شکستگی لگن چیست؟ علت، عوارض و درمان شکستگی لگن

علت شکستگی لگن چیست و چگونه تشخیص داده می‌شود؟ شکستگی لگن چگونه درمان می‌شود؟ در این مقاله به تمامی این سوالات پاسخ خواهیم داد.

شکستگی‌های لگن بسیار نادر هستند، این شکستگی‌ها تنها ۳ درصد از شکستگی‌هایی که در بزرگسالان بروز پیدا می‌کنند را تشکیل داده‌اند. بیشتر شکستگی‌های لگن ناشی از نوعی سانحه‌ی آسیب‌زا و پر انرژی مانند تصادفات رانندگی هستند. از آنجایی که لگن در نزدیکی رگ‌ها و اندام‌های خونی قرار دارد، ممکن است شکستگی‌های لگن باعث خون‌ریزی وسیع و سایر صدمات و جراحاتی شود که نیاز به رسیدگی فوری دارند.

گاهی اوقات، ممکن است سانحه‌ای با شدت کم، مانند یک سقوط جزئی برای شکستگی لگن افراد مسن که دارای تراکم استخوانی کم هستند کافی باشد. درمان‌های شکستگی لگن نیز بسته به شدت آسیب‌دیدگی‌ها متفاوت است. شکستگی‌هایی کوچک ممکن است با درمان‌های غیرجراحی قابل کنترل باشند. اما درمان شکستگی‌های لگن شدیدتر معمولا نیاز به عمل جراحی دارد تا لگن ترمیم شده و ثبات به آن بازگردد. 

انواع شکستگی‌های لگن

از آنجایی که لگن ساختاری حلقوی شکل دارد، هنگامی که آسیب‌دیدگی در بخشی از لگن به وجود می‌آید، اغلب شکستگی در نقطه مقابل آن نیز به وجود می‌آید. چندین الگوی شایع شکستگی لگن با توجه به جهت و شدت جراحت وجود دارد.  

شکستگی‌های پایدار و ناپایدار

شاید مهمترین روش برای دسته‌بندی شکستگی‌های لگن، تقسیم شکستگی‌ها به دو نوع پایدار یا ناپایدار باشد. بیشتر شکستگی‌های لگن پایدار هستند. 

شکستگی پایدار: استخوان‌های شکسته همچنان در یک راستا قرار دارند و حلقه‌ی لگن نیز شکل خود را حفظ داشته است. این شکستگی، تنها روی یک استخوان تاثیر می‌گذارد.

شکستگی ناپایدار: این شکستگی معمولا زمانی رخ می‌دهد که دو یا چند شکستگی در حلقه‌ی لگن وجود دارد و انتهای استخوان‌های شکسته از هم جدا شده باشند. این نوع شکستگی احتمالا بعد از آسیب‌دیدگی‌هایی با تاثیر بالا و همچنین جراحات مرتبط دیگر به وجود می‌آیند. در این صدمات به این دلیل که در این صدمات جدا شدن استخوان‌ها امکان خون‌ریزی آزادانه‌تری را فراهم می‌کند، خون‌ریزی نسبت به شکستگی‌های پایدار بیشتر است. این نوع شکستگی ممکن است که موجب آسیب‌های مستقیم به اندام‌های داخلی نیز شود.

شکستگی‌های باز و بسته

شکستگی‌های لگن را می‌توان به شکستگی‌های باز که در آن استخوان از پوست بیرون زده و قابل مشاهده است و شکستگی‌های بسته که در آن استخوان از پوست بیرون نمی‌زند، تقسیم کرد. شکستگی‌های باز جدی‌تر هستند، زیرا عفونت ممکن است به راحتی به زخم برسد که از قبل بر اثر آسیب‌دیدگی آلوده شده است.

چرا شکستگی لگن کشنده است؟

شکستگی لگن تا چه حد جدی است؟

جدی بودن شکستگی لگن نیز بستگی به تعداد و شدت استخوان‌های شکسته و همین‌طور تاثیری که روی اندام‌های داخلی لگن گذاشته دارد. بنابراین شدت شکستگی‌های لگن از جزئی تا تهدید کننده زندگی متغییر است.

چه چیزی می‌تواند موجب شکستگی لگن شود؟

شكستگي‌هاي جدی لگن ناشي از آسيب‌هاي شدید مانند تصادفات رانندگی، آﺳﻴﺐ‌های ﻟﻪ‌ﺷﺪﮔﻲ (به عنوان مثال، زیر گرفته شدن توسط ماشین یا اسب) یا سقوط از بلندی است. شکستگی‌های لگن ناشی از صدمات با نیروی زیاد یا پرسرعت اغلب ناپایدار به حساب می‌آیند و نیاز به درمان فوری در بیمارستان دارند.

شكستگي‌هايی با شدت کمتر که شامل‌ شکستگی‌های بدون جابجایی می‌شوند، می‌توانند بعد از افتادن (از ارتفاع کم) یا لغزش به ویژه برای کسانی که دارای تراکم استخوانی کم یا پوکی استخوانی هستند به وجود بیایند. به همین دلیل، شکستگی‌های دردناک و پایدار، در افراد مسن که عموما دارای پوکی استخوان بوده و مستعد سقوط و افتادن هستند بیشتر مشاهده می‌شود.

چه عاملی موجب شکستگی‌های دررفتگی لگن می شود؟

شکستگی دررفتگی لگن زمانی به وجود می‌آید که تاندون عضله از استخوان جدا شده و بخش کوچکی از استخوان را هم با خود جدا کند.

