7 علت خارش سر و بهترین راه های درمان خارش پوست سر

دلیل خارش کف سر
اشتراک گذاری 356 نظر

خارش پوست سر یک مشکل رایج بوده که می‌تواند به  صورت مسئله‌ای ناراحت کننده و زجر‌آور تبدیل شود. گاهی اوقات، خارش پوست سر با علائمی مانند خراش یا پوسته پوسته شدن پوست سر نیز همراه می‌شود؛ اما در مواردی هم ممکن است هیچ گونه تاثیری روی پوست سر فرد نداشته باشد. 

اگرچه خارش پوست سر به طور معمول  چندان مشکل حادی نیست، اما گاهی اوقات می‌تواند نشان دهنده وجود مشکل در یکی از قسمت‌های اساسی بدن شما باشد. در ادامه مطلب متوجه خواهید شد که چه چیزهایی ممکن است باعث خارش پوست سر شده و چگونه می‌توان از این این مسئله پیشگیری کنید و یا آن  را درمان  کنید یا از آن پیشگیری کرد. 

در پایان اگر سوالی داشتید، می‌توانید در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ بدهد.

علت خارش سر چیست؟

خارش پوست سر یکی از بیماری های پوستی شایع است. شوره سر و یک بیماری التهابی پوستی به نام درماتیت سبورئیک شایع ترین علل خارش پوست سر هستند. درماتیت سبورئیک می تواند نتیجه استرس، تغییرات فصلی، نوسانات هورمونی یا رشد بیش از حد مخمر روی پوست سر باشد. شوره سر می تواند به دلیل خشکی بیش از حد موهای سر، موهای چرب و انواع بیماری های پوستی باشد.

علاوه بر این دو دلیل اصلی خارش پوست سر می‌تواند علل دیگری هم داشته باشد، در ادامه شایع‌ترین علت های خارش پوست سر را بررسی خواهیم کرد.

شوره سر

رایج‌ترین علت خارش پوست سر، درماتیت سبورئیک (التهاب در نواحی چرب پوست) که با نام شوره سر (شکل خفیفی از درماتیت سبورئیک) نیز شناخته می‌شود است. در کودکان، این بیماری کلاه گهواره نام دارد. این نوع از درماتیت معمولا در نواحی چرب پوست یا غدد ترشح کننده چربی، در قسمت سر و صورت فرد ظاهر می‌شود. در صورت التهاب غدد، شما به موارد زیر دچار خواهید شد: 

  • خارش
  • پوسته پوسته شدن
  • قرمز شدن پوست
  • فلس‌های زرد یا سفید
شوره سر علت خارش پوست سر

پزشکان هنوز علت دقیق ابتلا به درماتیت سبورئیک را نمی‌دانند اما با این حال مواردی که می‌توانند در ایجاد آن نقش داشته باشند عبارت‌اند از:

  • رشد قارچ روی سطح پوست
  • تغییرات فصلی
  • نوسانات هورمونی یا استرس

شپش سر

شپش سر

پسوریازیس پوست سر

بیماری پسوریازیس

مشاوره تلفنی و متنی با دکتر پوست

اگزما

اگزمای پوستی

سرطان پوست

سرطان پوست

درماتیت تماسی یا حساسیت پوستی

درماتیت تماسی

خشکی پوست سر

خارش پوست سر نشانه‌ چیست؟

همانطور که گفته شد، خارش پوست سر به صورت ساده ممکن است به دلیل حساسیت پوست سر یا موارد اصلی که ذکر شد باشد، اما گاهی اوقات نیز می‌تواند خبر از عدم سلامت بخشی دیگر از بدن را بدهد. سایر علل احتمالی خارش پوست سر شامل موارد زیر می‌شود:

  • دیابت
  • زونا (برای آشنایی با این بیماری و علائم دیگر آن مقاله بیماری زونا چیست را مطالعه کنید.)
  • حساسیت و واکنش بدن به دارویی خاص
  • اختلال اضطراب
  • دیسکوئید لوپوس (بیماری که در آن سیستم ایمنی، به ارگان‌های بدن حمله می‌کند)
  • خارش مو در اثر حالت دهی مداوم آن با حرارت
  • سردردهای میگرنی
  • آلوپسی زخم (مشکل ریزش مو که پس از ایجاد زخم، باعث تخریب فولیکولهای مو در آن منطقه شده و مو در آن منطقه رشد نخواهد کرد)
  • ابتلا به رینگ ورم (بیماری قارچی که در تمام نقاط بدن ظاهر شده و اثرات حلقوی به جا می‌گذارد) یا تینا کاپیتیس (بیماری قارچی که در نواحی مرطوب بدن نمایان می‌شود)

علائم همراه خارش پوست سر چیست؟

خارش پوست سر می‌تواند به یک مشکل آزاردهنده تبدیل شود؛ در این شرایط، خاراندن و خراشیدن پوست سر ممکن است احساس بهتری به شما بدهد، اما گاهی اوقات با درد نیز همراه است. 

