درمان ریزش مو با دارو، جراحی و مصرف ویتامین‌ها + روش‌‌های خانگی

درمان ریزش مو
اشتراک گذاری ثبت دیدگاه

برای رفع مشکل نازک‌شدن موها یا درمان ریزش مو، نیاز به شناسایی علت و دلیل دارید. انواع روش‌های درمانی مانند لیزردرمانی، تزریق و پی‌آرپی به درمان ریختن موها کمک می‌کنند. گاهی اوقات، مصرف برخی داروها یا ابتلا به انواعی از بیماری‌ها باعث ریزش مو می‌شود. گاهی هم این وضعیت ارثی و تحت تاثیر ژنتیک است و تاحد زیادی، امکان پیشگیری از آن وجود ندارد. برای درمان ریزش مو شدید و تحت تاثیر عوامل محیطی و موقعیتی مانند استرس و فشار، داروها و انواع درمان خانگی هم وجود دارند. در طب سنتی هم تجویزاتی برای درمان ریزش مو ارثی و غیرارثی در نظر گرفته می‌شود. برای خواندن از انواع روش‌های درمان ریزش مو خانگی و پزشکی با ما همراه باشید.

در پایان، پرسش‌هایتان را در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی مجله پزشکی دکتردکتر به شما پاسخ بدهد.

درمان ریزش مو تا چه میزان امکان‌پذیر است؟

برای درمان ریزش مو از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. راه‌کارها طیف وسیعی از درمان را پوشش می‌دهند؛ از مصرف دارو و ایده‌های خانگی تا عمل جراحی یا نوردرمانی، در فهرست ایده‌های رفع این مشکل قرار دارند. موها بخش مهمی از ظاهر هستند و بنابراین، بهتر است که برای رفع ریزش آن‌ها، اقداماتی مناسب و موثر را با راهنمایی دکتر پوست و مو انجام دهید.

اثرگذاری انواع درمان‌ها وابسته به علت ریزش مو و عوامل دیگری مانند شدت ریختن موها است. زمانی که ریزش حالت موقتی یا ارثی داشته باشد، امکان درمان آن وجود دارد. چنانچه موها به طور کامل و دائمی ریخته باشند، درمان معمولاً امکان‌پذیر نخواهد بود. در برخی از موارد هم فولیکول‌های مو آسیب شدیدی دیده‌اند و در نتیجه، رشد مجدد موها روی سر غیرممکن می‌شود. در چنین اوضاعی، درمان‌ها به رشد مجدد مو کمکی نمی‌کنند.

درمان ریزش مو شدید با روش‌های مختلف و روغن‌های گیاهی
مرد در حال ریختن سرم روی بخش‌های خالی از موی سرش

قبل از هر چیز علت ریزش موی خود را تشخیص دهید

ریزش موها طبیعی است و در طول روز، ۵۰ تا ۱۰۰ عدد مو از سرمان بر زمین سقوط می‌کند. ریختن مو معمولاً جای نگرانی ندارد، اما گاهی اوقات هم نتیجه ابتلا به نوعی بیماری یا دچارشدن به مشکلی جدی و قابل پیگیری است. برخی از انواع ریزش مو مانند طاسی مردانه و زنانه دائمی هستند. این نوع ریزش مو معمولاً حالت ارثی و ژنتیکی دارند. دلایل دیگر ریزش موها به شرح زیر است:

  • ابتلا به نوعی بیماری جدی
  • فشار زیاد و استرس
  • درمان سرطان
  • کاهش وزن
  • کمبود آهن

ریزش مو خود را به شکل نازک‌شدن تارها، ریختن تکه‌تکه در بخش‌هایی از سر یا ریزش ناگهانی و شدید نشان می‌دهد.

