سن بلوغ پسران + مراحل و علائم بلوغ در پسران

بلوغ در پسران
اشتراک گذاری 51 نظر

سن بلوغ پسران یکی از حساس‌ترین دورانهایی است که یک پسر در این دنیا تجربه می‌کند. آشنایی با علائم بلوغ در پسران و مراحل مختلف آن باعث می‌شود که راحت‌تر از این دوران بگذرد و وارد بزرگسالی شود. گاهی‌اوقات، در مسیر حرکت به‌ سوی بزرگسالی، نیاز به مشورت‌گرفتن از مشاوران و متخصص روانشناس هم پیش می‌آید. در واقع، بلوغ می‌تواند با هیاهوها و تلاطماتی در جسم و روان همراه باشد. در این مقاله از دکتردکتر هم به سراغ بررسی بلوغ پسران می‌رویم. احتمالاً پرسش‌های زیادی درباره این موضوع دارید که مرور مقاله پیش رو می‌تواند به شما در رسیدن به آگاهی بیشتر کمک کند.

بلوغ پسران چیست؟

بلوغ به دورانی از زندگی می‌گویند که بدن شروع به تغییرات اساسی و رشد چشمگیر می‌کند. در دوران بلوغ پسران، دستگاه تناسلی مردان کامل و بالغ و آماده بهره‌برداری می‌شود. مغز هم دچار تغییراتی می‌شود که روی احساسات و رفتار فرد اثر می‌گذارند.

موادی طبیعی در بدن که با عنوان هورمون شناخته می‌شوند، سرمنشأ تغییرات در دوران بلوغ در دختران و پسران هستند. بدن پسران در این دوران بزرگ‌تر و قوی‌تر می‌شود. بلوغ جنسی از راه می‌رسد و صدایشان هم تغییر می‌کند.

بلوغ پسران

سن بلوغ پسران

سن بلوغ در هر فرد با دیگری متفاوت است اما به طور متوسط، از حوالی سن ۱۱ تا ۱۳سالگی باید منتظر شروع این فرایند باشید. دوران بلوغ چندین و چند سال طول می‌کشد. بعضی زودتر و بعضی دیرتر وارد دوران بلوغ پسران می‌شوند؛ این بازه می‌تواند از ۹ تا ۱۴ سالگی هم شروع شود.

با اینکه به طور متوسط، در سنین مذکور پسران وارد دوران بلوغ می‌شوند اما بدن هرکس شرایط خودش را دارد. امکان دارد که بلوغ در سنین مختلفی رخ بدهد. شرایط غیرعادی هم وجود دارد که در ادامه درباره‌شان صحبت خواهیم کرد.

باید بدانید که تغییرات هورمونی پیش از تغییرات بدن هر فرد شروع می‌شوند و این موضوع در ابتدا نمود بیرونی ندارد. برای همین، ممکن است گاهی فکر کنید که بلوغ هنوز در یک فرد شروع نشده است.

بلوغ دیررس در پسران

اگر پسری تا رسیدن به ۱۴سالگی، علائم بلوغ را ندارد و بیضه‌ها و اندام تناسلی‌‌اش رشدی نداشته‌اند، احتمالاً دچار بلوغ دیررس است. معمولاً افرادی که بعد از ۱۴سالگی به بلوغ می‌رسند، مشکل جسمانی خاصی ندارند اما قدشان در این سن و سال کوتاه‌تر از هم‌سالان دیگرشان است.

در بدن بعضی از پسران هم، هورمون‌های جنسی به اندازه کافی تولید نمی‌شود. این مشکل که اصولاً مادرزادی است با تزریق هورمون‌ها رفع می‌شود. درصد اندکی از پسران هم دچار مشکلاتی در ناحیه بیضه هستند و با کمک هورمون تستوسترون درمان می‌شوند. در این دوره بیشتر پسرها دچار مشکلاتی می‌شوند که بهتر است با حضور دکتر اورولوژی آن‌ها را بهبود ببخشید.

مشاوره آنلاین و تلفنی دکتر روانشناسی

بلوغ زودرس در پسران

بعضی از پسران هم زودتر از سایرین وارد دوران بلوغ می‌شوند. این موضوع باعث می‌شود که در دوران شروع بلوغ، قدی بلندتر از هم‌سالان خود داشته باشند اما رشدشان در زمانی زودتر از حالت طبیعی متوقف می‌شود و در نهایت رشد قدی‌شان ادامه پیدا نمی‌کند. بلوغ زودرس پسران به شروع این دوران پیش از ۹ سالگی گفته می‌شود.