این نوع شکستگی‌ها معمولا در ورزش‌هایی به وجود می‌آید که در آن نیاز به سرعت و توقف ناگهانی است. خصوصا این مورد در نوجوانان و جوانان در حال رشد شایع است. ورزش‌هایی از جمله دوی با مانع، دوی سرعت، پرش طول و فوتبال (مخصوصا زمانی که خطایی در آن اتفاق بیافتد که بازیکن به شدت به زمین بخورد) از جمله این موارد هستند. همچنین ممکن است شکستگی دررفتگی لگن ناشی از تصادف رانندگی باشد. 

چه عواملی باعث شکستگی‌های استرس لگنی می‌شود؟

شکستگی‌های استرسی لگن در اثر فشارهای مکرر به استخوان در اثر انجام حرکات مکرر ورزشی به وجود می‌آیند. این شکستگی‌ها معمولا روی استخوان شرمگاهی تاثیر گذاشته و باعث درد می‌شوند که به تدریج بر شدت آن افزوده می‌شود.

با این حال، این شکستگی‌ها مانع از انجام ورزش نمی‌شوند. ورزش‌هایی با تاثیرات مکرر که شامل حرکاتی مانند دویدن یا پرش باشند بیشترین خطر را دارند. شکستگی‌های استرس اغلب در کسانی اتفاق می‌افتد که به صورت ناگهانی به مسافت یا سطح فعالیت‌های خود بیافزایند.

از جمله افراد کم‌تحرکی که به صورت ناگهانی شروع به ورزش کنند. این شکستگی‌ها در لگن شایع نیستند، با این حال، در زنان و افرادی که دارای تراکم کم استخوانی (پوکی استخوان) هستند شایع هستند.

شکستگی لگن در سالمندان

شکستگی لگن در چه کسانی به وجود می‌آید؟

شکستگی‌های عمده لگن می‌تواند برای هر کسی که در معرض یک آسیب جدی قرار می‌گیرد به وجود بیاید. شکستگی‌های شدید و پایدار بیشتر در افراد مسن، به ویژه در کسانی که دچار پوکی استخوان هستند به وجود می‌آیند. شکستگی‌های ناشی از دررفتگی، به ویژه در نوجوانان ورزشکار شایع هستند. شکستگی‌های استرسی نیز معمولا در دونده‌ها مشاهده می‌شوند. با این حال، این شکستگی‌ها بیش از لگن روی نواحی دیگر تاثیر می‌گذارند.

علائم شکستگی پایدار لگن چیست؟

شکستگی لگن پایدار تقریبا همیشه دردناک است. درد در لگن یا کشاله ران معمولی است،‌ اما با تلاش برای حرکت دادن باسن یا راه رفتن بدتر می‌شود. با این حال، همچنان امکان راه رفتن برای فرد وجود دارد. برخی از بیماران متوجه می‌شوند که اگر بخواهند زانو یا کمر خود را خم کنند، اندکی از درد کاسته می‌شود.

سایر علائم با توجه به شدت شکستگی متفاوت هستند که عبارتند از:

  • درد و التهاب در کشاله ران، لگن، کمر، باسن یا لگن
  • کبودی و تورم روی استخوان‌های لگنی
  • بی‌حسی یا گزگز و سوزن‌ سوزن شدن در ناحیه دستگاه تناسلی یا بالای ران
  • دردی که ممکن است هنگام نشستن و اجابت مزاج به وجود بیاید

همچنین ممکن است علائمی از خون‌ریزی نیز در فرد قابل مشاهده باشد. خون‌ریزی می‌تواند در چند ناحیه به پوست برسد و در برخی موارد بیش از سایر موارد قابل مشاهده باشد. برخی از این موارد عبارتند از:

  • کبودی روی استخوان‌های لگنی 
  • کبودی یا تنگی منفذ در کشاله ران یا میان‌دوراه
  • کبودی در کمر
  • خون‌ریزی واژینال در زنان و کبودی بیضه در مردان
  • مشاهده خون در ادرار یا عبور آن از پشت

توجه: بعد از آسیب‌دیدگی شدید مانند تصادفات رانندگی، شکستگی جدی لگن حتی برای افرادی که در ابتدا امکان راه رفتن را نیز دارند محتمل است. اگر در حال کمک به چنین فردی هستید، باید سعی کنید تا زمان رسیدن کادر اورژانس، مجروح را گرم و بی‌حرکت نگه دارید. این کار خطر خون‌ریزی را کاهش داده و ممکن است که جان فرد را نجات دهد.

علائم شکستگی‌های غیر پایدار لگن چیست؟

شکستگی‌های بزرگ و ناپایدار لگن به احتمال بالا موجب درد شدید و شوک در فرد می‌شوند. فرد ممکن است درد را در نواحی لگن، کشاله ران، کمر، شکم یا در بخش‌های تهتانی پاها حس کند.

استخوان‌های لگن بزرگ بوده و خون زیادی در این نواحی در جریان است. به این جهت، در صورتی شکستگی، خون‌ریزی شدید بوده و توقف خون‌ریزی نیز به سرعت امکان‌پذیر نیست. همچنین در حالی که ممکن است خون‌ریزی به دلیل اینکه در نواحی داخلی شکم باشد، قابل مشاهده نباشد. اما از دست دادن خون زیاد باعث افت ناگهانی فشار خون فرد می‌شود. فرد در چنین شرایطی معمولا دچار رنگ‌پریدگی، بی‌حالی و سستی می‌شود و حتی ممکن است که از هوش برود.

