آیا پلاکت خون پایین خطرناک است؟ نشانه چیست؟

خلاصه این مقاله را بشنوید

ترومبوسیتوپنی (Thrombocytopenia) یا پلاکت خون پایین، زمانی رخ می‌دهد که مغز استخوان، به‌اندازه کافی پلاکت نمی‌سازد. پلاکت‌ها، سلول‌های خونی هستند که برای کمک به توقف خونریزی، به لخته‌شدن خون کمک می‌کنند. ممکن است، افراد مبتلا به این وضعیت خونریزی زیادی داشته باشند؛ خونریزی در آن‌ها، به‌سختی متوقف می‌شود. پایین‌ بودن پلاکت خون در افراد مبتلا به بیماری‌های خاص مانند بیماری‌های خودایمنی، سرطان یا افرادی دیده می‌شود که از برخی داروها استفاده می‌کنند. هر فرد سالم، معمولاً در هر میکرولیتر خون ۱۵۰هزار تا ۴۵۰ هزار پلاکت دارد. اگر مقادیر آزمایشگاهی رقمی کمتر از ۱۵۰هزار را نشان دهند، یعنی کاهش پلاکت خون رخ داده است. برای تشخیص پلاکت خون پایین از آزمایش خون استفاده می‌شود.

در این مقاله از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر، به علل کاهش پلاکت خون، تشخیص، پیشگیری و درمان آن پرداخته‌ایم. مطالعه این مقاله، به ۴ دقیقه زمان نیاز دارد.

در پایان، اگر پرسشی داشتید، بپرسید تا پزشک به شما پاسخ بدهد.

پلاکت خون پایین به چه معناست؟

اگر مغز استخوان پلاکت کافی تولید نکند، بدن با پلاکت خون پایین روبه‌رو می‌شود. پلاکت‌ها سلول‌هایی خونی هستند که برای کمک به توقف خونریزی، لخته‌های خونی تشکیل می‌دهند. اگر دچار افت تعداد پلاکت هستید، ممکن است خونریزی زیادی داشته باشید و این روند با دشواری متوقف شود.

به‌نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه کمبریج (cuh)،

تعداد پلاکت‌های طبیعی بین ۱۵۰ تا ۴۰۰هزار است. در بیشتر موارد در زمان کاهش پلاکت خون، تعداد آن‌ها زیر ۲۰هزار است. پلاکت پایین ترومبوسیتوپنی (Thrombocytopenia) نامیده می‌شود.

ترومبوسیتوپنی یا کاهش پلاکت خون، اغلب در افراد مبتلا به بیماری‌هایی مانند بیماری خودایمنی رخ می‌دهد. کسانی که از داروهای خاصی استفاده می‌کنند، هم به این شرایط مبتلا می‌شوند. پزشکان معمولاً کاهش پلاکت خون را با درمان بیماری زمینه ای و/یا تغییر داروهای عامل آن درمان می‌کنند.

پایین آمدن پلاک خون

پلاکت خون نرمال چقدر باید باشد؟

تعداد یا سطح طبیعی پلاکت در بزرگسالان از ۱۵۰هزار تا ۴۵۰هزار پلاکت در هر میکرولیتر خون متغیر است. سطوح پلاکت پایین عبارتند از:

  • پلاکت پایین خفیف؛ سطح پلاکت بین ۱۰۱ هزار تا ۱۴۰ هزار در هر میکرولیتر خون.
  • پلاکت پایین متوسط؛ سطح پلاکت بین ۵۱ هزار تا ۱۰۰هزار در هر میکرولیتر خون.
  • پلاکت پایین شدید؛ سطح پلاکت بین ۵۱ هزار تا ۲۱ هزار میکرولیتر خون.

با انجام آزمایش خون کامل می‌توانید از تعداد پلاکت خون خود باخبر شوید. پلاکت خون 130 هزار و پایین‌تر می‌تواند باعث بروز مشکلات خونی مختلفی در بدن شوند.

آیا پایین‌بودن پلاکت خون خطرناک است؟

اگر تعداد پلاکت‌های خونی بسیار پایین نیاید، وضعیت خطرناک نخواهد بود. اما در برخی مواقع، شمار پلاکت‌ها آنچنان پایین می‌آید که دیگر وضعیت بسیار خطرناک می‌شود. در چنین شرایطی، امکان بروز خونریزی‌های جدی در بدن قوت می‌گیرد. برای مثال، خونریزی در مغز خطرناک است. چنین اوضاعی می‌تواند زندگی فرد مبتلا را تهدید کند. درمان زودهنگام مانع از بروز عوارض خطرناک خواهد شد.

پایین‌بودن پلاکت خون چه علائمی دارد؟

علائم کاهش پلاکت خون، به شدت آن بستگی دارد. در موارد خفیف مانند کاهش پلاکت خون در زمان بارداری، معمولاً علائم خاصی ایجاد نمی‌شود. موارد شدیدتر می‌توانند سبب خونریزی آسان و غیرقابل کنترل شوند. در این صورت، نیاز به توجه فوری و اورژانسی وجود دارد.

پلاکت خون پایین با نشانه‌های زیر همراه می‌شود:

  •  تغییر رنگ پوست به قرمز، بنفش یا کبودی
  • بروز بثورات با نقاط کوچک قرمز یا بنفش
  • وجود خون در مدفوع یا ادرار
  • خونریزی شدید قاعدگی
  • خونریزی لثه و بینی 
  • خونریزی رکتوم

بروز خونریزی از زخم‌هایی که به‌آسانی بهبود پیدا نمی‌کنند، هم از علائم ظاهری کمبود پلاکت خون است.

چه چیزهایی پلاکت خون را پایین می‌آورند؟

عوامل مختلفی، باعث کاهش پلاکت خون می‌شوند. برخی می‌پرسند که پایین بودن پلاکت خون نشانه سرطان است؟ پاسخ این سوال در برخی اوقات، مثبت است اما نه همیشه. پس اگر می‌خواهید بدانید که پلاکت خون پایین نشانه چیست، نگاهی به جدول زیر بیاندازید. در این جدول با انواع علت پایین‌بودن پلاکت خون آشنا می‌شوید:

عوارض جانبی داروهابرخی داروها تاثیری منفی روی عملکرد سیستم ایمنی می‌گذارند و همین باعث تخریب و پلاکت‌ خون پایین می‌شود. هپارین، کینین، آنتی‌بیوتیک‌های حاوی سولفور و داروهای ضدتشنج از جمله این داروها هستند. 
کاهش تولید پلاکت در مغز استخوانمغز استخوان، بافت اسفنجی داخل استخوان است. این مکان، جایی است که همه اجزای خون، از جمله پلاکت‌ها تولید می‌شوند. اگر مغز استخوان پلاکت‌های کافی تولید نکند، تعداد پلاکت‌ها کم می‌شود. 
ترومبوسیتوپنی خود ایمنترومبوسیتوپنی یا کاهش پلاکت خون، ممکن است خفیف باشد و علائم یا نشانه‌های چندانی نداشته باشد. لوپوس و روماتیسم مفصلی از جمله این بیماری‌ها هستند. 
تورم طحالطحال یکی از اندام‌های بدن است که وظیفه آن مقابله با عفونت‌ها و فیلترکردن مواد زائد خون است. تورم طحال باعث پایین‌آمدن پلاکت خون می‌شود. 
بیماری‌های مختلفسندرم همولیتیک اورمیک (Hemolytic–uremic syndrome) و انواع سرطان‌ها هم باعث پایین‌آمدن پلاکت می‌شوند

پورپورای ترومبوتیک ترومبوسیتوپنیک

(Thrombotic thrombocytopenic purpura)

پورپورای ترومبوتیک ترومبوسیتوپنیک نوعی اختلال نادر است و زمانی منجر به پایین بودن پلاکت خون می‌شود که لخته‌های خونی متعدد به‌صورت هم‌زمان در سرتاسر بدن تشکیل شوند.
تخریب پلاکتکاهش پلاکت‌های خون، ممکن است به علت تخریب سریع‌تر پلاکت‌ها در مقابل سرعت تولید پلاکت‌ها باشد. مصرف داروهای ضدالتهاب و ضدتشنج از دلایل این وضعیت‌اند.
بارداریترومبوسیتوپنی ناشی از بارداری معمولاً خفیف است و به زودی پس از زایمان بهبود پیدا می‌کند.
عفونت در خونعفونت‌های باکتریایی شدید یا ویروسی هم پلاکت را پایین می‌آورند.
کم‌خونی و عوارض آنکم‌خونی آپلاستیک، کمبود ویتامین B-12
کاهش فولات و آهن از دلایل احتمالی افت پلاکت خون هستند.

مصرف الکل زیاد و سیروز کبدی هم از جمله دلایل پایین‌آمدن پلاکت خون هستند. در صورت بروز بسیاری از این مشکلات، نیاز به مراجعه به دکتر قلب برای رسیدگی به مشکلات پلاکت خون وجود دارد. شاید برایتان جالب توجه باشد که اخیراً اعلام شده، واکسیناسیون کرونا با واکسن آسترازنکا هم می‌توانسته همراه با کاهش پلاکت خون و بالارفتن احتمال لختگی آن باشد.

تشخیص پلاکت خون پایین

چه غذاهایی پلاکت خون را پایین می‌آورند؟

تغذیه نقش حیاتی در تولید پلاکت خون دارد. با بهبود تغذیه، احتمالاً می‌توانید تعداد کم پلاکت ها را معکوس کنید و عملکرد پلاکت‌ها را بهبود بدهید. غذاهای سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی خاص، از جمله ویتامین B12 و C، فولات و آهن به افزایش تعداد پلاکت خون کمک می‌کنند. در مقابل، برخی از غذاها و نوشیدنی‌ها، از جمله الکل، باعث کاهش پلاکت خون می‌شوند. در ادامه با مواردی که باعث پایین‌آمدن پلاکت خون می‌شوند، بیشتر آشنا می‌شوید:

غذاهای با شاخص گلیسمی بالا (GI)

این مواد غذایی خوراکی‌هایی هستند که با غلات تصفیه‌شده یا کربوهیدرات‌های ساده تهیه می‌شوند. مصرف غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا منجر به افزایش قند خون می‌شود. زمانی که قند خون بالا می‌رود، در تجمع پلاکت‌ها اشکالاتی به‌وجود می‌آید. این روند خطر خونریزی را زیاد می‌کند. برخی از میوه‌ها و سبزیجات هم می‌توانند باعث بروز مشکلاتی در روند تجمع پلاکت و پایین‌آمدن شمار آن‌ها شوند:

  •  زغال اخته
  • کیوی و گریپ فروت
  • انگور، سیر، پیاز، گوجه فرنگی

زردچوبه و زنجبیل هم می‌توانند در لخته‌شدن خون اختلال ایجاد کنند.

چربی‌های اشباع‌شده

منظور از چربی‌های اشباع‌شده مواردی است که می‌توانند باعث ایجاد رسوب در رگ‌ها شوند. چربی‌های موجود در این خوراکی‌ها از نوع اشباع است:

  • لبنیات
  • گوشت قرمز
  • غذاهای سرخ‌شده
  • غذاهای فرآوری‌شده

مصرف این مواد غذایی باعث افزایش التهاب در بدن می‌شود. التهابات بدن عوارض ناخوشایند متنوعی دارند. از جمله آن‌ها باید به اختلال در تولید پلاکت اشاره کنیم.

غذاهای پر از سدیم و شیرین‌کننده‌ها

غذاهای سرشار از سدیم (نمک) می‌توانند باعث تجمع غیرطبیعی پلاکت‌ها و تشکیل لخته‌های خون شوند. به‌طور کلی، مصرف کنترل‌نشده نمک در رژیم غذایی با احتمال بروز خطرات مختلف برای بدن همراه است. شیرین‌کننده‌های مصنوعی هم از مواد خطرناکی هستند که باعث به‌هم خوردن تعادل پلاکت‌های خونی می‌شوند. مصرف زیاد برخی از این‌ها مانند آسپارتام می‌تواند باعث پایین‌آمدن پلاکت‌های خونی شود.

کاهش پلاکت خون چگونه تشخیص داده می‌شود؟

برای تشخیص علت کاهش پلاکت خون، لازم است که آزمایش کامل شمارش سلول‌های خونی (CBC) انجام شود. پزشک معالج، با توجه به نتایج آزمایش، می‌تواند تعداد سلول‌های خونی بیمار ازجمله پلاکت‌ها را بفهمد. شاید خون از لحاظ آنتی‌بادی‌هایی که بدن علیه پلاکت‌ها تولید می‌کند، هم آزمایش شود. این آنتی‌بادی‌ها پروتئین‌هایی هستند که پلاکت‌ها را از بین می‌برند و گاهی بر اثر مصرف برخی داروهای خاص و گاهی نیز به عللی نامعلوم تولید می‌شوند. شاید بنا به صلاحدید پزشک، نیاز باشد که آزمایش‌های مربوط به تشکیل لخته مانند موارد زیر هم انجام شوند:

  • آزمایش زمان نسبی ترومبوپلاستین (PTT)
  • آزمایش زمان پروترومبین (PT)

 انجام این آزمایش‌ها فقط به نمونه‌گیری ساده از خون نیاز دارد. در آزمایشگاه، مواد شیمیایی خاصی را به نمونه اضافه می‌کنند تا زمان لخته‌شدن محاسبه شود.

