ضربان قلب نرمال؛ تعداد تپش نرمال در هر سن چقدر است؟ (تایید شده توسط پزشک)

ضربان قلب یکی از نشانه‌هایی است که با بودنش پیامی مهم را مخابره می‌کند؛ ما زنده هستیم. البته ضربان قلب نرمال در هر سن و شرایطی یکسان نیست اما با این حال ساده‌ترین و در دسترس‌ترین گزینه برای بررسی سلامت و عملکرد قلب گرفتن ضربان آن است. این سوال برای خیلی از افراد پیش می‌آید که ضربان قلب طبیعی چقدر است و برای تفسیر آن باید به چه نشانه‌هایی توجه کنند. قبل از بیان هر چیزی توصیه می‌کنیم برای چکاپ و بررسی به دکتر قلب و عروق مراجعه کنید اما در ادامه قصد داریم تا درباره ضربان قلب نرمال برایتان بگوییم پس با ما همراه باشید.

محتوای پزشکی این مقاله توسط دکتر سید علی جمالیان، فلوشیپ اقدامات مداخله‌ای قلب و عروق (اینترونشنال کاردیولوژی) بزرگسالان بررسی و تایید شده است.

 

دکتر سید علی جمالیان فلوشیپ اقدامات مداخله‌ای قلب و عروق (اینترونشنال کاردیولوژی) بزرگسالان

ضربان قلب نرمال چند است؟

ضربان قلب تعداد دفعاتی است که قلب در یک دقیقه می‌زند و البته همیشه هم ثابت نمی‌ماند. وضعیت ضربان قلب گاهی اوقات در پاسخ به چیزهایی مانند سطح فعالیت و وضعیت احساسی تغییر می‌کند اما تعداد ضربان قلب نرمال بزرگسالان بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه (bpm) است. نبض نرمال می‌تواند متفاوت باشد و حتی خبر از وجود یک بیماری جدی بدهد.

ضربان قلب نرمال در حالت استراحت

نرمال ضربان قلب اغلب زمانی که در حالت استراحت و آرامش هستید اندازه گیری می‌شود؛ به این حالت ضربان قلب در حالت استراحت گفته می‌شود. نرمال ضربان قلب در حالت استراحت برای کودکان بسته به سنش می‌تواند بیشتر از بزرگسالان باشد.

در حالی که سن و سطح فعالیت می‌تواند بر ضربان قلب طبیعی تأثیر بگذارد، چند پارامتر طبیعی برای این میزان وجود دارد. ضربان قلب در حالت استراحت زمانی است که قلب به این دلیل که در حالت استراحت هستید، حداقل مقدار خونی را که بدن به آن نیاز دارد پمپاژ می‌کند.

این نبض نرمال ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشد. علاوه بر این عواملی مانند سن، سطح فعالیت و برخی داروها نیز می‌توانند بر ضربان قلب طبیعی در حالت استراحت تأثیر بگذارند.

عوامل تاثیرگذار روی روی ضربان قلب در حالت استراحت

علاوه‌بر سن، چندین  عامل دیگر وجود دارند که می‌توانند روی تعداد ضربان قلب نرمال در حالت استراحت تأثیر بگذارد. درجه حرارت، عوارض جانبی دارویی، احساسات، وزن، کم خونی، اختلالات غدد درون ریز یا هورمونی، سندرم تاکی کاردی ارتواستاتیک وضعیتی (POTS)، موقعیت بدن و استعمال دخانیات روی ضربان قلب تاثیر می‌گذارند. مثلا سیگار کشیدن، ضربان قلب را پایین می‌آورد یا اختلالات غدد درون ریز در صورتی که منجر به پرکاری تیروئید شده باشد، باعث افزایش تپش قلب نرمال می‌شود.

در ادامه به بررسی ضربان قلب نرمال در حالت استراحت در سنین مختلف می‌پردازیم.

تپش قلب طبیعی

تعداد ضربان قلب نرمال در بزرگسالان در حالت استراحت

طبق تحقیقات انجمن قلب آمریکا (AHA) ضربان قلب نرمال در حالت استراحت بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه است. اما امکان دارد برخی از افراد کمتر از 60 ضربان در دقیقه داشته باشند و هنوز هم طبیعی در نظر گرفته می‌شود. به عنوان مثال ضربان قلب ورزشکاران کمتر و گاهی اوقات تا 40 ضربه در دقیقه است. علاوه بر این، افرادی که از داروهای خاصی مانند بتابلوکرها استفاده می‌کنند، می‌توانند ضربان قلب کمتری داشته باشند. ضربان قلب نرمال خانم ها و آقایان هم تفاوت خاصی با یکدیگر ندارد.

ضربان قلب نرمال جنین

در مورد تعداد نرمال ضربان قلب جنین اتفاق نظر وجود ندارد. متخصصان و محققان محدوده‌های متفاوتی از 110 تا 150 ضربه در دقیقه (bpm) یا 110 تا 160 bpm را اعلام کرده‌اند.

