بررسی محدوده پلاکت خون نرمال + عوامل تاثیرگذار بر آن

اهمیت پلاکت خون نرمال
اشتراک گذاری 564 نظر

مشکلات انعقاد خون در اثر اختلال در محدوده پلاکت خون نرمال رخ می‌دهند. میزان نرمال پلاکت خون بین 150 هزار تا 450 هزار پلاکت در هر میکرولیتر خون است. کاهش پلاکت با بوجود آوردن شرایط ترومبوسیتوپنی خطر خونریزی را افزایش می‌دهد. از علل کاهش پلاکت می‌توان به مشکلات مغز استخوان، عفونت‌ها و بیماری‌های خودایمنی اشاره کرد. از سوی دیگر، با افزایش پلاکت از رنج نرمال پلاکت خون و ایجاد ترومبوسیت‌ها، فرد دچار تشکیل لخته‌های غیرطبیعی خون خواهد شد. علل افزایش پلاکت را باید در التهابات مزمن و کم‌خونی ناشی از فقر آهن جستجو کرد.

دکتر خون با آگاهی از ارتباط پلاکت با لخته شدن خون و تفسیر مقدار پلاکت خون در آزمایش شمارش پلاکت، برای مراحل بعدی درمان تصمیم‌گیری می‌کند. درمان اختلالات پلاکت شامل مصرف داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی و تزریق پلاکت برای شرایط پلاکت پایین‌تر از اندازه نرمال پلاکت خون است. همچنین در شرایط بالا بودن تعداد پلاکت، مصرف داروهایی مانند هیدروکسی اوره برای کاهش تولید پلاکت‌ها توصیه می‌شود.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی سلامتی دکتردکتر، علائم کمبود پلاکت و علائم افزایش پلاکت را خواهید شناخت.

در انتها، اگر سوالی در مورد پلاکت خون نرمال و پیشگیری از مشکلات پلاکت دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی ما به آن پاسخ خواهد داد.

پلاکت خون چیست؟

پلاکت‌ها (ترومبوسیت‌ها) یکی از اجزای مهم خون هستند که در فرآیند لخته شدن خون نقش دارند. این سلول‌های کوچک و بی‌هسته به تشکیل لخته‌های خونی کمک کرده تا جلوی خونریزی ناشی از جراحات گرفته شود. زمانی که یک رگ خونی آسیب می‌بیند، پلاکت‌ها به محل آسیب‌دیده چسبیده و با ترشح مواد شیمیایی موجب تجمع سایر پلاکت‌ها و تشکیل لخته می‌شوند. پلاکت‌ها از مغز استخوان تولید می‌شوند و عمر متوسط آن‌ها حدود 7 تا 10 روز است.

اختلال در تعداد پلاکت‌ها، مشکلاتی مانند خونریزی بیش از حد در صورت پلاکت خون پایین یا تشکیل لخته‌های خطرناک در صورت افزایش تعداد پلاکت ایجاد می‌کند. پلاکت‌ها به‌عنوان یکی از اجزای حیاتی سیستم انعقادی بدن شناخته می‌شوند که محدوده پلاکت خون نرمال نقش مهمی در حفظ سلامت رگ‌های خونی و جلوگیری از خونریزی دارند.

تاثیر پلاکت خون نرمال در حفظ رگ‌های خونی و سیستم انعقاد خون

میزان نرمال پلاکت خون در افراد و سنین مختلف چقدر است؟

میزان پلاکت خون نرمال در افراد به طور کلی بین 150 هزار تا 450 هزار پلاکت در هر میکرولیتر خون است. این محدوده برای بزرگسالان و کودکان مشابه است؛ اما در نوزادان مقادیر کمی متفاوت خواهد بود. در نوزادان، میزان نرمال پلاکت خون می‌تواند از 100 هزار تا 300 هزار پلاکت در هر میکرولیتر باشد.

کاهش تعداد پلاکت‌ها به کمتر از 150 هزار به وضعیت «ترومبوسیتوپنی» منجر می‌شود که خطر خونریزی را افزایش می‌دهد؛ درحالی‌که افزایش آن به بالای 450 هزار «ترومبوسیتوز» و خطر تشکیل لخته‌های غیرطبیعی را افزایش می‌دهد. عواملی مانند بیماری‌های خاص، داروها، بارداری یا برخی اختلالات ژنتیکی بر تعداد پلاکت خون نرمال تاثیر می‌گذارند. بررسی منظم میزان پلاکت‌ها در مواردی مانند خونریزی‌های مکرر یا بیماری‌های مزمن به تشخیص و درمان سریع کمک خواهد کرد.

