بسیاری از ما این دغدغه را داریم که چطور و از چه طریقی میتوانیم به بیماران دیگر بهخصوص در شرایط بحرانی کمک کنیم. اهدای خون، یکی از مهمترین روشهای نجات جان انسانهای دیگر است. افرادی که در سوانح رانندگی یا بر اثر بلایای طبیعی مثل زلزله دچار مصدومیت میشوند، نوزادان و کودکانی که دچار کمخونی هستند و بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار میگیرند، همگی از انسانیهایی هستند که برای زنده ماندن به خون همنوعان خود نیاز دارند. بهدلیل اهمیت این موضوع، ما در این مقاله درباره شرایط انتقال خون توضیح خواهیم داد. اگر شما هم کنجکاو هستید تا بیشتر در این مورد بدانید، همراه ما باشید.
اهدای خون، اهدای زندگی
اهدای خون مساوی است با اهدای فرصت زندگی دوباره به انسانی دیگر. بیماریها و شرایط بسیاری باعث میشود تا زندگی یک انسان در گرو دریافت خون باشد. همه ما میتوانیم با اهدای خون، زندگی یک انسان را از مرگ نجات دهیم. اهدای خون، فرصتی دوباره برای زیستن است.
فراموش نکنید که جمعیت آماری برخی گروههای خونی در مقایسه با گروهای خونی دیگر، کمتر است. به همین دلیل تامین خون موردنیاز برای آنها در مدتزمان کم میسر نخواهد بود. به شما توصیه میکنیم که در صورت امکان، در زمانهای مختلف سال برای اهدای خون به مراکز سازمان انتقال خون مراجعه کنید تا جان افراد بسیاری را نجات دهید.
تاثیر اهدای خون در درمان بیماریها و سلامت انسان
انتقال خون در درمان و پیشگیری از بیماریهای مختلف موثر است. افرادی که میزان آهن خونشان زیاد است و به بیماری هموکروماتوز مبتلا هستند، با خون دادن میتوانند میزان آهن بدن را کنترل کنند. از طرفی اهدای خون به درمان مشکلات قبلی و عروقی نیز کمک میکند. به این صورت که با کاهش میزان آهن خون، غلظت خون کاهش مییابد و احتمال گرفتگی عروق هم پایین میآید.
افزایش کلسترول خون با بروز بسیاری از بیماریهای قلبی مساوی است. با خون دادن منظم، میتوان کلسترول خون را پایین نگه داشت و از رسوب چربی در رگهای خونی جلوگیری کرد. با باز شدن رگها، احتمال سکته قلبی هم کاهش مییابد.
میتوان گفت مهمترین تاثیر جسمی خون دادن، روی سیستم قلبی و عروقی بدن است.
تاریخچه اهدای خون در ایران و جهان
در سال 1818 میلادی، برای اولینبار در یک عمل جراحی که توسط جیمز بلاندل انجام شد، به یک انسان در حال مرگ خون تزریق شد.
سازمان انتقال خون ایران در سال 1353 شمسی تاسیس شد و تاکنون تقریبا 90 پایگاه انتقال خون در سراسر کشور دارد. قبل از احداث این سازمان، اهدای خون در مراکز دیگر مثل ارتش و دانشکده پزشکی تهران انجام میشد. این مرکز در روز 15 بهمن سال 1341 شمسی افتتاح شد. به همین منظور، 15 بهمن را در ایران روز جمعآوری خون نامگذاری کردند.
در دوران جنگ ایران و عراق، بیشتر فراوردههای خونی مصدومان و مجروحان جنگ با اهدای داوطلبانه مردم تامین میشد. در حال حاضر از هر 1000 نفر در جامعه تقریبا 22 نفر بهصورت مستمر خون اهدا میکنند.
قبل از تاسیس سازمان انتقال خون در ایران و همچنین در برخی کشورها، اهداکنندگان خون در ازای کاری که انجام میدادند پول دریافت میکردند. اما در حال حاضر در اغلب کشورها از جمله ایران، این کار امری داوطلبانه است.
