ژنیکوماستی، عارضهایست که در آن غدد پستانی مردان بهطور غیرطبیعی با پدیده بزرگ شدن روبرو میشوند. بزرگ شدن سینهها در مردان میتواند در هر سنی رخ دهد، اما در دوران بلوغ و پیری شایعتر است. پرکاری تیروئید، سیروز کبدی، فعالیت غدد و ترشح هورمون از جمله دلایل این تغییر ظاهر هستند. در مقابل هم میتوان با روشهای مختلفی مثل استفاده از داروهای ضداستروژن، داروهای هورمونی، لیپوساکشن و ژنیکوپلاستی، این مشکل را درمان کرد. این که کدام روش بهتر است، اولال که به تشخیص پزشک مرتبط است و درثانی بهعوامل مختلفی مانند سن، سلامتی عمومی، شدت عارضه و علائم ژنیکوماستی بستگی دارد. ژنیکوماستی خطری برای بدن ندارد اما تاثیر منفی روی استایل و اعتمادبهنفس آقایان داردمیگذارد.
در ادامه این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر که تنها 10 دقیقه از شما زمان میگیرد با بررسی علت و درمان این عارضه و پیشگیری از آن همراه باشید.
محتوای پزشکی این مطلب توسط دکتر محمد حدادی اول متخصص جراحی عمومی و ژنیکوماستی مورد بررسی و تایید قرار گرفته است.
درآخر اگر سوالی در این رابطه دارید، میتوانید در انتهای همین صفحه و در قسمت نظرات مطرح کنید تا پزشک پاسخ دهد.
ژنیکوماستی چیست؟
ژنیکوماستی (Gynecomastia) یا بزرگ شدن پستان در مردان، رشد غیرطبیعی غدد پستانی بهدلیل عدم تعادل هورمونهای استروژن و تستوسترون است. ژنیکوماستی ممکن است روی یک یا هر دو پستان اثر بگذارد و موجب ناهنجاری ظاهری شود. برخی اوقات ممکن است بزرگ شدن سينه در پسران در سن بلوغ، نوزادان و حتی مردان مسن دراثر تغییرات طبیعی در سطح هورمونها اتفاق بیفتد. بااینحال، دلایل دیگری نیز برای بروز این اختلال وجود دارد.
ژنیکوماستی مشکل حادی نیست، اما ممکن است کنار آمدن با آن برای برخی دشوار باشد. مردان و پسران مبتلا به ژنیکوماستی گاهی اوقات در پستانهای خود درد شدید احساس کرده یا اینکه از ظاهر خود احساس شرم و خجالت میکنند. ژنیکوماستی ممکن است بدون نیاز به درمان و بهتدریج برطرف شود اما درصورتیکه این بیماری ادامه پیدا کند، مراجعه به دکتر غدد و مصرف دارو یا عمل جراحی به درمان آن کمک خواهد کرد.
علائم ژنیکوماستی
شایعترین علامت ژنیکوماستی بزرگشدن پستانها است. این بزرگی میتواند در یک یا هر دو پستان رخ دهد و ممکن است متقارن یا نامتقارن باشد. دربرخیموارد، تورم پستان بهحدی است که حالت زنانه میگیرد. بیشتر مردان بزرگسال مبتلا به ژنیکوماستی هیچ علائم مشخصی بهجز تغییر شکل ظاهری پستان ندارند؛ اما بااینحال ممکن است برخی افراد علائم زیر را تجربه کنند:
- درد در قسمت سینه
- حساسیت نسبت به تماس فیزیکی
- ترشح مایعات از نوک سینه
- تجمع چربی موضعی
- پوست اضافه در ناحیه سینهها
- حساس شدن سر سینه
- افتادگی ناحیه دور سینه و موارد دیگر.
ایجاد توده سینه نیز یکی از علائم ژنیکوماستی است.
علل ایجاد ژنیکوماستی
شایعترین علت ژنیکوماستی، عدم تعادل هورمونهای تستوسترون و استروژن در بدن است. اگر سطح استروژن در بدن مردان افزایش یا سطح تستوسترون کاهش یابد، ممکن است ژنیکوماستی رخ دهد. از طرفی چاقی و افزایش وزن هم میتوانند باعث تجمع چربی در اطراف پستانها شوند. این امر میتواند باعث بزرگ شدن سینهها در مردان و ایجاد ظاهری شبیه به ژنیکوماستی شود. افزایش سطح هورمون پرولاکتین در بدن نیز میتواند باعث بروز این عارضه شود. در مقاله پرولاکتین چیست به بررسی این تاثیرات این هورمون بر مردان پرداختهایم.
مصرف داروهای استروئید آنابولیک و آندروژنی برای تقویت عضلات و افزایش کارایی ورزش و ابتلا بهبرخی از بیماریها مثل هیپوگنادیسم، نارسایی کبد و نارسایی کلیه ریسک بزرگ شدن سینه مردان را بالا میبرد. لازم بهذکر است که پرکاری تیروئید نیز یکی از علل بزرگ شدن سینه در مردان است. در این بیماری سطح هورمونهای تیروئیدی افزایش مییابد؛ افزایش هورمونها میتواند باعث تحریک تولید هورمون استروژن در مردان شود.
داروهایی که باعث ژنیکوماستی میشوند
تعدادی از داروها میتوانند منجربه بزرگشدن سینه در نوجوانان پسر و مردان شوند که عبارتند از:
- داروهای آنتیآندروژنی که برای درمان بزرگی پروستات، سرطان پروستات و سایر بیماریها مصرف میشوند. به عنوان مثال، میتوان به داروهای فلوتامید (flutamide)، فیناستراید (finasteride) و اسپیرونولاکتون (spironolactone) اشاره کرد.
- استروئید آنابولیک (معروف به داروهای نیروزا) و داروهای آندروژنی که توسط پزشکان برای برخی بیماریها تجویز میشوند یا گاهی اوقات توسط ورزشکاران بهطور غیرقانونی برای تقویت کارایی ورزشی و عضلهسازی مورد استفاده قرار میگیرند.
- ژنیکوماستی ممکن است در مردان اچآیوی (ایدز) مثبت که از درمان خاصی موسوم به «درمان ضد رترو ویروسی» بهره میبرند، نیز بروز پیدا کند. افاویرنز (Efavirenz) بیشاز سایر داروهای درمان اچآیوی به ژنیکوماستی مرتبط دانسته میشود.
- داروهای ضداضطراب مانند دیازپام (diazepam) با نام تجاری والیوم
- داروهای ضدافسردگی سهحلقهای
- داروهای آنتیبیوتیک
- داروهای زخم معده مانند سایمتیدین (cimetidine)
- داروهای سرطان
- داروهای ضدآریتمی (درمان نارساییهای قلبی) مانند دیگوکسین (digoxin) و داروهای مسدودکننده کانال کلسیم
- داروهای تخلیه معده مانند متوکلوپرامید (metoclopramide)
- مواد مخدر
- الکل
سن ژنیکوماستی
ابتلا به عارضه بزرگی سینهها در مردان سن خاصی ندارد و میتواند در هر سنی از نوزادی تا پیری اتفاق بیفتد. در مردان بالای 65 سال، بزرگ شدن سینه بهدلیل کاهش سطح تستوسترون و تغییر نسبت تستوسترون به استروژن است. علاوهبراین، داروهایی که مردان مسن استفاده میکنند هم احتمال رخ دادن ژنیکوماستی را بیشتر میکنند. در جدول زیر به بررسی سن شروع و شیوع ژنیکوماستی را طبقهبندی کردهایم:
سن شروع ژنیکوماستی مردان | توضیحات |
نوزاد | در دوران نوزادی بهدلیل هورمونهای مادر، ممکن است غدد پستانی در پسران بزرگ شود. این عارضه معمولاً در چند هفته یا ماه اول زندگی ازبین میرود. |
سن بلوغ | حدود 50 تا 80 درصد از پسران در 12 تا 15 سالگی به ژنیکوماستی مبتلا میشوند. این عارضه معمولاً در عرض دو سال ازبین میرود. |
پیری | حدود 24 تا 65 درصد از مردان در سنین 50 تا 80 سال به ژنیکوماستی مبتلا میشوند. |
انواع ژنیکوماستی
ژنیکوماستی فیزیولوژیک و پاتولوژیک انواع مختلف ژنیکوماستی هستند. در ادامه انواع ژنیکوماستی با توجه به علائم و گروه سنی را بررسی میکنیم.
ژنیکوماستی طبیعی و فیزیولوژیک (موقتی)
ژنیکوماستی طبیعی میتواند بهصورت موقتی یا دائمی باشد. در برخی موارد، این نوع از ژنیکوماستی بهطور طبیعی و بدون هیچگونه علت زمینهای رخ میدهد. انواع ژنیکوماستی طبیعی عبارتنداز:
- ژنیکوماستی نوزادی: این نوع ژنیکوماستی دراثر هورمونهای جفتی ایجاد میشود و معمولاً چندهفته تا چندماه پسازتولد ازبین میرود.
- ژنیکوماستی بلوغ: این نوع ژنیکوماستی دراثر عدم تعادل هورمونهای تستوسترون و استروژن در دوران بلوغ ایجاد میشود و معمولاً درطی چندماه تا چندسال ازبین میرود.
- ژنیکوماستی پیری: این نوع ژنیکوماستی دراثر کاهش سطح هورمون تستوسترون در مردان مسن ایجاد میشود.
ژنیکوماستی پاتولوژیک
ژنیکوماستی غیرطبیعی یا پاتولوژیک بهنوعی از ژنیکوماستی اشاره دارد که بهطور موقتی از بین نمیرود و بهدلیل عوامل مختلفی مانند موارد زیر ایجاد میشود:
- نقص در کروموزومها
- سندرم کلاین فلتر
- کمبود آنزیم 5 آلفا ردوکتاز
- مصرف داروهای ضدریزش مو مانند فیناستراید
- مصرف داروهای استروئیدی و تستوسترون
- مصرف ماری جوانا، هرویین و الکل
- بیماری تیرویید
- نارسایی کلیه و کبد
- سیروز کبدی
- و برخی از سرطانها مانند تومورهای بیضه و غدد فوق کلیوی.
