علت خارش کف دست و راه‌های درمان و پیشگیری از آن

خارش کف دست
اشتراک گذاری 159 نظر

قرمزی و التهاب پوست، دو مورد از نشانه‌های خارش کف دست هستند. علت خارش کف دست، معمولاً ابتلا به بیماری‌هایی مانند حساسیت پوستی، خشکی پوست، اگزما و سایر بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس است. برای درمان خارش کف دست، مراجعه به پزشک متخصص پوست ضروری است. این پزشک، با بررسی علائم خارش کف دست، علت خارش را تشخیص داده و بر اساس آن، مصرف دارو یا درمان خانگی خارش را تجویز می‌کند. برای توضیح جامع‌تر، این مطلب از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر را به بررسی خارش کف دست، راه‌های پیشگیری از خارش دست، درمان پزشکی و دارو‌های ضد خارش اختصاص می‌دهیم. 

همچنین اگر سوالی داشتید، می‌توانید در انتهای مطلب و در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد. 

علت خارش کف دست چیست؟ 

خارش کف دست بنا به دلایل مختلفی بروز می‌کند. برای مثال، اگزمای دست، واکنش‌های آلرژیک، دیابت، واکنش‌های دارویی و ابتلا به بیماری سیروز از این دست هستند. در حالت کلی، خارش کف دست نوعی مشکل آزار دهنده است که در امور روزمره افراد اختلال ایجاد می‌کند. در ادامه، مهم‌ترین علت خارش کف دستها را مورد بررسی قرار خواهیم داد. 

اگزمای دست

بر اساس گزارش‌های علمی، حدود ۱۰ درصد از مردم کشورهای صنعتی دچار اگزمای دست هستند. این بیماری غیر مسری می‌تواند موجب خارش شدید کف دست شده و به دنبال آن، با علائمی مانند التهاب، پوسته‌ریزی، خشکی، قرمزی و حتی تاول نیز همراه شود. جالب است بدانید، که یک نوع اگزما به نام «پومفولیکس» یا «اگزمای دیس هیدروتیک» وجود دارد که  باعث به وجود آمدن تاول‌های کوچک و خارشی بر روی کناره‌های انگشتان، کف دست و حتی کف پا می‌شود.

کسانی که بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به اگزمای دست قرار دارند، عموما افرادی با مشاغل خاص هستند. زیرا دست‌های این افراد، بیشتر از دیگران در مواجهه با رطوبت، مواد شیمیایی و عوامل تحریک‌کننده هستند. برای مثال، چند مورد از مشاغلی که در معرض ابتلا به اگزمای دست هستند را بررسی می‌کنیم:‌

  • کترینگ و پذیرایی
  • نظافت 
  • آرایشگری
  • کادر درمان
  • مکانیک

همچنین، افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به اگزمای دست را دارند، بیشتر از دیگران به اگزمای دست مبتلا می‌شوند.  

بیماری‌های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس از دلایل بروز تب و لرز

واکنش‌های آلرژیک

گاهی اوقات، علت خارش دست به دلیل مواجه مکرر با عوامل و مواد شیمیایی تحریک‌کننده است. این شرایط، ممکن است در طولانی‌مدت، ابتلا به انواع حساسیت پوستی از جمله درماتیت تماسی، کهیر و عفونت باکتریایی را به دنبال داشته باشد. در حالت کلی، یک واکنش آلرژیک ممکن است ۴۸ تا ۹۶ ساعت پس از تماس با آلرژن (عامل آلرژي‌زا) آغاز شده و پوست فرد را تحت تاثیر قرار دهد. چند مورد از عوامل آلرژی‌زا رایج را باهم بررسی می‌کنیم: 

  • فلزات، مانند انگشتر و سایر جواهرات
  • عطر و ادکلن یا سایر مواد معطر
  • انواع صابون
  • مواد ضدعفونی‌کننده
  • ترکیبات ضد میکروبی ‌یا باکتری‌کُش
  •  گرد و غبار و خاک
  • آب با مقادیر بالای کُلر

به یاد داشته باشید که واکنش‌های آلرژیک، فقط با یکبار تماس پوستی بروز نمی‌کنند. بلکه در دفعات مکرر تماس پوستی ایجاد شده و خارش کف دست را به دنبال خواهد داشت.

با استناد به مقاله‌ای منتشرشده در وب‌سایت healthline،

در صورت لمس آلرژن‌ها، ممکن است کف دستتان دچار خارش شود.

در بعضی موارد، ممکن است خارش تا چند ساعت پس از تماس با ماده حساسیت زا بروز کند.

