پروسانت یا سنگ کلیه باعث عفونت ادراری می‌شوند.

دلیل عفونت ادرار

علائم عفونت ادرار چیست؟

علائم عفونت ادرار بسته به اینکه کدام بخش را درگیر کرده است، متفاوت است. عفونت دستگاه ادراری تحتانی، طحال و مثانه را درگیر می‌کند. علائم بیماری در این بخش‌ها عبارتند از:

  • سوزش هنگام ادرار کردن
  • افزایش تکرر دفع ادرار بدون دفع مقدار زیادی از آن
  • افزایش دفع ادرار فوری
  • ادرار خونی
  • ادرار تیره
  • ادراری که رنگ آن شبیه به چای یا کولا باشد
  • ادراری که بوی شدیدی داشته باشد
  • درد لگن در خانم‌ها
  • درد مقعد در مردان

عفونت دستگاه ادراری فوقانی کلیه‌ها را درگیر می‌کند که اگر باکتری‌ها از کلیه‌های عفونی به خون انتقال پیدا کند، می‌تواند کشنده باشد. به این بیماری «یوروسپسیس» می‌گویند که بسیار خطرناک است و می‌تواند باعث افت فشار خون، شوک و مرگ شود. علائم عفونت دستگاه ادراری فوقانی درد و حساسیت در پشت قفسه سینه و پهلوها، تب و لرز، حالت تهوع و استفراغ است.

علائم عفونت ادراری در زنان

خانم‌هایی که به عفونت دستگاه ادراری تحتانی مبتلا هستند، ممکن است درد لگن را تجربه کنند. به علاوه به علائم عفونت ادراری در زنان، باید علائم مشترک را نیز اضافه کرد. در زنان خطرهای دیگری برای ابتلا به این بیماری وجود دارد. به مرور زمان مشخص شد برخی از فاکتور‌هایی که پیشتر عاملی برای بروز UTI قلمداد می‌شدند، تاثیر زیادی در بروز عفونت ادراری در زنان دارند؛ مواردی مثل عدم رعایت بهداشت در دستشویی. برای مثال برخلاف تصورات پیشین، تحقیقات اخیر نتوانسته‌اند ثابت کنند که استفاده از دستمال کاغذی در جهت عقب به جلو پس از استفاده از دستشویی می‌تواند یکی از عوامل بروز UTI در خانم‌ها باشد.

در برخی موارد، تغییر در سبک زندگی می‌تواند به کاهش خطر بعضی ازاین عوامل کمک کند. همچنین علائم عفونت دستگاه ادراری فوقانی در بین زنان و مردان مشابه است.

البته عفونت ادراری در بارداری کاملا مختص به بانوان است و هیچ اشتراکی با آقایان ندارد. زنان بارداری که علائم عفونت مجاری ادراری را دارند، باید فورا به دکتر زنان مراجعه کنند. عفونت دستگاه ادراری در دوران بارداری می‌تواند باعث افزایش فشار خون و زایمان زودرس شود. در این دوران، عفونت احتمالا به کلیه‌ها هم سرایت می‌کند.

دلایل عفونت ادرار

مشاوره تلفنی و آنلاین با دکتر کلیه و اورولوژی

علائم عفونت ادراری در مردان

علائم عفونت ادراری فوقانی در مردان، شبیه علائم همین بیماری در زنان است. عفونت دستگاه ادراری تحتانی در مردان گاهی شامل درد در مقعد یا درد مثانه و علائم مشترک زنان و مردان می‌شود. با این حال عفونت ادراری در مردان بیشتر به خاطر مشکلاتی مثل بزرگ شدن پروستات، داشتن کاتتر ادراری (لوله‌ای نارک و انعطاف پذیر برای انتقال ادرار از مثانه)، سیستم ایمنی ضعیف و بیماری‌هایی مثل ایدز اتفاق می‌افتد.

علائم عفونت ادراری در کودکان

کودکان بیش از بزرگسالان در خطر ابتلا به عفونت ادراری هستند. باکتری‌هایی هم که باعث ایجاد این ویروس هستند، ممکن است از طریق مدفوع یا حتی پوست وارد ادرار کودک شوند. کلیه، میزنای، مثانه و پیشاب راه، بیشتر از هر بخش دیگری در بدن کودک در معرض میکروبی شدن هستند. علائم عفونت ادرار در کودکان شامل مواردی مثل سوزش یا درد هنگام ادرار کردن، بوی بد یا رنگ تیره ادرار، حالت تهوع، اسهال و تب است. اگر هر کدام از این نشانه‌ها را مشاهده کردید، حتما برای درمان عفونت ادراری کودکان به دکتر کودکان مراجعه کنید.

دلایل عفونت ادراری چیست؟

هر موردی که باعث کاهش تخلیه مثانه و تحریک دستگاه ادراری شود، می‌تواند به عفونت مجاری ادراری منجر شود. عوامل متعددی وجود دارد که می‌تواند شما را در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دهد. این عوامل شامل موارد زیر می‌شوند:

  • سن؛ افراد مسن بیشتر احتمال دارد به این بیماری مبتلا شوند
  • کم شدن تحرک بعد از جراحی یا طولانی شدن زمان استراحت در بستر
  • سنگ کلیه
  • سابقه ابتلا به عفونت مجاری ادراری
  • انسداد مجاری ادراری در اثر عواملی چون بزرگ شدن پروستات، سنگ کلیه و انواع خاصی از سرطان
  • استفاده طولانی‌مدت از سوند که باعث می‌شود باکتری‌ها بتوانند به راحتی به مثانه وارد شوند
  • دیابت؛ به‌خصوص اگر بیماری به خوبی کنترل نشود و احتمال ابتلا به عفونت مجاری ادراری افزایش یابد
  • بارداری
  • ساختارهای غیرطبیعی ادراری از زمان تولد
  • سیستم ایمنی ضعیف

البته عوامل مهم دیگری وجود دارند که باعث عفونت ادراری می‌شوند و اهمیت بسیاری دارند. در ادامه بیشتر درباره آن‌ها برایتان خواهیم گفت. 

یکی از مشکلاتی که با عفونت ادراری همراه است آتروفی واژن است که در مقاله آتروفی واژن چیست مجله دکتردکتر به طور مفصل در مورد آن صحبت کردیم.

مجرای ادراری کوتاه‌تر

طول و محل قرارگیری مجرا در زنان، احتمال ابتلا به عفونت مجاری ادراری را افزایش می‌دهد. مجرای ادراری در خانم‌ها بسیار نزدیک به واژن و مقعد است. باکتری‌هایی که به ‌طور طبیعی در اطراف واژن و مقعد وجود دارند، می‌توانند باعث بروز عفونت در مجرا و سایر بخش‌های دستگاه ادراری شوند. همچنین مجرای ادراری خانم‌ها کوتاه‌تر از مردان است و باکتری‌ها فاصله کمی برای ورود به مثانه دارند.

مقاربت جنسی

در طول مقاربت جنسی، فشار بر دستگاه ادراری می‌تواند باعث انتقال باکتری‌ها از اطراف واژن به مجاری ادراری شود. اغلب خانم‌ها بعد از رابطه جنسی در ادرار خود باکتری دارند. با این حال بدن می‌تواند معمولا در عرض ۲۴ ساعت از شر این باکتری‌ها خلاص شود. باکتری‌های روده ممکن است ویژگی‌هایی داشته باشند که به آن‌ها اجازه دهد به مثانه بچسبند.

اسپرم‌کش‌ها

اسپرم‌کش‌ها ممکن است خطر ابتلا به عفونت مجاری ادراری را افزایش دهند. آن‌ها می‌توانند باعث تحریک پوست در برخی زنان شوند. این عامل می‌تواند خطر انتقال باکتری‌ها به داخل مثانه را افزایش دهد.

استفاده از کاندوم در رابطه جنسی

کاندوم‌های لاتکس روان‌ساز نشده می‌تواند سبب افزایش اصطکاک و تحریک پوست زنان در طول رابطه جنسی شود. این عامل نیز می‌تواند باعث افزایش خطر ابتلا به عفونت مجاری ادراری شود. با این حال استفاده از کاندوم برای کاهش عفونت‌های منتقل‌شده از راه جنسی مهم است. برای جلوگیری از ایجاد اصطکاک و تحریک پوست ناشی از کاندوم، از روان‌سازهای بر پایه آب استفاده کنید.

دیافراگم

دیافراگم می‌تواند باعث ایجاد فشار بر مجاری ادراری زنان شود و در نتیجه تخلیه مثانه را کمتر ‌کند.

کاهش سطح استروژن

پس از یائسگی، کاهش سطح استروژن، باکتری‌های طبیعی در واژن را تغییر می‌دهد؛ این امر نیز می‌تواند دلیلی برای ابتلای زنان به عفونت‌های مجاری ادراری باشد. 

