علت یائسگی زودرس چیست؟ (تایید شده توسط پزشک)

یائسگی پیش از موعد
اشتراک گذاری 313 نظر

یائسگی زودرس به معنی بروز نشانه‌های یائسگی در خانم‌هایی است که کم‌تر از ۴۵ سال سن دارند. اگر شما نیز کم‌تر از ۴۵ سال سن دارید، دیگر پریود نمی‌شوید و علائمی مانند نوسانات خلقی و گُرگرفتگی را تجربه می‌کنید، احتمالا به یائسگی زودرس مبتلا شده‌اید. البته یائسگی که پیش از سن 40 سالگی رخ دهد، یائسگی پیش‌رس است. یائسگی که بین 40 تا 45 سال اتفاق می‌افتد، یائسگی زودرس نامیده می‌شود و یائسگی بعد از ۴۵ سالگی هم طبیعی است. حدود ۵٪ از زنان به طور طبیعی در سن کم‌تر از ۴۵ سال، وارد دوران پساقاعدگی می‌شوند، اما در حالت کلی برای اطمینان از اینکه فرا رسیدن زودتر از هنگام این دوره، مشکلی برایتان ایجاد نمی‌کند، بهتر است با متخصص زنان مشورت داشته باشید.  مطالعه این مطلب، 5 دقیقه طول خواهد کشید.

محتوای پزشکی این مقاله، توسط دکتر مدیحه امینی، متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ لاپاراسکوپی و آی‌وی‌اف در تهران، مورد بررسی و تایید قرار گرفته است. 

دکتر مدیحه امینی

اگر سوالی دارید، در انتها بپرسید، تا پزشک پاسخ دهد.

یائسگی زودرس چیست؟

یائسگی یا پساقاعدگی زمانی اتفاق می‌افتد که تخمدان‌ها ساختن استروژن را متوقف کنند؛ استروژن هورمونی است که چرخه تولید مثل را کنترل می‌کند. یک زن زمانی یائسه می‌شود که بیش از ۱۲ ماه قاعدگی نداشته باشد و علائم مرتبط با یائسگی را نیز تجربه کند. بدن خانم‌ها به طور طبیعی با افزایش سن وارد یائسگی می‌شود، یعنی تولید هورمون استروژن را متوقف می‌کند و قاعدگی را به پایان می‌رساند. این موضوع منجر به ایجاد علائمی مانند گر گرفتگی، خشکی واژن، سوزش و خارش واژن و نوسانات خلقی می‌شود.

خانم‌هایی که از قبل می‌دانند یائسگی چیست و با تغییرات این دوران آشنا هستند، راحت‌تر از دیگران می‌توانند با این سیکل کنار بیایند. یائسگی زودرس بدین معناست که خانمی در سن ۴۰ تا ۴۵ سالگی، علائم پساقاعدگی را تجربه کند و همچنین دیگر پریود نشود. عوامل مختلفی می‌توانند روی بدن تأثیر بگذارند و باعث شوند تولید استروژن زودتر از زمان طبیعی خود، به پایان برسد. در برخی موارد می‌توان با دارو و تزریق هورمون استروژن، یائسگی زودرس را درمان کرد، اما در برخی موارد هم این سیکل به طور طبیعی زودتر شروع شده و نیازی به درمان ندارد. در قسمت‌های بعدی علت‌ها و شیوه‌های درمان این نوع از پساقاعدگی را بیشتر مورد بررسی قرار می‌دهیم.

یائسگی پیش از موعد

تفاوت یائسگی پیش‌رس و یائسگی زودرس

یائسگی زودرس و یائسگی پیش‌رس علل مشابهی دارند. تنها تفاوت، سن وقوع آنها است. یائسگی که پیش از ۴۵ سالگی اتفاق می‌افتد، یائسگی زودرس نامیده می‌شود. یائسگی که پیش از سن ۴۰ سالگی رخ می‌دهد، یائسگی پیش‌رس نام دارد. ورود زودتر از موعد به پساقاعدگی، باروری خانم‌ها را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. بنابراین خانم‌هایی که قصد بارداری دارند، اما به یائسگی زودرس یا پیش‌رس مبتلا شده‌اند، باید با پزشک مشورت داشته باشند. دکتر یائسگی زودرس با انجام معاینات لازم، مشخص می‌کند که آیا این افراد می‌توانند برای بارداری اقدام کنند یا خیر. یائسگی زودرس و احتمال حاملگی باید از سوی متخصص بررسی شود.

نشانه یائسگی زودرس چیست؟

اولین علائم یائسگی زودرس تفاوتی با یائسگی معمولی ندارند؛ بی‌نظمی در عادت ماهانه مهم‌ترین نشانه فرا رسیدن این دوره است. زمانی که بدن برای پساقاعدگی آماده می‌شود، نظم عادات ماهانه برهم می‌خورد.

ممکن است دوره‌ها کوتاه‌تر از همیشه طول بکشند یا فاصله زمانی بین دو دوره، افزایش یا کاهش پیدا کند. البته بی‌نظمی در عادت ماهانه می‌تواند علت‌های مختلفی داشته باشد و فقط به یائسگی مربوط نمی‌شود. برای بررسی علت دقیق این مشکل باید با پزشک زنان مشورت کنید. پساقاعدگی زودهنگام، نشانه‌های دیگری هم دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

  • پریودهای نامنظم
  • عدم قاعدگی (آمنوره)
  • تعریق شبانه
  • گرگرفتگی
  • خشکی واژن
  • بد خلقی
  • مه مغزی
  • کاهش میل جنسی
  • اختلالات خواب
  • خستگی
  • ناتوانی در تمرکز و ضعیف شدن حافظه
  • افزایش سطح استرس
  • بی‌اختیاری و تکرر ادرار
  • احساس درد حین مقاربت
  • تپش قلب
  • دردهای مفصلی
  • اضافه وزن
  • ریزش یا نازک شدن مو

فردی که یائسه می‌شود، به صورت همزمان همه علائم را تجربه نمی‌کند و ممکن است تنها چند مورد از علائم لیست بالا را داشته باشد

علت یائسگی زودرس

دلایل یائسگی زودرس چیست؟ در برخی موارد یائسگی زودرس علت مشخصی دارد و می‌توان آن را تشخیص داد، اما گاهی اوقات این مشکل بدون دلیل خاصی ایجاد می‌شود. به‌عنوان مثال یائسگی زودرس با نارسایی تخمدان ارتباط دارد. در یائسگی زودرس، تخمدان‌ها قبل از سن ۴۰ سالگی عملکرد طبیعی خود را از دست می‌دهند و تخمک‌گذاری متوقف می‌شود که منجر به کاهش هورمون‌های جنسی و ناباروری می‌گردد.

