آنفولانزا بیماری واگیرداری است که اغلب افراد در طول زندگی به آن مبتلا میشوند. اما علت این بیماری چیست و چه راههای درمانی دارد؟
آنفولانزا نوعی بیماری ویروسی واگیردار است که اغلب قسمت فوقانی سیستم تنفسی بیمار را درگیر میکندو شباهت زیادی با سرماخوردگی دارد؛ هرچند علائم این بیماری نسبت به سرماخوردگی شدیدتر و طولانیتر است. در این مقاله میخواهیم اطلاعات کامل در مورد بیماری آنفولانزا، تفاوت آن با سرماخوردگی، علائم و راهکارهای درمانی را به شما ارائه دهیم.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ علائم، تشخیص، درمان، پیشگیری و توصیههای مهم
آنفولانزا چیست؟
آنفولانزا یک ویروس شایع عفونی است که توسط انتقال قطرات بسیار کوچک آلوده به بدن سرایت میکند. پس از ورود آن به بدن، ویروس جاگیر شده و شروع به گسترش میکند. هر ساله آنفولانزا افراد زیادی را در سراسر جهان درگیر خود میکند. زمستان را میتوان فصل شیوع این بیماری دانست.
انواع مختلفی از این بیماری وجود دارد. پزشکان و محققان تعیین میکنند که کدام گونه ویروسی آنفولانزا در سال شایعتر میشود و در نتیجه از این گونه ویروسها برای تولید واکسن استفاده میشود. واکسن آنفولانزا یکی از راحتترین و موثرترین راههای پیشگیری از ابتلا به این عفونت ویروسی است.
علائم این بیماری به سرعت ظاهر میشود. شروع ناگهانی علائم معمولا اولین نشانهی آنفولانزا است. البته ممکن است بعد از ورود ویروس به بدن، چند روز طول بکشد که علائم خود را نشان دهند. یکی دیگر از علائم اولیه آنفولانزا گستردگی درد است. افرادی که به این بیماری مبتلا شدهاند، معمولا میگویند در سراسر بدن خود درد دارند. از دیگر علائم اولیه این بیماری میتوان به بیحالی و خستگی اشاره کرد، بهطوریکه هنگام بلند شدن از تخت، حرکت برایتان سخت میشود و آهسته راه میروید. بعد از این علائم، علائم اصلی ظاهر میشوند و متوجه میشوید که به این بیماری مبتلا شدهاید.
تفاوت بین آنفولانزا و سرماخوردگی چیست؟
سرماخوردگی ساده و آنفولانزا ممکن است در ابتدا بسیار شبیه به هم باشند. هر دوی اینها، بیماریهای تنفسی هستند و میتوانند باعث ایجاد علائم مشابهی شوند. اما دو ویروس مختلف عامل ایجاد این بیماریها است. علائمی که در بیمار وجود دارد، کمک میکند تفاوت بین سرماخوردگی و آنفولانزا را بفهمیم.
هم سرماخوردگی و هم آنفولانزا چند علامت مشترک دارند. افرادی که به این بیماریها دچار میشوند، معمولا دارای علائم زیر هستند:
- آبریزش و گرفتگی بینی
- عطسه کردن
- بدن درد
- خستگی عمومی
بهطور معمول علائم آنفولانزا بسیار شدیدتر از علائم سرماخوردگی است.
یکی دیگر از تفاوتهای عمده این دو بیماری، جدی بودن بیماری است. معمولا به ندرت پیش میآید که سرماخوردگی باعث به وجود آمدن بیماریهای دیگر شود. اما آنفولانزا میتواند منجر به بروز سینوزیت، عفونت در گوش، ذاتالریه و عفونت در خون شود. برای تشخیص این که علائم بیماری مربوط به سرماخوردگی است یا آنفولانزا، باید به پزشک مراجعه کنید. معاینه پزشک و انجام آزمایشات باعث میشود بفهمید پشت علائمی که دارید، چه بیماری نهفته است.
