علت درد انگشتان دست چیست؟ بررسی 24 علت مختلف درد انگشتان

درد انگشتان دست
اشتراک گذاری 732 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

بیماری‌های زمینه‌ای، انواع آسیب و عفونت از شایع‌ترین علت‌های درد انگشت دست هستند. درواقع علت درد انگشتان دست را می‌توان بیماری‌هایی همچون آرتروز، سندرم تونل کارپال، روماتیسم مفصلی و بسیاری دیگر از شرایط پزشکی دانست. این شرایط پزشکی می‌توانند شامل ام اس، نقرس، پوکی استخوان، کیست، تومور و کورک باشند. دکتر ارتوپد برای تشخیص درد انگشتان دست، انواع راه‌های تشخیصی همچون معاینه فیزیکی، آزمایشات تصویربرداری و آزمایش خون را انجام خواهد داد. این متخصص، برای درمان درد انگشتان دست، استراحت، کمپرس یخ، مصرف دارو، فیزیوتراپی و در صورت نیاز جراحی را تجویز می‌کند.

در انتها، اگر سوالی درباره پیشگیری از درد انگشت دست و درمان درد انگشت دست دارید، آن را در قسمت نظرات بنویسید. پزشک ما به آن پاسخ می‌دهد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند نمایش بیشتر

علت‌ اصلی درد انگشتان دست

شایع‌ترین علت درد انگشتان دست، آرتریت، سندرم تونل کارپال، التهاب تاندون‌ها، آسیب‌های فیزیکی، استفاده مکرر از انگشتان و بیماری‌های سیستمیک مانند دیابت هستند. گاهی، عفونت‌ها یا مشکلات عصبی هم منجر به درد انگشتان می‌شوند. تشخیص دقیق علت این عارضه، نیازمند معاینه دکتر ارتوپد و گاهی تست‌های تصویربرداری و آزمایشات خون است. این متخصص، برای مدیریت درد انگشتان دست، داروها، فیزیوتراپی و در برخی موارد جراحی را توصیه می‌کند.

علت درد انگشتان دست
آرتروز یکی از علت های درد انگشتان دست

آرتروز

در بیماری آرتروز، فرسایش و تخریب غضروف مفاصل، باعث سفتی، تورم و درد در انگشتان می‌شوند. با ادامه‌دار شدن این فرایند، حرکت انگشتان محدود شده و عملکرد دست تحت تأثیر قرار می‌گیرد. عوامل خطر بیماری آرتروز شامل سن بالا، جنسیت و اغلب در زنان، سابقه خانوادگی و آسیب‌های قبلی واردشده به مفاصل هستند. متخصص ارتوپدی، برای درمان درد انگشت دست ناشی از آرتروز، از داروهای ضدالتهابی، فیزیوتراپی، تزریق‌های مفصلی و در موارد شدید، جراحی استفاده می‌کند.

جراحت دست

جراحات دست شامل شکستگی‌ها، دررفتگی‌ها، بریدگی‌ها، سوختگی‌ها و آسیب به تاندون‌ها و لیگامان‌ها است. هر نوع آسیب به ساختارهای دست می‌تواند منجر به درد، تورم، کبودی و کاهش توانایی حرکت انگشتان شود. درمان آسیب‌های واردشده به دست، بسته به نوع و شدت آسیب متفاوت بوده و شامل استفاده از آتل، گچ، داروهای ضددرد، فیزیوتراپی و در موارد شدیدتر، جراحی است. مراقبت به‌موقع و مناسب از جراحات دست، می‌تواند به بهبود سریع‌تر و کاهش خطر عوارض کمک کند.

شرایط پزشکی

شرایط پزشکی متعددی همچون آرتریت روماتوئید، سندرم تونل کارپال، دیابت، نقرس و لوپوس می‌توانند باعث درد انگشتان دست شوند. آرتریت روماتوئید باعث التهاب و درد در مفاصل انگشتان شده؛ درحالی‌که، سندرم تونل کارپال به دلیل فشار بر عصب میانی دست ایجاد می‌شود. دیابت، آسیب‌های عصبی و نقرس، تجمع کریستال‌های اوریک اسید در مفاصل را در پی دارند. لوپوس هم منجر به التهاب و درد مفصلی خواهد شد.

روماتیسم مفصلی

بیماری خودایمنی روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید، موجب التهاب و درد در مفاصل می‌شود. درد انگشتان دست یکی از نشانه‌های رایج التهاب مفاصل بوده که با تورم، سفتی و کاهش حرکت همراه است. این درد، صبح‌ها شدت گرفته و به مرور زمان باعث تغییر شکل و تخریب مفاصل می‌شود. درمان آرتریت روماتوئید، شامل داروهای ضدالتهاب، تغییر در سبک زندگی، فیزیوتراپی و در برخی موارد جراحی است.

درد انگشتان دست به علت بیماری مفصلی
بیمار دچار درد انگشت دست ناشی از بیماری‌ مفصلی

پوکی استخوان

پوکی استخوان، با کاهش تراکم و قدرت استخوان‌ها، خطر شکستگی آن‌ها را افزایش می‌دهد. درد انگشتان دست در افراد مبتلا به پوکی استخوان می‌تواند ناشی از شکستگی‌های کوچک و فشار بر روی استخوان‌های ضعیف‌شده باشد. این بیماری، معمولاً تا زمان رخ دادن شکستگی، بدون علامت است. عواملی مانند سن، یائسگی، کمبود کلسیم و ویتامین دی و عدم فعالیت بدنی از عوامل خطر بیماری پوکی استخوان هستند. دکتر ارتوپد، برای مدیریت پوکی استخوان، اصلاح رژیم غذایی، مصرف مکمل‌های کلسیم و ویتامین دی، تمرینات وزنه‌برداری و داروهای تقویت‌کننده استخوان‌ها را توصیه می‌کند.

دیستروفی ماهیچه‌ای دوشن

دیستروفی ماهیچه‌ای دوشن، یک بیماری ژنتیکی و پیش‌رونده است که باعث ضعف و تخریب ماهیچه‌ها می‌شود. این بیماری اغلب از کودکی شروع شده و به‌تدریج تمام عضلات بدن را درگیر می‌کند. درد انگشتان دست در بیماران مبتلا به دیستروفی دوشن، ناشی از ضعف ماهیچه‌های دست و ناتوانی در استفاده صحیح از آن‌ها است. همچنین، انقباضات و تغییرشکل مفاصل هم به درد و ناراحتی منجر می‌شوند. تمرینات فیزیوتراپی، داروهای کورتیکواستروئید و مراقبت‌های حمایتی برای بهبود کیفیت زندگی و کاهش علائم، از تکنیک‌های درمانی توصیه شده برای درمان دیستروفی ماهیچه‌ای هستند.

بیماری ام‌اس

در بیماری ام‌اس یا مالتیپل اسکلروزیس، با حمله سیستم ایمنی فرد به سیستم عصبی مرکزی، به غلاف میلین اعصاب آسیب وارد می‌شود. درد انگشتان دست در بیماران مبتلا به ام‌اس، ناشی از آسیب عصبی و اختلال در ارسال سیگنال‌های عصبی‌ست که حس سوزش، بی‌حسی و درد را در پی دارد. این درد، ممکن است به صورت دوره‌ای، مداوم و با شدت‌های متغیر بروز کند. درمان بیماری ام‌اس، از داروهای تعدیل‌کننده سیستم ایمنی، داروهای ضددرد، فیزیوتراپی و تکنیک‌های مدیریت استرس برای کاهش علائم تشکیل شده است.