 

 

در ادامه متداول‌ترین دلایلی که باعث می‌شود خانم‌ها زودتر از موعد وارد دوران پساقاعدگی شوند را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

ژنتیک

اگر دلیل مشخصی برای علائم یائسگی وجود نداشته باشد؛ علت آن احتمالاً ژنتیکی است. سن شما در شروع یائسگی به احتمال زیاد به ژنتیک وابسته است. دانستن اینکه یائسگی مادر شما در چه سنی شروع شده، می‌تواند سر نخ‌هایی درباره زمانی که یائسگی شما شروع می‌شود، ارائه دهد. اگر مادرتان یائسگی زودرس داشته باشد، احتمالا شما هم مستعد این مسئله خواهید بود. با این حال، ژن‌ها تنها نیمی از داستان هستند.

سبک زندگی و یائسگی زودهنگام

شیوه زندگی

برخی از عوامل سبک زندگی ممکن است در شروع یائسگی تأثیر داشته باشند. به عنوان مثال سیگار کشیدن اثرات آنتی‌ استروژن دارد که می‌تواند علت یائسگی زودرس باشد؛ خانم‌هایی که عادت به سیگار کشیدن دارند، به طور متوسط یک تا دو سال زودتر از دیگران وارد دوره پساقاعدگی می‌شوند.

برخی از عادات ناسالم دیگری که باعث یائسگی زودهنگام می‌شوند را در ادامه نام می‌بریم:

  • مصرف بیش از اندازه فست فود و غذاهای فراوری‌شده
  • استرس‌های شدید و طولانی مدت
  • رژیم غذایی گیاه‌خواری
  • کمبود فعالیت بدنی و ورزش نکردن
  • دوری از تابش آفتاب
  • مصرف الکل

تغییر سبک زندگی‌، تاثیر بالایی در پیشگیری از تنبلی تخمدان دارد که خود یک عامل ایجاد یائسگی زودرس در دختران است.

شاخص توده بدنی (BMI)

استروژن در بافت چربی ذخیره می‌شود. زنان بسیار لاغر دارای ذخایر استروژن کمتری هستند که زودتر از بین می‌رود. خانم‌هایی که اضافه وزن دارند نیز دیرتر از دیگران وارد دوره پساقاعدگی می‌شوند و علائم سبک‌تری را تجربه می‌کنند. این موضوع به دلیل سطح استروژن بالا در بدن این افراد است.

نقص‌های کروموزومی 

برخی از نقایص کروموزومی می‌تواند منجر به یائسگی زودرس شود. به عنوان مثال، سندرم ترنر (که همچنین مونوزومی X و دیسژنز گنادیک نامیده می‌شود) نوعی نقص کروموزومی است. تخمدان‌ها در زنان مبتلا به سندروم ترنر عملکرد درستی ندارد و این پدیده اغلب باعث می‌شود تا آنها زودتر به دوره یائسگی برسند.

بیماری‌های خود ایمنی 

یائسگی زودرس می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های خود ایمنی مانند بیماری تیروئید یا آرتریت روماتوئید باشد. در این بیماری‌‌‌ها، سیستم ایمنی بخشی از بدن را به‌ عنوان یک مهاجم در نظر می‌گیرد و به آن حمله می‌کند. التهاب ناشی از این بیماری‌ها تخمدان‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. یائسگی زمانی شروع می‌شود که تخمدان‌ها فرایند تولید هورمون را متوقف کنند.

صرع

صرع یک ​​اختلال عصبی ناشی از تشنج در مغز است. زنان مبتلا به صرع بیشتر به نارسایی زودرس تخمدان مبتلا می‌شوند؛ تخمدان‌هایی که نارسایی دارند، توانایی تولید استروژن را از دست می‌دهند و بدن وارد دوره یائسگی می‌شود. مطالعه‌ای که در این زمینه روی گروهی از زنان مبتلا به صرع انجام شد، نشان داد حدود ۱۴درصد از این زنان، یائسگی زودرس را تجربه می‌کنند.

شیمی درمانی و یائسگی

شیمی درمانی یا پرتو درمانی 

یائسگی زودرس و سرطان ارتباطی دارند؟ شیمی‌درمانی و پرتو درمانی که برای سرطان انجام می‌شود، ممکن است به تخمدان‌ها آسیب برساند و دوره‌های تخمک گذاری را به صورت دائمی یا برای مدتی متوقف کنند.

ممکن است فرد دچار اختلال در بارداری هم شود یا به طور کلی توانایی باروری‌اش را از دست بدهد. البته همه زنان که شیمی درمانی یا پرتودرمانی می‌شوند، با این عوارض مواجه نخواهند شد.

جراحی

جراحی‌هایی که برای برداشتن تخمدان انجام می‌شود یا برای درمان، بخشی از این اعضا را دستکاری می‌کند، باعث یائسگی زودرس می‌شود. بعد از این عمل، دوره‌های ماهانه متوقف می‌شود و سطح هورمون استروژن به سرعت کاهش پیدا می‌کند. در بعضی موارد، پزشکان با هورمون‌درمانی، استروژن مورد نیاز را به بدن می‌رسانند تا علائم یائسگی زودرس را مدیریت کنند.

روش‌های تشخیص یائسگی زودرس

در طول مراحل اولیه یائسگی زودرس، ممکن است دوره‌های نامنظم و علائم دیگر یائسگی را داشته باشید. اگر به مدت ۱۲ دوره قاعدگی، خونریزی نداشته باشید احتمالا در معرض یائسگی هستید. البته بعد از اینکه دو یا سه دوره خونریزی نداشتید، باید به پزشک مراجعه کنید و نیازی نیست ۱۲ ماه منتظر بمانید.

پزشک با توجه به علائم تشخیص می‌دهد که پساقاعدگی اتفاق افتاده است یا خیر؛ اگر برای علت قطع قاعدگی به عوامل دیگری مثل سندروم تخمدان پلی کیستیک مشوک باشد، احتمال آزمایش‌هایی برای تشخیص دقیق‌تر تجویز کند.

همچنین آزمایشات هورمونی هم برای تعیین این کاربرد دارد که آیا علائم به پساقاعدگی مرتبط است یا به مسئله دیگری. پزشک سطح استروژن موجود در بدن شما یعنی استرادیول را بررسی می‌کند و اگر کم‌تر از سطح طبیعی باشد، یائسگی زودهنگام را تشخیص می‌دهد.

درمان یائسگی زودرس چیست؟

آیا یائسگی زودرس درمان دارد؟ بعضی از خانم‌ها حتی در صورت ابتلا به یائسگی زودرس، به بدنشان اجازه می‌دهند سیر طبیعی خود را داشته باشد و اقدامی برای جایگزین کردن استروژن‌های از دست رفته انجام نمی‌دهند. این موضوع در حالتی که خانم‌ها در سن نزدیک به یائسگی قرار داشته باشند، قابل قبول است. اما برای خانم‌های کم‌تر از ۴۰ سال، باید درمان‌های لازم برای از سرگیری قاعدگی صورت گیرد. مهم‌ترین اقدامی که باید در این راستا انجام دهید، مراجعه به متخصص زنان است تا با توصیه‌های پزشکی و اصولی، علائم خود را کنترل کنید. خبر خوب این است که هر کجای ایران که باشید، می‌توانید به بهترین متخصصان شهرتان مراجعه کنید. مثلا اگر ساکن اصفهان هستید، همین حالا می‌توانید پروفایل بیش از 88 دکتر زنان اصفهان را در دکتردکتر بررسی کرده و آنلاین، نوبت بگیرید. در ادامه به روش‌های مختلفی که برای این مشکل به کار می‌روند، اشاره می‌کنیم.

هورمون‌درمانی یائسگی 

مکمل‌های استروژن و پروژسترون می‌توانند به کاهش علائم یائسگی کمک کنند. در این روش پزشک با استفاده از چسب‌های هورمونی، حلقه واژینال یا قرص، استروژن‌های از دست رفته مورد نیاز برای بدن را به آن برمی‌گرداند. در صورتی که خانم‌ها جراحی برداشتن رحم را انجام نداده باشند، پروژسترون هم به همراه استروژن به بدن تزریق می‌شود؛ زیرا نبود تعادل استروژن و پروژسترون در بدن ممکن است منجر به رشد اضافه بافت رحم و سرطان آندومتریوز شود. در برخی موارد، حتی خانم‌هایی که در زمان درست وارد پساقاعدگی شده‌اند نیز از هورمون‌درمانی استفاده می‌کنند. آن‌ها این کار را برای مدیریت علائم و نشانه‌های یائسگی انجام می‌دهند.

پیشگیری از یائسگی زودهنگام

استفاده از مکمل کلسیم و ویتامین D 

اگر از طریق رژیم غذایی روزانه خود از این مواد مغذی دریافت نکنید، مصرف مکمل کلسیم و ویتامین D پیشنهاد می‌شود. مصرف این مکمل‌ها به پیشگیری از پوکی استخوان کمک می‌کند. به یاد داشته باشید که این روش یائسگی زودرس را درمان نمی‌کند، اما از عوارض آن که شامل پوکی و شکنندگی استخوان‌هاست، پیشگیری خواهد کرد.

خانم‌های ۱۹ تا ۵۰ ساله باید روزانه ۱۰۰ میلی‌گرم کلسیم از طریق غذا یا مکمل دریافت کنند. خانم‌های بالای ۵۱ سال باید ۱۲۰۰ میلی‌گرم در روز مصرف کنند. روزانه ۶۰۰ واحد بین‌المللی مصرف ویتامین D، توصیه شده است. بیشتر پزشکان ۶۰۰ تا ۸۰۰ واحد بین‌المللی از طریق غذا یا مکمل برای خانم‌های بزرگسال توصیه می‌کنند.

روش‌های مقابله با ناباروری 

درمان قطعی یائسگی زودرس و بارداری وجود دارد؟ برخی از زنانی که دچار یائسگی زودهنگام هستند، گاهی بدون هیچ درمانی باردار می‌شوند. به‌طور کلی، خانم‌هایی که قصد بارداری دارند، اما به دلیل یائسگی زودرس نابارور شده‌اند، می‌توانند با لقاح آزمایشگاهی همچنان شانس بارداری داشته باشند.

یکی از متداول‌ترین روش‌هایی که برای باروری بعد از یائسگی زودرس وجود دارد، استفاده از تخمک‌های اهدایی است. البته پزشکان توصیه می‌کنند افرادی که سابقه پساقاعدگی زودهنگام در خانواده و اقوام نزدیکشان وجود دارد، در دوره باروری خود، برای فریزکردن تخمک اقدام کنند. گاهی افزایش هورمون پرولاکتین نیز باعث بروز ناباروری در زنان می‌شود که با انجام آزمایش‌ پرولاکتین قابل تشخیص است در مقاله پرولاکتین چیست به بررسی این هورمون و نقش آن پرداخته‌ایم.

