بیماری التهابی ریه حساس چیست و چگونه درمان می‌شود؟

بیماری التهابی ریه حساس
اشتراک گذاری 155 نظر

بیماری التهابی ریه حساس (Hypersensitivity pneumonitis) اختلال نادری در دستگاه ایمنی بدن انسان است که ریه‌ها را درگیر می‌کند. در این مطلب از مجله دکتردکتر به طور کامل به بررسی این بیماری می‌پردازیم؛ با ما همراه باشید.

مروری کلی بر بیماری التهابی ریه حساس

بیماری التهابی ریه حساس یا بیماری التهاب ریه ناشی از ازدیاد حساسیت ((Hypersensitivity pneumonitis (HP) که با نام  آلوئولیت حساسیتی خارجی (extrinsic allergic alveolitis) هم شناخته می‌شود، یک سندروم التهابی در ریه‌ها بوده که به دلیل استنشاق مکرر عوامل آنتی‌ژنیک موجود در محیط به وجود می‌آید.

این سندروم از نظر شدت، تظاهرات بالینی، نوع عامل تحریک کننده و شدت در معرض عوامل خارجی بودن دارای انواع مختلفی است. در بسیاری از موارد اگر عوامل خارجی ایجادکننده‌ بیماری به سرعت تشخیص داده شوند و بیمار در معرض آن‌ها قرار نگیرد، بیماری التهابی ریه حساس بهبود خواهد یافت. علاوه بر این پیش آگهی (prognosis) هم در این مورد بسیار کارساز خواهد بود.

زمانی که فرد با برخی از عوامل خارجی در محیط برخورد کرده و آنها را استشمام کند، این اختلال خود را نشان خواهد داد. این عوامل خارجی دستگاه ایمنی را تحریک کرده و باعث التهاب کوتاه‌مدت یا بلندمدت بافت ریه موسوم به اینتراستیشیوم (interstitium) خواهند شد.

التهاب ریه مانع از کارکرد درست ریه‌ها شده و در مواردی حتی به آن‌ها آسیب هم وارد می‌کند. در صورت تشخیص، امکان درمان برخی از انواع بیماری التهابی ریه حساس وجود خواهد داشت. برای درمان به فرد توصیه می‌شود که خود را در معرض برخی عوامل خارجی محیطی قرار ندهد. در مواردی هم برای برطرف کردن التهاب درمان دارویی تجویز می‌شود و فرد باید داروهایی از دسته  کورتیکواستروئیدها (Corticosteroids) یا کورتونی مصرف کند. 

اگر این اختلال درمان نشود یا اینکه به خوبی کنترل نشود، التهاب مزمن رخ می‌دهد و در نهایت باعث ایجاد جراحت‌های دائمی در بافت ریه و از کار افتادن آن خواهد شد. 

علت بیماری التهابی ریه حساس

اگر فرد به طور مکرر در معرض استنشاق عوامل خارجی محیطی قرار داشته باشد، این عوامل می‌توانند باعث التهاب ریه‌ها شوند.

  • باکتری‌ها و مایکوباکتری‌ها
  • قارچ‌ها یا کپک‌ها 
  • پروتئین‌ها 
  • مواد شیمیایی

این عوامل خارجی در چه محیط‌‌ها و موادی یافت می‌شوند؟

  • پوست بدن حیوانات 
  • کولرها، دستگاه‌های تهویه و مرطوب‌کننده‌ هوا
  • فضولات و پر پرندگان 
  • مواد غذایی آلوده مانند پنیر، انگور، جو و نیشکر آلوده 
  • تولیدات و مواد صنعتی آلوده مانند پوشش استفاده شده برای سوسیس و کالباس و چوب پنبه‌ آلوده 
  • سطوح فلزی آلوده 
  • گرد و خاک ناشی از بریدن چوب 
  • یونچه و علوفه‌ خشک مصرفی توسط حیوانات 
  • حوضچه‌های آب گرم 

از آن‌جایی که عوامل خارجی متعددی باعث بروز بیماری التهابی ریه حساس می‌شوند، پزشکان در ابتدا تصور می‌کردند که با بیماری‌های ریوی متعددی رو‌به‌رو هستند. بعد از پژوهش‌های صورت گرفته، دانشمندان دریافتند که این بیماری را عوامل خارجی مختلفی به وجود می‌آورد. 

عوامل موثر بر بیماری التهابی ریه حساس

چرا تنها برخی افراد به بیماری التهابی ریه حساس مبتلا می‌شوند؟

دستگاه ایمنی افراد مبتلا به بیماری التهابی ریه حساس به برخی از عوامل خارجی شدیدتر از افراد معمولی واکنش نشان می‌دهد. اختلاف در سیستم ایمنی بدن انسان در افراد مختلف پاسخ روشنی به این سوال است. 

افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری التهابی ریه حساس چه کسانی هستند؟

عوامل مشخصی هم‌چون سن، محیط شغلی، سابقه‌ خانوادگی و ژنتیک، شیوه زندگی و جنسیت در افزایش خطر ابتلا به بیماری التهابی ریه حساس موثراند.

  • سن: این بیماری همه افراد با سنین مختلف را درگیر می‌کند، ولی نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که بیش‌تر افراد مبتلا به این بیماری افراد 50 تا 55 ساله هستند. علاوه بر این، بیماری در کودکان هم شایع است.
  • محیط کاری: کشاورزان، دامداران، مرغداران، کارکنان شرکت‌های لبنی و نجارها بیش‌تر از سایر افراد به صورت مداوم در معرض عوامل خارجی و در نهایت ابتلا به بیماری التهابی ریه حساس قرار دارند. افرادی که از پرنده‌ها به عنوان حیوان خانگی در منزل نگه داری می‌کنند هم در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. 
  • ژنتیک و سابقه خانوادگی: برخی از افراد به صورت ژنتیکی سیستم ایمنی حساس‌تری دارند، این افراد بعد از قرار گرفتن در معرض عوامل خارجی، بیش‌تر از سایرین به بیماری التهابی ریه حساس دچار خواهند شد. در حال حاضر پژوهشگران در حال کار بر روی نقشه‌ ژنی پروتئین‌های سیستم ایمنی هستند. به دست آوردن اطلاعات کافی در مورد تفاوت این پروتئین‌ها به پژوهشگران کمک می‌کند تا درک بهتری از این بیماری داشته باشند. 
  • شیوه‌ی زندگی: سیگار کشیدن خطر ابتلا به بیماری التهابی ریه حساس را افزایش نمی‌دهد، با این همه سیگار کشیدن منجر به وخیم‌تر شدن بیماری التهابی ریه حساس مزمن خواهد شد و در ادامه مشکلات بیش‌تری را برای فرد به وجود خواهد آورد. بنابراین پزشک به فرد مبتلا توصیه می‌کند که سیگار را ترک کند. 
  • جنسیت: با وجود اینکه زنان و مردان هر دو می‌توانند به این بیماری دچار شوند، نتایج تحقیقات حاکی از بالاتر بودن آمار زنان مبتلا به این بیماری است. 

نشانه‌ها و علائم بیماری التهابی ریه حساس

بر حسب این‌که فرد از چه زمانی به بیماری التهابی ریه حساس مبتلا شده و شدت علائم بیماری چه‌قدر است، این بیماری را در سه نوع مختلف دسته‌بندی کرده‌اند. 

ریه حساس حاد

این نوع از بیماری در عین حال که شدید است، مدت کوتاهی نیز به طول می‎انجامد. در این حالت درست مثل این است که فرد به آنفولانزا مبتلا شده و درست زمانی رخ می‌دهد که فرد در معرض گرد و خاک زیادی قرار گرفته است.

اگر فرد دیگر در معرض گرد و خاک قرار نداشته باشد، علائم این بیماری ظرف چند روز از بین می‌روند. علائم نوع حاد بیماری التهابی ریه حساس شامل سرفه، تنگی نفس، حس سنگینی در قفسه سینه، تب، احساس سرما، تعریق و خستگی است. این علائم بین 12 ساعت تا چند روز در فرد وجود خواهند داشت. 

ریه حساس نیمه حاد

اگر فرد مدت زمان کمتری در معرض آلودگی‌ها و عوامل خارجی باشد این حالت از بیماری رخ خواهد داد. علائم بیماری با تب شروع خواهد شد و بعد از آن فرد از تنگی نفس، خستگی و سرفه شکایت خواهد کرد. این نوع از بیماری التهابی ریه حساس به مرور زمان شدت خواهد گرفت. 

ریه حساس مزمن

این نوع از بیماری مدت زیادتری زندگی فرد را مختل می‌کند و زمانی اتفاق می‌افتد که فرد مدت زیادی به صورت مداوم در معرض عوامل خارجی قرار دارد. علائمی که برای نوع حاد بیماری گفته شد به علاوه‌ کاهش وزن در نوع مزمن بیماری التهابی ریه حساس هم وجود دارد که به مرور زمان بدتر خواهد شد. این نوع از بیماری منجر به ایجاد جراحت‌ها و زخم‌های دائمی در ریه خواهد شد. 

تشخیص بیماری التهابی ریه حساس

برای تشخیص بیماری التهابی ریه حساس پزشک سابقه‌ بیمار را بررسی می‌کند. پزشک از بیمار می‌خواهد که به او بگوید آیا در معرض عوامل خارجی قرار داشته است یا خیر. بعد از آن پزشک ممکن است چندین آزمایش انجام داده و تشخیص قطعی دهد. برای این کار پزشک می‌تواند از آزمایش خون، برونکوسکوپی، سی‌تی اسکن، تست چالش دم (Inhalation challenge tests)، نمونه‌برداری از ریه، تست عملکرد ریه، رادیولوژی سینه و تست (پرسپتین) استفاده کند. 

پزشک برای تشخیص بیماری التهابی ریه حساس اقدامات زیر را انجام می‌دهد.

۱. شرح حال: پزشک با سؤال کردن و بررسی تاریخچه پزشکی شما سعی می‌کند بفهمد که آیا قبلاً در برخورد با یک ماده دچار علایم بیماری شده‌اید و همچنین پزشک سعی می‌کند با شرح حال گیری از شما حاد، تحت حاد و مزمن بودن بیماری شما را تشخیص دهد.

۲. معاینه فیزیکی: تشخیص صدای رال یا کراکل هنگام سمع ریه

۳. آزمایش خون: افزایش گلبول‌های سفید و سلول‌ها و فاکتورهای ایمنی را نشان می‌دهد

۴. برونکو آلوئولار لاواژ: در این روش مایعی از ریه فرد مشکوک به بیماری گرفته می‌شود و تحت آزمایش قرار می‌گیرد. سطوح بالای گلبول‌های سفید و سلول‌های ایمنی نشان‌دهنده بیماری التهابی ریه حساس است.

۵. سی‌تی اسکن: با استفاده از سی‌تی اسکن می‌توان التهاب و آسیب‌هایی نظیر فیبروز ریه که بر اثر بیماری در فرد ایجاد شده است را تشخیص داد.

HRCT (سی تی اسکن با رزولوشن بالا) به تشخیص انواع بیماری التهابی ریه حساس کمک می‌کند.

۶. Inhalation challenge test: در طی این آزمایش، فرد با ماده مشکوکی که احتمال می‌رود سبب علائم بیماری شود در تماس قرار می‌گیرد؛ اگر فرد دچار علایمی نظیر بالا رفتن دما و افزایش گلبول‌های سفید و کاهش عملکرد ریه شود یعنی دچار بیماری التهابی ریه حساس است.

 البته منفی بودن این آزمایش رد‌کننده بیماری نیست.

۷. بیوپسی ریه: در این روش قسمتی از بافت ریه مورد بررسی قرار می‌گیرد تا مشخص شود که آیا علایم التهاب و فیبروز و … را دارد یا خیر.

۸. آزمایش‌های عملکردی ریه: علائم محدودکننده را نشان می‌دهند. مثل کاهش ظرفیت تنفسی، کاهش اکسیژن و مشخص شدن وجود یا عدم وجود علائم انسدادی.

۹. Precipitin test: در این روش آنتی‌بادی‌های موجود در خون سنجیده می‌شود و مشخص می‌شود که آیا آنتی‌بادی نسبت به یک ماده در خون فرد وجود دارد یا خیر. البته وجود آنتی‌بادی‌ها حتما به معنای وجود بیماری التهابی ریه حساس نیست. زیرا بسیاری از افراد بدون وجود این بیماری دارای آنتی‌بادی در خونشان هستند. ممکن است پزشک بعد از مثبت شدن این آزمایش از فرد  Inhalation callenge test بگیرد.

۱۰. Chest-x-ray یا عکس قفسه سینه: با گرفتن عکس از قفسه سینه پزشک می‌تواند ریه را از نظر وجود التهاب و فیبروز ناشی از بیماری مورد بررسی قرار دهد.

درمان حساسیت ریه

درمان بیماری التهابی ریه حساس

یکی از مهم‌ترین کارهایی که روند درمان بیماری التهابی ریه حساس را سرعت می‌بخشد، جلوگیری از قرار گرفتن در معرض عوامل خارجی ایجاد کننده بیماری است. اگر فرد به نوع مزمن بیماری مبتلا باشد داروهای استروییدی جهت کاهش و کنترل التهاب برای فرد تجویز می‌شود. این داروها عوارض جانبی همچون افزایش وزن و افزایش قند خون را به همراه خواهند داشت.

تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که داروهای همچون آزاتیوپرین (Azathioprine) و ریتوکسی‌مَب (rituximab) که واکنش‌پذیری سیستم ایمنی را کاهش می‌دهند در درمان بیماری موثر هستند. با این حال تحقیقات بیش‌تر باید انجام شود.

اگر فرد با مشکلات تنفسی زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کند، اکسیژن‌تراپی برای او تجویز خواهد شد. به کمک ماسک یا لوله‌های تنفسی اکسیژن مورد نیاز فرد تامین می‌شود. برخی از افراد همه زمان‌ها نیاز به اکسیژن خواهند داشت ولی برخی دیگر فقط در هنگام خواب و یا در هنگام ورزش نیاز به اکسیژن پیدا خواهند کرد.

افراد مبتلا به نوع مزمن بیماری که دچار جراحت و آسیب‌های جبران‌ناپذیری در ریه‌های خود هستند، احتمالا به پیوند ریه نیاز پیدا خواهند کرد.

اقدامات مراقبتی برای بیماران مبتلا به بیماری التهابی ریه حساس

افراد مبتلا به بیماری‌ التهابی ریه حساس برای داشتن یک زندگی سالم لازم است موارد زیر را رعایت کنند: 

  • برای درمان درست و مناسب و از بین رفتن تمام علائم بیماری، لازم است که  توصیه‌های پزشک معالج به خوبی رعایت شود.
  • فرد باید واکسن آنفولانزا را دریافت کند. این کار از ابتلای دوباره‌ فرد به عفونت و در نتیجه‌ آسیب ریه‌ها جلوگیری خواهد کرد.
  • فرد مبتلا باید فعالیت ورزشی و بدنی مناسبی داشته باشد. فرد باید بعد از مشورت با پزشک، فعالیت بدنی متناسب با شرایط خود را به صورت مداوم انجام دهد.
  • سیگار کشیدن، خصوصا در بیماران مبتلا به نوع مزمن بیماری بسیار خطرناک خواهد بود و می‌تواند شرایط بیمار را سخت‌تر از پیش کند؛ لذا پزشک به فرد توصیه خواهد کرد که سیگار را ترک کند.

سخن آخر:

آنتی‌ژن‌های مسئول ایجاد بیماری التهابی ریه حساس از منابع مختلفی می‌آیند. در حالت کلی این آنتی‌ژن‌ها در سه دسته‌ بزرگ میکروب‌ها، پروتئین‌های حیوانی و مواد شیمیایی مولکولی با وزن پایین طبقه‌بندی می‌شوند. میکروب‌ها باعث ایجاد بیماری ریه کشاورز (Farmer’s lung)، پروتئین‌های حیوانی باعث بروز بیماری (bird fancier’s lung) و مواد شیمیایی مولکولی با وزن پایین باعث ظاهر شدن بیماری‌های ریوی وابسته به محیط کار یا ریه‌ شیمیایی کارگر (chemical worker’s lung) خواهند شد. لازم به ذکر است که این بیماری‌ها انواع مختلف بیماری التهابی ریه حساس را تشکیل می‌دهند. 

منابع:

nhlbi

webmd

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

155 دیدگاه در “بیماری التهابی ریه حساس چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • عالی

    پاسخ
  • سلام، من دختر 22 ساله ای هستم که چندسال است بعد از سرماخوردگی شاید حدود پنج ماه سرفه میکنم. حدود سه هفته ای هست که بعد از کمی گلو درد سرفه هایم شروع شد و هنور تمام نشده، من باید چیکار کنم؟ خیلی ممنونم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید الرژی دارم مدتی هست قفسه سینه ام به فشار است و شب ها موقع خوابیدن نفس کم میارم موقع حرف زدن به سرفه می افتم لطفا دارو تجویز کنید

    پاسخ
    • سلام بايد سي تي اسكن ريه بديد و از نظر covid 19 بررسي شويد

      پاسخ
  • سلام،خسته نباشید
    من نزدیک ۱ ماهه گاهی اوقات سرفه های خلط دار دارم و صبح ها و شب ها این سرفه ها بیشتر میشه،برای احتیاط هفته پیش تست کووید دادم منفی بود و همه چی اوکیه,دلیلش چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام من دوهفته است خیلی دجار سنگینی قفسه سینه هستم سیتی اسکن ریه انجام دادم گفتند آلرژی ریه دارید جکار باید کنم

      پاسخ
      • سلام بايد متخصص ريه معاينتون كنه و اسپيرومتري هم انجام بديد

    • سلام
      من ۲۷ سالمه و مدت ۳ ماه هست که درد تو کتف چپم و بعضا قفسه سینه دارم. انگار که داخل ریه م زخمه. به شدت به سیگار حساس شدم و دردمو تشدید حتی وقتی یکی نزدیکم سیگار میکشه.
      بعضی اوقات توی خلتم تیکه های کوچیک لخته خون میبینم.
      ولی سرفه و تنگی نفس ندارم.
      آیا این علام هم میتونه التهاب مزمن باشه؟

      پاسخ
      • سلام
        دوست عزیز با توجه به وجود خلط خونی لازمه حتما معاینه شین و بررسی های تشخیصی انجام شه
        به فوق تخصص ریه یا درصورت عدم دسترسی به فوق به متخصص داخلی مراجعه کنید

  • سلام من یک ماهی میشه که گلوم خلطیه وهمش باید سینه ام را صاف کنم زود خسته میشوم ونفس کم میارم موقع پیاده روی یا هنگامی که از پله بالا میرم دچار تنگی نفس میشوم وبین دو کتفم درد میگیره دکتر قلب رفتم همه تست ونوار گرفتم گفت قلب مشکلی ندارید نظر شما چیه ؟

    پاسخ
    • سلام
      باید به فوق تخصص ریه مراجعه و سی تی اسکن درصورت لزوم انجام شود

      پاسخ
  • سلام من الان یک ماهی میشه که گلوم خلطیه همیشه وباید گلو را مدام صاف کنم وگاهی انگار چیزی سر دلم گیر میکنه وباید سرفه کنم وپشت وبین دو کتف درد دارم به نظرتون چکار کنم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشیدمادرم ازعیدتابحال روی پوست بدنش جوش مانندمیزدبعدپخش میشد وصورتی رنگ هم بودهمراه باخارش شدیدالان دوهفته اس ازاین جوشهاخبری نیس درعوض درهفته اول به شدت سردردومعده دردشدیدداشتن توهفته دومم سرفه هاش شروع شدیه روز خلط داربودولی بعدش خشک بود کمی هم تنگی نفس داره بردیم سی تی وعکس انجام دادن سی تیاروزاول گفتن 3درصدریه درگیره الان همون سی تی دکتردوباره دیده میگه مشکل نداره ولی توعکس التهاب دیده میشه الان هم به شدت تعریق داره چندروزازسفتریاکسون استفاده کرد الان فقط تعریق داره وسرفه نظرشماچیه؟خاهش میکنم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • منم خیلی تعریق دارم کرونا گفتم نمیدونم چیکار کنم

