بیماریهای زمینهای، انواع آسیب و عفونت از شایعترین علتهای درد انگشت دست هستند. درواقع علت درد انگشتان دست را میتوان بیماریهایی همچون آرتروز، سندرم تونل کارپال، روماتیسم مفصلی و بسیاری دیگر از شرایط پزشکی دانست. این شرایط پزشکی میتوانند شامل ام اس، نقرس، پوکی استخوان، کیست، تومور و کورک باشند. دکتر ارتوپد برای تشخیص درد انگشتان دست، انواع راههای تشخیصی همچون معاینه فیزیکی، آزمایشات تصویربرداری و آزمایش خون را انجام خواهد داد. این متخصص، برای درمان درد انگشتان دست، استراحت، کمپرس یخ، مصرف دارو، فیزیوتراپی و در صورت نیاز جراحی را تجویز میکند.
در انتها، اگر سوالی درباره پیشگیری از درد انگشت دست و درمان درد انگشت دست دارید، آن را در قسمت نظرات بنویسید. پزشک ما به آن پاسخ میدهد.
علت اصلی درد انگشتان دست
شایعترین علت درد انگشتان دست، آرتریت، سندرم تونل کارپال، التهاب تاندونها، آسیبهای فیزیکی، استفاده مکرر از انگشتان و بیماریهای سیستمیک مانند دیابت هستند. گاهی، عفونتها یا مشکلات عصبی هم منجر به درد انگشتان میشوند. تشخیص دقیق علت این عارضه، نیازمند معاینه دکتر ارتوپد و گاهی تستهای تصویربرداری و آزمایشات خون است. این متخصص، برای مدیریت درد انگشتان دست، داروها، فیزیوتراپی و در برخی موارد جراحی را توصیه میکند.
آرتروز
در بیماری آرتروز، فرسایش و تخریب غضروف مفاصل، باعث سفتی، تورم و درد در انگشتان میشوند. با ادامهدار شدن این فرایند، حرکت انگشتان محدود شده و عملکرد دست تحت تأثیر قرار میگیرد. عوامل خطر بیماری آرتروز شامل سن بالا، جنسیت و اغلب در زنان، سابقه خانوادگی و آسیبهای قبلی واردشده به مفاصل هستند. متخصص ارتوپدی، برای درمان درد انگشت دست ناشی از آرتروز، از داروهای ضدالتهابی، فیزیوتراپی، تزریقهای مفصلی و در موارد شدید، جراحی استفاده میکند.
جراحت دست
جراحات دست شامل شکستگیها، دررفتگیها، بریدگیها، سوختگیها و آسیب به تاندونها و لیگامانها است. هر نوع آسیب به ساختارهای دست میتواند منجر به درد، تورم، کبودی و کاهش توانایی حرکت انگشتان شود. درمان آسیبهای واردشده به دست، بسته به نوع و شدت آسیب متفاوت بوده و شامل استفاده از آتل، گچ، داروهای ضددرد، فیزیوتراپی و در موارد شدیدتر، جراحی است. مراقبت بهموقع و مناسب از جراحات دست، میتواند به بهبود سریعتر و کاهش خطر عوارض کمک کند.
شرایط پزشکی
شرایط پزشکی متعددی همچون آرتریت روماتوئید، سندرم تونل کارپال، دیابت، نقرس و لوپوس میتوانند باعث درد انگشتان دست شوند. آرتریت روماتوئید باعث التهاب و درد در مفاصل انگشتان شده؛ درحالیکه، سندرم تونل کارپال به دلیل فشار بر عصب میانی دست ایجاد میشود. دیابت، آسیبهای عصبی و نقرس، تجمع کریستالهای اوریک اسید در مفاصل را در پی دارند. لوپوس هم منجر به التهاب و درد مفصلی خواهد شد.
روماتیسم مفصلی
بیماری خودایمنی روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید، موجب التهاب و درد در مفاصل میشود. درد انگشتان دست یکی از نشانههای رایج التهاب مفاصل بوده که با تورم، سفتی و کاهش حرکت همراه است. این درد، صبحها شدت گرفته و به مرور زمان باعث تغییر شکل و تخریب مفاصل میشود. درمان آرتریت روماتوئید، شامل داروهای ضدالتهاب، تغییر در سبک زندگی، فیزیوتراپی و در برخی موارد جراحی است.
پوکی استخوان
پوکی استخوان، با کاهش تراکم و قدرت استخوانها، خطر شکستگی آنها را افزایش میدهد. درد انگشتان دست در افراد مبتلا به پوکی استخوان میتواند ناشی از شکستگیهای کوچک و فشار بر روی استخوانهای ضعیفشده باشد. این بیماری، معمولاً تا زمان رخ دادن شکستگی، بدون علامت است. عواملی مانند سن، یائسگی، کمبود کلسیم و ویتامین دی و عدم فعالیت بدنی از عوامل خطر بیماری پوکی استخوان هستند. دکتر ارتوپد، برای مدیریت پوکی استخوان، اصلاح رژیم غذایی، مصرف مکملهای کلسیم و ویتامین دی، تمرینات وزنهبرداری و داروهای تقویتکننده استخوانها را توصیه میکند.
دیستروفی ماهیچهای دوشن
دیستروفی ماهیچهای دوشن، یک بیماری ژنتیکی و پیشرونده است که باعث ضعف و تخریب ماهیچهها میشود. این بیماری اغلب از کودکی شروع شده و بهتدریج تمام عضلات بدن را درگیر میکند. درد انگشتان دست در بیماران مبتلا به دیستروفی دوشن، ناشی از ضعف ماهیچههای دست و ناتوانی در استفاده صحیح از آنها است. همچنین، انقباضات و تغییرشکل مفاصل هم به درد و ناراحتی منجر میشوند. تمرینات فیزیوتراپی، داروهای کورتیکواستروئید و مراقبتهای حمایتی برای بهبود کیفیت زندگی و کاهش علائم، از تکنیکهای درمانی توصیه شده برای درمان دیستروفی ماهیچهای هستند.
بیماری اماس
در بیماری اماس یا مالتیپل اسکلروزیس، با حمله سیستم ایمنی فرد به سیستم عصبی مرکزی، به غلاف میلین اعصاب آسیب وارد میشود. درد انگشتان دست در بیماران مبتلا به اماس، ناشی از آسیب عصبی و اختلال در ارسال سیگنالهای عصبیست که حس سوزش، بیحسی و درد را در پی دارد. این درد، ممکن است به صورت دورهای، مداوم و با شدتهای متغیر بروز کند. درمان بیماری اماس، از داروهای تعدیلکننده سیستم ایمنی، داروهای ضددرد، فیزیوتراپی و تکنیکهای مدیریت استرس برای کاهش علائم تشکیل شده است.
اسکلروز سیستمیک
بیماری خودایمنی اسکلروز سیستمیک یا اسکلرودرمی، موجب سفتی و ضخیم شدن پوست و بافتهای همبند میشود. درد انگشتان دست در این بیماری، ناشی از التهاب، فیبروز و کاهش جریان خون به دلیل تنگی عروق کوچک، میتواند به زخمها و عوارض جدی منجر شود. همچنین، انگشتان، سفت و سخت شده و حرکت آنها محدود خواهد شد. دکتر ارتوپد برای درمان این بیماری از داروهای ضدالتهاب، داروهای تقویتکننده جریان خون، فیزیوتراپی و مراقبتهای پوستی ویژه استفاده میکند.
