موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن

درمان التهاب روده
اشتراک گذاری 1380 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

مصرف داروهای ضدالتهاب و آنتی‌بیوتیک‌ها و تغییر سبک زندگی از موثرترین روش‌های درمان التهاب روده هستند. انواع فاکتورهای ژنتیکی، اختلالات سیستم ایمنی، استرس و التهاب را می‌توان علل التهاب روده دانست. فرد مبتلا به التهاب مزمن روده علائمی همچون درد شکم، اسهال خونی، نفخ شکم، کاهش وزن، کاهش اشتها و خستگی را تجربه می‌کند. مشورت با متخصص گوارش برای انجام کولونوسکوپی و تشخیص التهاب روده و دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده لازم است.

این متخصص با شناسایی ورم روده، درمان دارویی التهاب روده مانند کورتیکواستروئیدها، آمینوسالیسیلات‌ها، ایمونوساپرسورها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. تغییرات رژیم غذایی، مصرف پری‌بیوتیک‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای از مهم‌ترین درمان‌های خانگی التهاب روده هستند. مصرف رژیم غذایی کم فیبر، مدیریت استرس، طب سوزنی و انجام یوگا برای آرامش از دیگر روش‌های خانگی درمان ورم روده هستند.

با مطالعه این مطلب از مجله پزشکی و سلامتی دکتردکتر با علائم عود التهاب روده و روش‌های پیشگیری از عود آن آشنا می‌شوید.

در انتها، اگر سوالی درباره نقش میکروبیوم روده، درمان سریع ورم روده و ضرورت جراحی برای التهاب روده دارید، در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی دکتردکتر به آن پاسخ خواهد داد.

التهاب روده چیست؟

التهاب روده یا همان بیماری التهابی روده (IBD)، یک اختلال مزمن گوارشی‌ست که باعث التهاب دیواره داخلی روده‌ها، به‌ویژه روده بزرگ و کوچک می‌شود. این بیماری عمدتا شامل دو نوع اصلی، کولیت اولسراتیو و بیماری کرون بوده که هر دو علائمی همچون اسهال، درد شکمی، کاهش وزن و خستگی را در پی دارند. علل التهاب روده دقیقا مشخص نیست؛ اما عوامل ژنتیکی، ایمنی بدن و عوامل محیطی منجر به ایجاد آن می‌شوند. در صورت عدم درمان این عارضه، فرد به عوارض التهاب روده مبتلا خواهد شد.

براساس مقالات منتشر شده در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)،

بیماری التهابی روده منجر به عوارضی هم در داخل دستگاه گوارش و هم در خارج از دستگاه گوارش می‌شود. عوارض داخل دستگاه گوارش شامل کم آبی بدن، عدم جذب کافی مواد مغذی ضروری، افزایش خطر ابتلا به سرطان کولون و رکتوم هستند. از عوارض خارج از دستگاه گوارش می‌توان به کم‌خونی، کاهش تراکم استخوان، درد مفاصل، تغییرات پوستی، سوزش چشم و تاخیر یا اختلال در رشد در برخی از کودکان اشاره کرد.

درمان التهاب روده شامل داروهای ضدالتهاب، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و گاهی جراحی است.

ضرورت درمان التهاب روده در صورت مشاهده علائم ورم و التهاب روده

التهاب روده با چه علائمی همراه است؟

فرد مبتلا به التهاب روده علائم متنوعی را تجربه می‌کند. در جدول زیر، به شایع‌ترین علائم بیماری التهاب روده پرداخته‌ایم:

علائم التهاب روده

شرح علائم

اسهال مزمن

حاوی خون یا مخاط

درد و کرامپ‌های شکمی

به‌ویژه پس از صرف غذا

کاهش وزن غیرقابل توضیح

به‌دلیل جذب ناکافی مواد مغذی

خستگی مفرط

ناشی از التهاب مزمن و کم‌خونی

کاهش اشتها

منجر به سوءتغذیه

تب خفیف

به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری

خونریزی مقعدی

به‌دلیل زخم‌های روده‌ای

علائم خارج از دستگاه گوارش

همچون التهاب مفاصل، مشکلات پوستی و التهاب چشم

این علائم بسته به نوع و شدت بیماری متفاوت خواهند بود.

ضرورت درمان التهاب روده

درمان التهاب روده (IBD) از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا این بیماری کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار داده و در صورت عدم درمان به عوارض جدی منجر می‌شود. عدم مدیریت موثر التهاب روده باعث مشکلاتی مانند خونریزی، تنگی روده، فیستول‌ها و حتی افزایش ریسک سرطان روده خواهد شد. علاوه‌براین، افراد مبتلا به التهاب روده اغلب از علائم شدیدی مانند درد مداوم شکم، اسهال مزمن و کاهش وزن رنج برده و این موارد بر وضعیت روانی و فیزیکی آن‌ها اثرات منفی برجای می‌گذارند.

انجام به‌موقع درمان التهاب روده با استفاده از داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در موارد شدیدتر جراحی، به کاهش علائم و پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک خواهد کرد. درمان اختلالاتی همچون التهاب روده یا ورم معده، نه‌تنها موجب بهبود وضعیت جسمی فرد می‌شود؛ بلکه به او امکان می‌دهد زندگی روزمره خود را با حداقل اختلالات ادامه دهد.

دکتر گوارش در حال تشخیص التهاب روده و ارائه برنامه درمان التهاب روده

درمان‌های دارویی برای التهاب روده

درمان‌های دارویی برای بیماری‌های التهابی روده همچون بیماری کرون و کولیت اولسراتیو با هدف کاهش التهاب، کنترل علائم و پیشگیری از عود بیماری طراحی شده‌اند. داروهای سولفاسالازین، پردنیزون و متوترکسات از این دست داروها هستند. انتخاب دارو به نوع و شدت بیماری، پاسخ بیمار به درمان‌های قبلی و وجود عوارض جانبی بستگی دارد. در ادامه، به مهم‌ترین داروها برای درمان التهاب روده پرداخته‌ایم:

آمینوسالیسیلات‌ها (5-ASA)

آمینوسالیسیلات‌ها همچون مسالامین و سولفاسالازین، به‌طور مستقیم بر کاهش التهاب در دیواره روده و درمان التهاب روده تاثیر می‌گذارند. این دسته از داروها تولید عوامل التهابی همچون پروستاگلاندین‌ها و لکوترین‌ها را مهار می‌کنند. آمینوسالیسیلات‌ها به‌ویژه در درمان کولیت اولسراتیو موثر بوده و برای حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری استفاده می‌شوند. عوارض جانبی داروها شامل تهوع، سردرد و در موارد نادر کاهش تعداد گلبول‌های سفید خون است. این دسته از داروی ورم روده معمولا به‌صورت خوراکی یا شیاف تجویز می‌شوند و انتخاب شکل دارویی آن‌ها به محل التهاب در روده بستگی دارد.

تاثیر سولفاسالازین در درمان التهاب روده و کاهش علائم آن

کورتیکواستروئیدها

کورتیکواستروئیدهایی همچون پردنیزون و بودزوناید با کاهش سریع التهاب در دوره‌های حاد بیماری‌های التهابی روده موثر هستند. این داروها با سرکوب سیستم ایمنی و کاهش تولید مواد ایجادکننده التهاب روده اثر خود را بر جای می‌گذارند. با این حال، به‌دلیل عوارض جانبی متعدد مانند افزایش وزن، پوکی استخوان، افزایش قند خون و فشار خون، مصرف طولانی‌مدت آن‌ها توصیه نمی‌شود. بنابراین، کورتیکواستروئیدها باید بیشتر برای کنترل علائم حاد و در دوره‌های کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار بگیرند. پس از کنترل التهاب، دکتر گوارش معمولا داروهای دیگری را برای حفظ بهبودی تجویز می‌کند.

داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی

داروهایی مانند آزاتیوپرین، مرکاپتوپورین و متوترکسات با کاهش فعالیت سیستم ایمنی، التهاب مزمن در بیماری‌های التهابی روده را کنترل می‌کنند. این دسته از داروها در مهار تکثیر لنفوسیت‌ها و کاهش تولید آنتی‌بادی‌ها نقش موثری برعهده دارند. گاهی مصرف داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی با عوارضی مانند افزایش خطر عفونت‌ها، کاهش تعداد گلبول‌های خون و آسیب کبدی همراه خواهد بود. بنابراین، انجام ارزیابی‌های منظم و آزمایش‌های دوره‌ای در طول درمان ضروری است.متخصص گوارش این داروها را با هدف حفظ بهبودی و جلوگیری از عود بیماری تجویز می‌کند.

تاثیر متوترکسات در درمان التهاب روده

داروهای بیولوژیک

داروهای بیولوژیک مانند اینفلیکسیماب، آدالیموماب و وِدولیزوماب، مولکول‌های خاصی را در مسیرهای التهابی روده هدف قرار می‌دهند. برای مثال، اینفلیکسیماب و آدالیموماب با مهار فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α) که از عوامل اصلی التهاب است، عمل می‌کنند. این داروها معمولا برای بیماران مقاوم به درمان‌های مرسوم یا ابتلا به التهابات شدید تجویز می‌شوند. گاهی داروهای بیولوژیک با عوارض جانبی شامل واکنش‌های آلرژیک، افزایش خطر عفونت‌ها و در موارد نادر، مشکلات قلبی همراه هستند.

مهارکننده‌های جانوس کیناز (JAK)

داروهای مهارکننده جانوس کیناز مانند توفاسیتینیب، آنزیم‌های جانوس کیناز در مسیرهای سیگنال‌دهی التهابی را مهار می‌کنند. این داروها با کاهش تولید سیتوکین‌های التهابی، التهاب در بیماری‌های التهابی روده را کنترل خواهند کرد. توفاسیتینیب به‌صورت خوراکی مصرف می‌شود و برای بیماران مقاوم به درمان‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. عوارض جانبی داروهای مهارکننده جانوس کیناز شامل افزایش خطر عفونت‌ها، افزایش سطح کلسترول و آنمی هستند.

درمان التهاب (ورم) روده با جراحی

درمان التهاب روده با جراحی تنها در صورت پاسخ‌گو نبودن درمان‌های دارویی و غیرجراحی یا بروز عوارض جدی مانند انسداد روده، خونریزی شدید یا ایجاد فیستول و آبسه انجام می‌شود. در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو، جراحی شامل برداشتن کل روده بزرگ و رکتوم است و به‌عنوان درمانی قطعی عمل می‌کند؛ زیرا پس از آن دیگر التهابی در روده بزرگ رخ نخواهد داد.

برای بیماری کولون، جراحی بیشتر با هدف برداشتن بخش‌های آسیب‌دیده روده و اتصال قسمت‌های سالم انجام می‌شود. در این شیوه، بیماری ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. جراحی‌های مرتبط با التهاب روده به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کرده و نیاز به مصرف مداوم داروها را کاهش می‌دهند.

جراحی روده برای درمان التهاب روده در صورت عدم پاسخ بیمار به سایر درمان‌ها

درمان‌های خانگی التهاب روده چیست؟

روش‌های خانگی درمان التهاب روده در کاهش علائم التهاب روده نقش دارند؛ اما جایگزین درمان‌های پزشکی نیستند. در ادامه، به موثرترین روش‌های خانگی درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • پرهیز از محصولات لبنی؛ درمان ورم روده با حذف یا کاهش لبنیات در صورت عدم تحمل لاکتوز
  • کاهش مصرف فیبر؛ بهبود علائم با کاهش مصرف فیبر به‌ویژه در دوره‌های تشدید بیماری با توجه به ارتباط فیبر و التهاب روده
  • اجتناب از غذاهای چرب، تند و فرآوری‌شده؛ جلوگیری از تشدید علائم با پرهیز از مواد غذایی محرک
  • هیدراتاسیون مناسب؛ نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز برای جلوگیری از کم‌آبی بدن
  • مدیریت استرس؛ کاهش استرس و بهبود علائم با تکنیک‌های آرام‌سازی مانند یوگا، مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ بهبود عملکرد روده و استرس‌زدایی با انجام ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی با توجه به ارتباط ورزش و التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ تعادل باکتری‌های مفید روده با مصرف مکمل‌های پروبیوتیک یا غذاهای حاوی پروبیوتیک مانند ماست
  • استفاده از داروهای بدون نسخه؛ موثر بودن استفاده محدود از داروهای ضداسهال یا مسکن‌های ملایم

قبل از اعمال هرگونه تغییر در رژیم غذایی یا تغییر سبک زندگی، با پزشک خود جهت دریافت برنامه‌ای برای درمان التهاب روده مشورت کنید.

درمان التهاب روده در طب سنتی

در طب سنتی، درمان التهاب روده و روش‌های تسکین التهاب بر تاثیر داروهای گیاهی، تغییرات رژیم غذایی و تکنیک‌های آرام‌سازی متمرکز هستند. در ادامه، به بهترین گیاهان برای درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • آلوئه‌ورا؛ کاهش التهاب روده به دلیل خواص ضدالتهابی
  • زردچوبه؛ اثرات ضدالتهابی در اثر وجود کورکومین
  • بابونه؛ کاهش علائم ورم روده به‌دلیل خواص آرام‌بخش و ضدالتهابی
  • فیبر محلول؛ مانند پسیلیوم برای بهبود عملکرد روده

قبل از استفاده از هرگونه درمان التهاب روده به روش طب سنتی، با پزشک خود مشورت کنید؛ چراکه برخی از این روش‌ها با درمان‌های مرسوم تداخل داشته یا برای همه مناسب نیستند.

تاثیر پسیلیوم در درمان التهاب روده

آیا التهاب روده درمان سریع و قطعی دارد؟

التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، شامل بیماری‌هایی مانند کولیت اولسراتیو و کرون، درمان سریع و قطعی ندارد. این بیماری‌ها مزمن بوده و به مدیریت بلندمدت نیاز خواهند داشت. روش‌های درمان التهاب روده معمولا بر کاهش التهاب، کنترل علائم و بهبود کیفیت زندگی تمرکز دارند و شامل داروهای ضدالتهابی، تعدیل‌کننده‌های ایمنی و در برخی موارد، بیولوژیک‌ها می‌شوند. این روش‌ها علی‌رغم ایجاد بهبودی، اما معمولا برگشت‌پذیر هستند.

روش جراحی هم در صورت کارآمد نبودن سایر روش‌ها موثر خواهد بود؛ اما حتی جراحی هم نمی‌تواند درمانی دائمی برای بیماری کرون باشد. زیرا التهاب ممکن است در بخش‌های دیگر روده عود کند. به همین دلیل، بیماران باید با هدف پایش سلامت دستگاه گوارش تحت نظارت پزشک باشند و روش‌های مدیریت بیماری را برای کنترل علائم و نظارت بر ایمنی بدن و التهاب ادامه دهند.

چگونه از ورم روده پیشگیری کنیم؟

پیشگیری کامل از بیماری‌های التهابی روده (IBD) ممکن نیست؛ زیرا عوامل ژنتیکی و محیطی متعددی در بروز آن‌ها نقش دارند. با این حال، می‌توان به کمک برخی اقدامات پیشگیرانه، خطر ابتلا را کاهش داد یا علائم را مدیریت کرد. در ادامه، به موثرترین روش‌های پیشگیری از التهاب روده یا درمان التهاب روده اشاره کرده‌ایم:

  • ترک سیگار؛ از اصلی‌ترین عوامل خطر ابتلا به بیماری کرون
  • رژیم غذایی متعادل؛ حفظ سلامت دستگاه گوارش با مصرف رژیم غذایی متعادل، غذاهای نرم و کاهش مصرف چربی‌های اشباع و غذاهای فرآوری‌شده
  • مدیریت استرس؛ با استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی مانند مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفس عمیق
  • فعالیت بدنی منظم؛ برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش التهاب روده
  • مصرف پروبیوتیک‌ها؛ کمک به برقراری تعادل باکتری‌های مفید روده و کاهش التهاب
  • پرهیز از مصرف بی‌رویه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی؛ افزایش خطر ابتلا به التهاب روده با مصرف مداوم این داروها

این اقدامات پیشگیرانه به کاهش خطر کمک می‌کنند، اما جایگزین مشاوره پزشکی و درمان جایگزین برای تسکین التهاب روده نیستند.

مواد غذایی مورد نیاز برای درمان التهاب روده

بهترین پزشک برای درمان التهاب روده کیست؟

برای درمان التهاب روده یا بیماری التهابی روده (IBD)، بهترین پزشک، متخصص گوارش است. این متخصص، با دانش عمیق در مورد ساختار و عملکرد دستگاه گوارش به تشخیص التهاب روده به کمک کولونوسکوپی و بهترین برنامه‌های درمان ورم روده و یبوست را ارائه خواهد داد. دکتر گوارش پش از تشخیص علل التهاب روده، انواع دارو و قرص ورم روده مانند داروهای ضدالتهاب، کورتیکواستروئیدها و داروهای زیستی (بیولوژیک) را تجویز می‌کند. علاوه‌بر این، متخصص گوارش ضرورت جراحی برای التهاب روده را بررسی کرده و در صورت لزوم، بیمار را به جراح گوارش ارجاع خواهد داد.

همچنین، این متخصص با آگاهی از عوارض التهاب روده، انواع روش‌های خانگی درمان سریع ورم روده همچون پرهیز از مواد غذایی محرک، کاهش لبنیات و رژیم غذایی کم فیبر را توصیه می‌کند. اگر شما هم به علائم التهاب روده دچار شده‌اید و به مشورت با متخصص گوارش برای درمان قطعی التهاب روده نیاز دارید، می‌توانید برای بهره‌مندی از انواع خدمات آنلاین و حضوری این متخصص در سایت دکتردکتر برای دریافت نوبت اقدام کنید.

منبع:

webmd.com

hopkinsmedicine.org

سوالات متداول درمان التهاب روده

 

 

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,380 دیدگاه در “موثرترین روش‌های درمان التهاب روده + پیشگیری از آن
  • سلام من مشکل روده بزرگ دارم یعنی ب گفته دکتر میکروب روده زیاد شده و باعث اسهال و دل پیچه شدم الان پنج ماهه این مشکل دارم تا زمانی دارو هامو مصرف میکنم خوبه ولی به محض اینکه دارو نمی‌خورم مثل قبل میشم راهنمایی لطفا؟

    پاسخ
    • سلام
      اسم داروهاتون رو بگین

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر ببخشید من ۲۲ سالمه و وقتای که شیرینی یا حبوبات مصرف میکنم دل درد ، اسهال یا یبوست میگیرم حدودا ۲ سالی میشه این مشکل پیدا کردم صورتم و پشتمم جوش میزنه و خارش شدید پوست دارم سونو کبد انجام دادم مشکلی نداشت لطفا راهنمایی کنین دلیل این جوشا ممکنه از روده باشه

    پاسخ
    • سلام
      از نظر آلرژی غذایی باید بررسی شین و همینطور ibs
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • با سلام بنده چهل سال سن دارم و بعد از کلی ازمایش های مختدف و کولونوسکوپی مشخص شد که التهاب روده خفیف دارم بیست کیلو وزن کم کردم قرص مزالازین امپرازول و قرص iBsبرام تجویز کرده علائمم خوب شده ولی اصلا اضافه وزنی نداشتم بعد سه ماه باز مراجعه کردم همون قرص مزالازین و قرص بیو فلورا برام نوشته تازگیا سرگیجه شدید هم دارم راهنماییم کنید چکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      خوب ۳ ماه زمان کمی هست برای برگشت وزن، درمان زمانبر هست ابتدا باید با دارو التهاب روده کنترل شه
      برای سرگیجه ازمایش کم خونی و تیرویید بررسی شود و اگه خوب بود میتونه از گوش باشه به متخصص گوش حلق بینی مراجعه کنید

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر خسته نباشید من عمل کنسرمری انجام دادم ۴سال پیش تاالان هم مشکلی نداشتم وزنم اضافه نکردمولی الان سرشکمم ورم داره فکرمیکنم روده هام ورم داره چون معده بالا هست کشیدن سمت راست زیر قفسه سینه

      • سلام عزیز
        باید مجدد آندوسکوپی شین

  • من حدود شش ساله التهاب و زخم روده دارم بیشتر مواقع اسهالم و اکثر و قتام خون تو مدفوع هست لطفا بگین چکار کنم یکسال هم دارو خوردم تحت نظر بودم

    پاسخ
    • سلام..۳۳ سالمه…حدود دوسال و نیم پیش گلونوسکوپی شدم و گفتن التهاب روده داری…دارو میخوردم مزالازین و فلورا…علائمم فقط یبوست شدید و مدفوع سخته…الان دکترم میگه دوباره کلونوسکوپی بده ببینیم در چی حاله…میخواستم ببینم نیازه واقعا؟ چون کلونوطکوپی و اندوسکوپی هم عوارض خودشونو دارن. چکار کنم

      پاسخ
      • سلام
        طبق نظر پزشکتون اقدام کنید

    • سلام
      اگه علایمتون کنترل نشده دوز داروهاتون باید افزایش یابد

      پاسخ
  • سلام من مدتیه معدم کار نمیکنه باشلنگ آب مدفوع رو تخلیه میکنم آخه من حدود۹ ماه پیش عمل رحم انجام دادم ازهمون موقع اینجوری شدم چکارکنم

    پاسخ
    • سلام
      غذاهای ملین مثل انجیر،آلو، روغن زیتون، میوه و سبزیجات بخورین
      شربت انجیر یا لاکتولوز از داروخانه بگیرین و مصرف کنین روزی یک قاشف
      مایعات زیاد بخورید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من ۱ ماهو نیم‌پیش مسافرت زمینی داشتم به آب یا حالا خوراکی اونجا بدنم واکنش نشون داد دچار عفونت شدید روده شدم تا یک هفته بیرون روی شدید داشتم و یکمی خون که گفتند برای عفونته
    الان هر هفته یا ۱۰ روز یه بار تو مدفوعم مخاط میبینم که زیاده مقدارش انتی بیوتیک هم خوردم وقتی این حالت بهم دست میده استخون دنبالیچم خیلی شدید درد میگیره الان باید باز چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش مدفوع و کشت مدفوع

      پاسخ
  • سلام.مریضی التهاب روده دارم در تابستان مدت دو ماه همیشه اسهال هستم و استفراغ میکنم و بعد از تابستان بهتر میشوم البته هیچ آزمایشی هم نداده ام .این نظر دو، سه پزشک است که التهاب روده دارم. الان جدیدن داروهایی به من داده اند که وقتی سر دلم سنگین میشود وگلویم به سوزش می افتد و بعد از غذا استفراغ میکنم آیا این بخاطر داروها است؟
    آیا التهاب روده خطرناک است؟

    پاسخ
    • سلام
      بدون ازمایش که نمیتوان نظر داد
      باید حتما بررسی شین

      پاسخ
  • تب لرز درد شکم حالت تهوع کم شدن اشتحا

    پاسخ
    • سلام
      از نظر کرونا بررسی شوید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر.من دوسالی هست که روده هام ورم میکنن سفت میشن ومدفوع هم سخت وبعضی روزا دفع ندارم دکتر هم نرفتم.فقط با دارو سی لاکس ودمنوش گل سرخ مصرف میکنم که کار میکنه ولی بازم روده هام سفت وسخت میشن مثل خدا نکرده غده میشه .ومن نمیدونم از یبوست هست یا چیز دیگه ای.به نظرتون از چی هست؟؟وباید چیکار کنم ؟ ؟ وچی بخورم خوب بشم.ریزش مو هم دارم زیادی لاغرم وکم خون هم هستم ممنون میشم راهنماییم کنید.اندسکوپی تو شهرمون نداریم.کونولوسکوپی داریم که اونم من روم نمیشه .با سونو گرافی مشخص میشه؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر سونوگرافی کافی نیست باید کولونوسکوپی کنید

      پاسخ
  • سلام یک هفته ایه که شکمم درد میکنه اول پهلو سمت راستم درد میکرد بعد کم کم درد و تا پایین نافمم احساس میکنم درد شکمم مداوم نیس زمانی که میخوام بلند شم یا بخوابم درد میگیره پایین شکمم ۲۳ سالمه همورویید هم دارم ولی حدود دوماهه بیوفیدبک انجام میدم… نفخ دارم گاهی اوقاتم احساس دفع ناقص دارم و بعضی موقع ها هنگام دفع مایع بلغمی همراهه… باید چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش مدفوع یا تجویز آنتی بیوتیک مناسب
      برای تجویز دارو اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با پزشک عمومی استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام،من ۵۶سالمه حدود ۱۶ ساله که بتشخیص دکتر معالج سندروم روده دارم ومرتب دارم دارو مصرف میگنم ولی اخیرا نفخ ودرد شکم سمت چپ بیشتر شده همراه با یبوست حال باید چکار کنم،

    پاسخ
    • سلام
      سندرم روده تحریک پذیر یا کولیت التهابی؟
      اسم داروهاتون رو بگین