اگر پزشک تشخیص دهد شما سرما خوردهاید، فقط باید در پی تسکین علائم بیماری باشید تا ویروس دوره خود را طی کند و از بدن دفع شود. این درمانها میتواند شامل استفاده از داروهای سرماخوردگی بدون نیاز به نسخه پزشک، هیدراته کردن بدن و استراحت زیاد شود.
مصرف داروهای آنفولانزا در اوایل بیماری میتواند از شدت بروز علائم بکاهد و به کوتاه شدن دوره بیماری کمک کند. استراحت و هیدراته کردن بدن در درمان افراد مبتلا به این نوع بیماری بسیار موثر است. این بیماری نیز درست مثل سرماخوردگی دورانی دارد که باید زمان بگذرد و ویروس از بدن دفع شود.
علائم بیماری آنفولانزا چیست؟
آشنایی با علائم مختلف این بیماری کمک میکند تا بهتر در شناخت آن عمل کنیم. برخی از مهمترین علائم بیماری آنفولانزا را در ادامه آوردهایم. بدیهی است که این علائم نشان دهنده قطعی برای ابتلا به این بیماری نیست.
تب
آنفولانزا همیشه باعث افزایش حرارت بدن میشود که از آن با عنوان «تب» یاد میشود. بیشتر تبهایی که ناشی از بیماری آنولانزا هستند، شامل تب خفیف (تب حدود ۳۷٫۸ درجه سانتیگراد) تا تب شدید (حدود ۴۰ درجه) میشوند. به این نکته توجه داشته باشید که درجه تب در کودکان گاهی بیشتر از درجه تب در بزرگسالان می شود؛ پس اگر کودک دچار آنفولانزا شود، حتما باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.
وقتی درجه حرارت بدن بالا میرود، احساس میکنید تب دارید. علائم تب شامل داشتن لرز، عرق کردن یا احساس سرما علیرغم دمای بالای بدن میشود. در اغلب موارد تب کمتر از یک هفته طول میکشد، معمولا حدود سه تا چهار روز.
سرفه
سرفه خشک و مداوم یکی از علائم بیماری آنفولانزا است. سرفه ممکن است بدتر شود و معذبکننده و دردناک باشد. همچنین ممکن است احساس تنگی نفس یا ناراحتی قفسه سینه را هنگام سرفه کردن داشته باشید. اغلب سرفههایی که ناشی از این بیماری هستند، معمولا حدود ۲ هفته به طول میانجامند.
دردهای عضلانی
دردهای عضلانی مربوط به بیماری آنفولانزا معمولا در ناحیه گردن، کمر، بازوها و پاها شایعتر است. این درد اغلب شدید است و حرکت را برای فرد بیمار بسیار دشوار میکند، حتی زمانی که بخواهد کارهای بسیار ساده و معمولی را انجام دهد.
سردرد
ممکن است اولین علامت بیماری آنفولانزا در شما، سردرد شدید باشد. گاهی اوقات علائمی در چشمها نیز ظاهر میشود که از جمله آنها میتوان به حساسیت به نور و صدا اشاره کرد که همراه سردرد، بیمار را اذیت میکند.
خستگی
احساس خستگی یکی از علائم نه چندان آشکار بیماری آنفولانزا است. احساس خستگی میتواند نشانه بیماریهای مختلفی باشد. خستگی ممکن است به سرعت رخ دهد و غلبه بر آن دشوار باشد.
حقایقی در مورد آنفولانزا که باید بدانید
آنفولانزا ویروس قوی و جدی است که هر ساله باعث بیمار شدن عده زیادی از افراد جهان میشود. قرار نیست حتما بسیار کم سن و سال باشید یا سیستم ایمنی بسیار ضعیفی داشته باشید تا در اثر عفونت به شدت بیمار شوید. افراد سالم میتوانند به آنفولانزا مبتلا شوند و بیماریشان به خانوده و دوستان نیز سرایت کند.