تشخیص پلاکت خون
نمونه خون در لوله آزمایش

معاینه فیزیکی برای تشخیص کاهش پلاکت خون

در معاینه فیزیکی، پزشک به‌دنبال علائم خونریزی زیر پوست می‌گردد. او شکم را بررسی می‌کند تا ببیند که آیا بزرگی طحال رخ داده است یا خیر. اگر طحال‌ بزرگ شده باشد، باید سونوگرافی انجام شود. سونوگرافی از طریق امواج اولتراسوند کار می‌کند و براساس تصویری که از طحال‌ به دست می‌دهد، پزشک را متوجه تغییرات اندازه این عضو از بدن می‌کند. از روش‌های دیگر هم برای بررسی وضعیت پلاکت‌ها استفاده می‌شود.

اگر پزشک پلاکت خون پایین را مربوط به مغز استخوان بداند، آسپیراسیون مغز استخوان تجویز خواهد کرد. در این روش، با استفاده از یک سوزن، مقدار کوچکی از مغز استخوان را برای بررسی و ارزیابی بیشتر بافت استخوانی جدا می‌کنند. بیوپسی مغز استخوان نیز گاهی تجویز می‌شود. در این روش، به‌ وسیله‌ یک سوزن از مغز استخوان نمونه‌برداری و نمونه هم معمولاً از استخوان لگن خاصره دریافت می‌شود. امکان دارد که آسپیراسیون و بیوپسی به‌طور هم‌زمان انجام شوند.

پلاکت خون پایین چگونه درمان می‌شود؟

افراد مبتلا به ترومبوسیتوپنی خفیف، ممکن است نیاز به درمان نداشته باشند. در موارد خفیف‌تر پزشک معالج توصیه‌های زیر را برای وخیم‌تر‌نشدن وضعیت‌ بیمار تجویز می‌کند. در واقع، با توجه به مقدار پلاکت خون پایین و ریشه آن، اقدامات درمانی هم متفاوت خواهند بود. از توصیه‌های رایج برای درمان پلاکت خون پایین خفیف باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • محدودیت مصرف الکل
  • پرهیز از ورزش‌های سنگین و خطرناک
  • پرهیز از فعالیت‌هایی با احتمال ایجاد خون‌ریزی یا کبودی

قطع یا تغییر داروهای اثرگذار روی پلاکت‌های خون هم از روش‌های درمان پلاکت خون پایین هستند. از جمله این داروها باید به آسپرین و ایبوپروفن اشاره کنیم.

انتقال خون و قطع مصرف دارو

بعضی افراد مبتلا به کاهش پلاکت خون شدید یا طولانی‌مدت (مزمن) هستند. بنا به اینکه چه تعداد پلاکت خون در آن‌ها کم است، معمولاً راه درمانی شامل موارد زیر می‌شود:

  • با شناسایی داروهای عامل کاهش پلاکت، درمان آسان‌تر خواهد بود. به عنوان مثال، اگر کمبود ناشی از مصرف هپارین داشته باشید، پزشک، مصرف آن را متوقف و یک داروی متفاوت را تجویز خواهد کرد.
  •  اگر سطح پلاکت خیلی پایین باشد، پزشک کمبود پلاکت خون را با انتقال خون جبران می‌کند. 

گاهی‌اوقات، کاهش پلاکت در خون به حدی است، که می‌تواند منجر به موقعیت اورژانس پزشکی شود. در این صورت، نیاز به مبادله پلاسما وجود دارد.