      پاسخ
    • سلام
      علائم ایشان بیشتر به کووید ۱۹ میخوره
      آزمایش Pcr دهند و نتیجه را اطلاع دهید

      پاسخ
  • سلام. وقتی هوا سرد میشه یا آلودگی هوا زیاد میشه، من احساس میکنم ریه هام از داخل ورمکرده و مجاری ریهام تنگ شده، تنفسم صدادار میشه و تا اسپری سالبوتامل نزنم، نفسم تنگی میکنه. نفس هام کوتاه کوتاه میشه. چیکار کنم؟ ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      تا جایی که امکان دارد در مکان هایی که آلودگی هوا وجود دارد رفت و آمد نکنید و از ماسک استفاده نمایید در مواقع تنگی نفس باید همیشه اسپری سالبوتامول همراه خود داشته باشید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید. من ۱۴سالمه الان حدودا یک ساله که شب ها سرفه میکنم، به پزشک هم مراجعه کردم اما فایده ای نداشته،بیشتر به دود سیگار حساسیت نشون میدم. ممنون ?

    پاسخ
    • با سلام من چند روزی است قفسه سینه ام تحت فشار اس و درد می کند و تنفس هم دچار اشکال می شوم البته از دو هفته قبل دچار علائم خفیف لرز و سرفه خیلی کم بودم که تست crpانجام دادم مشکلی نداشتم.احتمال داره با توجه به استفاده زیاد از اسپری الکل ربه ام حساس شده باشه با توجه به اینکه دو تا سه روز هستش که هیچ مواد ضدعفونی استفاده نکردم.وقتی چیزهای گدم می خورم مثل شیر و زرد چوبه گمی بهتر میشم لطفا راهنمایی کنید

      پاسخ
  • سلام .احساس میکنم تو گلوم چیزی گیر کرده .بعضی اوقات نفس خوب میکشم ولی تو بازدم مشگل دارم .دهانم خشگ میشه .تپش قلب داشتم که البته الان بهتر شده .ایا مشگل خاصی هست چیکار باید انجام بدم .البته به خاطر کرونا وحشت زده شده بودم که رفتم پیش متخصص اعصاب بهتر شدم .سپاس

    پاسخ
    • سلام
      به نظر می‌رسد که علائم شما بیشتر ناشی از استرس و اضطراب باشد
      باید سمع ریه توسط پزشک انجام شود
      اگر سمع ریه نرمال باشد باید از دارو جهت کاهش استرس و اضطراب خود استفاده کنید روانپزشک می تواند به شما کمک نماید

      پاسخ
  • با سلام من شغلم کشاورزی هست دو سال پیش یه سرفه گرفتم که حدود دوماه دائمن سرفه میکردم حتی خیلی وقتها هم خیلی شدید بود چندین با با مراجعه به پزشک خوب نشدم .حالا بعد از چند سال یکدفعه سرفه هام شروع میشه وتا چند مدت یک ماه یا بیست روزی ادامه داره آیا به نظرتون ریه هام مشکل دارن.با این شرایط هم میترسم برم دکتر

    پاسخ
    • سلام دوست گرامی سرفه هایی که بیشتر از یک ماه طول بکشد نیاز به بررسی بیشتر دارند اولین اقدام گرفتن عکس از قفسه سینه می‌باشد

      پاسخ
  • سلام،من حدودا یک ماهی هست ی کوچولو تنگی نفس دارم و نفسم ب شماره میوفته و سنگینی قفسه سینه پیداکردم دکتر رفتم بهم شربت تئوفیلین-جی و قرصش یادم نیس استفادشون نکردم بعدخودم ویتامین از داروخانه تهیه کردم استفاده کردم فک میکردم ی خورده بهترشدم اما هنور کامل برطرف نشده وشبا بیشتر اذیت میشم برای دم و بازدم مشکل دارم،میترسم کرونا باشه هرچند ک هیچکدوم از علائمو ندارم مث تب و سرفه و خستگی اما بازم میترسم برم تست بدم و اینک لازمه بگم ک مصرف زیاد قلیونم داشتم ممنون میشم بگید چیکارکنم

    پاسخ
    • سلام من ۲۰روزی است که قسمت قلبم دردمی کردرفتم اکو گرفتم مشکلی نداره تپش قلبم زیاد بود حالا قسمت معده من دردمی کنه معده من خوب کارنمی کنه بعضی وقتها قسمت چپ یا راست قفسه سینه احساس دردکوچک می کنم سرفه ندارم تب ندارم نفس تنگی هم ندارم تشکر از راهنمایی شما

      پاسخ
  • سلام من شغلم نجاریه الان ریه هام حساس شدن الان تادودسیگاریاهرنوع گردوغباری بهم میخوره شروع میکنم ب سرفه کردن

