حساسیت پوستی چه انواع، دلایل و درمان‌هایی دارد؟

حساسیت پوستی
اشتراک گذاری 404 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

درباره حساسیت پوستی یا آلرژی چه می‌دانید؟ شاید شما هم با بروز لکه‌ها یا جوش‌های قرمز روی پوست خودتان یا دیگران مواجه شده باشید و احتمالاً خودتان و اطرافیانتان از لفظ آلرژی یا حساسیت هم زیاد استفاده کرده‌اید. با این حال، امکان دارد که به‌ طور دقیق ندانید، منظور از حساسیت یا آلرژی چیست. گاهی‌ اوقات، باید برای کشف علت این بروزات پوستی باید به دکتر پوست مراجعه کنید. در این مقاله هم سعی کرده‌ایم که اطلاعات کاملی درباره حساسیت پوستی و انواعش در اختیارتان بگذاریم. دلایل و درمان‌های هریک را مطرح می‌کنیم تا به طور دقیق از اوضاع و احوال پوست‌تان باخبر شوید.

حساسیت پوستی چیست؟ چقدر احتمال خطرناک شدن آن وجود دارد؟

زمانی که سیستم ایمنی نسبت به محرکی پاسخ می‌دهد، امکان دارد که دچار حساسیت‌های پوستی شویم. معمولاً محرک‌هایی که باعث بروز حساسیت می‌شوند، خطرات آنچنانی ندارند و مشکلاتی جدی به وجود نمی‌آورند.

واکنش‌های سیستم ایمنی که به واکنش‌های آلرژیک یا حساسیت معروف‌اند، علائمی مانند خارش، قرمزی و بثورات پوستی ایجاد می‌کنند. تورم، سوزش و خارش هم از نشانه‌های دیگر بروز حساسیت پوستی هستند. از انواع حساسیت‌های پوستی در ادامه نام می‌بریم.

علت حساسیت پوستی

انواع حساسیت پوستی را می‌شناسید؟

حساسیت پوست می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد. دسته‌بندی‌های کلی برای این موضوع شامل موارد زیر می‌شود:

  • درماتیت آتوپیک (Atopic dermatitis) یا همان اگزما
  • درماتیت تماسی
  • کهیر
  • آنژیوادم (Angioedema)
  • تبخال

 درماتیت آتوپیک

این حساسیت پوستی با نام اگزما هم شناخته می‌شود و با خشکی و خارش پوست همراه است. اگزما یا درماتیت آتوپیک از رایج‌ترین مشکلات پوستی است و بیشتر در کودکان رخ می‌دهد. برای درمان حساسیت پوستی در کودکان باید نظر دکتر پوست را جویا شوید.

عوامل ژنتیکی و محیطی می‌توانند باعث ابتلا به این حساسیت شوند. بروز درماتیت آتوپیک با آسم، حساسیت‌های غذایی و فصلی هم در ارتباط است. به عبارت دیگر، این‌ها می‌توانند باعث تحریک بدن و ایجاد حساسیت شوند. این حساسیت ممکن است در همه نقاط رخ بدهد. به عنوان مثال اگزمای دور چشم یکی از انواع اگزما است.

مصرف غذایی خاص یا محرک‌های دیگری نظیر استرس، لوسیون‌ها و صابون‌ها، سرما و هوای خشک می‌توانند موجبات ابتلا به درماتیت آتوپیک را فراهم کنند.

درماتیت تماسی

تماس موادی حساسیت‌زا با پوست می‌توانند باعث بروز درماتیت تماسی شوند. اگر بخواهیم از عوامل حساسیت‌زایی نام ببریم که این حساسیت پوستی را شغله‌ور می‌کنند، باید اشاره‌ای به فلز نیکل داشته باشیم.

بعضی از افراد به برخی از فلزات مانند نیکل حساسیت دارند. با لمس‌کردن این فلز و استفاده از وسایلی مانند گوشواره‌هایی از این جنس، امکان بروز درماتیت تماسی به وجود می‌آید.

حساسیت به پیچک و بلوط سمی هم میان افراد پرشماری رایج است. برای درمان حساسیت پوستی به بدلیجات باید استفاده از آنها را کنار بگذارید و برای موارد دیگر هم تماستان با ماده سمی و حساسیت‌زا را قطع کنید.

کهیر

حساسیت‌داشتن به بعضی از خوراکی‌ها باعث بروز برآمدگی‌هایی روی سطح پوست می‌شود که کهیر نام دارند. بدن در مواجهه با محرک‌های حساسیت‌زا، ماده‌ای موسوم به هیستامین ترشح می‌کند. ظهور برجستگی‌های پوستی هم به همین خاطر است. نیش‌زدن حشرات هم می‌تواند محرکی برای سیستم ایمنی و بروز کهیر باشد.

آنژیوادم

ورم‌های شدید پوستی هم از انواع حساسیت هستند و آنژیوادم نام دارند. چنین شکلی از حساسیت معمولاً در لب‌ها، پشت چشم و گلو رخ می‌دهند. در بسیاری از موارد، با بروز آنژیوادم، کهیر هم به‌ طور هم‌زمان رخ می‌دهد.

برای مطالعه بیشتر درباره آنژیوادم می‌توانید مقاله‌ آنژیوادم چیست و در چه شرایطی منجر به مرگ می‌شود؟ را در مجله دکتردکتر مطالعه کنید.

علائم حساسیت پوستی چیست؟

نشانه‌های حساسیت پوست بنا به ریشه آن متفاوت خواهد بود. در ادامه از علائم آلرژی در هریک از انواع حساسیت می‌گوییم:

اگزما یا درماتیت آتوپیک

اگر دچار این نوع از حساسیت شوید، پوست‌تان حالتی زبر، خشک و قرمز پیدا می‌کند. خارش هم از علائم شایع اگزما است. این نوع از آلرژی بیشتر صورت، زانوها، دست‌ها و آرنج را تحت‌ تأثیر قرار می‌دهد. گاهی هم از زخم‌های این حساسیت مایعی بی‌رنگ ترشح می‌شود.

اگزما
نمونه‌ای از اگزما

درماتیت تماسی

بثورات و زخم‌هایی که با وجود درماتیت تماسی ظاهر می‌شوند هم خارش‌زا و هم در بیشتر موارد دردناک هستند. امکان دارد که این زخم‌ها با تاول و برآمدگی همراه باشند. تماس با محرک‌ها یا بلافاصله یا ۴۸ ساعت بعد از تماس باعث بروز این حساسیت پوستی می‌شوند.

درماتیت
نمونه‌ای از درماتیت تماسی

کهیر

برآمدگی‌های برجسته یا صافی که خارش‌زا هستند هم در دسته‌بندی‌های حساسیت کهیری قرار می‌گیرند. بروز چنین حساسیتی معمولاً پرده از وجود مشکلی جدی‌ و قابل‌پیگیری برمی‌دارد.

اگر دوست دارید درباره کهیر بیشتر بدانید، دکتردکتر مقاله‌ای در این‌باره برایتان آماده کرده است؛ مطالعه آن را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

کهیر
نمونه‌ای از کهیر

آنژیوادم

این نوع از حساسیت با ورم بخشی از بدن همراه می‌شود؛ برای مثال، پشت چشم‌ها ورم می‌کند یا در ناحیه گلو التهاب و تورم به وجود می‌آید. اگر آنژیوادم در گلو رخ بدهد، تنفس را با مشکل روبه‌رو می‌کند. در این حالت، نیاز فوری به مراجعه به پزشک وجود دارد.

آنژیوادم

مشاوره تلفنی و متنی با دکتر پوست

تبخال

تبخال یک بیماری ویروسی ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس است و به طور کلی به عنوان حساسیت پوستی محسوب نمی‌شود. این بیماری با ایجاد زخم‌های دردناک و تاول‌های کوچک در نواحی مختلف بدن، به ویژه در اطراف لب‌ها و نواحی تناسلی، همراه است. حساسیت پوستی معمولاً به واکنش‌های سیستم ایمنی به مواد آلرژی‌زا مربوط می‌شود، در حالی که تبخال نتیجه عفونت ویروسی است و نیاز به درمان خاص ضدویروسی دارد.

دلایل بروز حساسیت‌های پوستی چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر هم گفته شد، انواع مختلفی از حساسیت پوستی وجود دارد. مجموعه‌ای از عوامل رایج برای ابتلا به حساسیت‌های پوستی وجود دارد:

  • مصرف برخی از داروها باعث بروز حساسیت می‌شود. برای درمان حساسیت پوستی به دارو باید به پزشک مراجعه کنید.
  • تماس با بعضی فلزات مانند نیکل هم روی پوست آلرژی ایجاد می‌کند. برای درمان حساسیت پوستی به بدلیجات باید استفاده از آنها را کنار بگذارید و کمی صبر کنید تا عوارض بهبود پیدا کنند.
  • بعضی از افراد به پلاستیک حساسیت دارند و استفاده از موادی از این جنس می‌تواند باعث بروز آلرژی پوستی برای آنها شود.
  • حساسیت به نور فرابنفش خورشید هم از جمله مواردی است که در بعضی از افراد دیده می‌شود. اگر عوارضی جدی بابت این آلرژی می‌بینید، برای درمان حساسیت پوستی به آفتاب باید به پزشک مراجعه کنید.

