قرمزی و التهاب پوست، دو مورد از نشانههای خارش کف دست هستند. علت خارش کف دست، معمولاً ابتلا به بیماریهایی مانند حساسیت پوستی، خشکی پوست، اگزما و سایر بیماریهای پوستی مانند پسوریازیس است. برای درمان خارش کف دست، مراجعه به پزشک متخصص پوست ضروری است. این پزشک، با بررسی علائم خارش کف دست، علت خارش را تشخیص داده و بر اساس آن، مصرف دارو یا درمان خانگی خارش را تجویز میکند. برای توضیح جامعتر، این مطلب از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر را به بررسی خارش کف دست، راههای پیشگیری از خارش دست، درمان پزشکی و داروهای ضد خارش اختصاص میدهیم.
همچنین اگر سوالی داشتید، میتوانید در انتهای مطلب و در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد.
علت خارش کف دست چیست؟
خارش کف دست بنا به دلایل مختلفی بروز میکند. برای مثال، اگزمای دست، واکنشهای آلرژیک، دیابت، واکنشهای دارویی و ابتلا به بیماری سیروز از این دست هستند. در حالت کلی، خارش کف دست نوعی مشکل آزار دهنده است که در امور روزمره افراد اختلال ایجاد میکند. در ادامه، مهمترین علت خارش کف دستها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
اگزمای دست
بر اساس گزارشهای علمی، حدود ۱۰ درصد از مردم کشورهای صنعتی دچار اگزمای دست هستند. این بیماری غیر مسری میتواند موجب خارش شدید کف دست شده و به دنبال آن، با علائمی مانند التهاب، پوستهریزی، خشکی، قرمزی و حتی تاول نیز همراه شود. جالب است بدانید، که یک نوع اگزما به نام «پومفولیکس» یا «اگزمای دیس هیدروتیک» وجود دارد که باعث به وجود آمدن تاولهای کوچک و خارشی بر روی کنارههای انگشتان، کف دست و حتی کف پا میشود.
کسانی که بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به اگزمای دست قرار دارند، عموما افرادی با مشاغل خاص هستند. زیرا دستهای این افراد، بیشتر از دیگران در مواجهه با رطوبت، مواد شیمیایی و عوامل تحریککننده هستند. برای مثال، چند مورد از مشاغلی که در معرض ابتلا به اگزمای دست هستند را بررسی میکنیم:
- کترینگ و پذیرایی
- نظافت
- آرایشگری
- کادر درمان
- مکانیک
همچنین، افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به اگزمای دست را دارند، بیشتر از دیگران به اگزمای دست مبتلا میشوند.
واکنشهای آلرژیک
گاهی اوقات، علت خارش دست به دلیل مواجه مکرر با عوامل و مواد شیمیایی تحریککننده است. این شرایط، ممکن است در طولانیمدت، ابتلا به انواع حساسیت پوستی از جمله درماتیت تماسی، کهیر و عفونت باکتریایی را به دنبال داشته باشد. در حالت کلی، یک واکنش آلرژیک ممکن است ۴۸ تا ۹۶ ساعت پس از تماس با آلرژن (عامل آلرژيزا) آغاز شده و پوست فرد را تحت تاثیر قرار دهد. چند مورد از عوامل آلرژیزا رایج را باهم بررسی میکنیم:
- فلزات، مانند انگشتر و سایر جواهرات
- عطر و ادکلن یا سایر مواد معطر
- انواع صابون
- مواد ضدعفونیکننده
- ترکیبات ضد میکروبی یا باکتریکُش
- گرد و غبار و خاک
- آب با مقادیر بالای کُلر
به یاد داشته باشید که واکنشهای آلرژیک، فقط با یکبار تماس پوستی بروز نمیکنند. بلکه در دفعات مکرر تماس پوستی ایجاد شده و خارش کف دست را به دنبال خواهد داشت.
با استناد به مقالهای منتشرشده در وبسایت healthline،
در صورت لمس آلرژنها، ممکن است کف دستتان دچار خارش شود.
در بعضی موارد، ممکن است خارش تا چند ساعت پس از تماس با ماده حساسیت زا بروز کند.