سندرم رینو
اختلال عروقی سندرم رینو، باعث کاهش جریان خون به انگشتان دست و پا میشود. این بیماری معمولاً در پاسخ به سرما یا استرس رخ داده و علائمی مانند رنگپریدگی، آبی شدن و قرمزی انگشتان را به همراه دارد. درد انگشتان دست در این سندرم، به علت انقباض عروق خونی کوچک و کاهش جریان خون رخ میدهد. مدیریت سندرم رینو شامل اجتناب از سرما، پوشیدن لباسهای گرم و استفاده از داروهای گشادکننده عروق است.
کورک
کورک و درد انگشتان دست ممکن است به علت عفونتهای باکتریایی، صدمات یا التهاب مفاصل ایجاد شوند. کورکها، با تجمع چرک در فولیکولهای مو یا غدد چربی پوست به وجود آمده و تورم، قرمزی و درد را به همراه دارند. در صورتی که انگشتان دست دچار درد و تورم شوند، برای جلوگیری از گسترش عفونت، به مراقبتهای پزشکی فوری نیاز خواهید داشت. درمانهای خانگی مانند کمپرس گرم و مصرف مسکنها، در کاهش درد و تسریع بهبود مؤثر هستند. اما در موارد شدیدتر، استفاده از آنتیبیوتیکها یا تخلیه چرک ضروری است.
گرهک
گرهکها و درد انگشتان دست در اثر بیماریهایی مانند آرتریت روماتوئید، کیست گانگلیون یا تاندونیت ایجاد میشوند. گرهکها، تورمهای کوچک و سفت زیر پوست هستند که محدودیت حرکت و درد را به همراه دارند. این گرهکها، معمولاً به دلیل التهاب و تجمع مایع در بافتها به وجود میآیند. مصرف مسکنها، فیزیوتراپی و در برخی موارد، جراحی برای حذف گرهکها لازم است.
کیست
کیست و درد انگشتان دست، ناشی از کیست گانگلیون، آرتروز یا تاندونیت است. کیست گانگلیون، تودههای کوچک پر از مایع، در نزدیکی مفاصل یا تاندونها بوده و باعث درد و محدودیت حرکت میشود. آرتروز هم با فرسایش غضروف مفاصل دست و انگشتان، درد و سفتی را به دنبال دارد. تاندونیت یا التهاب تاندونها، به دلیل استفاده مکرر یا آسیب ایجاد شده و با درد و تورم همراه است.
تومور
تومورهای خوشخیم و بدخیم انگشتان دست، باعث درد، تورم و تغییر شکل انگشتان میشوند. تومورهای خوشخیم، مانند لیپوم و کیست گانگلیون شایعتر بوده و باعث ناراحتی و محدودیت حرکت میشوند. تومورهای بدخیم، مانند سارکوم، نادرتر هستند؛ اما بهطور جدی، سلامت دست و انگشتان را تهدید میکنند. درد ناشی از تومور، به دلیل فشار بر اعصاب و بافتهای اطراف ایجاد میشود.
گیرافتادگی عصب
گیرافتادگی عصب در دست، باعث درد، بیحسی و ضعف در انگشتان دست میشود. این وضعیت، با اعمال فشار بر عصب مدیان در مچ دست به دلیل انجام حرکات تکراری، آسیب یا التهابات مزمن ایجاد خواهد شد. علائم این اختلال، با درد در مچ دست و انگشتان، بهویژه انگشت شست، اشاره و انگشت میانی آغاز شده و بهتدریج تشدید میشود. درمان گیرافتادگی عصب، شامل استراحت، استفاده از آتل، داروهای ضدالتهاب و در موارد شدیدتر جراحی برای رفع فشار از عصب خواهد بود.
سندرم کارپل تونل
سندرم کارپل تونل، ناشی از فشردگی عصب مدیان در مچ دست است که باعث درد، بیحسی و ضعف در دست و انگشتان میشود. علل مختلفی مانند تکرار حرکات دست، وضعیتهای نامناسب کاری و بیماریهایی مثل دیابت و آرتریت روماتوئید میتوانند این سندرم را ایجاد کنند. برای تسکین درد، استفاده از اسپلینتهای شبانه، فیزیوتراپی و در موارد شدیدتر جراحی توصیه میشود.
سندرم دکرون
سندرم دکرون، ناشی از التهاب غلاف تاندونهای انگشت شست است. این وضعیت، با ایجاد درد و تورم در پایه شست و ناحیه مچ دست، حرکات شست را محدود میکند. از علل اصلی این سندرم، میتوان به حرکات تکراری دست و مچ، آسیبهای مکرر و استفاده مفرط از انگشت شست اشاره کرد. درمانهای معمول این سندروم، استراحت، استفاده از اسپلینت، داروهای ضدالتهاب و فیزیوتراپی هستند.
کیست گانگلیون
کیست گانگلیون یک توده خوشخیم پر از مایع است که در نزدیکی مفاصل یا تاندونهای دست و مچ ایجاد میشود. این کیستها، با ظهور ناگهانی، باعث درد، ناراحتی و محدودیت حرکت در انگشتان دست میشوند. علل دقیق ایجاد این کیستها ناشناخته است؛ اما آسیبهای مکرر یا فشار بیش از حد روی مفاصل و تاندونها میتوانند ایجادکننده کیست گانگلیون باشند. متخصص ارتوپدی، استراحت، تخلیه مایع کیست با سوزن و در موارد مقاوم به درمانهای معمولی، جراحی برای برداشتن کیست را تجویز میکند.
انگشت ماشهای
در عارضه انگشت ماشهای یا تریگر فینگر، یکی از انگشتان دست، هنگام خم کردن یا صاف کردن، گیر میکند یا قفل میشود. این حالت؛ ناشی از التهاب و تنگی غلاف تاندونهای انگشت بوده و درد و سفتی در انگشتان دست را در پی دارد. عواملی مانند حرکات تکراری دست، آرتریت روماتوئید و دیابت میتوانند خطر بروز عارضه انگشت ماشهای را افزایش دهند. استفاده از اسپلینت، داروهای ضدالتهاب و تزریق استروئید و در موارد شدیدتر، جراحی برای آزاد کردن تاندون میتواند روشهای درمانی موثری باشند.
انقباض دوپویترن
انقباض دوپویترن، با ضخیم شدن و کوتاه شدن فاشیای کف دست، منجر به خمشدن دائمی انگشتان، بهویژه انگشت چهارم و پنجم میشود. این وضعیت، با درد و کاهش توانایی حرکت انگشتان همراه خواهد بود. عوامل ژنتیکی، دیابت و مصرف الکل از جمله عوامل خطر انقباض دوپویترن هستند. دکتر ارتوپد، برای مدیریت این شرایط، فیزیوتراپی، تزریق کورتیکواستروئید و در موارد شدیدتر جراحی برای آزادسازی فاشیا را تجویز میکند.