روش‌های کاربردی برای درمان ریزش مو

راه‌های مختلفی برای کنترل و درمان ریزش مو وجود دارد. پیری و ژنتیک می‌توانند باعث ریزش مو شوند. علت زمینه‌ای ریزش مو بر درمان بهینه تأثیر می‌گذارد. گزینه‌های درمانی هم شامل مکمل‌ها، پمادهای دارویی و تغییرات سبک زندگی هستند. در جدول زیر، نگاهی به روش‌های کاربردی درمان ریختن مو داشته باشید:

از رژیم‌های سخت‌گیرانه بپرهیزیدهر رژیم غذایی شدیداً کم‌کالری می‌تواند بدن را از مواد مغذی، از جمله مواد ضروری برای موهای سالم، مانند پروتئین، اسیدهای چرب و روی محروم کند.
از رژیم غذایی مدیترانه‌ای پیروی کنیدمواد موجود در رژیم غذایی مدیترانه‌ای خطر آلوپسی آندروژنتیک یا طاسی با الگوی مردانه را کاهش می‌دهند و آن را کنترل می‌کنند.
پروتئین مصرفی را بالا ببرید تحقیقات نشان می‌دهند که پروتئین و اسید آمینه در بدن مبتلایان به ریزش مو اندک است.
مکمل‌های ویتامین مصرف کنیدمصرف این مکمل‌ها یعنی سلنیوم، ویتامین B، روی، ویتامین D، آهن، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E در تقویت موها نقش دارد.
از محصولات حاوی کافئین استفاده کنیدکافئین موجود در شامپو و نرم‌کننده می‌تواند به اندازه ماینوکسیدیل از ریزش مو جلوگیری کند. کافئین متابولیسم و ​​تکثیر سلول‌ها را تحریک می‌کند.
هنگام خواب از پوست سر محافظت کنیدخوابیدن با موی خیس، تارهای آن‌ را ضعیف می‌کند و باعث ریزشش می‌شود.

استفاده از شامپو یا درمان‌های پوست سرِ حاوی آنتی‌اکسیدان، ریزش مو را کاهش و سلامت پوست سر را بهبود می‌دهند. درمان ریزش مو تا حد زیادی وابسته به علت و میزان شدید بودن آن است. با تشخیص دلایل ریزش مو می‌توانید تاحد زیادی این مشکل را برطرف یا کنترل کنید.

درمان ریزش مو خانگی با روغن‌های گیاهی

مشاوره تلفنی و متنی با دکتر پوست

مصرف داروهای شیمیایی ضدریزش مو

بسیاری از گزینه‌های مختلف درمان ریزش مو بدون نسخه (OTC) یا با نسخه در داروخانه‌ها موجودند. این محصولات معمولاً موضعی هستند و به شکل کرم، لوسیون یا شامپو عرضه می‌شوند. ترکیبات رایج در محصولات درمان ریزش مو بدون نسخه عبارتند از:

  • روی
  • کلاژن
  • بیوتین
  • اسید آزلائیک
  • روغن‌هایی مانند روغن درخت چای

اگر مصرف داروهای بدون نسخه مفید واقع نشود، نیاز به استفاده از داروهای تجویزی شیمیایی خواهد بود. در جدول زیر با شماری از این موارد آشنا می‌شوید.

ماینوکسیدیل این دارو طاسی با الگوی مردانه را درمان می‌کند. ماینوکسیدیل محلولی موضعی است و مستقیماً روی پوست سر مالیده می‌شود. برای تهیه آن هم نیازی به نسخه نیست.
فیناستراید این داروی تجویزی مورد تایید FDA، طاسی با الگوی مردانه را درمان می‌کند. این درمان در بسیاری از موارد، بهترین قرص ویتامین برای ریزش مو برای مردان است، اما برای زنان کاربرد ندارد.
کورتیکواستروئیدها کورتیکواستروئیدها از سوی پزشک تجویز می‌شوند و به درمان ریزش موی ناگهانی و گسترده کمک می‌کنند. سرعت ریزش مو و امکان رشد مجدد آن هم با این داروها قوت می‌گیرد.

اسپیرونولاکتون و دوتاستراید خوراکی هم از گزینه‌های درمانی دیگری هستند که حتماً باید تحت نظارت پزشک مصرف شوند. این داروها هم در برخی موارد، به رشد موهای ریخته‌ کمک می‌کنند.

معاینه موهای ریخته از سوی دکتر پوست و مو برای انتخاب درمان ریزش مو
دکتر موهای ریخته را بررسی و ریزش مو را درمان می‌کند.