مراحل افزایش قد در دوران بلوغ به دلیل رشد سریع استخوان‌ها رخ می‌دهد، اما پس از پایان سن بلوغ، این روند کاهش یافته و به تدریج متوقف می‌شود.

علائم بلوغ در پسران چیست؟

بدن در دوران بلوغ شروع به تغییر می‌کند. بعضی از علائم بلوغ به شکل آنی ظاهر می‌شوند و برخی هم در طول زمان، کم‌کم و به طور تدریجی نمود پیدا می‌کنند. اگر پسر هستید یا پسری در اطرافیانتان وجود دارد، باید آماده بروز علائم و تغییرات زیر در ظاهر و بدن او باشید.

 

علائم بلوغ در پسران چیست؟

جهش رشد

با شروع بلوغ در پسران، بدن بزرگ‌تر و قوی‌تر می‌شود. قد فرد بلندتر می‌شود و پاها، دست‌ها و شانه‌ها هم رشد می‌کنند. پهن‌شدن سینه و شانه هم از علائم دیگر بلوغ پسران است.

باید بدانید که بعضی از بخش‌های بدن سریع‌تر از دیگر اعضا رشد می‌کنند. برای همین است که نباید از نبود تناسب در اندام ناراحت شوید. شکل و شمایل بدن کم‌کم تغییر می‌کند و تناسب به اندام بازمی‌گردد.

تا پایان سال‌های نوجوانی، رشد اندام‌های بدن در پسران ادامه پیدا می‌کند. حتی امکان قدکشیدن در حد ۱۰ تا ۳۰ سانتی‌متر هم در سنین میان ۱۸تا ۲۰سالگی وجود دارد. در بعضی از پسران، امکان رشد سینه‌ها به طور مقطعی هم وجود دارد. اگر این ماجرا تداوم پیدا کند و حالتی غیرعادی داشته باشد، نیاز به پیگیری نزد پزشک وجود خواهد داشت.

رشد موهای بدن

بلوغ پسران که سر می‌رسد، موهایی در نواحی زیر بغل و آلت تناسلی هم می‌روید. موهای زائد در ابتدا حالت نازک و صاف دارند و با پیش‌رفتن پسران در سن بلوغ، حالت تیره‌تر و سیاه‌تری پیدا می‌کنند.

موهای روی دست‌ها و پاها هم با ورود به دوران بلوغ مدام تیره‌تر و ضخیم‌تر می‌شوند و البته کم‌کم موهایی پشت لب‌ها و روی چانه سبز می‌شوند. این را بدانید که میزان رشد موهای صورت و بدن در هر فرد با دیگری متفاوت است. اگر حجم این موها زیاد نیست و نازک‌اند، جای نگرانی در بیشتر موارد وجود ندارد.

تغییرات در ناحیه تناسلی

بیضه‌های پسران در دوران بلوغ مقدار بیشتری هورمون تستوسترون تولید می‌کنند. افزایش سطح این هورمون عامل محرکی برای شکل‌گیری تغییرات دیگری در بدن است؛ برای مثال، اندازه بیضه‌ها و اندام تناسلی‌شان بزرگ‌تر می‌شود.

یادتان باشد که گاهی یکی از بیضه‌ها سریع‌تر از دیگری رشد می‌کند یا یکی پایین‌تر از دیگری آویزان می‌شود و قرار می‌گیرد. جای نگرانی بابت این موضوع وجود ندارد.

تولید اسپرم

در دوران بلوغ پسران تولید تستوسترون در بیضه‌ها بیشتر می‌شود. این موضوع دلیل تولید اسپرم است. با ورود به بلوغ، پسران نعوظ و انزال را تجربه می‌کنند. یعنی آلتشان در اثر تحریک جنسی برانگیخته و بلند و مایع منی از آن خارج می‌شود.

در دوران بلوغ، این موضوع می‌تواند بی‌دلیل هم رخ بدهد؛ حتی ممکن است که فرد از خواب بیدار و متوجه شود که انزال رخ داده است؛ چنین چیزی هم طبیعی است.

