سرطان رحم چیست؟ علت، علائم و درمان cervical cancer

سرطان رحم
اشتراک گذاری 16 نظر

یکی از بیماری‌های شایع در دستگاه تولید مثل زنان و بافت رحم سرطان رحم است. رشد غیرطبیعی سلول‌ها باعث این نوع از سرطان می‌شود و امکان دارد که دیگر بخش‌های بدن را هم درگیر کند. سرطان رحم با علائمی مانند خونریزی بین دو قاعدگی یا بعد از یائسگی همراه است. درمان آن هم معمولا شامل هیسترکتومی یا همان برداشتن رحم می‌شود. باید به تفاوت آن با بیماری‌های مشابه دقت داشته باشید و هرگونه علامت بروزش را جدی بگیرید.

این روزها، سرطان می‌تواند درمان شود و تحت کنترل قرار بگیرد. با مراجعه به پزشک زنان و پیگیری مسیری که متخصصان برایتان تعیین می‌کنند، سلامت از شما دور نمی‌ماند. در این مقاله از مجله دکتردکتر هم سعی کرده‌ایم که اطلاعات کاملی درباره سرطان در ناحیه رحم در اختیارتان قرار بدهیم؛ با ما همراه باشید.

برای مطالعه این مطلب به 5 دقیقه زمان نیاز دارید.

در پایان اگر سوالی داشتید، می‌توانید در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ بدهد.

سرطان رحم چیست؟

سرطان رحم (cervical cancer) اصطلاحی کلی است برای توصیف بروز مشکل در نواحی مختلف این عضو از بدن؛ انواع سرطان رحم به دو دسته تقسیم می‌شود:

  • سرطان آندومتر در آندومتر یعنی پوشش داخلی رحم ایجاد می‌شود. این یکی از شایع‌ترین سرطان‌های زنانه است؛ یعنی سرطان‌هایی که بر اندام تولید مثل زنان اثر می‌گذارند.
  • سارکوم رحم در میومتر، یعنی در دیواره عضلانی رحم ایجاد می‌شود. سارکوم رحم بسیار نادر است.این سرطان با سرطان دهانه رحم متفاوت است؛ این موضوع را به یاد داشته باشید.

سایت clevelandclinic درباره سرطان رحم می‌گوید؛

سرطان رحم شامل دو نوع سرطان آندومتر (شایع‌تر) و سارکوم رحم (نادر) است. علائم سرطان رحم شامل خونریزی بین قاعدگی یا بعد از یائسگی است. درمان اغلب شامل هیسترکتومی ‌برای برداشتن رحم است. سرطان آندومتر در پوشش داخلی رحم شما ایجاد می‌شود که یکی از شایع‌ترین سرطان‌های زنانه است. همچنین بر سیستم تولید مثل شما تأثیر می‌گذارد. اما سارکوم رحم در میومتر دیواره عضلانی رحم شما ایجاد می‌شود که بسیار نادر است.

علائم سرطان رحم چیست؟

علائم ظاهری سرطان رحم می‌تواند شبیه نشانه بسیاری از بیماری‌های دیگر و سرطان های زنان باشد. بااین‌حال، اگر متوجه درد غیرعادی یا خونریزی نامنظم واژینال شدید، با پزشک صحبت کنید. برای دریافت درمان مناسب باید سریع اقدام کنید و روند تشخیص درستی را پشت سر بگذارید.

علائم این سرطان عبارت‌اند از:

  • خونریزی واژینال بین دوره‌های قبل از  یائسگی.
  • خونریزی واژینال یا لکه بینی بعد از یائسگی، حتی به مقدار کم.
  • درد زیر شکم یا گرفتگی در لگن، درست زیر شکم.
  • اگر یائسه هستید، ترشحات سفید یا شفاف واژن.
  • اگر بیش از ۴۰ سال دارید، خونریزی بسیار طولانی، شدید یا مکرر واژینال.

سرطان رحم و سرطان واژن هر دو از انواع سرطان‌های دستگاه تناسلی زنان هستند، اما محل شروع و عوامل خطر آن‌ها می‌تواند متفاوت باشد.

سرطان رحم با چه چیزی مشخص می‌شود؟

اگر شاهد هرگونه خونریزی نامنظم از واژن هستید، باید با پزشک زنان تماس بگیرید. اگر هنوز پریود می‌شوید، خونریزی غیرطبیعی زمانی است که در فاصله دو قاعدگی دچار خونریزی می‌شوید. اگر هم یائسه شده‌اید، خونریزی واژنی و لکه‌بینی برایتان غیرعادی است و قابل پیگیری.

علت سرطان رحم چیست؟

محققان از علت دقیق سرطان رحم مطمئن نیستند؛ در واقع پای ایجاد تغییرات در سلول‌های رحم به‌میان است. سلول‌های جهش‌یافته رشد می‌کنند و بدون کنترل تکثیر می‌شوند. این روند می‌تواند توده‌ای به نام تومور را تشکیل بدهد. سرطان بدخیم رحم با شکل‌گیری توده‌های تکثیرشونده در بدن همراه است.

ریسک فاکتورهای سرطان رحم

چندین عامل خطر برای سرطان در رحم وجود دارد. بسیاری از آنها به تعادل بین استروژن و پروژسترون مربوط می‌شوند. این عوامل خطر عبارت‌اند از:

  • چاقی
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
  • مصرف استروژن
  • اختلال ژنتیکی سندرم لینچ (Lynch syndrome)

عوامل خطر دیگر هم شامل موارد زیر می‌شوند:

  • سن: با افزایش سن، احتمال ابتلا به سرطان در رحم افزایش پیدا می‌کند. بیشتر سرطان‌های رحم بعد از ۵۰ سالگی اتفاق می‌افتند.
  • رژیم غذایی سرشار از چربی حیوانی: رژیم غذایی پرچرب می‌تواند خطر ابتلا به چندین سرطان از جمله سرطان رحم را افزایش بدهد.
  • سابقه خانوادگی: برخی افراد اختلالات ژنتیکی را به ارث می‌برند و خطر سرطان در آنها افزایش پیدا می‌کند.
  • دیابت: این بیماری هم یکی از عوامل خطر برای ابتلا به سرطان رحم است.
  • بیماری‌های تخمدان: افراد مبتلا به برخی تومورهای تخمدان، سطح استروژن بالا و پروژسترون پایینی دارند. این تغییرات هورمونی می‌تواند خطر سرطان در رحم را افزایش بدهد.
  • قاعدگی زودرس: اگر قاعدگی شما قبل از ۱۲ سالگی شروع شده باشد، خطر ابتلا به سرطان در رحم بیشتر می‌شود چون رحم برای سال‌های بیشتری در معرض استروژن قرار می‌گیرد.
  • یائسگی دیررس: به طور مشابه، اگر سن یائسگی بعد از ۵۰ سالگی باشد هم خطر ابتلا به سرطان رحم بیشتر می‌شود چون رحم شما مدت بیشتری در معرض استروژن قرار می‌گیرد.
  • باردار نشدن: افرادی که باردار نشده‌اند در معرض خطر بیشتری هستند.

اگر در سنین بلوغ هستید یا فرزندتان در این سن است، برای آشنایی با قاعدگی زودرس و علائم و درمان آن مقاله قاعدگی زودرس مجله دکتردکتر را مطالعه کنید تا در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنید.

تشخیص سرطان رحم چگونه است؟

در صورت مشاهده علائم احتمالی سرطان در رحم به پزشک زنان مراجعه کنید. پزشکان برای تشخیص به اقدامات زیر می‌پردازند:

  • در مورد علائم، عوامل خطر و سابقه خانوادگی می‌پرسند.
  • معاینه فیزیکی انجام می‌دهند.
  • لگن را معاینه می‌کنند.