ابتلا به بیماری‌های خاص 

خارش کف دست، همچنین ممکن است نشانه‌ای از ابتلا به یک یا چند بیماری خاص باشد. برای مثال، بیماری دیابت، مشکلات عصبی، بیماری‌های خودایمنی، مشکلات کبدی مانند سیروز، سندرم تونل کارپال و بروز استرس از این دست هستند. این بیماری‌ها، می‌توانند تأثیر مستقیم یا غیرمستقیم بر پوست و سیستم عصبی بدن داشته باشند. همچنین، بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس، عفونت قارچی پوست، خشکی پوست و التهاب پوست نیز در خارش کف دست دخیل هستند. 

نکته! در بعضی موارد، کمبود ویتامین (کمبود ویتامین B)، تغییرات هورمونی، واکنش به مواد شیمیایی، آلرژی و حساسیت‌های پوستی نیز موجب خارش کف دست می‌شوند. در ادامه چند مورد از بیماری‌های مهمی را که یکی از نشانه‌های آنها خارش کف دست است، بررسی کنیم.

بیماری پوستی پسوریازیس، یکی از نشانه‌های تب و لرز

دیابت

بسیاری از محققین، علت خارش دست و پا در شب یا روز را نشانه‌ای از ابتلای فرد به بیماری دیابت می‌دانند. براساس یک پژوهش که در سال ۲۰۱۰ انجام گرفته است، حدود ۲.۹ درصد از ۱۱.۳ درصد افرادی که به دیابت مبتلا بودند، از خارش شدید کف دست شکایت داشتند. البته در نظر داشته باشید که علت خارش شدید کف دست فقط به بیماری دیابت محدود نیست؛ ولی بیماری دیابت می‌تواند به چند روش، عامل خارش کف دست باشد. یکی از این موارد نوروپاتی دیابتی است که باهم بررسی می‌کنیم:
نوروپاتی دیابتی؛ نوعی آسیب عصبی است که احتمال دارد افراد مبتلا با آن درگیر شوند. این عارضه می‌تواند منجر به آسیب الیاف عصبی دست و پا شده و خارش ایجاد کند. البته قبل از بروز این آسیب، دستگاه ایمنی بدن در واکنش به فعالیت سلول‌های لنفوم، مواد شیمیایی به نام «سیتوکین‌ها» را ترشح می‌کند که خود عامل خارش هستند. اگر فرد مبتلا به دیابت دچار خارش پوستی شود، باید در اسرع وقت برای درمان مشکل خود به پزشک مراجعه کند. 

سیروز

بیماری سیروز، نوعی اختلال خودایمنی است که با نام‌های «سیروز صفراوی» یا «تشمع کبدی» نیز شناخته می‌شود. این اختلال، می‌تواند باعث به وجود آمدن برخی لکه‌ها در کف دست و خارش آن شود. سیروز صفراوی، روی مجاری صفراوی که کبد را به معده وصل می‌کند، اثر می‌گذارد. زردابی که بین این دو عضو حرکت می‌کند در کبد تجمع یافته و باعث بروز آسیب و زخم می‌شود. فرد مبتلا به این اختلال خود ایمنی، علاوه بر خارش کف دست ممکن است که علائم دیگری نیز داشته باشد:

  • لکه‌های پوستی در کف دست
  • حالت تهوع
  • درد استخوان
  • اسهال
  • ادرار تیره
  • زردی یا یرقان

سیروز با اینکه در زنان شایع‌تر است، اما علت دقیق آن مشخص نیست. احتمال دارد پزشک متخصص برای کاهش علائم خارش ناشی از سیروز، داروی «کلستیرامین» را تجویز کند.

ابتلا به اختلال‌های عصبی

در بعضی موارد، علت خارش بدن و علت خارش کف دست ابتلای فرد به اختلال‌های عصبی است. برای مثال، اختلال سندروم تونل کارپال، نوعی اختلال عصبی است که موجب بروز درد، بی‌حسی و حس سوزن سوزن و خارش در دست می‌شود. در این اختلال، خارش یا ناراحتی معمولاً در هنگام شب بیشتر می‌شود.

چنانچه مشکوک به سندروم تونل کارپال هستید، بایستی به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک متخصص ابتدا با بررسی علائم خارش کف دست، مبتلا بودن یا نبودن شما را به این سندروم مشخص می‌کند. سپس، چند راهکار برای درمان این اختلال و درمان خارش کف دست به شما پیشنهاد می‌کند. برای مثال، ممکن است همراه دارو درمانی، از شما بخواهد تا از انجام فعالیت‌های تکراری و مکرر خودداری کرده و مچ بند طبی بپوشید.

نکته! در صورت شدید بودن این اختلال، ممکن است پزشک با عمل جراحی، فشار بر اعصاب مدین را کاهش دهد.

