آیا هلیکوباکتری درمان دارد؟

آیا هلیکوباکتری درمان دارد؟ در این مقاله به این سوال جواب داده می‌شود و درمان‌های دارویی برای درمان عفونت هلیکوباکتری مورد بررسی قرار می‌گیرد. در پایان این مقاله می‌توانید سوالات خود را درباره‌ی تشخیص و درمان هلیکوباکتری در قسمت نظردهی بپرسید.

عفونت هلیکوباکتری چگونه درمان می‌شود؟

برای درمان عفونت هلیکوباکتری معمولاً از آنتی بیوتیک‌های قوی برای کشتن باکتری استفاده می‌شود. در بسیاری از موارد ترکیبی از دو آنتی بیوتیک مختلف تجویز می‌شود. 

بعد از اینکه شخص دوره‌ی مصرف دارو را تمام کرد، مورد بررسی قرار می‌گیرد تا پزشک مطمئن شود که عفونت به صورت کامل از بین رفته است. برخی از انواع عفونت نیاز به مصرف بیش از یک دوره آنتی بیوتیک دارند. 

داروهای موثر برای درمان عفونت هلیکوباکتری

دیگر داروها هم در این میان می‌توانند اثرگذار باشند، این داروها عبارتند از:

  • مهارکننده‌های پروتون پمپ ( داروهایی با نام‌های تجاری Prilosec, Nexium وPrevacid) این دسته از داروها مقدار اسید تولید شده در معده را محدود می‌کنند.
  • سد کننده‌های هیستامین (داروهایی با نام‌های تجاری Tagament و Zantac) این دسته از داروها سطح اسید معده را کاهش می‌دهند.
  • بیسموت ساب‌سالیسیلات ( دارویی با نام تجاری Pepto-Bismol ) این دارو پوششی داخل معده ایجاد می‌کند و از آن در برابر مقدار زیاد اسید معده محافظت می‌کند. 

آنتی بیوتیک‌ها در کاهش علایم عفونت هلیکوباکتری بسیار موثر هستند، از طرفی برخی روش‌های طبیعی مقابله با عفونت هلیکوباکتری هم در تخفیف نشانه‌های عفونت نقش بسیار کلیدی بازی می‌کنند. 

روش درمانی که برای مقابله با عفونت انتخاب می‌شود به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم‌ترین آن‌ها شدت وخامت عفونت و علایم بیماری است، علاوه بر این‌ها برای درمان عفونت هلیکوباکتری این عوامل هم باید مدنظر باشند:

  • سن 
  • وضعیت سلامتی عمومی بدن و سابقه‌ی بیماری فرد
  • مقاومت بدن فرد در برابر برخی داروها 
  • شانس درمان عفونت 

نشانه‌های بهبودی فرد مبتلا به عفونت هلیکوباکتری چیست؟

از زمانی که بیمار درمان عفونت را آغاز می‌کند تا بهبودی کامل به مدت 4 هفته باید به صورت مرتب پزشک معالج را ملاقات کند. با هر بار ویزیت پزشک این موضوع را بررسی می‌کند که تا چه مقدار بیمار به درمان پاسخ داده است. 

اگر هنوز علایم عفونت در بدن شخص وجود داشته باشد، یک دوره دیگر آنتی بیوتیک برای فرد تجویز می‌شود. پزشک می‌تواند چند نوع آنتی بیوتیک و داروهای دیگر را برای به دست آمدن نتیجه دلخواه تجویز کند. عفونت هلیکوباکتری درمان نشده به زخم معده، سرطان معده و سرطان مری منجر خواهد شد. 

خطر بازگشت عفونت بسیار کم است، چیزی در حدود یک یا دو درصد از مردان و 5 تا 8 درصد زنان و کودکان بعد از بهبود عفونت دوباره به آن مبتلا می‌شوند. اگر همه آزمایش‌های پزشکی نشان از بین رفتن کامل عفونت باشد، خطر انتقال بیماری هم برطرف خواهد شد. 

