درصد زنده ماندن از سرطان روده با ویتامین D افزایش مییابد! ویتامین دی قابل حل در چربی است؛ یعنی بدن تنها هنگام مصرف با غذاهای حاوی چربی مانند آووکادو، مرغ یا کره بادام زمینی میتواند آن را جذب کند. افرادی که مشکل جذب چربی دارند ممکن است به نوبه خود مستعد ابتلا به کمبود ویتامین دی باشند که خطرات خاص خود را به همراه دارد. همچنین نقش مهم ویتامین دی در کمک به بدن برای دریافت کلسیم و فسفر کافی است. این مواد معدنی برای ساخت و نگهداری استخوان های قوی ضروری هستند. از فواید ويتامين دی میتوان به جلوگيري از بيماريهايي مانند نرمی استخوان در کودکان و بزرگسالان و پوکي استخوان در سالمندان اشاره کرد. در این مقاله از مجله سلامتی دکتر دکتر قصد داریم به صورت مفصل در مورد عوارض کمبود، فواید و منابع ویتامین دی با شما صحبت کنیم.
مطالعه این مطلب، حدودا 6 دقیقه طول خواهد کشید.
در انتها اگر سوالی در این زمینه دارید، میتوانید در بخش نظرات، در انتهای این صفحه مطرح کنید تا کارشناس دکتردکتر پاسخ دهد.
با ویتامین D بیشتر آشنا شوید
ویتامین D گاهی اوقات ویتامین آفتاب هم نامیده میشود، زیرا در پاسخ به نور خورشید در پوست شما تولید میشود. بدن شما زمانی که مستقیما در معرض نور خورشید قرار میگیرد، ویتامین D را به طور طبیعی تولید میکند. شما همچنین میتوانید آن را از طریق برخی غذاها و مکمل ها دریافت کرده و از سطح کافی ویتامین در خون خود اطمینان حاصل کنید.
ویتامین D به نقل از nih:
ویتامین D که به عنوان کلسیفرول شناخته میشود، یک ویتامین محلول در چربی است که به طور طبیعی در چند غذا وجود دارد و به عنوان یک مکمل غذایی در دسترس است. همچنین ویتامین D هنگامی که اشعه ماوراء بنفش (UV) از نور خورشید به پوست برخورد میکند، به صورت درونزا تولید میشود. ویتامین D، جذب کلسیم را در روده افزایش میدهد و از انقباض غیرارادی عضلات، منجر به گرفتگی و اسپاسم جلوگیری میکند.
ویتامین D چندین عملکرد مهم دارد. شاید حیاتی ترین آنها تنظیم جذب کلسیم و فسفر و تسهیل عملکرد طبیعی سیستم ایمنی باشد. دریافت مقدار کافی ویتامین D برای رشد و نمو طبیعی استخوانها و دندانها و همچنین بهبود مقاومت در برابر برخی بیماریها مهم است. اگر بدن شما ویتامین D کافی دریافت نکند، در معرض خطر ابتلا به ناهنجاریهای استخوانی مانند استخوانهای نرم (استئومالاسی) یا استخوانهای شکننده (پوکی استخوان) قرار خواهید گرفت. برای اطلاع از کمبود این ویتامین باید به دکتر تغذیه مراجعه کنید. پزشک با توجه به نتایج آزمایش در مورد کمبود این ویتامین و مصرف مکملها تصمیم میگیرد.
خواص و فواید ویتامین D برای بدن چیست؟
احتمالا برخی از خواص و فواید ویتامین دی برای بدن به گوشتان خورده است. حتما شنیدهاید که ویتامین D به سلامت استخوانها کمک کرده و از پوکی استخوان جلوگیری میکند. خواص و فواید ویتامین دی در اینجا خلاصه نمیشود. در ادامه به بررسی فواید ویتامین دی برای بدن میپردازیم:
- پیشگیری از ابتلا به بیماری ام اس: این بیماری در مناطقی که نور خورشید کمتری وجود دارد شایعتر است، بنابراین از فواید ویتامین D میتوان به پیشگیری از ام اس اشاره کرد.