خارش دست، یکی از نشانه‌های اختلال سندروم کانال کارپال

آیا علت خارش کف دست راست و چپ متفاوت است؟

خارش کف دست‌ به دلایل مختلفی بروز می‌کند. با‌این‌حال، گاه‌گاه ممکن است تفاوت‌های جزئی بین علت خارش کف دست راست و خارش کف دست چپ وجود داشته باشد. برای مثال، ممکن است یکی از دست‌ها، بیشتر از دیگری در معرض عوامل حساسیت‌زا قرار بگیرند. جالب است بدانید که برخی از مردم، براین عقیده‌اند که خارش کف دست چپ نشانه پول است! بدیهی است که جملات این‌چنینی فقط جنبه شوخی و طنز دارند. حال آنکه در مباحث علمی، دلیل خارش کف دست چپ نیز احتمالاً نشانه‌ای از نوعی بیماری و حساسیت در بدن است. موارد جزئی را در جدول زیر آورده‌ایم:

نام بیماری یا حساسیتنکات مهم 
عفونت‌های موضعی؛ ممکن است هم در خارش کف دست چپ و هم در خارش کف دست راست دخیل باشند. بستگی به این دارد که ریشه و منبع عفونت کدام دست را بیشتر تحت تاثیر قرار می‌دهد. 
بیماری‌های پوستی؛ درماتیت یا اگزما ممکن است در هر دو دست بروز کنند. در صورتی که یکی از دست‌ها با مواد حساسیت‌زا درگیر باشد، آن دست بیشتر از دست دیگر دچار خارش خواهد بود. 
اختلال‌های عصبی؛ برای مثال فشردگی عصب در ناحیه گردناین مشکل فقط یک سمت از بدن را درگیر می‌کند. 
مشکلات عروقیدر صورتی که جریان خون در یک دست کمتر باشد، احساس خارش در آن دست احتمالاً بیشتر باشد. 
مشکلات روان‌شناختیاحتمال دارد که استرس و اضطراب فقط یکی از دست‌ها را تحت تاثیر خود قرار دهند. 
ابتلا به بیماری‌های سیستمیکبیماری‌های مانند دیابت یا مشکلات کبدی ممکن است یک دست را بیشتر از دیگری تحت تاثیر خود قرار دهند. 
  
  

در حالت کلی، علت خارش دست چپ و راست معمولاً یکیست و همانطور که بررسی کردیم، تفاوت‌های بسیار جزئی در این خصوص وجود دارد. برای اینکه بدانید خارش دست چپ نشانه چیست، بایستی به متخصص پوست مراجعه کنید. به منظور کسب اگاهی در مورد حیطه تخصص و نحوه فعالیت دکتر پوست، پیشنهاد می‌کنیم مطلب مربوط به تخصص پوست چیست را مطالعه کنید. 

تفاوت علت خارش دست چپ و خارش دست راست

درمان خارش کف دست

برای درمان خارش کف دست، ابتدا باید علت خارش و علت دون دون شدن کف دست را بدانیم. مطابق با علت، درمان‌های مختلفی برای خارش کف دست وجود دارد. برای مثال، دارو‌درمانی و درمان‌های خانگی از این دست هستند که هرکدام، زیرمجموعه‌های خاص خود را دارند.

دارودرمانی 

برای درمان خارش کف دست، داروهای مختلفی وجود دارند که در تسکین خارش کف دست موثر هستند. البته انتخاب داروی خارش پوست، به علت اصلی خارش بستگی دارد. در ادامه، نام مهم‌ترین گروه‌های دارویی را به همراه مثال آورده‌ایم:

  • آنتی‌هیستامین‌ها؛ مصرف آنتی‌هیستامین‌های خوراکی مانند دیفن هیدرامین، سیتریزین و لوراتادین در کاهش خارش پوست موثر هستند. 
  • کورتیکواستروئیدهای موضعی؛ کرم‌ها و پماد‌های کورتیکواستروئیدی، مانند هیدروکورتیزون یا بتامتازون در کاهش التهاب نواحی خاص پوست از جمله کف دست کاربرد دارند.
  • مهارکننده‌های کلسینورین؛ مادهای مهارکننده کلسینورین مانند تاکرولیموس و پیمکرولیموس، به عنوان گزینه‌ جایگزین برای کورتیکواستروئیدها استفاده می‌شوند. زیرا برخی افراد نمی‌توانند از این پماد‌ها استفاده کنند. 
  • آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای ضدقارچ موضعی؛ در صورتی که خارش کف دست به دلیل وجود عفونت‌های قارچی و باکتریایی باشد، پزشک این گروه‌ از دارو‌ها را تجویز میکند. برای مثال، داروهایی مانند کلوتریمازول یا میکونازول موضعی از این دست هستند. 
  • داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی؛ اگر خارش کف دست با التهاب و تورم همراه باشد، مصرف داروهایی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن احتمالاً در کاهش التهاب و درد موثر باشند.
  • کرم‌های ضدخارش؛ این کرم‌ها، حاوی مواد خنک‌کننده‌ای مثل منتول یا کالامین هستند. این مواد می‌توانند به طور موقت خارش کف دست را کاهش دهند.