گاهی اوقات ممکن است که فرد پس از شکستگی ناپایدار لگن سعی کند راه برود. این مورد خصوصا در تصادفات رانندگی که شوک مانع از احساس درد می‌شود شایع است.

علائم شکستگی‌ دررفتگی لگن چیست؟

شکستگی‌های‌ دررفتگی لگن در ورزشکاران نوجوان و جوانان که در حال رشد هستند دیده می‌شود. علائم این نوع شکستگی هم شامل درد ناگهانی در حین حرکات قدرتمند ناگهانی است. درد در اغلب موارد در بخش‌‌های تهتانی، ناحیه نشیمنگاه و در قسمت استخوانی جلوی لگن حس می‌شود. ورزشکارانی که هنگام ورزش از تاندون و عضلات آسیب دیده‌ استفاده می‌کنند، احساس ضعف و درد خواهند داشت. احتمال کبودی و تورم نیز در این موارد شکستگی وجود دارد.

علائم شکستگی استرسی لگن چیست؟

شکستگی‌های استرسی لگن در نواحی که ترک‌خوردگی در استخوان فرد وجود دارد، از خفیف‌ترین انواع شکستگی‌های پایدار به حساب می‌آیند. شکستگی‌های استرسی لگن از آنجایی که یافتن محل درد دشوار است، به راحتی قابل یافتن نیستند. علائم شکستگی‌های استرسی لگن عموما یک درد مبهم است که پیدا کردن محل آن نیز دشوار است. این درد ممکن است که در ابتدا با ادامه دادن حرکات ورزشی بهتر شود، با این حال، وضع آن بدتر می‌شود.

چگونه می‌توان شکستگی‌ لگن را تشخیص داد؟

در مورد صدمات شدید مانند تصادف رانندگی که احتمال شکستی لگن وجود دارد، تصویربرداری اشعه ایکس یا رادیولوژی برای ارزیابی فوری وضعیت استخوان‌های لگن به کار می‌رود. در همین حال، زمانی که آسیب‌دیدگی شدت کمی داشته، اما فرد در استخوان‌های لگن درد داشته باشد، در راه رفتن مشکل داشته یا اینکه در بخش تهتانی بدن دچار بی‌حسی شود، فرد مشکوک به شکستگی لگن است. 

تصویربرداری اشعه ایکس: اشعه ایکس بیشتر موارد شکستگی‌های لگن را به خوبی نشان می‌دهد. با این حال، این نوع تصویربرداری جزئیات جراحاتی که به اندام‌های لگنی وارد شده‌اند را نشان نمی‌دهد. اشعه ایکس، عکس‌هایی از استخوان‌ها فراهم کرده و معمولا از زوایای متعددی گرفته می‌شود. به همین جهت، پزشکان می‌توانند با استفاده از تصاویر اشعه ایکس، مشخص کنند که استخوان و چه مقداری از آن از جای خود خارج شده‌ است.

سی‌تی اسکن: در این روش تصویربردای از اشعه ایکس در چندین برش برای تهیه‌ی تصاویر ۳‌بعدی از لگن صدمه دیده استفاده می‌شود. سی‌تی اسکن در موارد پیشرفته انجام می‌گیرد تا پزشکان بتوانند تصاویر با وضوح بهتری از شکستگی‌ها و آسیب‌های مرتبط به آن را شناسایی کنند.

 ام‌آرآی (MRI): این روش جایگزین سی‌تی اسکن است و ممکن است که تصاویر واضح‌تری را از نواحی آسیب‌دیده فراهم کند. ام‌آرآی معمولا ضرورتی ندارد، مگر برای شکستگی‌های استرسی که با اشعه ایکس و سی‌تی اسکن قابل مشاهده نیستند.

سونوگرافی: درا ین روش، رنگ رادیواکتیوی تزریق شده و سپس پزشکان می‌توانند با آن تصاویری از اندام‌های درونی بدن را مشاهده کنند. این روش برای بررسی اندام‌های درونی بدن به کار می‌رود.

اسکن استخوان: نیز گاهی برای شناسایی شکستگی‌های شدید به کار می‌رود. این روش به خصوص برای بیمارانی به کار می‌رود که به دلیل استفاده از دستگاه‌هایی مانند ضربان‌ساز امکان استفاده از ام‌آرآی وجود ندارد.

چنانچه پزشک معالج مشکوک به پوکی استخوان در فرد باشد، برای بررسی تراکم استخوانی از آزمایش سنجش تراکم استخوان بهره می‌برد. پزشک ممکن است از آزمایش‌های دیگری مانند آزمایش خون برای بررسی میزان از دست دادن خون، عملکرد کبد، کلیه و آزمایش ادرار برای بررسی آسیب‌های وارده به مثانه استفاده کند. 

درمان شکستگی لگن

شکستگی‌های ناپایدار و شدید لگن چگونه درمان می‌شوند؟

درمان شکستگی ناپایدار لگن بستگی به محل شکستگی و همین‌طور آسیب‌های دیگری که ممکن است فرد داشته باشد دارد. هدف اصلی از درمان شکستگی ناپایدار لگن، ابتدا تثبیت لگن و جلوگیری از خون‌ریزی، سپس ثابت نگه داشتن استخوان‌ها تا حصول بهبودی است. 