درمان پلاکت خون پایین
تزریق خون به بیمار با پلاکت خون پایین

مصرف دارو برای درمان پلاکت خون پایین

در زمان درمان باید پزشک را در جریان تمام داروها و مکمل‌های مصرفی‌تان قرار بدهید. ممکن است، لازم باشد مصرف برخی داروها را متوقف کنید. داروهایی هم برای رفع کاهش پلاکت خون از سوی پزشک تجویز می‌شوند. این موارد می‌توانند شامل فهرست زیر باشند:

  • استروئیدها؛ اغلب از یک کورتیکواستروئید خوراکی مانند پردنیزون استفاده می‌شود. هنگامی که شمارش پلاکت‌ها به سطح ایمن برمی‌گردد، پزشک می‌تواند نحوه کاهش مصرف دارو را مشخص کند. مصرف طولانی‌مدت این داروها خطر ابتلا به عفونت‌ها، قند خون بالا و پوکی استخوان را افزایش می‌دهد.
  • گلوبولین ایمنی؛ اگر کورتیکواستروئیدها عمل نکنند، تزریق گلوبولین ایمنی توصیه می‌شود. این دارو خونریزی‌های جدی را درمان می‌کند یا به‌سرعت شمارش خون را قبل از جراحی افزایش می‌دهد. 
  • افزایش‌دهنده‌های پلاکت؛ داروهایی مانند رومیپلوستیم (Nplate)، الترومبوپاگ (Promacta) و آواترومبوپاگ (Doptelet) به مغز استخوان کمک می‌کنند تا پلاکت‌های بیشتری بسازد. این نوع داروها می‌توانند خطر لخته‌شدن خون را افزایش دهند.

داروهای دیگر ریتوکسیماب (Rituxan، Ruxience، Truxima) با کاهش پاسخ سیستم ایمنی، به افزایش تعداد پلاکت‌ها کمک می‌کنند.

درمان پلاکت خون پایین با عمل جراحی

اگر سایر گزینه‌های درمان کمکی نکنند، ممکن است از عمل جراحی برای حذف طحال (splenectomy) استفاده شود. زمانی که این جراحی انجام می‌شود، به‌سرعت حملات به پلاکت‌ها پایان پیدا می‌کند و تعداد آن‌ها به حد متعادلی می‌رسد. البته باید دقت کنید که بیرون‌آوردن طحال برای همه مفید واقع نمی‌شود. در واقع، این فرایند ساده نیست و بدن بدون این عضو با خطراتی روبه‌رو خواهد شد. نداشتن طحال، خطر ابتلا به عفونت‌ها را بالا می‌برد.

عوارض کاهش پلاکت خون

کاهش پلاکت خون چه عوارضی دارد؟

اگر کاهش پلاکت خون درمان نشود، امکان بروز عوارضی جدی به‌وجود می‌آید. این وضعیت می‌تواند با عوارضی مانند خونریزی داخلی مغز یا روده‌ها همراه شود. در شرایط وخیم، امکان از دست‌رفتن زندگی هم وجود دارد. بنابراین، اگر با چنین مشکلی روبه‌رو هستید، باید تحت نظر پزشک، اقدامات درمانی لازم را پیش بگیرید. دکتر قلب می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند. با آگاهی از اینکه تخصص قلب چیست، می‌توانید خود را به دست متخصصی خبره در این زمینه بسپارید.

آیا می‌توان از پایین‌آمدن پلاکت خون پیشگیری کرد؟

اگر به‌دلیل ابتلا به نوعی بیماری زمینه‌ای یا سابقه پزشکی در معرض خطر ابتلا به تعداد پلاکت پایین هستید، پزشکان اقدامات پیشگیرانه را به شما توصیه می‌کنند. این توصیه‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • پرهیز از فعالیت‌هایی با خطر بالای خونریزی یا کبودی (مانند ورزش‌های تماسی)
  • محدود کردن مصرف الکل و رعایت رژیم غذایی سالم
  • دریافت انواع خاصی از واکسن ها
  • اجتناب از مواد شیمیایی سمی

قطع یا تعویض داروهایی که بر پلاکت‌ها تأثیر می‌گذارند، هم از روش‌های پیشگیری پایین‌آمدن پلاکت خون هستند. این داروها شامل مواردی از جمله آسپرین و ایبوپروفن می‌شوند. به‌طور کلی هم ورزش منظم و رژیم غذایی مطلوب می‌توانند به حفظ سلامت بدن کمک کنند.

عوارض پلاکت خون پایین
کبودی پا در اثر کاهش پلاکت خون

برای درمان کاهش پلاکت خون به چه دکتری مراجعه کنیم؟

در صورتی‌ که علائم ظاهری کمبود پلاکت خون را دارید و نگران سلامت خود هستید، به پزشک مراجعه کنید. اگر دچار خونریزی هستید که متوقف نمی‌شود، یعنی دچار موقعیتی اورژانسی هستید و به کمک فوری پزشکان نیاز دارید. به‌طور کلی، جهت بررسی علائم و تشخیص دقیق علل کاهش پلاکت خون، باید به دکتر قلب تهران یا دیگر شهرهای ایران مراجعه کنید. مثلا در تهران، 267 پزشک فعال در زمینه قلب وجود دارد، که می‌توانید برای مشکلاتی همچون پلاکت خون، به آن‌ها مراجعه کنید. 

برای درمان پلاکت خون پایین از روش‌های مختلفی از جمله از بین‌بردن علت زمینه‌ای یا تزریق پلاکت (آمپول برای پلاکت خون پایین) استفاده می‌شود. اجتناب از داروهایی که باعث پایین بودن پلاکت خون می‌شود یا روش‌های دیگر به بهبود این وضعیت کمک می‌کنند.

برای شناسایی بهترین پزشکان به سامانه دکتردکتر مراجعه کنید. در آنجا، بهترین متخصصان را شناسایی کنید و به‌طور آنلاین، از آن‌ها نوبت بگیرید.

منابع:

my.clevelandclinic.org

mayoclinic.org

healthline.com

cancer.org

سوالات متداول کاهش پلاکت پایین خون

همیشه این طور نیست، اما پلاکت خون پایین می‌تواند نشانه ابتلا به سرطان هم باشد. در زمان درمان سرطان‌های مختلف هم تحت تأثیر مصرف دارو، پلاکت پایین می‌آید.

plcr پایین در آزمایش خون نشان‌دهنده کاهش تولید پلاکت یا افزایش تخریب آن است. در شرایطی مانند کم‌خونی آپلاستیک، اختلالات مغز استخوان، شیمی درمانی، عفونت‌های ویروسی یا ترومبوسیتوپنی ناشی از دارو، plcr خون در آزمایش کم نشان داده می‌شود.

در بزرگسالان، تعداد پلاکت طبیعی بین ۱۵۰هزار تا ۴۵۰هزار پلاکت در هر میکرولیتر خون است. اگر تعداد کل خون شما کمتر از ۱۵۰هزار پلاکت باشد، ترومبوسیتوپنی یا کاهش پلاکت دارید.

مراقبت‌های اورژانسی معمولاً شامل دریافت خون می‌شوند. در روش انتقال خون، خونی که حاوی تعداد زیادی پلاکت است، به بیمار تزریق می‌شود. استروئیدها و گلوبولین‌های ایمنی که از طریق لوله‌ای به ورید وارد می‌شوند هم برای درمان فوری وضعیت مفیدند.

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
662 نظرات
  1. احمد می گوید

    سلام طحالم بزرگ شده وسیروزکبدی دارم پلاکت خونم زیر ۱۰ هزارشده اورژانس بیمارستان نفت رفتم پس ازآزمایس گفتند چون خون ریزی ازبینی ولثه نداری مشکلی نیست ومرخصم کروند درمانم چیست

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      نامه از پزشک معالجتان جهت بررسی و درخواست پیوند بگیرید

  2. علیرضا می گوید

    من ازبچگی پلاکت خونم بین 30 تا 70 بوده ومشکلی نداشتم بچه ام دارم سالم سالم. دکتر گفت مشکلی نیست چون کلا از بچگی پلاکت همین قدر بوده و بابقیه فرق داری وطبیعیه

  3. فرهاد می گوید

    پلاکت خونم ۳۷ از کجا پلاکت دریافت بکنم؟ لطفا راهنمایی
    کنید.

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      ابتدا باید علت کاهش پلاکت بررسی شود
      در برخی موارد نیاز به دریافت پلاکت نیست و درمان دارویی جهت کنترل کاهش پلاکت انجام میشود
      به فوق تخصص خون مراجعه کنید

      1. مائده می گوید

        سلام عزیزم وقتتون بخیر
        من الان۲۰ سالم و پلاکت خونم روی۱۳۰ هست الان پائین؟

  4. فرامرز می گوید

    سلام پلاکت خونم 111 آزمایش دادم سرگیجه هم دارم چیکار کنم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیز
      باید ازمایش خون و فشارخونتون به دقت بررسی شود، تا کم خونی و سایر علل بررسی شود
      به متخصص داخلی مراجعه کنید