توجه داشته باشید که پیش از مصرف هرکدام از دارو‌ها و پماد‌های فوق، با پزشک متخصص مشورت کنید. 

آنتی‌هیستامین‌ها و آنتی بیوتیک‌ها، درمان‌های دارویی برای خارش کف دست
برای کسب آگاهی از دوز دارو‌ها حتما با پزشک مشورت کنید.

درمان‌های خانگی

درمان‌های خانگی خارش کف دست بسیار پرطرفدار‌اند. برای مثال، استفاده از پارچه خنک و مرطوب روی دست یکی از روش‌های درمان خانگی خارش کف دست است. در این روش، می‌توانید یک پارچه مرطوب را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی کف دست خود نگه دارید. همچنین می‌توانید از کمپرس سرد نیز به همین منظور کمک بگیرید. سایر رو‌ش‌ها را بررسی می‌کنیم:

  • مرطوب نگه داشتن دست؛ استفاده از انواع کرم‌های مرطوب‌کننده گیاهی در این خصوص بسیار موثر هستند. در صورتی که خارش دست ناشی از اگزما باشد، استفاده از انواع مرطوب‌کننده‌ها خصوصا پس از شستشو و همینطور هنگامی که دست‌ها حسِ خشکی دارند،‌ مفید است.
    نور درمانی با پرتو ماوراء‌بنفش؛ ممکن است که نور درمانی با پرتو ماوراء‌بنفش در افراد مبتلا به اگزمای دست یا سوزش شدید موثر باشد. یعنی احتمالاً قرار دادن دست‌های بیمار در نور ویژه‌‌ی پرتو فرابنفش از نوع A، ممکن است در بهبود و کاهش علائم خارش موثر باشد.

در صورتی که خارش با درمان‌های خانگی موثر نباشد، می‌توانید درمان‌های خارش کف دست در طب سنتی را نیز امتحان کنید. (حتماً در این خصوص با پزشک مشورت کنید)

راه‌های پیشگیری از خارش کف دست

برای پیشگیری از خارش کف دست، رعایت یکسری نکات ضروری است. برای مثال، اگر فرد به بیماری‌های پوستی مانند درماتیت تماسی یا اگزما دست باشد، بایستی از تماس پوستی با عوامل محرک اجتناب کند. چنانچه علت خارش مشخص نباشد، بهتر است که فرد قبل از استفاده از هرگونه لوسیون یا کِرم جدید، تست پوستی پَچ را برای شناسایی آلرژن‌ها انجام دهد. در این صورت، می‌تواند لوسیون و پماد مورد نظر خود را با آرامش خاطر استفاده کند. سایر مواردی که در پیشگیری از خارش کف دست موثر هستند، عبارتند از:

  • شست‌‌وشوی دست‌ها با آب ولرم
  • شست‌وشوی دست‌ها با صابون و پاک‌کننده‌های بدون رایحه
  • استفاده از مرطوب‌کننده بلافاصله بعد از خشک شدن دست‌ها
  • اجتناب از پوشیدن دستکش‌های پارچه مصنوعی
  • پوشیدن دستکش هنگام استفاده از مواد شوینده یا مواد شیمیایی
  • اجتناب از مصرف ژل‌های ضدعفونی‌کننده 

به این دلیل که این مواد، حاوی مقادیر بالایی از الکل غلیظ هستند. برای افرادی که با خارش دست مواجه‌اند، تماس پوستی با الکل بسیار مضر است.

مرطوب نگه داشتن و شستن دست‌ها با ثابون بدون رایحه، از روش‌های پیشگیری خارش کف دست
برای پیشگیری از خارش کف دست، حتما از صابون‌های بدون رایحه استفاده کنید.

چه زمانی برای خارش کف دست به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که خارش کف دست طولانی‌مدت بوده و با علائم دیگری مانند قرمزی، تورم، جوش و زخم باز یا بیماری‌های زمینه‌ای همراه باشد، حتما بایستی به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید. پزشک متخصص، ابتدا علت خارش کف دست را مشخص کرده و سپس نسبت به درمان اقدام می‌کند. برای درمان خارش کف دست، دکتر پوست دارو‌های ضد خارش (‌ آنتی‌هیستامین) را همراه با درمان‌های خانگی مانند استفاده از مرطوب‌کننده‌ها، کمپرس سرد و پرهیز مواد آلرژن تجویز می‌کند. در نظر داشته باشید که تشخیص علت خارش کف دست در جهت خدمات درمانی صحیح بسیار مهم است.
ما در طول این مطلب، سعی داشتیم تمام ابعاد مربوط به خارش دست و درمان پزشکی و خانگی مربوط به آن را بررسی کنیم. اگر باز هم در این خصوص سوال دارید، می‌توانید با مراجع به سامانه نوب‌دهی آنلاین مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر، از بهترین متخصصین پوست و مو در سراسر ایران زمان مشاوره و ویزیت دریافت کنید.