مصرف انواع ویتامین تقویت‌کننده مو

ویتامین‌های مو می‌توانند باعث رشد، درخشندگی، ضخامت و استحکام آن شوند. محصولات زیادی در بازار وجود دارد که حاوی ترکیباتی از جمله موارد زیر هستند:

  • بیوتین
  • ویتامین C و E
  • کلاژن، اسید فولیک
  • اسیدهای چرب امگا 3

این محصولات شاید به تقویت موهای موجود روی سر کمک کنند، اما عمدتاً نمی‌توانند باعث رویش مجدد موها شوند. پزشکان هم تاکید خاصی بر مصرف چنین محصولاتی ندارند. در واقع، هیاهوی پیرامون چنین محصولاتی، اغلب بیهوده است و آنچنان که باید اثرگذار نیستند.

تزریق پلاسما همراه پلاکت به پوست سر

در تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)، خون را از ورید بازو می‌گیرند و آن را در دستگاه سانتریفیوژ می‌چرخانند. در نتیجه، اجزای خون از هم جدا می‌شوند. پلاکت‌ها از پلاسمای خون جدا می‌شوند و پلاسما دوباره به بدن تزریق می‌شود. درمان پی آر پی (PRP) معمولاً برای تسریع روند بهبودی بدن، پس از آسیب یا جراحی کاربرد دارد. این روش در تحریک موها به رشد مجدد هم موثر واقع می‌شود.

درمان ریزش مو خانگی

روش‌های خانگی مختلفی برای از بین‌بردن روند ریزش موها وجود دارند. برای اینکه این راه‌کارها اثرگذار باشند، نیاز است که علت ریزش موهای خود را بدانید. مو مانند پوست و ناخن می‌تواند وضعیت کلی سلامت هر فرد را منعکس کند. توجه به آن و دلایل تغییراتش بسیار مهم است. روش‌های متنوع زیر برای از بین‌بردن مشکل ریزش مو در خانه هستند.

استفاده از انواع روغن برای درمان ریزش مو

روغن‌های طبیعی معمولاً در طب سنتی و روش‌های خانگی کاربردهای زیادی دارند. در درمان ریزش مو هم می‌توانند نقش مهمی داشته باشند. در جدول زیر، به روغن‌های موثر مختلف برای درمان ریزش مو نگاهی داشته‌ایم.

روغن گیاهیمزایای احتمالی برای رشد مونحوه استفادهنکات قابل توجه
رزماریتحریک رشد مو، افزایش ضخامت موماساژ پوست سر، ماسک مودر مطالعات بالینی، اثرات مثبتی نشان داده است.
شمعدانیتنظیم رشد سلولی، تحریک رشد موماساژ پوست سرمطالعات بیشتر برای تایید اثرات آن نیاز است.
لیموتقویت فولیکول‌های موماساژ پوست سر (با احتیاط به دلیل خاصیت روشن کنندگی)شواهد علمی محدودی در حمایت از آن وجود دارد.
دانه کدو تنبلافزایش تعداد موهای در حال رشدماساژ پوست سردر مطالعات بالینی، روی زنان مبتلا به ریزش مو اثرات مثبتی نشان داده است.
نارگیلتقویت مو، جلوگیری از شکستگیماساژ پوست سر، ماسک موبرای انواع مو مناسب است.
آووکادوتغذیه مو، بهبود نرمی و درخشندگیماساژ پوست سر، ماسک موحاوی ویتامین‌ها و اسیدهای چرب ضروری است.
بادامنرمی و درخشندگی موماساژ پوست سر، ماسک موبرای انواع مو مناسب است.
روش‌های مختلف برای درمان ریزش شدید مو

مصرف شامپو ضد ریزش مو

 ماساژ پوست سر به مدت ۴ دقیقه در روز، اثرات مثبتی در تحریک فولیکول‌ها دارد. محققان معتقدند، ماساژ پوست سر بیان ژن را تغییر می‌دهد و فشاری مکانیکی به سلول‌ها منتقل می‌کند که باعث ضخامت مو می‌شود. با ماساژ شامپوهای حاوی بیوتین، نیاسین آمید و عصاره گیاهان دارویی، امکان رشد مجدد موها قوت می‌گیرد. بیوتین در تقویت مو نقش دارد. نیاسین آمید هم گردش خون در پوست سر را افزایش می‌دهد. عصاره گیاهانی نظیر زنجبیل یا آلوئه‌ورا هم ضدالتهاب‌اند و موها را تقویت می‌کنند.