 

مشاوره تلفنی و متنی با دکتر گوارش و کبد

سخن پایانی درباره‌ی عفونت هلیکوباکتری

عفونت هلیکوباکتری بسیار شایع بوده و می‌تواند بدون بروز هیچ‌گونه علامت و یا مشکل خاصی در بدن شخص را درگیر کند. این نوع از عفونت می‌تواند بسیار جدی باشد ولی در عین حال قابل درمان است.  نکته‌ی کلیدی در برخورد با این عفونت این است که باید هر چه سریع‌تر به علایم و نشانه‌های آن دقت کرد.اگر در معرض این باکتری قرار داشته‌اید حتماً پزشک معالج خود را در جریان بگذارید. 

      

اگر به مناطق پر جمعیت با بهداشت عمومی ضعیف سفر کردید، یا این اواخر با فردی مبتلا به عفونت هلیکوباکتری معاشرت داشتید، لازم است که تحت بررسی دقیق پزشکی قرار بگیرید. 

برای اینکه درمان با آنتی بیوتیک موثر باشد، حتماً باید توسط پزشک برای شما تجویز شود، بنابراین از مصرف خودسرانه‌ی آنتی بیوتیک پرهیز کنید. حتی اگر علایم عفونت برطرف شده باشد، باید دوره‌ی مصرف آنتی بیوتیک را کامل کنید، چرا که عفونت می‌تواند حتی در صورت احساس بهبودی هم در بدن باقی بماند. 

بعد از اینکه یک دوره آنتی بیوتیک مصرف کردید باید به پزشک مراجعه کنید، پزشک آزمایش‌های لازم را انجام خواهد داد وتنها او می‌تواند بگوید که عفونت به صورت کامل از بین رفته است یا خیر. 

با توجه به دغدغه درد معده و عفونت هلیکوباکتری بین مردم بهتر دیدیم که به سوالات اختصاصی مخاطبان پاسخ دهیم. بنابراین می‌توانید از طریق فرم نظرها در قسمت پایین همین مقاله‌ آخرین سوالات خود درباره‌ی مقاله‌ی «آیا هلیکوباکتری درمان دارد؟»را بپرسید تا پزشکان و کارشناسان دکتر دکتر به سوالات شما در کمترین زمان ممکن پاسخ بدهند.

 

منبع:

healthline

 

[display-posts tag=”treatment-H-Pylori” excerpt_length=”25″ title=”راهنماي هلیکوباکتر پیلوری  ” wrapper_class=”rd-dp-tags” posts_per_page=”1000″ order=”ASC”]

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
1,385 نظرات
  1. فرشته می گوید

    سلام خانم دکتر. تست اچ پیلوری igg من ۳۷۷ بوده. Igm منفی بوده. آندوسکوپی هم شدم دکتر بهم درمان ۲۱ روزه اس امپرازول قبل از صبحانه و فاموتیدین قبل از شام به اصافه آموکسی سیلین مترونیدازول و بیسموت هر ۸ ساعت داده. دچار ضعف و بیحالی شدم. همچنین تپش قلب دارم احساس میکنم هرچقدر مایعات میخورم باز بدنم خشکه. به اضافه اینکه شاید در طول روز ۵ یا ۶ بار اجابت مزاج دارم. اینها عوارضدارو هست یا از خود میکروب؟ داروها هم نقریبا در حال تمام شدنهه. ممنون از پاسختون

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      میتواند از عوارض داروها باشد

  2. مینا می گوید

    سلام سابقه سرطان در خانواده داشتیم یک ماه پیش تلخی دهان داشتم دکتر ازمایش داد گفت میکروب معده هست iga44بود. الان تحت درمان هستم یعنی خوب میشه حالم خیلی بده همش دهنم تلخه ولی علائم دیگه ایی ندارم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیزم
      نگران نباشید ، بله درمان دارد
      سابقه سرطان دقیقا از چه نوعی و چه کسی داشته؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر