ضربان قلب نرمال چقدر است؟ (تایید شده توسط متخصص قلب)

ضربان قلب نرمال
اشتراک گذاری 146 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

استرس، فعالیت بدنی و تغییرات هورمونی از مهم‌ترین عوامل موثر بر ضربان قلب نرمال هستند. عوامل دیگری همچون انواع بیماری‌ها، مصرف کافئین، داروها، اختلال در خواب و کم‌آبی بر نرخ ضربان قلب طبیعی تاثیر خواهند گذاشت. در این مطلب، سعی کردیم از نحوه اندازه‌گیری ضربان قلب، ضربان قلب خطرناک و ضربان قلب نرمال در گروه‌های سنی و در حالت‌های مختلف صحبت کنیم.

تعداد ضربان قلب نرمال در افراد، بسته به جنسیت، سن و میزان فعالیت فیزیکی، متفاوت است. ضربان قلب نرمال در کودکان، نوجوانان، بزرگسالان و سالمندان را بررسی کردیم. همچنین از ضربان قلب در حالت‌های استراحت، خواب، انجام تمرینات ورزشی و ضربان قلب نرمال بارداری آگاه شدیم. این اطلاعات به شما برای مراجعه به‌موقع به دکتر قلب کمک خواهد کرد.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر که به 5 دقیقه زمان نیاز دارد، نوع عملکرد قلب و تعداد ضربان قلب خود در حالت نرمال را خواهید شناخت.

در انتها، اگر سوالی درباره عوامل موثر بر ضربان قلب خطرناک و ضربان قلب طبیعی دارید، در قسمت نظرات بنویسید. پزشک ما به آن پاسخ خواهد داد.

ضربان قلب نرمال چیست؟

ضربان قلب نرمال در بزرگسالان، بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است. این محدوده نرمال، در حالت استراحت اندازه‌گیری شده و می‌تواند بسته به سطح فعالیت، وضعیت بدنی، سن، جنسیت و سلامت کلی فرد متغیر باشد. برای مثال، ورزشکاران معمولاً ضربان قلب پایین‌تری، حدود ۴۰ ضربان در دقیقه دارند؛ زیرا قلب آن‌ها کارآمدتر عمل می‌کند. عواملی همچون استرس، مصرف کافئین و داروها نیز می‌توانند ضربان قلب را از محدوده نرمال خارج کنند. بررسی منظم ضربان قلب، به‌عنوان یک شاخص مهم سلامتی، برای  تشخیص مشکلات احتمالی قلبی ضروری است. انجام چکاپ‌های منظم و ارزیابی‌های دوره‌ای توسط دکتر قلب، برای اطمینان از سلامت عملکرد قلب لازم است.

فردی با تعداد ضربان قلب نرمال

نحوه اندازه‌گیری ضربان قلب

برای اندازه‌گیری ضربان قلب، می‌توان از دو روش دستی و تجهیزات پزشکی استفاده کرد. برای اندازه‌گیری ضربان قلب به روش دستی، ابتدا باید در یک محیط آرام بنشینید. شما می‌توانید از دو انگشت اشاره و میانی خود برای یافتن نبض استفاده کنید. نبض را می‌توانید در نقاطی مانند مچ دست، گردن یا پشت زانو بیابید. انگشتان اشاره و میانی خود را به آرامی روی نبض قرار داده و ضربات را به مدت ۱۵ ثانیه بشمارید. برای به‌دست آوردن تعداد ضربان قلب، تعداد ضربات نبض خود را در ۴ ضرب کنید. با این روش ساده و سریع شمردن تعداد ضربان نبض نرمال یا غیرنرمال خود، می‌توانید ضربان قلب خود را بدون نیاز به تجهیزات خاص به‌دست آورید.

فرد ورزشکار در احال اندازه‌گیری ضربان قلب خود به روش دستی
فرد ورزشکار، در حال اندازه‌گیری ضربان قلب خود با شمارش تعداد ضربان نبض است.

ضربان قلب خود را به کمک تجهیزات پزشکی هم می‌توانید اندازه‌گیری کنید. تجهیزات زیر، قادر به اندازه‌گیری ضربان قلب شما هستند:

  • دستگاه فشارسنج دیجیتال؛ دارای قابلیت اندازه‌گیری ضربان قلب
  • پالس اکسی‌متر؛ اندازه‌گیری ضربان قلب و میزان اکسیژن خون با قرار دادن دستگاهی کوچک روی انگشت
  • ساعت‌های هوشمند و بندهای ورزشی؛ توانایی اندازه‌گیری ضربان قلب به دلیل وجود حسگرهای نوری
  • الکتروکاردیوگرام؛ برای ثبت فعالیت الکتریکی قلب و اندازه‌گیری دقیق ضربان قلب در مراکز درمانی

این روش‌ها به شما کمک می‌کنند تا با آگاهی از ضربان قلب خود، از وضعیت سلامت آن آگاه شوید. البته برای اطمینان از سلامتی عملکرد قلب‌تان، مراجعه به متخصص قلب، بهترین گزینه است. برای آگاهی از اهمیت این متخصص، در پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی، مطلب تخصص قلب چیست را مطالعه کنید.

ضربان قلب نرمال در افراد مختلف

ضربان قلب نرمال در افراد مختلف با توجه به سن، میزان فعالیت بدنی، وضعیت سلامتی و عوامل استرس‌زا متفاوت خواهد بود. برای مثال تعداد ضربان قلب نرمال در ورزشکاران 40 تا 60 ضربان در دقیقه و در کودکان، بین 70 تا 120 دقیقه متغیر است. در ادامه به ضربان قلب در افراد با شرایط مختلف پرداخته‌ایم:

ضربان قلب نرمال در نوزادان

ضربان قلب نرمال نوزادان، به‌طور قابل‌توجهی بالاتر از بزرگسالان است. در حالت استراحت، ضربان قلب نوزاد، بین 120 تا 160 ضربه در دقیقه است. این محدوده می‌تواند هنگام گریه یا فعالیت فیزیکی به حدود 180 ضربه در دقیقه برسد. عواملی مانند خواب، تغذیه و دمای محیط، بر ضربان قلب نوزاد تاثیر خواهند گذاشت. ضربان قلب کمتر از 100 یا بیشتر از 200 ضربه در دقیقه می‌تواند ناشی از یک اختلال باشد. دکتر قلب، از معاینه فیزیکی و دستگاه‌های الکترونیکی برای نظارت و ارزیابی ضربان قلب نوزاد استفاده می‌کند.

مشاوره تلفنی و آنلاین با دکتر قلب

ضربان قلب نرمال در جنین

ضربان قلب نرمال در جنین، به سن حاملگی بستگی دارد. در اوایل بارداری، حدود هفته‌های 5 تا 6، ضربان قلب جنین معمولاً بین 90 تا 110 ضربه در دقیقه است. با پیشرفت بارداری و تا هفته 9 تا 10، این عدد افزایش یافته و به حدود 170 تا 190 ضربه در دقیقه خواهد رسید. پس از ده‌هفتگی، ضربان قلب کاهش یافته و در هفته‌های 14 به بعد، حدود 120 تا 160 ضربه در دقیقه باقی خواهد ماند. دکتر متخصص برای اطمینان از سلامت و رشد مناسب جنین، به کمک سونوگرافی و داپلر، تپش قلب او را ارزیابی می‌کند.

مادری در حال اندازه‌گیری ضربان قلب جنین
زن باردار، در حال ارزیابی ضربان قلب جنین است.

ضربان قلب نرمال در زنان

ضربان قلب نرمال زنان بالغ، به طور معمول بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربان در دقیقه است. در حالت استراحت، تپش قلب پایین‌تر، ناشی از عملکرد خوب قلب و تناسب اندام است. درحالی‌که، استرس و بیماری می‌تواند باعث افزایش این محدوده شود. ورزش‌های منظم و سبک زندگی سالم، به حفظ ضربان قلب نرمال و بهبود سلامت قلب کمک می‌کنند.

ضربان قلب نرمال در بارداری

در دوران بارداری، برای تامین خون و اکسیژن مورد نیاز جنین، ضربان قلب نرمال در مادر افزایش می‌یابد. در حالت عادی، ضربان قلب یک زن باردار بین 70 تا 90 ضربه در دقیقه است، اما گاهی شاهد ضربان قلب بالای 90 و حتی 100 ضربه در دقیقه یا بیشتر هم در زنان باردار خواهید بود. این افزایش ضربان قلب، از سه‌ماهه اول بارداری آغاز شده و در سه‌ماهه دوم و سوم به اوج خود خواهد رسید. این تغییرات، معمولاً در دوران بارداری طبیعی هستند؛ اما در صورت مشاهده علائم غیرعادی مانند تپش قلب غیرطبیعی یا درد قفسه سینه، در اولین فرصت به متخصص مراجعه کنید.

ضربان قلب نرمال در مردان

ضربان قلب نرمال مردان بالغ، بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه در حالت استراحت است. این ضربان قلب پایه، تحت تأثیر سن، سطح فعالیت بدنی، وضعیت سلامت عمومی، استرس، اضطراب و برخی بیماری‌ها قرار خواهد گرفت. مردانی با فعالیت فیزیکی بیشتر، ضربان قلب نرمال کمتری دارند که گاهی به 40 تا 60 ضربه در دقیقه می‌رسد. ارزیابی منظم ضربان قلب، به تشخیص و مدیریت مشکلات قلبی کمک می‌کند.

ضربان قلب نرمال در کودکان

ضربان قلب نرمال کودکان در سنین مختلف متفاوت است. با افزایش سن، ضربان قلب نرمال کاهش می‌یابد. در ادامه، به ضربان قلب کودکان در سنین مختلف اشاره کرده‌ایم:

  • کودکان ۱ تا ۳ ساله؛ ضربان قلب نرمال بین ۹۰ تا ۱۴۰ ضربه در دقیقه
  • کودکان ۴ تا ۵ ساله؛ ضربان قلب نرمال بین ۸۰ تا ۱۲۰ ضربه در دقیقه
  • کودکان ۶ تا ۱۲ ساله؛ ضربان قلب نرمال بین ۷۰ تا ۱۱۰ ضربه در دقیقه

این ضربان قلب در حالت استراحت، اندازه‌گیری شده و تحت تأثیر فعالیت بدنی، هیجان، بیماری و دیگر عوامل قرار خواهند گرفت. با توجه به این مقادیر، ضربان قلب بالای 110 در حالت استراحت، به‌عنوان ضربان قلب نرمال کودک 8 ساله در حالت استراحت به‌حساب نمی‌آید و می‌تواند نشانه یک مشکل جدی باشد.