ندولها
ندولها، تودههای کوچک و سفتی هستند که در انگشتان دست ایجاد شده و باعث درد و ناراحتی میشوند. این ندولها، به علت التهاب مزمن در مفاصل یا تاندونها، آرتریت روماتوئید یا نقرس ایجاد خواهند شد. از شایعترین علائم ندولها میتوان به درد، تورم و محدودیت حرکت در انگشتان اشاره کرد. درمانهای متداول آنها، مصرف داروهای ضدالتهاب، تزریق کورتیکواستروئید و جراحی برای برداشتن ندولها هستند. فیزیوتراپی و مراقبتهای خانگی همچون کمپرس یخ و استراحت هم به کاهش علائم کمک میکنند.
لوپوس
بیماری لوپوس، باعث التهاب و درد در مفاصل انگشتان دست میشود. این التهاب، به صورت تورم، قرمزی و کاهش حرکت انگشتان بروز میکند. افراد مبتلا به لوپوس، اغلب به دلیل درد مزمن در انگشتان دست، دچار اختلال در فعالیتهای روزانه میشوند. درمانهای مختلفی از جمله داروهای ضدالتهاب، کورتیکواستروئیدها و داروهای سرکوبکننده ایمنی به کاهش علائم کمک میکنند. رعایت رژیم غذایی مناسب، استراحت کافی و فیزیوتراپی نیز میتواند در مدیریت این علائم موثر باشد.
نقرس
نقرس، نوعی آرتریت التهابیست که به دلیل تجمع کریستالهای اسیداوریک در مفاصل، از جمله انگشتان دست، ایجاد میشود. بیماری نقرس، باعث درد شدید، تورم و قرمزی در مفاصل انگشتان میشود. حملات این بیماری، به صورت ناگهانی رخ داده و گاهی چند روز تا چند هفته طول میکشند.
براساس گفته انجمن جراحی دست آمریکا (ASSH)،
نقرس معمولا در مفاصل بزرگتر مانند انگشت شست پا، زانوها و مچ پا رخ میدهد؛ اما در صورت عدم درمان مناسب و به صورت ناگهانی و شدید، به مفاصل دست و انگشتان دست هم حمله میکند. با این حال، اولین حمله نقرس، اغلب در شست پا رخ میدهد.
مصرف داروهای ضدالتهابی، کورتیکواستروئیدها و داروهای کاهشدهنده اسیداوریک از موثرترین روشهای درمان نقرس هستند. همچنین، کاهش مصرف گوشت قرمز و الکل و افزایش مصرف آب موجب کاهش حملات ناگهانی نقرس خواهند شد.
تاندونیت
تاندونیت یا همان التهاب تاندونها، در انگشتان دست، درد و ناراحتی ایجاد میکند. استفاده زیاد از دست، آسیبهای فیزیکی یا فشار زیاد بر تاندونها موجب ایجاد تاندونیت میشود. التهاب تاندونها با درد، تورم و محدودیت حرکت انگشتان دست همراه است. برای درمان تاندونیت، استراحت، استفاده از یخ، مصرف داروهای ضدالتهابی و فیزیوتراپی بسیار موثر هستند. استفاده از آتل با ثابت نگه داشتن انگشتان و کاهش فشار روی تاندونها، به بهبود این شرایط کمک میکند.
دیابت
بیماری دیابت، با ایجاد آسیبهای عصبی مانند نوروپاتی دیابتی، باعث سوزش، بیحسی و درد انگشتان دست میشود. قند خون بالا و طولانیمدت ناشی از بیماری دیابت، به اعصاب کوچک دستها آسیب میزند. کنترل دقیق قند خون، مصرف داروها و اصلاح سبک زندگی مانند رژیم غذایی مناسب و ورزش منظم به بهبود علائم کمک میکند.
علت درد انگشتان دست راست
علت درد و ورم انگشت دست راست میتواند ناشی از فشار زیاد روی اعصاب و تاندونها، التهاب مفاصل، سندرم تونل کارپال یا آسیبهای ناشی از حرکات تکراری باشد. کمبود ویتامینها مانند ویتامین B12 و D، باعث ناراحتی و درد انگشتان دست راست میشود. عواملی همچون استرس، فشار عصبی و مشکلات عضلانی هم میتوانند به این عارضه مرتبط باشند.
علت درد انگشتان دست چپ
درد انگشتان دست چپ، میتواند ناشی از آرتریت، فشردگی عصب میانی در مچ دست و آسیبهای عصبی باشد. همچنین، بیماریهای سیستمیک مانند دیابت و مشکلات قلبی هم از علت درد انگشت شست دست چپ به حساب میآیند. تشخیص دقیق علت تیرکشیدن انگشتان دست چپ، به ارزیابیهای پزشکی و انجام آزمایشهای تشخیصی نیاز دارد. در صورت تداوم یا شدت درد، با آگاهی از اینکه تخصص ارتوپدی چیست، حتما باید به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید. دکتر ارتوپد با انجام آزمایشهای تشخیصی و بررسی وضعیت بیمار، بهترین روش درمانی را پیشنهاد میدهد.
علت درد بند انگشتان دست
درد بند انگشتان دست میتواند ناشی از آرتروز، تاندونیت یا آسیبهای فیزیکی مانند ضربه یا کشیدگی رخ دهد. آرتروز، با فرسایش غضروفهای بین استخوانی، باعث التهاب و درد میشود. تاندونیت یا التهاب تاندونها، بهدلیل استفاده مکرر یا فشار زیاد بر دست ایجاد خواهند شد. مشکلات عصبی مانند سندرم تونل کارپال هم منجر به درد انگشتان در اثر فشار بر عصب مدیان میشود. در موارد شدیدتر، بیماریهای خودایمنی مانند روماتیسم مفصلی نیز میتوانند علت درد باشند. جهت درمان درد بند انگشتان دست با مشاوران دکتردکتر تماس بگیرید که بهتون دکتر را به شما پیشنهاد کنند.
علت تیرکشیدن انگشتان دست
سندرم تونل کارپال، آرتروز، آسیبهای عصبی یا فشارهای مکرر روی اعصاب از شایعترین علتهای تیرکشیدن انگشتان دست هستند. این درد، از التهاب یا فشردگی عصبها و تاندونها نشات گرفته و با علائمی همچون گزگز، بیحسی یا ضعف و درد انگشتان دست همراه است. استفاده زیاد از دستگاههای الکترونیکی، حرکات تکراری دست یا شرایط التهابی مانند آرتریت روماتوئید این مشکل را تشدید میکنند.
درد انگشتان دست با چه علائمی همراه است؟
علائم همراه با درد انگشتان دست، بسته به علت اصلی متفاوت هستند. در جدول زیر، به علائم همراه درد انگشتان دست اشاره کردهایم:
علائم همراه درد انگشت دست | شرح علائم |
تورم | افزایش حجم و پف کردن انگشتان |
سرخی یا تغییر رنگ | قرمزی، التهاب یا تغییر رنگ پوست انگشتان |
بیحسی یا سوزن سوزن شدن | احساس بیحسی یا کرختی در انگشتان |
سفتی و محدودیت حرکت | عدم توانایی در حرکت دادن انگشتان بهطور کامل |
گرما | احساس حرارت و سوزش ناشی از گرما در ناحیه درد |
کبودی | ظاهر شدن کبودی به علت ضربه یا آسیب |
زخم یا بریدگی | وجود زخم یا بریدگی بر روی انگشتان در اثر جراحت |
ضعف | احساس ضعف و کاهش قدرت در انگشتان |
درد هنگام لمس | درد بیشتر هنگام لمس یا فشار دادن ناحیه مورد نظر |
تغییرات ناخن | تغییر در رنگ یا شکل ناخنها |
علتهای متعددی همچون آسیبهای فیزیکی، التهاب مفاصل، عفونتها، مشکلات عصبی و بیماریهای مزمن، باعث درد انگشتان دست میشوند. در صورت شدت گرفتن علائم شدید یا تداوم آنها، ملاقات با پزشک لازم است.