بلوغ پسران

عوض‌شدن صدا

پسران با ورود به بلوغ دچار تغییراتی در ناحیه حنجره می‌شوند. تارهای صوتی‌شان شروع به رشد می‌کند و حنجره‌شان (معروف به سیب گلو) بزرگ‌تر می‌شود. این تغییرات صدای پسران در دوران بلوغ را به حالتی غیرعادی تبدیل می‌کند. با گذر از بلوغ، صدا به حالتی مردانه درمی‌آید.

تغییرات پوستی

احتمال دارد که ورود به دوران بلوغ پسران همراه با ظهور جوش صورت و جوش‌هایی روی بدن باشد. این‌ها کاملاً طبیعی و در نتیجه تغییرات هورمونی دوران مذکور هستند. جوش‌ها معمولاً روی صورت، شانه‌ها، سینه، گردن و کمر دیده می‌شوند. روش‌های مختلفی برای کنترل این جوش‌ها وجود دارد؛ رعایت اصول بهداشتی می‌تواند در مدیریت حضور آنها روی پوست مؤثر باشد.

سیستم‌های دیگر بدن

مغز، استخوان‌ها و اندام‌های دیگر بدن هم در دوران بلوغ پسران عوض می‌شوند. مغز هم توسعه پیدا می‌کند و باعث بروز تغییراتی در رفتارها می‌شود. همین تغییرات است که روند اندیشیدن و تفکر حل مسأله را هم در هر فرد عوض می‌کند و حالتی بالغ‌تر به آنها می‌دهد. بلوغ با تغییراتی احساسی هم همراه است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. بروز اختلال وسواس در نوجوانان یکی دیگر از علائم بلوغ است.

مراحل بلوغ در پسران چیست؟

دوران بلوغ پسران دارای مراحل مختلفی است و تقسیم‌بندی‌هایی برای آن وجود دارد. به مراحل رشد و بلوغ، مراحل تانر (Tanner) می‌گویند. در ادامه بیشتر درباره این مراحل برایتان می‌گوییم.

مراحل بلوغ پسران

 مراحل تانر

مراحل تانر بلوغ جنسی پسران شامل بخش‌های زیر است:

  • رتبه‌بندی بلوغ جنسی ۱
  • رتبه‌بندی بلوغ جنسی ۲
  • رتبه‌بندی بلوغ جنسی ۳
  • رتبه‌بندی بلوغ جنسی ۴
  • رتبه‌بندی بلوغ جنسی ۵

مرحله ۱ بلوغ جنسی

در این مرحله تانر، بیضه‌ها کوچک‌اند و آلت تناسلی حالتی کودکانه دارد. خبری هم از موهای حوالی اندام تناسلی در ناحیه شرمگاهی نیست.

مرحله ۲ بلوغ جنسی

در این دوران که معمولاً از ۱۰ تا ۱۵ سالگی است، بیضه‌ها بزرگ می‌شوند. رشد بخش پنیس یا آلت تناسلی چندان محسوس و زیاد نیست. کیسه بیضه‌ها قرمزتر، نازک‌تر و بزرگ‌تر می‌شود. موهای ناحیه تناسلی یا شرمگاهی هم کمی رشد می‌کنند و حالتی نازک و صاف دارند.

مرحله ۳ بلوغ جنسی

از سنین ۱۰ تا ۱۶ سالگی، بیضه‌ها به بزرگ‌شدن ادامه می‌دهند و بخش پنیس یا آلت تناسلی هم بلندتر می‌شود. کیسه بیضه هم به رشدش ادامه می‌دهد و موهای شرمگاهی یعنی ناحیه تناسلی هم پررنگ‌تر و فِرتر می‌شوند.

مرحله ۴ بلوغ جنسی

از ۱۲ تا ۱۷سالگی، بیضه‌ها همچنان رشد می‌کنند. پنیس یا اندام تناسلی هم بلندتر و بزرگ‌تر می‌شود. کیسه بیضه‌ها هم رشد می‌کند و رنگش تیره‌تر می‌شود. موهای ناحیه تناسلی هم تیره‌تر، فرفری‌تر و ضخیم‌تر می‌شوند؛ مانند موی اندام تناسلی بزرگسالان اما تعدادشان نسبت به مردی بالغ کمتر است.

