عفونت لگن چیست؟ + علائم عفونت لگن در زنان و درمان آن

عفونت لگن چیست
اشتراک گذاری 260 نظر

به عفونت اندام‌های تولید مثل در زنان عفونت لگن یا (PID) میگویند. از علائم عفونت لگن در زنان می‌توان به درد شکمی و تب اشاره کرد. آنچه معمولاً اتفاق می‌افتد این است که باکتری‌ها ابتدا به واژن وارد می‌شوند و باعث عفونت می‌شوند. با گذشت زمان، این عفونت می‌تواند به اندام‌های موجود در لگن منتقل شود. در صورت گسترش عفونت به خون، PID بسیار خطرناک و حتی تهدید کننده زندگی می‌شود. بنابراین تشخیص و درمان به موقع عفونت لگنی توسط دکتر زنان بسیار با اهمیت و حیاتی است. با این مقاله از مجله سلامت دکتردکتر همراه باشید تا با عفونت لگن، علل، علائم، تشخیص و درمان آن آشنا شوید.

برای مطالعه این مطلب به 5 دقیقه زمان نیاز دارید.

در پایان اگر سوالی داشتید، می‌توانید در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ بدهد. 

عفونت لگن زنان چیست؟

عفونت لگنی (Pelvic inflammatory disease) که PID نیز نامیده می‌شود، زمانی رخ می‌دهد که عفونت از واژن به دهانه رحم، آندومتر یا پوشش داخلی رحم و لوله‌های فالوپ گسترش پیدا می‌کند. این عفونت معمولا از راه جنسی منتقل می‌شود و در بین زنان ۲۰ تا ۲۹ ساله بیشترین میزان شیوع را دارد.

نظر سایت mayoclinic در مورد عفونت لگن این است که:

«بیماری التهابی لگن PID))، عفونت یک یا چند اندام فوقانی تناسلی مثل رحم، لوله‌های فالوپ و تخمدان‌ها است. درمان نشدن این بیماری می‌تواند باعث ایجاد بافت اسکار و آبسه در دستگاه تناسلی شود. علائم و نشانه‌های بیماری التهابی لگن می‌تواند خفیف باشد؛ برخی از زنان، هیچ علامت یا نشانه‌ای را تجربه نمی‌کنند.»

عفونت لگنی با دردهای لگن متفاوت است. عفونت معمولاً در سه مرحله رخ می‌دهد: ابتدا دهانه رحم، بعد آندومتر و سپس لوله‌های فالوپ آلوده می‌شود. گاهی تا رسیدن به این مرحله علائم عفونت لگن در زنان آشکار نمی‌شود. 

علائم عفونت لگن
نشانه های عفونت لگن را بشناسید

علائم عفونت لگن در زنان

معمولاً نشانه های عفونت لگن در زنان به طور مشخص قابل شناسایی نیست و برای تشخیص مشکل باید به دکتر زنان  مراجعه کرد؛ در نتیجه اغلب افراد مبتلای بدون علائم عفونت لگن، از بیماری خود خبر ندارند. اما علائم عفونت لگن در زنان، اغلب شامل موارد زیر است:

  • درد شکمی یا حساسیت زیر شکم و گرفتگی قاعدگی (شایع‌ترین علامت)
  • تب
  • رابطه جنسی دردناک
  • ادرار دردناک
  • خونریزی نامنظم یا اختلالات قاعدگی
  • بوی بد واژن (اگر این مشکل را دارید مقاله درمان بوی بد واژن مجله دکتردکتر را از دست ندهید.)
  • تغییر در رنگ یا مقدار ترشحات واژن
  • خستگی

بیماری التهابی لگن می‌تواند درد ملایم یا متوسط را ایجاد کند. با این حال، برخی از زنان درد و نشانه‌های شدیدی مانند درد شدید در شکم، استفراغ، غش و تب بالا را تجربه می‌کنند. اگر علائم شدید دارید؛ بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید یا به اورژانس مراجعه کنید. این عفونت ممکن است به جریان خون یا سایر قسمت‌های بدن گسترش یابد. عفونت لگن در زنان می‌تواند یک وضعیت تهدیدکننده زندگی باشد.

علائم این بیماری ممکن است با علائم آندومتریوز اشتباه گرفته شود. به همین دلیل مراجعه به متخصص بسیار مهم است.

علت عفونت لگن در زنان

بسیاری از انواع باکتری‌ها می‌توانند علت عفونت لگن در زنان باشند، اما شایع‌ترین علل PID عفونت‌های باکتریایی مقاربتی کلامیدیا و سوزاک هستند. کلامیدیا مسئول 50 درصد موارد PID اکتسابی جنسی و سوزاک مسئول 25 درصد از آنهاست؛ اما نکته مهم این است که خطر انسداد لوله فالوپ برای PID ناشی از سوزاک کمی بیشتر است. این باکتری‌ها معمولاً در طول رابطه جنسی محافظت‌نشده انتقال پیدا می‌کنند. 

مایکوپلاسما ژنیتالیوم اخیراً به عنوان یکی دیگر از عفونت‌های قابل انتقال جنسی مرتبط با PID شناخته شده است. برخی از روش‌های جراحی مانند سقط جنین یا قرار دادن دستگاه داخل رحمی (IUD) نیز می‌تواند منجر به PID شود.

روش تشخیص عفونت لگن
عکسبرداری برای تشخیص عفونت لگن

تشخیص عفونت لگنی

پزشکان معمولا بر اساس نشانه‌ها و علائم عفونت لگن در زنان، معاینه فیزیکی لگن، تجزیه و تحلیل ترشحات واژن و کشت سرویکس یا آزمایش ادرار به تشخیص عفونت لگن در زنان می‌پردازند. در طول معاینه فیزیکی لگن، دکتر برای اولین بار در مورد علائم عفونت لگن در شما سؤالاتی را می‌پرسد.

برای تایید تشخیص عفونت لگن ، پزشک آزمایش‌های زیر را توصیه می‌کند:

روش تشخیص عفونت لگن

توضیحات

آزمایش خون و ادرار

این آزمایش‌ها، گلبول‌های سفید و نشانگرهای عفونت را اندازه‌گیری می‌کنند. پزشک همچنین ممکن است آزمایش‌های HIV و عفونت‌های منتقله از راه جنسی را پیشنهاد کند که گاهی اوقات با بیماری التهابی لگن ارتباط دارند.

سونوگرافی

گاهی پزشک برای دیدن تمام بخش‌های لگن و تشخیص التهاب لگن در زنان از انواع سونوگرافی کمک می‌گیرد تا با استفاده از امواج صوتی، تصاویر ارگانیسم‌های تولید مثل را داشته باشد.

لاپاراسکوپی

منظور از عمل لاپاراسکوپی رحم و تخمدان قرار دادن یک آندوسکوپ در شکم برای مشاهده اندام‌های تولید مثل است. در طی این روش، پزشک شما یک ابزار نازک و روشن را از طریق یک شکاف کوچک در شکم وارد می‌کند تا اندام‌های لگن را ببیند.

اشعه ایکس

اشعه ایکس، یک آزمایش تصویربرداری دیگر برای این است که پزشک بتواند اندام‌های داخلی شما را برای علائم عفونت لگن در زنان بررسی کند.

ممکن است پزشک شما از سواب پنبه برای نمونه‌برداری از مهبل و دهانه رحم استفاده کند. نمونه‌ها در آزمایشگاه برای تعیین ارگانیسمی که باعث عفونت می‌شود، تجزیه و تحلیل می‌شوند. دقت کنید که تست پاپ اسمیر برای تشخیص عفونت زنان استفاده نمی‌شود.

تشخیص عفونت لگنی

روش های درمان عفونت لگنی در زنان

اگر عفونت لگنی درمان نشود، درد مزمن و گاهی اوقات ناتوانی شدید در نتیجه ایجاد زخم‌های گسترده رخ خواهد داد. درمان زودهنگام PID می‌تواند خطر بروز عوارض را به حداقل برساند. روش‌های درمان این بیماری معمولاً شامل موارد زیر است:

آنتی بیوتیک‌ها

پزشک مصرف ترکیبی از آنتی‌بیوتیک‌هایی که علیه طیف وسیعی از ارگانیسم‌ها فعال هستند را به مدت دو هفته تجویز می‌کند.

درمان برای شریک زندگی شما

برای جلوگیری از عفونت مجدد با بیماری‌های مقاربتی، شریک جنسی شما باید مورد آزمایش قرار گیرد و درمان شود. شریک جنسی آلوده ممکن است نشانه‌های قابل توجهی نداشته باشد. اکثر زنان مبتلا به علائم عفونت لگن فقط نیاز به درمان سرپایی دارند. با این حال، اگر شما به طور جدی بیمار باشید، به داروهای خوراکی پاسخ ندهید و یا باردار باشید؛ ممکن است نیاز به بستری شدن داشته باشید.

جراحی

این روش درمان به ندرت ضروری است. با این حال، اگر یک آبسه در ناحیه لگن تشکیل شده باشد؛ پزشک ممکن است آن را با جراحی تخلیه کند. اگر به درمان آنتی‌بیوتیک پاسخ ندهید، مثلاً زمانی که یک یا چند نشانه یا علائم عفونت لگن وجود نداشته باشد یا تشخیص مشکوک داشته باشید؛ نیاز به جراحی بیشتر می‌شود.

آیا عفونت لگنی باعث ناباروری زنان می‌شود؟

اسکار و انسداد لوله‌های فالوپ یکی از شایع‌ترین عوارض عفونت لگن در طولانی مدت است. ناباروری به این دلیل رخ می‌دهد که تخمک بارور شده نمی‌تواند از طریق لوله به رحم برسد. یک دوره PID خطر نابارور شدن لوله‌ها را دو برابر می‌کند و اگر خانمی سه دوره یا بیشتر به عفونت لگنی مبتلا شود، خطر انسداد لوله فالوپ در او تا 75 درصد افزایش می‌یابد.

از طرفی اگر بیمار مبتلا به عفونت لگنی باردار شود علاوه بر درد لگن در بارداری، باز هم خطرات زیادی او را تهدید می‌کند از جمله اینکه یک دوره PID خطر ایجاد حاملگی خارج رحمی (وضعیتی که جنین در خارج از رحم رشد می‌کند) را هفت برابر افزایش می‌دهد.

عوامل خطر عفونت لگن چیست؟

اگر مبتلا به سوزاک یا کلامیدیا باشید یا قبلاً یک STI یا بیماری‌ مقاربتی داشته‌اید، خطر ابتلا به بیماری التهابی لگن در شما افزایش می‌یابد. اما حتی بدون سابقه ابتلا به این بیماری‌ها باز هم تعدادی از عوامل ممکن است خطر ابتلا به التهاب لگن را در شما افزایش دهد، از جمله:

  • داشتن شرکای جنسی متعدد
  • داشتن رابطه جنسی با فردی که دارای بیش از یک شریک جنسی است
  • داشتن رابطه جنسی بدون کاندوم

اگر درباره بیماری سوزاک می خواهید اطلاعات بیشتری داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم که مقاله بیماری سوزاک را بخوانید.

عوارض جانبی عفونت لگنی چیست؟

بیماری عفونت لگن درمان نشده ممکن است بافت اسکار ایجاد کند. همچنین ممکن است در لوله‌های فالوپ، موجب آبسه شود که می‌تواند به اندام‌های تولید مثل آسیب برساند. عوارض دیگر عبارتند از:

حاملگی خارج رحمی

 عفونت لگن در زنان یکی از دلایل اصلی بارداری خارج رحمی است. در حاملگی خارج رحمی، بافت اسکار ناشی از عفونت لگن مانع تخمک‌گذاری از طریق لوله فالوپی می‌شود. حاملگی خارج از رحم می‌تواند خونریزی گسترده و تهدیدکننده زندگی را به وجود آورد و به مراقبت اورژانس نیاز داشته باشد.

ناباروری

همان طور که گفته شد عفونت لگن ممکن است به اندام‌های تولید مثل شما آسیب برساند و باعث ناباروری شود. تأخیر در درمان عفونت لگن به طور چشمگیری خطر ابتلا به ناباروری را افزایش می‌دهد.

درد لگن از عوارض التهاب لگن
عفونت لگن دلیل درد در ناحیه لگن

درد مزمن لگن

بیماری التهابی لگن می‌تواند درد لگن در زنان را ایجاد کند. این درد ممکن است ماه‌ها یا سال‌ها طول بکشد. عفونت در لوله‌های فالوپ و دیگر اندام‌های لگن می‌تواند درد را در هنگام مقاربت و تخمک‌گذاری ایجاد کند.

آبسه تخمدان

 عفونت لگن ممکن است در لوله رحمی و تخمدان‌ها آبسه ایجاد کند.

چه زمانی برای درمان عفونت لگنی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر شما علائم عفونت لگن یا عفونت را داشته باشید اما خیلی شدید نباشند، باید برای درمان زودهنگام آن اقدام کنید. ترشحات بدبوی واژن، ادرار دردناک یا خونریزی بین چرخه قاعدگی نیز می‌تواند از علائم عفونت مقاربتی باشد. اگر این علائم و نشانه‌ها را مشاهده کردید، رابطه جنسی خود را برای مدتی متوقف کنید و در اسرع وقت به پزشک زنان مراجعه کنید. درمان سریع عفونت مقاربتی می‌تواند از ابتلا به عفونت لگنی جلوگیری کند. در موارد زیر حتما باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید:

  • درد شدید در ناحیه زیر شکم
  • حالت تهوع، استفراغ و ناتوانی در نگه داشتن چیزی در معده
  • تب بالاتر از ۳۸ درجه
  • ترشحات بدبوی واژن

برای عموم مشکلات زنانه باید به متخصص زنان مراجعه کرد. اگر نمیدانید این تخصص چیست و پزشک زنان چه کاری انجام میدهد بهتر است مقاله دکتر زنان برای چیست را مطالعه کنید.

پیشگیری از ابتلا به بیماری عفونت لگنی

برای کاهش خطر ابتلا به بیماری عفونت لگنی بهتر است رابطه جنسی ایمن داشته باشید. در حین مقاربت واژینال یا مقعدی از کاندوم استفاده و تعداد شریک جنسی خود را محدود کنید. همچنین سعی کنید سابقه جنسی شریک زندگی خود را نیز جویا شوید.

بسیاری از روش‌های پیشگیری از بارداری در برابر پیشرفت عفونت لگنی به کار نمی‌آیند. استفاده از روش‌های مانع شونده مانند استفاده از کاندوم می‌تواند خطر ابتلا به بیماری عفونت لگنی را کاهش دهد. حتی اگر از قرص‌های ضد بارداری هم استفاده می‌کنید، برای برقراری رابطه جنسی با شریک جنسی جدید حتما از کاندوم استفاده کنید تا از بیماری عفونت مقاربتی جلوگیری کنید.

پیشگیری از التهاب لگن
کاندوم برای جلوگیری از عفونت لگن

اگر در معرض خطر ابتلا به بیماری عفونت مقاربتی هستید حتما به پزشک مراجعه کرده و آزمایش بدهید. در صورت لزوم نیز می‌توانید برنامه‌ای منظم برای ملاقات با پزشک و آزمایش تنظیم کنید. درمان سریع عفونت مقاربتی بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری عفونت لگنی است.

در صورتی که مبتلا به عفونت مقاربتی هستید، از شریک جنسی خود درخواست کنید تا او هم آزمایش دهد و در صورت نیاز تحت درمان قرار گیرد. این کار سبب می‌شود که از پیشرفت بیماری عفونت مقاربتی جلوگیری شود و همچنین احتمال ابتلا به عفونت لگنی نیز کاهش یابد.

یک نکته دیگر این است که تا حد امکان واژن را با فشار آب زیاد شستشو ندهید. شست‌‌وشوی واژن تعادل باکتری‌ها را در واژن بر هم می‌زند و به طور کلی خطر ابتلا به عفونت را افزایش می‌دهد.

عفونت لگن با مراجعه به موقع به پزشک قابل درمان است.

خوب است بدانید بیماری عفونت لگن یک بیماری بسیار قابل درمان است و اکثر زنان مبتلا به آن بهبودی کامل پیدا می‌کنند. طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، از هر هشت زن با سابقه PID یک نفر برای باردار شدن مشکل خواهد داشت. بنابراین بارداری برای اکثر زنان هنوز امکان‌پذیر است.

اما اگر بیماری عفونت لگن در زنان به موقع درمان نشود، خطرات زیادی برای فرد به همراه خواهد داشت. بنابراین اگر فکر می‌کنید ممکن است مبتلا به عفونت لگنی باشید با استفاده از امکان نوبت دهی اینترنتی دکتر دکتر می‌توانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید تا پزشک متخصص علائم شما را بررسی کند. 

حال شما بگویید که آیا شما عفونت لگنی را تجربه کرده‌اید؟ تجربیات و روش‌های درمان خود را با ما و دیگر خوانندگان مجله دکتردکتر در میان بگذارید. اگر سوالی در مورد PID دارید نیز بنویسید تا پزشکان ما پاسخگو باشند.

منابع:

mayoclinic

healthline

clevelandclinic

betterhealth

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

260 دیدگاه در “عفونت لگن چیست؟ + علائم عفونت لگن در زنان و درمان آن
  • سلام من عین رابطه جنسی درد دارم و همیشه التهاب واژن و سوزاکی بار بار به سراغم میاد بعد از اینکه دارو میخورم تا چند وقتی خوبم اما دوباره به به سوراغم میاد این بار در روز اول پریودم بسیار درد داشتم درد کمر واژن لگن و خون پریودمم نسبت به دفعات پیش رنگ پر رنگ قهوه ای داشت و یک ساله هم که اقدام به بارداری کردم اما نشد در صورتیکه از لتروزول هم استفاده کردم و تخمک هم آزاد شده بود لطفا رهنماهیم کنید

    پاسخ
  • سلام و وقت بخیر
    من 26 ساله هستم و مجرد. در قسمت زیر شکم مایل به راست احساس درد میکنم و همچنین کمرم.ترشحات بد بو هم دارم. هنگام ادرار احساس تخلیه کامل دارم اما بعدش نه احساس میکنم یه چیزی میخواد تخلیه شه. سوزش و خارش هم ندارم. سونوگرافی کامل شکمی – آزمایش خون و ادرار رو انجام دادم دکتر زنان تشخیصشون این بود که هیچ مشکلی از نظر زنان ندارم و برای دردی که داشتم هم گفتن مسکن بخورم :/ و خودم رو به یه دکتر عمومی نشون بدم. دکتر عمومی هم نگاه کردن و تشخیصشون عفونت لگنی بود اما داروهایی که تجویز کردن باعث بهبودی نشد. من سابقه عفونت ادراری و ترکیدگی کیست در قسمت تخمدان راست رو بدون جراحی داشتم یعنی گفتن نیازی به جراحی نیست و خودش تخلیه میشه. بااین اوصاف بنظر شما من باید چه دارویی مصرف کنم و یا به چه پزشکی مراجعه کنم که باعث بهبودیم بشه؟
    ممنون از وقتی که میذارید.

    پاسخ
    • سلام
      لطفا در مورد رنگ ترشحات واژن ،ابکی یا غلیظ و پنیری بودن ترشحات
      مقدار ترشحات،منظم بودن یا نبودن سیکل های قاعدگی خود
      مدت زمان درد شکم و .. توضیح دهید

      پاسخ
  • سلام و خسته نباشید
    ی سوال
    حتما کسیکه پلی کیستیک هست هورمون تستوسترونش بالاس؟

    پاسخ
    • ??????

      پاسخ
    • سلام
      خیر

      پاسخ
  • سلام. مادرم 51سالشونه وسوند ادراری دارن حدود 1 ساله..الان مدتیه عفونت شدید داره..گاهی ک سون ندارن عفونتش بصورت(_شیه سماور هست)اونطوریه و ادراری پر رنگ دارن ..حتی گاهی هم ک سوند دارن بازم لبه های واژنشون عفونت هست و کثیف..خیلی ب کموتون احتیاج دارم.مرسی

    پاسخ
    • مچکرم. ک پاسخ دادید مرسی..شرایط بردن شون برازمایش امکان پذیزنیست.. تراک دارن و کاملا فلج هستن

      پاسخ
      • با ارزوی بهبودی??

  • سلام. وقت به خیر. چند ماه پیش با نامزدم رابطه ی جنسی داشتم و درد خیلی زیادی داشتم. البته از ابتدا هم همیشه موقع ارتباط جنسی درد خیلی زیادی داشتم. و از اونجایی که من خارج از کشور زندگی میکنم و نامزدم هنوز ایران هستن و منتظر ویزاشون هستن، تعداد دفعات رابطه ی ما خیلی کم بوده. با این حال چهار ماه پیش وقتی دوباره باهم رابطه داشتیم، دردم اینقدر شدید بود که حس میکردم که واژنم صدمه دیده. اینم بگم که از لحاظ روانی اصلا آمادگیش رو نداشتم. ولی از اون روز به بعد تا حدود ده روز خارش گاه و بیگاه در واژن داشتم و تا چند روز درد شدید موقع ادرار کردن و تکرر ادرار و ادرارم بوی بسیار بدی میداد. تمام علائم بعد از یک هفته، ده روز از بین رفتن ولی همچنان ادرارم بوی بدی میده. میخواستم بدونم مشکل از عفونت واژن میتونه باشه یا مجاری ادرار و مثانه. این رو هم اضافه کنم که رابطمون با کاندوم بوده و در تمام این چند ماه نه تغییری در میزان ترشحات واژنم داشتم، نه رنگش و نه بوش. ممنون میشم راهنماییم کنید که اگر لازم هست پیش کدوم متخصص برم.

    پاسخ
  • سلام
    من مجرد هستم و با کسی ارتباطی نداشتم ولی درد لگن دارم قسمت راستم به نظر شما میتونه عفونت لگن باشه؟بخصوص وقتی خیلی زیاد یه جا میشینم شدیدتر میشه

    پاسخ
    • سلام
      ابتدا سونوگرافی شکم و لگن و آزمایش ادرار بدهید

      پاسخ
  • سلام من شیش ماهه که ازدواج کردم خداروشکر به مشکلی از لحاظ فیزیکی نخوردم اما ی چند روزی هست در ناحیه سمت چپ درد دارم وقتی هم رابطه دارم این درد گاهی وقتا حس میکنم لطفا راهنماییم کنین که چکاری باید انجام بدم دو روز هم پریودم عقب افتاده با تشکر

    پاسخ
  • سلام
    من ۲۹ سالمه ازدواج کردم.دو روزه که درد زیر شکم دارم سمت چپ بیشتر چند وقته عفونت و ترشح دارم وقته رابطه درد ندارم .میشه راهنمایم کنید ؟

    پاسخ
  • سلام مدتی هست از کمردرد شدید عذاب میکشم گاهی اوقات پایین کمرم اونقدر دردمیگیره که نميتونم بشینم مدتی هم هست که دردلگن سمت راستم بهش اضافه شده شیش سال پیش زایمان طبیعی داشتم ماه قبل اصلا عادت نشدم امانشدبرم دکتر الان این ماه که عادت شدم خونریزی ندارم فقط یکم لباس زیرم سیاه شده قبلا سابقه داشت که عادتیم عقب بیفته سوزش خارش ندارم موقع نزدیکی دردندارم گاهی اوقات ترشح سفید رنگ دارم روش جلوگیریم با کاندومه خیلی وقت پیش رفتم سونو گفته تخمکام تنبله ممنون ميشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      معاینه و سونو مجدد از نظر کیست باید انجام شود

      پاسخ
  • سلام وقت بخیرمن چندتقریبا یکماه پیش رفتم دکتر زنان گفتن که عفونت تو لگنم دارم راستش کمرمم شدید دردمیکرد همم حالت تهوع داشتم از پرسیدم که کمر دردم میتونه از عفونت باشه گفتن نه من یه مدت قرص اینا استفاده کردم یه کم خوب شدم الان تقریبایه مهای میشه کمر دردخودمو میکشه طوریکه دیروز از دردش داد میزدم و گریه میکردم اصلا قابل توصیف نیست انگار تند تند اسپاسم میکنه خلاصه اولش از پشت کتفم شروع شد بعد کمرم بعد آمپول متوکارلامول نصفشو طرف راستم زدم نصف موند از فردای اون روز طرف چپم شدید گرفته که گفتم دیروز بود،میگم از عفونت نباشه متوکاربامول رو چون نصفشو زدم اینطوری شدم؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی با توجه به سابقه قبلی کمردرد و شدت آن لازم است حتما ویزیت شوید.به متخصص داخلی مراجعه کتید و سونوگرافی شکم و لگن و معاینه کمر انجام دهید

      پاسخ
  • سلام
    زنی ۴۳ ساله هستم که دو فرزند باسزارین بدنیا آورده ام قبلا ۸ سال پیش دیسک کمر جداحی کرده ام ولی حدود سه ماه هست با درد در ناحیه کمر ولگن وباسن وزیر شکم به پزشک زنان مراجعه کردم پزشک زنان پس از ماینه وسونوگرافی متوجه مایع زیاد در لگن شدند دارو دادند وانجام تست پاپسمیر توصیه شد بعد از انجام تست که خوشبختانه خوب بود مجددا دو دوره دارو مصرف کردم ولی همچنان درد زیر شکم وکمر رو دارم ودر این مدت حدود یکماه ونیم هست تقریبا بیشتر روزها استراحت کامل کردم ولی درد تمام نشده الان با امدن کرونا مجبورم فقط تحمل کنم چون نمی توانم به دکتر بروم کرونا در استان گیلان شایع هست
    خواستم بدونم چه راهنمایی می کنید ؟؟

    پاسخ
    • سلام من ۴۲ سالمه دو فرزند سزارین دارم دیسک کمرم متورمه حالا دو هفته است که درد کمر رو به پایین و باسن و زیر شکم دردش خیییلی شدیده حالا بادکش کردم دردم بهتره لطفا راهنمایی کنید چیکار کنم آیا دیسک متورم درمان داره؟ البته گفتن دیسک کمرم عفونت کرده همچنان زیر شکمم درد داره ولی کم شده احساس میکنم خط سزارینم از داخل پاره شده

      پاسخ
      • من سکس نداشتم ولی حدود ۲.۳ ماه پیش تماس الت با واژن رو داشتم و یک ما بعد خارش گرفتم که کاندیزول مصرف کردم و خوب شدم اما بعد از پریودم سوزش و خارش و قرمزی و التهاب و ترشحات سبز به وجود اومد وبعد از پریودم درد لگنی هم اضافه شد الان ۴ روزی هست که روزی ۴ تا مترونیدازولو یک سفکسیکان میخورم ولی درد زیر دل و کمر و لگنم هست و حالت تهو و بی اشتهایی هم دارم و گرمی هم میخورم خارشم بیشتر میشه و الان ترشحاتم سبز نیس
        و سوزش و خارش و التهاب واژنم خیلی کم شده میخواستم ببینم میتونه بیماری مقاربتی باشه؟ اگر هست اسمش چیه ؟

      • سلام
        اگر‌پزشک تشخیص داده دیسک کمر عفونت( التهاب باکتریایی) دارد که نیاز به درمان فوری آنتی بیوتیکی است
        جهت تشخیص شدت دیسک باید mri انجام شود تا محل آسیب و شدت آن مشخص شود
        بسته به شدت درمان متفاوت و از فیزیوتراپی و استراحت تا جراحی است
        به متخصص مغز و اعصاب مراجعه‌کنید

    • با سلام
      نیاز به سونو مجدد و معاینه است

      پاسخ