انواع درد انگشتان دست چیست؟
درد انگشتان دست میتواند در اثر شکستگی، رگبهرگ شدن یا کشیدگی ایجاد شود. بیماریهای التهابی مثل آرتروز و روماتیسم، سندرم تونل کارپال، عفونتها و زخمها و مشکلات عصبی مثل نوروپاتی محیطی، میتوانند شایعترین عوامل ایجاد گزگز و درد انگشتان دست باشند. متخصص ارتوپدی، متناسب با هر کدام از این عوامل و نیازهای بیمار، درمان منحصربهفردی ارائه میدهد. در ادامه، به مهمترین انواع درد انگشتان دست پرداختهایم:
آسیبهای فیزیکی
شایعترین آسیبهای فیزیکی انگشتان دست شامل شکستگی، پیچخوردگی و کشش عضلات و تاندونها هستند. استخوان انگشتها، تحت فشار یا ضربه شدید دچار شکستگی میشوند. پیچخوردگی انگشتها به دلیل کشش یا پارگی رباطها به وجود میآیند و با ورم و کبودی همراه هستند. فعالیتهای شدید یا حرکات نادرست هم موجب کشش عضلات و تاندونها شده که درد انگشتان دست و محدودیت حرکت در انگشتان را در پی دارد.
بیماریهای مفصلی
آرتریت، روماتوئید آرتریت و استئوآرتریت از شایعترین بیماریهای مفصلی هستند که باعث درد انگشتان دست، ورم و کاهش حرکت مفاصل انگشتان میشوند. آرتریت با التهاب و کاهش عملکرد مفاصل، روماتوئید آرتریت با تخریب مفاصل و استئوآرتریت با تحلیل مفاصل و تخریب استخوانها، در ایجاد درد انگشتان دست نقش دارند.
بیماریهای عصبی
سندرم تونل کارپال و نوروپاتی دیابتی از شایعترین بیماریهای عصبی هستند که منجر به درد انگشتان دست میشوند. فشردگی عصب میانی در مچ دست با ایجاد سندرم تونل کارپال، درد، بیحسی و ضعف در انگشتان را به دنبال دارد. بیماری نوروپاتی محیطی عموما از عفونتها، آسیبهای فیزیکی و دیابت نشات گرفته و به اعصاب بدن آسیب میزند. این بیماریها با ایجاد سوزش و درد در انگشتان دست، فعالیتهای روزانه بیمار را مختل میکنند.
التهاب و عفونت
تنوسینوویت یا التهاب غلاف تاندون، به دلیل استفاده مکرر از دست یا حرکات تکراری ایجاد شده و باعث تورم و درد انگشتان دست میشود. برخی عفونتها مانند پاناریتیوم از ورود باکتریها به پوست انگشت به وجود میآیند و معمولاً با درد شدید، ورم و ترشح همراه هستند. تسکین علائم و درد انگشتان دست ناشی از عفونتها، به مداخله فوری پزشکی نیاز دارد.
چه کسانی بیشتر درگیر درد انگشت دست میشوند؟
درد انگشت دست، در افراد مختلف به دلایل متعددی رخ میدهد. در ادامه، به برخی از افرادی که بیشتر در معرض درد انگشت دست هستند، اشاره کردهایم:
- افراد سالخورده؛ درد انگشت دست ناشی از افزایش احتمال بروز مشکلات مفصلی مانند آرتروز با افزایش سن
- افراد شاغل در فعالیتهای تکراری؛ مانند تایپیستها، موسیقیدانان بهویژه نوازندگان سازهای سیمی، کارگران کارخانه
- ورزشکاران؛ استفاده مکرر از دستها در ورزشهایی مانند بسکتبال، والیبال، تنیس و وزنهبرداری
- افراد مبتلا به بیماریهای خاص؛ درد و التهاب در مفاصل انگشتان ناشی از بیماریهای آرتریت روماتوئید، نقرس و دیابت
- افراد با آسیبهای قبلی؛ افرادی با تجربه آسیبهای دست و انگشتان مانند شکستگی یا دررفتگی
- افرادی با شرایط شغلی خاص؛ استفاده مکرر از دستها در مشاغلی مانند خیاطان، جراحان و آشپزان
اگر با درد انگشت دست مقاوم به درمان مواجه هستید، مشاوره با متخصص ارتوپدی توصیه میشود.
روشهای تشخیص درد انگشتان دست چیست؟
تشخیص درد انگشت دست، با استفاده از روشهای بررسی فیزیکی، آزمایشهای تصویربرداری و آزمایشهای تخصصی انجام میشود. در ادامه به مهمترین روشهای تشخیص درد انگشت دست پرداختهایم:
- بررسی اولیه؛ پرسیدن سوالاتی دربارهی شروع درد، شدت و موقعیت دقیق و عوامل تسکیندهنده و تشدیدکننده درد
- معاینه فیزیکی؛ شامل بررسی حرکات انگشتان، مشاهده هرگونه تورم یا تغییر رنگ و لمس نواحی دردناک
- رادیوگرافی؛ بررسی وجود شکستگی یا تغییرات استخوانی
- امآرآی؛ بررسی جزئیات بافتهای نرم مانند عضلات، تاندونها و لیگامانها
- سونوگرافی؛ ارزیابی مشکلات تاندونها و بافتهای نرم
- الکترومیوگرافی؛ ارزیابی عملکرد عصبی و عضلانی
- آزمایش خون؛ بررسی علائم التهاب یا عفونت
- آرتروسنتز؛ تخلیه مایع مفصلی برای بررسی وجود عفونت یا کریستالهای مربوط به بیماریهایی مانند نقرس
- تستهای استحکام و انعطافپذیری؛ ارزیابی میزان قدرت و دامنه حرکتی انگشتان
- تستهای عصبی؛ بررسی سلامت اعصاب انگشتان با تست فشاری و تست فالن
- اسکن استخوانی؛ تشخیص مشکلات مرتبط با استخوانها، غیرقابل مشاهده با رادیوگرافی معمولی
اولین و مهمترین اقدام برای درمان درد انگشتان دست، مراجعه بهموقع به دکتر ارتوپد است. خوشبختانه در تمامی شهرهای ایران، میتوانید به بهترین متخصصان دسترسی داشته باشید. کافیست که از طریق پلتفرم آنلاینی همچون دکتردکتر، نوبت بگیرید. مثلا اگر ساکن مشهد هستید، میتوانید به پروفایل بیش از 24 دکتر ارتوپد مشهد فعال برای ثبت نوبت حضوری و غیرحضوری، دسترسی داشته باشید.
روشهای درمان درد انگشت دست چیست؟
درمان درد انگشت دست، به علت زمینهای آن بستگی دارد. برای مثال، برای التیام دردهای ناشی از آسیبهای فیزیکی، استراحت، کمپرس سرد و باندپیچی دست توصیه میشود. در صورت شکستگی یا دررفتگی، گچگیری یا جراحی ضروری است. برای بیماریهای التهابی مانند آرتروز، مصرف داروهای ضدالتهاب و فیزیوتراپی موثر خواهند بود. همچنین، تمرینات تقویتی و کششی، ماساژ و درمانهای موضعی مثل کرمهای ضددرد میتوانند در هر شرایطی به بهبود درد کمک کنند. در ادامه به موثرترین روشهای درمان درد انگشت دست پرداختهایم:
استراحت و محافظت
استراحت و محافظت، از روشهای اولیه و موثر برای درمان درد انگشت دست هستند. استراحت به معنای اجتناب از فعالیتهای دردناک است و به بافتها، برای بهبود فرصت میدهد. استفاده از محافظ یا آتل نیز میتواند از حرکات نادرست و آسیب بیشتر جلوگیری کند. این اقدامات، با کاهش التهاب و درد، به روند بهبودی سرعت میبخشند. همچنین، استراحت و محافظت، در بهبود درد انگشت دست ناشی از آسیبهای تکراری یا ضربه، نقش بسیار موثری دارند.
استفاده از یخ و حرارت
استفاده از یخ و حرارت، بهطور موثری درد و التهاب انگشتان دست را کاهش میدهد. قرار دادن یخ، روی منطقه دردناک، به مدت 15 تا 20 دقیقه و انجام این کار، چند بار در روز، موجب بهبود تورم و التهاب میشود. از سوی دیگر، استفاده از گرمای ملایم، مانند کمپرس گرم یا حمام آب گرم، با افزایش جریان خون به کاهش سفتی عضلات و مفاصل کمک میکند. ترکیب استفاده از یخ و حرارت، بسته به نیاز بیمار و توصیه پزشک، راهکار مؤثری برای تسکین درد و تسریع روند بهبودی خواهد بود.
داروها
داروهای ضدالتهاب و غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن، میتوانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند. علاوهبراین، استفاده از کرمها و ژلهای موضعی یا ژلهای ضدالتهاب هم بهطور موضعی درد را تسکین میدهد. این داروها با کاهش التهاب و تسکین درد انگشت دست، برای انجام راحتتر فعالیتهای روزمره و افزایش کیفیت زندگی، به بیمار کمک میکنند.
تمرینات و فیزیوتراپی
تمرینات و فیزیوتراپی نقش مهمی در درمان درد انگشتان دست دارند. انجام تمرینات کششی منظم میتواند به بهبود انعطافپذیری عضلات و مفاصل کمک کند و تنش عضلانی را کاهش دهد. علاوه بر این، تمرینات تقویتی میتوانند عضلات دست و انگشتان را تقویت کنند و پایداری مفاصل را افزایش دهند. فیزیوتراپیستها میتوانند برنامههای تمرینی خاصی را براساس نیازهای فردی تنظیم کرده تا بهبودی سریعتر و مؤثرتر باشد. این تمرینات علاوه بر کاهش درد، میتوانند به پیشگیری از بروز مجدد مشکلات نیز کمک کنند.
ماساژ و تکنیکهای دستی
ماساژ و تکنیکهای دستی میتوانند به بهبود جریان خون و کاهش درد انگشتان دست کمک کنند. ماساژ ملایم انگشتان با استفاده از حرکات دورانی میتواند تنش عضلانی را کاهش داده و احساس راحتی و آرامش را به همراه داشته باشد. تکنیکهای دستی که توسط یک فیزیوتراپیست یا ماساژور مجرب انجام میشوند، میتوانند به بهبود حرکت مفاصل و کاهش التهابات کمک کنند. این روشها با افزایش جریان خون و کاهش تورم، میتوانند درد را تسکین دهند و روند بهبودی را تسریع بخشند، همچنین باعث پیشگیری از بروز مشکلات مزمن میشوند.
تغییر در فعالیتها و عادات
تغییر در فعالیتها و عادات، مانند اصلاح وضعیت نشستن و ابزار استاندارد کار، بسیار مهم است. استفاده از ابزارهای ارگونومیک مانند صفحهکلید و ماوس مناسب، میتواند فشار وارده بر انگشتان را کاهش دهد. همچنین، انجام حرکات کششی و استراحتهای کوتاه در فواصل زمانی منظم، از بروز مشکلات ناشی از تکرار حرکتها جلوگیری میکند. این تغییرات ساده در سبک زندگی، تاثیر بسزایی در کاهش درد انگشت دست و بهبود عملکرد انگشتان خواهند داشت.
درمانهای پزشکی
درمانهای پزشکی همچون تزریق کورتیکواستروئید به منطقه آسیبدیده میتواند التهاب و درد را بهطور قابلتوجهی کاهش دهد. چنانچه درمانهای معمولی و غیرتهاجمی، پاسخگوی تسکین درد انگشت دست نباشند، دکتر ارتوپدی، جراحی را برای رفع مشکلات ساختاری یا آسیبهای شدید تجویز میکند. جراحی، بهعنوان آخرین گزینه درمانی، میتواند بهطور دائم درد انگشت دست و عملکرد انگشتان را بهبود دهد.
روش پیشگیری از درد انگشت دست
مجموعهای از اقدامات و تمرینات با پیشگیری از درد انگشت دست، احتمال بروز درد را کاهش میدهند. در اینجا، چند روش موثر برای پیشگیری از درد انگشت دست آورده شده است:
- انجام تمرینات کششی؛ جلوگیری از سفت شدن عضلات با افزایش انعطافپذیری
- انجام تمرینات تقویتی؛ تقویت عضلات دست و انگشتان با تمریناتی مانند فشردن توپ یا استفاده از وسایل تقویتی دست
- حفظ وضعیت مناسب؛ اطمینان از وضعیت مناسب مچ و انگشتان دست هنگام انجام فعالیتهای تکراری مانند تایپ کردن
- استفاده از ابزارهای ارگونومیک؛ کاهش فشار روی انگشتان و مچ با استفاده از کیبورد و موس ارگونومیک
- استفاده از آتلها و باندهای حمایتی؛ جلوگیری از فشار و آسیب
- استراحتهای منظم؛ جلوگیری از درد انگشت دست با استراحت دادن به آن در فواصل منظم، بهویژه هنگام انجام فعالیتهای تکراری
- ماساژ و گرمایش؛ کاهش تنش و افزایش جریان خون با ماساژ دادن دستها و استفاده از گرمایش موضعی
اجرای این روشها، با پیشگیری از درد انگشت دست، از آسیبهای احتمالی جلوگیری میکند.
برای حل مشکل درد انگشت دست به چه دکتری باید مراجعه کنیم؟
برای حل مشکل درد انگشت دست، بهترین گزینه مراجعه به دکتر ارتوپد است. دکتر ارتوپدی، از تخصص کافی در تشخیص و درمان مشکلات مربوط به استخوانها، مفاصل و عضلات برخوردار خواهد بود. این متخصص، میتواند دلایل مختلف درد انگشت دست مانند آرتروز، تاندونیت یا آسیبهای ساختاری را بررسی و درمان کند. در صورت نیاز، دکتر ارتوپدی، شما را به متخصصان دیگری مانند روماتولوژیست یا فیزیوتراپیست ارجاع خواهد داد تا درمانهای تخصصیتر و جامعتری دریافت کنید.