مراحل پیشرفت ژنیکوماستی
اگرچه ژنیکوماستی بهمعنی بزرگ شدن غیرطبیعی پستان در مردان است. اما هرگونه بزرگی سینه در آقایان بهمعنای ژنیکوماستی پاتولوژیک نیست. تغییر در اندازه و رنگ هاله پستان (بزرگتر و تیره تر شدن)، وجود ترشحات سفیدرنگ، درد و حساس شدن سینه برخی از علائم ژنیکوماستی هستند. بهطور کلی مراحل پیشرفت این عارضه در 4 گرید بررسی میشود.
مراحل پیشرفت ژنیکوماستی بهنوع و علت آن بستگی دارد و در افراد مختلف متفاوت است. دربرخی موارد، ژنیکوماستی در یک مرحله ثابت میماند و پیشرفت نمیکند. اما در موارد مشابه، ژنیکوماستی میتواند به سرطان سینه در مردان نیز تبدیل شود. مراحل پیشرفت ژنیکوماستی در جدول زیر توضیح داده شده است:
علائم | مراحل پیشرفت |
۱. بافت سینه به طور خفیف بزرگ میشود. ۲. ممکن است فرد علائمی نداشته و فقط متوجه برجستگی جزئی در زیر نوک سینه شود. | مرحله اول |
۱. بافت سینه بهطور قابلتوجهی بزرگتر میشود. ۲. ممکن است فرد احساس درد در سینه داشته باشد. ۳. نوک سینهها ممکن است برجستهتر شوند. | مرحله دوم |
۱. بافت سینه به طور کامل رشد میکند. ۲. ممکن است فرد حس سنگینی یا کشش در سینه داشته باشد. ۳. نوک سینهها ممکن است بهطور دائمی برجسته شوند. ۴. هالهها تغییر رنگ میدهند. | مرحله سوم |
تشخیص ژنیکوماستی
تشخیص بزرگی سینهها در مردان معمولاً توسط پزشک متخصص انجام میشود. پزشک برای تشخیص ژنیکوماستی، طبق مراحل زیر پیش میرود:
- معاینه فیزیکی؛ پزشک سینهها را معاینه میکند تا ببیند آیا بزرگ شدهاند یا خیر.
- تاریخچه پزشکی؛ پزشک درمورد سابقه پزشکی از جمله داروهایی مصرفی سوال میکند.
- آزمایش خون؛ پزشک ممکن است آزمایش خون را برای بررسی سطح هورمونها، عملکرد کبد و سایر عوامل انجام دهد.
- تصویربرداری؛ دربرخی موارد، پزشک ممکن است سونوگرافی یا ماموگرافی را برای بررسی دقیقتر سینهها تجویز کند.
تاثیر سوابق بیمار روی تشخیص
لازم است اشاره کنیم که سوابق بیمار میتواند نقش مهمی در ابتلا به ژنیکوماستی و همچنین پیشرفت و درمان آن داشته باشد. اگر سابقه خانوادگی ژنیکوماستی دارید، احتمال ابتلا به این بیماری بیشتر است. همچنین برخی از بیماریها مانند بیماری کبد، بیماری کلیوی و نارسایی غدد فوق کلیوی میتواند خطر ابتلا به ژنیکوماستی را افزایش دهد.
تشخیصهای افتراقی ژنیکوماستی پستان
تشخیص افتراقی، فرآیندی است که برای تشخیص صحیح یک بیماری، ازطریق رد سایر بیماریها با علائم مشابه انجام میشود. پزشک با بررسی علائم بیمار و انجام معاینات و آزمایشهای مختلف، لیستی از بیماریهای احتمالی که میتوانند باعث این علائم شوند را تهیه میکند. سپس، با انجام آزمایشهای بیشتر و بررسی دقیقتر علائم، بیماریهای موجود در لیست را یکی پس از دیگری رد میکند تا به تشخیص نهایی برسد.
در مورد ژنیکوماستی، برخی از بیماریهایی که باید ازنظر افتراقی تشخیص داده شوند عبارتند از:
- سرطان پستان مردان؛ اگرچه ژنیکوماستی معمولاً خوشخیم است، اما درموارد مشابه، میتواند به سرطان پستان مردان تبدیل شود.
- لیپوما؛ لیپوما یک تومور چربی خوشخیم است که میتواند در هرنقطه از بدن از جمله پستان، ایجاد شود.
- کیست پستان؛ کیست پستان یک کیسه پراز مایع است که در سینه ایجاد میشود.
- ژنیکوماستی کاذب؛ ژنیکوماستی کاذب به بزرگ شدن بافت چربی در سینه مردان اشاره دارد که به دلیل افزایش وزن یا چاقی ایجاد میشود.
- نارسایی غدد فوق کلیوی؛ نارسایی غدد فوقکلیوی میتواند باعث عدم تعادل هورمونها و درنتیجه ژنیکوماستی شود.
- سندرم کلاین فلتر؛ سندرم کلاین فلتر یک اختلال ژنتیکی است که در مردان رخ میدهد و میتواند باعث ژنیکوماستی شود.
درمان و کنترل ژنیکوماستی
درمان ژنیکوماستی بهنوع و شدت آن بستگی دارد. خوشبختانه روشهای مختلفی برای درمان ژنیکوماستی وجود دارد که انتخاب آنها به سن بیمار، میزان رشد سینه و علت زمینهای آن بستگی دارد. دربرخی موارد، ژنیکوماستی خودبهخود ازبین میرود. درموارد دیگر، ممکن است برای درمان ژنیکوماستی از دارو یا جراحی استفاده شود.