پزشک در حال ارزیابی ضربان قلب کودک

ضربان قلب نرمال در نوجوانان

ضربان قلب نرمال نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ ساله، در حالت استراحت بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است. مانند تمامی گروه‌های سنی، این مقادیر در شرایط فعالیت بدنی، استرس، وضعیت سلامتی و سطح آمادگی جسمانی متفاوت خواهد بود. نوجوانان ورزشکار با تمرینات منظم، در حالت استراحت، ضربان قلب پایین‌تری دارند، زیرا عملکرد قلب آن‌ها کارآمدتر است. در مقابل، عواملی همچون اضطراب، بیماری یا مصرف کافئین باعث افزایش ضربان قلب خواهد شد. پیگیری به‌موقع ضربان قلب غیرطبیعی در نوجوانان، به شناسایی زودهنگام مشکلات قلبی کمک می‌کند.

ضربان قلب نرمال در سالمندان

ضربان قلب نرمال سالمندان، بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه  است. با افزایش سن، عملکرد قلب به‌طور طبیعی کاهش یافته که کاهش در حداکثر ضربان قلب را به دنبال خواهد داشت. همچنین، بیماری‌هایی مانند فشار خون بالا، دیابت و بیماری‌های قلبی بر ضربان قلب تأثیر می‌گذارند. داروهای مورد مصرف در سنین میانسالی هم می‌توانند ریتم قلب را تغییر دهند. بنابراین، باید ضربان قلب سالمندان، به‌طور منظم و دوره‌ای برای شناسایی هرگونه تغییر غیرطبیعی، توسط پزشک بررسی شود. بهبود سبک زندگی و انجام عادت‌های سالم همچون فعالیت بدنی منظم، تغذیه مناسب و مدیریت استرس می‌تواند برای حفظ ضربان قلب نرمال در سالمندان کمک‌کننده باشد.

ضربان قلب نرمال در خواب

تپش قلب نرمال در خواب، به سن و وضعیت سلامت فرد بستگی دارد. برای بزرگسالان سالم، این عدد معمولاً بین 40 تا 60 ضربه در دقیقه است. قرار داشتن بدن در حالت استراحت و نداشتن فعالیت فیزیکی، ضربان قلب را در هنگام خواب کاهش می‌دهد. کیفیت خواب، استرس و مصرف مواد مخدر بر ضربان قلب در خواب تاثیر می‌گذارند. بررسی ضربان قلب در خواب، اطلاعات مهمی از وضعیت سلامت قلب و سیستم عصبی بدن ارائه داده و حتی به شناسایی مشکلاتی مانند آپنه خواب کمک می‌کند.

اندازه‌گیری ضربان قلب فرد خوابیده به کمک ساعت هوشمند

ضربان قلب نرمال در ورزش

ضربان قلب نرمال در ورزش، بسته به شدت فعالیت و سطح آمادگی جسمانی فرد متفاوت خواهد بود. برای محاسبه محدوده ضربان قلب در ورزش، عدد سن فرد را از عدد 220 کم می‌کنند. به‌عنوان مثال، برای فردی 40 ساله، حداکثر ضربان قلب، 180 ضربه در دقیقه است. هنگام انجام ورزش‌های هوازی، معمولا ضربان قلب 50 تا 60 و حتی 70 درصد از حداکثر ضربان قلب است. این مقدار در تمرینات شدیدتر، به 70 تا 85 درصد خواهد رسید.

ضربان قلب نرمال در حال استراحت

ضربان قلب نرمال در حالت استراحت، برای بزرگسالان معمولاً بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه است. این مقادیر، بسته به عواملی مانند سن، سطح آمادگی جسمانی، وضعیت سلامتی و مصرف داروها متفاوت خواهد شد.

به نقل از انجمن قلب آمریکا،

ضربان قلب بالای 100 در حالت استراحت، باعث می‌شود حفره‌های قلب به‌طور کامل بین انقباض‌ها پر نشوند. این اتفاق، جریان خون در بدن را به خطر می‌اندازد.

ورزشکاران حرفه‌ای و افراد با فعالیت بدنی منظم، ممکن است در حالت استراحت، ضربان قلب کمتری، حدود 40 تا 60 ضربه در دقیقه داشته باشند. ضربان قلب پایین‌تر در حالت استراحت، حاکی از عملکرد بهینه‌تر قلب و سیستم قلبی عروقی است. همچنین، تکنیک‌های تنفس عمیق و مدیریت استرس هم به کاهش ضربان قلب در حالت استراحت کمک می‌کنند.

ضربان قلب خطرناک چند است؟

تعداد ضربان قلب خطرناک و نرمال گروه‌های مختلف سنی و جنسی و در حالت‌های مختلف را در جدول زیر، کنار هم آورده‌ایم:

گروه‌های سنی/جنسی/شرایط مختلفضربان قلب نرمال (ضربه در دقیقه)ضربان قلب خطرناک (ضربه در دقیقه)
جنین110-160کمتر از 110 یا بیشتر از 160
نوزادان100-160کمتر از 90 یا بیشتر از 170
کودکان70-130کمتر از 60 یا بیشتر از 140
نوجوانان60-100کمتر از 50 یا بیشتر از 120
زنان60-100کمتر از 50 یا بیشتر از 120
زنان باردار70-90کمتر از 60 یا بیشتر از 100
مردان60-100کمتر از 50 یا بیشتر از 120
سالمندان60-100کمتر از 50 یا بیشتر از 120
ورزشکاران40-60کمتر از 30 یا بیشتر از 90
در حالت خواب40-60کمتر از 30 یا بیشتر از 80
در حالت استراحت60-100کمتر از 50 یا بیشتر از 120

مقادیر موجود در این جدول ضربان قلب نرمال در سنین مختلف و مقادیر خطرناک ضربان قلب، ممکن است در شرایط خاص و افراد مختلف متفاوت باشد. برای اطمینان از سلامت قلب‌تان و دریافت اطلاعات تخصصی و متناسب با شرایط خاص، حتما به متخصص مراجعه کنید.

چه عواملی می‌تواند باعث تغییر ضربان قلب نرمال شود؟

تغییر ضربان قلب نرمال تحت تاثیر عوامل مختلفی اتفاق می‌افتد. در ادامه به مهم‌ترین این عوامل پرداخته‌ایم:

  • فعالیت بدنی؛ افزایش ضربان قلب در اثر ورزش و فعالیت بدنی
  • استرس و اضطراب؛ افزایش ضربان قلب ناشی از فعال شدن سیستم عصبی سمپاتیک در اثر استرس و اضطراب
  • مصرف برخی داروها؛ افزایش یا کاهش ضربان قلب در اثر مصرف برخی داروها، همچون بتابلاکرها کاهش‌دهنده و ضداحتقان‌ها و آمفتامین‌ها افزایش‌دهنده ضربان قلب
  • شرایط پزشکی؛ بیماری‌هایی همچون تیروئید پرکار، بیماری‌های قلبی، عفونت‌ها و بیماری‌های ریوی
  • وضعیت هورمونی؛ همچون تغییرات هورمونی دوره بارداری یا یائسگی
  • تغییر در وضعیت بدن؛ افزایش ضربان قلب ناشی از تغییر وضعیت بدن از حالت خوابیده به ایستاده
  • عوامل محیطی؛ تغییر ضربان قلب در اثر دما و رطوبت هوا، همچون افزایش ضربان قلب در هوای گرم و مرطوب
  • مصرف کافئین و نیکوتین؛ افزایش ضربان قلب در اثر مصرف قهوه و سیگار
  • کم‌آبی بدن؛ افزایش ضربان قلب ناشی از کم‌آبی و تلاش مضاعف بدن برای رساندن خون کافی به اندام‌ها
  • خواب؛ اختلال در ضربان قلب نرمال در اثر کمبود خواب یا کیفیت پایین خواب

این عوامل با اثرگذاری موقت یا دائم خود، ضربان قلب را تحت تاثیر قرار می‌دهند. اگر با تغییرات قابل‌توجه و دائمی مواجه شدید، حتما باید به پزشک متخصص قلب مراجعه کنید تا مراقبت‌ها و ارزیابی‌های تخصصی‌تر انجام شود.

افزایش تعداد ضربان قلب نرمال در اثر ورزش

حداکثر ضربان قلب چقدر است؟

حداکثر ضربان قلب، بیشترین تعداد ضربان قلب در دقیقه‌ای‌ست که فرد می‌تواند متحمل شود. این مقدار، با کم کردن عدد سن از 220 به‌دست می‌آید. عواملی مانند سطح تناسب اندام، ژنتیک و وضعیت سلامت عمومی بر حداکثر ضربان قلب تأثیر می‌گذارند. در فعالیت‌های ورزشی، آگاهی از میزان حداکثر ضربان قلب، به رعایت شدت تمرین و پیشگیری از آسیب‌های ناشی از تمرین بیش از حد کمک می‌کند.

چطور ضربان قلب نرمالی داشته باشیم؟

برای داشتن ضربان قلب نرمال و سالم، باید اقدامات مهمی همچون اصلاح سبک زندگی انجام دهیم. در ادامه، به مهم‌ترین اقدامات برای داشتن ضربان قلب نرمال و سالم پرداخته‌ایم:

  • فعالیت بدنی منظم؛ قوی‌تر شدن قلب و کاهش ضربان قلب در حالت استراحت در اثر فعالیت‌های هوازی مانند پیاده‌روی، دویدن، شنا و دوچرخه‌سواری
  • تغذیه سالم؛ مصرف غذاهای سالم و متنوع، به‌ویژه میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین‌های کم چرب و اجتناب از مصرف غذاهای پرچرب، نمک زیاد و قندهای افزودنی
  • مدیریت استرس؛ کاهش استرس و اضطراب با استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی مانند مدیتیشن، یوگا و تنفس عمیق
  • خواب کافی؛ حفظ سلامت قلب و کاهش ضربان قلب با داشتن خواب کافی و باکیفیت
  • مصرف کم الکل و کافئین؛ بهبود سلامت قلب با محدود کردن مصرف نوشیدنی‌های الکلی و کافئین‌دار
  • ترک سیگار؛ کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی با ترک سیگار
  • ارزیابی دوره‌ای سلامت قلب؛ مراجعه منظم به پزشک برای بررسی فشار خون، سطح کلسترول و انجام آزمایش‌های دوره‌ای
  • حفظ وزن سالم؛ کاهش بار روی قلب و داشتن ضربان قلب نرمال با برخورداری از وزن متعادل با توجه به قد و سن

با انجام این اقدامات و برخورداری از یک سبک زندگی سالم، می‌توانید از داشتن ضربان قلب نرمال و سلامت قلب مطمئن شوید.

برخورداری از ضربان قلب نرمال به کمک تغذیه سالم

آگاهی از تعداد ضربان قلب نرمال و پیشگیری از بیماری‌های قلبی

تعداد ضربان قلب نرمال، نشان‌دهنده عملکرد درست قلب و سلامت آن است. آگاهی از ضربان قلب طبیعی و عوامل موثر بر ضربان قلب طبیعی، کمک می‌کند تا با ارزیابی‌های مداوم اولیه و اجتناب از عوامل مضر، سلامت قلب شما حفظ شود.  با دانستن نحوه اندازه‌گیری ضربان قلب، به محض رسیدن این مقادیر به محدوده ضربان قلب خطرناک، باید برای انجام ارزیابی‌های تخصصی‌تر به دکتر قلب مراجعه کنید. شما با آگاهی از مقادیر نرمال ضربان قلب، چه به روش دستی و شمارش نبض و چه اندازه‌گیری ضربان قلب نرمال با دستگاه فشارسنج، خیال‌تان از بابت عملکرد درست قلب‌تان راحت خواهد شد.