درمان استرس

همانطور که گفتیم استرس شدید و بلندمدت می‌تواند علت یائسگی زودهنگام باشد. گاهی اوقات، زنان نیاز دارند در کنار روش‌های درمانی که برای پساقاعدگی در پیش می‌‌گیرند، جلسات ملاقات با روانشناس هم داشته باشند و روش‌هایی برای مدیریت استرسشان بیاموزند.

روش‌های طب سنتی برای درمان یائسگی زودرس

روش‌های گیاهی و سنتی برای کنترل این وضعیت را می‌شناسید؟ در این قسمت به معرفی چند مورد می‌پردازیم اما باید بدانید که این‌ها پشتوانه علمی محکمی ندارند و امکان دارد که عوارض پیش‌بینی‌نشده‌ای به همراه بیاورند. از توصیه‌های طب سنتی در این زمینه باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • مصرف جنسینگ
  • نوشیدن دم‌نوش‌هایی مانند رازیانه
  • مالیدن روغن‌های گیاهی به بدن
  • حجامت و طب سوزنی

توصیه‌های طب اسلامی و سنتی باید از سوی مراجع علمی بیشتری بررسی و اثبات شوند. 

پیشگیری از یائسگی زودهنگام چگونه است؟

علائم یائسگی زودرس و پیش‌رس، برای خانم‌ها و شریک آن‌ها چالش‌های بسیاری ایجاد می‌کند. نوسانات خلقی و ناتوانی در برقراری رابطه جنسی باکیفیت، مسائلی هستند که می‌توانند به صورت جدی زندگی زناشویی را تهدید کنند. روش‌هایی که برای تسکین علائم یائسگی زودهنگام به کار می‌روند، عبارت‌اند از:

  • هورمون‌درمانی
  • مصرف داروهای هورمونی ضد بارداری
  • مصرف داروهای ضد افسردگی
  • استفاده از روان‌کننده برای جبران خشکی واژن در رابطه جنسی (توصیه می‌شود از روان‌کننده‌های غیرمعطر و برپایه آب استفاده کنید)
  • لیزر درمانی واژن
  • سبک زندگی سالم

با داروی یائسگی زودرس مانند ویتاگنوس که نوعی داروی هورمونی است و روش‌های مختلف از جمله تغییر عادت‌ها و سبک زندگی می‌توانید از پیشروی این مشکل پیشگیری کنید. 

یائسگی زودرس چه خطری دارد؟ ناباروری در زنان اغلب مهم‌ترین نگرانی و عارضه شروع یائسگی است. با این حال، نگرانی‌های بهداشتی دیگری هم وجود دارد. جریان ثابت استروژن در بافت‌های بدن مزیت‌های بسیاری دارد و حذف ناگهانی آن، آسیب‌زا خواهد بود. استروژن باعث افزایش کلسترول خوب HDL می‌شود و LDL یا کلسترول بد را کاهش می‌دهد. همچنین رگ‌های خونی را شل می‌کند و مانع از رسیدن به استخوان‌ها می‌شود.

از دست دادن استروژن زودتر از حد طبیعی می‌تواند ریسک مواردی که در ادامه بیان می‌کنیم را افزایش بدهد:

  • بیماری قلبی
  • پوکی استخوان
  • نشانه‌های پارکینسون
  • افسردگی
  • زوال عقل
  • مرگ زودرس

مراجعه به پزشک را به هیچ عنوان فراموش نکنید.

یائسگی زودهنگام

یائسگی زودرس روی جسم و روان تأثیر دارد

خانم‌هایی که زودتر از موعد وارد دوران پساقاعدگی می‌شوند، فشار جسمی و روانی بالایی را تحمل می‌کنند. آن‌ها باید مراقب خودشان باشند و همچنین به همراهی اعضای خانواده، به خصوص همسرشان در صورت تأهل، برای سپری کردن این دوران نیاز دارند. رزرو نوبت دکتر به صورت منظم و نظارت پزشک متخصص زنان بر روند تغییرات خانم‌ها، می‌تواند به آن‌ها در مراقبت بیشتر از خودشان کمک کند.

پزشک به شما می‌گوید برای بهتر شدن حالتان چه کارهایی باید انجام بدهید و از چه کارهایی دوری کنید. همچنین در صورت نیاز، درمان‌هایی را در پیش می‌گیرد که یائسگی زودرس را از بین ببرد و تولید استروژن و قاعدگی از سر گرفته شود. به طور کلی حضور یک پزشک در سیکل‌های مختلف باروری خانم‌ها، تأثیر زیادی در حال جسمی و روانی آن‌ها خواهد داشت. 

اگر درباره یائسگی زودتر از موعد سوال و پرسشی دارید، حتما از ما بپرسید تا به شما در رسیدن به پاسخ کمک کنیم.

منابع:

healthline

womenshealth

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

313 دیدگاه در “علت یائسگی زودرس چیست؟ (تایید شده توسط پزشک)
  • سلام من یک ماه دیگه وارد ۳۹ سالگی میشم، چند سالی هم شدت خونریزی دوره قاعدگی کم شده بود مثلن از ۷ روز به ۴ روز رسیده بود ولی خب خونریزی رو داشتم و بعد از ۳۰ سالگی هم شروع به تعریق های بسیار زیادی کردم حتی در زمستان به این فرصت که یکدفعه بدنم شروع به گرم شدن میکرد و عرق میکردم که دکتر زنان میگفت ربطی به یائسگی نداره، و یک به روزی وارد ۳۹ سالگی میشم و الان به مدت کمتر از ۲ ماه میشه که درگیر پارگی دیسک کمر شدم و داروهای مخصوص استفاده کردم و نزدیک به ۳ هفته هم میشه که جراحی کردم و باز دارو مصرف میکنم، دقیقن از شروع این اتفاق این دومین باره که پریود نمیشم.
    میخواستم بدونم به نظرتون من وارد یائسگی پیش رس شدم یا به خاطر داروهایی که مصرف میکنم این اتفاق افتاده؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      الان خونریزی های پریودتون سر تایم هست؟

      پاسخ
  • سلام همسرم ۶ سال قبل به دلیل یائسگی زود هنگام افسردگی گرفت و ما چون فرزند نداشتیم به اصرار من از تخمک اهدایی برای فرزند دار شدن استفاده کردیم و هم اکنون یک دختر ۴ ساله داریم ولی از آن زمان همسرم از نزدیکی بدون کاندوم بصورت افراطی جلوگیری می کند با توجه به اینکه می داند تخمک ندارد آیا این یک امر طبیعی است یا مشکل روحی و یا علت اصرار من از تخمک اهدایی می باشد ؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      بهتره باهاش صادقانه صحبت کنید و دلیل نگرانی اون رو بدونین
      بنظر بیشتر مسایل اضطرابی مطرحه
      با کارشناس مشاوره صحبت کنید

      پاسخ
  • سلام ۴۱ سال دارم پریودم چندماه نامنظم بود یک ماه پیش آبله گرفتم و تعریق شبانه داشتم بعد از آبله پریود نشدم ۱۱روز تاخیر داره و تست بارداری منفی ممکنه یائسگی باشه

    پاسخ
    • سلام
      ممکن است به دنبال یک استرس یا بیماری مثل آبله مرغان نظم سیکل پریودها بهم بخوره
      منتها با توجه به اینکه قبل از آبله مرغان هم بی نظمی داشتین، حتما ازمایش هورمونی و سونوگرافی لازمه انجام شود
      به متخصص زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۴۱سالمه آزمایش دادم fsh30نشون داد در سونوگرافی هم تخمدان کوچیکه نشون داد سه ماهه پریود نشدم آیا علایم یایسگی زود رس هست در ضمن قصد بارداری داشتم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      شرح حال و سونو به نفع یائسگی هست

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر خانومی 45ساله هستم ماه پیش پری شدم اما این ماه نه حالات پری دارم اما نشدم حالت گرگرفتگی یا درد زیر شکم دارم ترشحات هم از بین رفته درحالی ک ماه قبل داشتم فقط این ماه لکه بینی داشتم میخواستم ببینم از چیه

    پاسخ
    • سلام
      ابتدا ازمایش bhcg جهت رد بارداری انجام شود

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر.
    من ۴۲ سال سن دارم و حدودا یکسالی هست که به شدت پریود نامنظمی داشتم و الان حدود دو ماه هست که پریود نشدم
    سونو و آزمایش هم انجام دادم که ضخامت دیواره رحم ۳ بود
    به من گفتن یائسه شدم و تعریق زیاد و بی خوابی شبانه زانو درد شدید و کمی فراموشی دارم
    میخوام بدونم میشه کاری کرد که پریود شم
    آیا عوارض بدی داره که بخوام با دارو پریود بشم یا خیر

    پاسخ
    • سلام
      اگر قصد فدزنددار شدن ندارین انجام پریود با روش هورمونی کاربرد و سودی ندارد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین 46 سالمه مجرد دوسال ونیمه پریودنشدم
    ممکن یائسه شده باشم مامان که رحم شوزوددرآوردولی خاله بنده 43 سالگی یائسه شدن.تازه چکاپ کامل دادم همه نرمال واینکه آزمایش کشت ادرارو TSH4.0 هستش
    ممکن واقعا یائسه شده باشم.البته زودرس هم نیست.افسردگی شدید دارم وداروافسردگی مصرف میکنم استرس من روی 1000000000000000000000000.میلیون خداشاهده.دکترروانشناس وروانپزشک میرم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      بدون سونوکرافی و ازمایش هورمونی نمیتوان نظری داد

      پاسخ
  • سلام من۳۳سالمه پریودی نامنظم دارم
    فروردین پریود بودم اریبهشت پریود نشدم وخرداد هم با آمپول پریود شد الان هم مرداد هستیم آمپول زدم نشدم میخواستم ببینم مشکل چیه سونو هم رفتم دکتر گفت خوبه نرماله چیزی نیست میخواستم ببینم چکار کنم که زود پریود بشم ممنون

    پاسخ
    • سلام
      اگر بررسی هورمونی و سونوگرافی طبیعی باشد
      ممکن است چند دوره داروی هورمونی ضدبارداری جهت تنظیم پریود تجویز شود

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من ۴۹ سالمه. دو ماه هست که پریود نشدم. شاید حدود یک ماهه که کف بیرونی پام و پاشنه پامدرد میکند و معمولا دربعضی ساعات شبانه روز این درد وجود دادد.دکتر زنان هم رفتم.آزمایش و سونو هم انجام دادم .پاپ اسمیر هم دادم.دکتر گفتند مشکلی نیست فقط گفتند استرس ندتشته باشم .اما کلا آدم استرسی هستم .ایا به یائسگی مربوط میشود ؟ و به چه پزشکی مراجعه کنم با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      اگر ازمایش هورمونی و سونوکرافی طببعی بوده جای نگرانی نیست.

      پاسخ
  • سلام دکتر جان ۲۸ سالمه از ابتدای دوران عادت ماهانم تا الان بدون قرص پنج شش باری عادت شدم الان چهار ماهه که پروژسترون مصرف نمیکنم و عادت ماهانه نشدم ایا مبتلا به پیش رس شدم ؟!

    پاسخ
    • سلام
      خیر نمیتوان گفت
      باید علت به طور دقیق تری بررسی شود.