روشهای درمان ژنیکوماستی
پزشک برای تشخیص بیماری ژنیکوماستی در مورد سابقه بیمار، داروهایی مصرفی و همچنین سابقه ابتلا به انواع بیماریها در خانواده سوال میکند.
بیشتر موارد ژنیکوماستی بهمرور بدون درمان برطرف میشوند. بااینحال، اگر ژنیکوماستی ناشی از یک بیماری زمینهای مانند هیپوگنادیسم، سوءتغذیه یا سیروز کبدی باشد، ممکن است نیاز به درمان پزشکی وجود داشته باشد. در صورتیکه فرد از داروهایی استفاده کند موجب ژنیکوماستی میشوند، ممکن است پزشک توصیه کند که مصرف این داروها را قطع کرده یا آن را با سایر داروها جایگزین کند.
درمان ژنیکوماستی با دارو
پزشک ممکن است هر ۳ یا ۶ ماه، معایناتی را در نوجوانان انجام دهد تا از روند طبیعی برطرف شدن این بیماری اطمینان حاصل کند. ژنیکوماستی معمولا در مدتی کمتر از دو سال و بدون نیاز بههیچگونه درمانی برطرف میشود.
اگر ژنیکوماستی بهخودیخود بهبود نیابد یا باعث درد، حساسیت لمسی یا خجالت زیاد برای فرد شود، ممکن است که فرد به درمان با دارو احتیاج داشته باشد. داروهایی که برای درمان سرطان پستان و سایر بیماریها تجویز میشوند، ممکن است برای درمان ژنیکوماستی در برخی افراد مفید باشند. چند مورد دارو و قرص برای درمان ژنیکوماستی عبارتنداز:
- تاموکسیفین؛: رایجترین داروی تجویز شده برای کاهش ترشح استروژن و کوچک کردن سینه
- آروماتاز؛ دارویی برای مهار آنزیم آروماتاز و کاهش تولید استروژن
- داروهای ضدآندروژن؛ برای کاهش اثرات هورمونهای مردانه دربرخی موارد خاص
اگرچه این داروها مورد تایید سازمانها و نهادهای دارویی معتبر دنیا از جمله سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفتهاند، اما بهطورخاص به منظور تجویز برای بیماران مبتلا به ژنیکوماستی تایید نشدهاند.
درمان خانگی ژنیکوماستی
برخی راهکارهای خانگی میتوانند به بهبود علائم و کوچک شدن سینهها کمک کنند:
- کاهش وزن؛ اگر اضافه وزن دارید، کاهش وزن میتواند به کوچک شدن سینهها کمک کند.
- مصرف غذاهای کم چرب و کم شکر؛ چربی و شکر اضافی میتوانند به افزایش هورمون استروژن و تشدید ژنیکوماستی منجر شوند.
- مصرف میوهها و سبزیجات؛ آنتیاکسیدانهای موجود در میوهها و سبزیجات میتوانند به تعادل هورمونها کمک کنند.
- مصرف غذاهای سرشار از فیبر؛ فیبر به دفع هورمونهای اضافی از بدن کمک میکند.
- تمرینات قدرتی؛ عضلهسازی در ناحیه قفسه سینه میتواند تناسب اندام را بهبود بخشد و ظاهر سینهها را متعادلتر کند.
- تمرینات هوازی؛ ورزشهای هوازی مانند پیادهروی، دویدن و شنا به چربیسوزی و کاهش وزن کمک میکنند.
ماساژ ملایم سینهها میتواند به گردش خون و تخلیه لنف کمک کند. همچنین استفاده از برخی دمنوشهای گیاهی مانند زنجبیل، نعنا و چای سبز میتوانند به تعادل هورمونها کمک کنند.
درمان بزرگ شدن سینه مردان با عمل جراحی
اگر بزرگ شدن پستانها بسیار قابل توجه یا برای فرد آزاردهنده باشد، پزشک ممکن است عمل جراحی را برای فرد توصیه کند؛ عمل ژنیکوماستی سخت نیست و اثرات ماندگارتری دارد.
جراحی ژنیکوماستی باعث کاهش اندازه سینه در مردان، صاف شدن و افزایش خطوط قفسه سینه میشود.
دو گزینه برای عمل جراحی ژنیکوماستی عبارتند از:
- لیپوساکشن؛ این عمل جراحی است در آن چربیهای زائد بدن و نه بافتهای پستان از بدن خارج میشوند.
- ماستکتومی؛ این عمل جراحی برای برداشتن بافتهای پستان بهکار میرود. در این عمل جراحی اغلب تنها برشهای کوچکی در بدن ایجاد میشود. این نوع عمل جراحی باتوجهبه کمتر تهاجمی بودن، نیاز به دوران بهبودی کمتری نیز دارد.