در برخی موارد آنفولانزا میتواند کشنده باشد. مرگهایی که ناشی از ابتلا به این بیماری هست، در افراد بالای ۶۵ سال شایعتر است، اما در کودکان و نوجوانان نیز دیده میشود. بهترین و موثرترین راه برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، واکسیناسیون است. واکسن آنفولانزا، آمپول تزریقی است. هرچه افراد بیشتری واکسن آنفولانزا بزنند، کمتر این بیماری به دیگران سرایت میکند. واکسیناسیون میتواند همچنین موجب کوتاه شدن دوران بیماری شود و علائم آن را نیز کاهش دهد.
واکسن آنفولانزا چگونه عمل میکند؟
دانشمندان برای ساختن واکسن آنفولانزا گونههایی از ویروس آنفولانزا را انتخاب میکنند که تحقیقات نشان میدهد ویروسهای شایع در فصل آتی شیوع آنفولانزا هستند. با این ویروسها، میلیونها واکسن تولید و توزیع میشود.
هنگامی که شما واکسن را دریافت میکنید، بدن شروع به تولید پادتنهایی برای مقابله با این ویروسها میکند. این پادتنها از بدن در مقابل این نوع ویروسها محافظت میکند. اگر بعدا با کسی که مبتلا به آنفولانزا بود، تماس داشتید، این بیماری به شما سرایت نمیکند.
البته اگر ویروسهای فردی که به این بیماری مبتلا بود، با ویروسهای واکسن شما تفاوت داشت، ممکن است بیماری او به شما سرایت کند. اما علائم آن با شدت بسیار کمتری بروز میکند، چون شما قبلا واکسیناسیون را انجام دادهاید.
چه کسانی باید واکسن آنفولانزا دریافت کنند؟
پزشکان توصیه میکنند که تمامی افراد بالای ۶ ماه، واکسن آنفولانزا دریافت کنند. البته این واکسن برای افرادی که در طبقهبندی جزو گروههای پرخطر قرار میگیرند، اهمیت بسیار زیادی دارد. گروههای پرخطر شامل موارد زیر میشود:
- بزرگسالان بالای ۶۵ سال
- زنان باردار
- کودکان زیر ۵ سال
- افرادی که در اثر بیماریهای مزمن، سیستم ایمنی ضعیفی دارند
اکثر پزشکان همچنین توصیه میکنند که مردم تا آخر ماه مهر، واکسن آنفولانزا را دریافت کنند. به این ترتیب بدن شما قبل از شروع فصل شیوع آنفولانزا، فرصت کافی برای تولید پادتن را دارد. بدن حدودا به دو هفته زمان نیاز دارد تا بعد از واکسیناسیون، پادتن را تولید کند.
بیماری آنفولانزا چقدر طول میکشد؟
بسیاری از بیماران مبتلا به آنفولانزا در حدود یک هفته بهبود مییابند. اما ممکن است چند روز بیشتر طول بکشد تا شما بتوانید به حالت معمول خود برگردید. چند روز پس از فروکش کردن علائم بیماری، ممکن است باز هم احساس خستگی کنید. شما باید حداقل ۲۴ ساعت بعد از فروکش کردن تب در خانه بمانید و به مدرسه یا محل کار نروید. اگر به آنفولانزا مبتلا شدید، از یک روز قبل از شروع علائم بیماری تا ۵ الی ۷ روز بعد از آن، ممکن است بیماری شما به دیگران سرایت کند.
عوارض جانبی واکسن آنفولانزا چیست؟
هر ساله بسیاری از مردم از ترس اینکه واکسن آنفولانزا باعث بیماری آنها شود، از دریافت این واکسن اجتناب میکنند. باید بدانید که واکسن باعث ایجاد آنفولانزا نمیشود. واکسنهای آنفولانزا حاوی ویروسهای مرده این بیماری هستند. این ویروسها به قدری قوی نیستند که باعث به وجود آمدن بیماری در بدن شوند.