شکستگی لگن و درمان

کمک‌های اولیه در شکستگی لگن

اگر در حین کمک به یک فرد آسیب‌دیده مشکوک به شکستگی لگن هستید، مجروح را تا رسیدن کادر درمانی با پتو یا ژاکت گرم نگه دارید. اجازه نزدیک شدن افراد غیرآموزش دیده به مجروح را به ویژه زمانی که فرد درد شدیدی دارد ندهید.

چنانچه فرد خواست راه برود،‌ او را مجبور به نشستن کنید. از مجروح سوال کنید که در چه ناحیه‌ای درد دارد، به خصوص در ناحیه قفسه‌سینه، شکم یا باسن.

اگر مجروح در جایی نزدیک به لگن درد داشت، احتمال آنکه دچار شکستگی لگن شده باشد بالاست. تا زمان رسیدن کادر درمانی اورژانس، مجروح را بی‌حرکت و گرم نگه دارید. همچنین کاملا دانسته می‌شود که برخی افراد گاهی اوقات پس از شکستگی‌های شدید لگن به خصوص در اثر تصادفات رانندگی، به دلیل اینکه شوک مانع از احساس درد می‌شود بلافاصله شروع به راه رفتن می‌کنند. 

درمان از دست دادن خون در شکستگی لگن

کاهش خون‌ریزی لگن، ابتدا با ثابت نگه داشتن آن انجام می‌شود. این کار توسط برخی اتصال‌دهنده‌ها و صفحات مخصوص انجام می‌گیرد. تثبیت لگن هم با فیکساتورهای خارجی انجام می‌شود.

تثبیت خارجی لگن 

در این کار از پیچ‌های درازی که از طرفین وارد استخوان‌ها می‌شوند و یک قاب خارجی بزرگ استفاده می‌شود.  تثبیت قسمت خارجی لگن در اتاق عمل و در حالت بیهوشی عمومی انجام می‌گیرد.

نگه داشتن استخوان‌ها به جلوگیری از خون‌ریزی کمک می‌کند. پیچ‌ها و مهره‌ها هم از طریق‌ برش‌های کوچکی وارد پوست و عضلات می‌شوند. این‌ها از دو طرف لگن بیرون آمده و در آنجا به میله‌هایی از جنس فیبرکربن متصل می‌شوند. فیکساتور خارجی نیز به عنوان یک قاب تثبیت‌کننده عمل کرده و استخوان‌ها را در وضعیت مناسبی ثابت نگه می‌دارد.

کشش

در این روش از سیستم قرقره‌ای از پیچ‌های خارجی و وزنه‌های متعادل‌کننده استفاده می‌شود. با این کار، قطعات استخوانی هم‌راستا می‌شوند. کشش استخوانی برخی اوقات به عنوان یک درمان موقتی به کار می‌رود. با این حال، در اغلب موارد، موجب تسکین درد می‌شود. گاهی اوقات، شکستگی‌های لگن به تنهایی با کشش اسکلتی درمان می‌شوند، با این حال، چنین مواردی نادر غیرمعمول هستند.

تثبیت داخلی لگن

بیماران کمی برای ثابت نگه داشتن استخوان‌ها به تثبیت داخلی نیاز دارند. عمل جراحی تثبیت داخلی، یک عمل جراحی باز است که با بی‌حسی موضعی انجام می‌گیرد. قطعات استخوانی جابجا شده، سپس با پیچ‌ و صفحاتی که به صورت دائمی در محل قرار داده می‌شوند نگه داشته می‌شوند. تثبیت لگن برای کنترل درد و بهبودی بیمار در طولانی‌مدت اهمیت زیادی دارد. این درمان احتمالا در صورت شکستگی‌های متعدد، بیشتر لازم است. 

کنترل درد

درد با تجویز داروهای مسکن و تثبیت لگن ناپایدار کنترل می‌شود. ممکن است که در ابتدا به مسکن‌های قوی و بی‌حس‌کننده‌های موضعی نیاز باشد. همچنین امکان دارد که از یک بی‌حسی اپیدورال برای کنترل درد اولیه استفاده شود.

لخته شدن خون

پزشکان معمولا برای کاهش خطر لخته شدن خون در رگ‌های پا و لگن از داروهای ضد انعقادی یا رقیق‌کننده‌های خون استفاده می‌کنند. شکستگی‌های لگن خطر لخته شدن خون را افزایش می‌دهد.

استراحت 

درمان اولیه با کاهش درد و استراحت در رختخواب همراه است. پزشکان بیماران را در سریع‌ترین زمان ممکن به حرکت درمی‌آورند. این کار برای بهبودی طولانی مدت بیمار بهتر است و همین‌طور خطر لخته شدن خون در رگ‌های عمقی (ترومبوز ورید عمقی) را کاهش می‌دهد.

با این حال، به احتمال زیاد بیمار برای حدود ۳ ماه برای راه رفتن نیاز به عصا یا واکر دارد تا استخوان‌ها کاملا بهبود یابند. اگر بیمار جراحاتی در قسمت‌های بالای پا دارد، ممکن است که لازم باشد برای مدتی از ویلچر استفاده کند تا از فشار آوردن به پاها جلوگیری شود. 