اسکلروز سیستمیک

بیماری خودایمنی اسکلروز سیستمیک یا اسکلرودرمی، موجب سفتی و ضخیم شدن پوست و بافت‌های همبند می‌شود. درد انگشتان دست در این بیماری، ناشی از التهاب، فیبروز و کاهش جریان خون به دلیل تنگی عروق کوچک، می‌تواند به زخم‌ها و عوارض جدی منجر شود. همچنین، انگشتان، سفت و سخت شده و حرکت آنها محدود خواهد شد. دکتر ارتوپد برای درمان این بیماری از داروهای ضدالتهاب، داروهای تقویت‌کننده جریان خون، فیزیوتراپی و مراقبت‌های پوستی ویژه استفاده می‌کند.

درد انگشتان دست به علت بیماری اسکلروز سیستمیک
بیمار مبتلا به اسکلروز سیستمیک و درد انگشتان دست

سندرم رینو

اختلال عروقی سندرم رینو، باعث کاهش جریان خون به انگشتان دست و پا می‌شود. این بیماری معمولاً در پاسخ به سرما یا استرس رخ داده و علائمی مانند رنگ‌پریدگی، آبی شدن و قرمزی انگشتان را به همراه دارد. درد انگشتان دست در این سندرم، به علت انقباض عروق خونی کوچک و کاهش جریان خون رخ می‌دهد. مدیریت سندرم رینو شامل اجتناب از سرما، پوشیدن لباس‌های گرم و استفاده از داروهای گشادکننده عروق است.

کورک

کورک و درد انگشتان دست ممکن است به علت عفونت‌های باکتریایی، صدمات یا التهاب مفاصل ایجاد شوند. کورک‌ها، با تجمع چرک در فولیکول‌های مو یا غدد چربی پوست به وجود آمده و تورم، قرمزی و درد را به همراه دارند. در صورتی که انگشتان دست دچار درد و تورم شوند، برای جلوگیری از گسترش عفونت، به مراقبت‌های پزشکی فوری نیاز خواهید داشت. درمان‌های خانگی مانند کمپرس گرم و مصرف مسکن‌ها، در کاهش درد و تسریع بهبود مؤثر هستند. اما در موارد شدیدتر، استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها یا تخلیه چرک ضروری است.

گرهک

گرهک‌ها و درد انگشتان دست در اثر بیماری‌هایی مانند آرتریت روماتوئید، کیست گانگلیون یا تاندونیت ایجاد می‌شوند. گرهک‌ها، تورم‌های کوچک و سفت زیر پوست هستند که محدودیت حرکت و درد را به همراه دارند. این گرهک‌ها، معمولاً به دلیل التهاب و تجمع مایع در بافت‌ها به وجود می‌آیند. مصرف مسکن‌ها، فیزیوتراپی و در برخی موارد، جراحی برای حذف گرهک‌ها لازم است.

کیست

کیست و درد انگشتان دست، ناشی از کیست گانگلیون، آرتروز یا تاندونیت است. کیست گانگلیون، توده‌های کوچک پر از مایع، در نزدیکی مفاصل یا تاندون‌ها بوده و باعث درد و محدودیت حرکت می‌شود. آرتروز هم با فرسایش غضروف مفاصل دست و انگشتان، درد و سفتی را به دنبال دارد. تاندونیت یا التهاب تاندون‌ها، به دلیل استفاده مکرر یا آسیب ایجاد شده و با درد و تورم همراه است.

تومور

تومورهای خوش‌خیم و بدخیم انگشتان دست، باعث درد، تورم و تغییر شکل انگشتان می‌شوند. تومورهای خوش‌خیم، مانند لیپوم و کیست گانگلیون شایع‌تر بوده و باعث ناراحتی و محدودیت حرکت می‌شوند. تومورهای بدخیم، مانند سارکوم، نادرتر هستند؛ اما به‌طور جدی، سلامت دست و انگشتان را تهدید می‌کنند. درد ناشی از تومور، به دلیل فشار بر اعصاب و بافت‌های اطراف ایجاد می‌شود.

درد انگشتان دست به علت تومور
درد انگشت دست به علت تومور انگشت

گیرافتادگی عصب

گیرافتادگی عصب در دست، باعث درد، بی‌حسی و ضعف در انگشتان دست می‌شود. این وضعیت، با اعمال فشار بر عصب مدیان در مچ دست به دلیل انجام حرکات تکراری، آسیب یا التهابات مزمن ایجاد خواهد شد. علائم این اختلال، با درد در مچ دست و انگشتان، به‌ویژه انگشت شست، اشاره و انگشت میانی آغاز شده و به‌تدریج تشدید می‌شود. درمان گیرافتادگی عصب، شامل استراحت، استفاده از آتل، داروهای ضدالتهاب و در موارد شدیدتر جراحی برای رفع فشار از عصب خواهد بود.

سندرم کارپل تونل

سندرم کارپل تونل، ناشی از فشردگی عصب مدیان در مچ دست است که باعث درد، بی‌حسی و ضعف در دست و انگشتان می‌شود. علل مختلفی مانند تکرار حرکات دست، وضعیت‌های نامناسب کاری و بیماری‌هایی مثل دیابت و آرتریت روماتوئید می‌توانند این سندرم را ایجاد کنند. برای تسکین درد، استفاده از اسپلینت‌های شبانه، فیزیوتراپی و در موارد شدیدتر جراحی توصیه می‌شود.

سندرم دکرون

سندرم دکرون، ناشی از التهاب غلاف تاندون‌های انگشت شست است. این وضعیت، با ایجاد درد و تورم در پایه شست و ناحیه مچ دست، حرکات شست را محدود می‌کند. از علل اصلی این سندرم، می‌توان به حرکات تکراری دست و مچ، آسیب‌های مکرر و استفاده مفرط از انگشت شست اشاره کرد. درمان‌های معمول این سندروم، استراحت، استفاده از اسپلینت، داروهای ضدالتهاب و فیزیوتراپی هستند.

کیست گانگلیون

کیست گانگلیون یک توده خوش‌خیم پر از مایع است که در نزدیکی مفاصل یا تاندون‌های دست و مچ ایجاد می‌شود. این کیست‌ها، با ظهور ناگهانی، باعث درد، ناراحتی و محدودیت حرکت در انگشتان دست می‌شوند. علل دقیق ایجاد این کیست‌ها ناشناخته است؛ اما آسیب‌های مکرر یا فشار بیش از حد روی مفاصل و تاندون‌ها می‌توانند ایجادکننده کیست گانگلیون باشند. متخصص ارتوپدی، استراحت، تخلیه مایع کیست با سوزن و در موارد مقاوم به درمان‌های معمولی، جراحی برای برداشتن کیست را تجویز می‌کند.

انگشت ماشه‌ای

در عارضه انگشت ماشه‌ای یا تریگر فینگر، یکی از انگشتان دست، هنگام خم کردن یا صاف کردن، گیر می‌کند یا قفل می‌شود. این حالت؛ ناشی از التهاب و تنگی غلاف تاندون‌های انگشت بوده و درد و سفتی در انگشتان دست را در پی دارد. عواملی مانند حرکات تکراری دست، آرتریت روماتوئید و دیابت می‌توانند خطر بروز عارضه انگشت ماشه‌ای را افزایش دهند. استفاده از اسپلینت، داروهای ضدالتهاب و تزریق استروئید و در موارد شدیدتر، جراحی برای آزاد کردن تاندون می‌تواند روش‌های درمانی موثری باشند.