- کاهش وزن: از دیگر فواید ویتامین دی، کاهش وزن است. طبق تحقیقات انجام شده، ویتامین دی در خون افراد چاق در مقایسه با افراد لاغر، کمتر است. همچنین بعضی از مطالعات نشان میدهند که افزودن ویتامین D به رژیم غذایی، کاهش وزن را به دنبال خواهد داشت.
- سلامت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان: ویتامین دی در تمام مراحل زندگی برای داشتن استخوانهای سالمتر و قویتر الزامی است، زیرا این ویتامین باعث جذب کلسیم در روده میشود. همچنین جلوگیری از پوکی استخوان نیز از دیگر فواید ویتامین D است.
- کاهش خطر ابتلا به دیابت: هنوز اثربخشی مکمل ویتامین D برای پیشگیری از بیماری دیابت ثابت نشده است اما برخی از مطالعهها نشان میدهد که ارتباطی بین ویتامین دی و دیابت نوع ۲ وجود دارد.
- کاهش خطر سرطان: بعضی از مطالعهها نشان میدهند که ویتامین دی منجر به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، روده و پروستات خواهد شد اما در این زمینه دانشمندان و پزشکان به تحقیقهای بیشتری نیاز دارند.
- کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی: در صورتی که میزان ویتامین دی در بدن انسان کم باشد، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مثل سکته مغزی، نارسایی قلبی و فشار خون بالا افزایش پیدا میکند.
- افزایش سیستم ایمنی بدن: وجود ویتامین دی کافی در بدن میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. افرادی که ویتامین دی در بدنشان کم است، احتمال ابتلا به انواع بیماریهای خود ایمنی عفونتها، دیابت و بیماری التهابی روده در آنها بیشتر خواهد بود.
- کاهش افسردگی: ویتامین دی میتواند عملکرد مغز را بهبود بخشد و بر اساس مطالعههای انجام شده، ویتامین دی کافی در بدن میتواند منجر به کاهش علائم افسردگی خفیف شود.
- جلوگیری از زوال عقلی: طبق تحقیقهای به عمل آمده، سالمندانی که ویتامین دی کافی در بدن خود ندارند در آزمونهای توجه استدلال و حافظه ضعیفتر عمل میکنند. در تحقیقات و مطالعاتی که در آینده قرار است انجام شود، تاثیر ویتامین دی در پیشگیری از زوال عقلی مورد بررسی قرار میگیرد.
- کاهش ابتلا به کووید۱۹ و آنفولانزا: احتمالا ویتامین دی خطر ابتلا به بیماریهایی مثل کوید ۱۹ و آنفولانزا را کمتر میکند اما این زمینه مطالعهها و تحقیقها ضد و نقیض هستند.
فواید ویتامین دی برای بدن بسیار زیاد است و کسانی که به سلامتی خود اهمیت میدهند، میدانند که میزان ویتامین دی بدن چقدر اهمیت دارد.
عدد نرمال ویتامین دی در آزمایش باید چقدر باشد؟
شاید برای شما هم سوال پیش بیاید که عدد نرمال ویتامین دی در آزمایش خون باید چقدر باشد؟ مقدار طبیعی و نرمال ویتامین دی در آزمایش باید بین 40-80 ng/ml باشد. در جدول زیر به صورت جمعبندی شده عددهای آزمایش ویتامین دی را مشاهده میکنید:
مقدار در خون بر حسب ng/ml | وضعیت ویتامین دی |
0-30 | کمبود شدید |
31-39 | ناکافی |
40-80 | کافی |
150< | بیش از حد |
دلیل متفاوت بودن عدد ویتامین D در آزمایشگاههای مختلف، استفاده از وسایل آزمایشگاهی و کیتهای متفاوت است. یادتان باشد که عدد ترمال ویتامین دی به جنسیت و سن نیز بستگی دارد.
ویتامین D در چه منابعی وجود دارد؟
مهمترین منبع ویتامین دی، نور آفتاب است اما استفاده از مکملها و غذاهای غنی از ویتامین دی هم جزو منابع ویتامین دی محسوب میشوند. در ادامه به بررسی هر یک از منابع ویتامین دی میپردازیم:
نور آفتاب، اصلیترین منبع ویتامین دی
وقتی صحبت از منابع ویتامین D به میان میآید، به عنوان اولین مورد، نور خورشید به ذهنمان میرسد. هنگامی که زیر خورشید میروید، بدن شما ویتامین دی۳ را در پوست شما ترکیب کرده و آن را از طریق کلسترول جذب و به یک هورمون تبدیل میکند و عملکردهای مختلف خود را در بدن انجام میدهد. اگر پوست شما بور است، میتوانید حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرید (از طریق یک پنجره یا حفاظ مورد قبول نیست!)؛ برای کسانی که پوست تیرهتر دارند ممکن است زمان بیشتری مورد نیاز باشد. برای مدت زمان طولانی تر به کرمهای ضد آفتاب نیاز خواهید داشت که از جذب ۹۰ درصد یا بیشتر ویتامین D در پوست جلوگیری میکنند اما میتوانند خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش دهند.
استفاده از مکملهای ویتامین D2 و D3
از دیگر منابع ویتامین دی استفاده از مکملهاست. مکملهای ویتامین D2 وD3 به راحتی در داروخانه یا فروشگاه غذای بهداشتی و به هر دو حالت مایع و کپسول در دسترس هستند و میتوانند با دیگر مولتی ویتامینها، پودرهای خشک پزشکی و محصولات دیگر ترکیب شوند.
از آنجایی که اداره غذا و داروی (FDA) مکملها را کنترل نمیکند، مطمئن شوید که نام تجاری و دوز مناسب برای خود را با دکتر تغذیه چک کنید. همچنین، به یاد داشته باشید مکملها ممکن است باعث ایجاد اختلالات دارویی شوند. اگر مبتلا یک بیماری هستید، صحبت با پزشکتان درباره مقدار و نوع مکملهای ویتامین D مناسب، برای شما ضروریتر است. در مورد حیطه وظایف و فعالیت دکتر تغذیه در مقاله تخصص تغذیه چیست مطالعه نمایید.
مصرف غذاهای غنی از ویتامین
غذاهای غنی از ویتامین دی از دیگر منابع ویتامین دی هستند. اگر چه نور آفتاب و مکملها نسبت به غذا مقدار بیشتری از ویتامین D را تامین میکنند، اما مصرف مواد غذایی با ویتامین D بالا همراه با دریافت نور خورشید کافی و مصرف مکمل میتواند به شما در دستیابی به میزان کافی کمک کند.
منابع سرشار از کلسیم در طبیعت زیادند، اما منابع ویتامین دی کم هستند. از مواد غذایی سرشار از ویتامین دی میتوان به ماهیهای چرب مانند قزل آلا و هالیبوت، غذاهای غنی شده مانند آب پرتقال، شیر و برخی از پنیرها اشاره کرد.
خوشبختانه شرکتهای مواد غذایی غذاهای بسیاری را با ویتامینD2 غنی کردهاند و این امکان برای هرکسی فراهم شده است که صرف نظر از مصرف ماهی یا لبنیات قادر به دریافت مقدار ویتامین D کافی از طریق رژیم غذایی خود باشد.