ضربان قلب نرمال اطفال

همانطور که کودکان رشد می‌کنند، ضربان قلب نرمال آن‌ها در حالت استراحت تغییر می‌کند. در زیر ضربان قلب کودکان در حالت استراحت، چه زمانی که کودکان بیدار هستند و چه در خواب آورده شده است:

  • تا سه ماهگی: در بیداری 85 تا 205 و درهنگام خواب 80 تا 160
  • سه ماهگی تا دو سالگی: در بیداری 100 تا 190 و درهنگام خواب 75 تا 160
  • دو سالگی تا ده سالگی: در بیداری 60 تا 140 و در هنگام خواب 60 تا 90
  • بیشتر از ده سالگی: در بیداری 60 تا 100 و در هنگام خواب 50 تا 90

ضربان قلب نرمال برای زنان

ضربان قلب نرمال زنان چقدر است؟ ضربان قلب نرمال در حالت استراحت باید بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه باشد. بااین‌حال، این اعداد در طول دقایق مختلف یکسان نمی‌مانند و می‌توانند از دقیقه‌ای به دقیقه دیگر متفاوت و متغیر هم باشند.

ضربان قلب نرمال در سالمندان

تعداد نرمال ضربان قلب سالمندان هم  60 تا 100 ضربه در دقیقه است. اگر بخواهیم به طور دقیق‌تر در بازه‌های سنی بالا، ضربان قلب نرمال را اعلام کنیم هم به نتیجه‌گیری زیر می‌رسیم:

  • 60 سالگی: 80 تا 136 ضربه در دقیقه.
  • 65 سال: 78 تا 132 ضربه در دقیقه.
  • 70 سالگی: 75 تا 128 ضربه در دقیقه.

ضربان قلب نرمال در بارداری

تغییرات قلبی‌عروقی از سه ماهه نخست بارداری به بعد اتفاق می‌افتد، با این حال، تغییرات ضربان قلب دیرتر رخ می‌دهند و در حدود 34 هفته به طور تدریجی به میانگین 91 ضربه در دقیقه (محدوده 68 تا 115) افزایش پیدا می‌کند.

ضربان قلب نرمال در ورزش

ضربان قلب نرمال در طول ورزش‌کردن را با استفاده از دو نکته و راه‌کار زیر اندازه بگیرید:

  • شدت ورزش متوسط: 50 تا 70 درصد حداکثر ضربان قلب شما
  • شدت ورزش شدید: 70 تا 85 درصد حداکثر ضربان قلب شما
ضربان قلب نرمال بعد از ورزش

میانگین بازیابی ضربان قلب 1 دقیقه بعد از ورزش حدود 15 ضربه در دقیقه است. مطالعه‌ای جدیدتر روی 274 ورزشکار مرد نشان داده که میانگین بازیابی یا ریکاوری ضربان قلب 1 دقیقه بعد از ورزش حدود 29 ضربه در دقیقه است.

ضربان قلب نرمال در پیاده روی

معمولا میانگین ضربان قلب راه‌رفتن برای هر بزرگسال سالم در حالت ایدئال بین 100 تا 120 ضربه در دقیقه است. با افزایش شدت و سرعت پیاده‌روی، ضربان قلب در طول راه رفتن هم افزایش پیدا می‌کند.

ضربان قلب نرمال روی تردمیل

ضربان قلب نرمال بیشتر دوندگان 20 تا 45 ساله به طور متوسط ​​بین 100 تا 160 ضربه در دقیقه روی تردمیل است. اما این میانگین به عوامل مختلفی از جمله حداکثر ضربان قلب و سطح آمادگی بدن هم بستگی دارد.

ضربان قلب نرمال در تست ورزش

ضربان قلب در طول تست ورزش به سن بستگی دارد. بضربان قلب نرمال در بزرگسالان، حداکثر ضربان قلب پیش بینی شده 220 منهای سن آنها است. برای مثال، اگر شما 40 ساله هستید، حداکثر ضربان قلب پیش بینی شده 180=40-220 است.

ضربان قلب نرمال در خواب

به طور طبیعی در طول خواب، ضربان قلب هر فرد کمتر از محدوده ضربان قلب نرمال در حالت استراحت است. بین 40 تا 50 ضربه در دقیقه (bpm) ​​برای ضربان قلب نرمال در بزرگسالان در نظر گرفته می‌شود، البته این رقم می‌تواند بسته به عوامل متعددی متفاوت شود.

ضربان قلب بالای 90

در حالت کلی، بیشتر از ۹۰ ضربان در دقیقه، ضربان قلب بالا محسوب می‌شود و اصطلاحا به آن تاکی کاردی می‌گویند. اگر به صورت متناوب دچار چنین حالاتی هستید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

ضربان قلب بالای ۱۱۰

ضربان قلب بالای ۱۱۰ نشانه‌ای از طرف قلب شما برای مراجعه به دکتر است. البته در موارد بسیاری این تعداد از ضربان، مهم نیست و می‌توان به‌راحتی آن را درمان کرد. با این‌حال این تعداد تپش قلب در هر دقیقه، نشانه وجود مشکلاتی همچون آریتمی‌های قلبی مثل  فیبریلاسیون دهلیزی یا فلاتر دهلیزی است.