      پاسخ
  • سلام من۳۷سالمه مجردم تاحالا هیچوقت تاریخ پریودیم تغییر نکرده الان۳ماهه ب جای اینکه۴روز زودتر بشم ۱۰روز زودتر میشم تعداد روزاوشدت پریودیم ب شدت کم شده

    پاسخ
    • سلام عزیز
      بهتره سونوگرافی و ازمایش تیرویید و هورمونی بدین
      به متخصص زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۴۱ سالمه ومجردم۴ ماه که پریودام لکه مانند شده آزمایش دادم تمام هورمون هام خیلی کم اومدن وسونو که انجام دادم آندیومتر رحم ۱۲ میلی رو نشون داد که دکتر گفت نازکه و قرص دوفاستون نوشته ..از روز ۱۴ استفاده کردم ولی فرق چندانی نکرده بازم پریودام قطره ای هست.آیا من یائسه شدم خیلی خیلی نگرانم

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشید عزیزو درمان رو زیر نظر پزشکتون ادامه بدین

      پاسخ
  • سلام، یه سئوالی دارم ازتون من ۲۳ دارم و ازدواج نکردم چندین وقته ریزش مو دارم و موهام نازک شده همچنین پریودم کمی بهم ریخته شده و نسبت به اوایل خیلی خیلی کم شده سونو و آزمایش هم دادم همه چی طبیعی و نرمال بود فقط اینکه هورمون مردانه خیلی بیشتر از حد توی بدنم تولید میشه. حالا بنظرتون من دچار پیش یائسگی شدم؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر چه ارتباطی به یائسگی دارد
      جهت درمان به فوق تخصص غدد مراجعه کنید

      پاسخ
  • با عرض سلام
    من ۴۵ سالمه، چند ماه پریودهام با تاخیر انجام میشد وآخرین بار ۲۵ اسفند پریود شدم، ۲ بار بعد از ۱۰ و ۲۰ روز بی بی چک گذاشتم منفی بود، آیا احتمال یائسگی وجود داره؟

    پاسخ
    • سلام
      بله با توجه به شرح حالتون لازمه ازمایش هورمونی و سونوگرافی بدین
      به متخصص زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    ۴۵ ساله هستم توی طی یک ماه و نیم سه بار پریود شدم خیلی هم استرس دارم ممکنه بخاطر استرس باشه یا به یائسگی زودرس مربوطه؟

    پاسخ
    • سلام
      صرفا یکبار بی نظمی و تکرار پریود اون هم با سابقه اضطراب شدید مطرح کننده یائسگی نیست، اگر در سیکل های بعدی هم بی نظمی تکرار شد باید ازمایش و سونوگرافی بدین و به متخصص زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من 47 سال سن دارم وزودیایسه شدم چرامن دوست دارم بچه دارشم

    پاسخ
    • من ۴۴سالم مجردم خیلی استرس یائستگی رو دارم تا امروز پریودم منظم بوده و هیچ مشکل خاصی نداشتم فقط روی پوست صورت چندسالی هست که لکه کمرنگ افتاد ممکن اختلال هورمونی باشه؟

      پاسخ
      • سلام عزیزم
        با توجه به سنتون اگر نگرانی از بابت باروری دارید پیشنهاد میکنم به فریز تخمک فکر کنید
        لکه صورت هم علل مختلفی دارد و صرفا نمیتوان به مشکلات هورمونی نسبت داد

  • سلام ۳۸ سالمه آزامایشام یائسگی نشون داده .در سال سه یا چهار بار عادت میشم .چیکار کنم مرتب مریض بشم ممنون

    پاسخ
    • سلام عزیز جهت بررسی به متخصص زنان مراجعه کنید
      میتونین از رژیم درمانی خانم فلورا تاجیکی( ماما) استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۲۷سالمه و پریود نمیشم چند بار رفتم دکتر سونو داخلی و آزمایش هورمون گرفتم فقط آمپول پروژسترون دادن بهم و پریود شدم .ولی جواب آزمایشم گفتن ذخیره تخمک خیلی کمی دارم .آیا یائسگی زود رس دارم ؟ویا اینکه طبیعی باردار میشم؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      بنظر من اول از همه به فوق” تخصص غدد مراجعه کن تا به طور ریشه ای مسائل هورمونی شما بررسی بشه

      پاسخ
  • سلام ۳۸ ساله هستم amh پایین ۰۲/ ۰ و fsh بالا ۸۰ دارم ۳ ماهه پریود نشدم برای بارداری چیکار کنم ؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر اضافه وزن دارین یا استرس دارین باید حل بشه
      در کنار مراجعه به فوق تخصص ناباروری،
      از پیج اینستاگرام و لایوهای ماما فلورا تاجیکی میتونین کمک بگیرین

      پاسخ
      • سلام من ۳۵ سالمه و یاعسه زودرس شدم تمام ازمایش ها رو دادم دکتر اینو بهم گفت بعد گفتم مشکل نداره و میخوام بدنم سیر طبیعیش و بگذرونه به نظرتون کتر خوبی کردم یا باید قرص و واکسن تزریق میکردم و‌عملکردش رو درست میکردم ؟

      • سلام
        اگر دیگه قصد فرزندآوردن ندارین جای نگرانی نیست
        البته توصیه من اینه درمان رو امتحان کنین
        اطلاعات پیشگیری و سبک زندگی سالم رو از کتاب و پیج اینستاگرام فلورا تاجیکی bardari_flora پیگیری کنین

  • سلام ۴۱سالمه یه۵ماهی میشه پریودیام هرماه دوروزکم میشه خونریزیم هم کم شده داروی تیرویید وگل مغربی ویتامین ای هم مصرف میکنم سونوداخلی هم انجام دادم گفتن چندتا میوم کوچک دارم میخواستم ببینم علایم یایسگی هست یانه… لطفاً راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      اول باید ازمایش تیرویید و هورمونی بدین ، ممکن تیرویید تنظیم نباشه

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من 49 سالمه. دو ماه هست که پریود نشدم. شاید حدود یک ماهه که شانه هایم درد میکند و معمولا در ساعات اولیه صبح این درد وجود دارد. گاهی خفیف و گاهی زیاد میشود. ایا به یائسگی مربوط میشود ؟ و به چه پزشکی مراجعه کنم با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      از نظر یائسگی که باید بررسی بشین
      اما برای بررسی درد شانه باید به متخصص” ارتوپدی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خانوم دکتر 45 ساله هستم آخرین تاریخ پریودی 21 آبان بوده میخواستم بدونم آیا من یاسه شدم اطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      خیر نمیشه گفت
      لازمه ازمایش هورمونی و سونوگرافی بدین
      به متخصص” زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • با سلام من یک خانم متاهل۲۷ساله هستم از سن۱۹سالگی دچار یائسگی زود رس شدم و دکتر زنان قرص های ال دی واسم تجویز کردن در خانواده کسی دچار یا ئسگی زودرس نشده.اکنون ۳سال است ک ازدواج کردم و قرص های fomestonاستفاده میکنم .دوست دارم باردار بشم .آزمایش کروموزوم هم انجام دادم اما همه چی نرمال بود.آیا امکان بارداری طبیعی با این قرص ها برای من هست؟؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر پریود میشین و تخمک گزاری دارین ممکنه
      البته توصیه من اینه با توجه به سن و سابقه زیر نظر فلوشیپ” ناباروری باشین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید ۳۸ سال دارم هر دو کلیه هایم پروتین دفع میکنند ۱۰ ماه که پریود نشدم آزمایش دادم دکترم گفت یائسه شدی دارو مصرف میکنم برای کلیه هایم آیا باز هم حامله میشم یانه یه بچه ۱۳ ساله هم دارم دکتر ترشوهم دارم هیچ دارویی برای یایسه گیهم مصرف نکردم خسته نباشید

    پاسخ
    • سلام
      اگر یائسه شده باشین ، احتمال بارداری طبیعی نیست

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من ۳۶ سالمه والان نزدیک یکسال هست دچارزانودردشدم ودردشدید زانویک هفته جلوی قاعدگیم اتفاق میوفته ولی دوران قاعدگیم کاملامنظم هست آیانشانه یائسگی است

    پاسخ
    • سلام
      علایمتون ربطی به یائسگی نداره

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من 37سالمه چهارماهگی هست پریود نمیشم پیش دکتر زنان هم رفتم یه دونه آمپول پروژسترون برام زد ویک بسته قرص دادن 10عدد بود شبی 2تا خوردم واسه 5شب ولی پریود نشدم نوبت بعدی دکتر دوتا پروژسترون باهم زدم لکه بینی پیدا کردم ولی پریود نشدم الان چهار ماهه همش دکترم نوبت سوم هم قرص استروژن کونژوگه وقرص مجسترول ایران هورمون دادن ایناروهم خوردم همراه یه آمپول ولی بازم پریود نشدم بااین دیگه نمیدونم باید چکار کنم نظر شما چیه ممنون میشم تشکر

    پاسخ
    • سلام وقتتون بخیر من ۳ ماهه که سیکل قاعدگیم ۱ روزه هست بعدش دو روزم لک میشم بعدش دیگه تموم میشه دلیلش چیه

      پاسخ
      • سلام
        ازمایش تیرویید و هورمونی بدهید
        و به متخصص” زنان مراجعه کنید

    • سلام
      باید سونوگرافی و ازمایش هورمونی جهت بررسی یائسگی بدین

      پاسخ
  • ۲۱سالمه تو سونو دکتر گفت تخمک کوچیک داره میشه‌ و یائسگی زود رس دارم میگرم عوارض یائسگی و مصرف قرص جلوگیری از یائسگی هم عوارض داره و ایا به تاخیر میفته

    پاسخ
    • سلام
      درمان کنترل کننده داره باید مکرر زیر نظر متخصص” زنان یا فلوشیپ” ناباروری باشین

      پاسخ
  • وقت بخیر
    ۲۹ سالمه ؛ حدود ۶-۸ ماهه سیکلم ۲۱ روزه شده، حدود دوسال افسردگی داشتم داروی سرترالین هم استفاده کرده که بعد از رفع افسردگی قطع کردم، امکانش هست یائسگی زودرس داشته باشم؟ مادرمم تو سن۴۰ سالگی یائسه شده

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشین
      ازمایش هورمونی و سونوگرافی لازمه
      به متخصص” زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۲۳ سالمه پریودی هام خیلی نامرتبه رفتم دکتر زنان گفتن یائسگی زود رس شدم میشه کمکم کنین باید چکار بکنم

    پاسخ
    • سلام
      بهتره به فلوشیپ” ناباروری مراجعه کنین تا تشخیص دقیق بررسی شه
      بعیده در سن شما یائسگی
      مگر اینکه اختلال اولیه وجود داشته باشه

      پاسخ
      • با سلام و خسته نباشید الان دقیقا دوماه هست که عادت نمیشم قبل از این دوماه توی یک ماه دوبار عادت میشدم در صورتی که می‌خواهم باردار شوم ۴۱ساله هستم

      • سلام
        اول باید ازمایش هورمونی و سونوگرافی بدین
        جهت بررسی و مشاوره پیش از بارداری به متخصص” زنان مراجعه کنید

  • سلام خانم دکتر چندماه پریدم عقب می افتد به وسیله تزریق آمپول پرید میشم ۴۲ سالمه کیست 18mm 20mm دارم علتش همینه یا یائسگی زود رس درما می شم قسط بارداری دارم

    پاسخ
    • سلام
      باید آزمایش هورمونی جهت بررسی یائسگی بدین

      پاسخ
  • سلام من ۳۲ سالمه یه بچه ۵ ساله دارم یک سال پیش قاعدگی و خونریزی‌های شدید داشتم و خشکی واژن کیست چند دوره داشتم که با دارو از بین رفت .یه مدته خونریزیهام کم شده و این ماه فاصله سیکلت زیاد شده دکتر زنان رفتم سونوی رحم گفت مشکلی نداره و آزمایش هورمونی نوشته وقرص مدروکسی پروژسترون آیا امکان داره یائسگی زودرس باشه؟؟ یکی دو ماه گذشته استرس‌های شدیدی پشت سر گذاشتم

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      نگران نباشین بخاطر استرس میتونه اختلال در سیکل ایجاد بشه
      علاوه بر مصرف دارو بهتره روزانه نیم ساعت ورزش کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۴۸سالمه ۸ماه پریود نمیشم رفتم دکتر ازمایش دادم ۴تاامپور تزریق کردم بازم پریود نشدم اگه مجددا امپور بزنم اشکال داره خواهش میکنم@من راهنمایی کنین ممنون میشم خیلی نگرانم

    پاسخ
    • با سلام و عرض خسته نباشید من ۳۵ سالمه و به مدت ۱۲ سال هست که داروی اعصاب برای اضطراب استفاده میکنم الان دوماه کاربامازپین میخورم پریودم به تعویق افتاده اما علائم پریود و سندرم پیش قاعدگی رو کاملا دارم آیا به نظر شما تاخیر در قاعدگی از عوارض دارویی هست؟

      پاسخ
      • سلام
        اگر رابطه داشتین اابتدا تست خون بارداری بدهید

    • سلام
      ازمایش هورمونی و سونوگرافی دادین؟
      تشخیص یائسگی ندادن؟
      چه آمپولی تجویز شده؟ پروژسترون؟

      پاسخ
  • سلام،من ۴۱سالم تموم شده،سه ماهه ک در دونوبت ۵۰روزی یکبار پریود شدم،نوبت دوم ۱۱روزه خونریزی دارم،دلیلشو نمیدونم چیه،سابقه نداشته ک بعد از مدتی طولانی پریود بشم و باتعداد روزهای زیاد،هیچ گونه علایم عفونی و دلدرد ندارم
    ممنون میشم کمکم کنین

    پاسخ
    • سلام
      سونوگرافی و آزمایش هورمونی لازمه

      پاسخ
  • باسلام من ۴۵ ساله هستم ۲ماهه ک عادت ماهانه نشدم سابقه هم دارم ۳ساله اینطوری شدم ، آیا احتمال یائسگی وجود داره؟ من نگرانم باردار نباشم

    پاسخ
    • سلام
      بهتره ابتدا تست بارداری بدین

      پاسخ
  • باسلام زنی 40ساله هستم دوسال پریود نشدم چکارکنم ایا دیگه پریود میشم تو خدا راهنمایم کنید از گرگفتگی دارم رنج میبرم

    پاسخ
    • سلام
      باید ازمایش هورمونی و سونوگرافی جهت بررسی یایسگی بدین
      اگر یایسه بودین و علایمتون زیاد بود دارو تجویز میشه
      به متخصص” زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام
    من ۴۵ ساله هستم و بیش از یک ماه هست که پریودیم به تاخیر افتاده، با بی‌بی چک هم جواب بارداری منفی بود. لطفا راهنمایی بفرمایید که چکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش هورمونی و سونوگرافی باید بدین

      پاسخ
  • من یه زمانی تو ترکیه تقریبا سه ماه بود پریود بودم ولی نه زیادکتر بود دوسه قطع شد پریودشدم دوباره ۱۷ روز پریود شدم ولی تیکه تیکه لخته میومد ولری درسته اینجا استرس زیاد دارم رفتم ایران پروژسترون امپول ۴تا دادن ولی من ۴تا دیکه از دکتر ماما پرسیدم ردم ولی باز نشدم جواب آزمایشهایم خوب بو چکاب کامل دادم

    پاسخ
    • سلام
      چند سالتونه و سونوگرافی خوب بوده؟

      پاسخ
  • با سلام زنی هستم 47سالم به به مدت دوساله پریود نشدم قبلا هم یک سال شدم یک سال نشدم الان بعدا دوساله شدم کمر درد شدید دارم علامت گرفته آیا ماهه دیگه میشم آگه نشدم چه کنم با دارو میتوانم این مشکل را حل کنم لطفا راهنمایی کنید متشکر م ف ب از قایم شهر

    پاسخ
    • سلام عزیز شما باید حتما ویزیت شین و از نظر یائسگی بررسی شین
      به متخصص” زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام دختر مجرد ۲۲ساله هستم مدت طولانیست که حجم خونریزی قاعدگی من کم شده و تعداد روز هاش هم کم شده از ۵ روز به ۳ روز و بعد دو روز و الان هم یک روز….کم کم دارم میترسم که قطع بشه و کلا تو سن ۲۲ سالگی یاعسه بشم😭دختر لاغری هستم و توده ی چربی ندارم..کمی تنبلی تخمدان دارم اما زیاد نیست…مادربزرگم تو سن ۳۷ سالگی یاعسه شده ..کمکم کنید

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش هورمونی و سونوگرافی لازمه عزیز
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام. ممنون از توضیحاتتون. بسیار نکته ای و کامل بود. و چقدر جایِ تاسفه واقعا. پروسه یائسگی البته که طبیعیه ولی پذیرفتنش برای بنده سخته چون حس میکنم پیر میشم.

    پاسخ
    • سلام عزیز.اصلا این فکر رو نکنین
      اگر قصد بچه دار شدن ندارین که هیچ مشکلی نیست
      ورزش کنین، لایف استایل و تغذیه خوب داشته باشین و محصولات مراقبتی پوست و مو استفاده کنین و از زندگی لذت ببرین
      اگر پذیرشش سخته و یا احساس افسردگی میکنین به روانپزشک مراجعه کنید
      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با روانپزشک استفاده کنید.

      پاسخ