البته گاهی علت عفونت اداری بسیار ساده و قابل پیشگیری است. رعایت بهداشت لباس زیر یکی از عواملی است که می‌تواند مانع از تجمع و رشد باکتری‌ها و در نتیجه ایجاد عفونت اداری شود.

تشخیص عفونت مجاری ادراری

با توجه به علائمی که دارید، اگر فکر می‌کنید دچار عفونت ادراری‌ شده‌اید، به دکتر اورولوژ مراجعه کنید و آزمایش بدهید. دکتر عفونت ادراری شما اول از همه و بعد از معاینه، برای شضما آزمایش ادرار با تشخیص نوع میکروب تجویز می‌کند که البته انجام آن برای تشخیص نهایی و درمان ضروری است.

برای گرفتن نمونه ادرار، بیمار ابتدا باید کمی ادرار کرده و سپس به جمع کردن آن در ظرف مخصوص اقدام کند. این کار باعث می‌شود باکتری یا مخمر پوست در نمونه ادرار دیده نشود؛ اگر چنین اتفاقی بیفتد، جواب آزمایش ممکن است دقیق و درست نباشد.

هنگام آزمایش نمونه ادرار پزشک می‌تواند مقدار گلبول سفید را در ادرار بررسی کند. با این کار وجود عفونت در ادرار را تشخیص می‌دهد. پزشک همچنین می‌تواند آزمایش کشت ادرار انجام دهد تا از وجود باکتری یا قارچ در آن مطلع شود. کشت ادرار می‌تواند به شناسایی علت عفونت کمک کند. این کار همچنین به پزشک برای انتخاب بهترین روش درمانی کمک می‌کند.

اگر علت ابتلا به این بیماری وجود ویروس باشد، احتمالا باید آزمایش‌ خاصی انجام شود. ویروس‌ها معمولا به ندرت عامل ایجاد عفونت در مجاری ادراری هستند. البته در افرادی که پیوند اعضا داشته‌اند یا بیماری دیگری دارند که باعث تضعیف سیستم ایمنی آن‌ها شده است، شاید ویروس در ادرار دیده شود.

عفونت ادرار در زنان و مردان

پیشگیری از عفونت‌ ادراری

هر کسی می‌تواند با عمل به اقدامات زیر، از ابتلا به عفونت مجاری ادراری پیشگیری کند:

  • روزانه ۶ الی ۸ لیوان آب بنوشید
  • ادرار را به مدت طولانی در مثانه نگه ندارید
  • در مورد بی‌اختیاری ادرار یا مشکلات مربوط به تخلیه کامل مثانه، با پزشک خود صحبت کنید

با این حال عفونت مجاری ادراری در زنان بیشتر از مردان اتفاق می‌افتد؛ این نسبت ۸ به یک است. یعنی به ازای ۸ زنی که به این بیماری مبتلا شده‌اند، فقط یک مرد دچار این عفونت می‌شود.

برخی اقدامات می‌تواند به پیشگیری از این بیماری در زنان کمک کند. برای زنان یائسه استفاده از استروژن موضعی که توسط پزشک تجویز می‌شود، می‌تواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد. اگر پزشک تشخیص دهد که مقاربت جنسی عامل ایجاد عفونت‌های مکرر در مجاری ادراری است، ممکن است  آنتی‌بیوتیک‌های پیشگیری‌کننده یا طولانی‌مدت برای بعد از مقاربت جنسی تجویز کند. برخی مطالعات نشان داده است که استفاده طولانی‌مدت از آنتی‌بیوتیک‌های پیشگیرانه در افراد مسن می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به عفونت‌های مجاری ادراری شود.

استفاده از مکمل‌های کرن‌بری یا پروبیوتیک‌های واژینال مثل لاکتوباسیلوس هم می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر باشد. برخی مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از شیاف‌های پروبیوتیک واژینال از عود مجدد عفونت مجاری ادراری جلوگیری می‌کند. برای اطمینان، حتما در این زمینه از پزشک خود سوال بپرسید.

برای حل مشکلاتی مانند عفونت ادراری بر اثر یائسگی می‌توان از دارو برای یائسگی استفاده کرد.

درمان عفونت مجاری ادراری

درمان عفونت ادرار به دلایل ایجاد آن بستگی دارد. پزشک می‌تواند از نتیجه آزمایش تشخیص دهد که چه عاملی (باکتری، ویروس و …) باعث ایجاد عفونت شده است. البته درمان عفونت ادرار در کودکان با درمان عفونت ادرار در زنان و مردان متفاوت است. با این حال در بسیاری از موارد، علت عفونت باکتریایی است. عفونت مجاری ادراری که منشا باکتریایی داشته باشد، با مصرف آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

در برخی موارد ویروس‌ها و قارچ‌ها عامل ایجاد عفونت هستند. عفونت مجاری ادراری ویروسی با مصرف داروهای ضد ویروسی درمان می‌شود؛ معمولا  داروی ضد ویروسی «سیدوفوویر» انتخاب پزشکان برای درمان این نوع عفونت است. داروهای ضد قارچ (یا قارچ‌کش) نیز درمان عفونتی است که منشا ایجاد آن قارچ‌ باشد.

آنتی‌بیوتیک‌های مناسب برای درمان عفونت ادراری

نوع آنتی بیوتیکی که برای درمان این عفونت استفاده می‌شود، بسته به قسمتی دارد که دچار عفونت شده است. معمولا برای درمان عفونت دستگاه ادراری تحتانی از قرص‌های آنتی‌بیوتیک استفاده می‌شود. عفونت دستگاه ادراری فوقانی هم اغلب با آمپول‌های آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود. این آنتی‌بیوتیک‌ها مستقیما در رگ تزریق می‌شوند.

گاهی اوقات باکتری‌ها در مقابل آنتی‌بیوتیک‌ها مقاومت نشان می‌دهند. نتیجه آزمایش کشت ادرار می‌تواند با توجه به مشخص شدن نوع باکتری در ادرار، به پزشک برای انتخاب بهترین نوع آنتی‌بیوتیک به منظور درمان عفونت کمک کند.

درمان عفونت ادرار در خانه

هیچ درمان خانگی برای درمان عفونت مجاری ادراری وجود ندارد، اما کارهایی مثل اصول درمان عفونت ادرار در طب سنتی وجود دارد که می‌توانید در کنار درمان‌های پزشکی برای کمک به روند درمان انجام دهید. این درمان‌ها می‌توانند به از بین رفتن سریع‌تر عفونت کمک کنند. مثلا زیاد ادرار کنید و آب زیادی بنوشید. خود را گرم نگه دارید و از رزماری، گیاه تربچه، گل گز روغنی، سیر و آب آنانس و زغال اخته زیاد استفاده کنید.

درمان عفونت ادرار

عفونت مجاری ادراری درمان نشده

درمان عفونت مجاری ادراری اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر این عفونت درمان نشود، رفته رفته شدیدتر شده و گسترش می‌یابد. درمان این بیماری در مراحل اولیه آسان‌تر است. عفونت اگر به دستگاه ادراری فوقانی برسد، درمان بسیار سخت می‌شود و احتمال سرایت عفونت به داخل خون و ابتلا به «سپسیس» نیز افزایش می‌یابد. اگر چنین اتفاقی بیفتد، بیمار ممکن است جان خود را از دست دهد.

اگر شک کردید که دچار عفونت مجاری ادراری شده‌اید، هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید. یک آزمایش ساده و تست ادرار یا خون می‌تواند از بروز بسیاری از مشکلات طولانی‌مدت جلوگیری کند.

اگر عفونت ادراری را سریعتر درمان نکنید ممکن است دچار مشکلات ثانویه مانند کهیر مزمن شوید.

عفونت ادراری را جدی بگیرید

درمان عفونت ادراری را اصلا پشت گوش نیندازید و در صورت مشاهده علائم آن، در سریع‌ترین زمان ممکن برای درمان آن اقدام کنید. این بیماری در صورت درمان به موقع توسط دکتر اورولوژ مشکلی به وجود نمی‌آورد. می‌توانید با استفاده از سیستم دریافت نوبت آنلاین دکتردکتر هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید. 

اگر درباره ایین بیماری سوالی دارید از ما بپرسید. همچنین اگر تجربه ابتلا و درمان عفونت ادراری را دارید؛ می‌توانید با ما و دیگر خوانندگان مجله دکتردکتر به اشتراک بگذارید. 

منبع:

healthline

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,242 دیدگاه در “عفونت ادراری؛ علائم، راهکارهای پیشگیری و درمان
  • سلام. من دو روزی هست دچار سوزش ادرار شدم ،انتی بیوتیک مصرف کنم ،بار باید حتما الان دکتر برم؟

    پاسخ
    • سلام کمی سوزش ادرار دارم سریک ساعت باید ادرار کنم علتش چیه

      پاسخ
      • سلام بايد آزمايش ادرار بديد ممكنه عفونت ادرا باشه

  • سلام
    من پسری۲۳ساله هستم که سه سالی میشه مشکل تکرر ادرار رو دارم که چندماهی میشه که این مشکل شدیدتر شده و با خوردن کوچکترین چیز و حتی یه لیوان آب مجبورم بارها برم دستشویی این موضوع برام سخت شده تا الان هم دنبال درمان پزشکی این مشکل نرفتم و سعی کردم از درمان های خانگی و گیاهی استفاده کنم که جواب نداده،لطفا منو راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام بايد آزمايش قند خون و ادرار بديد
      اسمولاليته ازرارتون اندازه گيري شه
      آزمايش سديم و پتاسيم خون و bun هم بديد
      سونوگرافي كليه و مثانه و مجاري ادراري هم بشيد

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر.من متاهل و 32 ساله هستم.تقریبا دوماه قبل سوزش اداری داشتم که بعد از پریودم خودش خوب شد.تو پهلوی چپم یکم احساس سنگینی میکنم گاهی اوقات . خارش واژینال داشتم از پماد کلوتریمازول استفاده کردم و خوب شد.خیلی کم گاهی اوقات داخل واژن احساس تیر کشیدن میکنم.ضمن اینکه ازمایش ادرار هم دادم و عفونت نداشتم ولی هنوز احساس یه گرفتگی خیلی خفیف تو پهلوم دارم.چی تجویز میکنین.ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      جهت اطمینان سونوگرافی از کلیه ها و مجاری ادرار انجام دهید

      پاسخ
  • سلام.من سه سالی میشه که تکرر ادرار دارم با خوردن کمترین چیز و نوشیدنی دچار تکرر ادرار میشم،از زمستان پارسال این مشکل شدیدتر شده و شده روزی که بالای۳۵ بار مجبور به رفتن بع دستشویی شدم در طول این مدت دنبال درمان خانگی بودم و دنبال درمان پزشکی این مشکل نرفتم،حالا باید چی کار کنم؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      آزمایش قند خون،کراتینین،سدیم و پتاسیم و آزمایش ادرار بدهید
      فشار خون خود را چک کنید

      پاسخ
  • با سلام .من پسری ۲۶ساله ام .چند ماه پیش رفتم دکتر آزمایش دادم مشخص که تو ادرارم خون هس بعد دکتر دارو تجویز کرد دارو مصرف کردم ولی بازم تو ادارم خون مشاهده میشه هر وقت آب میخورم زیاد مشخص نمیشه که تو ادارم خون دارم ولی اگه آب نخور قشنگ معلوم میشه که تو ادارم خون هس تکرر یا سوزش ادرار هم ندارم اگه امکانش هس راهنماییم کنید با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      جهت بررسی بیشتر شرح حال و نتیجه آزمایش به متخصص نفرولوژی (کلیه ) یا به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من دختری ۲۲ ساله هستم چند روز پیش متوجه شدم بین کشاله رانم نزدیک شرمگاه یه برجستگی دارم که سفت شده بود رفتم دکتر گفت دمل داری و برام دارو نوشت بعد از چند روز دمل شل شد و خیلی اندازه ش کم شد اما تب و لرز شدید و حالت تهوع گرفتم یه دیروزم سوزش ادرار که نیاز به تخلیه زود هنگام داشتم خوب شدم آلان دوباره سوزش گرفتم لطفاً راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام خانم دکتر خسته نباشید، من دختر ۴ساله دارم تو این ماه ۲بار سوزش ادرار داشت خیلی اذیت شد به خاطر ویروس کرونا دکتر نبردمش لطفأ بهم کمک کنید

      پاسخ
      • سلام بايد آزمايش ادرار بده تا بر اساس اوه آنتي بيوتيك بگيره اما نبايد به تاخير بندازين چون خطرناكه

    • سلام وقتتون بخیر،من خانم ۳۰ساله هستم
      آزمایش وسونوانجام دادم عفونت مثانه داشتم،الان سه روزه دردلگن دارم بطوری ک فشار میاره ونمیتونم مدفوع کنم وهمچنین سوزش ادرارهم دارم،لطف میکنید راهنمایی کنید؟

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید ۳۰ سالمه و مذکر امروز اخر ادرارم به رنگ شیری بود و سوزش ادرار زیاد هم داشتم ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام من 5روزه کلیه سمت راستم درد داشتم که بعد5روز یه دردی از کلیه تا آلت مثل یه خط شروع به درد کرد.بعد سوزش ادرار شروع شد و درد مقعد و بیضه ها.از امروز هم درد پشت قفسه سینه ها.لطفا راهنمایی کنین ممنون

    پاسخ
  • سلام خسته نباشین بنده ۲۰ سالمه و مشکل در دفع ادرار دارم ادرارم به خوبی دفع نمی شه و باید دو سه بار پشت سر هم بدم دستشویی رنگ اردارم زرده و یه بویی هم میده گاهی اوقات هم سوزش خیلی کمی هم دارم و برای دفعات بدی میرم دستشویی به صورت قطره ای تخلیه میشه

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه و آزمایش انجام شود
      به متخصص اورولوژی مراجعه کنید

      پاسخ
  • با سلام من چند سالی است که عفونت زنان میگیرم وسوزش ادرار مرتب میگیرم هر چند ماهی یک بار الان دوباره احساس درد وتکرر را حس میکنم ولباس زیرم مرتی زرد میشود وبوی بد میدهد به خاطر کرونا میترسم به دکتر بروم لطفا راهنمایی بفرمایی چه کنم از بابت لباس زی نیز خسته شدم انقدر تند تند عوض میکنم چه کنم در ضمن من ۴۵ساله میباشم با تشکر

    پاسخ
  • سلام من پارسال به عفونت ادارا مبتلا شدم ادارا همراه با درد مقدارش کم و بعد از دستشویی هم بدنم یخ میکرد ازمایش دادم دارو مصرف کردم خوب شدم ولی الان دوباره همین طور شدم اخر ادرار همراه با درده چکار اکنم فکر کنم سالی یک بار اینطوری میشم 40 سالم است

    پاسخ
    • سلام لطفا آزمايش ادرار بديد و سونوگرافي مثانه و كلسه و مجاري ادراري

      پاسخ
  • من ۲۱ سالمه چند روز سوزش ادرار زیاد دارم تو ادرار هم خون هستش بدجور سوزش دارم چ قرصی باید مصرف کنم ؟؟

    پاسخ
  • لیلا ۲۹ سالمه
    سوزش دارم بعد از ادرار دیروز کمی ترشح و چند قطره خون هم داشتم کوتیل موکسازول خوردم کل تنم به خارش افتاد کمی بهترم کرد ولی مثل ایم که حساسیت داشتم
    تواین شرایط دکتر نمیرم
    ممنون میشم کمک کنید

    پاسخ
  • سلام ببخشید من قبلا عفونت ادراری داشتم کم بود قرص خوردم خوب شد یه روز زیره شکمم درد میکنه دستشویی ک میرم فشارمیارم درد میکنه چ قرص بخورم عفونت ادراریم خوب شه

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید.دوروز پیش سکس داشتم موقع ادرار انتهای ادرار سوزش ودرد دارم ادرارمم رنگ زردتیره میشه ولی آب زیاد خوردنی رفع میشه رنگش بخاطر کرونا نمیتونم برم دکتر کمک کنید چی مصرف کنم؟

    پاسخ
  • سلام من سه روز میشه جراحی فیشر وهمورویید انجام دادم عفونت مقعدی دارم قرض سفالکسین هم مصرف کردم خوب نشدم چه دارویی بخورم .راهنماییم کنید ممنون میشم.

    پاسخ
  • سلام خانم ۳۱ ساله هستم متاهل.دچار عفونت ادرار شدم،ترشحات بدبو و رنگی ندارم فقط به هنگام رابطه درد وسوزش دارم ،یک هفته است که قرص سیبروفلاکساسین مصرف میکنم هنوز هم تکرر ادرار دارم،امکان داره که زخم واژن داشته باشم؟

    پاسخ
  • سلام من آقای ۳۷ساله هستم چند روزی هست وقتی ادرار میکنم در هین ادرار و یا بیشتر آخر ادرار رنگ شیری ادرار میکنم و سوزش خیلی کمی هم دارم لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام بايد آزمايش ادرار بديد و توسط
      متخصص اورولوژيست ويزيت شيد

      پاسخ
  • باسلام من ۲۱سالمه قبلا عفونت ادراری داشتم که درمان شد الان حدود ۵ماه میگذره و دوباره ادرارم تیره و بوی خیلی تیزی داره باید چکار کنم؟ سوزش هنگام ادرار ندارم هیچ مشکلی ندارم فقط وقتی آب کم میخورم در طول روز ادرارم به رنگ زرد و بوی بدی میده لطفا راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • سلام اگه سوزش ادرار و تكرر ادرار نداريد نگران نباشيد بدليل ادرار غليظ هست اون حالت

      پاسخ
  • سلام ۲۸ سالمه و متهل.تکرر ادرار زیاد دارم بابت یک لیوان اب باید ۳ الی ۴ بار ب توالت برم.قبلا دکتر گفت عفونت ادراری هست برام کشت ادرار نوشت ک انجام دادم ولی مسافرت بودم جوابش نگرفتم ..قرص فنازوپریدین نوشت برام بهتر شدم ..ولی چندماه بعد دوباره تکرر ادرارم شروع شد و چندماه هست ک زیاد تکرر ادرار دارم .سمت راست کلیه چندتا سنگ کوچیک داره سنو ک انجام دادم …الان برای تکرر ادرار باید چه دارویی مصرف کنم..مرسی

    پاسخ
  • سلام ۳۵ سالمه یک ماهه دچار سوزش و بوی بد واژنم.دمتر رفت و سونو کلیه تخمدان و رحم سالم بود.قرصهای مختلف و واژینال استفاده کردم و متاسفانه اثر نکرد.من قصد بارداری دارم ولی بعلت عفونت و سوزش احتمال بارداریم کمه!بنظرتون درسته؟ و من چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      احتمال بارداری شما کم نیست
      ولی به علت مشکلات بعدی باید اگر دچار عفونت هستید درمان صورت گیرد
      جهت معاینه واژینال به متخصص زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من آقایی ۱۳ ساله هستم از چند روز پیش هی ادرار مدام پشت سر هم ادرار داشتم و وقتی ادرارم تموم میشد حالم بهتر میشد وقتی هم می خوام ادرار کنم بین ۴تا ۶ ثانیه طول میکشه تا شروع بشه

    پاسخ
  • خسته نباشید تکرر ادرار با حجم زیاد ادرار به رنگ آب دارم و وقتی الکل یا قهوه میخورم خیلی شدید میشه وباعث میشه زیر بغلم غده های دردناک وچرکی بزرگ بشن علاوه بر اون صورتم هم جوشهای قرمز ودردناک وچرکی ایجاد میشه.سابقه بیهوش شدن بعد از کم شدن آب بدنم هم دارم.دارویی اگه لازم هست بفرمایید.

    پاسخ
    • سلام آزمايش ادرار بديدتا از غلظت و بررسي عفونت مشخص شه قهوه و الكل تكرر ادرار ميدن آزمايش قند خون هم بديد لطفا

      پاسخ
  • سلام من خانوم 28ساله هستم.تبخال تناسلی گرفتم چندروز پیش قرص اسیکلویر گرفتم خوردم خوب شدم الان.ولی بازم زیر شکمم درد میکنه سوزش ادرارم دارم بوهم هم شورتم میده هم ادرارم.ترشح زردم دارم.چ قرصی بخورم؟خیلی ممنونم

    پاسخ
    • برای عفونت ادار قرص آزیترومایسین روکیا مصرف کنم روزی ۱ عدد یا هر۱۲ ساعت ممنون

      پاسخ
  • سلام کاش میشدیکی پاسخ سوالم منم میداد
    الان نزدیک یه ماه تکرر ادرار دارم احساس پر بون مثانه دارم ولی حجم اداری موقع تخلیه خیلی کمه سوزش ندارم درد هم ندارم اما شبا چند بار مجبورم میکنه که برم تخلیه ادرار
    صبح ها کمی سردرد دارم
    30 سالمه شریط دکتر رفتم برام نیست خواهش میکنم جواب من بدین که چه دارویی مصرف کنم

    پاسخ
  • سلام من آقای ۳۶ ساله هستم. وقتی شیشه مصرف میکنم بیضه ام درد می کند . واسپرمم زیاد ترشح میکنم. الان دومین بار آیت که اداریم خونی شده. و پهلوی سمت چپم و بیضه چپم شدید درد میکنه. چکار کنم ؟

    پاسخ
    • سلام بدليل انقباض عروق و اختلال در خونرساني هست
      بايد سونوگرافي داپلر بديد و توسط
      متخصص اورولوژيست معاينه شويد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من 36 سالمه دوروزه سوزش ادرار تکرر ادرار دارم بخاطر کرونا میترسم برم دکتر میشه راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام خانمی ۲۳ ساله هستم اخر ادرارم درد و سوزش دادم‌ تو دوره ی بارداریم بخاطر عفونت ادراری سه سال پیش بستری شدم الان چه دارویی مصرف کنم با تشکر

    پاسخ
  • سلام دختری ۳۴ ساله هستم ک عفونت ادرار دارم و قبلا دکتر رفتم و قرص مترونیدازول ۲۵۰ دادن ولی خوب نشدم. هر ماه ۳روز بعد از پریودم سوزش و ریزش قطره قطره دارم لطفا راهنمایی کنید چیکار کنم.

    پاسخ
    • سلام
      آزمایش ادرار و کشت ادرار و آنتی بیوگرام بدهید

      پاسخ
  • سلام من یه خانم 28 ساله هستم مجرد قبلا عفونت ادرار داشتم دارد خوردم خوب شدم ولی الان پهلوی راستم خیلی درد میکنه ترشوع هم دارم سفید بعضی موقعا هم عین پریودی لطفا ر اهنماییم کنید خانم دکتر

    پاسخ
  • سلام شوهرم سوزش ادارداردبه خاطر کرونا به دکتر نرفت قبلا دکتر رفت ولی درمان نشد

    پاسخ
    • سلام
      عزیزم‌ باید آزمایش ادرار و کشت و آنتی بیوگرام ادرار بدن

      پاسخ
  • با سلام بنده عفونت ادرار دارم برای استخدام هم مشکلی ایجاد میکنه و چه راه کار پیشنهاد میکنید ممنونم

    پاسخ
    • سلام قوص سفكسيم ٤٠٠ ميلي گرم هر شب يك عدد تا ٧ شب مصرف كنيد

      پاسخ
      • باسلام قدمت خانوم دکتر من چن روزه که سوزش ادرار داشتم الان ندهرم با اب زیاد خوردن میخوام بدونم جریان چیه پهلوم هم درد داره ممنون میشم جواب بدین

  • سلام خانمی ۲۶ ساله هستم سونو و آزمایش انجام دادم قبلا هیچ مشکلی بجز عفونت ادراری نداشتم ی مدت خوب شدم الان بعد از پریودم احساس سوزش میکنم و عفونت داخل ادرارم هست و کلیه هام ی مقدار درد میکنن.میترسم برم دکتر با این شرایط کرونا
    میشه راهنمایی کنین؟

    پاسخ
  • سلام من یه خانم ۳۸ ساله ام چند روز هست که هنگام ادرار کردن درد دارم از دیروز هم سوزش به درد اضافه شده لطف میکنید بگید چه قرصی مصرف کنم چون دو تا بچه دارم تو این شرایط نمی تونم دکتر برم

    پاسخ
  • سلام من زود به زود دستشویی میرم،اب تو بدنم نمیمونه اصلا،اب بدنم خیلی کمه پوستم خشکه نمیخام الان با وجود کرونا برم دکتر،ازمایش هم دادم گف عفونت ادراری داری،میشه بگین چ دارویی بگیرم؟!

    پاسخ
  • سلام ببخشید من چندروززیردلم درد میکنه رفتم دکتر بهم کپسول سیپروفلوکساسین دادباقرص فنازوپیریدین دادهنوزیکم درد دارم احساس دستشویی میکنم میریم زیاد ندارم رنگشون هم تیره هست این قرض خوردم خیلی رنگ ادرار تغییرکردترسیدم دوروزنخوردم

    پاسخ
    • سلام
      فنازوپریدین رنگ ادرارو نارنجی میکنه نگران نباشین
      درمان رو تا ۷ روز ادامه بدین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید خانم ۳۵ساله هستم و متاهل ،بعد از نزدیکی ادرارم بوی بد میگیره و کدر و ابری میشه و بعد از دفع ادرار احساس سردی و کمی سوزش در رحم دارم ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      چند وقته علایمتون ایجاد شده و ترشح و خارش و ترشح رنگی دارین یا نه؟

      پاسخ
  • سلام من یه خانم34 ساله هستم دستگاه ادار م دچار تورم وقرمزی شده وسوزش تکرر ادرار دارم به خاطر کرونا نمیخوام برم درمانگاه از چه انتی بیوتیکی استفاده کنم

    پاسخ
  • سلام سپايگزار از منبع امورشي كه به رايگان در اختيار گذاشتيد سلامت باشيد

    پاسخ
    • ممنون از حسن نظرتون

      پاسخ
  • سلام ، من چند باری میشه دچار عفونت ادراری میشم هی خوب میشه دوباره بعد چند ماه عود میکنه ، نمونه ادرار و کشت ادرار دادم که گفتن تو ادرارم خون دیده شده ، قرص دادن گفتن دوباره مراجعه کنم که بخاطر شرایط کرونا نتونستم برم ، الان درد شدید موقع ادرار کردن و درد پهلو دارم ، ممنون میشم راهنمایی کنین ، در جلوی sensitive :
    Penicillin, ampicillin, vancomycin, gentamycin, cotimoxazole, cephalexin

    پاسخ