ضربان قلب بالا

وقتی ضربان قلب خیلی سریع باشد، تاکی کاردی نامیده می‌شود. بضربان قلب نرمال در بزرگسالان سریع بالاتر از 100 bpm تعریف می‌شود. اما آنچه خیلی سریع در نظر گرفته می‌شود به سن و سلامت کلی شما نیز بستگی دارد. انواع مختلفی از تاکی کاردی مانند چند کانونی دهلیزی ، بطنی و سینوسی وجود دارد. طبقه‌بندی این انواع بر اساس علت آن‌ها و قسمتی از قلب است که بر آن تأثیر می‌گذارند. تجربه تاکی کاردی ممکن است موقتی باشد.

چه عواملی باعث افزایش ضربان قلب می‌شوند؟

تاکی کاردی، می‌تواند بخاطر وجود بیماری‌های زمینه‌ای مثل کم خونی، بیماری قلبی مادرزادی، پرکاری تیروئید، حمله قلبی، آریتمی های بطنی یا فوق بطنی، مصرف داروهای غیرقانونی (محرک‌هایی مانند کوکائین یا مت آمفتامین‌ها)، نوشیدن کافئین، نوشیدن الکل، فشار تمرین فیزیکی و بارداری اتفاق بیافتد.

ضربان قلب خطرناک چند است؟

بالا رفتن ضربان قلب بیش از 100 تپش در دقیقه، خطرناک است. بودن در حالاتی مثل اضطراب، بارداری یا تجربه احساساتی مثل درد، تب و مصرف دارو و کافئین می‌تواند باعث بالا رفتن ضربان قلب تا حد خطرناک شود.

ضربان قلب آهسته

وقتی ضربان قلب خیلی کند باشد، به آن برادی کاردی گفته می‌شود. برادی کاردی معمولاً به عنوان ضربان قلب کمتر از 60 bpm تعریف می‌شود. برای ورزشکاران و افرادی که به طور منظم ورزش می‌کنند، ضربان قلب زیر 60 ضربه در دقیقه طبیعی و حتی سالم است. برخی از علل احتمالی برادی کاردی عبارتند از:

  • عوارض جانبی داروها
  • عدم تعادل الکترولیت
  • آپنه انسدادی خواب
  • یک وضعیت سلامت زمینه ای
  • سن بالاتر
  • مشکلات سیستم هدایتی قلب

برادی کاردی بینابینی یا گاه به گاه ممکن است نیازی به درمان نداشته باشد. اما برادی کاردی طولانی مدت، یا برادی کاردی که درمان نمی‌شود، می‌تواند حالت جدی‌تری به خود بگیرد. برخی از شرایط اساسی تعیین کننده واقعی ضربان قلب خطرناک هستند. اگر از قبل با بیماری های قلبی، نارسایی قلبی یا سابقه بیماری قلبی زندگی می کنید و متوجه نوسانات ضربان قلب خود شده اید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید، زیرا این امر می‌تواند نشانه یک عارضه جدی باشد.

مقایسه ضربان های مختلف قلب

حداکثر ضربان قلب چقدر است؟

محاسبه حداکثر ضربان قلب به شما کمک می‌کند تا بفهمید که ضربان قلب ایده‌آل در طول ورزش چقدر است. می‌توانید با کم کردن سن خود از 220، حداکثر ضربان قلب مرتبط با سن خود را تخمین بزنید. به عنوان مثال، برای یک فرد 35 ساله، حداکثر تخمین زده شده ضربان قلب مرتبط با سن 185 ضربه در دقیقه محاسبه می‌شود. این محاسبه به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید که آیا بیش از حد سخت ورزش می‌کنید یا انرژی کافی برای آن مصرف می‌کنید یا خیر. ضربان قلب هدف شما از این محاسبه برای نشان دادن میزان ضربان ایده‌آلی که برای یک تمرین عالی نیاز دارید، استفاده می‌کند.

ضربان قلب هدف چیست؟

بر اساس شاخص AHA، ضربان قلب هدف در طول فعالیت‌هایی با شدت متوسط ​​حدود 50 تا 70 درصد حداکثر ضربان قلب است. فعالیت بدنی شدید باید حدود 70 تا 85 درصد حداکثر ضربان قلب باشد. بنابراین برای افراد 35 ساله، ضربان قلب هدف بین 93 تا 157 ضربان در دقیقه (50 تا 85 درصد حداکثرضربان قلب آنها) است.

چه زمانی وضعیت ضربان قلب اورژانسی است؟

اگر متوجه تغییر ناگهانی در ضربان قلب خود شدید که با موارد زیر همراه است در اسرع وقت به پزشک یا به نزدیکترین اورژانس مراجعه کنید:

  • تنگی نفس
  • سفتی یا درد قفسه سینه
  • سرگیجه یا سبکی سر
  • غش کردن
  • ناتوانی در ورزش کردن

این وضعیت می‌تواند نشانه یک عارضه قلبی جدی باشد. ضربان قلب خطرناک را جدی بگیرید و پیگیری کنید.

