کمردرد سه ماهه اول بارداری؛ علل و درمان

برای بسیاری از زنان، یکی از آزاردهنده ترین اتفاقات در دوران بارداری، کمردرد است! بیش از نیمی از زنان در دوران بارداری خود، کمر درد را تجربه می کنند.

 

علل کمردرد در اوایل بارداری

کمردردی که در دوران بارداری تجربه می کنید، عوامل زیادی دارد. برای برخی از زنان، این وضعیت در واقع نشانه اولیه بارداری است. اگر در سه ماهه اول کمردرد را تجربه می کنید، ممکن است چند علت وجود داشته باشد:

 

افزایش هورمون

در طول بارداری، بدن هورمون هایی ترشح می کند که به نرم شدن و شل شدن رباط ها و مفاصل لگن کمک می کند. این وضعیت برای زایمان کودک شما در اواخر بارداری مهم است. اما هورمون ها فقط در لگن شما کار نمی کنند. آن ها در سراسر بدن شما حرکت می کنند و بر تمام مفاصل شما تأثیر می گذارند. در سه ماهه اول بارداری، این نرم شدن و شل شدن می تواند به طور مستقیم روی کمر شما تأثیر بگذارد. شما اغلب این حالت را به شکل درد احساس خواهید کرد.

 

فشار

استرس می تواند عاملی برای کمردرد باشد، البته که چه باردار باشید و چه نباشید! استرس باعث افزایش درد و سفتی عضلانی می شود، به ویژه در نقاط ضعف. اگر هورمون‌ها از قبل روی مفاصل و رباط‌های شما تأثیر می گذارند، کمی اضطراب در مورد کار، خانواده، بارداری یا هر موضوع دیگری می‌تواند کمردرد شما را دوچندان کند.

مشاوره تلفنی و متنی با دکتر زنان

سه ماهه دوم و سوم

همانطور که بارداری شما پیشرفت می کند، عوامل دیگری می توانند برای تشدید این درد در کمر نقش داشته باشند.

 

جابجایی مرکز ثقل

همانطور که شکم شما بزرگتر می شود، مرکز ثقل شما به جلو می رود. این حالت می تواند منجر به تغییراتی در وضعیت شما شود که می تواند بر نحوه نشستن، ایستادن، حرکت و خواب شما تأثیر بگذارد. وضعیت نامناسب، ایستادن برای مدت طولانی و خم شدن، می تواند باعث ایجاد یا تشدید کمردرد شود.

 

افزایش وزن

کمر شما باید وزن در حال رشد کودک را نیز تحمل کند، که همین موضوع می تواند عضلات را تحت فشار قرار دهد. زنانی که اضافه وزن دارند یا قبل از باردار شدن کمردرد داشته اند، در دوران بارداری خود بیشتر در معرض خطر کمردرد هستند.

 

کمردرد سه ماهه اول بارداری؛ علل و درمان

درمان کمردرد زودرس در دوران بارداری

مهم نیست که در چه مرحله ای از بارداری خود هستید، راه هایی برای درمان کمردرد وجود دارد. شاید نتوانید به طور کامل از آن پیشگیری کنید، اما می توانید به کاهش درد کمک کنید.

این نکات را برای کاهش کمردرد در طول بارداری رعایت نمایید:

  • وقتی نشسته اید یا ایستاده اید، روی حفظ وضعیت بدنی خوب تمرکز کنید. صاف بایستید، قفسه سینه‌تان بالا باشد و شانه‌هایتان به عقب و ریلکس باشد.
  • سعی کنید از ایستادن طولانی مدت خودداری کنید. اگر زیاد روی پا هستید، سعی کنید یک پا را روی یک سطح مرتفع استراحت دهید.
  • اگر نیاز به برداشتن چیزی دارید، به یاد داشته باشید که به جای خم شدن در ناحیه کمر، چمباتمه بزنید.
  • از بلند کردن وسایل سنگین خودداری کنید.
  • کفش‌هایی بپوشید که با آن‌ها احساس راحتی می‌کنید.
  • سعی کنید به پهلو بخوابید، نه به پشت، با کمک بالش هایی که در زیر شکم و بین زانوهایتان برای حمایت قرار داده اید.
  • تمرینات ایمن بارداری را که برای تقویت و حمایت از شکم و کمر طراحی شده اند، انجام دهید.
  • همانطور که شکم شما رشد می کند، پوشیدن یک لباس یا کمربند برای کمک به کاهش فشار از روی کمر خود در نظر بگیرید.
  • در مورد کایروپراکتیک (درمان دستی) های محلی که در مراقبت های مربوط به بارداری تخصص دارند، تحقیق کنید و در مورد اینکه چگونه یک تنظیم می تواند به کاهش کمردرد کمک کند، بیشتر بیاموزید.
  • هنگام نشستن، سعی کنید پاهای خود را بالا بیاورید و مطمئن شوید که صندلی شما، پشتی خوبی دارد. برای راحتی بیشتر کمر از یک بالش کمری استفاده کنید.
  • سعی کنید استراحت کافی داشته باشید.
  • اگر به نظر می رسد کمردرد شما با سطح استرس شما مرتبط است، کارهایی مانند مدیتیشن، یوگا و استراحت بیشتر می توانند راه های مفیدی برای مدیریت سطح استرس شما باشند.
  • می‌توانید از کمپرس یخ برای تسکین کمردرد استفاده کنید. همچنین ماساژ در دوران بارداری نیز می‌توانند به طرز شگفت‌انگیزی آرامش‌بخش باشند.

اگر کمردرد شما بیش از حد است، با پزشک خود در مورد داروهایی برای درمان و رفع درد صحبت کنید. شما نباید هیچ دارویی را بدون تایید پزشک خود مصرف کنید. شما می توانید به آسانی از طریق اینترنت جهت دریافت ویزیت آنلاین و تماس با پزشک اقدام نمایید.

 

منبع :Healthline

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر