علل ریزش مو به موارد مختلفی مثل عوامل ژنتیکی، تغییر هورمونها، افزایش سن و مشکلات پزشکی بستگی دارد. نخسین قدم درجهت درمان ریزش مو، شناسایی علت و ریشه آن است. ریزش موی سکهای، ریزش موی ارثی، ریزش موی هورمونی و ریزش موی ناشی از استرس هرکدام دلایل و علائم خاص خود را دارند که درصورت درمان اختلال اولیه، اغلب مشکل ریزش مو نیز برطرف خواهد شد. اما درمان ریزش مو گاه کمی پیچیدهتر است و روشهای مراقبتهای مو بهتنهایی کافی نیست و باید از روش دارو درمانی، لیزر درمانی یا کاشت مو استفاده کرد. درادامه این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر که تنها 10 دقیقه از شما زمان میگیرد، با انواع ریزش مو و روشهای درمان آن آشنا شوید.
درانتها اگر سوال و ابهامی درخصوص درمان ریزش مو داشتید، میتوانید در قسمت کامنتها مطرح کنید تا کارشناس دکتردکتر یا پزشک متخصص پاسخ شما را بدهد.
ریزش مو چیست؟
ریزش مو به جدا شدن مو از پوست سر گفته میشود. ریزش مو میتواند بهطور موقت یا دائمی باشد و در هر قسمت از بدن رخ دهد، اما شایعترین نوع آن ریزش موی سر است. یکی از شایعترین دلایل ریزش مو، ژنتیک است. اگر سابقه ریزش مو در خانواده شما وجود دارد، احتمال ریزش موی شما نیز بیشتر است.
همچنین تغییرات هورمونی در دوران بلوغ، بارداری، یائسگی یا بهدلیل مشکلات هورمونی میتوانند منجر به ریزش مو شوند. برای تشخیص علت ریزش مو، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. دکتر پوست و مو با معاینه و بررسی سابقه پزشکی شما، میتواند علت این عارضه را تشخیص و درمان مناسب را برای شما تجویز کند.
جالب است بدانید که ریزش مو در مردان شایعتر از زنان است و مهمترین علت آن عوامل وراثتی و هورمونی است. شدت و گستردگی ریزش مو میتواند متفاوت باشد. در برخی موارد، شاهد ریزش شدید و مزمن مو در تمام سر هستیم، در حالی که گاه ریزش مو به صورت تکهای و موقتی رخ داده و تنها بخشی از سر را درگیر میکند.
عوامل مختلفی روی ریزش مو تاثیرگذارند که بیشتر آنها را میشناسید اما آیا با دیگر موارد هم آشنایی دارید؟ در ادامه از زبان دکتر الهه لطفی، متخصص پوست، مو و زیبایی بشنوید:
انواع ریزش مو
ریزش مو انواع مختلفی دارد که هر کدام ویژگی خاص خود را داشته و در اثر علتهای گوناگونی به وجود میآیند. در ادامه هر کدام از آنها را مورد بررسی قرار میدهیم.
آلوپسی آندروژنیک
ریزش موی آندروژنیک یکی از انواع ریزش مو است که بهعنوان طاسی با الگوی مردانه یا زنانه نیز شناخته میشود. این بیماری به دلیل ترکیبی از ژنتیک و هورمونها ایجاد و مردان و زنان را تحت تاثیر قرار میدهد. در مردان، آلوپسی آندروژنتیک معمولاً باعث عقب رفتن خط مو و نازک شدن موها در بالای سر و در زنان، معمولاً باعث نازک شدن کلی موها در سراسر پوست سر میشود.
تلوژن افلوویوم
این بیماری اغلب دراثر یک رویداد استرسزا مانند زایمان، جراحی یا کاهش شدید وزن ایجاد میشود. تلوژن افلوویوم معمولاً در عرض چند ماه خودبهخود برطرف میشود. در ریزش موی تلوژن تعداد بسیار زیادی از فولیکولهای پوست سر، به صورت همزمان، وارد فاز استراحت میشوند. اگر فولیکولها پساز این فاز، مرحله رشد بعدی را شروع نکنند، ریزش مو در کل سر اتفاق میفتد و موهای جدید رشد نخواهند کرد. شاید تلوژن افلوویوم به طاسی کامل منجر نشود، اما دراثر این عارضه ممکن است شما حدود ۳۰۰ الی ۵۰۰ تار موی خود را بهصورت روزانه از دست بدهید.
ریزش مو با الگوی مردانه
معمولاً ریزش مو در مردان پس از دوران بلوغ آغاز شده و برای سالها یا حتی دههها ادامه پیدا میکند. این نوع از ریزش مو از بخش بالایی شقیقهها و همچنین در بخشهای فوقانی سر آغاز میشود. درنهایت طبق این الگوی ریزش، یک حلقه از موها در بخش تحتانی جمجمه باقی میماند. ریزش مو در بسیاری از مردان با پیروی از این الگو آغاز شده و درآخر به طاسی کامل فرد ختم میشود.
ریزش مو با الگوی زنانه
در الگوی زنانه ریزش مو زنان، ابتدا تارهای مو نازک شده و معمولاً پس از دوران بلوغ ریزش مو آغاز میشود. این درحالی است که خط موی آنها معمولاً تغییر نمیکند. در واقع ریزش مو در بسیاری از خانمها به عنوان یک بخش طبیعی از فرایند افزایش سن آنها محسوب میشود. بهندرت ریزش مو با الگوی زنانه به طاسی کامل ختم میشود و اغلب با فرآیندهای مراقبت از مو قابلکنترل است.
اگر می خواهید راهنمای کامل مراقبت از مو را بخوانید ، به صفر تا صد مراقبت از مو در سایت دکتردکتر مراجعه نمایید.
آناژن افلوویوم
آناژن افلوویوم ریزش سریع موها است که در نتیجه درمانهای پزشکی، مانند شیمی درمانی، رخ میدهد. داروهایی که در این روش درمانی مورد استفاده قرار میگیرد، بسیار قوی بوده و با سرعت زیادی میتواند سلولهای سرطانی را از بین ببرند. آناژن افلوویوم معمولاً پس از قطع عامل ایجادکننده آن برگشتپذیر است.
آلوپسی آره آتا یا طاسی منطقهای
آلوپسی آره آتا یک بیماری خودایمنی محسوب میشود که طی آن سیستم ایمنی بدن به بافتهای سالم از جمله فولیکولهای مو نیز حمله میکند. این اتفاق باعث ریزش شدید موها شده و در عینحال از رشد موهای جدید نیز جلوگیری خواهد کرد. این عارضه میتواند بزرگسالان و حتی کودکان را نیز تحت تأثیر قرار دهد. گاهی دلیل ریزش مو ناگهانی نیز وجود این بیماری خود ایمنی است که بدون هیچ هشدار قبلی آغاز میشود.
تینیا کپیتیس (کچلی سر)
تینیا کپیتیس نوعی عفونت قارچی پوست سر است که اغلب آن را باعنوان کرم حلقوی پوست سر نیز میشناسند. این عارضه یکی از علل شایع ریزش مو در کودکان محسوب میشود. تینیا کپیتیس باعث ریزش موهای کودکان بهصورت تکههای دایرهای کوچک میشود.
تریکوتیلومانیا (کندن وسواسی مو)
تریکوتیلومانیا، که بهعنوان کندن وسواسی مو نیز شناخته میشود، یک اختلال روانی مرتبط با سلامت روان است. افراد مبتلا به تریکوتیلومانیا تمایل غیرقابل کنترل برای کندن مکرر موهای خود از سر، ابرو، مژه، ریش و یا سایر نقاط بدن دارند. کندن مو در این اختلال، معمولاً با احساس افزایش تنش یا اضطراب همراه است و کندن مو باعث ایجاد احساس آرامش موقت در فرد میشود.
سیکاتریسیال آلوپسی
آلوپسی سیکاتریسیال، نوعی از ریزش مو است که دائمی بوده و بهدلیل زخم شدن پوست سر ایجاد میشود. زخم شدن پوست سر میتواند ناشی از عفونت، آسیب یا برخی از بیماریهای پوستی باشد. فولیکولهای مو در محل زخم از بین میروند و دیگر قادر به رویش مو نیستند. درنتیجه، نواحی مبتلا به آلوپسی سیکاتریسیال، دچار کچلی دائمی میشوند.
دلایل ریزش مو
ریزش موی موقتی معمولاً بهدلیل عواملی مانند استرس، کمبود مواد مغذی، تغییرات هورمونی یا مصرف برخی داروها است. ریزش موی دائمی نیز بهدلیل عوامل ژنتیکی، آسیب به فولیکولهای مو یا بیماریهای خودایمنی اتفاق میفتد. برای جلوگیری از ریزش مو و درمان آن باید با دلایل ایجاد این عارضه آشنا باشید. باتوجه به انواع ریزش مو، علت ریزش نیز متفاوت است. در ادامه به بررسی عوامل مؤثر بر این اتفاق میپردازیم.
عامل ژنتیکی
یکی از شایعترین علل ریزش مو که معمولاً با اصطلاح طاسی نیز شناخته میشود، ژنتیک است. با افزایش سن عامل ژنتیکی میتواند به ریزش تدریجی موها منجر شده و در الگوهای قابل پیشبینی خاصی ظاهر شود.
ریزش مو ناشی از استرس زیاد
استرس باعث ایجاد تنش شده و بدن را در معرض شوک فیزیکی قرار میدهد. درپی این اتفاق ریزش مو رخ میدهد و تارهای مو نازک میشود. اما این علت ریزش مو، موقتی بوده و تا حدودی قابل درمان است.
ریزش مو بر اثر عفونت مقاربتی
درصورتی که عفونت مقاربتی (STI) درمان نشود، به ریزش مو منجر خواهد شد. سیفلیس نیز یک بیماری مقاربتی است که اگر به درستی درمان نشود، عوارضی همچون ریزش موی تکهای در پوست سر، ابروها، ریش و غیره ایجاد خواهد کرد.
ریزش موی هورمونی
یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار در ریزش مو، تغییرات هورمونی است. گاهی تغییرات هورمونی به ریزش مو منجر شده و بهطور دائم یا موقت ادامه پیدا میکند. موی سر زنان بهدلایل متعددی مانند بارداری، زایمان و دوران یائسگی و برخی مشکلات در غده تیروئید دچار ریزش میشود.
کمخونی فقر آهن
افرادی که کمخونی داشته و از فقر آهن رنج میبرند، معمولاً موهای نازک و شکنندهای دارند. از برجستهترین علائم کمخونی و فقر آهن میتوان به ریزش مو اشاره کرد که در نتیجه کمبود آهن در بدن ایجاد میشود. در هنگام کمخونی، تعداد گلبولهای قرمز خون کم شده و اکسیژنرسانی به سلولهای بدن از جمله فولیکولهای مو کاهش پیدا کرده و موها در معرض ریزش قرار میگیرند.البته کم خونی علایم دیگری نیز دارد که در راهنمای کامل کم خونی و علایم آن بدان اشاره کردهایم.
عوارض جانبی داروها و مکملها
گاهی علت ریزش مو میتواند ناشی از عوارض جانبی برخی داروها مانند داروهای مورد استفاده در درمان سرطان، آرتریت، افسردگی، مشکلات قلبی، نقرس و فشار خون بالا باشد.
ریزش مو بر اثر کراتینه و رنگ مو
کراتینه و رنگ مو، هر دو میتوانند به ساقه موها آسیب برسانند. این آسیب در طولانی مدت میتواند به ریشه موها نیز سرایت کرده و منجر به ریزش مو شود. عدم توجه به این موضوع و استفاده زیاد از مواد شیمیایی، میتواند آسیب به موها را دائمی و غیرقابل برگشت کند. اگر تصمیم به کراتینه مو دارید حتما از کلینیکهای معتبر استفاده نمایید.
ریزش مو بر اثر شیمی درمانی
شیمیدرمانی، بخش رایجی از درمان سرطان است که میتواند به ریزش مو منجر شود. این اتفاق به دلیل حمله شیمی درمانی به سلولهای در حال تکثیر، از جمله سلولهای فولیکول مو رخ میدهد. ریزش مو در اثر شیمیدرمانی میتواند موقتی یا دائمی باشد. در مواردی، موها پس از قطع درمان بهطورکامل رشد میکنند، اما در برخی موارد دیگر، ریزش مو دائمی خواهد بود.
بارداری و زایمان
در دوران بارداری تراکم و ضخامت مو در زنان افزایش پیدا میکند. بههمین دلیل هورمونهایی که موها را در بدن حفظ میکنند، پس از زایمان به نسبت طبیعی خود بازگشته و موها به سرعت میریزند.
سندرم تخمدان پلی کیستیک
سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) یک بیماری است که زنان را تحتتأثیر قرار میدهد. این بیماری میتواند منجر به عوارض متعددی از جمله ریزش مو شود. PCOS بر تعادل هورمونهای بدن، از جمله هورمونهای جنسی، تأثیر میگذارد. این عدم تعادل هورمونی میتواند باعث نازک شدن موها، ریزش مو و طاسی در زنان شود.
علائم ریزش مو
ریزش مو یک پدیده رایج است که میتواند افراد را در هر سنی و جنسیتی تحت تاثیر قرار دهد. درحالی که ریزش روزانه تعدادی از موها طبیعی است، ریزش بیشازحد مو میتواند نشانهای از یک مشکل زمینهای باشد. علائم ریزش مو میتواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. برخی از علائم رایج ریزش مو در جدول زیر شرح داده شده است:
علامت | توضیحات |
---|---|
نازک شدن موها | موها بهطورکلی نازکتر و ضعیفتر به نظر میرسند. |
افزایش ریزش مو | ریزش مو بیشازحد معمول در هنگام شستشو، شانه زدن یا حالت دادن موها. |
ریزش مو به صورت تکهای | موها بهصورت تکهای یا سکهای در پوست سر میریزند. |
طاسی | در موارد شدید، ریزش مو منجر به طاسی در برخی از نواحی پوست سر میشود. |
خارش پوست سر | پوست سر خارش دارد یا احساس سوزش دارد. |
قرمزی پوست سر | پوست سر قرمز و ملتهب است. |
درد پوست سر | احساس درد یا ناراحتی در پوست سر وجود دارد. |
درمان ریزش مو
پزشک متخصص پوست و مو یا متخصص داخلی میتواند با بررسی علائم، معاینه پوست سر و انجام آزمایشهای لازم، علت ریزش مو را مشخص و بهترین روش درمانی را برای شما تجویز کند. درمان ریزش مو ممکن است بااستفاده از یکی از روشهای زیر باشد:
درمان دارویی
اگر ریزش مو بهدلیل ابتلا به یک بیماری خاص باشد، درمان بیماری در اولویت قرار میگیرد. پزشکان ممکن است برای فرد داروهای ضدالتهاب و سرکوبکننده دستگاه ایمنی بدن مانند پردنیزولون (Prednisolone) را تجویز کنند. علاوهبراین اگر داروی خاصی عامل ریزش مو شده باشد، پزشک معمولاً به بیمار توصیه میکند، حداقل به مدت سه ماه از مصرف آن دارو خودداری کند. از داروهای ریزش مو که برای طاسی نیز کاربرد دارند، میتوان موارد زیر را نام برد:
- ماینوکسیدیل
- فیناستراید
- داروی خوراکی دوتاستراید
- داروهای ضدبارداری خوراکی برای زنان
- اسپیرونولاکتون
لیزرتراپی
لیزرتراپی، که بهعنوان درمان لیزر کمتوان (LLLT) نیز شناخته میشود، روشی غیرتهاجمی و بدون درد برای درمان ریزش مو است. این روش از نور لیزر با طول موج مشخص برای تحریک رشد مو و جلوگیری از ریزش بیشتر مو استفاده میکند.
جراحی کاشت مو
رایجترین نوع ریزش مو دائمی، ریزش منطقهای مو است که معمولاً تنها موهای فرق سر فرد ریزش پیدا میکند. کاشت مو یا جراحی ترمیمی میتواند بهترین گزینه برای این دسته از افراد باشد. در جراحی کاشت مو، یک متخصص پوستومو یا جراح زیبایی، قسمتهای ریزی از پوست که حاوی چند تار مو هستند را از پشت سر یا نواحی پرپشت دیگر برمیدارد و به فرق سر پیوند میزند.انواع مختلفی برای کاشت مو وجود دارد که در انواع کاشت مو بدان اشاره کردهایم.
درمان ریزش مو خانگی
درمانهای خانگی ریزش مو میتوانند بهعنوان روشهای مکمل در کنار درمانهای پزشکی یا به تنهایی برای موارد خفیف ریزش مو استفاده شوند. یکی از راههای ساده و موثر برای تقویت مو، ماساژ پوست سر است. ماساژ با افزایش گردش خون در پوست سر، مواد مغذی را به فولیکولهای مو میرساند و به رشد و ضخامت موها کمک میکند.
استفاده از روغنهای طبیعی مانند روغن نارگیل، روغن زیتون و روغن رزماری قبل یا بعد از شستشوی موها، میتواند به تغذیه و تقویت موها کمک کند. برخی از دیگر روشهای رایج درمان خانگی ریزش مو عبارتند از:
- استفاده از ماسکهای مو: ماسکهای موی خانگی مانند ماسک ماست، ماسک تخم مرغ برای مو و ماسک آلوئه ورا میتوانند به تغذیه موها و تقویت آنها کمک کنند.
- مصرف مواد مغذی: مصرف غذاهای سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مانند آهن، ویتامین D و روی میتواند به سلامت موها کمک کند.
- کاهش استرس: استرس یکی از عوامل مهم در ریزش مو است. تکنیکهای آرامشبخش مانند یوگا، مدیتیشن و تنفس عمیق میتوانند به کاهش و مدیریت استرس کمک کنند.
تقویت مو با پیاز
پیاز مو یا فولیکول مو، بخش زنده مو است که در زیر پوست سر قرار دارد. سلامت و عملکرد صحیح پیاز مو برای رشد موهای سالم و قوی ضروری است. مصرف غذاهای سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مانند آهن، ویتامین D، روی و ویتامینهای گروه B میتواند به سلامت و تقویت پیاز مو کمک کند.
همچنین مصرف منابع پروتئینی مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ و حبوبات برای سلامت موها ضروری است. نوشیدن آب کافی نیز به حفظ رطوبت پوست سر و موها کمک میکند. مراقبتهای مو برای تقویت پیاز مو را نیز جدی بگیرید، برای مثال:
- از شامپو و نرمکنندههای ملایم و مناسب با نوع موهای خود استفاده کنید.
- از شستشوی موها با آب داغ خودداری کنید.
- موهای خود را به آرامی شانه بزنید و از کشیدن موها خودداری کنید.
- از اتو مو، سشوار و سایر ابزارهای حالتدهنده مو به طور متناوب و با احتیاط استفاده کنید.
- از موهای خود در برابر نور خورشید و سایر عوامل محیطی محافظت کنید.
راههای تشخیص ریزش مو
گاهی وجود برخی بیماریها، سابقه خانوادگی و تغذیه نامناسب میتوانند باعث ریزش مو شده و دکتر ریزش مو پس از معاینه تا حدودی علت را تشخیص میدهد. اما تشخیص مو به این سادگیها نیست و اگر علت ریزش مو بعد از معاینه مشخص نشود، انجام آزمایشهای زیر لازم و ضروری است:
آزمایش خون
این آزمایش میتواند به تشخیص بیماریهایی مانند تیروئید، دیابت و لوپوس که باعث ریزش میشود، کمک کند.
تست کشیدن مو (pull test)
تست کشیدن مو یک روش ساده و غیرتهاجمی برای ارزیابی سلامت مو و شدت ریزش مو است. این تست توسط متخصص پوست و مو یا متخصص داخلی انجام میشود. پزشک متخصص، دسته کوچکی از موها (حدود 40 تا 60 تار مو) را از قسمتهای مختلف پوست سر شما جدا میکند. سپس به آرامی موها را میکشد تا ببیند چه تعداد از آنها به راحتی از پوست سر جدا میشوند.
نمونهبرداری از پوست سر (بیوپسی)
پزشک از پوست سر یا چند تار موی کندهشده بیمار نمونه گرفته و ریشههای موها را بررسی میکند. با استفاده از این روش میتواند بفهمد که عفونت باعث این مشکل شده است یا خیر.
دستگاه سنجش مو
دستگاههای سنجش مو دستگاههایی هستند که برای تجزیه و تحلیل و اندازهگیری سلامت مو استفاده میشوند. این دستگاهها میتوانند برای تشخیص مشکلات مو، تجویز درمانهای مناسب و ردیابی پیشرفت استفاده شوند.
فاکتورهای خطر ریزش مو
فاکتورهای خطر ریزش مو به عواملی گفته میشود که احتمال ریزش مو را افزایش میدهند. بنابراین اگر یکی از فاکتورهای زیر را دارید، باید بیشتر مراقب سلامت موهای خود باشید و از راهکارهای پیشگیری از ریزش مو استفاده کنید. در جدول زیر برخی از فاکتورهای خطر ریزش مو ذکر شده است:
فاکتور خطر | توضیحات |
---|---|
ژنتیک | سابقه خانوادگی ریزش مو |
جنسیت | مردان بیشتر از زنان در معرض ریزش مو هستند |
سن | با افزایش سن، احتمال ریزش مو بیشتر میشود |
تغییرات هورمونی | بارداری، یائسگی، بلوغ |
مشکلات پزشکی | کمخونی، مشکلات تیروئید، بیماریهای خودایمنی |
داروها | داروهای ضدافسردگی، ضدفشار خون، شیمیدرمانی |
استرس | استرس میتواند منجر به ریزش موی موقتی شود |
مدل مو | مدل موهای سفت و کششی |
استفاده از محصولات مو | رنگ مو، دکلره |
علت ریزش مو در زنان
برخلاف تصور عامه، ریزش مو مشکلی مختص به مردان نیست. درواقع، حدود 50 درصد از زنان درطول زندگی خود ریزش مو را تجربه میکنند. عوامل متعددی در بروز این پدیده دخیل هستند که علاوهبر مسائل ارثی و ژنتیکی، میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- رژیمهای غذایی سخت و کمبود ویتامین: تغذیه نامناسب و کمبود مواد مغذی ضروری، به سلامت موها آسیب میرساند و زمینه ریزش مو را فراهم میکند.
- بارداری: تغییرات هورمونی دوران بارداری میتواند منجر به ریزش موی موقتی در برخی زنان شود.
- اختلالات تیروئید: عملکرد نامناسب غده تیروئید میتواند تعادل هورمونها را در بدن به هم زده و به ریزش مو منجر شود.
- کم خونی: کمبود آهن، یکی از عوامل شایع ریزش مو در زنان است.
- یائسگی: کاهش سطح هورمون استروژن در دوران یائسگی میتواند به نازک شدن موها و ریزش مو منجر شود.
علت ریزش مو در مردان
معمولاً ریزش مو در بیشتر مردان بهصورت طاسی با الگوی مردانه دیده میشود که بهاین حالت آلوپسی آندروژنیک میگویند. علت اصلی این نوع ریزش، ژنهای دریافتشده از والدین است. بههمین دلیل، اگر در اقوام نزدیک شما شخصی دچار این طاسی با الگوی مردانه شده، بهاحتمال زیاد این ژن در شما نیز وجود دارد. علاوهبراین ممکن است علت ریزش مو در مردان مشکلات پزشکی مانند کمخونی، اختلالات تیروئید و رژیم غذایی نامناسب باشد. همچنین برخی داروهای مربوط به سرطان، آرتروز، افسردگی و مشکلات قلبی نیز باعث ایجاد این مشکل خواهد شد.
گاهی ریزش مو ممکن است نشانه یک بیماری مانند درماتوفیتوز در انسان باشد و باید توسط پزشک بررسی شود.
ریزش مو ابرو نشانه چیست؟
ریزش ابروها مانند موی سر میتواند بهدلایل مختلفی ایجاد شود. برای مثال آلوپسی آره آتا (بیماری خودایمنی) یکی از دلایل ریزش ابرو است. این اختلال میتواند باعث ریزش کل موها شده یا به صورت سکهای نیز اتفاق بیفتد. همچنین کمبود مواد مغذی در رژیم غذایی نیز باعث آسیب به ابروها خواهد شد.
اگزما نیز معمولا باعث خارش، قرمزی و تحریک پوست خواهد شد. این عارضه گاهی به فولیکولهای مو در ابرو آسیب وارد میکند. همچنین بیماریهای دیگری مانند پسوریازیس، درماتیت تماسی و بیماریهای تیروئیدی از علل دیگر ریزش ابرو هستند. پزشک برای درمان ریزش ابرو باید ابتدا بیماری را تشخیص دهد و سپس برای درمان ریزش اقدام کند.
راههای مراقبت از مو
تغذیه نقش مهمی در ریزش مو یا سلامت موها دارد. بههمین دلیل اگر کالری، پروتئین، روی، ویتامین گروه ب و آهن کافی به بدن نرسد، چرخه رویش موها متوقف شده و موهای زیادی را از دست خواهید داد. پس لازم است موارد زیر را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید تا دچار ریزش موی مزمن نشوید:
- ماهیهای چرب
- تخم مرغ
- دانه چیا
- سبزیجات سبز برگ
- بادام
- فلفل دلمهای قرمز
- آووکادو
- لوبیا
- صدف
- میگو
- گوشت قرمز
همچنین لازم است تا مراقبتهای مو برای پیشگیری از ریزش مو را جدی بگیرید. از طریق روشهای مختلفی میتوان از ریزش مو جلوگیری کرد که مهمترین آنها عبارتند از:
- از وسایلی که حرارت زیادی دارند، برای موها استفاده نکنید.
- از درست کردن مدل موهایی که موهای شما را میکشد، پرهیز کنید.
- تا جایی که امکان دارد موها را رنگ و با مواد شیمیایی سفید نکنید.
- از شامپوی ملایم و مناسب موهای خود استفاده کنید.
- از یک شانه یا برس نرم و با الیاف طبیعی استفاده کنید.
- از نوردرمانی با سطح پایین برای موهای آسیب دیده استفاده کنید.
- مصرف مکملهای غذایی را فراموش نکنید.
- از روغنهای طبیعی استفاده کنید.
- برای افزایش جریان خون، بهطورمداوم پوست سر را ماساژ دهید.
- از سیگار کشیدن خودداری کنید.
درآخر اگر دنبال درمان ریزش مو خود هستید، یا جزو دسته ریسک فاکتورهای ریزش مو قرار دارید، حتماً به پزشک متخصص پوست و مو یا متخصص داخلی مراجعه کنید.
ریزش مو یک اتفاق شایع در میان افراد است و ریزش تعداد مشخصی از تارهای مو در طول روز اتفاقی طبیعی بوده و جای نگرانی نیست. اما گاهی ریزش مو آن قدر زیاد است که نشاندهنده یک اختلال یا بیماری ژنتیکی است. بههمین دلیل اگر متوجه ریزش شدید موهای خود شدید، در سریعترین زمان ممکن موضوع را با پزشک پوست مو درمیان بگذارید تا با انجام آزمایشات مختلف، علت را پیدا کند. امیدواریم که مطالعه این مطلب برای شما مفید بوده باشد.
منابع:
healthline.com
با سلام
خانم مسن 72ساله،بعد از عمل جراحی فتق دچار علائم سوزن سوزن شدن شدید در ناحیه دست و آرنج شده بود با مراجعه به دکتر اعصاب و با تجویز قرص از جمله پرگابالین (لیریکا) سوزن سوزن شدن دستت خوب شده است ولی آلان علائم دیگری او آزار می دهد از جمله سست بودن بدن احساس ضعف داغ بودن بدن احساس ترس استرس بالا و بعضی وقتها احساس میکند در تکلم مقداری ناتوان است میگوید لبان و دهنم برای حذف زدن جمع نمی شود زبانش هم خود به خود حرکت میکند اشتها ندارد الان هم قرص اعصاب میخورد شبها هم نمی تواند راحت بخوابد دارو ها پرگابالین تری فلو پرازین داروی خواب
کلرپوکساید لطفا راهنمای کنید ممنون
سلام
داروهای تجویزی پزشک مصرف گردد
یک ماه دیگر مجددا جهت ویزیت به پزشکشان مراجعه شود
با سلام پسری 16 ساله یک ماه پیش دچار ابله مرغان شد الان شدیدا ریزش مو دارد این ریزش چقدر طول میکشد و ایا مو های ریخته شده دوباره ترمیم میشود
سلام
دوست عزیز
اگر شدت ریزش مو زیاد است باید توسط متخصص پوست ویزیت شود و آزمایش صورت گیرد
سلام وقت بخیر من یک ماهه ریزش موی شدیدگرفتم بیست روزپیش نزدپزشک متخصص پوست رفتم بامعاینه موهام گفت به علت رنگ مویی که دوماه قبل گذاشتی حالا اثرگذاشته وریزش پیدا کرده برام ماینوکسیدیل تونیک ضدریزش سریتا وقرص تقویت مو تجویزکرد الان ۲۰روزگذاشته وهمه رودقیق مصرف کردم ریزشم شایدبدترشده ولی بهترنشده دیگه چیزی نمونده کلا کچل بشم تروخداراهنمایی کنید متشکرم♥️