با این حال ممکن است واکسن آنفولانزا عوارض جانبی در بدنتان ایجاد کند. این عوارض معمولا خفیف هستند و فقط به مدت کوتاهی در بدن باقی میمانند. عوارض جانبی ناشی از دریافت واکسن آنفولانزا بسیار کمتر از دردسرها و دردهای ناشی از ابتلا به خود بیماری است. شایعترین عوارض جانبی واکسن آنفولانزا عبارتند از:
- درد در ناحیه تزریق واکسن
- تب خفیف در روزهای آتی (بلافاصله بعد از تزریق)
- درد و گرفتگی خفیف
هرگونه عوارض جانبی ایجاد شده، تنها یک یا دو روز طول میکشد. بسیاری از مردم هیچ یک از این عوارض را تجربه نمیکنند.
در موارد نادر، برخی افراد ممکن است واکنش شدید آلرژیک (حساسیتی) به واکسن نشان دهند. اگر قبلا به واکسن یا دارو واکنش آلرژیک داشتید، با پزشک خود مشورت کنید.
واکسن آنفولانزا را از کجا تهیه کنیم؟
شما میتوانید واکسن آنفولانزا را از محلهای زیر تهیه کنید:
- داروخانهها
- کلینیکهای پزشکی
- ادارات بهداشت شهر
- مرکاز بهداشتی دانشگاهها
واکسن آنفولانزا برای کودکان: نکاتی که حتما باید بدانید
هر ساله صدها هزار کودک به بیماری ویروسی آنفولانزا مبتلا میشوند. برخی از این بیماریها شدید هستند و گاهی باید بیمار در بیمارستان بستری شود. در برخی موارد، بیماری باعث فوت شده است.
کودکانی که به آنفولانزا مبتلا میشوند، معمولا در معرض خطر بیشتری نسبت به بزرگسالان قرار دارند. مثلا کودکان زیر ۵ سال بیشتر به درمان پزشکی برای بهبودی نیاز دارند. عوارض شدید ناشی از عفونت آنفولانزا معمولا در کودکان زیر ۲ سال شایعتر است. اگر کودک شما بیماری مزمنی مثل آسم یا دیابت داشت، آنفولانزا ممکن است بدتر شود. اگر فرزندتان به این بیماری مبتلا شد، فورا او را نزد پزشک ببرید. بهترین روش برای پیشگیری از ابتلای کودکان به آنفولانزا، واکسن آنفولانزا است.
کودکان را هر ساله در مقابل عفونت، واکسینه کنید. پزشکان توصیه میکنند که برای کودکان بالای ۶ ماه، این واکسن تزریق شود. برخی از کودکان بین ۶ ماه و ۸ سال، ممکن است به ۲ دوز نیاز داشته باشند. از پزشک در مورد دوز مورد نیاز کودک مشورت بگیرید.
کودکان زیر ۶ ماه خیلی کوچکتر از آن هستند که بخواهند واکسن آنفولانزا دریافت کنند. برای محافظت از این کودکان، افرادی که در اطراف کودک زندگی میکنند، باید واکسن آنفولانزا دریافت کنند.
روشهای درمانی آنفولانزا
در اغلب موارد، آنفولانزا به قدری خفیف است که میتوانید در خانه، بدون نیاز به داروهای تجویزشده پزشک آن را درمان کنید. در طول بیماری، سعی کنید استراحت کافی را داشته باشید و در خانه بمانید؛ زمانی که اولین علائم آنفولانزا در شما ظاهر شد، از تماس با دیگران اجتناب کنید.
همچنین توصیههای زیر را نیز در نظر بگیرید:
- مایعات زیادی بنوشید که شامل آب، سوپ و نوشیدنیهایی که قند پایینی دارند، میشود.