    پاسخ
  • سلام خانمم 1هفتس سرفه خشک میکنه شربت اکسپکتورانت دادم بهتر شده ولی همش خوابه میشه راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام شويت برونكلد هم بخورن هر ٨ ساعت ٥ سي سي
      سي تي اسكن قفسه سينه هم بگيرند

      پاسخ
  • سلام
    امروز 15 روز ک کرونا گرفتم با سرفه های خشک و درد قفسه سینه شروع شد روز 9 سی تی دادم ریه دیر شده بود ب توصیه پزشک تا 6 روز هر صب نصف پردنیزولون خوردم هنوز بالای سینه چپم درد داره حس میکنم ی کمی هم بالا اومده ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر من حدوداً ۳ سال پیش یه سرما خوردم بعد برطرف شدن همه علایم سرما خوردگی تا یک ماه سرفه خشک داشتم اون سال گذشت تا اینکه هر سال من به شکل یک عادت بعد سرما خوردگی سرفه مداوم داشتم تا یک ماه وحتی دو ماه حتی پارسال از اسپری های تنفسی و قرص مونته لوکاست استفاده کردم تا اینکه خوب شدم ولی امسال دوباره دو هفته پیش سرما خوردم ولی نذاشتم اذیتم کنه رفتم سُرم و امپول زدم تا اینکه الان خوب خوبم فقط مثل همیشه دوباره سرفه خشکم شروع شده و پدرم رو درآورده حتی دوباره شربت تئوفیل و قرص مونته لوکاست رو میخورم ولی داستان همون داستانه خلاصه دکتر ما این سرفه پیرمون کرد تو رو به خدا یه راه حلی نشون ما بده تا درمان شیم سنم هم ۲۳ هستش

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی نوعی از سرفه‌ها به نام سرفه‌های پست اینفکشن نامیده می‌شود که ۲ تا ۳ هفته پس از بیماری همچنان ادامه پیدا می کند
      اگر سرفه بیشتر از یک ماه طول بکشد نیاز است که بررسی بیشتر صورت بگیرد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من ۳۳ ساله مرد هستم، سیگار هم میکشم و خیلی مراقب ریه خودم نبودم، حدودا یکماهی هست که سمت راست قفسه سینم درد داره، و گاهی وقتی که دستم رو بالا و پایین میکنم یا حرکت میکنم وسط سینم سمت راست داخلش درد تقریبا زیادی میگیره ولی زود قطع میشه، علاوه بر اون گردن و کلا سمت راست بدنم سینه به بالا احساس کوفتگی و درد داره، امروز دیدم روی ناخن های شصت پاهام خطوط افقی ظاهر شده، به نظرتون دلیل چیه و باید چیکار کنم ؟
    با تشکر

    پاسخ
    • سلام جهت معاینه به متخصص داخلی مراجعه فرمایید

      پاسخ
  • سلام من چهارساله که اول پاییز میشه الژی وسرفه خشک شروع میشه انواع داروها و اسپری ها و…استفاده کردم اما اصلا بیفایده بوده.امسال احساس سوزش گلوم نسبت به سالهای قبل بیشترشده .لطفا راهنمایی کنید
    ممنون

    پاسخ
  • سلام من حدود دوهفته پیش از جوهر نمک برای شست وشوی سرویس بهداشتی استفاده کردم از همون موقع ریه ها م حساس شده هر موقع که سرفه می کنم در سینه احساس سوزش و کمی دردمیکنم می خواستم بدونم به ریه هام آسیب رسیده یا نه البته به ندرت سرفه می کنم

    پاسخ
  • سلام
    من دو ماه هست كه سرفه هاي خشك دارم. وقتي خواب هستم سرفه ها قطع ميشه و در طول روز بيشتر هست. داخل ريه و گلو احساس خارش و حساسيت دارم وقتي نفس ميكشم، كه در مجاورت بوها سرفه من هم شديد تر ميشه. سرفه ها يك مرتبه بدون هيچ علامت ديگه ايي شروع شده اند و با بخور دادن گاهي موقتا بهتر ميشوند ولي همچنان قطع نميشوند. دليل آن چي ميتونه باشه؟ البته اضافه كنم كه من درگير بيماري هاي خودايمني هستم و مدتهاست داروهاي ضعيف كننده سيستم ايمني مصرف ميكنم.

    پاسخ
  • سلام من وقتی اسپری ضدعفونی به دستم میزنم تو قفسه سینه احساس سوزش دارم …راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ
    • سلام حساسيت داريد لطفا با ماسك اينكارو انجام بديد

      پاسخ
  • سلام مدت یک هفتی سرفه های شدید میکنم دوهفتش وسرما خورده بودم ولی هنوزسرفه هام خوب نشده دیروز فهمیدم دراثروایتکس ریه ام آسیب دیده میخوام بدونم چی استفاده کنم

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر . پدرم ۵۶ ساله هستن و سیگار هم میکشن . چن روزی هست روی پوستشون دقیقا همونجایی که ریه قرار گرفته قرمز شده دلیلش چی میتونه باشه ؟

    پاسخ
  • سلام من نزدیک شش ماهه که سرفه میکنم یکی دوروز خوب میشه ولی دوباره شروع میشه تا یکی دو هفته ،خیلی اذیتم میکنه پیش پزشکم رفتم گفت حساسیت فصلیه ولی تقریبا سه فصله که این مشکلو دارم ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام اگه ترشحات پشت حلق داريد حساسيت هست
      ممكنه رفلاكس معده هم باشه
      اما بهتره اول يك عكس قفسه سينه بگيريد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید همسر من ۴۰ ساله هستن و حدودا ۶ ماهه پیش حساسیت پوستی گرفتن بعضی وقتا پوستش ورم میکرد و مثل سنگ پا میشد رفتیم دکتر پوست ایشون قرص حساسیت داد ولی الان دو هفته میشه ک سرفه و تنگی نفس داره سی تی گرفتیم ولی ریه هاش سالم بود الان تو این وضعیت کرونا جرات بیمارستان رفتن رو نداریم لطفا منو راهنمایی کنید ممنون ناگفته نماند که دکتر پوست به من گفت ک احتمال تنگی نفس رو همسرم داره خانمم الان سرفه هاش خشکه و تنگی نفس هم داره ممنون

    پاسخ
  • باسلام و عرض ادب خدمت شما.
    در ریه هام نوعی ناراحتی احساس میکنم که همراه است با تنگی نفس خفیف و حس سنگینی در قفسه سینه و همچنین لرزداشتن و خستگی و کوفتگی. این ناراحتی به نظرم از وقتی به وجود اومد که الکل زیادی اسپری میکردم تو فضای خونه و ماشین برای ضدعفونی کردن که ذرات الکل زیادی وارد ریه هام میشد. آیا علت ناراحتی ریه هام ممکنه سوختگی ناشی از استشمام زیاد الکل باشه؟ اگر بله درمان آن به چه صورت خواهد بود؟ خیلی ممنون ازشما

    پاسخ
  • ببخشید مادربزرگ من الان۱هفتس که ریع هاش درگیر شده و ۱هفتس تو icuبادستگاه نفس میکشه ایا حالش خوب میشه؟ یا چیکارکنیم که بهترشه؟

    پاسخ
    • سلام پاسخگویی به این سوال بدون معاینه ایشان بررسی میزان درگیری ریه و همچنین سطح هوشیاری ایشان امکان پذیر نیست
      اما اگر منظورتان از لوله همان لوله داخل دهان یا به اصطلاح علمی اینتوبه است مرحله پیشرفت های از کروناست

      پاسخ
  • سلام.من چن روزه پیش جلوی کولر گازی چنتا نفس عمیق با دهان کشیدم.بعد از ظهر همون روز حسه نفس تنگی گرفتم.چند روز بدش رفتم دکتر تست کرونا دادم. ولی دکتر گفت کرونا نیست.برام ی امپول حساسیت و ی قرصشو تجویز کرد.ولی هنوز خوب نشدم! الانم فقط احساس تنگیه نفس دارم و گاهی اوقات پشت قفسه سینم درد میگیره.حالت گرفتگی.حالا نمیدونم معدس؟ریس؟قلبه؟ لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      تنگی نفس دایم یا لحظه ای؟تو فعالیت تنگی نفس دارین مثلا دویدن ؟
      سوزش معده و سر دل دارین؟

      پاسخ
  • سلام همسرم مدتیه توقفسه سینش احساس سنگینی داره ومیگه نفسم میگیره رفتیم دکتر داخلی
    گفت ممکنه برای معدش باشه بهش داروی معده داده اما خودش نگرانه تیرویید
    یامشکل دیگه ای باشه البته بگم که چندین سال سیگاری بودوالان مدت۴ماهه که ترک کرده

    پاسخ
    • سلام بايد اكو قلب نوار قلب و تست ورزش بدهند

      پاسخ
  • سلام من هشت ساله که به سرفه و تنگی نفس مجبورم هر شب اسپری سروفلو ۱۲۵ استفاده کنم .بدون اسپری نمیتوانم نفس بکشم.‌‌‌ آیا مصرف طولانی مدت از این اسپری عوارض دارد؟و آیا ممکن است من به التهاب ریه مبتلا شده باشم؟

    پاسخ
    • سلام نه مصرف طولاني مدت عارضه اي نداره
      اگه درمانتونو ادامه بديد دچار التخاب ريه نميشيد

      پاسخ
  • حدود ده ساله ریه هام حساسن همیشه سرما خوردهام به کرار دارو وانتی بیوتیک مصرف کردم هیچ وقت خوب نشدم مصرف تریاک تنها کمگم بوده بیشتر علاعم مریضی روخوب کرده ولی خودش برام مشکل ساز ه چه کار کنم