انگشت ماشه ای علت درد انگشت دست
بیمار مبتلا به درد انگشت دست ناشی از انگشت ماشه ای

انقباض دوپویترن

انقباض دوپویترن، با ضخیم ‌شدن و کوتاه ‌شدن فاشیای کف دست، منجر به خم‌شدن دائمی انگشتان، به‌ویژه انگشت چهارم و پنجم می‌شود. این وضعیت، با درد و کاهش توانایی حرکت انگشتان همراه خواهد بود. عوامل ژنتیکی، دیابت و مصرف الکل از جمله عوامل خطر انقباض دوپویترن هستند. دکتر ارتوپد، برای مدیریت این شرایط، فیزیوتراپی، تزریق کورتیکواستروئید و در موارد شدیدتر جراحی برای آزادسازی فاشیا را تجویز می‌کند.

ندول‌ها

ندول‌ها، توده‌های کوچک و سفتی هستند که در انگشتان دست ایجاد شده و باعث درد و ناراحتی می‌شوند. این ندول‌ها، به علت التهاب مزمن در مفاصل یا تاندون‌ها، آرتریت روماتوئید یا نقرس ایجاد خواهند شد. از شایع‌ترین علائم ندول‌ها می‌توان به درد، تورم و محدودیت حرکت در انگشتان اشاره کرد. درمان‌های متداول آن‌ها، مصرف داروهای ضدالتهاب، تزریق کورتیکواستروئید و جراحی برای برداشتن ندول‌ها هستند. فیزیوتراپی و مراقبت‌های خانگی همچون کمپرس یخ و استراحت هم به کاهش علائم کمک می‌کنند.

لوپوس

بیماری لوپوس، باعث التهاب و درد در مفاصل انگشتان دست می‌شود. این التهاب، به صورت تورم، قرمزی و کاهش حرکت انگشتان بروز می‌کند. افراد مبتلا به لوپوس، اغلب به دلیل درد مزمن در انگشتان دست، دچار اختلال در فعالیت‌‌های روزانه می‌شوند. درمان‌های مختلفی از جمله داروهای ضدالتهاب، کورتیکواستروئیدها و داروهای سرکوب‌کننده ایمنی به کاهش علائم کمک می‌کنند. رعایت رژیم غذایی مناسب، استراحت کافی و فیزیوتراپی نیز می‌تواند در مدیریت این علائم موثر باشد.

نقرس

نقرس، نوعی آرتریت التهابی‌ست که به دلیل تجمع کریستال‌های اسیداوریک در مفاصل، از جمله انگشتان دست، ایجاد می‌شود. بیماری نقرس، باعث درد شدید، تورم و قرمزی در مفاصل انگشتان می‌شود. حملات این بیماری، به صورت ناگهانی رخ داده و گاهی چند روز تا چند هفته طول می‌کشند.

براساس گفته انجمن جراحی دست آمریکا (ASSH)،

نقرس معمولا در مفاصل بزرگتر مانند انگشت شست پا، زانوها و مچ پا رخ می‌دهد؛ اما در صورت عدم درمان مناسب و به صورت ناگهانی و شدید، به مفاصل دست و انگشتان دست هم حمله می‌کند. با این حال، اولین حمله نقرس، اغلب در شست پا رخ می‌دهد.

مصرف داروهای ضدالتهابی، کورتیکواستروئیدها و داروهای کاهش‌دهنده اسیداوریک از موثرترین روش‌های درمان نقرس هستند. همچنین، کاهش مصرف گوشت قرمز و الکل و افزایش مصرف آب موجب کاهش حملات ناگهانی نقرس خواهند شد.

تاندونیت

تاندونیت یا همان التهاب تاندون‌ها، در انگشتان دست، درد و ناراحتی ایجاد می‌کند. استفاده زیاد از دست، آسیب‌های فیزیکی یا فشار زیاد بر تاندون‌ها موجب ایجاد تاندونیت می‌شود. التهاب تاندون‌ها با درد، تورم و محدودیت حرکت انگشتان دست همراه است. برای درمان تاندونیت، استراحت، استفاده از یخ، مصرف داروهای ضدالتهابی و فیزیوتراپی بسیار موثر هستند. استفاده از آتل با ثابت نگه داشتن انگشتان و کاهش فشار روی تاندون‌ها، به بهبود این شرایط کمک می‌کند.

دیابت

بیماری دیابت، با ایجاد آسیب‌های عصبی مانند نوروپاتی دیابتی، باعث سوزش، بی‌حسی و درد انگشتان دست می‌شود. قند خون بالا و طولانی‌مدت ناشی از بیماری دیابت، به اعصاب کوچک دست‌ها آسیب می‌زند. کنترل دقیق قند خون، مصرف داروها و اصلاح سبک زندگی مانند رژیم غذایی مناسب و ورزش منظم به بهبود علائم کمک می‌کند.

دلایل درد انگشتان دست
عوامل موثر بر ایجاد درد انگشتان دست

علت درد انگشتان دست راست

علت درد و ورم انگشت دست راست می‌تواند ناشی از فشار زیاد روی اعصاب و تاندون‌ها، التهاب مفاصل، سندرم تونل کارپال یا آسیب‌های ناشی از حرکات تکراری باشد. کمبود ویتامین‌ها مانند ویتامین B12 و D، باعث ناراحتی و درد انگشتان دست راست می‌شود. عواملی همچون استرس، فشار عصبی و مشکلات عضلانی هم می‌توانند به این عارضه مرتبط باشند.

علت درد انگشتان دست چپ

درد انگشتان دست چپ، می‌تواند ناشی از آرتریت، فشردگی عصب میانی در مچ دست و آسیب‌های عصبی باشد. همچنین، بیماری‌های سیستمیک مانند دیابت و مشکلات قلبی هم از علت درد انگشت شست دست چپ به حساب می‌آیند. تشخیص دقیق علت تیرکشیدن انگشتان دست چپ، به ارزیابی‌های پزشکی و انجام آزمایش‌های تشخیصی نیاز دارد. در صورت تداوم یا شدت درد، با آگاهی از اینکه تخصص ارتوپدی چیست، حتما باید به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید. دکتر ارتوپد با انجام آزمایش‌های تشخیصی و بررسی وضعیت بیمار، بهترین روش درمانی را پیشنهاد می‌دهد. 

مشاوره تلفنی و متنی دکتر ارتوپدی

علت درد بند انگشتان دست

درد بند انگشتان دست می‌تواند ناشی از آرتروز، تاندونیت یا آسیب‌های فیزیکی مانند ضربه یا کشیدگی رخ دهد. آرتروز، با فرسایش غضروف‌های بین استخوانی، باعث التهاب و درد می‌شود. تاندونیت یا التهاب تاندون‌ها، به‌دلیل استفاده مکرر یا فشار زیاد بر دست ایجاد خواهند شد. مشکلات عصبی مانند سندرم تونل کارپال هم منجر به درد انگشتان در اثر فشار بر عصب مدیان می‌شود. در موارد شدیدتر، بیماری‌های خودایمنی مانند روماتیسم مفصلی نیز می‌توانند علت درد باشند. جهت درمان درد بند انگشتان دست با مشاوران دکتردکتر تماس بگیرید که بهتون دکتر را به شما پیشنهاد کنند.

علت تیرکشیدن انگشتان دست

سندرم تونل کارپال، آرتروز، آسیب‌های عصبی یا فشارهای مکرر روی اعصاب از شایع‌ترین علت‌های تیرکشیدن انگشتان دست هستند. این درد، از التهاب یا فشردگی عصب‌ها و تاندون‌ها نشات گرفته و با علائمی همچون گزگز، بی‌حسی یا ضعف و درد انگشتان دست همراه است. استفاده زیاد از دستگاه‌های الکترونیکی، حرکات تکراری دست یا شرایط التهابی مانند آرتریت روماتوئید این مشکل را تشدید می‌کنند.

درد انگشتان دست با چه علائمی همراه است؟

علائم همراه با درد انگشتان دست، بسته به علت اصلی متفاوت هستند. در جدول زیر، به علائم همراه درد انگشتان دست اشاره کرده‌ایم:

علائم همراه درد انگشت دست

شرح علائم

تورم

افزایش حجم و پف کردن انگشتان

سرخی یا تغییر رنگ

قرمزی، التهاب یا تغییر رنگ پوست انگشتان

بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن

احساس بی‌حسی یا کرختی در انگشتان

سفتی و محدودیت حرکت

عدم توانایی در حرکت دادن انگشتان به‌طور کامل

گرما

احساس حرارت و سوزش ناشی از گرما در ناحیه درد

کبودی

ظاهر شدن کبودی به علت ضربه یا آسیب

زخم یا بریدگی

وجود زخم یا بریدگی بر روی انگشتان در اثر جراحت

ضعف

احساس ضعف و کاهش قدرت در انگشتان

درد هنگام لمس

درد بیشتر هنگام لمس یا فشار دادن ناحیه مورد نظر

تغییرات ناخن

تغییر در رنگ یا شکل ناخن‌ها

علت‌های متعددی همچون آسیب‌های فیزیکی، التهاب مفاصل، عفونت‌ها، مشکلات عصبی و بیماری‌های مزمن، باعث درد انگشتان دست می‌شوند. در صورت شدت گرفتن علائم شدید یا تداوم آن‌ها، ملاقات با پزشک لازم است.

انواع درد انگشتان دست چیست؟

درد انگشتان دست می‌تواند در اثر شکستگی، رگ‌به‌رگ شدن یا کشیدگی ایجاد شود. بیماری‌های التهابی مثل آرتروز و روماتیسم، سندرم تونل کارپال، عفونت‌ها و زخم‌ها و مشکلات عصبی مثل نوروپاتی محیطی، می‌توانند شایع‌ترین عوامل ایجاد گزگز و درد انگشتان دست باشند. متخصص ارتوپدی، متناسب با هر کدام از این عوامل و نیاز‌های بیمار، درمان منحصربه‌فردی ارائه می‌دهد. در ادامه، به مهم‌ترین انواع درد انگشتان دست پرداخته‌ایم:

آسیب‌های فیزیکی

شایع‌ترین آسیب‌های فیزیکی انگشتان دست شامل شکستگی، پیچ‌خوردگی و کشش عضلات و تاندون‌ها هستند. استخوان انگشت‌ها، تحت فشار یا ضربه شدید دچار شکستگی می‌شوند. پیچ‌خوردگی انگشت‌ها به دلیل کشش یا پارگی رباط‌ها به وجود می‌آیند و با ورم و کبودی همراه هستند. فعالیت‌های شدید یا حرکات نادرست هم موجب کشش عضلات و تاندون‌ها شده که درد انگشتان دست و محدودیت حرکت در انگشتان را در پی دارد.

بیماری‌های مفصلی

آرتریت، روماتوئید آرتریت و استئوآرتریت از شایع‌ترین بیماری‌های مفصلی هستند که باعث درد انگشتان دست، ورم و کاهش حرکت مفاصل انگشتان می‌‌شوند. آرتریت با التهاب و کاهش عملکرد مفاصل، روماتوئید آرتریت با تخریب مفاصل و استئوآرتریت با تحلیل مفاصل و تخریب استخوان‌ها، در ایجاد درد انگشتان دست نقش دارند.

بیماری‌های عصبی

سندرم تونل کارپال و نوروپاتی دیابتی از شایع‌ترین بیماری‌های عصبی هستند که منجر به درد انگشتان دست می‌شوند. فشردگی عصب میانی در مچ دست با ایجاد سندرم تونل کارپال، درد، بی‌حسی و ضعف در انگشتان را به دنبال دارد. بیماری نوروپاتی محیطی عموما از عفونت‌ها، آسیب‌های فیزیکی و دیابت نشات گرفته و به اعصاب بدن آسیب می‌زند. این بیماری‌ها با ایجاد سوزش و درد در انگشتان دست، فعالیت‌های روزانه بیمار را مختل می‌کنند.

دلایل انواع درد انگشتان دست
بیماری های عصبی یکی از عوامل انواع درد انگشتان دست

التهاب و عفونت

تنوسینوویت یا التهاب غلاف تاندون، به دلیل استفاده مکرر از دست یا حرکات تکراری ایجاد شده و باعث تورم و درد انگشتان دست می‌شود. برخی عفونت‌ها مانند پاناریتیوم از ورود باکتری‌ها به پوست انگشت به وجود می‌‌آیند و معمولاً با درد شدید، ورم و ترشح همراه هستند. تسکین علائم و درد انگشتان دست ناشی از عفونت‌ها، به مداخله فوری پزشکی نیاز دارد.

چه کسانی بیشتر درگیر درد انگشت دست می‌شوند؟

درد انگشت دست، در افراد مختلف به دلایل متعددی رخ می‌دهد. در ادامه، به برخی از افرادی که بیشتر در معرض درد انگشت دست هستند، اشاره کرده‌ایم:

  • افراد سالخورده؛ درد انگشت دست ناشی از افزایش احتمال بروز مشکلات مفصلی مانند آرتروز با افزایش سن
  • افراد شاغل در فعالیت‌های تکراری؛ مانند تایپیست‌ها، موسیقیدانان به‌ویژه نوازندگان سازهای سیمی، کارگران کارخانه
  • ورزشکاران؛ استفاده مکرر از دست‌ها در ورزش‌هایی مانند بسکتبال، والیبال، تنیس و وزنه‌برداری
  • افراد مبتلا به بیماری‌های خاص؛ درد و التهاب در مفاصل انگشتان ناشی از بیماری‌های آرتریت روماتوئید، نقرس و دیابت
  • افراد با آسیب‌های قبلی؛ افرادی با تجربه آسیب‌های دست و انگشتان مانند شکستگی یا دررفتگی
  • افرادی با شرایط شغلی خاص؛ استفاده مکرر از دست‌ها در مشاغلی مانند خیاطان، جراحان و آشپزان

اگر با درد انگشت دست مقاوم به درمان مواجه هستید، مشاوره با متخصص ارتوپدی توصیه می‌شود.