فیزیوتراپی

فیزیوتراپ در جلسات منظم سعی می‌کند تا به بیمار در حفظ قدرت عضلات و تحرک مفاصل یاری برساند. وقتی که بیمار توانست وزن را تحمل کند، جلسات فیزیوتراپی برای تقویت عضلات و بازگرداندن تعادل به آن ادامه پیدا می‌کند. زیرا با شروع راه رفتن،‌ فرد ممکن است که ضعف عضلانی داشته و همین‌طور در کنترل تعادل خود دچار مشکل شود.

شکستگی پایدار لگن چگونه درمان می‌شود؟

رایج‌ترین درمان‌ برای شکستگی پایدار لگن، استراحت در رختخواب و مصرف داروهای مسکن است. معمولا برای درمان شکستگی‌های پایدار نیازی به عمل جراحی نیست. به احتمال زیاد عصا و سایر وسایل کمکی برای راه رفتن بخشی از پروسه بهبودی بیمار هستند. فیزیوتراپی هم بخش ضروری از آن است.

دررفتگی لگن چگونه درمان می‌شود؟

دررفتگی لگن با استراحت درمان می‌شوند. دوره‌ بهبودی این نوع شکستگی‌ها معمولا بین ۴ تا ۶ هفته است. استفاده از کمپرس یخ می‌تواند به بهبود درد و التهاب کمک کند. گاهی اوقات برای اتصال مجدد استخوان و تاندون نیاز به عمل جراحی است. با این حال، این روش تنها برای شکستگی‌هایی که به طور غیرمعمولی بزرگ باشند استفاده می‌شود. پس از دوره استراحت، برنامه توانبخشی تدریجی بیمار شروع می‌شود که هدف آن بازیابی قدرت و حرکت کامل در ران است. 

دررفتگی لگن

شکستگی استرسی لگن چگونه درمان می‌شود؟

شکستگی‌های استرسی لگن می‌تواند باعث کند شدن و بدتر شدن وضعیت درد شود و ممکن است که شکستگی‌های بزرگ‌تری نیز ایجاد شود. بنابراین مهم است که بیمار فعالیت‌هایی نداشته باشد که منجر به بروز چنین شکستگی‌هایی می‌شود.

شروع مجدد دویدن پس از چند هفته از زمانی که فرد کاملا دیگر دردی را حس نکند شروع می‌شود. هم‌اکنون، برخی پژوهشگران درمان با داروی پامیدرونات (Pamidronate) را پیشنهاد می‌کنند که برای درمان پوکی استخوان‌ مورد استفاده قرار می‌گیرد. به نظر می‌رسد که این روش درمانی حتی برای بیمارانی که به پوکی استخوان مبتلا نیستند نیز موجب تسریع در بهبودی شکستگی‌های استرسی لگن می‌شود.

آیا پس از شکستگی لگن دوباره می‌توان راه رفت؟

اکثر افرادی که دچار شکستگی لگن می‌شوند، بعد از چند ماه می‌توانند دوباره راه بروند. اگر شدت شکستگی کمتر، سن فرد پایین، وضعیت بدنی بهتر یا عضلات سالم‌تری داشته باشد، بهبودی با سرعت بیشتری حاصل می‌شود. گاهی اوقات شکستگی‌های شدید لگن می‌تواند برای مدت طولانی روی نحوه‌ی حرکت فرد تاثیر بگذارد.

شما می‌توانید هرگونه سوال در رابطه با موضوع این مقاله را در بخش نظرات بنویسید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پرسش‌های شما پاسخ داده شود.

منبع:

patient.info

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
57 نظرات
  1. فائزه عباسی می گوید

    سلام وقت بخیر،من ۲۱ سالمه و در اثر تصادف لگن سمت راستم شکسته ، یه پین داخل پای من هست ( پایین تر زانو) که ازش وزنه‌ی ۵ کیلویی اویزونه ، اگر اشتباه نکنم اسمش تراکشن هستش ، دکتر منو ترخیص کرد و گفت به مدت ۴۵ روز باید باهمین وزنه داخل خونه استراحت کنم تا استخوانم جوش بخوره
    اوایل خیلی درد داشتم ، توان تکون دادن پایین تنمو نداشتم ، حتی پای چپم که اسیب ندیده بود رو هم نمیتونستم تکون بدم ، الان ۳۳ روز گذشته
    خیلی راحت میتونم تکون بدم پاهامو ، حتی موقعی که نیمه نشسته هم هستم برای غذا خوردن اصلا درد ندارم مثل اوایل
    نشانی از کبودی و تورم و .. ندارم و داروی انعقاد خون هم به موقع مصرف میکنم
    اما خیلی استرس دارم ، امکان داره برم دکتر و بگه به عمل نیاز دارم؟ و این علائم خوبی که دارم ، همش الکی باشه
    اصلا به نظر شما این روش کارساز هست برای من ؟این کشش میتونه کمکی به بهبودی من بکنه؟

  2. حسین مومنی می گوید

    درود و خسته نباشید
    متن مقاله رو خوندم ولی از عوارض بعد از عمل باز و پلاتین چیز زیادی نبود و بنده خودم چون پنج ماه هست درگیر شکستگی هستم و در رفتگی استخوان ران از لگن و آسیب عصب سیاتیک و افتادگی مچ پا و بی حرکتی نوک انگشتان پا میخاستم اگر امکان داره مشاوره بگیرم ازتون.