جالب است بدانید که میزان اهدای خون در کشورهای توسعهیافته بیشتر از کشورهای درحالتوسعه و فقیر است. بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی، از هر 1000 نفر در یک جامعه توسعهیافته 40 نفر و در یک کشور درحالتوسعه 13 نفر در سال خون اهدا میکنند.
در حال حاضر، روز 24 ژوئن که برابر یا 24 خرداد در تقویم شمسی است، از طرف سازمان بهداشت جهانی روز جهانی اهدای خون نامگذاری شده است. این روز برای ترغیب افراد جامعه به اهدای خون و کمک به همنوعان انتخاب شده است.
شرایط اهدای خون
بر اساس اطلاعات ارائه شده از طرف سازمان انتقال خون کشور، افرادی که تصمیم دارند خون اهدا کنند باید شرایط زیر را داشته باشند:
- باید بین 18 تا 60 سال سن داشته باشید.
- وزنتان باید حداقل 50 کیلوگرم باشد.
- در زمان انتقال خون باید کارت شناسایی مثل شناسنامه، گواهینامه یا گذرنامه همراه داشته باشید.
- حداکثر تعداد دفعات انتقال خون در زنان 3 و در مردان 4 مرتبه در سال است. فاصله بین اهدای خون نباید کمتر از 8 هفته باشد.
- در صورت داشتن سابقه بیماری در هرکدام از موارد زیر، قبل از اقدام به اهدای خون با پزشک خود مشورت کنید:
آلرژیها، بیماریهای قلبی و عروقی، ریوی، کمخونی، کلیوی، کبدی، سابقه تزریق خون، غش، صرع، تشنج، اعتیاد به مواد مخدر تزریقی، عمال جراحی، خالکوبی، حجامت، تاتو، رفتارهای پرخطر (تماس جنسی محافظتنشده)، زردی یا یرقان و مسافرت به مناطق آندمیک مالاریا.
شرایط اهدای خون برای اولینبار
اگر برای اولینبار تصمیم دارید به مراکز انتقال خون مراجعه کنید، بهتر است به نکات زیر توجه کنید:
- حتما کارت شناسایی همراه خود داشته باشید.
- اگر داروی خاصی مصرف میکنید یا به بیماری خاصی مبتلا هستید، قبل از انتقال خون با پزشک خود مشورت کنید.
- بهتر است قبل از خون دادن، از مواد غذایی که حاوی آهن هستند مثل گوشت قرمز، اسفناج، مرغ و ماهی بخورید.
- 4 تا 6 ساعت قبل از خون دادن حتما غذا میل کنید.
- اگر به سرماخوردگی یا آنفولانزا مبتلا هستید، نباید خون بدهید.
- در 1 سال گذشته نباید سابقه عمل جراحی، دریافت خون یا تزریق هورمون داشته باشید.
شرایط اهدای خون برای بانوان
زنان هر ماه بهدلیل عادت ماهانه، مقداری از آهن بدنشان را از دست میدهند. بعد از خون دادن و کاهش میزان آهن خون، احتمال ابتلا به کمخونی و فقر آهن در زنان بیشتر از مردان است. به همین دلیل توجه و رعایت نکات زیر میتواند احتمال ابتلا به کمخونی را بعد از انتقال خون در زنان کاهش دهد:
- مصرف قرص آهن
بعد از انتقال هر واحد خون، تقریبا 211 میلیگرم آهن از بدن کم میشود. این مقدار با گذشت زمان بهتدریج از طریق سیستم گوارش دوباره جذب بدن میشود. اما مصرف قرصهای آهن، مدتزمان بازگشت این ماده را در بدن کاهش میدهد و از فقر آهن و کمخونی جلوگیری میکند.
بعد از هر بار خون دادن، معمولا باتوجهبه توصیه پزشک، 30 عدد قرص فروسولفات به بانوان داده میشود که باید بهطور کامل مصرف کنند. این قرصها باید به مدت 10 روز و روزانه 3 عدد (صبح، ظهر و شب) استفاده شود. تقریبا تا 2 ساعت بعد و 1 ساعت قبل از مصرف قرص، از خوردن چایی و قهوه پرهیز کنید. بهتر است که این قرص را با معده خالی نیز مصرف نکنید تا دچار مشکلات گوارشی نشوید.