در نهایت، اگر دچار نوسانات زیاد نرخ ضربان قلب هستید و به مشورت با دکتر قلب تهران یا سایر شهرها نیاز دارید، می‌توانید از امکانات جستجو سایت دکتردکتر استفاده کنید. به‌گونه‌ای که پس از ورود به سایت دکتردکتر، از قسمت تخصص‌ها، تخصص قلب و عروق را یافته و سپس شهر خود را انتخاب کنید. فهرستی از متخصصان فعال در شهر شما، به نمایش درمی‌آید. با انتخاب دکتر قلب مورد نظر خود و کلیک روی گزینه «نوبت بگیرید»، وارد پروفایل این متخصص شده و نوبت خود را در سایت دکتردکتر قطعی کنید.

منابع:

health.harvard.edu

webmd.com

سوالات متداول ضربان قلب نرمال

ضربان قلب بالا در هنگام خواب ممکن است نشانه‌ای از مشکلاتی مانند آپنه خواب، استرس، یا مشکلات قلبی باشد و باید مورد بررسی قرار گیرد.

تعداد ضربان قلب، چنانچه در حالت استراحت بیش از 100 ضربه در دقیقه باشد، فرد دچار وضعیت خطرناک تاکی‌کاردی می‌شود.

استرس و اضراب باعث افزایش ضربان قلب می‌شوند.

عواملی مانند فعالی بدنی، استرس، تب، مصرف کافئین و نیکوتین و برخی داروها باعث بالارفتن ضربان قلب می‌شوند.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

146 دیدگاه در “ضربان قلب نرمال چقدر است؟ (تایید شده توسط متخصص قلب)
  • با سلام . حدودا ۲ هفته پیش عمل ابلیشن انجام دادم به علت آریتمی و ضربان بالا ‌‌الان بعد از دو هفته همچنان ضربان قلب بالا رو دارم و مخصوصا در بعداز ظهرها بسیار اذیتم می کنه .میخواستم نظر شما رو بدونم .

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      در برخی موارد ممکن است ابلیشن موفق نباشد یا به طور کامل موفقیت امیز نباشد
      باید توسط پزشک معالجتون مجددا ویزیت شوید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    مادر بنده ۴۷ ساله هستن
    ضربان قلبش بیت ۵۵ تا ۶۰ هست در حال استراحت ولی بیدار
    آیا این عدد نرماله؟
    از اونجایی که میگن رنج نرمال ۶۰ تا ۱۰۰ هست میپرسم
    ممنون از شما

    پاسخ
    • سلام عزیز
      در خواب ممکن است ضربان افت کند
      به هر حال بدون معاینه نمیتوان نظری داد

      پاسخ
  • سلام من تازه رفتم نوار قلب گرفتم حالت استراحت ۷۱ در دقیقه یکم دردزیر سینه هم داشتم دکتر گفت از مهده است ۷۱ نرمال است یا خیر

    پاسخ
  • سلام من حالت استراحت نوار قلب گرفتم ۷۱ بار در دقیقه آیا نرمال است

    پاسخ
  • با درود بر شما
    مادرم سال گذشته باضربان قلب40 به بیمارستان مراجعه کرد که پس از کلی بررسی پزشک پیس میکر دوظرفیتی تجویز کرد ایشون فشار خون و دیابت نوع دو داره هر6ماه یه بار باید پیش پزشک معالج بره تا باتری تنظیم و بررسی بشه قرص کنکور5 هم روزی یه عدد تجویز شد چندروزی هست ضربان قلب حدود56-57 هست البته ایشون 80ساله هستن و فعالیت بدنی ندارن محبت میکنید اگر بفرمائید باید چه کار کنیم حدود3 ماه به تست باتریشون مونده
    با سپاس از شما بزرگوار

    پاسخ
  • سلام
    19 سالمه و ضربان قلبم در حالت استراحت معمولا بین 75 – تا 100 است . گاهی اوقات وقتی شروع به راه رفتن عادی میکنم ضربان تا 130 هم میره و برای چندین ثانیه احساس کوبش قلب دارم . موقع پیاده روی اهسته بین 120 تا 135 ضربه است ولی وقتی یکم پیاده روی رو شدید میکنم تا 150 بار قلب در دقیقه میزنه . ولی در هر حالتی احساس درد سمت قلب گرفتی پشت کمر اینا رو ندارم . ازمایش انزیم قلب و نوار قلب هم گرفتم خوب بود ولی این تعداد ضربان قلب هی این استرس رو بهم میده که شاید مشکلی باشه .

    پاسخ
    • استرس خودش باعث افزایش ضربان قلب می‌شود

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من قرص فشارخون بیزوپرولول 2.5 میخورم و الان فشار خونم تنظیم شده و درحالت عادی بین 12.5-13.5 روی 7.5-8.5 هست و حدودا دوسال پیش هم نوار قلب و اکو دادم مشکلی نداشتم.
    حالت استراحت اگر اضطراب یا عصبی نباشم هم معمولا ضربان قلبم بین 60 تا 85 هست حدودا و موقع پیاده روی نسبتا سریع ضربان قلبم بین 110 تا 130 هست.
    میخواستم بدونم رنج ضربان قلبم و فشار خون با توجه به سنم که 29 سالم هست اوکی هست؟

    پاسخ
  • سلام خدمت شما،من پسر ۲۱ ساله هستم.فشارم همیشه ۹ روی ۶ یا ۱۰ روی ۶ هست و ضربان قلبم هم ۵۷ در دقیقه…آزمایش خون سالانه هم دادم همه چیز اوکی بود…این فشار خون درسته یا پایینه؟؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر علایمی مثل سرگیجه ندارین موردی ندارد

      پاسخ
  • زیاد بخودتون سخت نگیرید آخر هممون مرگ است پس بدون استرس و فکر و خیال از امروز خودتون لذت ببرید .