مرحله ۵ بلوغ جنسی

در این مرحله، بیضه‌ها کاملاً رشد می‌کنند و حجمشان به بیشتر از ۲۰ میلی‌متر می‌رسد. موهای شرمگاهی کاملاً رشد می‌کنند و پوست بیضه هم به بلوغ می‌رسد و دیگر جای رشد ندارد.

عوامل موثر در بلوغ پسران چیست؟

عواملی روی بلوغ پسران و دختران اثرگذار هستند. از جمله این عوامل باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • عوامل ژنتیکی
  • تغذیه
  • نژاد و قوم
  • فعالیت‌های جسمانی و بدنی
  • وضعیت غدد درون‌ریز بدن

تغییرات رفتاری و روحی بلوغ در پسران چگونه است؟

دوران بلوغ پسران با تغییراتی در رفتار و احساسات و حتی گاهی افسردگی هم همراه است. نوجوانان در این مرحله به مستقل‌شدن و گذراندن اوقات خود با دوستان و هم‌سالانشان علاقه بیشتری نشان می‌دهند.

احتمال شکل‌گیری احساساتی عاشقانه و عاطفی نسبت به فردی دیگر هم در این سنین زیاد است. اگر نوجوان هستید و چنین چیزی را تجربه می‌کنید، باید بدانید که طبیعی است و شاید بهتر باشد که این موضوع را با بزرگ‌تری قابل‌اعتماد و همراه هم درمیان بگذارید تا در مدیریت احساساتتان به شما کمک کند.

تغییرات هورمونی، احساسی و جسمانی در دروان بلوغ پسران باعث می‌شود که نوسانات خُلقی را هم تجربه کنند. این‌ها گذران هستند و اطرافیان باید درک درستی از شرایط بلوغ داشته باشند.

نحوه برخورد با بلوغ پسران

اگر فرزند پسر دارید یا سرپرست پسری نوجوان هستید، باید بدانید که ورود او به دوران بلوغ با تلاطم‌هایی احتمالی همراه خواهد بود. دیگر روش‌های سابقتان برای تربیت و ارتباط با فرزند جوابگو نخواهند بود.

برای اینکه بتوانید دوران بلوغ فرزندتان را به‌سلامتی پشت سر بگذارید، باید ارتباط خوبی با او برقرار کنید. ایجاد رابطه‌ای دوستانه و مبتنی بر اعتماد متقابل راهی مناسب برای مدیریت این دوران است.

یادتان باشد که ضمن تشویق فرزندتان به مستقل‌شدن و ورود به دنیای بزرگسالی، چارچوب‌هایی تعریف و انتظارات خود از او را هم مطرح کنید. نوجوان باید یاد بگیرد که مستقل‌شدن همراه با مسئولیت‌پذیری است. هرچقدر که میلش به استقلال بیشتر شود، نیاز به پذیرش مسئولیت‌های بیشتر هم خواهد داشت. اگر در این رابطه نیاز به راهنمایی و مشاوره دارید، مراجعه به دکتر روانشناس بهترین راهکار است.

اگر نمی‌دانید در چه مواردی می‌توانید از کمک این متخصص استفاده کنید در مطلب تخصص روانشناسی چیست ، می‌توانید با روند معاینات و وظایف پزشکان این تخصص، آشنا شوید.

تغذیه در دوران بلوغ پسران باید چگونه باشد؟

در دوران بلوغ باید به تغذیه نوجوانان هم اهمیت داده شود. مصرف مواد حاوی پروتئین در این دوران لازم است. از جمله مواد پروتئين‌دار باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • گوشت بدون چربی
  • مرغ و ماهی
  • عدس
  • نخود
  • لوبیا
  • آجیل

دوران بلوغ پسران

تفاوت بلوغ دختر و پسر در چیست؟

سن بلوغ در دختران معمولاً ۲ سال زودتر از پسران شروع می‌شود. دختران در بازه سنی ۸ تا ۱۳ سال، وارد دوران بلوغ می‌شوند. تغییرات اندام‌ها و شکل بلوغ هم در این دو جنس با یکدیگر فرق می‌کند. سرعت بلوغ و تغییر اندام‌ها هم در دختران و پسران متفاوت است.

