حساسیت پوستی چه انواع، دلایل و درمان‌هایی دارد؟

حساسیت پوستی
اشتراک گذاری 404 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

درباره حساسیت پوستی یا آلرژی چه می‌دانید؟ شاید شما هم با بروز لکه‌ها یا جوش‌های قرمز روی پوست خودتان یا دیگران مواجه شده باشید و احتمالاً خودتان و اطرافیانتان از لفظ آلرژی یا حساسیت هم زیاد استفاده کرده‌اید. با این حال، امکان دارد که به‌ طور دقیق ندانید، منظور از حساسیت یا آلرژی چیست. گاهی‌ اوقات، باید برای کشف علت این بروزات پوستی باید به دکتر پوست مراجعه کنید. در این مقاله هم سعی کرده‌ایم که اطلاعات کاملی درباره حساسیت پوستی و انواعش در اختیارتان بگذاریم. دلایل و درمان‌های هریک را مطرح می‌کنیم تا به طور دقیق از اوضاع و احوال پوست‌تان باخبر شوید.

حساسیت پوستی چیست؟ چقدر احتمال خطرناک شدن آن وجود دارد؟

زمانی که سیستم ایمنی نسبت به محرکی پاسخ می‌دهد، امکان دارد که دچار حساسیت‌های پوستی شویم. معمولاً محرک‌هایی که باعث بروز حساسیت می‌شوند، خطرات آنچنانی ندارند و مشکلاتی جدی به وجود نمی‌آورند.

واکنش‌های سیستم ایمنی که به واکنش‌های آلرژیک یا حساسیت معروف‌اند، علائمی مانند خارش، قرمزی و بثورات پوستی ایجاد می‌کنند. تورم، سوزش و خارش هم از نشانه‌های دیگر بروز حساسیت پوستی هستند. از انواع حساسیت‌های پوستی در ادامه نام می‌بریم.

علت حساسیت پوستی

انواع حساسیت پوستی را می‌شناسید؟

حساسیت پوست می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد. دسته‌بندی‌های کلی برای این موضوع شامل موارد زیر می‌شود:

  • درماتیت آتوپیک (Atopic dermatitis) یا همان اگزما
  • درماتیت تماسی
  • کهیر
  • آنژیوادم (Angioedema)
  • تبخال

 درماتیت آتوپیک

این حساسیت پوستی با نام اگزما هم شناخته می‌شود و با خشکی و خارش پوست همراه است. اگزما یا درماتیت آتوپیک از رایج‌ترین مشکلات پوستی است و بیشتر در کودکان رخ می‌دهد. برای درمان حساسیت پوستی در کودکان باید نظر دکتر پوست را جویا شوید.

عوامل ژنتیکی و محیطی می‌توانند باعث ابتلا به این حساسیت شوند. بروز درماتیت آتوپیک با آسم، حساسیت‌های غذایی و فصلی هم در ارتباط است. به عبارت دیگر، این‌ها می‌توانند باعث تحریک بدن و ایجاد حساسیت شوند. این حساسیت ممکن است در همه نقاط رخ بدهد. به عنوان مثال اگزمای دور چشم یکی از انواع اگزما است.

مصرف غذایی خاص یا محرک‌های دیگری نظیر استرس، لوسیون‌ها و صابون‌ها، سرما و هوای خشک می‌توانند موجبات ابتلا به درماتیت آتوپیک را فراهم کنند.

درماتیت تماسی

تماس موادی حساسیت‌زا با پوست می‌توانند باعث بروز درماتیت تماسی شوند. اگر بخواهیم از عوامل حساسیت‌زایی نام ببریم که این حساسیت پوستی را شغله‌ور می‌کنند، باید اشاره‌ای به فلز نیکل داشته باشیم.

بعضی از افراد به برخی از فلزات مانند نیکل حساسیت دارند. با لمس‌کردن این فلز و استفاده از وسایلی مانند گوشواره‌هایی از این جنس، امکان بروز درماتیت تماسی به وجود می‌آید.

حساسیت به پیچک و بلوط سمی هم میان افراد پرشماری رایج است. برای درمان حساسیت پوستی به بدلیجات باید استفاده از آنها را کنار بگذارید و برای موارد دیگر هم تماستان با ماده سمی و حساسیت‌زا را قطع کنید.

کهیر

حساسیت‌داشتن به بعضی از خوراکی‌ها باعث بروز برآمدگی‌هایی روی سطح پوست می‌شود که کهیر نام دارند. بدن در مواجهه با محرک‌های حساسیت‌زا، ماده‌ای موسوم به هیستامین ترشح می‌کند. ظهور برجستگی‌های پوستی هم به همین خاطر است. نیش‌زدن حشرات هم می‌تواند محرکی برای سیستم ایمنی و بروز کهیر باشد.

آنژیوادم

ورم‌های شدید پوستی هم از انواع حساسیت هستند و آنژیوادم نام دارند. چنین شکلی از حساسیت معمولاً در لب‌ها، پشت چشم و گلو رخ می‌دهند. در بسیاری از موارد، با بروز آنژیوادم، کهیر هم به‌ طور هم‌زمان رخ می‌دهد.

برای مطالعه بیشتر درباره آنژیوادم می‌توانید مقاله‌ آنژیوادم چیست و در چه شرایطی منجر به مرگ می‌شود؟ را در مجله دکتردکتر مطالعه کنید.

علائم حساسیت پوستی چیست؟

نشانه‌های حساسیت پوست بنا به ریشه آن متفاوت خواهد بود. در ادامه از علائم آلرژی در هریک از انواع حساسیت می‌گوییم:

اگزما یا درماتیت آتوپیک

اگر دچار این نوع از حساسیت شوید، پوست‌تان حالتی زبر، خشک و قرمز پیدا می‌کند. خارش هم از علائم شایع اگزما است. این نوع از آلرژی بیشتر صورت، زانوها، دست‌ها و آرنج را تحت‌ تأثیر قرار می‌دهد. گاهی هم از زخم‌های این حساسیت مایعی بی‌رنگ ترشح می‌شود.

اگزما
نمونه‌ای از اگزما

درماتیت تماسی

بثورات و زخم‌هایی که با وجود درماتیت تماسی ظاهر می‌شوند هم خارش‌زا و هم در بیشتر موارد دردناک هستند. امکان دارد که این زخم‌ها با تاول و برآمدگی همراه باشند. تماس با محرک‌ها یا بلافاصله یا ۴۸ ساعت بعد از تماس باعث بروز این حساسیت پوستی می‌شوند.

درماتیت
نمونه‌ای از درماتیت تماسی

کهیر

برآمدگی‌های برجسته یا صافی که خارش‌زا هستند هم در دسته‌بندی‌های حساسیت کهیری قرار می‌گیرند. بروز چنین حساسیتی معمولاً پرده از وجود مشکلی جدی‌ و قابل‌پیگیری برمی‌دارد.

اگر دوست دارید درباره کهیر بیشتر بدانید، دکتردکتر مقاله‌ای در این‌باره برایتان آماده کرده است؛ مطالعه آن را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

کهیر
نمونه‌ای از کهیر

آنژیوادم

این نوع از حساسیت با ورم بخشی از بدن همراه می‌شود؛ برای مثال، پشت چشم‌ها ورم می‌کند یا در ناحیه گلو التهاب و تورم به وجود می‌آید. اگر آنژیوادم در گلو رخ بدهد، تنفس را با مشکل روبه‌رو می‌کند. در این حالت، نیاز فوری به مراجعه به پزشک وجود دارد.

آنژیوادم

مشاوره تلفنی و متنی با دکتر پوست

تبخال

تبخال یک بیماری ویروسی ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس است و به طور کلی به عنوان حساسیت پوستی محسوب نمی‌شود. این بیماری با ایجاد زخم‌های دردناک و تاول‌های کوچک در نواحی مختلف بدن، به ویژه در اطراف لب‌ها و نواحی تناسلی، همراه است. حساسیت پوستی معمولاً به واکنش‌های سیستم ایمنی به مواد آلرژی‌زا مربوط می‌شود، در حالی که تبخال نتیجه عفونت ویروسی است و نیاز به درمان خاص ضدویروسی دارد.

دلایل بروز حساسیت‌های پوستی چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر هم گفته شد، انواع مختلفی از حساسیت پوستی وجود دارد. مجموعه‌ای از عوامل رایج برای ابتلا به حساسیت‌های پوستی وجود دارد:

  • مصرف برخی از داروها باعث بروز حساسیت می‌شود. برای درمان حساسیت پوستی به دارو باید به پزشک مراجعه کنید.
  • تماس با بعضی فلزات مانند نیکل هم روی پوست آلرژی ایجاد می‌کند. برای درمان حساسیت پوستی به بدلیجات باید استفاده از آنها را کنار بگذارید و کمی صبر کنید تا عوارض بهبود پیدا کنند.
  • بعضی از افراد به پلاستیک حساسیت دارند و استفاده از موادی از این جنس می‌تواند باعث بروز آلرژی پوستی برای آنها شود.
  • حساسیت به نور فرابنفش خورشید هم از جمله مواردی است که در بعضی از افراد دیده می‌شود. اگر عوارضی جدی بابت این آلرژی می‌بینید، برای درمان حساسیت پوستی به آفتاب باید به پزشک مراجعه کنید.

برخی از افراد هم به بزاق، سلول‌های پوستی و فضولات حیوانات حساسیت دارند. اگر نشانه‌های این مشکل سریع رفع نشود، برای درمان حساسیت پوستی به حیوانات خانگی هم باید به پزشک مراجعه کنید.

برای آشنایی با دارو برای خارش بدن، می‌توانید مطلبی تحت همین عنوان را در مجله دکتردکتر مطالعه کنید.

چه زمانی باید برای درمان به پزشک مراجعه کنید؟

کهیر و آنژیوادم معمولاً نشانه‌ای از مشکلی جدی در بدن هستند. اگر علائم زیر از آنها را مشاهده کردید، سریع با مرکز فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید:

  • تمام بدنتان با کهیر پر شده است.
  • به سختی نفس می‌کشید.

در موارد زیر هم به پزشک مراجعه کنید:

  • بثورات و علائم پوستی حساسیت بعد از ۲ تا ۳ هفته بهبود پیدا نمی‌کنند.
  • علائم و نشانه‌های اگزما آزاردهنده شده‌اند و نمی‌توانید آنها را کنترل کنید.
  • زخم‌هایتان خون‌ریزی یا چرک زردرنگ دارند و حالتی عفونی پیدا کرده‌اند.
  • به حساسیتی دچار شده‌اید که تازه است و قبلاً آن را تجربه نکرده‌اید.

در تمامی این شرایط، باید هرچه‌زودتر با بهترین متخصص پوست شهر خود ملاقات کنید. شما در هر شهری از ایران که ساکن باشید، به‌راحتی به بهترین متخصصان شهر خود دسترسی خواهید داشت. برای مثال، اگر در تهران زندگی می‌کنید، می‌توانید از میان بیش از 111 دکتر پوست تهران به بهترین متخصص پوست مورد نظر مراجعه کرده و مراقبت‌های پزشکی و تخصصی دریافت کنید.

تشخیص حساست پوستی چگونه صورت می‌گیرد؟

همان‌طور که پیش‌تر هم گفته شد، حساسیت‌های پوستی در اثر بروز واکنش سیستم ایمنی به محرک‌ها به وجود می‌آیند. برای کشف دلیل باید پزشک پوست را معاینه کند و آزمایش‌هایی انجام بدهد. در این مسیر، پزشکان:

  • درباره نشانه‌ها، وضعیت پوست و زمان ظهور علائم از شما سؤالاتی می‌پرسند.
  • برای بررسی وضعیت اقدام به معاینه پوست در نواحی چشم، گردن، گلو و سینه می‌کند.

از آزمایش‌های زیر هم برای ارزیابی دقیق‌تر وضعیت استفاده می‌شود؛ آزمایش‌های:

  • خراش یا پریک پوست (Skin prick test)
  • زیرپوستی (Intradermal)
  • خون
  • چالش
  • برچسب

درمان حساسیت پوستی

آزمایش خراش یا پریک پوست

اگر مشکوک به حساسیت باشید، پزشک اندکی از ماده حساسیت‌زا را روی پوست‌تان قرار می‌دهد و به آرامی پوست را می‌خراشد. اگر نسبت به ماده حساسیت داشته باشید، بدن در عرض ۱۵ دقیقه نسبت به آن واکنش نشان می‌دهد.

واکنش به شکل بروز خارش، زخم و قرمزی پوست بروز می‌کند. شاید کهیر هم روی پوست به وجود بیاید. اگر آثار ناشی از کهیر بزرگ باشند، تشخیص حساسیت ساده‌تر می‌شود. این را هم بدانید که نتیجه این آزمایش به طور قطعی نشان از حساسیت ندارد.

آزمایش زیرپوستی

اگر در آزمایش خراش یا پریک پوستی چیزی نشان داده نشود از آزمایش زیرپوستی کمک می‌گیرند. در واقع، زمانی که آزمایش قبلی چیزی نشان ندهد و همچنان مشکوک به ابتلا به آلرژی باشید، این آزمایش هم انجام می‌شود. در این روش، پزشک یا پرستار مقداری از مواد محرک را زیر پوست تزریق می‌کنند تا واکنش بدن نسبت به آن مشخص شود.

آزمایش خون

با گرفتن نمونه‌ای خون و بررسی آن در آزمایشگاه مشخص می‌شود که ابتلا به حساسیت پوستی وجود دارد یا خیر. در آزمایشگاه با اضافه‌کردن مواد حساسیت‌زا به خون منتظر واکنش می‌شوند. در بسیاری از موارد این آزمایش برای تشخیص حساسیت قابل اعتماد نیست چون گاهی بدون وجود حساسیت، باز هم نتیجه مثبت می‌شود. به چنین حالتی مثبت کاذب (false positive) گفته می‌شود.

آزمایش چالش

در مطب پزشک به شما ماده‌ای حساسیت‌زا داده می‌شود تا با مصرف آن واکنش بدنتان ارزیابی شود. پزشک در آنجا حضور دارد و واکنش‌هایتان را ارزیابی می‌کند.

آزمایش برچسب

از آزمایش برچسب برای ارزیابی ابتلا به درماتیت تماسی استفاده می‌شود. پزشک اندکی ماده حساسیت‌زا روی پوست قرار می‌دهد و روی آن را با باند می‌پوشاند. این باند ۲ تا ۴ روز روی پوست می‌ماند و بعد از آن وضعیت بدن نسبت به ماده حساسیت‌زا مورد بررسی قرار می‌گیرد. معمولاً وجود بثورات و زخم‌هایی روی پوست نشان از دچارشدن به حساسیت دارد.

درباره انواع مختلف تست و آزمایش حساسیت پوستی می‌توانید در مطلبی تحت همین عنوان در مجله دکتردکتر بیشتر مطالعه کنید.

درمان حساسیت پوستی چگونه است؟

بنا به اینکه به چه نوعی از حساسیت دچار هستید، روش‌های درمانی مختلفی هم برایتان در نظر گرفته می‌شود. با این حال، دو رویکرد کلی برای درمان حساسیت پوستی وجود دارد:

  • دوری‌کردن از ماده حساسیت‌زای مشکوک
  • استفاده از داروها و کرم‌ها برای رهایی از خارش، تورم یا درد

در ادامه به درمان‌های اختصاصی هر نوع از حساسیت‌ها اشاره می‌کنیم:

درمان حساسیت پوستی اگزما

  • از خاراندن، مالیدن و شست‌وشوی ناحیه حساس بپرهیزید.
  • پوست را چندبار در روز با کرم یا لوسیون‌هایی بدون الکل، رایحه و رنگ مصنوعی مرطوب کنید. بعد از خروج از حمام هم زمانی که پوست هنوز مرطوب است از این محصولات استفاده کنید.
  • پوشیدن لباس‌های پشمی هم باعث تحریک پوست حساس می‌شوند و بهتر است که آنها را کنار بگذارید.
  • از صابون و شامپوهای ملایم استفاده کنید.
  • برای درمان حساسیت پوستی به خاک و غبار باید تماستان را با محیط حاوی آنها قطع کنید.
  • مدت‌زمان حمام‌کردن را کوتاه کنید و با آب ولرم خودتان را بشویید.

درمان کهیر و آنژیوادم

  • اگر دچار حساسیت شدید هستید، مصرف آنتی‌هیستامین‌ها برایتان تجویز می‌شود.
  • علت بروز حساسیت نامشخص است. بعضی از افراد در تماس با الکل یا مصرف داروهای غیراستروئیدی و آسپرین دچار حساسیت می‌شوند. با قطع مصرف آنها امکان بهبود وجود دارد.
  • از پوشیدن لباس‌های تنگ پرهیز کنید و پوست را خنک نگه دارید. درباره آنژیوادم در یکی از مقالات مجله دکتردکتر برایتان گفته‌ایم، مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

درمان درماتیت تماسی

  • این نوع از حساسیت نیاز به درمانی مشخص ندارد اما معمولاً ۱۴ تا ۲۸ روز تا بهبود کامل طول می‌کشد.
  • اگر با ماده حساسیت‌زایی مانند پیچک سمی تماس داشتید هم باید سریع محل تماس را با آب و صابون بشویید.
  • پزشکان برای کنترل علائم و عوارض از آنتی‌هیستامین‌ها هم استفاده می‌کنند. با این حال، حدود چند هفته طول می‌کشد تا عوارض ناشی از حساسیت از بین بروند.
  • لوسیون کالامین و کمپرس سرد هم می‌توانند باعث تسکین درد و خارش شوند.
  • حمام در وان حاوی آب و بلغور جوی دوسر هم آرامش‌بخش است.

آلرژی پوستی

جلوگیری از حساسیت پوستی

بهترین روش برای پیشگیری از حساسیت پوستی دوری از مواد محرک و حساسیت‌آور است. با این حال، گاهی چنین امکانی وجود ندارد و دچار حساسیت می‌شوید. برای پیشگیری از اگزما هم باید پوست را مرتب چرب کنید تا علائم آن ظاهر نشوند یا بازگشت نکنند.

برای پیشگیری و درمان حساسیت پوستی به زنجبیل و مواد خوراکی دیگر باید مصرف آن را ترک یا قطع کنید. با این کار، علائم حساسیت بهبود پیدا می‌کنند اما اگر وضعیت بهبود پیدا نکرد، نیاز به مراجعه به پزشک دارید.

حساسیت پوستی در بیشتر مواقع جدی نیست اما به علائم توجه کنید

یادتان باشد که حساسیت پوستی در بیشتر مواقع مشکلی جدی و خطرناک نیست اما با این حال، در بعضی موارد هم عوارض خطرناکی دارد و باید آن را پیگیری کنید.

برای ملاقات با پزشکان پوست و متخصصان دیگر می‌توانید از سیستم نوبت دهی آنلاین دکتردکتر استفاده کنید. اگر هم تجربه یا پرسشی درباره حساسیت‌های پوستی دارید، حتماً با ما درمیان بگذارید.

منابع:

mayoclinic.org

intermountainhealthcare.org

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

404 دیدگاه در “حساسیت پوستی چه انواع، دلایل و درمان‌هایی دارد؟
  • سلام خسته نباشید
    من بیماری آبله مرغان دارم خیلی نگرانم
    آیا درمان دارد

    پاسخ
    • سلام مرحله حاد بيماريتون تموم ميشه اما بايد داروي خوراكي ضد آبله مرغا بخوريد بايد به پزشك مراجعه كنيد
      بعد از بهبودي اين ويروس در بدن مخفي ميشه و ممكنه در سن بالا تر به زونا مبتلا شيد
      لطفا

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به پزشک عمومی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام دختر من 13 ساله است 2 روز میشود که روی شکمش دانه های دسته جمعی و به رنگ سرخ زده و هم با خارش همراه است لطفاراهنمایی بفرمایید که چه کار را انجام بدهم اگر بخواهید عکسش را هم روان میکنم

    پاسخ
    • سلام
      ممکنه دچار الرژی شده باشد
      از پماد هیدروکورتیزون استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام
    من یک ماه پایین تنه ام بصورت کامل و دست هام پر شده از جوش های ریز و خیلی هم خارش داره هیچ درد و بی حالی و علائم دیگری ندارم

    پاسخ
    • سلام
      اخیرا شیو نکردین موها رو؟

      پاسخ
  • سلام روی پوست صورتم تقریبا زیر چشمم یک جوش زد قرمز رنگ بود و با استفاده ترمیم کننده یا خودش برطرف شد و دوباره یکم اونورترش باز یکی عین همون در اومد با تماس دستم خارشش بیشتر میشه دلیلش چی میتونه باشه خیلی نگرانم و چاره ش چیه

    پاسخ
    • سلام هر روز ضد آفتاب بزنيد
      محلول كليندامايسين هم روي جوشاتون روزب دو بار بزنيد

      پاسخ
  • روی پوست صورتم خارش میکنه و تو نور هم انگار دایره هست ولی میترسم بیشتر شه؟
    و اینکه روی پوست بدنم خارش میکنه و دون دون ریز میشه و فکر کنم واگیر داره چون جاه های دیگه بدنم میشه
    من از کرم کاندیزول هم استفاده کردم چیکار کنم؟ مثلا روی شونه ها یا باسن و… ایجاد میشه؟
    و من واس پوست بدنم دکتر رفتم ولی دکتر بد متوجه شد گف دون مرغیه ولی حتی نگفت چیکار کنم
    الان من چیکار کنم نمیدونم مریضیم چیه ؟میترسم تمام بدنم بشه?

    پاسخ
    • سلام بايد بصورت حضوري معاينه شيد تا مشخص شه حساسيت هست يا قارچ
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
      • سلام
        زیر زانوی من یه جثش در اومده ک اولش قرمز بودو درد میکرد ولی بعداز چند روز سرش سفید شده، الان تب هم دارم دست و پامم باد کرده. این چ بیماری ایه؟

      • سلام بايد از نظر التهاب مفصل زانو بررسي شيد
        لطفا

        برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

  • پوست روی صورتم خارش میکنه و تو نور هم انگار دایره هس ولی نمیدونم چیه میترسم بیشتر شه؟

    پاسخ
    • سلام يك بيماري هست به اسم روزاسه
      كه بدليل حساسيت به يك تخم عنكبوت ايجاد ميشه
      بايد متخصص پوست معاينتون كنن
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام الآن حدودا دو ماه است یه لکه کوچک در مچ پا ایجاد شده تقریبا قرمز رنگ یا صورتی مانند و در صورت تماس با دست شروع به خارش میکند و یه کم از قبل بزرگتر شده

    پاسخ
    • سلام
      از پماد بتامتازون در محل استفاده کنید
      در صورت عدم بهبود جهت معاینه به پزشک مراجعه کنید

      پاسخ
      • سلام من همسرم شیش ماهی هست که پوستش خیلی نازک شده به هرجا بخوره زود زخم میشه همش تاول میزنه حتی کف دستش بعد تاولا عفونت میکنن بعضی تاولاش سیاهه اگه بشه راهنمایی کنید

      • سلام
        باید از نظر درماتیت هرپتی فرم بررسی شوند
        به متخصص پوست مراجعه کنید

  • سلام خسته نباش یمدته که بدن دخترم میریزه بیرون دونه هاش گرد نیست درازی بصورت خطی بعد از خارش این جوری میشه اگه میشه راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام بايد اين آزمايشات را انجام بديد
      Cbc.diff esr crp
      Ast alt alk.p
      Pbs تا مشخص شه علتش چي هست

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید روی مچ پای چپم یه برجستگی قرمز مثل جوش دوماهی هست در اومده هیچ دردوخارشی نداره ولی خوب نشده میشه راهنمایی کنید واینکه بعضی وقتا یه لکه های کوچک یکی دومیلیمتری زیرپوست دستام میبینم که بعد چند روز ناپدیدمیشن وهیچ دردوخارشی ندارن

    پاسخ
    • سلام ممكنه اگزماي مزمن باشه اما بايد معاينه شيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام از خرداد ماه پوستم متورم میشه که روش قهوه ای رنگه بعد هم اون پوسته ی قهوه ای میره و ازش چرک خارج میشه باید چیکار کنم چندین بار هم به متخصص مراجعه ولی هیچ تاثیری نداشت

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر عفونت پوستي بررسي شيد و نمونه برداري و كشت انجام بديد

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر خوبید شما من دستام یی سال میشه حساسیت میکند دونه میزنه زرداب میدهد و خارش میکند چند بار دکتر پوست رفتم خوب نشده

      • سلام بدليل اگزماز هست
        پماد هيدروكورتيزون و يوسرين موضعي برنيد
        با دستكش از مواد شوينده استفاده كنيد
        صابون مايع هم استفاده نكنيد

  • سلام و خسته نباشید من ۲۱ سالمه و تقریبا ۱ سال نیم هست یک سری نقطه های خیلی ریز قرمز رنگ رو پوستم مخصوصا بازو و ساق پا در حد ۲ ۳ تا میان بعد از یکی دو روز هم میرن متخصص هم رفتم گفته چیزی نیست ادم به شدت استرسی هستم هربار دیدن استرس میگیرم چی میتونه باشه؟؟

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش cbc, diff, pt, ptt ،ast, alt, alkp بدین اگه خوب بود جای نگرانی نیست

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من روی پام یه دایره کوچی‌ بالا اومد و روش ترک ترک و زبر شده
    هیچ درد یا خارشی نداره میخوام بدونم دلیلش چیه خیلی استرس دارم

    پاسخ
    • سلام بايد متخصص پوست معاينتون كنن و نمونه برداري ازش انحام بدهند
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    پشت دستم اول یک جوش بود بعد دورش کم کم خط های دایره شکل کمرنگ شد بعدش اون جای دایره های قبلی سیاه شد و دایره های دیگه ایجاد شد ممنون میشم راهنماییم کنید?

    پاسخ
    • سلام بايد توسط متخصص پوست معاينه شيد
      از نظر بيماري عفوني پوست چك شبد
      لطفا spe”> متخصص پوست، مو و زیبایی استفاده کنید.

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشيد
    راستش من وقتي ميرم حموم و شوينده به پوستم ميخوره شروع ميكنه به دونه زندن مثل نيش پشه بعدش ك قرمزيش ميره جاش مثل سوختگي ميمونه
    همه شوينده اي رو امتحان كردم صابون شامپوبدن و…
    نميدونم چيكار كنم

    پاسخ
    • سلام بايد براي درمان الرژيتون دارو مصرف كنيد در كنارشم پوستتون مرطوب باشه لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیرروی کمرم احساس خارش کردم بعد دیدم ی تاول بود بعد از اون ام خارش داشت الان دیدم دوباره ی تاول دیگ مثل همون زده به کمرم ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام، پماد كالامين موضعي بزنيد
      همراه با پماد آسيكلوير احتمال زونا مطرح هست
      بايد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام و عرض ادب
    تقریبا دوسال میشود که بدون هیچ دلیلی برخی از قسمت های بدنم قرمز شده، خارش پیدا میکنند و شبیه کهیر میشوند. همچنین کافی که بخشی از بدنم تحت فشار باشه مثلا وسیله سنگین بردارم، کلی خارش و قرمزی پوست اذیتم میکنه. ولی به محض اینکه سیتریزن یا لوراتادین استفاده میکنم برطرف میشه و دو سه روزی راحت میشم. رفتم پیش متخصص آلرژی فقط ویتامین دادن و سیتریزن

    پاسخ
    • سلام
      ستیریزین را به طور مرتب ادامه دهید

      پاسخ
  • سلام ، پشت ران هام که معمولا سمت چپ و به ندرت سمت راست و همینطور گاهی کناره های بالای ران ، کهیر میزنه ، قرمز رنگ ، با خارش .
    بعد از مدتی کم و محو میشه اما دوباره ظاهر میشن، ممکنه راهنماییم کنید.

    پاسخ
    • سلام لازمه كه آزمايش از نظر كم كاري تيروييد و كبد چرب بديد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من در روز چند بار روی پیشانی وروی گونهام لکه های قرمز بدون بر جستگی میزند بعد رفع مشود نشانه چیست

    پاسخ
    • سلام اسم اين حالت روزاسه هست
      از مرطوب كننده پوست استفاده كنيد
      گاهي در روز پنجره خونتونو باز بذاريد
      اين حالت بدليل تخم يك نوع عنكبوت ايحاد ميشه
      اگه با اين كارها بهتر نشديد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام و وقت بخیر
    پسرم حدود سه روز جوشهایی شبیه به کهیر روی بدنش بوجود اومده. بیشترشون در نواحی کشاله ران ،سینه پا ،قسمت ارنج و ساق دست، دور گوش قرار دارند و همراه خارشهایی نیز می باشند
    لطفا راهنمایی بفرمایید باید چیکارکنیم .

    پاسخ
    • سلام

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید.دخترم16سالشه،توفصل بهار یه دانه های صورتی رنگ که به شکل لکه وگاهی پهن بودن روقسمت ران پاهازد وخودش کم کم کمرنگ میشدن وخوب میشذ ودوباره جای دیگه ازپا میزد تا اینکه توفصل تابستان تو مرداد خیلی زیادشدن حتی قسمت شکمش پشت وگردنشم شدکه به متخصص پوست مراجعه کردیم آ زمایش نوشتن وخوشبختانه ازنظر خون وپلاکت مشکلی نداشت ودکتر حساسیت پوستی تشخیص دادن.قرص پردنیزولون دادن با ویتامین ث پماد ساختنی صابون واسه پوست خشک ولوسیون بعدحمام.وقتی قرص پردنیزولون خورد بعدیک هفته کاملا لکه ها ناپدید شدن.امابعد 1ماه دوباره ظاهر شدن به تعدادخیلی کم که خودشون کمرنگ میشن وازبین میرن وبا ورود پاییز کمترشد وزمستان هم خیلی کم شدن ولی هنوز هستن..دلیلش چی هست؟

    پاسخ
    • سلام
      ممکنه دچار کهیر باشند

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام ، روی انگشتای دست ها و پاهای همسرم یه سری جوش که نمیشه گفت ولی یه چیزای ریزی زده که دردناک و سفت هستند ، میشه راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      ممکنه دچار زگیل شده باشد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • با سلام مدتی است روی ساعد دست چپم لکه های قرمز پررنگ ظاهر میشود ، و هرروز کم رنگ تر میشود و بعد از چند روز از بین میرود ، هیچ خارش ، سوزش ، پوست پوستی وجود ندارد بطوریکه فقط با مشاهده متوجه آن میشوم ، لطفا نظر خود را دراین خصوص اعلام فرمائید. متشکر میشوم و با شرایط موجود مراجعه به پزشک متخصص هم دشوار است.

    پاسخ
    • سلام بايد آزمايش خون بديد
      از نظر تعداد پلاكت بررسي شيد
      Cbc.diff esr crp
      Pbs
      و اگه نرمال بود بايد متخصص پوست معاينه كنن
      اين كارارو با رعايت پروتكل هاي بهداشتي انجام بديد

      پاسخ
  • سلام مدت سه روزه که روی صورت وسرم قسمت راست لکه‌های قرمز که درد هم داره ایجاد شده و پوست سرم هم دست میکشم در داره گوشم هم تیر میکشه آب دهانم را قورت میدم گلوم درد میگیرد ممنونم جواب بدید

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر عفونت گلو و گوش ويزيت شويد و از نظر كرونا هم معاينه شويد
      اطفا اين آزمايشات را انجام دهيد
      Cbc.diff esr crp
      Ldh
      Covid igm and igg

      پاسخ
  • بسیارعالی

    پاسخ
    • ???

      پاسخ
  • سلام چندروز هست یه بچه ۱۰ ساله روی بدنش وپشتش دونه های قرمز زده وحالا هم روی صورتش به وجد اومدند

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شود
      اگه خارش دارند ممکن است ابله مرغان باشد

      پاسخ
  • سلام مدتيست زخم های که خود بخود پوست. روی آن پاره میشود دوربین دو کتف روی قفسه سینه. ساعد دستها ناحیه تحتانی دستگاه. تناسلی وکشاله ران ایجاد میشود. دیابت هم دارم چهکنم

    پاسخ
    • سلام بايد به متخصص پوست مراجعه كنيد از نظر قارچ هم بايد بررسي شيد

      پاسخ
  • سلام.
    میشه درمورد درمان لیگن پلان توضیح بدین

    پاسخ
    • سلام
      حتما مقاله کاملی اختصاص میدهیم

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر دخترم بخاطر هورمون مردونش بالاست قرص اتیسترون استفاده کرده یه بسته خورده الان تمام تنش پر شده از جوش خارش هم داره الان چیکار کنه خوب بشه؟ ممنونم

    پاسخ
    • سلام مصرف دارو را قطع كند و به متخصص زنان مراجعه كنه

      پاسخ
  • سلام من تقریبا 4 5 ماهی میشه ک انگشت اشاره ام حساسیت داره ک همون روزای اول قرمز بود و بعد متورم شدو میخارید و هرپوسته پوسته میشد منم هر روز میکندم بعد دو هفته اینطورا یکم بهتر شد با پماد بتامتازون و کنترل شد ولی هنوزم ک هنوزی همون اطراف انگشتم حساسیت داره و میخاره و یکم ک میخارمشون متورم میشه و واقعا نمیدونم چیکار کنم و نمیدونم این چه نوع حساسیتی ک خوب نمیشه و تا حالا دکتر هم نرفتم چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      هفته ای دو بار از پماد استفاده کنید سعی کنید از مواد شوینده کمتر استفاده نمایید مایع دستشویی خود را عوض کنید در صورت عدم بهبود به متخصص پوست مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام
    من یه 9روزی هست که از ناحیه تناسلی ام(روی مجرای ادراری) یه ضایعه متورم زده که ول بزرگ بود چون دستکاریش کردم مثل یه نخود بالا اومد چون فکر کردم یه دانه چرکی و فشارش بدم خوب میشه ولی چرکی ازش بیرون نیومد و متورم تر شد بعد از چند روز کمی کوچک شد چون دیگه دستکاریش نمی کردم ولی هنوز کامل کوچک وخوب نشده آیا خطرناک است .

    پاسخ
    • سلام بله ، بايد به متخصص اورولوژي مراجعه كنيد تا معاينتون كنن و درمانو براتون شروع كنن

      پاسخ
      • خیلی متشکرم

  • سلام روز بخیر ببخشید من 32 سالمه و دو روزه که در قسمت کمر و سینه و باتک و دستام دانه های قرمز ریخته و بعضی قسمت هاش دانه هاپهن ترن و خیلی خارش داره البته چند روز قبلش غذاهای خیلی گرم مثل گوشت شتر و ارده خوردم نظر شما چیه؟ سپاس

    پاسخ
    • سلام
      ایا سابقه ای از حساسیت و کهیر دارید؟
      ایا در دیگر اعضای خانواده چنین علایمی مشاهده می شود؟

      پاسخ
  • سلام
    من پنجاه سال سن دارم حدود یک سال است متوجه یک دانه بسیار کوچک روی پوست انتهای پیشانی نزدیک محل رویش موی سر شدم دانه نه خارش دارد نه سوزش و تقریبا همرنگ پوست است فقط وقتی بهش دست میزنم یا فشار می‌آورم دارای حس است و مثل سوزن که فرو می‌کنند کمی درد عمقی دارد و در حال بزرگ شدن است که اکنون تقریبآ به اندازه باروت کبریت شده
    از این که وقت گذاشته و راهنمایی میکنید کمال تشکر دارم

    پاسخ
    • سلام
      باید حتما معاینه شود چون یکسال است طول کشیده

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام. ببخشید من ۲۲ سالمه و ۶ ساله صورتم پوست پوست میشه. بیشتر بالای ابروهام و بغل بینی و پوست سرم هم به شدت شوره میزنه و اصلا نمیشه جلوشو گرفت.تمام ضد شوره ها رو زدم حتی دکتر هم برام تجویز کرد ولی حل نشد. الان به ریش هایم هم سرایت کرده و ریشمم شوره میده…بعد از کنده شدن پوست مرده، جاش میخاره و اگه بخاره جاش سرخ میشه و میسوزه…وقتی حموم میرم آب گرم می خوره صورتم انگار دارم میپزم حتی یکمی داغ باشه…تاحدی که سرد میکنم. نگرانم.بنظرتون چیه؟

    پاسخ
    • سلام شامپو كتوكونازول بزنيد
      همراه با كپسول فلوكونازول ١٠٠ ميلي گرم خوراكي هر سه روز يكي تا سه روز بخوريد

      پاسخ
  • با سلام و عرض ادب خدمت تمامی دکترای محترم
    روی دستم و قفسه سینه ام حدود یک سالی هست دانه های صورتی رنگ متمایل به قهوه ای هستند که وقتی آب می ریزم پیدا میشن و به رنگ صورتی در میاند و اگر آب نریزم فقط تعداد کمی روی دستم و روی قفسه سینم هستن فقط با ریختن آب بیشتر میشن و دوباره بعد از چند دقیقه گم‌میشن لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر جرب بررسي شيد
      لطفا به متخصص داخلي مراجعه كنيد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید ممنون از سایت خوبتون .
    من چن روزی میشه ک پوست صورتم نواحی بینی و دور لبام و چانه ام بشدت خشک و پوسته پوسته میشن و همچنین چانه ام قرمز میشه و سوزش داره و اینک پارسالم اواخر شهریور اینطوری شده بودم ولی اونوخ فقط نواحی چانه ام اینطوری بود امسال یه هفته پیش از ژل شستشوی صورت استفاده کردم سه چهار بار این حساسیت میتونه فصلی باشه یا حساسیت به ژل ؟؟ممنون میشم جوابمو بدید?❤

    پاسخ
  • سلام چند روزی هست که بدنم روی برات و کمر چندتای تاول آبدار زده قبل از بیرون زدن خارش دارد و بعد از ترکیدن وقتی که در حال خوب شدن هست آن زمان هم خارش دارد ضمنا چند روز پیش گرمی زیاد خوردم میشه علتش خوردن گرمی باشه یا نه ممنون میشم اگه راهنمایی کنید با تشکر از سایت بسیار مفیدتون که اینهمه مطالب مفید میشه مطالعه کرد بازهم ممنونپ

    پاسخ
    • سلام بهتره از نظر زونا توسط متخصص داخلي ويزيت شويد

      پاسخ
  • سلام مادرم 6ماه میشه روی دستش دانه های قرمز رنگ ایجاد میشه بعد خارش شدید میکنه بیماریه فشار خون داره ممکن ربط به بیماری داشته باشه لطفا کمک. کنید ممنون میشم

    پاسخ
  • نزدک به 7ساله که روی پوست پا کنار قوزک پام شدید خارش داشت با خارش این چند سال حالا همان قسمت پوسته پوسته و زخیم شده با خارش شدید لطفا کمکم کنید43 سال دارم

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من دختر 22 ساله هستم. الان سه هفتست که بدنم (به جز صورتم) دانه های قرمز میزنه تقریبا نیم میلی متر تا 1 سانتی متر نه ابدار هست و نه چرک دار فقط خارش دارم. یجوری هم هست که اول فقط خارش بعد چند ساعت دانه بوجود میاد. و خونه رو بررسی اثری از حشره نبود به علاوه که الان 3 هفته شده و فقط من اینجوریم. اولم فقط پاهام بود و کم کم بیشتر شد. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  • با سلام و عرض ادب، لطفا منو راهنمایی کنید
    من مردی۴۸ ساله، مبتلا به دیابت نوع ۲هستم، جدیداً پوست بدنم در نقاط مختلف هم خارش داره و هم سوز سکزنی میشه، با توجه به دیابتم قبلا این مشکل نداشتم
    البته اگر راهپیمایی و ورزش کنم تا ۲۴ ساعت مشکلی ندارم. بر رهایی از این وضعیت چکار کنم. ضمنن قرص متفورمین۵۰۰ سه بار در روز و دیابزید ۳۰ دوبار در روز مصرف میکم. لطفا راهنمایی بفرمایید. سپاسگزارم

    پاسخ