منابع:

mayoclinic.org

medicalnewstoday.com

سوالات متداول خارش کف دست

آیا خارش کف دست خطرناک است؟
در صورتی که علت خارش بیماری‌های کبدی و دیابت باشد، بله؛ خطرناک است.
علت خارش کف دست چیست؟
خارش کف دست نشانه چیست؟
خارش کف دست راست نشانه چیست؟
کدام پماد برای خارش کف دست مناسب است؟
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

159 دیدگاه در “علت خارش کف دست و راه‌های درمان و پیشگیری از آن
  • سلام من پنج روز پیش از ناحیه مهر های کمر آسیب دیدم الان دو شب میشه که موقع خواب تمام انگشتان وکف دستم خارش شدید میگیره اگر لطف کنید جواب من هم بدبد ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام
      علت آسیب؟
      خارش دست با گزگز و بی حسی هم همراهه؟

      پاسخ
  • سلام کف دست راستم خارش داره واگرتویه حالت بمونه گزگز میشه یاخواب میره ،دست چپم کمتر

    پاسخ
    • سلام
      از نظر سندرم تونل کارپ بررسی باید بشین

      پاسخ
  • سلام کف دستهای من چندماهی به خارش افتاداماکف چپ کمی بیشتروهمراه باقرمزشدن اندازه نصف بندانگشت کوچک وهیچ کاری یاتماس باموادتحریک کننده ای ندارم مشکل درکجاست ممنون.

    پاسخ
    • درود بر شما .حدود یه ماه پیش یه تتو روی بازوم زدم از اون به بعد پشت کتف دست راستم و بازوم درد میکنه و انگشت شصتم مور مور میشه .یه سری دونه ها هم بعضی وقتا کل بدنم میزنه که شبه قارچ یا حساسیت .الانم کف دستام قرمزه و درد داره و حس میکنم خون خیلی کمی درونش جریان داره.سپاس از همراهی شما.

      پاسخ
      • سلام
        ۲ هفته داروی آنتی هیستامین یا لوراتادبن با نظر پزشک بخورین اگه خوب نشد ویزیت شین و با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

    • سلام
      میتونه حساسیت به مواد شوینده، دستکش و…باشه

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر من سنم =۵۴ساله هستم
        و چندین ماه ک خارش دست چپ خیلی دارم و بعد از خارش سر میشه و الان ک پرسیدم میگن تنگی کانال و یکی میگ دیسک گردنه و پای راستم هم انگشتی پام و کف پام سرن

      • سلام
        جهت بررسی باید به متخصص” مغز و اعصاب مراجعه کنید و mri و نوتر عصب عضله بدهید

  • باسلام، کف دست چپم خارش پیدا کر ه محدوده نزدیک به شصت دست ، ناحیه کوچکی کمی سفت شده و رنگش به کبودی گراییده.

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر جسم خارجي بررسي شه
      اگه جسم خارجي نبود ممكنه حساسيت باشه
      در نهايت آنزيمهاي كبديتونو چك كنيد

      پاسخ
  • کف دست چپ وانگشت کوچک دست راست بیش از حد خارش داره38″سالم

    پاسخ
    • سلام لطفا آزمايش ast alt alk.p billi total and direct انجام بديد

      پاسخ
  • سلام.من ۳۷سالمه چند ماهیه کف دستام شدید خارش داره والان یک هفته ای هست که علاوه بر دستام کف پاهام هم خارش دارن البته بعضی وقتها هم زمان باخارش دست و پا زبونم هم سر میشه وخارش پیدا می‌کنه.من آسم عصبی هم دارم واسپری سالبتومال هم مصرف میکنم به نظرتون خارش کف دست وپام برای چیه.ممنون از شما…

    پاسخ
    • سلام.من در قسمت هر دوست ب خصوص کف دست و انگشتان دست..هردو دست خرش دارم.ب طوری ک میخارونم دونه دونه میشه دستم.علت چیع؟هر از گاعی هم درقسمت پا.روی پا خارش هست.خیلی کم ب ندرت.

