کاربرد پماد زینک اکساید؛ موارد استفاده و عوارض احتمالی آن

پماد زینک اکساید
اشتراک گذاری 13 نظر

پماد زینک اکساید یکی از داروهای بدون نسخه‌ای است که از اکسید روی تشکیل شده و برای کاهش التهاب و درمان تحریکات پوستی خفیف مانند سوختگی استفاده می‌شود. البته این پماد کاربردهای دیگری هم دارد و ممکن است پزشک متخصص پوست در تهران و دیگر شهرهای ایران برای درمان عارضه‌های دیگری نیز آن را تجویز کند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در این مطلب از مجله دکتردکتر درباره کاربردهای پماد زینک اکساید برایتان بگوییم. اگر برایتان این سوال مطرح است که پماد زینک اکسید چیست، در ادامه با ما همراه باشید. برای مطالعه این مطلب، حدودا 5 دقیقه زمان نیاز خواهید داشت.

اگر سوالی دارید، در انتهای این مطلب و در قست نظرات بنویسید تا پزشک پاسخ دهد.

پماد زینک اکسید چیست؟

پماد زینک اکساید یا پماد اکسید دوزنگ یک داروی بدون نسخه است که برای درمان و پیشگیری از تحریکات پوستی استفاده می‌شود. این دارو یک ماده معدنی سفید و بی‌بو است که به عنوان یک سد محافظ روی پوست عمل می‌کند.

زینک اکساید (Zinc Oxide) همچنین به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده و محافظ پوست استفاده می‌شود. پماد زینک اکسید برای آفتاب‌سوختگی کاربرد دارد اما قبل از قرارگرفتن در معرض نور خورشید می‌توانید از آن استفاده کنید.

این دارو محافظ پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید است. همچنین با ایجاد یک لایه محافظ از تماس مواد شیمیایی، باکتری‌ها و سایر عوامل تحریک‌کننده با سطح پوست جلوگیری می‌کند.

پماد زینک اکساید توسط برندهای مختلفی ساخته می‌شود اما آنچه که این پماد را با نمونه‌های دیگرش متمایز می‌کند، درصد زینک اکساید در پماد است که بر میزان محافظت آن از پوست تأثیر می‌گذارد.

توجه داشته باشید که پماد زینک اکساید به‌جای ضد آفتاب توصیه نمی‌شود مگر در مواقعی که با آفتاب به‌طور مستقیم تماسی نداشته باشید.

انواع پماد زینک اکسید و کاربرد آنها

پمادهای زینک اکساید در بازار با نام‌های تجاری مختلف و غالباً با ترکیبات متفاوتی موجود هستند. این پمادها ممکن است با توجه به غلظت زینک اکساید، مواد افزودنی و همچنین مصرف مخصوصی که برای آنها توصیه می‌شود، تفاوت‌هایی داشته باشند. در ادامه به انواع کرم زینک اکسید توجه کنید:

  • پماد زینک اکساید 10 درصد؛ این پماد حاوی 10 درصد زینک اکساید است و برای درمان سوختگی‌ سطحی، بریدگی‌ها و خراش‌های جزئی، راش پوشک، اگزما و آفتاب سوختگی لب کاربرد دارد.
  • پماد زینک اکساید 25 درصد؛ این پماد حاوی 25 درصد زینک اکساید است. از این پماد معمولا برای موارد و شرایط پوستی حساس‌تر استفاده می‌شود. نوع 25 درصد پماد زینک اکساید برای لیزر و جلوگیری از تحریک ناحیه لیزر شده مناسب است.
  • پماد زینک اکساید 40 درصد؛ این پماد حاوی 40 درصد زینک اکساید است و برای درمان و پیشگیری از سوختگی‌های جدی، راش پوشک شدید و اگزما استفاده می‌شود.

انواع پماد زینک اکسید

پماد زینک اکساید 25 درصد برای چیست؟

پماد زینک اکساید با 25 درصد معمولاً برای مصارف پوستی خاصی استفاده می‌شود و دارای میزان زینک اکساید بالا است که می‌تواند مزایای خاصی در مراقبت از پوست داشته باشد. این نوع پماد معمولاً به عنوان یک پماد ضدتحریک پوستی برای موارد خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. دلایل استفاده از پماد زینک اکساید با 25 درصد ممکن است شامل موارد زیر باشد:
  • تحریکات پوستی شدید
  • اگزما یا پسوریازیس
  • پوست حساس
  • پوست نوزادان و کودکان و موارد دیگر.

