حساسیت پوستی چه انواع، دلایل و درمان‌هایی دارد؟

حساسیت پوستی
اشتراک گذاری 404 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

درباره حساسیت پوستی یا آلرژی چه می‌دانید؟ شاید شما هم با بروز لکه‌ها یا جوش‌های قرمز روی پوست خودتان یا دیگران مواجه شده باشید و احتمالاً خودتان و اطرافیانتان از لفظ آلرژی یا حساسیت هم زیاد استفاده کرده‌اید. با این حال، امکان دارد که به‌ طور دقیق ندانید، منظور از حساسیت یا آلرژی چیست. گاهی‌ اوقات، باید برای کشف علت این بروزات پوستی باید به دکتر پوست مراجعه کنید. در این مقاله هم سعی کرده‌ایم که اطلاعات کاملی درباره حساسیت پوستی و انواعش در اختیارتان بگذاریم. دلایل و درمان‌های هریک را مطرح می‌کنیم تا به طور دقیق از اوضاع و احوال پوست‌تان باخبر شوید.

حساسیت پوستی چیست؟ چقدر احتمال خطرناک شدن آن وجود دارد؟

زمانی که سیستم ایمنی نسبت به محرکی پاسخ می‌دهد، امکان دارد که دچار حساسیت‌های پوستی شویم. معمولاً محرک‌هایی که باعث بروز حساسیت می‌شوند، خطرات آنچنانی ندارند و مشکلاتی جدی به وجود نمی‌آورند.

واکنش‌های سیستم ایمنی که به واکنش‌های آلرژیک یا حساسیت معروف‌اند، علائمی مانند خارش، قرمزی و بثورات پوستی ایجاد می‌کنند. تورم، سوزش و خارش هم از نشانه‌های دیگر بروز حساسیت پوستی هستند. از انواع حساسیت‌های پوستی در ادامه نام می‌بریم.

علت حساسیت پوستی

انواع حساسیت پوستی را می‌شناسید؟

حساسیت پوست می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد. دسته‌بندی‌های کلی برای این موضوع شامل موارد زیر می‌شود:

  • درماتیت آتوپیک (Atopic dermatitis) یا همان اگزما
  • درماتیت تماسی
  • کهیر
  • آنژیوادم (Angioedema)
  • تبخال

 درماتیت آتوپیک

این حساسیت پوستی با نام اگزما هم شناخته می‌شود و با خشکی و خارش پوست همراه است. اگزما یا درماتیت آتوپیک از رایج‌ترین مشکلات پوستی است و بیشتر در کودکان رخ می‌دهد. برای درمان حساسیت پوستی در کودکان باید نظر دکتر پوست را جویا شوید.

عوامل ژنتیکی و محیطی می‌توانند باعث ابتلا به این حساسیت شوند. بروز درماتیت آتوپیک با آسم، حساسیت‌های غذایی و فصلی هم در ارتباط است. به عبارت دیگر، این‌ها می‌توانند باعث تحریک بدن و ایجاد حساسیت شوند. این حساسیت ممکن است در همه نقاط رخ بدهد. به عنوان مثال اگزمای دور چشم یکی از انواع اگزما است.

مصرف غذایی خاص یا محرک‌های دیگری نظیر استرس، لوسیون‌ها و صابون‌ها، سرما و هوای خشک می‌توانند موجبات ابتلا به درماتیت آتوپیک را فراهم کنند.

درماتیت تماسی

تماس موادی حساسیت‌زا با پوست می‌توانند باعث بروز درماتیت تماسی شوند. اگر بخواهیم از عوامل حساسیت‌زایی نام ببریم که این حساسیت پوستی را شغله‌ور می‌کنند، باید اشاره‌ای به فلز نیکل داشته باشیم.

بعضی از افراد به برخی از فلزات مانند نیکل حساسیت دارند. با لمس‌کردن این فلز و استفاده از وسایلی مانند گوشواره‌هایی از این جنس، امکان بروز درماتیت تماسی به وجود می‌آید.

حساسیت به پیچک و بلوط سمی هم میان افراد پرشماری رایج است. برای درمان حساسیت پوستی به بدلیجات باید استفاده از آنها را کنار بگذارید و برای موارد دیگر هم تماستان با ماده سمی و حساسیت‌زا را قطع کنید.

کهیر

حساسیت‌داشتن به بعضی از خوراکی‌ها باعث بروز برآمدگی‌هایی روی سطح پوست می‌شود که کهیر نام دارند. بدن در مواجهه با محرک‌های حساسیت‌زا، ماده‌ای موسوم به هیستامین ترشح می‌کند. ظهور برجستگی‌های پوستی هم به همین خاطر است. نیش‌زدن حشرات هم می‌تواند محرکی برای سیستم ایمنی و بروز کهیر باشد.

آنژیوادم

ورم‌های شدید پوستی هم از انواع حساسیت هستند و آنژیوادم نام دارند. چنین شکلی از حساسیت معمولاً در لب‌ها، پشت چشم و گلو رخ می‌دهند. در بسیاری از موارد، با بروز آنژیوادم، کهیر هم به‌ طور هم‌زمان رخ می‌دهد.

برای مطالعه بیشتر درباره آنژیوادم می‌توانید مقاله‌ آنژیوادم چیست و در چه شرایطی منجر به مرگ می‌شود؟ را در مجله دکتردکتر مطالعه کنید.

علائم حساسیت پوستی چیست؟

نشانه‌های حساسیت پوست بنا به ریشه آن متفاوت خواهد بود. در ادامه از علائم آلرژی در هریک از انواع حساسیت می‌گوییم:

اگزما یا درماتیت آتوپیک

اگر دچار این نوع از حساسیت شوید، پوست‌تان حالتی زبر، خشک و قرمز پیدا می‌کند. خارش هم از علائم شایع اگزما است. این نوع از آلرژی بیشتر صورت، زانوها، دست‌ها و آرنج را تحت‌ تأثیر قرار می‌دهد. گاهی هم از زخم‌های این حساسیت مایعی بی‌رنگ ترشح می‌شود.

اگزما
نمونه‌ای از اگزما

درماتیت تماسی

بثورات و زخم‌هایی که با وجود درماتیت تماسی ظاهر می‌شوند هم خارش‌زا و هم در بیشتر موارد دردناک هستند. امکان دارد که این زخم‌ها با تاول و برآمدگی همراه باشند. تماس با محرک‌ها یا بلافاصله یا ۴۸ ساعت بعد از تماس باعث بروز این حساسیت پوستی می‌شوند.

درماتیت
نمونه‌ای از درماتیت تماسی

کهیر

برآمدگی‌های برجسته یا صافی که خارش‌زا هستند هم در دسته‌بندی‌های حساسیت کهیری قرار می‌گیرند. بروز چنین حساسیتی معمولاً پرده از وجود مشکلی جدی‌ و قابل‌پیگیری برمی‌دارد.

اگر دوست دارید درباره کهیر بیشتر بدانید، دکتردکتر مقاله‌ای در این‌باره برایتان آماده کرده است؛ مطالعه آن را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

کهیر
نمونه‌ای از کهیر

آنژیوادم

این نوع از حساسیت با ورم بخشی از بدن همراه می‌شود؛ برای مثال، پشت چشم‌ها ورم می‌کند یا در ناحیه گلو التهاب و تورم به وجود می‌آید. اگر آنژیوادم در گلو رخ بدهد، تنفس را با مشکل روبه‌رو می‌کند. در این حالت، نیاز فوری به مراجعه به پزشک وجود دارد.

آنژیوادم

مشاوره تلفنی و متنی با دکتر پوست

تبخال

تبخال یک بیماری ویروسی ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس است و به طور کلی به عنوان حساسیت پوستی محسوب نمی‌شود. این بیماری با ایجاد زخم‌های دردناک و تاول‌های کوچک در نواحی مختلف بدن، به ویژه در اطراف لب‌ها و نواحی تناسلی، همراه است. حساسیت پوستی معمولاً به واکنش‌های سیستم ایمنی به مواد آلرژی‌زا مربوط می‌شود، در حالی که تبخال نتیجه عفونت ویروسی است و نیاز به درمان خاص ضدویروسی دارد.

دلایل بروز حساسیت‌های پوستی چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر هم گفته شد، انواع مختلفی از حساسیت پوستی وجود دارد. مجموعه‌ای از عوامل رایج برای ابتلا به حساسیت‌های پوستی وجود دارد:

  • مصرف برخی از داروها باعث بروز حساسیت می‌شود. برای درمان حساسیت پوستی به دارو باید به پزشک مراجعه کنید.
  • تماس با بعضی فلزات مانند نیکل هم روی پوست آلرژی ایجاد می‌کند. برای درمان حساسیت پوستی به بدلیجات باید استفاده از آنها را کنار بگذارید و کمی صبر کنید تا عوارض بهبود پیدا کنند.
  • بعضی از افراد به پلاستیک حساسیت دارند و استفاده از موادی از این جنس می‌تواند باعث بروز آلرژی پوستی برای آنها شود.
  • حساسیت به نور فرابنفش خورشید هم از جمله مواردی است که در بعضی از افراد دیده می‌شود. اگر عوارضی جدی بابت این آلرژی می‌بینید، برای درمان حساسیت پوستی به آفتاب باید به پزشک مراجعه کنید.

برخی از افراد هم به بزاق، سلول‌های پوستی و فضولات حیوانات حساسیت دارند. اگر نشانه‌های این مشکل سریع رفع نشود، برای درمان حساسیت پوستی به حیوانات خانگی هم باید به پزشک مراجعه کنید.

برای آشنایی با دارو برای خارش بدن، می‌توانید مطلبی تحت همین عنوان را در مجله دکتردکتر مطالعه کنید.

چه زمانی باید برای درمان به پزشک مراجعه کنید؟

کهیر و آنژیوادم معمولاً نشانه‌ای از مشکلی جدی در بدن هستند. اگر علائم زیر از آنها را مشاهده کردید، سریع با مرکز فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید:

  • تمام بدنتان با کهیر پر شده است.
  • به سختی نفس می‌کشید.

در موارد زیر هم به پزشک مراجعه کنید:

  • بثورات و علائم پوستی حساسیت بعد از ۲ تا ۳ هفته بهبود پیدا نمی‌کنند.
  • علائم و نشانه‌های اگزما آزاردهنده شده‌اند و نمی‌توانید آنها را کنترل کنید.
  • زخم‌هایتان خون‌ریزی یا چرک زردرنگ دارند و حالتی عفونی پیدا کرده‌اند.
  • به حساسیتی دچار شده‌اید که تازه است و قبلاً آن را تجربه نکرده‌اید.

در تمامی این شرایط، باید هرچه‌زودتر با بهترین متخصص پوست شهر خود ملاقات کنید. شما در هر شهری از ایران که ساکن باشید، به‌راحتی به بهترین متخصصان شهر خود دسترسی خواهید داشت. برای مثال، اگر در تهران زندگی می‌کنید، می‌توانید از میان بیش از 111 دکتر پوست تهران به بهترین متخصص پوست مورد نظر مراجعه کرده و مراقبت‌های پزشکی و تخصصی دریافت کنید.

تشخیص حساست پوستی چگونه صورت می‌گیرد؟

همان‌طور که پیش‌تر هم گفته شد، حساسیت‌های پوستی در اثر بروز واکنش سیستم ایمنی به محرک‌ها به وجود می‌آیند. برای کشف دلیل باید پزشک پوست را معاینه کند و آزمایش‌هایی انجام بدهد. در این مسیر، پزشکان:

  • درباره نشانه‌ها، وضعیت پوست و زمان ظهور علائم از شما سؤالاتی می‌پرسند.
  • برای بررسی وضعیت اقدام به معاینه پوست در نواحی چشم، گردن، گلو و سینه می‌کند.

از آزمایش‌های زیر هم برای ارزیابی دقیق‌تر وضعیت استفاده می‌شود؛ آزمایش‌های:

  • خراش یا پریک پوست (Skin prick test)
  • زیرپوستی (Intradermal)
  • خون
  • چالش
  • برچسب

درمان حساسیت پوستی

آزمایش خراش یا پریک پوست

اگر مشکوک به حساسیت باشید، پزشک اندکی از ماده حساسیت‌زا را روی پوست‌تان قرار می‌دهد و به آرامی پوست را می‌خراشد. اگر نسبت به ماده حساسیت داشته باشید، بدن در عرض ۱۵ دقیقه نسبت به آن واکنش نشان می‌دهد.

واکنش به شکل بروز خارش، زخم و قرمزی پوست بروز می‌کند. شاید کهیر هم روی پوست به وجود بیاید. اگر آثار ناشی از کهیر بزرگ باشند، تشخیص حساسیت ساده‌تر می‌شود. این را هم بدانید که نتیجه این آزمایش به طور قطعی نشان از حساسیت ندارد.

آزمایش زیرپوستی

اگر در آزمایش خراش یا پریک پوستی چیزی نشان داده نشود از آزمایش زیرپوستی کمک می‌گیرند. در واقع، زمانی که آزمایش قبلی چیزی نشان ندهد و همچنان مشکوک به ابتلا به آلرژی باشید، این آزمایش هم انجام می‌شود. در این روش، پزشک یا پرستار مقداری از مواد محرک را زیر پوست تزریق می‌کنند تا واکنش بدن نسبت به آن مشخص شود.

آزمایش خون

با گرفتن نمونه‌ای خون و بررسی آن در آزمایشگاه مشخص می‌شود که ابتلا به حساسیت پوستی وجود دارد یا خیر. در آزمایشگاه با اضافه‌کردن مواد حساسیت‌زا به خون منتظر واکنش می‌شوند. در بسیاری از موارد این آزمایش برای تشخیص حساسیت قابل اعتماد نیست چون گاهی بدون وجود حساسیت، باز هم نتیجه مثبت می‌شود. به چنین حالتی مثبت کاذب (false positive) گفته می‌شود.

آزمایش چالش

در مطب پزشک به شما ماده‌ای حساسیت‌زا داده می‌شود تا با مصرف آن واکنش بدنتان ارزیابی شود. پزشک در آنجا حضور دارد و واکنش‌هایتان را ارزیابی می‌کند.

آزمایش برچسب

از آزمایش برچسب برای ارزیابی ابتلا به درماتیت تماسی استفاده می‌شود. پزشک اندکی ماده حساسیت‌زا روی پوست قرار می‌دهد و روی آن را با باند می‌پوشاند. این باند ۲ تا ۴ روز روی پوست می‌ماند و بعد از آن وضعیت بدن نسبت به ماده حساسیت‌زا مورد بررسی قرار می‌گیرد. معمولاً وجود بثورات و زخم‌هایی روی پوست نشان از دچارشدن به حساسیت دارد.

درباره انواع مختلف تست و آزمایش حساسیت پوستی می‌توانید در مطلبی تحت همین عنوان در مجله دکتردکتر بیشتر مطالعه کنید.

درمان حساسیت پوستی چگونه است؟

بنا به اینکه به چه نوعی از حساسیت دچار هستید، روش‌های درمانی مختلفی هم برایتان در نظر گرفته می‌شود. با این حال، دو رویکرد کلی برای درمان حساسیت پوستی وجود دارد:

  • دوری‌کردن از ماده حساسیت‌زای مشکوک
  • استفاده از داروها و کرم‌ها برای رهایی از خارش، تورم یا درد

در ادامه به درمان‌های اختصاصی هر نوع از حساسیت‌ها اشاره می‌کنیم:

درمان حساسیت پوستی اگزما

  • از خاراندن، مالیدن و شست‌وشوی ناحیه حساس بپرهیزید.
  • پوست را چندبار در روز با کرم یا لوسیون‌هایی بدون الکل، رایحه و رنگ مصنوعی مرطوب کنید. بعد از خروج از حمام هم زمانی که پوست هنوز مرطوب است از این محصولات استفاده کنید.
  • پوشیدن لباس‌های پشمی هم باعث تحریک پوست حساس می‌شوند و بهتر است که آنها را کنار بگذارید.
  • از صابون و شامپوهای ملایم استفاده کنید.
  • برای درمان حساسیت پوستی به خاک و غبار باید تماستان را با محیط حاوی آنها قطع کنید.
  • مدت‌زمان حمام‌کردن را کوتاه کنید و با آب ولرم خودتان را بشویید.

درمان کهیر و آنژیوادم

  • اگر دچار حساسیت شدید هستید، مصرف آنتی‌هیستامین‌ها برایتان تجویز می‌شود.
  • علت بروز حساسیت نامشخص است. بعضی از افراد در تماس با الکل یا مصرف داروهای غیراستروئیدی و آسپرین دچار حساسیت می‌شوند. با قطع مصرف آنها امکان بهبود وجود دارد.
  • از پوشیدن لباس‌های تنگ پرهیز کنید و پوست را خنک نگه دارید. درباره آنژیوادم در یکی از مقالات مجله دکتردکتر برایتان گفته‌ایم، مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

درمان درماتیت تماسی

  • این نوع از حساسیت نیاز به درمانی مشخص ندارد اما معمولاً ۱۴ تا ۲۸ روز تا بهبود کامل طول می‌کشد.
  • اگر با ماده حساسیت‌زایی مانند پیچک سمی تماس داشتید هم باید سریع محل تماس را با آب و صابون بشویید.
  • پزشکان برای کنترل علائم و عوارض از آنتی‌هیستامین‌ها هم استفاده می‌کنند. با این حال، حدود چند هفته طول می‌کشد تا عوارض ناشی از حساسیت از بین بروند.
  • لوسیون کالامین و کمپرس سرد هم می‌توانند باعث تسکین درد و خارش شوند.
  • حمام در وان حاوی آب و بلغور جوی دوسر هم آرامش‌بخش است.

آلرژی پوستی

جلوگیری از حساسیت پوستی

بهترین روش برای پیشگیری از حساسیت پوستی دوری از مواد محرک و حساسیت‌آور است. با این حال، گاهی چنین امکانی وجود ندارد و دچار حساسیت می‌شوید. برای پیشگیری از اگزما هم باید پوست را مرتب چرب کنید تا علائم آن ظاهر نشوند یا بازگشت نکنند.

برای پیشگیری و درمان حساسیت پوستی به زنجبیل و مواد خوراکی دیگر باید مصرف آن را ترک یا قطع کنید. با این کار، علائم حساسیت بهبود پیدا می‌کنند اما اگر وضعیت بهبود پیدا نکرد، نیاز به مراجعه به پزشک دارید.

حساسیت پوستی در بیشتر مواقع جدی نیست اما به علائم توجه کنید

یادتان باشد که حساسیت پوستی در بیشتر مواقع مشکلی جدی و خطرناک نیست اما با این حال، در بعضی موارد هم عوارض خطرناکی دارد و باید آن را پیگیری کنید.

برای ملاقات با پزشکان پوست و متخصصان دیگر می‌توانید از سیستم نوبت دهی آنلاین دکتردکتر استفاده کنید. اگر هم تجربه یا پرسشی درباره حساسیت‌های پوستی دارید، حتماً با ما درمیان بگذارید.

منابع:

mayoclinic.org

intermountainhealthcare.org

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

404 دیدگاه در “حساسیت پوستی چه انواع، دلایل و درمان‌هایی دارد؟
  • باسلام
    پسرم 2 هفته یک دونه قرمز تاول مانند روی دستش زده که بافت سفتی داره وبتازگی که باالکل درتماس بوده اون دونه بحالت ترکیده دراومده اما اطرافش متورم وقرمز هست که تقریبا 4,5 روز گذشته وخوب نشده ممنون میشم راهنماییم کنین

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز چون ضایع دو هفته است تو کشیده باید حتما معاینه شود.

      پاسخ
  • سلام بالای کشاله ران ی آبسه کوچیک زده ک تقریبا سفته و بعد یکی دوروز سرش سفید شده درحالت عادی درد یا خارش نداره ولی درصورت لمس و فشار درد داره میخواستم بدونم این همون کورکه؟ اگه آره درصورتی ک فقط یکی باشه وکوچیک احتیاج ب مراجعه ب پزشک داره یا نه خودش خوب میشه؟

    پاسخ
  • سلام
    روی بدنم بیشتر دست هام چند تایی دونه های قرمز اندازه نوک سوزن بوجود اومده میتونه علت خاصی داشته باشه؟

    پاسخ
  • سلام
    به تازگی چند نقطه قرمز رنگ اندازه نوک سوزن بدون خارش روی دست هام بوجود اومده میتونه علت خاصی داشته باشه؟

    پاسخ
    • سلام اگر سابقه تماس با جسم نوک تیز یا شیء زبر یا فشار بر روی دستان دارید می‌تواند به علت آن باشد
      در این صورت اگر تعداد آنها زیاد است آزمایش cbc,diff,pt,ptt,inr بدهید

      پاسخ
  • سلام برای اگزمای آلرژیک از چه داروهایی باید استفاده کنم تا خوب بشود

    پاسخ
  • سلام پسری 7ساله دارم که بعلت بازی درکوچه گردن دانه های ریز چربی مثل اونی که زیرچشم میزنه وباسوزن تخلیه میکنند زده چندتا باپزشک صخبت کردم فرمودندلیف بزنه بشوره خوب میشه بخاطر عرق کردن ولی نشد چکارکنم

    پاسخ
  • سلام
    ببخشید چند وقتی هست که روی گردن،سینه،شکم و کمرم دانه های ریزی میزنه که وقتی ناخن روش میکشم آب میشه و از بین میره وقتی هم که حمام میرم و کیسه یا لیف میکشم دیگه دانه ای وجود نداره اما بعد چند روز دوباره ظاهر می شوند لطفا راهنماییم کنید.

    پاسخ
  • سلام ،من مدت هاست که پاهام در ناحیه ساق پا زخم میشه ،ابتدا دون قرمز خارش دار بعد زخم میشه التهاب و درد زیادی داره ،احساس میکنم به نوعی قرینه هستش و اونیکه پامم همزمان یا تقریبا چند روز بعد در جای مشابهی حتی شده چندتا دون میزنه اگه به شدت اولی هم نباشه ؟به نظر شما زرد زخم هست :چون بهداشت فردی رو بسیار رعایت میکنم ..چند سالی هست که دارم این بیماری رو …متشکرم از شما

    پاسخ
    • سلام با توحه به اينكه قرينه هست بايد توسط متخصص داخلي بررسي شويد

      پاسخ
  • سلام پسر 3ماهه دارم که تقریبا یک ماه بعد از تولد تو بدنش چیزی مثله تاول صورت میگیره مخصوصا تو پاهاش دسته‌اش که در مورد درمانش کمک میخوام

    پاسخ
    • سلام خسته نباشید من روبه ناحیه تناسلی یک جوش محکم قرمز به اندازه گردوزده ودردداره چیکارکنم ممنونم راهنمایی کنید

      پاسخ
    • سلام با توجه به سنش حتما بايد توسط متخصص اطفال ويزيت شه ما نميتونيم واسه بچه سه ماهه اينجا دارو تجويز كنينم

      پاسخ
  • سلام…روی پوست صورتم ی دانه های ریز شبیه جوش هم رنگ پوستم هست مخصوصا زیر چشم و روی پیشانی و بینی و اینکه زیر پوست صورتم هستن و درنمیان مشکل چیه و درمانی داره

    پاسخ
    • سلام احتمالا منظورتان از این ضایعات میلیا است هر چند نیاز به معاینه است اما شما طوری بیان کردید که می یابد به نظر می‌آید برای درمان باید به متخصص پوست مراجعه کنید زیرا منطقه آن حساس است و بدون معاینه نمی توان دارو تجویز کرد

      پاسخ
  • برای درمان جرب پمادسولفور چرا دیگه گیرنمیادبجاش چه دارومثل اون اثرکنه چه استفاده کنیم لطفاراهنمایی کنیم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من حدود یک ماه پیش وقتی از دریا بیرون اومدم، روز بعدش روی پشت هر دوتا دستم دانه های خیلی ریز و زیادی زده که هم خارش دارد و هم قرمز هستند،علتش چی هست؟؟
    در ضمن اگر چند روز خانه باشم و بیرون نروم علائم از بین میرود.

    پاسخ
    • سلام روی شکم من مدتیه چند تا لکه های قرمز کوچک می زنه و بعد از چند روز کمرنگ تر میشه و بعضی وقتها هم رنگش قهوه ای می شه هیچ نوع خارش هم نداره ایا ضرر داره ؟

      پاسخ
      • سلام بايد توسط متخصص داخلي معاينه شويد

  • من چن روزی هست رو کل بدنم دانه ای ریزی بوجود اومده چیکارکنم تا بهتر شود اول دست هام بود الان کل بدنم شده حتی رو لبم شده بنظرتون چیکار کنم تا بهتر بشم وقتی بیرون میرم میسوزن

    پاسخ
    • سلام
      نیاز به معاینه توسط متخصص پوست و مو می باشد

      پاسخ
  • سلام چند وقتیه رو دوتاساعد دستم خارش داره و نقطه های ریز سفید رنگی داره خارش هم دارن دست بهشون میزنم بیشترمیشن چکار کنم

    پاسخ
    • سلام چون قرينه هست بايد توسط متخصص پوست ويزيت شين

      پاسخ
  • سلام روی پوست دست و کمر مادرم چهارتا برجستگی سیاه رنگ و شکل دار حدود دوماهه ظاهر شده ،اوایل قرمز بود وشبیه تاول ولی الان حالت گندیدگی وسیاه گرفته و درصورت لمس خیلی درد داره شبیه هیچ کدوم از زخمایی که دیدم نیست .نظرتون چیه و باید چیکا کنیم؟

    پاسخ
    • سلام
      باید به متخصص پوست و مو مراجعه کنید و در صورت لزوم از ضایعات بیوپسی تهیه شود

      پاسخ
  • مریم
    چند ساله روی زانوم یک برجستگی به اندازه نخود بود متخصص پوست رفتم گفت کیست چربیه ولی حالا کمی بزرگتر شده به قطر ۴ سانتیمتر آیا باید درش بیارم یا ممکنه خودش کوچک میشه؟

    پاسخ
    • سلام اگه بزرگ شده بهتره سونو بديد تا ماهيتش مشخص شه و خارجش كنيد

      پاسخ
  • سلام؛صورتم وبینیزخمهایی بشکل خالکه اولش قرمز همراه خارش زیاد سپس خشک وقهوه ای سوخته میباشد دکتر هیدروکسی کلروکین داده؛وگفته افتاب براش بنزین روی اتشه؛ایا این زخمها خوب شدنی هست یا نه حتی جراحی پلاستیک؛ممنون وسپاسگذارم

    پاسخ
    • سلام
      آیا در تشخیص بیماریتون اسم بیماری لوپوس عنوان شده یا خیر؟
      اگه لوپوس باشه که با دارو و کنترل افتاب به مرور کم رنگ میشه و جراحی پلاستیک موثر نیست

      پاسخ
  • با سلام.
    مدتی است روی پای من یک لکه بزرگ قرمز ایجاد ایجاد شده که درد و خارش ندارد اما نگران شدم .ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام بايد نمونه برداري ازش انجام بدين و به متخصص پوست مراحعه كنيد

      پاسخ
  • سلام ده سالم بود فهمیدم پای چپم از بالا اندازه کف دست پوستش قهوهای است بعد از گذشت سی سال حالا اون لک پوستم سه برابر شده از جایی که رشد میکند رگهای آبی دارد چند شاخه و روی خالم دست بزنم گرم است انگار تب دارد و بزرگتر میشود از زیر اون رگها و پایین پام می آید ضمنا در کودکی تب خال زیاد میزدم

    پاسخ
    • سلام
      باید حتما معاینه شین دوست عزیز
      به متخصص پوست مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من الان چند روزه ک همه بدنم ب جوز صورتم پره از جوش های ک مثله پشه زدگی میمانند ولی ن درد داره ن خارش ن سوزش علت چی میتونه باشه

    پاسخ
    • سلام ممكنه بدليل كبد چرب باشه لطفت آزمايشات ast alt alk.p را انجام دهيد

      پاسخ
  • با سلام.من یه چند مدت پیش روی گوشم یه چیزه سفید رنگ دیدم با فکر اینکه جوشه کندمش تبدیل به زگیل شد تازگی متوجه همون چیزه سفید روی باسنم شدم ولی دست بهش نزدم می خواستم بدونم چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      باید حتما معاینه شین دوست عزیز
      به متخصص پوست مراجعه کنید

      پاسخ
  • شبا بدنم خارش پیدا میکنه و جاهایی ک میخارونم ورم میکنه و سفت میشه و بالامیاد
    علتش چیه؟

    پاسخ
  • سلام..خسته نباشد..
    خانمی ۳۶ ساله هستم چند سالی هست درگیر کهیر زدن هستم که با خاش شدییید همراه است.همه جای بدنم هست حتی وقتی اصلاح میکنم صورتم سفت میشه و با اصلاح ابرو دور چشمم ورم میکنه ..الان به حدی خارش پیدا میکنن که یه شونه مخصوص خریدم برای خاراندنشون..حتی پاشنه ی پام اگر احیانا روی چیزی شبیه موکت گذاشته بشه سفت میشه مثل سنگ …
    حتی توی کمرم زیر بند لباسم در میاد که بزرگن و متورم و سفت راه درمانش چیه لطفا توضیح بدید…

    پاسخ
    • سلام اول بايد از نظر علت كهير بررسي شويد و اين آزمايشات را انحام دهيد
      Cbc.diff
      Esr crp
      Ldh
      Aba
      Anca
      Anti ccp
      Rf

      پاسخ
  • سلام ۵ روز ی هست در قسمت شکم و سینه و کمی هم بازو لکه های قرمز رنگ کوچک بدون خارش ایجاد شده ک گاهی کمتر میشوند علت چیست

    پاسخ
    • سلام بهتره توسط متخصص داخلي ويزيت شويد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید روی بدن من تعدادید خالهای قرمز هست که فکر کنم از نوع گیلاسی هستش ولی الان مدتیه که تعدادشون داره خیلی زیاد میشه و بعضی از اونا بزرگ هستن شاید در حد ۵ میلی متر .آیا این موضوع خطرناکه باید چکار کنم ؟ممنون

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شود.به متخصص پوست مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام. دو سال پیش روی چانه ام دانه گوشتی زد الان خیلی بزرگ شده اندازه نخود و الان حدود سه ماهه به سرعت داره تعدادش بیشتر میشه. نه میخاره نه درد داره و همرنگ پوست صورتم است اما برجسته و مرکزش یه مقدار گود شده. با لیزر تحریک میشه تعدادش چندین برابر دکتر متخصص پوست بدون هیچ آزمایشی گفت راه درمانی نداره. خواهش میکنم کمکم کنید با سپاس

    پاسخ
    • سلام بايد نمونه برداي انجام بدين

      پاسخ
  • سلام من کف انگشت شصت پام چندین دونه تقریا زرد رنگ زدم که هیچ خونریزی نداره و فقط سفت هست و اگه حواسم نباشه و پام به جایی بخوره درد بسیار شدیدی حس میکنم وقتیم که کفش به مدت زیاد میپوشم بعدش یکمی احساس درد دارم میشه بفرمایید که ایا مشکل خاصی هست یا نه و نیاز به مراجعه به پزشک داره یا نه؟ خیلی ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      بله باید معاینه شود.میتواند زگیل مطرح باشد

      پاسخ
  • سلام دختر ۳ساله ام چندروزی است پشتش دانه های ریز زده که سر دانه هم خیس است
    اوایل گفتم شاید جای نیش پشه باشه ولی الان بعد ۴ روز از ۱۰ تا به حدود ۲۳ تا دانه ریز تبدیل شده.
    باز هم میگم دانه قرمز رنگ که سرداه هم ترکیده و آبکی هست.
    خواهش میکنم دکتر محترم مربوطه راهنماییم کنه و مارو از نگرانی در بیاره.

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز لازم است ضایعات توسط متخصص پوست معاینه شود.‌

      پاسخ
  • سلام،من صبح که از خواب بیدار شدم دست و پام یه مقدار بی حس بودن و روی دست راستم لکه قرمز رنگی بود و نزدیک زانو چپم هم مقداری قرمز شده بود که تقریبا بعد از نیم ساعت برطرف شد،لکه ها خارش نداشتند،سابقه نداشت که این اتفاق بیفته

    پاسخ
    • سلام آزمايش cbc.diff esr crp pbs بدهيد و توسط متخصص داخلي ويزيت شويد

      پاسخ
  • سلام.وقتتون بخیر.
    روی گونه و دور چشم من یه جوش هایی میزنه که شبیه تاوَله.گرما هم بیشترشون میکنه.
    اگه میشه راهنماییم کنید چیکار کنم؟

    پاسخ
  • باسلام بدن دختر من چندهفته ای لکه های صورتی رنگ دایره شکل زده که نه خارش داره و نه ترشح فقط یه کوچولو برجسته و خشکه ممنون میشم راهنمایی کنید بخاطر چیه؟؟

    پاسخ
    • سلام اين آزمايشات را انحام دهد
      Cbc.diff
      Esr crp
      Pbs
      Pt
      Ptt
      Inr

      پاسخ
  • سلام روزبخیر من خانم ۳۷ساله متاهل هستم که داروهای پرفنازین و نورتریپتیلین و ارگوتامین میخورم و از پدر بیمار مراقبت میکنم تا بحال هیچ حساسیت پوستی غیراز واکنش به بدلیجات برروی دستام نداشتم الان دوروز میشه که به شکل همون حساسیت برروی دستام یعنی دانه های ریز قزمز و خارش ایجاد شده گاهی روی دست گاهی زیر مچ دست ایجاد میشود و با سرکه سفید و نمک ازبین میروند لطفا راهنمایی بفرمایید ممنون

    پاسخ
  • با عرض سلام
    پسر بچه ۲ ساله از بدو تولد بثورات قرمز خارش دار در روی پوست که هر از گاهی شدید میشه و کل بدن اش،رو درگیر میکنه
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام آزمايش خون و مدفوع دهد و به متخصص آلرژي مراجعه كند

      پاسخ
  • با سلام من مدتی است که به صورت ناگهانی پشت دستها و ساعدم قرمز شده و دچار سوزش شدید و خشکی می شود اما خارش ندارد ویک دانه قرمز رنگ سفت کوچک که انگار درون ان خون است هم کف دستم ایجاد شده علت انرا بفرمایید ممنون

    پاسخ
    • سلام اين آزمايشات را بدهيد و توسط متخصص داخلي ويزيت شويد
      Cbc.doff
      Esr crp
      Ldh
      Pt
      Ptt inr
      Pbs

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر پدر من ۵۰ سالشونه و به مدت سه روزه که روی بازو هاش و شکمش چند تا دانه ریز حالت گزیدگی ظاهر میشه و بعد از مدتی دیگه خارش نداره و محو میشه دی ماه هم عمل فنر و بالن و انژیو قلبی انجام دادن میخواستم بدونم دلیل ظاهر شدن دانه ها چیه؟ممنون

    پاسخ
    • سلام اگر علامت ديگري ندارند مهم نيست اما اگر تب و بي حالي دارند بايد اكو شوند

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من به یه رنگ مو حساسیت دارم که وقتی حموم میرم هنوز رنگ پس میده و هرجا که میریزه باعث کهیر میشه ،خواستم بدونم چه دارویی مصرف کنم؟!من پماد بتامتازون میزنم خوب میشه ولی میرم حموم ومیام رنگی ک پس میده دوباره خارش و کهیرم شروع میشه

    پاسخ
  • سلام. پسر۶ساله من خودبخود روی انگشت دستش تاول زد البته الکل زیادمیزنم متاسفانه.
    میخام بدونم ممکنه ازالکل زیاد تاول زده شه؟
    آبداربود ترکید و خشک شد کمی جاش مونده حالت قرمز رنگه

    پاسخ
  • با درود
    روی قسمت داخلی ساعدها و روی ران‌هایم در سطح نسبتا وسیعی، یه بافت با خط‌های قرمز‌رنگ ایجاد شده
    شبیه مشبک نامنظم…
    ممکنه بفرمایید چه نوع تشخیصی براش دارید؟

    پاسخ
    • سلام
      ایا محل مورد نظر خارش دارد ؟؟

      پاسخ
  • باسلام من ۳-۴ساله ک از ناحیه صورت.وسط سینه.زیربغل.زیرشکم دچار تاولهایی ک مداوم چندسالیه ترشحات خیلی زیادسفیدرنگ خارج میشه بهردکتری مراجعه کردم فایده نداشت. تادوماه قبل ک داروهاش نصبت فایده داره ولی بعداز تموم شدن داروها دوباره طی ۲روز مثل قبل میشن.لطفا راه درمانشو بگین.آزیترمایشین۵۰۰.پانژل.کوتریماکسازول.eویتامین.یگی هم اکزال مصرف میکنم

    پاسخ
    • سلام شماربايد از نظر هورموني بررسي شيد
      بهرمتخصص غدد مراجعه كنيد

      پاسخ
  • سلام من دو روز پیش عصر داخل حياط بودم یه خارش روی دستم احساس کردم مثل گزش پشه بعد شب دیدم دوتا پاهام دونه هایی مثل گزش پشه دارن الان دو روز گذشته و کمرنگ تر شدن ولی برطرف نشده خارش و سوزش نداره و در ضمن درجه بدنم 37/2هستش آیا ممکنه ربطی به کرونا داشته باشه و هیچ علامت دیگه ای ندارم

    پاسخ
    • سلام
      خیر
      نیاز به اقدامی نیست

      پاسخ