همه چیز درباره اهدای خون: از شرایط تا عوارض و فواید اهدای خون

اهدای خون
اشتراک گذاری 218 نظر

بسیاری از ما این دغدغه را داریم که چطور و از چه طریقی می‌توانیم به بیماران دیگر به‌خصوص در شرایط بحرانی کمک کنیم. اهدای خون، یکی از مهم‌ترین روش‌های نجات جان انسان‌های دیگر است. افرادی که در سوانح رانندگی یا بر اثر بلایای طبیعی مثل زلزله دچار مصدومیت می‌شوند، نوزادان و کودکانی که دچار کم‌خونی هستند و بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند، همگی از انسانی‌هایی هستند که برای زنده ماندن به خون هم‌نوعان خود نیاز دارند. به‌دلیل اهمیت این موضوع، ما در این مقاله درباره شرایط انتقال خون توضیح خواهیم داد. اگر شما هم کنجکاو هستید تا بیشتر در این مورد بدانید، همراه ما باشید.

اهدای خون، اهدای زندگی

اهدای خون مساوی است با اهدای فرصت زندگی دوباره به انسانی دیگر. بیماری‌ها و شرایط بسیاری باعث می‌شود تا زندگی یک انسان در گرو دریافت خون باشد. همه ما می‌توانیم با اهدای خون، زندگی یک انسان را از مرگ نجات دهیم. اهدای خون، فرصتی دوباره برای زیستن است.

فراموش نکنید که جمعیت آماری برخی گروه‌های خونی در مقایسه با گرو‌های خونی دیگر، کمتر است. به همین دلیل تامین خون موردنیاز برای آن‌ها در مدت‌زمان کم میسر نخواهد بود. به شما توصیه می‌کنیم که در صورت امکان، در زمان‌های مختلف سال برای اهدای خون به مراکز سازمان انتقال خون مراجعه کنید تا جان افراد بسیاری را نجات دهید.

تاثیر اهدای خون در درمان بیماری‌ها و سلامت انسان

انتقال خون در درمان و پیشگیری از بیماری‌های مختلف موثر است. افرادی که میزان آهن خونشان زیاد است و به بیماری هموکروماتوز مبتلا هستند، با خون دادن می‌توانند میزان آهن بدن را کنترل کنند. از طرفی اهدای خون به درمان مشکلات قبلی و عروقی نیز کمک می‌کند. به این صورت که با کاهش میزان آهن خون، غلظت خون کاهش می‌یابد و احتمال گرفتگی عروق هم پایین می‌آید.

افزایش کلسترول خون با بروز بسیاری از بیماری‌های قلبی مساوی است. با خون دادن منظم، می‌توان کلسترول خون را پایین نگه داشت و از رسوب چربی در رگ‌های خونی جلوگیری کرد. با باز شدن رگ‌ها، احتمال سکته قلبی هم کاهش می‌یابد. 

می‌توان گفت مهم‌ترین تاثیر جسمی خون دادن، روی سیستم قلبی و عروقی بدن است.

شرایط اهدای خون
فواید اهدای خون چیست

تاریخچه اهدای خون در ایران و جهان

در سال 1818 میلادی، برای اولین‌بار در یک عمل جراحی که توسط جیمز بلاندل انجام شد، به یک انسان در حال مرگ خون تزریق شد.

سازمان انتقال خون ایران در سال 1353 شمسی تاسیس شد و تاکنون تقریبا 90 پایگاه انتقال خون در سراسر کشور دارد. قبل از احداث این سازمان، اهدای خون در مراکز دیگر مثل ارتش و دانشکده پزشکی تهران انجام می‌شد. این مرکز در روز 15 بهمن سال 1341 شمسی افتتاح شد. به همین منظور، 15 بهمن را در ایران روز جمع‌‌آوری خون نام‌گذاری کردند.

در دوران جنگ ایران و عراق، بیشتر فراورده‌های خونی مصدومان و مجروحان جنگ با اهدای داوطلبانه مردم تامین می‌شد. در حال حاضر از هر 1000 نفر در جامعه تقریبا 22 نفر به‌صورت مستمر خون اهدا می‌کنند.

قبل از تاسیس سازمان انتقال خون در ایران و همچنین در برخی کشورها، اهداکنندگان خون در ازای کاری که انجام می‌دادند پول دریافت می‌کردند. اما در حال حاضر در اغلب کشورها از جمله ایران، این کار امری داوطلبانه است.

جالب است بدانید که میزان اهدای خون در کشورهای توسعه‌یافته بیشتر از کشورهای درحال‌توسعه و فقیر است. بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی، از هر 1000 نفر در یک جامعه توسعه‌یافته 40 نفر و در یک کشور درحال‌توسعه 13 نفر در سال خون اهدا می‌کنند.

در حال حاضر، روز 24 ژوئن که برابر یا 24 خرداد در تقویم شمسی است، از طرف سازمان بهداشت جهانی روز جهانی اهدای خون نام‌گذاری شده است. این روز برای ترغیب افراد جامعه به اهدای خون و کمک به هم‌نوعان انتخاب شده است. 

شرایط اهدای خون

بر اساس اطلاعات ارائه شده از طرف سازمان انتقال خون کشور، افرادی که تصمیم دارند خون اهدا کنند باید شرایط زیر را داشته باشند:

  • باید بین 18 تا 60 سال سن داشته باشید.
  • وزنتان باید حداقل 50 کیلو‌گرم باشد.
  • در زمان انتقال خون باید کارت شناسایی مثل شناسنامه، گواهینامه یا گذرنامه همراه داشته باشید.
  • حداکثر تعداد دفعات انتقال خون در زنان 3 و در مردان 4 مرتبه در سال است. فاصله بین اهدای خون نباید کمتر از 8 هفته باشد.
  • در صورت داشتن سابقه بیماری در هرکدام از موارد زیر، قبل از اقدام به اهدای خون با پزشک خود مشورت کنید:

آلرژی‌ها، بیماری‌های قلبی و عروقی، ریوی، کم‌خونی، کلیوی، کبدی، سابقه تزریق خون، غش، صرع، تشنج، اعتیاد به مواد مخدر تزریقی، عمال جراحی، خال‌کوبی، حجامت، تاتو، رفتارهای پرخطر (تماس جنسی محافظت‌نشده)، زردی یا یرقان و مسافرت به مناطق آندمیک مالاریا.

شرایط اهدای خون برای اولین‌بار

اگر برای اولین‌بار تصمیم دارید به مراکز انتقال خون مراجعه کنید، بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

  • حتما کارت شناسایی همراه خود داشته باشید.
  • اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید یا به بیماری خاصی مبتلا هستید، قبل از انتقال خون با پزشک خود مشورت کنید.
  • بهتر است قبل از خون دادن، از مواد غذایی که حاوی آهن هستند مثل گوشت قرمز، اسفناج، مرغ و ماهی بخورید.
  • 4 تا 6 ساعت قبل از خون دادن حتما غذا میل کنید.
  • اگر به سرماخوردگی یا آنفولانزا مبتلا هستید، نباید خون بدهید.
  • در 1 سال گذشته نباید سابقه عمل جراحی، دریافت خون یا تزریق هورمون داشته باشید.
عوارض اهدای خون
شرایط عمومی اهدای خون

شرایط اهدای خون برای بانوان

زنان هر ماه به‌دلیل عادت ماهانه، مقداری از آهن بدنشان را از دست می‌دهند. بعد از خون دادن و کاهش میزان آهن خون، احتمال ابتلا به کم‌خونی و فقر آهن در زنان بیشتر از مردان است. به همین دلیل توجه و رعایت نکات زیر می‌تواند احتمال ابتلا به کم‌خونی را بعد از انتقال خون در زنان کاهش دهد:

  • مصرف قرص آهن

بعد از انتقال هر واحد خون، تقریبا 211 میلی‌گرم آهن از بدن کم می‌شود. این مقدار با گذشت زمان به‌تدریج از طریق سیستم گوارش دوباره جذب بدن می‌شود. اما مصرف قرص‌های آهن، مدت‌زمان بازگشت این ماده را در بدن کاهش می‌دهد و از فقر آهن و کم‌خونی جلوگیری می‌کند.

بعد از هر بار خون دادن، معمولا باتوجه‌به توصیه پزشک، 30 عدد قرص فروسولفات به بانوان داده می‌شود که باید به‌طور کامل مصرف کنند. این قرص‌ها باید به مدت 10 روز و روزانه 3 عدد (صبح، ظهر و شب) استفاده شود. تقریبا تا 2 ساعت بعد و 1 ساعت قبل از مصرف قرص، از خوردن چایی و قهوه پرهیز کنید. بهتر است که این قرص را با معده خالی نیز مصرف نکنید تا دچار مشکلات گوارشی نشوید.

  • مواد غذایی حاوی آهن

مواد غذایی مثل گوشت قرمز، ماهی و جگر سرشار از آهن هستند و سریع‌تر از آهن موجود در سبزیجات مثل اسفناج، عدس و لوبیا جذب بدن می‌شوند. بهتر است بعد از مصرف این مواد غذایی از خوردن چای و قهوه خودداری کنید؛ زیرا جذب آهن را مختل می‌‌کنند. مصرف ویتامین C مانند مرکبات و گوجه‌فرنگی بعد از مصرف مواد غذایی حاوی آهن، جذب آن را در بدن افزایش می‌دهد.

شرایط اهدای خون برای آقایان

شرایط اهدای خون برای آقایان، در حالت کلی شامل شرایط عمومی اهدای خون است که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم. قبل از اهدای خون میزان فشارخون و تعداد هموگلوبین‌های خون اندازه‌گیری می‌شود تا در صورت کم‌خونی یا فشار پایین، انتقال خون انجام نشود.

چه افرادی نمی‌توانند خون اهدا کنند؟

بیماران مبتلا به بیماری‌های آمیزشی، ایدز و هپاتیت B و C و افرادی که به آرتریت روماتوئید مبتلا هستند که نوعی بیماری خودایمنی محسوب می‌شود، نمی‌توانند خون اهدا کنند. موارد زیر نیز از موارد ممنوع در اهدای خون است:

  • اگر بیماران مبتلا به دیابت توانسته باشند میزان قند خون خود را کنترل کنند، می‌توانند خون بدهند. اما درصورتی‌که انسولین مصرف می‌کنند، نباید خون اهدا کنند
  • افرادی که مشکلات خونی از قبیل بیماری خونی، کمبود تعداد هموگلوبین یا کاهش سلول‌های خونی دارند
  • زنان باردار و شیرده
  • بیماران مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا
  • افرادی که در 1 سال گذشته بدن خود را تتو کرده‌اند
  • افرادی که در 1 سال گذشته به آفریقا، مناطق مرکزی آمریکا یا جنوب شرق آسیا (مناطق آندمیک مالاریا) سفر کرده‌اند
  • افرادی که مواد مخدر مصرف می‌کنند
اهدای خون از چند سالگی
ممنوعیت های اهدای خون

فواید اهدای خون

اهدای خون نه‌تنها باعث رضایت و آرامش درونی انسان می‌شود، بلکه روی جسم و سلامت بدن نیز تاثیرات خوبی می‌گذارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • سرطان

اهدای خون در کاهش احتمال ابتلا به سرطان موثر است. زیرا اهدای خون نوعی پاک‌سازی بدن محسوب می‌شود.

  • قلب

اگر میزان آهن موجود در بدن زیاد باشد، با انتقال خون می‌توان این مقدار را کاهش داد. افزایش آهن در رگ‌ها باعث تجمع جربی در عروق شده و در نتیجه احتمال گرفتگی رگ و بروز مشکلات قلبی افزایش می‌یابد. با اهدای خون امکان ابتلا به بیماری‌های قلبی تا 30 درصد کاهش می‌یابد. 

  • کبد

کنترل میزان آهن خون می‌تواند سلامت کبد را تضمین کند. تجمع این ماده در کبد می‌تواند در طولانی‌مدت باعث بروز سیروز کبدی شود. 

  • کنترل وزن

هر دفعه خون دادن باعث سوختن 650 کالری می‌شود. به همین دلیل می‌توان گفت که انتقال خون یک روش موثر برای کنترل یا کاهش وزن محسوب می‌شود.

عوارض اهدای خون

مهم‌ترین عوارض اهدای خون عبارت است از:

  • ریزش مو: معمولا افرادی که به کم‌خونی مبتلا هستند دچار این عارضه می‌شوند.
  • کبودی پوست: کبودی یا تجمع خون زیر پوست در مکان تزریق ممکن است دیده شود.
  • سرگیجه: معمولا به‌دلیل افت فشار بعد از اهدای خون اتفاق می‌افتد.
  • تب و لرز: تب و لرز اگر همراه با درد قفسه‌سینه و حالت تهوع نباشد مشکلی ایجاد نمی‌کند. این عارضه می‌تواند نوعی واکنش آلرژیک باشد که بهتر است بیمار تحت مراقبت درمانی قرار بگیرد.
  • بی‌حالی: این عارضه به‌دلیل کاهش آهن خون و افت فشار اتفاق می‌افتد. با مصرف قرص آهن و مواد غذایی بهبود می‌یابد.

مراحل اهدای خون

برای اهدای خون، ابتدا از شما می‌خواهند تا فرم لازم برای این کار را پر کنید و کارت شناسایی خود را نشان دهید. در ادامه درباره سابقه پزشکی از شما سوال شده و معاینه بالینی انجام می‌شود. در این مرحله فشارخون، دمای بدن و میزان هموگلوبین خون شما باید اندازه‌گیری شود.

بعد از انجام این معاینه‌ها، باید روی تخت دراز بکشید تا دست شما را استریل کرده و سوزن انتقال خون را وارد بازو کنند. فرایند انتقال خون در نهایت 10 دقیقه طول خواهد کشید و بعد از اتمام، باید چند دقیقه استراحت کنید و مقداری مایعات بنوشید.

بهترین فصل و زمان برای اهدای خون

بهترین زمان برای اهدای خون، زمانی است که از نظر جسمی در شرایط خوبی قرار داشته باشید، بنابراین نمی‌توان فصل یا زمان مشخصی را عنوان کرد. داشتن خواب کافی و مصرف مواد غذایی خوب و مقوی قبل از انتقال خون بسیار مهم است. در صورت وجود هرگونه بیماری یا خستگی نباید برای خون دادن اقدام کنید. 

معمولا در فصل‌های پاییز و زمستان میزان خون موجود در بانک خون کشور کاهش می‌یابد. در این فصول نیاز به اهدای خون بیشتر از مواقع دیگر سال است. بنابراین اگر در این فصل‌ها برای اهدای خون اقدام کنید، بهتر است.

زمان مناسب برای اهدای خون
بهترین زمان اهدای خون

10 نکته قبل و بعد از اهدای خون

رعایت و توجه به نکات زیر قبل و بعد از اهدای خون لازم است:

  • قبل از اهدای خون به شرایط غذایی خود توجه کنید و مواد غذایی حاوی آهن مثل گوشت قرمز مصرف کنید.
  • قبل از اهدای خون از خوردن داروهایی مثل آسپرین خودداری کنید.
  • شب قبل از انتقال خون خواب خوبی داشته باشید.
  • قبل از مراجعه به مراکز اهدای خون از انجام ورزش یا کار سنگین خودداری کنید.
  • از چند ساعت قبل به مقدار کافی آب بنوشید.
  • ناشتا خون ندهید.
  • اگر سابقه حالت تهوع بعد از خون دادن را دارید، قبل از اهدای خون مواد غذایی زیادی میل نکنید.
  • بعد از اهدای خون مدتی روی تخت دراز بکشید و سریع بلند نشوید.
  • بعد از خون دادن از انجام ورزش و کارهای سنگین پرهیز کنید.
  • بهتر است بعد از اهدای خون رانندگی نکنید.

کلام آخر

اهدای خون یعنی اهدای زندگی دوباره به یک انسان دیگر. در بیشتر کشورها، این کار به‌صورت داوطلبانه انجام می‌شود. در ایران نیز افراد می‌توانند با مراجعه به مراکز انتقال خون، بعد از انجام معاینه‌های بالینی و آگاهی از شرایط جسمی مراجعه‌کننده، برای اهدای خون اقدام کنند. 

سوالات متداول

بعد از اهدای خون چه مواد غذایی بخوریم؟

بهتر است بعد از خون دادن به‌مقدار کافی آب و مایعات بنوشید. رژیم غذایی باید سرشار از آهن باشد. مصرف حبوبات، اسفناج، ماهی، سویا، گوشت قرمز و جگر از منابع سرشار از آهن به شمار می‌روند. 

بعد از انتقال خون چه کارهایی نباید انجام داد؟

بهتر است که از رانندگی، ورزش سنگین و بلند کردن اجسام پرهیز کنید. به‌خصوص اگر بعد از خون دادن احساس سرگیجه یا حالت تهوع دارید. در صورت داشتن تب یا واکنش‌های آلرژیک نیز به مراکز درمانی مراجعه کنید.

چطور کارت اهدای خون تهیه کنیم؟

برای دریافت کارت اهدای خون، با در دست داشتن کارت ملی به مراکز سازمان انتقال خون مراجعه کنید.

آیا زنان می‌توانند خون اهدا کنند؟

درصورتی‌که به‌دلیل عادت ماهانه بدن دچار فقر آهن یا کم‌خونی نباشد و دیگر عوامل موانع اهدای خون مثل دیابت مزمن، هپاتیت و ایدز وجود نداشته باشد، زنان نیز می‌توانند خون بدهند. اما بعد از انتقال خون باید قرص‌های فروسولفات را به‌طور کامل مصرف کنند.

منابع:

mayoclinic

yazdbto

ibto

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

218 دیدگاه در “همه چیز درباره اهدای خون: از شرایط تا عوارض و فواید اهدای خون
  • درود بر شما
    ببخشید ممکنه به علت اهدای خون در ماه ،زمان عادت ماهانه دیر تر بشه ؟

    پاسخ
    • سلام
      باید علل دیگر رو مد نظر قرار داد مثل بارداری و…
      اما اهدای خون هم ممکنه سبب تغییر تایم پریود بشه

      پاسخ
  • همسرم خون اهدا کرده
    از دیروز تپش قلب شدید و ضعف دارن
    تب و داغی کف دست و پا دارن طبیعیه ؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      باید فشارخون و تعداد ضربان قلب و درجه حرارت بدنش دقیقا چک شود

      پاسخ
  • سلام
    من سه سال پیش آمبولی ریه کردم
    الانم خونم غلیظ هست هموگلوبین ۱۶.۲ هست
    ایامی تونم خون اهدا کنم

    پاسخ
    • سلام
      منع اهدای خون ندارد

      پاسخ
  • سلام من ۲۵ سالم هست آزمایش خون دادم
    RBC 5.96 mil/cumm هست
    هموگلبین 16.7 g/dc
    Hematocrite 50.3 هست در ضمن سه سال قبل ۴۵۰سی سی خون داده بودم کدام مریضی خاصی ندارم خوشبختانه
    احساس سرگیجه و اینا دارم بنظرتون خون بدم بهتره یانه

    پاسخ
    • من تالسمی منور دارم آیا میتونم اهدای خون داشته باشم

      پاسخ
      • سلام
        در صورت خفیف بودن تالاسمی و نرمال بودن رنج هموگلوبین و mcv منعی ندارد

  • سلام من 6ماه دیگه 18میشم میتونم الان خون بدم

    پاسخ
    • سلام
      تا ۱۸ سالگی صبر کنید

      پاسخ
  • سلام من رابطه ی جنسی پر خطر زیاد داشتم میخواستم خون اهدا کنم،فقط استرس اینو دارم بفهمند من ممکنه بیماری خاصی دارم اونوقت با من چکار میکنن؟

    پاسخ
    • سلام
      توصیه من اینه حتما چکاپ و بررسی هپاتیت ها و hiv بدین
      با شما کاری ندارن ولی اسمتون ثبت میشه

      پاسخ
      • کجا باید بدم؟ جوابش کی میاد؟

      • میتونید به مرکز بیماری های رفتاری مراجعه کنید
        میتونین به ازمایشگاه معمولی در منطقه سکونتتون مراجعه و ازمایش
        Hiv ab 1,2 و p24
        Hcv ab
        Hbs ag
        Hbs ab
        بدهید

  • سلام تست قند انجام دادم،به من گفتن خونت رقیق هستش، آیا برای اهدای خون مشکلی هست یا نه؟
    خون رقیق دلیل بر کم خونی هست یا نه؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      عدد هموگلوبین ( hb) و Rbc و plt و hct چند هست؟

      پاسخ
  • من هم غلظت خون دارم هم خونم زیاده هربعر که خون میدم خیلی سرحال میشم بعد دو سه ماه کسل میشم میتونم هر سه ماه یکبار خون بدم ازم میگیرن وضرری نداره ؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر عدد hb و rbc شما در ازمایش بالاتر از رنج طبیعی هست بله میتوانید

      پاسخ
  • سلام من غلظت خون دارم رفتم دکتر گفت برو یه کیسه خون بده منم گفتم حجامت کردم دو سه ماه پیش گفت نمیشه خون بدی باید یه سال بگذره بعدن من میتونم خون بدم یا باید یه سال بگذره ممنون

    پاسخ
    • سلام
      سازمان انتقال خون از دریافت خون کسانی که سابقه حجامت دارن امتناع میکند

      پاسخ
  • سلام من هموگلوبین ۱۷ و پلاکت ۱۷۰ دارم ایا میتونم خون اهدا کنم

    پاسخ
    • سلام
      این اعداد‌ در همگلوبین و پلاکت منعی جهت اهدا خون ندارند

      پاسخ
  • سلام من یک بار خون اهدا کردم بعد چند دقیقه بیهوش شدم میشه بگید علت بیهوشی چی هست آیا بهتره که کلا خونی اهدا نکنم.مرسی

    پاسخ
    • سلام
      میتواند بعلت افت فشارخون باشد

      پاسخ
  • سلام ، وقت بخیر
    من 37 سال دارم
    جواب آزمایش CBC من مشکلات زیر رو داشت
    RBC 6.4
    Hemoglobin 18.5
    Hematocrite 54.7
    آیا خون دادن برای من خوب است؟؟

    پاسخ
    • سلام
      بله میتوانید اهدا کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید،
    من ۱۹ سال دارم و دوست دارم خون اهدا کنم تا به انسان های دیگر کمک کنم اما در عوارض آن نوشته بود باعث ریزش مو می‌شود آیا حقیقت دارد

    پاسخ
    • سلام
      اگر کم خونی ندارید موردی ندارد

      پاسخ
  • سلام پدرم غلظت خون دارن و از طرفی قند خون دارن ولی برای قندشون دارو یا انسولین مصرف نمیکنن خداروشکر و با داروهای گیاهی و رعایت قندشون تقریبا روی ۱۳۰تا۱۴۰ هس همیشه
    ایشون میتونن خون بدن؟ و آیا قبول میکنن؟ سنشونم ۵۵ هست

    پاسخ
    • سلام
      بله میتواند

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر کسی که پسوریازیس داره میتونه خون بده با تشکر

    پاسخ
  • سلام کسی که پسوریازیس داره میتونه خون بده؟

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر کسی که پسوریازیس داره میتونه خون بده؟

    پاسخ
  • سلام من میزان کروسترول خونم یه مقدار بالاتر از حد نرمال هستش آیا می تونم خون اهدا کنم یانه؟

    پاسخ
    • سلام
      موردی ندارد

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر کسی که پسوریازیس داره میتونه خون بده؟

  • سلام
    بعلت ابتلا به افزایش فشار مایع مغزی نخاعی دوماه پیش L.P شدم نتیجه آزمایش و ام آر آی مشکلی نشون نداد ولی بخاطر فشار روی عصب بینایی الان استازولامید ۲۵۰ مصرف میکنم هر ۱۲ ساعت ۲ عدد
    سابقه اهدا خون هم دارم بدون مشکل در موارد قبل.
    خواستم بدونم مانعی برای اهدا خون دارم یا مشکلی نیست؟
    ممنون از شما

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به مصرف دارو بهتر است با پزشک‌معالجتون مشورت کنید

      پاسخ
  • یکبار خون دادم گفت به هپاتیت مشکوکین دوباره گفتش نه مشکلی نیست هزارتاازمایش دادم هیچ مشکلی نبود

    ولی
    الان خون ازم نمیگیرن میگن جلواسمتوبخاطراون بسته ان ونمیتونی اهدای خون کنی باید چکارکنم
    لطفا جواب بدین

    پاسخ
    • سلام
      ناراحت نباشین، چون اهدا خون پروسه حساسی هست بسیار سختگیرانه عمل میکنن
      بجای خون دادن اگر دچار غلظت خون شدین میتونین فصد خون کنید
      اگر هم غلظت خون ندارین کاری لازم نیست

      پاسخ
  • اهدای خون برای کسی که تریاک مصرف میکند مفید است یا مضر ممنون میشم بطور کامل راهنمایی کنید و در کل خون دادن برای کسی که تریاک میکشه خوبه یا خوب نیست 🙏

    پاسخ
    • سلام
      اگر کم خونی نداشته باشد ضرر ندارد
      البته با توجه به مصرف تریاک از شما جهت اهدای خون استفاده نخواهد شد

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر، پروپلاس قلبی خفیف دارم با ef 55-60 درصد، همچنین غلظت خون بالا…
    آیا میتوانم خون اهدا کنم برای کنترل غلظت؟

    پاسخ
    • سلام
      مواردی که گفتین مانعی ندارد

      پاسخ
  • سلام من پلاکت خونم همیشه بین 95000تا 110000هستش میتونم من هم اهدای خون انجام بدم ممنون از راهنمایی شما

    پاسخ
    • سلام
      بهتر است ابتدا علت مختصر کاهش پلاکت مشخص شود

      پاسخ
  • سلام ، ۳۳ سال و مرد هستم ، hgb 15.9 و iron 182 دارم ، آیا غلظت خون دارم و بهتر هست خون بدم ؟

    پاسخ
    • سلام
      میتوانید خون اهدا کنید و از فوایدش بهره ببرید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من زیاد قلیان میکشم مطمعنم که الان خونم خیلی قلیز شده و رگ هام گرفته س بنظرتون با خون دادن خونم روان میشه یا چند بار باید خون بدم که خونم یا رگ هام به شرایط قبل برگرده

    پاسخ
    • سلام
      باید ابتدا ازمایش cbc, diff بدهید

      پاسخ
  • سلام و عرض ادب من نذر کردم تا 40 بار خون اهدا کنم 2 اردیبهشت ماه خون اهدا کردم بنا رو گذاشتم رو 56 روز اما 10 روز زودتر 46 روز حواسم نبود ساوه خون اهدا کردم آیا گلبول قرمز تکمیل شده یا مشکلی ایجاد میکند از خون اهدا شده؟ لطفا جواب بدید ممنون از شما

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشید اما با فواصل کم اهدا نشود

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من غلظت خون دارم. چند بار خون بدم تا غلظتم برطرف بشه؟

    پاسخ
    • سلام
      عدد hb, Rbc, plt در ازمایش خون چند هست؟

      پاسخ
  • باسلام .بنده در طول چندین سال سابقه اهدای خون تا حالا ندیدم دکتری برای اهدای خون تو مراکز حضور داشته باشه واقعا اهدای خون برای انسان ضرر دارد خواهشمندم صادقانه جواب بدین اکثرا از مضرات این عمل میگن

    پاسخ
    • سلام
      خیر چه ضرری دارد؟!

      پاسخ
  • سلام من حدود ۲/۵ ماه پیش به خاطر غلظت خون، خون دادم و هیچ مشکلی نداشتم دکتر گفت بعد ۲_۳ ماه تکرار کن وقتی امروز خون دادم حالم بد شد و مجبور شدن دوتا سرم و امپول ویتامین و اینا بهم بزنن و حالم بهتر شد، ولی کل بدنم درد میکنه انگار چند سالی بدون استراحت کار کردم آیا مشکلی هست؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      اگر درد بدن صرفا بعد از خون دادن رخ داده و سابق بر این نداشتین نگران نباشین
      منتها مجدد ازمایش خون cbc, diff, esr, crp و…بدهبد و به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام . میخواستم بدونم بعد از اهدای خون خونی که اهدا میشه رو آزمایش میکنن باوجود گرفتن شرح حال ؟ چون یکی از آشنایان ما میگفت بعد از اهدای خون متوجه بیماری اچ ای وی شده ممنون میشم راهنمایی کنین.

    پاسخ
    • سلام.بله همه خون های اهدایی ازمایش می شوند

      پاسخ
  • سلام من پارسال 4 بار اهدا خون داشتم که 3 بار قبلی پیامک اومد ک گروه خونی و تاریخ اهدا خون ارسال شد
    سری اخر ک اسفند بود دیگر پیامی نیامد برا بنده

    اگذ مشگلی در خون اهدایی باشد؟ اطلاع رسانی می‌شود؟؟

    پاسخ
    • سلام
      بله اطلاع داده می شود

      پاسخ
  • سلام آیا اهدای خون به غلظت خون کمک می‌کند ؟

    پاسخ
    • سلام.بله کمک میکند

      پاسخ
  • سلام
    ضمن تشکر بابت راهنمایی ..
    من بعد از هر بار اهدا خون احساس سبکی در سرم دارم، خوابم راحت میشه، صبح ها راحت از خواب بیدار میشم و حتی در طول روز هم اگه نخوابم اذیت نمیشم.
    معمولا بعد از دوماه که از اهدا میگذره، سرم سنگین میشه، سردرد میگیرم، سخت از خواب بیدار میشم و زود خسته میشم.

    ممولا چکاب هم که میدم چربی هام خوبه و فقط تری گلیسیرین یه مقدار بالاست، اون هم جم فیبروزیل مصرف میکردم یه مدت با ویتامین E
    یه مدت هم لیورگول مصرف میکردم و احساس سنگینی سر رو نداشتم، اما جدیدا دیگه اثری نداره…

    لطفا، راهنمایی بفرمایید، مشکل سنگینی سرم از چیه؟

    به نظرتون موارد زیر موثر هستند؟
    تری گلیسیرین بالا
    غلظت خونه
    چربی کبد
    یا مورد دیگه ای هست…
    ممنون

    پاسخ
    • سلام
      غلظت خون یعنی عدد hb و پلاکت موثر هست

      پاسخ
  • سلام وخسته نباشید به شمامشاورمحترم، علت اینکه اگه حجامت کرده باشیم وباعث منع خونگیری میشه چیه درصورتی که خیلی توی سایت ها به اون اشاره شده ودرمان بسیاری از دفع سموم بدن اشاره شده، حالا چرافردی که حجامت کرده نمیتونه خون اهداکنه؟

    پاسخ
    • سلام
      بعلت اینکه حجامت ممکنه در مراکز غیر بهداشتی انجام شه

      پاسخ
  • سلام
    فریتین خون من از نرمال بالاتره طبق ازمایش
    دادن خون برایم مفید هست یا مضر؟

    پاسخ
    • سلام
      تاثیر خاصی روی فریتین ندارد
      به طور کلی بیشتر مفید است

      پاسخ
  • باسلام من غلظت خون بالایی دارم پلاکت بالای دومیلیون،ایا خون دادن واسه ی پایین اومدن پلاکت خونم مفیده و تاثیر داره؟باتشکر

    پاسخ
    • سلام
      درمان اصلی نیست
      چه دارویی مصرف میکنید و آیا فوق تخصص خون مراجعه کردین؟

      پاسخ
  • سلام
    من پلاکت های خونم بالا تر از حد مورد انتظار آزمایش هستش ،آیا تاثیری داره بر کنترل پلاکت اهدای خون؟؟

    پاسخ
    • سلام
      عددش چند هست؟

      پاسخ
  • سلام .
    برای بار اول رفتم که خون بدم.
    اینقدر از خون دادن نترسیدم .که
    ولی با دیدن سوزن انتقال کمپلت فشارم افتاده و پشیمون شدم از خونی که دادم

    پاسخ
  • من ۱۶ سالمه اگر شرایط لازم رو داشته باشم میتونم اهدا خون انجام بدم؟؟

    پاسخ
    • سلام خسته نباشید
      20سالمه مرد هستم
      دکتر رفتم آزمایش دادم گفت فشارخونت نسبت به سنت بالاس باید بری اهدا خون
      اهداخون رفتم مشاوره که رفتم وزنم 53بود گفته نمیشه برو بیمارستان فست خون(اگه اشتباه تایپ نکرده باشم) انجام بده
      بیمارستان رفتم گفت انجام نمیدیم😐الان چیکار کنم؟
      همه جا که گفتن 50به بالا مشکلی نداره!!

      پاسخ
      • سلام
        مساله مهم در حال حاضر فشارخون شماست
        عدد فشارخونتون چند بوده؟

    • سلام
      خیر نمیتونین، زیرا داشتن سن بالای ۱۸ سال از شرایط اهدا هست

      پاسخ
  • سلام بنده پارسال برج۸ عمل دیسک کمر داشتم خیلی وقته خون ندادم احساس بی حالی و سنگینی میکنم مشکلی نداره مراجعه کنم واسه خون دادن ۶ماه از عمل جراحی گذشته

    پاسخ
    • سلام
      موردی نداره اما بهتره ابتدا چکاپ بدین

      پاسخ