- علائم بیماری مثل سردرد و تب را با داروهای بدون نیاز به نسخه درمان کنید.
- به منظور پیشگیری از گسترش ویروس به سایر سطوح و سرایت به سایر اعضای خانواده، دستهای خود را بشویید.
- هنگام سرفه یا عطسه، جلوی دهان خود دستمال بگیرید و آن را کاملا بپوشانید. بلافاصله پس از استفاده از دستمال، آن را دور بیندازید.
اگر علائم بیماری بدتر شد، به پزشک مراجعه کنید. پزشک ممکن است داروی ضدویروسی تجویز کند. هرچه زودتر این داروها را مصرف کنید، تاثیر بیشتری بر بهبود بیماری خواهند داشت. شما باید درمان را ۴۸ ساعت بعد از شروع علائم بیماری شروع کنید.
اگر جزو دستهبندی پرخطر (که در بالا ذکر شد) هستید، به محض ظهور علائم به پزشک مراجعه کنید. پزشک ممکن است برای پیشگیری از عوارض بیماری، داروهای ضدویروسی تجویز کند.
فصل شیوع آنفولانزا چه زمانی است؟
در فصلهای پاییز و زمستان، احتمال ابتلا به بیماری آنوفلانزا بسیار بیشتر است. چون در این فصول زمان بیشتری را در مکانهای بسته با افراد دیگر سپری میکنید، در نتیجه در معرض ابتلا به بیماریهای مختلف قرار دارید.
همچنین اگر هماکنون دچار عفونت هستید، احتمال اینکه به آنفولانزا نیز مبتلا شوید، بسیار زیاد است؛ چون عفونت میتواند باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شود و شما را در برابر چنین بیماریهایی آسیبپذیر کند.
چگونه علائم آنفولانزا را درمان کنیم؟
ابتلا به بیماری آنفولانزا شوخی نیست. اما درمان علائم این بیماری در دسترس است و اغلب آنها تسکین بزرگی بر درد بیمار است.
این درمانها را به خاطر بسپارید تا در هنگام ابتلا به آنفولانزا از آنها استفاده کنید:
- مسکنها: داروهای ضد درد (مسکنها) مثل استامینوفن و ایبوپروفن، معمولا به کاهش علائم بیماری کمک میکند. این داروها باعث تسکین درد عضلانی، سردرد و تب میشود.
*هشدار: کودکان و نوجوانان نباید هیچ وقت برای درمان بیماری آسپرین مصرف کنند، چون ممکن است به اختلالی نادر اما کشنده به نام «سندروم ری یا نشانگان ری» (Reye’s syndrome) مبتلا شوند.
- داروهای ضد گرفتگی بینی و سینه: این نوع دارو میتواند به کاهش گرفتگی بینی و فشار بر سینوسها و گوشها کمک کند. هر نوع از این داروها میتواند عوارض جانبی در پی داشته باشد، پس حتما قبل از مصرف برچسبهای آنها را مطالعه کرده و بهترین دارویی را بیابید که برای شما مناسب است.
- داروهای ضد سرفه و خلطآور: این نوع دارو باعث نرم شدن ترشحات سفت سینوسی (که باعث میشود احساس کنید سرتان سنگین شده و همچنین باعث ایجاد سرفه میشود) میشود.
- داروهای ضد سرفه: سرفه یکی از شایعترین علائم آنفولانزا است و برخی داروها میتواند باعث تسکین این علامت شود. اگر نمیخواهید دارو مصرف کنید، میتوانید از با استفاده از عسل و آبلیمو دارویی تهیه کرده و درد گلو و سرفه را تسکین دهید.
البته آنتیهیستامینها نیز میتوانند در برخی موارد به بهبود این بیماری کمک کنند. این داروها بیشتر برای درمان سرماخوردگی و آلرژی استفاده میشود، اما در آنفولانزا نیز میتواند گرفتگی بینی، ریزش اشک از چشمها و دردهای سینوسی را التیام بخشد.