ژنیکوماستی کاذب
ژنیکوماستی کاذب که بهعنوان لیپوماستی نیز شناخته میشود، وضعیتی است که در آن بافت چربی اضافی در ناحیه قفسه سینه مردان تجمع پیدا میکند. این عارضه بهدلیل افزایش وزن یا چاقی ایجاد میشود. علائم ژنیکوماستی کاذب عبارتند از:
- بزرگ شدن سینهها
- نرمی و لمس شدن بافت سینه
- عدم وجود توده یا برآمدگی در سینه
ژنیکوماستی کاذب معمولاً یک بیماری خوشخیم است و نیازی به درمان ندارد. بااینحال برخی از مردان ممکن است بهدلایل زیبایی، خواهان درمان باشند.
ژنیکوماستی یکطرفه
ژنیکوماستی یکطرفه به بزرگشدن غیرطبیعی پستان در یک سمت بدن مردان اشاره دارد. این عارضه میتواند در هر سنی رخ دهد، اما بزرگی سینهها در مردان در دوران بلوغ و پیری شایعتر است.
خطرات ژنیکوماستی
ژنیکوماستی معمولاً یک بیماری خوشخیم است و بهندرت خطرناک میشود. بااینحال، ژنیکوماستی میتواند با برخی خطرات و عوارض همراه باشد، از جمله:
مشکلات روحی و روانی
- احساس شرم و خجالت؛ ژنیکوماستی میتواند باعث شود که فرد از ظاهر خود خجالت بکشد و از حضور در مکانهای عمومی یا فعالیتهای ورزشی خودداری کند.
- کاهش اعتماد به نفس؛ ژنیکوماستی میتواند باعث شود که فرد اعتمادبهنفس خود را از دست بدهد و از نظر اجتماعی گوشهگیر شود.
- افسردگی و اضطراب؛ ژنیکوماستی میتواند منجر به افسردگی و اضطراب شود.
مشکلات جسمی
- درد و حساسیت در سینه؛ ژنیکوماستی میتواند باعث درد و حساسیت در سینه شود.
- بزرگ شدن بیشازحد سینه؛ در موارد نادر، ژنیکوماستی میتواند بهطور قابلتوجهی بزرگ شود و باعث مشکلات جسمی مانند درد کمر و گردن و مشکل در تنفس شود.
پیشگیری از ژنیکوماستی
بااینکه مهمتربن دلیل بزرگ شدن سینه مردان، هورمونی است اما چندین عامل وجود دارد که ممکن است موجب کاهش خطر ابتلا به ژنیکوماستی شوند. این عوامل عبارتند از:
- خودداری از مصرف مواد مخدر و برخی داروها؛ بهعنوان مثال، میتوان به انواع داروهای استروئیدی و آندروژنی، انواع داروهای آمفتامین، هروئین و ماریجوانا اشاره کرد.
- خودداری از مصرف الکل؛ مصرف مشروبات الکلی خطر ابتلا به ژنیکوماستی را افزایش میدهد.
- بررسی داروهای مصرفی؛ اگر از داروهایی استفاده میکنید که به ژنیکوماستی مرتبط هستند، از پزشک معالج خود بخواهید، داروهای شما را عوض کند.
برگشت ژنیکوماستی
احتمال برگشت بزرگی سینه ها در مردان به عوامل مختلفی بستگی دارد. اگر بزرگی سینهها در مردان بهدلیل عدم تعادل هورمونها ایجاد شده باشد، با درمان این عدم تعادل، احتمال برگشت ژنیکوماستی باز هم وجود دارد. اما در نوزادان و پسران نوجوان، ژنیکوماستی بهطورطبیعی و بدون نیاز بهدرمان درطی چندماه تا چندسال ازبین میرود. در مردان مسن نیز احتمال برگشت ژنیکوماستی کمتر است. دربرخی موارد، ژنیکوماستی با دارو یا جراحی درمان میشود، دراینموارد، احتمال برگشت ژنیکوماستی کم است، اما وجود دارد.
بزرگ شدن سینه مردان امری طبیعی و درمانپذیر است!
بزرگی سینهها در مردان عارضهای شایع است که میتواند در هر سنی رخ دهد البته میتواند از جمله علائم ابتلا به بیماری خاصی هم باشد. خوشبختانه، روشهای مختلفی برای درمان بزرگی پستان آقایان همچون جراحی و دارو درمانی وجود دارد که انتخاب آنها به سن بیمار، میزان رشد سینه و علت زمینهای آن و البته تشخیص پزشک و ژنیکوماستی خفیف یا شدید بودن آن بستگی دارد. با انتخاب روش درمانی مناسب و پیروی از دستورات پزشک، میتوان بهطور موثری ژنیکوماستی را درمان کرد و از مزایای آن بهرهمند شد.
سوالات متداول ژنیکوماستی
منبع:
سلام من پسرم 21سالشه الان مدتیه تو سینه راستش احساس درد میکنه وورم داره لطفا راهنماییم کنین ممنون
سلام
اول باید معاینه شن
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به جراح عمومی مراجعه کنید.
سلام من ۳۰ سالمه سینه هام بزرگه باید چکار کنم
سلام
باید معاینه و آزمایش هورمونی بدین اول
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به جراح عمومی مراجعه کنید.
سلام من یک پسر۱۴ ساله هستم ابان ماه اینده وارد۱۵ میشم سینه هام بزرگ هستن خجالت میکشم چیکار کنم؟
سلام
اول باید معاینه شین و آزمایش هورمونی بدین
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به جراح عمومی مراجعه کنید.