      پاسخ
      • سلام عزیز
        ابتدا لازمه چکاپ و ازمایش خون انجام شود
        بررسی غلظت خون و تست های کبدی و بیلی روبین و…
        به متخصص داخلی مراجعه کنید

    • سلام بايد آزمايش ast alt alk.p cbc.diff بديد

      پاسخ
  • سلام ببخشیدمن 20 سالمه ب مدت 5 ماه تقریبا بدنم خارش کم پیدا کرده بود و قرمز میشد و بعد یکساعت از بین میرفت قرمزی رفتم دکتر گفتن کهیره و قرص سیتریزین و لوراتادین دادن خوردم خوب شدم ولی تا یکی دوروز نمی‌خورم باز شروع میشه البته شدتش خیلی کمه یوقت بیماری دیگه ای نباشه؟؟؟

    پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را انحام بديد
      Cbc.diff esr crp ast alt alk.p
      Pbs

      پاسخ
  • سلام من مدتی هیت که هیچ داروی خاصی استفاده نمیکنم ولی کف دست و پا قرمز میشه خارش داره هرچند وز یکبار میان وبعد میرن واقعا اذیت میشم

    پاسخ
    • سلام
      احتمال داره به مواد یا غذای خاصی الرژی داشته باشید

      پاسخ
  • سلام تورو خدا جواب بدین
    انگشت اشاره دستم دو روز پیش خبلی خارش میکرد و ردش دون دون سفید بود الان ۸ تا انگشتم درگیر شده و انگار یوی از اون جوشای بیرنگ انگشت اشارم داره بزرگتر میشه و حالتیه که انگار چربی توشه ولی بقیه همون دون دون بیرنگ زیر پوستیه . دارم از خارش میمیرم تورو خدا بگید چرا اینطوریه

    پاسخ
    • سلام

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید م ۱۷سالمه دستم یه هفتس میسوزه و درد میکنه مخصوصا شبا و صبح ها هم دست چپم هم دست راستم چند وقت پیش خوده دستم ی هو مور مور می‌کرد و می‌خوابید الان باز اینجوری

    پاسخ
    • سلام خسته نباشید خانم دکتر من چند مدت کف دسته چپم میخاره بعد انگشتم درد میکنه کتفمم سمت چپ درد میکنه بعد انگشتام کزکز میشه میخواستم ببینم دلیلش چی ممنون میشم راهنمای کنین

      پاسخ
      • سلام عزیزم
        با توجه به گزگز همراه خارش و درد کتف و مواردی که فرمودین از نظر دیسک گردن و علل عصبی عضلانی باید بررسی شین
        جهت معاینه به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

    • سلام
      از نظر سندروم تونل کارپال بررسی شوید

      پاسخ
  • سلام . من حدود سه هفته ست داروهای گوارشی مثل اس امپرازول و بیسموت و مبورین هیدروکلراید و کولگارد و مترونیدازول استفاده میکنم اما دو سه روزه بدنم مخصوصا کف دست هام قرمز شده و بشدت خارش داره . ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام بايد اين آزمايشات را بديد
      Cbc.diff esr crp ast alt alk.p
      Bun cr

      پاسخ
  • من مدتی هست که بدنم به خارش میوفته ولی وقتی میخارم ورم میکنه بعد خارش به ناهیه ران وجای بدن بیوفته علت چیه باید چیکار کنم ممنون

    پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را انجام بديد
      Cbc.diff esr crp
      Ast alt alk.p

      پاسخ
  • سلام وقتی دست به آب میزنم دستام خارش میگیره و قرمز میشه وهمراه بسیار سوزش ودرد داره لطفاً راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام ممكنه پوست دستتون به آب سرد يا گرم حساس حساسيت داره

      پاسخ
  • سلام،من سه ماه پیش کف دستام دچار خارش میشد دکتر مراجعه کردم که چربی کبد داشتم ولی متاسفانه دکتر دارویی تجویز نکرد الان کف دستام و پاهام خارش داره که شب شدید میشه و معمولا به صورت لکه های دایره ای قرمز تو کف دست و پام ظاهر میشن که با خاروندن دایره ها بزرگتر میشن!!علت چی میتونه باشه و چه پزشکی مراجعه کنم

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش ast, alt, alkp, billt, billD بدین
      اگه ازمایشا مورد داشت به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام ببخشید من 14 سالمه دستم گاهی اوقات به شدت خارش و داغ می شود علت چیست

    پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را انجام بديد
      Cbc.diff esr crp
      Ast alt alk.p

      پاسخ
  • سلام۳۳سالمه چند ماهی هست که بعضی از شبها کف ۲تا دستم شروع به خارش می‌کنه و بعداز کمی خارندن یواش یواش آروم میشه علتش چیه

    پاسخ
    • سلام، اول  اين آزمايشات را بديد
      Cbc.diff esr crp
      Ast alt alk.p
      Billi total and direct
      U/A
      Tg chol ldl hdl

      پاسخ
  • سلام. جند سال. صورت و دستهام. خود به خود. لكه. هاي بنفش و خاكستري و سياه ميزنه. بيشتر همراه با خارش. به نظر شما علت چيست

    پاسخ
    • سلام، اول  اين آزمايشات را بديد
      Cbc.diff esr crp
      Ast alt alk.p
      Billi total and direct
      U/A
      Tg chol ldl hdl