روش‌های تشخیص درد انگشتان دست چیست؟

تشخیص درد انگشت دست، با استفاده از روش‌های بررسی فیزیکی، آزمایش‌های تصویربرداری و آزمایش‌های تخصصی انجام می‌شود. در ادامه به مهم‌ترین روش‌های تشخیص درد انگشت دست پرداخته‌ایم:

  • بررسی اولیه؛ پرسیدن سوالاتی درباره‌ی شروع درد، شدت و موقعیت دقیق و عوامل تسکین‌دهنده و تشدیدکننده درد
  • معاینه فیزیکی؛ شامل بررسی حرکات انگشتان، مشاهده هرگونه تورم یا تغییر رنگ و لمس نواحی دردناک
  • رادیوگرافی؛ بررسی وجود شکستگی یا تغییرات استخوانی
  • ام‌آر‌آی؛ بررسی جزئیات بافت‌های نرم مانند عضلات، تاندون‌ها و لیگامان‌ها
  • سونوگرافی؛ ارزیابی مشکلات تاندون‌ها و بافت‌های نرم
  • الکترومیوگرافی؛ ارزیابی عملکرد عصبی و عضلانی
  • آزمایش خون؛ بررسی علائم التهاب یا عفونت
  • آرتروسنتز؛ تخلیه مایع مفصلی برای بررسی وجود عفونت یا کریستال‌های مربوط به بیماری‌هایی مانند نقرس
  • تست‌های استحکام و انعطاف‌پذیری؛ ارزیابی میزان قدرت و دامنه حرکتی انگشتان
  • تست‌های عصبی؛ بررسی سلامت اعصاب انگشتان با تست فشاری و تست فالن
  • اسکن استخوانی؛ تشخیص مشکلات مرتبط با استخوان‌ها، غیرقابل مشاهده با رادیوگرافی معمولی

اولین و مهم‌ترین اقدام برای درمان درد انگشتان دست، مراجعه به‌موقع به دکتر ارتوپد است. خوشبختانه در تمامی شهرهای ایران، می‌توانید به بهترین متخصصان دسترسی داشته باشید. کافیست که از طریق پلتفرم آنلاینی همچون دکتردکتر، نوبت بگیرید. مثلا اگر ساکن مشهد هستید، می‌توانید به پروفایل بیش از 24 دکتر ارتوپد مشهد فعال برای ثبت نوبت حضوری و غیرحضوری، دسترسی داشته باشید. 

روش‌های درمان درد انگشت دست چیست؟

درمان درد انگشت دست، به علت زمینه‌ای آن بستگی دارد. برای مثال، برای التیام دردهای ناشی از آسیب‌های فیزیکی، استراحت، کمپرس سرد و باندپیچی دست توصیه می‌شود. در صورت شکستگی یا دررفتگی، گچ‌گیری یا جراحی ضروری است. برای بیماری‌های التهابی مانند آرتروز، مصرف داروهای ضدالتهاب و فیزیوتراپی موثر خواهند بود. همچنین، تمرینات تقویتی و کششی، ماساژ و درمان‌های موضعی مثل کرم‌های ضددرد می‌توانند در هر شرایطی به بهبود درد کمک کنند. در ادامه به موثرترین روش‌های درمان درد انگشت دست پرداخته‌ایم:

استراحت و محافظت

استراحت و محافظت، از روش‌های اولیه و موثر برای درمان درد انگشت دست هستند. استراحت به معنای اجتناب از فعالیت‌های دردناک است و به بافت‌ها، برای بهبود فرصت می‌دهد. استفاده از محافظ یا آتل نیز می‌تواند از حرکات نادرست و آسیب بیشتر جلوگیری کند. این اقدامات، با کاهش التهاب و درد، به روند بهبودی سرعت می‌بخشند. همچنین، استراحت و محافظت، در بهبود درد انگشت دست ناشی از آسیب‌های تکراری یا ضربه، نقش بسیار موثری دارند.

درمان درد انگشتان دست
محافظت از انگشت ها برای درمان درد انگشت دست

استفاده از یخ و حرارت

استفاده از یخ و حرارت، به‌طور موثری درد و التهاب انگشتان دست را کاهش می‌دهد. قرار دادن یخ، روی منطقه دردناک، به مدت 15 تا 20 دقیقه و انجام این کار، چند بار در روز، موجب بهبود تورم و التهاب می‌شود. از سوی دیگر، استفاده از گرمای ملایم، مانند کمپرس گرم یا حمام آب گرم، با افزایش جریان خون به کاهش سفتی عضلات و مفاصل کمک می‌کند. ترکیب استفاده از یخ و حرارت، بسته به نیاز بیمار و توصیه پزشک، راهکار مؤثری برای تسکین درد و تسریع روند بهبودی خواهد بود.

داروها

داروهای ضدالتهاب و غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن، می‌توانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند. علاوه‌براین، استفاده از کرم‌ها و ژل‌های موضعی یا ژل‌های ضدالتهاب هم به‌طور موضعی درد را تسکین می‌دهد. این داروها با کاهش التهاب و تسکین درد انگشت دست، برای انجام راحت‌تر فعالیت‌های روزمره و افزایش کیفیت زندگی، به بیمار کمک می‌کنند.

تمرینات و فیزیوتراپی

تمرینات و فیزیوتراپی نقش مهمی در درمان درد انگشتان دست دارند. انجام تمرینات کششی منظم می‌تواند به بهبود انعطاف‌پذیری عضلات و مفاصل کمک کند و تنش عضلانی را کاهش دهد. علاوه بر این، تمرینات تقویتی می‌توانند عضلات دست و انگشتان را تقویت کنند و پایداری مفاصل را افزایش دهند. فیزیوتراپیست‌ها می‌توانند برنامه‌های تمرینی خاصی را براساس نیازهای فردی تنظیم کرده تا بهبودی سریع‌تر و مؤثرتر باشد. این تمرینات علاوه بر کاهش درد، می‌توانند به پیشگیری از بروز مجدد مشکلات نیز کمک کنند.

درمان درد انگشتان دست با فیزیوتراپی
دکتر در حال دردمان درد انگشتان دست با انجام تمرینات فیزیوتراپی

ماساژ و تکنیک‌های دستی

ماساژ و تکنیک‌های دستی می‌توانند به بهبود جریان خون و کاهش درد انگشتان دست کمک کنند. ماساژ ملایم انگشتان با استفاده از حرکات دورانی می‌تواند تنش عضلانی را کاهش داده و احساس راحتی و آرامش را به همراه داشته باشد. تکنیک‌های دستی که توسط یک فیزیوتراپیست یا ماساژور مجرب انجام می‌شوند، می‌توانند به بهبود حرکت مفاصل و کاهش التهابات کمک کنند. این روش‌ها با افزایش جریان خون و کاهش تورم، می‌توانند درد را تسکین دهند و روند بهبودی را تسریع بخشند، همچنین باعث پیشگیری از بروز مشکلات مزمن می‌شوند.

تغییر در فعالیت‌ها و عادات

تغییر در فعالیت‌ها و عادات، مانند اصلاح وضعیت نشستن و ابزار استاندارد کار، بسیار مهم است. استفاده از ابزارهای ارگونومیک مانند صفحه‌کلید و ماوس مناسب، می‌تواند فشار وارده بر انگشتان را کاهش دهد. همچنین، انجام حرکات کششی و استراحت‌های کوتاه در فواصل زمانی منظم، از بروز مشکلات ناشی از تکرار حرکت‌ها جلوگیری می‌کند. این تغییرات ساده در سبک زندگی، تاثیر بسزایی در کاهش درد انگشت دست و بهبود عملکرد انگشتان خواهند داشت.

درمان‌های پزشکی

درمان‌های پزشکی همچون تزریق کورتیکواستروئید به منطقه آسیب‌دیده می‌تواند التهاب و درد را به‌طور قابل‌توجهی کاهش دهد. چنانچه درمان‌های معمولی و غیرتهاجمی، پاسخگوی تسکین درد انگشت دست نباشند، دکتر ارتوپدی، جراحی را برای رفع مشکلات ساختاری یا آسیب‌های شدید تجویز می‌کند. جراحی، به‌عنوان آخرین گزینه درمانی، می‌تواند به‌طور دائم درد انگشت دست و عملکرد انگشتان را بهبود دهد.

روش‌ پیشگیری از درد انگشت دست

مجموعه‌ای از اقدامات و تمرینات با پیشگیری از درد انگشت دست، احتمال بروز درد را کاهش می‌دهند. در اینجا، چند روش موثر برای پیشگیری از درد انگشت دست آورده شده است:

  • انجام تمرینات کششی؛ جلوگیری از سفت شدن عضلات با افزایش انعطاف‌پذیری
  • انجام تمرینات تقویتی؛ تقویت عضلات دست و انگشتان با تمریناتی مانند فشردن توپ یا استفاده از وسایل تقویتی دست
  • حفظ وضعیت مناسب؛ اطمینان از وضعیت مناسب مچ و انگشتان دست هنگام انجام فعالیت‌های تکراری مانند تایپ کردن
  • استفاده از ابزارهای ارگونومیک؛ کاهش فشار روی انگشتان و مچ با استفاده از کیبورد و موس ارگونومیک
  • استفاده از آتل‌ها و باندهای حمایتی؛ جلوگیری از فشار و آسیب
  • استراحت‌های منظم؛ جلوگیری از درد انگشت دست با استراحت دادن به آن در فواصل منظم، به‌ویژه هنگام انجام فعالیت‌های تکراری
  • ماساژ و گرمایش؛ کاهش تنش و افزایش جریان خون با ماساژ دادن دست‌ها و استفاده از گرمایش موضعی

اجرای این روش‌ها، با پیشگیری از درد انگشت دست، از آسیب‌های احتمالی جلوگیری می‌کند.

برای حل مشکل درد انگشت دست به چه دکتری باید مراجعه کنیم؟

برای حل مشکل درد انگشت دست، بهترین گزینه مراجعه به دکتر ارتوپد است. دکتر ارتوپدی، از تخصص کافی در تشخیص و درمان مشکلات مربوط به استخوان‌ها، مفاصل و عضلات برخوردار خواهد بود. این متخصص، می‌تواند دلایل مختلف درد انگشت دست مانند آرتروز، تاندونیت یا آسیب‌های ساختاری را بررسی و درمان کند. در صورت نیاز، دکتر ارتوپدی، شما را به متخصصان دیگری مانند روماتولوژیست یا فیزیوتراپیست ارجاع خواهد داد تا درمان‌های تخصصی‌تر و جامع‌تری دریافت کنید.

درمان درد انگشتان دست توسط پزشک متخصص ارتوپدی
کمک متخصص ارتوپد به درمان درد انگشتان دست

آیا در انگشت دست، کاملا بهبود می‌یابد؟

دکتر ارتوپد با بررسی عوامل ایجادکننده درد انگشت دست، می‌تواند درمان‌های بسیار اثربخشی را به بیماران خود ارائه دهد. این متخصص، با شناسایی انواع درد انگشتان دست، برای یافتن علت درد انگشتان دست اقدام می‌کند.

عواملی همچون آرتروز، دیستروفی ماهیچه‌ای دوشن، انگشت ماشه‌ای، گیرافتادگی عصب، تاندونیت و جراحات دست می‌توانند علت درد انگشتان دست باشند. دکتر ارتوپد برای تشخیص درد انگشتان دست ناشی از این عوامل، از معاینه فیزیکی، آزمایشات تصویربرداری و آزمایش خون استفاده می‌کند.

این متخصص، پس از یافتن علت این عارضه، برای درمان درد انگشتان دست اقدام خواهد کرد. موثرترین روش‌های درمان، استراحت، کمپرس یخ، مصرف دارو و تمرینات فیزیوتراپی هستند. در صورت عدم کارآمدی این روش‌های درمانی، متخصص ارتوپد، جراحی را به‌عنوان درمان قطعی درد انگشت دست انجام می‌دهد.

اگر شما هم با درد انگشت دست مواجه هستید، می‌توانید برای دریافت نوبت از متخصص ارتوپد، وارد سایت دکتردکتر شوید. با جستجوی متخصص ارتوپد، فهرستی از متخصصان این حوزه برای شما به نمایش درمی‌آید. چنانچه شهر خود را انتخاب کرده و فیلترهای پیش‌فرض را به بیشترین امتیاز تغییر دهید، فهرستی از بهترین دکترهای ارتوپد شهرتان، پیش روی شما خواهد بود. وارد پروفایل متخصص ارتوپد مورد نظر خود شده و نوبت خود را قطعی کنید.

منابع:

nhs.uk

medlineplus.gov

سوالات متداول درد انگشت دست

استراحت و محافظت – استفاده از یخ و حرارت – دارو – تمرینات فیزیوتراپی – ماساژ – درمان پزشکی

بله، تغییرات دما می‌تواند بر التهاب و درد انگشتان دست تأثیر بگذارد. استفاده از گرما یا سرما ممکن است تسکین‌دهنده باشد.

بله. استفاده طولانی‌مدت از کیبورد و ماوس می‌تواند منجر به درد و التهاب در انگشتان شود.

بله. اگر فعالیت خاصی باعث درد می‌شود، باید از آن اجتناب کرد و با تکنیک‌های صحیح‌تری آن را انجام داد.

سندرم تونل کارپال، آرتروز، آسیب‌های عصبی یا فشارهای مکرر روی اعصاب از شایع‌ترین علت‌های تیرکشیدن انگشتان دست هستند. این درد، از التهاب یا فشردگی عصب‌ها و تاندون‌ها نشات گرفته و با علائمی همچون گزگز، بی‌حسی یا ضعف و درد انگشتان دست همراه است.

 

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

732 دیدگاه در “علت درد انگشتان دست چیست؟ بررسی 24 علت مختلف درد انگشتان
  • سلام خانم 40 ساله هستم بند بند انگشتای دستم موقع جمع کردن درد دارم هرازگاهی در پاهم دارم درد استخوان و مفاصلم پخش هم میشه دلیلش چی ممکنه باشه؟؟

    پاسخ
    • سلام ميتونه بدليل آرتروز باشه اما بايد اين آزمايشات را هم بديد:
      Cbc.diff esr crp
      Ana anca anti-ccp
      Rf
      Tsh
      25ohvitD
      U/A
      Ca
      Mg

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید درد مفصلی بند انگشتام دارم طوری که موقع جمع کردن درد دارم هرازگاهی درد پا و پشت پا هم دارم میخاستم بدونم دلیلش چی میتونه باشع تشکر از پاسخگوییتون

    پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را انجام بدي و توسط متخصص داخلي ويزيت شويد
      Cbc.diff esr crp
      Tsh
      25ohvitD
      Ana anca anti-cc
      Rf
      ميتونه بدليل آرتروز باشه اما لازمه معاينه شيد.

      پاسخ
  • سلام من ۴۵ ساله هستم ۲۰ روزی میشه انگشت کوچیک دست راستم از قسمت بند سوم همون جایی که کف دست وصل دردمیکنه و تا نصفه که میخوام دستم رو مچ کنم انگشتر رد میشه و صدا میده ممنون میشم راهنمایی کنید چون به دلیل کرونا میترسم برم دکتر

    پاسخ
  • با سلام ‌‌‌‌
    من۳۰سالمه قالیبافم دوتاازانگشتان وسط دست چپم چندروزبوددردمیکردحالازده کف دستم نیز تاشانه ام دردمیکنه از چی میتونه باشه؟

    پاسخ
  • سلام.چند هفته است انگشت وسط، دست راستم از قسمت بند اول درد شدیدی میگیره و ول میکنه.مخصوصا موقعی که ضربه میخوره.ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام من یه مرد ۴۳ ساله هستم مشکل من اینه انگشتهای هر دو دستم درد داره گیر میکنه ونمیتونم قشنگ مشت کنم میشه راهنماییم کنید ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام بايد توسط متخصص روماتولوژي ويزيت شويد
      احتمالا انگشت ماشه اي هست اما لازمه كه معاينه شيد تا در صورتي كه اين تشخيص بود تزريق براتون انحام بدن.