سلام پسرم 12ساله هست یکی ازسینه هاش بزرگ ترشده آیانشانه بلوغ هست؟ فقط یکی
سلام
اگر فقط یکی هست باید بررسی شه
سلام من سینه سمت چپم از راست بززگ تز شده و من ۱۶ سالم هست و نوک دوتاسینه هام باد کرده و درد میکنه
سلام در سن شما طبيعي هست اما بهتره
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص غدد مراجعه کنید.
سلام من از ۱۵سالگی سینه شروع کرد به بزرگ شدن اما سینه سمت چپم بزرگ تر شد وقتی احساس سرما می کنم یا دوش می گیرم به حالت اولیه در می اید
سلام طبيعيه نگران نباشيد
سلام من ۱۷سال هستم
نوک سینمپف داره و ۲ و ۳ سالی میشه کهاینجوریه هوا سرد میشه خوب میشه دردم نداره راه حل
سلام در سن شما طبيعيه
اما بهتره آزمايش testosterone estradiol lh بديد و سونوگرافي هم بديد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص غدد مراجعه کنید.
سلام می بخشید ورزیش می تواند که به ژنیکو ماستی کمک کند من دارم وه سن هم 18و از چند سال میشه که این مشکل برایم پیدا شده.
سلام بله در كنار رژيم غذايي كم چرب ورزش هم كمك ميكنه
سلام….پسرم ۱۰سالشه…سینه هاش بزرگ شدن …بیضه هاش بزرگ شدن و روی سینه و شکمش مو در آورده….میشه بگید باید چکار کنم ممنون میشم
سلام
به فوق تخصص غدد اطفال مراجعه کنید جهت معاینه و چکاپ
سلام پسر من ۱۲سالشه یک ماهی هست که سینه سمت راست یکم بزرگتر شده وزیر نک سینه سمت راستش یه چیز گردی درست شده در حالت عادی درد نداره اگه فشار یا لمسش کنی درد میکنه . باید چکار کنم .
سلام در سنشون طبيعي هست اما بهتره متخصص غدد اطفال هم معاينشون كنن
با سلام من ۲۷ سالمه و از دوران بلوغ پستون سمت چپم درد میکنه و نوک پستونم سفت میشه و درد داره و کلا سمت چپ سینم خیلی درد میکنه به نظرتون چکار کنم به چه متخصصی مراجعه کنم؟ لطفا جواب بدین
سلام بايد آزمايش lh testosterone prolactin ts بديد و سونوگرافي شيد
سلام و خسته نباشید
من 22سالم ازسن 20سال سینه سمت راستم بزرگ شده و درد هم داره
سلام بايد اين آزمايشات را بديد
Fsh lh testosterone و سونوگرافي هر دو پستان را بديد
سلام من ۱۸ سالمه از ۱۵ سالگی نوک سینه هام باد می کنه ولی درد ندارم فقط سینم باد میکنه
سلام بايد معاينه شيد و آزمايش تيروييد بديد لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
سلام من ۲۰سالمه از۱۳سالگی ورزش میکنم ولی سرنوک پستانم یکم ورم کرده مال بلوغ به نظرتون طبیعیه
سلام بهتره سونوگرافي بديد و توسط متخصص غدد معاينه شيد
سلام وقت بخیر من 35 یکسال ستگن دارم و ورزش میکنم از سایز سینم راضی هستم ولی باد یا پف نوک سینه دارم که با برخورد سرما کامل از بین میره من مشکلی با حجم سینه م ندارم فقط راهی هست که اون پف نوک سینه برطرف بشه؟
با تشکر
سلام نه عزيزم راهي نيست
با سلام من یک مرد ۲۴ساله هستم از سن بلوغ تا حالا سینه هام رشد کرده و از نظر روحی روانی خیلی اذیتم باشگاه بدن سازی هم میرم ولی باز انگار نرمتر و بزرگتر شون ک باز خیلی تو دیو هستن وهر چی بپوشم مشخص هستن البته وین احتمال رو میدم ک سطح تستسرون بدنم پایین باشه چون با مشکل بی موی هم مواجه هستم ممنون میشم کمک کنید خیلی اذیتم
سلام اين آزمايشات را بديد
Testosterone
Fsh lh
سونوگرافي هم بديد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص غدد مراجعه کنید.
سلام من سینه هام بزرگ شده برای درمان اون بیاد چکار کنم
سلام بايد تست lh testosterone prolactin بديد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص غدد مراجعه کنید.
سلام من ۱۶ سالمه تقریبا از ۱۳ تا ۱۴ سالگی سینه هام بزرگ شده اند تقریبا ۴ سانت می شه اضافه وزن هم دارم وقتی به نوک سینه دست می زنم یکم درد داره و وقتی که دست می زنم احساس می کنم زیر نوکش تخم های کوچکی زیادی هست چکار کنم باید به دکتر مراجعه کنم
سلام طبيعي هست براي سنتون نگران نباشيد
سلام من چند ماهه که پستانم بزرگ شده وسفت نمی دانم چکار کنم
سلام
باید معاینه و سونوگرافی بدین
بررسی میخاد حتما
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به جراح عمومی مراجعه کنید.
سلام و خسته نباشید خدمت شما
من چند سال هست نوک پستان هایم پف دارد و با رخورد با اب سرد و هوای سرد پوست پستانم جمع میشود و بعد چند دقیقه به حالت پف برمیگردد و این مورد من را خیلی مورد ازار قرار داده است ایا راه حل برای این مشکل هست؟
سلام بايد سونوگرافي بديد و آزمايش tsh و prolactin بديد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص غدد مراجعه کنید.
سلام عرض میکنم به دستندکاران
خلاصه در 13 سالگی سینه هام شروع
به بزرگ شدن کرد و الان 14 سالمه یک سال گذشته و هیچ تعغیری بجز بزرگ شدن نداشته وزن 48 قد 160 وقتی فشارش میدم مایع ازش بیرون میاد و
وقتی هم اب سرد بهش میزنم خودشو جمع میکنه
. من بدن ورزشی دارم و هر به خانه میرسیدم لباسم رو در میاوردم ولی الان. نه میتونم لباسمو درارم بخاطر خوانوادم نه مو
میتونم هرجور بخابم وقتی ضربه خوردنی درد شدیدی میگیره واقا نمیدونم چیکار کنم.
ممنون راهنمایی کنید ?
سلام
حتما باید ویزیت شین عزیزم و بررسی شه
ازمایش هورمونی هم میخاد
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به جراح عمومی مراجعه کنید.
سلام بايد سونوگرافي بديد از نظر فتق و محتويات فتق بررسي شيد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به جراح عمومی مراجعه کنید.
باسلام خسته نباشید خدمت شما سینه سمت راستم حالتش عوض شده یه کم بزرگتر شده و حالت سینه خانم ها گرفته حدود ۱۰سال گذشته ورزش بدنسازی انجام میدادم از آمپول تسترون و نادلوم در ماه چندین بار استفاده میکردم میشه علتش مال مصرف اون آمپول ها باشه ممنونم راهنمایم بکنی چکارهای انجام بدم
سلام بايد سونوگرافي كنيد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص غدد مراجعه کنید.
سلام من ۱۷ سالمه و سینه هام حس میکنم هی داره بزرگ تر میشه وزنمم ۶۲ کیلو هست و وقتی هم دست میزنم درد میگیره و سینه چپمم بزرگ تره از سینه راستم میخواستم بدونم با ورزش میشه درستش کرد؟
واقعا خجالت میکشم
سلام
خیر با ورزش نمیشه
حتما باید ازمایش بدین و معاینه شین
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص غدد مراجعه کنید.
سلام من ۲۴سالمه از ۱۴ سالگی سینهام بزرگ شدن و با ورزش و رژیم درست نشدن وقتی فشار بدم حس میکنم یه غده سفتی داخلشه و درد میگیره باید جیکار کنم بنظرتون
سلام بايد به متخصص غدد مراجعه كنيد لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص غدد مراجعه کنید.
سلام من ۱۵ سالمه و قد ۱۷۸ و وزن ۸۳ سینه چپم که خودم از نظر خودم طبیعیه و زیاد تو چشم نیست و به خاطر اضافه وزنمه ولی سینه راستم تقریبا دو برابر چپه و بعضی وقت ها یکم درد داره و یک ساله از لحاظ روحی روانی و تصمیم برای اینده م خیلی مشکل پیدا کردم راهنمایی کنید ممنون
سلام
جهت معاینه به جراح عمومی مراجعه کنید
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به جراح عمومی مراجعه کنید.
سلام
من ۱۵ سالمه
قد ۱۶۵
وزن ۴۸
چند ماه هست که سینه هام رشد کرده
میشه راهنمایی کنید
سلام بايد آزمايش testosterone و lh بديد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص غدد مراجعه کنید.
سلام پسر من ۱۴ سال سن دارد وزیر نظر متخصص غدد داروی ال ارژین و چند داروی ویتامین و زینک استفاده میکند و این باعث رشد کمی در سینه ها شد ه است از لطفا راهنمایی کنید چکار کنم
سلام بعد از قطع داروهاتون به مرور برطرف ميشه
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص غدد مراجعه کنید.
سلام خسته نباشید
من 23سالمه
وزن 100 و قد 187
از شیش سال پیش بزرگ شدن سینه رو داشتم ولی زیاد تو چشم نبود الان چند ماهی هست که یکم تو چشمه و یکمم اضافه وزن دارم
نزدیک به یک ماهه که سینه سمت راست یه چیزی رو حس میکنم و با لمس و فشار دادن یه درد کمی داره یا موقع دویدن یکمم حس درد هست
واینکه مشکل واریکوسل هم داشتم قبلا
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام بزرگ شدن سينتون بدليل اضافه وزنتون هست
لطفا رژيم بگيريد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص غدد مراجعه کنید.
سلام
من سینه هام بزرگ شدن اصافه وزن هم دارم .تجربه موادمخدر روهم دارم.اما ازبچگی بزرگ بودن.دردندارن.۳۳سالمه.
سلام وزن بالا و مواد مخدر باعث بزرگي سينه ميشه
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص غدد مراجعه کنید.
سلام
من پسرم ، ۲۴ سالمه و از ۱۶ سالگی پستانم شرو کردن ب بزرگ شدن ، تو هر دوتاشون داخلش یه توده سفتی هست ، سفت از چربی ، اگه با دست هم فشار بدم ازشون مایع خارج میشه ، اولاش گفتم ب خاطر بلوغه و خود ب خود خوب میشه ولی تا الان خوب نشدن ، کبدمم سالمه
سلام
باید توسط جراح عمومی معاینه بشید
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به جراح عمومی مراجعه کنید.
سلام خسته نباشید
نوک سینه من پف میکنه و وقتی لمسش میکنم پفش میخوابه علتش چیه؟
20 سالمه 202 قد وزن 100
سلام بايد متخصص غدد معاينتون كنن و سونوگرافي هردو پستان بديد
سلام من ۱۳ سالمه و قدم ۱۶۲ هستش وزنم هم ۶۱ هست نزدیک به یکساله که سینه هام شروع به رشد کردن وحساسیت لمسی هم دارند.
چکار کنم که زود درمان شم؟؟؟؟
سلام براي ين شما نرمال هست اما بهتره متخصص غدد معاينتون كنن و سونوگرافي بديد
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص غدد مراجعه کنید.
سلام.ببخشید من ۱۲سالمه و یک سینه ام یک غده ی برجسته داره و خیلی بزرگ و معلوم نیست اما یعنی سرطانه؟؟
اگه سرطان باشه الفاتحه.خداکنه خدا گناهانم ببخشه
البته من خیلی دوست دارم برم پیش خدا.
میدونم چند روز زیاد زنده نمیمونم.
خدا یارو نگهدار
سلام بايد آزمايش cbc.diff esr crp بديد و سونوگرافي هم انجام بديد
سلام ببخشید من ۱۶ سالمه قد ۱۸۷ و وزنم ۱۰۴ کیلو برآمدگی سینه دارم کمی خیلی کم ببینم وزنم زیاده یا این بیماری رو دارم
سلام من ۱۸ سالمه و با قد ۱۸۳ و وزن ۹۰ چاق نیستم و بدنم متوسط هست اما از اوایل بلوغ که بزرگ شدن نوک سینه برام پیش اومده تا به الان برطرف نشده و از هیچیک از موارد مصرف الکل و ….. که تو سایت نام برده شده رو نداشتم.دردی هم در ناحیه سینه نداشتم اما حساسیت لمسی آره ، آیا با دارو و آمپول برطرف میشه؟
سلام در سن شما اين حالت طبيعي هست
اما بهتره آزمايش پرولاكتين و تيروييد بديد و سونوگرافي هم انجام بديد
سلام
دوست عزیز باید معاینه شین واقعا تا بشه تشخیص داد
اما اضافه وزن خودش میتونه سبب تجمع چربی در سینه بشه
سلام من 12 سالمه و از یک سال بیش دستانم شروع کرد به بزرگ شدن و هنگامی که بهشون دست میزنم درد می گیره باید چکار کنم که تو مدت زمان کمی خوب بشم؟
سلام اين آزمايشات را بديد لطفا
Cbc.diff esr crp
Tsh freet4
Bun cr
U/A u/C
و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.
سلام من ۱۶ سالمه تقریبا از یک سال یک سالو نیم پیش سینه هام خیلی بزرگ شدن و باعث کم شدن اعتماد بنفس و روحیم شده نمیدونم چیکار کنم با توجه ب دوران بلوغ آیا به طور طبیعی خوب میشه یا اینکه باید جراحی کنم
سلام
اول باید معاینه شین و ازمایش هورمونی بدین دوست عزیز
با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به جراح عمومی مراجعه کنید.
اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، میتوانید از مشاوره تلفنی با متخصص غدد استفاده کنید.
تا آزمایش ها رو براتون درخواست کنن
سلام من ۱۶ سالمه ۱۷۵ قدمه ۹۱ وزنمه و سینه راستم نسبت به سینه چپم بزرگتره و میخواستم بدونم از اضافه وزنمه و با ورزش خوب میشه یا نیاز به جراحی داره
سلام BMIشما ٣٠ هست، با دارو و ورزش و رژيم وزنتون پايين مياد نيازي به جراحي نيست
BMIبالاي ٤٥ بايد جراحي شوند
لطفا
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص غدد مراجعه کنید.
سلام
من ۱۶ سالمه ۱۷۵ قدمه و ۹۱ وزنمه و سینه سمت راستم بزرگتر از سینه سمت چپمه خواستم بدونم از اضافه وزنه و با ورزش خوب میشه یا مشکل دیگه ای دارم
سلام در سن شما اين وضعيت طبيعي هست
فست فود و سرخ كردني نخوريد
ورزش بيشتر انجام بديدو برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص غدد مراجعه کنید.
سلام خسته نباشیدمن چندسال ۳سال پیش تیرویدپرکارداشتم بعدمدتی متوجه شدم که هردوپستانم بزرگ شدن تقریبآ۳برابرهیچ مشکلی تا۲ماه پیش نداشتم ولی الان ۴۰روزی میشه دردگردن ودست است دارم رفتم دکترگفت دنده گردنی داری عصب تهت فشاره به نظرشمامیتونه ازبزرگ شدن عضلات سینه باشه درضمن ۴۰سالمه ممنون میشم جوابم روبیدین متشکر!!
سلام بدليل آرتروز گردن هست
لطفا ام ار اي گردن بديد و
برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.