    پاسخ
    • سلام شرمنده من حدودا یک ماه است تست ریه دادم گفت ریه سالم اما حس بویایی کلا رفته بود تب گاهی داشتم تقریبا علایم کرونا بود و مطمن بودم کروناست دگه خودم قرنطینه کردم و خوب شدم تا اینکه دو روز پیش دو لیوان نوشابه خوردم روز بعدش قفسه سینه ام سنگین و یکم گلوم خشک هست خواستم ببینم دوباره کرونا گرفتم یعنی یا همون قبلی با نوشابه تحریک شده خواهش میکنم اگر دارویی هست بگید بگیرم ممنون میشم

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من بعد خوردن ی میوه دچار خارش گلو و تنگی نفس شدم الان چن روزه ادامه داره و بعضی وقتا نمیتونم خوب نفس بکشم
    دکتر هم قرص سیتریزن و شربت دیفن هیدرامین و اسپره آسم تجویز کرده
    آیا این آلرژی هس یا مشکل ریه؟
    خیلی استرس دارم

    پاسخ
    • سلام
      میوه جدید بوده و قبلا مصرف نکردین؟اسم میوه؟
      علایمتون ب آلرژی میخوره اما اگر ادامه دار شد باید بررسی شوید

      پاسخ
  • سلام من از آبان ماه بعد یه سرماخوردگی دچار سرفه شدم بعد درمان ریه هام حساس شده با یه باد سرد حتی تو تابستان سریع دچار درد سینه و کمی خلط. سرفه و لرزمیشم و خیلی اذیت میشم الان اسپری بینی نئوتادین مصرف میکنم ولی باز خوب نشدم

    پاسخ
    • سلام
      می توانید از داروهای تقویت کننده سیستم ایمنی که در داروخانه ها موجود است جهت بالا بردن قدرت دفاعی بدن خود استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام
    من از عید به مدت دوماه مدام وایتکس استفاده کردم. ی هفته همش سرفه میکردم ولی بهتر میشدم دوباره وایتکس میزدم. بلاخره دیگه به جایی رسیدم که خوب نشدم و مدام سرفه میکردم و همش احساس میکردم تو گلوم پر از گازه و قفسه سینم درد میکرد. الان سه ماهه اصلن وایتکس استفاده نکردم اما همچنان وقتی هوا میره تو گلوم سرفم میگیره و همش احساس میکنم گاز تو گلومه. مشکلم چیه آیا درست میشه این حالت؟

    پاسخ
    • سلام
      معاینه و سمع ریه توسط پزشک لازم است

      پاسخ
  • سلام .من نفسم تنگ میشه سرفه هم دارم رفتم دکتر گفت حساسیته ولی بهتر نشدم

    پاسخ
    • سلام لطفا اين آزمايشات را انجام بديد
      Cbc.diff
      Esr crp kdh
      Covid igm and igg
      Covid pcr

      پاسخ
  • من سی تی اسکن کردم ریه ام ی تکش سفیده باید چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام به متخصص ريه مراجعه كنيد از نظر عفونت ريه بووسي شويد

      پاسخ
  • سلام آقایاخانم دکترعزیز،یه شب مدت کوتاهی آب زیادکه کمی وایتکس باهاش قاطی بودروباهاش ضدعفونی میکردم وسایل اتاقم روکه سرم روبرگردوندم یه لحظه بوی وایتکس بودفکرکنم که به بینیم خوردوفرداش تنگی نفس گرفتم وچندروزقبلش هم ازوایتکس استفاده کرده بودم ولی هیچی نشده بودوبجزابن دوموردمحدودتوعمرم وایتکس ندیده بودم اشتهام هم اوایل کم شده بودوگلوم هم یکم گرفته بوددوباررفتم دکترازقبل خیلی بهترشدم ولی هنوزهم کامل ازبین نرفته درضمن گلوم هم ازاون موقع که این مشکل شروع شدیکم گرفته ومشکل داره واشتهام هم کم میشه یعنی چی میتونه باشه مشکلات من؟ خواهش میکنم خواهش میکنم راهنمایی کنیدمن ازشهرستان پیام میدم به شما وبه راهنمایی شما احتیاج دارم

    پاسخ
  • عالی بودممنون ازشما

    پاسخ
    • ممنونیم دوست عزیز

      پاسخ
  • سلام از زمان شیوع کرونا حدود ۲۰لیتر وایتکس استفاده کردم بدون رقیق کردن و بشدت وسواس شدم
    از دیروز فقط احساس تنگی نفس دارم طوری که نفس کشدن برام سخته و انگار چیزی راه تنفسم وبسته آیا به خاطر مصرف وایتکس میتونه باشه نه کرونا

    پاسخ
    • سلام
      اگر تنگی نفس و احساس خفگی و تند شدن تعداد تنفس دارید باید معاینه ریه انجام شود
      به پزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام تقریبا یکساله ریه هام حساس شده چندماه قبل پس از مراجعه به دکتر متخصص و سیتی اسکن بمن گفتن ریه هاتون حساسه و اسپری قهوه ای تجویز کردن اما الان با توجه به فصل بهار صبحها سینه م و ریه هایم خس خس دارن بیشتر اوقات صبح ها و زمانی که محیط سرد و گرم بشه خیلی عطسه میکنم سرفه هم بیشتر شبها میاد سراغم راه چاره چیست؟

    پاسخ