مراقب باشید داروها با هم مخلوط نشوند. استفاده از داروهای غیرضروری میتواند باعث به وجود آمدن عوارض جانبی ناخواسته شود. بهتر است برای از بین بردن علامتی که بیشتر از سایر علائم شما را اذیت میکند، دارو مصرف کنید.
درضمن حتما باید زیاد استراحت کنید. بدن شما در جنگی سخت با ویروس آنفولانزا است، پس باید به خوبی استراحت کنید. مرخصی بگیرید، در خانه بمانید و بهتر شوید. با تب، به مدرسه یا محل کار نروید.
به علاوه باید مقادیر زیادی مایعات مصرف کنید؛ آب، آب میوه، نوشیدنیهای انرژیزا و سوپ میتواند به هیدراته کردن بدن (آبرسانی به بدن) شما کمک کند. مایعات گرم مثل سوپ و چای برای تسکین گلودرد و سرفه بسیار مفید است.
آیا برای آنفولانزا درمانهای طبیعی هم وجود دارد؟
اگر از طریق مراجعه به پزشک آنفولانزا را درمان نکنید، معمولا بعد از یک هفته علائم فروکش میکنند. در طول این مدت گزینههای مختلفی برای تسکین علائم بیماری وجود دارد که میتوانید انجام دهید.
علاوه بر داروهای ضدویروسی و داروهای بدون نیاز به نسخه، درمانیهای طبیعی نیز میتوانند به روند بهبودی بیمار کمک کنند. تحقیقات پزشکی استفاده از درمانهای طبیعی زیر را مفید اعلام کردهاند:
سوپ: سوپ مرغ گرم بر سطوح مختلفی از آنفولانزا موثر است. مایعات گرم میتواند به بهبود گلودرد و هیدراتاسیون بدن کمک کند. مطالعات نشان داده است که مصرف سوپ و مایعات گرم میتواند حرکت گلبولهای سفید خون را نیز تغییر دهد که این امر منجر به کاهش التهاب میشود.
عسل: عسل درمان طبیعی سرفه و سرماخوردگی است. این ماده پرخاصیت یک داروی ضدسرفه است. به چای خود کمی عسل اضافه کنید یا اینکه یک قاشق غذاخوری پر عسل میل کنید تا سرفه بند بیاید.
زنجبیل: یک تکه زنجبیل تازه را به چای یا یک لیوان آب گرم اضافه کنید و آرام آرام بنوشید. این ماده خواص شفابخشی دارد که میتواند باعث تسکین گلودرد و فرو نشاندن سرفه شود. زنجبیل همچنین برای کاهش حالت تهوع نیز بسیار موثر است.
پروبیوتیکها: زمانی که بدن شما در حال مبارزه با عفونت است، باکتریهای خوب روده خود را افزایش دهید. میکروبیوم روده سالم میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، از ابتلا به عفونت جدید پیشگیری کند و باعث بهبود بیماری شود.
البته استراحت نیز نقش مهمی در بهبود عفونت آنفولانزا دارد. در این مبارزه به بدن خود کمک کنید و با استراحت و بیشتر خوابیدن، به کمک سیستم ایمنی خود بروید تا در این شرایط بهتر بتواند عمل کند.
علائم آنفولانزا در بزرگسالان
تب ناشی از آنفولانزا که در بزرگسالان ظاهر میشود، معمولا شدید است. برای بسیاری از افراد بزرگسال، تب بالای ناگهانی، اولین علامت بروز عفونت آنفولانزا است.
در بزرگسالان به ندرت درجه حرارت تب بسیار بالا میرود، مگر اینکه عفونت جدی داشته باشند. ویروس آنفولانزا باعث ایجاد حرارت بالای ناگهانی میشود که معمولا بیشتر از ۳۷٫۸ درجه سانتیگراد است.
سایر عفونتهای ویروسی مثل سرماخوردگی باعث به وجود آمدن تب خفیف میشود. به علاوه، کودکان و بزرگسالان علائم مشترک زیادی دارند. برخی افراد ممکن است نسبت به سایرین، یک یا چند علامت بیشتری را تجربه کنند. عفونت آنفولانزایی هر فرد متفاوت است.
دوره نهفتگی آنفولانزا چیست؟
دوره نهفتگی معمول برای آنفولانزا یک الی ۴ روز است. «نهفتگی» به دورهای اشاره دارد که طی آن ویروس در بدن شما و در حال پیشرفت و گسترش است. در طول این مدت، شما ممکن است هیچ یک از علائم وجود ویروس را نداشته باشید. بسیاری از افراد قبل از ظاهر شدن علائم، بیماری خود را به دیگران منتقل میکنند.
میلیونها قطره کوچک که هنگام سرفه، عطسه یا صحبت کردن تولید میشود، باعث سرایت ویروس آنفولانزا میشود. این قطرات کوچک از طریق بینی، دهان یا چشمها وارد بدن افراد میشود. همچنین ممکن است در صورت تماس با سطوحی که ویروس در آنها وجود دارد و سپس مالیدن دست به بینی، دهان یا چشمهایتان، به این بیماری مبتلا شوید. این ویروسها میتوانند به مدت ۲ الی ۸ ساعت روی اشیای بیجان زنده بمانند.
آیا چیزی به نام «آنفولانزای ۲۴ ساعته» وجود دارد؟
«آنفولانزای ۲۴ ساعته» عفونت شایعی است که به آنفولانزا ربطی ندارد و فقط در اسمشان اشتراک دارند. عامل ابتلا به آنفولانزای ۲۴ ساعته، دستهای از ویروسها به نام «نورو ویریسها» هستند.
علائم عفونت نورو ویروسی عبارتند از:
- اسهال
- حالت تهوع
- استفراغ
- درد معده
این علائم در سیستم گوارشی رخ میدهند. به همین دلیل است که به آنفولانزای ۲۴ ساعته، «آنفولانزای معده» نیز گفته میشود. اگرچه این بیماری «آنفولانزای ۲۴ ساعته نام دارد» اما ممکن است بیماری شما تا ۳ روز به طول انجامد.
علائم آنفولانزای ۲۴ ساعته و بیماری آنفولانزا متفاوت است. این بیماری، نوعی بیماری دستگاه تنفسی است. علائم آنفولانزای سیستم تنفسی شامل موارد زیر میشود:
- سرفه
- سردرد
- تب
- آبریزش بینی
- درد بدن
برخی از افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند، ممکن است تهوع و استفراغ را نیز تجربه کنند. اما این علائم در بزرگسالان شایع نیست.
آیا آنفولانزا مسری است؟
اگر شما به آنفولانزا مبتلا باشید، ممکن است بیماری خود را به دیگران سرایت دهید. بسیاری از افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند، ممکن است قبل از بروز علائم، بیماری را به دیگران نیز سرایت دهند. به عبارت دیگر، ممکن است حتی قبل از اینکه بدانید مریض شدهاید، بیماری خود را به دیگران نیز انتقال دهید.
حتی ممکن است بعد از ۵ الی ۷ روز پس از بروز علائم، بیماری قابل انتقال باشد. بچههای کوچک آسیبپذیر هستند و ممکن است از فردی که اولین علائم آن بیش از ۷ روز قبل ظاهر شده است، آنفولانزا بگیرند. افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، ممکن است علائم بیماری را بیش از این مدت نیز تجربه کنند.
اگر آنفولانزا دارید، در خانه بمانید. سهم خود را برای پیشگیری از سرایت بیماری به سایر افراد، انجام دهید. زمانی که فهمیدید به این بیماری مبتلا شدهاید، به دیگران در مورد نزدیک شدن و تماس داشتن با شما هشدار دهید.
منبع: