حساسیت پوستی چه انواع، دلایل و درمان‌هایی دارد؟

حساسیت پوستی
اشتراک گذاری 404 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

درباره حساسیت پوستی یا آلرژی چه می‌دانید؟ شاید شما هم با بروز لکه‌ها یا جوش‌های قرمز روی پوست خودتان یا دیگران مواجه شده باشید و احتمالاً خودتان و اطرافیانتان از لفظ آلرژی یا حساسیت هم زیاد استفاده کرده‌اید. با این حال، امکان دارد که به‌ طور دقیق ندانید، منظور از حساسیت یا آلرژی چیست. گاهی‌ اوقات، باید برای کشف علت این بروزات پوستی باید به دکتر پوست مراجعه کنید. در این مقاله هم سعی کرده‌ایم که اطلاعات کاملی درباره حساسیت پوستی و انواعش در اختیارتان بگذاریم. دلایل و درمان‌های هریک را مطرح می‌کنیم تا به طور دقیق از اوضاع و احوال پوست‌تان باخبر شوید.

حساسیت پوستی چیست؟ چقدر احتمال خطرناک شدن آن وجود دارد؟

زمانی که سیستم ایمنی نسبت به محرکی پاسخ می‌دهد، امکان دارد که دچار حساسیت‌های پوستی شویم. معمولاً محرک‌هایی که باعث بروز حساسیت می‌شوند، خطرات آنچنانی ندارند و مشکلاتی جدی به وجود نمی‌آورند.

واکنش‌های سیستم ایمنی که به واکنش‌های آلرژیک یا حساسیت معروف‌اند، علائمی مانند خارش، قرمزی و بثورات پوستی ایجاد می‌کنند. تورم، سوزش و خارش هم از نشانه‌های دیگر بروز حساسیت پوستی هستند. از انواع حساسیت‌های پوستی در ادامه نام می‌بریم.

علت حساسیت پوستی

انواع حساسیت پوستی را می‌شناسید؟

حساسیت پوست می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد. دسته‌بندی‌های کلی برای این موضوع شامل موارد زیر می‌شود:

  • درماتیت آتوپیک (Atopic dermatitis) یا همان اگزما
  • درماتیت تماسی
  • کهیر
  • آنژیوادم (Angioedema)
  • تبخال

 درماتیت آتوپیک

این حساسیت پوستی با نام اگزما هم شناخته می‌شود و با خشکی و خارش پوست همراه است. اگزما یا درماتیت آتوپیک از رایج‌ترین مشکلات پوستی است و بیشتر در کودکان رخ می‌دهد. برای درمان حساسیت پوستی در کودکان باید نظر دکتر پوست را جویا شوید.

عوامل ژنتیکی و محیطی می‌توانند باعث ابتلا به این حساسیت شوند. بروز درماتیت آتوپیک با آسم، حساسیت‌های غذایی و فصلی هم در ارتباط است. به عبارت دیگر، این‌ها می‌توانند باعث تحریک بدن و ایجاد حساسیت شوند. این حساسیت ممکن است در همه نقاط رخ بدهد. به عنوان مثال اگزمای دور چشم یکی از انواع اگزما است.

مصرف غذایی خاص یا محرک‌های دیگری نظیر استرس، لوسیون‌ها و صابون‌ها، سرما و هوای خشک می‌توانند موجبات ابتلا به درماتیت آتوپیک را فراهم کنند.

درماتیت تماسی

تماس موادی حساسیت‌زا با پوست می‌توانند باعث بروز درماتیت تماسی شوند. اگر بخواهیم از عوامل حساسیت‌زایی نام ببریم که این حساسیت پوستی را شغله‌ور می‌کنند، باید اشاره‌ای به فلز نیکل داشته باشیم.

بعضی از افراد به برخی از فلزات مانند نیکل حساسیت دارند. با لمس‌کردن این فلز و استفاده از وسایلی مانند گوشواره‌هایی از این جنس، امکان بروز درماتیت تماسی به وجود می‌آید.

حساسیت به پیچک و بلوط سمی هم میان افراد پرشماری رایج است. برای درمان حساسیت پوستی به بدلیجات باید استفاده از آنها را کنار بگذارید و برای موارد دیگر هم تماستان با ماده سمی و حساسیت‌زا را قطع کنید.

کهیر

حساسیت‌داشتن به بعضی از خوراکی‌ها باعث بروز برآمدگی‌هایی روی سطح پوست می‌شود که کهیر نام دارند. بدن در مواجهه با محرک‌های حساسیت‌زا، ماده‌ای موسوم به هیستامین ترشح می‌کند. ظهور برجستگی‌های پوستی هم به همین خاطر است. نیش‌زدن حشرات هم می‌تواند محرکی برای سیستم ایمنی و بروز کهیر باشد.

آنژیوادم

ورم‌های شدید پوستی هم از انواع حساسیت هستند و آنژیوادم نام دارند. چنین شکلی از حساسیت معمولاً در لب‌ها، پشت چشم و گلو رخ می‌دهند. در بسیاری از موارد، با بروز آنژیوادم، کهیر هم به‌ طور هم‌زمان رخ می‌دهد.