ابتلا به بیماریهای خاص
خارش کف دست، همچنین ممکن است نشانهای از ابتلا به یک یا چند بیماری خاص باشد. برای مثال، بیماری دیابت، مشکلات عصبی، بیماریهای خودایمنی، مشکلات کبدی مانند سیروز، سندرم تونل کارپال و بروز استرس از این دست هستند. این بیماریها، میتوانند تأثیر مستقیم یا غیرمستقیم بر پوست و سیستم عصبی بدن داشته باشند. همچنین، بیماریهای پوستی مانند پسوریازیس، عفونت قارچی پوست، خشکی پوست و التهاب پوست نیز در خارش کف دست دخیل هستند.
نکته! در بعضی موارد، کمبود ویتامین (کمبود ویتامین B)، تغییرات هورمونی، واکنش به مواد شیمیایی، آلرژی و حساسیتهای پوستی نیز موجب خارش کف دست میشوند. در ادامه چند مورد از بیماریهای مهمی را که یکی از نشانههای آنها خارش کف دست است، بررسی کنیم.
دیابت
بسیاری از محققین، علت خارش دست و پا در شب یا روز را نشانهای از ابتلای فرد به بیماری دیابت میدانند. براساس یک پژوهش که در سال ۲۰۱۰ انجام گرفته است، حدود ۲.۹ درصد از ۱۱.۳ درصد افرادی که به دیابت مبتلا بودند، از خارش شدید کف دست شکایت داشتند. البته در نظر داشته باشید که علت خارش شدید کف دست فقط به بیماری دیابت محدود نیست؛ ولی بیماری دیابت میتواند به چند روش، عامل خارش کف دست باشد. یکی از این موارد نوروپاتی دیابتی است که باهم بررسی میکنیم:
نوروپاتی دیابتی؛ نوعی آسیب عصبی است که احتمال دارد افراد مبتلا با آن درگیر شوند. این عارضه میتواند منجر به آسیب الیاف عصبی دست و پا شده و خارش ایجاد کند. البته قبل از بروز این آسیب، دستگاه ایمنی بدن در واکنش به فعالیت سلولهای لنفوم، مواد شیمیایی به نام «سیتوکینها» را ترشح میکند که خود عامل خارش هستند. اگر فرد مبتلا به دیابت دچار خارش پوستی شود، باید در اسرع وقت برای درمان مشکل خود به پزشک مراجعه کند.
سیروز
بیماری سیروز، نوعی اختلال خودایمنی است که با نامهای «سیروز صفراوی» یا «تشمع کبدی» نیز شناخته میشود. این اختلال، میتواند باعث به وجود آمدن برخی لکهها در کف دست و خارش آن شود. سیروز صفراوی، روی مجاری صفراوی که کبد را به معده وصل میکند، اثر میگذارد. زردابی که بین این دو عضو حرکت میکند در کبد تجمع یافته و باعث بروز آسیب و زخم میشود. فرد مبتلا به این اختلال خود ایمنی، علاوه بر خارش کف دست ممکن است که علائم دیگری نیز داشته باشد:
- لکههای پوستی در کف دست
- حالت تهوع
- درد استخوان
- اسهال
- ادرار تیره
- زردی یا یرقان
سیروز با اینکه در زنان شایعتر است، اما علت دقیق آن مشخص نیست. احتمال دارد پزشک متخصص برای کاهش علائم خارش ناشی از سیروز، داروی «کلستیرامین» را تجویز کند.
ابتلا به اختلالهای عصبی
در بعضی موارد، علت خارش بدن و علت خارش کف دست ابتلای فرد به اختلالهای عصبی است. برای مثال، اختلال سندروم تونل کارپال، نوعی اختلال عصبی است که موجب بروز درد، بیحسی و حس سوزن سوزن و خارش در دست میشود. در این اختلال، خارش یا ناراحتی معمولاً در هنگام شب بیشتر میشود.
چنانچه مشکوک به سندروم تونل کارپال هستید، بایستی به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک متخصص ابتدا با بررسی علائم خارش کف دست، مبتلا بودن یا نبودن شما را به این سندروم مشخص میکند. سپس، چند راهکار برای درمان این اختلال و درمان خارش کف دست به شما پیشنهاد میکند. برای مثال، ممکن است همراه دارو درمانی، از شما بخواهد تا از انجام فعالیتهای تکراری و مکرر خودداری کرده و مچ بند طبی بپوشید.