  3. علی می گوید

    سلام ۱۵ سالمه امروز طبق یک تصادفی با موتور بودیم یه پژو بهمون زد سرعت زیاد نداشت ولی پرت شدیم افتادیم الان پایین کمرم سمت لگنم درد میکنه زخم شده ولی به نظر خودم چیزی نیست چون میتونم همه کار بکنم فقط دست که میزنم بهش یا بعضی موقعه ها خودش درد میگیره ممکنه لگنم شکسته باشه؟

  4. مهدی سلیمانی می گوید

    سلام خسته نباشی.من یه ماه پیش از رو دیوار سقوط کردم لگنم از ناحیه استابولوم شکست بردنم بیمارستان گفتن که چون شکستگیش پایداره و جا به جا نشده نیازی به جراحی نداره.
    خواستم بپرسم در آینده ساییدگی مفصل لگن می گیرم یا ن؟

  5. محمد بحیرایی می گوید

    سلام بنده ۱۸ سال سن دارم حدود ۲ ماهع پیش لگنم از ناحیه ی استابولوم شکست و عمل کردم بعد از دو ماه دکتر میگه نباید پاتو بزاری زمین میخواستم بدونم کی میتونم راه برم بدون عصا

  6. بهزاد قاسمی می گوید

    سلام پسری هستم 28 ساله که در اثر تصادف ران سمت راست و لگنم شکسته و الان سه ماهه که عمل کردم و دکتر واسم پلاتین گذاشتن در هر دو عمل ولی الان بعد از سه ماه وقتی که با عصا راه میرم اگه مدت زمان راه رفتنم مخصوصا بیرون از خانه زیاد باشه لگنم بشدت درد میگیره و تا چند روز نمیتونم به راحتی راه برم آیا این درد بعد از سه ماه عمل طبیعی هست و باید تحمل کنم یا بخاطر راه رفتن زیادیه و فشاری که بهش وارد میشه
    ممنونم از سایت بسیار خوبتون

  7. ۰۰۰۰۰۰ می گوید

    سلام خسته نباشید حدود ۲۰ روز پیش تصادف کردم و استخوان رامی ناحیه تناسلی شکست ودکتر گفت استراحت کن میخاستم بدونم بعد چند وقت میتونم راه برم؟

  8. فاطمه می گوید

    سلام ۲۰ روزی از شکستگی لگنم میگذره و گفتن دو جا ترک خورده و گفتن با استراحت خوب میشه میخاستم بدونم چه مدت طول میکشه تا بتونم راه برم

  9. محبوبه می گوید

    سلام خسته نباشید دراثر تصادف لگنم گفتن شکسته و نیاز به جراحی نیست حدود سه هفته استراحت کردم میخاستم بدونم کی میتونم راه برم؟

  10. فریبا فلاحی می گوید

    سلام خانم 54 سالہ ام 10 ماہ پیش در اثر تصادف لگنم شکست وعمل جراحی کردم پوکی استخوان دارم الان با سختی فقط روی فرش راہ میرم درد شدیددر کشالہ ران ولگن وکمر و زانو وساق پا دارم اصلا روی سمت چپ بدنم کہ اسیب ندیدہ ھم نمیتونم بخوابم فقط روی کمر میخوابم دوسانت پام کوتاہ شدہ ایا فیزیو تراپی لازم است تو رو خدا خوب میشم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      بله کمک کنندس
      بهتره جهت درمان به متخصص” طب فیزیکی مراجعه کنید

  11. محبوبه پورکلهر می گوید

    سلام خسته نباشید یک هفته ای هست تصادف کردم و لگنم شکسته و گفتن نیاز ب جراحی نیس با استراحت خوب میشه فقط اینک چه مدت طول میکشه و اینکه بعضی شبا مچ پام درد میگیره طبیعیه؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اگر شکستگی بدون جابجایی قطعه ها باشه و خفیف باشه جراحی لازم نیست
      در مورد مچ پا، احتمال داره مچ هم در تصادف ضربه دیده باشه

      1. محبوبه پورکلهر می گوید

        میخاستم بدونم شکستگی های خفیف لگن بعد چند وقت استراحت خوب میشه

    2. محبوبه پورکلهر می گوید

      میخاستم بدونم بعد چند وقت از استراحت شکستگی لگن میشه راه رفت؟

    3. مهدی سلیمانی می گوید

      خانوم کلهر منم دقیقا همین شرایط شما رو دارم,الان بعد تا این مدت لگنتون هیچ عوارضی نداشنه؟مثلا ساییدگی؟

  12. مهسا می گوید

    سلام ، یه سوال داشتم ازتون، یه آقا اگه ماشین از روش رد بشه و لگنش آسیب ببینه،میتونه روی ناباروریش تاثیر بزاره؟ مثلا میتونه بچه دار بشه؟در کل شکستگی لگن روی عقیم شدن تاثیر داره؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      شکستگی لگن اگر بدون آسیب به بیضه باشه بعیده
      منتها اگر مکانیسم ضربه شدید باشه باید بررسی شه و آزمایش آنالیز اسپرم بدهد

  13. ساداتی می گوید

    سلام
    من حدود ۲۰روزی میشه تصادف کردم و لگن شکست و گفتن نیاز به جراحی نیس فقط باید استراحت کنه اول نمیتونستم پام تکون بدم درد داشتم و میترسیدم و کلا سمت راست بدنم برخورد داشت هفته بعد باید برای عکس برداری برم که ببینم میتونم راه برم یا ن ..به نظرتون اجازه اینکه پاشم بهم داده میشه؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      بله ان شاالله