علائمی که نشان می‌دهند شما به مشکلی همراه با خارش سر مبتلا شدید عبارت‌اند از:

  • طاسی ناحیه‌ای
  • خشک شدن پوست
  • التهاب یا تحریک پوست
  • تب ضعیف
  • زخم‌های چرکی
  • سرخ شدن پوست
  • پوسته پوسته شدن یا لکه‌های پوستی روی سر
  • تورم پوست سر
  • زخم شدن پوست سر

علائمی همچون طاسی ناحیه‌ای، زخم‌های چرکی و تورم پوست سر نیاز به ارزیابی‌های تخصصی متخصص پوست دارند. بنابراین، در صورت مشاهده آن‌ها، بهتر است بهترین دکتر پوست و مو شهرتان شما را ویزیت کند. برای دریافت نوبت از بهترین متخصص پوست و موی شهرتان نگران نباشید. ساکن هر شهری از ایران که باشید، تعدادی از بهترین متخصص‌های پوست در شهر شما حضور دارند. برای مثال، اگر ساکن مشهد هستید، از میان بیش از 24 دکتر پوست مشهد می‌توانید متخصص مورد نظر خود را پیدا کرده و برای ملاقات حضوری یا آنلاین از او نوبت بگیرید.

چه زمان برای خارش سر به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که خارش پوست سرتان پس از گذشت چند روز از بین نرفت و با ریزش مو، زخم‌، درد یا خارش شدید همراه بود، باید جهت معاینه و درمان به یک دکتر پوست مراجعه کنید. دقت داشته باشید که خارش سری که به خاطر عفونت قارچی، شپش یا بعضی از شرایط خاص دیگر به وجود آید، بدون درمان و به صورت خود به خود از بین نخواهد رفت.

هنگامی که برای درمان خارش پوست سر به پزشک مراجعه می‌کنید، پزشک معالج شما علاوه بر معاینه فیزیکی، ممکن است قسمتی از پوست سر شما را به عنوان نمونه بردارد؛ این نمونه در آزمایشگاه، برای بررسی وجود قارچ، باکتری یا شپش مورد آزمایش قرار خواهد گرفت. البته بسیاری از پزشکان با یک معاینه دقیق و بررسی سوابق پزشکی شما، می‌توانند علت خارش پوست سرتان را تشخیص دهند. برای آشنایی بیشتر با تخصص پوست و خدماتی که از پزشک متخصص دریافت می‌کنید مقاله تخصص پوست و مو چیست را در مجله دکتردکتر مطالعه کنید.

روش های درمان خارش سر

روش درمان خارش پوست سر، در مرحله اول به علت به‌ وجود آورنده آن بستگی دارد؛ به عنوان مثال، نحوه درمان شوره سر، شستن منظم مو با دارو‌ها و محلول‌های موضعی مخصوص توصیه شده توسط پزشک است. هر دارویی که برای پوست سر وجود دارد، تاثیر مخصوص به خود را روی پوست سر شما می‌گذارد، مانند کاهش چربی پوست سر یا کشتن قارچ‌های آن و…

بعضی از دارو‌هایی که برای درمان شوره سر استفاده می‌شوند عبارت‌اند از:

  • کرم‌های ضد قارچ
  • داروهای کراتولیتیک
  • پریتیون روی
  • استروئیدهای موضعی

یکی دیگر از عوامل به وجود آورنده خارش پوست سر، شپش است که برای از بین رفتن نیاز به درمان دارد؛ از جمله درمان‌هایی که برای رفع شپش مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌توان به شستشوی مو با شامپوهای ضد شپش یا استفاده از دارو‌های ضد شپش اشاره نمود.

شانه کردن موها با استفاده از یک شانه دندانه ریز، می‌تواند تخم شپش‌ها را از بین ببرد؛ این در حالی است که مواد و داروهای ضد شپش نیز، شپش‌های زنده را از بین برده و در نهایت موها و پوست سر شما سلامتی خود را به دست خواهند آورد.

علاوه بر موارد درمانی که برای خارش پوست سر انجام می‌شود، افرادی که ارتباط نزدیک با شخص آلوده دارند، باید برای جلوگیری از ابتلا، پیشگیری لازم را انجام دهند. تمامی لباس‌ها، بالش، پتو، ملحفه و حوله‌هایی که با شخص مبتلا در تماس‌اند، باید در دمای بالای 54.5 درجه  سانتی‌گراد شسته شوند. 

در صورتی که خارش پوست سر شما به دلیل واکنش بدنتان به حساسیت خاصی است، باید استفاده از چیزی که به آن حساسیت دارید را قطع کرده و در صورتی که واکنش بدنتان به آن شدید است، از یک پزشک در این زمینه مشورت بگیرید.

نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که موارد دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند باعث خارش پوست سر شده و در این مطلب به آن‌ها اشاره نشده است؛ بنابراین توصیه می‌شود در صورت ابتلا به این بیماری، برای معاینه و بررسی علت آن به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

قرص های ضد خارش

هیدروکسی زین ها از جمله داروهای آنتی هیستامین هستند که باعث کاهش حساسیت و آلرژی در فرد می شوند. هیدروکسی زین ها به دو شکل قرص و شربت موجودند و معمولا برای افرادی که آلرژی دارند تجویز می شوند. اصلی ترین کاربرد این دارو درمان آلرژی و خارش است.

بنادریل نیز یک داروی ضد حساسیت می باشد که با نام “دیفن هیدرامین” شناخته شده و در کنترل و کاهش خارش های آلرژیک نقش موثری ایفا می کند. این دارو به شدت خواب آور است، بنابراین پس از مصرف این دارو تا چند ساعت باید از رانندگی و انجام فعالیت هایی که به هوشیاری کامل نیاز دارند خودداری نمایید. مصرف این دارو برای کودکان زیر دو سال ممنوع می باشد.

سالیسیلیک اسید

سالیسیلیک اسید نیز یکی دیگر از مواد طبیعی است که در گیاهان یافت می‌شود. این ماده خاصیت ضد باکتری و ضد التهاب داشته و از پوسته پوسته شدن پوست جلوگیری می‌کند. 

سالیسیلیک اسید ماده‌ای است که در شامپوهای ضد شوره از آن استفاده می‌شود. این اسید، بخش‌های سخت و ضخیم پوست را نرم کرده و باعث می‌شود تا به راحتی از پوست سر خارج شوند؛ این عمل باعث کنترل خارش‌های ناشی از شوره سر و سایر مسائلی روی پوست سر تاثیر منفی دارند می‌شود. 

سلنیوم سولفید

سلنیوم سولفید ماده‌ای است که در شامپوهای ضد شوره مورد استفاده قرار گرفته و روند مرگ سلول‌های پوست را کند می‌کند؛ این عمل از پوسته پوسته شدن و ایجاد فلس روی پوست سر جلوگیری می‌کند.

سلنیوم سولفید میزان مخمر مالاسزیا، که در ایجاد شوره، درماتیت سبورئیک و پسوریازیس پوست سر نقش دارد را نیز کاهش می‌دهد. برای استفاده از این شامپوها، طبق دستورالعمل نوشته شده روی قوطی محصول پیش بروید؛ معمولا دستورالعمل استفاده از آن‌ها به این صورت است که به مدت دو هفته، دوبار در هفته از محصول استفاده کرده، سپس آن را به هفته‌ای یکبار کاهش دهید و این روند تا جایی ادامه پیدا می‌کند که در صورت نیاز یک بار سر خود را با محصول مورد نظر شستشو دهید.

سلنیوم سولفید ممکن است باعث تغییر رنگ پوست سر شما شود؛ البته این مسئله عوارضی برای شما نخواهد داشت و پس از قطع مصرف، طی مدت زمان کوتاهی برطرف خواهد شد.

پیریتیون روی

پیریتیون روی یکی دیگر از مواد مورد استفاده در شامپوهاست که باعث کاهش مالاسزیا در پوست سر می‌شود. همانطور که کمی قبل اشاره کردیم، مالاسزیا مخمری است که باعث ایجاد شوره سر می‌شود. 

طریقه مصرف این شامپو، حداقل دوبار در هفته است، اما به طور کلی، بهترین راه این است که روش‌های درمانی را طبق دستور پزشک یا متخصص پوست پیش ببرید.

شامپوی کتوکونازول

کتوکونازول ماده‌ ضد قارچی است که به کاهش مخمر مالاسزیا در پوست سر کمک می‌کند. طریقه مصرف این شامپو روی بطری آن درج شده است (معمولا دوبار در هفته) که باید مطابق آن عمل کنید. در صورتی که پس از گذشت یک ماه از مصرف این شامپو، شوره سر شما بیشتر شد یا اینکه تاثیر مثبتی مشاهده نکردید، مصرف آن را قطع کنید. 

مصرف شامپوی کتوکونازول برای کودکان زیر 12 سال یا زنان باردار یا شیرده توصیه نمی‌شود. همچنین افرادی که به ترک پوستی یا التهاب پوست سر مبتلا هستند باید از مصرف محصولات حاوی کتوکونازول خودداری کنند.

بهترین روش های درمان خانگی برای خارش سر

همانطور که در این مطلب اشاره کردیم، خارش سر ممکن است علل مختلفی داشته باشد. در این زمینه، روش‌های خانگی نیز وجود دارد که شما می‌توانید به کمک آن‌ها، بدون در نظر گرفتن علت ابتلا، خارش سر خود را بهبود دهید. 

به طور کلی برای بهبود خارش، می‌توانید از روغن‌های ضروری، بلغور جوی دوسر کلوئیدی و محصولاتی بدون نیاز به نسخه پزشک استفاده کنید. افرادی که روش‌های درمان خانگی برای آن‌ها جوابگو نیست، می‌توانند از شامپوهای دارویی برای بهبود خارش سر خود استفاده کنند. در ادامه مطلب به بررسی روش‌های خانگی برای درمان خارش سر خواهیم پرداخت.

روغن زیتون گرم

قرار دادن روغن زیتون گرم روی پوست سر باعث نرم شدن و از بین رفتن پوسته‌ها و فلس‌های سطح پوست می‌شود. برای انجام این کار، ابتدا روغن زیتون را کف دست خود ریخته و دست هایتان را به یکدیگر بمالید، سپس آن را به پوست سر خود مالیده و ماساژ دهید. اجازه دهید چند ساعت روغن زیتون روی سرتان بماند، سپس سرتان را با شامپوهای دارویی مانند کل تار (قطران زغال سنگ) یا سالیسیلیک اسید شستشو دهید.

بلغور جو دوسر کلوئیدی

بعضی از شامپوهای ضد شوره حاوی ماده‌ای طبیعی به نام بلغور جو دوسر کلوئیدی هستند. بلغور جو دوسر کلوئیدی، در واقع دانه‌های ریز جوی دوسر بوده که پس از آسیاب شدن، در آب حل شده است. استفاده از این روش، باعث ایجاد یک لایه محافظ روی سطح پوست شده که آن را همیشه مرطوب نگه داشته و از خشک یا پوسته پوسته شدن پوست سر جلوگیری می‌کند. علاوه بر این موارد، بلغور جو دوسر با خاصیت آنتی اکسیدان و ضد التهاب نیز شناخته شده که هردوی آن‌ها به رفع خارش‌های پوستی کمک می‌کنند.