در حالت کلی مواد غذایی که حاوی ویتامین D هستند، عبارتنداز:
- قزل آلا
- ماهی تونایاتون
- ماهی ساردین
- کبد گاو
- ماهی اسقومری
- صدف خوراکی
- قارچها
- شیر
- پنیر بسته بندی شده مانند پنیر سویسی
- زرده تخم مرغ
- ماست
- کفیر
- آب پرتقال
- حبوبات
- کره
- پودرهای پروتئین
- میوههای بسته بندی شده
- آرد جو دوسر
- شیر سویا
- خوراک اسفناج
- کلم پیچ
- کاهو رومانیایی
- کلم بروکلی
- توت فرنگی
- ماهی ساردین (با استخوان)
- مغز بادام
- آجیل برزیلی
- لوبیا
- عدس
در حالی که ویتامین D2 و D3هر دو برای بدن سالم هستند، اگر به دنبال مکمل هستید، بهتر است به دنبال D3 باشید. بدن D2 و D3 را به فرم ذخیره ویتامین D یا در غیر این صورت به 25-hydroxyvitamin تبدیل میکند اما در دوزهای بالا، ویتامین D3 موثرتر است. اگر مطمئن نیستید که بهترین مکمل ویتامین D برای سلامتی شما کدام است، به سادگی از پزشک خود بپرسید. او قادر به راهنمایی شما خواهد بود.
عوارض کمبود ویتامین D در بدن
بر اساس گزارش دانشگاه هاروارد، حدود ۱ میلیارد نفر در جهان ویتامین D به اندازه کافی دریافت نمیکنند. افرادی با رنگ پوست تیرهتر بیشتر در معرض خطر کمبود ویتامین D قرار دارند. دلایل اصلی کمبود ویتامین دی عبارتنداز:
- ناتوانی در جذب ویتامین دی
- عدم دریافت ویتامین از منابع ویتامین دی شامل نور خورشید یا رژیم غذایی
بیشتر مشکلات ناشی از سو تغذیه پس از رفع کمبودهای غذایی برطرف میشوند. با این حال، در برخی موارد ممکن است که کمبود ویتامین دی پیامدهای دراز مدتی نیز داشته باشد. در ادامه عوارض کمبود ویتامین دی در بدن را مطرح میکنیم:
- نرمی استخوان
- راشیتیسم در کودکان
- عوارض بارداری
- عفونت
- مشکلات قلبی و عروقی
- بیماریهای خود ایمنی
- بیماریهای عصبی
- ابتلا به برخی از سرطانها مانند سرطان روده، سینه و پروستات
- پوکی استخوان
- دیابت
- فشار خون بالا
علائم کلی کمبود ویتامین دی در بدن شامل خستگی، پوکی استخوان، احساس درد استخوان و یا عضلهها، شکننده بودن استخوانها و … است. کمبود ویتامین دی با آزمایش خون مشخص میشود.
کمبود ویتامین د برای چه افرادی خطرناکتر است؟
کمبود ویتامین د برای همه افراد خطرآفرین خواهد بود اما در این میان برای برخی از افراد، خطر بیشتری را به همراه خواهد داشت. در ادامه افرادی که در معرض خطر بیشتری در اثر کمبود ویتامین د هستند را شرح میدهیم:
- شیرخواران: برای نوزادان تازه متولد شده و شیرخواران، اهمیت ویتامین دی بسیار زیاد است. شیرخواران از ۳ تا ۵ روز پس از تولد تا پایان دو سالگی ملزم به دریافت ۴۰۰ واحد بین المللی ویتامین دی هستند.
- سالمندان: از دیگر گروههای سنی که کمبود ویتامین د برایشان خطر بیشتری را به دنبال خواهد داشت، سالمندان هستند. سالمندانی که بالای ۶۵ سال سن دارند کمتر میتوانند از طریق نور خورشید ویتامین D جذب کنند و به این دلیل که بیشتر در محیط بسته خانه زندگی میکنند، در معرض کمبود ویتامین دی قرار میگیرند. این ویتامین به عنوان یک مکمل برای یائسگی نیز در سالمندان کاربرد دارد.
- افرادی که نور خورشید کمتر به پوستشان میخورد: برخی از افراد به دلیل شغل، معلولیت و یا موارد دیگر به صورت روزانه نمیتوانند در فضای باز قرار بگیرند و نور خورشید را جذب کنند. حتی حجاب خانمها نیز مانع جذب ویتامین از طریق نور خورشید میشود، بنابراین این افراد ممکن است در معرض کمبود ویتامین دی قرار بگیرند.
- افرادی که دارای پوست تیره هستند: کسانی که پوست تیره رنگی دارند، کمتر میتوانند از طریق نور خورشید ویتامین د جذب کنند. در واقع هر چقدر رنگدانه پوست زیادتر باشد، جذب ویتامین د از طریق نور خورشید نیز کمتر میشود.
- افراد چاق: افرادی که چاق هستند و شاخص توده بدنی آنها بیشتر از عدد ۳۰ است، در معرض خطر کمبود ویتامین د قرار دارند، زیرا ویتامین د در این افراد در چربی میماند و به جریان خون راه پیدا نمیکند. همچنین افرادی که جراحی بای پس معده انجام دادهاند، بیشتر در معرض خطر کمبود ویتامین دی هستند.
- افرادی که توانایی جذب چربی پایینی دارند: افرادی که میزان جذب چربی در بدن آنها کمتر است، بیشتر در معرض کمبود ویتامین د هستند. از دلایلی که باعث کاهش جذب چربی میشود، میتوان به بیماری کرون، کولیت اولسراتیو، بیماری کبدی و سیستیک فیبروز اشاره کرد.
این افراد باید تحت نظر پزشک از انواع مکملهای ویتامین دی استفاده کنند. همچنین رژیم غذایی مناسبی داشته باشند تا دچار کمبود ویتامین دی نشوند.
علائم کمبود ویتامین D در زنان و مردان
سوال پیش میآید که کمبود ویتامین دی زنان و مردان چه علائمی به دنبال دارد؟ ممکن است علائم کمبود ویتامین در زنان و مردان متفاوت باشد و به شکلهای گوناگونی خودش را نشان دهد.
علائم کمبود ویتامین دی در زنان عبارتنداز:
- ابتلا به بیماریهای عفونی و واگیردار
- درد در ناحیه کمر و استخوانها
- اضطراب و افسردگی
- دردهای شدید شکم در هنگام قاعدگی
- ریزش موی سر و بدن
- اسکیزوفرنی و سرطان سینه
همچنین از دیگر علائم کمبود ویتامین دی در زنان ابتلا به بیماری دیابت، فشار خون، ام اس، پوکی استخوان و … است.
علائم کمبود ویتامین دی در مردان شامل موارد زیر خواهد بود:
- چاقی
- بیماری قلبی
- دیابت
- مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس (MS)
- آلزایمر و زوال عقل
- بیماری التهابی روده
- بیماری مربوط به لثه و از دست دادن دندانها
- سرطان پروستات
- آسم
- پوکی استخوان
علائم کمبود ویتامین دی در زنان و مردان گاهی اوقات شبیه یکدیگر است و یک نوع علائم را تجربه میکنند.
از کجا بفهمیم کمبود ویتامین D داریم یا نه؟
بررسی علائم مربوط به کمبود ویتامین D در بدن زنان و مردان میتواند گویای کم بودن ویتامین دی در بدن باشد. همچنین پزشک متخصص برای اطمینان از میزان ویتامین دی در بدن، آزمایشی تجویز میکند.
در این آزمایش، 25-هیدروکسی ویتامین دی در خون مورد سنجش قرار میگیرد. واحد سنجش ویتامین دی در بدن نانومول در لیتر (nmol/L) یا نانوگرم در میلی لیتر (ng/mL)است. پس از بررسی جواب آزمایش، پزشک میتواند نظر قطعی در مورد میزان ویتامین دی بدن شما ارائه دهد.
قرص ویتامین دی ۵۰۰۰۰، مکملی برای پیشگیری یا جبران کمبود ویتامین D در بدن
میزان نیاز بدن به ویتامین در گروههای سنی مختلف، متفاوت است. هر گروه سنی باید نسبت به نیاز خودش، میزان مناسبی از ویتامین دی را دریافت کند. هنگامی که بدن نتواند میزان ویتامین دی مورد نیاز خود را از نور خورشید و رژیم غذایی به دست آورد، پزشک استفاده از مکملهای ویتامین دی را برای جبران آن توصیه میکند.
برای این که مکملهای ویتامین دی بهترین عملکرد را در بدن شما داشته باشند، بهتر است همراه با وعدههای غذایی حاوی چربیهایی مثل روغن زیتون، آووکادو و پنیر استفاده شود.
یکی از مکملهای مفید برای پیشگیری یا جبران کمبود ویتامین دی در بدن زنان و مردان، قرص ویتامین دی 50000 است. یادتان باشد که قبل از مصرف قرص ویتامین دی 50000 باید میزان ویتامین دی بدن شما از طریق آزمایش مشخص شده باشد، زیرا زیاد بودن این ویتامین در بدن نیز میتواند مشکلاتی به دنبال داشته باشد.
سایر مکمل های ویتامین د
علاوه بر قرص ویتامین دی 50000، مکملهایی دیگری برای ویتامین دی وجود دارد که پزشک بر اساس وضعیت بدنی و میزان ویتامین دی بدنتان تجویز میکند. انواع مکملهای ویتامین د در دو دستهبندی ارگوکلسیفرول (D2) و کوله کلسیفرول (D3)جای دارند. این دو فرم در ساختار شیمیایی با یکدیگر متفاوت هستند و هر دو جذب روده میشوند. میزان جذب کوله کلسیفرول (D3)نسبت به ارگوکلسیفرول (D2)بیشتر است. ارگوکلسیفرول (D2)برای افرادی که گیاهخوار هستند، تجویز میشود زیرا منبع گیاهی دارد.
بهترین زمان مصرف و نحوه استفاده از قرص ویتامین D
نحوه مصرف قرص ویتامین دی ۵۰۰۰۰ واحد بر اساس آزمایش توسط پزشک مشخص میشود اما در صورت کمبود ویتامین دی در بدن، معمولا این قرص هفتهای یک عدد به مدت هشت هفته توصیه میشود. پس از اینکه کمبود ویتامین دی در بدن رفع شد، افراد میتوانند این ویتامین را از طریق مکمل یا غذا دریافت کنند تا در حالت تعادل نگه دارند.
در صورتی که با کمبود ویتامین دی مواجه نباشید، پزشک مصرف قرص ویتامین دی ۵۰۰۰۰ را ماهی یکبار توصیه میکند. همانطور که اشاره کردیم، بهتر است قرص ویتامین دی را همراه چربیهای رژیم غذایی میل کنید.
مصرف بیش از حد و مسمومیت با ویتامین D
دریافت بیش از اندازه ویتامین D نادر است اما غیر ممکن نیست. در مواقعی که مسمومیت ویتامین D رخ میدهد، پیامدهای سلامتی میتوانند جدی باشند.
کلینیک مایو بیان میکند که مسمومیت ویتامین دی (hypervitaminosis) هنگام مصرف بیش از اندازه مکمل های ویتامین D و نه با مصرف بیش از اندازه غذای حاوی ویتامین D یا دریافت بیش از اندازه نور خورشید، رخ میدهد. در واقع دریافت نور خورشید زیاد یا مصرف ویتامین دی در رژیم غذایی نمیتواند منجر به مسمومیت شود.
آیا مصرف بیش از حد ویتامین D مضر است؟
بله، مصرف بیش از حد ویتامین دی میتواند مسمومیت به دنبال داشته باشد. مسمومیت ویتامین D با افزایش کلسیم در بدن (هیپرکلسمی) مشخص میشود. علائم احتمالی مصرف بیش از حد ویتامین D شامل ضعف، از دست دادن اشتها و مشکلات احتمالی کلیه است.
تفاوت ویتامین د با د۳ چیست؟
دو نوع اصلی ویتامین دی وجود دارد؛ ویتامین دی۲ و ویتامین دی۳. تفاوت آنها در ساختار شیمیایی و نحوه تولید متفاوت آنهاست. ویتامین دی۳ فرم طبیعی ویتامین دی است که بدن از نور آفتاب تولید میکند.
به منظور اطمینان از اینکه ویتامین D کافی دریافت میکنید، بیش از حد بر نوعی که از طریق غذا یا مکمل ها دریافت میکنید تاکید نکنید بلکه در نظر داشته باشید که در دوزهای بالا، قدرت ویتامین D2کمتر از ویتامین D3 است. به همین دلیل ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ممکن است تقویت رژیم غذایی با ویتامین D3 را به شما توصیه کند. اکثر بزرگسالان برای سلامت استخوان کافی به به ۶۰۰ واحد بین المللی (IU) ویتامین D در روز نیاز دارند، اما توصیهها متفاوت هستند. عوامل متعددی میتوانند بر روی مصرف مورد توصیه شما اثر گذار باشند. با شناسایی بهترین زمان مصرف ویتامین دی به ورود آن به بدنتان خوشامد بگویید.
ویتامین D، عاملی مهم در حفظ سلامتی
شما احتمالا نتوانید ویتامین D مورد نیاز بدن را فقط از طریق رژیم غذایی به دست آورید. نور آفتاب و مکملهای ویتامین دی بهترین منابع ویتامین دی هستند. اگر پوست تیرهای دارید، به دور از نور خورشید قرار دارید، در یک منطقه جغرافیایی خاص زندگی میکنید، یا چاق هستید، ممکن است به مکمل نیاز داشته باشید. اگرچه عوامل متعددی میتوانند بر میزان ویتامین D مورد نیاز برای حفظ بهترین فرم بدن شما اثر گذار باشند. ویتامین دی همچنین ممکن است بر عملکرد ایمنی بدن ما، میزان التهاب و رشد سلول تاثیر بگذارد. فواید ویتامین دی را نادیده نگیرید و در سریعترین زمان ممکن با دریافت نوبت از دکتر عمومی، ویتامین دی بدنتان را مورد سنجش قرار دهید. آیا از مکمل ویتامین دی استفاده میکنید؟ خوشحال میشویم اگر تجربه و سوالهای خود را در رابطه با ویتامین دی در بخش کامنتها با ما در میان بگذارید.
منبع :
nih.gov
سلام وقتتون بخیر.ببخشید این هفته ای یک عدد تا یک ماه مصرف ویتامین دی پنجاه هزار فقط یک بار امکان پذیره؟؟من شهریور ماه ویتامین دیم ۳۱ بود با تجویز پزشک تا ۱ماه هفته ای یک عدد قرص پنجاههزار رو خوردم.تا الان دگ این قرص رو نخوردم، ماهی یک عدد هم نخوردم.بعد۴ ماه دوباره ازمایش دادم سطح ویتامین دیم ۲۷.۵ هست الان دوباره باید تا یک ماه هفته ای یک عدد بخورم قرصشو؟؟؟یا ممکن نیست
سلام
بله بخورید
با سلام. ببخشید ازمایش دادم ویتامین dام ۲۳ بود و ۳۲ سال سن دارم قرص ۵۰۰۰۰هزاری ویتامین dگرفتم چند مدت یبار باید مصرفش کنم. ممنون
سلام هر دو هفته يكي تا دو ماه
سپس هر ماه يكي بطور مداوم
سلام و خسته نباشيد.
دخترى ٣٢ ساله هستم يكماه پيش با علائم ضعف عضلات،خستگى و نداشتن انرژي،خشكى چشم وزبان به پزشك مراجعه كردم و در آزمايش خونم مسموميت با ويتامين دي و كم كارى خفيف تيروئيد مشاهده شد،٢سال پيش مقدار ويتامين دي ٢١ بود كه با خوردن مكمل هاي روزانه دي شده ١٠٦،خواستم راهنماييم كنيد چند وقت نخورم متعادل ميشه مثلا در حد ٥٠بشه،ميترسم چندماه نخورم و تو اين شرايط كرونا كمبود بگيرم باز،ممنونم
سلام
باید مجدد ارمایشتون چک بشه اول تا ببینیم عدد فعلی چند و بر اساس اون دوز دارو تنظیم شه
ازمایش تیروییدتونم مجدد چک کنین