      1. ناشناس می گوید

        سلام من شوهرم از ساختمان سقوط کرده لگنش شکسته عمل کرده اما هنوز د رد داره چرا

        1. مشاور سلامتی می گوید

          سلام
          درد بعد از عمل تا حدودی طبیعی هست

    2. خانم زمانی می گوید

      سلام دخترم ۷ساله هست ۳روز پیش بعدازانجام ورزش درمدرسه قسمت ران وعضله دردداشت بعداز۳روز نتونست راه بره عکس برداری کردن لگن ترک خورده علت چی میتونه باشه درحال حاضر استراحت مطلق هستن وکم خونی مینورهم داشتن ممنونم بگیدچقدرطول میکشه خوب بشه وحدس شماچیه دکترگفتن بیشترین حدسشون به پا لگدخورده آسیب دیده موقع دستشویی خیلی سخت میتونه راه بره ممنونم راهنمایی کنید

      1. مشاور سلامتی می گوید

        سلام
        اگه ترک خوردن هست بدون هیچ پاتولوژی دیگر احتمال ضربه و زمین خوردن مد نظر باشه
        بهبودی اصولا بسته به محل و شدت آسیب متفاوته
        جهت اطمینان خاطر به فوق تخصص ارتوپدی اطفال مراجعه کنید

  14. محمد می گوید

    با سلام و وقت بخیر بنده مرد 38ساله هستم 6روز پیش از درخت افتادم وبه علت شکستگی خفیف لگن بدون جراحی 2روز بیمارستان بودم وبعد به خانه آمدم ودر حال استراحت هستم .الان بعداز 6روز قسمت ران وباسنم کبودی شدید پیدا کرده الان با این شرایط که حرکت برام خیلی سخته آیا نیاز به مراجعه مجدد به دکتر دارم یا خیر ممنون از پاسخگویی تان

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      بله
      باید از نظر ایجاد لخته معاینه بشین

  15. نیکی می گوید

    سلام وقت بخیر. 3هفته پیش از چند پله افتادم و روی باسن چپم زمین خوردم، پای چپم یک روزی داغ بود و ورم، درد و کبودی باسنم 2 هفته ادامه داشت، دوباره چند روزیه درد و ورم همون ناحیه برگشته. این طبیعیه یا باید به پزشک مراجعه کنم؟ و اینکه اگه طبیعیه تا چه مدت این علائم ادامه داره؟ ممنون.

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      خیر باید معاینه شین
      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

  16. ناشناس می گوید

    سلام بنده 23 سالمه به علت تصادف قسمت لگن سمت راست و مچ پای چپ بنده شکسته و جراحی نمودم الان بعد از دو ماه دکتر اجازه راه رفتن به عصا یا واکر را داده اما بنده اصلا قدرت حرکت پاهایم را ندارم دلیل چیست

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اگر قادر به حرکت هستین و حس اندام نرماله اما حرکات ضعیف هستن و با درد هستن، آتروفی عضلات یکی از عللش هست که با فیزیوتراپی حل میشه

  17. حامد رحمانی می گوید

    سلام بابام از بام افتادن لگن و ران شون شکسته دو روز بیمارستان بودن مرخص کردن الان زیاد درد دارند تب دارند مشکلی نیست تو خونه باشند ممنون میشم جواب بفرستید

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اگه تب دارند باید ویزیت شن و از نظر عفونت بررسی شن

  18. محمد می گوید

    سلام خانم دکتر ، من نوجوانی ۱۴ ساله هستم ، هنگام کشیدن یه جسم سنگین ، چون پاهام لیز بودن ، محکم لیز خوردم زمین روی لگن هام ، ولی الان در راه رفتن مشکلی ندارم ، فقط هنگامی که میخوام بشینم زمین درد میگیره و یا هنگام دستشویی کردن ، خیلی کم درد دارم ، نیازی هست که به دکتر مراجعه کنم ؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      بنظر میاد شدت درد خیلب خفیف، اگر بیش از ۱۰ روز طول کشید ویزیت شین

  19. فاطمه می گوید

    سلام خسته نباشيد من27ساله هستم و ٤هفته قبل عمل سر استخوان لگن انجام دادم چون به علت كم خونى سياه و ساييده شده بودن و دكترم آمپول ضد لخته داده بود كه من اصلا استفاده نكردم ميخواستم بدونم ضرر داره چون تا الان اصلا دردم كم نشده و اگه يكم تحرك داشته باشم حتي وقتي دراز هم ميكشم درد رو احساس ميكنم ؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      باید آمپول ضد لخته رو استفاده کنید چون عدم مصرف خطرناکه

    2. فرشته می گوید

      سلام من پام از سر لگن شکسته الان چهار سال هست پیچ ها هنو بر نداشتم اون اولها ی دکتر دگه گفت سر استخان پات سیاه شده ولی دکتر خودم گفت یکم سیاه شده ولی ب مورور زمان خودش خون رسانی می شه بعد تو خونه درد ندارم وقتی زیاد راه می روم زیر باسنم درد می گیره بخاطر چی هست خواهش می کنم راهنمای کنید

      1. مشاور سلامتی می گوید

        سلام
        این عدم خونرسانی و نکروز شدن (سیاه شدن )بخاطر شکستگی هست

  20. عفت نجاتی می گوید

    من 68سال دارم روی موزائیک حیاط خوردم زمین در وقتی که دراز کشیدم درد کمتری دارم ولی دربلند شدن وراه رفتن بوسیله عصا درد زیادی دارم در لگن من شکستگی کمی ایجاد شده ایا به استراحت مطلق نیازمندم یاباید حرکت کنم.

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عكس و سيتي اسكن بگيريد
      بايد مشخص شه ميزان آسيب وارده چقدره

  21. ناشناس می گوید

    سلام خانم دکتر پسری هستم 26ساله حدود یکماه پیش عمل شکستگی لگن از سمت راست انجام دادم و الان زیر پاهام گزگز می‌کنه احساس سوختگی می کنم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام بايد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

    2. ناشناس می گوید

      داداش منم لگن هم رو عمل کردم و مثل شما بعداز عمل کف پام انگار یکی با سوزن داغ هی فرو میکنه توپام این بخاطر سیستم اعصاب پات هستش داره واکنش نشون میده چیز خاصی نیست به مرور زمان خوب میشه ـ. اگه زیاد اذیت شدی یه قرص مسکن بخور.

  22. نا شناس می گوید

    سلام من یه خانم ۱۹هستم .مدتی از درد در قسمت پایین کمرم در سمت لگن سمت چپ بدنم نمی توانم بایستم و حتی بنشینم .این درد در زمان خواب هم وجود دارد .درد به زانو ومچم هم میزنه وزندگی روبرام مختل کرده است. تشخیص شما چیست؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام بايد از نظر درد سياتيك بررسي شيد
      بعد از تعطيلات

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

  23. ناشناس می گوید

    سلام مادرم ۸۰ ساله هستند که یکماه پیش شکستگی فمور داشته و عمل شدند و بعد از یکماه دکتر گفتند در ناحیه مفصل لگن نیز دچار شکستگی شده اند و باید دوباره عمل شوند بعلت پوکی استخوان شدید اما مادرم دردی ندارد و طاقت عمل مجدد هم ندارند حالا بدون عمل خوب نمیشوند ؟؟ که خودش جوش بخورد ؟؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام نه عزيزم بايد جراحي شوند حتما

  24. اریا اقایی می گوید

    سلام
    من ۲۰ ساله هستم ۳ هفته پیش عمل لگن داشتم و به دلیل اضافه وزن برای عمل جراحت بزرگی رو باز کردن و الان یک هفته هست که کف پام و روی پام گز گز میکنه و دردی شبیه شوختگی دارد ایا این عادی هست

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام بله طبيعي هست اما براي درمان بهتره به پزشكتون مراجعه كنيد

  25. صفری می گوید

    سلام
    من هفته پیش در اسکی زمین خوردم و کمی کوفتگی داشتم و عصلاتم درد میکرد که فکر میکردم به دلیل مدت طولانی اسکی و ورزش نکردن باشه اما الان که درد عضلاتم رفته لگنم از همون سمتی که خوردم زمین درد میکنه موقع حرکت یا اگر پام رو خم کنم یا بد قدم بردارم بعضا دردش به زانو هم میزنه ایا خطر شکستگی داره؟ اما راه میرم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام شكستگي كه نيست چون اگه بود اصلا نميتونستي. تحمل كنيد
      اما بايد از نظر آسيب به تاندونهاتون بررسي شيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

  26. بهاره می گوید

    سلام خسته نباشید ۲۰ سالمه مجردم چند روزی هست قسمت چپ بدنم ینی در قسمت لگن و کمر درد دارم و فقط در قسمت چپ هست که دردش به ران و ساق پامم میزنه جوری که نمیتونم خم شم انگار خشک خشکه و موقع خواب هم وقتی می‌خوام تغییر جهت بدم درد میگیره میشه سونوگرافی کامل از همه جا دادم‌ هیچ مشکلی نبود خیلی استرسیم و اضطراب دارم ممکنه بخاطر استرس باشه ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      دوست عزیز اگر درد هنگام فعالیت تشدید میشه میتونه اسپاسم عضلانی باشه، همچنین اگه به پا و ران تیر میکشه باید از نظر دیسک بررسی شین
      در کل اگر علایمتون بیش از یک هفته طول کشید و رو به بهبود نبود باید معاینه شین جهت بررسی به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

  27. غافری می گوید

    باسلام
    چندروزپیش روی سرامیک آشپزخانه لیزخوردم وازپشت وطاقبا زافتادم. راه میروم واستخوان بالای باسن درددارد
    میترسم ترک برداشته باشد. سنم۶۵وزنم۷۳وقدم۱۶۹میباشد. احتیاطا چه کنم؟میگن شکستگی لگن دراین سنین احتمال مرگ دارد. خیلی ارادت

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      دوست عزیز نگران نباشید،شکستگی های وسیع لگن همراه با خونریزی داخلی خطرناکه نه شرح حال شما
      باید معاینه شین و عکس رادیولوژی انجام شه

  28. ناشناس می گوید

    سلام خسته نباشید، خانم 45ساله هستم، چند روز پیش بر اثر افتادن از درخت دچار شکستگی استخوان ران سمت راست شدم آقای دکتر عمل کرد و داروهای چرک خشک کن و آنتی بیوتیک و آمپول ضد لخته شدن خون داده، خدارو شکر درد ندارم فقط دوروزه پایم متورم شده است خواستم علت آ ن و راه معالجه را بیان کنید (خیلی ممنون)

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام شما حتما بايد معاينه شيد چون ممكنه تورم بدليل لخته خون باشه يا نه بدليل صربه اي كه داشتيد در هر حال لازمه مجددا توسط پزشك معالجتون ويزيت شيد

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر