درمان اسهال با مصرف قرص ضد اسهال سخت نیست. لوپرامید، بیسموت ساب سالیسیلات و کائولین و پکتین، از انواع قرص ضد اسهال هستند که تاثیر فوری دارند. بهترین قرص ضد اسهال به شرایط خاص بیمار و علت اسهال بستگی دارد. با این حال ویژگی مشترک این داروها، جذب سریع و کمک به کاهش دیگر علائم همراه با اسهال است. هرچند که در هنگام بروز مشکلی مثل اسهال باید به دکتر گوارش مراجعه کنید ولی با مصرف این قرصها حرکت روده کند شده و بسیاری از انگلها و باکتریها از بین میروند.
برای فهمیدن سازوکار قرص اسهال در ادامه این مطلب از مجله دکتردکتر با ما همراه باشید زیرا قصد داریم تا بهترین قرص های اسهال را به شما معرفی کنیم.
اگر سوالی از پزشک درباره اسم قرص ضد اسهال و انواع آن دارید، میتوانید در انتهای همین صفحه و در بخش نظرات بنویسید.
اسم داروی اسهال بزرگسالان بدون نسخه پزشک
قرصهای بدون نسخه اسهال تنها برای مواقعی که بهطور ناگهانی دچار این مشکل شدهاید یا طی مدت کوتاهی این عارضه را تجربه کردهاید و میخواهید برای درمان اسهال دارو مصرف کنید، موثر هستند. قبل از خرید دارو اسهال توجه کنید که دُز دارو برای بزرگسالان و کودکان متفاوت است. برای همین اگر قصد دارید تا بدون نسخه دارو بخرید باید شرایط خود را برای متصدی داروخانه کاملا شرح دهید. همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر فرزندتان دچار اسهال شده، بهتر است تا خودسرانه دارودرمانی نکنید و به دکتر گوارش مراجعه کنید.
در ادامه چند قرص اسهال بدون نسخه و دو نوع از بهترین قرص ضد اسهال را معرفی میکنیم:
لوپرامید
داروی ضد اسهال لوپرامید (Loperamide) برای کسانی تجویز میشود که دچار اسهال مزمن شدهاند. با مصرف لوپرامید، سرعت حرکت مدفوع در روده کند میشود. همچنین بدن زمان کافی برای جذب آب را دارد و در نهایت مدفوع با سرعت کمتر و حالت سفتتری خارج میشود.
به گفته pubmed،
لوپرامید بهعنوان قرص اسهال قوی، معمولاً برای کنترل علائم اسهال در کوتاهمدت مؤثر است، اما باید با احتیاط و تحت نظر پزشک مصرف شود.
لوپرامید همچنین از انواع قرص های دل پیچه نیز محسوب میشود.
بیسموت ساب سالیسیلات
اسم قرص اسهال بزرگسالان را میخواهید؟ داروی بیسموت ساب سالیسیلات (Bismuth subsalicylate) به هدف کاهش التهاب مصرف میشود و روده را در برابر میکروب محافظت میکند. علاوه بر درمان اسهال، ممکن است علائم دیگری مانند حالت تهوع و ناراحتی معده را به حداقل برساند.
تجویز بهترین دارو برای اسهال بزرگسالان با دستور پزشک
اگر بهدلیل ابتلا به سندرم روده تحریکپذیر (IBS) دچار اسهال شدهاید، دکتر گوارش ممکن است دارویی برای کمک به کنترل علائم ناشی از این عارضه تجویز کند. بهترین نوع قرص ضد اسهالی قوی عبارتند از:
آلوسترون
این دارو بیشتر برای خانمهایی که بهطور جدی دچار سندرم روده تحریکپذیر شدهاند، تجویز میشود. در صورتی که بیمار با هیچ نوع داروی دیگر بهبود پیدا نکند، دکتر گوارش آلوسترون (Alosetron) را برای او تجویز خواهد کرد. از عوارض جانبی جدی مصرف این دارو میتوان به یبوست و کاهش جریان خون به روده بزرگ اشاره کرد.
الوکسادولین
مصرف این دارو به کاهش انقباضات روده کمک میکند و همچنین باعث کاهش درد خواهد شد. اگر کیسه صفرا ندارید، نباید از این دارو مصرف کنید. الوکسادولین (Eluxadoline) یکی از موارد در قویترین قرص ضد اسهال است و در صورت دستور خودسرانه آن امکان دارد که باعث پانکراتیت شود. در این صورت، پانکراس شما ملتهب خواهد شد.
ریفاکسمین
این قرص ضد اسهال، آنتیبیوتیکی است که روی باکتریهای خاص در روده تأثیر میگذارد. معمولاً بیماران طی دو هفته باید ریفاکسمین (RIFAXIMIN) بادستور دکتر گوارش مصرف کنند. توجه کنید که نباید بدون اجازه پزشک این دارو را برای انواع دیگر اسهال از جمله اسهال مسافرتی مصرف نمایید.
قرص اسهال برای کودکان
مصرف قرصهای برای درمان اسهال کودکان باید با احتیاط و تحت نظر پزشک انجام شود. کودکان به دلیل سیستم گوارشی حساستر و خطر بروز عوارض جانبی باید داروهای ضد اسهال را تنها در موارد خاص و ضروری مصرف کنند. با این حال، در ادامه برخی از انواع قرص اسهال کودکان را به شما معرفی میکنیم:
ORS (محلولهای خوراکی آبرسانی)
این دارو، جایگزین امن و موثر برای کودکان است و ممنوعیت خاصی برای مصرفش وجود ندارد. ORS به جبران آب و الکترولیتهای از دست رفته کمک میکند و در اغلب موارد، اولین انتخاب برای درمان اسهال در کودکان است.
آتروپین-دیفنوکسیلات (Lomotil)
این دارو برای استفادده کودکان، حتما باید با دستور پزشک مصرف شود. سن مجاز برای مصرف این دارو، معمولاً بالای 12 سال است و ممکن است عوارض جانبی داشته باشد.
چقدر طول میکشد که بعد از مصرف قرص ضد اسهال علائم فروکش کنند؟
آیا مصرف قرص برای اسهال عوارض دارد؟
قرص ضد اسهال بدون نسخه معمولاً باعث ایجاد مشکلی نمیشود، اما با اینحال مانند سایر داروها امکان ایجاد عوارض وجود دارد. برخی از عوارض ناشی از مصرف این قرص ضد اسهال قوی، خفیف و برخی دیگر شدید هستند. امکان ایجاد چنین عوارضی ناشی از مصرف بهترین قرص ضد اسهال وجود دارد:
- دلدرد
- سرگیجه
- یبوست
- زنگ زدن گوش
- مشکلات پوستی
- حالت تهوع یا استفراغ
در صورت دیدن این علائم، بلافاصله مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک، مراجعه کنید. برای یافتن بهترین متخصص گوارش لازم است با حوزه وظایف این تخصص آشنا شوید در مقاله تخصص گوارش چیست به طور کامل به این مبحث پرداختهایم.
داروهای گیاهی ضد اسهال
مصرف داروهای گیاهی عموما بدون عوارض است. این داروها میتوانند در درمان اسهال موثر باشند. داروهای گیاهی را میتوان بدون نسخه پزشک از داروخانهها و فروشگاههای آنلاین معتبر تهیه کرد. بهطور مثال مصرف قرص بیسموت ساب سالیسیلات ممکن است باعث تیره شدن زبان و مدفوع شود. معمولاً این علائم تنها تا زمانی که مصرف دارو میکنید وجود دارد، پس از قطع مصرف دارو برطرف خواهد شد. همچنین دُز بالای قرص ضد اسهال لوپرامید باعث مشکلات جدی قلبی میشود. در صورتیکه در حال مصرف داروهای دیگری هستید ممکن است بهدلیل تداخل دارویی، مشکلات دیگری نیز ایجاد شود. پیشنهاد میکنیم تا قبل از مصرف این دارو با دکتر گوارش مشورت کنید.
چه زمانی برای درمان اسهال باید به پزشک مراجعه کرد؟
خوددرمانی همیشه هم جوابگو نیست و باید در اکثر مواقع به دکتر گوارش برای رفع مشکل اسهال ویروسی مراجعه کرد. مخصوصا که داروهای ضد اسهال نوزاد و انواع قرص ضد اسهال کودکان باید حتما توسط پزشک تجویز شوند. اگر داروی خاصی مصرف میکنید یا بیماری دیگر نیز دارید، حتماً پزشک معالج خود را در جریان بگذارید. وجود چنین علائمی، نیاز به مراجعه به پزشک خواهد بود:
- خون یا چرک در مدفوع
- اسهال شدید
- بیش از ۶ بار نیاز به سرویس بهداشتی طی روز
- سرگیجه
- دلدرد شدید
لطفا توجه کنید که اگر همزمان با اسهال دارای تب شدید هستید، حتماً به دکتر متخصص گوارش مراجعه کنید.
چه افرادی نباید قرص ضد اسهال مصرف کنند؟
اگر علائم عفونت دارید، به روش خانگی اسهال را درمان نکنید. اگر تب دارید یا خون در مدفوع وجود دارد، باید برای درمان به دکتر گوارش مراجعه کنید. گاهی برای رفع باکتری یا انگل به آنتیبیوتیک یا داروهای دیگری نیاز دارید. همچنین اگر به آسپرین حساسیت دارید، قرص بیسموت ساب سالیسیلات مصرف نکنید. توجه داشته باشید که کودکان یا نوجوانانی که به مبتلا به بیماری آبله مرغان یا علائم شبیه به آنفولانزا هستند، نباید از این قرص ضد اسهال مصرف کنند. مصرف این دارو در چنین شرایطی میتواند احتمال ابتلا به «سندرم ری» را افزایش دهد. سندرم ری نوعی بیماری نادر است که به مغز و کبد آسیب میرساند.
یادتان باشد که به هیچ عنوان، نوزادان یا کودکان خردسال قرص ضد اسهال ندهید زیرا منیزیم، بیسموت و آلومینیوم ممکن است در بدن آنها تجمع پیدا کند. برای درمان اسهال در کودکان، حتماً باید به متخصص اطفال یا دکتر گوارش مراجعه کنید تا متناسب با شرایط بهترین دارو تجویز شود. همچنین اگر باردار هستید، بدون مشورت پزشک قرص ضد اسهال مصرف نکنید. در بارداری نباید از داروهایی مانند بیسموت سالیسیلات یا سایر قرصهای ضد اسهال خودسرانه مصرف کنید.
در صورت تشدید اسهال باید به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
اغلب افراد بهدلایل مختلفی بیماری اسهال را تجربه میکنند که در اکثر مواقع با داروی گیاهی برای اسهال و دل درد با قرص ضد اسهال درمان میشود. همچنین، برخی از بهترین قرص ضد اسهال هم نیاز به نسخه پزشک ندارند و میتوان به راحتی آنها را تهیه کرد. اما، نکتهای که وجود دار این است که شرایط هر فرد با دیگری تفاوت دارد و همیشه خوددرمانی کارساز نیست. هر بیمار با توجه به علائمی که دارد، اگر موارد جدی را مشاهده کرد، باید به دکتر گوارش برای درمان و تجویز قرص ضد اسهال مراجعه کند. میتوانید برای مشاوره و درمان و همچنین میزان اثرگذاری انواع قرص ضد اسهال، از سیستم نوبت دهی آنلاین دکتردکتر کمک بگیرید و با متخصص، مشاوره کنید.
منبع:
webmd.com
سلام دوروزه هست که دندون در و دل درد و اسهال دارم حالم اصلا خوب نیست چکار کنم اشتهایی برای غذا خوردن ندارم
با سلام .من یک فرد ۶۰ساله هستم سه سال دچار شکم درد و اسهال شدم .رفتم پبش متخصص تا دیدم دو ورق قرص و کپسول برام نوشت و خیلی سریع گفت هم الان دوتاشو بخور ۲۵دقیقه دیگه خوب میشی .و همین هم شد .ممنون از این دکتر با تجربه
اسم کپسول چی بود منم مشکل دارم
علائم عفونت روده چیست چگونه میشود فهمید عفونت روده داریم من در روز یک یا دو بار دستشوئی میرم ولی بصورت اسهال یا خیلی شل ولی دل پیچه و تب و اینا ندارم
سلام
اگر اسهال مزمن و طول کشیده بیش از ۳ هفته دارین باید بررسی شین و به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید
عفونت روده با دل درد، دلپیچع، اسهال و یا تب همراهه
بسیار مطالب آموزنده و کاربردی در زندگیست