آیا در انگشت دست، کاملا بهبود مییابد؟
دکتر ارتوپد با بررسی عوامل ایجادکننده درد انگشت دست، میتواند درمانهای بسیار اثربخشی را به بیماران خود ارائه دهد. این متخصص، با شناسایی انواع درد انگشتان دست، برای یافتن علت درد انگشتان دست اقدام میکند.
عواملی همچون آرتروز، دیستروفی ماهیچهای دوشن، انگشت ماشهای، گیرافتادگی عصب، تاندونیت و جراحات دست میتوانند علت درد انگشتان دست باشند. دکتر ارتوپد برای تشخیص درد انگشتان دست ناشی از این عوامل، از معاینه فیزیکی، آزمایشات تصویربرداری و آزمایش خون استفاده میکند.
این متخصص، پس از یافتن علت این عارضه، برای درمان درد انگشتان دست اقدام خواهد کرد. موثرترین روشهای درمان، استراحت، کمپرس یخ، مصرف دارو و تمرینات فیزیوتراپی هستند. در صورت عدم کارآمدی این روشهای درمانی، متخصص ارتوپد، جراحی را بهعنوان درمان قطعی درد انگشت دست انجام میدهد.
اگر شما هم با درد انگشت دست مواجه هستید، میتوانید برای دریافت نوبت از متخصص ارتوپد، وارد سایت دکتردکتر شوید. با جستجوی متخصص ارتوپد، فهرستی از متخصصان این حوزه برای شما به نمایش درمیآید. چنانچه شهر خود را انتخاب کرده و فیلترهای پیشفرض را به بیشترین امتیاز تغییر دهید، فهرستی از بهترین دکترهای ارتوپد شهرتان، پیش روی شما خواهد بود. وارد پروفایل متخصص ارتوپد مورد نظر خود شده و نوبت خود را قطعی کنید.
منابع:
nhs.uk
medlineplus.gov
سوالات متداول درد انگشت دست
سلام از شما وهمه پزشکان وپرستاران عزیزکمال تشکردارم وامیدوارم همیشه سلامت وپایدارباشید,من ۴۱سالمه دیسک کمرودنده گردن دارم یک شبه که به خاطر یه خبربد اعصابم بهم ریخته سه تااز انگشتای دست چپم انگشت کوچک تاوسطی تاکف دست خیلی دردگرفته ونمیتونم بازوبستشون کنم ومقداری ورم کرده وپوست دستم هم کرخ شده باآب گرم هم ماشاژمیدم دردش بیشتر میشه لطفا راهنماییم کنید ممنونم خداقوت
سلام دوست عزیز نیاز است که معاینات عصبی برای بررسی از نظر سالم بودن اعصاب مدین و اولنار دست شما انجام شود
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
سلام
من بالای بازو ( از شانه تا 10 سانت پایین تر ) و مفاصل انگشت دست راستم چند روز است درد میکنه. چه کنم
سلام يك هفته از دستتون زياد كار نكشيد
حتي گوشي هم دستتون زياد نگيريد
پماد كاپساسين موضعي استفاده كنيد
اگه با رعايت اين موارد بهتر نشديد بايد
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
من چند بار به پزشگ رفتم اما نتیجه نگرفتم هر دو دستم درگیری درد هست؟ دست راست انگشت شصت و انگشت کوچک دست چپ کف دست و انگشت دست
سلام دوست عزیز
شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, , AnA,Rf ,, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, , vit d3را انجام دهید
روز بخیر امیدوارم که شاد و سلامت باشید
من ۴۰ سال سن دارم و حدود یک ماهی هست که انگشت کوچک و انگشت انگشتری دست چپم درد میکند و حالت جمع شدن به خود می گیرد
و دست راستم هم داره به همون شکل دست چپم رفتار میکنه و وقتی که با انگشتان دستم کار می کنم زود خسته میشوند و درد میگیرند
ممنون میشم من را راهنمایی کنید مرسی.
سلام بايد به متخصص ارتوپد مراجعه كنيد
اين حالت بدليل صخيم شدن فاشيا كف دست هستش
با تزريق دارو داخل اين فشيا اين التهاب از بين ميره
لطف کردید خانم دکتر مرسی??
سلام من ۲۴ سالمه و پیانیست هستم به مدت ۴-۵ ماه هست انگشت کوچک دست چپم درد میکنه اما هر شب به حالت چرخشی ماساژش میدادم و میتونستم پیانو بزنم اما الان ۲ روزه دردش خیلی شدید شده و اصلا نمیتونم تکونش بدم و هیچ کاری نمیتونم انجام بدم. خیلی نگرانم دردش خیلی زیاده
سلام مدتی از انگشت خود استفاده نکنید میتوانید به مدت چند هفته از آتل استفاده کنید از ضد دردهای موضعی و مسکن استفاده نمایید ممکن است دچار التهاب تاندون انگشت شده باشید
سلام. من حدود دو هفته هست مفاصل انگشتان دست ها الی خصوص دست راست درد میکنه البته اول پشت دست ها و انگشتان دست ورم می کرد و حالا درد به استخوان ساق دست نیز زده و برداشتن و نگه داشتن وسایل حتی قاشق درد میکنه. درد قفسه سینه نیز دارم از زمانی که کرونا داشتم حدود تیرماه. میشه راهنمایی بفرمایید به چه کسی مراجعه کنم
سلام بايد به متخصص مغز واعصاب مراجعه كنين و نوار عصب عضله بديد.
سلام من ۴۷ سالم بیماری قند دارم الان یک هفته هست انگشتهای دست چپم درد میکند الان انگشت اشاره دست چپم ورم داره ودرد
سلام من یک روزه که یهویی و بی دلیل سر انگشت شصت راستم و روی ناخن شصتم درد میکنه اول فکر کردم چیزی رفته توش اما هرچی فشار دادم چیزی تو شصتم نبود مشکل چیه؟
سلام
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.
سلام دوست گرامی نیاز به مراجعه حضوری و معاینه می باشد
به متخصص داخلی مراجعه فرمایید
سلام من انگشت وسطم رو موقعی که حرکت میدم خیلی درد میگیره تا حدی که بعضی اوقات اصلا نمیتونم خودم حرکتش بدم اما اگه با یه انگشت دیگه بیارم پایین درد نداره در ضمن بعضی اوقات که انگشتم رو حرکت میدم مفصلش میره قفل میکنه و باید با فشار و درد به حالت عادی برگردونمش اگه میشه راهنمایی کنین ممنون میشم
با سلام خدمتتون چند وقتی هست که وقت کار کردن بین بندهای انگشتانم درد میگیره واحساس گزگز میکنه طوری شده الان کارکردن برام دشوار شده سابقه روماتیسم پا هم دارم میشه راهنمایی کنید باید به چه دکتری مراجعه کنم
سلام بايد به متخصص مغز واعصاب مراجعه كنيد و نوار عصب عضله بديد.
