همه چیز درباره پیوند کبد؛ اقدامات قبل از عمل و عوارض پیوند کبد

پیوند کبد چیست
اشتراک گذاری 128 نظر

یکی از روش‌های پیچیده و حیاتی در درمان بیماران مبتلا به نارسایی حاد یا مزمن کبدی، پیوند کبد است. این عمل به منظور جایگزینی کبد بیمار با کبد سالم از یک اهدا کننده انجام می‌شود. مراحل پیش از پیوند بسیار مهم هستند و شامل ارزیابی دقیق بیمار، آزمایش‌های پزشکی و مشاوره‌های روانشناختی است. پزشکان باید شرایط بیمار، بیماری‌های زمینه‌ای و سازگاری با کبد اهداکننده را بررسی کنند.

علاوه بر این آماده‌سازی روانی و اجتماعی بیمار نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بعد از عمل بیمار باید تحت مراقبت‌های ویژه‌ای قرار گیرد تا از بروز عوارض احتمالی جلوگیری شود. عوارضی مانند عفونت، رد پیوند و مشکلات مرتبط با داروهای سرکوب‌کننده‌ایمنی ممکن است رخ دهد. آگاهی از این مراحل و عوارض می‌تواند به بیماران و خانواده‌های آنان کمک کند تا بهتر با فرآیند پیوند کبد مواجه شوند و به بهبود کیفیت زندگی خود امید داشته باشند. در این مقاله به بررسی جزئیات بیشتری از اقدامات قبل از عمل و عوارض ناشی از پیوند کبد خواهیم پرداخت.

در پایان اگر سوالی درباره پیوند کبد داشتید، می‌توانید در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد.

پیوند کبد چیست؟

پیوند کبد (Liver Transplant) یک روش جراحی پیشرفته است که در آن یک کبد بیمار و غیرعملکردی با یک کبد سالم جایگزین می‌شود. این عمل برای بیمارانی انجام می‌شود که کبدشان به دلیل بیماری‌های مزمن یا حاد توانایی انجام وظایف حیاتی خود را از دست داده است.

کبد یکی از مهم‌ترین اندام‌های بدن است که مسئول سم‌زدایی، تولید صفرا، ذخیره مواد مغذی و تنظیم فرآیندهای متابولیکی است. وقتی این اندام حیاتی به شدت آسیب ببیند و درمان‌های دارویی یا سایر روش‌ها کارساز نباشند، پیوند کبد به‌عنوان یک گزینه نجات‌بخش مطرح می‌شود.

با توجه به سایت hopkins medicine که درباره نقش کبد می‌گوید:

کبد اکثر سطوح شیمیایی خون را تنظیم می‌کند و عضوی از بدن به نام صفرا به دفع مواد زائد از کبد کمک می‌کند. تمام خونی که از معده و روده خارج می‌شود از کبد عبور می‌کند. کبد این خون را پردازش کرده و تجزیه، متعادل و مواد مغذی را ایجاد می‌کند و همچنین داروها را به شکل‌هایی متابولیزه می‌کند که استفاده از آن برای بقیه بدن آسان‌تر است. بیش از 500 عملکرد حیاتی در کبد شناسایی شده است.

گیرنده پیوند کبد باید بداند که پیوند کبد یک درمان حمایتی است و برای حفظ شرایط مطلوب پس از پیوند رعایت توصیه‌های متخصص گوارش و کبد حیاتی است. آگاهی از نحوه مصرف داروها و اهمیت مصرف مادام العمر آنها، پیگیری درمان برای بازگشت به سطح طبیعی کار و فعالیت ضروری است.

اقدامات قبل از پیوند کبد چیست؟

اقدامات قبل از پیوند کبد شامل مراحل متعددی است که به منظور ارزیابی سلامت عمومی بیمار و نیز تطابق او با کبد اهدا کننده انجام می‌شود. نخستین مرحله انجام یک ارزیابی جامع پزشکی است. قبل از عمل، اقدامات زیر ضروری است:

  • تشخیص صحیح بافتی
  • تعیین سطح بیماری
  • وضعیت روحی بیمار
  • بررسی دقیق شرایط عمومی بیمار (قلب، ریه، کلیه)
  • انجام آزمایشات رادیو بیولوژیکی از قبیل سونوگرافی، سی تی اسکن و… برای تعیین وضعیت آناتومیک کبد
  • بررسی عفونت فعال در بدن

برنامه‌ریزی برای مراقبت‌های پس از پیوند نیز یکی دیگر از جنبه‌های مهم است. بیمار باید در مورد داروهایی که بعد از پیوند نیاز دارد، اطلاعات کافی دریافت کند و به ارزش پیگیری‌های منظم پس از عمل آگاه شود. علاوه بر این بررسی وضعیت اجتماعی و اقتصادی بیمار نیز مهم است. این مساله شامل حمایت خانواده و هماهنگی برای درمان بعد از عمل خواهد بود. همه این اقدامات به کاهش خطرات و افزایش موفقیت پیوند کبد کمک می‌کند و به بیمار امیدواری بیشتری برای بهبود می‌بخشد.

بررسی عفونت فعال راه تشخیص افراد برای پیوند کبد
بررسی عفونت فعال در بدن از اقدامات قبل از پیوند کبد

چه آزمایشاتی پیش از پیوند کبد مورد نیاز است؟

پیش از انجام پیوند کبد انجام مجموعه‌ای از آزمایشات ضروری است تا اطمینان حاصل شود که بیمار در بهترین وضعیت برای عمل است و مناسب‌ترین گزینه برای اهدا کننده را انتخاب کند. آزمایشات معمول شامل موارد زیر است:

  1. آزمایش خون:
  • گروه خونی و تست‌های سازگاری خون برای بررسی تطابق گروه خونی بین بیمار و اهداکننده.
  • آزمایش‌های عملکرد کبد برای ارزیابی سلامت و عملکرد کبد.
  • آزمایش‌های ویروسی برای بررسی عفونت‌های هپاتیت B و C، HIV و سایر عفونت‌های قابل انتقال.
  1. تصویربرداری:
  • سونوگرافی کبد برای ارزیابی اندازه، شکل و وضعیت بافت کبد.
  • CT scan یا MRI برای بررسی دقیق‌تر و ارزیابی ساختارهای اطراف کبد و تشخیص ضایعات احتمالی.
  1. آزمایشات تشخیصی:
  • بیوپسی کبد، در صورت نیاز برای نمونه‌برداری از بافت کبد و بررسی آسیب و بیماری‌های موجود.
  •    آزمایشات متابولیک برای تشخیص اختلالات متابولیکی مانند هموکروماتوز و بیماری ویلسون.
  1. آزمایشات قلب و ریه:
  •    ECG (تست الکتروکاردیوگرام) و تست عملکرد ریه برای ارزیابی سلامت قلب و ریه‌ها، زیرا این عوامل در موفقیت پیوند تاثیرگذار هستند.
  1. مشاوره روانشناختی:
  •  ارزیابی وضعیت روانی بیمار برای اطمینان از آمادگی روحی و روانی او برای روند پیوند و تغییرات پس از آن.

تمام این آزمایشات و ارزیابی‌ها برای تعیین مناسب بودن بیمار برای پیوند و همچنین پیش‌بینی پاسخ به درمان و نیازهای پس از عمل انجام می‌شود.

ویژگی‌های شخص دهنده کبد پیوندی

در زیر جدولی ساده درباره ویژگی‌های شخص دهنده کبد پیوندی ارائه شده است:

ویژگیتوضیحات
سنمعمولاً بین 18 تا 60 سال
سلامت عمومیباید از نظر جسمی سالم و بدون بیماری‌های جدی باشد
سلامت کبدکبد باید سالم و بدون آسیب یا بیماری باشد
وزن مناسبوزن باید متناسب با قد و سن باشد
عدم وجود اعتیادعدم مصرف سیگار، الکل یا هر مواد مخدری
تاریخچه پزشکی خانوادگیعدم وجود شرایط ژنتیکی که بر کبد تأثیر بگذارد
پشتیبانی اجتماعیوجود حمایت از خانواده و دوستان اداره حمایت عاطفی
آمادگی روانیباید از نظر روانی آماده و توانایی مقابله با فشارهایی که بعد از عمل ممکن است ایجاد شود، داشته باشد

این جدول می‌تواند به عنوان مروری جامع درباره ویژگی‌های لازم برای اهداکنندگان کبد استفاده شود.

ویژگی‌های شخص دهنده کبد برای پیوند کبد
عدم مصرف مواد مخدر و سیگار از ویژگی‌های شخص دهنده کبد پیوندی

بیماری هایی که منجر به پیوند کبد میشوند؟

بسیاری از بیماری‌ها می‌توانند منجر به نیاز به پیوند کبد شوند. مهم‌ترین این بیماری‌ها شامل:

  • سیروز کبدی: سیروز نتیجه‌ی التهابات مزمن کبدی است که می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند هپاتیت ویروسی، الکلیسم یا بیماری‌های خودایمن باشد.
  • هپاتیت B و C: عفونت‌های مزمن کبدی ناشی از این ویروس‌ها می‌توانند منجر به نارسایی کبد و آسیب شدید کبدی شوند.
  • کبد چرب غیرالکلی: این بیماری معمولاً به دلیل چاقی، دیابت و اختلالات متابولیک رخ می‌دهد و می‌تواند به نارسایی کبد و سیروز منجر شود.
  • بیماری‌های خود ایمنی: هپاتیت خودایمن و کبد چرب الکلی از جمله بیماری‌هایی هستند که می‌توانند منجر به تخریب کبد و نیاز به پیوند کبد شوند.
  • بیماری ویلسون: اختلالی ژنتیکی است که به انباشته شدن مس در کبد منجر می‌شود و می‌تواند به نارسایی کبد منتهی شود.
  • هموکروماتوز: بیماری‌ای است که باعث انباشته شدن آهن در کبد می‌شود و می‌تواند به آسیب کبدی و نارسایی کبد منجر گردد.
  • تومورهای کبدی: تومورهای خوش‌خیم و بدخیم کبدی که عملکرد کبد را مختل می‌کنند، می‌توانند نیاز به پیوند را به وجود آورند.

تشخیص و درمان سریع این بیماری‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا از پیشرفت آن‌ها و نیاز به پیوند کبد جلوگیری شود.

لیست انتظار پیوند کبد

اگر بیماری برای پیوند کبد کاندید شود، نام وی در فهرست انتظار قرار خواهد گرفت. بیماران براساس گروه خون، سایز بدن و شرایط پزشکی (میزان سطح بیماری) فهرست می‌شوند. هر بیمار براساس سه آزمایش خون (کراتینین، بیلی‌روبین و INR) اولویت بندی می شوند. این امتیاز با عنوان امتیاز MELD (الگوی مرحله نهایی بیماری کبد) در بزرگ‌سالان و PELD مرحله نهایی بیماری کبد در خردسالان و کودکان نامیده می‌شود.

بیمارانی که بالاترین امتیاز را دارند، در اولویت اول پیوند کبد قرار می‌گیرند. با تشدید بیماری آنان، امتیازشان بالا رفته و اولویت آنان برای پیوند افزایش می‌یابد؛ سپس امکان فراهم می‌شود که برای بدحال‌ترین بیماران اول پیوند بگیرد. گروه کوچکی از بیماران که شدیداً از بیماری حاد کبد رنج می‌برند، بالاترین اولویت را در فهرست انتظار دارند. ممکن نیست که پیش‌بینی کرد یک بیمار تا چه مدت در لیست انتظار خواهد ماند تا کبدی مهیا شود.

روند جراحی پیوند کبد

بعد از تشخیص علل انجام پیوند کبد و یافتن کبدی منطبق و مشابه با کبد فرد بیمار، عمل پیوند کبد صورت می گیرد. پیوند کبد معمولاً بین ۶ تا ۱۲ ساعت طول می‌کشد. طی عمل پیوند، جراحان کبد ناسالم را خارج کرده و آن را با کبد سالم اهداکننده جایگزین می‌کنند.

از آنجا که عمل پیوند یک جراحی بزرگ است، جراحان باید لوله‌های متعددی را در بدن بگذارند. این لوله‌ها به‌منظور کمک به بدن برای انجام کارکردهای خاص طی عمل جراحی و چند روز پس از آن ضروری هستند.

عوارض پیوند کبد

جراحی پیوند کبد عوارض مهمی را شامل می‌شود. خطرات مربوط به این روش عبارت‌اند از:

  • عوارض مجاری صفراوی، از جمله نشت مجاری صفراوی یا کاهش مجاری صفراوی
  • خون ریزی
  • لخته شدن خون
  • از کار افتادن کبد اهدا شده
  • عفونت
  • رد کبد اهدا شده
  • سردرگمی روانی یا تشنج

عوارض طولانی مدت ممکن است شامل عود بیماری کبد در کبد پیوند شده باشد.

خونریزی از عوارض پیوند کبد
عوارض پیوند کبد و خونریزی بعد از پیوند

عوارض پیوند کبد برای گیرنده چیست؟

پیوند کبد یک درمان موثر برای نارسایی کبدی است اما برای گیرنده ممکن است عوارضی به دنبال داشته باشد. یکی از مهم‌ترین عوارض رد پیوند است که در آن سیستم ایمنی بدن به کبد جدید حمله می‌کند. این وضعیت ممکن است در هر زمان پس از عمل رخ دهد و نیاز به درمان فوری دارد. عوارض دیگر شامل عوارض ناشی از داروهای سرکوب‌کننده ایمنی است که برای جلوگیری از رد پیوند تجویز می‌شود. این داروها ممکن است خطر عفونت‌ها، سرطان‌های ناشی از سرکوب سیستم ایمنی و مشکلات کلیوی را افزایش دهند.

علاوه بر این برخی بیماران ممکن است اختلال در عملکرد کبد جدید تجربه کنند که علائمی چون زردی و تجمع مایعات در بدن ایجاد می‌کند. مشکلات گوارشی مانند اسهال، تهوع و تغییرات در اشتها نیز ممکن است شایع باشد. عوارض روانی نیز نباید نادیده گرفته شوند؛ بیماران ممکن است احساس اضطراب یا افسردگی کنند که می‌تواند ناشی از تغییرات بزرگ در زندگی و سلامت جدید آنها باشد. این عوارض نیازمند پیگیری منظم و مدیریت دقیق به وسیله پزشکان متخصص است.

عوارض جراحی

جراحی پیوند کبد می‌تواند عوارض مختلفی به همراه داشته باشد. یکی از شایع‌ترین عوارض رد پیوند است که در آن سیستم ایمنی بدن به کبد جدید حمله می‌کند. همچنین عوارض ناشی از داروهای سرکوب‌کننده ایمنی شامل افزایش خطر عفونت‌ها، مشکلات کلیوی و احتمال بروز برخی سرطان‌ها است. اختلال در عملکرد کبد جدید، زردی و تجمع مایعات نیز ممکن است رخ دهد.

عوارض گوارشی مثل حالت تهوع و اسهال نیز در برخی بیماران مشاهده می‌شود. نیاز به مراقبت‌های پس از عمل و پیگیری منظم برای مدیریت این عوارض بسیار حائز اهمیت است.

عوارض و خطرات مصرف دارو

مصرف داروها می‌تواند عوارض و خطرات مختلفی داشته باشد. ابتدا واکنش‌های آلرژیک ممکن است شامل خارش، تورم یا حتی شوک آنافیلاکتیک باشد. همچنین عوارض جانبی مانند تهوع، اسهال یا سرگیجه می‌توانند در برخی افراد شایع باشند. مصرف نامناسب داروها مانند دوز زیاد یا تداخل با داروهای دیگر می‌تواند به مشکلات جدی منجر شود.

خطرات ناشی از وابستگی به برخی داروها به‌ویژه داروهای مسکن و آرام‌بخش نیز وجود دارد. علاوه بر این عدم پایبندی به دستور پزشک می‌تواند اثر درمان را کاهش دهد و عوارض ناخواسته را افزایش دهد. مدیریت مناسب مصرف داروها برای جلوگیری از این خطرات حیاتی است. برای انتخاب پزشک مناسب بهتر است اطلاعاتی درباره اینکه تخصص گوارش و کبد چیست کسب کنید.

عوارض پیوند کبد برای اهدا کننده چیست؟

پیوند کبد از یک اهداکننده زنده به گیرنده می‌تواند باعث بروز عوارض و خطراتی برای اهداکننده شود. یکی از شایع‌ترین عوارض جراحی، عفونت در محل جراحی است که ممکن است به دلیل جراحی و بیهوشی ایجاد شود. همچنین خونریزی نیز می‌تواند یکی دیگر از عوارض جدی باشد که در هنگام و پس از جراحی به وجود می‌آید.

اهداکنندگان ممکن است با عوارض طولانی‌مدت مانند درد مزمن در ناحیه جراحی، بیماری‌های گوارشی یا تغییرات در عملکرد کبد نیز مواجه شوند. احساس اضطراب و افسردگی نیز ممکن است پس از عمل بروز کند که به دلیل تغییر در تصویر بدن و فشار عاطفی ناشی از عمل جراحی است.

این خطرات و عوارض عموماً نادر هستند و اکثر اهداکنندگان پس از بهبودی کامل و بازگشت به زندگی عادی وضعیت خوبی دارند. با این حال مشاوره و برنامه‌ریزی دقیق قبل از عمل برای کاهش خطرات و جلوگیری از عوارض بسیار مهم است.

عوارض جانبی دارو ضد سیستم ایمنی

پس از پیوند کبد، شخص گیرنده کبد برای جلوگیری از رد کبد اهدا باید مادام العمر داروهایی را مصرف کند. این داروهای ضد انعقاد می‌تواند انواع عوارض جانبی را شامل شود:

  • پوکی استخوان
  • دیابت
  • اسهال
  • سردرد
  • فشار خون بالا
  • کلسترول بالا

از آنجا که داروهای ضد انعقادی با سرکوب سیستم ایمنی بدن کار می‌کنند، همچنین خطر ابتلا به عفونت را افزایش می‌دهند.

دیابت از عوارض جانبی پیوند کبد
دیابت و عوارض جانبی دارو ضد سیستم ایمنی برای پیوند کبد

مراقبت های بعد از جراحی پیوند کبد چیست؟

مراقبت‌های بعد از جراحی پیوند کبد از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌تواند تأثیر زیادی بر موفقیت عمل و کیفیت زندگی گیرنده داشته باشد. اولاً پیگیری منظم نزد پزشک برای شناسایی عوارض پیوند کبد نظیر رد پیوند و اختلال در عملکرد کبد جدید ضروری است. استفاده منظم از داروهای سرکوب‌کننده ایمنی برای جلوگیری از رد پیوند نیز موضوعی حیاتی است که باید به دقت رعایت شود.

در کنار داروها تغذیه مناسب و سبک زندگی سالم شامل فعالیت بدنی منظم نیز به تسریع روند بهبودی کمک می‌کند. توجه به علائم عفونت یا عوارض جانبی ناشی از داروها باید در اولویت قرار گیرد زیرا این موارد می‌توانند منجر به مشکلات جدی‌تری شوند. در نهایت حمایت اجتماعی و روانی از بیمار نیز نقش مهمی در واکنش به تغییرات جدید در زندگی دارد. با رعایت این نکات بیماران می‌توانند به زندگی عادی خود برگردند و از مزایای پیوند کبد بهره‌مند شوند. برای پیدا کردن بهترین متخصص گوارش و کبد به سایت دکتر دکتر مراجعه کنید.

منابع:

healthline.com
mayoclinic.org

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

128 دیدگاه در “همه چیز درباره پیوند کبد؛ اقدامات قبل از عمل و عوارض پیوند کبد
  • سلام من کبد چرب گرید ۲ دارم و مدتی نادانسته مواد گرمی مث دارچین زیاد مصرف کردم بعد ازاون مدتی دچار داغ شدن پاها در طی خواب میشدم و بعدش هم آنزیم های کبدیم بالارفت البته قبلش هم رژیم مناسبی نداشتم و غذای چرب زیاد مصرف کردم. به دکتر مراجعه کردم و آزمایش دادم آنزیم کبدیم۵۲ بود و بعد از مدتی رژیم شد۴۷. ولی به محض اینکه مقداری گرمی مصرف میکنم دست و پام خصوصا پشت ساق پای راستم داغ میشه. الان مدتیه استرس دارم که نکنه سیروز کبدی داشته باشم. مدتی هم هیت که کلیه ام درد مزمن داره و لی نه سنگ دارم و نه آزمایش خون چیزی نشون میده باگرم نگه داشتن کلیه دردم کم میشه و با سرد شدنش دردم زیاد میشه.
    مدتی بود که رگ های چشمام هم ورم کرده بود ولی الان بهتر شده.
    وزنم ۹۸ کیلو بود که طی این مدت به ۹۰ رسیده. دکترها میگن فقط کبد چربه و باید مراعات کنی ولی میخوام مطمئن بشم مشکل دیگه ای ندارم که بعدا برای درمانش دیر باشه

    پاسخ
    • سلام ببخشید خانم من سه هفته‌ای هست که پیوند کبد انجام داده بعد از پیوند قندش بالا رفته آیا موقتی است

      پاسخ
      • سلام
        نمیتوان قطعی گفت که موقتی هست یا دایمی
        اگر در اثر داروهای ضد رد پیوند، مثل کورتون دوز بالا ایجاد شده باشد بله موقتی، در غیر اینصورت احتمالا ماندگار هست اما با درمان و استیبل شدن شرایط رنج قند خون کاهش پیدا میکند ، حتما درمان را زیر نظر فوق تخصص غدد پیگیری کنید

    • سلام به نظر من آزمایش سرولوژی جهت هپاتیت اتوایمیون و هپاتیت های ویروسی هم انجام دهید تا خیالمان راحت شود
      اگر با وجود کاهش وزن و ورزش آنزیمها پایین نیامد با نظر فوق تخصص گوارش به نظر بنده بهتر است بیوپسی هم انجام شود
      اگر نگرانی و وسواس زیاد دارید و آنزیم ها پایین نیامد میتوانید به دکتر سید موید علویان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام. مادر دوستم الان 69 ساله شون هست. دچار سیروز کبدی شدن. آیا امکان عمل برای خانمی با این سن و سال وجود داره؟ البته دو سال پیش فیبرو اسکن شون، پیشروی به سمت F4 رو نشون میداده اما دکتر بهشون گفته کاریش نمیشه کرد و تا وقتی علایمی نشون نداده نمی خواد بیاریش. الان هم هیچ علایمی ندارن اما سی تی از شکم و لگن شون، نشون دهنده سیروز کبدی ست. آیا نباید از دو سال پیش برای ایشون کاری می کردن؟ آیا با 69 سال سن می تونن پیوند انجام بدن؟

    پاسخ
    • سلام پیوند کبد در مواردی انجام می‌شود که افت پلاکت شدید و خونریزی های شدید گوارشی وجود داشته باشد
      بیماران سیروز میتوانند با رعایت رژیم غذایی بی نمک و بی چربی و مصرف مایعات و سبزیجات تا مدت طولانی بدون نیاز به پیوند کبد زندگی کنند
      البته باید به شکل دوره ای توسط فوق تخصص گوارش ویزیت شوند و آزمایشات مربوطه انجام شود

      پاسخ
  • سلام آیا سیروز کبدی همان سرطان کبد یا این بیماری متفاوتی هست

    پاسخ
    • سلام نه بيماري متفاوتي هست سيروز كبد يعني بافت طبيعي مبد فيبروز ميشه
      سرطان يعني يك بافت غير طبيعي بجز فيبروز و بافت كبد در داخل كبد

      پاسخ
  • سلام. نامزد من 2 ماه است که پیوند انجام داده است و حال عمومی خوبی دارد. اما دچار ریزش مو شده است دلیل آن چیست؟

    پاسخ
    • سلام ریزش مو ممکن است به خاطر استرسی که بدن به علت جراحی کشیده باشد
      همچنین می‌تواند به علت داروهایی که پس از پیوند مصرف میکند ایجاد شود

      پاسخ
  • با سلام و تشکر ؛
    خواهر من ۵۱ ساله اس با گروه خونی +A کاندید پیوند کبد می باشد آیا امکان پیوند کبد اینجانب که خانمی ۵۳ ساله هستم با گروه خونی + O به ایشان امکانپذیر است ؟ چون گروه خونی O دهنده عمومی است شاید ممکن باشه ولی درست نمیدونم ضمنا کبد چرب گرید یک به دو هستم با چاقی متوسط ، اگر سریعا با رژیم غذایی و فعالیت بتونم کبد چربم رو درمان کنم پیوند امکانپذیره؟
    لطفا با توجه به ضرورت هر چه زودتر پاسخ بدید خیلی از شما ممنون میشم .
    موفق و سلامت باشید

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز در انجام پیوند کبد فاکتورهای بسیار زیادی دخیل هستند باید همه آنها بررسی شود از نظر گروه خونی مشکلی ندارید اما سایر فاکتورها نیاز به بررسی دارد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشیدمامانم سرطان معده وکبدداره دکترگفته کبدش ازکارافتاده میشه پیوندانجام بدیم

    پاسخ
    • سلام بايد با متخصصشون صحبت كنيد
      من شرايطشونو نميدونم چقدر سرطان گسترش داره

      پاسخ
  • با سلام خدمت شما ،خسته نباشید … دختره من ۲ ماهشه .. اوایل زردیش بسیار کم بود ، بعد بیشتر شد و مشخص شد زردی کبدیه، ، تشخیص پزشکش اینکه که مجرایه مربوط به صفرا و کبد رو نداره و باید عمل بشه … توروخدا بهم بگین چی میشه

    پاسخ
    • سلام بله اترزي مجاري صفراوي نيازمند جراحي هستش

      پاسخ
  • سلام من ۶ ماه پیش تصادف کردم و18سالمه و کبدم اسیب دید و نصفی از کبدم را برداشتن و تا الان هیج مشکلی ندارم و هیج داروی مسرف نمیکنم خدارو شکر

    پاسخ
    • سلام نگران نباشيد كبد بافتي هست كه خودش خودشو بازسازي ميكنه
      عارضه اي براتون پيش نمياد

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر مادرم ۵۳سالشه لیور فیبروز کبدی داره ایا بادارو حل میشه یا حتما باید پیوند بشه تورو خدا بگین دارم دق میکنم

    پاسخ
    • سلام بستگي به علتئمشون و شدت بيماري داره

      پاسخ
  • باسلام خدمت اساتید محترم یه سوال داشتم جوابش خیلی واسم ضروری و حیاتی هستش،،،دختر من بخاطر سندرم بودکیاری بعد سیروز کبدی ۲۰ساعته پیوند شده به بخش مراقبهای ویژه منتقل شده منتها به هوش نیومده میگن هوشیاری داره و بعد گفتن دوباره میره اتاق عمل پرسیدم چرا گفتن بخاطر خونریزی بعد عمل،،،میخوام بدونم این خویریزی طبیعیه،،یا نگران کننده هست،،تورو خدا سریع جواب بدین باتشکر

    پاسخ
    • سلام با توجه به بيماريشون بله ريسك خونريزي بعد از عمل بالا هست نگران نباشيد

      پاسخ
  • سلام پدر من ۵۴ سالشه و کبدش آب آورده دکترها میگن باید پیوند کبد شه و دیابت نوع یک داره آیا هیچ راه دارویی نداره ؟

    پاسخ
    • سلام اگر سيروز كبدي هست خير تنها راه پيوند كبد است

      پاسخ
      • سلام برای پیوند کبد باید چه کاری انجام بدهیم و با توجه به شرایط خاص پدرم که ۵۴ سالشه و دیابت نوع ۱ داره و ۶۵ درصد کبدش سیروز شده و صفراشم سنگ داره و کله سیسیت حاد شده آیا مراکزی هست که این کار زودتر انجام بدهند و اگر دکتر خوبی در این زمینه سراغ دارید ممنون میشم راهنمایی کنید.باتشکر

      • سلام مركز پيوند در شيراز هست بايد از طريق شيراز اقدام كنيد

  • سلام پدرم ۶۳ سالش هست چندروزی هست که پیوند کبد شده ولی ۵روزی هست هنوز سطح هوشیاریشون پایین هست ولی از نظر کبد و فشار خون وسدیم عالی کار میکنه فقط نگرانی ما این سطح هوشیاری هست که هیچ تغییری نکرده میخاستم بدونم آیا طبیعی هست جای نگرانی هست یا غیر طبیعی هست ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ
    • سلام به سطح آمونياك خونشون بستگي داره

      پاسخ
  • سلام.پدر من چند مدته سیروز کبد داره.با اینکه داروهاشو خوب مصرف میکنه هر روز حالش بدتر میشه.سن پدرم ۷۵ ساله و دیابت هم داره.میخواستم بدونم پیوند کبد براش امکان داره؟

    پاسخ
    • سلام
      معیارهای پیوند کبد و آزمایشات لازم مربوط به آن باید انجام شود
      البته سن ایشان بالاست و به این دلیل ممکن است انجام نشود

      پاسخ
      • سلام من حدود سه سال است که پیوند کبد شده ام ولی مدتی است که سفیدی دور چشمانم زرد شده و احساس بی حالی دارم و در قسمت پاها و دستهایم احساس خارش دارم لطفاً اگر امکان دارد به من بگویید که آیا کبد من از کار افتاده یا نه .من ۱۸ سال دارم و مدام به خاطر این موضوع استرس دارم لطفاً خیلی زود جواب بدید

      • سلام
        دوست گرامی،مگر شما پیگیری ها و آزمایشات دوره ای و مصرف داروهای پس از پیوند کبد را انجام ندادین؟
        اصولا پس از پیوند داروهای سرکوب کننده ایمنی مانند سل سپت و آزاتیوپرین مصرف میشه و آزمایش چک آنزیم و بیلی روبین مکرر انجام میشه

      • سلام من پدرم مشکل سیرزو کبدی دارن یک ساله INRهمیشه روی ۱.۶هستش پیوند انجام نمیدن ولی الان چن وقته خیلی سرفه میکنه فقط موقعی ک به طرف چپ میخوابه ایا دلیلش همون سیروز هستش؟

      • سلام
        سرفه در زمینه سیروز میتونه بخاطر ایجاد مایع در پرده جنب باشه و باید معاینه و بررسی شه
        همچنین چکاپ دوره ای (سونوگرافی از کبد ) هم انجام شه برای بررسی عوارض کبدی