پلاکت خون نرمال بزرگسالان

میزان نرمال پلاکت خون در بزرگسالان به عواملی مانند سن، جنسیت، شرایط سلامتی و عوامل محیطی وابسته است. به‌طور کلی، محدوده نرمال پلاکت خون بین 150 هزار تا 450 هزار پلاکت در هر میکرولیتر خون است. عواملی نظیر عفونت‌ها، کم‌خونی، بیماری‌های خودایمنی و اختلالات مغز استخوان باعث افزایش یا کاهش پلاکت می‌شوند. برخی بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های کبدی، نارسایی کلیه و سرطان‌ها هم بر میزان پلاکت خون نرمال تاثیر می‌گذارند.

همچنین مصرف داروهای شیمی‌درمانی یا داروهای ضدانعقاد خون منجر به کاهش پلاکت‌ها می‌شود. برای اطمینان از صحت وضعیت پلاکت، آزمایش خون (CBC) نیاز است تا هرگونه تغییر در تعداد یا عملکرد پلاکت‌ها توسط پزشک بررسی شده و از خطراتی مانند لخته‌های خونی یا خونریزی‌های غیرقابل کنترل جلوگیری شود.

پلاکت خون نرمال کودکان

محدوده پلاکت خون نرمال در کودکان مشابه بزرگسالان بین 150 هزار تا 450 هزار پلاکت در هر میکرولیتر خون قرار دارد. میزان نرمال پلاکت خون کودکان هم تحت تاثیر عفونت‌ها، بیماری‌های خونی یا مصرف برخی داروها قرار می‌گیرد. کودکان مبتلا به عفونت‌های شدید یا برخی از سرطان‌ها با کاهش یا افزایش غیرعادی پلاکت و در نتیجه با مشکلات لخته شدن خون یا خطر خونریزی بیش از حد مواجه می‌شوند. آزمایش شمارش کامل خون (CBC) برای بررسی تعداد پلاکت‌ها و تشخیص مشکلات مرتبط با پلاکت در کودکان ضروری است.

میزان پلاکت خون نرمال در بارداری

رنج نرمال پلاکت خون در بارداری، به‌طور معمول بین 150 هزار تا 450 هزار پلاکت در هر میکرولیتر خون است. اما در طول بارداری، پلاکت‌ها به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی مانند افزایش حجم خون و تخریب پلاکت‌ها توسط طحال، به‌طور طبیعی کاهش می‌یابند. این کاهش به‌ویژه در سه‌ماهه سوم شدیدتر شده و به حدود 100 هزار تا 150 هزار پلاکت می‌رسد. اگر تعداد پلاکت‌ها به زیر 100 هزار پلاکت در هر میکرولیتر خون برسد، خطر ابتلا به مشکلاتی مانند ترومبوسیتوپنی بارداری یا شرایط جدی‌تر مانند پره‌اکلامپسی افزایش پیدا می‌کند.

طبق مقاله منتشرشده در سایت موسسه ملی قلب، ریه و خون آمریکا (nhlbi)،

کاهش بیش از حد پلاکت‌های خون در بارداری باعث فشار خون بالا، رشد آهسته جنین، زایمان زودرس، جداشدن جفت از رحم مادر و از دست دادن جنین خواهد شد.

با این حال، در بیشتر موارد، این کاهش پلاکت خطرناک نیست و پس از زایمان به میزان پلاکت خون نرمال بازمی‌گردد.

اهمیت شمارش منظم پلاکت‌ها برای اطمینان از پلاکت خون نرمال در بارداری

میزان پلاکت خون نرمال خانم‌ها و آقایان چه تفاوتی دارد؟

میزان نرمال پلاکت خون بین خانم‌ها و آقایان تا حدودی متفاوت است. در کل، مقدار پلاکت در خانم‌ها به‌خصوص در سنین جوانی و میانسالی کمی بالاتر از مردان است. محدوده پلاکت خون نرمال در زنان 15 تا 64 ساله بین 136 هزار تا 436 هزار پلاکت در هر میکرولیتر خون است. درحالی‌که، محدوده پلاکت خون نرمال مردان در همین بازه سنی، بین 120 هزار تا 369 هزار پلاکت در هر میکرولیتر خون قرار دارد.

این تفاوت‌ها به عوامل مختلفی همچون عوامل هورمونی، چرخه‌های قاعدگی و بارداری در خانم‌ها بستگی داشته که تاثیر مستقیمی بر مقدار پلاکت خون در آزمایش برجای می‌گذارند. اما در دوران سالمندی، تفاوت‌های میان پلاکت خون نرمال در خانم‌ها و آقایان کمتر شده و هر دو گروه به محدوده‌ای مشابه از پلاکت نرمال حدود 120 هزار تا 300 هزار پلاکت نزدیک می‌شوند.

جدول پلاکت خون نرمال سنین مختلف

میزان نرمال پلاکت خون برای گروه‌های مختلف سنی و جنسیتی در جدول زیر ارائه شده است:

محدوده سنی / جنسیت

محدوده نرمال پلاکت (در هر میکرولیتر خون)

کودکان (کمتر از 15 سال)

165 هزار تا 473 هزار

نوجوانان (15 تا 19 سال)

165 هزار تا 450 هزار

مردان جوان (20 تا 64 سال)

120 هزار تا 369 هزار 

زنان جوان (20 تا 64 سال)

136 هزار تا 436 هزار

مردان سالمندان (65 تا 79 سال)

119 هزار تا 396 هزار

زنان سالمندان (65 تا 79 سال)

112 هزار تا 361 هزار

سالمندان (بالای 80 سال)

120 هزار تا 300 هزار

زنان باردار

150 هزار تا 400 هزار

این مقادیر بسته به شرایط جسمانی و عوامل محیطی تغییر می‌کند. در زنان باردار، میزان پلاکت احتمالا کمی کاهش یابد؛ اما باید در محدوده نرمال باقی قرار داشته باشد.

چگونه میزان پلاکت خون تشخیص داده می‌شود؟

میزان پلاکت خون نرمال از طریق آزمایشی به نام آزمایش شمارش کامل خون (CBC) تشخیص داده می‌شود. در این آزمایش خون، نمونه خون فرد به آزمایشگاه ارسال می‌شود. آزمایشگاه به دستگاه‌های خاصی برای شمارش انواع سلول‌های خونی از جمله پلاکت‌ها مجهز است. مراحل تشخیص میزان پلاکت خون شامل موارد زیر هستند:

  • گرفتن نمونه خون از رگ‌های فرد (معمولا در بازو)
  • انتقال نمونه خون به دستگاهی خاص در آزمایشگاه برای شمارش تعداد پلاکت‌ها در هر میکرولیتر خون
  • ثبت تعداد پلاکت‌ها همراه با نتایج دیگر سلول‌های خونی همچون تعداد گلبول‌های قرمز و سفید در گزارش CBC

این آزمایش معمولا به‌عنوان بخشی از معاینات دوره‌ای یا در صورت مشاهده خونریزی غیرعادی یا کبودی‌های بی‌دلیل انجام می‌شود. افراد مبتلا به بیماری‌های خونی یا زنان باردار، این آزمایش را باید به‌طور منظم انجام دهند.

انجام آزمایش CBC برای تشخیص میزان پلاکت خون نرمال

آزمایش Platelets چیست؟

آزمایش شمارش پلاکت (Platelet Count) برای اندازه‌گیری تعداد پلاکت‌های موجود در خون و اختلاف آن با پلاکت خون نرمال استفاده می‌شود. آزمایش شمارش پلاکت به تشخیص بیماری‌هایی مانند ترومبوسیتوپنی (کاهش پلاکت) یا ترومبوسیتوز (افزایش پلاکت) کمک می‌کند که هرکدام نشانه‌ای از بیماری‌های جدی‌تر مانند اختلالات مغز استخوان، عفونت‌ها یا مشکلات خودایمنی هستند.

این آزمایش، به‌سادگی و با گرفتن نمونه خون انجام می‌شود و نیاز به آماده‌سازی خاصی ندارد؛ مگر اینکه دکتر خون دستورالعمل دیگری ارائه دهد. نتیجه آزمایش شمارش پلاکت در همان روز یا چند روز بعد آماده شده و براساس آن، پزشک تشخیص و اقدامات بعدی خود را ارائه خواهد داد.

تفسیر آزمایش پلاکت خون

تفسیر آزمایش پلاکت خون به نتایج به دست آمده از آزمایش شمارش کامل خون (CBC) بستگی دارد که در آن تعداد پلاکت‌ها در هر میکرولیتر خون مشخص می‌شود. تفسیر نتایج به این صورت است:

  • 150 هزار تا 450 هزار پلاکت در هر میکرولیتر خون؛ محدوده پلاکت خون نرمال یعنی بدن به‌خوبی قادر به لخته شدن خون است و خونریزی یا لخته شدن غیرعادی وجود ندارد.
  • کمتر از 150 هزار پلاکت در هر میکرولیتر خون؛ محدوده پلاکت‌های پایین‌تر از حد نرمال (ترومبوسیتوپنی) که منجر به خونریزی زیاد یا کبودی‌های غیرعادی می‌شود.
  • بیشتر از 450 هزار پلاکت در هر میکرولیتر خون؛ محدوده پلاکت‌های بالاتر از حد نرمال (ترومبوسیتوز) که خطر تشکیل لخته‌های خونی را افزایش داده و به مشکلاتی مانند ترومبوز یا سکته مغزی منجر می‌شود.
  • ارزیابی پارامترهای حجم متوسط پلاکت‌ها و عرض توزیع پلاکت‌ها؛ این داده‌ها به دکتر خون کمک می‌کنند تا تشخیص دقیق‌تری برای مشکلات خونی یا لخته شدن ارائه دهد.

علل پلاکت‌های پایین‌تر از پلاکت خون نرمال را می‌توان در مشکلات در مغز استخوان، عفونت‌ها، کمبود ویتامین‌ها، شیمی‌درمانی یا بیماری‌های خودایمنی یافت. همچنین، افراد دارای پلاکت خون بالا احتمالا به التهابات مزمن، عفونت‌ها، کم‌خونی ناشی از فقر آهن، بیماری‌های خونی یا بیماری‌های خاص مغز استخوان مبتلا هستند.

با توجه به سابقه پزشکی بیمار و علائم مشاهده شده، نتایج توسط دکتر داخلی یا دکتر خون تفسیر شده و درباره مراحل بعدی مانند آزمایش‌های تکمیلی یا درمان‌های احتمالی تصمیم‌گیری‌های لازم انجام خواهد شد.

اگر عدد پلاکت خون پایین باشد باید چکار کرد؟

اگر تعداد پلاکت‌های خون پایین باشد، باید از فعالیت‌های منجر به آسیب و خونریزی خودداری کنید. از این دست فعالیت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پرهیز از انجام ورزش‌های تماسی
  • عدم استفاده از اجسام تیز مانند قیچی و تیغ
  • عدم مصرف داروهای ایجاکننده اختلال در عملکرد پلاکت‌ها مانند آسپرین و ایبوپروفن
  • عدم استفاده از نخ دندان و مسواک سخت برای پیشگیری از خونریزی لثه
  • توقف مصرف الکل به دلیل نقش آن در کاهش سرعت تولید پلاکت‌ها

در موارد شدید، دکتر داخلی درمان‌هایی مانند تجویز داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی، تزریق پلاکت یا حتی جراحی برای برداشتن طحال را پیشنهاد خواهد داد. در صورت مشاهده علائم خونریزی مانند کبودی‌های غیرعادی، خون در ادرار و مدفوع یا خونریزی مداوم از لثه‌ها، به دکتر داخلی یا دکتر خون مراجعه کنید.

عوارض کاهش پلاکت خون از میزان پلاکت خون نرمال

در صورت بالا بودن عدد پلاکت خون چکار کنیم؟

اگر تعداد پلاکت‌های خون شما بالا باشد، اولین قدم شناسایی علت زمینه‌ای آن است. در مواردی که تعداد پلاکت‌ها به دلیل عواملی مانند عفونت، کم‌خونی یا التهاب بالا رفته باشد، معمولا با درمان آن شرایط، سطح پلاکت‌ها به حالت طبیعی بازمی‌گردد. اگر سطح پلاکت‌ها خیلی بالا باشد، دکتر داخلی مصرف آسپرین با دوز پایین را برای کاهش خطر تشکیل لخته‌های خونی تجویز خواهد کرد. همچنین، در موارد شدیدتر، درمان پلاکت خون بالا با مصرف داروهایی مانند هیدروکسی‌اوره یا آناگرلاید برای کاهش تولید پلاکت‌ها ضروری می‌شود.

در صورت بروز علائمی مانند سردرد، درد قفسه سینه یا خونریزی غیرطبیعی از لثه‌ها و بینی، مراجعه به پزشک ضروری است. اگر تعداد پلاکت‌ها به‌قدری بالا بوده که خطر لخته شدن خون جدی باشد، دکتر خون یا دکتر داخلی به کمک فرآیندی به نام پلاکت‌فرزیس، پلاکت‌های اضافی را از خون خارج می‌کند.