سلام دوست گرامی شما دچار تریگر فینگر یا انگشت ماشه تفنگی شده اید باید به ارتوپد مراجعه نمایید
سلام درمورد دردوتورم انگشتان وپشت دست بدون تصادف وپارگی توضیح ودرمانش بیشترتوضیح بفرماییدممنونم
سلام دوست گرامی باید علت درد و تورم انگشتان مشخص شود مثلاً یکی از علت ها ممکن است آرتریت روماتوئید باشد
باسلام،من بعد از بارداری دخترم دچار کمردرد و درد های ستون فقرات شدم حدود چهار ساله،اما مدتی هست که درد در ناحیه زیر بغل سمت چپ دارم طوریکه درد به بازو میرسه به شکل تیر کشیدن در نواحی دیگه دستم و این درد گاهی در قسمتهای دیگه هم میرسه حتی به شکل تیر کشیدن در نوک دستا و پاها،لطفا راهنماییم کنید. ممنون از شما دکتر عزیز
سلام
دردهای پراکنده در بدن معمولا منشا روحی و روانی دارند
با این حال باید ابتدا توسط متخصص داخلی معاینه شوید
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
سلام
من 37 سالمه بعضی مواقع انگشت سبابه دست راستم خیلی درد میگیره و تا نزدیک مچم دردش کشیده میشه و شصتم هم یکم درد میگیره و الان حدود 3 ماهیه با دست راستم زیاد کار کنم پشت شانه هم درد میگیره
میفرمایید مشکلم چیه؟
سلام یکی از علت ها ممکن است آسیب عصب رادیال دست باشد و منشا آن ممکن است از گردن باشد اگر دچار درد گردن هستید باید جهت بررسی اقدام فرمایید
سلام وسپاس ازپزشکان دلسوز متعهد وتشکر فراوان از گردانندگان این سایت.مدت یک ماه میشود رگ انگشت کوچک من جریان خونش قطع شده البته تکان میخورد ولی از گیر افتاده حتی سویچ ماشینم رابدست راست باز میکنم البته دست چپ بنده این عارضه را دارد محتاج راهنمایی هستم از خداوند صحت وطول عمر برای شما خواهانم.
سلام دوست عزیز از شما سپاسگزارم بابت دعای خیرتان
در مورد درد انگشت شما باید شرح حال کامل تر باشد علاوه بر آن معاینه نقش مهمی در تشخیص علت دارد در صورت امکان به ارتوپد مراجعه نمایید
سلام دستوپاری راستم زیاد درد میکنه بالای زانوی راستم یه رگ سبز رنگه که ورم داره از دوران حاملگی میسوزه و الانم درد میکنه و کف پاهامم و ناخونا و انگشتا دستمم درد میکنه نمیدونم چرا؟
سلام دوست عزیز
شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, , AnA,Rf ,, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, , vit d3را انجام دهید
شلام،ببخشید وقتتون رو میگیرم دو سه روزی هست که سره انگشت اشاره و شصت دست سمت چپم درد میکنه،میفرمائید مشکلم چیه؟
سلام لازمه كه معاينه دقيق از نظر اعصاب دستتون انجام شه
به متخصص مغز واعصاب بريد و در صورت نياز نوار عصب عضله هم بديد.
با سلام وخسته نباشید خدمت شما من حدود 5یا6 ماه شده که مفاصل انگشتان دو دستم درد میکند وشبا که میخوابم نصف شب دیگه نمی تونم دستم رو ببندم ی کم که گرم کنم ببا ماساژ میتونم کمی ببندم بازم نه محکم
سلام دوست گرامی باید از نظر سندروم تونل کارپال و بیماریهای روماتیسمی بررسی شوید
به ارتوپد مراجعه کنید
سلام و خسته نباشید من دختری ۲۲ساله هستم مبتلا به کولیت روده حدودا یک ماه قبل مادربزرگم فوت شدن و شوک عصبی بزرگی به من وارد شد توی این یک ماه خیلی عصبی شدم الان حدود یک هفته است وقتی استرس دارم یا عصبانی میشم انگشتهای دستم تیر میکشن درد میکنه بعضی وقتا هم درد به ساق پا و ساعد دستم میزنه درد لحظه ای است و چند ثانیه بعد خوب میشه میخواستم من رو راهنمایی کنید
سلام دوست گرامی برای بهبود وضعیت خود باید به روانپزشک مراجعه کنید
سلام خسته نباشید من یک هفته پیش از کوه بالا رفتم بعد از سه روز درد توی ساق پام و ران ها شروع شد البته احساس میکنم مشکلی ندارم فقط وقت هایی که غذا میخورم درد میگیرن یا انگشتای دست و پام مورمور میشن میشه بگید مشکل من چیه
سلام
اگر درد تیرکشنده از پشت باسن به ران و ساق پاست باید معاینه شوید (جهت بررسی اعصاب سیاتیک)
امکان هم داره بخاطر دیابت باشه البته قبلا نداشتم ولی تو اینترنت سرچ کردم دیدم به این دلایل هم نوشتن
اگه دیابت تشخیص داده شده ندارید خیر بعید
اول علل روماتیسمی باید بررسی شن
باشه ممنون?خانم دکتر
سلام من آقایی ۵۳ ساله هستم مدتیه انگشتان هر دو دستم به جز شصت موقع بستن با درد همراه است و احساس تورم در انگشتانم دارم به ارتوپد مراجعه کردم قرص زاکسیم ۴۰۰ و سایرین ۱۰۰ تجویز کردن اما بی اثر بودو زمان شست و شو با آبگرم حالت عادی پیدا میکند لطفا راهنمایی کنید با تشکر
سلام دوست عزیز
شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, , AnA,Rf ,, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, , vit d3را انجام دهید
سلام من ۲۲سالمه یه مدتیه انگشت وسطیم درد میکنه بیشتر موقع خواب شروع میکنه ب درد گرفتن وضربه هم نخورده
سلام
اگه تورم و قرمزی ندارد و هنگام حرکت دادن هم درد نمیکند مورد خاصی نیست
سلام، ۲۹ سالمه و وقتی عصبانی و ناراحت میشم دست چپم خیلی درد میکنه جدیدا هم سر انگشتای دست چپم سوزن سوزن میشه( مور مور نمیشه)، تازگی اینطور شدم مخصوصا انگشت اشاره دست چپ
بیماری خاصی هم ندارم و دارویی مصرف نمیکنم
علتش چیه؟ آیا ممکنه ام اس باشه؟
سلام
باید معاینه شین و از نظر سندرم تونل کارپ بررسی شین و نوار عصب عضله گرفته بشه
سلام عزیزم من ۵۳سال سن دارم مدتی هست که دست چپم از آرنج تا مچ تیر می کشه نمی تونم دستم جمع بکنم علتش چی
سلام لازمه كه از نظر قلبي بررسي شين و اكو قلب و تست ورزش بديد
سلام وقت بخیر همسر من هرچند وقت انگشت های دستش بصورت پراکنده انگار له له شده ومتورم میشه و شدیدا درد داره تا چند روز ادامه داره و این اتفاق هرچند وقت میوفته و چند روز ادامه داره.دلیلش چی میتونه باشه؟
سلام
باید ازمایش انجام بدن و بررسی از نظر روماتیسم انجام شود
به فوق تخصص روماتولوژی و یا متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام دکتر انگشتم علاوه بر اینکه درد میکنه انگار داره کج میشه بی علت هم هست ضربه ای وارد نشده
سلام یکی از علت ها ممکن است بیماری های روماتولوژی باشد به روماتولوژیست مراجعه کنید
سلام آقا ۳۰ ساله هستم.حدود دو ماهه انگشت شصت و اشاره هر دو دستم از قسمت بند کمی درد داره گاهی نمیتونم حتی درب یک بطری آب رو باز کنم احساس میکنم توانش رو ندارم دستم بی حاله دستم.مشکل چیه؟؟؟؟ممنون
سلام یکی از علت ها ممکن است سندروم تونل کارپال باشد به متخصص ارتوپد مراجعه فرمایید
سلام علت خم نشدن انگشت کوچک در دست راست
سلام دوست گرامی توضیح شما خیلی کوتاه و مختصر است لطفاً به پزشک مراجعه فرمایید
سلام من خانمی ۳۰ ساله هستم وقتی کاری انجام میدم خیلی زود دستام درد میگیرن یعنی حتی بادمجون هم پوست میگیرم دستم درد میگیره علتش چی میتونه باشه
سلام یکی از علتهاممکن است سندروم تونل کارپال باشد
چی هست ؟ خطرناکه؟ درمانی داره؟
سلام
خطرناک نیست
جهت تایید تشخیص به ارتوپد مراجعه کنید
دکترسلام پشت زانو غده به اندازه گردو درآوردی خیلی اذیتم مکنه
سلام اون كيست بكر هست
به متخصص ارتوپد مراجعه كنيد كه خارجش كنن
سلام من ۴۲ ساله هستم ،دوسال هست کمرم درد میکرد وقتی پیاده روی میرم ویا خونه بیشتر از نیم ساعت سرپا وامیستم،کمرم خشک میشه نمیتونم بشینم،و۵یا۶ماهی هم شده که سه تا از انگشت دستم دردمیکنه تیرمیکشه احساس میکنم کج شده،،لطفا منو راهنمایی کنین?