شما می‌توانید بلغور جو دوسر کلوئیدی را در خانه درست کنید. برای استفاده از این روش، مراحل زیر را انجام دهید:

  • یک مشت جو دوسر را داخل یک پارچه موسلین (یا ململ) بپیچید
  • پارچه حاوی جو دوسر را زیر آب ولرم جاری قرار دهید، به گونه‌ای که آب از پارچه رد شده و سپس در ظرفی بریزد.
  • آب جوی دوسر را به آرامی و به طور مساوی، روی پوست سر خود بریزید.

در صورت تمایل می‌توانید بلغور جو دوسر کلوئیدی را از عطاری‌ها یا فروشگاه‌های آنلاین نیز خریداری کنید. 

سرکه سیب

سرکه سیب حاوی سطح بالایی از ماده‌ای طبیعی به نام استیک اسید است. با توجه به خاصیت ضد باکتری و ضد قارچ استیک اسید، هزاران سال است که مردم از این ماده برای ضد عفونی کردن زخم‌ها استفاده می‌کنند. 

از سرکه سیب می‌توان به طور خاص برای بهبود خارش سری که در اثر پسوریازیس به وجود آمده است استفاده کرد. بنیاد ملی پسوریازیس اعلام کرده است که بعضی از مردم از محلول آب و سرکه به نسبت 1 واحد آب و یک واحد سرکه برای این کار استفاده می‌کنند، به این صورت که محلول را روی سر خود ریخته و پس از چند دقیقه یا زمانی که خشک شود، سر خود را با آب گرم شستشو می‌دهند.

هنگامی که سرکه روی پوست بدن ریخته می‌شود، احساس سوزش به فرد دست خواهد داد، مخصوصا در صورتی که ناحیه مورد نظر پوست دارای ترک یا تاول باشد؛ بنابراین، افرادی که پوست سر آن‌ها زخم باز دارد باید از انجام این روش خودداری کنند.

نکته دیگری که باید به آن دقت داشته باشید، این است که سرکه سیب می‌تواند باعث ایجاد سوختگی شیمیایی شود، بنابراین در صورت استفاده از این روش، محتاطانه عمل کنید. بهتر است در این مورد ابتدا با پزشک مشورت کنید.

روغن نعناع

روغن نعناع دارای مقداری زیادی از ماده‌ای طبیعی به نام منتول (جوهر نعناع) است. منتول خاصیت خنک کنندگی روی پوست دارد، بنابراین می‌تواند روشی مناسب برای درمان خارش‌ سری که در اثر حساسیت به وجود آمده است باشد.

در سال 2012، مطالعاتی صورت گرفت که در آن، محققین به بررسی تاثیر ترکیب روغن نعناع و روغن کنجد در میزان خارش‌های زنان باردار پرداختند. در این مطالعات به مدت دوهفته، روزانه دو بار از این روغن ضروری برای درمان خارش استفاده شد و نتیجه بهتری نسبت به پلاسیبو (پلاسیبو یا دارونما روشی است که در آن پزشک بدون استفاده از داروهای واقعی و تنها با استفاده از داروهای خنثی یا عمل جراحی بدون عوارض، اقدام به درمان تلقینی بیمار می‌کند) داشت.

دقت داشته باشید که مانند تمامی روغن‌های ضروری، نباید روغن نعناع رقیق نشده به صورت مستقیم روی پوست ریخته شود؛ برای استفاده از این روش، می‌توانید چند قطره از روغن را درون شامپو ریخته و به سرتان بزنید، سپس سر را به طور کامل با آب ولرم شستشو دهید.

روغن علف لیمو

شوره سر با خشکی و خارش پوست سر همراه است. بر اساس مطالعاتی که در سال 2015 در این زمینه انجام شده است، روغن علف لیمو می‌تواند روش خوبی برای درمان شوره سر باشد. در این مطالعات، 30 شرکت کننده حضور داشتند که در نیمی از سر خود از روغن علف لیمو و در نیمه دیگر از پلاسیبو استفاده کردند. این کار به مدت دو هفته، روزی دو بار انجام می‌شد تا اینکه در نهایت، روغن علف لیمو نتایج بهتری در درمان شوره سر از خود نشان داد. در این مطالعات، روغن علف لیمو 10 درصد در درمان شوره سر تاثیرگذار بود در صورتی که اثر مثبت پلاسیبو 5 درصد بود.

روغن درخت چای و نرولیدول

استفاده از روغن درخت چای، یک روش طبیعی مناسب برای درمان خارش سری است که بر اثر شپش به وجود آمده است. طبق مطالعات آزمایشگاهی انجام شده در سال 2012، روغن درخت چای با غلظت یک درصد توانست تمامی شپش‌های سر استفاده شده در نمونه آزمایش را در مدت 30 دقیقه از بین ببرد. همچنین محققان ماده طبیعی دیگری با نام نرولیدول، که در بعضی از گیاهان وجود دارد را نیز مورد آزمایش قرار دادند؛ در این آزمایش، نیمی از تخم‌های شپشی که در معرض نرولیدول یک درصد قرار گرفتند، پس از گذشت چهار روز باز نشدند. 

چگونه از ابتلا به خارش پوست سر پیشگیری کنیم؟

شما می‌توانید برای کاهش ریسک ابتلا به خارش پوست سر، موهای خود را به صورت منظم بشویید تا چربیهای ایجاد شده در این قسمت از بین بروند. برای جلوگیری از تحریک و خشک شدن پوست سر، موها را با آب گرم –اما نه آب بیش از حد داغ- شستشو دهید. 

برای جلوگیری از تحریک حساسیت بدن و واکنش‌های به آن، از مصرف مواد زیر خودداری کنید: 

  • مواد رنگزا
  • عطرها
  • مواد شیمیایی

از افرادی که سر آن‌ها دارای شپش است دوری کنید. برای این کار باید از استفاده از وسایل زیر به صورت مشترک با این افراد خودداری کنید:

  • شانه
  • برس
  • کلاه
  • حوله
  • کلاه ایمنی
  • روبالشتی

منابع: 

healthline

medicalnewstoday

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

356 دیدگاه در “7 علت خارش سر و بهترین راه های درمان خارش پوست سر
  • سلام موهام دراثر تیرویید اسیب دیده درمان میشه؟

    پاسخ
    • سلام بله
      مشكل تيروييدتون بايد حل شه در كنارش هم بايد زينك پلاس بخوريد روزي يكي

      پاسخ
      • ازراهنمایی موثرشما دکترای خوب ممنون ایشالا موفق وموید با

      • خواهش میکنم. سلامت باشید.

  • سلام چیزی میشناسید که موها دوباره در بیان

    پاسخ
    • سلام
      علت ریزش مو چیست؟ اگه هورمونی و مردانس امکانش خیلی نامحتمله

      پاسخ
  • سلام و خداقوت مجدد
    میخواستم بپرسم آب و هوا هم می‌تونه روی خارش سر اثر بزاره؟من یک سال در مشهد زندگی میکردم خارش شدید داشتم رفتم تهران اونجا خبری از خارش نبود دوباره برگشتم مشهد خارش شروع شد ..واقعا کلافه ام..در ضمن من کنکوری ام و ۱۹سالمه و دختر هستم

    پاسخ
    • سلام بلهرميتونه
      اونجا رطوبتش كمه ميتونه باعث خشكي پوست سر شده باشه

      پاسخ
  • سلام و خداقوت
    میخواستم بدونم علت خارش سر می‌تونه مشکلات عصبی باشع؟

    پاسخ
    • سلام ميتونه بدليل مشكل عصبي باشه
      اما بايد معاينه شيد

      پاسخ
  • من سرم شدید خارش داره و شپش هم ندارم و پوستم هم خشکه چه کار کنم لطفا ی پیشنهاد ب من بدید
    ممنون

    پاسخ
    • سلام شامپو كتوكونازول استفاده كنيد

      پاسخ
  • خارش پوست سر مخصوصا در شب

    پاسخ
    • سلام از نظر شپش لطفا معاينه شيد

      پاسخ
  • سلام، من یه چند وقته که کف سرم به شدت میخاره ب طوریکه انقد با انگشت میخارونم که زخم میشه، شوره ندارم، کف سرمم چرب هست، شامپوی موی چرب مای استفاده میکنم، رویه بالشتی و شونه ی خودمو هفته ی دوبارم میشورم، بنظر شما چیکار کنم؟ البته خارش بدن و خارش کف سر دارم

    پاسخ
    • سلام
      اگه خارش کل بدن دارین که باید چکاب بدین و کبد و …چک شه
      برای خارش سر قطره کلوبتازول رو هفته ای دوبار کف سر بزنین و پوست سرتون رو باهاش چرب کنید و بعد از ۴ ساعت با شامپو فلوکونازول بشویید

      پاسخ
  • سلام من ار۱۵سالگی سرم میخارید شوره یاشپش ندارم به مرور زمان که الان ۳۰ سالمه خارش خیییلی شدید شده کلافه شدم چکار کنم

    پاسخ
    • سلام شامپو كتوكونازول بزنيد لطفا

      پاسخ
  • من سرم هنوز میخاره وشپش ها ی کوچکی تهشه چی کار کنم

    پاسخ
    • سلام روزی دو سه بار با شانه فلزی مخصوص شپش سر راشانه کرده و سعی کنید تمام تخم های آن را از سر خارج کنید

      پاسخ
  • سلام من سرم میخواره شدید نیست این مشکلی داره

    پاسخ
    • سلام بايد معاينه شيد
      شامپو كتوكونازول بزنيد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من ۱۹ سالمه و خیلی خیلی مو های پر پشتی داشتم ۶ ماهی هست که موهام شروع به ریختن کرده ویه چنگ مو بیشتر برام نمونده خیلی نگرانم که مشکل خاصی نداشته باشم بعد خیلی هم می خاره سرم ممکنه به خاطر کمبود ویتامین Dباشه؟ ممنون می شم کمکم کنید?

    پاسخ
    • سلام
      شما ابتدا باید آزمایشات زیر را انجام دهید
      cbc, diff ,bun, cr , Ast ,Alt, alk_p , tsh ,t4, ca, , zinc , EsR, crp, vitd3و تستوسترون و استروژن و پروژسترون بدین
      قرص قرص زینک پلاس روزی یکی بخورین
      شامپو فلوکونازول جهت استحمام
      تا یک ماه مصرف کنید
      درصورت عدم بهبود

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید سه چهارماه سرم خیلی خارش داره خیلی اذیت میکنه چکارکنم ؟؟؟؟؟؟؟

    پاسخ
    • سلام شامپو كتوكونازول بزنيد
      برطرف ميشه

      پاسخ
  • سلام من ماهه سرم خارش گرفته شوره وقارچ و مشکلات دیگه ای هم ندارم مشکل چست؟ با سپاس

    پاسخ
    • سلام شامپو كتوكونازول بزنيد لطفا همراه با شامپو سلنيوم سولفات

      پاسخ
  • سلام.
    ببخشید مصرف هم‌زمان شامپو کتوکونازول و سلینیوم سولفاید چه اصولی دارد؟
    هر دو را هر شب میشه مصرف کرد.
    کدوم را اول و کدوم را بعدش مصرف کنیم؟
    ممنونم از لطف شما بزرگوار.

    پاسخ
    • سلام يك شب كتوكونازول بزنيد يك شب هم سليوم سولفايذ

      پاسخ
  • سلام و خسته نباشید خدمت شما.
    من مَرد و 31 ساله هستم. یک ماه است بعضی نقاط سَرم میخاره و در محل خارش، معمولا دو سه تار مو هم از ریشه بیرون میاد. البته تا 10 ساعت بعد از استحمام اثری از خارش نیست.
    در یک منطقه بشدت محرومم و به پزشک متخصص دسترسی آسان ندارم
    آیا شامپو کتوکونازول و شامپو سلنیوم سولفاید را همزمان میشه مصرف کنم؟ لطفا روش استفاده ترکیبی این دو شامپو را توضیح دهید.
    در کدام حالت باید حتما به پزشک مراجعه کنم؟
    ممنونم از لطف شما بزرگواران.

    پاسخ
    • سلام باید علت خارش سر مشخص شود اگر دچار شوره سر هستید می توانید از شامپو سلنیوم سولفاید استفاده نمایید در غیر اینصورت جهت معاینه به پزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید ..والا من الان چند وقته سرم به شدت میخاره همیشگی نیست یه دفعه شروع به خارش میکنه حمام در هفته ۳ یا ۴ بار میرم و موهام خیلی سریع چرب میشه به خاطر همون خیلی مجبور هستم حمام برم و اینکه بعد ۱ یا دو روز دوباره سرم شروع ب خاریدن میکنه واینکه ریزش هم داره واقعا خسته کننده شده برام ۳۳ سالم هست .. و اینکه یکی دوتا دکتر رفتم میگن مشکلی وجود نداره یا واقعا دکتر پوست و مووو نیستن چون خودشون کچل بودن ….??شامپو هم گردو پرژک و شبنم استفاده میکنم بیشتر

    پاسخ
    • سلام شامپو كتوكونازول بزنيد هرشب همراه با شامپو سلنيوم سولفات

      پاسخ
  • سلام من یکسال پیش مو هامو کراتینه کردم و چند وقت پیش متوجه شدم که درماتیت سبوره گرفتم.
    می خواستم بپرسم آیا با مصرف شامپوی کتوکونازول میشه کلا این بیماری را درمان کرد؟پسرم و ۲۱ سالمه

    پاسخ
    • سلام بله شامپو كتوكونازول براي درماتيت سلورئبك هست

      پاسخ
  • سلام، تقریبا دو هفته هست سرم شروع به خارش کرده شوره هم ندارم شامپوم هم عوض نشده دلیلش چیه؟

    پاسخ
    • سلام شامئو كتوكونازول بزنيد
      علتش درماتيت سلورئيك هستش
      ميتونه خفيف باشه

      پاسخ
  • سلام من یک هفته است که شامپو موی خودمو عوضش کردم و فقط یه بار با شماپوی دگیه ای استفاده کردم دوباره همون شامپوی اولی خودمو میزنم تا بلکه خارش سرم خوب شه ولی هر روز به روز بد تر هم خارشش بیشتر از همیشه میشه زیادی هم شوره داره من حالا چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام شامپو قبليتونو استفاده كنيد
      همراه با شامپو كتوكونازول هر شب استفاده كنيد

      پاسخ
      • ممنون از شما

  • سلام وقت بخیر سه هفته پیش به دلیل دکلره کردن پوست سرم دچار التهاب و تاول شد به پزشک مراجعه و پماد کلوبتازول و کپسول خشک کننده . حساسیتی داد الان خدا رو شکر تازه خوب شدم ولی متاسفانه دچار خارش شدید سر شده ام که کلافه ام کرده ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام شامپو كتوكونازول استفاده كنيد لطفا

      پاسخ
  • سلام. وقت بخیر. خانم و۵۷ سال سن دارم. چهار روز میشه که به طور ناگهانی وسط سرم دوسه تا دونه قرمز زد. با خارش همراه بود بعد دونه های قرمز با ورم به شکل خونمردگی کف سرم ظاهر شد .در حال حاضر سمت چپ سرم و همینطور کنار ابرو روی صورتم خارش دارم که کنار ابرو هم یکی دوتا دونه ظاهر شده مثل نیش پشه. و خارش اذیتم میکنه لطفا راهنمایی بفرمایید .با سپاس

    پاسخ
    • سلام شامپو كتوكونازول استفاده كنيد
      اگر بعد از يكماه بهتر نشديد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید. من ۱۳ سالمه و ۳ روز هم هستش که سرم کمی میخاره و گاهی وقت ها (خیلی کم) احساس میکر چیزی رو پوست سرم راه میره. چند سال پیش شپش گرفتم . هنوز به دکتر مراجعه نکردم. مادرم که سرم رو دید شپش یا رشک ندید. مارک شامپوم رو که ۸ ماه بود ازش استفاده میکردم رو هم تازه عوض کردم و احتمال میدم شاید به دلیل اونه. میشه لطفا بگید دلیل خارش سرم چیه؟

    پاسخ
    • سلام ممكنه بدليل حساسيت به شامپو جديد باشه
      شامپو كتوكونازول بزنيد لطفا

      پاسخ
  • سلام ،حدودا دو ماهه به دلیل چرب شدن بیش از حد موهام و ریزش زیاد متوجه شدم سرم شوره شدید گرفته ، شامپو کتوکونازول هفته ای یکبار مصرف میکنم و برای مصرف روزانه ام از شامپو ضد ریزش نلاپروژست میزنم ، اما ریزش موهام قطع نشده و همون‌طور هست و خارش سرم باقی مونده ، یعنی در ابتدا یکم بهتر شد الان دوباره خیلی زیاد شده ، من باید چیکار بکنم واقعا؟ ??

    پاسخ
    • سلام
      قطره کلوبتازول یک روز درمیان به کف سر بزنین و ۲ ساعت بمونه و سپس استحمام کنین با شامپو کتوکونازول

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر.من ۳۵سالمه واینکه مشکل ریزش موی شدید داشتم بهودکترمراجعه کردم ایشون شامپومو عوض کردن وبخاطریه مقدارکم‌خونی قرص بهم دادن وزینگ استفاده میکنم بعد از دوسه روز ازمصرف شامپو بشدت دچار خارش پوست سرشدم وخیلی اذیتم میکنه یه مقداررشک هم داخل موهام دیده شده نمیدونم بایدجیکارکنم لطفا راهنماییم کنید.ممنون

    پاسخ
    • سلام ببخشید من ۱۹ سالمه و الان ۱۰ ساله که خارش مو ، ریزش مو دارم موقعی که حموم می رم یه روز بعدش خارش موهام شروع میشه و موقعی که به موهام دست میزنم یکم میخارونم خارش مو شدید میشه و مجبور میشم موهامو بخارونم بعدش موهام افتضاح چرب میشه موقعی که چرب میشه ریزش موهام شروع میشه واقعا دیگه خسته شدم از این وضعیت .باید چکار کنم ؟هر دو روز یه بارم حموم میرم

      پاسخ
      • سلام
        قطره کلوبتازول یک روز درمیان به کف سر بزنین و ۲ ساعت بمونه و سپس استحمام کنین با شامپو کتوکونازول

    • سلام
      اگه رشک دارین شامپو پرمترین یا محلول دایلیس بگیرین و طبق بروشور مصرف کنبد

      پاسخ
  • سلام. من ۱۸سالمه. ۴ سال هست که مشکل پوسته پوسته شدن سر همراه با خارش و ریزش مو دارم. در ابتدا بسیار کم بود ولی یک سال اخیر خیلی شدید شده. تا به حال چندین بار به دکتر مراجعه کردم و شامپو و قرص و دارو استفاده کردم ولی مدتی پس از اتمام دوره درمان دوباره شروع شده. بنظرتون چیکار کنم؟؟
    دیگه واقعا اذیت کنندست

    پاسخ
    • سلام شامپو كتوكونازول بزنيد
      اين حالت درماتيت سبورئيك هستش

      پاسخ
      • سلام،من چند ماهی هست قسمت میانی سرم به شدت خارش داره چند نقطه از سرم هم اندازه ناخن دچار ریزش مو و تاسی شدم،حمام مداوم دارم و بعد حمام هم از روغن زیتون استفاده میکنم ولی تاثیری نداره،تشخیصتون چیه لطفا راهنمایی کنید منو،ممنون

      • سلام
        حتما نباز به معاینه دارد.

        برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

  • من خیلی وقت پیش شپش داشتم و زود هم خوب شد ولی الان 3 ماه گذشته ولی سرم می خواره هنوز سرم هم شپس ندارا برای چی باید چه کار کنم

    پاسخ
    • سلام بدليل حساس شدن پوست سرتون خست
      شامپو كتوكونازول استفاده كنيد لطفا

      پاسخ
  • ببخشید من دو ماهه موهام خارش دارن باید چیکار کنم تا خوب بشن تا حالا به دکتر مراجعه نکردم

    پاسخ
    • سلام شامپو كتوكونازول استفاده كنيداگه بعد از دو هفته برطرف نشد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • دارو برای رفع شپش
    چه شامپویی خارش روازدست میده

    پاسخ
    • سلام شامپو پريمترين استفاده كنيد هفته بعد هم بايد تكرار كنيد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من مدتی دچار خارش پوست سر شدید شدم به تازگی کراتینه کردم و چندی قبل تر از ماینوکسیدل استفاده می کردم که بخاطر خارش شدید پوست سرو ملتهب شدن کنار گذاشتم ممکن علت خارش شدید پوست سرم به این دو دلیل باشه الان چکار کنم خیلی آزار دهنده شده متاسفانه

    پاسخ
    • سلام
      بله ممکن دچار حساسیت شدید باشید
      با توجه به اهمیت آن لازم است حضورا ویزیت شوید

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • مدت 5 ماه است که دچار خارش وریزش موی سر شده ام ازهرشامپویی استفاده میکنم فایده نداره لطفا داروی موثری بهم معرفی کنید.

    پاسخ
    • سلام شامپو كتوكونازول هر شب استفاده كنيد

      پاسخ
  • سلام.حدودا چند ماهی هست که خارش شدید همراه با درد در ریشه ی مو و ریزش هم دارم.ازمایش کلی هم دادم و مشکل خاصی نداشتم.بهم شامپو و تونیک گیاهی هلث نوشن رو پیشنهاد کردن و الان چند ماهی هست میزم ولی بازم ریزش و خارش دارم.به خدا کلافه شدم .موهایی که میریزه تهشون یا سفیده یا یک نقطه سیاه و بعضی هاشون خیلی نازک و ضعیف.ممنون میشم اگه راهنماییم کنید.

    پاسخ
    • سلام شامپو كتوكونازول و سلنيوم سولفات هر روز استفاده كنيد
      در صورت عدم درمان لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      و از لحاظ درمانيت سبورئيك بررسي شويد

      پاسخ
      • سلام خسته نباشید بنده ریزش موی سکه ای داستم قبلا ولی قط شده بود الان ۳ ماه دوباره داره میریزه وتارهای مو بسیار ضعیف شدهوخیلی خارش داره کف سرم حتی ماینوکسیدین هم میزنم اگه میشه راهنمایی کنید ممنون.

      • سلام
        اگه ریزش مو سکه ای دارین باید تزریق و درمان مخصوص انجام شود
        ماینوکسیدیل درمانش نیست

        برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

  • سلام وقت بخیر من مدتی میشه که سرم به شدت میخاره و از دارو خانه شامپو ضد خارش خریدم اما فایده نداره قسمت های از سرم که میخارونم قرمز شده حالت زخم مانند

    پاسخ
    • سلام شامپو كتوكونازول هر روز استفاده كنيد

      پاسخ
  • سلام چند روزی است من و خانواده ام دچار خارش سر و بدن مثل پشت گردن پشت گوش شده ایم و شوره ی سر هم داریم میشه راهنمایی کنید ک علت چیست

    پاسخ
    • سلام ممكنه جرب باشه
      شامپو پريمترين همتون هر سه روز يكبار تا ٦ بار استفاده كنيد
      تمام وسايل خونه هم با اسپري درمين ضد عفوني كنيد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر:دخترمن 12 سالشه مدتی است خارش سر داره حتی در قسمت خارش به ریزش موهم منجر شده دکتر هم مراجعه کردیم حتی روان شناس هم رفتیم. ولی خوب نشده آزمایش هم دادیم سالمه لطفا راهنمائی بفرمائید

    پاسخ
    • سلام شامپو كتوكونازول هم بزنيد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام ببخشد سر یکی از فامیلامون خیلی سوزش داره میشه کمک کنید ممنون

    پاسخ
    • سلام
      نیاز به معاینه می باشد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خانم نازلی من ۳ سال پیش ک ۱۲ سالم بود موهام شپش زد و خوشبختانه برطرف شد الان بعد ۳ سال هنوز ی ترسی تو وجودمه ک باز نیاد سراغم الان من خارش سر دارم و شوره طوری ک وقتی می خارمش میاد زیر ناخنم ولی دونه دونه نیست چسبید ب همه و چرب مانند.. من از اول از شامو داروگر استفاده میکردم بعد مدت خیلی کوتاهی صحت و الان شبنم کدوم شامپو برای من خوبه پرژک خوبه بنظرتون

    پاسخ
    • سلام اگه سرتون خارش داره لازمه كه مجددا از نظر شپش بررسي شيد
      و براي درمان خارش شامپو كتوكونازول بزنيد

      پاسخ
      • خانم عزیزم این شامپو جواب میده برای خارش میخوام بخرمش ضرری چیزیرک نداره من موهامو خیلی دوس دارم
        ممنونم??

      • سلام شامپو كتوكونازول منحر به ريزش مو نميشه عزيزم ميتونيد استفاده كنيد

  • سلام من چند وقته خارش سر دارم قسمت بالای سر و پشت سر..میتونه علاعم شپش باشه؟؟اگه از ته موهامو بزنم درست میشه؟؟پسر(۱۷ سال)

    پاسخ
    • سلام
      خارش سر علل زیادی از جمله قارچ و شپش داره، در شپش تخم ها (رشک) قابل مشاهده هستن و با شامپو ضد شپش یا با تراشیدن مو از بین میره اما باید لباس ها و ملافه و رختخواب و محیط زندگیم ضدعفونی شه
      قارچ با تراشیدن از بین نمیره و نیاز به شامپوی کتوکونازول جهت استحمام دارد

      پاسخ
  • سلام . ۲۱ سالمه و بدنم و سرم بدون هیچ علامت خاصی میخاره. علاوه بر سرم بدنم هم هست . هر روز بعد از حمام حدود دو ساعت آروم هستم باز خارش شروع میشه . میشه راهنماییم کنید . پیشاپش ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      ممکن است دچار خشکی پوست یا آلرژی باشید
      اگر ادرار شما تیره شده است آزمایش بیلی روبین بدهید

      پاسخ
  • سلام
    من خیلی وقته خارش پوست سر دارم اگه هر۲۴ساعت یکبار دوش نگیرم این خارش به گوشهام،صورتم،گلویم و حتی بی ادبی نباشه دور آلتم هم خیلی وحشتناک خارش میگیره تازه متخصص داخلی رفتم وچکاب کامل سونوگرافی هم رفتم همش سالم نشون میده
    لطفا راهنمایی کنید تشکر

    پاسخ
    • سلام شامپو كتوكونازول بزنيد هر روز
      در نهايت اگه بهتر نشديد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام،میشه راهنماییم کنین،یه چند وقتی هست من ریزش مو دارم،پوست سرم یک روز بعداز حمام چرب میشه ،یه شامپو از داروخونه گرفتم برا ریزش مخصوص موهای چرب،اون رو هم زدم جواب نگرفتم،و خارش سرم خیلی زیاد شده به حدی که وقتی با ناخن میخارونم،زیر ناخونام یه چیزایه سفید چرب می مونه،حتی هر روز هم برم همین جوریه،میشه بگین دلیلش چیه؟شامپوعه؟

    پاسخ
    • برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه کنید.

      پاسخ