    پاسخ
  • سلام من ۲۳ سالمه ولی هر دفع که فشار میگیرم ضربان قلبم رو ۱۱۵ و ۱۲۵ میشه

    پاسخ
  • سلام
    ۳۱سال سن دارم و خانوادگی سابقه تپش قلب و بیماری قلبی ندارم
    کلسترول دارم اما دارو مصرف میکنم
    ضربان قلبم درزمان استراحت بین ۷۰-۷۵هست و هنگام فعالیت بین ۸۸تا۹۰
    مدتیه زیر سینه چپم و بالای سینه تا روی کتف و وسط سینه و از پشت ، قولنج و کمرم مداوم درد میکنه
    نوار قلب هم گرفتم دکتر گفت مسکلی نداری
    داروی خاصی مصرف ندارم و میتونم بگم استرس دارم
    سابقه تیروییدپرکار ندارم
    سابقه فشار ندارم تازه فشارمم همیشه ۹-۱۰هستش
    ایا این دردها مال قلب هست یه معده ؟

    پاسخ
    • سلام
      ببنین صرفا با نوار قلب نرمال نمیشه گفت که قلب کاملا سالم هست
      اگه دردهای تکرار شونده دارین بهتره تست ورزش و اکو هم بدین و به متخصص قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ضربان قلبم ۸۳ هست و من ۲۳سالمه ضربان قلبم نرمان هست اما احساس میکنم تمام بدنم می‌لرزه ضربان قلبم خیلی بلنده و تمام بدنم حسش می‌کنه مخصوصا پشت کتفم

    پاسخ
    • سلام
      بهتره یک نوار قلب بدین و ازمایش تیرویید و کم خونی هم بدین و به متخصص قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • با عرض سلام و وقت بخیر
    من خانمی 40 ساله و مجرد هستم….دو سالی هست که گاها و به ویژه نیمه های شب دچار تپش قلب میشم….به ویژه اگر شب جروبحثی کرده باشم….نیمه شب از خواب بیدار میشم و احساس میکنم قلبم سریع میزنه….پیش دکتر عمومی و فوق تخصص قلب رفتم و نوار قلب و آزمایش خون دادم و معاینه شدم…میگن مال اعصابته…البته من کلا آدم استرسی هستم و خیلی سریع دچار هیجانات میشم حتی وقتی دارم در مورد چیزی صحبت میکنم…پروپرانولول 10 دادن که البته من فقط چند بار خوردم و مرتب مصرف نکردم….حتی دکتر قلب یه من گفت اگر خوب نشدی برو پیش روانپزشک تا مسکن های اعصاب برات تجویز بشه…خواستم بدونم به نظر شما باید مرتب پروپرانولول بخورم؟؟ممنون میشم نظرتونو بدونم….

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      بله پروپرانولول رو طبق دستور پزشکتون بخورید
      و اگر بعد از یک ماه خوب نشدین به متخصص روانپزشکی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۵۶ سالمه چند روزه سرما خوردم نصف قرص سیتریزین صبح ونصف شب میخورم و عصرها قرص ایروکاست سه روزه میخورم و سرگیجه و تپش قلب دارم البته با دستگاه فشارسنج ضربان قلبم ۷۴ وگاهی ۷۲ بوده و احساس تپش و صدای کوبیدگی قلب و دارم مشکل خاصی هست ؟؟

    پاسخ
    • سلام
      صرفا با تعداد ضربان قلب نمیشه در مورد وضعیت کلی سلامت قلب نظر داد
      چون احساس تپش قلب دارین جهت بررسی به به متخصص قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۳۴ سالمه، و معمولا ضربان قلبم ۱۹۸ تا ۱۱۴ هست، و در حالت استرس تا ۱۴۰ هم میره البته یه بار رفتم دکتر به خاطر آسم خفیفی که داشتم گفت که به پزشک قلب مراجعه کنید ولی من فکر کردم که احتیاجی نیست به خاطر استرس زیاد این طوره
    آیا احتیاجی هست

    پاسخ
    • سلام
      بله با توجه به نوسانی که در ضربان قلبتون هست لازمه به متخصص قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • فوق العاده بود
    ممنون

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر ۳۳سالمه فشارخونم همیشه بالای ۱۵ هستش هراز گاهی تپش قلب میگیرم برخی مواقع اینقدر شدید هست که در گلوم احساس کوبش و ضربان میکنم لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به عدد فشارخون که برای سن شما زیاد هست لازمه نوارقلب انجام شه و درصورت نیاز تست ورزش و اکو هم انجام شه
      به متخصص قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خانوم دکتر من 17سالمه یه هفته هس تپس قلب شدید میگیرم دیروز نوار قلب گرفتم 160بود اون یه خفته پیشم 120بود بعد وقتی میگیرم کمه استرس دلشوره الکی خیلی دارم هعی بیشتر میشه دکترم رفتم میگ مال اعصابته برو مشاوره واقعا میترسم ازمایش خونم دادم مال انزیم قلب میگ سالمه ولی تپش قلب های عجیبی دارم

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      ابتدا ازمایش خون و کم خونی و تیرویید بدین و جهت بررسی به متخصص قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • عالی

    پاسخ
  • سلام!!

