بیماری التهابی ریه حساس چیست و چگونه درمان می‌شود؟

بیماری التهابی ریه حساس
اشتراک گذاری 155 نظر

بیماری التهابی ریه حساس (Hypersensitivity pneumonitis) اختلال نادری در دستگاه ایمنی بدن انسان است که ریه‌ها را درگیر می‌کند. در این مطلب از مجله دکتردکتر به طور کامل به بررسی این بیماری می‌پردازیم؛ با ما همراه باشید.

مروری کلی بر بیماری التهابی ریه حساس

بیماری التهابی ریه حساس یا بیماری التهاب ریه ناشی از ازدیاد حساسیت ((Hypersensitivity pneumonitis (HP) که با نام  آلوئولیت حساسیتی خارجی (extrinsic allergic alveolitis) هم شناخته می‌شود، یک سندروم التهابی در ریه‌ها بوده که به دلیل استنشاق مکرر عوامل آنتی‌ژنیک موجود در محیط به وجود می‌آید.

این سندروم از نظر شدت، تظاهرات بالینی، نوع عامل تحریک کننده و شدت در معرض عوامل خارجی بودن دارای انواع مختلفی است. در بسیاری از موارد اگر عوامل خارجی ایجادکننده‌ بیماری به سرعت تشخیص داده شوند و بیمار در معرض آن‌ها قرار نگیرد، بیماری التهابی ریه حساس بهبود خواهد یافت. علاوه بر این پیش آگهی (prognosis) هم در این مورد بسیار کارساز خواهد بود.

زمانی که فرد با برخی از عوامل خارجی در محیط برخورد کرده و آنها را استشمام کند، این اختلال خود را نشان خواهد داد. این عوامل خارجی دستگاه ایمنی را تحریک کرده و باعث التهاب کوتاه‌مدت یا بلندمدت بافت ریه موسوم به اینتراستیشیوم (interstitium) خواهند شد.

التهاب ریه مانع از کارکرد درست ریه‌ها شده و در مواردی حتی به آن‌ها آسیب هم وارد می‌کند. در صورت تشخیص، امکان درمان برخی از انواع بیماری التهابی ریه حساس وجود خواهد داشت. برای درمان به فرد توصیه می‌شود که خود را در معرض برخی عوامل خارجی محیطی قرار ندهد. در مواردی هم برای برطرف کردن التهاب درمان دارویی تجویز می‌شود و فرد باید داروهایی از دسته  کورتیکواستروئیدها (Corticosteroids) یا کورتونی مصرف کند. 

اگر این اختلال درمان نشود یا اینکه به خوبی کنترل نشود، التهاب مزمن رخ می‌دهد و در نهایت باعث ایجاد جراحت‌های دائمی در بافت ریه و از کار افتادن آن خواهد شد. 

علت بیماری التهابی ریه حساس

اگر فرد به طور مکرر در معرض استنشاق عوامل خارجی محیطی قرار داشته باشد، این عوامل می‌توانند باعث التهاب ریه‌ها شوند.

  • باکتری‌ها و مایکوباکتری‌ها
  • قارچ‌ها یا کپک‌ها 
  • پروتئین‌ها 
  • مواد شیمیایی

این عوامل خارجی در چه محیط‌‌ها و موادی یافت می‌شوند؟

  • پوست بدن حیوانات 
  • کولرها، دستگاه‌های تهویه و مرطوب‌کننده‌ هوا
  • فضولات و پر پرندگان 
  • مواد غذایی آلوده مانند پنیر، انگور، جو و نیشکر آلوده 
  • تولیدات و مواد صنعتی آلوده مانند پوشش استفاده شده برای سوسیس و کالباس و چوب پنبه‌ آلوده 
  • سطوح فلزی آلوده 
  • گرد و خاک ناشی از بریدن چوب 
  • یونچه و علوفه‌ خشک مصرفی توسط حیوانات 
  • حوضچه‌های آب گرم 

از آن‌جایی که عوامل خارجی متعددی باعث بروز بیماری التهابی ریه حساس می‌شوند، پزشکان در ابتدا تصور می‌کردند که با بیماری‌های ریوی متعددی رو‌به‌رو هستند. بعد از پژوهش‌های صورت گرفته، دانشمندان دریافتند که این بیماری را عوامل خارجی مختلفی به وجود می‌آورد. 

عوامل موثر بر بیماری التهابی ریه حساس

چرا تنها برخی افراد به بیماری التهابی ریه حساس مبتلا می‌شوند؟

دستگاه ایمنی افراد مبتلا به بیماری التهابی ریه حساس به برخی از عوامل خارجی شدیدتر از افراد معمولی واکنش نشان می‌دهد. اختلاف در سیستم ایمنی بدن انسان در افراد مختلف پاسخ روشنی به این سوال است. 

افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری التهابی ریه حساس چه کسانی هستند؟

عوامل مشخصی هم‌چون سن، محیط شغلی، سابقه‌ خانوادگی و ژنتیک، شیوه زندگی و جنسیت در افزایش خطر ابتلا به بیماری التهابی ریه حساس موثراند.

  • سن: این بیماری همه افراد با سنین مختلف را درگیر می‌کند، ولی نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که بیش‌تر افراد مبتلا به این بیماری افراد 50 تا 55 ساله هستند. علاوه بر این، بیماری در کودکان هم شایع است.
  • محیط کاری: کشاورزان، دامداران، مرغداران، کارکنان شرکت‌های لبنی و نجارها بیش‌تر از سایر افراد به صورت مداوم در معرض عوامل خارجی و در نهایت ابتلا به بیماری التهابی ریه حساس قرار دارند. افرادی که از پرنده‌ها به عنوان حیوان خانگی در منزل نگه داری می‌کنند هم در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. 
  • ژنتیک و سابقه خانوادگی: برخی از افراد به صورت ژنتیکی سیستم ایمنی حساس‌تری دارند، این افراد بعد از قرار گرفتن در معرض عوامل خارجی، بیش‌تر از سایرین به بیماری التهابی ریه حساس دچار خواهند شد. در حال حاضر پژوهشگران در حال کار بر روی نقشه‌ ژنی پروتئین‌های سیستم ایمنی هستند. به دست آوردن اطلاعات کافی در مورد تفاوت این پروتئین‌ها به پژوهشگران کمک می‌کند تا درک بهتری از این بیماری داشته باشند. 
  • شیوه‌ی زندگی: سیگار کشیدن خطر ابتلا به بیماری التهابی ریه حساس را افزایش نمی‌دهد، با این همه سیگار کشیدن منجر به وخیم‌تر شدن بیماری التهابی ریه حساس مزمن خواهد شد و در ادامه مشکلات بیش‌تری را برای فرد به وجود خواهد آورد. بنابراین پزشک به فرد مبتلا توصیه می‌کند که سیگار را ترک کند. 
  • جنسیت: با وجود اینکه زنان و مردان هر دو می‌توانند به این بیماری دچار شوند، نتایج تحقیقات حاکی از بالاتر بودن آمار زنان مبتلا به این بیماری است. 

نشانه‌ها و علائم بیماری التهابی ریه حساس

بر حسب این‌که فرد از چه زمانی به بیماری التهابی ریه حساس مبتلا شده و شدت علائم بیماری چه‌قدر است، این بیماری را در سه نوع مختلف دسته‌بندی کرده‌اند. 

ریه حساس حاد

این نوع از بیماری در عین حال که شدید است، مدت کوتاهی نیز به طول می‎انجامد. در این حالت درست مثل این است که فرد به آنفولانزا مبتلا شده و درست زمانی رخ می‌دهد که فرد در معرض گرد و خاک زیادی قرار گرفته است.

اگر فرد دیگر در معرض گرد و خاک قرار نداشته باشد، علائم این بیماری ظرف چند روز از بین می‌روند. علائم نوع حاد بیماری التهابی ریه حساس شامل سرفه، تنگی نفس، حس سنگینی در قفسه سینه، تب، احساس سرما، تعریق و خستگی است. این علائم بین 12 ساعت تا چند روز در فرد وجود خواهند داشت. 

ریه حساس نیمه حاد

اگر فرد مدت زمان کمتری در معرض آلودگی‌ها و عوامل خارجی باشد این حالت از بیماری رخ خواهد داد. علائم بیماری با تب شروع خواهد شد و بعد از آن فرد از تنگی نفس، خستگی و سرفه شکایت خواهد کرد. این نوع از بیماری التهابی ریه حساس به مرور زمان شدت خواهد گرفت. 

ریه حساس مزمن

این نوع از بیماری مدت زیادتری زندگی فرد را مختل می‌کند و زمانی اتفاق می‌افتد که فرد مدت زیادی به صورت مداوم در معرض عوامل خارجی قرار دارد. علائمی که برای نوع حاد بیماری گفته شد به علاوه‌ کاهش وزن در نوع مزمن بیماری التهابی ریه حساس هم وجود دارد که به مرور زمان بدتر خواهد شد. این نوع از بیماری منجر به ایجاد جراحت‌ها و زخم‌های دائمی در ریه خواهد شد. 

تشخیص بیماری التهابی ریه حساس

برای تشخیص بیماری التهابی ریه حساس پزشک سابقه‌ بیمار را بررسی می‌کند. پزشک از بیمار می‌خواهد که به او بگوید آیا در معرض عوامل خارجی قرار داشته است یا خیر. بعد از آن پزشک ممکن است چندین آزمایش انجام داده و تشخیص قطعی دهد. برای این کار پزشک می‌تواند از آزمایش خون، برونکوسکوپی، سی‌تی اسکن، تست چالش دم (Inhalation challenge tests)، نمونه‌برداری از ریه، تست عملکرد ریه، رادیولوژی سینه و تست (پرسپتین) استفاده کند. 

پزشک برای تشخیص بیماری التهابی ریه حساس اقدامات زیر را انجام می‌دهد.

۱. شرح حال: پزشک با سؤال کردن و بررسی تاریخچه پزشکی شما سعی می‌کند بفهمد که آیا قبلاً در برخورد با یک ماده دچار علایم بیماری شده‌اید و همچنین پزشک سعی می‌کند با شرح حال گیری از شما حاد، تحت حاد و مزمن بودن بیماری شما را تشخیص دهد.

۲. معاینه فیزیکی: تشخیص صدای رال یا کراکل هنگام سمع ریه

۳. آزمایش خون: افزایش گلبول‌های سفید و سلول‌ها و فاکتورهای ایمنی را نشان می‌دهد

۴. برونکو آلوئولار لاواژ: در این روش مایعی از ریه فرد مشکوک به بیماری گرفته می‌شود و تحت آزمایش قرار می‌گیرد. سطوح بالای گلبول‌های سفید و سلول‌های ایمنی نشان‌دهنده بیماری التهابی ریه حساس است.

۵. سی‌تی اسکن: با استفاده از سی‌تی اسکن می‌توان التهاب و آسیب‌هایی نظیر فیبروز ریه که بر اثر بیماری در فرد ایجاد شده است را تشخیص داد.

HRCT (سی تی اسکن با رزولوشن بالا) به تشخیص انواع بیماری التهابی ریه حساس کمک می‌کند.

۶. Inhalation challenge test: در طی این آزمایش، فرد با ماده مشکوکی که احتمال می‌رود سبب علائم بیماری شود در تماس قرار می‌گیرد؛ اگر فرد دچار علایمی نظیر بالا رفتن دما و افزایش گلبول‌های سفید و کاهش عملکرد ریه شود یعنی دچار بیماری التهابی ریه حساس است.

 البته منفی بودن این آزمایش رد‌کننده بیماری نیست.

۷. بیوپسی ریه: در این روش قسمتی از بافت ریه مورد بررسی قرار می‌گیرد تا مشخص شود که آیا علایم التهاب و فیبروز و … را دارد یا خیر.

۸. آزمایش‌های عملکردی ریه: علائم محدودکننده را نشان می‌دهند. مثل کاهش ظرفیت تنفسی، کاهش اکسیژن و مشخص شدن وجود یا عدم وجود علائم انسدادی.

۹. Precipitin test: در این روش آنتی‌بادی‌های موجود در خون سنجیده می‌شود و مشخص می‌شود که آیا آنتی‌بادی نسبت به یک ماده در خون فرد وجود دارد یا خیر. البته وجود آنتی‌بادی‌ها حتما به معنای وجود بیماری التهابی ریه حساس نیست. زیرا بسیاری از افراد بدون وجود این بیماری دارای آنتی‌بادی در خونشان هستند. ممکن است پزشک بعد از مثبت شدن این آزمایش از فرد  Inhalation callenge test بگیرد.

۱۰. Chest-x-ray یا عکس قفسه سینه: با گرفتن عکس از قفسه سینه پزشک می‌تواند ریه را از نظر وجود التهاب و فیبروز ناشی از بیماری مورد بررسی قرار دهد.

درمان حساسیت ریه

درمان بیماری التهابی ریه حساس

یکی از مهم‌ترین کارهایی که روند درمان بیماری التهابی ریه حساس را سرعت می‌بخشد، جلوگیری از قرار گرفتن در معرض عوامل خارجی ایجاد کننده بیماری است. اگر فرد به نوع مزمن بیماری مبتلا باشد داروهای استروییدی جهت کاهش و کنترل التهاب برای فرد تجویز می‌شود. این داروها عوارض جانبی همچون افزایش وزن و افزایش قند خون را به همراه خواهند داشت.

تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که داروهای همچون آزاتیوپرین (Azathioprine) و ریتوکسی‌مَب (rituximab) که واکنش‌پذیری سیستم ایمنی را کاهش می‌دهند در درمان بیماری موثر هستند. با این حال تحقیقات بیش‌تر باید انجام شود.

اگر فرد با مشکلات تنفسی زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کند، اکسیژن‌تراپی برای او تجویز خواهد شد. به کمک ماسک یا لوله‌های تنفسی اکسیژن مورد نیاز فرد تامین می‌شود. برخی از افراد همه زمان‌ها نیاز به اکسیژن خواهند داشت ولی برخی دیگر فقط در هنگام خواب و یا در هنگام ورزش نیاز به اکسیژن پیدا خواهند کرد.

افراد مبتلا به نوع مزمن بیماری که دچار جراحت و آسیب‌های جبران‌ناپذیری در ریه‌های خود هستند، احتمالا به پیوند ریه نیاز پیدا خواهند کرد.

اقدامات مراقبتی برای بیماران مبتلا به بیماری التهابی ریه حساس

افراد مبتلا به بیماری‌ التهابی ریه حساس برای داشتن یک زندگی سالم لازم است موارد زیر را رعایت کنند: 

  • برای درمان درست و مناسب و از بین رفتن تمام علائم بیماری، لازم است که  توصیه‌های پزشک معالج به خوبی رعایت شود.
  • فرد باید واکسن آنفولانزا را دریافت کند. این کار از ابتلای دوباره‌ فرد به عفونت و در نتیجه‌ آسیب ریه‌ها جلوگیری خواهد کرد.
  • فرد مبتلا باید فعالیت ورزشی و بدنی مناسبی داشته باشد. فرد باید بعد از مشورت با پزشک، فعالیت بدنی متناسب با شرایط خود را به صورت مداوم انجام دهد.
  • سیگار کشیدن، خصوصا در بیماران مبتلا به نوع مزمن بیماری بسیار خطرناک خواهد بود و می‌تواند شرایط بیمار را سخت‌تر از پیش کند؛ لذا پزشک به فرد توصیه خواهد کرد که سیگار را ترک کند.

سخن آخر:

آنتی‌ژن‌های مسئول ایجاد بیماری التهابی ریه حساس از منابع مختلفی می‌آیند. در حالت کلی این آنتی‌ژن‌ها در سه دسته‌ بزرگ میکروب‌ها، پروتئین‌های حیوانی و مواد شیمیایی مولکولی با وزن پایین طبقه‌بندی می‌شوند. میکروب‌ها باعث ایجاد بیماری ریه کشاورز (Farmer’s lung)، پروتئین‌های حیوانی باعث بروز بیماری (bird fancier’s lung) و مواد شیمیایی مولکولی با وزن پایین باعث ظاهر شدن بیماری‌های ریوی وابسته به محیط کار یا ریه‌ شیمیایی کارگر (chemical worker’s lung) خواهند شد. لازم به ذکر است که این بیماری‌ها انواع مختلف بیماری التهابی ریه حساس را تشکیل می‌دهند. 

منابع:

nhlbi

webmd

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

155 دیدگاه در “بیماری التهابی ریه حساس چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • سلام وقت بخیربابام همه علائماروداشت رف دکترگفتن سریع بستری شو عفونتت زیاده گفتن مشکلت پنومونی ریه هستش گفتن بافت ریه هاش التهاب زیادی داره الان دوهفتس بستریه من خیلی نگرانم میترسم خوب نشه یاخدایی نکرده سرطان نباشه؟امروزمیخاستن ببرن انژیوعکس رنگی از ریه ببینن لخته هست یانه رضایت میخاستن که مارضایت ندادیم بنظرتون چیکارکنیم

    پاسخ
  • سلام من دو روز قبل دیوار حمام رو با آوری رنگ رنگ امیری کردم ۸ تا ۱۰ دقیقه بدون ماسک اما بعدش ماسک زدم الان هر چی سرفه میکنم ترشحات حلقم بوی همون رنگ رو میده و حس میکنم ریه هام درد گرفتن بخاطر سرفه هام ممکنه برای ریه هام مشکل جدی بوجود اومده باشه؟ممنون از راهنماییتون

    پاسخ
  • با سلام وخسته نباشید من از دیروز فقط بوی خاک ب مشامم میخوره و همراه با کمی صرفه اینا علایم چی هستن ؟ با تشکر

    پاسخ
  • من بیش از ۶ ماه در ناحیه چپ قفسه سینه خارش دارم که باعث خارش گلو و حالت تهوع مداوم میشه.
    سی تی اسکن هم دادم گفتن ریه ات مشکلی نداره
    لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  • با سلام و عرض ادب من جانباز دوران دفاع مقدس هستم در عملیات بدر شرق دجله مجروح شدم و حالا که دارم دیدگاه را می گویم پیش دکتر خیلی مراجعه کردم اما سال 1401 عمل قلب باز کردم و بعد عمل قلب باز ناراحتم از ناحیه ریه بیشتر رفتم دکتر متخصص .گفت شما شمیایی گاز خردل هستید کدام عملیات بودت گفتم بدر سال 1363 /12/19 شرق دجله حالا باید در شهرستان آزمایش بدهم یا به تهران بیایم که اذیت میشوم

    پاسخ
  • سلام عالی بود تشکر از توضیحات خوب شما

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید پسرم 4سالشه الرژی داره هرچی دکتر بردم فاید نکرد چی کار کنم

    پاسخ
    • سلام
      شرح حال کاملی ندادین
      از اینکه علایمش چی هست و چه مدت طول کشیده؟
      به چه متخصصی مراجعه کردین و چه درمانی گرفته؟
      برای درمان آلرژی در کودکان باید به فوق تخصص آلرژی و آسم کودکان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام سی ساله هستم، تقریبا یه ماه پیش احساس خارش در سینه شدم همش سرفه میکردم رفتم دکتر گفت احتمالا حساسیت داری یه قرص و شربت خوردم یکم خوب شدم اما الان بعد یه ماه باز سوزش گلو وقفسه سینه و سرفه دارم بازم رفتم دکتر عکس از قفسه سینه گرفت گفت یکم خشونت در بالای ریه دیده میشه. بازم قرص داد شربت دیفن هیدرامین که باهاش قرقره کنم. لطفا ج بدین الان من چیکار کنم. نیاز هست به متخصص ریه مراجعه کنم؟ بعدشم من همش تو خونه ام با بیرون سرو کار ندارم که با الودگی در ارتباط باشم. فقط هفته یبار با جرم گیر کار میکنم. میتونه از اون باشه؟؟

    پاسخ
    • سلام عزیز
      اگر علایمتون بیش از یک ماه طول کشیده بله لازمه به فوق تخصص ریه مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من چندسالیه بعد از سرماخوردگی تا چند هفته ریه ام اذیته و همش سرفه خشک میکنم درصورتی که بلغم دیگه عفونی نیست.یه بار رفتم متخصص گفت بخاطر سینوزیته که مواد رو ترشح میکنه جلوی راه تنفست و کلی کتوتیفن و داروی اعصاب بهم داد که خوب شدم

    پاسخ
  • سلام من وقتی از دستگاه بخارشو در منزل استفاده میکنم شب بخاطر سنگینی قفسه سینه اصلا نمیتونم بخوابم معمولا تا ظهر روز بعد همین احساس سنگینی رو دارم دلیلش چیه؟
    فقط هنگام استفاده از بخارشو اینجوری میشم

    پاسخ
    • سلام
      اگر مواد شوینده داخلش میریزین دیگه نریزین
      از طرفی ممکن بخارش شما رو اذیت کنه
      یا اینکه هنگام استفاده از بخارشوی ساعت و مدت زیادی کار میکنین و به خودتون فشار میارین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین من بچه ام 18ماهشه هم حساسیت ریه داره ک خیلی شدید هم زاتریه سینه دار ک عکس هم انداختن هر دکتر ریه یا داخلی بردیم هیچ نتیچه ای نگرفتیم .. گاز وپودر دادن بهش 2/3روز اثررمیزارن بعد عین روز اول میشه بنظرتون کجا مراجعه کنم واقعا نگرانم

    پاسخ
    • سلام
      بهتره به فوق” تخصص آلرژی و آسم کودکان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام سرفه خشک ،احساس سنگینی در قفسه سینه و تنگی نفس دارم با تشکر از راهنماییتون.

    پاسخ
  • سلام خسته نباشد من پارسال به خاطر سینوزیت عنبر نیا دود کردم سینوزیتم خیلی بهتر شد ولی تنگی نفس گرفتم هم آزمایش دادم هم از ریم عکس گرفتم متخصص ریه گفت هیچی نیست ولی هوا آلوده میشه یا سرد میشه یا گردو خاک نفس تنگی میگیرم ممنون میشم راهنمای کنیین

    پاسخ
    • سلام
      آلرژی مطرحه عزیز

      پاسخ
  • سلام ببخشید یە سوال داشتم مادرم دکتر بهش گفته حساسیت شدید ریه داره الان ما با توجه به بعضی از گفته ها خیلی نگرانیم آیا راه درمانی داره چیکار کنیم که خوب شه ممنون میشم جوابمو بدید خیلی دل نگرانیم

    پاسخ
    • سلام
      من بعد استشمام بوی سرخکردنی سینه ام درد میگیرد
      علت چیست

      پاسخ
      • سلام
        شرح حال دقیق تر لازمه
        اما میتونه آلرژی باشه

    • سلام
      درمان دارویی در کنار منطقه خوش و آب هوا و عدم استرس و تغذیه سالم و روحیه خوب
      نگران نباشین اصلا

      پاسخ
  • سلام عرض ادب خدمت دوکتوران گرامی .
    با نوع حساسیت شش دارای نفس کوتاهی چه باید کرد؟

    پاسخ
    • سلام
      اول باید مشخص شه علت چیه؟ آلرژی؟ آسم؟ بیماری شغلی و….
      بعد بر اساس علت دارو و اسپری تجویز شود

      پاسخ
  • سلام من 40 سالمه توی شرکت پتو کار میکنم فکر کنم به بوی الکل پتوها حساسیت دارم هریک هفته ای تبو سرفه احساس سرما ودرد عضلانی دارم قبلا هم مواد الکل دار همینجور مریض میکرد. واقعا خسته وضعیف شدم دکترم رفتم با کرونا وسرماخوردگی اشتباه میگیرن میشه کمکم کنین

    پاسخ
    • سلام
      معاینه دقیق و چکاپ کامل لازمه عزیز
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص ریه مراجعه کنید.

      پاسخ
  • با سلام
    مدت زیادیه که ریه هام به گرد و خاک و هوای خشک حساس شدن و غالبا صبح ها صدام میگیره و در مواجهه با گرد و خاک دچار واکنشهای آلژیکی مثل سردرد تب سرفه و عطسه میشم اخیرا هم وقتی نفس عمیق میکشم انتهای ریه ام درد میکنه و به سرفه میفتم. مشکلم جدیه؟

    پاسخ
    • سلام
      بررسی لازمه عزیز
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص ریه مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام همسرم ۶۱ سال دارد عاصم تروئید فشار بالا چربی دارد ولی سه روز میش از رنگ مو استفاده کرد بعد از ساعتی دچار درگیری ریوی شده چکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      چون سابقه آسم داره باید دوز داروهاش تنظیم بشه زیر نظر پزشکش

      پاسخ
  • سلام بنده ۳۲ساله هستم وریه هام خیلی حساسن با کوچکترین الودگی یا دود ویا حتی هوای سرد منو به سرفه کردن وامیداره جوری که براحتی ول کن نمیشه حتی ترشیجات لبنیاتم که میخورم واکنش نشون میده صبحا تا قبل اینکه صبحانه بخورم خوبم ولی بمحض اینکه صبحونه خوردم شروع میکنم به سرفه البته تو فصل سرما بیشتر پیش خیلی دکتر رفتم هر کسی چیزی میگه یکی میگه الرژی یکی میگه نایژه هات تنگن ورزش را ترک نکن البته وقتی ورزش دو یا فوتبال میرم ده دقیقه اول بیهوش میشم وسینم میسوزه ولی بعدش عادی میشه خواهشمندیم کمک کنید خسته شدم اخه تو جمع که بشینم قلیون بکشن من سرفه میکنم تا از حال برم

    پاسخ
    • سلام
      شما چقدر علائمتون شبیه منه
      تورو خدا اگه درمانی پیدا کردید به منم بگید
      کاش یه راه ارتباطی بود تا از تجربیاتتون استفاده کنم

      پاسخ
    • سلام
      متوجه نشدم منظورتون اگه از بیهوش شدن حین ورزش، از دست دادن کامل هوشیاری هست که باید به متخصص قلب مراجعه کنید
      اما برای ریه باید اسپیرومتری انجام بدین

      پاسخ
  • سلام
    سه سال پیش موقع گندزدایی حمام با وایتکس احساس خفگی کردم . دو روز بعدش شروع به رفلاکس اسید معده کردم و هر کاری و دارویی خوردم اثر نکرد پزشک ارامبخش تجویز کرد و بعد مدتی که تقریبا خوب شدم قرصو ادامه ندادم چون ضعف کردم و اکنون مجددا بوی خوش بو کننده غلیظ به مشامم خورد و مجددا دو روزه رفلاکس شدید دارم و فاموتیدین موقتا بهتر میکنه علت میتونه از ریه ام باشه و چیکار کنم ؟

    پاسخ
    • سلام
      فعلا فاموتیدین رو ادامه بدین و مطلقا از شوینده استفاده نکنین

      پاسخ
  • سلام داود ۳۷ سالم چن سال بیماری اعصاب وروان دارم دو ماه تنگی نفس ودرد در قفسه سینه دارم دکتر برام اسپری تجویز کرده ایا در مراحل اول استفاده از اسپری ضرر دارد یا نه

    پاسخ
    • سلام
      خیر

      پاسخ
  • با عرض سلام من مادری دارم پنجاه و سه ساله هفت ساله زندگی نباتی داره سه هفته ای هست به خاطر اسپیراسیون و تب بالا در ای سی یو بستری هست به خاطر روی هم افتادگی ریه ها وصل ونتیلاتوره اکسیژنش از نود تا صد هست آزمایش خونش خوبه ولی فشار خونش خیلی پایینه با دارو کنترل میشه دکتر خیلی امیدوار میده میگه صبور باشید از حرفاش که نمیشه بیماری قلبی را استنباط کرد حالا سوال من اینه نگرانیم به خاطر فشار خونش آیا فشار خون خیلی پایینش به خاطر روی هم افتادگی ریه هایش هست خواهشمندم جواب دهید

    پاسخ
    • سلام
      بخاطر عفونت ریه و خون هست

      پاسخ
  • سلام..حدود دوسالی هست احتقان بینی دارم اوایل خلط سفید توی گلوم داشتم ولی الان خلط گلوم کمتر شده ولی احتقان بینی همیشه دارم..نوار ریه دادم گفتن حساسیت ریه داری..

    پاسخ
    • سلام
      سینوزیت مطرحه

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید . ۳۲ سالمه و الان پنج ساله التهاب مزمن ریه و آلرژی دارم . صبح و شب دو پاف اسپری سرتاید میزنم و قرص مونته لوکاست میخورم . ولی باز هم موقعی که تو شهر و خیابون میرم بعد از یه مدت ریه هام التهاب پیدا میکنه و انگار ریه هام ورم میکنه و سوزش و درد تو ریه دارم و تو گلوم انگار یه چیزی گیر کرده . واقعا خستم کرده . چه راه های دیگه ای برای کنترل این مشکل هست ممنون

    پاسخ
    • سلام
      دوز داروهاتون و نوع داروهاتون بیشتر شه

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص ریه استفاده کنید.

      پاسخ
  • ببخشید من الان یک سال قلبم درد میکنه تیر میکشه پشت گردنم درد میکنه دست چپ هم درد میکنه نفس کم میارم رفتم اکو گرفتم نوار قلب هم گرفتم گفت قلبت مشکل نداره گفتن ریه هات التهاب داره

    پاسخ
    • سلام سي تي اسكن ريه بديد لطفا و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص ریه مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من ۲۲سالمه وخیلی وقطه نفس کم میارم بیشتر توشب نفس تنگ میشم وچندروزه سینه ام درد میکنه وداروی توفن جی و تاوانکس مصرف میکنم ولی خوب نشدم

    پاسخ
    • سلام بايد عكس قفسه سينه و سي تي اسكن ريه بديد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • بعد از جراحی سینه سمت چپ دچار ورم ریه سمت چپ شدم حس میکنم از طرف راستم بزرگ تر شده ولی هیچ علایم دیگه ندارم

    پاسخ
    • سلام بايد به جراحتون مراجعه كنيد تا معاينتون كنن

      پاسخ
      • سلام من سینوزیت مزمن دارم حتی آب از شیر بخورم گلو درد صورتم درد میکنه ریه هام خیلی احساس تنگی نفس دارم چند پله بیان بالا نفسم مگیره از سینوزیت میتونه باشه؟

      • سلام
        احساس تنگی نفس اگر با فعالیت تشدید میشه و احساس کمبود اکسیژن یا ولع هوا دارین ، باید از نظر قلبی و ریوی بررسی کنید

  • من الان چندبن ماه بعنی الرژی رو همبشه داشتم تو گلوم ولی از زملنی که کرونا اومده همش حساسیت تو گلومه و نیرنه به گلوم و ریه م حساس شده نفس نیکشم تو گلو و حنجرم به جوریه که ناراحتم و خلط دارم کنده نمیشه و سفید خلطم و بیشتر اوقات ۳ صبح میرم و میرنه به گلوم و اینقدر ناراحت و اذیت میشم که ۳ ساعت خوابم ننیرم کارمندم و کسلم میشم تروخدا ریم ناراحته بگید چکار کنم گوش و گلوم هم وحشتناک‌میخاره با پول سر و کار دارم توبانک چکار کنم

    پاسخ
    • سلام

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص ریه مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من دچار تنگی نفس وخشکی دهان میشم پیش یه دکتر رفتم گفت ریهات حساس یه دکتر دیگه گفت التهاب ریه داری حدود 2 ماه قرص الانزاپین و رهاکین مصرف کردم بهتر شدم ولی باز هم تنگ نفس میشم و خلط که میکنم خون توش مشکل من چیه

    پاسخ
    • سلام بهتره عكس قفسه سينه بگيريد و مجددا توسط پزشكتون بررسي شيد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید منم اقا 31ساله هستم از دوران نوجوانی خلط صبحگاهی داشتم ولی مشکل دیگری نداشتم یه 5سالی هست عسلویه کار میکنم که نزدیک دوسا ل پیش با مصرف یکماهه سیگار مریض شدم وحدود یکماه سرفه باخلط غلیظ وبی حال بودم وهر انچه قرص اموکسی کلاو پنی سیلین و..خوردم فایده نداشت .با مصرف عنبر نسا خوب شدم وبعد اون به سرم باد یا سرما میخورد بینی میگرفت وحالت سرگیجی سنگینی سر دارم والان دوباره ریه هام عفونت کرده وسرفه با خلط دارم البته الانم با یک نخ سیگار ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام لازم جهت معاینه به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه فرمایید

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید پدر من 49 سالشه و گفتن التهاب ریه داره می خواستم بدونم چه کارهایی براش خوب نیست سیگار می کشه و از تو ریه پدرم ترکش هم درآوردن

    پاسخ
    • سلام
      از سیگار، مواد ضدعفونی کننده، الکل، سرخکردنی، ادکلن و عطر، گرده گل و…دوری کنن

      پاسخ
  • سلام
    من دوسال پیش پشت سرهم سرماخوردم و خیلی طول کشید تا خوب شم ولی بعدش همش سرفه میکردم و خلت شدید از گلوم می اومد یه چند روز خوب می شدم ولی باز شروع میشد
    رفتم پیش دکتر متخصص دارو داد تا یک سال بخورم
    حالا چند وقته دیگه بخاطر کرونا نرفتم دکتر
    همون قرصایی که گفت ازشون میگیرم میخورم
    اگه نخورم تا یکی دو هفته خوبم و بعدش باز شروع میشه گلوم میگیره و خلت دارم ولی نمیاد خلته
    به نظر شما آیا مشکل خاصی دارم ?

    پاسخ
    • سلام
      اسم داروها چیه؟

      پاسخ
  • سلام من ۱۶ سالمه مریض شدم یکمم نفسم بد شد رفتم عکس انداختم گفت هیچی نیست فقط باد تو قفسه سینته یکم گفت اگه بد تر شدی برو ازمایش خون بده ولی بد تر نشدم ولی نفسم بازم یکم بده

    پاسخ
    • سلام بايد به متخصص ريه مراجعه كنيد و تست اسپيرومتري بديد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص ریه مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من 22 سالمه و کارم با چسبه ولی روزی که کار میکنم به حدی ریم درگیر میشه که نمیتونم بخوابم نفس کم میارم سرفه میکنم چند ساعت و به شدت گلوم خلط میاره و نمیتونم بخوابم بخوابم هم یک ساعته اونم از سرفه و تنگی نفس بیدار میشم چیکار کنم چه دارویی مصرف کنم چون هیچ جوره نمیتونم کارم رو ول کنم خواهشا جوابمو بدین ممنون میشم ازتون

    پاسخ
    • سلام
      آسم و آلرژی مطرحه
      باید حتما ویزیت شین شما و عکس قفسه سینه و تست ریه انجام شود

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص ریه مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام دکتر من مشکل گوارش و تنفس دارم دردریهویاسرفه ندارم ولی خیلی زیادآروغ میزنم باآروغ زدن بهتر میشم و موقع خواب مشکل دارم احساس تنگی نفس میکنم و خوابم نمی بده واحساس التهاب معده دارم لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر رفلاكس معده بررسي شيد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • مقدار خیلی کم تنگی نفس بهمراه سرفه های ریز خلط دار

    پاسخ
    • سلام درجه تبتون بايد چك شه و تست covid pcr بايد بديد

      پاسخ
  • سلام من خانم 5۲ ساله هستم که ۲۵ سال هست که ری من حساس به سرخ کردنی هست وال ان خیلی حساس شودم ودر حال خواب ازیت میشوم وازخواب بیدارمیکوند و تواین وز کورانا میترسم برم دکتر7

    پاسخ
    • سلام بايد تهويه مناسب در منزل داشته باشيد
      هوا مدام در گردش باشه و

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص ریه استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین. من نزدیک 5 ماهه نفس تنگی دارم عکس ریه گرفتم گفتن التهاب داره ی مقدار بهترشدم. ولی الان نفس تنگی شبانه دارم احساس سبکی سر میکنم یهویی انرژیم خالی میشه ضعف میکنم انگشتای دست پام یخ میشه آیا احتیاج دوباره عکس بگیرم

    پاسخ
    • سلام من چند روزی هست .فقط شب ها کمی سرفه میکنم مثلا هر چند دقیقه یک بار نمی‌دونم مشکل ریه هست یا حساسیت.البته قبلا اینجوری نبودم.25سالمه خانم هستم و بعضی اوقات قلیون میکشم

      پاسخ
      • سلام درجه تبتون چك كنيد از نظر كرونا بايد بررسي شيد
        لطفا عكس قفسه سينه بديد و تست covid pcr هم بديد

    • سلام

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص ریه مراجعه کنید.

      یا

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص ریه استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام من مدتی هست که آلرژی دارم به یسری مواد غذایی و عوامل خارجی مخصوصا مواد غذایی که سریع نفسم تنگ میکنه چه اقداماتی باید انجام بدم؟؟ ممنونم از راهنمایی

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شین عزیزم و درصورت نیاز تست آسم انجام شه
      به فوق تخصص ریه مراجعه کنید

      پاسخ
  • با سلام.من پارسال برای ضد عفونی سطوح از وایتکس یا الکل صنعتی استفاده میکردم از اون موقع به بعد دچار تنگی نفس و گاها سرفه و سنگینی قفسه سینه میشم،البته اوایل سرفه و تنگی نفسم شدیدتر بود که به مرور زمان از شدتش کاسته شد ولی باز بعضی مواقع اذیتم میکنه مخصوصأ سنگینی قفسه سینه.سی تی اسکن از ریه هم دادم چیزی رو نشون نداد

    پاسخ