سلام دوست گرامی اینکه کدوم یکی از انگشتهای شما دچار درد شده مهم می باشد
به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام وقتتون بخیر
دختر ۱۵ ساله هستم و چند روزی هست که استخون انگشتای دستم یهو تیر میکشه و بعد سی ثانیه تا یک دقیقه خوب میشه و بیشتر وقتی عصبی یا استرسی میشم تشدید میشه و از وقتی شروع شد که یک تنش شدید بهم وارد شد نیازی به دکتر هست؟
بعضی شبا بصورت ضربانی در خیلی کم به مدت سی ثانیه تا یک دقیقه لطفاً راهنمایی کنید
سلام بهتره نوار قلب بديد و از نظر آريتمي بررسي شيد
قهوه نخوريد كم خوابي هم نداشته باشيد
سلام وقتتون بخیر
مادرم ۵۵ سالشونه انگشت شصت شون رو تکون میدن دچار شوزش و درد میشه ممنون میشم راهنمایی کنین
سلام اگر بر اثر وارد شدن ضربه دچار علایم شدن نیاز است که از انگشت عکس رادیولوژی گرفته شود
سلام وقتتون بخیر
من ۲۱ سالمه و دانشجو هستم.
انگشت شصت، وسط و اشاره دست چپم از مفصل سه روزه درد میکنه و بیشتر بصورت حمله ای هر چند دقیقه یکبار اتفاق میافته.
میخواستم بدونم که علتش بیماری هست یا تایپ کردن زیاد .
ممنون از پاسخگوییتون
سلام بايد نوار عصب عصله بديد
به متخصص مغز واعصاب مراحعه كنيد و از نظر سندرم تونل كارپال بررسي شويد
سلام.انگشت دستم قهوه ای شده بیشترم میشه هر روز.بوی بدی هم گرفته.لطفا راهنماییم کنید خیلی میترسم
سلام بايد متخصص عفوني معاينتون كنن و MEI هم بگيريد
انگشت سبابه دست چپ من بشدت گز گز میکنه و مخصوصا شب تا صب سوزش عجیبی داره دلیلش چیه ،من ورزشکار بدنسازم و چند مدتیه اینجور شدمه
سلام من ۳۵سالمه فرش می بافم صبا که پا میشم انگشت حلقه ی هر دو دستم گیر می کنه نمی تونم خم کنم به زور هم خم کنم درد می گیره هنگام باز کردن انگشتام می خواستم راهنماییم کنین
سلام و عرض ادب
زنی 51 ساله هستم،چند ماهیست که انگشت شصت دست راستم درد داره و از مفصل وسط سخت خم و راست میشه و گاهی صدا میده و میپره و مدتی هم هست که سایر انگشتان دست راست از مفصل وسط احساس خشکی و درد داره و انگشت شصت دست چپم از محل اتصال به کف دست به سمت مچ درد داره و حالت کشیدگی داره و حتی موقع برداشتن یه کتری هم دردش بیشتر میشه ، محل اتصال سایر انگشتام به کف دست چپ میسوزه و درد داره و چند شبیه که موقع خوابم اذیتم،
با این شرایط کرونا جرات نکردم دکتر برم لطفا راهنماییم کنید و در صورت امکان درمانی برام معرفی کنید، ببخشید طولانی شد، با سپاس فراوان
سلام من مفاصل دستم درد میکنه و خیلی کار می کنم و با مبایل بازی میکنم ۱۴ سالمه
سلام بدليل استفاده زياد از مبتيله
اگه كمتر استفاده كنيد بهتر ميشه اما اگه رعايت نكنيد ممكنه ٥ سال ديگه به آرتروز تبديل شه
سلام خیلی وقت صحبح ها بلند میشم دستم بسته نمیشه و موچه دستم درد داره کتفم خیلی درد داره ممنون میشم راهنمایی کنید
دوست عزیز
شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, , AnA,Rf ,, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, , vit d3را انجام دهید
با عرض ادب و احترام خدمت شما من 47سال سن دارم حدود یکماه است تمامی انگشتان هردو دستم همانند گرفتگی عضلات در د میکند و بعضی مواقع سوزن سوزن میزند از شما خواهشمندم راهنمایی بفرمائید
سلام خانم دکتر، من 55 ساله هستم و از اعصا برای راه رفتن کمک میگیرم ، حدودا پنج روزی میشه که انگشت اشاره و انگشت وسطم درد میکنه نمیتونم زیاد خمش کنم و و بهش فشار بیارم ، درد ضربانی داره و بعضی وقتام دردش بااینکه ثابت نگه داشتم شدید تر میشه ، و یک ماهی میشه ک پیاده رویم زیاد تر شده ، امکانش هست بخاطر استفاده مکرر از اعصا باشه ؟؟ یااینکه مشکل دیگه ای وجود داره ؟؟ ممنون میشم راهنمایی کنید با سپاس
سلام
۲۸سالمه
بعضی وقتا دست راستم
بین انگشت شست و انگشت اشاره درد میکنه و تیر میکشه
ولی تورم و…نداره
فقط درد داره…
مشکل از کجاست؟