چگونه ضربان قلب خود را بررسی کنیم؟

در حالی که طیف گسترده‌ای از دستگاه‌ها برای تعیین ضربان قلب وجود دارد، می‌توانید آن را به صورت دستی نیز انجام دهید. یک روش ساده برای این کار وجود دارد:

  • نبض خود را در قسمت داخلی مچ دست خود پیدا کنید
  • با استفاده از نوک دو انگشت اول، به آرامی روی شریان فشار دهید
  • نبض خود را برای 30 ثانیه بشمارید و سپس آن عدد را در 2 ضرب کنید تا ضربان خود را در دقیقه پیدا کنید.

توجه: اگر احساس می‌کنید قلبتان خیلی سریع یا خیلی کند می‌زند و احساس ناراحتی می‌کنید، به این روش اعتماد نکنید. بهترین راه حل برای این وضعیت، دریافت نظر پزشک است.

دستگاه ضربان‌شمار قلب

یکی از دستگاه‌های پرکاربرد و رایج در شمارش ضربان قلب، ضربان‌شمارهای انگشتی است. مدل پالس اکسیمتر یکی از نمونه‌های پراستفاده از این قبیل دستگاه‌هاست. کافی است این دستگاه گیره‌مانند را روی نوک انگشت خود قرار دهید تا علاوه بر تعداد ضربان قلب، سطح اکسیژن خون و اطلاعات حیاتی دیگری نیز دریافت کنید. برای خرید این دستگاه روی تصویر زیر کلیک کنید.

چطور تپش قلب نرمال داشته باشیم؟

شما باید همیشه هدفتان این باشد که به خوبی از قلب خود مراقبت کنید. این امر شامل ورزش منظم، خوردن غذاهای مفید برای قلب، به حداقل رساندن الکل و حفظ وزن متوسط ​​است. علاوه بر این، باید به طور منظم برای معاینه فیزیکی به دکتر قلب و عروق مراجعه کنید. این می‌تواند به تشخیص زودهنگام ناهنجاری‌های کلسترول بالا یا فشار خون نیز کمک کند. اگر قبلاً بیماری قلبی دارید، باید وضعیت خود را به دقت بررسی کنید و به برنامه درمانی خود پایبند باشید. تمام داروها را طبق دستور پزشک مصرف کنید. حتماً هر گونه علائم جدید یا بدتر شدن وضعیتتان را نیز فوراً به پزشک خود گزارش دهید. توجه به این نکات سلامت قلب خود را افزایش دهید:

  • استرس خود را کاهش دهید.
  • در صورت امکان مصرف کافئین خود را محدود کنید.
  • مصرف نوشیدنی‌های انرژی زا را محدود کنید.
  • مصرف الکل خود را کمتر کنید.
  • سیگار کشیدن ضربان قلب شما را افزایش می‌دهد و ترک آن به کاهش ضربان قلب کمک کند.
  • از مصرف حشیش یپرهیزید.
  • از عوارض جانبی داروها آگاه باشید.

ضربان قلب نرمال

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر ضربان قلب به طور مداوم بالای 100 ضربه در دقیقه یا کمتر از 60 ضربه در دقیقه است و البته شما ورزشکار نیستید، باید به پزشک خود مراجعه کنید. همچنین در شرایطی مثل بروز تنگی نفس، غش کردن، سبکی سر یا سرگیجه، احساس تپش قلب در قفسه سینه، داشتن درد یا ناراحتی در قفسه سینه و وجود حس ناتوانی در ورزش کردن نیز از جمله مواقعی هستند که مراجعه به دکتر قلب و عروق را واجب می‌کنند. پزشک معالج با استفاده از ابزارهایی مثل هولتر یا مانیتور رویداد، الکتروکاردیوگرام، تست اضطراب، تست میز شیب دار، تست ‌های تصویربرداری و تست الکتروفیزیولوژیک وضعیت سلامتی قلب و عروق شما را مورد بررسی قرار می‌دهد.

تپش قلب نرمال، نشانه‌ای از سلامتی است

تعداد ضربان قلب نرمال در حالت استراحت از فردی به فرد دیگر متفاوت است و می‌تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار گیرد. ضربان قلب نرمال در حالت استراحت برای بزرگسالان (که ورزشکار نیستند) بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه است. تپش قلب طبیعی کودکان با افزایش سن تغییر می‌کند. تاکی کاردی (ضربان قلب سریع) و برادی کاردی (ضربان قلب پایین) معمولاً نشانگر سایر شرایط سلامتی هستند و در صورت عدم درمان، می‌توانند منجر به عوارض بالقوه جدی سلامتی شوند.

اگر ضربان قلب شما به طور مداوم بیش از حد بالا یا خیلی پایین است، باید به دکتر قلب و عروق مراجعه کنید، زیرا دلایل مختلفی برای این امر وجود دارد، همه این دلایل خطرناک نیستند، اما برخی از آنها می توانند نشانه ای از ناراحتی قلبی باشند. برای این کار می‌توانید از طریق سیستم نوبت دهی آنلاین دکتردکتر کمک بگیرید.

اگر سوالی درباره این دارید که ضربان قلب نرمال چند است و موضوعات مرتبط با آن برایتان ابهام دارند، از ما بپرسید. همچنین می‌توانید نظرات و تجارت خود را با ما و دیگر خوانندگان مجله دکتردکتر به اشتراک بگذارید.

منبع:

healthline

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.

در جریان اینستاگرام دکتردکتر باشید

ممکن است شما دوست داشته باشید
134 نظرات
  1. فاطمه می گوید

    سلام وقتتون بخیر و خدا قوت
    من قبلا بخاطر یه امپول هورمونی HMG زدم به بدنم نساخت تپش قلب شدید گرفتم و بیمارستان بستری شدم جواب اکو و سی تی اسکن خوب بود ولی الان دو سه روزه حس میکنم قلبم تند میزنه ولی نهایتا در حالت فعالیت 98 هست ضربان قلبم و در حالت استراحت متغیر بین 75تا82. الان به نظرتون شرایط من نرماله یا نیازی هست دوباره برم پیس متخصص؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      بهتره مجدد به متخصص” قلب مراجعه کنید

      1. زری می گوید

        سلام‌من ۲۰ سالمه و ضربان قلبم ۲۰۰ بار هستش در دقیق

        1. مشاور سلامتی می گوید

          سلام
          لازمه حتما ویزیت شین
          فورا به به متخصص” قلب مراجعه کنید

  2. یک معلم قدیمی می گوید

    سلام . ۴۹ سالمه . ضربان قلبم بین ۹۵ تا ۱۰۷ در حال استراحت هستش . البته تا ۱۱۲ هم میرسه . البته هرشب یک قرص اگزازپام بدلیل کم خوابی مصرف میکنم .
    دلیل بالا بودن ضربان میتونه به دلیل اگزازپام باشه.
    ممنون

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      با توجه به سنتون نمیشه به اگزازپام مرتبط کنیم و پیگیر سایر علل نباشیم
      بهتره از سلامت قلبتون مطمئن شین و اکو و تست ورزش بدین
      بهتره به متخصص” قلب مراجعه کنید

      1. حسن تیموری می گوید

        سلام خسته نباشی سنم ۴۷ سال
        فشاربین ۱۲ تا ۱۳ وضربان قلبم بین ۹۵تا’۹۷’
        درحالت استراحت
        ولی خیلی کم خواب هستم ایا مشکلی بابت قلبم هست یا نه؟

        1. مشاور سلامتی می گوید

          سلام
          با توجه به سن بالای ۴۰ سال و علایمتون بهتره از نظر قلبی ویزیت و نوار قلب و اکو بدین
          به متخصص” قلب مراجعه کنید

  3. یه کنکوری بدبخت می گوید

    سلام
    من ۱۸ سالمه و مدتی هست که مدام احساس تپش قلب دارم یعنی کاملا حس میکنم که قلبم میکوبه
    ضربانمم معمولا بالاست(بالای ۹۰ در استراحت)
    با دستگاه فشارسنج دیجیتال اندازه گیری کردم اخرین بار فشارم ۱۵ رو ۸ بود و ضربان ۱۳۰
    آیا میتونه علتش فقط استرس باشه(کنکوری هستم) یا مشکل دیگه ای وجود داره؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      فشارخونتون چون بالا بوده نیاز به ویزیت هست عزیز
      ضربان هم ۱۳۰ بالا هست
      جهت معاینه به متخصص” قلب مراجعه کنید

  4. سلیمان می گوید

    سلام .وقت بخیر.
    بنده ۳۲ سالمه و ضربان قلبم گاهی اوقات در زمان استراحتی تا ۱۰۰ ضربان بالا میره و گاهی احساس تنگی نفس دارم ایا مشکل جدی هست یا نه ضربان قلبم عادی هست؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام‌ عزیز
      بله با توجه به تنگی نفس از نظر قلبی ویزیت شین و به متخصص” قلب مراجعه کنید

    2. ناشناس می گوید

      سلام من۱۷سالمه چند وقتی هست که یک دفعه ای تپش قلب می‌گیرم و با دستگاه فشار سنجه دیجیتال اندازه می‌گیرم بین ۹۶تا ۹۸ متغییر ایا به نظر شمامشکلی هست؟

      1. مشاور سلامتی می گوید

        سلام
        بهتره جهت بررسی به متخصص” قلب مراجعه کنید

  5. سها س می گوید

    سلام من ۳۳سالمه چندوقتی میشه گاهی احساس تپش قلب میکنم با دستگاه فشارسنج دیجیتال ضربانم رو ۹۸میشه آز مایش دادم مشکل تیرویید نداشتم و فشارمم خوب بوده معمولا ۱۱ رو ۷. البته از قدیم یادمه یکی از دریچه های قلبم کمی افتادگی داشت .ایا نیازه بررسی بیشتر ی کنم؟ خیلی احساس بی حالی و خستگی میکنم.

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      بله جهت اطمینان خاطر به متخصص” قلب مراجعه کنید

      1. ناشناس می گوید

        سلام یکی از بستگان پنج روز پیش حمله قلبی بهش دست دادهسه روز بیمارستان بوده؛و الان نبضش ۱۱۵هست آیا نیاز به مراجعه به متخصص داره باز؟ یا بخاطر حمله قلبی این مقدار مشکلی نداره؟

        1. مشاور سلامتی می گوید

          سلام
          دوز داروهاشون باید توسط پزشک معالجشون تنظیم شه

  6. احمد رضا زمانی می گوید

    سلام،من 53 سالمه و سال97 آنژو کردم و بعلت گرفتگی یکی از رگهام فنر کارگذاشتم،چند روز پیش بعلت تپش زیاد قلب به بیمارستان قلب تهران مراجعه کردم ،نوار قلبم خوب بود ولی آزمایش خون گرفتن پزشک شیفت گفت آنزیم قلبت بالاست در صورتیکه هیچگونه حمله قلبی نداشتم،البته بدستور پزشک دو روز بستری شدم،ضربانم بین 75 تا 83 در حالت استراحت است برای پایین آوردن آنزیم چکار باید کرد.ممنونم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      همان داروهای تجویز شده را مصرف کنید و مجدد به پزشک‌معالجتون مراجعه کنید

  7. سیاوش واحدی می گوید

    سلام. من 57 سال سن دارم و 16 سال پیش عمل قلب باز انجام دادم و حدود 3 سال پیش نیز پس از انجام سی تی آنژیوگرافی 3 استنت در رگهایم کار گذاشته شده است. اخیرا به توصیه پزشک 26 جلسه بازتوانی قلب رفتم . قریب چند روز است که ضربان قلبم را تست میکنم زیر 50 است حدود 45 بار در دقیقه. آیا جای نگرانی وجود دارد و علامت خطری است یا خیر . چه اقدامی بایستی انجام دهم. ممنون و سپاس

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اگر نسبت به قبل افت کرده ، مجددا لازمه ویزیت شوید

  8. حسین می گوید

    سلام وستتون بخیر
    من 36 سالم هست و در حالت استراحت ضربان قلبم حدود 60 و گاهی تا 55 هم پایین میاد. ایا نیازی هست به پزشک مراجله کنم…

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      جهت بررسی بهتره به متخصص” قلب مراجعه کنید

  9. Ali Talebi می گوید

    در کل بسیار مختصر و مفید بود

  10. Mohanna می گوید

    سلام من 20سالمه 7سال پیش رفتم بخاطر استخوان اضافه ایی که روی قلبمه دکتر گفتن چیزیت نیست .
    فقد دریچه قلبت شله عادیه منم بیخیال شدم الان بعد چند سال توی خواب قلبم ضربان میگیره ، بالا 100 واز شدت تپش قلب بیدار میشم و قلبم تیر میکشه گاهیم میاد روی 52 خیلی وقتا قلبم تیر میکشه ،قفسه سینم خخخییلی سنگین میشه نفسم بالا نمیاد
    ؟؟!

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      بهتره مجدد جهت چکاپ مراجعه کنید به متخصص” قلب

  11. زهرا می گوید

    سلام من۲۶سالمه دوهفته ای میشه تپش قلب گرفتم.موقع استرس وناراحتی دیگه نمیتونم نفس بکشم.قرص پرپرانول که میخورم خوب میشم.آیامشکل من چیه؟؟؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      ثپش قلب علل زیادی داره ازاسترس و پرکاری تیروییدگرفته تا کم خونی و… و حتی ممکن هیچ علتی براش مشخص نشه
      اما به هرحال نیاز به معاینه و مراجعه متخصص” قلب هست

  12. کیمیا سارانی می گوید

    سلام وقتتون بخیر من ۲۲ سالمه ضربان قلبم خیلی بالاست حتی موقع خواب هم متوجه میشم ک قلبم تند میزنه با دستگاه دیجیتال ضربان قلبم رو گرفتم بین ۱۰۵تا ۱۱۰ هست البته در حالت استراحت ب نظرتان نیاز هست ک من ب متخصص مراجعه کنم؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیز
      بله به متخصص” قلب مراجعه کنید

  13. مهدی می گوید

    سلام بعضی وقتا قلبم دقیق میرنه مثلا بیستا طپش منظم میزنه بعد یه مکث میکنه ودوباره شروع میکنه به طپش بنظرتون مشکل حادی میتونه باشه یا طبیعیه

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      موردی که فرمودین میتونه pvc باشه
      باید اکو بدین و نوار قلب
      اگر اکو و نوار خوب باشه اصولا مورد خاصی نیست و با دارو کنترل میشه
      جهت بررسی به متخصص” قلب مراجعه کنید

  14. ناشناس می گوید

    سلام من ۱۵ سالمه
    امروز متوجه شدم وقتی که نفس میکشم احساس میکنم یک سنگ روی سینمه و وقتی نفس عمیق میکشم بعد از پنج ثانیه سینه ام درد میگیره انگار یکی داره گلو و سینه ام را فشار میده
    ضربان قلبم تو بیداری رو ۱۳۰ هست مشکل چیه به نظرتون؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      ضربان ۱۳۰ کمی بالا هست و بهتره نوار قلب بدین و به متخصص” قلب مراجعه کنید

  15. کاسب می گوید

    سلام ،
    ۵۷ سال سن دارم ، روزی ۱ ساعت و نیم ورزش بدنسازی میرم و کاملا راحتم ،
    اطلاعات مفید و عالی بود ، ۹۰ درصد نگرانییم حل شد ،
    منتها حدود ۱۰ سال هست خودم رژیم غذایی گرفتم و حدود ۲۰ کیلو وزن کم کردم ، فشارم از ۱۳ تا ۱۵ نوسان داره ، قد ۱۷۵ ، وزن ۸۰ ولی تپش قلب بین ۵۰ تا ۷۰ هست البته موقع استراحت وچکاب فشار ، وگاهی با عصبانیت واسترس تپش قلبم خیلی بالا میره ، از محبت و نظر شما تشکر میکنم🙋‍♂️🙏🌹

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      خواهش میکنم
      برای کنترل بهتر فشارخونتون بهتره دارو با دوز کم تجویز شه
      جهت چکاپ و اطمینان خاطر باید به متخصص” قلب مراجعه کنید

  16. Te. می گوید

    سلام بسیارعالی بود،پسری۶ونیم ساله دارم.در ساله ۹۸به خاطر گرفتگی دریچه قلب یا رگ آیورت بالن قلب انجام داد،تنها بالن قلب انجام داد و همون موقع دکتر گفتن خیلی عالی جواب داد،الان که سال۱۴۰۱هست دکتر گفتن که مشکلی پیش نیامده و خوب هستش،فقط داخل برگه میزنه هنوز چند درصد کم گرفوگی یا پس زدن خون را داره،ولی دکتر گفتن عالیه…آیا امکان داره دوباره مشکلی پیش بیاد؟؟؟در کل بالن قلب در کودکی۴سالگی امکان داره که مشکل را کامل رفع کنه؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      نگران نباشین
      فقط ویزیت در تاریخ هایی که پزشکش مشخص میکنه انجام بدین

  17. علی محمدی می گوید

    سلام خسته نباشیدمن سنم ۴۵ ساله ًضربان قلبم گرفتم شد۹۲بعدازدهدقیقه گرفتم شد۱۰۰ چکارکنم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اگر علایم خاصی ندارین و فشار خون ندارین، زیر ۱۰۰ طبیعی هست

  18. مهلا می گوید

    سلام ۱۶ سالمه از صبح تپش قلب شدیدی گرفتم‌تا توی قفسه سینه هم میزنه و توی گلوم احساس میکنم‌گرفته

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیز
      بهتره نوارقلب بدین
      یا اگر در منزل دستگاه فشارخون دارین ، فشارخون و ضربان قلبتون اندازه گیری بشه

  19. سایمون می گوید

    سلام پسر من 7 سالشه و گاهی میگه قلبم تند میزنه و دست که میذارم رو سینش احساسس میکنم، ضربانشم تا 140 میره و معمولا 120،یه هفتس اینجوری شده، بعضی وقتام نرماله و 80 تا 90.ممکنه از تب رماتیسمی باشه؟ خیلی نگرانم بخدا

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیزم
      اگر خود کودک احساس تپش قلب داره باید معاینه شه، بهتره جهت بررسی به فوق” تخصص قلب اطفال مراجعه کنید

  20. ناشناس می گوید

    سلام آیا ساعتهای هوشمند ضربان قلب را دقیق نشان می دهند

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      بستگی به برند و کیفیت ساعت هوشمند داره

  21. احمد می گوید

    با سلام و احترام
    ۴۶ سالمه و ضربان قلبم بین ۵۶ تا ۶۰ ورزشکار هم نیستم. به پزشک متخصص قلب مراجعه کردم نوار قلب و اکو گرفتن گفت مشکلی نداری. مدتی هم هست که سمت چپ و قفسه سینم ام احساس درد میکنم. لطفا راهنمایی کنین.

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اگر درد سمت چپ دارین ، با توجه به سنتون بهتره تست ورزش هم انجام بشه

  22. H می گوید

    سلام وقتتون بخیر ۱۸ سالمه و تقریبا ۱ هفته میشه که ضربان قلبم بین ۹۰ تا ۱۰۵ هست ،فشارمم متغیره یه وقتایی بالا یه وقتایی پایین،تو قفسه سینمم یه حس سنگینی دارم
    چیکار باید بکنم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      ضربان قلبتون در رنج نرمال هست
      اما رنج فشار رو نگفتین؟ بین چه اعدادی متغییر هست؟
      اگر احساس فشار روی قفسه سینه دارین بهتره جهت بررسی به متخصص” قلب مراجعه کنید

  23. علی احمدی می گوید

    سلام ، من با مانیتور ساعت های هوشمند ضربان قلب خود را مشاهده کردم و متوجه شدم ک در روز 2 یا 3 بار بالای 100 ثبت شده در حالی ک در حال فعالیت روزانه بودم ، مشکلات قلبی در خانواده مشاهده شده ف راهنمایی میخواستم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      سن شما؟
      و اینکه تا چه عددی ضربان قلب ثبت شده؟
      کم ترین و بیشترین عدد؟
      در ضمن ساعت های هوشمند خیلی دقیق نیستن خصوصا اگر برند خوبی نباشن

  24. علی رشید می گوید

    سلام من ۲۱ ساله هستم ضربان قلبم ۱۲۰ اینا میشه نظرتون چیه

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیز
      بهتره ازمایش تیرویید بدین و جهت معاینه به متخصص” قلب مراجعه کنید

  25. _)* می گوید

    سلام .۱۹سالمه
    من تو قفسه سینه درد وسنگینی احساس میکنم واین درد اول خیلی کوتاه بود ولی الان طولانی تر شده
    مدتی قبلم تنگی نفس داشتم که فکر میکردم به خاطره ورزش نکردن …
    وضربان قلبم ۸۶
    مشکلی داره؟باید نوار قلب بدم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیز
      نوار قلب به تنهایی کافی نیست جهت بررسی
      منتها شرح‌حال دقیقی جهت بررسی قلبی بودن علایمتون لازمه
      اما اگر احساس درد یاد فشار و سنگینی روی قفسه سینه دارین بهتره جهت معاینه به متخصص” قلب مراجعه کنید

  26. ناشناس می گوید

    سلام من 45سالمه و چند روزیه فشارم 13و ضربانم بین90تا105هست چه کنم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اعدادی که گفتین در رنج طبیعی هست
      اما اگر علایمی دارین ویزیت شوید

  27. حمید نجفی می گوید

    سلام .خانم دکتر .۵۱ سالمه .پنج سال بیش دو بار آنژیو کردم داروی متورال ۵۰ قرص فشار لوزارتان .چربی آتوروستاتین ۲۰ قرص نیتروکاردین ۲/۶ وقرص زیر زبانی نیتروپرل .و آ .اس آ.این داروها را مدام مصرف می کنم مدتی هست که سوزش قفسه سینه .درد خفیفی پشت کتف سمت چپ .دارم.وقتی زیر زبانی مصرف می کنم صربانم تا ۵۶ پایین میاد ایا نیاز به آنژیو دارم شما انجام میدید ممنون

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیز
      باید مجدد بررسی بشین از نظر گرفتگی عروق
      به پزشک معالجتون مراجعه کنید

  28. zahra می گوید

    من ۲۶ سالمه متاهل هستم مشکلات اضطراب و عدم کنترل خشم دارم در مواقعی ک عصبی میشم قلبم خیلی فشار میاد بهش و این فشار و احساس بد تا چند روز بعد هم ادامه داره نوار قلب و اکو انجام دادم سال پیش ولی مشکل حاد نداشتم دکتر فقط پروپرانول نوشتن اما الان مواقع عصبانیت مشکل دارم ک احساس میکنم قلبم سنگین میشه و نفسم تنگ میشه و چند روز حتی ادامه داره میشه ی توضیح بدین

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیزم، باید استرس و خشم شما درمان بشه ، مشکلات دیگر هم خودبخود درمان خواهند شد بهتره به متخصص” روانپزشکی مراجعه کنید
      اگر امکان معاینه حضوری ندارین میتونین از تماس تلفنی با <a href="https://evisit.drdr.ir/doctors&quot; روانپزشکی استفاده کنید

  29. Eli می گوید

    سلام ۱۶ سالمه
    من بعضی اوقات قلبم تیر میکشه و بعد از چند دقیقه خوب میشه اما این دفعه که قلبم تیر کشید بعدش دست چپم بی حس شد و الان کلا همه بدنم بی حسه حال ندارم که راه برم
    ضربان قلبم هم تو یک دقیقه گرفتم ۸۳ بود
    چیز خطرناکیه؟باید به دکتر مراجعه کنم؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اگر این حالت مکرر ایجاد میشه جهت معاینه به متخصص” قلب مراجعه کنید

  30. آرزو می گوید

    سلام من ۲۵ سالمه و در طی روز دو سه بار قلبم خیلی تپش بدی میگیره برای یک دقیقه ۱۷۴ تا زد و دفعه بعدی ۱۳۰ به نظرتون خطرناکه و علت تپش های مداوم اما کوتاه در طی روز چیه

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیزم
      باید اکو و نوار قلب بدین
      اگر لازم باشه هولتر هم ببندین
      جهت بررسی به متخصص” قلب مراجعه کنید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.