استفاده از ماسک و محصولات ضدریزش مو

ماسک‌های ضدریزش مو محصولات مراقبتی هستند و می‌توانند با وجود ترکیباتی مغذی به بهبود سلامت موها کمک کنند. این ماسک‌ها حاوی مواد معدنی و روغن‌های طبیعی هستند و در برخی موارد، روی رشد موها اثرات مثبت دارند. در واقع، فولیکول‌های مو را تحریک و تقویت می‌کنند. برخی از آن‌ها التهابات پوست سر را کم می‌کنند و باعث ضخامت موهای موجود در سر می‌شوند. از جمله ماسک‌های مناسب باید به درمان ریزش مو با چند روش خانگی زیر اشاره کنیم:

  • ماسک آووکادو و عسل: آووکادو حاوی ویتامین E و اسیدهای چربی است که به لطافت و آبرسانی موها کمک می‌کنند. عسل هم خاصیت ضد باکتریایی دارد و شاید روی موها اثراتی مثبت بگذارد.
  • ماسک تخم مرغ و روغن زیتون: تخم مرغ سرشار از پروتئین است و مالیدن چنین ماسکی روی سر می‌تواند موها را براق و نرم کند.
  • ماسک ماست و عسل: ماست حاوی پروتئین و اسید لاکتیک است و عسل هم خاصیت نرم‌کنندگی دارد.

پیش از استفاده از هر نوع ماسک خانگی، بهتر است با پزشک یا متخصص پوست مشورت کنید. بی‌گدار به آب نزنید و حواستان باشد که شاید برخی از این مواد برایتان حساسیت هم به همراه بیاورند.

درمان ریزش مو در طب سنتی

در طب سنتی، سعی می‌شود که اجزا و بخش‌های مختلف بدن به خوبی مورد مطالعه قرار بگیرند. این سبک از درمان از نظر پزشکی و علمی پشتوانه‌ای محکم ندارد. در هر حال، این نوع درمان‌ها با در نظرگرفتن اختلالات مزاجی یعنی گرمی و خشکی بیش از حد، سردی و رطوبت، و اختلالات صفراوی دست به تجویزاتی می‌زنند. گاهی هم دلیل ریزش موها را ضعف خون و کمبود مواد مغذی می‌دانند. در طب سنتی از تغذیه مناسب، روغن‌های گیاهی و حجامت برای درمان ریزش مو استفاده می‌شود. در این طب، مصرف روغن‌های گیاهی مانند روغن سیاه دانه، روغن نارگیل، روغن زیتون، و روغن بادام برای ماساژ پوست سر و تقویت ریشه مو کاربرد دارند.

تزریق آمپول برای درمان ریزش مو
استفاده از روش پی آر پی برای درمان ریزش مو در زن جوان

تزریق آمپول

تزریق آمپول برای افراد پرشماری مناسب است؛ کسانی که ریزش موی آن‌ها ناشی از عوامل مختلفی مانند کمبود مواد مغذی، اختلالات هورمونی، استرس و مشکلات دیگر است. از برخی مواد معدنی و مغذی در قالب آمپول استفاده می‌شود تا مشکلات ریزش موها از بین بروند. به آمپول‌های زیر دقت کنید. این‌ها نمونه‌ای از گزینه‌های تقویتی مو برای درمان نازک‌شدن و ریزش هستند:

آمپول‌های حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی آمپول‌ها با تأمین مواد مغذی مورد نیاز مو، به تقویت و رشد آن کمک می‌کنند. ویتامین‌های گروه B، بیوتین، آهن و روی از جمله مهم‌ترین موادی هستند که در این محصولات وجود دارند.
آمپول‌های حاوی فاکتور رشداین‌ها حاوی فاکتورهای رشدی هستند که به طور طبیعی در بدن تولید می‌شوند. چنین عواملی نقش مهمی در رشد سلول‌ها از جمله سلول‌های مو دارند.
آمپول‌های حاوی داروهای ضد التهابدر برخی موارد، ریزش مو ناشی از التهاب پوست سر است. در این شرایط، آمپول‌های حاوی داروهای ضدالتهاب می‌توانند به کاهش التهاب و بهبود رشد مو کمک کنند.

مصرف هریک از این درمان‌ها باید تحت نظارت پزشک پیش برود. یادتان باشد که مراکز زیبایی و آرایشگاه‌ها نقشی در درمان ریزش مو ندارند. همیشه، از توجه به اقدامات درمانی ارائه‌شده از سوی افراد غیرمتخصص خودداری کنید.

جراحی و کاشت مو

پیوند نوعی روش رویش مجدد مو است که در آن، جراح موهای قسمتی از بدن را برمی دارد و آن‌ها را به ناحیه‌ای از پوست خالی سر پیوند می‌زند. پیوند روشی سرپایی است و در مطب انجام می شود. این روش دردناک است و در طول فرایند هم داروی بیهوشی دریافت می‌شود. روش‌های دیگری مانند کاهش پوست سر (Scalp reduction) هم موجودند. این روش با برداشتن بخشی از پوست همراه است که دچار ریزش و بیماری های مو و پوست شده است. سپس پوست مودار باقی‌مانده کشیده می‌شود و نواحی طاس را می‌پوشاند.

لیزردرمانی

استفاده از لیزر یکی از جدیدترین انواع درمان ریزش مو ارثی و غیرارثی و راهی موثر برای درمان ریزش مو در زنان و مردان است. این روش می‌تواند به رشد مجدد موها کمک کند، اما برای مشاهده نتایج درمان به زمانی طولانی نیاز است. برای اینکه بدانید این روش برایتان مناسب است یا خیر، نیاز به مشورت با متخصص دارید. متخصصی که می‌داند تخصص پوست و مو چیست، با ارزیابی وضعیت می‌تواند این روش را برایتان تجویز کند. لیزردرمانی غیرتهاجمی و بدون درد است. در مسیر لیزردرمانی از تحریک فولیکول‌های مو برای افزایش گردش خون استفاده می‌شود. با بیشترشدن ضخامت موها و کاهش التهاب پوست سر، ریزش موها درمان می‌شوند.

روش جدید سلول‌های بنیادی

کاشت مو با سلول‌های بنیادی مشابه کاشت موی سنتی است. اما به جای برداشتن تعداد زیادی از موها برای پیوند به ناحیه ریزش مو، نمونه پوست کوچکی جدا می‌شود. این نمونه پوستی است که فولیکول‌های مو از آن به دست می‌آیند. سپس فولیکول‌ها در آزمایشگاه تکثیر و در نواحی ریزش مو، در پوست سر کاشته می‌شوند.

درمان ریزش مو سکه‌ای

ریزش موی سکه‌ای یا آلوپسی آره‌آتا نوعی بیماری خود ایمنی است که باعث ریزش مو به صورت لکه‌های گرد یا بیضی می‌شود. این بیماری به دلایل مختلف و تقریباً در هر سن و سالی رخ می‌دهد. علت دقیق چنین نوعی از ریزش هنوز دقیقاً مشخص نیست. طی آن، سیستم ایمنی بدن به اشتباه به فولیکول‌های مو حمله و آن‌ها را تخریب می‌کند. استرس زیاد و عوامل ژنتیکی یا عفونت‌ها از عوامل ابتلا به این نوع ریزش مو هستند. از داروهای زیر برای درمان چنین نوعی از ریزش موها استفاده می‌شود:

  • آنترالاین: کرم یا لوسیونی برای تحریک رشد مو است.
  • ماینوکسیدیل: این دارو به صورت محلول یا کف برای تحریک رشد مو کاربرد دارد.
  • سیکلوسپورین: این دارو به صورت موضعی برای کاهش التهاب پوست سر استفاده می‌شود.
  • کورتیکواستروئیدها: این داروها به صورت موضعی یا تزریقی برای کاهش التهاب و تحریک رشد مو استفاده می‌شوند.
  • داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی: در موارد شدید، شاید داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی تجویز شوند.

 برخی درمان‌های مکمل مانند طب سوزنی، ماساژدرمانی و یوگا هم به کاهش استرس و بهبود رشد مو کمک می‌کنند.

روش‌های نوین برای درمان شدید ریزش مو

درمان ریزش مو ارثی

در ریزش موی ارثی، معمولاً حساسیت فولیکول‌های مو به هورمون دی‌هیدروتستوسترون (DHT) باعث ریزش موها می‌شود. این هورمون فولیکول‌ها را کوچک می‌کند و در نهایت، موجب توقف رشد مو می‌شود. روش‌های درمان ریزش موی ارثی شامل موارد زیر هستند:

  • داروهایی مانند ماینوکسیدیل و فیناستراید
  • تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)
  • کاشت مو و لیزر درمانی

یکی دیگر از روش‌های مورداستفاده برای درمان ریزش مو ارثی، مزوتراپی مو است. در این روش، ترکیبی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و داروهای تقویت‌کننده مو به پوست سر تزریق می‌شوند.

آیا روش‌های درمان ریزش مو در زنان و مردان متفاوت است؟

ماینوکسیدیل موضعی و فیناستراید خوراکی خط مقدم درمان برای ریزش مو با الگوی مردانه هستند و ماینوکسیدیل موضعی درمان نخست برای ریزش مو با الگوی زنانه است. تعدادی درمان دارویی و غیر دارویی دیگر هم وجود دارد. داروهایی که برای درمان ریزش مو مردان جوان استفاده می‌شوند (مانند فیناستراید)، معمولاً برای زنان اثرگذار و مطلوب نیستند. اگر ریزش مو در زنان به دلیل کمبود آهن باشد، با مصرف مکمل آهن می‌توان آن را درمان کرد. روش‌هایی مانند مزوتراپی مو ، پی‌آرپی و کاشت مو هم برای هر دو جنس کاربرد دارند. دقت کنید که برنامه درمانی و نوع ترکیبات مورد استفاده، احتمالاً متفاوت است.

درمان ریزش مو هورمونی در زنان

در بیشتر موارد، درمان ریزش مو زنان (نوع هورمونی) شامل یک رویکرد چند مرحله‌ای است. هدف اصلی بازگرداندن تعادل هورمونی به بدن است. برای بازگشت تعادل به بدن و تنظیم هورمون‌ها از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود:

  • تغییر سبک زندگی
  • مصرف داروهای هورمونی
  • استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت

با مراجعه به متخصص پوست و مو می‌توانید درمان را به شکلی اصولی پیگیری کنید. شاید در این میان، به متخصص غدد یا پزشکان دیگر هم ارجاع داده شوید. دوران شیردهی در زنان یا بارداری و یائسگی هم با نوسانات هورمونی روبه‌رو هستند. این مساله روی موها اثر می‌گذارد ولی معمولاً تاثیرات موقتی هستند.

مراقبت از مو برای جلوگیری از ریزش احتمالی

برای جلوگیری از ریزش مو می‌توانید تغییراتی ساده در عادت‌هایتان به وجود بیاورید. برای مثال، نکات ساده زیر را رعایت کنید و حواستان باشد که رعایت‌نکردن نکات مراقبتی باعث ریزش تدریجی موها می‌شود. در نتیجه، به طور معمولی ریزش را احساس نمی‌کنید، اما ناگهان در بلندمدت متوجه می‌شوید که چقدر تغییر کرده‌اید. نکات مراقبتی برای پیشگیری از ریزش موها عبارت‌اند از:

  • ساقه موها را شامپو کنید.
  • از نرم‌کننده استفاده کنید.
  • شامپو را به آرامی روی پوست سر خود ماساژ دهید.

هنگامی که شامپو را از روی پوست سر خود آبکشی می‌کنید، اجازه دهید که در طول موهایتان جاری شود. با توجه‌کردن به همین نکات مراقبتی ساده می‌توانید از ریزش موها جلوگیری کنید.