  5. عطیه می گوید

    سلام دختر ۲۱ ساله ای هستم
    پلاکت خونم ۱۱۵ هست خطرناکه؟

  6. Eli می گوید

    سلام ببخشید بهترین فوق تخصص خون در ایران میشناسید؟؟🙏🏻

    1. شیما پاژخ می گوید

      سلام دوست عزیز، می‌تونین به این صفحه مراجعه کنین: https://drdr.ir/search/expertise-82/

  7. محمود سعیدی می گوید

    سلام.plt 172.pdw 20.mpv 13 و plcr 52.
    مشکل از چیه دکتر

  8. hhh می گوید

    سلام
    ببخشید من سرماخوردگی داشتم و آزمایش دادم دیدم که پلاکتم پایین اومده بود ممکنه بخاطر سرماخوردگی باشه
    طی دو هفته با خوردن عدس ، جیگر و.. بالا میره آیا؟؟؟؟

  9. Ff می گوید

    با سلام من میخوام آزمایش بدم برا کارم و پلاکت خون من پایین به دلیل مشکل طحال،من نمیخوام تو آزمایش مشخص بشه ، به نظر شمامن چیکار کنم ؟

  10. احمد هستم می گوید

    سلام
    خانمم ۵۸ سالشه
    مدتی است که پلاکت خونش پایین میا، قبلاً ۱۱۵ بپد، با مصرف مقداری ژل رویال و داروها تقویتی رفت رو ۱۳۵هزار امروز نتیجه آزمایش
    جدیدش رو ۱۰۵ است
    البته دیابت داره و دارو دیابت خوراکی مصرف میکنه
    به نظرتان چکار باید بکنم
    از راهنمایی شما ممنونم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      جهت بررسی و فالوآپ به متخصص داخلی مراجعه کنید

  11. احمد بهرامی می گوید

    با سلام و خسته نباشید. دوست من حدود دو سال پیش که کرونا گرفت به شدت پلاکت خونش آمد پایین و با تزریق پلاکت و درمان کرونا دوباره پلاکت خونش به حالت نرمال بازگشت ولی الان با یک سرما خوردگی ساده دوباره پلاکت خونش پایین میاد‌. مشکل چی میتونه باشه لطفا راهنمایی بفرمایید

  12. بنین می گوید

    سلام
    من ۲۴ سالمه پلاکت خونم ۱۰۴ هزار هست ، آیا خطرناکه ؟

  13. مجتبی موسوی می گوید

    سلام بنده ۲۴سالم هست
    من با تورم رو دست و بقیه بدنم و خون ریزی به بیمارستان‌ مراجعه کردم که معلوم شد پلاکتم رو سه هزار بوده بقول کادر درمان سه دونه پلاکت بیشتر نداشتم
    بعد دو هفته بستری و دو دوره درمان با آمپول دکزا تقریبا بعد دو ماه پلاکتم الان رسیده صد و هفتاد هزار
    خاستم بینم امکان داره دوباره بیاد پایین ؟

  14. محمدمهدی کریمیان می گوید

    سلام خسته نباشید من 38سالمه من پنچ ماه پیش آزمایش خون دادم پلاکت خونم152بود ولی کبدم چرب گرید2 داشتم بعد از چهار ماه رژیم و خوردن گیاهان دارویی 17کیلو کاهش وزن آنزیمهای کبدی نرمال شده ولی دچار خواب رفتن سوزش دست و پا شدم و وقتی که برای کم خونی آزمایش دادم پلاکت خونم 115 شده و همچنین کمبود آهن پیدا کردم میخواستم بدونم آیا کم شدن پلاکت به خاطر کم خونی یا خطرناکه

  15. سحر می گوید

    سلام.من ۲۹سالمه و هرجایی بدنم ضربه میخورد کبود میشدم و دیر زخمم خوب میشد و خونم بند نمیومد رفتم آزمایش دادم پلاکتم ۴۵بود زیرنظر متخصص انکولوژی بودم تا قرصم تموم شد آزمایش دادم پلاکتم ۱۲۳رسید ولی چند ماه بعد دیدم کبودی بدنم دوباره برگشته پلاکتم شده ۹۳.علت این کاهش پلاکت چیه؟من ارایشگرم و رنگمو انجام میدم و از طرفی همیشه ضعف و بی حالی با من بوده و هست