      پاسخ
  • هرچنوقت ترش میکنم وپوده بوی بد تخم مرغ گندیده حالم میگیره

    پاسخ
    • سلام
      غذاهای سرخ کردنی و ادویه و چای و قهوه و نفاخ نخورید
      از داروهایی مثل فاموتیدین میشه کمک گرفت
      زیر نظرپزشک مصرف کنید.
      اگه تا ۲ هفته خوب نشدین با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خدمت اساتید خسته نباشید..من۲۴ سالمه برای اولین تو این همه سال تقریبا ی هفته ای میشه نصف شب به دلیل حالت تهوع و اسهال از خواب بیدار شدم تا الان ک حالت تهوع و اسهال و تب ولرز ودردبدن وبی اشتهایی وشکم درد وکم توانی دیگ جونی برام نذاشته.. آزمایش خون و ادرارو مدفوع دادم که دکتر گفت عفونت وسنگ مثانه و احتمالا کرونا داری الان نمیدونم پی کدوم برم یا چیکار کنم لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      علایم به نفع کروناست
      به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من پارسال علایم کولیت اولسروز را داشتم. کولونوسکوپی شدم. تشخیص کولیت اولسروز داد ولی بیوپسی تایید نکرد.نه ماه مزللازین و پروبیوتیک و یک ماه آزارام مصرف کردم. الان شش ماهی هست که مصرف نمیکنم مخاط وخون ندیدم. گاهی درد در قسمت چپ دارم و مدفوع باریک بادفع سخت. دوباره کولونو بشم تاتکلیفم معلوم بشه؟ ممنون

    پاسخ
    • سلام
      بله، بسته به شرح حال و علایم دقیق زیر نظر فوق تخصص گوارش اقدام کنید

      پاسخ
  • سلام من ۲۵ سالمه چند وقته بعد خوردن غذا معدم نفخ میکنه و ترش میکنه گاهی اوقات هم نفسم سنگین میشه اینا هم مشکل التهاب میشه؟

    پاسخ
    • سلام
      به نفع ریفلاکس هست

      پاسخ
  • سلام . راست روده یا رکتوم خیلی منقبض منبسط و تحرک شدیدی داره با سر و صدا هم همراهه.هیچ علائم دیگه ای ندارم.با مصرف بیسموت خوب میشم.باید به پزشک مراجعه کنم

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام نزدیک به یک سال است که متوجه شدم از دوران بارداری یبوست شدید داشتم که منجر به خون ریزی شده بود و الان هم دل پیچه دارم و هم خون ریزی و اسهال میخواستم بپرسم برای درمان التهاب روده من چی خوبه ویا از چه غذایی باید بخورم یا نخورم

    پاسخ
    • سلام
      درمان دارویی لازمه حتما!
      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • من ۲۳سالمه دقیقا ۱۹سالگی تاالان درد شدید معده روده ومثانه دارم واقعا مریضم هردکتری هم رفتم با نتیجه نگرفتم واقعا داره سخت میگذره بهم میشه کمکم کنید. براثربیش ازحد مشروبات الکی که قرض قاطیش کرده بودن اینجوری شدم .واقعا چهارساله دارم زجرمیکشم .

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش کبد ، کلیه
      اندوسکوپی و بررسی اچ پیلوری
      سونوگرافی شکم دادین؟

      پاسخ
  • سلام کرون دارم دیواره های روده باریکم ۴ میل ضخیم شده تو mri معلوم شده درد شدید و ورم راست روده دارم و خونریزی قرص مزالازین ازاتیوپرین میخورم قرص جدید هم هست؟ دیوارهام چطوری خوب میشن

    پاسخ
    • سلام
      اگر کنترل نشده با نظر پزشکتان دوره هایی از داروی کورتون هم میشود استفاده کرد

      پاسخ
  • باسلام.
    بنده ۱۶ سالمه؛ اوایل تابستون پارسال که ۱۵ سالم بود بنده به کرونای گوارشی مبتلا شدم …. هرچند که تست ندادم ولی علائم کرونا را داشتم و تب و لرز و شکم درد به شدت شدید و زیاد کع اگر کمی به شکم دراز میکشیدم از درد کاسته میشد و قابل تحمل میشد؛ ۲ تا دکتر هم رفتیم اما کاملا تشخیصشون غلط بود و بنده بعد از تقریبا ۱ ماه خوب شدم؛ اما از آن به بعد تا به الان مشکل گوارشی بندع خوب نشدع به طوری که هفته ای ۱ بار عمل دفع دارم و عمل دفع من در دستشویی ۲ ساعت یا بیشتر طول میکشه… متخصص گوارش هم مراجعه کردم و بیماری منو تشخیص دادن و ۲ تا دارو تجویز کردن بع مدت ۱ ماه باید استفاده میکردم که برای یک مدت تقریبا بهتر از قبل شدع بودم و ۳ ۴ بار هیچ مشکلی نداشتم اما باز هم کامل کامل خوب نشدم … در مدفوع من هیچ خون و سوزشی نیست قبلا فقط یک ماده هایی سفید رنگ بود که الان تقریبا نیست و موقع دفع مدفوع از حالت سفت و سخت رفته رفته شل و تیکع تیکه های ریز میشود …. به نظر شما بنده چه قرصی باید مصرف کنمء؟؟ رژیم های غذایی متفاوت هم گرفتم فایدع نداشت

    پاسخ
    • سلام
      الان دقیق ذکر کنید چه علایمی باقی مانده
      تعداد دفع در روز؟
      دل درد؟

      پاسخ
  • سلام
    من چند وقتی دچار تنگی نفس شدید و ریفلاکس اسید بودم که برام قرص پنتوپرازول تجویز شد
    الان ۵ روزه که دارم میخورم ، شرایط یکم بهتر شده اما زیر شکمم درد میگیره
    قبلا هم سندروم روده ی تحریک پذیر داشتم
    آیا پنتوپرازول روده رو تحریک می‌کنه ؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر

      پاسخ
  • سلام من خانم ۵۰ ساله هستم که درد معده دارم یک ساله هرچی میخورم میسوزه تا پاین میره خیلی معدم و رم دارهچنتا دکتور رفتم خوب نشودممیشه راهنمای کنید ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام
      چون بالای ۴۰ سال هستین و با دارو علایمتون خوب نشده باید اندوسکوپی شین
      به فوق تخصص گوارش مراجعخ کنید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر …
    من ۱۷ سالمه … تقریبا از بچگی مشکل یبوست داشتم و ملین مصرف میکنم …
    چند روز پیش سر امتحان خیلی استرس گرفتم از اون روز به بعد همش دل درد شدید دارم پایین معدم جوری درد میکنه ک نمیتونم دست بزنم ‌… احساس میکنم وقتی دراز میکشم دردش کمتر میشه …
    … ممنون میشم اگه راهنماییم کنید .

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر خونريزب معده بررسي شيد لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام دکتر من مشکل التهاب روده دارم دکتر هم رفتم آنتی بیوتیک بهم داده مصرف می کنم خیلی یبوست دارم وتا میشینم رودم جمع میشه بلند میشم خود دست روس شکم سمت چپ می گیرم تا خوب بشم یه راهکار خوب بگید ممنون دگه واقعا خسته شدم سه چهار سال اینجورم

    پاسخ
    • سلام آزمايش مدفوع بديد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من 16سالمه الان 8ماهکه مدام گلوم و پشت حلقم پراز خلط و چرک شده ووقتی که از اون خلط وارد معدم میشه معدم میسوزه ووقتی که هم گرسنه هستم دهنم مزه ی خیلی بدی داره

    پاسخ
    • سلام
      یکی ریفلاکس برای شما مطرحه که با سوزش سر دل و ترش کردن همراهه
      یکی هم سینوزیت مزمن
      برای درمان ریفلاکس قدم اول رعایت تغذیه و نخوردن ترشیجات، ادویه، چای زیاد ، قهوه، غذای چرب است
      شب ها خصوصا نان سنگک و حجیم مانند باگت نخورید و شام رو زود بخورید، تا یک ساعت بعد غذا دراز نکشید
      هنگام خوابیدن سرتون رو روی سطح بالاتری نسبت ب همیشه بزارین
      اگه با موارد فوق خوب نشدین باید داروی آنتی ریفلاکس با نظر پزشک بخورید

      پاسخ
  • با سلام .من هر گونه خوراکی می خورم شکمم نفخ می کنداکنون دکتر رفتم میگن کولونوسکوپی و من امتناع می کنم قرص منتازین از عطاری گرفتم و استفاده می کنم آیا میشه به من ی راهکار بدهید؟

    پاسخ
    • سلام
      چند سالتون؟
      اگه بالای ۴۰ سال هستین انجام بدین حتما

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من بیشتر ۶ ماهه که عفونت روده گرفتم زیرنظر دکترم هستم دو دوره آنتی بیوتیک خوردم ولی فقط برای مدت کوتاهی خوب میشه و دوباره برمیگرده ساعت خوابمم منظم کردم لبنیات و چربی و شیرینی و اینا هم نمی‌خورم تا ۳ ساعت بعد غذا هم نمیخوابم ۳ یا ۴ بارم در طی روز ضد اسید میخورم دیگه واقعا نمیدونم باید چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص گوارش استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام‌من‌اتهاب روده درم‌همیشه اسهالم اگه‌امکانش هست‌منو به دکتر معروف معرفی کنید

    پاسخ
    • سلام

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر دکتر من در انتهای روده پشت مقعد تورم دارم یه زائده کوچک هم کنار مقعد دارم و در دفع مشکل پیدا کردم ب خاطر همون تورم در ضمن بعضی اوقات دفع لخته چرکی زرد دارم و گاها دلدرد مضمن میخواستم بدونم راه درمانش چیه و اسم مریضی چیه .ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      باید توسط جراح عمومی معاینه بشید

      پاسخ
  • سلام زهرا هستم
    من آخرای ماه رمضون مریض شدم اسهال استفراغ با شکم درد شدید داشتم تست کروناهم دادم منفی بود

    ولی از اون به بعد وقتی شام میخورم نفخ میکنم اسهال میرم بعضی موقعه ها بجای مدفوع یه مایع بیرنگ میاد بعدم مدفوعم هر طوری که باشه بوش خیلی بده همین طور ادرارمم بوش بده شکمم وقتی نفخ میکنم درد میکنه

    پاسخ
    • سلام
      S/Eو S/C بدهید

      پاسخ
  • سلام
    من بیماری التهاب روده دارم مدتی هست که بیماریم در حالت خاموشیه. چند ماه قبل چند روز دفع خونی داشتم و دوباره قطع شد. حالا دوباره دو سه روزی دفع خونی دارم و دیشب تب شدید همراه با سردرد و چشم درد و سر گیجه داشتم. می خواستم بدونم دلیل این تب ناگهانی می تونه التهاب روده باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من دوست خونریزی روده بزرگ دارم خیلی اذیتم میکشم درمان چی هست

    پاسخ
    • سلام بايد معاينه شيد و از نظر هموروئيد يا التهاب روده بزرگ بررسي شيد لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام علی هستم 43ساله وقتی گرمی میخورم عفونت میگیرم هنگام دفع وقبلش دردای شدید دارم وحتما باید تو لگن اب گرم بشینم مدفوع همراه بلغ هست درد حتی تو قسمت ران هم میکشه

    پاسخ
    • سلام
      بابد توسط متخصص داخلی معاینه بشید

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • باسلام مجدد.اگرمدفوع سیاه رنگ برای مصرف مولتی ویتامین وقرص آهن باشه بازهم نطرتون خونریزی معده هستش؟به مواردکامنت قبلی ضعف وبیحوصلگی رواضافه میکنم.

    پاسخ
    • سلام، من دوسال پیش درد معده دا‌شتم شدید و حرارت زیاد معده که گاهی به چپ و گاهی به راست می زد رفتم آزمایش عفونت هلیکوباکتر ن‌شون داد مصرف کردم خوب شدم مدتی بعد شروع شد،،، دوباره آزمایش رفتم عفونت معده با رنج 150،دوباره همان سه دارو رو استفاده کردم یک سال خوب بودم، الان زده به زیر شکم،، تا معقد البته بالای معقد که گاهی سمت چپ تا معقد و گاهی سمت راست تا معقد فقط می‌سوزد، سوزش دارد درد و نفخ و… و خون ندارم،،، ممنون

      پاسخ
      • سلام
        اچ‌ پیلوری درد مقعد نمی دهد

    • سلام مدفوع سياه قيري و چسبناك نشاندهنده خونريزي معده هست
      آزمايش مدفوع بديد لطفا

      پاسخ
  • سلام.بنده 40 ساله هستم دوهفته پیش دچارلرزشدم وبعدازآن درروزهای نخست مدفوع سیاه رنگ داشتم چندروزیست که سردرد.بدن درد.خیلی زودخسته میشم.اسهال 3مرتبه درطول دوهفته.زودعصبی میشم وخیلی لاغرشدم درضمن قبل ازلرزاول به دلیل عفونت دندان وآبریزش شدید بینی دوبسته آموکسی سیلین ومترونیدازول استفاده کرده بودم.باتشکرفراوان ممنون میشم راهنمایی کنیددلیل چیست وچه دارویی بایداستفاده کنم

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر خونريزي معده بررسي شيد لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من دوساله خونریز غ دارم هرکاری میکنم خوب نمیشم

    پاسخ
    • سلام

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با پزشک عمومی استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام من ۱۹ سالمه حدود ۴،۵ماه میشه همش شکمم صدا میداد ک زجر میکشیدم ب دکتر مراجعه کردم گفت التهاب روده داری برام دارو تجویز کردن ولی تاثیر نداره شما چ راه حلی پیشنهاد میدن یعنی التهاب روده درمان میشه یا نه توروخدا کمکم کنین من حتی هزینه ی دارو هم ندارم خیلی تحملش سخته

    پاسخ
    • سلام‌
      سعی کنید تعداد وعده های غذایی رو بیشتر و حجم هر وعده رو کمتر کنید
      بین غذا اب ننوشید
      از غذاهای نفاخ کمتر استفاده کنید
      از داروهایی که به هضم بهتر غذا کمک می کنند میتوانید با مشورت پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من ۲۴ سالمه هفته پیش بدن درد و تب و اسهال داشتم تست کرونا دادم منفی بود دکترا گفتن کروناست دارو مصرف کردم تب و علائمی مثل بدن درد و سر دردم رفت ولی همچنان اسهال بودم بعد ۲ هفته اسهالم قطع شده ولی مدفوعم همراه چیزای مخاط مانند و چسبنده هست سابقه ورم و ریفلکس دارم و براش دارو میخورم و حس میکنم روده هامم ورم داره

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش و کشت مدفوع بدین

      پاسخ
  • سلام. یه هفته پیش دلپیچه شدید گرفتم بطوری که چند بار فقط دفع عفونت داشتم از روده ام…چند روز هم بشدت بیحال بودم و سرگیجه داشتم. مشکل معده هم دارم گاهی رفلاکس معده دارم. وقتیم معدم خیلی خالیه ضربان قلب دارم یا شبها با ضربان قلب بیدار میشم اب میخورم خوب میشم. ممنون میشم راهنمایی کتید مشکلم چیه و چیکار کنم. تشکر

    پاسخ
    • سلام تست كرونا بديد و آزمايش مدفوع هم بديد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر.من اندوسکپی انجام دادم تشخیص التهاب معده و روده داشتم . ولی calprotectionتوی آزمایش بالای 600بود. ولی crp و esr1 منفی بوپد.قبل از انجام ازمایش مدفوع من فرنی خوردم. الان بیسموت اموکسی سیلین و میترونیدازول میخورم دوتا دوتا هر 12ساعت. دکتر گفتن باید کولونوسکپی بشی.امکانش هست بعد دوهفته ازمابش رو تکرار کنم شاید بیاد پایین با استفاده از قرص. وقتی میترونیدازول میخورم ادرارم کمی به رنگ قهوه ای میشه.سونو شکم و لگن شدم همه چی خوب بوده‌.نظر شما چیه.؟

    پاسخ
    • سلام بايد بعد از تموم شدن داروهاتون ٤ هفته هم پنتوپرازول بخوريد
      و انتهاي هفته ٦ اندوسكوپي مجدد بديد

      پاسخ