دوران بلوغ پسران حساس و نیازمند مراقبت است

اگر در سن بلوغ هستید، بهتر است که با علائم بلوغ در پسران آشنا شوید. چنانچه یکی از اطرافیانتان در حال ورود و سپری‌کردن این مرحله است هم باید با حال‌وهوایش و البته تغییرات جسمانی‌اش آشنا شوید.

دوران بلوغ پسران با تغییراتی همراه است و این تحولات برای بعضی از افراد همراه با تلاطماتی است. گاهی نیاز به کمک‌گرفتن از مشاوران برای مدیریت اوضاع هم پیش می‌آید. اگر چنین نیازی احساس می‌کنید، بهتر است که از روش دریافت نوبت دهی اینترنتی سایت دکتردکتر هم برای گرفتن وقت ملاقات با بهترین مشاوران و روانشناسان استفاده کنید.

درباره بلوغ پسران سؤالی دارید؟ هر نکته یا پرسشی را با ما مطرح کنید تا به شما در رسیدن به پاسخ کمک کنیم.

منابع:

healthdirect.gov.au

raisingchildren.net.au

my.clevelandclinic.org

verywellfamily.com

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

51 دیدگاه در “سن بلوغ پسران + مراحل و علائم بلوغ در پسران
  • سلام من پسرم . من وقتی ۱۴ سالم بود علائم بلوغ داشتم مثل مو های الت و بزرگی الت ولی قدم رشد نکرده بود حالا ۱۵ سالم شده و توی این ۶ . ۷ ماه نزدیک ۷ سانت قدم رشد کرده و قدم شده ۱۶۰ آیا من به بلوغ رسیدم،؟ قد پدرم ۱۶۵ و مادرم ۱۵۷ من در نهایت قدم چقدر میشه؟؟ من چقدر دیگه میخام رشد کنم

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      با توجه به سن و علایمتون بله سن بلوغ هستین
      با توجه به قد پدر و مادرتون در میانگین رشد قدی مورد انتظارتون هستین
      اما جهت بررسی دقیق در اولین فرصت به فوق تخصص غدد اطفال مراجعه کنید

      پاسخ
  • با سلام. پسرم ۱۳ سالشه قدش ۱۵۸ و وزنش ۵۶. یکساله که موهای شرمگاه و زیر بغلش رشد کرده ولی دستگاه تناسلی کودکانه است. نعوذ صبحگاهیش گاه و بیگاه اتفاق میفته. من ۱۷۹ و مادرش ۱۵۹ قد داریم. آیا مشکلی هست که باید پیگیری بشه و اینکه قدش کی جهش خواهد کرد؟ سپاس

    پاسخ
    • سلام
      نگران نباشید اما اگر ۱۳ سال تمام هست، برای چکاپ و بررسی وضعیت صفحه رشد و سن استخوانی به فوق تخصص غدد کودکان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام ببخشید ۱۲ سال و۶ ماهمه
    موهای زیر بغل وآلتم،کمی صاف ونازک دراومده
    بعضی شبها وقتی بیدار میشم ،کمی جلوی لباس زیرم خیسه و نمیدونم منی ازم خارج شده یا ادراره؟؟! چون وقتی بیدار میشم خیلی ادرار دارم.علامتش بی رنگه و خیلی کم لزج.بی اختیار هم خارج شده.آیا منی است یا خیر؟!
    ببخشید آیا هنوزم قد میکشم حتی اگر منی خارج شده باشه؟
    ممنونم

    پاسخ
    • سلام‌
      اگر لزج هست احتمالا اسپرم‌ ( منی ) هست
      بله قد خواهید کشید

      پاسخ
  • سلام آیا خارج شدن منی در پسران ،در سن ۱۲سالگی حتما باید با جهش باشد یا هر مایعی بدون جهش خارج شود،منی است؟؟!!همچنین آیا بعد از خارج شدن منی،هنوز رشد قدی داریم یا خیر؟

    پاسخ
    • سلام
      منی، خروج مایع بعد از ارضا جنسی با فشار است
      رشد قدی ادامه دارد

      پاسخ
  • سلام من ۱۴ سالمه و پسرم. قدم ۱۷۰ یا یکی دو سانت کمتر و بیشتره و قد مادرم ۱۵۵ و قد پدرم ۱۷۵.ایا من قدم بالای ۱۸۵ میرسه؟ و من در ۱۴ سالگی نشانه های بلوغ رو تازه پیدا کردم و بین مرحله بلوغ ۳ و ۴ هستم. من تاحالا خود ارضایی انجام ندادم و حتی نمی دونم چه جوری هست ولی بدون دلیل هر شب از من اسپرم خارج میشه . میشه بگید طبیعی هست؟ لطفا به این دو سوال جواب بدید