نکته! در صورت شدید بودن این اختلال، ممکن است پزشک با عمل جراحی، فشار بر اعصاب مدین را کاهش دهد.
آیا علت خارش کف دست راست و چپ متفاوت است؟
خارش کف دست به دلایل مختلفی بروز میکند. بااینحال، گاهگاه ممکن است تفاوتهای جزئی بین علت خارش کف دست راست و خارش کف دست چپ وجود داشته باشد. برای مثال، ممکن است یکی از دستها، بیشتر از دیگری در معرض عوامل حساسیتزا قرار بگیرند. جالب است بدانید که برخی از مردم، براین عقیدهاند که خارش کف دست چپ نشانه پول است! بدیهی است که جملات اینچنینی فقط جنبه شوخی و طنز دارند. حال آنکه در مباحث علمی، دلیل خارش کف دست چپ نیز احتمالاً نشانهای از نوعی بیماری و حساسیت در بدن است. موارد جزئی را در جدول زیر آوردهایم:
نام بیماری یا حساسیت | نکات مهم |
عفونتهای موضعی؛ ممکن است هم در خارش کف دست چپ و هم در خارش کف دست راست دخیل باشند. | بستگی به این دارد که ریشه و منبع عفونت کدام دست را بیشتر تحت تاثیر قرار میدهد. |
بیماریهای پوستی؛ درماتیت یا اگزما ممکن است در هر دو دست بروز کنند. | در صورتی که یکی از دستها با مواد حساسیتزا درگیر باشد، آن دست بیشتر از دست دیگر دچار خارش خواهد بود. |
اختلالهای عصبی؛ برای مثال فشردگی عصب در ناحیه گردن | این مشکل فقط یک سمت از بدن را درگیر میکند. |
مشکلات عروقی | در صورتی که جریان خون در یک دست کمتر باشد، احساس خارش در آن دست احتمالاً بیشتر باشد. |
مشکلات روانشناختی | احتمال دارد که استرس و اضطراب فقط یکی از دستها را تحت تاثیر خود قرار دهند. |
ابتلا به بیماریهای سیستمیک | بیماریهای مانند دیابت یا مشکلات کبدی ممکن است یک دست را بیشتر از دیگری تحت تاثیر خود قرار دهند. |
در حالت کلی، علت خارش دست چپ و راست معمولاً یکیست و همانطور که بررسی کردیم، تفاوتهای بسیار جزئی در این خصوص وجود دارد. برای اینکه بدانید خارش دست چپ نشانه چیست، بایستی به متخصص پوست مراجعه کنید. به منظور کسب اگاهی در مورد حیطه تخصص و نحوه فعالیت دکتر پوست، پیشنهاد میکنیم مطلب مربوط به تخصص پوست چیست را مطالعه کنید.
درمان خارش کف دست
برای درمان خارش کف دست، ابتدا باید علت خارش و علت دون دون شدن کف دست را بدانیم. مطابق با علت، درمانهای مختلفی برای خارش کف دست وجود دارد. برای مثال، دارودرمانی و درمانهای خانگی از این دست هستند که هرکدام، زیرمجموعههای خاص خود را دارند.
دارودرمانی
برای درمان خارش کف دست، داروهای مختلفی وجود دارند که در تسکین خارش کف دست موثر هستند. البته انتخاب داروی خارش پوست، به علت اصلی خارش بستگی دارد. در ادامه، نام مهمترین گروههای دارویی را به همراه مثال آوردهایم:
- آنتیهیستامینها؛ مصرف آنتیهیستامینهای خوراکی مانند دیفن هیدرامین، سیتریزین و لوراتادین در کاهش خارش پوست موثر هستند.
- کورتیکواستروئیدهای موضعی؛ کرمها و پمادهای کورتیکواستروئیدی، مانند هیدروکورتیزون یا بتامتازون در کاهش التهاب نواحی خاص پوست از جمله کف دست کاربرد دارند.
- مهارکنندههای کلسینورین؛ مادهای مهارکننده کلسینورین مانند تاکرولیموس و پیمکرولیموس، به عنوان گزینه جایگزین برای کورتیکواستروئیدها استفاده میشوند. زیرا برخی افراد نمیتوانند از این پمادها استفاده کنند.