- مواد غذایی حاوی آهن
مواد غذایی مثل گوشت قرمز، ماهی و جگر سرشار از آهن هستند و سریعتر از آهن موجود در سبزیجات مثل اسفناج، عدس و لوبیا جذب بدن میشوند. بهتر است بعد از مصرف این مواد غذایی از خوردن چای و قهوه خودداری کنید؛ زیرا جذب آهن را مختل میکنند. مصرف ویتامین C مانند مرکبات و گوجهفرنگی بعد از مصرف مواد غذایی حاوی آهن، جذب آن را در بدن افزایش میدهد.
شرایط اهدای خون برای آقایان
شرایط اهدای خون برای آقایان، در حالت کلی شامل شرایط عمومی اهدای خون است که در بالا به آنها اشاره کردیم. قبل از اهدای خون میزان فشارخون و تعداد هموگلوبینهای خون اندازهگیری میشود تا در صورت کمخونی یا فشار پایین، انتقال خون انجام نشود.
چه افرادی نمیتوانند خون اهدا کنند؟
بیماران مبتلا به بیماریهای آمیزشی، ایدز و هپاتیت B و C و افرادی که به آرتریت روماتوئید مبتلا هستند که نوعی بیماری خودایمنی محسوب میشود، نمیتوانند خون اهدا کنند. موارد زیر نیز از موارد ممنوع در اهدای خون است:
- اگر بیماران مبتلا به دیابت توانسته باشند میزان قند خون خود را کنترل کنند، میتوانند خون بدهند. اما درصورتیکه انسولین مصرف میکنند، نباید خون اهدا کنند
- افرادی که مشکلات خونی از قبیل بیماری خونی، کمبود تعداد هموگلوبین یا کاهش سلولهای خونی دارند
- زنان باردار و شیرده
- بیماران مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا
- افرادی که در 1 سال گذشته بدن خود را تتو کردهاند
- افرادی که در 1 سال گذشته به آفریقا، مناطق مرکزی آمریکا یا جنوب شرق آسیا (مناطق آندمیک مالاریا) سفر کردهاند
- افرادی که مواد مخدر مصرف میکنند
فواید اهدای خون
اهدای خون نهتنها باعث رضایت و آرامش درونی انسان میشود، بلکه روی جسم و سلامت بدن نیز تاثیرات خوبی میگذارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- سرطان
اهدای خون در کاهش احتمال ابتلا به سرطان موثر است. زیرا اهدای خون نوعی پاکسازی بدن محسوب میشود.
- قلب
اگر میزان آهن موجود در بدن زیاد باشد، با انتقال خون میتوان این مقدار را کاهش داد. افزایش آهن در رگها باعث تجمع جربی در عروق شده و در نتیجه احتمال گرفتگی رگ و بروز مشکلات قلبی افزایش مییابد. با اهدای خون امکان ابتلا به بیماریهای قلبی تا 30 درصد کاهش مییابد.
- کبد
کنترل میزان آهن خون میتواند سلامت کبد را تضمین کند. تجمع این ماده در کبد میتواند در طولانیمدت باعث بروز سیروز کبدی شود.
- کنترل وزن
هر دفعه خون دادن باعث سوختن 650 کالری میشود. به همین دلیل میتوان گفت که انتقال خون یک روش موثر برای کنترل یا کاهش وزن محسوب میشود.
عوارض اهدای خون
مهمترین عوارض اهدای خون عبارت است از:
- ریزش مو: معمولا افرادی که به کمخونی مبتلا هستند دچار این عارضه میشوند.
- کبودی پوست: کبودی یا تجمع خون زیر پوست در مکان تزریق ممکن است دیده شود.
- سرگیجه: معمولا بهدلیل افت فشار بعد از اهدای خون اتفاق میافتد.
- تب و لرز: تب و لرز اگر همراه با درد قفسهسینه و حالت تهوع نباشد مشکلی ایجاد نمیکند. این عارضه میتواند نوعی واکنش آلرژیک باشد که بهتر است بیمار تحت مراقبت درمانی قرار بگیرد.
- بیحالی: این عارضه بهدلیل کاهش آهن خون و افت فشار اتفاق میافتد. با مصرف قرص آهن و مواد غذایی بهبود مییابد.
مراحل اهدای خون
برای اهدای خون، ابتدا از شما میخواهند تا فرم لازم برای این کار را پر کنید و کارت شناسایی خود را نشان دهید. در ادامه درباره سابقه پزشکی از شما سوال شده و معاینه بالینی انجام میشود. در این مرحله فشارخون، دمای بدن و میزان هموگلوبین خون شما باید اندازهگیری شود.
بعد از انجام این معاینهها، باید روی تخت دراز بکشید تا دست شما را استریل کرده و سوزن انتقال خون را وارد بازو کنند. فرایند انتقال خون در نهایت 10 دقیقه طول خواهد کشید و بعد از اتمام، باید چند دقیقه استراحت کنید و مقداری مایعات بنوشید.
بهترین فصل و زمان برای اهدای خون
بهترین زمان برای اهدای خون، زمانی است که از نظر جسمی در شرایط خوبی قرار داشته باشید، بنابراین نمیتوان فصل یا زمان مشخصی را عنوان کرد. داشتن خواب کافی و مصرف مواد غذایی خوب و مقوی قبل از انتقال خون بسیار مهم است. در صورت وجود هرگونه بیماری یا خستگی نباید برای خون دادن اقدام کنید.
معمولا در فصلهای پاییز و زمستان میزان خون موجود در بانک خون کشور کاهش مییابد. در این فصول نیاز به اهدای خون بیشتر از مواقع دیگر سال است. بنابراین اگر در این فصلها برای اهدای خون اقدام کنید، بهتر است.
10 نکته قبل و بعد از اهدای خون
رعایت و توجه به نکات زیر قبل و بعد از اهدای خون لازم است:
- قبل از اهدای خون به شرایط غذایی خود توجه کنید و مواد غذایی حاوی آهن مثل گوشت قرمز مصرف کنید.
- قبل از اهدای خون از خوردن داروهایی مثل آسپرین خودداری کنید.
- شب قبل از انتقال خون خواب خوبی داشته باشید.
- قبل از مراجعه به مراکز اهدای خون از انجام ورزش یا کار سنگین خودداری کنید.
- از چند ساعت قبل به مقدار کافی آب بنوشید.
- ناشتا خون ندهید.
- اگر سابقه حالت تهوع بعد از خون دادن را دارید، قبل از اهدای خون مواد غذایی زیادی میل نکنید.
- بعد از اهدای خون مدتی روی تخت دراز بکشید و سریع بلند نشوید.
- بعد از خون دادن از انجام ورزش و کارهای سنگین پرهیز کنید.
- بهتر است بعد از اهدای خون رانندگی نکنید.
کلام آخر
اهدای خون یعنی اهدای زندگی دوباره به یک انسان دیگر. در بیشتر کشورها، این کار بهصورت داوطلبانه انجام میشود. در ایران نیز افراد میتوانند با مراجعه به مراکز انتقال خون، بعد از انجام معاینههای بالینی و آگاهی از شرایط جسمی مراجعهکننده، برای اهدای خون اقدام کنند.
سوالات متداول
بعد از اهدای خون چه مواد غذایی بخوریم؟
بهتر است بعد از خون دادن بهمقدار کافی آب و مایعات بنوشید. رژیم غذایی باید سرشار از آهن باشد. مصرف حبوبات، اسفناج، ماهی، سویا، گوشت قرمز و جگر از منابع سرشار از آهن به شمار میروند.
بعد از انتقال خون چه کارهایی نباید انجام داد؟
بهتر است که از رانندگی، ورزش سنگین و بلند کردن اجسام پرهیز کنید. بهخصوص اگر بعد از خون دادن احساس سرگیجه یا حالت تهوع دارید. در صورت داشتن تب یا واکنشهای آلرژیک نیز به مراکز درمانی مراجعه کنید.
چطور کارت اهدای خون تهیه کنیم؟
برای دریافت کارت اهدای خون، با در دست داشتن کارت ملی به مراکز سازمان انتقال خون مراجعه کنید.
آیا زنان میتوانند خون اهدا کنند؟
درصورتیکه بهدلیل عادت ماهانه بدن دچار فقر آهن یا کمخونی نباشد و دیگر عوامل موانع اهدای خون مثل دیابت مزمن، هپاتیت و ایدز وجود نداشته باشد، زنان نیز میتوانند خون بدهند. اما بعد از انتقال خون باید قرصهای فروسولفات را بهطور کامل مصرف کنند.
منابع:
سلام ببخشید من فشارم همیشه ۹ روی ۶ هست میتونم خون بدم یا پایینه؟
ممنون میشم پاسخ بدید
سلام
اگر احساس سرگیجه و ضعف میکنید یا کم خونی دارین توصیه نمی شود
سلام
من وزن 49 کیلو هستش موقع خون دادن به مشکلی بر میخورم؟
سلام
اگر سابقه افت فشارخون و مشکلات قلبی و بیماری خاص یا کمبود آهن ندارین حداقل وزن ۵۰ کیلو گرم باید باشه ،البته قبل از اهدای خون توسط اعضای سازمان انتقال خون مشاوره میشین
سلام
من نمیدونم گروه خونیم چیه
مشکلی نداره برای خون دادن؟
سلام
موردی ندارد
سلام عرض ادب
ببخشید امکانش هست یک نفر همزمان دچار کم خونی و غلظت خون بالا باشه؟
و اگر امکانش هست آیا خون دادن روش بهتری برا کاهش غلظت خون هست یا داروهایی که برای رقیق کردن خون تجویز میشن؟
سلام
اگر منظور از غلظت خون بالا، بالا بودن hb باشد خیر همزمان با کم خونی نمی شود
اما اگر منظور بالا بودن پلاکت( plt) باشد بله ممکنه همزمان با کم خونی دیده شود
درمان این دو متفاوت است
سلام اسید اوریک خون دارم. بعضی اوقات حمله نقرسی واسم پیش میاد. سن حدود 60 سال هست. میتونم خون اهدا نمایم؟
سلام
اهدای خون در افراد مبتلا به نقرس منعی ندارد
سلام؛کسی که ترامادول مصرف میکند مجاز به خون دادن میباشد؟
سلام
مواد مخدر تزریقی در مواردمنع مصرف هست
سلام وقت شما ب خیر ، ببخشید میزان سرم خونه من حدود ۲۰تا از ماکزیمم رنج طبیعی بالاتر هست بنظر شما از اونجایی که من یک اهدا کننده مستمر هستم امکان دارد اهدا خون باعث این افزایش سرم آهن شده باشد من ۴۲ سال دارم ضمنا تا قبل از اطلاع از این افزایش غذاهای سرشار از آهن نیز استفاده میکردم . ممنون
سلام
خیر ارتباطی نداره
سلام من برای PCOS متفورمین مصرف میکنم اما قندم تنظیمه و دیابت ندارم مشکلی نداره؟
سلام
خیر موردی ندارد
سلام وقتتون بخیر من دیروز خون دادم ولی پای چپم خیلی سرد میشه وی دردخفیف هم داره امکان داره بخاطر اهدای خون باشه البته من ثابقه ی کم خونی داشتم حتی تو آزمایش خونم 20سال پیش گفتن تالاسمی مینور هستم اگه ممکن هست راهنمایی کنید
سلام
ارتباطی به اهدای خون ندارد
سلام وقت شما بخیر متشکرم بابت مقاله بسیار مفید ؛ عالی بنده سن ۵۴ وزن ۷۵ و چندین سال است که دارم سالی ۴ بار خون اهدا می نمایم و خدا رو شکر هیچگونه بیماری هم ندارم ؛ درضمن بعد از هر بار خون دادن احساس نشاط و شادابی بسیار دارم. سوال پزشک انتقال خون فرمودند برای شما در سال ۴ بار اهدا زیاد میباشد؛ و دو سه بار کافیست ؛ خواستم نظر شما رو بدونم ؟
سلام و وقت بخیر
اگر کم خونی پیدا نکردین موردی نیست
سلام من بعد از حدودا یکماه از اهدا خونم که گذشت ازمایش cbcدادم همه چی نرمال بود هموگلوبین هم تو رنج نرمال بود ولی تست rbc من4.33بود ولی رنج آزمایشگاهی ۴.۵ بود ایا کم خونم یا نه در صورتی که بعضی جاها خوندم نوشته بود رنج شروعrbc از ۴.۳ هسته و کم خونی در اصل کم بودن هموگلوبین هسته درسته یا نه؟ممنون
سلام
اگر عدد mcv بالای ۸۰
و hb بالای ۱۴ هست
پلاکت و HCt هم نرماله موردی نیست
وقت بخیر
من توی نوزادی زردی گرفتم
عمل جراحی هم برای لوزه سوم انجام دادم تو کودکی
تو همون بچگی یکمی هم آسم داشتم ولی الان حالم خوبه کاملا
سال قبل هم کرونا داشتم
تنها قرصی هم که مصرف میکنم ماهی ۱ ویتامین D هستش
البته تو خوانواده بیماری های کلیوی و دیابت به شدت زیاده ولی خودم در حال حاضر سالمم
محدودیتی برای اهدای خون دارم؟ (۱۸ سالمه)
سلام
خیر با توجه به شرح حالتون موردی نیست
سلام من سالی دو یا سه بار خون میدم ولی مشکل کلیه دارم همیشه سنگ کلیه دارم نقرص هم دارم خواستم ببینم خون دادن مشکلی به کلیه من نمیرسونه
سلام
اگر کم خونی ندارید، خیر موردی ندارد
سلام خسته نباشید .چند وقته که خوابم خیلی سنگینه به نظرتون با خون دادن رفع میشه
سلام
خیر عزیز
ابتدا باید علت مشخص شه
خواب اگر زیاد شده و احساس کسلی میکنید بهتره چکاپ بدین و به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام با دویدن ورزش کردن خون گردش می کند خون تصفیه می سود
سلام، ورزش کردن برای سلامت ماهیچه ها و بعضاً عروق تاثیر مثبت داره، ولی ربطی به تصفیه خون نداره!
سلام من چند روز پیش خون اهدا کردم حال پام سمت چپ درد می کند.
سلام من ۲/۲۴ عمله واریکوسل انجام دادم
آیامیتونم خون اهداءکنم. ۲۳ سالم هست
سواله بعدیم اینه که دستوپایه چپم خیلی ضعف میره
غلظت خون ندارم آزامایش هم دادم دکتر گف خوبه
پیشه ارتپد+عصابو روان و مغزوعصابم رفتم گفتن خوبه اما هنوز خوب نشدم ودستوپایه چپم ضعف میره اگه خون بدم خوب میشه؟
سلام
بله میتونین اهدا کنین
سلام
ارتباطی ندارد
من یه رفیق دارم که هم سیگار و هم الکل مصرف میکنه و میخواد خون اهدا کنه. آیا ازش خون میگیرن؟
سلام
اگر بیماری کبدی و کلیوی و زردی ندارد
و روابط پرخطر ندارد منعی ندارد
قبل از اهدای خون شرح حال کامل توسط پرسنل مراکز انتقال خون گرفته میشود
سلام خسته نباشید
من ۲۷سالمه ومشگل من اینه که صورتم جوش میزنه رفتم دکتر پوست یک سریع دارو داد و استفاده دارم میگنم وبرام ازمایش نوشت رفتم گرفتم غلظت خون بالای دارم الان نظر شما چیه دکتر لطفا راهنمایی کنید ممنون تون میشم 🙏🙏
سلام
عدد hb چند هست؟
سلام رفتم برای اهدای خون موقع مایعنه پرسید رابطه داشتی گفتم بله بعد گفت خون نمیگیرم برو یک سال دیگه بیا آیا برم مرکز دیگه بازم خون نمیگیرن بگم نداشتم یا تو سیستم ثبت شده؟؟
سلام
در هیچ مرکزی خون نمیگیرن با توجه به رابطه
با فاصله زمانی که بهتون گفتن مراجعه کنید
سلام من10ساله سالی4نوبت خون میدم آیا کم خون میشم
سلام
ازمایش cbc, diff بدین اگر میزان hb و mcv و ferrittin خوب باشه موردی نداره
سلام وقت بخیر بنده هفته پیش بدلیل غلظت خون بالا، به تشخیص پزشک یک واحد خون دادم ولی الان چندروزی میشه که علاوه بر کبودی دستم، درد زیادی توی کل دستم دارم و اذیتم میکنه،، نیازی هست به یه پزشک متخصص مراجعه کنم چون میترسم تاندون های دستم آسیب دیده باشه،، !؟!!؟
سلام
اگر علایم رو به بهبود هست موردی نیست
اما اگر تفاوتی نکرده یا داره بدتر میشه مراجعه کنین
سلام من امروز براي اولين بار خون دادم اما بعد پنج شش ساعت بعدش همش احساس تشنگى،عطش و خشكى دهان دارم علاوه براين احساس تب دارم فك ميكنم بدنم گُر گرفته .ممنون ميشم راهنماييم كنيد تشكر.
سلام
ایا خون دادن میتونه آدمی که مشکل اعصاب یا افسردگی داره رو بدتر کنه و حالش بد بشه؟
سلام
اگر کم خونی نداشته باشه خیر
سلام 60 روز یکبار میشه خون داد یا نه 3 ماه باید پر بشه ممنون
سلام
با فواصل کم سبب کم خونی میشه و ضرر داره
سلام من 19 سالمه وزنم7 5کیلوگرم هست دختر هستم
و تاحالا 4بار خون اهدا کردم آزمایش دادم فریتنم 6.5 هست چکار کنم حالا قرص آهن بخورم درست میشه؟ که باز بتونم خون اهدا کنم
سلام
قرص آهن روزی دوتا بخورید تا ۳ ماه و سپس ازمایش تکرار کنین
سلام یک ماه پیش آنژیو کردم اسویکس و ASA هم میخورم تا چند وقت دیگه میتونم خون اهدا کنم
سلام
عجله نکنید
بهتره اول چکاپ مجدد توسط پزشک معالجتون انجام شه و از نظر کم خونی هم بررسی شین
سلام میخواستم بدونم اگر در ماه دو بار خون بدیم چه مشکلی پیش میاد یا حجامت بریم چطور ؟؟
سلام
کم خونی ایجاد میشه و عوارض داره
سلام بنده گزیدگی پشه خاکی سالک دارم رفتم انتقال خون گفت شما برا همیشه محروم هستین از خون دادن ایا درست تشخیص دادن یا خیر؟
با سلام
من سرگیجه دارم و وزنم کمه و غذا نمیتونم بخورم
همه دکترها هم رفتم همه کار کردم هیچی جوری مشکلم درست نمیشه
بنظرتون خون بدم امکان درست شدن هست یا نه
سلام
چند سالتونه؟ وزن و قدتون؟
از نظر گوش میانی بررسی شدین؟
سلام
چون سالک از طریق انتقال خون ، منتقل میشه بله یمقدار حساسیت وجود داره
باسلام
آیا خون دادن روی تعین جنسیتی پسر دار شدن یا دختردار شدن تاثیری داری لطفآ اگر داره بهم بکین
ممنونم
سلام خیر اثر ندارد
سلام ببخشید من غلظت خون۱۵ونیمتا۱۶ دارم۲۱سالمه و ۱هفته تا شروع عادت ماهیانم وقت هست میتونم خون بدم تا غلظت خونم رفع بشه؟
سلام عزیز
بله میتونین
سلام من چند سال پیش بعد از اهدا خون دچار تب لرز بسیار شدید شدم به حدی که حتی نفس می کشیدم گلوم سوزش شدیدی داشت
از اون زمان دیگه جرات اهدا خون نداشتم
البته علائم سرماخوردگی رو قبل از اهدا خون داشتم
آیا اهدا خون برای فرد سرما خورده خطرناکه؟ یعنی علائم من بخاطر سرماخوردگی بود ؟
اگه دوباره خون اهدا کنم امکان داره این اتفاق بیفته؟
سلام
ممکن در موارد نادری لرز و احساس بیماری بده
اما چون شما از روز قبلش احسلس سرماخوردگی داشتین معلوم نیست به کدوم دلیل
اگر قصد اهدای خون دارین ، قبل از اهدا با مسیولین اهدا خون مشورت کنید
سلام اقای دکتر اگر که زود تر از ۵۶ روز هم اقدام کنیم موردی نداره لطفا بگید
اگر داره عوارضش چیه
و اینکه برای چی هر ۷ روز میتونم برم اهدا کنم و اینکه ایا هم خون هم اونی که باید ۷ روز بیشتر زمان صبر کردنش نیست دوتایی باهم میتونم اهدا کنم
لطفا سریع جواب بدید
سلام
دچار کم خونی وفقر آهن میشین
چگونه غلظت خون ۱۸رو به ۱۶تبدیل کنم با اهدا خون میشه
سلام
بله
خیلی معلومات خوب است هر کس میتواند از این استفاده خوب داشته باشد
سلام ،میخواستم خون اهدا کنم ولی از کجا بدونم شرایطش دارم یا نه،بعدا برام مشکل پیش نمیاد،ممنون
سلام
مراکز اهدای خون ازتون شرح حال میگیرن
سلام خانم دکتر،
من میخوام خون بدم و مجردم و آخرین باری که سکس داشتم با دوست دخترم یکماه پیش بوده و هر دو از هر نظر سالم هستیم، ولی در مرکز اهدا خون نمیخوام بگم سکس داشتم،،آیا در آزمایشات مشخصه که سکس داشتم و نگفتم؟
مشخص نیست
سلام. من شبی یک عدد قرص کلرودیازپوکساید برای اضطرابممصرف میکنم.ازمایش خونمم نرماله وهموگلوبینم ۱۶/۳ هست.۴۹ ساله هستپ. ایا می تونم خون بدم؟
سلام
موردی نداره
سلام وقتتون بخیر.
من امروز رفتم سازمان انتقال خون از من پرسید استرویید مصرف کردی گفتم بله ۱۰ سال پیش فقط یک دوره بمن گفتن برای همیشه از اتنقال خون محرومم،میخواستم بدونم چرا از من خون نگرفتن؟
دیگه بعد ۱۰ سال اثری از استروئید توی بدن من مونده؟
سلام
خیر موردی نیست دیگه
از قوانین هست و جای نگرانی برای شما نیست
سلام
ایا وقتی خون میدیم
بدن برای جای گزین کردن دوباره خون دوچار مشکل میشه؟
سلام
اگر سابقه بیماری خاصی نداشته باشید خیر
سلام وقت بخیر، من مشکل هورمونی داشتم و چند ماه پیش امپول هورمونی استفاده کردم و همچنین قرص الا میخوام برم خون بدم مشکلی نیست؟
سلام
خیر
سلام.فکرکنم از انجایی مردم ایران جایزه دوس دارن حداقل هر سه نوبت اهدای خون فرد یک جواب ازمایش cbc خون کامل به فرد اهدا دهنده بدن تا فرد از سلامتی خودش آگاهی داشته باشه.اون وقت خیلی ها به اهدای خون ترغیب میشن
سلام یکی از دوستان من امروز به علت سرطان فوت شد دکترا گفتن علت سرطان اهدای مستمر خون بوده آیا حقیقت داره
سلام
اگر طبق پرتکول ها باشه خیر
سلام وقت بخیرپدر من ۱۰ ساله مداوم برای اهدای خون میره و ۵۰ سالشه و جدیدا پاهاش درد گرفته میتوته مربوط به اهدای خون باشه؟
شغلش سخته
سلام
اگر هر ۴ الی ۶ ماه میرن بعیده
به هرحال چون درد جدیده لازمه ویزیت شن