برای مطالعه بیشتر درباره آنژیوادم می‌توانید مقاله‌ آنژیوادم چیست و در چه شرایطی منجر به مرگ می‌شود؟ را در مجله دکتردکتر مطالعه کنید.

علائم حساسیت پوستی چیست؟

نشانه‌های حساسیت پوست بنا به ریشه آن متفاوت خواهد بود. در ادامه از علائم آلرژی در هریک از انواع حساسیت می‌گوییم:

اگزما یا درماتیت آتوپیک

اگر دچار این نوع از حساسیت شوید، پوست‌تان حالتی زبر، خشک و قرمز پیدا می‌کند. خارش هم از علائم شایع اگزما است. این نوع از آلرژی بیشتر صورت، زانوها، دست‌ها و آرنج را تحت‌ تأثیر قرار می‌دهد. گاهی هم از زخم‌های این حساسیت مایعی بی‌رنگ ترشح می‌شود.

اگزما
نمونه‌ای از اگزما

درماتیت تماسی

بثورات و زخم‌هایی که با وجود درماتیت تماسی ظاهر می‌شوند هم خارش‌زا و هم در بیشتر موارد دردناک هستند. امکان دارد که این زخم‌ها با تاول و برآمدگی همراه باشند. تماس با محرک‌ها یا بلافاصله یا ۴۸ ساعت بعد از تماس باعث بروز این حساسیت پوستی می‌شوند.

درماتیت
نمونه‌ای از درماتیت تماسی

کهیر

برآمدگی‌های برجسته یا صافی که خارش‌زا هستند هم در دسته‌بندی‌های حساسیت کهیری قرار می‌گیرند. بروز چنین حساسیتی معمولاً پرده از وجود مشکلی جدی‌ و قابل‌پیگیری برمی‌دارد.

اگر دوست دارید درباره کهیر بیشتر بدانید، دکتردکتر مقاله‌ای در این‌باره برایتان آماده کرده است؛ مطالعه آن را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

کهیر
نمونه‌ای از کهیر

آنژیوادم

این نوع از حساسیت با ورم بخشی از بدن همراه می‌شود؛ برای مثال، پشت چشم‌ها ورم می‌کند یا در ناحیه گلو التهاب و تورم به وجود می‌آید. اگر آنژیوادم در گلو رخ بدهد، تنفس را با مشکل روبه‌رو می‌کند. در این حالت، نیاز فوری به مراجعه به پزشک وجود دارد.

آنژیوادم

مشاوره تلفنی و متنی با دکتر پوست

تبخال

تبخال یک بیماری ویروسی ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس است و به طور کلی به عنوان حساسیت پوستی محسوب نمی‌شود. این بیماری با ایجاد زخم‌های دردناک و تاول‌های کوچک در نواحی مختلف بدن، به ویژه در اطراف لب‌ها و نواحی تناسلی، همراه است. حساسیت پوستی معمولاً به واکنش‌های سیستم ایمنی به مواد آلرژی‌زا مربوط می‌شود، در حالی که تبخال نتیجه عفونت ویروسی است و نیاز به درمان خاص ضدویروسی دارد.

دلایل بروز حساسیت‌های پوستی چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر هم گفته شد، انواع مختلفی از حساسیت پوستی وجود دارد. مجموعه‌ای از عوامل رایج برای ابتلا به حساسیت‌های پوستی وجود دارد:

  • مصرف برخی از داروها باعث بروز حساسیت می‌شود. برای درمان حساسیت پوستی به دارو باید به پزشک مراجعه کنید.
  • تماس با بعضی فلزات مانند نیکل هم روی پوست آلرژی ایجاد می‌کند. برای درمان حساسیت پوستی به بدلیجات باید استفاده از آنها را کنار بگذارید و کمی صبر کنید تا عوارض بهبود پیدا کنند.
  • بعضی از افراد به پلاستیک حساسیت دارند و استفاده از موادی از این جنس می‌تواند باعث بروز آلرژی پوستی برای آنها شود.
  • حساسیت به نور فرابنفش خورشید هم از جمله مواردی است که در بعضی از افراد دیده می‌شود. اگر عوارضی جدی بابت این آلرژی می‌بینید، برای درمان حساسیت پوستی به آفتاب باید به پزشک مراجعه کنید.

برخی از افراد هم به بزاق، سلول‌های پوستی و فضولات حیوانات حساسیت دارند. اگر نشانه‌های این مشکل سریع رفع نشود، برای درمان حساسیت پوستی به حیوانات خانگی هم باید به پزشک مراجعه کنید.

برای آشنایی با دارو برای خارش بدن، می‌توانید مطلبی تحت همین عنوان را در مجله دکتردکتر مطالعه کنید.

چه زمانی باید برای درمان به پزشک مراجعه کنید؟

کهیر و آنژیوادم معمولاً نشانه‌ای از مشکلی جدی در بدن هستند. اگر علائم زیر از آنها را مشاهده کردید، سریع با مرکز فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید:

  • تمام بدنتان با کهیر پر شده است.
  • به سختی نفس می‌کشید.

در موارد زیر هم به پزشک مراجعه کنید:

  • بثورات و علائم پوستی حساسیت بعد از ۲ تا ۳ هفته بهبود پیدا نمی‌کنند.
  • علائم و نشانه‌های اگزما آزاردهنده شده‌اند و نمی‌توانید آنها را کنترل کنید.
  • زخم‌هایتان خون‌ریزی یا چرک زردرنگ دارند و حالتی عفونی پیدا کرده‌اند.
  • به حساسیتی دچار شده‌اید که تازه است و قبلاً آن را تجربه نکرده‌اید.

در تمامی این شرایط، باید هرچه‌زودتر با بهترین متخصص پوست شهر خود ملاقات کنید. شما در هر شهری از ایران که ساکن باشید، به‌راحتی به بهترین متخصصان شهر خود دسترسی خواهید داشت. برای مثال، اگر در تهران زندگی می‌کنید، می‌توانید از میان بیش از 111 دکتر پوست تهران به بهترین متخصص پوست مورد نظر مراجعه کرده و مراقبت‌های پزشکی و تخصصی دریافت کنید.

تشخیص حساست پوستی چگونه صورت می‌گیرد؟

همان‌طور که پیش‌تر هم گفته شد، حساسیت‌های پوستی در اثر بروز واکنش سیستم ایمنی به محرک‌ها به وجود می‌آیند. برای کشف دلیل باید پزشک پوست را معاینه کند و آزمایش‌هایی انجام بدهد. در این مسیر، پزشکان:

  • درباره نشانه‌ها، وضعیت پوست و زمان ظهور علائم از شما سؤالاتی می‌پرسند.
  • برای بررسی وضعیت اقدام به معاینه پوست در نواحی چشم، گردن، گلو و سینه می‌کند.

از آزمایش‌های زیر هم برای ارزیابی دقیق‌تر وضعیت استفاده می‌شود؛ آزمایش‌های:

  • خراش یا پریک پوست (Skin prick test)
  • زیرپوستی (Intradermal)
  • خون
  • چالش
  • برچسب

درمان حساسیت پوستی

آزمایش خراش یا پریک پوست

اگر مشکوک به حساسیت باشید، پزشک اندکی از ماده حساسیت‌زا را روی پوست‌تان قرار می‌دهد و به آرامی پوست را می‌خراشد. اگر نسبت به ماده حساسیت داشته باشید، بدن در عرض ۱۵ دقیقه نسبت به آن واکنش نشان می‌دهد.

واکنش به شکل بروز خارش، زخم و قرمزی پوست بروز می‌کند. شاید کهیر هم روی پوست به وجود بیاید. اگر آثار ناشی از کهیر بزرگ باشند، تشخیص حساسیت ساده‌تر می‌شود. این را هم بدانید که نتیجه این آزمایش به طور قطعی نشان از حساسیت ندارد.

آزمایش زیرپوستی

اگر در آزمایش خراش یا پریک پوستی چیزی نشان داده نشود از آزمایش زیرپوستی کمک می‌گیرند. در واقع، زمانی که آزمایش قبلی چیزی نشان ندهد و همچنان مشکوک به ابتلا به آلرژی باشید، این آزمایش هم انجام می‌شود. در این روش، پزشک یا پرستار مقداری از مواد محرک را زیر پوست تزریق می‌کنند تا واکنش بدن نسبت به آن مشخص شود.

آزمایش خون

با گرفتن نمونه‌ای خون و بررسی آن در آزمایشگاه مشخص می‌شود که ابتلا به حساسیت پوستی وجود دارد یا خیر. در آزمایشگاه با اضافه‌کردن مواد حساسیت‌زا به خون منتظر واکنش می‌شوند. در بسیاری از موارد این آزمایش برای تشخیص حساسیت قابل اعتماد نیست چون گاهی بدون وجود حساسیت، باز هم نتیجه مثبت می‌شود. به چنین حالتی مثبت کاذب (false positive) گفته می‌شود.

آزمایش چالش

در مطب پزشک به شما ماده‌ای حساسیت‌زا داده می‌شود تا با مصرف آن واکنش بدنتان ارزیابی شود. پزشک در آنجا حضور دارد و واکنش‌هایتان را ارزیابی می‌کند.

آزمایش برچسب

از آزمایش برچسب برای ارزیابی ابتلا به درماتیت تماسی استفاده می‌شود. پزشک اندکی ماده حساسیت‌زا روی پوست قرار می‌دهد و روی آن را با باند می‌پوشاند. این باند ۲ تا ۴ روز روی پوست می‌ماند و بعد از آن وضعیت بدن نسبت به ماده حساسیت‌زا مورد بررسی قرار می‌گیرد. معمولاً وجود بثورات و زخم‌هایی روی پوست نشان از دچارشدن به حساسیت دارد.

درباره انواع مختلف تست و آزمایش حساسیت پوستی می‌توانید در مطلبی تحت همین عنوان در مجله دکتردکتر بیشتر مطالعه کنید.

درمان حساسیت پوستی چگونه است؟

بنا به اینکه به چه نوعی از حساسیت دچار هستید، روش‌های درمانی مختلفی هم برایتان در نظر گرفته می‌شود. با این حال، دو رویکرد کلی برای درمان حساسیت پوستی وجود دارد:

  • دوری‌کردن از ماده حساسیت‌زای مشکوک
  • استفاده از داروها و کرم‌ها برای رهایی از خارش، تورم یا درد

در ادامه به درمان‌های اختصاصی هر نوع از حساسیت‌ها اشاره می‌کنیم:

درمان حساسیت پوستی اگزما

  • از خاراندن، مالیدن و شست‌وشوی ناحیه حساس بپرهیزید.
  • پوست را چندبار در روز با کرم یا لوسیون‌هایی بدون الکل، رایحه و رنگ مصنوعی مرطوب کنید. بعد از خروج از حمام هم زمانی که پوست هنوز مرطوب است از این محصولات استفاده کنید.
  • پوشیدن لباس‌های پشمی هم باعث تحریک پوست حساس می‌شوند و بهتر است که آنها را کنار بگذارید.
  • از صابون و شامپوهای ملایم استفاده کنید.
  • برای درمان حساسیت پوستی به خاک و غبار باید تماستان را با محیط حاوی آنها قطع کنید.
  • مدت‌زمان حمام‌کردن را کوتاه کنید و با آب ولرم خودتان را بشویید.

درمان کهیر و آنژیوادم

  • اگر دچار حساسیت شدید هستید، مصرف آنتی‌هیستامین‌ها برایتان تجویز می‌شود.
  • علت بروز حساسیت نامشخص است. بعضی از افراد در تماس با الکل یا مصرف داروهای غیراستروئیدی و آسپرین دچار حساسیت می‌شوند. با قطع مصرف آنها امکان بهبود وجود دارد.
  • از پوشیدن لباس‌های تنگ پرهیز کنید و پوست را خنک نگه دارید. درباره آنژیوادم در یکی از مقالات مجله دکتردکتر برایتان گفته‌ایم، مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

درمان درماتیت تماسی

  • این نوع از حساسیت نیاز به درمانی مشخص ندارد اما معمولاً ۱۴ تا ۲۸ روز تا بهبود کامل طول می‌کشد.
  • اگر با ماده حساسیت‌زایی مانند پیچک سمی تماس داشتید هم باید سریع محل تماس را با آب و صابون بشویید.
  • پزشکان برای کنترل علائم و عوارض از آنتی‌هیستامین‌ها هم استفاده می‌کنند. با این حال، حدود چند هفته طول می‌کشد تا عوارض ناشی از حساسیت از بین بروند.
  • لوسیون کالامین و کمپرس سرد هم می‌توانند باعث تسکین درد و خارش شوند.
  • حمام در وان حاوی آب و بلغور جوی دوسر هم آرامش‌بخش است.

آلرژی پوستی

جلوگیری از حساسیت پوستی

بهترین روش برای پیشگیری از حساسیت پوستی دوری از مواد محرک و حساسیت‌آور است. با این حال، گاهی چنین امکانی وجود ندارد و دچار حساسیت می‌شوید. برای پیشگیری از اگزما هم باید پوست را مرتب چرب کنید تا علائم آن ظاهر نشوند یا بازگشت نکنند.

برای پیشگیری و درمان حساسیت پوستی به زنجبیل و مواد خوراکی دیگر باید مصرف آن را ترک یا قطع کنید. با این کار، علائم حساسیت بهبود پیدا می‌کنند اما اگر وضعیت بهبود پیدا نکرد، نیاز به مراجعه به پزشک دارید.

حساسیت پوستی در بیشتر مواقع جدی نیست اما به علائم توجه کنید

یادتان باشد که حساسیت پوستی در بیشتر مواقع مشکلی جدی و خطرناک نیست اما با این حال، در بعضی موارد هم عوارض خطرناکی دارد و باید آن را پیگیری کنید.

برای ملاقات با پزشکان پوست و متخصصان دیگر می‌توانید از سیستم نوبت دهی آنلاین دکتردکتر استفاده کنید. اگر هم تجربه یا پرسشی درباره حساسیت‌های پوستی دارید، حتماً با ما درمیان بگذارید.

منابع:

mayoclinic.org

intermountainhealthcare.org

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

404 دیدگاه در “حساسیت پوستی چه انواع، دلایل و درمان‌هایی دارد؟
  • سلام خسته نباشین.ببخشین من روی شکمم و ران پاهام دچار کلوئید شدم هرازگاهی قسمتهای دیگه بدنم هم درگیر میشه،دوتا آمپول بتامتازون زدم.وازپمادش هم استفاده میکنم بیشتراز دوهفته هس ولی خوب نشدم.لطفا راهنمایی کنین.ممنون

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی شما باید توسط متخصص پوست و مو معاینه شوید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر،من چندماهه که پهلوم یه تیکه از پوستم قرمز وبعد قهو ه ای تیره شده رنگش و به مرور داره کمی اندازه ش بزرگتر میشه الانم رو پام یه زخم قرمز رنگ بود که میخارید فرداش تاول شد الان دو روزه تاول میترکه میخاره و میسوزه دوباره توش پر اب میشه و اطرافشم رگه های قرمز داره زیاد میشه .ممنون میشم راهنمائیم کنید.

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی باید توسط متخصص پوست و مو معاینه شوید

      پاسخ
  • سلام.وقت بخیر.من از بچگی بدنم کهیر میزنه هرجا رفتم تشخیص ندادن برا چیه.اوایل سالی یبار تو گرما میزد ولی الان با گذشت سن سالی ۳ یا ۴ بار میزنه و هر بار تا یک هفته تو تنم میمونه.بعضی وقتها ب صورت وحشناک با درد و ورم میرنه بالا.لطفا راهنمایم کنید

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    دخترم ۹سالش هست ۱۰ روز پیش روی شکمش دانه های قرمز شروع شد بعد به کمر و گردن و صورتش رسید دوبار بردمش دکتر گفتن حساسیت هست بار اول قرص هیدروکسی زین استفاده کرد ولی بازم بیشتر شد و بار دوم دکتر شربت سیتریزین و قرص کتوتیفن(کتوف)تجویز کرد ولی دوباره داره بیشتر میشه نمیدونم چیکار کنم لطفا راهنماییم کنید.درضمن اوایل خارش نداشت الان خیلی کم خارش داره

    پاسخ
  • سلام من ۴۲ سال دارم و حدود یک ماه است که زمین خوردم و جای زخم ها خیلی دیر خوب شدم به نظرم ملتهب هستند البته عفونت ندارند حتی جاهایی که خیلی خراش های کوچکی هم بودن بدون خونریزی باز ملتهب هستند یک جور قرمزی کم و برجستگی ضعیف دیده میشه قبلاً از شما متشکرم لطفاً راهنمایی کنید خودم احساس میکنم لیکن پلان باشه اما درمانش رو نمیدونم از روی عکس های اینترنت و مقایسه اینطور فهمیدم آیا درست هست لیکن پلان بر اثر زخم؟

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی بدون معاینه نمی توان نظر داد لطفاً به پزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • باسلام من چند وقته پشت گردنم میخاره و حالا زخم شده حتی سیاه و پشت گوشهایم زخم شده و روی پاهایم هم میخارد تا زخم بشه اول هیچ علایمی ندانشتم فقط خارش تا زخم میشوند مال چیه

    پاسخ
    • ممنون از راهنمایتون

      پاسخ
      • سلام پسر من یک هفته است که روی پاهاش خشکی های دایری شکلی که یکم قرمز رنگ هست ایجاد شده و بیشتر میشود و دوساله هست پسرم

      • سلام اگه با پوسته ريزي همراه هست وسطش كمرنگه دورش قرمزه قارچ پوستي هست
        حتما بايد توسط متخصص پوست ويزيت شه و درمانو براش انجام بدن

  • سلام
    من دختر 19 ساله هستم که خال مچ دستم زخم شد و من فکر کردم ممکنه به لباسم کشیده شده باشه و خودش خوب شد و به حالت طبیعی برگشت اما دوباره این اتفاق برای خال من افتاد. میشه لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام به متخصص پوست مراجعه کنید باید معاینه انجام شود و در صورت لزوم بیوپسی گرفته شود

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین
    2ماه پیش روی کمرم یه لک قرمز کوچیک زد که خارش داشت و بعد بزرگ شد و قهوه ای و خشک شد رفتم دکتر تشخیص دادن اگزما هست و پماد کلوبتازول نوشتن واسم بعد استفاده خارش و خشک بودن برطرف شد ولی هنوز جاش هست و الان 2روزه متوجه شدم یه لک قهوه ای خشک روی بازوم و زیر سینم زده علتش چی میتونه باشه و راه درمانش چیه؟؟؟؟
    ممنونم از اینکه وقت میذارین و پاسخ میدین

    پاسخ
  • سلام خانم ۴۴ ساله هستم بیماری پوستی دارم اول به شکل دونه قرمزه بعد پوست میندازه و بزرگتر میشه اول تو سرم وبعد کل بدن مبتلا شده خارش شدید و احساس گرمای شدید میکنم شش ماه هست که معالجه میکنم هنوز نتیجه نگرفتم اینجا دکتر متخصص پوست نیست به چند دکتر رفتم تشخیص ندادن. پماد موپیروسین ناژو با کالاندو کیدی و کلوتریمازل و تریا مسینولون و قرص آسکوویر و کپسول فلوکونازول ۱۵۰ هم مصرف کردم تو رو خدا کمکم کنید دیگه خسته شدم. چکار کنم. هیچ دکتری آزمایش هم ننوشته که بگیرم کاش میشد با واتساپ عکس براتون بفرستم در ضمن چربی هم دارم و غذا که میخورم کل روده هام شروع سوزش و گرما میکنه. طوری که دلم میخواد داخل آب یخ بشینم.خواهشا کمکم کنید دیگه تحمل ندارم.ممنون

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی ممکن است شما دچار پسوریازیس باشید نیاز است که حتما توسط متخصص پوست بررسی شوید

      پاسخ
  • سلام خانوم 37 ساله هستم 2سال که روی پوستم کهیر های تقریبا شبیه تبخال ولی خشک با خوارش شدید پزشک مراجعه کردم تشخیص اگزما بود آمپول وپماد بتامتازون ولی باز همونطور لطفا کمکم کنید

    پاسخ
  • سلام
    احتمالا قارچ عزیزم با علایمی که گفتین
    باید معاینه شین تا تشخیص قطعی داد

    پاسخ
  • سلام خانمی 47ساله هستم 13ساله که قرص لووتیروکسین مصرف میکنم برای کم کاری تیروئید و پوست بدنم خیلی خارش داره میشه راهنمایی کنید باید چه کار کنم هر وقت که مترونیدازول و آموکسی سیلین مصرف میکنم خارش بیشتر میشود یک هفته ای میشه که از اینا استفاده میکنم لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من دوروزه سمت چپ زیر شکمم یه تیکه کهیر زیاد زده یه باری اینجور شدم خارش داره حالا داره بیشتر میشه جاهای دیگه هم داره اینجور میشه چیکار کنم ممنون میشم از راهنماییتون

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر الان تقریبا یک ماهی هست که تمام بدنم خارش دارد و تمام پوستم دانه های اب دار بیرون ریخته ازمایش های چکاوو پوستی که گرفتم سالم بوده دکتر پوست هم برا م لوسیون لیندا ن داده ولی هیچ تاثیر نداشته و الان خیلی اذیت هستم لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من پشت کمرم و روی بازوهام و ساعد جوش های سرسیاه بوجود اومده گاهی کمرنگ میشم قرمز رنگ گاهی برجسته خشک و قهوه ای بدنم که عرق میکنه یکم دماش میره بالا شکمم و کمرم و ستام لکه های قرمز میزنه همراه با جوش و خارش تا گردن و بعد از ۴ یا ۵ ساعت میره هر روز این مشکل رو دارم البته ناگفته نماند من بدنسازی تمرین میکنم گلوتامین میخورم الان سال ها این مشکلو دارم لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام بدليل گلوتامين هست كه ميخوريد، بهتره به متخصص غدد مراجعه كنيد، از لحاظ كبدي هم بايد بررسي شويد
      اين آزمايشات را انجام دهيد
      Cbc.diff esr crp
      Ast alt alk.p
      Billi total and direct

      پاسخ
  • سلام
    از اطلاعات مفید شما متشکرم
    آرزوی پیشرفت و توفیق روزافزون برای شما دارم
    موفق و سلامت باشید

    پاسخ
  • سلام رو دست هام نقطه های ریز قرمز رنگ هست خیلی کم مثلا 4 5 دونه ک محکم روش میکشی برای 1 ثانیه از بین میره

    پاسخ
  • سلام همسرم دستشو با تیغ بریده سه تا بخیه خورده بعد از کشیدن بخیه چند روزی هست که به شدت دستش متورم شده دون دون قرمز شده راهنمای کنید لطفا

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر
    لطفا می کنید اگر به سوالم پاسخ دهید

    حدود سه سال پش دستام در تماس با بوته خوشک گوجه فرنگی دونه های بسیار کوچکی ریخت
    و بعد از مدتی تمام بدن
    وفقط کمی خوارش داشت
    بعد از مدتی کمتر شد ولی هنوز روی دست هام وبعضی از جا های بدنم هست

    دونه های سفید پوستی
    چندین بار هم دکتر رفتم ولی هیچ جوابی نگرفتم
    به نظرتون چا دارویی استفاده کنم؟؟؟

    ⚘⚘⚘⚘???

    پاسخ
  • سلام پسری ۱۵ ساله دارم روی پنجه پاهاش بصورت ناگهانی نقطه های قرمز بدون درد و برجستگی ظاهر شده الان دوروزه این لکه ها روی پوستشون وجود داره امروز که روز دوم کمی کمرنگ شدن از شما دکتر محترم بخاطر پاسخگویی ممنونم

    پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را انجام دهد: cbc.diff
      Esr crp ldh
      Covid igm and igg
      Pt ptt inr
      Bt

      پاسخ
  • سلام
    دست هام جوش های ریزی میزند که از آن مایعی آب مانند بیرون میزند
    گاهی که دستم زخم سطحی پیدا میکنه به جای خون خون آب ازش خارج میشه
    زمان زیادی که اینجوری و خوب نمیشه چه کار کنم ؟

    پاسخ
  • سلام خانمی هستم ۶۰ساله چند وقتیه بدنم خارش داره بدونه علامت بیرونی دکتر زیاد رفتم و آزمایش دادم ولی تاثیر نداشته بیشتر شبها به سراغم میاد درضمن قرص قلب میخورم و کلیه سنگ ساز دارم قرص لیور گل هم برای کبد استفاده کردم لطف میکنید اگه راهنمایی کنید چون چند ساله در گیرم

    پاسخ
    • سلام بايد سونوگرافي كبد و كيسه صفرا و مجاري صفراوي بديذ
      آزمايش billi ast alt alk.p cbc.diff esr crp بديد

      پاسخ
  • سلام دختر ۱۷ ساله دارم که تقریبا دو هفته اس بدنش کهیر میزنه ..اوایل روی دستش بود وبه شکل خط و چنگ متورم میشد …الان روی صورتش هم بیرون میریزه به شکل تاول و داغ میشه پوستش …لطفا راهنمایی کنید …ممنون

    پاسخ
  • سلام چند وقتیه روی شکم من دونه های قرمز رنگ مثل ندول هستن ، خارش نمیدن و دونه های چرک دار نیستن مثل خود پوست هستن

    پاسخ
  • باسلام
    باشروع پاييز دخترم كه ٢/٥سالشه بدنش بيرون ريخته پوستش خيلي خشك شده قرمز شده وبصورت كهير متورم شده وبيتابي ميكنه
    ممنون ميشم جواب بديد

    پاسخ
    • سلام عزیزم باید معاینه بشه پوستش
      چون سنش کمه و بدون معاینه میشه داروی احتمالی تجویز کرد

      پاسخ
  • باسلام.مدت یک ماهه که روی صورتم بصورت یه دایره با حاشیه سفید و دونه های قرمز در وسط یا حاشیه ان ایجاد شده که باعث کچلی اون قسمت و خارش و پوسته پوسته شدن,هستن,بعد از یک هفته این عارضه به کشاله ران پاهام گسترش پیدا کرد. پماد کلوتریمازول استفاده کردم ,بدنم خوب شد ولی رو صورتم هیچ تاثییری نداشت. چه اقداماتی رو انجام بدم؟ (در ضمن مشکل تیروئید پرکار دارم(

    پاسخ
  • سلام. روی شکمم لکه های پیوسته بزرگی هست. تازه متوجه شدم. اصلا خارش نداره. احساس میکنم روی مچ پام هم همینطوره ولی خفیفیتر.
    دلیلش چیه؟ نیاز هست به پزشک مراجعه کنم

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز لکه های پوستی اگر قهوه ای کمرنگ است باید معاینه شوید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر بنده هپاتیت a دارم الانم کل بدنم رو زردی گرفته الان بعد چند مدت که دارو مصرف میکنم لکه های قرمز رو پوست مناطقی که زرد شده بودن بوجود اومده البته اگه تو آفتاب به لکه ها نگاه کنیم بصورت زرد رنگ معلوم میشن . اینو از یه بهورز پرسیدم گفت چون پادتن های بدنت داره زیاد میشه بدنت داره زردی رو جمع مسکنه از پوستدمناطقی که رسوب کرده و به این شکل در اومده . ممنون میشم بگید علت لکه ها همینه یا دلیل دیگه ای داره .

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی باید توسط پزشک معاینه شوید

      پاسخ
  • سلام من چند وقتیه بدنم میخاره و دخترمو شوهرمم اینجور شدن و ما از جاریمو وشوهرش که مدتی خونه ی ما بودن گرفتیم دون دونه سفید و خارش زیاد داره جوری که زخم میشه از خارشش

    پاسخ
    • سلام من کل بدنم هر سال دچار خارش شدید میشه کل بدنم پوستش خشک میشه کل صورتم هم دونه گرفته چیکار کنم

      پاسخ
  • سلام من بعضی اوقات با خارش بعضی از جاهای بدنم باد میکنه و مثل چوش میشه و بعد از چند دقیقه
    خوب میشه بعضی وقتا هم بدون خارش اینطوری میشه مشکل میدونید چیه؟

    پاسخ
    • سلام حساسيت به غذا يا لباس داريد
      يا حشره اي هست كه نيشتون ميزنه
      اين آزمايشات را انجام دهيد
      Cbc.diff
      Esr crp

      پاسخ
      • سلام صورتم جوش داره خیلی خارش میکنه این علامت چیه

      • سلام بايد از لحاظ هورموني بررسي شيد
        خيلي مواقع جوشها بدليل اختلال هورموني هست

  • با عرض سلام و خسته نباشید روی ران و قوزک پا و ساق پا دانه خیلی ریز قرمز هست میخواستم بپرسم دلیش چی میتونه باشه

    پاسخ
    • سلام
      لطفاً در مورد اندازه و مدت زمان ایجاد شدن بثورات روی پوست خود توضیح دهید و اینکه آیا بثورات خارش دارند یا خیر

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من بعضی وقتا پوستم خارش میگیره و جوش میزنه اطرافشم قرمز میشه .بعضی وقتا هم وقتی خواب هستم بیدار میشم میبینم زده

    پاسخ
  • خانم دکتر روی پام چیز های ریز میزنه شبیه نخود بعد صورتی یا رنگ پوست‌ مانند بیضی یا دایره ک فک کنم کلوئید باشد با خارش هست توروخدا بگین چیکار‌کنم ??

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من دون دونهایی قرمز روی پا وساق پاهام بوجود آمده که برنگ قهوه ای بعداز مدتی درآمده است بدون خارش ودرد است و درحال زیادشدن است بی‌زحمت بگویید چکاری مفید است وشمادرموردش چی صلاح میدانید که این بیماری باعث شده من درخانه وجاهای دیگر خیلی خیلی خجالت میکشم ممنونم

    پاسخ
    • سلام بايد توسط متخصص داخلي ويزيت شويد و اين آزمايشات را انجام دهيد
      Cbc.diff esr crp
      Pt ptt inr
      Bt
      Pbs

      پاسخ
  • سلام همسر من روی کنار قفسه سینش دونه های ریز قرمزی زده که اول کمتر بود و کوچیکتر.حالا تعدادش بیشتر شده و یکیش انگار یه ذره بزرگ شده.با توجه به اینکه پدرش سرطان ملانوم داشته میترسم.بنظرتون مشکلی هست؟

    پاسخ
    • سلام سرطان ملانوم به شکل ضایعه تیره رنگ و طی ماه های ایجاد می شود
      اگر ضایعات بعد از دو هفته پایدار بود به متخصص پوست مراجعه کنید

      پاسخ
      • سلام‌وقت بخیر و خسته نباشید خانوم دکتر پارسال پشت ساق پای من انگار ک حشره نیش بزنه یهو خارش گرفت و همون خاروندن من و پخش شدن ب تمای اعضای بدنم ب جز صورت
        یکسال تمام دکتر رفتم و هی گفتن از سودا هست و ۳ بار حجامت کردم بهتر شدم بجز پاهام جاهای دیگه لکه های قهوه ایشون موند . امسال باز از ساق پام شروع کرده ب قرمز شدن و خارش . حالا هم چن وقته یه دونه های برجسته زیربه زنگ پوستم پشت سر هم با فاصله و بعضا کنار هم درمیاد نمیدونم چکار کنم رفتم متخصص بهم گفته باید نمونه برداری و ازمایش بشن

      • سلام عزیزم
        لطفا طب سنتی و حجامت رو کنار بزارید
        به متخصص پوست مراجعه کنید
        باید نمونه برداری شین و ازمایش انجام شه تا اول تشخیص قطعی بشود

  • با سلام، فرزندم پسرت و سه سالو سه ماهشه و الان حدود سه هفته هست که نقطه رویی بین انگشت شصت و سبابه دست راستش یک حالت خشکی زده که دور این زخم خفیف و وسط ان سفید است وامروز متوجه شدم که یه نقطه کوچک روی مچ و یک نقطه روی پیشانی زده شده لطفا بفرمایید چی میتونه باشه سپاس

    پاسخ
  • سلام من یه عمل جراحی داشتم و ۲۷سالم هست بعد از عمل یه دونه های قرمیزی میزنه کاملن همه جای بدنم گرفته بعد روز به روز بزرگ تر میشن وخشکی میزنه روشون چیه

    پاسخ
    • سلام دوست عزیزم نیاز به معاینه می باشد لطفاً به متخصص پوست مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خانوم دکتر خسته نباشید .
    من چند سالیه در تمامی نقاط بدنم به جز پاهام و کف دستام دونه های ریز سفید رنگ که بعضیاشون متمایل به زرد هستن بوجود اومده و بعد از استحمام یک سری از آنها پس از خسک شدن پوست بصورت غدد بیرون میان . ولی هر روزی که میگذره باز جای آنها پر میشود . بیشتر زیر ریشه ی موهای بدنم هستن . علتشون چیه و راه درمانش چطوریه . چند ساله کلافه شدم بخدا . چون بعضی از آنها متورم میشه و جاشون میمونه

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی بدون معاینه نمی‌توان نظر داد
      لطفاً به متخصص پوست مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من تقریبا دوماه پیش متوجه ی چیزی شبیه این جوش های سفت شدم ک روی بخش خارجی واژنمه درد هم داره البته وقتی بهش دست بزنم . الان حس میکنم سایزش یکم بزرگتر شده . نمیدونم چیه خیلی میترسم

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی با توجه به اینکه ضایع بزرگتر شده حتما باید معاینه شوید نگران نباشید می تواند یک التهاب غدد عرق یا چربی باشد اگر سابقهتماس جنسی با فردی دارید که ممکن است به تناسلی داشته باشند حتماً از این نظر هم بررسی شوید

      پاسخ
  • سلام ،خانم دکتر
    روی سینه سمت چپم چند سالیه یه خال گوشتی در اومده که رنگش تقریبا هم رنگ پوستمه،چون از لحاظ زیبایی ازار دهنده شده برام،میخواستم بدونم چیه وباید چیکار کنم،خیلی ممنونم ازتون

    پاسخ
    • سلام احتمالاً زائده پوستی به نام اسکین تگ است به نظر بنده متخصص جراحی مراجعه کنید تا با یک جراحی سرپایی برداشته شود

      پاسخ