- آنتیبیوتیکها و داروهای ضدقارچ موضعی؛ در صورتی که خارش کف دست به دلیل وجود عفونتهای قارچی و باکتریایی باشد، پزشک این گروه از داروها را تجویز میکند. برای مثال، داروهایی مانند کلوتریمازول یا میکونازول موضعی از این دست هستند.
- داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی؛ اگر خارش کف دست با التهاب و تورم همراه باشد، مصرف داروهایی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن احتمالاً در کاهش التهاب و درد موثر باشند.
- کرمهای ضدخارش؛ این کرمها، حاوی مواد خنککنندهای مثل منتول یا کالامین هستند. این مواد میتوانند به طور موقت خارش کف دست را کاهش دهند.
توجه داشته باشید که پیش از مصرف هرکدام از داروها و پمادهای فوق، با پزشک متخصص مشورت کنید.
درمانهای خانگی
درمانهای خانگی خارش کف دست بسیار پرطرفداراند. برای مثال، استفاده از پارچه خنک و مرطوب روی دست یکی از روشهای درمان خانگی خارش کف دست است. در این روش، میتوانید یک پارچه مرطوب را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی کف دست خود نگه دارید. همچنین میتوانید از کمپرس سرد نیز به همین منظور کمک بگیرید. سایر روشها را بررسی میکنیم:
- مرطوب نگه داشتن دست؛ استفاده از انواع کرمهای مرطوبکننده گیاهی در این خصوص بسیار موثر هستند. در صورتی که خارش دست ناشی از اگزما باشد، استفاده از انواع مرطوبکنندهها خصوصا پس از شستشو و همینطور هنگامی که دستها حسِ خشکی دارند، مفید است.
نور درمانی با پرتو ماوراءبنفش؛ ممکن است که نور درمانی با پرتو ماوراءبنفش در افراد مبتلا به اگزمای دست یا سوزش شدید موثر باشد. یعنی احتمالاً قرار دادن دستهای بیمار در نور ویژهی پرتو فرابنفش از نوع A، ممکن است در بهبود و کاهش علائم خارش موثر باشد.
در صورتی که خارش با درمانهای خانگی موثر نباشد، میتوانید درمانهای خارش کف دست در طب سنتی را نیز امتحان کنید. (حتماً در این خصوص با پزشک مشورت کنید)
راههای پیشگیری از خارش کف دست
برای پیشگیری از خارش کف دست، رعایت یکسری نکات ضروری است. برای مثال، اگر فرد به بیماریهای پوستی مانند درماتیت تماسی یا اگزما دست باشد، بایستی از تماس پوستی با عوامل محرک اجتناب کند. چنانچه علت خارش مشخص نباشد، بهتر است که فرد قبل از استفاده از هرگونه لوسیون یا کِرم جدید، تست پوستی پَچ را برای شناسایی آلرژنها انجام دهد. در این صورت، میتواند لوسیون و پماد مورد نظر خود را با آرامش خاطر استفاده کند. سایر مواردی که در پیشگیری از خارش کف دست موثر هستند، عبارتند از:
- شستوشوی دستها با آب ولرم
- شستوشوی دستها با صابون و پاککنندههای بدون رایحه
- استفاده از مرطوبکننده بلافاصله بعد از خشک شدن دستها
- اجتناب از پوشیدن دستکشهای پارچه مصنوعی
- پوشیدن دستکش هنگام استفاده از مواد شوینده یا مواد شیمیایی
- اجتناب از مصرف ژلهای ضدعفونیکننده
به این دلیل که این مواد، حاوی مقادیر بالایی از الکل غلیظ هستند. برای افرادی که با خارش دست مواجهاند، تماس پوستی با الکل بسیار مضر است.
چه زمانی برای خارش کف دست به پزشک مراجعه کنیم؟
در صورتی که خارش کف دست طولانیمدت بوده و با علائم دیگری مانند قرمزی، تورم، جوش و زخم باز یا بیماریهای زمینهای همراه باشد، حتما بایستی به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید. پزشک متخصص، ابتدا علت خارش کف دست را مشخص کرده و سپس نسبت به درمان اقدام میکند. برای درمان خارش کف دست، دکتر پوست داروهای ضد خارش ( آنتیهیستامین) را همراه با درمانهای خانگی مانند استفاده از مرطوبکنندهها، کمپرس سرد و پرهیز مواد آلرژن تجویز میکند. در نظر داشته باشید که تشخیص علت خارش کف دست در جهت خدمات درمانی صحیح بسیار مهم است.
ما در طول این مطلب، سعی داشتیم تمام ابعاد مربوط به خارش دست و درمان پزشکی و خانگی مربوط به آن را بررسی کنیم. اگر باز هم در این خصوص سوال دارید، میتوانید با مراجع به سامانه نوبدهی آنلاین مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر، از بهترین متخصصین پوست و مو در سراسر ایران زمان مشاوره و ویزیت دریافت کنید.
منابع:
mayoclinic.org
medicalnewstoday.com
سوالات متداول خارش کف دست
سلام ببخشید من در تابستان اینجوری میشوم به دلیل گرماست ؟
سلام و عرض ادب
ببخشید بیست روزه کف دست راستم میخاره روزی مثلاً 4،5بار قرمزم نمیشه حتی بعده خاروندنش
6ماه پیش آزمایش دادم یکم کلسترول خونم بالا بود
ممکنه کبد چرب داشته باشم؟
سلام
کلسترول بالا به میزان کم توجیه کننده نیست
اگر خارش همراه با بیحسی و خواب رفتگی و گزگز در ناحیه کف دست و انگشتان باشد میتواند ناشی از تنگ شدن کانال مچ دست(سندرم تونل کارپال) باشد.
سلام.من کف هردو دست وپا باهم بیشتر بعد ظهرها خارش شدید دارن
سلام عزیز
در بررسی علت خارش اولین اقدام معاینه و انجام ازمایش خون جهت چک آپ هست
به متخصص داخلی مراجعه کنید
چشمه آبگرم هم یه سری بزن وجود گوگرد در آب هم کلی بیماری از بین میبرد. چشمه آبگرم کرزا دهشیخ شهر لامرد . انشاالله شفا پیدا میکنید. در ضمن مراقب باشید بعلت وجود گوگرد در آب . نباید زیاد در آب ماند.
سلام.من یه پسر بچه ی هفت ساله دارم.چند وقته کف دستانش میخاره.جوری که گاهی صبح ها از خارش کف دست هایش بیدار میشه.هر چه هم کف دست هایش را نگاه میکنم چیز خاصی نمی بینم.لطفا راهنمایی بفرمایید
سلام من چند وقته کف دستام میخواره و باد میکنه و قرمز میشه علتش چیه؟
سلام دکترخسته نباشید مادرمن ۵۳سالشه نزدیک یک ماهی میشه کف دست چپش بدجور میخاره همش درحال خاروندن دستشه بعد لکه لکه قرمزشده و بشدت میخارونه لطفاً راهنماییم کنید سپاس.
سلام وقت بخیر چند روزی که کف دستم دونه های ریزی زده و خیلی ام خارش داره ایا نشانه بیماری خاصیه؟
سلام
علل مختلفی مطرحه عزیز از آلرژی ها، گزش، ویروس و…. ممکن مطرح باشند
نیاز به معاینه هست
درود، بنده حدود ۲۰ روزه کف دست راستم خارش داره، یه روز کف دست یه روز کنار انگشتام و چرخشیه، اما بعد ۲۰ روز، کف دست چپم هم خارش گرفته. بنظرتون مشکل چیه؟ هیچ علائمی جز خارش و گاهی اوقات قرمزی ندارم.
سلام
علل خارش کف دست ، متنوع هستن
علل درماتیت گرفته مثل الرژی، قارچ و….
البته برخی مشکلات داخلی هم ممکن خارش کف دست بدن و بسته به معاینه ممکن است چکاپ هم لازم باشد
به متخصص پوست مراجعه کنید
با سلام چند روزی هست کف دو دست دخترم که ۲ و نیم سالشه دونه های قرمز ریز زده و گاهی خارش داره چه کنم؟ در ضمن کف پا و زبانش و نگاه کردم دونه نداره چون گفتن شاید بیماری دست پا و دهان باشه چه کنم مشکل برطرف بشه
سلام عزیز
نیاز به معاینه دارد
به متخصص اطفال مراجعه کنید
سلام خسته نباشید
مامانم بادستاش آب قوره چنگ زده فشارداده که آبش گرفته بشه متاسفانه دستکش دستش نبود الان بین انگشتاش وکف دستاش خیلی خارش دارن چکاربایدانجام بده که مشکلش حل بشه چیزی بخوره یابماله به دست کلاراهنمایی کنیدممنون میشم
سلام
پماد کلوتریزون جهت تسکین علایم کمک کنندس
سلام من هر چند وقت یک بار یک قسمت خاص از کف دست سمت چپم شروع به خارش میکنه و اون قسمت پوستش ضخیم تر شده وقتی هم که مثلا چند دقیقه میخارونمش شروع میکنه به تاول زدن و قرمز شدن و خارشش همراه با سوزش میشه
سلام
با توجه به شرح حالتان جهت معاینه به متخصص پوست مراجعه کنید
سلام من دوماه پیش دست چپ وگردن درد داشتم وازمایش ام ار آی دادم و دکنر تشخیص دیسک فقرات گردن داد با رعایت کردن خوب شدم تا حدودی ولی حدود 10روز هست تا همین الان کف دست چپ خارش شدید داره وحتی مور مور هم میشه.ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
خارش به تنهایی بدون درد گردن بعیده بخاطر دیسک باشه
اما بخاطر سابقه دیسک ابتدا باید مجدد معاینه شین
شاید نیاز به نوار عصب عضله هم باشد
به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید
سلام من مبتلا به دیابت هستم یک سال هس
خارش کف دست دارم با تجربه متوجه شدم وقتی پرهیز میکنم خارش ندارم ولی وقتی پرهیز نکنم خارش میگیرم برای درمان به چه متخصصی مراجعه کنم؟ باتشکر
سلام
جهت چکاپ و معاینه به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام ۶ماه هستش که کل بدنم به خارش افتاده شدید جوری که کبود میکردم بدنمو چنگ میزدم
هر دارویی که فکر کنید مصرف کردم و نتیجه نداد فقط آمپول ۲۴ساعت آرومم میکرد
حتی آزمایش کلی و سونو هم رفتم هیچ مشکلی از لحاظ کبد و کلیه خداروشکر نداشتم
پیش چندین متخصص هم رفتم اصلا نتونستن راه درمان منو پیدا کنند
حالا الان یکماه هستش که کف دست و کف پاهام روی پاهام انگشتان پاهام و دستام لای انگشتام خارش بدی پیدا کرده دونه های ریز میزنه تاولی آبدار
مشکل چیه
در کنارش کل بدنمم هم میخاره
تروخدا اگر راهکاری هست بگین
حتی من فکر میکردم حشره ایی باش که نبود کل خونه و محل کارمو سم پاشی کردن از بیرون هیچی به هیچی که فکر کنید تغییری ایجاد کرده باش در من
لطفا یه راهکار بگین شدیدا دارم اذییت میشم ممنون
کمبود ویتامین bهم باعث میشه
سلام
با توجه به شرح حال از نظر گال باید بررسی شین
البته علل دیگر هم مطرحه
به متخصص پوست مراجعه کنید
سلام متشکرم اطلاعاتی که دادید کمک زیادی به من کرد و متوجه شدم خارش کف دستم مورد زیاد جدی نیست و نگرانی من رفع شد بسیار سپاس گذارم
باسلام.
من دوساله کف دستام خارش شدید داره درحدی که کف دستم شقه شقه شده وخون ازش راه میفته بیشترم شب سراغم میاد.انواع کرم وپومادهم مصرف کردم .لطفآ راهنمایی کنید ممنونم
سلام
بعد از ۲ سال خارش و شدت ضایعه واضحه که نیاز به معاینس
به متخصص پوست مراجعه کنید
سلام خسته نباشید من مادرم دیابت داره کف دوتادستش بیشتر صبح خیلی می خواره راه درمانی داره ممنون از لطفتون
سلام عزیز
ابتدا باید رنج قند خون، کارکرد کلیه و ازمایش کبد انجام شود
اگر بررسی ها موردی نداشت درمان دارویی دارد
جهت بررسی به متخصص داخلی مراجعه کنید
مرسی
عالی بود
ولی فکر کنم جای گزش مورچه سیاه روی دستم هست
سلام من 32سالمه تقریباً سه ساله میشه کف دست هایم خارش شدید داره خشکی و ورم هم داره چند بار رفتم دکتر واسم داروی ترکیبی و کلوبتازول نوشتن دارو رو مصرف میکنم خوبه ولی قطش میکنم دوباره دستم برمیگرده به حالت اول
سلام
احتمالا عللی همچون درماتیت و حساسیت مطرحه که با قطع دارو مجددا عوو میکند
در موارد الرژیک درمان قطعی وجود ندارد و با برخورد مجدد با محرک ، مجددا علایم عود میکند
درمان اصلی در واقع پیشگیری و عدم برخورد با ماده الرژی زا هست
خیلیک خوب 😘😘😘😘😘ع
سلام خانم دکتر وقتتون بخیر من ۱۸ سالمه و چند روزه شدیدا هر دو دستم و پاهام تا زانو خارش داره مخصوصا کف پاهامو کناره پاهام خیلی اذیتم میکنه دلیلش چیه؟
سلام
تماس با خاک و رنگ یا مواد جدیدی نداشتین؟
لباس جدید؟
سلام کف پاوانگشت پاخارش ورم می کند ورم خارش درکل بدن درحال حرکت هستش علت ان چیست
سلام
ازمایش کبد و کلیه بدین
از نظر قارچ و حساسیت هم باید بررسی شین
سلام وقت بخیر
دختر ۸ ساله ام الان سه روزه کف دستش دونه های قرمز زده و همراه با خارش البته خارش خیلی کم داره دونه های کف دستش زیاده
میشه لطفا راهنمایی کنید؟
ممنون بزرگوار
سلام
کف پا و در دهان هم زده؟
چند روز اخیر تب خفیف نداشته؟
اگر علایم فوق رو داشته به نفع ویروس دست پا دهان هست
سلام وقت بخیر من حدود سه یالی هس خارش کل بدن شدید دارم بعد سه سال تازه آزمایش گرفتن گفتن گال هس ولی فقط یه پماد پرمترین دادن من خیلی دارم اذیت میشم حتی تا وقتی گریه نکنم اروم نمیشم تو رو خدا بگین چی کار کنم
سلام
اگر با این پماد حل نشده بهتره داروی خوراگی ضد گال هم تجویز شه
از تماس تلفنی با <a href="https://evisit.drdr.ir/doctors" عفونی برای راهنمایی استفاده کنید
سلام من حدود یکساله کف دستم لکه های قهوهای کم رنگ زده خارش هم داره الان یک مدت کف پام هم ترک ورداشته خارش هم داره علتش چیه ممنونم میشم راهنماییم کنین
سلام
چون خارش داره معاینه و آزمایش کبد و کلیه لازمه
به متخصص” پوست مراجعه کنید
سلام من یه چند وقتیه کف دستام میخاره انگشتام میخاره
و همچنین یه پوسته نازکی از دستم کنده میشه دلیلش چیه
سلام
من چند ساله هر شب لای انگشتان دست و پام می خواره. برون کبودی
شبها سیتریزن می خورم یه مقدار اروم می شه
دکتر پوست همه ازمایشات رو داد گفت مشکل الرژیه
سه سال پیش گرید ۲ داشتم خوب شد
یه نشونه جالب وقتی کرونا می گیرم تا وقتی کرونا دارم خارش از بین میره
این چه نشونه ای نی تونه باشه
سلام من تو کارخانه کاشی کار میکنم به تازگی دچار کهیر در کف دست و کف پا شدم فکر میکنم نواحی که بیشتر تماس داره با زمین یا داخل کفشم دچار شده قرمزی پوست به شکل سوختی یا تابل اما تورم کم دارم که هی ناپدید میشه تنگی نفس هم خيلی وقته دارم روزای آور یه درد تو قفسه سینم و پشتم موقع غذا خوردن حس میکردم که حدس میزنم بی ربط نباشه و آخرم درد انگشتای دستم که هی جا بجا میشه انگار کفته شده دکتر مراجه کردم دوتا قرق داادن فکسوفنادین و ملوکاست چند روز مصرف میکنم و نتیجه ای ندیدم ممکنه یه راهکار بهم بدین
سلام
با توجه به شرح حالتون باید به متخصص” داخلی مراجعه کنید
سلام 34 سالمه و از بچگی مشکل اگزما داشتم ولی با پماد ان ان و فلوسینولون و بتامتازون باهاش کنار اومدم حساسیت فصلی م دارم عطسه و ابریزش بینی الان یکی دو هفته س بشدت خارش کف دست و پا دارم مخصوص شبا مشکل یبوست هم دارم سوالم اینه دلیل خارش پوست دست و پام چی میتونه باشه ؟!؟؟؟ ایا از تغذیه هست ؟!یا همون حساسیت فصلی ؟! با تشکر
سلام
خارش کف دست و پا اگر بدون تاول هست میتونه به علت آلرژی غذایی و درماتیت تماسی به شوینده و..، علل عصبی، افزایش آنزیم کبدی و..باشد
بهتره ازمایش انزیم کبدی، کارکرد کلیه و تیرویید و قند بدین
سلام چند روزی ک بدون هیچ دلیل کف دستم میخاره بعد شستن دستام با آب سرد بعل مدتی ساکت میشه دلیلش چیه؟
سلام
پماد کلوتریزون و تریامسینولون ان ان هر ۸ ساعت بزنید
سلام چند روز هست کف دست راستم بدون هیچ التهاب خشکی و تغییر شکل به شدت خارش دارد پماد بتا متازون استفاده کردم هیچ فرقی نکرده نظر شما چیه
سلام
پماد کلوتریزون و تریامسینولون ان ان هر ۸ ساعت بزنید
مادرم یکسالی بود درگیر خارش شدید کف دست و پا بود پوسته ریزی میکرد خیلی بدجور..دکترای زیادی رفت گفتن پسوریازیس هست..ولی به توصیه یکی از اقوام روغن گلیسیرین با ابلیمو قاطی میکرد هر شب و صبح کف دست و پاش چرب میکرد با همین دستور خوب شده وکلا بیماری از بین رفت
سلام .
با عرض خسته نباشید خدمت دکتر عزیز.
بنده الان دو هفته است که بعد از برگشتن از مسافرت در منطقه ییلاقی شمال کف هر دو دستم خارش همراه با درد داره و گه گداری
کف دستم بصورت دایره های ریز که وسطش گوشته و دورش یه خط ریز قرمز رنگ ایجاد میشه زیر لایه پوست کف دستم …احتمالش هست حین بالا رفتن از صخره به سنگ ها و صخره ها که دست زدم اینجوری شده باشم ؟!؟
سلام و تشکر
با توجه به دایره ها که گفتین میتونه قارچ باشه
پماد کلوتریزون هر ۸ ساعت بزنید و درصورت عدم بهبودی به متخصص” پوست مراجعه کنید
سلام خانم دکتر..بچه ام 5ساله چند روز کف دستانش دانه های ریزی ریخته و خارش دارد علتش چیه باتشکر
سلام
باید معاینه شود چون خارش دار است
عالی بود تشکر
کف دست چپم داغ سه انگشت بی حس است مشکل کجاست
سلام
اگه انگشت شست و اشاره و سوم هست از نظر سندرم تونل کارپ بررسی شین
سلام شوهرم مدتی است که کف دست پاش خارش شدید دارد برای درمان آن چه باید کرد
سلام
بهتره اول معاینه و چکاپ بدن
به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام، من در کل پوست بسیار چربی دارم ولی یک ماه پیش پوست کف دستم شروع کرد به خشک شدن و اونقدر ترک برداشت که دیگه هیچی نمیتونستم دستم بگیرم، بعد از یه مدت کم کم کهیر زد و انقدر خارشش زیاده که شبا خوابم نمیبره… ممکنه حساسیت باشه؟
سلام
ممکن اگزما باشه بله
اما با توجه به شدت علایم، با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.
سلام خانم من کف دست و پاهایش خارش داره یکی دوماه درگیراین بیماری میباشد کف دستش خشک وتاول میزنه چندین بارمتخصص پوست رفتیم خوب نشده میتونین راهنمایی کنید
سلام من حدود یماهه از خارش کف پای راستم زجر میکشم میترسم دیابت باشه.. چکار بایذ بکنم
سلام
بعیده دیابت باشه ، دیابت علایم دیگری در ابتدا میده نه خارش
قارچ و یا زگیل پا، کفش نامناسب و جوراب با پارچه پلاستیکی رو مد نظر داسته باشین
و چربی خون بررسی شین