از آزمایش‌های زیر هم برای تشخیص دقیق‌تر استفاده می‌شود:

آزمایش خون

 پروتئین CA-125 را با آزمایش خون اندازه‌گیری می‌کنند. مقدار معینی از CA-125 می‌تواند به سرطان در بدن اشاره داشته باشد.

آزمایش‌های تصویربرداری

از جمله تست‌های تصویربرداری برای تشخیص سرطان در رحم باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • سی تی اسکن مجموعه‌ای از تصاویر دقیق از داخل بدن می‌گیرد.
  • اسکن‌های MRI از امواج رادیویی و یک آهنربای قدرتمند برای ایجاد تصاویر استفاده می‌کنند.
  • سونوگرافی ترانس واژینال یک پروب مخصوص (دستگاه صاف و گرد) را وارد واژن می‌کند تا از رحم عکس بگیرد.

برای عموم مشکلات زنانه باید به متخصص زنان مراجعه کرد. اگر نمیدانید این تخصص چیست و پزشک زنان چه کاری انجام میدهد بهتر است مقاله تخصص زنان و زایمان چیست را مطالعه کنید.

آزمایش‌های دیگر

در فرایند بیوپسی یک لوله نازک و انعطاف‌پذیر را از طریق دهانه رحم  وارد آن می‌کنند. مقداری از بافت رحم برای نمونه‌برداری و بررسی برداشته می‌شود.
با هیستروسکوپی هم یک لوله نازک بلند از طریق واژن و دهانه رحم  به این بخش از بدن وارد می‌شود. این ابزار باریک با نور و دوربین تصاویر دقیقی از رحم ارائه می‌دهد.
اتساع و کورتاژ (D&C) هم روش پیچیده‌تری برای برداشتن بافت رحم است و در اتاق عمل انجام می‌شود. اگر اتساع و کورتاژ یا بیوپسی برای برداشتن نمونه‌های بافتی انجام شوند، نمونه‌ها برای بررسی بیشتر را به آزمایشگاه می‌فرستند. در آنجا، یک پاتولوژیست دست به ارزیابی بافت نمونه می‌زند تا وجود سرطان در بدن را تایید یا رد کند.

اگر بعد از انجام دادن تست‌های مختلف تشخیص سرطان داده شد پزشک زنان شما را به متخصص آنکولوژی ارجاع می‌دهد تا درمان را شروع کنید.

آیا تست پاپ می‌تواند سرطان رحم را تشخیص دهد؟

خیر. آزمایش پاپ اسمیر سرطان رحم را غربالگری و تشخیص نمی‌دهد. این تست برای تشخیص سرطان دهانه رحم کاربرد دارد. سرطان دهانه رحم با رحم متفاوت است و می‌تواند به دلایلی مانند زگیل تناسلی فرصت بیشتری برای وقوع پیدا کند.

انواع سرطان رحم

اگر پزشک شما سرطان رحم را تشخیص بدهد، باید نوع آن را هم تعیین کند. دانستن نوع سرطان به تیم مراقبتی شما کمک می‌کند تا بهترین درمان را پیش ببرند:

  • سرطان رحم گرید ۱ حالت تهاجمی کمتری دارد و معمولا به سرعت به بافت‌های دیگر گسترش پیدا نمی‌کند.
  • سرطان رحم گرید ۲ تهاجمی‌تر است و به احتمال زیاد به خارج از رحم گسترش پیدا می‌کند و نیاز به درمان قوی‌تری دارد.
  • پزشکان مرحله سرطان را تعیین می‌کنند. سرطان‌های رحم در مقیاسی از ۱ تا ۴ مرحله‌بندی می‌شوند.

در مراحل سرطان رحم در نخستین گام، بیماری فراتر از رحم گسترش نیافته است ولی در سرطان مرحله دوم، بیماری به دهانه رحم هم راه پیدا می‌کند. در سرطان رحم گرید ۳ هم بیماری به واژن، تخمدان‌ها یا غدد لنفاوی توسعه پیدا می‌کند. سرطان مرحله ۴ به مثانه یا سایر اندام‌های دور از رحم هم راه پیدا می‌کند.