توجه داشته باشید که پماد با غلظت بالای زینک اکساید ممکن است گزینه‌ای مناسب برای موارد خاص باشد و نیاز به تجویز پزشکی دارد. همچنین، همواره دستورات و راهنمایی‌های مربوط به محصول را رعایت کنید و در صورت نیاز به مشورت به پزشک خود مراجعه کنید.

مشاوره تلفنی و متنی با دکتر پوست

موارد مصرف پماد زینک اکساید چیست؟

پماد زینک اکساید به عنوان یک ماده ملایم و مفید برای مراقبت از پوست در موارد مختلف مصرف می‌شود. درمان و پیشگیری از زخم‌های جزئی، درمان و پیشگیری از آفتاب‌سوختگی لب از مهمترین موارد مصرف پماد زینک اکسید هستند. بهرین زمان مصرف زینک اکساید بلافاصله بعد از سوختگی است. در زیر تعدادی از موارد مصرف رایج این پماد ذکر شده است:

پیشگیری و درمان تحریکات پوستی

پماد زینک اکساید معمولاً برای پیشگیری و درمان تحریکات پوستی ناشی از عواملی مانند خراشیدگی، آفتاب‌سوختگی، تماس با مواد شیمیایی یا پوشاک نامناسب مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین پماد زینک اکساید برای عرق‌سوزشدن، درمان و پیشگیری از آن نیز مناسب است.

پوست حساس و پوست کودکان

این پماد برای مراقبت از پوست حساس کودکان، به‌خصوص در مناطقی که به سرعت تحریک می‌شوند مانند ناحیه پوشک و نوک پستان نوزادان، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مصرف کرم زینک اکساید

درمان ترشحات پوستی

پماد زینک اکساید برای کاهش ترشحات پوستی ناشی از پوشک‌های نوزادی و ترشحات ناشی از تماس پوست با مواد مختلف استفاده می‌شود.

درمان اگزما

در برخی موارد اگزما و تحریکات پوستی خفیف، پماد زینک اکساید به عنوان یک گزینه ملایم و غیرتجویزی توسط پزشک مورد تایید قرار می‌گیرد. البته توجه داشته باشید که برای درمان بیماری‌های پوستی مثل اگزما باید از دستور دارویی پزشک متخصص پیروی کنید.

مراقبت روزانه از پوست

برخی افراد از پماد زینک اکساید به عنوان یک ماده مراقبتی روزانه برای پوست خود استفاده می‌کنند تا پوست را مرطوب نگه دارند و از تحریکات محیطی جلوگیری کنند. پیشنهاد می‌شود از پماد زینک اکسید 25 درصد برای صورت یا پماد 10 درصد استفاده کنید.

دوز و نحوه مصرف کرم زینک اکسید

دوز مصرفی کرم زینک اکساید بسته به شرایط پوستی متفاوت است. باتوجه به این که پوست شما به چه میزانی آسیب دیده، باید از دستورالعمل متفاوتی برای استفاده از این کرم استفاده کنید. در ادامه به دستورالعمل استفاده از این پماد توجه داشته باشید.

  • برای درمان و پیشگیری از سوختگی‌های سطحی؛ یک لایه نازک از پماد را روی ناحیه آسیب‌دیده پوست بمالید و چندین بار در روز تکرار کنید.
  • برای درمان و پیشگیری از بریدگی‌ها و خراش‌های جزئی، اگزما و آفتاب‌سوختگی‌های جزئی؛ یک لایه نازک از پماد را روی ناحیه آسیب‌دیده پوست بمالید و تا زمانی که بهبود یابد، چندین بار در روز تکرار کنید.
  • برای درمان و پیشگیری از راش پوشک؛ یک لایه ضخیم از پماد را روی ناحیه آسیب دیده پوست بمالید و چندین بار در روز تکرار کنید. برای مراقبت از ناحیه پوشک کودکان، بهتر است پس از هر تعویض پوشک، پماد زینک اکساید را مرتب روی پوست تمیز و خشک کودک بزنید. این کار به پیشگیری از تحریکات پوستی مربوط به پوشک کمک می‌کند.