عادت‌های اشتباهی که ریزش مو را افزایش می‌دهند

در بسیاری از موارد، ریزش موها در نتیجه عادت‌های اشتباه ایجاد می‌شود. در واقع، نه پای عوامل ژنتیکی به میان است و نه خبری از بیماری‌هایی با عوارض ریزش است. عادت‌های اشتباهی مانند موارد زیر باعث می‌شوند که به تدریج، موها دچار ریزش شوند. برای مثال:

  • شانه‌زدن موهای خیس باعث ریختن موها می‌شود.
  • حرارت مستقیم سشوار یا وسایل حالت‌دهنده مو باعث ریزش می‌شود.
  • بافت‌های مصنوعی و اکستنشن‌های مو به موها و پوست سر آسیب می‌رسانند.
  • محکم‌بستن موها به روش‌هایی مانند دم اسبی یا جمع‌کردن سفت‌وسخت با کلیپس هم موها را تضعیف می‌کند.

در معرض نور شدید خورشید هم قرار نگیرید. اشعه خورشید می‌تواند برای پوست و موهایتان مضر باشد.

آیا درمان قطعی برای ریزش مو وجود دارد؟

درمان‌های موثری برای برخی از انواع ریزش مو در دسترس است. امکان دارد، بتوانید روند ریزش مو را معکوس کنید یا دست‌کم، آن را کاهش دهید. در برخی شرایط، مانند ریزش موی تکه‌ای (آلوپسی آره‌آتا)، موها بدون درمان (دوباره در عرض یک سال)، رشد می‌کنند. درمان‌ ریزش مو شامل مصرف داروها و جراحی است. روش‌های خانگی هم در برخی مواقع، موثر خواهند بود. با این حال باید بدانید که درمان قطعی ریزش مو وجود ندارد.

کارشناسان پایگاه سلامت ملی بریتانیا (NHS) می‌گویند:

در بیشتر موارد، ریزش موها نیازی به درمان ندارد. برای مثال، این وضعیت بخشی طبیعی از فرایند پیری است یا حالتی موقتی دارد. اگر بیماری‌ها یا مشکلات پزشکی باعث ریزش مو شوند هم بعد از درمان بیماری، رشد تارها دوباره به جریان می‌افتد. در کل، هیچ درمانی هم به طور ۱۰۰درصد موثر نخواهد بود.

قبل از شروع هر نوع درمان، پزشکان سعی می‌کنند که با تعیین علت و شرایط ریختن موها به ارزیابی وضعیت مشغول شوند. اگر بیماری زمینه‌ای باعث ریزش مو شده باشد، درمان آن بر هرچیز اولویت خواهد داشت.

مراجعه به دکتر پوست و مو برای درمان ریزش مو
دکتر پوست و مو در حال لیزردرمانی برای رفع ریزش مو

برای درمان ریزش مو به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

اگر دچار ریزش مو شدید از ناحیه کف سر هستید یا قصد جلوگیری از ریزش را دارید، به دکتر پوست مراجعه کنید. متخصص پوست و مو می‌تواند با تشخیص علت ریزش به شما در انتخاب درمان مناسب کمک کند. هیچ‌گاه سرخودانه، اقدام به مصرف قرص ویتامین یا استفاده از انواع درمان ریزش مو خانگی‌ بی‌پشتوانه نکنید. همیشه را‌ه‌حال‌هایی را برای درمان ریزش در نظر بگیرید که علمی‌ هستند و به تایید پزشک رسیده‌اند. برای برخی از انواع موهای ریخته، درمان‌ قطعی وجود دارد. برخی راه‌کارها هم به ترمیم مو کمک می‌کنند.

برای شناسایی بهترین دکتر پوست و مو می‌توانید به سامانه دکتردکتر مراجعه کنید. در این پلتفرم اینترنتی، امکان ثبت نظر درباره مراجعه به پزشکان و دریافت نوبت اینترنتی از آن‌ها وجود دارد. نگاهی به نظرات بیماران پیشین هر پزشک، راه را برای انتخاب بهترین گزینه هموار می‌کند. برای کشف عللی مانند مشکلات تیروئید یا شناسایی دلیل ریزش به دکتردکتر مراجعه کنید و با شناسایی بهترین متخصص، درمان ریزش مو شدید یا متوسط را پیش بگیرید.

منابع:

aad.org

healthline.com

mayoclinic.org

my.clevelandclinic.org

verywellhealth

سوالات متداول درمان ریزش مو

[elementor-template id=”98144″]

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*