بهترین پزشک برای آزمایش و درمان مشکلات پلاکت خون کیست؟

بهترین پزشک برای بررسی پلاکت خون نرمال و درمان اختلالات پلاکت خون، متخصص خون است. هماتولوژیست‌ها در تشخیص و درمان بیماری‌های خونی همچون مختل شدن عملکرد پلاکت‌ها، مانند ترومبوسیتوپنی (کاهش پلاکت) یا ترومبوسیتوز (افزایش پلاکت) تخصص دارند. میزان نرمال پلاکت خون بین 150 هزار تا 450 هزار پلاکت است. تعداد بیشتر یا کمتر از اندازه نرمال پلاکت خون منجر به مشکلات انعقاد خون خواهد شد.

شما به محض مشاهده علائم کمبود پلاکت یا علائم افزایش پلاکت باید به دکتر داخلی مراجعه کنید. این متخصص پس از انجام بررسی‌های لازم، شما را به دکتر خون ارجاع خواهد داد. این متخصصان، با اندازه‌گیری مقدار پلاکت خون در آزمایش شمارش پلاکت، اقدامات بعدی برای درمان اختلالات پلاکت خون و رساندن آن به پلاکت خون نرمال را برنامه‌ریزی می‌کنند.

درنهایت، اگر شما هم با علائم کمبود یا افزایش پلاکت خون مواجه شده‌اید و می‌خواهید از تعداد نرمال پلاکت خون خود مطمئن شوید، به دکتر داخلی مراجعه کنید. برای دریافت نوبت از متخصص داخلی یا دکتر خون، می‌توانید از امکان نوبت‌دهی آنلاین این متخصصان در سایت دکتردکتر بهره‌مند شوید.

منابع:

hopkinsmedicine.org

cks.nice.org.uk

سوالات متداول پلاکت خون نرمال

سردرد، سرگیجه، درد قفسه سینه، ضعف و احتمال لخته شدن خون از علائم افزایش پلاکت خون هستند.

اجتناب از مصرف الکل، پرهیز از داروهای رقیق‌کننده خون و مصرف مکمل‌های ویتامینی طبق دستور پزشک این خطرات را کاهش می‌دهد.

بله. با افزایش سن، تعداد پلاکت‌ها کمی کاهش پیدا می‌کند.

از خطرات افزایش تعداد پلاکت‌ها، لخته شدن خون که منجر به سکته مغزی، حمله قلبی یا ترومبوز عمقی وریدها می‌شود.

میزان پلاکت نرمال خون بین 150 هزار تا 450 هزار پلاکت است.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

564 دیدگاه در “بررسی محدوده پلاکت خون نرمال + عوامل تاثیرگذار بر آن
  • سلام بچه ام ۴ساله هست به خاطر مصرف سدیم والپروات پلاکتش ۱۰۰شده دکتر داروش رو داره کم کم قطع می‌کنه چه مدت بعد از قطع دارو پلاکتش تنظیم میشه؟

    پاسخ
    • سلام
      جای نگرانی نداره و به مرور خوب میشه بعد قطع دارو دوباره ازمایش بدین

      پاسخ
  • سلام‌من‌ازمایش‌دادم‌پلاکت‌خونم‌۱۰۵هزار‌بود‌ایا‌بادارو‌‌درست‌میشه‌ممنون‌جوابمو‌بدید‌خانم‌دکتر

    پاسخ
    • سلام
      باید بقیه فاکتورها هم بررسی بشه تا بتوان نظر داد

      پاسخ
  • سلام من پلاکتم پایین بودبعد از برسی گفتن طحالت بزرگه طحالم را دراوردم حالا باز هم پلاکتم پایینه شمارش دستی ۵۰هزارشمارش دستگاه ۲۰هزار چه کار کنم

    پاسخ
    • سلام
      ممکن مشکلات خودایمنی مثل itp باشه

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به فوق تخصص خون مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من پلاکتم ۱۱۳ هزار شده اصلا علائمی ندارم دوماه پیش پلاکت خونم ۱۵۰ هزار بود کبودی رو بدنم داشتم دارومصرف کردم الان هیچ علائمی ندارم ولی باز اومده پایین بنظرتون چیکارکنم بره بالا یکم کم خونی داشتم خون ساز بدنم هم ۳ بود

    پاسخ
    • سلام
      ازمایشتون باید دقیق بررسی شه
      همچنین pt,ptt,inr,و آنزیم کبدی هم چک شه

      پاسخ
  • سلام.وقتتون بخیر.من هفته نوزدهم بارداری هستم و ۲۶سالمه.چون طحال ندارم عموما پلاکت های خونم بالاست.با وجود مصرف آمپول آنوکسان و قرص آسپرین پلاکت خونم509هزار است.
    آیا خطرناک است و برای جنین مشکلی بوجود می آورد؟در ضمن قبلا دو سقط فراموش شده داشته ام.

    پاسخ
    • سلام الان پلاكتتون نرمال هست اما بايد تحت نظر باشيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • افت پلاکت مخصوصا دربارداری نداشتم سابقه قبل ازبارداری

    پاسخ
    • سلام اگه بالاي ١٠٠ هزار هست مشكلي نداره

      پاسخ
  • سلام من هفتهی بیست وهفت باردایم سن سی نه پالکت خونم ۱۱۹ می خواستم ببینم خطر ناکه

    پاسخ
    • سلام نه نرماله نگران نباشيد

      پاسخ
  • سلام چرا تو بعضی آزمایشات گلبول سفید زده تا ده هزار و آزمایشهای دیگه رنج نرمال تا یازده هزاره و اینکه من چند بار آزمایش دادم یک بار ده هزار بود یک بار ۵ هزار و … می خواستم بدونم این افزایش و کاهش به خاطر چیه

    پاسخ
    • كيت آزمايشگاهاي مختلف متفاوته

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر بنده پلاکت خونم۴۷۰۰۰ میباشد بعد میخوام پلاکت تزریق کنم ایا بعد اینکه پلاکت تزریق کنم خوب میشم یا خیر

    پاسخ
    • سلام بايد علت افت پلاكتتون مشخص شه
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به فوق تخصص خون مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من پلاکت خونم 460هست نرماله؟

    پاسخ
    • سلام
      رنج نرمال بین 150 هزار تا 450 هزار می باشد
      پلاکت شما مقداری از حد طبیعی بالاتر است که مشکلی ایجاد نمی کند

      پاسخ
  • سلام
    آیا پلاکت ۱۴۸۰۰۰ در زنان نشانه بیماریست؟

    پاسخ
    • سلام نه عزيزم نرماله

      پاسخ
  • سلام پلاکت خون من ۱۹۰۰۰۰ است در آزمایشم ستاره زده کنارش یعنی بالاست

    پاسخ
    • سلام نه نرماله آزمايشتون

      پاسخ
  • سلام من کرونا گرفتم بستری شدم انزیمهای کبدی رفت بالا و پلاکتم ۱۳۰ هزار شد ایا برای پلاکت پیگیر بشم یارفع میشه؟

    پاسخ
    • سلام بهتره ماه بعد هم چك كنيد

      پاسخ
  • سلام
    تازه متوجه شدم، کم خونی دارم. در بیمارستان یک کیسه خون دریافت کردم
    حالا یک روزه در ادرار خون دیده شده است. گفتن عادی هست
    آیا مشکلی ایجاد میکنه؟
    ممنون

    پاسخ
    • سلام دوباره آزمايشتونو تكرار كنيد در صورت مثبت بودن بايد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید. تعداد پلاکت از چه عددی کم تر باشه باعث بروز کبودی ویا پتشی میشه؟ من پلاکتم 90 هزار هستش و تحت درمان هستم. البته کبودی بر اثر ضربه

    پاسخ
    • سلام
      ۹۰ هزار اصولا مشکلی ایجاد نمیکنه

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید، هفته 37 بارداری هستم پلاکت خونم 136 هزار هست، گفتندبرو پیش متخصص داخلی، آیا نیازی هست؟

    پاسخ
    • سلام اين عدد نرماله
      اما بهتره معاينه هم بشيد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر پلاکت من ۵۶۸ دکتر داخلی رفتم گفت مشکلی نداره ولی بازم استرس دارم دارو هم نداده

    پاسخ
    • سلام از نظر كم خوني فقر آهن بررسي شيد آزمايش فريتين بديد

      پاسخ
  • به دلیل اینکه هم افزایش و هم کاهش پلاکت خون می تواند هشداری بر وجود عوارض بدنی باشد، موضوع حاضر بسیار جالب توجه است.

    پاسخ
  • سلام دکتر به خواهرم‌گفته فری تین خونت زیاده و در عین حال کم خونی یعنی چی؟

    پاسخ
    • سلام يعني كم خونيشون از نوع فقر آهن نيست احتمالا تالاسمي مينور داشته باشن

      پاسخ
  • سلام خواهر پلاکتش 650000بوده و دکتر آسپرین و هیدروکسی نوشته چه موقع پلاکت بالا با سرطان میتونه ارتباط داشته باشه

    پاسخ
    • سلام زماني كه با تب، كاهش وزن، افت بقيه پارامترهاي خوني باشه

      پاسخ
  • سلام من دوماه پیش پلاکتم ۴۶۴ بود الان بعد از دوماه ۲۶۸ شده می خواستم ببینم چه مشکلی یه

    پاسخ
    • سلام
      مقدار پلاکت نرمال است
      مجددا دو ماه دیگر ازمایش دهید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر هفته ۲۹ بارداری هستم آزمایشهای اول بارداری پلاکتم ۲۱۶بود یه ماه پیش ب ۱۴۴ رسیده میخاسم ببینم خطرناکه؟

    پاسخ
    • سلام نه طبيعيه بخاطر افزايش حجم پلاسما خونتون هست نگران نباشيد

      پاسخ
  • سلام من 30 سال سن دارم وپلاکتم 100 هزار هست یعنی چندین سال هست که 100 هزار مونده و تغییر نکرده اما بدنم دونه های قرمز و بنفش میزنه و با کوچکترین ضربه بدنم کبود میشه. این طبیعی هست؟

    پاسخ
    • سلام pbs بديد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به فوق تخصص خون مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من خانمم هفته 38بارداری هست ده روز قبل پلاکت خونش 100هزار بود الان شده 140هزار 40هزار تا افزایش خیلی نگرانم میشه راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام نگران نباشيد ، دوباره تكرارش كنن
      هردوش در رنج آزمايشگاهي نرمال هست احتمالا يكيش خطاي آزمايشگاهي بوده

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    مادر بنده اخیرا آزمایش خون داد تعداد پلاکت خونش 900000 بود و در عرض یک هفته تا زمان مراجعه به متخصص خون در آزمایش مجدد تعداد پلاکتها به یک میلیون افزایش پیدا کرده. احتمالا این افزایش پلاکت چه دلیلی میتونه داشته باشد؟ ضمنا سن مادر بنده 60 سال است.

    پاسخ
    • سلام بايد نمونه از مغز استخوان بگيرن و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به فوق تخصص خون مراجعه کنید.

      پاسخ
  • ممنون خانم دکتر.با پلاکت 50 هزار این جوش های ریز زیر پوستی طبیعی هست؟

    پاسخ
    • سلام
      ببینین اگه پلاکت تزریق کرده یا داروی خاصی مصرف میکنه میتونه از عوارضش باشه
      با پزشکش مشورت کنین حتما

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید دختر من 3 سالش هست و یک سال دچار آی تی پی شده میخاستم بدونم جوش های زیر پوستی که بالمس کردن معلوم میشه تو پاهاش و بازوهایش بوجود اومده از پلاکت پایین هست یا از مصرف نصف قرص پردنیزولون یک روز درمیان؟ در حال حاضر پلاکتش 50 هزار هست

    پاسخ
    • سلام
      اگه فقط با لمس کردن معلوم میشه بخاطر پلاکت

      پاسخ
  • باسلام پلاکت خون من اردیبهشت ماه 75000بودو بهمن ماه52000 و الان 39000 کم کاری تیروئید چندین سال دارم ایا مرتبط با تیروئید است و نیاز به درمان دارد و 39000 خطرناک است و چه اقدامی باید بکنم

    پاسخ
    • سلام بايد به متخصص خون مراجعه كنيد
      زير ٣٠ هزار ريسك خونريزي خودبخودي بالا ميره
      لطفا

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به فوق تخصص خون مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من ماه هفتم بارداری هستم پلاکت خونم ۱۳۹ هست آیا خطرناکه؟ چه کارهایی رو باید انجام بدم؟

    پاسخ
    • سلام ١٣٩ هزار نرمال هست نگران نباشيد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید.من به صورت ارثی پلاکت پایین دارم.همیشه بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار بوده ولی بارداری کاهش پلاکتمو بیشتر کرده.الان هفت ماهه باردارم و پلاکتم به ۵۵ هزار رسیده.بقیه آزمایشاتم کاملا نرماله.خیلی نگرانم چیکار کنم پلاکتم بالا بره که برای زایمان هم مشکل پیدا نکنم؟

    پاسخ
    • سلام
      باید حتما زیر نظر متخصص زنان و فوق تخصص خون باشین
      تا موقع زایمان پلاکت افت نکنه

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به فوق تخصص خون مراجعه کنید.

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با فوق تخصص خون استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام من ۸هفته هست باردارم اولین ازمایشم گفتم پلاکت پایین ۱۲۵ هست ایا خطر دارد برای خودم و بچه ام

    پاسخ
    • سلام ١٢٥ هزار مشكلي نداره نگران نباشيد

      پاسخ
  • سلام من ۳۴ سالمه، مجردم، چند وقته پیش ازامایش پلاکت دادم نتیجه ازمایش ۵۳۰ هزار بود، بار دوم ۷۳۲ هزار بار سوم ۵۸۰ هزار، خطرناکه؟

    پاسخ
    • سلام اين اعداد زياد هستند و ريسك لخته شدن خون را در عروق ايحاد ميكنن بايد توسط متخصص خون ويزيت شيد تا درمان مناسب براتون شروع كنن
      لطفا

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به فوق تخصص خون مراجعه کنید.

      پاسخ
  • فردی که حالت تهوع وبدن آن سبز می شود ودر دهان لکه قرمز است آیااین چه بیماری است

    پاسخ
    • سلام
      باید اول از همه چکاپ کامل و معاینه شود

      پاسخ
  • من دختری ۳۶ساله ام پلاکت خونم ۱۱۸ هزارشده یک پزشک عمومی گ
    گفت پیش دکترهماتولوژی برم،خیلی نکرانن،مسئله جدیه؟

    پاسخ
    • سلام بالا ١٠٠ هزار نرماله نه
      اما هر وقت تونستيد مراجعه كنيد

      پاسخ
  • سلام من باردارم یک هفته دیگر تا زایمان طبیعی ام مونده.و پلاکتم 1۰0است .آیا نگران کنندس یا نه؟

    پاسخ
    • سلام اگه منظورتون ١٠١ هزار هست نه مشكلي نداره

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید پسری دارم ۱۳ ساله که چند روز پیش موقع خالی کردن بینیش خون دماغ شد نگران شدم و بردم آزمایش داد پلاکت خونش ۴۵۰ هزار بود نگران شدم پارسال آزمایش داده بود پلاکتش ۵۳۹ هزار بود دکتر گفت جای نگرانی نیسا امسال هم ۴۵۰ هزاره در حالت عادی بین ۱۵۰ تا ۴۵۰ هزار باید باشه الان من نگرانم آیا پلاکت خون پسرم بالاست؟باید پیگیری کنم؟اگه ممکنه پاسخ بدید خیلی نگرانم

    پاسخ
    • سلام هموگلوبينش و عدد فريتينش هم مهمه ممكنه كمرخوني فقر آهن داشته باشه
      يك ماه بعد دوباره پلاكتشو چك كنيد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من یه سوال داشتم تو برگه ازمایشم ۵۰۹زده پلاکتمو یعنی بالاس من می ترسم استرس دارم این خوب شدنیه خوب میشه یانه برای ۱۲بهمن وقت گرفتم تااون موقع هیچ اتفاقی نمیفته پلاکت اثلا چیز خوب شدنیه یانه ؟؟

    پاسخ
    • سلام بالا هست و براي درمان بايد معاينه شبد جتما
      ميتونيد تا اون موقع

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
      • سلام پدر من شصت و شش سال داره. پلاكت خونش ١٤٤٠٠٠ هست. اين عدد مناسب هست يا كم هست؟

      • سلام
        اگه بقیه آزمایششون خوبه موردی ندارد

  • سلام وقتتون بخیر اخیرا ازمایش دادم و متوجه سدم پلاکت خونم۱۲۲هست باید چه اقدامی انجام بدم؟
    ایا نگران کنندست؟

    پاسخ
    • سلام نه مشكلي نداره ١٢٢ هزار نرماله

      پاسخ
  • سلام چند مورد رو در آزمایش من هایلایت کرده
    WBC 5
    Lymph 42
    PLT 133000
    26 Hydroxy Vitamin D3
    21 (Helicobacter pylori (IgG

    پاسخ
    • سلام مشكلي نداره هليكوباكتر igg يعني قبل مبتلا شديد بايد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      و آنتي ژن مدفوعي چك شه از نظر هليكوباكتر

      پاسخ
  • سلام خانم 35ساله باردار پلکان 142 مشکلی نداره

    پاسخ
    • سلام ١٤٢ هزار براي پلاكت خوبه

      پاسخ