  16. رضا حسینی می گوید

    سلام پدرم سه ماهه پیش ازمایس خون داد پلاکتش ۱۴۲۰۰۰ بود الان بعده سه ماه ازمایش خون داده پلاکتش شده ۹۵۰۰۰ قرص ترازوسین ۲ استفاده میکنه چند ماهه،به خاطر بزرگیه پروستات
    بهش گفتم قرصه رو دیگه نخوره ممکنه افت پلاکتش به خاطره قرصه باشه
    دکتر خیلی نگرانم‌چیکار کنم ؟

  17. بهار ترابی می گوید

    سلام و عرض ادب پسر 12ساله من برای چکاپ آزمایش دادم plc392 ,pdw9.2 mpv7.7 plcr9.5 هستش بقیه آیتم های آزمایش همه نرمال هستش میخواستم ببینم مشکلی داره؟در ضمن دو هفته قبل آزمایش سرماخورگی داشت که تا ده روز قبل ازمایش آنتی بیوتیک و داروهای سرماخوردگی مصرف می‌کرد.

  18. سیما عظیمی می گوید

    سلام خانم دکتر خسته نباشید من زن چهلو یک ساله هستم که ناگهان باعث جوش های خون مرده و کبودی روی پوست شدم و سریع به دکتر مراجع کردم و سریع به من آزمایش اورژانسی پلاکت خون داد و گفته شد که پلاکت خونم روی پنجاه و هشت هزارتا بود احساس خستگی ضعف بدن و سرگیجه داشتم و توی این شرایط عادت ماهانه شدم و دچار خونریزی شدید شدم و در عرض یک روز پلاکت خونم رسید به نوه هزارتا و به دلیل استرس زیاد بود و منو بستری کردن و بهم پلاکت خون پنج تا کیسه دو هزارتایی زدن و بلافاصله خونریزی عادت ماهیانم بند اومد و هنو توی اورژانس بستری هستم و حالت ضعف و خستگی دارم بنظرتون خوب میشم خطرناک نیست

  19. حسن نویدی می گوید

    سلام من ۳۹سالمه التهاب مثانه دارم و تکرر ادرار به پزشک مجاری ادرار مراجعه کردم نتیجه نگرفتم ،ولی سه ماه بعد از دارو ها ی ازمایش انجام دادم پلاکت خون ۸۰هزار هست،یکسال قبلش ۱۲۷ هزار بود ،ایا امکان دارد علت التهاب مثانه همین پلاکت پایین باشد؟؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      خیر ارتباطی بین خود پلاکت پایین و تکرر ادرار نیست
      اما علتی که سبب افت پلاکت شده باید بررسی شود
      جهت بررسی به فوق تخصص خون مراجعه کنید

  20. مجید جلالی می گوید

    سلام
    قبلا تعداد پلاکت خونم حدود 160 بوده پارسال آزمایش دادم 136 شده بود آزمایش امسال برا چکاپ دادم اومه 97
    مشگل چی میتونه باشه و چکار باید بکنم

  21. محمدرضا می گوید

    سلام جواب ازمایش plt من قسمت result : 86 و unit:10*3 ml زده
    خیلی پایینه؟ خطرناکه؟ اگه درمان نشه چی میشه
    ممنون میشم جوابمو بدی خانوم دکتر چون من به کسی نگفتم جوابمو

  22. همایون زادگان احمدی می گوید

    سلام.ازمایش دادم پلاکتم ۹۰۰۰۰هزار .چند بار دکتر رفتم چند تا قرص دادن .بهتر نشدم پاهام خیلی داغ میشن بخصوص خارش صورتم باید چکار کنم.

  23. امیری می گوید

    سلام ، ببخشید پدربزرگ من سرطان بدخیم استخوان داره ولی چنروزیه که دچار خونریزی بینی شدید شده روزی ۵ ۶ بار خون دماغ میشه ب شدت دلیلش چی میتونه باشه؟

  24. زهرا می گوید

    سلام
    من پالاکت کم میشه یک سال پیش تو بیمارستان‌خوابیدم‌ آزمایش مغز استخوان دادم‌سالم‌بود وپلاکتم بالا رفت
    ولی دوباره آزمایش دادم۴۰بود بعد یک هفته تکرار کردم۵۹ بودرفتم پیش دکتر آمپول رومی پلا ستیم داده با ۳نوع قرص ولی آمپول پیدا نمیشه وخیلی گرانه
    چکار کنم‌ خودش بره بالا تشکر

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر