خوراکی‌های مفید و مضر برای بیماری زونا

  • 1399-07-19
  • ۱۴۳۵ بازدید
  • 0
رژیم غذایی مفید برای زونا

زونا در دنیای پزشکی بیماری ساده‌ای به شمار می‌رود. حقیقت این است که میلیون‌ها انسان علائم مبهمی دارند که ویروس زونا عامل بسیاری از آن‌ها است. علائم مبهم زونا ممکن است شامل جوش و کهیر باشد که مرتبط با متخصص پوست است یا علائم عصبی نظیر گزگز کردن، سوزن سوزن شدن، سوزش، اسپاسم، میگرن مزمن، سردرد و … باشد.

انواع مختلف زونا عامل فلج بل، شانه یخ‌زده، درد عصب دیابتی، کولیت، سوزش واژن، سوزش در دیگر ناحیه‌های بدن، سندروم مفصل گیجگاهی فکی، بیماری لایم، درد سیاتیک و حتی ام اسی که به اشتباه تشخیص داده شده، است.

مسئله‌ای که پزشکان تاکنون به آن رسیدند این است که تنها یک نوع ویروس زونا نداریم، بلکه بیش از 20 نوع ویروس زونا وجود دارد. این موضوع بسیار اهمیت دارد؛ چرا که انواع مختلف ویروس زونا علائمی متفاوت را نیز بروز می‌دهند.

جامعه پزشکی اکثر موارد زونا را در اثر ویروس نمی‌دانند. به عنوان مثال، هر یک از انواع زونا می‌تواند علائم بیماری لایم را ایجاد کند، در حالی که پزشکان در حال حاضر معتقدند بیماری لایم در اثر باکتری‌ها به وجود می‌آید.

غذاهای مخصوصی وجود دارند که به درمان انواع مختلف زونا در بدن کمک می‌کنند. این غذاها از راه‌های مختلفی می‌توانند به بدن کمک کنند؛ نظیر حمله به زنجیره‌های متفاوت ویروسی، مراقبت از بدن در زمان بهبودی و از بین رفتن جوش‌های نوروتوکسین، تقویت سیستم ایمنی، بهبود اعصاب و تحریک رشد اعصاب، تسکین پوست ملتهب، سم‌زدایی از بدن.

۱۲ ماده غذایی مفید برای بهبود بیماری زونا

در ادامه 12 ماده غذایی که به بهبود زونا کمک می‌کند را معرفی می‌کنیم. سعی کنید این مواد غذایی را به صورت روزانه مصرف کنید.

  • زیرگروه سدیم آب کرفس یا به عبارتی دیگر نمک خوشه‌ای سدیم مانع از رشد زونا (و دیگر پاتوژن‌ها) می‌شود. نمک‌های خوشه‌ای سدیم نیز خود را به نوروتوکسین‌های ویروسی متصل می‌کنند که مسئولیت بسیاری از موارد را در سلامت عصب به عهده دارند. این نمک‌های خوشه‌ای سدیم نوروتوکسین‌های ویروسی را از بدن خارج می‌کنند به طوری که اعصاب کمتر در معرض زونا که به نوروتوکسین‌ها آسیب می‌زند، قرار گیرند.

نوع بی‌نظیری از ویتامین C در آب کرفس وجود دارد که سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و در این صورت سیستم ایمنی بدن می‌تواند زونا را از بین ببرد. این موارد تنها بخشی از تاثیرات آب کرفس بر از بین بردن زونا هستند. آب کرفس از روش‌های دیگر نیز به فرآیند از بین بردن زونا کمک می‌کند.

زونا و آب کرفس
  • زغال اخته وحشی سبب بازسازی سیستم عصبی مرکزی شده و نوروتوکسین‌های زونا را از کبد خارج می‌کند. هم‌چنین زغال اخته وحشی  فلزات سنگین سمی را از مغز و کبد دور می‌کند؛ مغز و کبد محلی است که ویروس زونا از آن تغذیه می‌کند و در نهایت نوروتوکسین‌ها ایجاد می‌شوند که سبب ایجاد بسیاری از علائم و شرایط هستند. زغال اخته وحشی در برخی فروشگاه‌ها به صورت فریزشده یافت می‌شود.
  • آمینواسیدها و آنزیم‌های پاپایا یا انبه هندی با یکدیگر ترکیب شده و مواد شیمیایی گیاهی که زیرگروهی ناشناخته است را به وجود می‌آورند؛ این ماده شیمیایی ویروس‌ها را دفع می‌کند. ویتامین C موجود در پاپایا یک سلاح مخفی ضد ویروسی است که به پاکسازی و بازسازی کبد، جایی که ویروس زونا در آن متمرکز شده است، کمک می‌کند.

همچنین پاپایا سیستم عصبی مرکزی را که توسط نوروتوکسین‌ها آسیب دیده‌اند، بازسازی می‌کند. نوع متفاوتی از پاپایا در مکزیک و آمریکای مرکزی وجود دارد که به نام مارادول شناخته می‌شوند. این نوع پاپایا نسبت به نوع هاوایی آن که حاوی آلودگی GMO (محصولات تراریخته) است، ترجیح داده می‌شود.

تاثیر پاپایا بر زونا
  • سیب‌ باعث دفع ویروس‌ها از مجرای روده و کبد می‌شود. زمانی که پِکتین (کربو‌هیدراتی که در آب محلول است و از برخی میوه‌های رسیده به دست می‌آید) در روده حرکت می‌کند ویروس‌ها و دیگر میکروب‌ها نظیر باکتری، مخمر و کپک قارچی را جمع آوری کرده و از روده خارج می‌کند. بهتر است برای دریافت مواد مغذی بیشتر از سیب قرمز استفاده کنید.
  • گلابی کبد را تقویت کرده و همچنین آن را از ویروس زونا پاک می‌کند. گلابی‌ها سبب بازسازی پوشش روده می‌شوند که توسط ویروس زونا آسیب دیده است. ویروس زونا از شیر، پنیر، کره و تخم مرغ تغذیه می‌کند و سپس مواد زائد سمی تولید می‌کند که به مرور زمان لایه‌های پوششی روده را تخریب می‌کنند.
  • کنگر فرنگی به پاکسازی کبد از نوروتوکسین‌ها و دِرماتوکسین‌ها کمک می‌کنند که توسط ویروس‌های نظیر ویروس زونا به وجود می‌آیند. بخش قابل مصرف برگ‌های کنگر فرنگی (یا همان برگچه آن) حاوی ترکیبات قلیایی است که پیام‌هایی را به قسمت‌های خاصی از سیستم ایمنی بدن ارسال می‌کند تا از بدن در مقابل مهاجمانی نظیر ویروس زونا محافظت کند.
تاثیر کنگر فرنگی بر درمان بیماری زونا
  • موز به دلیل توانایی در کاهش بار ویروسی در بدن، یک ماده غذایی ضد ویروسی قدرتمند با خاصیت ضد التهابی باور نکردنی است. موزها اسیدهای آمینه و نوع مناسب پتاسیم را فراهم می‌کنند تا انتقال‌دهنده‌های عصبی را پس از سوختن توسط نوروتوکسین‌های زونا بازسازی کنند.
  • اسفناج محیطی قلیایی در بدن ایجاد می‌کند و عناصر ریزمغذی قابل جذب زیادی را برای سیستم عصبی فراهم می‌کند؛ این کار از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که وقتی ویروس اِپشتِین بار به مرحله چهار برسد سیستم عصبی را مورد هدف قرار می‌دهد. بهترین روش مصرف اسفناج و دریافت مواد مغذی آن مصرف خام آن است.
  • مارچوبه دارای ترکیبات شیمیایی طبیعی در گیاهان است که در قسمت پوسته و نوک جوانه این گیاه وجود دارد. این ترکیبات شیمیایی زونا را از بین برده و سبب رشد و تولید دوباره آن می‌شوند. هم‌چنین مارچوبه به صورتی باورنکردنی ماده‌‌ای قلیایی‌کننده است. خاصیت قلیایی‌کننده مارچوبه سبب می‌شود بدن شخصی که توسط زونا یا دیگر تاثیرات جانبی آن اسیدی شده دوباره به حالت طبیعی بازگردد. مارچوبه دارای خواص تصفیه‌کننده خون، لنف و کبد است که آن را به عنوان ماده غذایی ایده‌آل برای کمک به سم‌زدایی تولیدات جانبی ویروس زونا تبدیل می‌کند.
درمان زونا با مارچوبه
  • کاهوها (انواع مختلف برگ‌دار، سبز و قرمز) ضد ویروس هستند. کاهو سبب پاکسازی کبد و سیستم لنفاوی از ویروس زونا شده و خاصیت قلیایی‌کنندگی دارد. کاهوها ترکیبات تسکین‌دهنده‌ای دارند که سبب آرامش عصب‌ها و بدن می‌شوند. این ویژگی برای افرادی که زونا گرفته‌اند و عصب‌هایشان به دلیل وجود ویروس زونا ملتهب شده است بسیار کمک‌کننده است.
  • لوبیا سبز حاوی ترکیبات ضد التهابی بر پایه کلروفیل است که برای هر علامت و نشانه‌‌ای که توسط ویروس زونا ایجاد می‌شود، مفید است.
  • سیب‌زمینی شیرین به پاکسازی و سم‌زدایی کبد از محصولات جانبی سمی ویروس زونا کمک می‌کند که با گذشت سال‌ها جمع شده و سبب تنبلی در کبد شده‌اند. همچنین سیب‌زمینی شیرین باعث تقویت عصب‌هایی می‌شود که توسط ویروس زونا بسیار آسیب دیده‌اند؛ چرا که نوروتوکسین‌های ویروس زونا سبب التهاب عصب‌ها می‌شوند.
رژیم غذایی موثر در درمان زونا

هنگام ابتلا به زونا چه غذاهایی نخوریم؟

غذاهای سرشار از آرژنین

آرژنین آمینو اسیدی است که به تکثیر ویروس زونا کمک می‌کند. شکلات، آجیل و دانه‌ها، کنسرو تن و ژلاتین همگی حاوی مقدار زیادی آرژنین هستند. دیگر مواد غذایی که حاوی آرژنین بسیار هستند و باید از مصرف آن‌ها دوری کرد شامل گوجه، جوانه گندم، جوانه بروکسل و برخی میوه‌ها نظیر انگور، تمشک و بلوبری است.

برخی افراد معتقدند کسانی که دارای ویروس زونا هستند سعی کنند از مواد غذایی حاوی آرژنین کمتر استفاده کنند تا روند بهبود را سرعت بخشند؛ اما با این حال مدارک علمی کافی در این باره در حال حاضر وجود ندارد.

غذاهای سرشار از قند

قند برای سیستم ایمنی مضر است. قند زیاد سبب می‌شود که بخش اصلی سیستم ایمنی بدن واکنش نشان ندهد و در نتیجه سرعت سلول‌های سفید خونی که به پاتوژن‌ها حمله می‌کنند، کاهش پیدا کند. علاوه بر مواد غذایی مضر نظیر نوشابه‌های شیرین، آب‌نبات و شیرینی، قند می‌تواند در غذاهایی که بسیار فرآوری شده‌اند نیز پنهان شود.

برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با ویروس زونا باید مقدار قند مصرفی را کاهش داد. برای انجام این کار برچسب توضیحات روی محصولات غذایی را به دقت بخوانید.

کربوهیدرات‌های اصلاح‌شده

کربوهیدرات‌های اصلاح‌شده در شاخص گلیسمی رتبه بالایی دارند؛ درواقع بدن این مواد غذایی را به سرعت تجزیه می‌کند. مصرف انرژی سبب تحلیل رفتن سیستم ایمنی و در نتیجه واکنش آن می‌شود. نان سفید، برنج سفید و آرد فرآوری شده برخی از غذاهایی هستند که تاثیر مخربی بر سیستم ایمنی می‌گذارند.

پرهیز غذایی در دوره زونا

پاستا، غلات شیرین و سیب زمینی سفید نیز در این لیست هستند. به صورت کلی باید از مصرف کربوهیدرات‌های اصلاح شده به وسیله کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده اجتناب کرد. اجتناب از مصرف کربوهیدرات‌های اصلاح شده به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا حملات ویروس زونا را دفع کند. 

چربی‌های اشباع شده

از مصرف چربی‌های اشباع شده پرهیز کنید؛ این چربی‌ها اغلب در دمای اتاق جامد هستند. برای کاهش مصرف این چربی‌ها می‌توان مصرف گوشت چرب، کره و پنیر را کاهش داد. روغن پالم و روغن نارگیل سرشار از چربی اشباع شده هستند.

مصرف غذاهایی با چربی پایین یا غذاهایی که چربی اشباع نشده دارند، می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. دیگر مزیت مصرف نکردن این چربی‌های اشباع شده فعال نشدن ویروس آبله مرغان و در نتیجه آن ویروس زونا است.

الکل

الکل واکنش سیستم ایمنی بدن را کاهش می‌دهد و زمینه را برای پیشرفت ویروس زونا فراهم می‌کند و همچنین روند بهبود را نیز دشوار می‌کند. مصرف الکل سبب اختلال کارکرد میکروبیوم می‌شود. میکروبیوم باکتری مورد نیاز در روده است که به بدن در مقابله با عفونت کمک می‌کند. الکل به ساختارهای خاصی در دستگاه گوارش آسیب می‌زند؛ نظیر سلول‌های اپیتلیال که روده را پوشش می‌دهند، سلول‌های T و نوتروفیل‌ها.

الکل می‌تواند مانع و پوشش میان روده و بقیه اعضای بدن را تضعیف کند. برخی محققان گزارش داده‌اند که پوشش تضعیف‌شده روده به میکروب‌ها، از جمله ویروس‌ها، اجازه می‌دهد که در سیستم گردش خون پخش شوند.

سخن آخر

از هر سه فرد بالای 50 سال، یک نفر مبتلا به ویروس زونا می‌شود. برای پیشگیری از ابتلا به ویروس زونا می‌توانید واکسن زونا بزنید و همچنین رژیم غذایی خود را بر پایه مواد سالمی که حاوی پروتئین بدون چربی و سبزیجات باشد، تنظیم کنید.

از مصرف غذاهای فرآوری شده و کربوهیدرات‌های اصلاح‌شده اجتناب کنید. اگر سیستم ایمنی بدن تقویت شده باشد می‌توان با ویروس زونا به خوبی مقابله کرد و از سوی دیگر با وجود سیستم ایمنی قوی می‌توان روند بهبود را نیز سرعت داد.

منبع:

medicalmedium

healthgrades

با امتیازدهیِ این صفحه به بهتر شدن محتوای ما کمک کنید

  • این نوشته را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin

پرسش و پاسخ درباره «خوراکی‌های مفید و مضر برای بیماری زونا»

پرسش‌های پزشکی و دیدگاهتان درباره این مقاله را بنویسید؛ پزشکان و کارشناسان مجله پاسخ‌گوی شما عزیزان هستند.

کتابچه‌ها

پربازدیدترین‌های ماه

دیدگاه‌های اخیر