احساس سوزش ادرار آنقدر ناخوشایند است که میتواند باعث به تعویقانداختن مدام دفع شود. یعنی فردی که دچار آن است، از ترس سوختن در زمان دفع ادرار، به دستشویی نمیرود. برای درمان این وضعیت باید علت سوزش ادرار را بدانید. دلایل مختلفی باعث بروز آن میشوند. بیماریهای مقاربتی، بیماریهای التهابی لگن یا مشکلاتی مانند عفونت ادراری باعث سوزش ادرار میشوند. اگر سوزش با علائمی مانند خون در ادرار، تب، لرز و درد در ناحیه لگن یا شکم همراه باشد، باید حتماً به دکتر اورولوژی مراجعه کنید.
در این مقاله از دلایل، علائم همراه با سوزش ادرار و درمانهایش گفتهایم. مطالعه این مقاله از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر، به ۴ دقیقه زمان نیاز دارد.
با حفظ بهداشت اندام تناسلی و تغییر سبک زندگی، امکان پیشگیری از سوزش ادرار مقدور میشود.
در پایان، اگر پرسشی درباره درمان سوزش ادرار با برخی از داروها دارید، از ما بپرسید تا پزشک به شما پاسخ بدهد.
سوزش ادرار چیست؟
احساس سوزش بعد از ادرارکردن همیشه بهدلیل عفونت نیست. سایر علل احتمالی عبارتند از سندرم مثانه دردناک، تنگی مجرای ادرار و پروستاتیت و بیماریهای کلیوی مختلف. علت عفونت دستگاه ادراری (UTI) معمولاً باکتریهای بدن است و نه عاملی خارجی. به عنوان مثال، باکتریهای روده میتوانند این وضعیت را در مثانه، مجرای ادرار یا کلیهها ایجاد کنند. برخی از بیماریهای غیرشایع هم باعث احساس سوزش پس از ادرار میشوند. اگر به مشکل سوزش در زمان ادرارکردن رسیدگی نکنید، امکان دارد که این وضعیت وخیمتر شود و عوارض ناخوشایند متنوعی بروز بدهد. برای همین توصیه میکنیم تا به محض احساس سوزش در ادرار، به دکتر اورولوژ مراجعه کنید.
علت سوزش ادرار چیست؟
سوزش ادرار معمولاً بهخاطر عفونت در مثانه و مجرای ادراری پیش میآید و برای همین درد سوزش ادرار بیشتر، در همان قسمتها و اطراف اندام تناسلی ایجاد میشود. محل و منشأ درگیری عفونت ادراری زنان با عفونت ادراری مردان متفاوت است. در مردان معمولاً این درد به ناحیه بین کیسه بیضه و مقعد و در زنان ناحیه بین مقعد و دهانه واژن (بهعنوان محدوده میان منطقه تناسلی) شکل میگیرد. لازم است ذکر شود که سوزش ادراری بسیار شایع است و با مراجعه به دکتر کلیه درمان میشود.
عفونتهای دستگاه ادراری
ادرار سوزناک یکی از علائم شایع عفونت ادراری (UTI) است. این وضعیت میتواند نتیجه عفونتی باکتریایی باشد، یا بهدلیل التهاب دستگاه ادراری رخ بدهد. مجرای ادرار، مثانه، حالبها و کلیهها مجاری ادراری را تشکیل میدهند. حالبها لولههایی هستند که ادرار را از کلیهها به مثانه میبرند. التهاب در هریک از این اندامها باعث سوزش ادراری میشود.
بنا به گفته کارشناسان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC):
سوزش ادرار در زنان بیشتر از مردان است، چون مجرای ادرار در واژن کوتاهتر است. برای همین، باکتریها مسافت کمتری را برای رسیدن به مثانه طی میکنند.
افرادی که باردار یا یائسه هستند، هم در معرض خطر ابتلا به عفونت ادراری قرار دارند.
عفونتهای مقاربتی (STIs)
در صورت ابتلا به عفونت مقاربتی (STI) هم امکان بروز سوزش یا درد هنگام دفع ادرار وجود دارد. بیماریهای مقاربتی مثل تبخال تناسلی، سوزاک و کلامیدیا از جمله بیماریهایی هستند که باعث ایجاد سوزش ادرار بعد از نزديكي میشوند. غربالگری و تستدادن برای آگاهی از ابتلا به این بیماریها مهم است. در بیشتر موارد هم علائمی ندارند و زمانی متوجه ابتلا به آنها میشوید که مشکلاتی جدی مانند عفونت و سوزش ادرار ایجاد میکنند.
پروستاتیت
پروستاتیت که التهاب غده پروستات است، مردان را درگیر می کند و میتواند دردناک باشد. عفونت باکتریایی یکی از دلایل احتمالی آن است، اما آسیب، تنش عضلانی یا سنگهای پروستات هم میتوانند باعث پروستاتیت شوند. آسیب یا عفونت موجب تورم در اطراف پروستات میشود و بر اعصاب آن ناحیه تأثیر میگذارد. چنین روندی با بروز درد و سوزش ادرار همراه است. پزشکان معمولاً عفونتها را با آنتیبیوتیکها درمان میکنند. برای درمان موارد دیگر از داروهای ضددرد و ماساژ پروستات استفاده میشود. این نوع ماساژ روشی تخصصی برای تخلیه مایعات و کاهش فشار است.
سیستیت
یکی دیگر از دلایل سوزش ادرار وضعیت سیستیت (Cystitis) یا التهاب پوشش مثانه است. سیستیت بینابینی (IC) را به عنوان سندرم مثانه دردناک هم میشناسند. از نشانههای ابتلا به این بیماری باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- درد در ناحیه مثانه
- حساسیت لگن
- درد در هنگام ادرار
یادتان باشد که پرتودرمانی هم یکی از دلایل درد مثانه و سوزش ادرار است و از این رو از آن به عنوان سیستیت پرتویی یاد میشود.
اورتریت
التهاب در مجرای ادرار را در اصطلاح پزشک، اورتریت (Urethritis) میگویند. سوزش ادرار یکی از نشانههای این بیماری است و بهدلیل عفونت باکتریایی ایجاد میشود. باکتریها در مسیر انتقال ادرار از کلیه به خارج از بدن، باعث التهاب مجرای ادرار میشوند. اورتریت اغلب باعث درد در هنگام ادرار می شود و نیاز به دفع ادرار را هم افزایش میدهد.
التهاب اپیدیدیم
اپیدیدیمیت (Epididymitis) یا التهاب اپیدیدیم یکی از بیماریهای مخصوص مردان است که باعث سوزش ادرار در آنها میشود. وظیفه اپیدیدیم عضوی از بدن است که اسپرم را در بیضهها ذخیره و جابهجا میکند. این عضو در پشت بیضهها قرار گرفته است. اگر هرگونه نشانهای از ابتلا به اپیدیدیمیت مشاهده کردید، برای درمان سوزش ادرار و بیماری خود به دکتر اورولوژ مراجعه کنید.
بیماری التهابی لگن (PID)
بیماری التهابی لگن لولههای فالوپ، تخمدانها، دهانه رحم و رحم را تحت تأثیر خود قرار میدهد و باعث سوزش ادرار در زنان میشود. التهاب لگن میتواند در ناحیه شکم، در زمان رابطه جنسی دفع ادرار درد ایجاد کند. این بیماری عفونتی جدی است و معمولاً بهخاطر عفونت باکتریایی اولیه در واژن ایجاد میشود. بعد به اندامهای تولید مثل انتقال پیدا میکند. اگر دچار بیماری التهابی لگن شدهاید، باید برای بررسی و درمان به دکتر زنان مراجعه کنید.
سنگ کلیه
سنگ کلیه منجر به درد در نواحی مختلفی میشود. هنگام ادرارکردن هم علائم ناخوشایندی مانند درد و سوزش را بههمراه میآورد. درد ناشی از سنگ کلیه از قسمت فوقانی/وسط پشت سرچشمه میگیرد و به ناحیه لگن سرایت میکند. ممکن است که این درد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول بکشد. شاید هم بهطور رفتوبرگشتی ایجاد شود. این سنگها رسوباتی سخت از مواد معدنی هستند که در داخل کلیه تشکیل میشوند. چنین وضعیتی زمانی رخ میدهد که مواد معدنی موجود در ادرار غلیظ متبلور میشوند و سنگ تشکیل میدهند. با علم به اینکه تخصص اورولوژی چیست، در زمان بروز چنین مشکلاتی به متخصصان خبره مراجعه کنید.
سنگ مثانه
سنگهای مثانه ناشی از تجمع مواد معدنی در مثانه هستند. اگر این سنگها بهاندازه کافی کوچک باشند و از طریق ادرار دفع شوند، احتمالاً علامتی بهوجود نمیآورند. اگر اندازهشان بزرگ شود، پوشش مثانه را تحریک و درد یا مشکلاتی در دفع ادرار ایجاد میکنند. سایر علائم سنگ مثانه عبارتند از:
- درد زیر شکم
- خون در ادرار
- ادرار تیره یا کدر
نیاز مکرر به ادرارکردن هم از نشانههای ابتلا به سنگ مثانه است.
یائسگی
تغییرات هورمونی در دوران یائسگی باعث آتروفی واژن میشوند. آتروفی واژن یعنی دیوارههای آن بهحالت خشک و ملتهب درمیآیند. دلیل این وضعیت هم فقدان استروژن در بدن زنان یائسه است. خشکی و التهاب واژن باعث درد در زمان برقراری رابطه جنسی و ادرار میشود. سوزش ادرار در زنان هم بهخاطر همین خشکی ایجاد میشود. از قرصهای هورمونی و استروژن موضعی برای درمان درمان سوزش ادرار در زنان یائسه استفاده میشود. حلقههای واژینال، کرمهای واژنی و روانکنندهها هم از گزینههای دیگر درمانیاند.
سرطان یا درمان سرطان
شایعترین علامت سرطان مثانه وجود خون در ادرار است. این وضعیت علامتهای دیگری مانند سوزش ادرار یا نیاز به دفع مکرر ادرار هم دارد. داروهای شیمیدرمانی و رادیوتراپی هدفمند هم قسمت تحتانی شکم و پوشش مثانه را تحریک میکنند. بنابراین، سوزش ادرار میتواند نشانه مشکلی جدی مانند ابتلا به سرطان باشد یا در افرادی رخ بدهد که تحت درمان این بیماری هستند. اگر سوزش نتیجه درمانهای سرطان باشد، با اتمام آنها، از بین خواهد رفت.
علت سوزش بعد از ادرار
اگر در شروع ادرارکردن، درد و سوزش احساس میکنید، احتمالاً دچار عفونتهای دستگاه ادراری شدهاید. اگر بعد از دفع ادرار، دچار سوزش ناحیه تناسلی میشوید، احتمالاً پای مشکلات دیگری بهمیان است. درد و سوزش بعد از ادرار، معمولاً بهخاطر مشکلاتی در مثانه یا پروستات رخ میدهند. باید با مراجعه به دکتر سوزش ادراری، علت دقیق اختلال در عملکرد این دو عضو را بررسی کنید.
علت سوزش ادرار در مردان
بهجز دلایل مشترکی که باعث سوزش ادرار مردان و زنان میشود، دلایلی اختصاصی برای بروز مشکلات ادراری مردان هم وجود دارد. برای مثال، سوزش نوک مجرای ادرار در مردان ناشی از ابتلا به بیماریهای مقاربتی است. کلامیدیا و سوزاک از شایعترین بیماریهای مقاربتی هستند که باعث بروز علائمی مانند سوزش نوک مجرای ادرار و سوزش در زمان دفع میشوند. سومین بیماری مقاربتی کمتر شناخته شدهای هم وجود دارد که میتواند باعث سوزش ادراری در مردان شود. این بیماری اورتریت غیرگونوکوکی (NGU) است و مجرای ادراری مردان را ملتهب میکند.
علت سوزش ادرار در زنان
علت سوزش و درد هنگام ادرار در زنان دلایل متنوعی دارد. از دلایل اختصاصی این عارضه باید به ورود به دوران یائسگی یا عفونتهای واژنی اشاره کنیم. التهاب یا عفونت واژن ناشی از عفونت باکتریایی، قارچی یا تریکومونیازیس است و میتواند به مجرای ادرار هم سرایت و سوزش ایجاد کند. تغییرات هورمونی هم در طول دوران زندگی زنان روی ناحیه تناسلیشان اثرات متنوعی میگذارند. برای مثال، بارداری و پریود هم میتوانند با علائمی مانند سوزش ادرار همراه شوند.
علت سوزش ادرار در کودکان
دلایلی مانند سنگ کلیه، بهندرت باعث ایجاد سوزش در کودکان میشوند. در این موارد، معمولاً عاملی چون عفونت یا فقدان رعایت بهداشت ناحیه تناسلی باعث بروز سوزش و ناراحتیهای ادراری میشود. استفاده از لباس زیر تمیز و نخی برای کودکان، مانع از بروز چنین مشکلاتی میشود. نحوه صحیح شستوشوی بدن بعد از اجابت مزاج و استفادهنکردن از صابونهای شیمیایی قوی برای شستن ناحیه تناسلی کودکان هم از بروز سوزش جلوگیری میکند.
علت سوزش ادرار در بارداری
عفونتهای دستگاه ادراری در دوران بارداری شایعتر هستند. به دلیل تغییرات هورمونی و فیزیولوژیکی، سرعت تخلیه مثانه و افزایش احتمال عفونت بیشتر میشود. عفونتهای قارچی واژن (کاندیدیازیس) هم در دوران بارداری شایعتر هستند و میتوانند باعث سوزش ادرار شوند. تغییرات هورمونی هم در دوران بارداری باعث حساسیت و تحریک ناحیه تناسلی و سوزش ادرار میشوند. نوشیدن آب کافی میتواند باعث کاهش غلظت ادرار و در نتیجه سوزش کمتر شود. یادتان باشد که با رشد جنین، رحم بزرگتر میشود و میتواند به مثانه فشار بیاورد. این فشار منجر به تکرر ادرار و احساس ناراحتی و سوزش میشود.
علت سوزش ادرار در پریودی
ادرار دردناک و همراه با سوزش در طول قاعدگی میتواند نشاندهنده عفونت دستگاه ادراری (UTI) باشد. شاید عامل چنین عفونتی، باکتریایی باشد. بهجز این موارد، دوران پریود هم با نوسانات هورمونی همراه است. این تغییرات و نوسانات هورمونی در برخی از زنان، باعث بروز عوارض و علائم بسیار متنوعی میشوند. برای مثال، امکان دارد که ناحیه تناسلی حساستر از همیشه شود و در زمان دفع ادرار، احساس سوزش بهوجود بیاید.
علت سوزش و کمشدن ادرار
ادرار در حجم کم و سوزش در زمان دفع هم دلایل مختلفی دارند. شاید کمآبی بدن و خشکی ناحیه تناسلی باعث بروز چنین وضعیتی شود. در برخی از مواقع، این مشکلات ناشی از وجود سنگ کلیه یا مثانه در مجاری ادراری هستند. عفونت پروستات یا عفونتهای جنسی هم باعث کمشدن حجم ادرار در کنار علائمی مانند سوزش میشوند. برخی آسیبهای فیزیکی هم میتوانند موجب تنگشدن مجاری ادراری و در نتیجه، کاهش حجم ادرار و سوزش در زمان دفع شوند.
اگر بستری هستید، یکی دیگر از دلایل سوزش ادرار عفونت بیمارستانی است که باید حتما به آن توجه کنید.
علائم همراه با سوزش ادرار چیست؟
گاهی اوقات، علامتها و نشانههای دیگری هم همراه با سوزش ادرار بهوجود میآیند. برای مثال، به موارد زیر دقت کنید:
- خارش یا سوزش
- کاهش جریان ادرار در هنگام دفع آن
- فوریت ادرار یا نیاز ناگهانی به ادرارکردن
- نیاز به دفع بیشتر و افزایش دفعات ادرار
- وجود درد در مثانه، کلیهها یا مجرای ادرار
در صورت بروز چنین نشانههایی، به پزشک مراجعه کنید. نگذارید که سهلانگاری در این زمینه، باعث بروز عوارض ناخوشایند متنوع شود.
چه زمانی سوزش ادرار خطرناک است؟
گاهیاوقات، سوزش ادرار علت جدی و مهمی ندارد. در این صورت، نیاز به درمان خاصی هم نیست. اما در برخی مواقع، سوزش با علائم دیگری ظاهر میشود. این نشانهها حاکی از وجود مشکلی جدی هستند و پیگیرینکردن آنها باعث بروز خطراتی خواهد شد:
- تب و لرز نشانه عفونتهای جدی هستند.
- وجود خون در ادرار که نشانه عفونتی جدی است.
- درد شدید در ناحیه شکم یا کمر نشانه سنگ یا عفونت کلیه است.
- احساس ناتوانی در تخلیه کامل مثانه نشانه انسداد یا عفونت کلیه است.
اگر سوزش ادرار و علائم همراه آن بیش از چند روز ادامه پیدا کنند، باید به پزشک مراجعه کنید.
سوزش ادرار چگونه تشخیص داده میشود؟
برای تشخیص مشکلات مربوط به سوزش ادرار، پزشک در مورد علائم و سابقه پزشکی فرد سوالات مطرح میکند. در برخی موارد هم نیاز به بررسی علائمی مانند تب وجود دارد. تب میتواند نشانه ابتلا به عفونتهای ادراری باشد. برای همین، بررسی آن در روند تشخیص اهمیت دارد. رایجترین آزمایش برای بررسی عفونتهای ادراری دریافت نمونه ادرار است. آزمایش نمونه با بررسی باکتریها و گلبولهای سفید نشان میدهد که بدن در حال مبارزه با عفونت است یا خیر. آزمایشهای تصویربرداری هم میتوانند با ارائه تصویری از دستگاه ادراری و آشکارکردن هرگونه مشکل، مانند انسداد یا آسیب، به تشخیص نهایی کمک کنند. امکان دارد که پزشک از سیستوسکوپ هم برای بررسی وضعیت استفاده کند. این وسیله دوربینی است که روی یک لوله بلند و نازک قرار دارد. دستگاه مذکور به متخصصان اجازه میدهد تا به داخل مجرای ادرار و مثانه دسترسی داشته باشند. با نگاهکردن به این نواحی، بررسی علائم عفونت مقدور میشود.
آیا سوزش ادرار عوارض دارد؟
سوزش ادرار نشانهای از مشکلات مختلف در سیستم ادراری و نقاط مختلف بدن است. عوارض و علائم همراه آن میتواند شامل موارد زیر باشد:
- بوی بد ادرار
- درد در هنگام دفع
- نیاز به ادرار زیاد در طول روز
- بروز تب و لرز و عفونت شدید
- درد در ناحیه پایین شکم یا کمر
- احساس تخلیهنشدن کامل مثانه
هریک از این عوارض میتوانند ریشه در مشکلاتی جدی یا ابتلا به بیماریهایی قابل پیگیری داشته باشند. بنابراین، بهتر است که مشکل سوزش را پیگیری کنید.
سوزش ادرار چگونه درمان میشود؟
اولین قدم برای درمان، یافتن علت اصلی احساس سوزش پس از ادرارکردن است. درمان بنا به تشخیص دکتر متفاوت خواهد بود. برای درمان سوزش ادرار باید حتماً به پزشک مراجعه کنید. بااینحال، نیمنگاهی به توصیههای زیر در منزل هم به تسکین وضعیت کمک میکند:
- پوشیدن لباس زیر نخی قابل تنفس
- نوشیدن مایعات بهطور منظم
- اجتناب از کافئین و الکل
- مصرف ایبوپروفن
برای کنترل این وضعیت، ادرارتان را نگه ندارید و آن را سریعاً تخلیه کنید. در ادامه، روشهای درمانی دیگری هم معرفی خواهند شد.
درمان خانگی سوزش ادرار در مردان
بنا به دلیل سوزش ادرار در مردان، روشهای درمانی هم متفاوت خواهد بود. اگر مشکل از مثانه باشد، احتمال دارد که استفاده از کمپرس آب گرم به بهبود و تسکین وضعیت سوزش کمک کند. مصرف خوراکی لیموترش، زنجبیل و خیار هم باعث تسکین وضعیت سوزش ادرار مردان میشود. با وجود همه این توصیهها، منطقیترین کار در زمان ابتلا به سوزش ادراری، مراجعه به پزشک است.
درمان خانگی سوزش ادرار در زنان
زنان برای درمان سوزش ادراری، باید به نظافت ناحیه تناسلی خود دقت زیادی داشته باشند. راهکارهایی مانند مصرف آب کافی هم در تسکین و جلوگیری از علائمی مانند سوزش ادراری نقش مهمی دارند. مصرف ویتامین C، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، داروهای گیاهی و دمنوشهایی حاوی بابونه و چای سبز هم در تسکین و کاهش علائم سوزش بیاثر نیستند. البته در مصرف هرگونه ماده گیاهی باید به حساسیت نسبت به آن دقت کنید. به استناد به اینکه محصولات گیاهی فاقد عوارضاند، با خیال راحت، اقدام به استفاده از آنها نکنید. اصلاً اینطور نیست و امکان دارد که مصرف داروهای گیاهی با بروز حساسیتهایی همراه باشد.
قرص سوزش ادرار
از آنتیبیوتیکها برای رفع عفونتهای ادراری باکتریایی استفاده میشود. اگر درد و سوزش شدید باشد، ممکن است فنازوپیریدین (Phenazopyridine) برای شما تجویز شود. این دارو ادرار شما را قرمز مایل به نارنجی و لباسهای زیر را لکهدار میکند. فنازوپیریدین برای تسکین درد، سوزش و ناراحتی ناشی از عفونت یا تحریک مجاری ادراری استفاده میشود. این قرص آنتیبیوتیک نیست و خود عفونت را درمان نمیکند.
چگونه میتوان از سوزش ادرار جلوگیری کرد؟
با رعایت نکاتی ساده میتوانید مانع از بروز سوزش ادرار شوید. به این توصیهها دقت کنید:
افزایش مصرف آب | نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز، به تخلیه دستگاه ادراری و جلوگیری از عفونتهای ادراری کمک میکند. |
رعایت بهداشت فردی | شستوشوی ناحیه تناسلی با آب و صابون ملایم و خشککردن صحیح پس از شستن از عفونتها جلوگیری میکند. |
تخلیه کامل مثانه | هنگام ادرارکردن، مطمئن شوید که مثانه کاملاً تخلیه شده است. |
اجتناب از محصولات تحریککننده | از مصرف محصولات بهداشتی حاوی مواد شیمیایی قوی مانند صابونها، دئودورانتها، یا دوش واژینال که ممکن است باعث تحریک ناحیه تناسلی شوند، خودداری کنید. |
پوشیدن لباسهای نخی و گشاد | لباسهای تنگ و ساختهشده از مواد مصنوعی میتوانند باعث ایجاد رطوبت و تحریک در ناحیه تناسلی شوند. استفاده از لباسهای نخی و گشاد به تهویه مناسب کمک میکند. |
رعایت رژیم غذایی مناسب | مصرف مواد غذایی سالم و اجتناب از مصرف زیاد قند، کافئین، الکل، و غذاهای تند، ممکن است باعث تحریک مثانه شود. |
مصرف پروبیوتیکها | مصرف محصولات حاوی پروبیوتیکها مانند ماست میتواند به حفظ تعادل باکتریهای مفید در دستگاه ادراری کمک کند. |
ادرارکردن بهطور مرتب | زمانی که احساس نیاز به ادرار دارید، بهسرعت مثانه خود را تخلیه کنید. نگهداشتن ادرار میتواند باعث رشد باکتریها و عفونت شود. |
کنترل بیماریهای زمینهای | اگر به بیماریهای مزمن مانند دیابت مبتلا هستید، کنترل منظم قند خون و مدیریت بیماریهای دیگر میتواند از عفونتهای ادراری جلوگیری کند. |
شستوشوی صحیح بدن بعد از دستشویی برای زنان | همچنین از جلو به عقب خود را تمیز کنید تا باکتریهای ناحیه مقعد به مجرای ادرار منتقل نشوند. |
با انجام این توصیهها میتوانید خطر ابتلا به سوزش ادرار و عفونتهای دستگاه ادراری را کاهش دهید. در صورت بروز علائم، بهتر است سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
برای درمان سوزش ادرار به چه دکتری مراجعه کنیم؟
در صورت داشتن یک یا چند مورد از نشانههای زیر حتما به دکتر اورولوژ مراجعه کنید؛ اگر:
- باردار هستید.
- درد همراه با تب است.
- درد مداوم یا طولانی مدت است.
- سوزش با درد شکم همراه است.
- اگر سنگ کلیه یا مثانه دفع کردهاید.
- ترشح از آلت تناسلی یا واژن خود دارید.
- ادرار شما بوی متفاوتی دارد، خون دارد یا کدر است.
وجود این شرایط، نشانهای برای نیاز به مراجعه هرچه سریعتر به یکی از متخصصان اورولوژی شهرتان است. در هر شهری از ایران که باشید، بدون شک میتوانید تعدادی از بهترین متخصصان کلیه را پیدا کنید. برای مثال با یافتن و مراجعه به بهترین دکتر کلیه تهران میتوانید مراقبتهای بهداشتی لازم را جهت درمان سوزش ادرار دریافت کنید.
با مراجعه به سامانه دکتردکتر هم بهترین پزشکان را برای کشف علت سوزش ادرار شناسایی کنید و هم از آنها بهطور آنلاین نوبت بگیرید. درمان سوزش ادرار نزد متخصصان خبره، نتایج مطلوبی دارد. با رفع مشکلات ادرار شبانه یا سوزش در طول روز، آسایش بیشتری به خودتان پیشکش کنید.
منابع:
bannerhealth.com
medicalnewstoday.com
سلام من دوسال سوزش ادرار دارم وهمه دارویی مصرف کردم ولی درمان نمیشم علت آن چیست