برای استفاده از این پماد، ابتدا ناحیه آسیب‌دیده پوست را تمیز و خشک کنید. سپس مقدار مناسبی از پماد را روی ناحیه آسیب دیده بمالید. پماد را به‌طور مساوی پخش کنید تا یک لایه نازک ایجاد شود. اینکه پماد زینک اکسید چه مدت روی پوست بماند بستگی به میزان آسیب پوست، نوع آسیب و البته نظر پزشک دارد.

اما به‌طورکلی در موارد آسیب‌های جزئی پوست، بهتر است 3-5 روز از این پماد روی محل آسیب‌دیده استفاده کنید تا کاملا خوب شود.

نحوه مصرف زینک

فواید پماد زینک اکساید چیست؟

پماد زینک اکساید دارای مجموعه‌ای از فواید و مزایای مهم برای مراقبت از پوست است. این کرم دارای ویژگی‌های ضدعفونی‌کننده است که به پوست کمک می‌کند تا در مقابل عفونت‌ها و میکروب‌ها مقاومت نشان دهد. این ویژگی موجب شده تا پماد زینک اکسید برای زیربغل کاربرد داشته باشد.

پماد زینک اکساید می‌تواند ترشحات پوستی ناشی از پوشک‌های نوزادی و ترشحات ناشی از تماس پوست با مواد شیمیایی را جذب کرده و کاهش دهد.

این پماد می‌تواند تحریک پوست را تسکین دهد و به سرعت بهبود علائمی مانند خراشیدگی، آفتاب‌سوختگی و تحریکات ناشی از پوشاک نامناسب کمک کند. پماد زینک اکسید برای جوش و درمان جای آکنه‌های پوستی نیز کاربرد دارد.

زینک اکساید می‌تواند به ترمیم پوست کمک کند و فرآیند بهبودی پوست را تسریع بدهد. به همین دلیل پماد زینک اکسید برای تاتو و مراقبت‌های پوستی بعد از آن تجویز می‌شود. برخلاف تصور عموم، پماد زینک اکسید برای رفع تیرگی واژن کاربردی نداد و تاثیری در روشن شدن رنگ پوست نخواهد داشت.

پماد زینک اکسید برای زونا

زونا یک عفونت ویروسی است که باعث ایجاد بثورات دردناک و تاول‌دار می‌شود. این عفونت توسط ویروس واریسلا زوستر (همان ویروسی که باعث آبله مرغان می‌شود) ایجاد می‌شود. این کرم می‌تواند برای کمک به بهبود ضایعات پوستی ناشی از زونا استفاده شود.

زینک اکسید به محافظت از پوست در برابر عفونت و همچنین به کاهش خارش و سوزش نیز کمک می‌کند، به همین دلیل پماد زینک اکساید برای ابله مرغان و تکسین درد و خارش ناشی از تاول‌های آن مناسب است.

پماد زینک اکساید برای شقاق

داروی زینک اکسید با اشکال دارویی کرم، پماد و شیاف در دسترس است. استفاده از شکل دارویی شیاف زینک اکسید می‌تواند برای تسکین سوزش، درد و خارش شقاق یا هموروئید مفید باشد.

این دارو مانع از تماس زیاد مقعد با مدفوع شده، از التهاب و تحریک پوست در ناحیه بواسیر جلوگیری می‌کند. یکی از کارهایی که بعد از جراحی بواسیر باید انجام دهید، استفاده از پماد برای تسکین است.

پماد زینک اکساید برای عفونت واژن

کرم زینک اکساید برای مشکلات پوستی مانند تحریکات و ترشحات پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پماد بیشتر برای مراقبت از پوست بیرونی مناسب است و برای درمان عفونت‌های داخلی مثل عفونت‌های واژن مناسب نیست.

پماد زینک اکسید برای جوش واژن مناسب است و می‌تواند مستقیم روی جوش‌های ناحیه تناسلی استفاده شود. اما  استفاده از این پماد برای عفونت واژنی ممکن است عوارض جانبی و مشکلات جدی‌تری ایجاد کند.

پماد زینک اکساید برای قارچ واژن یا مشکلات زنانه مشابه کاربرد درمانی ندارد. بهتر است به یک پزشک زنانه متخصص مراجعه کرده و تشخیص دقیق و درمان مناسبی را دریافت کنید. پزشک ممکن است داروها یا ترکیبات دیگری معرفی کند که برای عفونت مناسب هستند و بهبود شما را تسریع کنند.

پماد زینک اکسید برای پلاسما جت

پلاسما جت یک تکنولوژی درمانی است که از انرژی پلاسمایی برای درمان مشکلات پوستی مانند چین و چروک، لکه‌های پوستی، زگیل‌ها، و مشکلات دیگر استفاده می‌کند. برای این نوع درمان‌ها، معمولاً پس از اجرای فرآیند پلاسما جت، پوست به مراقبت خاصی نیاز دارد.

در این موارد، پزشک شما ممکن است به شما راهنمایی کند که چگونه از پوست پس از درمان با پلاسما جت مراقبت کنید و از محصولات مراقبتی مناسبی استفاده کنید.

این محصولات معمولاً شامل کرم‌ها یا پمادهای مخصوصی برای تسکین تحریکات پوستی و تسهیل فرآیند بهبودی پوست هستند. پماد زینک ممکن است یکی از توصیه‌های پزشک باشد.

در هر صورت، قبل از استفاده از هر محصول یا پماد برای پس از درمان با پلاسما جت، به توصیه‌ها و دستورالعمل‌های پزشک خود پایبند باشید تا به بهترین نتیجه دست یابید و از هرگونه عوارض جانبی جلوگیری کنید.

پماد زینک اکساید برای زگیل تناسلی

درمان زگیل تناسلی ممکن است شامل روش‌های مختلفی مثل تراشیدگی، کرایوتراپی، لیزر درمانی، یا داروهای تجویزی شود. از نظر درمانی، استفاده از پماد زینک اکساید در این مورد تاثیری نخواهد داشت. از این پماد تنها می‌توان برای تسکین خارش و التهاب استفاده کرد.

آیا پماد زینک اکساید لایه‌بردار است؟

بله، پماد زینک اکساید یک لایه‌بردار ملایم است. زینک اکساید به عنوان یک عامل خشک‌کننده عمل کرده و به حذف سلول‌های مرده پوست کمک می‌کند.

این امر می‌تواند به بهبود ظاهر پوست و کاهش التهاب کمک کند. بااین‌حال، پماد زینک اکساید یک لایه‌بردار قوی نیست. اگر به دنبال یک لایه‌بردار قوی تر هستید، بهتر است از محصولات لایه‌‌بردار شیمیایی استفاده کنید.

پماد زینک

بهترین برندهای زینک اکساید کدامند؟

شرکت‌های دارویی متفاوتی این پماد را تولید و به بازار عرضه می‌کنند، برای مثال پماد زینک اکساید مینو، پماد زینک اکساید ایروکس و غیره. اما در ادامه چندمورد از محبوب‌ترین برندهای زینک اکسید ارائه شده است.

هیدرودرم: هیدرودرم یک برند ایرانی است که انواع مختلفی از محصولات مراقبت از پوست را تولید می‌کند. پماد زینک اکسید هیدرودرم یکی از محبوب‌ترین محصولات این برند است. این پماد حاوی 25 درصد زینک اکساید است و برای درمان و پیشگیری از طیف گسترده‌ای از شرایط پوستی استفاده می‌شود.

نیوا: نیوا یک برند آلمانی است که انواع مختلفی از محصولات مراقبت از پوست را تولید می‌کند. پماد زینک اکسید نیوا حاوی 10 درصد زینک اکساید است و برای درمان و پیشگیری از راش پوشک و سایر تحریکات پوستی استفاده می‌شود.

سینره: پماد زینک اکسید سینره حاوی 25 درصد زینک اکساید است و برای درمان و پیشگیری تحریکات پوستی کاربرد دارد.

عوارض استفاده از پماد زینک اکسید چیست؟

پماد زینک اکسید معمولاً یک داروی ایمن است. بااین‌حال، برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی خفیفی مانند خارش یا سوزش را تجربه کنند. در موارد نادر، ممکن است واکنش های آلرژیک جدی رخ دهد. عوارض جانبی خفیف پماد زینک اکسید عبارتنداز:

  • خارش
  • سوزش
  • قرمزی
  • پوسته پوسته شدن
  • خشکی

عوارض جانبی جدی پماد زینک اکسید شامل واکنش های آلرژیک جدی، مانند کهیر، تورم صورت، لب، زبان یا گلو و مشکلات تنفس می‌شود. اگر هر گونه عارضه جانبی را تجربه کردید، فوراً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

موارد منع مصرف پماد زینک اکسید

افرادی که به زینک اکساید یا سایر مواد تشکیل‌دهنده پماد حساسیت دارند، نباید از آن استفاده کنند.
پماد زینک اکساید نباید در چشم‌ها استفاده شود. اگر پماد به طور تصادفی وارد چشم شد، فوراً آن را با آب فراوان بشویید.

تداخلات دارویی پماد زینک اکسید

تاکنون هیچ تداخل دارویی شناخته شده‌ای برای پماد زینک اکسید یافت نشده است. بااین‌حال، همیشه بهتر است قبل از استفاده از هر دارویی با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

فرق پماد زینک اکساید با ایپوزینک چیست؟

پماد زینک اکساید و ایپوزینک (Epi-Zinc) هر دو محصولاتی هستند که از زینک اکساید به عنوان مواد اصلی استفاده می‌کنند و برای مراقبت از پوست و درمان مشکلات پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما در عین اشتراکات، تفاوت‌هایی نیز دارند.

ایپوزینک (Epi-Zinc) علاوه‌بر زینک اکساید، حاوی دیگر مواد مانند دیمتیکون (Dimethicone) و ایزوپروپیل میریستات (Isopropyl Myristate) نیز هست. این مواد ممکن است به تسکین تحریکات پوستی کمک کنند و پوست را نرم و صاف کنند.

ایپوزینک (Epi-Zinc) معمولاً به عنوان یک محصول برای مراقبت از پوست در مواردی مانند تحریکات پوستی، آفتاب‌سوختگی و سوزش پوستی پس از روش‌های زیبایی مانند لیزر درمانی استفاده می‌شود. از طرف دیگر، پماد زینک اکساید نیز برای مراقبت از پوست و درمان مشکلات پوستی مشابه مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما ترکیبات فرعی آن معمولاً ساده‌تر است.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
من زهرام، یک ماجراجو که از 7 سال گذشته ساعت‌ها و روزهای متوالی رو پشت لپ‌تاپ گذروندم، میلیون‌ها کیلومتر اسکرول کردم و میلیون‌ها کلمه نوشتم. سفر من برای یادگرفتن و تجربه کردن در مسیر محتوا و SEO همیشه ادامه داره..
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

13 دیدگاه در “کاربرد پماد زینک اکساید؛ موارد استفاده و عوارض احتمالی آن
  • سلام من برای آلت تناسلی نوزادم برای جلوگیری از چسبندگی دکتر تجویز کرد بعد از ۳بار مصرف قرمز شده بطوریکه انگار داره خون میاد چکار باید کرد

    پاسخ
    • سلام
      مصرف اون رو قطع کنید و مجددا ویزبت شود

      پاسخ
  • اگر پماد ایپوزینک را روزانه چندبار به صورتمان بزنیم ایا در درمان لک و کک ومک موثر است و میشه بفرمایید تا چه مدت میتونیم استفاده کنیم

    پاسخ
    • سلام خیر ، موثر نیست و توصیه نمیشود

      پاسخ
  • سلام دکتر بتاکورتال ایپوزینک باهم نوشته استفاده هر دو چجوری هست ؟با هم مخلوط کنم ؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      جداگانه مصرف شود

      پاسخ
  • سلام
    کرم زینگ اکساید استفاده کردم برای درمان آبله ولی با مقدار زیاد الان که میخام پاکش کنم چون آبله بزرگ هستن و درد زیادی داره نمیتونم پاکش کنم روشی هست یا محلولی هست که سریعتر پاک بشه چون کرم که زدم سوزش آبله ها بیشتر شده

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      شتشوی آرام با آب ولرم و شامپو بچه انجام شود

      پاسخ
  • سلام پماد زین اسلاید برای جوان سازی دست خوبه که استفاده کنم وچه موچقه؟

    پاسخ
    • سلام
      اثر خاصی در جوانسازی ندارد

      پاسخ
  • سلام من ۲۲ سالمه ابله مرغون گرفتم وقتی زخم هام خشک شدن و خودشون افتادن جاشون قرمز و گوده، اینا جاش میمونه ؟

    پاسخ
  • سلام ببخشید پماد زینک اکساید برای آبله مرغان خوب است رد هاش رو میبره برای کودک 3سال میخواستم استفاده کنم

    پاسخ
    • سلام
      خیر اثری ندارد

      پاسخ