    پاسخ
    • سلام
      خروج اسپرم در خواب طبیعیه
      بعید است قدتون به ۱۸۵ برسد

      پاسخ
      • با توجه به اینکه رشد قد من تا ۲۰ سالگی ادامه داره و قدم خوبه به نظر شما قد من تا چقدر رشد میکنه؟ چون حتی سن بلوغ من هم کاملا نرمال بوده

      • سلام
        اگر جهش قدی کرده باشید تا ۶ الی ۷ سانت افزایش خواهید داشت

  • سلام ۱۳ سال ده ماهم هست
    قد ۱۶۳ وزن ۵۴ قد پدر۱۸۴
    بلوغم هم تا مرحله سه هستش ولی آلتم ۱۰سانته آیا نرماله؟

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به روند رشدی نرمال است

      پاسخ
  • سلام من ۱۶/۵سالمه بیضه هام و آلتم بزرگ شدن و موی زهار هم در آوردم و یکسالی میشه مو های زیر بغلم در اومده ولی مویی توی صورتم ندارم و صدام تغییر نکرده خیلی دوست دارم صدام تغییر کنه و از حالت بچگی در بیاد راهکاری وجود داره؟

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به شرح حال بهتر است به فوق تخصص غدد کودکان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۱۲ سال و ۶ ماهم هست و پسر هستم و چند روزی میشه که داره از بدن مایع منی خارج میشه و حدودا ۶ یا ۷ ماهی هست که مو های ناحیه تناسلی ام در آمده و چنده هفته پیش هم بیضه چپم دلیل یهو درد گرفت. به نظر شما این بلوغ زودرس است یا مشکلی نیست؟ تروخدا جواب بدین این موضوعات واسم خیلی مهمه

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به سنتون خیر بلوغ زودرس نیست

      پاسخ
  • من حقیقتا می خوام صدام تغییر کنه نمی خوام بچگونه بمونه آیا تغییر خواهد کرد؟

    پاسخ
    • سلام
      چند سالتونه؟

      پاسخ
      • ۱۶،۵سالمه علائم بلوغ رو دارم آلت و بیضم بزرگ شده و مو های شرمگاهم زیاد شده زیر بغل هم یکساله داره در میاد خیلی دوست دارم صدام تغییر کنه

      • سلام
        به مرور صدا هم تغییر خواهد کرد

  • سلام ۱۶.۵ سالمه هنوز ریش و سیبیل در نیاوردم ولی بیضه و آلتم بزرگ شدند مو های من هم حالت مثلث شکلی گرفتند ولی صدام تغییر نکرده آیا من مشکل خاصی دارم ؟

    پاسخ
    • سلام‌
      پسر وقتی ۲۰ سالش بشه نوجوان محسوب میشه یا جوان از نظر جنسی؟

      پاسخ
      • سلام عزیز
        رنج سنی جوان‌ محسوب میشود

    • پسر وقتی ۲۰ سالش بشه نوجوان محسوب میشه یا جوان از نظر جنسی؟

      پاسخ
      • سلام‌
        ۲۰ سالگی رنج سنی جوان هست عزیزم

    • سلام
      اگر رشد موهای تناسلی دارید در مواردی که مطرح کردین موردی نیست

      پاسخ
  • سلام علت تغییر نکردن صدا در بلاوغ چیست؟ ۱۶/۵ساله هستم

    پاسخ
    • سلام
      سایر علایم بلوغ مثل رویش مو و ریش و سیبیل بروز کرده؟

      پاسخ
  • سلام ۱۳ سالمه ۳ ماه دیگه میرم تو ۱۴ قدم ۱۵۵ وزنم ۵۱ بلوغم هنوز شروع نشده

    پاسخ
    • سلام
      قد پدر و مادرتون چند هست؟
      هیچ علامتی از جمله رویش مو زائد ندارین؟

      پاسخ
  • سلام
    سن : ۱۳ سال ۷ ماه
    قد : ۱۶۷
    وزن : ۵۵
    علایم : مو در اندام تناسلی
    سایز اندام تناسلی من ۱۲ سانت است و هیچ تغیر دیگری نکرده ام و فکر کنم هنوز به سن بلوغ نرسیده ام

    پاسخ
    • سلام
      موارد مطرح شده در رنج طبیعی میباشد

      پاسخ
  • سلام من ۱۴ سال و ۹ ماه هستم قد ام ۱۷۰ و وزن ۶۲ هست قد پدر ۱۸۴ قد مادر ۱۶۰ ، دکتر هم مراجعه کردم و گفته صفحات رشد هنوز باز هستند ، الان موهای صورت ام کمکم داره در میاد ، آیا هنوز هم جای رشد قد دارم؟

    پاسخ
  • سلام من 2تا پسر دوقلو دارم که 14سالشونه یکیش به بلوغ رسیده و علایم بلوغ رو داره واز نظر قد و وزن نرمال هستش ولی دیگری هیچ‌گونه علایم بلوغ رو نداره و وزنش هم 32کیلو هستش و خیلی هم ضعیف هستش خیلی نگرانش هستم و هیچگونه مویی در بدنش هنوز رشد نکرده میشه در این باره راهنماییم کنین ممنون میشم بگین که آیا مشکلی داره یا نه

    پاسخ
    • سلام
      بهتر است معاینه شود به فوق تخصص غدد کودکان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام ببخشید من ۱۴ سالم هست پسر هستم قدم هم ۱۷۶ هست بنظرتون به ۱۹۵ میرسم ؟ و در چهل روز هم دوسانت و دو دهم به قدم اضافه شد

    پاسخ
    • سلام
      بستگی به قد پدر و مادرتون
      زمان شروع علایم بلوغ
      و اینکه الان در چه مرحله ای هستین داره

      پاسخ
  • سلام
    سن۱۶
    قد۱۷۸
    نزدیک به ۳ساله بلوغم شروع شده

    پاسخ
  • سلام ببخشید من بیضه هام رشد کرده و وستش هم تیره تر شده آلتم هم رشد کرده و مو های شرمگاهم ۱ساله شروع به رشد کرده مو های زیر بغلم کمی تیره شده ولی صدام تغییر نکرده و جهش رشدی نداشتم آیا من مشکل دارم؟سیبیل و دیش هم ندارم

    پاسخ
    • سلام
      قد و سن فعلی شما و زمان بروز علایم را شرح دهید

      پاسخ
      • قدم۱۷۷
        سن۱۶ نزدیک به ۳ساله بلوغم شروع شده

      • سن ۱۶
        قد۱۷۷
        نزدیک به ۳ساله بلوغم شروع شده

      • قد شما در رنج نرمال است اگر رشد بیضه و آلت و موها دارید طبیعی است

  • سلام من ۱۴ سالمه و موهای بدنم رشد کرده قدم هم رشد کرده ولی مایع منی تشکیل نشده میشه راهنماییم کنید

    پاسخ
    • موردی ندارد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۱۴ سالمه و ۲۰ روز دیگه میرم تو پونزده سال این مراحلی که نوشتین برای من تا مرحله ۳ درست بود وهمچنین موهای بالای لبم از ۱۳.۵ سالگی دیگه تکمیل شد و الان الت تناسلیم ۱۱.۵ سانته از استخوان شرمگاه تا نوک الت و پس از اون دیگه هیچ رشدی نکرده ایا مجددا رشد میکنه و حداقل به ۱۴ سانت میرسه تروخدا جواب بدین خیلی این موضوع اذیتم میکنه ک اندازه نهایی التم ۱۱.۵ سانت باشه

    پاسخ
    • سلام
      سایز مذکور در رنج نرمال هست و جای نگرانی ندارد

      پاسخ
  • باسلام چند تا سوال داشتم آیا پسران زیر ۵ سال اسپرم یا مایع منی دارند؟ مثلا پسر ۲ ساله در بدنش اسپرم یا مایع منی یا تستوسترون داره؟توان تولید مثلی پسران دقیقا از چه سنی شروع میشه؟ممنون میشم در این باره راهنمایی بفرمایید تا تحقیقاتم و اطلاعاتم در این مورد کامل بشه.

    پاسخ
    • سلام
      خیر ندارد، و شروع آن از دوران بلوغ و بروز انزال است

      پاسخ