درمان سرطان رحم چگونه است؟

بیشتر افراد مبتلا به سرطان در رحم نیاز به جراحی دارند. برنامه درمانی خاص به نوع سرطان و سلامت کلی هر فرد بستگی دارد. درمان‌های دیگری که ممکن است به کار گرفته شوند هم شامل موارد زیر هستند:

  • شیمی درمانی که از داروهای قوی برای از بین‌بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌کند. برای آشنایی با این روش درمانی مقاله عوارض شیمی درمانی را مطالعه کنید.
  • پرتودرمانی که پرتوهای هدفمند را برای از بین‌بردن سلول‌های سرطانی به کار می‌گیرد.
  • هورمون‌درمانی، که به کنترل وضعیت هورمون‌ها برای کنترل سرطان می‌پردازد.
  • ایمونوتراپی که به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا با سرطان مبارزه کند.
  • درمان هدفمند که از داروها برای هدف قراردادن سلول‌های سرطانی خاص استفاده می‌کند تا از تکثیرشان جلوگیری شود.

اگر سرطان در رحم درمان نشود، سرطان متاستاتیک رخ می‌دهد. منظور چیست؟ یعنی سرطان می‌تواند به نواحی دیگر بدن هم راه پیدا کند و درگیری‌هایی به وجود بیاورد. سرطان رحم بدخیم در بدن توسعه می‌یابد و بخش‌های مختلف را اسیر خود می‌کند.

جراحی سرطان رحم چگونه است؟

جراحی، درمان اولیه سرطان رحم است و پزشک جراح، رحم و دهانه رحم را برمی‌دارد. چهار نوع روش عمل هیسترکتومی ‌یا خارج‌کردن رحم وجود دارد که در جدول زیر آورده شده است.

روش جراحیتوضیحات
هیسترکتومی‌کامل شکمیجراح، برشی در شکم ایجاد می‌کند تا به رحم دسترسی داشته باشد و آن را خارج کند.

 

هیسترکتومی ‌واژینالجراح، رحم را از طریق واژن خارج می‌کند.

 

هیسترکتومی‌رادیکالاگر سرطان به دهانه رحم گسترش یافته باشد، ممکن است به عمل هیسترکتومی‌ رادیکال نیاز شود. جراح، رحم و بافت‌های کنار آن را برمی‌دارد. احتمال دارد که قسمت بالایی واژن را که در کنار دهانه رحم قرار دارد هم  بردارند.
هیسترکتومی ‌با حداقل تهاجمجراح چندین برش کوچک برای برداشتن رحم ایجاد می‌کند. این روش به صورت لاپاراسکوپی یا با تجهیزات رباتیک انجام می‌شود.

 

تخمدان‌ها هم در بسیاری از مبتلایان به سرطان در رحم برداشته می‌شوند و این موضوع در صورت یائسه ‌نشدن با بروز آن همراه خواهد بود. عوارض جراحی رحم به‌شرح زیر است:

  • ناباروری
  • یائسگی

سرطان رحم و روابط زناشویی چطور پیش می‌روند؟ باید بگوییم که برداشتن رحم و به‌هم‌خوردن هورمون‌ها می‌تواند روی این موضوع اثرگذاری منفی داشته باشد.

عوارض جراحی سرطان رحم
ناباروری از عوارض جراحی در سرطان رحم

پیشگیری از سرطان رحم چگونه است؟

سرطان رحم قابل پیشگیری است؟ در بیشتر مواقع، نمی‌توانید از سرطان در رحم پیشگیری کنید اما می توانید اقدامات زیر را برای کاهش خطر انجام بدهید:

  • مدیریت دیابت
  • حفظ وزن مطلوب و متعادل
  •  استفاده از داروهای ضدبارداری هورمونی مبتنی بر پروژسترون یا ترکیبی استروژن و پروژسترون

اما اگر بعد از مراجعه به پزشک و انجام آزمایشهای متفاوت به تشخیص سرطان رسیدید بهتر است حتما از پزشک آنکولوژیست برای ادامه روند درمان استفاده کنید تا بتوانید از پیشرفت سرطان رحم پیشگیری کنید. برای آشنایی با این تخصص و نقش آن در درمان سرطان مقاله انکولوژیست کیست را مطالعه کنید.

طول عمر بیماران سرطان رحم چقدر است؟

همیشه صحبت از سرطان که می‌شود، همه درباره میزان کشندگی‌اش کنجکاو می‌شوند. آیا سرطان رحم کشنده است؟ میزان بقای پنج ساله برای سرطان در رحم ۸۱ درصد است. این یعنی ۸۱ درصد از افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، دست‌کم تا پنج سال بعد زنده می‌مانند.

هنگامی که سرطان به خارج از رحم شما گسترش نیافته است، این میزان حتی بیشتر هم می‌شود و  میزان بقا به ۹۵ درصد می‌رسد. با درمان مناسب امکان سلامت کامل هم وجود دارد. سرطان در رحم زمانی کشنده است که تشخیص داده نشود و گسترش پیدا کند. طول عمر بیماران مبتلا به سرطان رحم هم با درمان و کنترل بالا خواهد بود.

مراقبت های دوره سرطان رحم و بعد از آن چیست؟

پس از پایان درمان باید با روش‌های مراقبت بعد از آن آشنا باشید و در قرار چکاپ‌هایی که برایتان تعیین می‌شود هم به‌طور منظم شرکت کنید.

در جلسات چکاپ، پزشک لگن را معاینه می‌کند و درباره علامت‌ها هم از شما سوالاتی می‌پرسد. پزشکان درباره سبک زندگی سالم و اقدامات مربوط به بهبود شرایط بعد از سرطان هم به شما کمک می‌کنند.

تصمیم نهایی سرطان رحم

سرطان رحم شامل آندومتر و سارکوم رحم تقسیم می‌شود. سرطان رحم یکی از شایع‌ترین انواع سرطان است که دستگاه تناسلی بانوان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. خونریزی غیرطبیعی واژینال، درد لگنی و ترشحات غیرعادی از علائم سرطان رحم هستند. در صورتی که این علائم را دارید باید به موقع با پزشک زنان و زایمان در ارتباط باشید تا در صورت تشخیص سرطان بتوان به موقع اقدامات لازم را انجام داد.

همچنین باید این را بدانید که سرطان رحم واگیردار نیست؛ اما در صورت تجربه هریک از علائم باید به یک فوق تخصص زنان و زایمان یا جراح سرطان زنان مراجعه کرد. دکتردکتر به عنوان یک سامانه نوبت دهی آنلاین در کنار شما است تا در صورت بروز بیماری بتوانید در اسرع وقت از بهترین متخصص ها نوبت مشاوره و مراجعه حضوری دریافت کنید.

به طور کلی هرگونه تغییر در بدن را جدی بگیرید و نگذارید که بیماری‌هایی مانند سرطان با سهل‌انگاری پیش بروند و غیرقابل کنترل شوند. با تشخیص و اقدامات به‌موقع، هر مشکلی قابل حل خواهد بود. کافی است که به صفحه خدمات و نوبت دهی دکتردکترمراجعه کنید تا از بهترین متخصص ها نوبت دریافت کنید. همچنین ما در این متن سعی کرده ایم که به سوال سرطان رحم چیست پاسخ دهیم، اما اگر سوال یا ابهامی‌دارید که در این متن به آن اشاره ای نشده است می‌توانید در انتهای همین متن و در قالب کامنت با ما در ارتباط باشید.

منبع:

my.clevelandclinic.org

سوالات متداول سرطان رحم

سرطان رحم نوعی سرطان است که در بافت‌های رحمی، عمدتاً در آندومتر، آغاز می‌شود.

خونریزی غیرطبیعی واژینال، درد لگنی و ترشحات غیرعادی از علائم اولیه این سرطان هستند.

 تشخیص با معاینه فیزیکی، سونوگرافی، بیوپسی و گاهی اسکن‌های تصویری مانند MRI انجام می‌شود.

بله، به خصوص اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، این سرطان به خوبی قابل درمان است.

جراحی، شیمی‌درمانی، پرتو درمانی، درمان هورمونی و هیسترکتومی روش‌های اصلی درمان هستند.

 

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

16 دیدگاه در “سرطان رحم چیست؟ علت، علائم و درمان cervical cancer
  • سلام و درود بر شما
    آیا در زمان یائسگی با خون ریزی خودش رو نشون میده یا علامت دیگری داره ؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      شروع علائم یائسگی هم میتونه با تشدید خونریزی باشه
      و هم با قطع و کم شدن دوران پریودی، که البته این شایع تر هست تا تشدید خونریزی

      پاسخ
  • سلام .بعد از بهبود چقدر امکان بارداری وجود دارد ؟ میشه امیدوار بود ؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر تخمدان ها و رحم آسیب ندیده باشند و طی درمان جراحی و برداشته نشود بله بعد از بهبود کامل بارداری ممکن است

      پاسخ
  • سلام و وقت خوش
    افرادی که سابقه فامیل دارند چند وقت یک بار باید تست بدن
    آیا در تست نشون میده ؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر نوع سرطان ژنتیکی باشد باید ازمایش ژنتیک بدهند
      و بررسی دوره ای شامل پاپ اسمیر، کولپوسکوپی و…انجام شود

      پاسخ
  • سلام
    تست پاپ اسمیت میتونه سرطان رحم رو نشون بده

    پاسخ
    • سلام عزیز
      بله ممکن است نشان دهنده سرطان باشه

      پاسخ
  • درود بر شما
    ژنتیک چقدر تاثیر داره و چطور میشه پیشگیری کرد .
    متاسفانه دو تا از عمه هام این بیماری را داشتند و من خیلی نگران هستم .میشه راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      باید به فلوشیپ انکلوژی زنان مراجعه کنید تا برای شما ازمایش ژنتیک و پاپ اسمیر درخواست شود

      پاسخ
  • عرض سلام و خسته نباشید
    چقدر امید به درمان وجود داره آیا درمان قطعی براش هست ممنون میشم راهنمایی کنید .

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      نگران نباشید
      امروزه درمان بسیارخوب و امیدوارکننده ای در درمان سرطان رحم وجود دارد خصوصا اگر قبل از بروز متاستاز تشخیص داده شده باشد

      پاسخ
  • سلام و خسته نباشید
    سرطان رهم به جز خونریزی چه عاتمت های دیگری دارد و چور میشه تشخیص داد؟

    پاسخ
    • سلام
      علایمی که در صورت بروز آن ها باید به سرطان رحم شک کرد:
      خونریزی های شدید خارج از چرخه پریود
      رابطه جنسی دردناک
      درد مداوم زیر شکم
      درد نواحی لگن، پشت و پا
      حالت تهوع
      پریودهای سنگین‌تر از حالت عادی
      ترشحات غیرطبیعی و یا ترشحات آبکی همراه با خون

      پاسخ
  • سلام و درود
    بیمارانی که مبتلا به سرطان رحم هستند چقدر عمر میکنند ؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      اگر سرطان رحم در مراحل اولیه و قبل از بروز متاستاز مشخص شود
      اصولا با برداشتن رحم و کموتراپی طول عمر طبیعی یا نزدیک به طبیعی خواهند داشت
      در مواردی که متاستاز دوردست یا به احشا مجاور وجود دارد باید وضعیت به دقت بررسی شود تا بتوان نظر داد

      پاسخ