      پاسخ
  • سلام. بنده شصت سالمه مدت یکسال است که ابتدااز ناحیه مچ دست چپ وسپس بعدازمدتی مچ دست راست درد گرفته و ادامه داره تاینکه الان انگشتان هردو دستم درگیر شده و درد دارم مخصوصا انگشت شصت دست چپ به پزشک اورتو پد مراجعه کردم برام عکس رنگی نوشتن که چون ترکس در بندنم دارم هیچ مرکزی ازم عکس رنگی نگرفتن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید. بااحترام قاسم زندی

    پاسخ
  • سلام من چند وقتيه بند اول انگشت ٢و٣ دستم به شدتتتت تير ميكشه و چند ثانيه طول ميكشه و خوب ميشه.كار سنگيني هم انجام نميدم.خواهرم رماتيسم داره
    به نظرتون چه اقدامي انجام بدم؟

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من چند وقت هست که بند اول انگشت اشاره دست راستم شدید میخاره و درد می‌کنه و هیچ علامتی در ظاهرش ایجاد نشده ،میشه بفرمایید دلیلش چیه و چکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام بايد نوار عصب عضله بديد و از نظر آرتروز بررسي شيد
      اولين مفصلي كه دچار آرتروز ميشه همين بند اول شست دست هست

      پاسخ
  • سلام من 42سال دارم وخیاط دوهفته است هنگام بیدار شدن از خواب دچارورم ودرددرانگشتان دست دپامیشوم

    پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را بديد و از نظر كارمرذ كليه بررسي شويد
      Cbc.diff esr crp
      Bun cr
      U/A
      Na k

      پاسخ
  • سلام. چند روزی است درد نا گهانی شدیدی در شست دست راست احساس میکنم. این درد گاه خفیف.. گاه شدید می شود. میخواستم علت و راه درمان آن را بفرمایید. ممنون

    پاسخ
  • سلام
    هنگام بلند شدن از زمین انگشت کوچیکه دستم همراه با ساق دستم خیلی درد گرفت و الان هم انگشت کوچیکه دستم به صورت صاف و دور از بقیه انگشتام نسبت ب دست دیگم قرار میگیر و الان ردش زده ب کل دستم و بازوم و انگشتم هم بافاصله به صورت صاف مونده

    ممنون راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر من حدود ۲هفته هستش ک ماهیچه پشت ساق پام هنگام حرکت شدید درد میکن مثل این که ی میله وارد میکنی ب ماهیچه اما بعداز کمی حرکت نسبتا خوب میشه میخواستم بدونم از چی…؟ و احساس خفیف سنگینی میکنم رو ماهیچه پام

    باتشکر

    پاسخ
  • با سلام
    بنده گاه گاهی انگشتان هر دو دستم درد میکنه بعضی وقتها هم اگر عصبی باشم درد می‌کند گاهی هم عصبی نباشم همینطور
    سه تا از انگشت هام هم درد میکنه انگشت کوچک انگشت حلقه و انگشت وسط میشه بهم بگید علت چیه؟

    پاسخ
    • سلام اگه دردتون مداوم نيست و گهگاهي دچار درد ميشيد عصبي هست
      اما اگه دردتون مداومه هروز صبح علامت داريد بايد توسط متخصص مغز واعصاب ويزيت شويد

      پاسخ
  • با سلام مدتی است انگشت وسط دست چپم درد میکند و نمیتوانم باز و بسته کنم .فشلر خون هم دارم .میخواهم دلیلش را بدانم.و البته اهل تحرک و ورزش هم هستم.

    پاسخ
    • سلام
      ممکن است تریگر فینگر (انگشت ماشه ای ) باشد‌ که ناشی از گیر کردن تاندون است
      باید معاینه شوید

      پاسخ
  • سلام نزدیک ۳ هفته هست ک انگشت وسط دست راستم درد میکنه طوری ک با اون دستم نمیتونم چیزی رو بلند کنم ضربه نخورده فقط کار های منزل رو انجام میدم ۳۰ سالمه،راهنماییم کنین لطفا

    پاسخ
  • سلام خسته نباشین من چند روزیه کف دست راستم درد میکنه نه به جایی برخورد کرده نه چیزی خود به خود اینجوری شد
    بازو بسته میکنم یا فشار میارم یکم درد میکنه میخواستم بدونم علتش چی میتونه باشه
    و وقتی میخوام ورزش کنم و کف دستم رو روی زمین فشار میارم بیشتر میشه دردش
    ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
  • سلام.دودستم حالت یخ زدگی و بی حسی داره.ازمچ تا نوک انگشت.بیشترنوک انگشت.دردندارم.زیراب میگیرم حس بدی دارم.حس میکنم کمر وشکمم این شکل شده.کارسنگین میتونم انجام بدم قدرتش کم نشده.۴۰ ساله خانم

    پاسخ
    • سلام با توجه به اینکه بی حسی دارید باید معاینه شوید جهت بررسی به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید
      همچنین باید آزمایشات زیر نیز انجام شود
      cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3

      پاسخ
  • سلام دست های من از موچ به طرف انگشتان دستام خیلی درد می‌کنه مخصوصا شبها دردش شدید میشه علتش چیه

    پاسخ
    • باید آزمایشات زیر نیز انجام شود
      cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3
      همچنین از نظر سندرم تونل کارپ معاینه و بررسی شوید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    حدود 20 روز پیش با دست راستم طرف سنگینی رو بلند کردم و همون لحظه حس کردم به انگشت وسط فشار زیادی وارد شد.
    از اون روز انگار این انگشتم کارایی لازمو نداره و حتی بار معمولی رو هن نمیتونم راحت بردارم و دو هفته ست که قسمت استخوان انگشتم درد میکنه و متوجه شدم ورم کرده. لطفا راهنمایی بفرمایین.
    تا قبل از این ماجرا هیچ مشکلی نداشتم.

    پاسخ
  • باسلام
    مدت یه ماهه که انگشت کوچک دست راستم درد میکنه و به مرور دردش بیشتر شده حتی بند اولش هم متورم شده که کاملا مشهوده دردش بقدری زیاد شده که موقع دست دادن با فشار کمی که به دستم میاد ضعف میکنم،از قبل هیچ اتفاق و حادثه ای هم برام پیش نیومده ونمیدونم دردم از کجاست لطفا راهنماییم کنید با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه بشه میتونه آرتریت (التهاب مفصل باشه)
      به متخصص ارتوپدی مراجعه کنین

      پاسخ
  • سلام دکتر عزیز.من چند ساله که هر دو دستم سندروم تونل کارپار داره ولی دست راستم بیشتره.دکتر گفت مچ بند اتل دار ببندم و ب یک ۳۰۰ بخورم من اینکار رو انجام دادم و موقتی خوب میشه ولی دوباره برمیگرده.الان چند روزه که مفصل اولی انگشت دست راستم هم درد گرفت.یکم راهنماییم میکنید که با این درد چندساله چیکار کنم. من خانم هستم و ۳۲ سالمه و این مشکل در اخر بارداری برام پیش اومد

    پاسخ
  • سلام من مامان بزرگم دچار انگشت ماشه ای شده شصت دستش تق تق میکنه و درد میکنه چیکار باید بکنه ممنون میشم کمک کنید?