      پاسخ
  • سلام 23 سالمه و چند ماهی میشه که خیلی ناگهانی کف دست و انگشتام به شدددددددددت ورم میکنه طوری که دستام با اینکه لاغر و کشیدس مثل بادکنک میشه و بشدت خارش میگیره و قرمز میشه و بعد از یکی دوساعت به حالت طبیعی برمیگرده علتش چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر آنزيمهاي كبدي بررسي شين
      لطفا اين آزمايشات را انجام بديد
      Cbc.doff esr crp
      Ast alt alk.p
      Billi total and direct
      Bun cr
      U/A

      پاسخ
  • سلام از زمان بارداریم دست وپاهام شدیدا میخاره الان حدود۳سال میگذره هنوز همونطوری هستم شبها تاصبح خارش شدید داره وحس میکنه می کنم هرنمونه میوه که میخورم بیشترمیشه دلیلش چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      بررسی و ازمایش از نظر آلرژی، آنزیم های کبدی و بیلی روبین انجام شود

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام چند ماهیه که شبها کف دستها یا گاهی انگشتان یا روی پامم خارش میگیره، چون چندسالیه زنجبیل تازه توی چایم میریزم ..باید چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام بايد اين آزمايشات را بديد
      Cbc.diff esr crp
      Ast alt alk.p
      Billi total and direct
      و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام.من.پنجاه.سالمه.وقتی.شیر.یاغذای.نشاسته.ای.می.خورم.کف.دستام.به.شدت.می.خاره.

    پاسخ
    • سلام بايد توسط متخصص داخلي بررسي شيد و از نظر آنزيم هاي كبدي چك شيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من حالا ۵روزه کف دستم خارش داره بخصوص اگه باد سرد یا اب سرد بهش بخوره خیلی میخاره چکارکنم

    پاسخ
    • سلام
      از تماس با موادی که سبب خارش می شوند خودداری کنید
      از نظر انزیم های کبدی و بیلی روبین بررسی شوید
      با مراجعه به متخصص پوست از نظر ضایعات بررسی شوید

      پاسخ
  • سلام ۲۳ سالمه چندسالی هست دستم خارش و سوزش داره گاهی تاول ریز و خون میاد و بین انگشتمم خدای میشه حالا یکساله فهمیدم وقتی عصبی میشم خارش میگیره بخصوص توی شب اذیتم میکنه چیکارکنم

    پاسخ
    • سلام لطفا از نظر آنزيم هاي مبدي بررسي شيد
      اين آزايشات را بديد
      Cbc.diff esr crp
      Ast alt alk.p
      Billi total and direct
      Bun cr
      U/A
      و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خانم من کف دستم خیلی خارش داره حاش قرمز میشع خیلی خارش دارع بعضی وقتا میخام دستمو با تیغ بزنم خیلی بد سوزش دارع لطفن راهنمایم کنید

    پاسخ
    • سلام بايد آنزيمهاي كبديتون بررسي شه
      اين آزمايشات را بديد لطفا
      Cbc.diff esr crp
      Ast alt alk.p
      Billi total and direct

      پاسخ
  • با سلام وخسته نباشید .بنده یه خانم ۳۸ ساله هستم که حدود ۳ روزه که بیشتر شبها کف دستم پف میکنه و بشدت خارش پیدا میکنه وتاولهای کوچیک هم پشت دستم روی انگشتهام میزنه وبه شدت درد داره طوری که نمیتونم دستمو مشت کنم از شما ممنون میشم به من کمک کنید

    پاسخ
    • سلام
      برای بررسی ضایعات به متخصص پوست مراجعه کنید

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید خانوم دکتر الان نزدیک یکماه هست که شبها دستهام وگاهی پاهام مخاره والان یکسال الرژی دارم حالا نمیتونم بخاطر چیه ممنون

    پاسخ
    • سلام من دختر ۱۵ ساله هست به یک علف خوردنی دست زدم والان به شدت دستم می خواره باید چیکار کنم ؟_?????

      پاسخ
      • سلام پماد تريامسينولون موضعي بزنيد به دستتون اگه برطرف نشد

        برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به پزشک عمومی مراجعه کنید.

      • سلام
        . ببخشید فرزندم ۶ساله یه هو دوتا کف دستش قسمت عضله‌ای و ماهیچه ای و کف یکی از پاهاش خارش پیدا کرده و البته چند روز پیش در باغچه دست تو خاک کرده و نمیدانم دلیلش چیه…و اینکه به یکی از عزیزان فرمودید پماد تریامسینولون بزنه …بچه من فاویسم هست اشکالی ندارد این پماد را بزنه؟ممنون میشم

    • سلام
      اول ازمایش fbs, tg, chol, bill t و billD, Ast, alt , Aklp بدهید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشی دکتر کف دستم خیلی خارش داره درمانش چیه دیابت دارم

    پاسخ
    • باسلام حدود هفت ساله کف دست راستم میخاره وپوسته پوسته میشه به هر دکتری رفتم توفصل سرد بدتر میشه طوری که نمیتونم به چیزی دست بزنم انگشتانم باد میکنن حتی به بند بند انگشتانم آب تزریق کردن ولی بازم خوب نشده راهنماییم کنید ممنون

      پاسخ
      • سلام بايد درمان اگزما مزمن را انجام بديد
        لطفا

        برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

    • سلام، اول  اين آزمايشات را بديد
      Cbc.diff esr crp
      Ast alt alk.p
      Billi total and direct
      U/A
      Tg chol ldl hdl

      پاسخ
  • سلام ۱۰روزه دست و پاهام خارش شدیدی میگیره صبح و شب بیشتر بعضی وقتهام کل بدنم سردرد شدید هم دارم ۱۰روزه بیشتر مسکن استفاده میکنم

    پاسخ
    • سلام اين آزمايشات را بديد لطفا
      Cbc.diff esr crp
      Ast alt alk.p
      Billi total and direct
      U/A
      Tg chol ldl hdl

      پاسخ
  • سلام وممنون از پاسخگوییهای جنابعالی وعوامل سایت
    بنده حدود سه ماهه که کف دست راستم لابه لای انگشتام پوستش خراب میشود وپوست اندازی میکنه وترمیم نمیشه ،خارش هم داره ،وحدود یک هفته است که کف دست چپم طرف انگشت شستم هم بدون زخمی خارش شدیدی داره،در ضمن رشد موها در سر وصورتم هم خیلی کم شده شاید هم متوقف شده،
    اگه جواب بدین ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر قارچ پوستي يا احتمال اگزما مزمن توسط متخصص پوست ويزيت شويد

      پاسخ
  • سلام من برای مشکل کبدی به کدام دکتر متخصص باید مراجعه کنم

    پاسخ
    • سلام بايد به متخصص گوارش مراجعه كنيد

      پاسخ
  • سلام من تمام بدنم چند روزه خارش داره دلیلش چیه بیماری خاصی هست

    پاسخ
    • سلام ميتونه حساسيت باشه حالا به لباس يا دارو يا غذا خاصي كه تازه استفاده كرديد
      يا بيماري scabis يا همون گال باشه كه در اثر تماس با محيط آلوده به كنه ايجاد شده
      يا مشكل كبدي
      در هر حال بايد بصورت حضوري ويزيت شويد

      پاسخ
  • سلام کف دستای من قرمز شده و احساس سوزشم دارم موقعی که با اب هم دستام درتماسن سوزشو قرمزیش بیشتر میشه حدودا دو روزه این طوری شده لطفا راهنماییم کنید.

    پاسخ
    • ممنون?

      پاسخ
  • سلام من روی دستام کف دستام به شدت میخواره مخصوصا صبح ‌از خواب بیدار شدنی وشب خوابیدنی وپشت گردنم خیلی کرم استفاده کردم الان هم آتوپیکس استفاده میکنم مربوط بهدیابت میتونه باشه

    پاسخ
    • من کف دستم و کف پام خیلی خارش میگیره و تابلو میکند هر دکتری که به هم دارو داد می زدم اما خوب نشد علتش چیست

      پاسخ
      • سلام
        از نظر انزیم های کبدی و مقدار بیلی روبین بررسی شوید

      • سلام ببخشید من هم دچار همچین مشکلی هستم ، و ازمایش دادم انزیم کبدیم بالا بود و با دارو رفع شد ولی مجدد بر میگرده

      • سلام عزیز
        چه دارویی براتون تجویز شده؟
        تشخیص خودایمتی براتون مسجل شده؟ نمونه برداری از کبد انجام شده یا خیر؟

    • سلام بايد از نظر كبدي بررسي شويد
      اين آزمايشات را انجام دهيد
      Cbc.diff esr crp
      Ast alt
      Alk.p
      Billi total and direct
      U/A
      GGT

      پاسخ
  • سلام هردو کف دست ام شب بعد جور ی میخوارن انگار یه دریل باید بخارونه تا راحت شه
    چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را انحام دهيد:
      Cbc.diff esr crp
      Ast alt alk.p
      Billi total And direct
      Tg chol ldl hdl
      Fbs

      پاسخ
  • سلام ب شدت کف دستم میخاره خواستم راهنمای کنید بهم ممنون

    پاسخ
    • سلام من شب که میشه موقه خواب بعضی شبا شصت پام بعضی شبا کف پام حالا هم کف دوتا دستم خارش میده لطفا راهنمای کنید

      پاسخ
      • سلام
        ازمایش fbs, tg, chol, bill t و billD, Ast, Zlt, Aklp بدهید

    • سلام
      از کی ایجاد شده؟پوسته ریزی و قرمزی و تورم هم دارد؟
      از شوینده زیاد استفاده نکردین یا از دستکش یا ماده جدید؟

      پاسخ