    چند روزه فشار بالای من رو۱۴وفشار پایین هم رو ۱۱.۵هست!!ضربان قلبم هم احساس میکنم خیلی تند میزنه!لطفا بفرمایید وضعیتم خطرناکه یا عادی!
    بنده۳۴سال دارم وهیچ دارویی هم استفاده نمیکنم!!

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به عدد مینیموم فشار خونتون که ۱۱/۵ هست لازمه جهت بررسی به متخصص قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام
    بسیار عالی و آموزنده
    خداوند نگهدارتان باشد
    فرشته های زمینی….انشالله

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر من ۳۲سالم هستش و مجرد و اقا هم هستم ،نزدیک۱۰سال هم هستش که بدنسازی و امادگی جسمانی و پیاده رویی میکنم ،هیچ مشکلی هم نداشتم ولی رفتم خون بدم میگفت نبضت خیلی بالاس ۱۳۰تا ۱۵۰هستش ،هیچ گونه دارو و مشکلی و بیماری هم نداشتم تا الان دلیل این نبض بالا چی میتونه باشه.

    پاسخ
    • سلام
      تپش قلب بالا علل زیادی داره که جهت بررسی ازمایش تیرویید و کم خونی بدین
      نوارقلب بدین
      و جهت بررسی بیشتر به متخصص قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من چند مدتی است ضربان قلبم زیاد شده دکتر قلب هم رفتم گفتم مشکلی نداره

    پاسخ
    • سلام
      از نظر کم خونی و کم کاری و پرکاری تیرویید بررسی شوید و ازمایش بدهید

      پاسخ
  • سلام من ۱۷ سالمه
    بعضی اوقات حس میکنم قلبم یه ثانیه وایمیسته و یهو میپرم عین برق گرفته ها انگاری که مدل ضربانم عوض میشه و گاهی ضربانم زیر شصته و گاهی خیلی تند میزنه جوری که فک میکنم می‌شنوم ‌.خصوصا وقتی دراز میکشم خیلی تند میزنه و میخواد بیاد تو دهنم و وقتی میدوم واقعا نفسم بالا نمیاد بعضی وقتا هم تنگی نفس دارم دستگاه فشارسنج هم ضربان نامنظم رو نشون میده
    همچنین اگه هوا زیاد گرم یا خفه باشه نفسم بند میاد و قلبم تند تند میزنه دکتر هم نرفتم
    مشکل من چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      شرح حالی که دادین میتونه مطرح کننده آریتمی باشه
      البته ابتدا عللی مثل کم خونی و تیرویید مد نظر باشه
      به هر حال باید جهت بررسی به متخصص قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام
    وقتتون بخیر
    من در زمان استراحت تعداد ضربان قلبم ۹۰
    و احساس کوبش دارم تو قفسه سینه ام،اولین باری که این مشکل برام پیش اومده

    پاسخ
    • سلام
      اگر احساس تپش قلب دارین ابتدا ازمایش کم خونی و تیرویید بدین و در صورتی که ارملیشا نرمال بود جهت بررسی به متخصص قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام
    41 سال سن دارم ضربان قلب م در حالت عادی 89 تا 102 آیا خطرناک هست یا نه ؟

    پاسخ
    • سلام
      بازه ای که ذکر کردین در رنج نرمال هست

      پاسخ
  • سلام من ۱۵ ساله پسر هستم سرما خوردم تب هم داشتم ۳۹ درجه ضربان قلب ۱۱۵ بود دکتر قلب هم رفتم گفت مشکلی نداری همه چی سالمه میتونه بخاطر سرنا خوردگی باشه اولین باره

    پاسخ
    • سلام
      به طور معمول ضربان قلب ممکن در اثر تب افزایش پیدا کنه

      پاسخ
  • سلام روز بخیر ضربان قلب بنده همیشه روی ۹۰الی۹۵هسا ۲۸سالمه،چند مدتی هست ویروس گرفتم و روبه بهبود هستم قبلا هم همینطور بودم ،پانیک خفیف هم دارم لطف کنید بفرمایید خطرناک هست یا خیر

    پاسخ
    • سلام
      برا درمان پانیک اقدام کردی تاحالا ؟
      منم دارم خیلی کلافه‌م کرده دیگه

      پاسخ
    • سلام
      اگر زیر ۱۰۰ هست و احساس کوبش و تپش قلب ندارین و علامت دیگه ای ندارین خطرناک نیست
      اما اگر علامت دیگه یا احساس ناراحتی دارین ویزیت شین

      پاسخ
  • سلام 36سالمه چندشب پیش توخواب قفسه سینه ام سنگین شدودردشدیدی توی صورت وگردنم به خصوص تمام دندونام افتادطوری که ازخواب بیدارشدم ونفسم گرفته بوددهن وصورتم سنگین بودبیمارستان رفتم گفتن Ccuبایدبستری بشم ولی بارضایت شخصی اومدم خونه دوباره این حالت واسم پیش اومدآیااین ناراحتی جدی ومربوط به قلبه پشت کمرم وگردنم وقفسه سینه همزمان دردمیگیره

    پاسخ
    • سلام
      بله علل قلبی مطرحه و خطرناک هست
      اشتباه کردین رضایت شخصی دادین
      فورا جهت بررسی به متخصص” قلب مراجعه کنید
      مشکلات گرفتگی عروق در افراد جوان خطر بیشتری داره تا افراد سن بالا

      پاسخ
  • با سلام ضربان قابم بیشتر وقتها روی ۵۸ است ایا ایراد دارد سنم ۴۸ هست

    پاسخ
    • سلام
      اکو و نوار قلب و درصورت نیاز تست ورزش هم لازمه تا سلامت قلب تایید بشه
      صرفا با یک عدد ضربان قلب نمیتوان نظری داد

      پاسخ
  • سلام من ۲۷سالمه و قلبم در حالت نشسته ۹۰تا میزنه و در حالت ایستاده ۱۲۰تا آیا مشکل خاصی هس… آزمایش ترویید و کلسترول و تری گلیسرید دادم مشکلی نداشتم دکتر هم رفتم نوار قلب و اکو و تشت ورزش گرفت گفت مشکلی ندارم و لی احساس سرگیجه و فک درد و درد قفسه سینه چپ دارم

    پاسخ
    • سلام
      اگر بررسی های قلبی شما خوب بوده و اکو و تست ورزش و نوار موردی نداشته ، براتون دارو تجویز میشه جهت کنترل ضربان قلب
      اگر علایمی که گفتین تکرار شونده هست با پزشکتون مشورت کنید تا اگر لازمه هولتر ۲۴ یا ۴۸ ساعته ببندید

      پاسخ
  • سلام من ۶۲ سالمه صربان قلبم بین ۸۵تا۹۷ هست و معمولا ۹۰تا ۹۲ هست آیا غیر طبیعی است

    پاسخ
    • سلام
      تقریبا در رنج نرماله، صرفا با یک عدد ضربان قلب نمیتوان نظری داد
      اکو و نوار قلب و درصورت نیاز تست ورزش هم لازمه تا سلامت قلب تایید بشه

      پاسخ
  • سلام تپش قلبم بالا می‌ره و دست و پام می‌لرزه نیازی هست به پزشک مراجعه کنم در حین حرف زدن کم میارم

    پاسخ
    • سلام‌عزیز، بله جهت معاینه به متخصص” قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۳۱سالمه تقریبا هرروز پیاده روی دارم یک ساعت قبلا هم فوتبال بازی می کردم الان دوسه ساله گذاشتم کنار ولی البته پاهام هم کمی واریس دارن ولی گهگاهی درحال استراحت ونشسته ضربان قلبم میاد روی ۵۶_۶۰متخصص قلب رفتم نوار با تست ورزش هم دادم گفت مشکلی ندارن البته مشکل معده دارم آیا مشکلی هست برام

    پاسخ
    • سلام
      اگر همه بررسی ها خوب بوده و پزشکتون سلامتی رو تایید کرده نگران نباشین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۲۱ سالمه در حالت استراحت ضربان قلبم ۷۰ تا ۸۵ هست ولی با کوچک ترین فعالیت های روزانه تا ۱۲۰ هم میره و موقع استرس خیلی زیاد میشه فکر کنم تا ۱۹۰ میره، نوار قلب و اکو و آزمایش تیروئیدم خوب بوده، ممکنه باعث بشه ایست قلبی بکنم؟ خیلی میترسم

    پاسخ
    • سلام
      با نظر پزشکتون هولتر ۲۴ یا ۴۸ ساعته ببندید یا به فوق تخصص آریتمی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر، 35 سالمه کم کاری تیروئید دارم البته کنترل شده و تحت درمانم، مدتیه درد سمت چپ قفسه سینه دارم و همزمان سرگیجه شدید و حالت تهوع، دلیلش میتونه مشکل قلبی باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      باید از نظر قلبی هم بررسی شین و به متخصص” قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۱۸ سالمه چند وقته تپش قلب دارم و ضربان قلبم ۹۵ و ۱۰۰ هست دست چپ و کتف چپم درد میکنه
    و حس سوزش و تیر کشیدن قلب دارم تنگی نفس و سنگینی در قفسه سینه و سردرد و سرگیجه هم دارم

    پاسخ
    • سلام
      جهت چکاپ و معاینه به متخصص” قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • با سلام
    یکماه پیش هنگام ظهر موقع نوشیدن آب یکباره تمام دست و پاهام بیحس شد و صورتم و لبام تا زیر چشمام هم گز گز شد و چشمام بسته شد و سست شدم و افتادم روی مبل.
    دو سه دقیقه همین حالت بودم
    چشمام بسته و قدرت تکان خوردن نداشتم اما ذهنم کامل هوشیار بود
    بعد خوب شدم ولی لبهام تا نصف روز حالت مور مور بود.
    ایا این مشکل خاصی میتونه باشه یا نه؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      بهتره چکاپ کامل بدین و به متخصص” داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام ۳۲ ساله اقا
    ضربان قلبم در حالت استراحت ۵۸ اکو و تست ورزش هم دادم گفتش مشکلی نداری .
    خطر نیست پایین؟؟؟

    پاسخ
    • سلام من ۲ماه پیش تعویض دریچه آئورت کردم .الان هیچ مشکلی ندارم فقط نفس عمیق میکشم نفسم رو هبس میکنم قلبم خیلی محکم میزنه انگار تو قفسه سینم دارن مشت میزنن

      پاسخ
      • سلام
        ویزیت مجدد جهت کنترل وضعیت قلب بشین

    • سلام
      اگر همه بررسی ها نرمال بوده و پزشکتون سلامتی رو تایید کرده جای نگرانی نیست

      پاسخ
  • سلام هفده سالمه ضربان قلبم حالت نشسته ۷۴ ایستاده
    صدوچهار هست مشکل خاصی ندارم فقط الرژی و سینوزیت

    پاسخ
    • سلام
      صرفا با این شرح حال نمیتوان نظری داد

      پاسخ