    پاسخ
  • سلام مامان بزرك من انگشت شصت دستش تق تق ميكنه و درد ميكنه چيكار بايد بكنه

    پاسخ
  • سلام روز بخیر
    خانم دکتر عزیز
    من اخیرا هنگام انجام کارهای روز مره منزل دچار درد در بندهای انگشتان دست و درد در ناحیه هر دو دست از بازو به سمت ارنج ها میشم که قدرت و گیرایی دستم هم کااهش پیدا میکنه و با ضعف در هر دو دست همراه هست . البته استرس زیادی هم دارم و نمیدونم به چه پزشکی مراجعه کنم و علت مشکلم چیه
    ممنون میشم که راهنمایی بفرمایید
    سربلند و سلامت باشید .
    خانم ۴۲ ساله
    ضمنا کار با کامپیوتر انجام میدم

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شوید و آزمایش بدهید
      جهت بررسی به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام دکتر عزیزم مامانم چهل و جهار سالشه و قسمت پایین انگشت شصت دست راستش درد میکنه و یه حالت سوزش مانند داره؟علتش چی هست؟

    پاسخ
    • باعرض سلام مدتیست مفصل شصت چپم می سوزد

      پاسخ
      • سلام پدر من انگشت شست دست راستش درد میکنه و خوب هم نمیشه، البته یکمم کار سنگین میکنه چند وقته و میگه که صبحا که خم میکنه بیشتر درد میکنه؟ علت و درمانش چیه؟

    • قربونتون بشم مرسی از پاسخگویی سروقتتون.انشاالله خدا بهتون سلامتی و عمر با عزت بده که اینچنین با مهر به جوابمونو میدید.سلامت باشید خانوم دکتر???❤❤❤

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین من وقتی دست هام داخل آب میزارم انگشتام درد میکنه دلیلش چیه

    پاسخ
    • سلام باید آزمایشات زیر نیز انجام شود
      cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3

      پاسخ
  • سلام من چند هفته هست بندآخر انگشتانم پشته ناخن درد زیاد داره کارم رانندگی هست سالهای سال ولی درد الان برام اومده به نظر شما مشکل کجاست

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من ۳۳ سال دارم چند روز کارگری کردم و الان۳ روزه انگشتای دست راستم خیلی درد میکنه هم درد میکنه هم بی حس میشه .در حدی که دیگه نمیتونم دردشو تحمل کنم نمیتونم باهاش کار کنم.چیکار باید کنم؟

    پاسخ
    • خانم دکترسلام چراهمش استامنیفون تجویزمیکنیدنکنه می خواهیدکبدشم ازکاربندازید توسن ۳۰ یا۴۰ اینقدبه بیماراتون ستامنیفون ندید

      پاسخ
      • سلام فعلا بي خطر ترين ضد درد هست ، بروفن و ناپروكسن و ساير ضد دردهاي غير استروئيدي بسيار مضر هستند ، براي كليه و كهده مخصوصا
        پس بهتره اعتماد كنيد

  • سلام من یه دختر ۲۱ ساله ام انگشت اشاره دست راستم فقط مدتیه باز و بسته که میکنم درد میگیره و موقع باز کردنش حس میکنم کش میاد صبحا که بیدار میشم بیشتره بعدش تا آخر روز دوباره کم تر میشه البته یه مدت زمانی خوب میشه خود به خود اما بعد از یه مدت دوباره بر میگرده!

    پاسخ
    • سلام
      ممکن است تریگر فینگر (انگشت ماشه ای ) باشد‌ که ناشی از گیر کردن تاندون است
      باید معاینه شوید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من ۵۵سال دارم الان دو روزه دائما درد استخوان فقط در بند اول سه انگشت دستم احساس میکنم(تیر میکشه)
    دردش زیاد نیست ولی نگرانم چون بهتر نشده
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را انجام دهيد
      Cbc.diff
      Esr crp
      Alk.p
      Ana
      Anca
      Rf

      پاسخ
  • سلام انگشتان دست وپای راست درد خفیف میکنه وبیشتر صبح که از خواب بیدار میشوم

    پاسخ
    • سلام لطفا سوالتونو با جزئيات بيشتر مثل ذكر سن ، جنسيت، مدت درد، آيا با تورم همراهه ؟

      پاسخ
  • سلام
    من صبح که از خواب بیدار میشم مفاصل انگشت های دستم خیلی در میکنه وقتی خم میکنم بیشتر میشه و بعد از ۲ تا ۳ ساعت خوب میشه

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه و آزمایش جهت روماتیسم انجام شود

      پاسخ
  • سلام مدت ۲ماه دست هام دردمیکنه بی حس وگزگزداره شبها درددست هام بیشترمیشه بخصوص موقع خواب درداستخوان دارم شبها کم خونی دارم

    پاسخ
    • سلام با توجه به اینکه گزگز و بی حسی دارید باید معاینه جهت بررسی سندروم تونل کارپ انجام شود که در این سندروم به علت کار زیاد باز است به عصب دست فشار می آید
      همچنین باید آزمایشات زیر نیز انجام شود
      cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3

      پاسخ
  • سلام مدت ۲هفته درداستخوان دارم شبهاموقع استراحت درداستخوان دارم دست هام خیلی دردمیکنه بی حس میشه انگشتام دردداره کم خونی دارم چیکارکنم درداستخوان ودست هام خوب بشه

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به درد استخوان و پیک کرونا باید اول از همه از نظر کرونا بررسی شوید

      پاسخ
  • سلام من سرکار زیاد از دستام کار میکشم چیزهای سنگین بلند میکنم و به سختی میتونم دستمو مشت کنم وصبح ها که بلند میشم همه انگشتام درد شدید میکشن وقتی خمشون میکنم یا مشت میکنم خواهش میکنم یه راه حل بدین چطور خوب بشن؟؟

    پاسخ
  • سلام،خسته نباشيد پسرم ١٥ سال سن داره الا مدتيه كه تمام انگشتان دست و مچ دستاش درد داره گفتى هم بازوهاش درد مى كنه ، خيلى نگران هستم ممنون ميشم راهنماييم كنيد.

    پاسخ
    • سلام تشکر، دوست عزیز
      پسر شما باید آزمایش cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, mg,, wright, 2me, EsR, crp, vit d3وR.f انجام دهد

      پاسخ
  • سلام مدتیه بدون هیچ ضربه ای دست چپم انگشت وسط و انگشت انگشتری درد میکنه موقع حرکت دادن دردش بیشتر میشه دلیلش چیه

    پاسخ
  • سلام من به هنگام صبح که بیدار میشم همه انگشتام درد میکنه درطول روز کمتر ضمنا نصف شب احساس بی حسی انگشتام بهم دست میده طوری که بیدار میشم وانگشتام رو فشار میدم،آزمایش چکاپ دادم ویتامین د۳ ضعیف بود آمپول زدم ولی خوب نشد لطفا راهنمایی ممنون

    پاسخ
    • سلام بجز اينكه امپول زديد بايد هر روز ١٠٠٠ واحد ويتامين دي مصرف كنيد
      همچنين توسط روماتولوژيست هم معاينه شيد و تست هاي روماتولوژي را بدهيد

      پاسخ
  • با عرض سلام راننده کامیون هستم47 ساله روزی 8ساعت انگشتام دور فرمون قفل میشن و وچون مسیر کارمون تومعدن هست فشار زیادی به دستام میاد وهمچنین پدرم از ناحیه ی مفصل زانو ومادرم در انگشتان دست درگیر روماتیسم بودن ایا ممکن منهم درگیر این مسئله بشم و راه پیشگیریش چی هست وایا نیز به مصرف دارو ی کمکی دارم از بزرگواری شما تشکرم میکنم

    پاسخ