برخی از افراد هم به بزاق، سلول‌های پوستی و فضولات حیوانات حساسیت دارند. اگر نشانه‌های این مشکل سریع رفع نشود، برای درمان حساسیت پوستی به حیوانات خانگی هم باید به پزشک مراجعه کنید.

برای آشنایی با دارو برای خارش بدن، می‌توانید مطلبی تحت همین عنوان را در مجله دکتردکتر مطالعه کنید.

چه زمانی باید برای درمان به پزشک مراجعه کنید؟

کهیر و آنژیوادم معمولاً نشانه‌ای از مشکلی جدی در بدن هستند. اگر علائم زیر از آنها را مشاهده کردید، سریع با مرکز فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید:

  • تمام بدنتان با کهیر پر شده است.
  • به سختی نفس می‌کشید.

در موارد زیر هم به پزشک مراجعه کنید:

  • بثورات و علائم پوستی حساسیت بعد از ۲ تا ۳ هفته بهبود پیدا نمی‌کنند.
  • علائم و نشانه‌های اگزما آزاردهنده شده‌اند و نمی‌توانید آنها را کنترل کنید.
  • زخم‌هایتان خون‌ریزی یا چرک زردرنگ دارند و حالتی عفونی پیدا کرده‌اند.
  • به حساسیتی دچار شده‌اید که تازه است و قبلاً آن را تجربه نکرده‌اید.

در تمامی این شرایط، باید هرچه‌زودتر با بهترین متخصص پوست شهر خود ملاقات کنید. شما در هر شهری از ایران که ساکن باشید، به‌راحتی به بهترین متخصصان شهر خود دسترسی خواهید داشت. برای مثال، اگر در تهران زندگی می‌کنید، می‌توانید از میان بیش از 111 دکتر پوست تهران به بهترین متخصص پوست مورد نظر مراجعه کرده و مراقبت‌های پزشکی و تخصصی دریافت کنید.

تشخیص حساست پوستی چگونه صورت می‌گیرد؟

همان‌طور که پیش‌تر هم گفته شد، حساسیت‌های پوستی در اثر بروز واکنش سیستم ایمنی به محرک‌ها به وجود می‌آیند. برای کشف دلیل باید پزشک پوست را معاینه کند و آزمایش‌هایی انجام بدهد. در این مسیر، پزشکان:

  • درباره نشانه‌ها، وضعیت پوست و زمان ظهور علائم از شما سؤالاتی می‌پرسند.
  • برای بررسی وضعیت اقدام به معاینه پوست در نواحی چشم، گردن، گلو و سینه می‌کند.

از آزمایش‌های زیر هم برای ارزیابی دقیق‌تر وضعیت استفاده می‌شود؛ آزمایش‌های:

  • خراش یا پریک پوست (Skin prick test)
  • زیرپوستی (Intradermal)
  • خون
  • چالش
  • برچسب

درمان حساسیت پوستی

آزمایش خراش یا پریک پوست

اگر مشکوک به حساسیت باشید، پزشک اندکی از ماده حساسیت‌زا را روی پوست‌تان قرار می‌دهد و به آرامی پوست را می‌خراشد. اگر نسبت به ماده حساسیت داشته باشید، بدن در عرض ۱۵ دقیقه نسبت به آن واکنش نشان می‌دهد.

واکنش به شکل بروز خارش، زخم و قرمزی پوست بروز می‌کند. شاید کهیر هم روی پوست به وجود بیاید. اگر آثار ناشی از کهیر بزرگ باشند، تشخیص حساسیت ساده‌تر می‌شود. این را هم بدانید که نتیجه این آزمایش به طور قطعی نشان از حساسیت ندارد.

آزمایش زیرپوستی

اگر در آزمایش خراش یا پریک پوستی چیزی نشان داده نشود از آزمایش زیرپوستی کمک می‌گیرند. در واقع، زمانی که آزمایش قبلی چیزی نشان ندهد و همچنان مشکوک به ابتلا به آلرژی باشید، این آزمایش هم انجام می‌شود. در این روش، پزشک یا پرستار مقداری از مواد محرک را زیر پوست تزریق می‌کنند تا واکنش بدن نسبت به آن مشخص شود.

آزمایش خون

با گرفتن نمونه‌ای خون و بررسی آن در آزمایشگاه مشخص می‌شود که ابتلا به حساسیت پوستی وجود دارد یا خیر. در آزمایشگاه با اضافه‌کردن مواد حساسیت‌زا به خون منتظر واکنش می‌شوند. در بسیاری از موارد این آزمایش برای تشخیص حساسیت قابل اعتماد نیست چون گاهی بدون وجود حساسیت، باز هم نتیجه مثبت می‌شود. به چنین حالتی مثبت کاذب (false positive) گفته می‌شود.

آزمایش چالش

در مطب پزشک به شما ماده‌ای حساسیت‌زا داده می‌شود تا با مصرف آن واکنش بدنتان ارزیابی شود. پزشک در آنجا حضور دارد و واکنش‌هایتان را ارزیابی می‌کند.

آزمایش برچسب

از آزمایش برچسب برای ارزیابی ابتلا به درماتیت تماسی استفاده می‌شود. پزشک اندکی ماده حساسیت‌زا روی پوست قرار می‌دهد و روی آن را با باند می‌پوشاند. این باند ۲ تا ۴ روز روی پوست می‌ماند و بعد از آن وضعیت بدن نسبت به ماده حساسیت‌زا مورد بررسی قرار می‌گیرد. معمولاً وجود بثورات و زخم‌هایی روی پوست نشان از دچارشدن به حساسیت دارد.

درباره انواع مختلف تست و آزمایش حساسیت پوستی می‌توانید در مطلبی تحت همین عنوان در مجله دکتردکتر بیشتر مطالعه کنید.

درمان حساسیت پوستی چگونه است؟

بنا به اینکه به چه نوعی از حساسیت دچار هستید، روش‌های درمانی مختلفی هم برایتان در نظر گرفته می‌شود. با این حال، دو رویکرد کلی برای درمان حساسیت پوستی وجود دارد:

  • دوری‌کردن از ماده حساسیت‌زای مشکوک
  • استفاده از داروها و کرم‌ها برای رهایی از خارش، تورم یا درد

در ادامه به درمان‌های اختصاصی هر نوع از حساسیت‌ها اشاره می‌کنیم:

درمان حساسیت پوستی اگزما

  • از خاراندن، مالیدن و شست‌وشوی ناحیه حساس بپرهیزید.
  • پوست را چندبار در روز با کرم یا لوسیون‌هایی بدون الکل، رایحه و رنگ مصنوعی مرطوب کنید. بعد از خروج از حمام هم زمانی که پوست هنوز مرطوب است از این محصولات استفاده کنید.
  • پوشیدن لباس‌های پشمی هم باعث تحریک پوست حساس می‌شوند و بهتر است که آنها را کنار بگذارید.
  • از صابون و شامپوهای ملایم استفاده کنید.
  • برای درمان حساسیت پوستی به خاک و غبار باید تماستان را با محیط حاوی آنها قطع کنید.
  • مدت‌زمان حمام‌کردن را کوتاه کنید و با آب ولرم خودتان را بشویید.

درمان کهیر و آنژیوادم

  • اگر دچار حساسیت شدید هستید، مصرف آنتی‌هیستامین‌ها برایتان تجویز می‌شود.
  • علت بروز حساسیت نامشخص است. بعضی از افراد در تماس با الکل یا مصرف داروهای غیراستروئیدی و آسپرین دچار حساسیت می‌شوند. با قطع مصرف آنها امکان بهبود وجود دارد.
  • از پوشیدن لباس‌های تنگ پرهیز کنید و پوست را خنک نگه دارید. درباره آنژیوادم در یکی از مقالات مجله دکتردکتر برایتان گفته‌ایم، مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

درمان درماتیت تماسی

  • این نوع از حساسیت نیاز به درمانی مشخص ندارد اما معمولاً ۱۴ تا ۲۸ روز تا بهبود کامل طول می‌کشد.
  • اگر با ماده حساسیت‌زایی مانند پیچک سمی تماس داشتید هم باید سریع محل تماس را با آب و صابون بشویید.
  • پزشکان برای کنترل علائم و عوارض از آنتی‌هیستامین‌ها هم استفاده می‌کنند. با این حال، حدود چند هفته طول می‌کشد تا عوارض ناشی از حساسیت از بین بروند.
  • لوسیون کالامین و کمپرس سرد هم می‌توانند باعث تسکین درد و خارش شوند.
  • حمام در وان حاوی آب و بلغور جوی دوسر هم آرامش‌بخش است.

آلرژی پوستی

جلوگیری از حساسیت پوستی

بهترین روش برای پیشگیری از حساسیت پوستی دوری از مواد محرک و حساسیت‌آور است. با این حال، گاهی چنین امکانی وجود ندارد و دچار حساسیت می‌شوید. برای پیشگیری از اگزما هم باید پوست را مرتب چرب کنید تا علائم آن ظاهر نشوند یا بازگشت نکنند.

برای پیشگیری و درمان حساسیت پوستی به زنجبیل و مواد خوراکی دیگر باید مصرف آن را ترک یا قطع کنید. با این کار، علائم حساسیت بهبود پیدا می‌کنند اما اگر وضعیت بهبود پیدا نکرد، نیاز به مراجعه به پزشک دارید.

حساسیت پوستی در بیشتر مواقع جدی نیست اما به علائم توجه کنید

یادتان باشد که حساسیت پوستی در بیشتر مواقع مشکلی جدی و خطرناک نیست اما با این حال، در بعضی موارد هم عوارض خطرناکی دارد و باید آن را پیگیری کنید.

برای ملاقات با پزشکان پوست و متخصصان دیگر می‌توانید از سیستم نوبت دهی آنلاین دکتردکتر استفاده کنید. اگر هم تجربه یا پرسشی درباره حساسیت‌های پوستی دارید، حتماً با ما درمیان بگذارید.

منابع:

mayoclinic.org

intermountainhealthcare.org

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

404 دیدگاه در “حساسیت پوستی چه انواع، دلایل و درمان‌هایی دارد؟
  • اورژانسی…….بدنم هی جوش هایی به اندازه نوک سوزن میزنه وزود پاره میشور وهوارابه داخل شکمم میکشد حتاوقتی به صورتم دست میزنم رویشان زود بازمیشود وشکمم به صدا میوفتد …اورژانسی…توروخدا راهنماییم کنیدمن اصلن حس خوبی ندارم ‌.گاهی هم هوا ازجوش
    های صورتم میادبیرون اصلن معلومونیست جوش ها به اندازه نوک سوزنن این چیه اخه

    پاسخ
    • با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام پشت بازو چپ خانمم یه دونه ای است که بعضی وقتا میگه درد می‌کنه و وقتی فشار میده چرکی ازش خارج میشه و دردشم خوب میشه الان چند سال که اینجوری و هر چی میگم بیا بریم دکتر نمیاد آیا خطری ندارد… به گفته خودش وقتی مدرسه میرفته این کوچیک بوده ولی الان بزرگتر هم شده. ممنون میشم راهنمایی کنین.

    پاسخ
    • سلام
      احتمالا جراحی سرپایی لازمه تا خارج بشه
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من روی بعضی از جاهای بدنم یه لکه افتاده ک کبود ماننده چیکارش کنم ؟
    بالای چشم و روی سینه و …
    تو رو خدا یه راه حلی بدین

    پاسخ
    • سلام
      اول از همه چکاب و بررسی کارکرد کبد و کلیه و قند و هورمونی بدین

      پاسخ
  • سلام روی پوست صورتم و روی بازو و ساعد نقطه های قرمز و کوچک هستند که بعضی وقتا زیاد و بعضی وقتا
    کم میشه هیچی درد یا سوزشی ندارن . امکان داره به خاط آلرژی‌ باشه ؟

    پاسخ
    • سلام
      بهتره آزمایش، ast, alt, cbc, diff, pt, ptt بدین

      پاسخ
  • دانه ندول یا گرهک چه مدت زمان روی بدن است؟
    اگر در مان نگردد امکان دارد خودش از بین برود یانه؟
    دوا برای در مان این چیست؟

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شود

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید پدرم روی سر و پشت و گوش و صورتش چندتا ضایعه پوستی داشت چند مدت رفت دکتر پوست و نمونه‌برداری انجام داد و دکتر گف چیز خاصی نیست و فقط چندتا کرم داد بنظرتون کافیه میترسم لوپوس باشه

    پاسخ
    • سلام
      لوپوس بعیده
      ازمایش کبد بدین

      پاسخ
  • دو روز روی سینه و کمرم و دست و پا هام مثل جای نیش کک هست میخاره و هرچی میخارونم اون جا ها بزرگ تر میشه الانم شده ولی مثل جای نیش کک نیس

    پاسخ
    • سلام
      معاینه لازم داره

      پاسخ
  • سلام
    ازمایش cbc, diff, pt, ptt, inr بدین

    پاسخ
  • سلام ممنون از مطلبتون ببخشید من بعد از استفاده از یک نوع سفید کننده یک روز بعد دچار تورم و دانه های ریز کنار هم دارای خارش و سوزش و قرمزی ور ناحیه پیشانی و گردن شدم بعد از استفاده هم پاکش نکردم خواستم بدونم این مشکل من چیه چجوری درمان میشه ممنون

    پاسخ
    • سلام
      اگه علایم‌پایدار هست ویزیت حضوری لازم داره

      پاسخ
      • روی بدن دونه دونه قرمز شده خارش شدید داره رفته بودن جنگل باید الان چیکار کنم کل بدنم گرفته

      • سلام عزیزم
        بدون‌ معاینه نمیتوان نظر داد
        شرح حال و معاینه دقیق لازمه
        به پزشک عمومی مراجعه کنید

  • سلام وقت بخیر بطور ناگهانی دیدم بالا تنه ام بغیر از صورت و گردنم خالهای قرمز مانند بصورت پراکنده زده.علتش چیست.خطرناکه؟ ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام
    اگه ازمایش پلاکت و pt, ptt,inr،B.t دادین و خوب بوده جای نگرانی نیست

    پاسخ
  • با سلام ..
    خدمت شما وهمکاران گرامیتون.الان حدود ۲ سالی میشه که پوست صورتم وپشت گردنم یه دفعه ای ظرف مدت ۲ دقیقه بهو قرمز میشهوفوری سیاه میشه .زخم میشه وزخمشم صفت وچسبناکه .وقتیم میخوای تمیزش کنی دونه دونه مثل موی ریش کوچیک در میان بعد دستم که مییخوره به زخم اونقسمتم فوری سیا میشه میشه زخم.خواستم علتش ونع زخم وبدونم.ودرمانش چیه

    پاسخ
    • سلام
      حتما ویزیت لازمه

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام روی پوست دست وسینه پسرم دوتا اندازه سکه کوچک قرمز شده باید چکار کنم

    پاسخ
    • سلام بايد توسط متخصص پوست معاينه شن لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من روی پاهام و دستام دانه های ریز قرمز زده که بعضیاشونم زیرپوستی هستن ولی درد و خارش ندارن علتش چیه

    پاسخ
    • سلام بايد معاينه شيد و از نظر حساسيت بررسي شيد لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر. روی سر همسرم پارسال یه دونه سفت دراومد چند بار درآوردش بعد روسرش خوب رو شکمش درآورد که دکتر درآورد حالا زیر بغلش دراومده این چه نوع دونه ایه؟ خطرناکه

    پاسخ
    • سلام
      ممکن چربی باشه یا کیست خوش خیم
      باید معاینه بشن

      پاسخ
  • سلام من حدودیه ماه پیش کنارلبم پوستش قرمز شدوپوسته پوسته شده الان شبیه جای زخم والان به کنار چشمم وگوشه صورتم رفته احساس میکنم حساسیته چون خشک شده پوسته پوسته و وقتی دست میزنم قرمزیش بیشترمیشه واقعا یه طرف صورتم صافه وسمت چپم قرمز

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به شرح حال،

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من ۳ ماه پیش دچار عفونت واژن شدم توخونه با عسل و روغن حیوانی خواستم درمان کنم بعد چند روز قسمت کشاله رانم چندتا جوش زد دست که میزنم زبر هستن از اون موقع تاحالا هم از بین نرفتن آیا اینا میتونن زگیل باشن خیلی میترسم

    پاسخ
    • سلام اصلا نبايد خودتون تو خونه درمان سنتي انجام بديد لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید میخواستم سوال کنم در باره‌ی یه چیزی ، کمر من تقریبا ۲،۳ ماه هست که ۳،۴ تا خط داره کنار ستون فقرات، به شکل تیغ تیغ . رنگش آبی هست ، مثل خون مردگی هست اما دست میکشی مثل جاییه که واسکن زده شده (جنس پوست فرق داره) ولی درد و خارش هیچی نداره

    پاسخ
    • سلام بهتره كه ام ار اي بديد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من قسمت پایین شکم تقریبا ۸.۱۰cm بالا تر از آلت تناسلیم تاول میزنه در حد ۷.۸ دونه بعد خوب میشه ۱ سال بعد دوباره ایجوری شدم تبخال تناسلی آیا خارش هم داره ولی سوزش نه

    پاسخ
    • سلام من 50سالمه چندماهی هست روی شکمم ۷ لکه ریز سفید رنگ ضاهر شده ومتوجه شدم خیلی کند درحال بزرگ شدن هست.اگه لازمه عکس هم بفرستم.ممنون کیشم راهنمایی کنید.میترسم شاید مشکل حادی باشه وبه همین خاطر دکتر نمیرم

      پاسخ
    • سلام بايد متخصص اورولوژي معاينتون كنن لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام بعد از جراحت دستم عفونت کرد قرص سفالکسین مصرف کردم و بعد پوستم خارش کرد و دونه زد و داخل دونه ها سوزن سوزن ابکی هست بسیار ریز حساسین هست یا عفونت

    پاسخ
    • سلام
      کی دارو مصرف کردین؟ چند روز بعد مصرف دارو دانه ها بروز کردن؟

      پاسخ
    • سلام ديگه مصرفش نكنيد لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام پیشانی من یکبار به طور عجیبی باد کرد وسط دو ابرو و بعد از چند سال دوباره امروز باد کرده چیکار میتونم بکنم

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر سينوزيت بررسي شبد لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وخسته نباشید پسرم سه سالشه حساسیت داره ازهمان یک سالگی بعداز۸ماهگی دونه های ریزی روی بدنش بیرون زدتاحالا حستش هرچی دوکتور بردمش خوب نشده خیلی هم خارش داره لطفاراهنمایی بفرمایید چی کارش کنم خیلی اذیتش مکنه دونه هاش

    پاسخ
    • سلام
      به فوق تخصص آسم و آلرژی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید!
    من ۲۹سالمه و قبلا متاهل بودم و جدا شدم
    الان چن ماهه ک چنتا جوش تو کشاله رونم زده قبلا خود ب خود رفع میشد و دوباره عود میکرد.ولی الان مدتیه ک دیگه نمیره.عفونت دارم.گاهی خارشو سوزش کمی هم دارم همراه ترشح.یعنی امکان داره ب ویروس hpvمبتلا شده باشم.خیلی نگرانم.لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام hpv بصورت جوش ايجاد نميشه
      ممكنه التهاب فوليكول مو باشه
      در هر حال بايد معاينه شويد لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص زنان، زایمان و نازایی استفاده کنید.

      جراح عمومی

      پاسخ
  • سلام
    در قسمت کشاله ران دانه های ردیفی و پشت سر هم در دو طرف تشکیل شده درد و سوزش و خارش نداره ولی زشت هستن چکار کنم
    خطر داره؟

    پاسخ
    • سلام بايد معاينه شيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام…خسته نباشید
    من حدود یک ماه پیش اپیلاسیون رفتم مومی که استفاده کردند خییلی چسبنده بود که پوست دستم کنده شد و هنوز جاش مثل یه رد خوستگی روی دستم مونده میشه لطفا راهنمایی کنید درمانی برای ترمیمش وجود داره؟

    پاسخ
    • سلام پماد هان اسكين بزنيد روش
      تا دو هفته برطرف ميشن

      پاسخ
      • سلام من تابستان که می آیدبدنم جوش درمیاره خارش میکنه چیکارکنم

      • سلام
        شستشوی روزانه بدن با شامپو کتوکونازول تا ۱۰ روز
        استفاده از لباس نخی
        بعد از تعریق شدید حتما دوش بگیرین

    • سلام پماد هان اسكين بزنيد روش
      تا دو هفته برطرف ميشه

      پاسخ
  • سلام تقریبا دو ماهه سوزش شدید پوست در گرما و با اعصبانیت هم تشدید میشه. هیچ علائم پوستی ندارم. دکتر پوست رفتم و قرصهای حساسیت جواب نداد.جواب آزمایش خون هم خوب بوده. روز به روز بدتر میشوم.دارم به‌طوری روزها نمیتونم برای کار بیرون بیام.راهنمایی بفرمایید??

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر روحي درمان شيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  • درباره جوشهای شبیه تاول با مایع زرد رنگ‌در صورت

    پاسخ
    • سلام
      زرد زخم مطرحه اگه در بچه ها باشه

      پاسخ
  • سلام من چند وقتیه دونه هایی بدون چرک پدیدار میشن روی برخی نقاط پوستم نه درد داره نه چرکیه
    خارش داره
    مثلا مثل یه عدس یا نخود برآمده میشه خارش داره
    و رفع میشه
    میشه گفت نوعی حساسیت پوستیه؟

    پاسخ
    • سلام اين آزمايشات را بديد
      Cbc.diff esr crpast alt alk.p
      و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من 24سالمه دو سه روز خارش شدید و گرمی در ناحیه گوش و بینی و اطراف چشم دارم

    پاسخ
    • سلام احتمالا دچار الرژی هستید
      سعی کنید از موادی که سبب ایجاد علائم در شما می شوند دوری کنید در صورت لزوم میتوانید از آنتی هیستامین ها استفاده نمایید

      پاسخ
  • سلام من ۱۵ سالمه و چند ماهه رو پوستم بالاتر از کمرم چند خط افقی گوشتی افتاده علتش چی میتونه باشه

    پاسخ
    • سلام
      ممکن است استریا باشد که ناشی از چاق و لاغر شدن می باشد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیرر..من بینیمو عمل کردم یک سال پیش و مقداری کورتون ب بینیم زدم…یک طرف بینیم دچار اتروفی پوستی شده…درمانش چیه

    پاسخ
    • اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص گوش و حلق و بینی استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام.مدتیه روی بدنم جاهایی که فقط در معرض نور خورشید هست میخاره و هی بیشتر میشه دونه های ریز روی پوست که هرچی میخارونم پهن تر میشن و با پماد رفع میشه ولی باز جای دیگه میاد که خورشید میبینه میخواستم بینم خطرناکه؟

    پاسخ
    • سلام صد آفتاب بزنيد
      و اگه روي صورتتون ميزنه بهتره متخصص داخلي ويزيتتون كنه

      پاسخ
  • سلام دو سه ماه پیش روی سینم ی لکه کوچک قرمز رنگ بوجود اومد و الان همون لکه بزرگتر شده و چند جای دیگه هم همون لکه ها ایجاد شدن و بزرگتر میشن و البته یک هفته ای میشه ک کمرنگ تر شدن بیماری من چیه؟خیلی نگرانم میترسم صدف باشه.البته هیچ سوزش و خارشی ندارم

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه بشید

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خانوم دکتر مدتیه روی دست و پاهای من نقطه های جوش مانند سفت در میاد که خشک هستند و آبدار نیستند خارش دارند مخصوصا روز های اول انگار از زیر عمق پوستم درومدند ممنون میشم راهنمایی کنید من مطالب این سایت رو خوندم و بیشتر شبیه ندول هست علائمش

    پاسخ
    • سللم
      با توجه به علایمی ک گفتین لازمه حتما معاینه شین
      به متخصص پوست مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام . یه یک ماهی هست شایدم بیشتر روی پوست شیار باسنم بالا یه خشکی زده و همزمان پشت گردنم هم خشکی زده.قبلا همین خشکی باسنم وقتی بهش دست میزدم خارش میگرفت و پوست مرده بلند مبکرد چکار کنم
    چکار کنم دلیلش چیه؟

    پاسخ
    • سلام بهتره لايه بردار استفاده كنيد

      پاسخ
  • سلام . یه یک ماهی هست روی شیار باسنم پوستش خشکی زده و همزمان پشت گردنم هم خشکی زده..تا دست میزنم بهشون خارش دارن.. سفید رنگن و قبلا شیار باسنم علاوه بر خشکی .پوست مرده هم بلند میکرد. شیار باسنم رو وقتی میخارونم انگشتم خیس میشه یه حالت خیسی هم داره

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه بشید
      از نظر اگزما و عفونت بررسی شوید

      پاسخ
  • جوشهای ریزی که ابکی هستندوبیشترروی دست هستندونه دردونه خارش وهیچ یک ازاین بیماریهای که گفتیدنیست لطفانظرتون رابگید ممنون

    پاسخ
    • سلام
      جوش ابکی تاول نامیده می شود
      باید توسط پزشک معاینه بشید

      پاسخ
  • سلام من پوستم خشک هست وپوسته پوسته میشه یه مدت هست که اول قرمزمیشه وبعدتیره میشه وبه شدت خشک میشه ومی خواره

    پاسخ
    • سلام بايد مرطوب كننده مصرف كنيد و در صورت عدم بهبود بايد براي درمان اگزما

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام اقای دکتر چند روزی هست که بالا تر از کمر چند تا خط افتاده رنگ کبودی هم داره و برجسته است ایا این میتونه مشکل جدی باشه

    پاسخ
    • سلام
      احتمالا استریا می باشد که نگران کننده نبست

      پاسخ
  • سلام من
    قارچ پوستی دارم برای درمانش چه کاری باید انجام بدم؟

    پاسخ
    • سلام محلول تربينافين بزنيد
      هر ٨ ساعت يك نوبتا تا يكماه
      اگر بعد از يك هفته كوچكتر نشد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